Champions Leauge 2011/2012

Vant 29-27

Gyør vant første Champions League finale 29-27, beklager at jeg ikke sa i fra at den gikk på TV! Eller den gikk på TV2 sport 2, vet ikke om hvor mange som har den kanalen! Returkampen går neste helg, mer info kommer! Jeg har vært i farta siden 09.00 i dag, har vært i konfirmasjon. Derfor har det vært lite blogging!

I morgen blir det konkurranse, så følg med :- ) Vi blogges!

 
Gørbitz scoret 12 mål i dag, mens Løke satte inn 4!  

Dagen derpå....

Merker at humøret er så som så etter tapet i går. Man blir jo litt lei seg på vegne av klubben og spillerne, selvom man ikke er med å spiller. Vi er jo tross alt supportere - > vi er med klubben i med og motgang. Det er ikke alltid ting går som man vil, dessverre. Jeg har troa på at Larvik kan gå hele veien neste år! De har vunnet både serien og NM dette året, og de kan kanskje avslutte det med sluttspill gull. Det er ikke det samme som en Champions League pokal, men allikevel. Dette skrev Larvik Håndballklubb på sin facebookside i dag: 

Det gjør vondt å tape håndballkamer. Det gjør enda mer vondt å tape semifinaler i Champions League... og det gjør fryktlig vondt å bli spilt ut slik som Larvik Håndballklubb gjorde i går. Det var nok mange av oss som rett og slett ikke klarte å følge kampen på TV de siste minuttene. .. Men ett skal våre konkurrenter vite! Vi blir sterkere av motgang, vi blir mer motivert og vi blir inspirert av at våre omgivelser har tro på det vi gjør. Selv med gårsdagens motgang eller kanskje nettopp på grunn av gårsdagens motgang!  Nå står sluttspiller for tur - håper vi ser deg i Arena Larvik lørdag førstkommende i semifinalen mot Storhamar. Avgjørende kamp! 

De spiller mot Storhamar den 11.april ( på onsdag) også, på Hamar. Så om du bor i nærheten er det jo bare å dra dit, men du burde være tidlig ute. Forrige gang måtte de stenge hallen en halvtime før fordi det var for mange som ville inn! 

Jeg skal ihvertfall til Larvik på lørdag, må støtte laget mitt <3  Vurderer å dra til Hamar på onsdag for det er bare en times tid med tog + litt tid med buss.  Eller så tar jeg kanskje en tur til Nadderudhallen istedet, for å se på Stabæk - Byåsen. Det er jo faktisk lengere til Stabekk enn til Hamar med tog/buss, men jeg tror ikke busskortet mitt funker til Hamar.... Dilemma! I tllegg har jeg ingen å dra med, og det er litt kjedelig å dra alene. Jeg finner vel ut av det tilslutt, det blir ihvertfall en kamp denne uka :) 


 
Klubben i mitt <3 

> Skal du på kamp denne uka?
Stabæk - Byåsen går 18.00 i Nadderuhallen, mens Storhamar - Larvik er i Presterudhallen til samme tid. 
> Hvem tror du vinner?  Jeg tror Byåsen trekker det lengste strået, men er litt usikker på Storhamar/Larvik per dags dato. Hvis Larvik spiller som i går så går det ikke, men jeg tror at revansje lysten er veldig stor  og at de vinner. Det kan bli en jevn og spennende kamp! 

Snipp, snapp, snute....

.. der var CL eventyret ute for denne gangen. Jeg skjønte allerede etter pause at det var over, spesielt når de ikke klarte å score på en halv omgang. Dette skrev larvikhk.no om kampen: 

''Det ble timålstap 13-23 for Larvik da Buducnost gikk til finalen i EHF Champions League søndag kveld.

Den regjerende mesteren i Champions League måtte vinne i Montenegro, men Larvik klarte bare å score 13 mål da Budućnost i sjuende forsøk klarte å gå helt til finalen.

? Vi tapte helt for et klart bedre lag for dagen. Jeg synes vi hadde satt opp et godt forsvar og en god keeper. Cecilie Leganger var banens beste etter min mening, sier Tor Odvar Moen, som vet at Larvik normalt vinner håndballkamper når de holder motstanderen på 22 og 23 mål.

? Vi gjør mye bra, men klarer ikke å omsette det i mål. 13 mål er sjelden kost for oss, og da er det bare å gratulere Budućnost med finaleplass, sier Tor Odvar Moen.

Budućnost møter Győr i finalene i mai.

I fjor vant Larvik begge kampene mot Budućnost i semifinalen. Denne gang var det motsatt.

Thea Mørk startet på venstrekanten for Larvik da returkampen i semifinalen i Champions League ble spilt søndag. Hun har vist gode takter på trening i det siste. Tvillingsøster Nora Mørk kom innpå etter drøyt halvspilt 1. omgang, til sine første minutter på banen siden finalen i Pamplona forrige sesong.

? Det er tydelig at det trengs kamptrening. Det synes godt. Jeg er veldig skuffet. Jeg hadde håpet at jeg var litt bedre og hadde litt nybegynnerflaks, sier Nora Mørk om sin første kamp på 11 måneder.

Cecilie Leganger sto godt i målet, men Larvik slet med avslutningene og ble straffet for mange unødvendige tekniske feil. Det var angrepsspillet som felte Larvik denne gang.'' 


Cecilie sto som en gud i målet, men det hjalp ikke. 


Som sagt flere ganger tidligere så er vel skadesituasjonen veldig avgjørende denne gangen, allikevel burde laget ha gjort det mye bedre enn i dag. Det er greit å tape, men ikke når du scorer 13 mål, bommer 19 ganger og gjør 100 feil. Leganger sto strålende bakerst, og forsvaret gjorde også en god jobb. Det er så synd at de ikke klarte å gjøre en god nok jobb fremover på banen. Nora fikk prøve seg, men det gikk ikke sånn vi ville da heller. Vi vet alle sammen at laget kan så mye bedre enn dette, men mange av dem er nok veldig slitne. Karo har fått masse ansvar for både Norge og Larvik denne sesongen, Tine K har stått 2x 30 i nesten hver kamp, Linka har spilt mye, osv, osv. I tillegg har det ikke fungert på høyresiden, spesielt ikke for Linn Sulland etter jul. Disse spillerne må stå på banen i hver kamp, fordi de ikke har noen andre å bytte med. Men neste sesong, DA skal vi ha revansje. Gro Hammerseng kommer snart tilbake + at Olga er i bedre form og kan spille neste sesong. Larvik har også hentet inn Anja Edin! Da har vi plutslig tre venstrebacker som kan spille fremover + Larsen i forsvar. Også har vi to playmakere i Karo og Gro! Mens på høyresiden er Nora på vei tilbake, sammen med Linka og Linn. + at Sara Breistøl er tilbake fra skaden! 

Det skal sies at det er en utrolig bra prestasjon å komme seg til en semifinale, jeg er stolt av Larvik Håndballklubb. De kunne faktisk ha røket ut av gruppespillet, men spilte bra når det gjaldt som mest mot Krim på bortebane. I mellomspillet var de også på vei ut, men vant mot Gyør på hjemmebane. Selvom det er en nedtur å ryke nå, så har de gjorte det veldig bra totalt sett med de spillerne de har tilgjenlig. 

LARVIK HÅNDBALLKLUBB - EVIG OG ALLTID UANSETT!! Det er litt hardt å si det, men de tapte for et bedre lag..... 


> Hva synes du om at mesterne er ute? Og hva synes du om deres prestasjon i Champions League denne sesongen? 

Mørk fra start.

Ikke Nora, men Thea Mørk har klart å plassere Kari Mette Johansen på benken i dagens semifinale. Egentlig litt overraskende, men vi får se hvordan det går. Kan hende KMJ kommer innpå litt senere i kampen! 

51 minutter igjen!!!!  

Nå braker det snart løst.

I dag må dere slå på TV Norge klokken 20.00, da dukker nemlig Camilla Herrem opp på skjermen. Hun var med på '' Hvem kan slå Aamodt og Kjus'' i sommer sammen med Siren Sundby, jeg var blant publikum :- )   Det eneste som er litt dumt er at Buducnost - Larvik går samtidig, eller kampen starter 19.00 (går på TV2 sport og sumo). Rekker kanskje litt av programmet, men nå vet jo jeg om Camilla vinner eller ikke! Edit: Det går ikke i dag, men neste søndag!

MÅ si at jeg er sykt spent på kampen i dag, herregud! Vet ikke om jeg klarer å vente til den begynner, men det må jeg jo bare. De vant jo på bortebane i fjor, men da var Gro Hammerseng, Heidi Løke, Tine Stange og Sara Breistøl med. ++ Olga og Nora var i ordenlig form! Vi får bare krysse alt vi har av fingre og bein, og satse på det aller aller beste. Allikevel må jeg si at det er en stor prestasjon å komme seg til semifinalen med det laget de har nå. Det er ikke et dårlig lag, men et skadeskutt lag og de har hatt litt uflaks denne sesongen!!

Se video med Cecilie her:  http://www.tv2.no/sport/handball/her-er-cecilie-legangers-paradis-3750445.html 


 GODE MINNER!!!

3 norske i CL finalen!


Da er det klart at Heidi Løke, Katrine Lunde Haraldsen, Karl Erik Bøhn og resten av Gyør laget er klare for en Champions League finale! Dette ble klart enn en 31-23 seier ov Valcea. De dreit seg litt ut mot Valcea sist, og tapte 35-31. Heldigvis gjorde de jobben på hjemmebane i dag, anført av en fantastisk Katrine i mål (19 redninger i følge Harald Bredeli), Heidi Løke (6 mål på 6 forsøk) og en veldig god Anita Gørbitz (12 mål).  Heidi er i sin 2.finale på like mange år, mens Katrine spiller sin 3. Hun har vunnet Champions League sammen med tvillingsøsteren Kikki to ganger tidligere ( i 2009 og 2010). 


Katrine og Kikki med pokalen i 2009. 


Heidi (og Gro) med pokalen i fjor. 


Larvik MÅ vinne med 2 eller 3 mål i morgen (spørs hvor mange mål Buducnost scorer). Jeg har alltid troa på Norges beste lag, og jeg håper virkelig de klarer det. Da har vi plutselig mange flere norske bidrag i årets finale. Les hva Cecilie tenker om morgendagens i heksegryta her

Kampen går på TV2 sport og sumo, HEIA HEIA!!!


De regjerende mesterne - Larvik Håndballklubb, evig og alltid <3

 Har du troa på Larvik i morgen?? 

Sånn tilbringer Larvik dagene i Montenegro:

Lørdag: 
Spise frokost 09.30

Lunsjen er klokken 13.30, deretter har laget videomøte, og så klokken 16.10 drar bussen til trening som har blitt flyttet til 16.30. Deretter er det middag 20.15!

Mellom programmet er det flere av spillerne som liker å ta seg en tur ut på shopping eller sitte på kafeer og kikke på folkelivet. Noen hviler også en del på rommet, da enten med en film på pc'en eller sover litt ekstra. 

Søndag:
Frokost 09.30
Videomøte 10.15
Lunsj 14.30
Buss til hallen 17.15
Kamp 19.00
Buss tilbake til hotellet 21.15
Middag 21.45


KMJ og Linka på tur (bildet er tatt for noen år siden) Jentene er fremme i Montenegro

 

Larviks tropp reiste til Podgorica i Montenegro tidlig fredag morgen. De fleste var oppe og hoppet ved 04-tiden i morges. Flyet fra Torp tok av kl. 0615.

Det er ikke helt enkelt å flytte en tropp på 20 personer i påsken. Reisen startet fra Torp med en kort mellomlanding i Amsterdam. Derfra gikk ferden videre til Frankfurt, hvor det ventet en pause på drøyt fire timer før ferden gikk videre.

Ventetiden ble benyttet til å innta en solid lunsj på flyplassen. Deretter var det klart for avgang til Podgorica med landing kl.17.00. Der ventet et lett måltid, i letteste laget for spillerne. Kake og croissanter passer ikke helt inn i deres diett, mens støtteapparatet var meget godt fornøyd med kaffe og kake! Spillerne hentet frem norsk brød og pålegg, før de fleste tok seg en tur ut i treningstøy for å få ristet reisen ut av kroppen.

I kveld gjenstår det kun middag på programmet. Jon Blund kommer garantert tidlig på besøk i kveld...

 Lang reisedag
Linka er jo blid som alltid hun :) 

Bildet og teksten er hentet fra larvikhk.no!

 

Sånn blir Leganger kampklar

Cecilie Leganger har bodd og studert i Bergen, mens hun har spilt Champions Leauge kamper med Larvik. Det har blitt lite trening med de andre jentene, men hun trener for seg selv. Du kan se hvordan her: 

http://www.tv2.no/sport/handball/slik-blir-leganger-kampklar-3746508.html 

Takk til Slagelse for linken :)  

 


Foto: Larvik sin fanside på facebook.


De har fortsatt en sjanse.

Jaja, da ble det tap i dag. Det ble faktisk litt jevnere enn fortventet, og to mål er ingenting i håndball. Eller Larvik må nå vinne med tre mål borte i Montenegro, tøft. Allikevel som Sara Breistøl skrev på twitter: '' Det har skjedd større mirakler enn at vi vinner med 3 på bortebane #jesusgikkpåvannet''  Ingenting er umulig, det samme mener Ole Gustav Gjekstad.    Tonje Larsen er også positiv, tross tap!
Jeg synes jentene sto godt bakover, men de rotet bort flere klare sjanser. Linka spilte en god kamp, men bommet på slutten da det virkelig gjaldt. Kari Mette fikk flere gode sjanser, Isa fikk noen, osv, osv. Noen ganger synes jeg jentene skøyt bare for å skyte, de kunne ha brukt lengre tid med ballen i noen tilfeller. Cecilie Leganger var god i dag, samme med Karo. Det blir kanskje litt mye spilletid for enkelte, noe også Thorir sier (trykk for å lese mer). Det er som sagt få bakspillere, og spesielt Karo må stå ganske mye på banen. Nå bruker de jo Amanda som playmaker i noen perioder da, så hun får noen pauser. Det at Larvik har kommet seg til en semifinale er utrolig bra med tanke på hvor mange spillere de har ute med skade/fødselspermisjon De har et godt lag uansett, men som sagt: De har lite å rullere med, i forhold til i fjor og flere blir ganske slitene når de må spille 60 min i hver kamp. 

? Vi kan fortsatt klare det
Se flere bilder fra kampen her

Mine bilder kommer i morgen. I tillegg skal jeg få satt i gang månedens beste spiller kåringen, den ble litt forskinket. Les hvorfor her: http://larvikognorge.blogg.no/1333053097_mnedens_spillere__lit.html 

 

Valcea spiller sin første semifinale mot Györ søndag.Den går på TV2 sport 5 og sumo! 

