Champions Leauge 2010/2011

Video fra CL finalen

Fant en veldig bra video på youtube fra Champions Leauge finalen - må bare dele den med dere :) > Hva synes du om den? 

Bilder fra CL finalen + feiring i Bøkeskogen 17.mai!

Jeg trodde det skulle legges ut en del bilder fra 17.mai og feiringen av jentene i Bøkeskogen, men vet dere hva? Det ble ikke lagt ut et eneste bilde... De la ut MASSE bilder av barnetoget, men hadde ikke et eneste et fra borgertoget og feiringen av LHK jentene. Synes det var litt rart, men jeg fant løsningen. 

Hvis dere går inn på facebook og liker denne siden: https://www.facebook.com/pages/TOPELS-FOTO/114941525254082?ref=ts. Han har lagt ut en del bilder som dere kan SE på fra finalen og feiringen :)  


LHK <3 - tok bilde av en sånn plakat/slå greie jeg fikk i finalen i Arena Larvik! 

 

Bøhn unner Larvik seieren.

Sandefjordingen vil til sin død hevde at han ble avskjediget på en urimelig måte, men resten av den historien vil gå sin gang i rettskverna.

På en dag som dette er vi bare glade på LHKs vegne, klubben og innbyggerne i Larvik har jobbet for og håpet på dette i mange, mange år, sier Bøhn.
Han og samboer Heidi Løke var slitne etter en travel helg og feiret Mesterliga-gullet med en god natts søvn.

? Jeg snek meg til et par timers søvn på flyet, ellers har det gått i non stop. Rågøy, men også litt slitsomt, fastslår Heidi, som 14. juli er på plass når Györ starter sesongoppkjøringen i Ungarn.


Heidi Løke med sønnen og kjæresten Karl Erik Bøhn...

--  SB.no :) 

Videoer fra finalen

Nå mangler de ingenting...

Champions Leauge gullet var det eneste gullet Larvik manglet i samlingen sin, nå fikk de det endelig. Etter en haug med medaljer fra serien, cupen og sluttspillet kunne de endelig få med seg den største pokalen hjem i natt!

Cecilie Leganger, Katja Nyberg (spilte ikke pga skade), Gro Hammerseng og Linn-Kristin Riegelhuth (returnerte fra FCK) kom til klubben for å kjempe om den største tittelen av de alle. 

Mange kritikere mente at Larvik ville ødelegge norsk håndball, og at de ville gjøre serien uinteressant. For å si det sånn de har jo regjert serien i flere år, så at de plutselig begynner å snakke om det nå er litt rart. 
Flere av de tidligere Champions Leauge vinnerne har gått igjennom det samme. De har regjert i hjemlandet, hatt mange stjernespillere kun får å kjempe i den jeveste cupen i Europa.  


Dronninga av Larvik har vært med på hele reisen til laget.
Foto:
Thor Kenneth Løvenfalck 

Larvik har blitt en håndball-by, og det er ikke mange byer som domineres av en annen sport enn fotball. Laget har blitt bygget opp fra grunnen av, og i går kom ble pipa på toppen av taket satt på plass. Økonomien var ikke den største i starten, men den har kommet seg etterhvert. Det var kun dugnader og mange småsponsorer som var med i starten, og i går så vi hvordan det har gått fra ingeting til en Champions Leauge pokal.

En som er stolt av disse jentene er den gamle landslagstreneren Marit Breivik. Hun trente også laget i en periode på 1990- tallet. Dette sa hun til Dagbladet i går: 
Det varmer hjertet å se spillere lykkes. Mange klubblag satser i Europa, og endelig klarte Larvik å vinne Champions Leauge. Jeg synes det er veldig gledelig at det er så mange norske i troppen.( Det er kun Lene Rantala og Olga Medvedeva som er utlandske + Katja Nyberg som er fra Finland men har norsk pass. ) Det må nesten være unikt i Europacup-sammenheng at nesten samtlige spillere er fra samme nasjon. Ikke minst er det veldig lovende for framtida i landslaget vårt. Larvik hadde god kontroll, men skapte unødvendig spenning. Spanjolene ga aldri opp, men jeg synes det var fortjent at Larvik vant sammenlagt. 


SKRYTER:Susann Goksør Bjerkrheim mener Larvik har stått for en enorm prestasjon. Her med mannen Svein Erik Bjerkrheim. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Susann Goksør Bjerkrheim (her med mannen sin) skrøyt også av Larvik. 
Dette er så stort som det kan bli. Punktum!
Foto:
Nina Hansen

Hardt oppgjør mot klubben...

Heidi Løke gikk av banen uten et eneste mål i hennes siste kamp for Larvik håndballklubb. Det siste året har ikke vært lett for sandefjords jenta, etter at hennes kjæreste ble sparket som trener for klubben har ikke alt gått så bra. Dette skapte og splittelse i spillergruppa, og i august blir det  rettsak. 

Heidi gråt i over en halvtime etter at Champions Leauge gullet ble sikret. 
Det er gledestårer, men også... Hva skal jeg si. Dette gullet kostet ekstra mye. I allefall for min del. Jeg er stolt av meg selv,sa hun til vg.no etter kampen. 
Med gullet rundt halsen tok Heidi bladet fra munnen. 
Jeg synes sparkingen var urimlig. Det blir rettsak i august, så vi får se hvordan det går. Jeg synes det er synd at det ble avsluttet på denne måten. 
Er du venn med alle jentene i Larvik når du forlater klubben?
Nei, jeg har ikke lyst til å svare mer på dette. Jeg er kjempe glad for at jeg vunnet gullet med disse jentene, dette er stort. 

Heidi Løke satt med to gullmedaljer rundt halsen, den ene fikk hun med til kjæresten Karl Erik Bøhn. 
Foto:
Arnt E. Folvik/ Dagbladet. 

Cecilie Leganger hadde egneltig tenkt til å gi sin gullmedalje til gamletreneren, men da sa Larvik stopp og fikset en egen medalje til Karl Erik. (Dagbladet.no)

Det har vært en tøff sesong for alle sammen, jeg er stolt at vi greier dette, etter alt som har skjedd det siste halvåret, sier Gro Hammerseng. (VG.no)

Dette er det verst jeg har vært med på og det morsomste. Jeg trodde jeg skulle stupe kråke på slutten da dette var i boks, men i stedet ble jeg bare helt stille. Det ble så sterkt for meg, sier Larvik trener Tor Odvar Moen. 
FRA VG.NO

Det er jo en veldig stor presentasjon at de faktisk klarer å legge alle usportslige ting bak seg og samarbeide på banen. De har gått hver sin vei utenfor banen, men under kampene hadde de bare blikk på en ting: Nemlig Champions Leauge pokalen. 
 

Det er helt utrolig, magisk.....

Larvik vant fader meg mesterligaen, det er enda litt uvirkelig for min del. Jeg måtte gå en tur ut etter kampen, det ble skriking og skjerfet ble vist frem hver gang det kom en bil. Tok vel litt av, men herregud er det rart i? 
Det tror jeg er den mest spennende kampen jeg har sett noen gang, trodde nesten hjertet mitt skulle stoppe i en periode.

Larvik starter kampen best, og spiller godt i både forsvar og i angrep. Dronninga av Larvik får æren av å score det første målet, veldig gøy. Heidi er effektiv inne på streken, og skaffer oss masse straffer. Linn Jørum Sulland setter inn den ene straffen etter den andre. Ikke en eneste straffe bommer hun på! Larvik leder på det meste med 5 mål da det har gått litt over atten minutter.
Vi hadde kontroll frem til det gjensto ca 5 minutter igjen av omgangen, da ledet vi 11-7. Itxaco nektet å gi seg og klarte å score tre mål, og det sto 10-11 til pause. Leganger hadde veldig mange gode redninger på slutten, og hadde det ikke vært for henne hadde vi liggi under med mye mer. Etter 20 gode minutter begynte Larvik å rote bort ballen og feile en del. Synes dessverre at Nora Mørk ikke gjorde en god jobb på slutten. Tror hun ville veldig mye, men fikk dessverre ikke det til. 

Straffe dronninga. 
 
Nok engang er det Tonje Larsen som setter inn det første målet i omgangen. Det var en jevn andreomgang, og Larvik ledet i en periode med tre og fire mål. Larvik tok timeout, men den var det Itxaco som kom seg best ut av... Stillingen var 16-20 før timeouten, men i løpet to minutter sto det 19-20. Itxaco nektet å gi seg, og ga ikke Larvik en lett kamp. Det ble jo ikke bedre når Tonje Larsen måtte ut med skade etter 52 minutter, og ble sittende på benken resten av kampen. Heldigvis holdt Gro og resten av laget å holde hodet kaldt. Like før dette fikk en Itxako spiller rødt kort og måtte av banen. 
Larvik kom seg opp til 22 mål, og da måtte Itxako vinne med tre mål for å vinne sammenlagt. To minutter igjen - stillingen var 24-23 til Itxaco, de måtte ha to mål til for å gå av med seieren. Dette nekter Gro Hammerseng å være med på og setter inn uavgjort. Det gjenstår 20 sekunder, Itxako scorer på straffe - 25-24 til hjemmelaget. Lene Rantala står å jubler ved benken, Larvik kunne endelig få løfte Champions Leauge pokalen over hodet. Sammenlagt ble stillingen 47-46, det var en utrolig nervepirrende kamp. Heldigvis viste Larvik hvem som var best, selvom dem tapte denne kampen. 


Endelig har Dronninga fått CL medaljen i den ''lille'' samlingen sin.

Positive ting i kampen:
- Vi spilte 20 gode minutter, satte forsvaret og var gode i angrep. 
- Linn Jørum Sulland satte alle de 8 straffene som var i kampen, i tillegg fikk hun to spillemål. Hun ble derfor       toppscorer i kampen. 
- Da Larvik ledet med kun et mål satte Kari Mette Johansen inn to kjappe. Hun hadde ikke en så god kamp hjemme, men på bortebane pleier hun å være veldig god. (Spilte godt i både bortekampen mot Gyør og Buducnost). Tilsammen satte hun inn 3 mål på 3 skudd. 
- Linka var flink på returer i dag, og satt inn tre mål. Synes hun gjorde en god kamp i dag! 
- Gro Hammerseng og Tonje Larsen går frem som gode forbilder - setter inn en del viktige scoringer.
- Cecilie hadde en god kamp, og hadde mange viktige redninger (spesielt på slutten i 1.omgang)
- Løke gikk av banen med 0 scoringer (ikke helt vanlig),men hun skaffet oss masse straffer!!

Negative ting: 
Det ble en del enkle feil på slutten i hver omgang. Vi spilte godt i starten, men så sank det litt.  
Larvik skapte litt vel mye spenning til tider, men uansett vi fikk pokalen.
Dette var Løkes siste kamp i Larvik drakta. Vi mister en av Larviks beste spillere, helt klart!


Heidi Løke måtte gråte en del etter finalen, og det var ikke bare gledestårer (kommer mer om det senere)


> Hva synes du om kampen?? 
> Hva synes du om at Heidi skal slutte i klubben?
Jeg kommer tilbake med flere intervjuer, osv.... :)  

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!


