Fakta om:

Gratulerer til Dronninga :)


I dag har Tonje Larsen i bursdag, hun fyller 37 år :) Grattis. 

Medaljesamlingen hennes ble komplett etter at hun fikk Champions Leauge gull i fjor. Fra før har hun vunnet alt annet sammen med Larvik, og alt med landslaget.  

Fakta om: Kari Mette Johansen.

Jeg har skrevet et Fakta om innlegg av Kari Mette før, men bestemte meg for å slette det. Grunnen var at det var det første fakta om innlegget, og det ble lite info i forhold til de andre jeg skrev litt senere. Så her får dere et som er litt mer utfyllende :) 

Kari Mette Johansen


Født:                           11.01.1979
Kommer fra:                 Lisleby i Fredrikstad
Lag:                             Landslaget og Larvik HK
Debut på landslaget:   26.mars.2004
Draktnummer:             7(Larvik) og 11(Landslaget)
Yrke:                            Lærer

Som 8 åring startet hun håndballkarrieren i Lisleby (i Fredrikstad). Her spilte hun frem til hun var 18 år, og gikk deretter over til Skjeberg. Der ble hun lagvenninne med Ragnhild Aamodt og Anette Hovind Johansen. Året etter fikk hun tilbud fra Larvik, og hun skjønte raskt at hun måtte ta denne sjansen for å utvikle seg. Kari Mette var også med på yngre landslag i denne perioden  og allerede da ble hun sett på som et stort talent. I tillegg drev hun med dans og ballet i en perioder. 

Kari Mette var faktisk en bakspiller i både Lisleby og Skjeberg, men ble dyttet på venstre kanten da hun kom til Larvik. Det var farten, spensten (hun har en sykt spenst, har sett det selv) og høyden som medvirket til dette! 
De første årene var hun en benksliter, siden det var mange stjernespillere som kjempet om spilletid. Etter fire sesongen i skyggen var det endelig Kari Mettes tur til å blomstre. I 02/03 sesongen slo hun virkelig igjennom, hun scoret nest flest mål (121) av alle i Larvik. Det var kun Lina Olsson Rosenberg som scoret flere (139 stk), men det skal sies at hun tok 72 straffer - Kari Mette tok ingen. Det var ikke før sesongen etter at hun ble kåret til Gildeseriens (dagens Postliga) beste venstrekant, hun fikk hele 73,19 % av stemmene. Denne tittelen har hun også fått 3 ganger til. Vinteren 2003 fikk hun prøve seg på sin første landslagssamling. Selve debuten kom ikke før 26.03.2004, da var hun 25 år. Landslaget spilte tre kamper mot Spania, og Kari Mette fikk spilletid i alle sammen. I første kampen startet hun forsiktig med 1 mål, men i kamp nummer to scoret hun hele 8 mål (på 8 skudd) og ble toppscorer. Hun viste virkelig at hun hadde noe på landslaget å gjøre. Grunnen til å debuten kom så sent var fordi hun slet med ''Jumpers knee'', og gjennombruddet i klubben kom jo litt sent. Allikevel rakk hun å få med seg masse erfaring fra Champions Leauge og da var det ikke en så stor overgang å komme inn på landslaget. 
Kari Mette klarte å kvalifisere seg til EM i Budapest, men som andre valg. Camilla Thorsen var forsatt nummer 1 på kanten, men det var ikke stor forskjell på de når det gjaldt prestasjoner.  
Dette sa Marit Breivik om Kari Mette etter EM 04: Kari Mette har fått sin endelige gjennombrudd  i år. Innhar masse talent og potensiale. Dessverre har hun blitt plaget av kneproblemer. Med litt mer mesterskapserfaring, samt at hun klarer å holde seg skadefri aspiserer hun til å bli verdens beste venstrekant. 

Kari Mette mot Serbia og Montenegro i 2004, hun scoret 5 mål.

Året etter var det mange skader på landslagsstjerne, men Kari Mette fikk selvsagt en plass i troppen. Nå sto Camilla Thorsen og Kari Mette likt, bokstavligtalt. VM 2005 var en nedtur for Norge, men en opptur for de 2 venstrekantene. Duoen hadde best uttelling på skuddene sine, og de var også de beste blant alle venstrekantene i VM. Kari Mette satte inn 24 mål på 32 skudd, en skuddprosent på 75. Camilla hadde like mange mål, men hun hadde et skudd mindre. Kari Mette spilte bare en halvtime mindre enn Camilla i hele mesterskapet. 

Året 2006 er kanskje det året Kari Mette blir husket best for i sin landslagskarriere. Hun ble vel den eneste rene venstrekanten pga at Camilla Thorsen måtte stå over. Unge Anne Kjersti Suvdal fikk sjansen, men det ble lite spilltetid på henne. Gøril Snorroeggen avlatstet KMJ litt når hun trengte det. 
Allerede i åpningskampen mot Slovenia startet det som skulle bli et fantastisk mesterskap for Kari Mette Johansen. 9 mål på 9 skudd - hennes beste landskamp til da. Dette kom i skyggen av at Katja Nyberg skadet seg i samme kamp, men Kari Mette fortsatte sånn resten av mesterskapet. Før semifinalen mot Frankrike hadde hun nest best uttelling i hele mesterskapet, 77 %.  


Kari Mette og Katrine


Kari Mette mot Polen

Hun avsluttet som hun startet, mot Russland i EM finalen var hun svært delaktig med sine 9 mål på 9 skudd for andre gang i mesterskapet. Kari Mette satte bare prikken over I'en. Flere aviser og eksperter ga en henne en blank 10'er etter 0 tekniske feil, masse mål og godt forsvarsspill. Det var ingen tvil om hvem som var EMs beste venstrekant. Lynvingen var også den av jentene som spilte mest, hele 6 timer, 27 min og 10 sek sto hun på banen. Hun delte også toppscorer titelen (i Norges tropp) med Gro Hammerseng - de scoret begge 41 mål. Fra å være en ''beskjeden'' jente i klubblaget fikk hun virkelig vist hva hun var god for i dette mesterskapet. 

Etter mesterskapet ble hun også kåret til verdens 3. beste spiller, etter Nadine Krause og Gro Hammerseng. Dette førte også til at hun fikk mange tilbud av andre klubber, men hun valgte allikevel å bli i Larvik. I tillegg fikk hun Kristina-statuetten av Tønsberg Blad for hennes prestasjoner. Årets idrettspris ( i Larvik) fikk hun også. 

 
I VM 2007 var hun nok engang den eneste rene venstrekanten, men hun var godt nok trent til å klare et helt mesterskap til alene. 8 timer 10 minutter og 41 sekunder sto hun på banen, det sier sitt. Mesterskapet var ikke like suverent som året før for Kari Mette, men 42 scoringer på 61 skudd (69 %) er ikke så aller verst det heller. Mot Østerrike stakk hun av med toppscorer tittelen og banens beste prisen, da scoret hun 9 mål. 
Det skal mye til for å klare å toppe EM 06, men hun var stabil under hele VM også. Norge fikk en 2.plass i mesterskapet, og Kari Mette hadde nest flest mål av alle i den norske troppen. 
Nok en skuffelse kom da Larvik i tillegg tapte NM gullet, for rivalen Byåsen. To sølv på kort tid var ikke så gøy! Heldigvis kom de sterkere tilbake,og bare et halvt år senere var det klart for OL!


En skuffet gjeng etter NM sølv.

For Larvik scoret hun 82 mål i løpet av 22 kamper i 07/08 sesongen. I løpet av VM scoret hun over halvparten av målene på 8 (?) kamper. Kantene blir mer brukt på landslaget enn på Larvik, og derfor utmerket kanskje Kari Mette seg litt mer der.  
KMJ spilte også godt i de landskampene som var i løpet av våren! Hun fikk også lov til å være med på europalaget sammen med Linn-Kristin  Rigelhuth, det var Marit Breivik og Russland sin landlagstrener som skulle lede laget mot Ungarn. Det ble dessverre tap, men begge to viste seg godt frem sammen med de andre stjernene. Kari Mette ble kåret til årets venstreving i Postligaen!  Veteranen vant  Cup winner cupen etter 10 år i klubben, hun scoret 4 mål i denne kampen. 


Cup winner cupen 2008. 

Kari Mette ble selvfølgelig med til OL, som den eneste rene venstrekanten. Gøril Snorroegen spilte på kanten når KMJ måtte hvile. Hun var veldig stabil igjennom hele mesterskapet, og var en av de som fikk spille mest. Hun scoret 30 mål i løpet av mesterskapet, og sto godt i forsvar. Mot Sør Korea bidro hun sterkt til seier med sine 6 mål, selvom det kanskje var målet til Gro som fikk mest oppmerksomhet. Semifinalen ble dramatisk, men de kom seg til finalen. I starten lekte jentene seg med Russland, og det var ingen tvil om hvem som var best. Kari Mette og resten av jentene kunne juble høyest etter kampen, de kunne endelig kalle seg selv OL mestere :)) 


KMJ mot Sverige, hun scoret 5 mål


I sin 110. kamp for Norge scoret hun 6 mål, i semifinalen mot Sør Korea. 


Sammen med Karoline Dyhre Breivang, Linn-Kristin Riegelhuth og Tonje Larsen ble Kari Mette Johansen nok engang kåret til Årets idrettsutøver i 2008. 


OL GULL!!


Hittil hadde venstrevingen vunnet serien, sluttspillet, cup winner cup og OL, men det sluttet ikke der. Hun ble også tatt med til EM i Makedonia, men denne gangen ble hun ikke alene på ventre kant. Camilla Herrem fra Byåsen fikk også en plass i troppen. I Møbelringen Cup ble Kari Mette kåret til den beste venstre kanten, Marit M Frafjord, Linka, Tonje og Katrine Lunde Haraldsen var også med på All Star team. 


Seriemestere 08.


Mesterskapet startet ikke så bra, det ble uavgjort mot Spania 21-21. Kari Mette scoret 3 mål i denne kampen, og hun var ikke helt der hun pleide å være. Dagen etter sto Ukraina på motsatt banehalvdel, Kari Mette og resten av laget var klare for å vise seg frem.  Kari Mette satte fem mål bak den ukrainske keeperen, og Norge vant tilslutt 20-33. Mot Portugal ga Kari Mette i fra seg plassen til Camilla Herrem, og spilte derfor ikke så mye. Mot Danmark var Kari Mette tilbake, der scoret hun to.  Mot Ungarn var Kari Mette god , hun scoret 3 av de første 4 målene i kampen. Tilsammen satte hun i 6 mål, og kontret ungarerne i senk. På de tre siste kampene scoret hun 3 mål i hver kamp, og det var nok til at Norge kunne juble for nok et EM gull. Dette var Kari Mettes tredje EM gull på tre forsøk.

Mot Romania, KMJ scoret 3 mål


Kari Mette kontret ungarerne i senk. 


Larvik gjengen kunne juble for EM gull


Blide jenter

 5 gull var i boks dette året, men Kari Mette og resten av Larvik gjengen kunne få et til - i cupfinalen.  Det var en spennende og jevn kamp, Kari Mette fikk bare med seg 1 mål. Allikevel så klarte Larvik å kjempe seg til en 30-29 seier. Det 6.gullet var sikret etter en lang og hard kamp. 


JAAAA

Det var lenge usikkert om Kari Mette ville fortsette i Larvik etter 08/09 sesongen. Hun fikk tilbud fra bl.a Danmark, det samme gjorde Linka og Karo. De to siste nevnte fikk en frist til å bestemme seg, Kari Mette hadde ikke det presset. Dette sa Karl Erik Bøhn om saken: Kari Mette har vært i klubben i 10 sesonger, er 30 år, og har uttalt ønske om å bli i Larvik karrieren ut. Vi føler det er annerledes. i (OP.no 19.01.2009). 
En måned senere kunne klubben puste lettet ut, Kari Mette tok to nye år i klubben. Dette var Lene Rantala veldig glad for: Det varmer hjertet at Kari Mette blir med videre. Hun er en veldig stor profil både klubbmessig og internasjonalt, og i tillegg er hun en veldig hygglig jente. Jeg har kun positive ting å si om henne. (OP.no 14.02.2009). 


Kari Mette på benken mot Storhamar, 07.01.2009 

 I sluttspill finalen 2009 ble det også klart at Kari Mette kom på åretslag i serien som venstre kant. 

 Nok engang tok Kari Mette turen til Kina, nå skulle det spilles VM. I dette var ikke Kari Mette like målkåt som før, og hun ble satt litt i skyggen av Camilla Herrem. Allikvel var hun stabil og en viktig spiller i forsvar! Kari Mette kom hjem med 23 mål og en bronse i mesterskapet. Camilla ble kåret til beste venstrekant i mesterskapet! 


Kari Mette scoret 4 mål mot Japan


Linka og KMJ feierer bronsen


Larvik var nok engang i finalen i NM, og Kari Mette scoret 4 mål. De vant tilslutt veldig overlegent, 33-22. 


 Den 05.01.2010 var det Storhamar som sto på motsatt banehalvdel i serien, og Kari Mette jubilerte med sin 250. elitseriekamp for Larvik. Dette var også hennes 12.sesong i klubben, og hittil hadde hun vunnet to e-cupgull, ni seriegull og 8 NM gull. I tillegg til en del med landslaget, men Kari Mette var sulten på mer. Hun manglet bl.a Champions Leauge gullet.  Bare fem dager senere spilte hun mot Buducnost i Champions Leauge, det var morro helt til det gjensto 45 sekunder av kampen. Kari Mette løp oppover på en kontring, men klarte å vrikke foten. I tillegg var dette dagen før hennes egen bursdag, som måtte feires med krykker. Sara Breistøl (Larviks andre venstre kant) var også skadet på dette tidspunktet. Heldigvis vant Larvik kampen, og de var klare til hovedrunden. 