FAKTA
Larvik - Budućnost 20-22 (12-12)
EHF Champions League, semifinale 1. kamp.
Larvik: Lene Rantala/Cecilie Leganger ? Tonje Larsen 1, Isabel Blanco 3, Tine Rustad Kristiansen, Kari Mette Johansen 1, Karoline Dyhre Breivang 2, Nora Mørk, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 8, Linn Jørum Sulland 4, Olga Medvedeva, Thea Mørk, Pernille Wibe, Amanda Kurtović 1.
Toppscorer Budućnost: Bojana Popović 6, Katarina Bulatović 6.
Dommere: Michael Badura/Jaroslav Ondogrecula (SVK)
Utvisninger: Larvik 2x2 min., Budućnost 6x2 min.
Returkampen spilles søndag 8. april kl. 19.00 i Podgorica.

Kan de gjenta suksessen?

For andre år på rad møter Larvik Buducnost i semifinalen, og i fjor var det bare glede etter kampene. 


I hjemme kampen var det Tonje Larsen og Gro Hammerseng som ble to avgjørende spillere, begge satt inn 6 mål hver. Pauseresultatet var 13-10, og tilslutt sto det 25-20. Larvik hadde et bra utgangspunkt før de dro til heksegryta i Montenegro helgen etter. 
Les mer om kampen her


Foto: Peder Torp Mathisen


Foto: Peder Torp Mathisen  - Gleder meg til å se denne jenta igjen i morgen!!


Foto: Peder Torp Mathisen

17.april.2011 ble en historisk dag for Larvik Håndballklubb, for første gang var de videre til en Champions Leauge. Kampen i Montenegro endte 27-24. Linka og Linn ble toppscorer med fem mål hver, mens Kari Mette var treffsikker med fire mål på fem skudd. Hun hadde ikke hatt en god hjemmekamp, men sto frem når det virkelig gjaldt. 
Les mer om kampen her.


 Foto: Torgrim Skogheim  - Kari Mette i farta! Det var bare jubel og glede etter kampslutt i fjor. 


Foto: Torgrim Skogheim


Publikummet til Buducnost lagde masse bråk både før og under kampen i fjor (Les mer her). Det endte med at Larvik HK måtte beklage seg etter kampen. I år har de sørget for ekstra sikkerhetsvakter, for de vil ikke at det skal gjenta seg. http://www.op.no/larvikhk/article5993897.ece


I morgen braker det løs igjen, hvordan tror du det går da? 
 

Larvik - Buducnost, hvordan ender kampen?
  
pollcode.com free polls 

Jeg gleder meg sykt til å sitte på tribunene, det blir sikkert ern fantastisk stemning der i morgen! Kampen begynner 16.45, og du kan også se den på TV2 Zebra. Eller du kan bestille billetter på larvikhk.no og komme i hallen :) 

Kan hende hun må stå over...

I lørdagens kamp mot Brasil skadet Katrine Lunde Haraldsen fingeren.  Jeg tror det var at hun fikk fingeren i mellom stanga og ballen, også forstuet hun den. Nå ser det ut som om hun må stå over semifinalen i Champions Leauge til helgen. 

Hun er uaktuell i seriekampen på onsdag, men vi har et håp om å få henne klar til søndag. 

Vi får bare håpe på det beste nå!! Jeg vil gjerne ha Gyør i finalen :- ) 


Bilde:
Tatt det selv!

 

Delta og vinn flott premie :)

Lørdag spiller Larvik Håndballklubb semifinale mot Buducnost i Champions League i Arena Larvik.

En spennende kamp som bør bli en stor håndballopplevelse.

Svarer du på spørsmålet nedenfor og sender svaret på e post til oss, så blir du med i trekningen om:

Vi trekker ut en vinner som får to stk VIP-billetter til kampen, tre pizzastykker til hver billett, og skjerf og signert drakt til begge to.

Frist for å delta i konkurransen er fredag klokken 12.00.

Spørsmål: Hvor mange ganger har Larvik håndballklubb vært i semifinale i mesterligaen? Tre, fire eller fem ganger?

Send ditt svar på e-post til nettavisa@op.no Merk e posten: Semifinale

 

Vinn semifinale billetter

Norsk Topphåndball inviterer til en uhøytidelig konkurranse.

Vinn billetter  

Lørdag 31.mars kl 1645 spiller Cecilie Leganger (bildet) og Larvik HK hjemmekamp i Champions League-semifinalen. Kampen er svært viktig for Larvik, som trenger et godt utgangspunkt før en vanskelig returkamp i Montenegro.

DU kan bli en av tilskuerene i en trolig fullsatt Arena Larvik. Fire vinnere får to billetter hver, og vinnerne offentliggjøres på kvelden tirsdag 27.mars.

Spørsmål; Larvik HK har nå 14 seriegull. En av spillerne har vært med på å vinne samtlige 14 seriemesterskap. Hvem?

a) Lene Rantala
b) Tonje Larsen
c) Kari Mette Johansen

Send ditt svar på mail til kjell.roger@topphandball.no
Husk å oppgi fullt navn OG mobilnummer.

FRIST: tirsdag 27.mars kl 1800.

Blant de med riktig svar trekkes det ut fire vinnere som får to billetter hver, på langside, til semifinalen i Arena Larvik 31.mars kl 1645.

Lykke til!

PS: Dette er andre år på rad at Larvik møter Buducnost i semifinalen. Artikkelbildet er fra fjorårets semifinale. Og vi husker alle hvordan det til slutt gikk i Champions League....

Artikkel og bilde er hentet fra topphandball.no
LYKKE TIL ALLE SAMMEN :)  

Superweekend

Larvik Håndballklubb arrangerer ny Superweekend i Larvik i forbindelse med semifinalekampen i Champions League mot Buducnost lørdag 31. mars.

Vi ønsker å invitere klubber eller lag til en helg i Larvik med mye håndball og sosialt samvær.

Instruktørene på håndballøktene vil være klubbens egne elitespillere. Dere innkvarteres på Sportellet til Halsen IF som ligger en god langpasning unna Bergslihallen, hvor håndballøktene blir gjennomført.

Det er en trening hver av dagene. Fredag kveld, lørdag formiddag og søndag formiddag.

Pakken vi tilbyr ser slik ut:

- Innhold: 
Mat, overnatting, drikkeflaske, t-shirt, kampbilletter og transport til og fra kamp inkludert.  3 økter med LHK jentene +pizza etter kampen sammen med LHK jentene.

-Hvem kan være med:
Aldersgrense: 12-15 år. Kan være flere lag/grupper fra samme klubb.
Alle grupper må stille med minst en leder/ trener (gratis). Er dere 10 stykker eller flere så er det gratis for 2 ledere/trenere.

-Frist: 
Første mann til mølla/ASAP. 

- Pris:
 kr 1500,-/pr. spiller. 

Påmelding/ kontakt:

Dersom dette lyder interessant, eller dere trenger flere opplysninger, tar dere kontakt via en av disse adressene/nr.:

katja@larvikhk.no

lene@larvikhk.no

Mob: 47938809

 Du kan også bestille billetter til Larvik - Buducnost på larvikhk.no nå,dette gjelder dere som ikke skal på superweekend (der får dere billetter i pakka). 
 

Semifinaler i E-cup

Marit Malm Frafjord (bildet) og hennes Viborg HK møter laget som beseiret Byåsen i kvartfinalen - HC Leipzig -  når det skal spilles semifinaler i Cupwinners Cup, kvinner.

Fjorårsvinnerne FTC-Rail Cargo Hungaria(Ungarn) møter Dinamo Volgograd (Russland) i sine semifinalekamper, mens det blir  dansk/tysk møte med norske innslag i den andre semifinalen, der HC Leipzig med Mette Ommundsen skal spille mot Viborg HK med Marit Malm Frafjord. 

Semifinalene i Cupwinners Cup skal spilles 31.3 - 1. 4 og 7.-8. 4

Også de øvrige E-Cupene har sine semifinaler disse to helgene: 

I EHF-Cup spilles semifinalene slik: 

Lada (Russland) - KIF Vejen (Danmark - Ida Bjørndalens klubb...)
C.B. Mar Alicante (Spania) - Handball Club Zalau (Romania)

Challenge Cup-semifinalene

H.A.C. Handball (Frankrike) - Lokomotiva Zagreb (Kroatia)
Fleury Loiret Handball (Frankrike) - Muratpasa Belediyesi SK (Tyrkia)

 

Fra tidligere er semifinalene i Champions League bestemt slik: 

C.S. Oltchim Rm. Valcea (Romania) - Györi AUDI ETO KC (Ungarn)

Larvik HK - Buducnost (Montenegro) 

LARVIK ER I SEMIFINALEN :D

Larvik, med Cecilie Leganger og Amanda Kurtovic i spissen, tok revansje fra forrige helgs svake kamp og knuste Györ 32-25 i Arena Larvik lørdag ettermiddag.

Itxako slo FC Midtjylland 24-21, og det betyr at Larvik er klare for semifinale for tredje år på rad. Jubelen stod i taket blant spillere, ledere og dugnadsfolk i Arena Larvik da det blei klart at Itxako ga de regjernde mesterne en hjelpende hånd. Semifinalene spilles hjemme helga 31. mars/1.april og borte 7./8. april. Motstander blir som i fjor, Budocnost fra Montenegro.

Det startet meget bra i Arena Larvik denne fantastiske kvelden. Jentene fikk kjapt en liten ledelse, forsvaret satt bra og Cecilie vartet opp med redninger som bare hun kan. Men så begynte det å stokke seg litt framover. Avslutningene blei enten reddet eller gikk på utsiden, og anført av en strålende opplagt Anita Görbicz tok Györ over føringen i kampen. Men takket være en helt fantastisk Cecilie Leganger, mistet Larvik aldri kontakten. Så kom Amanda Kurtovic inn og dunket inn et par meget viktige mål, og plutselig var det likt igjen. Etter noen nye redninger av Cecilie og noen kontringer i verdensklasse, kunne Larvik gå til pause med ledelse 13-11.

Andre omgang fortsatte der den første slapp. Et knallbra forsvarsspill, syke Leganger-redninger og mye sikrere avslutninger. Med stor innsatsvilje og glød satte jentene fart på beina og dro fra Györ. På det meste ledet Larvik med 9 mål, men måtte til slutt nøye seg med 7-målsseier 32-25. Både Amanda Kurtovic, med noen flotte og viktige mål, og Cecilie Leganger, med redninger som bare hun kan, blei direkte avgjørende for at Larvik klarte å slå de ungarske mesterligafavorittene.

Amanda Kurtovic scoret forøvrig også Larviks mål nr. 25.000 gjennom tidene (bildet under) etter snaue 15. minutter av andre omgang.

Kampfakta:
Larvik ? Györ 32-25 (13-11)
Arena Larvik, 3144 tilskuere
Larviks lag: Lene Rantala, Cecilie Leganger ? Tonje Larsen, Mie Sophie Sando, Isabel Blanco 4, Tine Rustad Kristiansen 5, Kari Mette Johansen 4, Karoline Dyhre Breivang 1, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 4, Linn Jørum Sulland 7, Thea Mørk 1, Pernille Wibe 1, Amanda Kurtovic 5.
Toppscorer Györ: Anita Görbicz 9 mål.
Utvisninger: Larvik: 2x2 min. FC Midtjylland 2x2 min.

(larvikhk.no)

I går synes jeg at alle var med å bidro, dette var en skikkelig lagseier. Amanda og Cecilie var som sagt de som kanskje de som sto frem aller mest sammen med Tonje og Isa som sto som noen vegger i forsvar. Duellen Løke vs Blanco vant Isabel lett i går. Hun var helt rå både fremover og bakover!  Linn Jørum Sulland hadde en av sine bedre dager i går, selv om ikke alt gikk på skinner. Kari Mette var også ganske bra i går, til tross for noen bom. Som Larvikhk skrev så var andre omgangen helt vill! Det var en fantastisk stemning i Arena Larvik i går, det var så utrolig gøy å være der. 

 

 

 Du ser enda flere bilder på facebook siden min - ''Larvikognorge.blogg.no'' :- ) 

Noen som gleder seg til i morgen?

I morgen braker det løs i Arena Larvik, alle sitteplassene er utsolgt.. Jeg tror det kommer til å bli liv i morgen, gleder meg til å dra til mitt andre hjem. (Haha, det blir nesten det)! Larvik tapte mot Gyør sist, men jeg tror det er et revansje sugent lag som entrer banen i morgen. Bare synd at de fikk en ny skade på onsdagen! 

Husk konkurransen Larvik har lagt ut, du finner info om den her:  http://larvikognorge.blogg.no/1331302190_konkurransen.html

 


En glad gjeng.
Husker ikke helt hvor jeg fant bildet, men var på en link hos europamester.dk. 

> Gleder du deg til kamp i morgen? Den begynner 16.30 på TV2!!! 

Konkurranse!

Larvik Håndballklubb la ut en konkurranse nå, bare å bli med! 


Siden Larvik Håndballklubb ble stiftet i 1990 har det jevnt og trutt blitt scoret mange mål. Totalen til nå, snaut 22 sesonger senere, nærmer seg 25.000 mål. Hvem scorer mål nr. 25.000?

Med 23 scoringer igjen kan jubileumsscoringen komme i den viktige kampen mot Győr i hovedrunden av EHF Champions League lørdag kl. 16.45 i Arena Larvik.

Kommer den ikke der, blir det publikum i Prestrudhallen som får se scoringen onsdag til uka, når Larvik møter Storhamar.

Hvem setter selve jubileumsscoringen? Blir det Larviks største måljeger gjennom tidene, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, eller kanskje en av de andre toppscorerne denne sesongen? Både Linn Jørum Sulland, Tine Rustad Kristiansen, Karoline Dyhre Breivang og Isabel Blanco har passert 100 scoringer denne sesongen. Hvem som treffer akkurat nummer 25.000 blir likevel tilfeldig.

Larvik har på det meste scoret 57 mål i en kamp. Det var mot Ullensaker/Kisa i 3. runde i NM 2007.

I hovedrunden har det ikke vært så høyt scoringssnitt, men det er uansett viktig at publikum kommer for å støtte Larvik lørdag.

Konkurranse:

Målet kommer mot Györ i perioden: 
20.00-25.00 minutt
25.01-35.00 minutt
35.01-40.00 minutt
40.01-45.00 minutt
45.01-50.00 minutt
50.01-55.00 minutt
55.01-60.00 minutt

Målet kommer mot Storhamar:
00.00- 05.00 minutt
05.01- 10.00 minutt
10.01- 15.00 minutt

Send inn svaret på hvilken spiller du tror scorer dette målet og i hvilken kamp og tidsintervall det kommer. Svaret sendes til billett@larvikhk.no innen lørdag 10. mars kl.12:00. 

Vi godtar kun ett svar pr. mailadresse.

Premier:
Alle som har korrekt svar, dvs. kamp, spiller og tidsintervall, vinner:

Signert drakt fra Larvik HK + sesongkort for 2012/2013. Kortet gir inngang til alle seriekamper + gruppespillet i Champions League høsten 2012 samt kamper i Postenligaens sluttspill arrangert av Larvik HK.

Tror det blir litt lite blogging i helgen. La meg 05.45 i natt (hehe), så jeg er litt små trøtt. I morgen  reiser jeg ned til Larvik for å se på kamp. ÆÆÆÆ gleder meg sjukt :D 

Æsj

Dette sto på handball.no: 

Det så veldig bra ut for at Larvik skulle nå sin femte semifinale på rad i Mesterligaen, men en elendig andre omgang kan ha satt en real stopper for det.