FY FADER I HEL*ETTE !!!!!! LARVIK HÅNDBALLKLUBB,  EVIG & ALLTID!

Kommer tilbake med mer!

Lad opp til kampen med:

Legger inn noen linker til forskjellige intervjuer som har blitt lagt ut i dag, greit å samle alle i et innlegg. 

Tonje & Karo (nrk.no) - Larvik-spillerne tror de er like gode på bortebane, og at de kan slå Itxako i den andre finalen også. Vi er bedre på bortebanen sier dem. 

Best på bortebane ( dagbladet.no) Larvik har kun tapt en bortekamp (mot Valcea) i Campions Leauge i år, da hadde de allerede vunnet sin gruppe. De valgte å la Cecilie Leganger, Tonje Larsen, Kari Mette Johansen og Gro Hammerseng bli hjemme. I tillegg ble Linka frastjålet passet sitt på en mellomlanding og måtte stå over kampen. De tapte mot Gyør hjemme, men vant solid på bortebane. Kan også nevne semifinalen mot Buducnost borte, masse mennesker og trøkk, jentene taklet det helt fint! 


Videointervju med Heidi Løke (sb.no)

Intervju med Nora Mørk (nettavisen.no) -
spiller finalen med skade, men 20 åringen angrer ikke.

Foto: MSN..no

Se hvordan jentene lader opp til kampen (TV2 Sporten) - Skulle få krigsmaling, ble til katter i stedet.

Legangers norske drøm (framtidinord) 

Foto:
Svein Andrè Svendsen


Frykter ingenting før finalen ( TV2 Sporten)

 

 

Disse spiller i dag.

Lagoppstillingen er klar, og disse er med: 

Cecilie Leganger
Lene Rantala

Tonje Larsen
Sara Breistøl
Heidi Løke
Tine Rustad Kristiansen
Kari Mette Johansen
Karoline Dyhre Breivang
Nora Mørk
Gro Hammerseng
Linn-Kristin Riegelhuth
Linn Jørum Sulland
Tine Stange
Olga Medvedeva

Disse står over: 
Amanda Kurtovic
Katja Nyberg
Thea Mørk

 
Foto: Anders Øfsti, NRK - Tonje og Karo er klare for å kjempe!Forbereder seg på en "spansk" en fra Itxako-spillerne.

Endelig kom det et intervju med noen andre enn Heidi Løke, Nora Mørk, Cecilie Leganger og Gro Hammerseng.... 

Kari Mette forebereder seg på en tøff kamp mot Itxako, og det blir nok noen tjuvtriks som dommeren kanskje ikke ser. 

- Itxako har sine tjuvtriks som alle andre inkludert oss. Da blir det litt klyping og holding i drakter, forteller Johansen som ikke ville hatt Heidi Løkes posisjon inne på strekspillerplass. Det var litt draktholding i første kamp, men den rette å spørre er vel Heidi. Jeg tror jeg ville slitt med å være strekspiller på grunn av holdingen. Det ville irritert meg mye, forteller venstrekanten.

Kari Mette lover ihvertfall at de kommer til å få tilbake med nesten samme mynt, de skal spille opp i den listen dommeren tillater. 

For øvrig er larvikspilleren glad i Spania som både som reisemål for håndballkamper og ferie.
- De hadde ikke spansk språk på videregående da jeg gikk, men hadde de hatt så ville jeg valgt det. Ellers kjenner jeg til paella som nasjonalrett og tapas og sangria, smiler 32-åringen.

 Kunnskap om Pamplona er det så som så med.

- Jeg vet om dette okseløpet, og det er vel det man tenker først om dette stedet. Ellers virker byen å ha en grei størrelse, forteller Johansen som dog ikke har fått sett alt for mye av de kulturelle landemerkene.

- Det blir ofte til at vi havner på hoteller som ligger rett ved kjøpesentre så da blir turer dit, smiler Johansen som fleipende spekulerer i om handelstanden har hørt rykter om shoppeglade LHK-jenter siden de så ofte bor rett ved.

 

Foto:
Torgrim Skogheim

 Du kan også se et videointervju med Sara Breistøl her: 
http://www.op.no/larvikhk/article5605027.ece

Gamle treneren tror på seier.

Nå som LHK har reist til Spania, sitter Karl Erik Bøhn hjemme i Sandefjord. 

Larvik burde løpe Itxako i senk, noe annet ville forundre meg'sa han før hjemmekampen til sb.no
Larvik er bedre på absolutt alle områder. Spanjolene er et greit lag, men ikke noe mer. Vi møtte dem sist i høst i forbindselse med sesongoppkjøringen. Da vant vi lett uten Cecilie Leganger mellom stengene, sa Karl Erik. 

Karl Erik har ikke vært på en eneste kamp i Arena Larvik etter at han ble sparket som trener.
Han sier også at han kanskje ikke kommer til å se returkampen direkte, så viktig er den ikke. 
Jeg kommer til å se kampen, men kanskje ikke direkte. Kommer det noen andre ting som er viktigere, prioriterer jeg det. - SB.no
Ikke lenge igjen nåååå....

Nå er det bare 1 DAG igjen til den store finalen - dagen da alt skal avgjøres. Dette blir sesongs siste kamp og Heidis siste kamp for Larvik. I tillegg blir det kanskje Norges første lag som kan gå av med seieren i mesterligaen i håndball.
Champions Leauge pokalen er noe jentene har ventet på i mange mange år, og flere har prøvd lengre enn andre. Noen av spillerne har vært i klubben siden 90-tallet (Tonje, Kari Mette & Lene), andre kom i tusenårsskifte (Tine K, Sara, Linka, osv) og andre kom nylig til klubben (Gro, Katja, Cecilie, Amanda). Larvik har kommet seg til flere semifinaler, men aldri klart å knekt koden. Dette er 12.gangen de prøver seg i CL!
Nå har de hentet inn enda flere landslagsspillere for å komme seg helt til toppen. Kan de klare det denne gangen? 
Larvik har to mål å gå på, og det er ikke så myel. Skal de klare det må de kjempe og sloss fra første sekund, og de kan ikke gjøre like mange feil som på lørdagen. Det er nå de har sjansen, og de burde gripe den. 

Jentene kom seg til Spania klokken 01.00 i natt. Det ble en god natts søvn og frokost før de begynte med videogjennomgang. Det var den første finale kampen som skulle gjennomgåes, og det er sikkert en del å ta tak i. 

Etter dette fikk spillerne litt egen tid til sightseeing og eventuelt mer hvile. Veteran i gamet, Lene Rantala, fortalte hva som er viktig for henne dagen før en bortekamp i Europa.
- Vi har god rutine på å ikke bruke for mye energi på reisen. Når vi er framme får vi sove ut så man er opplagt. Dagen ellers tar jeg det rolig for å få kroppen i gang. 
Klokken 15.15 ble det satt i gang et pressemøte, og det kommer sikkert en del artikler i løpet av kvelden.  
Tre kvarter senere fikk jentene lunsj,og nå sitter de vel å slapper av litt igjen før det blir trening for dem om tre kvarter. Deretter blir det en og en halv time med trening før de setter kursen tilbake til hotellet for å spise middag.
- Det viktigste for oss er at spillerne kommer i døgnrytmen og får hvilt nok etter reisen. Men de er en dreven gjeng som har vært med på dette mange ganger, forteller Moen. 

Vinner av signert drakt
Vinneren av en signert drakt i bildekonkurransen på larvikhk.no ble kåret i dag. Det var Olivia Hymne som vant med dette bildet av Linn-Kristin Riegelhuth! Hva synes du om bilde?
Jeg synes ihvertfall at det var kjempe fint! 

 

Har ikke gått glipp av en eneste Champions Leauge kamp!

Siden Lene Rantala kom til klubben i 1997 har hun stått på lagoppstillingen på samtlige Champions Leauge kamper. På lørdagen spiller hun sin 100. CL kamp, og dette er den første i både Larvik og i Norge som har gjort det. 
Tilsammen har Larvik spilt 110 mesterliga kamper, men de 10 av dem ble spilt i 94/95 sesongen (Da var ikke Rantala i klubben).

? Jeg er klar over at jeg har spilt i klubben i mange sesonger nå, men jeg har ikke tenkt på at det snart måtte være hundre kamper, sier jubilanten. Hun har naturlig nok mer fokus på å vinne. Denne sesongen har vært litt annerledes for Rantala. Hun har sittet ofte på benken når Cecilie Leganger har voktet buret.

? Jeg er mer opptatt av å få et godt resultat for Larvik enn at jeg skal stå selv, men det er klart jeg må ta vare på sjansen når jeg får den. Det er den innstillingen jeg har hatt. Det er klart jeg aller helst vil spille, men det er viktigere at Larvik får best mulig resultat. Vi må være flinke til å ta vare på muligheten som er der når vi endelig er i den store finalen, sier Lene Rantala. Larvikhk.noHer er listen over hvem som har flest Champions Leauge kamper i Larvik
:
1. Lene Rantala  - 99 kamper
2. Tonje Larsen - 97 kamper, 288 mål
3. Kari Mette Johansen - 89 kamper, 198 mål
4. Tine Rustad Kristiansen - 73 kamper, 151 mål
5. Sara Breistøl - 64 kamper, 55 mål
6. Linn-Kristin Riegelhuth 57 kamper, 345 mål
7. Heidi Flaatnes - 56 kamper, 171 mål
8. Karoline Dyhre Breivang - 55 kamper, 85 mål
9. Tine Stange 53 kamper, 73 mål
10. Inger Sofie Heieraas 49 kamper, 80 mål

Jeg har ikke telt med siste finalenkampen enda (men da er det bare å + på 1 kamp, hehe). Tonje Larsen kunne hatt flere kamper, men på grunn av skader har hun bare vært i lagoppstillingen/spilt 97 kamper. Det er bare to stykker som ikke er i klubben som fortsatt er på lista. (Heidi og Inger Sofie). Linka har bare 57 kamper, men har scoret hele 345 mål på alle disse kampene.  

Så langt har Larvik scoret 2998 mål i CL tilsammen i alle år, og på lørdag runder de 3000 scoringer.  


Tonje, Kari Mette, Tine, Lene og Karo er alle på topp 10.lista over flest spilte kamper i CL for Larvik.  Var du på finalekampen på lørdagen??

Larvik har satt i gang en konkurranse, og vil at DU skal sende inn ditt bilde fra finalekampen lørdag 07.mai.2011. 

VIKTIG: Larvik HK forbeholder seg retten til å offentliggjøre alle innsendte bidrag vederlagsfritt, i opprinnelig eller redigert utgave.Larvik HK forbeholder seg også retten til å benytte innsendte bidrag i forbindelse med profilering. I den grad det er praktisk mulig, vil bildene bli kreditert med opphavsmannens navn. 
Larvik HK forbeholder seg retten til å benytte bidrag som illustrasjoner i egne publikasjoner.
Nødvendige personopplysninger vil bli lagret for å administrere konkurransen.
Innsendere kan kun delta med bilder de selv har fotografert. Det er innsenders ansvar å sørge for å ha opphavs- og/eller fotorett til bildene og å sørge for at eventuelle personer på bildene har godkjent at bildene offentliggjøres. 
Rettsstridig, upassende eller krenkende materiale vil bli forkastet.