Kari Mette har vært heldig når det gjelder skader, for det har som regel bare vært smågreier. Hun har sliti litt med knærene (har/har hatt jumpers knee, men det er ikke like ille som hos Tonje L). Derfor pleier hun noen ganger å stå over/spille lite i seriekamper for å være klar til CL og landslagsspill :) 

 Etter å ha stått over tre kamper var hun igjen klar til å spille, heldigvis. Igjen vant Larvik serien og sluttspillet, men de røk ut av Champions Leauge i semifinalen. Det skulle bli andre boller neste sesong, for Larivk hadde hentet inn spillere som Linka, Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Cecilie Leganger. 


Ikke overraskende spilte Kari Mette seg til en plass i EM troppen. Dette mesterkskapet var heller ikke Kari Mettes beste, og Camilla Herrem var kanskje den som spilte best av de to. Hun var stabil, men bommet litt mer enn hun pleide. I semifinalen og finalen måtte hun gå målløs av banen, i løpet va mesterskapet scoret hun bare 11 mål.  Kari Mette kunne allikevel kose seg med nok et EM gull, dette var hennes fjerde gull på rad i EM og hun var historisk (sammen med Linka, Karo og Katrine). Men Kari Mette var faktisk den mest historiske av de fire, siden hun hadde ikke tapt en eneste EM kamp. Hun var faktisk syk da Norge tapte mot Sverige, og kan beholde den fine statistikken i noen år til. 


Kari Mette scoret 3 mot Slovenia i EM.


Prinsesse Kari Mette


Blide og fornøyde etter EM gull


I NM finalen måtte hun også gå målløs av banen nok engang, men de knuste Vipers og vant sitt 11. NM gull. (Kari Mettes 9. gull). Serien og sluttspillet vant de også uten store problemer, kanskje ikke så rart med det laget de hadde. Det var vel for så vidt bare en ting som gjaldt denne sesongen, og det var Champions Leauge gullet. I Champiosn Leauge var Kari Mette nesten bedre på bortebane enn på hjemmebane i de fleste tilfeller. Spesielt i mellomrunden var hun god mot Gyør,  Buducnost (semifinalen) og Itxacko (finalen) på bortebane. I semifinalen på hjemmebane hadde hun bommet 3 ganger og hatt flere feil i løpet av et kvarter, og Sara tok over for henne. På bortebane mot samme lag scoret hun 4 mål og sto godt i forsvar. Det samme skjedde i finalen på hjemmebane, da fikk hun bare 1 mål på 3 skudd. I selve finalen da det gjaldt som mest, scoret hun avgjørende mål helt på slutten. Endelig kunne hun også juble for et Champions Leauge gull for første gang i sin håndballkarriere, nå mangler hun bare VM gullet. Kari Mette i semifinalen i CL


Semifinale i sluttspillet 2011


ENDELIG, CHAMPIONS LEAUGE GULL

Kari Mettes kontrakt gikk ut før 11/12 sesongen, men 07. april ble det klart at hun blir til 2014. 

I klubblaget har ikke Kari Mette vært den som har utmerket seg mest hver gang, hun blir til tider litt anonym på venstrekanten. Hun er kanskje ikke den som scorer mest mål, men hun er allikevel veldig viktig. Kari Mette er like rask hjemmover som forover, og hun har masse rutine. I de to siste årene har hun kanskje ikke vært like treffsikker som før, men jeg føler at hun er på vei tilbake nå.  I tillegg har hun delt spilletid med Sara Breistøl i alle år (selvom hun har vært litt skadet), i tillegg til at Thea Mørk kom til klubben i fjor.  I Champions Leauge er det fortsatt hun som får mest tillit av de tre. Hittil har hun scoret 19 mål i CL på 6 kamper, i fjor scoret hun 36 mål på 15.kamper. I serien har hun hittil 20 mål på åtte kamper, i fjor scoret hun bare 29 mål på 20 kamper. 


Kari Mette mot Podravka i år, hun scoret 7 mål 


Mot Byåsen. Foto: Torstein Flåm


I World Cup synes jeg hun viste at hun var tilbake, der scoret hun 14 mål på 18 skudd. Mot Romania ble hun kåret til banens beste av VG, da scoret hun 5 mål (på 5 skudd) i løpet av en omgang. Det var ikke bare på kontringer, men faktisk på et skudd bak i fra banen, og en piruett. I denne turneringen var det  hun som satte Camilla litt i skyggen, etter min mening. I Møbelringen Cup var det dårlig med utspill på både henne og Camilla, så da fikk hun ikke vist seg frem så mye. Hun er en av veteranene så jeg tror hun kommer til å bli viktig i VM i år, og kanskje blir det VM gull på jentene? Vi får se :) 

Kari Mette står oppført med 181 kamper for Norge, og 457 mål. Faktisk har hun bare 7 utvisinger og 11 gule kort på disse kampene. 


Mot Romania i World Cup


Kilder: 
http://www.europamester.dk/2006-kari1.htm
http://www.handball.no/Statistikk_Landskamper.asp?LagId=6014&VS=&SpillerId=95247Østlandsposten (OP.no)
VG.no
Dagbladet.no 
Mitt eget hode, haha

VG intervju med Gro Hammerseng

Her er et lite utdrag fra intervjuet med Gro Hammerseng i VG i dag... Ble litt dårlige bilder siden noen visse personer synes det var veldig morsomt å dra avisen frem og tilbake, ta hånda over, osv da jeg skulle ta bilde. Hehe :) TRYKK FOR STØRRE BILDER

 


Gratulerer med dagen!

I dag har Mari Molid bursdag og hun fyller 21 år. Hurra :- ) 

Mari spiller til daglig hos Byåsen. Hun var med å vinne junior- VM i 2010, og fikk sin debut på seniorlandslaget etter det. Første kampen var mot Sverige 22.september.2010. Hun gjorde et godt inntrykk spesielt i Russland kampen dagen etter, der hvor Norge først lå under. Mari scoret flere viktige mål og hjalp Norge til seier. Hun fikk også være med til EM og bidro litt der. 

Gratulerer med dagen, Linka :- D

I dag fyller Linn-Kristin Riegelhuth Koren 27 år, gratulerer til henne. Det er vel ingen hemmlighet at hun er en av mine tre største favoritter (sammen med Kari Mette Johansen og Tonje Larsen). 

Allerede som 17-åring fikk Linn-Kristin trene med seniorlandslaget, og var den yngste spilleren som Marit Breivik noen gang hadde kalt inn på en landslagssamling. Debuten kom 23.09.2003 (da var hun 19 år),og hun ble også med til VM samme år. Hun fikk ikke vist seg så veldig godt frem i dette mesterskapet, men I EM året etter gjorde hun mye bra og fikk en liten revansje. Linka ble skadet før VM 2005, men har vært med på alle mesterskapene etter det. Til nå har hun spilt 174 landskamper og scoret 670 mål (pr. 18.07.2011) 


 Riegelhuth fikk sitt store gjennombrudd i 2008 og ble kåret til verdens beste håndballspiller samme år. Da hadde hun spilt godt i OL, og avsluttet med å score 9 mål på 10 skudd i finalen mot Russland. I EM samme år ble hun toppscorer med 51 mål og kåret til mesterskapets beste høyrekant. 

Tommel opp for året 2008


OL finalen i 2008, Linka scoret 9 mål!

Linn-Kristin har spilt i Larvik siden hun var 18-år gammel, med unntak av et år. Hun dro til FC København før 09/10 sesongen, men kom tilbake til Larvik før forrige sesong. Debuten i Champions Leauge kom allerede i hennes første sesong i klubben, men det tok noen år før hun kunne stå der som vinner. 

Linka i 08/09 sesongen


Linka etter at Champions Leauge gullet var sikret

Hun kan brukes både som kant og back, men har den siste tiden fått mest tillit på kanten. Dette er pga farta hennes, som hun er veldig kjent for. Linka er en av de som er raskes oppe i angrep, og i tillegg er hun like rask tilbake.  Hun har banket inn mange mål de siste årene, og i 2006/07 sesongen satte hun målrekorden i eliteserien. Den rekorden står fortsatt, men nå deler hun den med Heidi Løke. Trolig blir den stående et år til, siden Løke nå har dratt til Gyør. Linka har ikke vært like målkåt i år, men håper det endrer seg denne sesongen!


 

Gratulerer med dagen, Amanda!

I dag har Amanda Kurtovic bursdag og hun fyller 20 år. Gratulerer til henne! 

Amanda skrev en kontrakt med Larvik i fjor, men valgte å gå til Byåsen da sesongen begynte Grunnen var at Linka også skrev under for klubben, og da følte Amanda at de ikke hadde plass til henne. Det endte allikvel med at hun gikk over til Larvik igjen i januar i år. 

Hun har også bidratt til at juniorlaget vant EM i 2009, der kom hun også på all star team sammen med Nora Mørk.

 

10 raske med Linn Jørum Sulland

Navn: Linn Jørum Sulland
Posisjon på banen: Høyre back
Fødselsdato: 15.07.1984
Draktnummer: 15

 1. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
Korsvoll

2. Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Fotball og friidrett

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Studerer eller koser meg med venner og familie

4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Klovner i kamp :) 

5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Tren mye, ha det gøy og hat å tape!

6. Største opplevelse på håndballbanen?
CL gull og EM gull

7. Hvilken spiller liker du minst å spille mot? 
Tonje Larsen 

 8. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Ernæringsfysiolog håper jeg!

9. Har du noen ritualer du må gjøre før hver kamp? 
Nei, ikke noe spess :) 

10. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball?  
Flere forskjelligeKilde: Larvikhk

10 raske med Linn-Kristin UIlevoldsæter Riegelhuth

Navn: Linn-Kristin Ullevoldsæter Riegelhuth
Posisjon på banen: Flerposisjonsspiller - høyrekant og back.
Fødselsdato: 01.08.1984
Draktnummer: 11 

 1. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
Ski Idrettslag

2. Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Fotball og friidrett

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Sammen med venner og familie

4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Musikk med trøkk

5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Tren mye, tren variert og ha det gøy. 

6. Største opplevelse på håndballbanen?
OL gull 2008 og CL gull med Larvik i fjor7. Hvilken spiller liker du minst å spille mot? 
Ingen spesielle. Må isåfall være noe som spiller unfair. 

 8. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Vet ikke helt, men liker å jobbe med mennesker. 

9. Har du noen ritualer du må gjøre før hver kamp? 
Har ingen spesielle ting jeg gjør. 

10. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball?  
Hadde ikke et spesielt, men var inspirert av flere Kilde: larvikhk

10 raske med Pernille Wibe

Har bestilt 1 uke med internett, så da blit det litt oppdateringer (klarer meg ikke uten). Kommer med 2 innlegg litt senere i kveld/natt. Et om Heidi Løke og et om Linn-Kristin Riegelhuth :- ) 

Navn: Pernille Wibe
Posisjon: Strek
Fødseldato: 17.04.1988
Draktnummer: 20


  1. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
Bækkelagets SK

2. Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Fotball, tennis.

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Studerer økonomi

4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Noe med fart i

5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Ha det gøy :) 

6. Største opplevelse på håndballbanen?
Sølv i junior-OL

7. Hvilken spiller liker du minst å spille mot? 
Var egentlig hele Larvik, spesielt keeperne ;) 

 8. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Hadde studert på heltid

9. Har du noen ritualer du må gjøre før hver kamp? 
Nei. 

10. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball?  
Egentlig ingen, var ikke så fan av håndball da jeg startet. Men Anja Andersen var jo stor på den tiden.  

 

Kilde: Larvikhk

10 raske med Thea Mørk

Navn: Thea Mørk
Posisjon: Venstre kant
Fødseldato: 05.04.1991
Draktnummer: 19

 
Foto: Ken Thomas Topel

1. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
Bækkelagets SK

2. Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Turn, fotball, klatring

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Er i Oslo med venner og familie.

4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Forskjellig

5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Gå på Wang :) 

6. Største opplevelse på håndballbanen?
CL gull

7. Hvilken spiller liker du minst å spille mot? 
Katja og Nora 


 8. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Fortsatt litt usikker på hva jeg vil jobbe med

9. Har du noen ritualer du må gjøre før hver kamp? 
Prøve å huske alle tingene mine 

10. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball?  
Anja Andersen

 

10 raske med Nora Mørk

Navn: Nora Mørk
Posisjon: Høyre back og høyre kant
Fødseldato: 05.04.1991
Draktnummer: 9


1. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
Bækkelagets sportsklubb

2. Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Turning, dans, klatring og fotball

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Er sammen med kjæreste, venner og familie.

4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Litt forskjellig, hip hop og R'nb

5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Tren mye med ball og fysisk.

6. Største opplevelse på håndballbanen?
Å vinne Champions Leauge med Larvik og EM gull. 
 

7. Hvilken spiller liker du minst å spille mot? 
Lene Rantala

 8. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Design eller journalistikk

9. Har du noen ritualer du må gjøre før hver kamp? 
Bare å høre på musikk. 

10. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball?  
Anja Andersen 

  Kilde: Larvikhk.no

10 raske med Karoline Dyhre Breivang

Navn: Karoline Dyhre Breivang
Posisjon: Potet :) Flerposisjonsspiller
Fødseldato: 10.05.1980
Draktnummer: 81. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
Stabæk IF

2. Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Alpint, turn og fotball

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Er sammen med kjæresten, venner, slapper av og gjør ting jeg synes er gøy.

