EM 2012

Tap for Danmark..

Som dere sikkert har fått med dere så ble det tap for Danmark i går, men det var artig å være på kamp :)  Det morsomste kampen var Frankrike - Serbia, da var det liv i hallen. Kampen betydde jo mye både for Serbia, Danmark og Frankrike. Serbia vant og da hadde ikke Danmark noe å spille for, bortsett fra  å få lov til å kjempeen 5.plass. Så det ble jo en meningsløs kamp for både Norge og Danmark i går..  Jeg fikk ikke lov til å ta med kamera inn i går (eller jeg gadd ikke å prøve å ta det med). Hvis du har sånt stort fin kamera som jeg har er de redd for at jeg skal ta bedre bilder enn de proffe her nede og selge dem. Så i dag har vi vært å kjøpt oss et lite kamera til ca 700 kr (drit billig egentlig), så jeg skal prøve å få tatt noen bilder i løpet av de neste to kampene. Bedre enn ingenting ihvertfall :) 


// jentene har vært på presstreff i dag :)  

In Serbia!! :D

Nå sitter jeg i Serbia og her skal jeg være frem til mandag. Jeg skal nemlig få med meg resten av Norges kamper, og jeg håper det blir gull tilslutt :D Vet ikke hvor mye jeg får blogget her nede, men håper å komme med noen innlegg i løpet av denne helgen. 

Norge møter Danmark klokken 20.10 i dag, på TV2 :) Sendingene begynner 19.30!!  

Siste nytt

Fikk 500 euro (4000  kr) i bot for å komme litt for sent, Sulland slipper å betale selv.  (Litt tullete når trenere drar i drakter, og ikke får en bot  en gang) 

 Her får du høre om Majas drømmedag, VIDEO!

 Anja ble hyllet av forbildet, Anja...  Fikk gåsehud da hun hørte det

Isabelle Gullden: Norge vinner alltid til slutt.

Nå skal vi finne på noe spress, sa Anja etter kampslutt i går. Hun fikk også sms av kjæresten på direkten. 

''Bare å ta av seg hatten'' og ''Det er Edin vi husker fra kampen''.  

Fikk beskjed om å ta ut tyggis, det har aldri skjedd Herrem før. 

Fyller 30 år i dag, kan spille håndball i 10 år til. Men først kan det hende hun møter kjæresten Karl Erik Bøhn i en semifinale. 

Hadde jeg ikke vært fryktløs, hadde jeg ikke hatt Mio. Intervju med Anja

Svensken kommer med hilsen midt i nasjonalsangen - hadde lovet broren. 

Svenskene er ute av medaljekampen, mener Norge fortjener å vinne EM. 

Montenegro er vidre til semifinale sammen med Ungarn i gruppe B, Spania er ute. 

Keeperdebutanten trives i Serbia

Norge kan ikke unngå å vinne EM gull, i følge Gunnar Pettersen.  

 Reagerer på forskjellsbehandling


 
 

Norge snudde det igjen...

VI ER I SEMIFINALE OG JEG SKAL SE DEN LIVE :D :D :D For en kveld. 

Norge starter ikke så bra, og kampen i går så ut som jentene hadde glemt. Forsvaret var ikke bra nok, Katrine reddet ikke så mye og fremover bommet og feilet vi. Isabelle Gulldén lekte med de norske jentene i 1.omgang. Anja Edin fikk komme inn og hun var med på å snu trenden. Hun lekte med svenskene! Det ble et par bomskudd og noen feil, men hun var den eneste som gikk på mål. De siste fem minuttene var det Anja show, hun scoret 2 mål, hadde en assist og skaffet en straffe. Norge vant de siste fem minuttene (ca) 5-2. Dette gjorde at de lå kun under med 2 mål til pause, stillinga var 12-14. 

Etter hvilen velger Thorir og sette Anja på benken,  noe som er uforstålig for mange.  Norge og Sverige scorer annen hver gang i en periode, og Katrine redder også et par baller. Linn Sulland som ikke hadde en god 1.omgang kommer inn og får styrt spillet litt. Sverige holder oss 1 mål og 2 mål under hele veiene. Heidi skaffer straffe 8 minutter ut i 2.omgangen, den setter ikke Ida Alstad i mål. Den samme situasjonen skjer like etter, men da er det Anja som får sjansen fra straffemerket. Hun smeller ballen i mål og blir stående uttpå banen. Det skal vi være glade for, hun snur det hele. Det blir flere assist og noen mål til. Hun fikk også igang Linn Sulland som scorer fem mål i andre omgang etter fem bom i 1.  Den ene scoringen var helt vill, Linn sender ballen til Anja som er i lufta når hun får ballen og hun klinker ballen  i mål. FANTASTISK!!  Edin avslutter med et backhandinnspill til Løke, som dessverre bommer! Det skal sies at Anja også står godt bakover i 5-1 forsvar, gledelig og se. 

3. Karoline Næss: Spilte ikke
4. Stine B. Oftedal: Spilte ikke
5. Ida Alstad: 5  Setter inn tre baller i 1.omgang, men har også noen bom og feil.  Tre strake bom etter hvilen, fighter bra bakover og slutter aldri å skyte! 
6. Heidi Løke 7 Figther og sloss inne på linja, skaffer straffer og scorer fem mål. Mangler litt bakover!
8. Karoline Dyhre Breivang  Anonym, får heller ikke spille så mye. To feil fremover. 
9. Kikki Lunde-Borgersen: Står opp bakover utover i matchen, og smeller ballen i mål en gang.  Går litt tregt fremover, for mye på tvers. Har et par assist til Anja i 1.omgangen! 
11. Anja Edin:  Det hun gjør i dag er fantastisk. Kommer inn fra benken i begge omgangene, får fart på spillet og leker seg på banen. Tok et par piruetter, fikk ballen ut til kant og satte inn noen susere. En veldig god kamp av Edin som var med på å sikre Norge en semifinaleplass. I tillegg står hun bra bakover i 5-1!  Hennes beste EM kamp!! 
13. Marit Malm Frafjord 6 Står bra bakover, men er anonym fremover. Forsvaret til svenskene passet Løke bedre! 
14. Ida Bjørndalen 2 Kommer inn for Sulland i 1.omgang, men får det ikke til. Har en assist og to bom. 
15. Linn Jørum Sulland: Jeg synes det er sterkt av Sulland og komme tilbake etter en fæl 1.omgang (5 bom/5 skudd). Hun scorer fem viktige mål når det gjelder og har et godt samarbeid med Anja. 1.omgangen trekker allikevel litt ned! 
18. Linka Riegelhuth Koren Starter bra fremover med 3 mål, men er ikke helt  tilstede bakover i 1.omgang. Ikke hennes beste kamp. 
19. Linn Gossé 6 Bommer på sitt 1.skudd, men scorer to fine mål i 2.omgang. Linn har vært Norges beste venstrekant hittil synes jeg. 
20. Maja Jakobsen: Er inne litt for Linka i slutten av 1.omgang og starten av 2. Får ingen utspill og vi ser ikke mye til henne i kampen. 
23. Camilla Herrem 4 Veldig anonym, får ingen sjanser på mål.

16. Katrine Lunde 6 Ender opp med en redningsprosent på 38 (på den strenge), ikke en kjempe match. Allikevel tar hun noen viktige baller, men kunne tatt noen flere. 