Vinneren trekkes 13.mai klokken 12.00, og den heldige får en signert drakt!!  

BILDE KAN SENDES TIL tove@larvikhk.no eller legges inn på Larvik håndballklubbs side på facebook.


OP.NO 

 

 

Hvem vil du at skal starte?

SLAGELSE (en leser) kom med en kommentar om hvem personen ville ha som første sjuer på lørdagen, her er kommentaren: 

Jeg ønsker å komme med mitt ønske om førstesyver i Spania, og med begrunnelse for det på hver enkelt spiller.

Mål: Leganger. Verdens beste målvakt er selvsikker. Matchvinnertype som kan vende kamper. Leganger har et sterkt navn som er respektert, og kan skremme skyttere til å ikke skyte. Dette er viktige egenskaper, og vi så prøver på dette i Larvik på lørdag. Hun tar skudd som andre målvakter må se at går inn. Leganger har sendt Larvik til finalen.Venstre kant: Johansen. Mer erfaring enn Breistøl, og har fart. God til å vente ut målvakten i avslutningsøyeblikket. God moral for å løpe begge veier. God forsvarspiller.


Venstre back: Dronninga Larsen. Larsen har virkelig spilt seg opp, og har et fantastisk skudd. Larsen har hatt en god sesong, men hun har hevet seg voldsomt siden mars. Itillegg er hun verdens beste forsvarspiller. Larsen har tatt stort ansvar, og har en stor andel i Larviks suksess. Hun var banens beste på lørdag, og viste der stor spilleforståelse. Hun har et meget godt blikk for sine medspillere, og satte et viktig straffekast på lørdag. Jeg håper at Larsen tar straffekastene i Spania.


Playmaker: Hammerseng. Hurtigtoget som har tatt store steg denne sesongen. Jeg har aldri sett Hammerseng bedre enn hun har vært i denne sesongen. Hun fikk kritikk av Bredeli for å ikke skyte mer på lørdag, men jeg er denne gangen IKKE enig. Spania spilte et forsvar som gjorde at Hammerseng spilte trygt. Hammerseng var også freidig med innspill til Løke, og spilte på sikre muligheter. Hammerseng er helt fantastisk, og er ikke redd for å bruke skuddarmen. Bredeli kan ti stille med kritikken i denne sesongen!


Høyre kant: Riegelhuth. Larvik har ikke rene høyrekanter, men Riegelhuth er en anvendelig spiller som kan spille kant og back. Jeg vil ha Riegelhuth i kant. Hun er fantastisk i kontra og returdekning. Derfor vil jeg ha henne der.


Høyre back: Mørk. Klart bedre enn Riegelhuth og Sulland. Hun er rask i etablert angrep, har god pasningsteknikk og et meget godt skudd. Mørk har en fantastisk karriere foran seg, og kommer til å prege Larvik og landslaget i mange år fremover. Itillegg er hun en vinnerskalle, og det har vi bruk for på lørdag.


Linje: Løke. Trenger ikke utdypning en gang. Jeg kan gjenta til det kjedsommelige hvor god Løke er. Hvem vil DU skal starte på lørdag, og kanskje du kan si hvorfor du vil at disse skal starte?  

Jeg er ihvertfall veldig enig med Slagelse =)) 
 

''Gratis'' tur TIL Spania

tibyr gratis fly til Spania til returfinalen! Eneste hake... du må ordne returen til Norge selv! Vi gir bort plassene nedover som jentene skal ha hjemover! Viktig med så mange som mulig for å gi jentene all mulig støtte og hjelp! Skriv en e-post til bgbh@larvikhk.no om du er interessert!

Få mer info på https://www.facebook.com/larvikhk  

...
Foto: Peder Torp Mathisen 

Bilder fra CL finalen

TRYKK FOR STØRRE BILDER :) 
 
 


 
 
 
 
  

  

Larvik - Itxako

Da har jeg fått fikset bildene, og nå skal jeg legge ut noen her. 

Det å være på CL finalen var en utrolig morsom opplevelse, og jeg kommer aldri til å glemme dette. Det var en veldig jevn og spennende kamp fra start til slutt. Synes egentlig det er best, er litt kjedelig når Larvik vinner med 15 mål i hver kamp liksom. Allikevel håper jeg de skjerper seg litt i neste kamp, for angrepsspillet var ikke så godt i går.Larvik fikk det første målet i kampen, og det scoret Kari Mette Johansen. Deretter klarte Itxako å komme opp i en 3-1 ledelse. Det ble mye bom på våres jenter, og til pause ledet Itxaco med et mål til pause. Det var derimot LHK som tok litt overtak i andre omgang. Det sto etterhvert 12-12, der i fra ledet jentene hele kampen i gjennom. De hadde en ledelse på 4 mål, men det endte med 23-21 seier. Det er kanskje ikke det beste utgangspunktet til neste kamp, men jentene har vist at de er sterke på bortebane. Jeg tror derfor vi kan klare å vinne CL, hvis vi får opp tempoet litt :-) Brannalarmen gikk etter kampen så alle måtte ut. Harald Bredeli brydde seg ikke noe om det, og fortsatte å intervjue Tonje L & Heidi Løke, haha. Heldigvis var det en falsk alarm, det var noen som hadde gjort noe hærverk. Gro Hammerseng var ikke noe fornøyd med det, hun synes det var barnslig og det er jeg helt enig i...Var ikke så lett å få bilde med spillerne i og med at det ble så kaos, men jeg fikk bilde med Gro, Heidi, Cecilie, Kari Mette  & Karo. Skulle egentlig tatt med Linka, men det rakk jeg ikke. Hun sto rett ved meg og tok bilde med noen andre, jeg så en annen vei i to sekunder og da hadde hun plustelig gått. Veldig kjipt for det skjedde sist også, men men jeg får prøve igjen en annen gang. Fikk kjøpt med en ny drakt også, denne gangen med nummer 7 på. Har Linka sin fra før, så da måtte jeg ha Kari Mette sin nå :-D  Må også si at jeg aldri har sett en bildere person enn Cecilie Leganger. Hun smiler omtrent hele tiden jo! Digger virkelig den dama, hun er utrolig god i mål + at hun er veldig hyggelig :) 


Fakta om kampen: 
Tilskuertall: 4416 - jeg var med på å sette ny publikumrekord!!
Utvisninger: 1x2min Larvik, Gro Hammerseng & 0x2min Itxako. 

Troppen: 
Tonje Larsen 8 mål, 13 skudd
Sara Breistøl spilte ikke
Heidi Løke 6 mål, 9 skudd
Tine Rustad Kristiansen spilte ikke
Kari Mette Johansen 1 mål, 3 skudd 
Karoline Dyhre Breivang 0 mål, 0 skudd
Nora Mørk 3 mål, 8 skudd 
Gro Hammerseng 2 mål, 3 skudd 
Linn-Kristin Riegelhuth 3 mål, 5 skudd 
Linn Jørum Sulland 0 mål, 4 skudd 
Lene Rantala 
Tine Stange spilte ikke
Olga Medvedeva 0 mål, 0 skudd
Cecilie Leganger

 Resten av bildene kommer i et nytt innlegg, eller så blir dette så langt... :) 

Bilder, info, osv kommer

Har nettopp kommet hjem ,og nå skal jeg se på Farmen :) Skal redigere alle bildene mine etterpå, også skal jeg legge dem ut senere + at jeg har en del videoer!  Skal også få lagt ut fakta om kampen etterhvert!

> Så du kampen på tv eller var du i Arena Larvik? Eller så du ikke kampen i det hele tatt?
> Hva synes du om kampen?  

 

Dagen er her!

Nå er det bare et par timer til det braker løs i Arena Larvik. Jeg er nesten klar må bare fikse meg litt først, så er jeg klar til å dra. Håper jeg får noen bilder med spillerne, men er ikke sikker på om det går. Det kommer over 4000 stykker dit, så det blir sikkert litt vanskelig. Skal ihvertfall prøve å få tatt masse bilder under kampen + at jeg skal filme litt så dere også får sett hvordan det er :) 
Tor Odvar Moen trodde publikumsrekorden på 4100 personer i Arena Larvik skal bli slått i dag, så det blir nok spenning. I tillegg er det Heidi Løkes siste hjemmekamp og det er jo også litt spesielt!


Linn-Kristin Riegelhuth var toppscorer sist de spilte mot Itxako med 10 mål, nå er hun klar for en ny kamp: 
? Det er et fåtall mennesker som får oppleve å spille finale i Champions League i løpet av karrièren, så det å få oppleve det med dette laget, som man har vært med fra starten av, det er stort. Vi har vært nære så mange ganger, og nå har vi tatt skrittet opp. Finaler lever sitt eget liv, og dette blir kjempegøy. Jeg gleder meg masse, det tror jeg alle jentene gjør. Selvfølgelig er det spesielt, litt spennende og litt kribling ? men sånn skal det være foran en så spesiell kamp.
? Vi får bare gi hundre prosent og ikke undervurdere dem. Kampen skal spilles over fire omganger, to av dem her hjemme, og jeg tror det blir såpass jevnt at det ikke avgjøres før i den siste kampen. Alle er innstilt på å gi det som må til. Det er ikke sikkert det ser så pent ut, men vi skal i hvert fall spille og sloss for den tittelen, sier hun til larvikhk.no

Toppscorer mot Itxako sist
Bilde:
Svein André Svendsen 


DU KAN SE KAMPEN PÅ TV 2 + SUMO FRA 16.30 :)  

1 DAG IGJEEEEN !!

Herregud jeg gleder meg, og jeg leste nettopp at billettene er utsolgt. Det kommer til å komme over 4000 tilskuere dit, hvor vilt er ikke det? 
Jeg drar allerede klokken 12.00 i morgen, vi bor 2 timer unna + at vi vil utforske Larvik by litt før den store kampen. Det blir derfor ingen innlegg før på kvelden evt, muligens jeg ikke får blogget før på søndagen.

Her er de som skal spille i finalen:
2. Tonje Larsen
4. Sara Breistøl
5.Heidi Løke
6. Tine Rustad Kristiansen
7. Kari Mette Johansen
8. Karoline Dyhre Breivang
9. Nora Mørk
10. Gro Hammerseng
11. Linn-Kristin Riegelhuth
15. Linn Jørum Sulland
16. Lene Rantala
17. Tine Stange
18. Olga Medvedeva
77. Cecilie Leganger

Katja Nyberg er ikke klar til den første semifinalen, Tor Odvar mener hun ikke er helt på mesterliga niva etter skaden og vil ikke ta sjansen i denne kampen. Amanda Kurtovic og Thea Mørk står også over..

 

Stor medieinteresse før finalen.

2 DAGER IGJEN !!!

I dag hadde Larvik håndballklubb pressemøte, og det var stor interesse fra pressen. 12 forskjellige medier var tilstedet i dag, og de fikk en time til å intervjue spillere. Man merker at noe stort er på gang. 