Med en tremålsledelse i starten av andre omgangen var alt normalt i Larvik Arena. Det så lenge ut som at Larvik skulle ta den oppskriftsmessige seieren mot FC Midtjylland. Men en kollektiv kollaps bakover gjorde dette umulig. Målene rant inn overalt og til slutt stod det hele 27-20 til Midtjylland på måltavlen.

- Dette er vel den dårligste andreomgangen jeg har sett på lenge. Det meste gikk galt. Flaut er vel en greit beskrivelse, sa Ole Gustav Gjekstad (bildet) til TV2 etter kampen.


 

Dermed må Larvik ta poeng mot Györ i Arena neste lørdag for å ha en mulighet til å ta seg til semifinalen i Champions League.

Kampfakta

Larvik - FC Midtjylland 20-27 (12-11) 

Målscorere Larvik: Linn Jørun Sulland, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Isabell Blanco (alle med fem mål), Karoline Dyhre Breivang , Tine Rustad Kristiansen (begge med to mål) og Sara Breistøl (ett mål). 


Jeg lurer litt på hva Ole Gustav og Tor Odvar tenkte på under kampen. Når verken Sulland eller Leganger funker i det hele tatt, hvorfor får de stå på banen i hele kampen? Det er for sent å sette inn Lene når det er 7 min igjen liksom. Amanda kunne kommet på allerede i 1.omgang, etter min mening. Nå skal jeg ikke bare skylde  på lagledelsen, for flere av spillerne imponerte ikke i 2.omgangen.
I de siste kampene har Larvik spilt godt i 2.omgangen, og ræva i første... i dag var det omvendt! Det er i andre omgang kampen avgjøres, og da er det dumt at dette skjer når det virkelig gjelder. Nå Larvik vinne over Gylr neste helg, og Itxaco må vinne over FC Midtjylland.. (For FCM har Larvik på innbyrdes nå) ellers er LHK ute av Champions Leauge. 
Larvik har 4 bakspillere som fungerer i angrep. Det vil si at vi bare har et bytte, og i tillegg er det vel ingen som har det ordenlige skuddet bak i fra banen, bortsett fra Sulland (som ikke har fungert i det hele tatt). Amanda har underarmsskuddet sitt, men vi savner Gro, Tonje og Tine som kan gi litt ekstra i angrep. Det er synd at de muligens ryker nå, men etter alle skadene så er det ikke overraskende at det går litt i stå. Allikevel kan laget mer enn dette! 


Tine er savnet!!


Stjernebørs i dag:
*** Ingen
** Ingen
* Linka og Isabel 

   
Hvem synes du var best av Larvik spillerne i dag?  

Match day :)

Larvik møter FC Midtjylland i kveld, kampen begynner 16.45 og går på TV 2 :) 

Good luck LHK!! 


Det ble seier sist, blir det 2 poeng i dag også? 

 

For en snuoperasjon!

Har du hørt begrepet ''det gikk fra himmel til helvette?''. Hvis vi skal beskrive dagens kamp kan vi vel si at det gikk fra helvette til himmelen. For en snuoperasjon av Larvik! 

 Synes artikkelen på Larvik sin side beskriver kampen bra, så den limer jeg inn her: 

Etter å ha ligget under 6-12 til pause i Spania snudde Larvik kampen og kjempet seg til uavgjort 19-19.

Det blei en merkelig håndballkamp i Spania. Etter å ha tatt ledelsen 3-1 sloknet lyset i angrep for Larvikspillerne. Kun en fantastisk Cecilie Leganger og godt forsvarsspill holdt laget inne i kampen. Men mot slutten av omgangen blei det helmørkt. Itxako vant de siste 8 minuttene 6-1, og kunne gå til pause med ledelse 12-6.

Det stokket seg fulstendig for Larvik framover i første omgang. Flere personlige feil, en rekke spanske redninger og ikke mindre enn ti stolpeskudd fikk selv de mest innbitte Larviktilhengerne til å tvile på om dette kunne la seg gjøre. Med kun 6 mål på 30 minutter skal det godt gjøres å ta poeng på bortebane mot de tapende finalistene i Champions Leauge forrige sesong. Larvik så rett og slett ut som et lag blottet for selvtillit framover på banen.

Etter pause så det ut som det var noen helt andre jenter som kom på banen. Anført av den levende veggen Cecilie Leganger og et fantastisk forsvarsspill klarte Larvik det få trodde var mulig. Ved hjelp av lynhurtige kontringer og og sårt trengte mål av Linn Jørum Sulland knappet Larvik raskt inn på Itxakos ledelse. Etter 6:45 av omgangen tok Itxakos trener timeout. Han slet nok, som oss andre, med å forstå hva som skjedde. Itxako ledet nå 13-12, og Larvik hadde på under 7 minutter scoret like mange ganger som i hele første omgang. Derfra og ut blei det en ekstremt spennende kamp. Larvik kom opp på 15-15 og deretter vekslet lagene på å være i føringen. Det hele endte med uavgjort 19-19.

-Vi gjør en miserabel første omgang angprepsmessig, sier Larviktrener Tor Odvar Moen. Vi går oss vill, setter ikke nok fart på spillet og nøler for mye. I pausen har vi en peptalk med jentene og blir enige om å gå ut å vise hva vi kan, fortsetter Moen. Det var ingen tordentale, men det gikk rett og slett ut på å ha tro på det vi driver med og få opp selvtilliten angrepsmessig. Sånn som kampen blir er vi strålende fornøyd med ett poeng. Vi visste det ville bli tøft og jevnt, og på fire kamper de siste to sesongene skiller det kun ett mål mellom oss. Dette poenget er ekstremt viktig for oss og nå har vi muligheten til å avgjøre alt helt selv med to hjemmekamper, avslutter en lettet og glad Tor Odvar Moen.

Videre i Champions Leauge venter nå FC Midtjylland hjemme søndag 4. mars, og Gyør lørdag 10. mars. Før dette skal Larvikjentene en tur til Bærum og møte Stabæk i Postenligaen på skuddårsdagen. Jeg skal muligens n tur til Nadderudhallen for å se kampen! 

Mektig snuoperasjon 

 

 

Kari Mette i 100...

I dag spiller Larvik mot Itxaco klokken 18.55, på TV2 sumo og Sport. Dette er Kari Mettes 100. kamp i Champions Leauge, og hun er den tredje som har så mange kamper i CL.  

Jeg kopier bare artikkelen som var på larvikhk, der var det et lite intervju med Kari M: 

Kari Mette Johansen kom til Larvik før sesongen 1998/99, og debuterte i Champions League i 2000/01. I kveld runder hun 100 kamper i turneringen. I det som er Larviks kamp nummer 120.Hun blir med det en del av en eksklusiv trio i klubben. Fra før er det kun Tonje Larsen og Lene Rantala som har rundet 100 kamper i den gjeveste turneringen.
Kari Mette debuterte i Champions League i Valcea 6. januar 2001. En kamp hun ikke husker altfor mye av.
-Jeg tror jeg var innpå en tur, men er ikke helt sikker, sier Kari Mette. Også husker jeg at vi vant. Det var faktisk noe overraskende den gangen, for de satset veldig hardt på å vinne turneringen, også røyk de ut i gruppespillet.

Når vi spør om andre minner fra turneringen er det ikke vanskelig å nevne det hun husker aller best.
-Den var enkel! Godfølelsen fra da vi stod med gullmedaljen rundt halsen i fjor glemmer jeg aldri. Vi hadde jobbet så lenge med det som mål, og når dagen kom var det en vanvittig god følelse, og noe jeg har lyst til å oppleve flere ganger.

Kari med Champions Leauge medaljen rundt halsen.

På spørsmål om andre minner fra kampene er det ikke like enkelt å få svar.
-Det har blitt så mange kamper opp i gjennom årene og alt går nesten i ett. Jeg husker noen morsomme episoder som nok kan være litt vanskelig å forklare, og som nødvendigvis ikke har hatt med utfallet av kampene å gjøre. Også husker jeg da jeg møtte "veggen" i Slovenia. Det er ikke noe hyggelig minne, for jeg hadde stor fart og klar bane. Ut fra ingenting dukket Krims målvakt Dinu opp og jeg smalt rett i henne.  Såpass kraftig at det er rart at jeg husker det, ler Kari Mette. Det er godt at reglene for den slags opptreden fra målvakter har blitt endret. Det var rett og slett farlig.

Kari Mette slapp heldigvis unna den gangen, og hun har så langt hatt en karriere fri for tunge skadeavbrekk.
-Bank i bordet for det. Jeg tror jeg har vært med på alle kampene vi har spilt i Champions League siden 2001. For min del skyldes nok det i stor grad at jeg har trent hardt og  nøye, og at jeg har vært veldig heldig. Trening er den beste "medisinen" du kan ta for å holde seg frisk.


Kari Mette har hatt lite skader, men hun var uheldig mot Buducnost i 2010. Hun tråkket over 45 sekunder før kampen var ferdig. 


Kari Mette har vært lojal mot klubben i alle år. Selv om hun har vært fristet av andre klubber underveis har valget vært enkelt for henne- hun ønsker å spille Champions League vært år. 
-Det har helt klart vært en viktig del av vurderingen. Den satsingen og det miljøet vi har i Larvik, og vår posisjon i norsk håndball, har jo strengt tatt vært en garanti for spill i Champions League. Det er det jammen ikke så mange andre steder du finner. 

Når vi spør om hvem som er den beste spilleren hun har spilt sammen med i klubben kommer svaret ganske kjapt.
-Der velger jeg Tonje. Ingen over ingen ved siden. Det er det ikke farlig å si.Hun er like god i begge ender av banen, og selv om hun har slitt med litt skader har hun ikke vært borte fra mange kamper. Hun er rett og slett "Dronninga".  Jeg sa en gang i et intervju at hun er mitt forbilde, og at jeg henter ballen hennes når vi skyter på treningene. Det siste er ikke helt sant, men det første stemmer, avslutter en smilende Kari Mette.
La oss håpe at jubileet blir kronet med seier og et langt skritt mot semifinalene i turneringen.


FAKTAKari Mette Johansen
Født: 11.01.1979 i Fredrikstad
Høyde: 172 cm
Klubb: Larvik HK
Drakt nr.: 7
Posisjon: Venstre kantspiller.
Kom til Larvik HK i 1998 fra Lisleby.
Tidligere klubber: Lisleby, Skjeberg.

Meritter:
Larvik HK:
Kamper/mål: 535/1387.
1 gull i Champions League 2011
2 gull i Cupvinnercupen: 2005, 2008
11 seriegull
10 NM-gull
7 sluttspillvinner

Landslaget:Debut: 26.03.2004 mot Spania.
Landskamper/mål: 190/474.
1 OL-gull 2008
1 VM-gull 2011
4 EM-gull 2004, 2006, 2008, 2010
VM-sølv 2007

Personlig:
Kåret til beste venstre kant på All Star Team i EM 2006
Scorte 9 mål i EM-finalen 2006, fikk toppkarakteren 10 på spillerbørsen i alle landsdekkene aviser.
Scoret Larviks mål nr. 10.000 i eliteserien. 
(Dette skjedde i seriekampen mot Byåsen i Trondheim 18. november 2006.)Landslag junior (1998-1999): 19/42
Landslag ungdom (1997): 11/21


 

På plass i Spania

Larvik er nå i Spania, du kan se noen bilder av jentene her: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150630741433844.406772.242331553843&type=1 

De spiller kamp mot Spania i morgen, den begynner 18.55 :- )) Det blir spennende! Den går på sumo og TV2sport. 

En artikkel fra OP.no: 

Bilde har jeg tatt selv. 

Det ligger svært mye i potten mot Itxako lørdag.

? Vi har sett litt på den forrige kampen mot dem. Det er en del å gå på, både i forsvar og våre kontringer. Vi må være innstilt på at det blir nok en fysisk tøff kamp. Det gjelder å være i posisjon til seier mot slutten, sier LHK-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB.

? Med seier tar vi et langt steg mot semifinalen. Det er motivasjon i seg selv.

Larvik tapte klart (22-31) borte mot Györ søndag. Ungarerne ser ut til å cruise mot semifinalen.

Itxako og LHK møttes i finalen i mesterligaen i fjor. Da vant Larvik med knappest mulig margin.

Linn Jørum Sulland har ikke vært i slag i det siste. Hun skjøt blankt mot Györ og hadde mange bomskudd også mot Itxako (23-23) hjemme. Sulland står likevel med 40 mål i turneringen så langt på ni kamper.

LHK har også igjen hjemmekamper mot Midtjylland og Györ. 

Dette sto på larvikhk om kampen:

Larvik gikk på et klart tap 31-22 i ettermiddagens kamp i Ungarn. En svak første omgang blei svært ødeleggende.

Györ straffa Larvik hardt i første omgang og gikk til pause med en ledelse 17-9.

-Vi blei straffa for absolutt alle feil vi gjør, og lar rett og slett Gyør kontre oss i senk, sier en skuffa Ole Gustav Gjekstad.

Før hvilen scora Gyør hele 9 ganger på kontra. Det er sjelden kost for et vanligvis godt returdekkende Larvik.

-Vi visste at det er fart i Gyørlaget, men likevel klarer vi ikke dekke opp i returløpene, fortsetter Gjekstad. Mye skyldes at vi gjør enkle feil, tar for dårlige sjanser og avslutter for svakt. Jeg har rett og slett ingen god forklaring på hvorfor vi fremstår slik. Men det som irriterer meg mest er at vi slipper inn to svært enkle mål like før pause. På dette nivået kan man ikke tillate seg å gjøre det hvis man vil vinne håndballkamper, sier Larviktreneren.
 
Andre omgang blei noe bedre og et stykke ut var avstanden redusert til 5 mål. Larvik hadde også sjansen til å knappe innpå Gyørs ledelse ytterligere, og med god uttelling kunne man fort kommet kun et par mål bak, og da hadde det vært kamp igjen. Det var faktisk en periode på flere minutter hvor Gyør ikke klarte å sette ballen i mål, men når Larvik heller ikke klarte det, så kunne Gyør nok en gang rykke fra og vinne kampen 31-22.

-I andre omgang svikter vi i de avgjørende øyeblikkene. Vi tar noen feil valg og bommer på avslutningene. Vi var rett og slett ikke gode nok i dag og spiller en svak kamp, oppsumerer Ole Gustav Gjekstad. Nå må vi bare riste av oss dette og se framover. Vi har fortsatt skjebnen i våre egne hender, og neste helg reiser vi til Spania for å vinne, avslutter Gjekstad.

 

Av spillerne synes jeg Amanda, Linka og Isabel gjorde det BRA, resten var under pari. Amanda prøvde ihvertfall å gå på mål, men det gikk desvverre ikke alltid like bra. Linka scorer vel på de fleste sjansene sine, (bommer dessverre på siste straffen), men setter inn tilsammen 7 mål. Isa står selvfølgelig godt bakover og gjør det også greit fremover.  Linn Sulland fortsetter der hun slapp i forrige kamp, ballen gikk ikke inn i nettet nå heller. Håper hun kommer tilbake snart, for hun er vel egentlig den eneste som kan skyte bak i fra banen. Jeg håper de er klare for revansj mot Itxaco neste helg + mot Gyør den 10.mars. 