Norge - Frankrike NYHETER // FØR Sverige-Norge kampen

Tar noen intevjuer fra gårsdagens kamp og før dagens match i samme innlegg :) Norge møter Sverige klokken 18.10 (sendingene starter 17.30 på TV2) og vinner de i dag er de sikret en semifinaleplass :) 

Stemmer bra at jeg var den beste keeperen uttpå der - En ærlig Katrine (Skal sies at det stemmer, hun var den beste) 


Kan ikke bare kaste ballen, se Sulland med ballene.  VIDEO

Norge-Frankrike i bilder - Festhåndballen i bilder. 

Jentene har fått mye kritikk.. igjen. Svarte med festhåndball

Kampreferat - VIDEO, se også flere intervjuer med spillerne. 

En lagseier - Intervju med Heidi og Linn G
 
Alltid gøy å slå svenskene - Intervju med Kari Mette Johansen

Denne skudd-fasiten luktet det mer gull av - bommet mindre i går

10 spm med Ida Alstad - ingen ville leke med meg når jeg var liten. 

Thorir fikk gult kort for å ha levert timeout kortet feil - men dra i trøya er lov. 

Svenske aviser: Får håpe Norge viser seg som menneskelige. Svenskene tror på et mirakel. 

Keeperen tror Sulland blir toppscorer - For Linn er ikke det så viktig

Vi må være lure mot Katrine - Isabel Hullden: Katrine er flink til å lese spillet.

Gossé: Har sett bommene tusen ganger i hodet. 

 Har scoret 838 mål, kan snart slå Grinis 1003! 

Fikk ballen i ansiktet, måtte ha ispose. Tror Silje Solberg er klar mot Sverige. 


 

Var det Norge som spilte på lørdag?

For en kamp av de norske jentene.Var det de samme jentene som spilte på lørdag mot Ukraina? 

De startet med en 4-2 ledelse og det så bra ut, før Frankrike slo kraftig tilbake og scoret fire sjappe mål. Mye av grunnen til dette var at det ble gjort mange jenter 10 feil (som Harald Bredli kalte det) og Norge ga fra seg mange kontringsmål. Dekunne ha ligget flere mål under hadde det ikke vært for sørlendingen i målet. Bakover så var det ganske bra hele matchen, sammen med da nevnte Katrine. Da det gjensto 10 minutter igjen av omgangen la Norge bort feilene og begynte å treffet målet i stedet for. Kikki satte inn 7-8, Anja fulgte opp og utlignet til 8-8. Linn Gossé hadde ikke en god dag på lørdagen, men fikk sjansen igjen i dag. Hun fortsatte festhåndballen med å sette inn 9-8, resten av jentene fulgte etter. Norge spilte blant annet flere gode undertallsperioder! Til pause sto det 14-10. 

Jeg skal ikke si at jeg følte meg trygg i pausen, for jeg visste at Norge har spilt gode 1.omganger før og rotet seg bort etter hvilen. Det var ikke tilfellet i dag, for nå skulle Norge har skikkelig revansj etter tre litt svake kamper i gruppespillet. 14-10 ble til 17-10, Frankrike fikk sitt første mål etter 5 minutter av 2.omgang. Norge økte med tre nye mål ved Linka, Anja og Linn S. Så fikk Anja en utvidsning, den undertallsperioden endte 1-1. Så stoppet det litt opp for Norge igjen etter en ny utvisning, flere feil og noen bom. Da tok Linka ansvar, snappet ballen og løp lynraskt oppover og satte ballen i målet. Da våknet de andre jentene opp igjen også, selv om Ida bommet på neste angrep så var Heidi rask hjem og fikk snappet ballen. Ikke lenge etter satte hun selv ballen i mål etter en god pasning fra Stine. Linn scoret mål nummer 24,25,26 og Norge ledet plutselig med 10 mål. Stine ville også være med på målfesten før Linka satte inn sitt femte. Maja Jakobsen fikk spille de siste fem minutten og satte inn et fantastisk mål. Camilla avsluttet kampen med en nydelig trick etter en redning fra Katrine, bare for å sette Frankrike ordentlig på plass. Kampen endte 30-19, og Norge har et godt utgangspunkt mot en eventuell semifinale. 


//dagbladet


Spillebørsen i dag (det blir morro å sette karakter i dag) : 

3.Karoline Næss:  Spilte ikke
4. Stine Bredal Oftedal: 5 Gjør mye bra, men det blir også litt slurv. Finter seg igjennom og setter inn et fint mål, har også en god assist til Løke. 
5. Ida Alstad: Ikke en veldig god kamp av Ida i dag, tre bom og flere feil. Synd, for hun startet så bra mot Serbia. 
6. Heidi Løke: Figther på streken og var også god bakover. Hadde flere gode retur løp, ble litt usynlig fremover til tider. 
8. Karoline Dyhre Breivang: 7 Sterk bakover, som vanlig. Har også noen fine mål, hennes beste EM kamp. 
9. Kikki Lunde-Borgersen: 7 Styrer spillet bra fremover, selv om det blir noen bom. Står strålende bakover sammen med Marit. Kikki er på gang, hennes beste EM kamp. 
11. Anja Edin: 6 Det blir noen feilvurderinger her og der, men gjør allikvel et god innhopp. Har et godt samarbed med Karo og scorer 3 fine mål selv. 
12. Silje Solbeg: Spilte ikke
13. Marit Malm Frafjord: 8 Kaptein med stor K i dag. Står strålende bakover og tar også ansvar fremover. Scorer 3 mål selv og spiller en fantastisk kamp :) 
14. Ida Bjørndalen: Spilte ikke
15: Linn Jørum Sulland:  En meget god kamp av Sulland, men banens beste? For all del hun skal ha skryt for hun er delaktig i Norges spill, men tre bom bak fra banen + et par feil gjør henne ikke til banens beste spør du meg. Allikvel har hun vært en av de mest stabile for Norge, hadde en svak start mot Serbia, men har hevet seg betraktlig etter det :) 
16. Katrine Lunde Haraldsen:  Står en strålende kamp i dag, ender opp med en redningsprosent på 44 (på den strenge statistikken). Har flere verdensklasseredninger i dag, Katrine er tilbake :D 
18. Linka Rigelhuth Koren: 8 Står opp bakover mot to av EMs kanskje beste venstrekanter, snapper flere baller og scorer på 5 av 6 skudd. Har et par feil, men ellers er det ikke mye å pirke på. Synes hun blir litt glemt av aviser og eksperter, noe som er synd. 
19. Linn Gossé: En herlig revansje fra venstrekanten, og hun gjorde et godt innhopp for en svak Herrem i dag. Godt å se :)  
20. Maja Jakobsen: - Spilte i fem minutter, men setter inn et veldig fint mål på slutten :) 
23: Camilla Herrem: 3 Svak kamp av Camilla, synes ikke hun er i toppform om dagen. Setter inn en fin trick helt på tampen av kampen! 

Går etter Dagbladets skala: 1= Bånn, 2= Benken venter 3 = Svak, 4 =skuffende, 5 = middels, 6 = god 7= meget god, 8= strålende, 9 = verdensklasse og 10 = historisk. 
 

Norge-Frankrike i kveld!

Norge møter Frankrike i kveld, og det kan bli tøft. Som eneste lag har Norge full pott før mellomruden og det kan holde å vinne 1 kamp. Allikevel er det lurest og ihvertfall vinne to kamper, men kjenner jeg Norge rett så går de for tre seiere. Helt naturlig det! 