Til kampen er det meldt om at det kommer ca 75 pressefolk, så det er en veldig stor interesse for denne finale kampen.  

Stor medieinteresse

Hør intervju med Tonje Larsen her: http://www.op.no/larvikhk/article5594870.ece
Se bilder her: http://www.op.no/larvikhk/article5595086.ece?start=5 
Les hva Karoline Dyhre Breivang og Nora Mørk synes om videoen til Itxaco her: 
http://www.dagbladet.no/2011/05/05/sport/larvik/larvik_hk/gro_hammerseng/nora_mork/16427121/

Folkefest til helgen

NÅ ER DET BARE 3 DAGER IGJEN!!!

Larvik HK slår på stortromma når tidenes første finale i Champions League skal spilles på norsk jord, og inviterer til moro for hele familien både i og rundt Arena Larvik til den første finalen på hjemmebane førstkommende lørdag. Det er ventet over 4000 tilskuere til kampen, og stemningen skal bygges opp utenfor hallen fra klokken 12 på dagen.

? Vi ønsker selvfølgelig å skape et skikkelig bra arrangement for alle som følger laget. Litt fest og moro i forkant hører med kamper som dette. Her blir det partytelt med grillmat, god drikke og musikk til de voksne utenfor hallen, mens ungene kan leke seg i hoppeslottene våre på kunstgressbanen ved siden av skolen, sier arrangements- og informasjonssjef Tove Berget.

Det blir live musikk både før og etter kampen, og moroa starter klokken 14.

? Vi ønsker jo at publikum skal komme i god stemning, og at de tar med seg den gode stemningen fra utsiden og inn i arenaen. Spillerne beviste i semifinalen mot Buducnost at de tåler trøkket fra tribunen, og jeg håper vi kommer til å lage masse lyd som bærer jentene frem til seier over Itxako i den første finalen, sier Berget.
(Larvikhk.no)

I tillegg har den store Champions Leauge pokalen kommet til byen. Den skal stå i Arena Larvik under kampen, og den skal bli med til Spania igjen neste helg. Så får vi se om jentene kan ta med det store troéet hjem igjen til Norge!! 

Pokalen er i byen
Bildet er funnet på Larvikhk.no 

Fra en leser

En av mine lesere, som kaller seg ''slagelse'' skriver mange gode kommentarer her på bloggen. Har veldig  lyst til å legge den siste kommentaren ut her:

Larvik har på papiret det beste laget, men ballen er rund. Itxaco har kommet til finalen på det grunnlget av at de ikke har forventninger på seg. De spiller uten press, og det har vist seg som en fordel. Larvik er mer rutinerte og har spillere som har spilt finaler i de fleste sammenhenger, og det har vist seg som en fordel for Larvik. Jeg tror på Larvik. Samtidig skal man jobbe hardt å ikke ta noe for gitt!

Leganger vet hva som venter i finalen, for hun har tre finaler bak seg i Champions League og vunnet to. Det er en fordel at Larvik har henne i den forstanden også, ikke bare at hun er verdens beste.

En fordel er at Itxaco har et noe nytt lag, de er ikke så veldig samspilte som Larvik. Jeg har sett noen kamper nå, og jeg syns viljen i laget har vært pådriveren og kraften i laget. Larvik møter et lag med seig lagmoral. Larvik er også seige, og bedre trent.

Larviks styrker:
1. Verdens beste målvakt Cecilie Leganger.
2. Verdens beste forsvar i aggresivt 6-0.
3. Godt kollektivt angrepsspill.
4. Kontrafasen og ankomstfasen.

Itxaco styrker:
1. Vilje til å vinne.
2. Sterk i en mot en duell angrepsmessig.
3. Gode individualister.
4. Fintesterke spillere som Barbosa og Turey.
5. Utgruppert forsvar.

Svakheter hos Itxaco.
1. Dårlig returløp! Er ikke det som musikk i våre ører med tanke på Larviks kontrafase?
2. Målvaktene. Det er godt utgangspunkt for Larvik uansett, for vi har Leganger. 

Nå er det bare  4 DAGER IGJEN !!!!

 

De siste plassene er lagt ut..

De siste 123 sitteplassene er lagt ut, så nå er det bare å forte seg å kjøpe billett til Champions League finale.. Du får kjøpt dem på larvikhk.no 

Foto: Vidar Ruud

Itxako er klare til finale, er du?

5 dager igjen !!

Keeper'n er sikker

Katrine Lunde Haraldsen sier til NTB at hun er sikker på at Larvik går av med seieren i Champions Leauge. 

Larvik er det beste laget. De har bredden og kollektivet og har i tillegg hentet inn noen profiler siden forrige sesong. De bør slå Reyna de Navarra med noen mål, sier landslagskeeperen. Det spanske laget spiller litt uvanlig, hurtig og aggressivt. Som de fleste lag fra Spania, gir de heller aldri opp. www.OP.no

Arkivfoto; Peder Torp Mathisen
Bilde: Peder Torp Mathisen 

Vil du være med til Spania for å se Larvik i CL?

Du kan nå ha mulighet til å være med til Spania og heie på Larvikjentene i tilegg til å feire(hvis de vinner da) med dem på vei hjem . Det koster 3750  kr + 250 for fellestransport fra flyplassen og du må betale inngangsbillett til kampen selv. 
Det blir avreise fra Torp flyplass 14 mai klokken 10.00, og man drar hjem igjen 04.30 fra Spania. Jentene sitter også på flyet på vei hjem. :-)

 Innen førstkommende tirsdag vil vi bekrefte alle som får plass. Det blir prioritert som følger, spilleres familie, dugnadsmedarbeidere, sponsorer, presse og fans. Deretter øvrige interesserte. Meld dere på - dette blir turen man kommer til å snakke om de neste 20 år - Larvik på facebook.  

Du får mer info her etterhvert: https://www.facebook.com/larvikhk!  

Jeg er ikke sikker på om det er plasser igjen, men det går jo ann å prøve!  

 

Kan bli finale joker.

Østlandsposten skrev i dag at Katja Nyberg kanskje kan bli finale joker i Champions Leauge finalene. For min del hadde det ikke gjort noe om hun hadde vært med, for da får jeg sett henne spille :-)) 

 Men hvem har ikke lyst til å spille en Champions League-finale? Jeg er ikke på noe toppnivå, men er på vei. Målet er å være helt klar igjen for neste sesong, sier Katja til VG. 

Det ser i hvertfall ut som om hun fortsetter å være med i sluttspillet som går i morgen og på lørdag! 

 

Hva tenker du om det?  

Har du kjøpt billett?

Jeg tror at det fortsatt skal være flere billetter til kampen neste lørdag. Eller så kommer dem til å legge ut flere etterhvert, så hvis du ikke har kjøpt kan du gjøre det her: http://www.larvikhk.no/ 

 

Billettene er ute, fort dere å bestill

Billettene til CL finalen er lagt ut nå, så det er bare å forte seg å kjøpe! Tror det kommer til å bli utsolgt veldig fort! Jeg har allerede fått billettene, og gleder meg sykt! Du kan bestille billettene HER


Gleder meg til å se mine favorittspillere - Linka & Kari Mette :- D  

 

Skal du til Arena Larvik 7.mai?

Er det flere enn meg som skal til Arena Larvik 7.mai? 

Jeg venter bare på at billettene blir lagt ut, og jeg håper det skjer snart. Dette blir da min første tur til Larvik faktisk, har aldri vært der før. Har sett på Larvik to ganger tidligere, men det har vært i Oslo Spektrum( cupfinalen mot Vipers) og i Nadderudhallen (mot Stabæk). Så det blir spennende å se hvordan det er i Arena Larvik.

Noen som har vært der tidligere?  

 

Trekningen er over...

og Larvik fikk hjemmekampå først (7-8. mai). Litt dumt det, men sånn får det bare være. 

''- Vi har bevist flere ganger i år at vi er sterke på bortebane, så at dette blir avgjort i Spania er ikke noe stort problem for oss. Trekning er trekning, og vi tar det som kommer. Det hadde selvfølgelig vært veldig moro å avgjøre på hjemmebane, men vi skal lage et kjempearrangement til hjemmekampen og satser på en skikkelig håndballfest med en stappfull Arena, sier trener Tor Odvar Moen.'' 

 Jeg skal ihvertfall på kampen, det er sikkert å visst! 

 

Får vi borte eller hjemmekampen sist?

I morgen bestemmes det om vi får fordel av borte/hjemmebane i siste kampen! Jeg håper Larvik får hjemmebane tilslutt og at de vinner hele Champions Leauge, det hadde helt klart vært det best :-) 


Seiersglede <3

 

Budocnost - Larvik, semifinale 2

Kari Mette Johansen startet med å sette inn Larviks første mål i dag. 
Det var en ganske jevn første omgang, men Larvik ledet hele veien. Det sto 5-8 til oss etter halvspilt omgang, da hadde Kari Mette scoret to på rappen. Buducnost nektet å gi slipp, og svarte med å score to sjappe.  Etter 20 minutter lå vi plutselig likt, og Karoline blir utvist. Verken vi eller hjemmelaget scoret noen mål i denne perioden, og det ble en del dårlig skyting mot mål. Karoline kommer tilbake, og vi begynner å ta ledelsen.Vi vinner de siste minuttene 1- 5. Olga kommer inn litt på slutten av 1.omgang, og takker med å score et mål. Larvik får et direkte frikast helt på tampen av omgangen. Tonje Larsen setter den vakkert i mål, etter å ha hatt et par bom tidligere.

Vi starter andre omgangen veldig bra, selv om hjemmelaget scorer det første målet og Hammerseng blir utvist. Vi golder holdet kaldt, og øker ledelsen mer og mer. Larvik scorer, men Buducnost nekter å gi seg. Allikevel er vi oppe i en 9 målsledelse da Linka setter inn sitt mål på kontring etter 38 minutter. Kari Mette blir liggende nede etter 40 min, etter å ha fått en hånd i ansiktet. Heldigvis kommer hun seg opp igjen. Et par minutter etter blir kampen stoppet fordi tilskuerne begynner å ta av på tribunen. Vi får ikke se hva som skjer, men Bredeli sa at det var flere vakter på banen enn spillere + at politiet kom. De fikk hvertfall kontroll på situasjonen, og de kunne fortsette spillet. Der i fra har ikke Larvik en god periode, hjemmelaget herjer og setter inn mål etter mål. Plutselig er ni målsledelsen nede i en tre (eller egentlig åtte, siden de hadde 5 mål å gå på) målsledelse. Larvik bommer, feiler og får ikke ballen i mål. Tor Odvar Moen tar allikevel det hele med ro, og setter inn andre rekka til laget. Selvom det blir en litt så som så avslutning så klarer jentene å dra dette i land. Det var ikke en veldig god kamp sånn sett, men vi vinner og det er det viktigste!! Jeg fikk tårer i øynene rett og slett, det var så utrolig morsomt å se at jentene ble utrolig glade. De begynte å juble allerede før kampen var ferdig og de skjønte at de hadde vunnet! Fantastisk!