4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Det varierer, men gjerne musikk som får meg i godt humør. Må være musikk med litt fart i :) 


5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Ha det moro, ikke si: '' det får jeg ikke til'' før en har prøvd, for øver man nok så får man det til tilslutt :) 

6. Største opplevelse på håndballbanen?
OL gull 2008 og CL gull i år. 

7. Hvilken spiller liker du minst å spille mot? 
Jeg liker å spille mot sørkoreanere. De er så raske og vanskelig å få tak på :/ 

8. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Advokat  

9. Har du noen ritualer du må gjøre før hver kamp? 
Må pusse tenner i garderoben

10. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball?  
Heidi Sundal og Ingrid Steen.

Kilde: Larvikhk.no

10 raske med Tine Stange

Navn: Tine Stange
Posisjon: Bakspiller
Fødseldato: 14.05.1986
Draktnummer: 17


1. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
Ramnes

2 Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Fotball

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Slapper av, koser meg med venner og familie.

4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Alt mulig, bare det er fart i det!

5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Ha det gøy og tenk på øvelse gjør mester. 6. Største opplevelse på håndballbanen?
Mange opplevelser å ta av, menvar utrolig moro når vi vant champions leauge i år! 

7. Hvilken spiller liker du minst å spille mot? 
Det er vanskelig å svare på. 

8. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Har akkurat blitt ferdig med bachlor i økonomi og administrasjon, så sikkert noe innenfor det område.  

9. Har du noen ritualer du må gjøre før hver kamp? 
Ingen spesielle, men vi har en spesiell kø på toalettet før avkast. 

10. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball?  
Den største dronningen i verden! Tonje Larsen :) 

Kilde: Larvikhk.no 


Gratulerer :)

I dag fyller Linn Jørum Sulland 27 år, gratulerer til henne :- )

Sulland har vært inn og ut av landslaget de siste årene. Hennes første mesterskap var VM 2005, hun fikk sjansen pga at Linka og Vigdis Hårsaker var ute med skade. Samme sesong delte hun også topscorer tittelen med Linka i eliteserien. Linn Sulland fikk sitt gjennombrudd i Stabæk, og gikk over til Larvik for å erstatte Linka i 2009. Hun ble vraket til både VM 09 og EM 2010. Til EM ble hun hentet inn til semifinalen mot Danmark, og fikk være med på gulltriumfen. Da satte hun inn alle straffene hun tok + noen spillermål. Hun var også svært delaktig i finalen i Champions Leauge med Larvik, der hun scoret hele 10 mål. Hele 8 av disse målene kom fra straffemerket! 
Så det er ingen tvil om at hun er en god straffeskyter!


Linn under EM 2010

 

9 raske med Mie Sophie Sando

Navn: Mie Sophie Sando
Posisjon: Linje
Fødseldato: 26.10.1993
Draktnummer: 13


1. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
HG Gokstad

2 Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Fotball.

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Er med venner


4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Ny musikk med fart. 

5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Trene og ha det gøY!

6. Største opplevelse på håndballbanen?
Kamp mot Nederland

7. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Vet ikke enda

8. Har du noen ritualer du må gjøre før kamp? 
Nei. 

9. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball? 
Hadde ingen spesielle

Gratulerer med dagen, Susann! :)

I dag fyller Susann Goksør Bjerkrheim 41 år, gratulerer. For dere som ikke har hørt om henne, så er hun den spilleren som har spilt flest landskamper for Norge igjennom tidene. I tillegg var hun landslagskaptein fra 1993-2000.  

Susann debuterte på landslaget 17.06.1987 (17 år gammel) og spilte sin siste landskamp 2.oktober. Da hadde hun spilt 300.landskamper for Norge og scoret 844 mål. Som 18-åring fikk hun være med på sitt første OL, der det ble sølv. Også i OL'92 ble det sølv, mens i 2000 ble det bronse. Susan fikk ikke vært med på Norges første EM gull pga korsbåndsskade, men var tilbake da vi vant VM gullet i 1999. I tillegg har hun vunnet VM-sølv,VM-bronse, EM-sølv og EM-bronse. 
VM-GULLET PÅ HJEMMEBANE: Susann Goksør Bjerkrheim med et godt tak rundt VM-pokalen hun og de andre jentene vant i 1999.
Susann var med å vinne VM gull på hjemmebane

Susann spiller mot sin tidligere klubb Bækkelaget. Susan i hvitt! 

Hun har spilt for både Bækkelaget( 1981-1997) og Norstrand(1997-2000),hun måtte gi seg i 2000 pågrunn av dårlige knær og en vond rygg. Hun hadde egentlig en toårskontrakt, men klarte ikke å gjennomføre den pga store smerter. I 2008 var hun tilbake i Norstrand for å hjelpe dem med å slippe nedrykk i eliteserien.  Susan er også æresmedlem i Bækkelaget Sportsklubb. Som klubbspiller var hun med å vinne NM 2 ganger (I 94 og 96) med Bækkelaget.

Susann har ikke vært ute av rampelyset etter at hun la opp. Hun var med i Skal vi danse i 2006, der kom hun på andreplass (Kristian Ødegård vant). I tillegg var hun ekspertkommentator under OL 2008, og i 2010 var hun med i ''4 stjernes middag''. Det siste hun var med på var ''Camp Senkveld'', der hun bl.a tok pircing i en av sine edlere deler.
SVINGTE SEG PÅ PARKETTEN: Susann inntok en ny arena da hun ble med på TV 2s «Skal vi danse?». Hun gjorde en god figur og endte på 2. plass i konkurransen.
Her er Susann med i Skal vi danse

Ble et bittelitte ''Fakta om''-innlegget dette, hehe :) 
 

Hvem er jeg liksom? Jo håndballspiller og skeiv

Fant en veldig bra artikkel om Gro Hammerseng, som jeg vil legge ut her. Eller jeg fant to bilder med hele artikkelen på: 

http://i55.tinypic.com/15nnas9.jpg
http://i55.tinypic.com/nlqyp4.jpg 

Hvis dere tar pila over bilde så får dere et forstørrelsesglass, og da bare trykkere dere hvor som helst på bilde.. Da blir teksten større :)  


Norges kaptein!

 Hva synes du om den? 

10 raske med Sara Breistøl

Navn: Sara Breistøl
Posisjon: Venstre kant
Fødseldato: 26.06.1982
Draktnummer: 41. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
STIF

2 Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Fotball, tennis og en masse andre idretter. Jeg prøvde meg på det meste.

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Er litt sykepleier, er ute i skog og mark, leker med venner og hunder, tuller og tøyser og prøver å gjøre voksenting som å klippe gresset, lese aviser og betale regninger. 

4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Jeg hører på alt mulig, men helst musikk jeg blir i godt humør av, Spillelistene mine endrer seg hele tiden, men noen gjengangere er det: Turboweekend - trouble is, Snow Patrol - just say yes, Harold Melvin & the blue notes - don't leave me this way. 

5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Tren masse og variert. Mest av alt, ha det gøy. 

6. Største opplevelse på håndballbanen?
Har så mange store opplevelser med Larvik HK, men må vel si CL-gullet 2011. 

7.Hvilken spiller liker du minst å spille mot?
Cecilie Leganger (slipper heldigvis det nå)


8. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Umulig å si, hadde vært artig å visst. 

9. Har du noen ritualer du må gjøre før kamp? 
Pakke baggen og håper jeg har husket alt. 

10. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball? 
Susan Goksør

Kilde: Larvikhk.  

HenriK (en leser) anbefalte en link der hvor Sara lærer bort håndballtriks: http://www.dagbladet.no/sport/2008/02/19/527320.html. Enjoi

10 raske med Amanda Kurtovic

Navn: Amanda Kurtovic
Posisjon: Høyre kant og bakspiller
Fødseldato: 25.07.1991
Draktnummer: 3

Foto: Peder Torp Mathisen

1. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
STIF

2 Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Tennis og turn

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Er med venner og familie

4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Musikk med trøkk!!

5. Ditt tips til unge håndballspillere:
TREN,tren og tren litt til!

6. Største opplevelse på håndballbanen?
CL gull og EM gull u20

Her er Amanda Kurtovic med EM gullet (Nr 2 f.h)

7.Hvilken spiller liker du minst å spille mot?
Heidi Løke

8. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Vet ikke hva jeg skal bli enda

9. Har du noen ritualer du må gjøre før kamp? 
Høre på musikk, tygge tyggis og treffe tverrliggeren en gang før oppvarminga begynner. 

10. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball? 
Ivano Balic, og der er han fortsatt!

Kilde: Larvikhk.no  

10 raske med Katja Nyberg

Larvikhk.no har spilt 10 spørsmål til hver Larvik spiller, og første ut av Katja Nyberg: 

10 spm
Navn: Katja Nyberg
Posisjon: Venstre back
Fødseldato: 24.08.1979
Draktnummer: 14

1. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
Sparta IF, Finland

2 Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Friidrett, basket

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Leker med mine venner

4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Coldplay

5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Trene litt mere enn dine lagkamerater

6. Største opplevelse på håndballbanen?
OL gullet 2008 7.Hvilken spiller liker du minst å spille mot?
Sara Breistøl 

8. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Kastet spyd

9. Har du noen ritualer du må gjøre før kamp? 
Nope 

10. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball? 
Pappa 

Fakta om: Tonje Nøstvold

Tonje Nøstvold

Født: 07.05.1985
Kommer fra: Hundvåg, Rogaland
Lag: Byåsen og Norge
Debut på landslaget: 27.09.2005
Draktnummer:  7(Norge) og Nyåsen (?)

Tonje startet sin håndballkarriere som 7-åring i Hundvåg håndballklubb. Både hennes to eldre søsken og mor spilte håndball, så det var en skikkelig håndballfamilie. Tonje er egentlig høyre back, men kan også brukes på høyre kanten. Hun utmerket seg i tidlig alder, og allerede som 14 åring sa hennes daværende trener at hun ville spille på seniorlandslandslaget en dag. Tonje har alltid vært glad i å trene, og dette har ført til rask fremgang hos henne. Som 17 åring fikk hun trene med eliteserielaget Sola en gang i uka. I tillegg var hun med på å spille Hundvåg opp fra 3.divisjon til 2.divisjon i 02/03 sesongen. Hun fikk en del tilbud fra gode lag, men valgte å gå til Sola og debuterte i eliteserien som 18 åring. På den tiden ble hun omtalt som en av landets største talenter. 

Allerede første sesongen i Sola klarte hun å spille seg inn i førstesekseren som høyre back. Hun fikk mye tillit fra sin trener Kjetil Ellertsen. Hun hadde en god gjennombruddsstyrke og et tungt froskeskudd! På sensommeren 2004 var hun med juniorlandslaget som tok EM sølv. I 2004/2005 fikk hun sitt store gjennombrudd i Sola. Hun scoret 98 av Solas mål, som ble nummer 6 i serien. Tonje fikk mange gode tilbud fra bl.a Larvik,Byåsen og danske klubber. 
Tonje valgte Byåsen før sesongen 2005/2006, og skrev under en 3 årskontrakt. En av grunnen til at hun valgte akkurat dette laget var at kjæresten hadde kommet inn på skole i Trondheim, og de flyttet da sammen dit. Hun håpet at hun kunne utvikle seg der, og hadde som mål å komme inn på landslaget i løpet av to år. Det skulle faktisk gå fortere enn som så. Tonje deltok i junior VM i 2004, der Norge tapte mot Russland i finalen. Tonje scoret 4 mål i denne kampen! 
Vigdis Hårsaker var skadet i starten av sesongen og Tonje fikk derfor mye spilletid i Byåsen som høyre back. Hun taklet presset bra. Marit Breivik trengte en som kunne erstatte Vigdis på landslaget, og Tonje ble derfor innkalt til sin første landslagssamling i september 2005. Debuten kom i en av to kamper mot Portugal 27.09.2005, det ble ingen mål i den første kampen. I kampen dagen etter fikk hun derimot to mål! 
Linn Sulland og Tonje Nøstvold var de to som kjempet om plassen etter Vigdis, men det var Linn som trakk det lengste strået. Heldigvis for Tonje skadet Linka seg før VM, og hun fikk sjansen allikevel. Hun deltok i World cup på kort varsel i november samme år. 
Tonje grep muligheten hun fikk og viste seg godt frem. Hun var veldig delaktig i at Norge kom til semifinalen i WC. Hun fikk mye skryt av både landslagssjefen og avisene rundt om i landet, grunnen var hun var veldig uredd da hun var på banen. VM plassen ble Tonjes, fortere enn hun egentlig hadde tenkt! 


VM ble en stor skuffelse for Norge, men for Tonje ble det en opptur. Kampen mot Australia er et kapittel for seg selv, da scoret hun hele 10 mål. Kanskje ikke den vanskligste motstanderen å spille mot, men det var viktig for Tonje å lykkes. I kampen mot Nederland var hun med på å snu kampen, da scoret hun 5 mål på 20 minutter. Kampen endte uavgjort, og Norge fikk ikke spille semifinale. Tonje viste allikevel gode presentasjoner fra både kant og back. 
Etter VM ble det NM finale mot Larvik for Byåsen, og det endte med et tap. Det ble sølv i serien også for Tonje! Samme sesong fikk også Tonje sin debut i Champions Leauge, Byåsen var nære ved å nå kvartfinalen. Dessverre tapte de den siste og avgjørende kampen.