 

Sånn ser en vanlig kamptur ut:

Her en liten artikkel om hvordan Larvik legger opp dagene sine før Champions Leauge kamper :) 

Klokken 9.30 i dag (les: i går) startet Larvik på turen til Györ via Gardermoen og Wien. Rett før kl.18.00 var gjengen innlosjert på Hotel Famulus hvor laget skal bo frem til mandag.

Enkel reise
Dette er en av de enklere reisene laget gjennomfører når det spiller bortekamper i Europa. Noe Tor Odvar Moen setter pris på.
-Denne turen er enkel for oss. En tur til Gardermoen, deretter et par timer på flyet til Wien, etterfulgt av en drøy times busstur. Vi bor på et fint hotell hvor alt er på stell. De fleste av oss har vært her noen ganger før, og vi blir alltid tatt godt i mot av hotellet og klubben. 

Reiser to dager før kamp
Vi reiser nesten alltid to dager før kamp. Mange av lagene vi møter på hjemmebane kommer dagen før, men vi ønsker å få litt ro på oss før kamp. Vanligvis er det ganske tunge reiser vi drar ut på, for det er ikke bare, bare å flytte på en tropp på rundt 20 personer.  La meg si det slik, det er ikke sånn at de lagene vi møter ligger i byer som er blant de største turistmagnetene i Europa. Enkelte ganger er vi på reise i rundt 20 timer før vi er fremme i byen der vi skal spille. Det kan være ganske slitsomt og da er det greit å legge til en dag ekstra til oppholdet.


Rolige dager

Dagen før kamp benyttes til litt hvile, møte, og en treningsøkt i kamphallen.
-Vi følger en mal når vi er ute og reiser, en vi kjenner godt. I kveld er det kun middag på programmet, etter den kan jentene slappe av eller rusle en tur ut. Det ligger et flott kjøpesenter tvers over gaten for hotellet, jeg mistenker at det kan bli lagt igjen noen kroner der i løpet av kvelden og morgendagen. Lørdag starter vi med en sen frokost, det er ingen felles aktiviteter før etter lunsjen som er i totiden. Da begynner vi å dra oppmerksomheten inn mot det vi er her for. Før treningen i Magvassey Sport Hall gjennomfører vi et videomøte hvor vi ser nærmere på vår motstander, slik at vi skal være forberedt på det som skal gjennomgås på treningen. Når det er gjennomført er det tilbake til hotellet og klart for middag. 


Thea Mørk har shoppet litt - Larviks facebookside.På selve kampdagen merker man tidlig at stemningen er skjerpet. Mat er ekstra viktig denne dagen. Vi spiser sen frokost og lunsjen spiser vi 5 timer før kamp.  Et par timer etter det fyller vi på med litt brødmat. Vi tar alltid med mye brød og kjent pålegg hjemmefra når vi er ute på tur. Innimellom maten ser vi også mer video og legger en siste finpuss på slagplanen. Vi er på plass i kamphallen senest en time og tjue minutter før avkast, også her er det mange fastlagte rutiner som må følges fra gang til gang, avslutter Tor Odvar.

Her kan du lese om e-cup fotballen til laget, Ole Gustav blir presset til å ha fotball som oppvarming. Selv om han ikke er helt fan av det: http://www.larvikhk.no/artikkel/150702 


Bildet er hentet fra Larvik sin facebook side :) 

Video av Larvik i Gyør: 

Intervjuer før kampen

http://www.op.no/larvikhk/article5935274.ece - Hvem er den beste keeperen, Katrine eller Cecilie? 

http://www.op.no/larvikhk/article5935168.ece - Leganger har en plan for å stoppe Løke. 

http://www.op.no/larvikhk/article5934855.ece - Tonje og Karo er også klare til å stoppe Heidi. 

Kampen går 17.15 på TV2 sport og sumo i morgen. Jeg får ikke blogget noe før etter kampen, siden jeg jobber fra 10-17. Rekker så vidt å komme meg hjem til kampen starter! Gleder meg masse, og håper det blir en jevn og spennende match.  VS = Hvem tror DU vinner i morgen? 

Jeg håper at Larvik klarer det, men jeg tror kanskje at Gyør vinner. Vi får se, ballen er rund :) Dere så jo hvordan det gikk med Norge i VM, de vant jo selvom de manglet flere viktige spillere. 

Larvik - Itxaco

Kampen i går ble jevn og spennende. Jeg var ikke helt enig i alle dommeravgjørelsene, men sånn er det vel som regel. Jentene bommet også på en del sjanser i går, spesielt i 1.omgang + at Sulland ikke var helt seg selv. Så sånn sett kan de skylde litt på seg selv at det ''bare'' ble uavgjort, men dommerne kan få litt av skylden. 1 poeng er bedre enn 0 poeng. Jeg legger ut noen av bildene her, resten finner du på min facebook side (larvikognorge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Fantastisk :D

Larvik fikk en drømmeåpning på Hovedrunden, og for Isabel Blanco ble det et herlig gjensyn med sin gamle hjemmebane.

Det er ikke ofte FCM gir fra seg poeng i egen hall, og det er ikke så mange ukene siden at Viborg måtte se seg kraftig slått i Ikast. I kveld var de rett og slett sjanseløse mot aggressive larvikjenter som ville vinne en hver duell.  Som så mange ganger før var oppskriften et godt forsvar og en fantastisk Cecilie Leganger helt bakerst.

I tillegg var angrepsspillet variert og godt, spesielt i første omgang, og en ekstra ros for godt undertallsspill. Den delen av kampen vant Larvik 4-1.

Karoline Dyhre Breivang tok ansvar fra distanse, noe som så ut til å komme som en gedigen overraskelse for FCM. Linn J. Sulland hang seg på, og varierte fint med gode innspill til Isabel Blanco og skudd i mål. Isabel var strålende på linja og kom fra kampen med fem mål og en rekke 7-metere.

- Jeg har tenkt så lenge på denne kampen, og hvordan det ville bli å komme tilbake, forteller en strålende fornøyd Isabel Blanco. Jeg er så utrolig glad på lagets vegne, men også veldig fornøyd med at jeg lyktes så godt i mitt eget spill i begge ender av banen. 

Målscorere for Larvik:
Linn Jørum Sulland 6 (9 skudd), Isabel Blanco 5 (5 skudd), Karoline Dyhre Breivang 5 (9 skudd), Kari Mette Johansen 4 (4 skudd), Linn-Kristin Riegelhuth Koren 3 (3 skudd) og Tine Rustad Kristiansen 3 (4 skudd)
Øvrige fakta:
Tilskuere: 2010
Utvisninger: Larvik 4 x 2. FCM 1 x 2.


Jeg synes jentene spiller en veldig god 1.omgang, men så detter de litt ned i andre. Etter hvilen ble det mye feil og bom på klare sjanser! Alt i alt gjør de en god kamp, og spesielt bakover står de bra.  Cecilie spiller en veldig god første omgang, men detter også litt ned etter pause. Larvik skal helst ha 2/3 poeng på borte bane + 9 poeng hjemme for å gå videre til semifinalen, så denne seieren var viktig. Det blir tøft fremover når de skal møte Itxaco og Gyør! 

Dagens beste spiller var helt klart Isabel Blanco. Hun treffer på fem av fem skudd, står solid bakover og skaffer noen straffer. Gjorde vel kun en feil i løpet av kampen, men den ble raskt glemt. Karo hadde en strålende 1.omgang med 4 mål på 5 skudd, men ble litt svakere i 2.omgang. Også Kari Mette og Linn Sulland gjør sakene bra før hvilen, men blir også litt borte etterhvert. Linka hadde en god periode der Larvik var to mindre, scoret på en straffe og fyrte av et fantastisk skudd. På slutten av omgangen plasserte hun ikke skuddene godt nok, bommet også på en straffe. Tine K bommet også litt mye, men hun og Linka fikk inn en flyver. Elsker den Larvik varianten! 

Drømmeåpning!
Bilde er tatt fra larvikhk.no

 

Jeg driver å fikser bildene fra Njård - Larvik kampen. Det kommer litt senere i kveld :) 

> Så du på kampen?
> Hvem synes du gjorde det bra i dag?  

«Minitropp» skal forsvare Larviks Mesterliga-triumf

Larvik starter i kveld kampen for en ny finale i den gjeveste europacupen i håndball, Mesterligaen.

Men den regjerende mesteren må i hovedrunden kjempe med færre spillere enn konkurrentene FC Midtjylland, Györ, og forrige sesongs finalemotstander Itxako.

Lagene kan bruke 16 spillere i kamp. Larvik stiller med kun 13.

Etter at Tine Stange ble skadet er det det vi har, sier trener Ole Gustav Gjekstad til tv2.no.

Den hardtskytende venstrebacken, som har slitt med skader i hele år, fikk en vridning i kneet i midtuke kampen mot Njård og blir ute lenge.

Nora Mørk er ennå ikke spilleklar etter sine kneskader. Katja Nyberg er ute av spill, og Gro Hammerseng og Olga Medvedeva er akkurat blitt mødre.

? Vi gjorde om angrepet noe da vi fikk Tine Stange tilbake fra skade. Når hun nå er ute igjen er vi tilbake der vi var. Vi har mindre å spille på, og en mindre å spille med. Vi er ikke noe dårligere rustet nå enn vi var i gruppespillet, men så er også motstanderne noe bedre, sier Gjekstad.

? Vi er avhengig av at de vi har treffer. Og det er et spørsmål om Tine Rustad Kristiansen og Karoline Dyhre Breivang holder i 60 minutter. De to er viktige både i angrep og forsvar. Vi får se om Tonje Larsen også kan bidra litt i angrep for å avlaste de to.

Larvik-veteranen som sliter med knærne ble hvilt mot Njård. Hun er klar mot FC Midtjylland, men mest som forsvarsspiller.

Cecilie Leganger er på plass, og Pernille Wibe som stod over mot Njård på grunn av sykdom er frisk igjen.

? Vi er godt forberedt på FC Midtjylland. De har varierte mye i det siste, så det blir spennende å se hvordan de er mot oss. Vi kan slå dem, sier Larvik trener Ole Gustav Gjekstad. Artikkelen er fra TV2 :) Kampen begynner 18.25, den går på TV2 sport og sumo! 
Intervju med tidligere FC Midtjylland spiller, Isabel Blanco her:  http://www.larvikhk.no/artikkel/149497 

Bli med til Ikast

Nå er det tid for Champions League igjen, og fredag 3. februar møter Larvik FC Midtjylland på bortebane.
Euroreiser har opplegget klart.


Vi reiser fra Larvik fredag morgen med ?Super Speed? og ankommer Ikast i god tid før avkast kl. 18.30.
Etter kampen kjører vi til ?Hotell Dania?, et 4-stjerners hotell midt i sentrum av i Silkeborg, hvor det også er inkludert middag.
På lørdag blir det tid til en Ålborg-tur før vi tar ferge fra Hirtshals kl. 17.30.  

Av hensyn til våre avtaler med hotell og fergeselskap må dere være raske med påmeldingen.

Fredag 3. februar:

Avreise med buss fra Esso?n på Elveveien kl. 07.15
?Super Speed? har avgang kl. 08.00.  Frokost om bord inkludert.
Ankomst Hirtshals kl. 11.45  og buss til Ikast
Kampen starter kl. 18.30
Overnatting med middag og frokost på ?Dania Hotel? i Silkeborg

Lørdag 4. februar:

Avreise fra Silkeborg på formiddagen via Ålborg til Hirtshals
Fergeavgang kl. 17.30

Pris:  Kr 1750,-
            
Tillegg: 
Enkeltrom kr 280,-
Middagsbuffet m drikke på ?Super Speed? på returen:  Kr 257,-
Billetter til kamp ordner vi, men betales av den enkelte. Pris: DKK 100,-  

Tlf for påmelding:  33 11 79 66 eller 91133940.  E-post:   (bjorn@euroreiser.no)


Dette ble lagt ut for en liten stund siden, glemte rett og slett å legge det ut på bloggen. Beklager! Så da blir det litt kort varsel, men det får gå. 


Larvik er på jakt etter et nytt CL gull :) 

 

De blir gjensyn med Heidi Løke

Det er nå klart at Larvik møter Itxako, Gyør og FC Midtjylland i mellomrundene i Champions Leauge. Kampene går som følger:

04./05.02. FC Midtjylland-Larvik

11./12.02 Larvik-Itxako
18./19.02 Györ-Larvik
25./26.02 Itxako-Larvik
03./04.03. Larvik-Midtjylland
10./11.03 Larvik-Györ 

Dette er en tøff gruppe synes jeg. Tror Larvik vinner begge kampene mot FC Midtjylland, men er usikker på de to andre. Larvik møtte Gyør i en treningskamp i mai, og tapte 28-23... De møtte også Itxako i finalen i Champions Leauge forrige sesong, det var jevnt og tøft.

Tine Stange og Nora Mørk er tilbake etter jul (tror jeg), det er jo en fordel. Allikevel merker vi at Gro mangler, dumt at hun ikke blir med i mellomrunden heller.  Jeg tror Larvik kan ha en sjanse, men da må de spille MYE bedre enn det de har gjort i store deler av gruppespillet. 

 
...
Heidi scoret masse mål for Larvik de årene hun var der, nå skal hun score i mot dem... 

 

> Tror du Larvik går videre til semifinalen? 

Det er jo helt sykt....

Larvik er videre i mesterligaen, og det kan de takk CECILIE LEGANGER for. Hun var rett og slett helt fantastisk i dag, og hun var en avgjørende brikke i dag. Hun reddet 4 eller 5 straffer + at en gikk i stolpen. På Harald Bredeli sin statistikk hadde Leganger hele 30 redninger, sinnsykt!!  Hun var helt klart banens beste. 

Angrepsspillet til Larvik var nok engang ikke i 100, allikevel var det litt bedre. Linn Sulland var tilbake, men det ble noen bom og feil også. Linka ble toppscorer med 7 mål, men hadde en del unødvendige bom. Det samme med Kari Mette Johansen, som hadde 2 mål på 6/7 skudd (?). Alt for dårlig av rutinerte landslagsspillere, håper vi ser de i litt bedre form i VM. Synes Linka og Kari Mette var tilbake i god form i starten av sesongen og i World Cup, men i det siste har de gått tilbake til gamle vaner. Håper de skjerper seg til VM i Brasil, for de kan så mye bedre. Linka satte inn alle straffene hun tok da, det skal hun ha :) Amanda kom inn som er friskt pust i dag, og satt inn flere viktige scoringer, dette samme gjorde Karoline Dyhre Breivang. 

I første omgangen var det kun tre spiller som hadde scoret for Larvik - Linka (6 mål), Linn (4 mål) og Sara (1 mål). Heldigvis meldte flere seg på i 2.omgangen! 

Dette sto på handball.no:  
Kampen vippet veldig lenge - og lagene fulgte hverandre som skygger gjennom førsteomgangen. Pausesifre var 11-11. Først i andreomgangen fikk Larvik ved flere anledninger ei lita luke, som de klarte å holde kampen ut. Krim var ajour på 14-14 ti minutter ut i omgangen, men Larvik slet seg videre - fikk tomålsledelse på 17-15, da Ceceilie Legangeer leverte en utrolig dobbeltredning og Karoline Dyhre Breivang rett etter økte ledelsen til 18-15. Ved et par anledninger reduserte Krim Larvik-ledelsen til to mål, men Larvik svarte, og på det meste var Larvik fem mål foran (22-17). Sluttsifrene ble 22-19 - og en utrolig viktig seier var vel i havn. 