Etter kampen - tv2sporten.no (trykk her for å se video)

Annet om kampen: 
Dommerne irriterte meg utrolig mye. Jeg synes Larvik fikk utrolig mye juling, spesielt Heidi Løke inne på linja. De blåste ikke, nektet å tørke gulvet, osv. Jeg håper virkelig at vi får bedre dommere i finalen, eller så blir jeg gal.  

Det var veldig mange tilskuere der, 7000 som buet på jentene. Allikevel tok de det hele med ro, og dreit egentlig i det. Tonje Larsen fikk et eller annet kastet på seg (utrolig teit spør du meg), men det påvirket henne ikke. Virker som om jentene blir mer tent av den stemningen og det er bra. Mange av jentene er vant til dette, tenker på semifinalen mellom Danmark (EM 2010) og EM finalen i Makedonia i 2008. Så de var nok godt forberedt. 

Kari Mette spilte en dårlig kamp forrige gang, og hun ble byttet ut etter kun 15 minutter. Da ble hun sittende på benken resten av kampen, uten et eneste mål. I dag synes jeg hun spilte ganske bra (selv om ikke alt var strålende, men det gjaldt hele laget), hun scoret 4 mål og sto godt i forsvar. Bra at hun klarer å komme tilbake på den måten :-) 


Leganger var kanskje ikke like fantastisk i dag, etter min mening. Selv om hun hadde en del gode redninger, så kunne hun sikkert ha reddet en del til. Det ble kun 12 redninger på 32 skudd i dag! Men selvfølgelig hun er fortsatt utrolig god! 

Linka setter inn 3 av 3 straffer - det har jo Larvik sliti litt med, straffeuttellingen. I dag satt de alle sammen, og det er bra! 
HERLIG at vi endelig har kommet oss til finalen, det synes jeg er veldig fortjent! 


Fakta om kampen ( Buducnost - Larvik) 
Pauseresultat: 10 - 15  
Sluttresultat: 24- 27
Utvisninger: Gro 1x2 min, Karo 1x2 min & Tonje 1x2. Buducnost fikk 6 stykker. 
Toppscorere: Bojana Popovic - 9 mål, Linn-Kristin & Linn - 5 mål
Forrige kamp: 25-20 (seier til Larvik)
Sammenlagt: Larvik 52 - Budunost  44 


Spillerstall (mål,skudd) 
2. Tonje Larsen 3 mål, 10 skudd
4. Sara Breistøl 0 mål, 1 skudd
5. Heidi Løke 4 mål, 6 skudd 
6. Tine Rustad Kristiansen 0 mål, 0 skudd
7. Kari Mette Johansen 4 mål, 5 skudd
8. Karolinde Dyhre Breivang 0 mål, 1 skudd
9. Nora Mørk 1 mål, 5 skudd 
10. Gro Hammerseng 3 mål, 7 skudd 
11. Linn-Kristin Riegelhuht 5 mål, 6 skudd
15. Linn Jørum Sulland 5 mål, 11 skudd 
16. Lene Rantala 1 redning, 5 skudd
17. Tine Stange 1 mål, 4 skudd
18. Olga Medvedeva 1 mål, 1 skudd
77. Cecilie Leganger 12 redninger, 32 skudd
 


Vi møter nå spanske Itxako i finalen :-) 
 

Jeg har virkelig ikke ord.. fy fadeeeer!

VI ER I FINAAAAAAALEN !!!!!!

Det var jevnt en stund, men så dro vi i fra og ledet 15-10 til pause. Det gikk greit i starten av andre, men plutselig så ble det mye feil og bom. Heldigvis så spilte ikke det noe rolle, for vi klarte å vinne 24-27 + at vi hadde 5 mål å gå på fra forrige kamp. Jeg var nesten sikker på en seier i midten av andre omgang, men så ville nok Larvik gi oss litt spenning. Det ble i hvertfall seier, og vi er fader meg i finalen. FØRSTE NORSKE LAGET SOM HAR KOMMET SEG TIL EN CHAMPIONS LEAUGE FINALE, det er sykt.
Jeg må se kampen på nytt for å komme med et ordentlig sammendrag, husker egentlig ingenting fra kampen. Så det kommer et bedre sammendrag i løpet av kvelden/natta'n :- p 

Vet at dette ble et litt rotete innlegg, men sånn får det bare være akkurat nå!

LARVIK HÅNDBALLKLUBB <3

 
Dronninga fikk endelig kommet seg til en finale, og hun har ventet LENGE!Dronninga av Montenegro ??

Spent og nervøs...

Hei alle sammen! 
Nå er det ca 6 timer igjen til kampstart mellom Buducnost begynner, og av en eller annen grunn har jeg begynt å bli skikkelig nervøs. Jeg har trua på jentene, men allikevel er jeg litt sånn ''tenk om noe går galt'' (VELDIG dumt å tenke sånn....) Samtidig er jeg også veldig spent, og gleder meg masse masse til kampstart. Vi har jo fem mål å gå på, og hvis jentene scorer over 20 mål så må Buducnost vinne med 6 mål.. Jaja, jeg skulle ønske kampen kunne vært nå, så slapp jeg å vente i seks timer til.
Er du nervøs/spent?  

Sendingene begynner 19.00 i dag, men kampen begynner ikke før 19.30. -  Tv2 Zebra
Du kan også se kampen på tv2 sumo og ehftv.com fra 19.30 

Keeper Cecilie gleder seg til kamp.

Det er ingen tvil om at det blir en vill stemning i hallen til Buducnost. Dette er noe som ikke skremmer Cecilie Leganger, for hun har vært med på det meste. 

Jeg snur det hele til noe positivt, en opplevelse. Slik ting trigger meg ordentlig. En gang spilte vi i Skopje (Makedonia) med Slagelse. Vi kom inn i hallen for å sjekke banen. Det var lenge før oppvarmingen. Da var hallen full, og hele den ene langsiden viste oss fingeren og ropte konstant «Fuck Anja» (trener, Andersen). Men vi spilte godt den dagen og vant kampen. Mot slutten applauderte samme publikum oss for vårt spill. Kanskje vi kan oppleve noe slikt også søndag, sier målvakten til Østlandsposten. 

...

Ble ingen overnatting i Beograd..

Jentene kom trygt frem til Montenegros hovedstad før midtnatt, de var ikke mer enn en times tid forskinket. Det siste flyet ventet på dem i Beograd!

Det er bare Tines bagasje som mangler, og den blir ettersendt :)Gleder meg til kamp i morgen, men dessverre får jeg kanskje ikke sett hele. Fordi mamma fant ut at vi skulle til mormor, og der er vi ikke så ofte. Så jeg får se hva som skjer, og hvor seint det blir. Det kan hende jeg får sett litt av kampen hos mormor, også får jeg se resten av kampen på opptak (tv2 sumo <3) når jeg kommer hjem i morgen kveld :) Det kommer kampoppsummering her i morgen, også får vi håpe det blir seier!  
 

Reisetrøbbel for jentene.

Flyet fra Stockholm til Beograd var forskinket, noe som gjorde at de ikke rakk flyet til Podgorcia. Nå ser det ut som om det blir overnatting i Beograd, siden de ikke kommer seg videre. 

Dette er jo noe man må regne med, men det er jo ikke en bra oppladning til kamp. Allikevel tror jeg jentene takler dette veldig fint :)


Nå driver jeg å skriver fakta om innlegget om Kristine Lunde- Borgersen, er litt treg. Skal få det ferdig til i kveld ihvertfall :-)  

Snart 2.semifinale....

Merker jeg gleder meg utrolig mye til søndagen, da spilles siste semifinale for Larvik mot Buducnost. Jeg håper og tror at Larvik klarer å vinne siste kampen også. Skulle virkelig ønske kampen gikk i dag, siden jeg er så utrolig spent.

Sendingene til kampen begynner 19.00 på TV2 Zebra, men selve kampen begynner ikke før 19.30! 
Du kan også se kampen på ehfTV.com og Tv 2 sumo,klokken 19.30. 
Kampen er på søndag 17.04 :-) 

 
Larvik jentene begynte turen til ned til Montenegro i dag. 
Først tok de buss fra Larvik til Gardermoen, deretter tok de fly der i fra til Stockholm. Så dro de med fly  fra Stockholm og mellom landet i Beograd. Så tok de fly der i fra til Podgorcia. Vet ikke helt om de er framme allerede, eller om de sitter på flyet. De fikk heller ingen flybillett hjem på mandagen, så de må bli der til tirsdag. Da er det flere av LHK jentene som skal reise rett på påskesamling med landslaget. Høres veldig slitsomt ut spør du meg, hehe. 
 

Larvik frykter ikke hjemmepublikumet...

På lørdagen skal Larvik spille returkampen mot Buducnost, og det blir veldig spennende. Denne kampen avgjør om vi kommer til finalen eller ikke, og vi er ikke så langt unna. 

Fansen til Buducnost oppførte seg jo ikke så veldig bra på lørdagen, og det kan vel ikke bli så mye bedre nå til helgen. De vil nok bruke alle triks for å skremme jentene våres, og dette er noe vi må være forberedt på.
Tor Odvar Moen sier til op.no at dette ikke vil skremme laget, og at de forbereder seg på samme måte som før. 

De fleste landslagsjentene er jo litt vant til sånn, med tanke på EM kampen mot Danmark foreksempel. Flere tusen dansker møtte opp for å bue ut jentene. Så de har jo litt erfaring med det, og jeg tror heller ikke at de bryr seg så mye om det. Eller lettere sagt: De kan ikke bry seg, hvis de skal klare å vinne kampen :) 

Bojana Popovic, en av verdens beste spillere, hadde ikke en god dag nå i helgen... men som Kristine Lunde -Borgersen sa til VG: Bojana har aldri to så svake kamper på rad!!
Så det blir en mye tøffere oppgave borte, og Larvik må ikke ha så mange slurv nå som de hadde forrige kamp. Spesielt på slutten av kampen var ikke alt like bra!
Jeg gleder meg ihvertfall til å se returkampen, og forhåpentligvis så kan jeg kanskje juble etter kampen. 


LHK.no 

Hva tenker du? Kan Larvik komme til finalen? 
 

Den andre semifinalen...

I går tapte Györ borte mot Itxako Reyno De Navarra. De lå under 13-11 til pause, og de kom aldri nærmere. Stillingen ble tilslutt 26-21, og Györ må nå vinne hjemme for å klare å komme seg til finalen! 


Foto: Torgrim Skogheim!  Larvik mot Györ 20.mars! 

Jeg kommer tilbake med resultater fra dagen kvarfinaler i sluttspillet i kveld en eller annen gang :-) 


 

Buducnost fansen lagde masse bråk...

Fansen til Buducnost fant ut at dem rett og slett skulle lage litt helvette før kampen (unnskyld språket). De stjal, lagde bråk og stakk fra regninger.  Dette startet da de landet på Torp Lufthavn i Sandefjord på ettermiddagen i dag. Flere butikker på Torp ble robbet. 