I sesongen 2006/2007 fikk Byåsen spille kvalifisering for å komme seg til Mesterligaen. Første kampen spiltes hjemme mot Motor, men det så stygt i ut i starten. I starten av første og andre omgang ledet Motor, og i en periode var målforskjellen på fem mål.  Byåsen kjempe hardt, og vant tilslutt 35-31. Tonje bidro sterkt med sine ni mål. I den andre kampen ble det tap, men det ble seier sammelagt for Tonje og resten av Trondheims laget. 
Tonje fortsatte å imponere for klubblaget, og dette førte til at hun fikk nye sjanser på landslaget. Hun fikk også en plass i EM troppen som skulle til Sverige i 2006.  Tonje gjorde det også godt i dette mesterskapet, og bidro godt i de fleste kampene. Norge ble igjen Europamestere, og dette var Tonjes første seier i et mesterskap. Tonje hadde fått mye spilletid i dette mesterskapet siden både Linka og Vigdis var skadet. På åtte kamper hadde hun satt inn 22 mål!


 

Det gikk ikke så bra i Mesterligaen før EM startet, men de klarte om kvalifisere seg til e-cupspill etter jul. De kom seg til finalen, men Valcea ble for sterke. Det ble tap i første kampen, men de klarte å få uavgjort i andre kamp. Allikevel var det ikke nok til en seier, men sølv i e-cup er ikke ille. Tonje markerte seg, og ble toppscorer i begge finalekampene med 7 og 8 mål!

Før 07/08 sesongen spilte Byåsen en del kamper, og de viste godt spill. Laget vant både mot Larvik og Leipzig før serieåpninge, og viste at seiersformen var inne. I serieåpninge knuste i Fjellhammer med 37-19, og Tonje ble toppscorer. Sånn fortsatte det utover sesongen, og hun ble nok en gang tatt ut til et mesterskap med Norge. 
Det startet ikke så bra for Tonje denne gangen, som kun scoret få mål i løpet av de første kampene. Deretter ble hun satt på benken i kampen mot Makedonia. I tillegg ble det mindre spilletid på Nøstvold nå som Linka og Vigdis var tilbake. Før semifinalen hadde hun sittet på tribuna i to kamper, og scoret sju mål på seks kamper. Dette var ikke i nærheten av det hun hadde gjort året før. 
Heldigvis ble det en opptur i desember for Tonje, for Byåsen slo Larvik i NM finalen. Det ble en 30-27 seier, og etter flere nesten seiere var det godt med denne. I denne kampen satte Tonje inn fem mål.

I farta i VM 09.

Nedturen i VM stoppet i Tonje, hun fortsatte å storspille for Byåsen. På starten av året var Byåsen nære ved å tape for Stabæk, men det skulle ikke Tonje ha noe av. Hun satte inn 10 mål i kampen, og reddet laget fra en ydmykelse. Sånn fortsatte de også utover i sesongen. Det ble også klart at Tonje valgte å gå over til Ikast etter 07/08 sesongen. Hun trengte nye utfordringer og følte seg klar til å reise da.
Før klubb byttet ble Tonje tatt ut til OL, og skulle spille denne turneringen før hun dra til Danmark. Hun startet OL bra, og satte inn flere mål + at hun hadde en del målgivende. Hun ble kåret til banenes beste i åpningskampen også.  Dette føltes kanskje litt godt etter et dårlig VM bare noen måneder tidligere. Hun var sikker på straffene, og hadde en liten opptur i forhold til året før. Tonje fikk være med på Norges første OL gull i håndball - og dette var stort for jenta fra Hundvåg. I finalen satte hun inn 3 mål, kom inn etter 10 min og var med i nesten hvert angrep i kampen. Tonje gjorde det også godt for Ikast, hun bidro også godt til at laget kom seg til gruppespillet i CL. I siste avgjørende kamp satte hun inn 7 mål, og flere av hennes norske lagkamerater ble med på scoringslista. Det gikk ikke like bra for laget hele tiden, og det ble kanskje flere tap enn det Tonje var vandt til med Byåsen. Allikevel kom hun seg også med i EM troppen som skulle til Makedonia i 2008. 


Tonje som hadde gjort et godkjent fortsatte å gjøre det bra i oppkjøringen frem mot EM. Hun fikk være med i åpningskampen mot Spania, der hun satte inn 4 mål. Deretter ble hun satt på benken i kampen etter sammen med Kari Aalvik Grimsbø. Hun kom tilbake kampen etter, men spillet gikk litt opp og ned. I kampen mot Danmark viste hun hva som satt inne i henne. Tonje satte inn 5 av 5 straffer + at hun scoret to spillermål. Hun var god i perioder, men alt gikk ikke like bra alltid. I kampen etter viste hun det som ikke var så bra, men kom tilbake å satte inn fem mål mot Romania. Mot Russland måtte hun se på de norske jentene vinne over Russland fra tribunen, men kom tilbake i finalen. Det ble Norge mot Spania, Tonje Nøstvold satte like så godt inn 7 av 7 straffer og ble finalens toppscorer! 


I finalen mot Spania

Nøstvold fortsatte suksessen både på klubblag og landslaget, og fikk derfor også en plass i Thorirs VM tropp som skulle til Kina. Oppkjøring gikk så som så, det var noen kamper hun utmerket seg i. Som f.eks i en dobbeltkamp mot Brasil der hun scoret 8 og 5 mål. Mot Romania i Møbelringen satte hun inn 9 mål  og ble kåret til banenes beste. Hun fikk med seg en lenestol til 19000 kroner. I kampen etter satte hun inn 7 mål mot Russland. 
Hun var ikke like målkåt i VM som i oppkjøring, og prestasjonen varierte en del. I thrillerkampen mot Romania, der Norge vant 25-24, satte Tonje inn seiersmålet et minutt før slutt. Hun hadde en del viktige innhopp i kampen, og satte inn tilsammen 5 mål. Målene hennes kom da Norge slet i angrep.  
Mot Russland i semfinalen var det ikke en god dag for Nøstvold (eller Norge). Det ble to mål i starten, men der etter ble det bare bom, feil, bom, feil,bom,bom,feil.... og sånn fortsatte det. Tilsammen ble det hele 9 bomskudd, og Tonje var selvfølgelig ikke fornøyd etter tapet. 

Mye gikk galt for Tonje i semifinalen mot Russland

EM 2010 var også berg og dalbane for Tonje, hun leverte bra til tider og viste frem sitt gode skudd. Dessverre gikk også en del galt til tider. Hun scoret 20 mål i løpet av hele mesterskapet, og det var i kampen mot Frankrike hun fikk flest mål (5 stk). Det var i denne kampen ting løsnet seg for Tonje, som hadde hatt en liten nedtur i oppkjøringen. Det hadde gått bra på klubblaget, men hun slet dessverre litt mer da det gjaldt som mest på landslaget. Det ble dårlig skuddutteling, i tillegg til at det ble en del straffebom. 

Tonje hadde mye å juble for i kampen mot Frankrike, ellers gikk ikke alt som det skulle

Hun ble nylig dansk mester med FC Midtjylland, i tillegg til at de vant EHF cupen og sluttspillet. I semifinalen i sluttspillet var Tonje svært delaktig med 8 scoringer. 
Nøstvold kom med beskjeden tidligere i år at hun hadde skrevet under en kontrakt med sin tidligere klubb Byåsen. Hun fortlot klubben i 2008 og er nå tilbake etter 3 år i Danmark. Så det blir jo spennende å se henne der igjen :) 
Nøstvold til Byåsen
Foto: Byåsen
 

Tonje har blitt brukt som både back og ving på landslaget. Hun har et utrolig skudd, hvis hun først treffer og er veldig god fra distanse. Har faktisk ikke sett henne spille på kanten før, men hun har flere ganger sagt at hun fungerer best der. Hva synes du Tonje passer best som - ving eller back? 

Kilder:
Europamester.dk
adressa.no
vg.no
handball.no

 

Fakta om: Camilla Herrem

Camilla Herren
 
Født: 08.10.1986
Kommer fra: Stavanger
Lag: Byåsen og Norge
Debut på landslaget:05.04.2006
Draktnummer:  23 (Norge), 77(Byåsen) 

Håndballkarrieren til Camilla startet i Sola, i tillegg spilte hun fotball frem til hun var 17 år. Camilla utviklet seg fort som håndballspiller, og kom etterhvert med på juniorlandslaget. Camilla var en av de som var med å vinne sølv i VM i Tjekkia 2005. 

Allerede som 16 åring fikk Camilla sin debut i eliteserien, i Sola håndballklubb (2002/2003 sesongen). Før hun kom til Sola spilte Camilla på back, men ble tilslutt kastet ut på kanten siden hun var for lav. Camilla fikk hard konkurranse av Marianne Mellemstrand på venstre kanten. Marianne var en av Solas beste spillere, og det førte til at Camilla måtte spille på høyre kanten i stedet. Samtidig spilte hun fotball, og fikk beskjeden om at hun snart måtte velge om hun ville satse på fotball eller håndball. Valget var ikke lett for henne, men dere skjønner vel hva hun valgte tilslutt.  2 sesonger senere (2004/2005) ble Mellemstrand gravid, og Camilla fikk tillit på venstre kanten. Hun fikk da sitt store gjennombrudd i klubben, og scoret 77 mål på 22 kamper. 


Camilla måtte gi seg meg fotballen for å satse ordenlig på håndball

Etter denne sesong ble flere av de store profilene borte, og Camilla ble igjen som en av de største profilene. På denne tiden var hun bare 19 år! Dette skulle endre seg ikke så langt ut i sesongen. 
En av v.kantene på Byåsene ble borte, og klubben slet på venstrekanten. Derfor bestemte de seg for å kjøpe Camilla fri fra kontrakten sin i Sola. Hun takket først nei, men ble etterhvert overtalt til å flytte til Trondheim. 
Debuten i Byåsen kom 4.januar. 2006 mot Gjerpen. Hun tok sjansen hun fikk, og spilte en veldig god kamp. Dette fortsatte ut i sesongen, og hun ble derfor kåret til eliteseriens venstrekant i sesongen 2005/2006! Byåsen gjorde det også veldig godt og kom på 2.plass i serien, de var også nære på å komme til kvartfinalen i Champions Leauge. 

Her er Camilla i 2007

 I april 2006 kom Camilla på sin første landslagssamling med seniorene, da hadde hun ikke fyllt 20 år engang. Hun fikk sin debut mot Sverige, hun gjorde et godt inntrykk og scoret 3 mål. Camilla fortsatte å være med på samlinger utover våren, og hun ble sett på som en utforder til Kari Mette Johansen og Camilla Thorsen på venstre kanten. Dessverre klarte Camilla å pådra seg en skulderskade rett før seriestart i 2006/2007 sesongen. Dette førte til at hun ble utelatt fra landslaget og hun måtte også vente med å spille håndball i 7 uker. Anne Kjersti Suvdal fikk sjansen på landslaget, og hun ble foretrukket i EM troppen. Camilla, som var klar igjen lenge før EM, ble bare reserve. 


Kamp mot Sverige i 2007

Hun ga seg ikke, og fortsatte å gjøre det bra i Byåsen i 06 sesongen. De imponerte stort- fikk sølv i NM, serien, sluttspillet og cup vinner cupen. Etter gode prestasjoner i klubblaget kom Camilla seg tilbake på landslaget, og kjempe hardt for en plass i VM troppen til Frankrike.  I sine ''debut'' kamper etter skaden fikk hun tillitt i siste kamp mot Ungarn (treningskamp), hun ble toppscorer med 7 mål og kåret til Norges beste.  Hun fikk derfor være med på flere landslagsamlinger og ble foretrukke foran Camilla Thorsen og Anne Kjersti Duvdal. Dessverre holdt det ikke til en VM plass, for Marit tok bare med seg en venstreving (Kari Mette). 
I NM finalen 2007 skulle endelig Byåsen vise hvem som var sjefen. De vant finalen 30-27, etter en spennende og god håndballkamp. Camilla Herrem løp landslagsvenninne i senk, og scoret 6 mål. 


Camilla fortsatte å gjøre det godt, selv om det hadde vært litt motgang på landslaget. Hun var også veldig nære på å komme med i OL troppen- Det skulle bare tas ut 14 spillere og Marit hadde dessverre ikke plass til Camilla nå heller. Hun ble med til Kina som reserve, i tilfelle det skulle oppstå skader og lignende. Dette skjedde ikke, og det ble ikke noe OL på Sola jenta. 
Allikevel skulle situasjonen endre seg noen måneder senere - både på godt og vondt. Camilla fortsatte å prestere godt på landslaget, og dette førte til en EM plass. Både Gro, Else-Marthe og Katja hadde sagt nei, og da ble det flere ledige plasser i troppen. Sammen med Heidi Løke og Tine Rustad Kristiansen fikk hun sin mesterskaps debut. 
I klubben var situasjonen en annen. Byåsen slet med økonomien, og Camilla var nære på å bli solgt til en annen klubb. Heldigvis slapp de unna med 25 % lønnskutt, men dette var selvfølgelig ikke en veldig god oppladning til verken klubbkamper eller EM.

Herrem i farte - EM 2008

Tilbake til EM 08, Camilla fikk endelig sin mesterskapsdebuten etter å ha blitt vraket til 3 mesterskap. Hun sa selv at det var tøft å bli vraket så mange ganger, men at det bare var å jobbe videre. Hun kunne ikke komme forbannet på treninger, det hjalp ikke. I mesterskapet fikk hun en del spilletid og viste seg godt frem. Hun fikk debutmålet i kampen mot Ukraina på en frekk lobb. 
I kampen mot Portugal i gruppespillet startet det ikke så bra for Camilla, det ble både en tramp + at hun lagde straffe til motstanderen. Da fikk hun et tegn fra faren, som satt på tribunen, og dette forandre det meste. Minutter senere fikk hun sjansen igjen. hun scoret seks mål på seks sjanser. Hun viste at hun taklet presset, og kunne få enda mer spilletid i mesterskapet. Noen ble overrasket da hun faktisk måtte stå over Ungarn kampen like etter.
Etter mesteraket fikk hun mange tilbuder fra danske klubber, men hun valgte å bli i Byåsen for det var det beste for henne og kjæresten Steffen Stegavik. 
Det så nesten ut som om NM gullet skulle gå til Camilla og Byåsen dette året også. 2007 vinnere startet best, og ledet 14-15 til pause. Kampen var jevn til siste slutt, Camilla spilte en god kamp og satte inn seks baller. Dessverre avgjorde Linka det på straffekast, og Larvik kunne gå jublende ut av kampen med en 30-29 seier. Camilla var ikke veldig fornøyd etter kampen! 