Målscorere for Larvik:  Linka R. Koren 7 mål, Linn Sulland 5 mål, Amanda Kurtovic 4 mål, Karoline Dyhre Breivang 2 mål, Kari Mette Johansen 2 mål, Sara Breistøl 1 mål, Tonje Larsen 1 mål. 

...Foto: Torgrim Skogheim

> Hva synes du om kampen? 

Byåsen er ute...

av mesterligaen.

Buducnost tapte mot danske FC Midtjylland, hele 34-20! Byåsen var avhengig av at Buducnost vant, i tillegg at de vant mot Thüringer på søndag. Nå har de egentlig bare æren å spille for!  Det positive er at de er videre i Cupwinners Cup! Byåsen hadde sjansen mot FC Midtjylland på hjemmebane, de kan ikke være avhengig av andres resultater.. Allikevel er det jo trist, for de hadde jo en god sjanse. 

Larvik har en avgjørende kamp på søndag borte mot Krim, de ha poeng. Det holder med uavgjort, og jeg håper av hele mitt hjerte at de klarer det.  De har en god sjanse, de vant med 12 mål på hjemmebane allikevel er det forskjell på å spille hjemme og borte. Jeg sier i fra senere om når og hvilke kanal kampen går på  :) 

Stillingen i gruppe B før de to siste kampene: 

Larvik HK 5 3 0 2 139-119 6
Viborg HK 5 2 2 1 134-133 6
RK Krim Mercator 5 2 2 1 124-129 6
HC Podravka Vegeta 5 0 2 3 118-134 2

 


Denne jenta storspilte sist gang vi møtte Krim, skjer det igjen? 


Tror du Larvik vinner mot Krim/ Do you think Larvik win against Krim?
Ja
Nei
Det blir uavgjort
  
pollcode.com free polls 

Larvik - Viborg sammendrag

Hva skal jeg si?  Det å tape med et mål er som jeg sa i går, suuuurt! Ihvertfall når de har 100 sjanser de roter bort. 

Forsvarspillet var absolutt godkjent, og glapp det så reddet som regel Cecilie Leganger. Slippe inn 20 mål er ganske bra i Champions Leauge (som Karo sa), men å score 19 er ABSOLUTT IKKE BRA NOK! Når jentene ikke setter sjansene sine (flere KLARE sjanser), så kan de jo bare takke seg selv.. dessverre.   Det så nesten ut som om det var morsommere å treffe stanga enn i målet til tider. Det er først og fremst angrepsspillet de må gjøre noe med denne gangen. Forrige gang de spilte mot Viborg var det i forsvar de slet mest, så de har jo gjort en god jobb der. 

Jeg synes Cecilie Leganger sto nok en god kamp, og hadde det ikke vært for henne Larvik ligget under med flere mål. Synd at jentene ikke klarte å sette inn de kontringene de fikk (eller de fikk inn noen da). Cecilie hadde flere redninger helt på slutten som var avgjørende, men jentene fikk ikke ballen oppover. Isabel Blanco sto langt fremme etter en redning, men fikk aldri ballen. +++ 
Morro at kommentatorene satt å sa akkurat det jeg mente om Kari Mette Johansen. Jeg synes hun hadde en veldig god 1.omgang - hun kom innover i banen, gjorde overganger, hadde masse gode pasninger, setter inn tre mål selv og sto godt i forsvar. Synes hun fortsatte med dette i andre omgangen, men da satt ikke skuddene. Må jo si at det synd hun ikke fikk mål på det siste skuddet. Alle jublet over mål, men ballen var akkurat ikke over streken. Så det kan man vel si var litt uflaks.. 
Karoline Dyhre Breivang spilte bra, og hun har som sagt vært viktig for Larvik i år. Det er ofte hun blir liggende nede i kamper, men hun kommer seg alltid opp igjen! Hun ble toppscorer i går, morro :)  
Isabel Blanc satte inn 3 mål på 3 skudd, og spilte bra! 

Dessverre så var Linn Sulland tilbake på bommesporet, 2 mål på alt for mange skudd. Linka var heller ikke helt med i går hun heller etter min mening. 

Jeg håper virkelig at jentene skjerper seg til neste gang, og at de er gira på en seier. Larvik ihvertfall ha et poeng, helst to for å komme videre til mellomrunden. De møter Krim på bortebane, ikke det beste akkurat nå. De slo dem med 12 mål sist, så vi får håpe de holder hode kaldt. 
Det var en god stemning i Arena Larvik i går, 3069 tilskuere hadde tatt turen - 9 av de var Viborg supportere. 

Kampfakta: 
Pauseresultat: 10-12
Sluttresultat: 19-20 
Toppscorere: Rikke Skov 5 mål og Karoline Dyhre Breivang 4 mål. 
Banens beste: Rikke Skov ( Viborg), Karoline D. Breivang og Cecilie Leganger for Larvik! 

Troppen til Larvik (mål/skudd) 
Karoline Dyhre Breivang -  4 mål, 7 skudd 
Isabel Blanco - 3 mål, 3 skudd
Kari Mette Johansen - 3 mål, 6 skudd 
Tine Rustad Kristiansen - 3 mål, 6 skudd
Linn-Kristin Riegelhuth Koren - 2 mål, 8 skudd
Linn Jørum Sulland - 2 mål, 10 skudd
Pernille Wibe 1 mål, 1 skudd
Tonje Larsen - 1 mål, 6 skudd
Amanda Kurtovic sto over pga skade. Sara Breistøl, Katja Nyberg, Lene Rantala, Thea Mørk satt på benken under hele kampen. 

Morro å se Marit Malm Frafjord da. Hun scoret 4 mål (på 4 skudd), skaffet straffer og var god i forsvar, så hun fortjener ros for gårsdagens kamp! 
 

> Hva synes du om kampen ? Hvem synes du var god i går?

Noen bilder fra kampen, du kan se flere bilder her <- more pictures here: Strafferedningen til Leganger

 
En morsom historie fra i går:  Vi var på vei hjem fra Larvik og skulle stoppe på Mc Donalds for å spise. Da vi var ferdige skulle vi ut i bilen, og det sto to grå biler ved siden av hverandre. Tror dere ikke jeg klarte å gå i feil bil? Det verste var at den andre bilden var åpen, og jeg så alt for sent at det satt noen andre i bilen. Jeg smalt igjen døra, og løp inn i bilen til tanta mi. Ble selvfølgelig veldig flau, men når jeg sa at dama i den andre bilen satt og lo begynte jeg også le. Venninnene mine, søstera mi og tanta mi døde av latter, kanskje ikke så rart? 

Tar det i morgen..

Er litt sliten, så orker ikke å finne bilder og skrive sammendrag av kampen før i morgen. Har fikset alle bildene, men mangler å skrive ''larvikognorge.blogg.no'' på de + at jeg må finne ut hvilke bilder jeg skal legge ut. 
 
 

Håndballaften i morgen.

I morgen går det tre kamper på TV. 

Først er det FC-Midtjylland - Byåsen på TV2 Sport, klokken 13.00. Skal de klare å få ihvertfall en 3.plass i gruppen sin er dette en kamp de vinne. Da kommer de vel videre til Cup Winner cupen eller noe (?), er litt usikker. Eller de kan fortsatt gå videre hvis de vinner mot Thuringer neste helg, men det er bedre om de vinner i morgen.  

Klokken 14.45 er det Larvik som skal i ilden mot Viborg, kampen går på TV2. De leder i sin gruppe, og kan med en seier sikre seg en plass i hovedrunden.  Larvik møtte Viborg 1.oktober i første CL kamp, der det ble et seksmåls tap. Jeg regner med at jentene har lyst på en revansje mot Marit Malm Frafjord og co. Viborg kommer uten Isabelle Gullden og Anja Althaus. 

Etter Larvik - Viborg kan du se Norge- Portugal (håndballherrene). Kampen begynner 16.45 på TV2! 

Du kan også se alle kampene på TV2 sumo, eller så pleier de å streame dem her. Eller du kan gå inn på facebooksidene til Larvik HK  og Byåsen for oppdateringer. 


Jeg gleder meg til å dra til Arena Larvik igjen. Alt for lenge siden sist, haha eller ikke! 
 

Knask, knep, eller håndballbilletter?

Flere husstander på Farriseidet (i Larvik) fikk hyggelig besøk i går. Rune Dokken i Spar butikken på stedet og resten av hans samarbeidspartnere sørget for at nærmiljøet hans fikk gratis billetter til Champions Leauge kampen på lørdag. I tillegg fikk de en pose med gratis vareprøver.  Håper de benytter seg av tilbudet, hadde vært morro med mange folk i hallen! :) 


I tillegg fikk Larvik HK en god nyhet, for de slipper å møte Anja Althaus på lørdag. Hun har nemlig fått en fotskade og må stå over. Sevlfølgelig er det synd for henne, men for Larvik er det jo en fordel. Viborg har fra før mistet Isabelle Gullden, hun var veldig god når lagene møttes sist. 


Anja Althaus spiller ikke mot Larvik.
 

Oppsummering kommer..

Har kommet hjem fra venninna mi, men har besøk. Må se kampen om igjen, siden jeg ikke fulgt med så mye  i går. Måtte se andre omgangen hos venninna mi, hehe. 

Dere kan se bilder fra kampen her: http://handballphotos.hu/Podravka-Larvik/ 

Ikke lenge igjen..

Om ca 3 timer er det tid for Podravka - Larvik, det er to uker siden siste Champions Leauge kamp. Forrige helg var det jo landslagssamling! Før Larvik skal ut i ilden, spiller Byåsen mot Buducnost klokken 16.15 på TV2 Zebra (eller sumo). 

Larvik kampen sendes på TV2 Sport og sumo. Eller så kan du se kampen her: http://www.lshunter.tv/handball-live-streaming-video.html

Jeg får dessverre ikke skrevet noe om kampen i dag, siden jeg reiser med engang kampen slutter. Jeg skal på jentekveld, og overnatte til i morgen. Skal egentlig være der før sju, men jeg må se ferdig kampen. Kommer selvfølgelig med et sammendrag i morgen ettermiddag/kveld. :-) 
HEIA LARVIK <3 


Linn-Kristin Riegelhuth Koren<3

Har skaffet meg PhotoImpact (trial verisjonen som varer i 30 dager),nesten likt som photoshop. Det er selvfølgelig litt annerledes, og jeg skjønte ikke så mye med engang. Har prøvd meg litt frem, og trykker bare på masse knapper. Tviler på at jeg lærer meg hele programmet før det går ut, hehe. 

> Hva synes du om bildene? 
> Tror du Larvik og Byåsen vinner i dag? 


Det er allerede 14 stykker som har stemt på månedens spillere, morro :) 

Champions Leauge..

I morgen er det tid for to nye kamper i Champions Leauge. Byåsen tar i mot Buducnost hjemme, og Larvik har dratt til Kroatia for å spille mot Podravka.  

Det er absolutt ikke en lett oppgave for Byåsen, for Buducnost er veldig gode. De må løfte seg et par hakk hvis de skal ha en sjanse, forrige gang tapte de med 10 mål. Vi får se da om de kan gi Buducnost litt kamp, for de var ganske jevne i starten i forrige kamp.  

Kampstart: I morgen klokken 16.15
Kanal: TV2 Zebra og TV2 Sumo. 

Larvik møter Podravka som gruppeledere i sin gruppe. Hjemmekampen ble vunnet 37-25, og vi satser på at det blir seier i denne kampen også. Larvik må være skjerpet hele veien, for Podravka var vanskeligeå riste av seg sist.  

Kampstart: I morgen klokken 18.00
Kanal: TV2 Sport og Tv2 sumo.  Kan hende de sender den her også, men er ikke sikker. Er også usikker på om de sender den direkte på ehftv.com, men dere får skjekke. Eller så blir den ihvertfall lagt ut der i løpet av kvelden i morgen. Jeg har heldigvis Sumo, hihi. 


Fant bilde her: http://www.rk-podravka.hr/


 > Skal du se på kampene? 

Husk å stem på Månedens spillere her - du kan stemme på EN larvik spiller og EN landslagsspiler (Norge). 

Resultater 16.10.2011

Storhamar - Stabæk 29-30 (15-16):
Storhamar:
 Kamilla Sundmoen 7, Betina Riegelhuth 6, Lise Løke 5, Maja Jakobsen 4, Anja Edin 3, Gina Lorentsen 3 og Karoline Fredriksen 1.

Stabæk: Thea K. Pettersen 7, Lisa F. Bernhardsen 7, Karoline Næss 6, Stine Bredal Oftedal 5, Line Bjørnsen 3, Jenny Sneve 1 og Christina Solheim Andersen 1.

Utvisninger: Storhamar 2, Stabæk 3.

Banens beste: Silje Solberg (Stabæk) og Betina Riegelhuth (Storhamar)  

Tilskuere: 486.

Levanger - Njård 27-16 (15-7):
Levanger:
 Silje Mari Berget 6, Sara Andersson 5 (3), Rakel Bragadottir 3, Nina Arnfinnsdottir 3, Ramúne Pekarskyté 2, Kjersti Salberg 2, Hege Løken 2, Silje Katrine Svendsen 2, Susann Iren Hall 1 og Stine Fagerli 1.

Njård: Marthe Holmen 5, Hege Bergsnev 4, Ingvild Flovik 3, Christine Randsborg 2, Ane Mogstad 1 og Teodora Tomac 1.

Utvisninger: Levanger 1, Njård 3.

Tilskuere: 579.

Sola - Tertnes 20-29 (10-12):
Sola: Hege Bakken Wahlquist 5 (2), Nina Stokland 4, Andrea Næss 3, Kristine Gudbrandsen 2, Lene Tønnesen 2, Malin Holta 1, Bergliot Obrestad 1, Therese Nordbø 1 og Heidi Samuelsen 1.

Tertnes: Marie Liljegren 7, Marthe Reinkind 5 (2), Sissel Nygård Pedersen 4, Linn Gossé 4, Jeanette Haga Holgersen 3, Stine Lund Andreassen 3, Maren Roll Lied 2 og Kristin Kaurstad 1.

Utvisninger: Sola 1, Tertnes 5.

Tilskuere: 288.

Gjøvik - Vipers 24-21 (12-9):
Gjøvik:
 Jaqueline Anastacio 10 (5), Anette Linaker Olsen 5, Trine Bråthen 3, Lise Moe 3, Silje Stangeland 2 og Lene Kjelsberg 1.

Vipers: Christin Daland 7 (2), Maria Hansen 4, Louise Pedersen 3, Ida Marie Aa 2, Christina O'Sullivan 2, Michelle Brandstrup 2 og Sanne Bak Pedersen 1.

Utvisninger: Gjøvik 3, Vipers 2.

Tilskuere: 349.

 Takk til kibby på vgd.no for kampfaktaen :) 


Betina og Storhamar tapte mot Stabæk, storesøster Linka kunne ta med seg en seier mot Krim i CL.