Hvis Norge spiller som de har gjort i gruppespillet så har jeg ingen tro på noen seier mot sterke Frankrike. Allikvel tror jeg at jentene har jobbet mye de siste dagene og er klare for en liten revansje. Tiltross for tre dårlige kamper (etter min mening) så kan man finne flere positive ting. De spilte blant annet en god 1.omgang mot Serbia og de nekter å tape. De lå under mot både Tsjekkia og Ukraina, men skjerpet seg da det gjaldt som mest. Ellers har jo forsvarsspillet så og si vært greit også, det er fremover de sliter mest nå.  Leste i en eller annen avis at det var over 400 (?) kamper siden Norge bare hadde scoret 18 mål. Jentene bare himler med øya av alle bomskuddene.  Det er ikke bra, sier en ærlig Herrem. Hun har sikkert veldig lyst til å få en revansje i dag etter 3 bomskudd i forrige kamp. 
Norge kunne ha hatt flere pluss mål etter denne runden med tanke på motstanderen, men istedet ble det bare fem. For to år siden hadde de 43 mål i pluss, det er store forskjeller. Linn Sulland klarer ikke å forklare måltørken når NRK spør. ''Nå legger vi kampene bak oss,lærer av det og tar med oss det som er bra'' sier Ida Alstad i samme artikkel. Det er en god innstilling :)  

Ekspertene mener Norge har en god sjans, fordi Norge har blant annet en bedre keeper. Se video HER.  KAMPEN BEGYNNER 18.10 på TV2 :) 

Litt annet før kampen: 

Det menes masse om håndballjentene, og Camilla Herrem er en av de som følger mest med på twitter. Det er ikke bare bare. Blant annet Ole Erevik har gått hardt ut mot de norske jentene og Camilla Herrem har også fått andre ting slengt på nett. Hun mener folk heller må finne på noe annet enn å slenge dritt.!! 

Heidi Løke kunne ha tenkt seg  å stille i spyd-NM neste år, men hun har også en fortid som skuespiller. Anja Edin har en gang blitt stoppet av politet fordi hun kjørte for sakte og vinglete. Lengere ned i artikelen finner du også link til intervju med Sulland, Gossè og Herrem.  

Clèopatra Darleux ble kåret til verdens mest sexy idrettskvinne av en franksavis, men hun føler at Linn Sulland er en ''trussel''. Vi kaller henne bare Barbie, sier hun til TV2 

EM reserve Isabel Blanco har blitt filmet i tre dager i et program som skal sendes i England. Hvis det blir populær så sendes det også i flere land.   


Nei du ser ikke dobbelt.   Begge EM keeperne har hver sin tvilling, som er utespiller. 


 

Siste nytt..

Jeg er så smått tilbake etter hytteturen, men er dessverre slått ut med sykdom. Så det blir litt lite blogging i dag og i morgen!  Legger ut noen artikler nå ihvertfall :) 

Karo er på vei mot utvisningsrekord - mangler to utvinsinger for å tangere rekorden til Trine Haltvik.  

Sulland ga bort drakta til den serbiske treneren - tok det hele med et smil.  

Jeg er glad alle 16 spillerne er hele - Det ble tøft mot Ukraina.  

En skuffet Linn Gosse - Venstrekantene scoret 0 mål på 8 forsøk. Se VIDEO her

Ole Erevik hardt ut mot de norske jentene - ''Nivået er som i steinalderen''  

Kåret til verdens mest sexy idrettskvinne - I morgen møter hun Norge. 

En av de  dårligste uttelingsprosentene i EM  

Ba om å bli byttet ut - trengte en timeout 

Har full pott til hovedrunden som eneste lag - med flaks trenger de bare å vinne en kamp.  

Kikki mener hun ikke er i dårlig form - '' jeg har vært udyktig og uheldig'' 

Husk match!

Match day!!

Norge møter Ukraina klokken 18.15, du kan se kampen på Zebra eller sumo gratis HER (det gjelder ut året) HEIA HEIA :) 

 

Norge - Tsjekkia NYHETER

Så endte det godt allikevel

Puh, det gikk heldigvis bra mot Tsjekkia og Norge kunne juble for en seier. En veldig svak omgang av Norge førte til at Tsjekkia ledet 12-10 til pause, det ble mye skudd på keeper og i stanga. Tsjekkia ledet også 6-3 i en periode før Norge hentet seg litt igjen.  Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Katrine Lunde Haraldsen var de eneste som fikk godkjent av meg før hvilen. Etter hvilen der i mot tok Linn Sulland ansvar etter en dårlig 1.omgang. 7 baller gikk i nettet denne gangen og hun ble en avgjørende spiller for Norge. Katrine fortsatte også med godt spill i mål og endte opp med en redningsprosent på 51 på den strenge statistikken. Hun reddet blant annet to avgjørende straffekast, veldig bra :) 

Spillebørs: 

Stine B. Oftedal 6 Kommer inn å får fart i spillet, setter også opp Sulland. Hadde to bom, men synes hun gjør det greit uansett. Spiller egentlig for lite til å bli vurdert.. men ja, synes hun fortjener litt skryt!
Karoline Næss - 
Ida Alstad 3 Får det ikke til i dag etter en god kamp mot Serbia. Sliter både fremover og bakover. 
Heidi Løke 5 - Har et par mål og skaffer en straffe. Blir snytt for straffe et par ganger, men setter sperrer og gjør en god jobb.
Karoline Dyhre Breivang Spiller Sulland opp veldig bra, har to bom selv.. Fighter bra bakover
Kikki Lunde-Borgersen 3 - Synes ikke Kikki presterer godt nok, rett og slett. Sliter også litt bakover og bommer mye fremover. 
Anja Edin Spiller helt OK i dag. Har to fine mål, men også noen bom og feil
Marit M. Frafjord Spiller bra bakover, men ser lite til henne. Scorer 1 mål! 
Ida Bjørndalen - Bommet en gang, men fikk så vidt prøvd seg. 
Linn Sulland 7 Starter dårlig med tre bom, men er den som sørger for at Norge får en seier i dag. 7 mål i 2.omgang er veldig bra! 
Linka R. Koren 6 Starter bra, men er uheldige/unøyaktif på noen skudd (stanga)  Skulle hatt et par straffer til, men skaffet ihvertfall 1. Spiller også bra bakover, snapper noen baller. 
Linn Gossé -  Får to muligheter, treffer på en. God kontring, men ellers usynlig. Får ikke spille så mye!
Maja Jakobsen - Får ikke prøve seg så lenge, og bommer på en sjanse.  Spiller for lite til å gi karakter. 
Camilla Herrem 4 Scorer et viktig mål mot slutten, ellers synes jeg Camilla har mer å gå på.  Både fremover og bakover. 

Katrine  Lunde 8  BB Spiller en god kamp. Får litt lite hjelp av forsvaret i 1.omgang. Har flere viktige redninger på slutten, blant annet to straffer. 51 i redningsprosent på den offisielle statistikken. 
Silje Solberg -  Var inne på en straffe! 

Går etter Dagbladets skala (1= Bånn, 2=Benken venter, 3 = Svak, 4= Skuffende, 5= Middels, 6=God, 7= Meget god, 8 = Strålende, 9= Verdensklasse og 10 = Historisk)Godt å se at Katrine er på gang ihvertfall. Mye bedre enn det vi så i OL, og hun er en viktig brikke nå som vi ikke har Kari Aalvik Grimsbø i troppen!

 

> Hva synes du om kampen?  

Før Tjekkia kampen

Enten så liker du meg, eller så liker du meg ikke - Ærlig Herrem til TV2

Herrem har mer på lur. - Video intervju med Camilla. 
 
Spiller ikke håndball på heltid - Stine er ikke som alle andre.  

Analyse av Tjekkia - VIDEO 

Venter på rapport om tjuvtrickset til Serbia.  Kampen begynner 20.15 i dag, HEIA NORGE :D Tror du på seier? 

 

Norge - Serbia NYHETER

Linka sikret seier - Spilte en solid kamp for Norge. 