Her er Camilla etter NM finalen i 2008

Herrem fortatte å  prestere godt for klubben, og hun spilte godt under hele sesongen. Byåsen gjorde det godt mot de fleste lag, men mot Larvik gikk det ikke like bra. Camilla er ikke redd for å si det hun mener etter kampene hvis hun/laget har gjort det dårlige. Byåsen var nære på å bli seriemestere, men nok en gang måtte de dra skuffet hjem igjen etter tap mot Norges beste lag. 

Her får Camilla sølvmedalje etter å tapt seriefinalen mot Larvik. Hun må kjempe for å holde tårene tilbake. 


Også i semifinalen i sluttspillet måtte de se seg slått av Larvik. Tross noen tap på veien klarte laget å kvalifisere seg til Champions Leauge og det var Camilla fornøyd med. I kvalifiseringskampen mot Rulmentul- Urban scoret Camilla 11 mål, og ble kåret til banens beste spiller. Kampen vant de tilsammen 41-23. Camilla hadde også før kampen sagt at hvis de kom seg til gruppespillet i CL skulle hun melde seg på X-factor og synge Byåsen sangen i Byåsen-utstyr. Jeg tror ikke hun gjorde det. 

Camilla fikk flere sjanser på landslaget etter debuten og hun viste seg fra en veldig god side der også. Mot Kina i oktober i 2009 ble hun kåret til banenes beste og ble toppscorer med 7 mål. Camilla fikk en plass i Thorir Heirgeirssons tropp som skulle reise til Kina og spille VM. Åpningskampen startet bra for hennes del, og hun satte inn sju scoringer. Camilla fortsatte sånn utover i mesterskapet og fikk godt med spilletid. Det ble som regel til at hun og kollegaen Kari Mette Johansen delte 50/50 på spilletiden.Etter to kamper sto hun med 12 scoringer på 14 skudd.  Nå skal det sies at de tre første kampene var ''lette'' motstandere, men det er jo bra at de presterer uansett. Camilla sluttet allikevel ikke å spille bra når motstanderne ble hardere. Kampen mot Spania sier sitt om det, etter en seier og et tap i hovedrunden måtte Norge vinne mot Spania for å nå semifinalen. Det så absolutt ikke bra ut før pause, men da våknet Camilla Herrem. Hun hadde sittet på benken i første omgangen,Norge lå under med hele seks mål etter 30 minutter spill. Venstrevingen satte opp farta og scoret hele 3 mål på 59 sekunder!!. tilsammen satte hun inn 5 mål + at hun hadde tre målgivende pasninger. Dette fikk landslagssjefen til å smile, og han var veldig fornøyd med Byåsen spilleren. 

Etter en scoring mot Spania.

Dessverre skulle ikke ting gå like rosenrødt for det norske landslaget i semifnalen mot Russland. Laget tapte med 8 mål, og måtte spille bronsefinale dagen etter. Herrem fikk også etter denne kampen skryt av Thorir, men dette hjalp ikke på humøret. Herrem la ikke skjul på at hun var lei seg, frustrert og sur etter at gullet glapp. Det skal jo faktisk sies at Thorir hadde tatt med seg 5 mesterskapsdebuntater + at flere store profiler ikke var å se i troppen. Herrem våknet allikevel dagen etter, og satte inn 6 mål (av 6 mulige)i bronsefinalen, en kamp Norge spilte en strålende andre omgang. Det ble tilslutt en 31-26 seier til Camilla og resten av Norge, da var hun mer fornøyd. 
Camilla hadde spilt et så godt mesterskap at hun ble kåret til VMs beste venstrekant, så allerede et år etter debuten fikk hun sitt store gjennombrudd.  I løpet av mesterskapet hadde hun en scoringsprosent på 78 %, noe som var nest best av alle i Norges tropp. Selv om hun spilte bedre en 1.valget (Kari Mette) i VM, var hun veldig ydmyk og mente at KMJ var en bedre kantspiller enn henne selv. 

Camilla gir kantkollegaen en god klem under VM

I starten av 2010 slet Camilla med en hæl som ikke ville samarbeide (eller hun hadde skade en stund, men den ble enda verre). Det førte til at hun flere ganger måtte sette seg på sidelinjen midt under kampen fordi hun ikke kunne løpe. Hun måtte derfor operere etter sluttspillet i 09/10 sesongen. I tillegg fikk hun plass på Postligaens lag for sesongen. 
Sesongen etter måtte Byåsen og Camilla klare seg uten Marit Malm Frafjord og Kari Aalvik Grimsbø som skulle fortsette sin karriere i dansk håndball. Camilla var klar for en ny sesong i klubben, denne gangen som kaptein (Marit var kaptein før hun dro til Viborg). Det som ikke var like bra var at hælen hennes hadde vært vond igjennom hele sommeren. Det så nesten ut som om hun måtte stå over EM, fordi hun trodde operasjonen ikke var vellyket. Heldigvis var den det, og hun kunne puste lettet ut. Camilla var også klar til serieåpningen i september. Allikevel skulle det ikke gå rosenrødt ut over sesongen. Allerede i oktober fikk hun en ny skade - i akillisen. Nok en gang var Camilla redd for at EM drømmen skulle knuses. Herrem trente (heldigvis) igjen etter to dager, og EM var reddet.

Kaptein Herrem

I desember startet mesterskap på hjemmebane og Camilla var nok en gang med. Første kamp var mot Franrike, en kamp de fleste trodde skulle bli tøft. Dette var ikke tilfelle, for de ble knust 33-22 av et godt norskt lag. Camilla sto for underholdninga da hun satte inn et trickskudd. Målet skulle egentlig ikke vært godkjent fordi hun tok for mange skritt mente tidligere toppdommer. Hun ble jo regelrett dyttet utover i banen av en franskspiller, og mostet balansen så det var jo ikke hennes feil at det ble for mange.
Under mesterskapet fikk vi også vite at Herrem brukte det samme undertøyet under hele sesongen i Byåsen året før (haha). Camilla spilte godt unde hele mesterskapet, men fortsatte å dele spilletiden 50/50 med Kari Mette Johansen selv om det gikk litt bedre med henne. Allikevel brydde ikke Camilla seg noe om det, for hun synes det er greit å dele. Hun var også veldig fornøyd da Norge vant mot Sverige som de hadde tapt mot tidligere i mesterskapet. 

Her scorer Herrem på en trick mot Frankrike.

Camilla her vært veldig stabil de siste årene, og vi skal ikke være redde nå KMJ gir seg på landslaget. Camilla kommer til å gjøre det veldig godt der! I de siste to mesterskapene har vel egentlig hun var litt bedre en Kari Mette, og mange har også trodd at hun kan bli 1.valget på landslaget. Det er vel egentlig ingen av dem som er 1./2. valg, for begge spiller like mye og de bytter på å starte kamper. Camilla er kanskje ikke like sikker i forsvar, men i angrep er hun farlig. 
Camilla har utviklet seg raskt, og gikk fra å være en avlastning spiller i EM 2008 til og bli en viktig spiller for Norge. Hun fikk gjennombruddet i VM året etter og viste hva hun kunne. Også i fjorårets (EM) mesterskap spilte hun godt! Camilla er selvsikker, positiv, morsom, rask og veldig veldig god! I tillegg viser hun seg kanskje litt mer frem ute på kanten en det KMJ gjør og det er en fordel. Camilla har selvfølgelig en del tullefeil til tider, men det har jo alle spillere. 
Gleder meg til å se henne fremover, hun er en utrolig god kantspiller! Får hun et par år til på seg så kan hun bli enda bedre!


Camilla jublende etter en scoring mot Frankrike i EM 2010, vi får håpe vi ser henne på denne måten flere år fremover. 

 Kilder
europamester.dk
vg.no
adressa.no 

Fakta om: Stine Bredal Oftedal

Stine Bredal Oftedal

Født: 25.09.91 
Kommer fra: Nittedal
Lag: Stabæk og Norge
Debut på landslaget: World cup 2010
Draktnummer: 4 (Norge) og 10 ( Stabæk)

Stine startet å spille håndball som 7 åring. Moren hennes spilte tidligere håndball i eliteserien, og dette var en av grunnen til at  Stine begynte med håndball. Hennes mor var treneren hennes gjennom hele oppveksten, i tillegg har hun også to yngre søsken som spiller håndball. Som hos de fleste andre var det ikke bare håndball som tok mest oppmerksomhet, Stine drev også med friidrett og fotball. Håndballen kom alltid først uansett, og hun visste at det var det hun ville satse på videre. 

Nit-Hak var Stines første klubb, og der spilte hun frem til hun var 16 år gammel. Med dette laget var hun med å vinne Partille cup to ganger, første gangen var som 14 åring. Da vant faktisk Nit-Hak mot Bækkelaget (og der spilte Nora og Thea Mørk), og andre gangen vant de mot et tyskt lag.


Kaptein Stine i Partillecup som 14 åring

Da Stine begynte på Wang toppidrett i Oslo byttet hun klubb til Fjellhammer og der fikk hun sin debut i eliteserien. Stine gikk på Wang sammen med bl.a Mørk tvillingene. 

Nora og Stine har kjent hverandre lenge og spilt sammen på juniorlandslaget.

Det gikk ikke så bra for Fjellhammer og de rykket ned til 1.divisjon etter bare en sesong i den øverste serien. Da Fjellhammers daværende trener meldte overgang til Stabæk ble Stine med (i 2008/2009 sesongen). Der var det mange gode etablerte spille, noe som førte til at hun ikke fikk så mye spilletid i sin første sesong. Mange av de ''gamle'' spillerne byttet klubber og dette førte til at Stine fikk mer ansvar og ble en av de med mest rutine. Stabæk overrasket å forsvaret 6.plassen fra sesongen før, selv med et mye yngre lag. De nådde også semifinalen i NM, men lengre kom de ikke. I tillegg kom de til kvartfinalen i sluttspillet, men der var Byåsen for sterke. 
Stine var også med på Stabæks juniorlag, og de tok faktisk NM-gull. De slo Storhamar i finalen, 38-23! Stine var svært delaktig i kampen og ble toppscorer med åtte mål. 


Juniorlaget til Stabæk ble NM mestere i 2009

Allerede som 15 åring fikk Stine sjansen på det yngre landslaget. Her har det godt veldig bra for både laget og Stine, men det tok litt tid. I EM 2007 ble det en skuffende 9.plass, også fikk de sølv i OL etter å ha tapt med et mål mot Russland. Det ble ikke noe VM året etter, men de imponerte og vant  European Open istedet for.
1990 - årgangen har de siste årene hatt en stor suksess, rett og slett for de har brukt de samme spillerne over lang tid. I 2009 viste de at dette var en fordel, da ble det gull i EM. Året etter fortsatte suksessen og de ble verdensmestere! Stine var veldig delaktig i spesielt VM gullet, hun sto for sju av målene i finalen mot Russland. (Det ble en solid 30-21 seier til Norge). I tillegg kom hun seg på allstarteamet som midte bakspiller!!  Junior landslaget var det første norske laget som hadde vunnet VM på det høyeste juniornivået! 


VM GULL!

I løpet av høsten fortsatte Stine å imponere for Stabæk, og dette skulle vise seg å være bra for Stine sin del. Hun fikk nemlig en plass i Thorirs EMtropp, og det var det ikke mange som hadde forventet. Uten en eneste landskamp og med en treningssamling bak seg var hun en av de heldige som fikk spille EM på hjemmebane. Thorir ville tenke på fremtiden, og derfor fikk de unge spillerne en sjanse. Det var ikke bare Stine som var debutant i dette mesterskapet, også Nora Mørk og Mari Molid fikk sjansen. Stine fikk sin debut i Møbelringen cup, og hun gjorde det ganske bra. Det ble et mål for Stabæksjenta i den første kampen + to assist. 
- Stine fikk en grei kamp å debutere i, men det blir nok tøffere fremover. Sa landslagssjefen etter kampen! 
 Mesterskapet kom, og mange var spente på hvordan debutantene ville takle det. Stine fikk ikke veldig mye spilletid, men klarte å få med seg 3 mål på de seks kampene hun spilte. Før finalerunden ble hun erstatte med Linn Jørum Sulland!
På den tiden hun fikk spille viste hun ihvertfall at hun hadde et potensiale, hvis hun fortsetter som nå har hun ihvertfall en god sjanse til å etablere seg på landslaget. Det blir ihvertfall gøy å se Nora og Stine sammen fremover for de har et veldig godt samarbeid (noe de også viste litt av i EM), de har jo tross alt spilt sammen i flere å på juniorlandslaget. Det ble ihvertfall gull i Stines første seniormesterskap, og hun fikk være med å bidra littegrann. Litt er bedre enn ingenting! 

Etter en scoring i EM! 