Morro at Stabækjentene vant over Storhamar, rett og slett. Overraskende at Vipers tapte for Gjøvik. 
> Noen overraskende resultater? 

''Spilte'' sin 200 kamp for Larvik..

I dag var det Katja Nybergs 200.kamp for Larvik, mot hennes gamle klubb Krim. 
Dumt at hun ikke fikk spile noen ting da! 


Lene, Katja og Thea satt mye på benken i dag, mens Sara fikk mye spilletid. 
Bilde er funnet på op.no


Larvik - Krim

Første kampen mot Viborg var mer eller mindre en skandale. Deretter spilte de en OK kamp mot Podravka, men spilte fantastisk det siste kvarteret. I dag kan man vel si at det meste gikk som det skal, og jentene kan være fornøyde. 

 


Tonje L og Linka mot Viborg. 

 

Larvik startet ikke perfekt, for etter 19 minutter var det en 9-6 ledelse til Krim. Allikevel så vi at forsvaret var flere hakk bedre enn de to første kampene. Hadde bare jentene satt ballen i mål hadde de hatt en ledelse. Ole Gustav tok en timeut etter 20 min, brukte f-ordet og mer skulle ikke til. Se timeouten som snudde kampen her
Det første Sara Breistøl gjør er å tricke ballen inn i målet.  Der i fra og ut var det Larvik som regjerte, forsvaret ble enda bedre og ballen gikk i mål. Larvik vant 7-1 de siste ti minuttene. Amanda kom inn for Linka på slutten av omgangen, og hun svarte med å sette inn 3 fulltreffere før pausen. 

Amanda fortsetter der hun slapp og setter inn det første målet etter hvilen. Deretter er det Karo med en herlig underarm før Amanda prikkskyter igjen. Må si at hun imponerte i dag, 7 mål på 8 skudd (Larvik fikk ballen etter den ene bommen hennes). Da hun begynte å feile litt kom Linn Sulland inn og gjorde akkurat det samme som Amanda. Det står 31-19 etter 60 minutter. 

Amanda har sittet mye på benken, men i dag fikk hun sjansen - den brukte hun bra! 


Synes Larvik spiller en god kamp dag, bortsett fra de første 20 minuttene. Andre omgangen var fantastisk, og det var mye bra.  Forsvaret var mye bedre i dag en tidligere av alle som var banen. Jentene gikk ut å taklet, og gjorde det vanskelig for Krim. Leganger vartet også opp med flere fantastiske redninger. Linka satte inn 2 straffer + at hun bommet på en, men hun traff på returen


Jentene imponerer i dag. Vi fikk en skeiv inngang i Champions League, men i perioder i dag får jeg ståpels på armene. Når man ser på kampen i dag, synes jeg vi sliter dem ut. Forskjellen i dag er at vi jobber som svin defensivt, vi er der og gir dem dårlig tid ? og de blir trøtte av det. Det er når man spiller forsvar man er mest som et lag og det er der vi er gode i dag. Er det et sted man bygger lagfølelse, så er det ved god forsvarsjobbing, det fikset vi godt. - Tor Odvar Moen til handballmagasinet. 

Amanda til handballmagasinet: 
Det var deilig at det løsner litt, for jeg har ikke spilt så mye Champions League før. Sånn som i dag avlaster vi hverandre. Når det ikke funker for meg så kommer Linn (Sulland red.anm.) inn og gjør det bra. Det er utrolig deilig å ha den tryggheten, vi gir hverandre tips underveis og har god kommunikasjon, forteller ungjenta som kjemper for å bli med til Brasil-VM i desember.

Alle gjør en veldig bra innsats i dag. Vi gjennomførte på en god måte. Vi må fortsette å gjøre det vi skal i kampene framover også. Det var spesielt bra å lykkes i denne kampen, sier Gjekstad til Op.no

Kampfakta: 
Pause: 13-10  
Slutt: 31-19 
Banens beste: Amanda Kurtovic -> Fortjent
Utvisninger: Larvik 1x 2 min og Krim 4 x 2 min
Toppscorer Krim: Andrea Penezic

Spillertropp Larvik (mål/skudd): 
Tonje - 0 mål, 1 skudd
Sara - 2 mål, 2 skudd 
Isabel - 1 mål, 3 skudd
Tine - 2 mål, 7 skudd 
Kari Mette -  2 mål, 5 skudd 
Karoline - 3 mål, 4 skudd 
Linka - 3 mål, 6 skudd 
Katja - spilte ikke
Linn - 8 mål, 12 skudd 
Thea - spilte ikke
Pernille - 3 mål, 5 skudd 
Amanda - 7 mål, 8 skudd

Lene Rantala - spilte ikke
Cecilie Leganger - 12 redninger/ 41 skudd  - 10 gikk utenfor 

> Hva syens du om dagens kamp?  

Bilder her: http://www.op.no/larvikhk/article5772314.ece

Spørsmål

Vinner Larvik mot Krim i dag?
Ja
Nei
Det blir uavgjort
  
pollcode.com free polls 
Jeg stemmer ja :) hehe 

Kamp 14.15

Larvik spiller mot Krim senere i dag (søndag) klokken 14.15, kampen sendes på TV 2 :) Tror det er sånn ''Før kampen'' klokka 14.00 :)  

Blogget ikke så mye i går siden jeg var borte. Det endte forresten med en Byåsen seier, 22-23. De spilte en dårlig andre omgang, ledet 18-10 i en periode. Allikevel, seier er en seier! Terese Pedersen sto fantastisk i målet, og Ida Alstad ble matchvinner og satte inn et fantastisk mål rett før slutt. Camilla hadde to fantastiske returløp :- D  


Tonje Nøstvold fikk en del mål hun også, men synes hun bommer og feiler litt mye. Mari Molid var litt usynlig i dag! 


 

Byåsen - Thüringer HC

Byåsen spiller kamp i dag 13.15, på TV 2 (altså om 25 minutter). Dette er en kamp de  vinne for å ha en sjanse til å komme seg til hovedrunden. Camilla Herrem som ble skadet rekker faktisk å spille denne kampen, så det er bra. 

Tv2 Sporten skriver følgende: 
Camilla Herrem måtte forlate banen i Byåsens cupkamp mot Sola onsdag med en skade i hælen. Hun fryktet at lørdagens mesterligakamp mot Thüringer ville gå i vasken, men nå viser det seg at skadeomfanget er mindre enn først antatt.

 Jeg bestod den medisinske testen så jeg får være med, sier Herrem til TV 2 Sporten. 

Jeg er sinnsykt glad for at det gikk så raskt. Jeg kjenner litt til skaden, men bare litt. Det tåler jeg.

Kampen er helt avgjørende for den videre e-cup sjebnen til Byåsen. Etter å ha tapt de to første kampene i gruppespillet, må trønderne vinne denne for å ha noen som helst mulighet til å gå videre i Mesterligaen.

Kampen er også viktig for å feste grep om tredjeplassen i pulja - den gir videre spill i den nest gjeveste e-cupen, Cupvinnercupen. 

Noen bilder

Jeg legger uten noen av bildene her, også finner du mange flere her.

Var litt heldig i går da. Det var ledige plasser på andre rad rett ved Larvik benken i første omgangen, så da satt jeg meg der. Så flyttet jeg meg til den egentlig plassen min i andre omgang, og det var også rett bak Larvik benken. Fikk derfor sitte bak benken dems i begge omgangene :- D 
Også satt Tine Stange rett ved oss etter pausen og hun smilte når vi heiet på Larvik. Sikkert ikke så rart i, vi var jo helt gale! 

 

Det blir litt dårlig kvalitet når de beveger seg, fordi kamera er teit. Prøver å ta på ''Sport'', men det hjelper fint lite. Kanskje det er på tide å lære kamera ordentlig snart, har tross alt hatt det i over 2 år. 

 

 
Pernille og Mie Sophie

 


Oppvarming

 


Tine Stange med gipsen

 


Nora foran + resten av laget. 

 


Dronninga fikk blomster i sin 100. Champions Leauge kamp :-) 

 


Sulland, Johansen og Blanco 

 


Tonje og Katja

 


Timeout

 


Strafferedninga til Rantala

 


Banens beste i første omgang

 


Banens beste i andre omgang 
Dronninga 

Som sagt så finner du flere bilder på min facebook side//  You can find more pictures on my facebook page - '' Larvikognorge.blogg.no'' :) 


Larvik - Podravka

Da skal jeg prøve å skrive et lite sammendrag av kampen i går. 

Podravka startet med å gå opp i en 3-0 ledelse, og jeg var redd for at Larvik skulle gå på nok en smell. Etter 3.30 minutter kom Larviks første mål, på straffekast. Podravka hadde en knapp ledelse på to mål frem til Ole Gustav Gjekstad tok timeout 15 minutter ut i kampen. Etter det scoret Isabel og Sara et mål hver, og det sto 10-10 på måltavla.
Det som var problemet i går var at med engang Larvik scoret så satte Podravka i gang et raskt avkast og scoret et par sekunder etterpå. Forsvaret kom seg ikke ordentlig på plass, og Rantala hadde få redninger. Tonje og Isabel slet litt med samarbeide. Begge to gikk ut på backen, da fikk streken masse plass og scoret enkelt. Cecilie Leganger kom inn i målet, og det ble litt bedre utover i første omgangen, Larvik kunne gå til pause med en knapp ledelse på et mål. Det å slippe inn 17 mål på en omgang er ikke bra, det postive var at Podravka ikke var noe bedre. Linn Jørum Sulland banket inn fem baller i løpet av denne omgangen, og var veldig god. 

Andre omgangen startet litt som den første, selvom vi hadde en ledelse på tre mål etter 10 minutter. Det glapp for enkelt i forsvaret, og når vi også begynte å bomme på kontringer (hm, Linka og Kari Mette) kom Podravka seg nærmere. Jeg ble fortsatt litt usikkker på om de kunne holde ledelsen helt ut, men det skulle Larvik bevise at de klarte.  15 minutter før slutt er stillingen  25- 24, her i fra og ut var det kun et lag på banen. Leganger bestemte seg for å stenge buret helt og forsvaret var mye bedre.

Linka og Kari Mette kunne løpe inn det ene målet etter det andre, helt til det sto 37-25 på måltavla. Larvik vant den siste perioden hele 12-1, sykt. 

Kampfakta: 
Pause:
18-17
Sluttresultat: 37-25 
Toppscorer: Linn-Kristin Riegelhuth 9 mål og Sanja Damnjanovic 9 mål. 
Utvisninger: Larvik 1, Podravka 0 
Banens Beste: Linn Jørum Sulland (1. omgang) og Cecilie Leganger (2.omgang).

Spillertropp (Mål/skudd): 
Tonje Larsen - 2 mål, 2 skudd 
Mie Sofie Sando - spilte ikke
Sara Breistøl, 1 mål, 1 skudd 
Isabel Blanco - 2 mål, 2 skudd 
Tine R. Kristiansen - 3 mål, 5 skudd 
Kari Mette Johansen - 7 mål, 9 skudd
Karoline D. Breivang - 4 mål, 6 skudd 
Linka Riegelhuth Koren - 9 mål, 15 skudd (6 av 6 på 7 m) 
Katja Nyberg - spilte i 2 min
Linn Jørum Sulland - 8 mål, 10 skudd 
Thea Mørk -  spilte ikke
Pernille B. Wibe - 1 mål, 1 skudd
Amanda Kurtovic - spilte ikke


 

BILDENE KOMMER I LØPET AV KVELDEN, FIKK IKKE FIKSET DEM FERDIG I GÅR!! :) 

 

Herlig med seier

Endelig kom seieren etter nedturen forrige helg. Jeg skriver mer om kampen i morgen, for må se den igjen på sumo. Tar en del bilder på kampene, og da er jeg litt dårlig på å følge med. 

KAMPFAKTA
Larvik HK ? HC Podravka Vegeta
, Arena Larvik
Resultat: 37-25 (18-17)
Utvisninger: LHK 1 x 2 min
Dommere: Miklos Andorka og Robert Hucker, Ungarn
Tilskuere: 1453

Larvik HK
Tonje Larsen (2), Mie Sando, Sara Breistøl (1), Isabel Blanco (2), Tine Rustad Kristiansen (3), Kari Mette Johansen (7), Karoline Dyhre Breivang (4), Linn-Kristin Riegelhuth Koren (9), Katja Nyberg, Linn Jørum Sulland (8), Lene Rantala, Thea Mørk, Pernille Wibe (1), Amanda Kurtovic, Cecilie Leganger

HC Podravka Vegeta

Marta Zderic, Andrea Covic, Maja Koznak (2), Iva Pongrac, Ivana Petkovic (2), Anita Gace (1), Sanja Damnjanovic (9), Vesna Milonovic Litre (3), Ivana Dragisic, Marijeta Vidak, Ivana Jelcic, Dina havic, Miranda Tatari (3), Lidija Horvat (2), Nikica Pusic-Koroljevic (3) 

 

Et sammendrag + bilder fra kampen kommer i morgen :) 

Linka er klar, er du?

...
Foto: Peder Torp Mathisen

De første Champions League-poengene skal bokføres og da må innsatsen og det lille ekstra hentes fram. Gjerne foran et entusiastisk Arena-publikum.

? Vi må finne tryggheten fra start og få det ut. Vi vet vi har det inne og det vil alle få til i dag!

Riegelhuth Koren er tent og klar for å sende kroatene hjem med bakoversveis. En haltende åpning mot Viborg ga laget en vekker ? gamle kunster fra forrige sesong holder ikke mot årets motstandergalleri.

? Andreomgangen i Danmark var akseptabel, mens den første var vi ikke tilfreds med. Nå skal vi være klare fra start og ta styring og følge etter dem hele veien. Viborg fikk gjøre det de ville. Det skal ikke skje nå. Vi skal bestemme hvor avslutningene deres skal komme fra og vise at vi har mer å gå på, taler den fotrappe Larvik-spilleren.

Hun synes de løftet seg betraktelig i førsteomgang mot Vipers tidligere denne uken.

? Da var vi der fra start og har tenning og trøkk de første 30.

Mot Podrakva trekker 27-åringen fram betydningen av det lille ekstra som potensielt utslagsgivende.

? Vi skal gi hundre prosent pluss det lille ekstra. Det skal i alle fall ingen ta oss på.

«Linka» mener de møter et temposterkt lag i Podrakva.

? De er flinke til å kjøre etter motstanderne og komme etter i ankomst med Miranda Tatari som fører an. Vi må presse dem ut i yttersektoren vår. I tillegg må vi passe å utnytte rommene i forsvaret deres. De takler mye ute og trykker til, og vi må være konsentrerte så vi kan utnytte rommene deres, analyserer Riegelhuth Koren.

Selv har vingen kommet tilbake på et godt kjent scoringsspor så langt i innledningen av sesongen. Toppscorer i eliteserien og åtte mot Viborg vitner om Linka-klasse av godt gammelt scoringsmerke.

? Jeg tenker ikke så mye på det. Det er gøy å få litt å gjøre og jeg prøver å utnytte de mulighetene jeg får. Men mot Podravka er det seier som er viktigst, om jeg scorer ti eller null mål er ikke så viktig, bedyrer en av Larviks store måljegere gjennom tidene, som håper på godt oppmøte i sesongens første mesterligakamp på hjemmebane.