LHK leide inn politi og sikkerhetsvakter til kampen, og for å holde dem under kontroll. Ingen av Buducnost fansen fikk gå fritt etter kampen, og politiet fulgte dem tilbake til flyplassen. 

Jeg synes det er utrolig unødvendig av dem å gjøre dette.. Skjønner ikke hvorfor dem skal komme hit og ødelegge for oss i det hele tatt. Er veldig glad for at LHK fikk alt under kontroll. Dette skrev den daglige lederen til Larvik etter kampen: 

''Først vil jeg på vegne av håndballen generelt og fra Larvik Håndballklubb spesielt få beklage de problemer som supporterne til Buducnost har forårsaket. Dette var lite trivelig både for butikkeiere/restauranteiere i byen og på Torp og det var lite trivelig for oss som arrangør.

Larvik Håndballklubb hadde på forhånd gjort avtale med politiet og vaktselskapet NOKAS. Et samarbeid som i forbindelse med arrangementet i hallen fungerte utmerket. Og uten så profesjonelle aktører som det politiets tjenestemenn var, er jeg ikke så sikker på hvordan dette kunne endt. I likhet med hva som skjedde i byen og på Torp ? tok de nevnte supporterne seg også til rette i Arena Larvik.

Politiets vurdering av ikke å slippe supperterne ut i Larvik etter kampen pga deres adferd før kampen, resulterte i at de ble eskortert direkte til Torp hvor de ble møtt av mange flere politi. Vår erfaring med det arbeidet politiet har gjort knyttet til kamparrangementet og etter kampen ? var rett og slett eksemplarisk og har sannsynligvis spart oss alle får mye ekstra trøbbel etter kampen. Vi kan ikke få fullrost det arbeidet som disse aktørene har utført.

Vi kan også love alle at det som har skjedd allerede er rapportert til det europeiske håndballforbundet og utfyllende rapport vil bli sendt på mandag. Vi er rett og slett forferdet og har aldri opplevd manken noen gang i håndballen. Hva det europeiske håndballforbundet gjør gjenstår å se.

Igjen ? beklager vi på vegne av den internasjonale håndballen og oss som arrangør. Dette var trist. La oss håpe at jentene sørger for at denne runden blir den siste som Buducnost spiller i år!''

Jeg synes det er bra at de beklager, men det er jo ikke LHK sin skyld at bortefansen oppfører seg som tullinger. Merker jeg blir utrolig irritert... 


...
Foto:  Peder Torp Mathisen 

Hva synes du om det??  

1.semifinale - Larvik mot Buducnost

Da er den første semifinalen over, og Larvik klarte å ta seieren. Det ble en tøff og jevn kamp, og selv om vi ledet nesten hele veien holdt Buducnost følge. 

Larvik startet med Leganger - Linka - Kari Mette - Heidi -  Tonje - Gro og Karo (forsvar)/Linn(angrep) i første omgangen.  Omgang var jevn de første 10 minuttene, da var stillinga 4-4. Larvik begynte å dra litt i fra, og ledet på det meste med 4 mål. De klarte å ta med seg en tre måls ledelse til pause!
Heidi Løke scoret faktisk bare 1 mål (på straffe) i løpet av denne omgangen, og jeg vil gi skryt til bakspillerne våre. I og med at Buducnost hadde 2-3 spillere på Heidi hadde Tonje, Gro, osv rom til å gå å skyte bak i fra banen. Det har ikke vært så vanlig før, i og med at vi har brukt å sentre ballen inn til strek. Så det synes jeg er bra at vi klarer!!  
Kari Mette Johansen hadde ikke en god dag på jobb. Hun fyrte av tre skudd og bommet på alle, i tillegg hadde hun flere tekniske feil. Hun ble byttet ut etter 15 minutter, og ble sittende på benken ut kampen. Det tok også en stund før Cecilie Leganger viste hva hun kunne, men det gikk seg til etter 15 minutter spill. Det ble bare 7 redninger i 1. 

op.no - det var ingen tvil om hvem som vant duellen mellom Cecilie og Bojana. 

Andre omgang starter ikke så veldig bra, det blir en del bom og slurving. Etter en åtte minutters spill gikk ting litt bedre igjen, og vi ble litt sikrere i avslutningene. Så kom det en liten down periode igjen, og spesielt på slutten av omgangen ble det mye slurv. Vi ledet med 7 mål da det gjensto 5 minutter eller noe sånt, men Buducnost klarte å score to mål så det ''bare'' ble en fem målsledelse. Vi prøver å få flere mål på slutten, men blir veldig stressa og tenker ikke så veldig igjennom det vi gjør. Mye bom og tekniske feil førte til at vi rotet det til litt. 
Nora Mørk kommer innpå i andre omgang, og setter inn 3 straffer og  et spillemål. Leganger får også tilbake vinnerinnstinktet og redder 16 ganger(ca) i denne omgangen. 

Foto: Peder Torp Mathisen. 

Stusser litt over dømmingen i dag. Løke blir dratt ned, holdt igjen, og får juling inne på linja. Det var en del som skulle vært blåst på. Jaja, sånn er det jo alltid uansett, men jeg synes Buducnost slipper litt billig unna noen ganger. 
Leganger vs Bojana gikk vel bedre enn forventet. Bojana scoret kun tre mål på 15 skudd, og hun hadde vel ikke en god dag på banen. 
Alt i alt så var det en helt ok kamp. Litt mye slurv og feil til tider (som sagt), men det var en del bra også. 
Jeg sier som Tonje Larsen: Vi har mer å gå på! Så nå får de bare bevise det i returoppgjøret som er om ei uke. 
Buducnost spilte uten sin storscorer Katarina Bulatovic, og henne kan kanskje være tilbake neste gang. 
Allikevel VI ER ET SKRITT NÆRMERE DEN HISTORISKE FINALEN!!

Fakta om kampen: 
Pauseresultat: 13 - 10
Sluttresultat: 25-20
Sted: Arena Larvik
Gule kort (Larvik): Karo, Linka & Tonje
2. minuttere Larvik: Tonje 
Tilskuertall: 2169. 

Spillertroppen (mål/skudd) 
2. Tonje Larsen 6 mål, 11 skudd
4. Sara Breistøl 0 mål, 1 skudd
5. Heidi Løke 2 mål, 3 skudd
6. Tine Rustad Kristiansen Spilte ikke
7. Kari Mette Johansen 0 mål, 3 skudd
8.Karoline Dyhre Breivang 1 mål, 1 skudd
9. Nora Mørk 4 mål, 5 skudd
10. Gro Hammerseng 6 mål, 8 skudd
11. Linn - Kristin Riegelhuth 3 mål, 4 skudd
15. Linn Jørum Sulland 2 mål, 6 skudd
16. Lene Rantala spilte ikke
17. Tine Stange 1 mål,4 skudd 
18. Olga Medvedeva spilte ikke
77. Cecilie Leganger 23 redninger. 

Disse var ikke med i troppen:
Katja, Thea og Amanda.

> Hva synes du om kampen? 

Kan vinne sin tredje mesterligatittel...

Klokken 19.00 i kveld er den andre semifinalen i Champions Leauge i gang på Itxako's hjemmebane. Det er Györ med Katrine Lunde Haraldsen i spissen som skal kjempe for å nå finalen mot da nevnte Itxako! 

Katrine har vunnet CL  to ganger tidligere sammen med Viborg, i både 2009 og 2010. Nå kan hun vinne for tredje gang, hvis de klarer å komme seg til finalen selvfølgelig. Györ er storfavoritter, og mange regner med at de skal vinne semifinalene og gå videre. 

Foto: AP - Katrine jubler etter at hun vant CL i 2009

Cecilie Leganger som spiller for Larvik har også tidligere vunnet Champions Leauge to ganger, sammen med Slagelse. Dette gjorde hun i 2005 og 2007!
I tillegg fikk hun sølv i CL med Krim i 2004, da tapte de i finalen mot nettopp Slagelse (som hun gikk til sesongen etter). 

Så nå får vi se da om disse to stjernekeeperne nok en gang kan møtes i duell i en eventuell Champions Leauge finale. Det hadde vært veldig artig egentlig!!  I tilegg kjemper da begge to om sin tredje mesterliga tittel. 


Første semifinalen mellom Larvik og Buducnost går klokken 17.00 på TV2 sumo, Tv2 zebra og EHF TV.  
Den andre semifinalen mellom Itxako og Györ går på EHF TV
Jeg kommer med oppsummering av kamp som vanlig i kveld. 

 

Vi skal kjempe og sloss

Her kan du se hva jentene tenker om kampen i morgen... http://www.tv2.no/play/sport/haandball

UNDER ET DØGN IGJEN

Nå er det ikke lenge til semifinalen i Champions Leauge, faktisk er det under et døgn igjen :-) Dette er fjerde gangen de er i en CL semi.


Kampen går på TV2 Zebra og Tv 2 sumo, klokken 17.00 i morgen. Vil du se Larvik spille mot Buducnost i Champions Leauge?

På lørdag braker det løs med semifinale i CL, og Larvik er klare for å ta i mot Buducnost hjemme i Arena Larvik. Kan vi, som første norske lag, klare å komme oss til en finale? 
Du kan  få være med på moroa, billetter kan bestilles her
Kampen går på TV2 Zebra og sumo, hvis dere ikke får dratt dit!Kan disse jentene klare å nå til topps i CL? 

OPS: Larvik spiller kvartfinale i sluttspillet på onsdag mot Flint Tønsberg først! Jeg kommer med kampreferat etter kampen :-) 

 Videoen kommer snart, må bare få lastet den ned på youtube først! 

Det er bare å passe seg...

for Bojana Popovic.... Som sagt tidlgere så skal Larvik spille mot Buducnost i semifinalen i CL. Der møter de Bojana, en spiller som er fryktet av mange...  

''Slagelse'' (en leser av bloggen) tipset meg om en video jeg kunne legge ut, for å vise oss hva vi må passe oss for i kampen om finaleplassen. Her er den: Jeg må være ærlig å si at jeg ikke følger så mye med på utenlandskhåndball, og det går som regel i Larvik og landslaget for min del. Jeg har selvfølgelig hørt navnet til Bojana, men har ikke sett så mye på henne. Jeg legger ut litt av kommentaren ''Slagelse'' skrev:  

''Denne semifinalen kommer til å bli tøff. Det verste man kan gjøre er å undervurdere Bojana Popovic, som jeg anser som verdens beste håndballspiller. Har hun dagen er det stort sett det samme hvem som er motstander. EM kampene mot Russland og Danmark i desember husker jeg godt. Bojana Popovic kan selv sette fart med ball og avslutte med optimalt skudd, og det er ganske uvanlig å se slikt. Vanligvis må man komme i fart inn i ballen for å skutt optimalt. Hun kan vinne en kamp nærmest på egenhånd.''

Her har dere en video fra EM, der jentene fra landslaget sier hvem de mener er den beste håndballspilleren i verden. Bojana blir som dere hører nevnt flere ganger! 

Vil du være med å heie frem jentene i Arena Larvik? Da kan du kjøpe billetter her


> Hva mener dere om Bojana Popivic??
> Får du opp linkene? (Det er noen som ikke har fått dem opp.) 