Dagbladet om kampen

NRK om kampen - slurvete Norge. 

Videointervjuer etter kampene 

Katrine får skryt både HER og HER 

Herrem måtte unnskylde straffebommen - gikk ikke helt som planlagt.  Det dårligste håndballåret på 27 år -  Har ikke tapt så mye før, men jentene er best når det gjelder! 

Anja kom inn og gjorde det bra - Maja ble sittende på benken.  

Herrem skjønner at moren ristet på hodet etter straffen - hadde gjort det selv. VIDEO her

Heidi tror den tøffeste gruppemotstanderen er unnagjort - Møter Ukraina og Tjekkia senere.  

Jentene har fått nye kallenavn - Edinhobitch

Thorir vil fortsette ruilering på straffeskyteren - Prøvde tre i går, bare Linka som lyktes.  
Serbiere bråkte under nasjonalsangen - Det likte ikke jentene. De likte heller ikke at Håndballens venner ble nektet å ta med kubjellene.  

 Ferskingene får sjansen mot Tjekkia - Flere va debutantene fikk ikke sjansen i åpningskampen. 

 Jentene skuffet over oppmøte - øvde på tegnespråk og forberedte seg på heksegryte uten grunn. 

Katrine vil ha i gang Silje  - VIDEO

 Ingen bjellenekt for Håndballens venner lengere - Har fått tillatelse til å bruke kubjellene. 

Travelt etter drømmestarten - Godt humør hos jentene.  

Dagens presstreff - VIDEO

Tjuvtriks mot Sulland - Treneren holdt i drakta.  

SEIER SEIER SEIER!

Åpningskampen er unnagjort og Norge sleit seg til en seier. 1.omgangen var bra, både fremover og bakover. Katrine Lunde Haraldsen sto godt mellom stengene, Linn Sulland banket inn mål fra distanse og hadde flere assist til strek. Marit scoret mål, mens Heidi skaffet flere straffer! Ida Alstad var også heit på kassa. Dessverre slapp Ida og Linn seg litt ned mot slutten av 1.omgang. Linn-Kristin Riegelhuth Koren var sikker fra sin kant og fra straffemerket. Hun hadde en liten bom før pause, ballen gikk i begge stengene og ut.  Linka og Katrine var de beste før hvilen, og Norge ledet 17-12

Etter hvilen snudde kampen, og Serbia henter seg inn igjen. Mye bom, uheldige med stanga og feil valg gjorde at det plutselig sto 25-25. Anja Edin kom inn i 2.omgang, og gjorde mye bra. Det ble fire mål og noen gode innspill til Heidi Løke. Linn Sulland var en skygge av seg selv og bidra ikke med så mye positivt. Katrine sto greit, men hadde heldigvis noen gode redninger mot slutten. Det sto 27-26 et halvt minutt før slutt, og da tok Linka ansvar. Etter en god pasning fra Karo fikk hun ballen i mål, hennes 8. i kampen. 

Børsen: 
Katrine 6 -  Redningprosent på 32 %. Slipper inn noen enkle skudd, men hun har noen fine matchvinnende redninger!!  
Ida Alstad 7 - 4 mål på 5 forsøk, gjør en god kamp. Får rødt kort!
Heidi Løke 6 - Skaffer masse straffer og scorer noen mål selv. Bommer på noen klare sjanser. 
Karoline 5 - 1 mål på 4 forsøk, ikke helt Karo sin kamp. Har den avgjørende assist til Linka 30 sek før slutt. 
Kristine 4 - 3 bom og 4 feil fremover, men spiller bra bakover. Har også flere assist. 
Anja Edin 6 - Kommer inn og gjør mye bra. Har noen fine mål og fine innspill til strek. 
Marit Malm Frafjord 6 - Vi så ikke så mye til henne, scoret et mål og står bra bakover. 
Linn Jørum Sulland 3   Starter bra, men så snur det helt. Ikke Sullands kamp. 
Linn-Kristin Riegelhuth 9 BANENS BESTE  - 8 mål og er en matcvinner i dag.  
Camilla Herrem  - Straffebommen trekker mye ned, du gjør ikke sånt når du kun leder med 2 mål. Ikke helt Camillas dag fra kanten i dag fremover, men står opp i forsvar. 

 > Hva synes du om kampen


 

Lykke er for meg å tørre å leve det livet jeg lever

Et herlig intervju med Anja Edin som vanlig - HER

Får ikke ha med kubjeller i hallen  - må bruke stemmen i stedet for. 

Disse sju starter for Norge -  De mest erfarne jentene begynner. 

 

Flere kan miste gulljaktene - Sender flere kamper på zebra.  

Følere ikke noe press - Katrine vil spille mest mulig uansett.  

Dagen er endelig her!

Alle håndball fans sitter å venter på at mesterskapene skal begynne. Det siste året har heldigvis vært preget av mye håndball, jentene har i løpet av et år spilt VM og OL og nå skal de begi seg ut på et nytt mesterskap. Her er siste nytt før kveldens kamp:  

Kikki tror buing, skriking og kamp i en heksegryte skal tenne Norge. Jentene trives med folk på tribunen. 

Serbia kaller Norge for slow starters, dette motiverer Kikki og de andre.  

Serbia satser på et julemirakel - De spiller på hjemmebane, men Norge har vært ute å kjempet på mange bortebaner før. 

Det er ikke bare EM som står i hodet på Camilla og Ida Alstad, Byåsen har økonomiske problemer og da må spillerne gjennom et lønnskutt. Om jentene fortsetter i Byåsen drakta eller ikke er usikkert! 
 
 Avhengig av at Katrine presterer, savnet av Grimsbø kan bli stort

 ''Vi er ikke fintspillende, vi er et arbeidslag'' 

 Norge vet lite om Serbia, de har nemlig gjemt seg bort denne høsten. 

Intervju med strekduoen - Marit innrømmer at hun spiller for gull 

 Intervju med tidligere Larvik trener, Karl Erik Bøhn - Ingen knekker koden til Norge. 

Uaktuelt med et nytt åpningstap- Heidi Løke nekter å tape. 

Har spilt 74 kamper på et år .- Men Linka tar det med et smil, som vanlig :)  Randi Gustad skryter av lynvingen. 

Intervju med nykommeren Maja 

Intervju med Thorir

 Vil ikke være noe joker - Anja vil bidra hele veien


Disse tre har vunnet mest. Katrine står med 10 medaljer på 12.mesterskap, nå skal hun spille sitt 13. på rad. Det er norsk rekord! 
Linka og Karo spiller sitt 11.mesterskap i Serbia. (Sitt 10. på rad)! 

KVELDEN FØR KVELDEN!!

Om litt over et døgn braker det løs i Serbia, og det blir morro. Om bare 10 dager reiser jeg selv nedover for å få med meg siste mellomspillkamp, semifinale og finale. Vi får bare håpe Norge kommer seg dit.Som vanlig under mesterskap samler jeg artiklene inn i et eget innlegg, så blir det lettere for dere å finne dem:

Kan vi stole på håndballjentene? - Alt du trenger å vite før morgendagens match 

Harald og Bent er klare til et nytt mesterskap.  - Et intervju med kommentatorene ''våre'' :) 

Håndballjentene er gull verdt for TV2 - Det er mange som samler seg foran skjermen for å få med seg Norges jenter.  

EN DEL VIDEOER AV JENTENE - BLANT ANNET REKLAMEN DEMS, Bli med bak scenen når de spiller inn rekalemen, osv :) Det kommer nok flere etterhvert.

Publikumet på Balkan er noe for seg selv  - Det er stor forskjell på Balkan og i Norge. 