? Det er gøy for klubben og alle rundt med masse folk og liv, så jeg må jo oppfordre folk til å komme. Det gir også den ekstra støtten i ryggen. Får vi den skal vi sørge for underholdningen, smiler den keivhendte larvikveteranen.

Artikkelen er hentet fra op.no :) 

TV2 Zebra klokken 18.15 i dag - Larvik mot Podravka. 

Nå blir hun enda mer historisk.

I morgen mot Podravka kan Tonje Larsen feire sin 100. kamp i Champions Leauge. Hun er faktisk den første norske håndballspilleren noen sinne som har så mange kamper. Dette er noe som skal markeres før kampstart i morgen, så det blir morro å få med seg. 

Tonje selv visste ikke noe om markeringen før nå, og sa dette til Dagbladet: Det er egentlig bare et tall for meg. Det var ikke noeg var klar over eller hadde tenkt over. Jeg er heldig som har spilt for et så bra lag, som stort sett  har vært i Champions Leauge hvert eneste år. 
Bakspilleren er både rik på medaljer og opplevelse som toppspiller i tre tiår, og når hun skal trekke fram europeiske minner som har festet seg, går tankene tilbake til debutsesongen i Champions Leauge i 94/95. Da fikk debutantene påminnelse om nivået som kreves for å nå toppen.  

-
Da spilte vi mot Hypo Niederösterreich, som var storlaget i Europa på den tida (vant Champions Leauge åtte ganger mellom 1989 og 2000). Jeg må innrømme at vi skalv litt i knærene, og vi var langt unna deres nivå. Vi hadde mye å lære av dem, særlig profesjonalitet. De vant det året også, og det var stort å få spille mot dem, sier Larsen.  

Nesten 17 år seinere - 14. mai.2011 - kunne hun selv løfte klubbhåndballens gjeveste trofé da hun sammen med lagvenninne beseiret spanske Itxako. 
Vi brøt en stor barriere da vi vant med 12 mål hjemme mot Viborg i Bergslihallen i 2007. Det var stort. Vi var også i tre semifinaler før vi endelig klarte å ta oss til finalen i fjor. Da vi vant Champions Leauge er det største, sier 36-åringen, som også setter stor pris på alle stedene hun har besøkt gjennom håndballen.  

Jeg synes særlig det har vært gøy å oppleve forskjellige bortebaner i Europa, og da spesielt i Skopje. Det er en liten, intim hall med publikum tett på. De ropte, skrek og hoiet inn i øret på deg, og vi skalv litt da også. Vi klarte knapt å kommunisere ute på banen, selv om vi bare var en halvmeter fra hverandre. Vi ble klasket på, kastet nøtter på, og det regnet opprevne papirbiter over benken da kampen startet. Men man blir vant til det. Nå har jeg hatt den erfaringen mange ganger, og det er ikke skremmende lenger. Det var ikke noe slemt, og ikke noe vondt ment. Det skjedde heller ingenting, men det var et helt annet publikum enn hva vi var vant med. De går så opp i det, sier hun og humrer.  

 
Larsen drives videre av suksessen, og føler stadig at hun har noe ugjort på håndballbanen. 


Jeg har stadig vekk lyst til å vinne. Det er kjempestort hver gang, og særlig det å vinne Champions Leauge med Larvik, som var ekstra, ekstra gøy. Det er nye utfordringer hele tida. Hver eneste kamp er en utfordring. Vi vant Champions Leauge i fjor, og har en ny mulighet i år, selv om vi tapte mot Viborg sist. Bare se på Viborg, som vant i 2009. De gikk såvidt videre til hovedrunden sesongen etter, men vant til slutt likevel. Det går opp og ned i håndball, og det eneste man kan gjøre er å trene godt og hardt og ha troen på det man holder på med, minner hun om. 

 Du har med andre ord ikke tenkt til å gi deg ennå? 


Nei, ikke ennå. Jeg er fortsatt motivert, spiller på et godt lag med godt samhold og har kontrakt med Larvik i to år til. Det er en kontrakt jeg har lyst til å oppfylle.  

Veien til 100 Champions Leauge.kamper har vært langt fra smertefri, men nå som hun har fått orden på kranglete knær, er det ingen grunn til at det ikke skulle bli mange flere. 


Skadene har nok forlenget karrieren min. Jeg har hatt lange perioder ute, og flere år spilte jeg bare forsvar. Jeg slet med ''jumpers knee'', som hemmet meg mye. Men så fikk jeg ordnet på det gjennom en operasjon, og da var det 100 prosent igjen. Nå er det en ny håndballepoke med både forsvar og angrep, og da fikk jeg mulighet til det, fikk jeg skikkelig motivasjon igjen, sier Larsen.

Det er godt nytt for hovedtrener og sportssjef Ole Gustav Gjekstad. For sel om han synes det er kinkig å rangere enkeltspillere, er det vanskelig å komme utenom Larsen når han får spørsmål om betydningen hun har hatt for Larviks hjemlig dominans og framganger i Europa siden klubben tok sitt første seriemesterskap i 1994. 


 Jeg er ikke i tvil om at hun er en av, om ikke den aller viktigste klubbspilleren. Vi er opptatt av å tenke at vi er et lag, men Tonje har vært ekstemt dyktig på alle måter. Hun har alltid vært lojal mot Larvik, med unntak av en liten avstikker til Viborg, men ellers har hun vært her i alle år. Og ikke minst har hun vært god i alle år. Det er veldig vanskelig å måle spillere mot hverandre, men det er vanskelig å finne en med større betydning for Larvik Håndballklubb enn Tonje, sier Gjekstad.

Med andre ord er Larsen en uvurderlig ressursperson for såvel lagvenninner som trenerapperatet:

 

Hun er veldig beskjeden, og noen ganger beskjeden som spiller også. Hun er ikke den som liker å stikke seg fram, men gjør det heldigvis positivt forstand på banen. Innad i gruppa er hun veldig klar og tydlig på hva hun mener. Hun har mye å  bidra med i form av erfaring  fra alt hun har vært med på og håndballforståelsen. Tonje kan mye håndball, og har gode meninger i forhold til hva man børt gjøre og ikke bør gjøre. Hun er ofte involvert i mange avgjørelser, og er en nyttig sparringpartner for oss i trenerappereatet, sier Gjekstad.  

Superveteranen i klubben - Lene rundet 100 kamper i Champions Leauge finalen 14.mai 2011, og er den første i Larvik håndballklubb. Hun kom til klubben i 1997!  
Kari Mette må spille åtte kamper til før hun kan jubilere, hun har vært i klubben siden 1998. 
Bilde: Larvik HåndballklubbLinka spiller da sin 60.kamp i morgen, det er jo noe å feire det også :)) 

Artikkelen er hentet fra Dagbladet.no.  


Vi trenger poeng

Ny runde med Champions League for Larvik HK og Byåsen denne helgen. Lørdag møter Ole Gustav Gjekstad og Larvik Podravka Vegeta i Arena Larvik. Søndag møter Byåsen Buducnost i Podgorcia, Montenegro.

Det blir nye, tøffe kamper for begge lagene, som måtte tåle tap i sine første gruppespillkamper.
 

 Larvik HK

fikk ?så hatten passet? i kampen mot Viborg HK i Danmark (tapte 28-34), og det skal nok Podravka Vegeta få merke når lagene møtes i Arena Larvik lørdag kl 1815. Lørdagens gjester tapte knepent hjemme mot RK Krim Mercator (23-24), og må beseires om Larvik skal henge med i gruppespillet. Sist lagene møttes, var i 08-09-sesongen. Da vant Larvik hjemmekampen med ett mål. . .

Kampen sees så klart best live i hallen, men om du ikke har anledning, sendes den også på TV2 Zebra fra 1800.


Forrige gang ble vi reddet av Rantala - les hvordan litt lengre ned

 

Byåsen
tapte en målfattig åpningskamp mot FC Midtjylland på hjemmebane sist helg (17-19). Nå venter enda tøffere motstand i gruppefavorittene Buducnost i Podgorcia søndag 1930. Buducnost beseiret Thüringer HC 27-23 i sin første kamp. Byåsen vet hva som venter i Podgorcia. La oss håpe de lar seg inspirere av et entusiastisk hjemmepublikum og et motstanderlag som har et klart favorittstempel?

Kampen Buducnost ? Byåsen sendes på TV2 Sport søndag 9. oktober fra 1925.

// Handball.no

Jeg håper virkelig at Byåsen og Larvik får med seg to poeng, og at spesielt Larvik spiller bedre en forrige kamp. Skal selv til Arena Larvik, håper på en jevn og god kamp! Som sagt så vant Larvik med et mål sist lagene møttes, og det skal vi takke Lene Rantala for. Heidi Løke fikk en sjansen 30 sek før slutt som hun bommet på. Larvik måtte tette bakover, men det endte med et straffekast til Podravka. Lene Rantala reddet da vi trengte det som mest. Hadde ikke gjort noe med en gjentagelse av det, haha. 
Byåsen kan få det tlft, veldig tøft. Det var en hard kamp når Larvik møtte dem i fjor. Klarer Byåsen å gjøre det samme? Heier selvfølgelig på Camilla Herrem og co i dette oppgjøret!  

Fikk en smell....

Larvik gikk på et uforventa tap (for min del), jeg var faktisk 99,9 % sikker på en seier i dag.
Harald og Bent sa underveis i kampen at det kan være vanskelig å omstille seg. I Postligaen kan Larvik leke seg til en seier på 10-15 mål, sånn er det ikke i Champions Leauge. Før denne kampen har vi spilt mot de fire svake lag (Njård, Gjøvik og Levanger + et 3.divisjons lag i cupen).  I tillegg er vi jo litt svekket uten Gro, Olga og Nora.  Den siste gode kampen vi hadde var i august mot Gyør, da fikk vi skikkelig motstand. Larvik må heve seg mange hakk hvis de skal ha noen sjanse i Champions Leauge. 

Viborg for sterke
// Tove Berget - Larvikhk.no

Alt gikk galt i dag, allerede fra start. Viborg går fort opp i en 3-1 ledelse, og etter 13 minutter leder de hele 9-4. Forsvaret til Larvik var omtrent ikke synlig, det var ingen dueller og i angrep feilet og bommet vi om hverandre. Dette førte til raske kontringer i mot. 
Lene Rantala hadde et par redninger i starten, uten at det hjalp noe særlig. Cecilie Leganger kom inn på banen i en liten periode, men ble fort byttet ut igjen. Ole Gustav sa dette til Tv2 sporten før kampen: Det ser ikke ut som om Cecilie har vært borte et sekund. Det ser ut som om hun allerede har spilt 15 kamper i Mesterligaen. Det ser veldig bra ut, sier Gjekstad. Så ikke akkuratt sånn ut, Cecilie reddet vel 1 - 2 ganger den tiden hun var på banen. Greit at forsvaret ikke hjalp til så mye, men det var flere baller som de begge burde ha reddet i første omgangen.  Til pause står det hele 22-10 til hjemmelaget, Larvik hadde sluppet inn 22 mål på EN omgang.  Isabelle Gullden spilte utrolig bra for Viborg,rett og slett. Hun scoret 10 mål på 11 skudd før pausen, imponerende. 


...

Det var lite å smile for i denne kampen - Foto: Torgrim Skogheim. 

 

Som mot Gyør kom Larvik seg litt tilbake i andre omgangen, men de klarte aldri å ta igjen Viborg. Forsvaret var tettere  det glimtet også litt i angrep. Kan si at jeg fikk tilbake troa litt når vi bare lå 6 mål bak, men i det vi scoret tok det ikke langt tid før Viborg scoret igjen. Larvik halverte ihvertfall pauseresultatet, og tapte ''bare''  34-28. Larvik vant andre omgangen med 12-18, det viser at vi kom oss litt mer i denne omgangen både i angrep og forsvar! 


Synes Linn-Kristin Riegelhuth Koren gjorde en god andre omgang, scoret 8 mål på 10 skudd.. Sju mål kom i andre omgangen, men begge bommene kom i første omgang (tror jeg) . Linn Sulland bommer på den første straffen, og Linka tar over. Det ender med 3 straffemål, og i tillegg setter hun inn fem spillermål. Morro at hun er i scoringshumør! Hun hadde også flere snapper og noen innspill. 

Disse scoret målene for Larvik: 
Linn-Kristin Riegelhuth 8, Linn Sulland 5, Isabel Blanco 3, Tine Stange 3, Pernille Wibe 2, Tonje Larsen 2, Tine Rustad Kristiansen 2,  Karoline D. Breivang 1, Kari Mette Johansen 1 og Amanda Kurotvic 1. 

Straffene: 3/5 for Larvik - Sulland 0 av 1, Kurtovic 0 av 1 og Linka 3 av 3.   
Utvisninger: Sara 2x2 min, Linka 2x2 min og  Karo 1x2 (Er ikke 100 % sikker på den, fulgte ikke helt med. Endrer på det når jeg finner det ut) 
Banens beste (min mening): Isabelle Gullden og Linn-Kristin Riegelhuth Koren!  Enig? 

Neste helg er det ny Champions Leauge kamp mot Podravka, og jeg håper at Larvik hever seg til da. Jeg skal til Arena Larvik neste lørdag, og da får de ihvertfall ikke lov til å tape. Haha!

 

Snakket med Rikke (en leser) under kampen, og hun sa at de må jo ha en dårlig kamp eller to i løpet av sesongen. Det er jo sant, så da satser vi på at vi er ferdig med de dårlige kampene nå! 

 > Hva synes du om kampen? 
> Hvem synes du var banens beste på Viborg og Larvik?  

Disse spiller i dag

 

Larvik stiller med følgende lag:

2. Tonje Larsen
4. Sara Breistøl
5. Isabel Blanco
6. Tine Rustad Kristiansen
7. Kari Mette Johansen
8. Karoline Dyhre Breivang
11. Linn-Kristin Riegelhuth Koren
14. Katja Nyberg
15. Linn Jørum Sulland
16. Lene Rantala
17. Tine Stange
19. Thea Mørk
20. Pernille Wibe
22. Amanda Kurtovic
77. Cecilie Leganger

Viborg har følgende lag:

 

1. Louse Bager Due
2. Rikke Skov
3. Marit Malm Frafjord
4. Grit Jurack
6. Pernille Holst Larsen
8. Mouna Chebba
9. Isabella Gullden
10. Henriette Mikkelsen
14. Cristina Varzaru
16. Christina Pedersen
18. Julie Aagaard Poulsen
22. Johanna Ahlm
23. Anja Althaus
25. Maria Fisker

Anbefaler dere å lese ''Kontra'', som dere finner her. Det er allerede lagt ut to utgaver fra 2011 + at det er noen fra 09/10. Elsker ''Saras spalte'', hun er fantastisk morsom. 

Les Kontra nr 2/2011
Utgave 2 for 2011 er lagt ut :)  

 Har lagd en egen katogori for ''Champions Leauge 2011/2012'', så blir det litt lettere å finne det jeg har skrevet om CL :) 

 

 

1 seier på 11 år

Larviks nye strekspiller, Isabel Blanco, har vært på mange besøk i Viborgs Stadionhal. Ofte med uforretter sak, og ved et par anledninger blitt sendt hjem med stygge sifre.