 

Larvik møter Buducnost i CL-semifinale

Det ble i går kveld klart at Larvik møter Buducnost hjemme i Larvik Arena 9-10 april. Deretter spiller de bortekamp mot samme lag litt etter det. Så får vi se da hvem som går av med seieren og om Larvik kan komme seg til finalen... :) 


Disse jentene vil vel vinne, tenker jeg!

Jeg har nesten ikke ord...

.. for en kamp, det er egentlig ikke til å tro.  Fra å spille (unnskyld språket) ræææva dårlig i forrige kamp, så hever vi oss 10 hakk i denne kampen. Larvik viser at de er gode nok til å vinne Champions Leauge, og de viser at det er de som er sjefen. 

Hammerseng var tilbake


1.OMGANG:
Vi starter uten Cecilie Leganger i dag, hun hadde slitt med sykdom og begynte derfor på benken. Lene Rantala fikk derfor sjansen, og det var ikke noe negatvit det. Etter drøye 6 minutter leder vi hele 0-4, og 42 åringen har bestemt seg for å stenge buret. Den første scoringa til hjemmelaget kommer ikke før etter 8 minutter. Da står det 1-4 på måltavla. Forsvaret står som en vegg, og det samme gjør Lene. Etter en halvspilt første omgang leder vi 3-5. Det er ikke den samme Katrine Lunde Haraldsen som står i mål i de første femten, men hun kommer seg etterhvert.
Karoline får en to minutter da det gjenstår litt over et minutt, og det blir straffe til hjemmelaget. Cecilie Leganger kommer inn å redder. Det som var litt dumt er at Tor Odvar Moen roter litt, og setter inn en spiller for mye. Det ender med enda en utvisning, pga rotet. Vi ledet da 7-12, men det ble da fire Larvik spiller mot seks Györ spillere. Hjemmelaget klarer å reduserer til 9-12 før lagene går til pause.  
Lene Rantala redder, Tonje Larsen, Gro Hammerseng og Karoline Breivang  blokkerer og Linn-Kristin Riegelhuth og Kari Mette Johansen kontrer Györ i senk. Det skal sies at det ble 11 kontringsmål i denne omgangen (av totalt 12 mål). Det sier sitt om forsvars og keeper arbeidet!

Lene Rantala stengte buret!

2.OMGANG:
Forsvarsspillet og kontringene fortsetter etter pause. Katrine Lunde Haraldsen har gått ut i målet til fordel for Katalin Palinger. Lene Rantala fortsetter i Larviks mål. Det er egentlig ikke så mye å si om denne omgangen, utenom at det fortsetter som i 1.omgang. Bortelaget ledet på det meste med 7 mål, og det er sterkt. Ble litt mye feil de ti siste minuttene, men når sluttsignalet gikk var stillinga 18-24 til Larvik. 


 Tonje spilte en god kamp

ANNET (Negativt og positivt): 
Dommerne ødelegger en del, og det er mye rare dømminger ute å går. 
Heidi Løke får mye juling på strek, og det er ikke hver gang det blir blåst. 
I første omgang ble begge lag snytt for flere straffer, og i 2.omgang blåste dem straffer på mye rart.
Györ står flere ganger flere meter inne  i feltet, men det skjer ingenting med det. 
Nora Mørk skuffer litt i dag, dessverre. Mye tekniske feil og bom.


Det var en tøff match

Larvik hever seg skikkelig i denne kampen. 
Gro Hammerseng var tilbake,noe som er et stor +. 
Linn-Kristin Riegelhuth og Kari Mette Johansen spilte en veldig god kamp i dag. De fleste som har fulgt med på landslaget/ Larvik denne sesongen har kanskje sett at de ikke har vært helt på nivå som før. I dag mener jeg at de viste at de fortsatt kan. Kari Mette Johansen ble toppscorer med 6 mål, og Linka putta nest flest. 
Lene Rantala vikarierte for Cecilie Leganger, og spilte en veldig god kamp. Hun hadde mange gode redninger, og spilte godt. Men vi skal også rose forsvaret med Tonje Larsen og Gro Hammerseng i spissen. 
I tillegg var laget flinkere til å spille mer ut til venstre kanten, KM Johansen! FAKTA: 
Lag: Larvik - Györ
Pauseresultat: 9 -12 
Sluttresultat: 18 - 24
Toppscorere: Eduarda Idalina (5 mål, Györ)  og Kari Mette Johansen (6 mål, Larvik) 
Utvisninger: Györ 5x 2 min og Larvik 7 x 2 min (Linka x2, Karoline x2, Kari Mette x1, Gro Hammerseng x1 og Heidi Løke x1)  

Spillertropp Larvik: 
Tonje Larsen 1 mål
Amanda Kurtovic (spilte ikke)
Sara Breistøl (spilte ikke)
Heidi Løke 4 mål
Tine Rustad Kristiansen 
Kari Mette Johanen 6 mål
Karoline Dyhre Breivang 1 mål
Nora Mørk 1 mål
Gro Hammerseng 4 mål
Linn-Kristin Riegelhuth 5 mål
Linn Jørum Sulland 2 mål (Satte inn 2 av 3 straffer) 
Lene Rantala 
Olga Medvedeva (spilte ikke)
Cecilie Leganger

Banenes beste (etter min mening): Har tre stykker = Linn-Kristin Riegelhuth (står solid i forsvar, flinkere til å treffe målet i dag, spilte en god kamp), Kari Mette Johansen (samme som Linka, egentlig) og Lene Rantala (trenger jeg å si hvorfor i dag?)
Hvem synes du var banens beste?

> Så du kampen, hva synes du?

MAGISK

Overskriften sier det meste om 1.omgangen.

Selv om Tor Odvar Moen gjorde en feil på slutten, så det ble to spillere utvist. Vi hadde allerede en utvist spiller, men så satte han inn en spiller, og da ble vi for mange på banen. Derfor ble det 4 mot 6 i sluttminuttet. I tillegg dømmer dommerne en del teite ting, men allikevel LARVIK ER TILBAKE.
Det står 12-9 til pause i Larviks favør :D

Jeg kommer med en ordentlig oppsummering når kampen er ferdigLHK er i slaget

I dette øyeblikk leder dem 4-2 over Györ. Jeg synes de har kommet opp på et bedre nivå nå enn det de gjorde sist. Eneste som er dumt er at den dritt sumo'en ikke funker, fml. Blir veldig irritert, men heldigvis for jeg sett på ehfTV.
Der scoret Kari Mette Johansen på kontring ja, 5-2 ledelse. Linka har puttet to stykker, og Lene Rantala har hatt et par redninger. Cecilie Leganger har slitt litt med sykdom, starter på benken. Ser ut som både tv2 og op.no har tekniske problemer, selfølglig midt under kampen. Jajja, jeg får se kampen i reprise i kveld på sumo. 

Larvik spiller bra, da det har godt 14 minutter av kampen. Det var en liten down periode i stad, men dette ser allikvel bedre ut nå enn i stad. REDNING AV RANTALA ! <3 LOVE! Og der var det en av Lunde Haraldsen også gitt. 

Stillinga er for øyeblikket 3-5 etter 15 minutter og 26 sekunder. YES, SUMO funka :D  6-5 til Larvik nå!

Om et par timer..

braker det løs. Snart er det gruppefinale mellom Gyør og Larvik, og det blir spennende. Larvik må vinne med 9 mål eller mer hvis de skal klare å vinne gruppa. Det kan bli vanskelig, men det er absolutt ikke umulig. Alt kan jo skje, og ballen er rund. Tine Stange (sykdom), Katja Nyberg(skade) og Thea Mørk blir ikke med i denne kampen. 

Ops Ops

Jeg sa at Györ - Larvik kampen gikk i dag, men det var feil. Den går I MORGEN 18:15!! :-) Dere kan se kampen på ehfTV.com, hvis dere ikke har TV2 Sport 5 (handball.no rettet på det nå) + at dere kan se den på TV2 sumo! 

.Det er noen som spurte om det gikk ann å se det på ehfTV, siden det sto: Due to legal reasons, this live stream is not available in the following country(s): HUN, NOR, TUR....  
Jeg fikk ihvertfall sett kampen forrige gang, selvom det sto det. Dere må bare være litt tålmodige så kommer den opp etterhvert :) Det er ikke verdens beste kvalitet, men det er bedre enn ingenting.

Larvik jentene dro igår til Ungarn, og er klare for å kjempe om en seier i morgen. Det skal da spille i en av Europas mest fryktede arenaer i følge op.no. Györ har kun tapt en gang på de siste 13 hjemmekampene. Det er viktig med en seier for jentene nå, for de skal tross alt spille forhåpentligvis to kamper til. Det er et høyt nivå, og skal de nå helt til topps er det viktig å spille god håndball. 


Klarer Tonje Larsen å styre laget sitt til en seier? Hva tror du?
Bildet er fra larvikhk.no

De neste CL kampene

''Itxako topper gruppe 1 med åtte poeng etter å ha slått Krim 25-24 i en jevn og spennende kamp i Spania. Det betyr at de er to poeng foran Buducnost som hjemme i Montenegro slo Oltchim Valcea 32-21 på søndag. Buducnost er dermed foran Oltchim på innbyrdes oppgjør uansett hvordan det går i den siste kampen, og møter Itxako hjemme i Montenegro for å gjøre opp om gruppeseieren neste helg. Buducnost må her vinne med fem mål eller mer for å ta hjem seieren i gruppa på innbyrdes oppgjør.

Larvik møter som kjent Györ borte søndag 20. mars, og må revansjere tapet på hjemmebane kraftig for å ta gruppeseieren. Seier med ni mål eller mer må til i Ungarn for at Larvik skal vinne gruppa.'' - Larvikhk.no

19.03:
Hc Leipzig - Dinamo
RK Krim Mercator - C.S ''Oltchim'' Rm Valcea  

20.03: 
Itxako Reyno De Navarra - "Buducnost"
Györ - Larvik 

Larvik - Leipzig

Larvik tok i mot Leipzig i Arena'n i dag.  

Første omgang startet ikke bra for noen av lagene, og det tok kun 26 sekunder før det første gule kortet kom... til Hammerseng. Det ble etterfulgt av flere tekniske feil, bom og enda flere gule kort. Etter 4 min og 21 sekunder var ballen for første gang bak målvakten til Leizig. Sulland sto for mål nummer en i kampen!  Det ble igjen enda flere tekniske feil, før Hammerseng setter inn et mål. Da står det 2-0 til hjemmelaget, og den første Leipzig scoringa kommer etter 7 minutter. Derfra og ut følger lagene hverandre tett, og de feiler, bommer og spiller ikke så bra i angrep. Leipzig målvakt står godt i målet, og har en del gode redninger. Hadde det ikke vært for henne hadde Larvik fått inn enda flere mål tror jeg. Etter 15 minutter spill begynte Larvik, sakte men sikkert, å kjøre litt i fra. Kari Mette Johansen setter inn to scoringer på slutten og det sto 14-10 til pause. Må jo si at forsvarsspillet var godt og Lene Rantala hadde også noen redninger i første omgangen. 
...
Tine R. Kristiansen - op.no

I andre omgang kommer bursdags''barnet'' inn i målet til Larvik. Angrepsspillet hever seg litt, mens forsvaret fortsatt er bra. Vi utnytter kontringene bedre, og øker ledelsen utover i omgangen. Amanda Kurtovic får sjansen og setter inn to scoringer, hennes første i Champions Leauge.  Det står tilslutt 29 - 19 til hjemmelaget, en fortjent seier. Totalsett så synes jeg Larvik spiller en god kamp. De sliter litt i første omgang, og surrer litt i angrepet. Heldigivs hever Larvik seg mer i slutten av 1.omgang og de fortsetter med det i 2.omgang. Som dere ser litt lengre ned her så ble det en del bom på jentene i dag. Så det må de jobbe litt mere med :)  
...