Bilder fra dagens trening  - Her får dere bilder fra dagens treningsøkt :) 

Spår EM finale mellom Norge og Frankrike - Dette tror ekspertene.

Løke kan blir kåret til verdens beste igjen.  - Det tenker hun ikke på nå, det er EM som gjelder.

Norge er nok en gang med å støtter Aksjon boligbrann, se bildene HERMELD DEG PÅ EM MANAGER, se tipsene fra ekspertene HER

Første kamp er i morgen klokken 20.10 på TV2 (sendingene starter 19.30). Norge møter hjemmelaget Serbia, og det kan bli tøft!! 


Anja Edin er klar for sitt 2.mesterskap for Norge.

 

Mesterskapet nærmer seg.....

Det er bare tre små dager igjen til EM starter, og det blir også mer håndball i media. Her er noen artikler fra den siste uken: 

Norge er ikke kjent for å ha gode åpningskamper, dette vil Serbia utnytte seg av.  Under både VM 2011 og OL 2012 tapte Norge sine åpningskamper, det kan fort skje igjen mener serbiske Sanja Damnjanovic. 

Camilla Herrem stilte til nettmøte på torsdag, HER er svarene hennes.  

Ekspertene tror det blir vanskelig med gull. Som vanlig, de sa jo at de ikke trodde på gull, osv før VM og OL også.. Jentene er best når det gjelder, sånn er det bare :)  

 Slik er Thorir, aftenposten har snakket med kona, datteren, mentoren, søsteren, klubbkollegaen, eleven og kaptrinen om hvordan Thorir er. 

Se Norges EM historie i BILDER

Erfaring og moral kan avgjøre igjen, kommentar fra nyhetene24.no.  ''613 landslagskamper er borte etter OL, de syv som har kommet inn har 127 kamper tilsammen'' 

Fra helproffer til søppelplukkere - Det er forskjell på landslagsjentene, noen kan leve av håndballen, mens andre må jobbe ved siden av. 

Erfaring og moral kan avgjøre igjen

Sendeskjema under EM 2012

Det er ikke lenge til EM og du finner sendeskjema for alle kamepene i gruppespillet HER

Her er sendeskjema for Norges kamper: 

Mandag 3.desember 21.35 -21.45: EM studio dagen der man får siste nytt dagen før det braker løs. 
Tirsdag 4.desember 19.30 - 20.10: Siste nytt før Norge- Serbia .Kampstart 20.10 TV2
Torsdag 6.desember 19.55-20.10: Siste nytt før Norge-Tjekkia  Kampstart 20.10 TV2
Lørdag 8.desember: Norge- Ukraina Kampstart 18.15 TV2 Zebra. 

Gruppespillet begynner 10.desember, vi satser på at Norge kommer dit. Klokkeslettene er ikke satt enda. 
Kampene til Norge spilles 10.,11 og 13.desember. 

Semifinale 15.desember og bronsefinale/finale 16.desember. 

Nå er det dessverre sånn at Marit Malm Frafjord har fått en ny smell i skulderen og er igjen usikker til EM. Reserven Isabel Blanco fikk ne hjernrystelse etter søndagens kamp, men er på plass i Bergen (i følge VG). Vi får bare vente å se hva som skjer. Håper absolutt at landslagskapteinen vår blir klar til EM, men det hadde ikke vært dumt med Isabel Blanco heller. 
LES MER OM MARITS SITUASJON HER. 


 

Disse skal være eksperter for TV2:

Kjersti Grini blir ikke å se på skjermen i Serbia, det er Randi Gustad som har fått den jobben denne gangen. Under EM 2010 var de to damene eksperter sammen, Kjersti fikk jobben alene i fjor siden Randi nettopp hadde fått barn.  

''Det er selvfølgelig ikke noe gøy å  bli byttet ut. Ikke noe stas. Men jeg har aldri tatt jobben i TV2 for gitt. Så det er ingen grunn til å være sjokkerte og vonbroten, sier Grini til VG.

Det var ''close race'', men vi falt ned på Randi. Hun er bedre enn Kjersti pr.nå.Slik ble vårtlaguttak. Vi mener Randi Gustad har bedre inntak i landslagets spillergruppe og det er viktig for oss. Hun har vist en rivende uvikling på TV2 sport i høst. Samtidig viste hun som studioekspert under OL  i London  at hun har tilstrekkelig avstand og kan komme med tøff kritikk når det trengs, sier redaksjonssjefen

Kjersti sier dette om saken til VG: Hun er dyktig og treffer bredt. Det kan jo hende at folk er blitt lei av trynet mitt også. Men jeg synes ekspertjobben har vært spennende og interessant. Nå får jeg heller gi uttrykk for ting i andre medier eller på facebook 

TV 2 vil vise alle de 47 EM-kampene i håndball på hovedkanalene, Zebra, Sport og Sumo. Dette er ekspertene: 

Alle kampene i Norges gruppe: Bent Svele
Utvalgte kamper i andre grupper: Ole Gustav Gjekstad (Larvik trener)
I studio på arenaen: Randi Gustad og Frode Scheie
God Morgen Norge: Kari Mette Johansen 
Livechat under Norges kamper: Amanda Kurtovic :D 

 (VG 16.11.2012


Kari Mette Johansen ga seg på landslaget etter OL, men blir å se på ''God Morgen Norge''.
Tidligere Larvik spiller Amanda Kurtovic må stå over pga skade, men skal livechatte under Norges kamper. Slik Nora Mørk gjorde under VM i fjor.
Linn-Kristin R. Koren har fått en plass i troppen og skal bidra til nok et gull (håper vi ihvertfall!).  

 

Disse blir med til EM i Serbia...

Troppen er tatt ut og det var en overraskelse i dag. Tonje Nøstvold som har spilt de siste ni mesterskapene er vraket til fordel for Ida Bjørndalen. Jeg har ikke sett noe til sistenevnte, men jeg synes allikevel det er en riktig avgjørelse. Tonje har ikke prestert godt nok og derfor føler jeg at hun ikke fortjener en plass i dette mesterskapet. Dessverre! Hovedgrunn til vrakingen (i følge Thorir) er at hun har vært ute med en skulderskade og ikke har kommet ordentlig tilbake enda. Ida Bjørndalen regnes som bedre per dags dato. 

Jeg er selvsagt veldig skuffet. Det var en tøff beskjed å få. Men nå har jeg sovet på det og er klar for å kjøre videre, sier hun til TV2 sporten. Jeg håper at dette kan være en oppvekker for Tonje, og jeg tror hun kommer sterkere tilbake igjen :) 

Du kan lese intervju med henne HER

Resten av troppen: 

Keepere: Katrine Lunde Haraldsen og Silje Solberg  
Høyre kant: Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Maja Jakobsen 
Høyre back: Linn Jørum Sulland og Ida Bjørndalen
Midtback: Karoline Dyhre Breivang, Kristine Lunde-Borgersen, Anja Edin (FORTJENT), Stine Bredal Oftedal  
Venstreback: Ida Alstad og Karoline Næss
Venstrekant: Camilla Herrem og Linn Gossé
Strek: Heidi Løke og Marit Malm Frafjord.

Isabel Blanco blir med til Møbelringen Cup i tilfelle skaden til Marit ikke blir bra før EM. 

Du kan lese og se videointervju med Anja og Linn Gossé HER 

 

Dette blir et spennende mesterskap og jeg gleder meg masse. Jeg har troa på et gull, og jeg gleder meg mest til å se siste del av mesterskapet i Serbia :D  

> Hva synes du om vrakingen av Nøstvold? 
> Hva tenker du om troppen?  