Men ikke sist gang hun var der. Da fikk hun sin store skalp med FC Midtjylland.

- Jeg har spilt i Danmark i elleve år og vunnet en gang, og det var sist gang jeg var her. Det var utrolig gøy, forteller Blanco.

Det var faktisk en av hennes beste minner fra hele danmarksepoken, og i dag kan hun gjøre det igjen med Larvik.

 

- Det kommer til å bli bra trøkk og de har et veldig engasjert publikum. Det er en vanskelig bortebane uten tvil, men jeg vet jo det er mulig å vinne her for jeg gjorde det jo sist, smiler bergenseren.

Det sureste minnet hennes herfra var faktisk ikke et av tapene. Da hun spilte for Aalborg hadde de Viborg på gaffelen i siste sekund. Med uavgjort på tavlen og straffekast etter at tiden var gått ut skulle seieren innkasseres.

Men Aalborgs normalt sikre straffeskytter bommet og skalpen sto fremdeles.

- Aaahhh, det var så surt. Nesten verre enn å tape på et vis, selv om vi fikk et poeng.

Blanco tror på en veldig åpen kamp mot danskene hvor de nok har et lite fortrinn i form av hjemmebane og den publikumsstøtten.

Hun er uansett klar for å trykke til fra fløyten blåser igang oppgjøret.

- Vi må være med fra start. Vi vet de har høyt tenningsnivå og det har vi også jobbet med i det siste for å få opp.

Akkurat hos den halvt spanske bergensjenta ligger nok mer naturlig i blodet, men for flere av jentene ble de siste treningene brukt aktivt til å tenne på pluggene.

- Men når kampen blåses i gang så kommer det automatisk uansett. Det gjelder vel for alle, spår Blanco.

Foto: Torgrim Skogheim 
Artikkelen er funnet på Østlandsposten.no og bilde er det Torgrim Skogheim som har tatt. Du kan se flere bilder her 

Et lite tips...

For de som ikke har Tv2 Sport og sumo, fikk en kommentar angående det av MB (en leser): 

ehftv har jo timeplan for alle kampene de viser, og den står ikke der :(

Men her: http://www.sportlemon.tv/v-2/10/114/v-311495.html skal det gå ann å se kampen.

Og et tips: http://www.sportlemon.tv/ jeg bruker alltid nettsiden for å se håndballkamper, de sender ganske mange kamper, og antar de kommer til å streame en dansk kanal som sender larvikkampen idag.
 


Både Linn-Kristin og Camilla skal ut i kamp i dag, mot Viborg og FC Midtjylland. 

Larvik - Viborg  klokken 14.25 
Du kan også se Byåsen - FC Midtjylland på Tv2 Zebra klokken 16.10 

Se intervju med Byåsens Tonje Nøstvold her: http://www.tv2.no/sport/handball/noestvold-tror-byaasen-kan-bli-et-mesterlag-3599102.html

I morgen vet vi hvor Larvik står!

I morgen kommer sesongens første ordentlige test for Larvik, nemlig Champions Leauge kampen mot Viborg. Det er i denne kampen vi ser hvor laget står. Det har variert litt i Postligaen, og det blir bra med en ordentlig test nå. Kampen går på TV2 Sport og Sumo klokken 14.25 + at jeg tror du kan se den på ehftv.com, men er ikke helt sikker! 

Dette sto på Larvikhk.no: 
Viborgs trener Martin Albertsen tror Larvik vinner sin mesterligagruppe, men mener laget er svekket fra forrige sesong.

Før mestermøtet i Viborg har han følgende karakteristikk av Larvik:

- Larvik bør være favoritter som regjerende mester, de er svakere enn i fjor siden Løke har reist. Isabel Blanco er en bra spiller og bedre defensivt enn Løke, men i angrep vil nok Løke bli savnet. Og ikke minst Gro Hammerseng, hun er ekstremt god defensivt og i overgangsfasen. I Champions League-finalen viste hun klassen sin og scoret det første målet som er så viktig og vanskelig å score. Men de har fortsatt et godt lag og en super keeperduo, sier Viborg-trener Martin Albertsen til handball123.com. 


Vi har kanskje mistet Løke, men Viborg har blitt svekket etter at Kikki, Katrine og Bojana Popovic dro fra klubben. 

En som er i form for Viborg er Marit Malm Frafjord.  I kampen mot Team Tvis Holstebro på onsdag scoret hun 10 mål på 11 forsøk, og de vant 43-29. I tillegg spilte Marit godt i World Cup for en uke siden, der hun også fikk kaptein ansvaret. Dette synes jeg hun taklet bra, og hun kom seg på All Star Team. Marit er en viktig brikke i midtforsvaret, og jeg vil si at Løke kom litt i skyggen av Marit under World Cup. For en gangs skyld!!  Synes hun har kommet seg veldig det siste året. 


Heidi og Marit utfyller hverandre godt på landslaget!! 

- Jeg føler at formen er god, og i denne kamp var det jo en drøm, så mange innspill som jeg fikk. Jeg synes at det ofte var mye plass til oss strekspillere mot Tvis, fordi de ikke er så høye og blir nødt til at gå mye fram på våre bakspillere. Fysisk er vi litt høyere og litt sterkere enn dem, sa Marit Frafjord med et smil til viborg-folkeblad.dk.
Hun mente allikevel, at forsvarsspillet måtte bli bedre når Viborg på lørdag møter Larvik i Champions League - ellers blir det vanskelig mot de regjerende mestrene melder avisen. (Viborg Folkeblad, jeg fant det på larvikhk.no)

Norsk besøk før treningen
Marit var på dagens trening for å hilse på Larvik jentene. - Tove Berget, larvikhk.no

Rekker kampen FØR operasjoen!

Østlandsposten melder i dag at Tine Stange er med mot Viborg i morgen. Fantastiske nyheter! 

Tine Stange skadet et leddbånd på innsiden av venstre tommel i kampen mot Njård forrige helg og skal opereres mandag. Men før operasjonen er hun med for fullt mot Viborg.

- Ja, Tine er med i morgen, forteller trener Ole Gustav Gjekstad etter fredagens siste forberedende trening i Viborg.

Dermed har en ekstra bakspillerstreng å spille på mot det danske storlaget.

Stange opereres som nevnte mandag og dermed venter en fire ukers periode med gips, og deretter nye fire til seks uker med opptrening. Trolig går hun da glipp av Larvik HKs kamper fram mot jul samt et VM-sluttspill for Norge.
Østlandsposten 30.09.2011! 

 
Torgrim Skogheim

> Hva synes du om dette? Jeg synes det er veldig bra at hun får vært med, hun er en god spiller. Hadde vært greit å hatt henne i forsvar under kamper + at hun har et veldig godt skudd hvis hun treffer ordentlig. Dessverre blir det bare denne kampen før jul, hvis hun ikke blir fort frisk! 

Husk å stem på månedens spiller her, du kan stemme frem til 23.59 i kveld. Spilleren blir kåret mellom 00.00 - 01.00 =) 
 

Viborg og Byåsen videre

Byåsen imponerte i helgens kvalifisering og sørget for at Norge får to lag i kvinnenes mesterliga i håndball.

Søndag ble hjemmelaget Metalurg Skopje slått 20-17 i en tøff kamp. Anført av keeper Terese Pedersen og sjumålsscorer Marta Tomac leverte trondheimslaget en imponerende kamp og sikret seg mesterligaplass i gruppe A.

Motstandere der blir danske Midtjylland, montenegrinske Buducnost Podgorica og tyske Thüringen.

Lørdag vant Byåsen 27-22 over tsjekkiske Veseli i semifinalen i sin kvalifisering.

Det var tøffe tak fra start i finalen mot Metalurg, og allerede etter åtte minutter hadde dommeren delt ut seks gule kort. Byåsen holdt nullen de åtte første minuttene og gikk til pause med 12-8-ledelse.

Metalurg startet bra i annen omgang, og snaut halvveis sto det 15-16. Byåsen-spillerne holdt hodet kaldt da det kokte, og takket være Pedersens storspill i målet bak et meget godt forsvar vippet kampen i norsk favør.

Øvrige kvalifiseringsturneringer i helgen ble vunnet av Viborg (Danmark), Randers (Danmark) og Buxtehude (Tyskland). Viborg går inn i gruppen med tittelforsvarer Larvik, Krim Ljubljana (Slovenia) og Podravka Koprivnica (Kroatia).

Tertnes var sjanseløs i sin kvalifisering med nimålstap for svenske Sävehof lørdag. Svenskene tapte søndag finalen mot Randers.

Tertnes slo tyske Dalfsen i kamp om 3.-plassen og slipper dermed å gå inn i cupvinnercupen allerede i 2. runde. Bergenslaget får i stedet vente til 3. runde. (©NTB)

Info funnet på OP.no 

 

> Hva synes du om dette? Synes det er morro at Byåsen kom seg videre, gratulerer! 

Ikke godkjent for Champions Leauge spill?

Jeg så på Larvik sin fanside på nettet at Arena Larvik ikke var godkjent for Champions Leauge spiller lenger, fordi lyset var for ujevnt og gulvet ikke var blått? Dette blir da veldig merkelig. Mange begynte selvfølgelig å kommentere og under skriver Larvik Håndballklubb: He, he! Cecilie Leganger spilte Champions Leauge- finalen i Spania med sola i øynene. Den hallen var godkjent... Der var det også klokker uten utvisningstider.  

Det sto også noe om dette i Østlandsposten i følge en på vgd.no og det kan være fare for at LHK ikke får spille CL i sin egen storstue som åpnet i 2009. 

> Hva tenker du om dette? 

 

Larvik møter.....

Rk Krim Mercator (Slovenia), HC Podrovka (Kroatia) og vinneren av kvalifiseringsgruppe 1 (enten Kluc, Rostov,Viborg). De havnet i gruppe B!

Tor Odvar Moen var tilstede under trekningen, og var fornøyd med gruppen. Trekningen er god, vi kunne fått langt tøffere motstand. Helt greit å slippe Buducnost, sier han til larvikhk.no. 

Larvik satser selvfølgelig på å ta hjem gullet igjen, men det er jo fortsatt en lang vei dit  
Jeg synes egentlig vi har et like sterkt lag i år, som det vi hadde i fjor. Ja - vi har mistet toppscoreren vår, men det åpner jo for andre muligheter. Vi får jo inn Isabel Blanco og Pernille Wibe neste sesong, og de er ikke dårlige håndballspillere akkurat. Ingen er som Løke i angrep, men de to er bedre i forsvar enn Heidi. (Godt forsvar fører som regel til kontringer). Jeg tror Linn-Kristin og Kari Mette får en veldig fin sesong i år!!  
Mens Bøhn var trener så skulle omtrent alle ballene inn til Løke uansett, nå må de begynne å brette ut spillet litt mer. Synes Larvik var gode på det i bortekampen mot Gyør i år, da ble Kari Mette toppscorer med 6 mål og Linka scoret 5. 

Min første sjuer for sesongen 11/12: 
Keeper - Cecilie Leganger (trenger jeg å si mer?). Er en veldig VELDIG viktig spiller for Larvik! 

Foto: Peder Torp Mathisen

Strek -?- Har sett begge litt på landslaget, men ikke nok til at jeg klarer å velge hvem av dem jeg helst vil ha på strek. Vet at begge er ganske sterke i forsvaret, så de ligger jo egnentlig litt likt. 

V.Kant - Kari Mette Johansen hadde en veldig svak sesong i fjor, med kun 29 mål i serien.Hadde noen gode kamper i CL, bl.a mot Gyør på bortebane - der hun ble toppscorer med 6 mål. Holdt også hodet kaldt og scoret 3 mål mot Itxacko da vi trengte det som mest. Er veteranen på venstre kant og har god rutine. Kari Mette er god i forsvaret, rask fremover og like rask hjem igjen og har et godt skudd. 

Foto: Torgrim Skogheim

Venstre back - Tonje Larsen  er VELDIG viktig i midtforsvaret sammen med Hammerseng. Limer sammen forsvaret! Har også en veldig godt skudd bak i banen, og hun er derfor også viktig i angrep. Dronninga av Larvik og kaptein med stor K

Midtback - Gro Hammerseng er viktig i midtforsvaret sammen med Larsen. Er også en av de beste i ankomsspillet. Har en rutine og trygghet som er bra å ha på banen, også for hennes medspillere. 

Høyre back - Linn Sulland/ Nora Mørk/Karoline Breivang. Er egentlig litt usikker, fordi Nora og Linn er viktige på hver sin måte. Skal man få fart i spillet er Nora helt suveren + at hun har et utrolig godt underarmsskudd. Med Linn Sulland får man skudd bak i banen, noe som også er viktig. Ingen av disse er noe særlig i forsvar. Derfor må Karo inn å ta seg av den jobben, hun er jo trossalt forsvarskjempen. 


Foto: Peder Torp Mathisen

Høyre kant - Linn-Kristin Riegelhuth  hadde i likhet med KMJ en svak sesong i fjor, scoret 86 mål i løpet av sesong. Er lite i forhold til det hun hadde før hun dro til FCK (195 mål i 08/09 sesongen). Hadde også noen lysglimt i CL - mot Randers (8mål), Buducnost på bortebane (5 mål) og var også god i finalekampen mot Itxako (plukket returer og satte inn 3 mål). Vi vet hva Linka er god for, og jeg tror/håper hun klarer å få frem det i år. Hun er rask som en ferrarie, en trygghet i forsvaret og har et godt skudd. Er jo egnentlig en bakspiller, men har de siste årene blitt kastet ut på kanten. 
> Hvem tror du kommer til å ha en viktig rolle i Larvik neste sesong? 

Norske lag i e-cupen

Larvik er selvskreven i neste sesongs Champions League som regjerende mester. Byåsen får følge av Tertnes i kvalifiseringsspillet, og i herreklassen, Haslum. Trekningene skjer 27. og 28. juni.

Forrige helg ble det klart at Tertnes får spille kvalifisering til Champions Leauge neste sesong. Det er som en følge av Larviks suksess i år. Dermed rykker Levanger oppfra EHF-cup deltakelse til å delta i Cupvinnercupen.

Slik er fordelingen av plasser kommende sesong for Kvinner:

Klubb E-cup
Larvik Champions League - direkte
Byåsen Champions League - kvalifisering
Tertnes Champions League - kvalifisering
Levanger Cupvinnercupen
EHF-cupen Ingen (Norge har to plasser)

Både Storhamar, Stabæk, Flint, Vipers og Gjøvik har takket nei til deltakelse i europacuper.

Klubb E-cup
Haslum Champions League - kvalifisering                 
Follo Cupvinnercupen
EHF-cupen Elverum
Challenge cup ØIF Arendal (Norge har en plass til)

Drammen, Viking Stavanger, BSK/NIF og FyllingenBergen har alle takket nei til den siste plassen.

Trekningen av kvalifiseringene skjer mandag 27. juni fra kl 16.00, mens gruppene trekkes tirsdag 28. juni kl 11.00. Denne trekningen kan følges på www.ehfTV.com.


Larvik HK - Champions Leauge vinnere 2010/2011