// op.no

Fakta (Larvik - Leipzig): 
Pauseresultat: 14-10
Sluttresultet: 29 - 19
Kåret til banens beste: Heidi Løke - Katja Schulke 
Toppscorere: Heidi Løke, 9 mål  - Karolina  Kudlacz, 6 mål
Tilskuere: 2204 
Utvisniger: LHK, 4 x 2 min og Leipzig 6 x 2 min

Spillerstall Larvik (mål/skudd)

Tonje Larsen 3 mål, 6 skudd
Amanda Kurtovic 2 mål, 3 skudd
Sara Breistøl 0 mål, 0 skudd
Heidi Løke 9 mål, 16 skudd
Tine Rustad Kristiansen 2 mål, 4 skudd
Kari Mette Johansen 3 mål, 4 skudd
Karoline Dyhre Breivang 0 mål, 0 skudd
Nora Mørk 4 mål, 8 skudd
Gro Hammerseng 3 mål, 4 skudd
Linn-Kristin Riegelhuth 0 mål, 3 skudd
Linn Jørum Sulland 3 mål, 6 skudd
Lene Rantala 0 mål, 0 skudd
Olga Medvedeva 0 mål, 0 skudd
Cecilie Leganger 0 mål, 0 skudd
= 29 mål, 54 skudd 

>
Så du kampen, hva synes du om den?

Landslagsspiller vraket...

Det har seg sånn at i Mesterligaen (Champions Leauge) får man ikke ha med mer enn 14 spillere, og når Larvik har 17 spillere må to stykker ''vrakes'' fra laget (Katja er ute med skade). Dessverre gikk dette ut over Tine Stange denne gangen, og hun må se kampen fra tribunen. Det er Amanda Kurtovic som har fått sjansen i stedet for, hun har vist seg veldig godt frem i de siste kampene. I tillegg tror jeg det er Thea Mørk som ikke er med i dagens kamp. 


''Konkurransen om plassene er like tøff hos oss som på landslaget. I øyeblikket har vi 16 utrolig gode spillere, men kan kun bruke 14 i kamp. Da må vi ta noen vanskelige valg, og denne gangen gikk det ut over Tine. Neste gang kan det være en annen. Og Tine er ikke satt ut av laget fordi hun er dårlig, sier Larvik trener Tor Odvar Moen'' - Tv2 sporten.

Synes du dette var en riktig avgjørelse? 
Se Larvik - Leipzig på tv2 zebra klokken 15:40 I DAG !! =)

Larvik er sikret....

EN SEMFINALE PLASS I CHAMPIONS LEAUGE :- D

Györ vant 29 - 24 over Leipzig, så det betyr at vi er sikret plassen. Så da er det ikke noe press på oss de to neste CL kampene, og det er jo greit å vite. Men vi vil selfølglig ha seiere uansett!! 


LARVIK HK <3

Dagen kunne ikke blitt bedre !!!

Nå blir det et lite blandingsinnlegg, håndball og ski. Dette er jo egentlig en håndball blogg, men VM er jo den store snakkisen om dagen. 

Det var helt sykt å se på ski jentene, herregud. Therese Johaug gikk så sinnsykt bra, og det var så fortjent at hun vant. Marit Bjørgen gikk ikke noe dårligere og klarte å komme seg inn på en 2.plass! Det så bra ut for Steira også, men dessverre datt hun på slutten. Hun klarte å komme seg inn på 5., og Skofterud kom seg på 6.plass. Det er så bra jobba av jentene på 3 mila. Jeg er stol av å være norsk, rett og slett. Jeg fikk til og med tårer i øynene, hehe

Larvik og Dinamo.
Det var ikke noe verre på håndball bana i dag. Larvik fikk med seg en seier fra Russland, mot Dinamo. Det var ganske tett i de første 15 minuttene, men etterhvert fikk Larvik skaffet seg en tre måls ledelse. Cecilie Leganger sto godt i målet i denne omgang, og reddet en god del. Etter 20 minutter spill var stillinga 7-12, men Dinamo fikk opp farten etterhvert og det sto 11-16 til pause. 

2.omgang ble kanskje ikke så bra, ihvertfall ikke på starten. Cecilie fortsetter med redningene sine, men det funker ikke like bra forover på banen. Mye tekniske feil og bom på 100% sjanser. Linn Sulland setter inn det første målet etter 4 minutter. De skjerper seg etterhvert, og står godt i forsvar og får inn en del mål. Dinamo ypper innpå etterhvert og ligger bare under med 5 mål etter 10 minutter. De spiller også best i en periode, og da synes jeg det så litt skummelt ut. Etter enda ti minutter har Larvik økt ledelsen med ni mål, og de kjører helt i fra. Med en del gode redninger fra Cecilie, fikk vi også opp kontringspillet. Det ble ikke en like stor overkjøring som sist, men Larvik vinner solid 32 - 23. 

Hvis Györ vinner mot Leipzig i morgen (noe jeg er 99% sikker på at de gjør), så er Larvik sikret en plass i semifinalen uansett. Så vi får krysse fingrene for det! :-) 

Før kamp - fra op.no

Jeg ble litt opptatt av ski greiene i andre omgang + at denne livesendingen på ehftv ikke var av den beste kvaliteten. Var ikke så lett å få med seg alt som skjedde, men dere fikk ihvertfall et lite sammendrag av kampen. Gleder meg til kampene går på TV2 Zebra, for da er det litt lettere å få med seg ting. :-) 

Målscorere i kampen: 
Linn Jørum Sulland, 12 mål
Heidi Løke, 8 mål
Nora Mørk 5, mål
Linn-Kristin Riegelhuth, 2 mål
Gro Hammerseng, 2 mål
Tonje Larsen, 1 mål
Tine Rustad Kristiansen,1 mål
Olga Medvedeva, 1 mål

> Fikk du sett på kampen?
Det kommer et nytt VS innlegg om en liten stund, skal telle opp stemmer fra runde 1 nå :-)

Hotellbytte i Russland

I morgen er det tid for kamp mellom Dinamo og Larvik. Den går på Tv2 Sport 1. Dere som har den kanalen er heldig, for den har ikke jeg. Men det skal gå ann å se den på ehfTV.com klokken 12.00 i morgen direkte, tror jeg. Eller så legger dem ihvertfall ut kampen der etterhvert.

Larvik reiste nedover til Russland i går, og der ventet det en overraskelse. Vannrørene på hotellet hadde sprukket på grunn av kulden, noe som førte til at de måtte bytte hotell. Eller hadde de det? Les historien her.  


Nora, Linka og Tor. Bildet er tatt fra op.no

> Skal du se på kampen?

Hva kan man si?

Larvik var vel egentlig ikke til å kjenne igjen idag. Istedet for å beskrive omgangene hver for seg, kan jeg si det samme om begge. Det var ikke mye som funket, verken i angrep eller i forsvar. Eller i andre omgang fikk ikke Györ så mange mål som i første, men allikevel. Til pause var stillinga 7-17 til Györ, og Katrine hadde reddet hele 16 baller. Tilsammen reddet hun 24 ganger eller noe sånt. Det var ingen tvil om hvem som vant keeperduellen ihvertfall, selv om Leganger reddet en del i andre. Györ var veldig flinke til å pakke inn Heidi Løke, og det ble ikke mange mål på henne i dag. Synes det var helt riktig av Györ  å passe ekstra på henne. Stillingen ble tilslutt 16-25!

Katrine fikk bestemansprisen og Tonje Larsen ble kåret til banens beste (på Larvik ihvertfall). Jeg er helt enig i at de skulle bli kåret til banenes beste. Dronninga Larsen prøvde å få i gang spill, og skyte fra distanse. Hun fikk dessverre ikke medspillerne sine med seg. Det skal nevnes at Linn-Kristin Riegelhuth fikk noen gode sjanser, og hun scoret fire mål. Synes hun spilte ganske godt i dag, selv om hun kan mye bedre. Vi får håpe de skjerper seg, ellers går dette veldig dårlig. Får også håpe at Gro Hammerseng er frisk og rask til neste kamp som er mot Stabæk på tirsdag. Merket ganske godt at vi manglet henne i dagens kamp. 


Målscorere (Larvik) i kampen: 
Tonje Larsen 5 mål, Larviks toppscorer. 
Linn-Kristin Riegelhuth 4
Heidi Løke 3
Kari Mette Johansen 1
Olga Medvedeva 1
Karoline Dyhre Breivang 1
Nora Mørk 1 

Hva synes du om kampen? 

Larvik - HC Leipzig

I går spilte Larvik sin første Champions Leauge  kamp i år og Leipzig sto på andre bane halvdel. Det ble en sliteseier for jentene som vant 26-24, og de spilte ikke en så god kamp. Nora Mørk var tilbake etter skaden hun pådro seg forrige helg. 

De åpnet kampen best og ledet 4-1 ganske kjapt, men Leipzig holdt følge i mesteparten av kampen. Larvik ledet 13-12 til pause. Forsvaret fikk en tøff første omgang, men Cecilie Leganger sto bra. Det var ikke så bra angrep og kontringsspill som vi er vant til. 

Leipzig ledet tidlig i andre omgang, og ti minutter før slutt sto det 21-21 på mål tavla. Nora Mørk scoret to raske mål, og Larvik ledet resten av kampen. Forsvaret ble bedre i slutten av andre omgang, det samme med kontringene. 
I løpet av kampen skaffet Heidi Løke oss 7 straffet, men lagvenninne misbrukte 5 av dem.  

Vi må løfte oss mange hakk om vi skal få poeng i de kommende kampene i Hovedrunden, mente både Nora Mørk og Heidi Løke etter kampen. Men begge var glade for å vinne, selv om ikke spillet var bra.- handball.no

Nora gjore det bra comeback og scoret 9 mål, og ble toppscorer. Heidi Løke satte inn 7, Linn-Kristin Riegelhuth 3, Tine Stange 2, Gro Hammerseng 2, Linn Jørum Sulland 1, Tonje Larsen 1 og Sara Breistøl 1. 


op.no - trening før kampen


op.no - Nora Mørk


op.no - Cecilie Leganger.op.no - Tine Stange

DU KAN SE KAMPEN HER: http://www.ehftv.com/ec/cl/women/2010-11/video/001461