Er høyaktuell til EM

I dagens VG står det litt om Thorir Hergeirssons tanker rundt EM uttaket som er om kun en uke. 

Anja Edin ble ikke med til Golden League for et par uker siden, men hun kan nå være en kandiat etter at hun har spilt godt i Champions League.  Jeg håper faktisk hun blir med, for jeg synes hun har prestert godt. Mot FTC (for litt over en uke siden) falt hun kanskje litt igjennom, men det gjorde resten av laget også. Tror ingen andre spiller har et så godt blikk inn til linja som det Anja har, samarbeidet mellom henne og Heidi Løke kan bli veldig bra. Hun har fart, har et bra skudd og finter som er veldig bra, i tillegg til at hun har blitt mye bedre i forsvar. Jeg blir absolutt ikke lei meg hvis hun blir med til Serbia i desember :)  ''Edin er høyaktuell for  EM troppen. Hun vil til EM, sier Thorir til VG i dag. 

Sanna Solberg og Ida Bjørndalen er også aktuelle til en EM tropp, ingen av disse var med på Golden League heller.  Det blir jo spennende å se hvem som blir tatt ut om ei uke. Hvis jeg skal tippe på hvem som blir med så sier jeg disse: 

Keepere: 

Katrine Lunde Haraldsen
- Jeg vil ikke si at hun er Norges soleklare 1.valg lengere, men hun har en sikker plass i troppen. 
Kari Aalvik Grimsbø - Spilte et fantastisk OL og kom på All Star Team. Har virkelig gitt Katrine en kamp om plassen. 

Kari Aalvik Grimsbø Katrine Lunde Haraldsen

Kantspillere:
Camilla Herrem - Norges soleklare ener på venstrekanten nå som Kari Mette Johansen har gitt seg. 
Linn Gossè - Veien har vært lang og mange har ment at hun skulle inn tidligere. Da KMJ takket for seg åpnet dørene for denne jenta.Hun spilte bra i Golden League (av det jeg så), og jeg synes hun fortjener er mesterskapsplass. 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren - Var Norges beste utespiller under OL med 79 % i skuddutelling. Er førstevalget på høyrekanten. Har hatt en god sesong for Larvik så langt (- noen få svake kamper!) 
Maja Jakobsen - Synes hun har hatt noen gode kamper i det siste, av det jeg har sett. Hun kan brukes som både kant og back! 

Camilla Herrem  Linn-Kristin Riegelhuth Koren

Bakspillere
Anja Edin - Har sagt det jeg mener om henne. 
Kristine Lunde-Borgersen - Har vært skadet etter Golden League, og har ikke fått bevist så mye. Allikevel er Kikki bankers. 
Linn Jørum Sulland - Tror hun er bankers, selv om hun ikke har imponert den siste tiden. 
Tonje Nøstvold - Kan ikke si at hun har overbevist, men hun er vel bankers i en EM tropp. 
Ida Alstad - Har hatt en god sesong, har scoret 45 mål 6 kamper. Bankers! 
Karoline Dyhre Breivang - Bankers. Har hatt en grei sesong for Larvik, men spiller mest forsvar nå som Gro er tilbake. 
Karoline Næss - Har vært reserve i de siste to mesterskapene, og jeg tror hun kan kapre en plass nå. 

Kristine Lunde-Borgersen Ida Alstad

Strekspillere: 
Marit Malm Frafjord - Slet med motivasjoen og har en skulder som har kranglet litt. Hun er allikevel på vei tilbake og bankers i en EM tropp. 
Heidi Løke - Bankers. Trenger jeg å si mer? 

Marit Malm Frafjord Heidi Løke

Jeg har kun skrevet opp 15. stykker fordi jeg er litt usikker på den siste plassen, det er 16 stykker som skal med til Serbia.  tillegg kan det hende noen av disse går ut til fordel for andre, men det er disse jeg tror blir med til EM.  Det snakkes om at Ida Bjørndalen burde få en plass, da har jeg et lite håp om at Tonje kanskje blir vraket. Har ingenting i mot Tonje altså, men synes ikke hun har overbevist til å fortjene en plass i troppen. Når hun først treffer så gjør hun det bra, men i OL var det svakt. Kom inn å gjorde det bra i finalen, og har flere gode assist til strek. Skuddmessig har det vært svakt etter min mening. Ellers så kan jo Sanna Solberg kapre en plass. Enten så blir hun med som den 3. venstrekanten eller så er det en hard kamp mellom henne og Linn Gosse. Førstenevnte har en fordel med at hun er et par hakk bedre bakover. Stine Bredal Oftedal ble vraket til OL og har hatt en birolle i både EM og VM. Er litt usikker på henne nå som Anja Edin har gjort det så bra. Mari Molid, gjelder egentlig det samme for henne. Tror sjansene er små for at hun blir med til EM. Tror det er lite sannsynlig at Thorir tar med tre keepere, men han burde kanskje gjøre det!? Silje Solberg hadde hatt godt av litt mesterskapserfaring med seniorene. Hvis det er sånn at Marit Malm Frafjord ikke blir klar til EM, så tror jeg plassen går til June Andenæs. Allikevel håper jeg at kanskje Isabel Blanco får den plassen. Kamila Sundmoen gjorde det bra den første Golden League kampen, men måtte ut med skade. Kan kanskje klare å bli skadefri før EM, men det er litt usikkert.  Som dere ser er det mange muligheter her og noen må derfor bli skuffet.... Det blir spennende å se hva som skjer om ei uke :) 

Både Gøril Snorroeggen og Amanda Kurtovic er ute med skade. Det er liten sjanse for at Gøril blir med i troppen! 

> Hva tror du? Vil du ha Anja med til EM? 
> Hvem tror du blir med i en EM tropp? 

Nok et tap

Av de fire lagene som deltok under helgens Golden League i Århus var det kun Frankrike som kom med en tropp som lignet den fra OL i London. Derfor var det ikke akkurat noen stor overraskelse at et svekket Norge gikk på tap 27-22 i ettermiddag.

God første omgang ? svak avslutning

Norge spilte en meget god første omgang og ledet fortjent 14-11 til pause. Laget fungerte godt bakover og kontringsspillet var solid.
Andre omgang holdt ikke det samme nivået for Norges del, selv om man holdt Frankrike bak seg et godt stykke ut i omgangen.
Som i går mot Danmark ble avslutningsminuttene av kampen skjebnesvangre, fra 20-20 var det Frankrike som styrte showet med 7 scoringer mot Norges 2.

Pytlicks babies til topps

Danmark kom til turneringen med minst like mange ferskinger som Norge og Russland. Danskene stilte sågar med en spiller fra 1. divisjon i troppen.
Med fasit i hånd kan vi konkludere med at Danmarks nye utgave kom best ut av turneringen med tre strake seire. I dag ble Russland slått 35-29.
Det kom nok som en overraskelse for mange, med tanke på at deres landslag har slitt en del det siste året, selv med profilene på laget.

Godt utbytte

Selv om Norge ikke fikk med seg mer enn en uavgjort mot Russland denne helgen, tror vi at norsk landslagshåndball hadde meget godt av denne turneringen.
Norge har mange spennende spillere bak det etablerte, og de trenger denne typen matching for å få en pekepinn på hvor lista ligger.
I perioder har mange av nykommerne tatt gode initiativ og hvert gode når Norge har vært gode, men i avslutningsminuttene i de to siste kampene hvor det har buttet litt i mot har ingen hvert i stand til å snu trenden. Hverken nye eller etablerte.

Trenger flere internasjonale kamper

Larviks Tor Odvar Moen er klar på at norske spillere i langt større grad må matches internasjonalt enn hva som har vært tilfelle til nå.