Det gikk også  bra med Stabæk denne sesongen, de klarte å klatre seg oppover mot en 4.plass. De viste også godt spill mot flere av de ''store'' lagene. I sin andre elitekamp denne sesongen (2010/2011) klarte de faktisk å utforde Larvik. De ledet omtrent hele 1.omgangen, og det sto 16-16 til pause. Stine bidro godt og ble toppscorer med sine 7 mål. Tilsammen klarte Stabæk jentene å sette 26 baller bak Leganger og Rantala, ikke verst. Det ble allikevel et seks målstap, men Stabæk viste at på sitt beste kan de også være med å kjempe om en enda høyere plass i serien. Med sin 4.plass i år slapp de å møte Larvik, Tertnes og Byåsen i kvartfinalen i sluttspillet. De trakk Levanger og det det ble en sammenlagt nimålsseier. I semifinalen sa det dessverre stopp da det ble tap mot Tertnes. Stine kom ut av kampen med toppscorertittelen nok en gang. 


Stine kom også på årets lag i Postligaen, der hun ble kåret til sesongens midtback. I tillegg ble hun toppscorer for Stabæk med sine 121 mål totalt. Hun ble nummer fem på toppscorerlista for hele Postligaen, Heidi (som kom på første) scoret ''bare'' 100 mål mer enn henne. 


Stine med sine lagvenninner etter en seier

Årets Stabæklag er ungt, men det har kanskje vært en fordel for Stine. Hun har hatt mulighet til å utvikle seg sammen med spillere som er i samme situasjon som henne. Hun får prøve og feile litt, noe hun også lærer veldig mye av. Før årets sesong, og denne sesongen, fikk hun et tilbud av Byåsen - noe hun takket nei til. Etter min mening tror jeg det var lurt, det er bedre for henne å bli i Stabæk der hun får tillit og spilletid. 

Stine begynte egentlig som venstre back, men ble byttet over til midten etterhvert - mest pga høyden. Det ser også ut som om Thorir ønsker at hun skal utvikle seg mer på midten. 
Stine har alltid vært bestemt og satt seg høye mål. Nå har hun mest fokus på å bli bedre i forsvar, bli mer stabil og variere skuddene litt mer. Hun har nådd langt, og hun kan absolutt nå enda lenger. Stine er hurtig og spenstig, i tillegg til at hun er fokusert og målbevisst. Stine har flere ganger blitt sammenlignet med Gro Hammerseng, og det kan jo henne hun blir erstatteren hennes om noen år. Stine har fortsatt å delta på landslagssamlinger etter Em, og jeg tror ikke det stopper med det første! 


Stine Bredal er en spiller for fremtiden - jeg gleder meg til å følge henne videre! 


Kilder: 
Stabakhandball.no
handball.no 
europamester.dk


Fakta om: Anja Edin

Her kommer det er fakta om innlegg.... 

Anja Marie Edin

Født: 05.02.1983. 
Klubb: Storhamar

Anja spiller i dag hos Storhamar, hun skrev akkurat  under på en ny to årskontrakt med klubben. Det er en liten hake ved denne kontrakten, for hvis ikke Storhamar får klubblisens av Norges håndballforbund kan hun gå før sesongen er over. Da kan det hende hun havner i Danmark! Anja har spilt i klubben siden juni 2008. 
Tidligere har Anja spilt i Stridskleiv, Sola, Herøya og Gjerpen. Hun startet å spille håndball da hun var 5 år, og det var moren som trente henne. Da hun skulle legge seg pleide hun å ta med håndballen i senga. 
Det var ikke bare håndball som var populært hos Anja, hun spilte også fotball og basket. Anja skjønte etterhvert at det var håndballen hun skulle satse på. 
I tillegg liker hun nå å holde foredrag, hun skal også gi ut en bok som heter Fearless. Boken handler om kommunikasjon og selvtillit, Anja synes det er viktig at folk skal kunne være seg selv. Hun er ikke redd for å vise hvem hun er, og hun er 100 % seg selv. 

Anja har tattovering på armen - Fearless
Foto: Gorm Kallestad

Anja jobber også som støttelærer og på håndballinja på Storhamar vgs! Det vil si at det ikke bare er håndball som står i hodet på denne jenta. 
Hun er skeiv, og har tidligere vært samboer med ei som heter Gry. De gjorde det slutt i sommer, og det har vært rykter om at hun og Gro (Hammerseng) er sammen. De har ikke bekreftet dette, men under EM 2010 så det ut som om dem hadde følelser for hverandre. 
 
- Når jeg håndhilser på folk, så sier jeg «Anja». Jeg sier ikke «skeiv». Jeg har merket at det er veldig mye interesse rundt det temaet, og jeg er litt overrasket over det. Det er aldri noen som står fram som hetero, men da kan jeg heller stå fram som tidligere hetero, smiler hun.  (Tv2sporten)

Anja spiller/har spilt på landslaget. Hun debuterte allerede 5.april.2006 mot Sverige, men hennes førtste mesterskap var ikke før VM 2009. Anja har 32 seniorkamper og har scoret 60 mål! I VM 2009 viste hun frem sine kunster, hun liker å showe litt noe hun pleier å vise på håndballbanen. Hun fikk en del tillitt, og hadde mål i nesten hver kamp, så det var ikke så aller verst! Fordelen med Anja på landslaget var at hun tidligere hadde spilt sammen med strekspiller Heidi Løke i Gjerpen. De kjente hverandre godt, og spilte veldig godt sammen. 
Anja ble vraket til en landslagssamling før EM 2010, og samtidig takket hun nei til å bli med på rekruttlandslaget. Dette førte til at hun ikke fikk bli med å spille under EM på Lillehammer, men hun tok seg jobb som reportet. Du kan se noen av hennes sprell her: http://www.nrk.no/video/emne/Anja%20Edin/
FOR ET SKUDD: Landslagssjef Thorir Hergeirsson mener Anja Hedin har snert og tøffhet som en herrespiller når det gjelder skudd. Foto: Claus Fisker / SCANPIX
I tillegg har hun vært med på landslaget i Beachhåndball, der hun har vunnet EM-sølv.  


Det er sikkert en del mer, men dette var det jeg fant for øyeblikket.  Kan se om jeg finner mer etterhvert :) 

Fakta om kommer i løpet av kvelden:)

Driver å skriver fakta om innlegget nå (om Anja Edin), det blir ikke like utfyllende som alle de andre innleggene. Fant ikke så veldig mye, men jeg tar det jeg finner =) 

 

Første landskamp: Norge - Spania 25-27 (26.03.2004).

Fakta om: Kristine Lunde-Borgersen

Kristine Lunde-Borgersen
 
Født: 30.03.1980
Kommer fra: Kristiansand
Lag: Våg & Norge
Debut på landslaget: November 2001
Draktnummer: 9(Norge) og 44 (Våg) 
Kallenavn: Kikki

Kristine Lunde kom til verden 30.mars 1980 tre minutter etter tvillingsøsteren Katrine Lunde. Hun har også en eldre søster, Kristine vokste opp sammen med disse og sine foreldre i Hånes.

Håndballkarrierern  startet i Hånes. Laget manglet noen spillere, og da ble Kristine og Katrine spurt om å bli med. I starten ville de bare ha det gøy, og de hadde ingen store mål med det første. Familien flyttet, og da bytte de klubb til Kristiansand IF. Etter at Kristine hadde blitt 16 begynte hun i Våg sammen med søsteren sin. Det ble to sesongen i 2 divisjon, og en i 1. før de rykket opp i eliteserien i 2001/2002 - sesongen. Katrine og Kristine hadde en stor ære for at de klarte dette. I sin første sesong i eliteserien havnet Kristine og Våg på en 8.plass!
17 ÅR GAMLE: Sølv i Narvesen-cupen i 1997. Katrine t.v. - Hun er den litt mer rolige typen, sier mor.
Her er Kristine og Katrine litt yngre, bilde er funnet  på kjendis.no

Våren 2001 (da Kristine fortsatt spilte i 1.divisjon) ble hun innkalt til sin første landslagssamling. Kristine fikk sin debut mot Tyskland i en turnering. Det var mange skadde spillere før VM 2001 i Italia,og Kristine fikk derfor sjansen til å prøve seg i Møbelringen før VM. Marit Breivik så potensialet og valgte å ta henne med. Det ble ikke en stor suksess for Kristine. Hun tråkket over på trening før turneringen, og måtte stå over de første kampene. Hun fikk bare spille to kamper, og når hun først kom på gikk det meste galt. Hun lærte allikevel mye, og kom sterkere tilbake. Norge gjorde det mye bedre som et lag, og det endte med sølv i første mesterskapet til Kristine. 

Kristine slet med skade høsten 2002, og fikk derfor ikke blitt med til EM. Sesongen 2002/2003 ble en opptur for Våg, og de klarte å få bronsemedaljen. De var derfor klare for europacupen sesongen etter. 
Hun fikk en liten revansj i VM 2003 etter det dårlige mesterskapet i 2001. Denne gangen var det omvendt, for Kristine sin del gikk det bra, mens for Norge gikk det ikke veldig bra. Hun spilte godt, og huskes best fra uavgjort kampen mot Ungarn i mellomspillet. Norge lå under med tre mål til pause, og i andre omgang gikk lyset i hallen. Etter en time og 44 minutter startet kampen igjen. Norge spilte seg opp igjen og tok igjen ledelsen til Ungarn. Det gjensto 8 sekunder og Ungarn ledet med et mål. Marit Breivik tok timeout og sa at Kristine skulle skyte. Hun fikk god sperrehjelp, hoppet opp og banket ballen i målet. Da hadde de fortsatt en sjanse til å nå semifinalen. 
Det hjalp egentlig ingeting, for Norge havnet på en 6.plass i mesterskapet. .

I 2004 Vipers mot Byåsen

 2003/2004 sesongen startet veldig bra for Våg, de slo alle lagene utenom Larvik. Etter jul gikk det ikke like bra, og de tapte flere kamper. De havnet derfor på en 4.plass, og klarte ikke å forsvare bronsen fra året før. I EHF-cupen der i mot imponerte de stort, de klarte å komme seg helt til semifinalen. Der tapte de mot Gyør, men det er allikevel stort gjort av et lag med få stjernespillere. Kristine ble kåret til årets spiller i eliteserien denne sesongen. 

I 2004/2005 sesongen gikk Kristine og tvillingsøsteren Katrine over til Aalborg i Danmark. Laget var i sin første sesong i eliteserien i Danmark og de holdt på å bygge opp et kjempe lag. De hadde som mål å bli blant de fem første i serien. Det gikk mye bedre enn forventet, Aalborg slo det ene laget etter det andre. Da sesongen var over hadde de bare Slagelse foran seg på tabellen, en imponerende prestasjon. I sluttspillet kom de seg til finalen, men tapte mot nettopp Slagelse. Nok et sølv, men allikevel veldig bra. Kristine utviklet seg veldig i denne sesongen, og hun ble stadig mer sentral i laget. Før EM 2004 slet Kristine med mageskade, og var inn og ut av landslaget i en periode. Hun ble klar til EM, heldigvis. Hun ble en avlastningsspiller , og steppet inn når andre trengte å hvile litt. Kristin startet mesterskapet på benken, men ble mer og mer fremtredene på laget. Mot Danmark i finalen viste hun hva hun var god for. Linka og Gro bommet på straffe, og da tok Kristine over. Hun traff på fem av fem straffer, og hun ble toppscorer i finalen med 6 mål. 
I VM 2005  fikk Kristine en mer sentral rolle på landslaget, mange av de sentrale spilleren var ute med skade (Gro,Katja,Linka) og hun ble sett på som sjefen på banen. Hun klarte det kanskje ikke så bra som forventet, det var mange urutinerte på laget og det var ikke bare bare. Det endte med en 9.plass for Norge dette året... 

Før EM 2004

I 2005/2006 sesongen fikk Aalborg spille i Champions Leauge, siden de kom på 2.plass sesongen før. De kom seg til semfinalen, men de tapte mot Krim Ljubljana. Det ble en 3.plass i serien!
Katja Nyberg var tilbake i EM 2006, men hun ble skadet i den første kampen. Derfor ble Kristine førstevalget på venstre backen. Dette gikk veldig veldig bra, og savnet etter Katja ble ikke like stort. Hun scoret ikke bare masse må, hun sto godt i forsvar og gjorde de andre på laget gode. I semifinalen scoret hun 3 av de 4 siste målene, noe som sikret de en plass i finalen. Hun bidro også veldig godt i finalen, og scoret 3 mål.
DA MAMMA SLUTTET: Mor fikk ikke fri for å følge Kristine (t.v) og Katrine( i keeperskjorta9 under EM i Sverige. Da sluttet hun.
EM 2006

Foran 2006/2007 sesongen mistet Aalborg flere spillere. De klarte allikevel å henge med i toppen, og endte med 3.plass i serien. De kom seg til kvartfinalen i CL, og møtte Hypo! De vant første kamp med ti mål, men klarte å tape med tolv mål borte.. Derfor tapte de sammenlagt! Det var mye bråk og uro i klubben, den siste sesongen  Kristine spilte der. Katrine og Kristne bestemte seg allerede høsten 2006 at de skulle bytte klubb, og skrev derfor under en treårskontrakt for Viborg i 2007/2008 sesongen. 


Det ble ikke en debut i Viborg med det første, for allerede siden 2005 hadde Kristine hatt problemer med skulderen. Dette har ført til masse hektinger, det gikk fint helt til en landskamp mot Ungarn i februar 2007. Det førte til en del nye hektinger og hun måtte derfor ta seg en pause fra håndballen. Kristine måtte trene alternativt, og det gikk i en periode oppover. Plutselig sa det stopp, og hun måtte operere. Hun ble operert sommeren 2007, og måtte stå over VM i desember samme år. 

Kristine fikk sin debut for Viborg i romjulen 2007, dette var i pokalfinalen mot FCK. Det ble bare forsvarsspilling, men det var bedre enn ingenting. Viborg vant, og Kristine fikk sin første klubbtittetl. I tillegg vant de det danske grunnspillet og sluttspillet. De skuffet dessverre i Champions Leauge, de kom til mellomspillet med ble slått ut av Hypo og Zvezda. 


Igjen fikk hun en skade i skulderen februar 2008. Det var lenge usikkert om ble frisk nok til å bli med til OL i Beijiing. Det var kun 14 spillere som kunne bli med og alle måtte være friske og tåle et tøft kampprogram. Kristine meldte forfall til en turnering i Portugal, men etter det var hun med på alle samlinger. Hun viste fremgang, og Marit Breivik måtte bare ta henne med. Kristine spilte godt da hun fikk sjansen i OL, hun fikk dessverre et tilbakefall i skulderen i kvartfinalen mot Sverige. Hun prøvde seg i semifinalen, men måtte gi seg etter 2 minutter. Heldigvis ble det bedre til finalen, og hun fikk være med på superkampen. 

I OL mot Sverige

Under EM 2008 ble Kristine kaptein, siden Gro og Katja valgte å ta en pause fra landslaget. Hun fikk ikke en så god start, siden skulderen ble skadet igjen på trening før åpningskampen mot Spania. Det gikk heldigvis bra, og hun utførte rollen som kaptein veldig veldig godt. Så god var hun at hun ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller. I mellomspillet mot Danmark viste Kristine at hun hadde temperament. Norge ledet, og var veldig gode noe som gjorde at Danmark måtte ty til stygge trik for å stoppe Kristine på banen.  Det endte med at Kristine dyttet til lagvenninne  Lene Lund Nielsen, hennes egen lagvenninne i Viborg. Etter kampen sa hun følgene: '' Jeg skal ikke ta en kaffe med henne med det første'', dette gikk stor oppmerksomhet i media. 
Hun fikk også tildelt bragdstatuetten sammen med søsteren Katrine. Denne fikk de fordi de var sentrale spillere da Norge vant EM & OL gull året 2008, i tillegg til at de vant serie-og sluttspillet med Viborg i sesongen 2007/2008.

Mest verdifulle spiller

I 2008/2009 sesongen gikk det også veldig bra for Viborg. De vant pokalcupen i romjula 2008, mot KIF Veijen.I serien vant de 22 av 22 mulige kamper, og kom da på første plass.
 I Champions Leauge gikk det også veldig bra for Kristine og Viborg. De sikret seg semifinale plass (noe de ikke gjorde sesongen før) med en 31-26 seier mot Podravka Koprivica. Kristine scoret 3 mål, mens søsteren Katrine sto godt bakover. I semifinalen vant de første kampen, men de imponerte ikke i andre semifinalenkampen. Det ble uavgjort, men i og med at de vant kampen før så gikk de videre til finalen. 
I første finalekampen ble det tap mot Gyør(?), 26-24. Det ble en dramatisk andre kamp, men Viborg klarte å vinne 26-23, altså 50-49 sammenlagt. I tillegg til å ha vunnet mesterligaen og cupmesterskapet ble de også danske mestere denne sesongen. 

Kristine mot Larvik i mesterligaen

Kristine Lunde ble til Lunde-Borgersen da hun giftet seg med Ole Borgersen sommeren 2009.  

Kristine giftet seg i 2009, her med Katrine. 

Før VM samme år var det igjen usikkert om Kristine kunne bli med, denne gangen var det kneet som var problemet. Hun mistet mange kamper i Vigborg, og måtte trene seg opp igjen. Hun gjorde comeback mot Leipzig i mesterligaen sammen med klubblaget. Da klarte Kristine å spille en hel omgang i forsvar! Hun kjempet seg nok en gang tilbake og var klar for VM i Kina.  Selvom ikke kneet var helt frisk gikk det allikevel greit. Det var heldigvis ikke så hard motstand i starten av turneringen, så Lunde-Borgersen kunne få seg litt pause innemellom. Mesterskapet gikk ikke helt smertefritt, for hun fikk en strekk i lysken noe som førte til at hun måtte stå over noen kamper. Kikki (som Kristine kalles)  var en viktig brikke for Norge, selvom hun ikke hadde hatt et stort VM frem til da.Det endte med at hun ble sendt ut av VM før mellomrunde, da ble smertene for store. Allikevel var det fortsatt et håp om at hun kunne komme tilbake etter mellomspillet. Heldigvis ble hun klar til semifinalen mot Russland. Dessverre ble ikke det en fest for Kikki og resten av Norge. De gikk på en smell og tapte 20 - 28, og det ble en bronsefinale for jentene. Det ble heldigvis en opptur der, og de fikk med seg bronse medaljen hjem. Der spilte Kristine bra, og scoret hele 6 mål. 

Det ble en del tribunesitting for Kikki under VM 2009. 


Det ble nok en suksess i Viborg 2009/2010 sesongen, og de vant nok en gang Champions Leauge. I tillegg til at de ble danske mestere. Det var egentlig meningen at Kristine skulle gå over til Hypo etter sesongslutt, siden det var så mye tull i Viborg. Dette skjedde ikke, for hun fikk beskjed om at kontrakten var annulert. Treneren til Hypo ble sparket, og da mente de at kontrakten ikke gjaldt lenger. Derfor endte det med at Kristine gikk over til Våg for 2010/2011 sesongen. Hun har enda ikke spilt en kamp for klubben, før overgangen kom det nemlig frem at hun var gravid. Kristine og mannen Ole fikk en sønn i februar, og det er fortsatt usikkert på når Kristine er tilbake. En ting er klart, og det er at hun vil tilbake på topp. 

Kristine og Katrine har alltid hatt et godt forhold. Her under EM 2010, Kristine er gravid!

Jeg synes Kristine er en veldig god spiller. Hun er god i forsvar, og hun er flink til å spille opp sine medspillere. Kikki er en spiller man kan stole på, selv om det har vært en del skader de siste årene. Hun kan spille både venstre back og playmaker. Kristine har bevist ved flere anledninger at hun er en god leder for det norske landslaget :-)  Hva synes du om Kristine Lunde-Borgersen? 

Tok litt lang tid å få innlegget ferdig, men bedre sent enn aldri :) 

Kilder:
Europamester
Wikipedia 

Fakta om kommer i morgen :-)

I forrige uke begynte jeg på et fakta om innlegg om Kristine Lunde-Borgersen. Det innlegget skal jeg legge ut i morgen, bare så dere vet det :-))  

OL 2008: Oksene og geitene

Tonje Nøstvold & Marit Malm Frafjord= Oksene
Du er iherdig og tålmodig. Du arbeider hardt og er metodisk i alt du gjør. Videre har du store lederegenskaper og blir beundret for dine kompromissløse prinsipper. Du vet hva du vil i livet, og du lar deg sjelden vippe av pinnen.

Tonjes kommentar: - Dette synes jeg høres veldig bra ut. Men at jeg skal være kompromissløs er jeg i tvil om. Jeg er vel heller den som går for kompromissene. Noen voldsomme lederegenskaper tror jeg heller ikke at jeg har; jeg kunne liksom ikke drevet Statoil. Men jeg er tålmodig og jobber hardt.

Marits kommentar: - Det eneste jeg merka meg at iallfall ikke stemmer er at jeg skal være tålmodig, det er jeg nok ikke. Vel, jeg jobber jo i barnehage, så jeg har kanskje blitt litt mer tålmodig. Ellers var dette veldig positivt, synes jeg.

Katja Nyberg & Marit Breivik = Geitene
Du er snill og omsorgsfull, kanskje litt usikker på deg selv, men du er samtidig meget drømmende. Du er heldig og lykkelig så sant du lærer deg å være litt mer sikker på deg selv og ikke bekymrer deg for mye. Du kan komme til å arve mye penger fra dine nærmeste, eller kan du også tjene gode penger på egenhånd, hvis du vil. Mange gode leger, pleiere og serviceinnstilte mennesker er født i dette tegnet.

Katjas kommentar: - Jeg tror ikke mye på astrologi, men jeg kjenner meg igjen i det meste på en eller annen måte, og jeg er iallfall snill og omtenksom.

Marits kommentar: - Jeg bruker ikke mye tid på astrologi, men er åpen for at det er mer mellom himmel og jord. Her synes jeg mye stemte bra, jeg føler iallfall at jeg er heldig og at jeg er snill og omsorgsfull i situasjoner hvor det er viktig.

OL 2008: Tigeren, hestene og rottene

Artikkel fra dagbladet.no under OL 2008. Forrige innlegg kan du lese her
Astrologi er stort i OL-nasjonen Kina, hvor mange er overbevist om at de 12 dyretegnene i den kinesiske kalenderen sier mye om folks liv, muligheter og følelser. Dagbladet har sjekket de norske håndballjentenes kinesiske stjernetegn - og fått deres kommentar til spådommene.

Tonje Larse
n = Tiger
Du er en spennende og modig person med stor personlig utvikling og sjarm. Du har bestemte meninger og sterk vilje. Du går løs på alt med voldsom energi og entusiasme. Din pågåenhet kan hjelpe deg fram i livet, men også skaffe deg en del uvenner og problemer hvis du ikke passer på. En original tenker er du også, og du er proppfull av nye ideer.

Tonjes kommentar: - Ja, dette tror jeg på, hehe! Det høres bra ut. Når jeg først har bestemt meg for noe, så har jeg ganske bestemte meninger. Men vanligvis klarer jeg ikke å bestemme meg i matsalen engang, hehe.

Kari Mette Johansen &  Else-Marthe Sørlie Lybekk Hestene
Du er et arbeidsjern og utfører dine arbeidsoppgaver effektivt og raskt. Iherdig, ambisiøs og målrettet er du også, men det som mangler hos deg er litt tålmodighet og utholdenhet. Du er født under en heldig stjerne, og særlig er du optimistisk og jordnær. Du har hell med deg i alt som har med konkurranser å gjøre.


Kari Mettes kommentar: - Ja, dette likte jeg, så jeg sier at det er masse som stemmer! Det stemmer også at jeg er utålmodig, jeg synes fort at ting kan bli litt kjedelig.

Else-Marthes kommentar: - Jeg tror bare på fakta, men må innrømme at mye stemmer. Jeg er et arbeidsjern og effektiv og iherdig.

Linn-Kristin Riegelhuth, Kari Aalvik Grimsbø & Gøril Snorroeggen = Rottene
Du er livlig, livsglad, svært intelligent og populær. Du elsker livet og har forbausende lett for å få venner, og alle føler seg vel i ditt nærvær. På grunn av din intelligens og menneskekunnskap blir du ofte betrodd og rådspurt. Du liker å arbeide hardt og flittig for å nå dine mål. Samtidig slipper du aldri opp for gode og spennende ideer.


Linn-Kristins kommentar: - Ja, her stemte mye bra, synes jeg. Det var spennende og artig å høre. Det stemmer iallfall at jeg er flink til å jobbe hardt for å oppnå ting. Det stemmer også at jeg er blid og livlig. Og kanskje litt original også, hehe.

Karis kommentar: - Jeg trodde en rotte ville være mer lur og sleip, men det der var jo kjempebra. Det er jo flott om alt det der er sant! Jeg legger iallfall ned masse arbeid for å nå langt. At folk betror seg til meg er også riktig.

Gørils kommentar: - Jeg tror egentlig ikke på slikt, men etter det der kan jeg godt tro på, for det var mye positivt, hehe! Jeg har godt humør og er veldig målbevisst.


Neste fakta om

Dere kom med en del forslag, og det er bra!  Men mange av dere nevnte flere jeg hadde skrevet en del om før, så det er ikke så veldig mye mer å skrive om de forskjellige riktig enda. Trykk her for å se de andre fakta om innleggene. Men jeg kan selfølgelig se om jeg finner mer stoff etterhvert :) 

Det var noen som kom med forslag om Kristine Lunde Borgersen, og henne har jeg ikke skrevet om tidligere. Så derfor setter jeg i gang med det innlegget nå. Deretter skal jeg prøve å finner mer om Kari Mette Johansen, siden henne skrev jeg neste ingenting om (dette var mitt første fakta om innlegg, og det ble ikke så utfyllenden som alle de andre)m, også tar jeg Anja Edin!  Har også begynt på en film, så den skal jeg prøve å få ferdig så fort som mulig! 


 

FAKTA OM !

Det er lenge siden jeg har skrevet et fakta om innlegg nå!  Derfor skal jeg prøve å få gjort det i kveld, eller ihvertfall begynne på det. Så hvem Larvik/landslagsspiller vil du at jeg skal skrive om ??? 

 

OL 2008: Apekattene

Artikkel fra Beijiing OL, dagbladet.no :-)  
Astrologi er stort i OL-nasjonen Kina, hvor mange er overbevist om at de 12 dyretegnene i den kinesiske kalenderen sier mye om folks liv, muligheter og følelser. Dagbladet har sjekket de norske håndballjentenes kinesiske stjernetegn - og fått deres kommentar til spådommene.

Katrine Lunde Haraldsen, Kristine Lunde, Ragnhild Aamodt, Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng. 
Stjernetegn: Ape
- Du er superintelligent og lærer ting veldig fort, men du mangler utholdenhet og har en tendens til å hoppe fra sted til sted. Lykken er å finne noen som forstår deg og som samtidig kan ta del i det du gjør. Du kan bli rik, det gjelder bare å bruke dine evner på en fornuftig måte og være utholdende. Du er problemløser og passer til arbeid som krever rask tankegang og visjoner.Katrines kommentar: - Vel, som håndballkeeper har man iallfall ikke så god tid, så rask tankegang stemmer nok, iallfall. Men jeg er kanskje ikke verdens mest utholdende..