-Turneringen forteller at mange av spillerne trenger flere kamper av internasjonal karakter. Her vil deltagelse i europacup kunne være til stor hjelp. Kamper som betyr noe.
De siste sesongene har stort sett bare Larvik og Byåsen matchet seg internasjonalt jevnlig. Tertnes har også deltatt internasjonalt i perioder, mens alle de andre som har hatt muligheten har valgt å takke nei til E-cup. Årsak økonomi. Den situasjonen har ikke vært god, derfor er jeg glad for at f.eks. Stabæk har valgt å delta ute i Europa i år. Håpet er at alle som er kvalifiserte gjør det hvert år. Det vil over tid løfte nivået på norske klubbspillere og norske lag.

//larvikhk.no

Når jentene får litt mer matching mot internasjonale lag tror jeg det kan bli bra. Har verken sett gårsdagens eller dagens kamp, men har jo lest om de. Gleder meg til de andre etablerte er tilbake og ikke minst gleder jeg meg til å se hvem som blir med til EM!!! 

 

''Sjokktap'' melder Dagbladet...

Jeg har ikke fått surret meg til å se på kampen  enda, men at Norge taper mot Danmark er ikke noe sjokk per dags dato. I går mistet Norge sin 10. OL vinner (Kikki) + Kamilla Sundmoen som spilte en god kamp. Trykk på navene for å lese mer om skadene dems, det ser verre ut for Kamilla enn for Kikki.... Allikevel hadde Norge hatt fullt mannskap hadde nok ikke Danmark kunne jublet, det står kanskje tap på statistikken.. men alle vet at de er bedre (jada, vet at de vant med et mål i OL).  Dette sto på larvikhk: 

Norges lange seiersrekke på 12 kamper mot Danmark startet i 2007. I ettermiddag sprakk den. Danmark vant en merkelig kamp 26-24.

Stor forskjell i første omgang.

Begge lag stilte til kamp med relativt ferske lag. Danskene skaffet seg en god porsjon selvtillit med seier mot Frankrike i første kamp, og så lenge ut som det klart beste laget av de to.
Danskene ledet 17-12 til pause i en omgang hvor Norge var vidåpne bakover. Danskene laget mål både på kontra og i etablert angrep. Det norske midtforsvaret holdt heller ikke topp kvalitet.

Tjue fantastiske minutter.

Etter pause så Norge fantastiske ut i 20 minutter. Danmark laget et par mål helt i starten av omgangen, men etter det holdt Norge tett i 15 minutter.

Norge scoret 7 mål uten at danskene var i stand til å svare. Det norske laget fikk snørt igjen sekken bakover, da kom kontringene og flyten i angrep. Etter 43 minutter var kampen snudd og Norge ledet 20-19 som rett etterpå ble til 21-19. Norge holdt en tomålsledelse i noen minutter, men sluknet helt de siste 10 minuttene og måtte se at danskene kunne juble for tomålsseier.

Jubileum for Linka

Larviks Linn-Kristin Riegelhuth Koren feiret et lite jubileum i ettermiddag da hun satt inn sitt landslagsmål nummer 800 i det 39. minutt. Hun står nå med 801 totalt.

-Det har jeg ikke tenkt så mye på, sier Linka etter kampen. Jeg er takknemlig for at jeg har fått være med så lenge at dette har vært mulig.

Pytlick fornøyd

Danmarks trener Jan Pytlick er under stort press om dagen, og var naturlig nok strålende fornøyd.

-Det var mye å glede seg over, men jeg synes først og fremst at jentene var fantastiske når de fikk stopp på den gode norske perioden i andre omgang.

-Vi fikk satt et forsvar som bragte Norge ut av rytmen igjen, den prestasjonen var god for Norge er mye rappere i føttene enn de franske jentene vi møtte i går.

-Nå må vi ned på jorden igjen. Vi er fullt klar over at vi møtte et Norge som ikke er i nærheten av sin sterkeste oppstilling.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson deppet ikke nevneverdig etter kampen.

-Vi har mange nye utpå her, og i perioder spilte vi meget, meget bra. Veldig godt å se at Stine tar nye steg i utviklingen. I dag var hun tøff i angrep.

-Når alt kommer til alt var det nok utvisningene i slutten av kampen som fratok oss muligheten til å holde danskene bak oss hele veien inn.


Veldig morro at Linka har fått sitt mål nummer 800 nå, hun scoret faktisk sitt 700. landslagsmål i november i fjor (Møbelringen). Så dette har vært en målrik sesong :)


Foto: Terje Anthonsen  

Norge - Russland

Da er første kamp ferdigspilt og den endte 25-25. Det var Katrine som reddet poenget for Norge, 3 sekunder før slutt!! Tvillingsøster ble sendt til sykehuset etter kampslutt, hun måtte ut med en kraftig overtråkk. Hun er å bli skjekket nå bare for å konstantere at det ikke er brudd. 

Jeg har vært borte i dag og har ikke fått sett kampen, derfor limer jeg inn det som sto på larvikhk.no. Dette kommer jeg til å gjøre på de to andre kampene også, fordi jeg jobber både lørdag og søndag. Skal prøve å å få til en samlet oppsumering på søndag, der jeg kommer med mine meninger om kampene og selvfølgelig om spillerne. 

Larvikhk.no skriver følgende: 

Norge stiller med en relativt fersk tropp i Golden League turneringen i Århus. I kveld møtte de et Russland med like mange endringer i troppen som Norge. Det ble noen dramatiske sluttsekunder, heldigvis reddet Katrine Lunde Haraldsen kontringen som kom med tre sekunder igjen.

Det ble en jevnspilt kamp i Århus som Norge førte til pause hvor det stod 14-11 til det var spilt ca. 40 minutter. Derfra og ut var det Norge som jaget russerne. ?Nye Norge? trøblet litt i innledningen av kampen, men etter ca. 10 minutter slapp åpningsnervene taket. Russerne slet virkelig med å henge med når Norge fikk satt tempo i angrep. Med så mange ferske fjes på banen var det ikke helt uventet at det ville svinge litt i løpet av kampen.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var fornøyd med mye av det han så i løpet av kampen.

-Vi er veldig bra i perioder. Åpningen av begge omgangene er rufsete, men vi viser periodevis mye bra spill og tempo. Vi prøvde ut en 5-1 formasjon i forsvar en periode, og det så bra ut. Absolutt noe vi kan ta med oss videre.

Det var knyttet spenning rundt alle de ferske landslagsspillerne i denne kampen. Av de ferske var det Kamilla Sundmoen som kom best ut av det.
Hun ble nest mest scorende i det norske laget med 5 mål. Flest mål ble det på Larviks Linn-Kristin Riegelhuth Koren. Hun scoret 6 mål, alle i første omgang, hvor hun var Norges beste sammen med Katrine Lunde Haraldsen.

-Kamilla setter stort trykk på det russiske forsvaret, og er et frisket pust i denne kampen, legger Hergeirsson til

Det er kamp om den ledige plassen etter Kari Mette Johansen på venstrekanten. Der må vi gi Linn Gossé fordel etter kveldens kamp. Hun åpnet nervøst i andre omgang, men etterhvert løsnet det og hun scoret tre mål, hvor det siste var en lekker trick rund beina på den russiske målvakten.

Karoline Dyhre Breivang var også godt fornøyd med kampen og ferskingene.

-Jeg synes vi klarer oss veldig bra og jeg er veldig fornøyd med at vi vant perioden vi la om til 5-1 med 6-4.
I tillegg må jeg si at jeg synes debutantene og de andre som ikke har så mye erfaring klarte seg veldig bra. Starten på turneringen må kunne kalles positiv. Dette kan bli veldig bra i løpet av helgen, avslutter Karoline.

 

Skadetrøbbel åpner for nye jenter...

Det har vært mye skader og sykdom i troppen de siste dagene og Thorir reiser med 14 friske håndballjenter til Århus i dag. Sist ut er Kar Aalvik Grimsbø som har blitt syk og må bli hjemme. Ellers sliter Linn Sulland med overtråkk, Ida Alstad (syk), Camilla (vond hæl), Gøril, (vond hæl), Marit Malm Frafjord (fri) og Ida Bjørndalen har meldt forfall. Kun 5 av totalt 14 gullvinnere er dermed klare til helgen, fra før har Kari Mette Johansen takket for seg, Amanda Kurtovic og Tonje Nøstvold sliter begge med skulderen. Se video med Thorir HER!! 

Slik spilles turneringen i Danmark:

Fredag 5. oktober 1845 Norge Russland TV2 Zebra / TV2 Sumo
  2100 Danmark Frankrike TV2 Zebra / TV2 Sumo
         
Lørdag 6. oktober 1445 Frankrike Russland TV2 Zebra / TV2 Sumo
  1710 Danmark Norge TV2 Zebra / TV2 Sumo
         
Søndag 7. oktober 1315 Norge Frankrike TV2 Zebra / TV2 Sumo
  1530 Danmark Russland TV2 Sport / TV2 Sumo

 

Samling med landslaget.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har tatt ut 20 spillere til den første samlingen etter OL i London. Laget skal delta i den første Golden League-turneringen som holdes i Århus fra 5.-7. oktober.

Norges Håndballforbund har tatt ut følgende spillere til samlingen:

Nr Navn Klubb Født Kamper/
mål
01 Kari Aalvik Grimsbø Team Esbjerg 04.01.85 107/000
12 Silje Solberg Stabæk Håndball 16.06.90 009/000
16 Katrine Lunde Haraldsen Györ Audi ETO 30.03.80 207/003
03 Karoline Næss Stabæk Håndball 24.07.87    020/008                       
04 Stine Bredal Oftedal Stabæk Håndball 25.09.91 040/053
05 Ida Alstad Byåsen Elite 13.06.85 076/183
06 Heidi Løke Györ Audi ETO 12.12.82 101/342
08 Karoline Dyhre Breivang Larvik HK 10.05.80 254/421
09 Kristine Lunde-Borgersen Våg Vipers 30.03.80 169/482
13 Marit Malm Frafjord Viborg HK 25.11.85 158/333
14 Charlotte Mordal Issy Paris Hand 17.03.88 008/010
15 Linn Jørum Sulland Larvik HK 15.07.84 121/348
18 Linn Kristin Riegelhuth Koren Larvik HK 01.08.84 211/790
21 Gøril Snorroeggen Team Esbjerg 15.02.85 102/224
23 Camilla Herrem Byåsen Elite 08.10.86 116/290
  Kamilla Sundmoen Storhamar Håndball 28.08.85 000/000
  Linn Gossè Tertnes Elite 25.06.86 002/005
  Mari Molid Levanger HK 08.08.90 041/026
  Maja Jacobsen Storhamar Håndball 28.03.90 000/000
  Susann Iren Hall Våg Vipers 17.09.90 000/000

Tonje Nøstvold, Kari Mette Johansen og Amanda Kurtovic deltar ikke på samlingen grunnet skader. 

Troppen vil bli redusert til 16-17 spillere før avreise til Århus. Spillere som ikke tas ut til kampene i Danmark, vil slutte seg til rekruttlandslaget fra torsdag 4.10 for treninger og 2 kamper mot Island i Oslo.

//hentet fra handball.no.

Kampene sendes på TV2 zebra, gir mer info når det nærmer seg :)


11 av 14 OL vinnere blir med på turneringen i Aarhus. Amanda, Kari Mette og Tonje må stå over på grunn av skader!! 

 

Alle blir med videre!

Da er det klart at alle de 14 OL vinnerne har sagt at de vil satse videre på landslaget. Det liker vil, eller hva? 

 

 

''Samtilige har sagt at de vil satse på landslag så lenge de vil satse på klubb. Men alle har ikke sagt at de blir med helt til OL i Rio i 2016'', sier Thorir til VG. Jeg er vel nesten sikker på at Lunde- tvillingene, Kari Mette Johansen og Karoline Dyhre Breivang ikke blir med i 2016, men vi vet jo aldri. Men de blir ihvertfall med et par år til. Dette mener landslagssjefen er en styrke, men at de må prestere for å bli med (selvfølgelig). 

På mandag blir første troppen etter OL gullet tatt ut, og 18 spillere skal være med å mæte Frankrike, Russland og Danmark i Århus. Amanda Kurtovic og Kari Mette Johansen sliter begge med skader og blir ikke med. Amansa mister dessverre EM, men det er usikkert hvor lenge KMJ er ute. Håper virkelig hun blir med til EM for jeg vil veldig gjerne se favorittspilleren min live under et mesterskap også. Er nesten 100 % sikker på at Linka blir med da, bare hun ikke får en skade rett før mesterskapet.  

Thorir sier til VG at Maja Jakobsen (Storhamar) ligger godt ann til å prøve seg på landslaget. Charlotte Mordal kan vel også få en sjanse, hun beviste under den ene kampen i Scandinavian Open hva hun kunne. Hun har jo goså vært med på flere samlinger tidligere. 

Jeg gleder meg ihvertfall masse til håndball EM!! 

Vil du være med til Serbia?

Du kan melde deg på tur til EM i Serbia, men det på kort varsel. 

http://handballsupporter.no/turer.aspx  - Håndballsupporter sin frist er 25.september. Her tilbyr de hotell og billetter, men du må selv sørge for fly og transport til/fra hotellet. 

http://www.haandballensvenner.no/sider/em_serbia_2012.html  - Hånballensvenner sin frist er 10.september (!!!). Her har du flere valgmuligheter, trykk på linken og sjekk det ut  

Kamper frem mot EM

''Det venter tre kamper i Aarhus om halvannen måned. Der har det danske forbundet trommet sammen en miniturnering.

Norge møter Russland, Danmark og Frankrike i løpet av tre dager første helgen i oktober.

Det vil være første gang på tolv år at russerne ikke har Jevgenij Trefilov på trenerbenken. Han fikk ikke fortsette etter OL-fadesen. Russland ble slått ut i kvartfinalen.

Den norske troppen skal også gjennom en firenasjonersturnering mot samme nasjoner i Norge (slutten av november) før avreise til EM i Serbia.

Europamesterskapet spilles fra 4. til 16. desember.'' - smp.no

Da blir det tydligvis ikke en vanlig World Cup turnering som det har vært tidligere i Aarhus. Tror det er fordi det har vært lite publikum til stede på turneringene, dessverre!


Kan disse jentene ta nok et gull i Serbia?  

Norge møter disse:

Håndballjentene skal møte Ukraina, Serbia og Tsjekkia i de innledende kampene i det kommende EHF Euro 2012 i Serbia (4. ? 16. desember).

Det ble utfallet av trekningen som ble foretatt i Monaco i dag, 22. juni, melder Norges Håndballforbund.

Les hva Thorir Hergeirsson synes om motstanderne.

På håndballforbundets nettsider kan du se hele trekningen.

Norge spiller sine kamper i Beograd, der også hovedrunden og finalen spilles.

Norge var toppseedet i trekningen. Serbia overtok EM etter at Nederland trakk seg som arrangør for noen uker siden.

Møter vertsnasjonen 

Artikkelen er hentet fra larvikhk.no =)