Kristines kommentar:
- Ja, jeg kjenner meg igjen, så det er litt riktig. Og Katrine både forstår meg og tar del i det jeg driver med. Litt problemløser er jeg nok også.


Ragnhilds kommentar: - Vel, det der var ikke helt på bærtur, og veldig interessant å høre. Det stemmer iallfall at jeg er superintelligjent, hehe..! Det er også riktig at jeg ikke liker problemer rundt meg, og må ordne opp i eventuelle problemer med en gang. Men at jeg skal ha en rask tankegang var nytt for meg.Karolines kommentar: - Hehe, det var jo nesten som jeg skulle sagt det selv, så jeg liker apen! Om jeg er superintelligent vet jeg ikke, men jeg får med meg ting og tang. At jeg er en problemløser er nok også riktig. Og at jeg liker arbeid med rask tankegang.

Gros kommentar: - Jeg kjenner meg iallfall ikke igjen at jeg skal være superintelligent, hehe..! Men jeg tror jeg har brukbar sosial intelligens. Det vil også være kjipt om jeg mangler utholdenhet. Men jeg er nok en problemløser. Jeg kan være utålmodig på noe, og kjempetålmodig på andre ting.

Resten kommer senere :-) 

Første landskamp: Norge - Polen 26-18 (29.11.2000).

Første landskamp: Norge - Portugal 32-24 (27.09.2005).''Har alltid følt meg elsket''

Jeg så at barehandball.blogg.no hadde kjøpt et blad som det var et intervju med Gro Hammerseng. Jeg måtte faktisk løpe ned til butikken med en gang for å kjøpe det selv. Bladet heter ''fit living'' og kan vel kjøptes på en vanlig dagligvare butikk. Mitt ble kjøpt på kiwi og barehandball kjøpte sitt coop prix. 

Intervjuet handler om hva som gjør Gro lykkelig, hva som får henne til å føle seg trygg på seg selv, hvordan hun lever sunt, livet etter håndball og litt til.  
Hun forteller også at hun får energi av å snakke positivit om andre. De fleste har sikkert sett at Gro Hammerseng tar godt vare på lagvenninnene sine både på og utenfor håndballbanen. Hun er den fødte leder,viser trygghet og ro rundt seg. Er det rart vi elsker denne jenta? 


Jeg synes det var et veldig bra intervju, og synes du også burde ta en titt på det. Her er et utdrag fra bladet: 

'' Jeg hører forresten mye på musikk. Musikk kan endre hele sinnsstemningen for meg. Hvis jeg er lei meg, eller i dårlig humør, kan det være nok å bare få på musikk jeg liker veldig godt. Hele følelsen inni meg kan endre seg sånn, sier Gro. Hun knipser med fingrene ut i tomme luften.

Hun bruker musikken bevisst noen ganger. Spiller triste låter. Gråter. Får følelsen ut og blir ferdig med de. Gro synes det ikke er et nederlag å gråte.
- Når gråt du sist?
-Det var da jeg så hvor leit en lagvenninne hadde det. Jeg synes det er veldig vondt å se noen jeg er glad i ha det tøft.
- Jeg er ekstremt sosial og det er veldig sosialt å drive med lagidrett. Man får snakket med lagvenninner om alt mulig. Vi har daglige symøter i garderoben. Det er det kanskje ikke tid til i hverdagen til mange andre.'' 


Bildet var utrolig fint, synes jeg ihvertfall. 


> Hva synes du om Gro Hammerseng? 
Jeg synes hun virker som en fantastisk person ihvertfall, selvom jeg ikke kjenner henne. Har heller ikke fått møtt henne, for sist jeg var på Larvik kamp var hun syk. Litt kjipt egentlig!  

I tillegg står det om Mia Hundvin i bladet ''Stella'' og om Trine Haltvik i Se & hør.

Første landskamp: Norge - Portugal 24-19 (28.09.2005).Første landskamp: Norge - Jugoslavia 31-19 (26.09.2002).Første landskamp: Norge - Ungarn 25-26 (30.11.2000).Første landskamp: Norge - Danmark 24-20 (05.06.1992).

Fakta om.

Jeg har skrevet en del fakta om innlegg, og her får dere en oppsummering om hvem jeg har skrevet om. Har skrevet noen kallenavn som jeg kom på i farta. Så dere får trykke på dem for å se hvem de er.


1. Lynvingen
2. Lyntoget
3. Veggen
4. Arbeidsjernet
5. Tvillingen
6. Ferrarien
7. Kjemperen
8.Poteten
9. Superlaget
10. Straffedronninga
11. Skyteren
12. Den beste
13. Ulykkesfuglen
14. Super keeperen
15. Streken
16. Dronninga
17. Medaljedronninga


Det mangler en del å skrive om, så nå kan DU komme med en forslag på hvem som blir den neste. 
Jeg skriver selfølgelig om alle de dere nevner opp, men det første forslaget blir skrevet om først! Helst nevn noen fra Larvik & det norske kvinnelandslaget :-)

Fakta om: Lene Rantala

Nå skal jeg skrive om superkeeperen, Lene Rantala :-) Det har ikke vært så lett å finne stoff om henne, men jeg skal selvfølgelig skrive ned det jeg finner :)

Lene Rantala
Født: 10.08.1968
Kommer fra: Danmark
Lag: Larvik
Debut på landslaget: 
Draktnummer: 16

Sykkelen har vært en av Lene Rantalas favoritt fremkomstmidler. Familien hadde ikke bil, og Lene syklet mye som liten. Hun mener selv at grunnen til at det har vært lite skader er fordi hun fikk utvikle seg gradvis som ung, og har økt treningsmengden etterhvert som hun ble eldre. Tidligere har hun spilt for Junkern og Toten! 

Lene og Tonje Larsen

Det er ingen tvil om at Lene Rantala har vunnet mye, både med Larvik og det danske landslaget. Hun er en fighter og gir seg ikke før kampen er slutt. Hun gir alt, selv om det noen ganger ikke går helt som hun ønsker. Lene har et stort temprament, men det er fordi hun blir veldig engasjert. Lene har vært en av Larviks viktigste spillere siden 1997, i snart 14 år. Hun  har vunnet serien 11 ganger, NM 10 ganger, sluttspillet 7 ganger og cupvinnercupen 2 ganger sammen med LHK. I tillegg har hun tre EM gull, et VM gull, to OL gull, et VM sølv og bronse med landslaget til Danmark. Hun er en av de mestvinnende håndballspillerne i verden, men det er kanskje ikke så rart. Lene er 42 år gammel og har en lang karriere bak seg.  Hun valgte å legge landslagskarrieren på hylla i 2002, men gjorde et minicomback i 2007. Det var for å hjelpe dem til kvalifiseringen i VM samme år, men de klarte det ikke. 
Lene har alltid vært trofast mot klubben sin, og dette sa hun til Østlandsposten i 2003: 
Jeg har en gang sagt at en gang Larvik ? alltid Larvik! Det står jeg ved. Larvik er det beste sted å være. Først og fremst håndballmessig, men også utenom.

Bilde: Larvikhk.no. Lene, Kari Mette og Tonje har vært lenge i klubben.

Lene har vært på topp lenge, selv om det ikke alltid har gått riktig vei. Allikevel, hun storspiller for det meste og avistittlene har flere ganger vært slik: '' Rantala avgjorde'', ''Reddet av Rantala'', ''Lene,en levende vegg''. Hun har vært førstekeeper (mange år den eneste) i LHK i en årrekke, og det er det god grunn til. Treneren har flere ganger utpekt henne til kampens store spiller, og hun er som sagt en veldig viktig brikke. Det sto for en tid tilbake i avisen at hun kunne holde til hun var 40 år, og det kunne hun. Nå er det en del som sier at hun kan holde til hun er 50, hvis hun holder seg skadefri.
Hun er veldig streng med seg selv, og stiller høye krav for å gjøre det så godt som mulig. Lene kan bli rasende hvis hun slipper inn et mål selv om laget leder med 10 mål. For henne gjelder det å prestere uansett hvor lenge det er igjen av kampen og hvordan stillingen er. Det er samme om det er mot et ''dårlig'' lag eller i en kamp i Champions Leauge, og Lene mener det er verre å spille mot lettere motstandere. ''Mot Selbu føler jeg at alle skuddene skal plukkes. Hvert innsluppet mål er et nederlag. Det gjør meg gjerne mer nervøs enn i en viktig E-cupkamp, sier hun'' til op.no
...
Lene Rantala liker ikke at ballen kommer bak henne.

Østlandsposten i 2005:

Ingen på LHK er strengere med seg selv enn den danske målvaktskjempen. Kanskje nettopp derfor er hun blant de beste målvaktene i verden.
- Jeg stiller høye krav til meg selv. Jeg har hatt en spesiell rolle fordi jeg har vært den eneste målvakten på laget. Derfor har det av og til stått og falt på meg, sier Rantala og fortsetter:
- Hvis ikke jeg stiller krav til meg selv, er jeg ikke god heller. Det er viktig å være god hver gang, mener hun.

Lene er ikke redd for å si det hun mener, og kan noen ganger være virke litt negativ. Hun liker ikke media så godt, og for mange kan hun sikker virke veldig sur. Hun mener selv at kroppsspråket hjelper henne til å kommunisere, og få motstanderne til å frykte henne. Lene skjuler ikke at hun er sur/frustrert,og forsvaret får ofte høre det.Etter et Champions Leauge tap mot Viborg i 2006 mente hun at hun ikke holdt mål lenger, og at LHK måtte finne seg en ny målvakt. Da mente Lene at hun var for gammel, siden hun hadde spilt et par dårlige kamper. Men vi ser jo nå at den avslutningen ikke ble noe av. Ikke lenge etterpå spilte hun en storkamp, og da var vel Viborg kampen glemt.  I 2006 tok Lene Rantala en vending og ble reserve keeper på FK Larvik (fotball). Selvfølgelig kom håndballen først, men det var jo litt morsomt at hun tørte det. Hun fikk også året idrettspris i 2006!

Idrettsprisen 2006

Lene Rantala har vært engasjert i å finne talenter, og utvikle dem. Hun var også i en periode keepertrener for Katrine Lunde Haraldsen, Terese Pedersen og Kari Aalvik Grimsbø. Lene er flink til å motivere andre, og bl.a Kari Mette Johansen skryter av lagvenninnen. I tillegg har hun prøvd å inspirer andre unge spillere.

I 2010/2011 sesongen skulle det meste forandre seg. Til å være førstevalget på keeper plassen i en årrekke ble hun erstattet med Cecilie Leganger. Lene sa ifra at hun kunne vike unna litt, og gi plass til en ny keeper, men hun skulle ikke bli et andrevalg. Karl Erik Bøhn mente vi hadde verdens beste keeperduo, men dette ble helt feil. I sin 500. seriekamp for klubben måtte hun sitte på benken i HELE kampen. Dette var i en kamp de vant 34-19, og hun fikk en blomst for jubileumet. Cecilie Leganger sa dette etter kampen: 
- Lene er den keeperen jeg har beundret og respektert mest i denne verden, og det er en ære for meg å spille i samme klubb som henne. Jeg håper inderlig at vi begge kan få mye spilletid, sier Leganger til VG Nett.
- Så du lar deg benke til fordel for Rantala?
- Det er det Karl-Erik (Bøhn) som bestemmer, men det gjør meg absolutt ingenting å sitte på benken mens Lene spiller. Hun var en fantastisk støtte i dag, og hjalp meg masse, sier Leganger. 
Jeg fikk litt dårlig samvittighet, ja.
Dette ble ikke den siste kampen hun ble sittende på benken, det var flere kamper. Det har etterhvert blitt litt bedre i løpet av sesongen, men det er Cecilie som har tatt i mot første keeperrollen.

Lene Rantala

Lene Rantala er kanskje ikke like god som før, men hun er fortsatt en veldig god keeper. Selvfølgelig, hun er 42 år så hva kan vi forvente? Hun har kontrakt frem til neste år, så får vi se om hun vil fortsette videre eller om hun legger opp. Hva tror du/mener du hun burde gjøre? 

Jeg håper dere fikk litt mer info om Lene Rantala, det var ikke så mye å finne egentlig. 

Lene Rantala har vært en av Larvik største profiler.

Dette er Kari Mette Johansen

Kari Mette Johansen

Kari Mette Johansen

Drakt.nr.: 7

Født: 11.01.1979

Kallenavn: Kari, KM

Sivil status: Samboer

Tidligere klubber: Lisleby, Skjeberg HK

Antall sesonger i Larvik: 13

A-landskamper/mål: 168/434

Meritter Larvik:

10 seriemesterskap

9 Norgesmesterskap

2 vinner av Cupvinnercupen

 

Pinligste jobben jeg har hatt:-DJ på barnedisco.

Drømte om da jeg var liten:-Bli kjendis.

Favoritt gjøremål:-Bake kake.

Mitt idol:-Tonje Larsen

Hvem jeg skulle ønske hadde meg som idol:-Bakermester Harepus.

Hvem jeg absolutt ikke ville vært i kjendisverden:-Raymond.

Jeg spiser aller helst:-Youghurtnøtter.

Jeg spiser helst ikke: -Snop!

Yndlingsplagg:-Trange jeans.

I dusjen synger jeg til:-The Call.

Du kan lese mer om henne her (Dette var mitt første fakta om innlegg, så det var ikke så utfyllende som de andre.)

> Hva synes du om Kari Mette Johansen? 

Fakta om: Tonje ''dronninga'' Larsen!

16.fakta om innlegget! 

Tonje Larsen

Født: 26.01.1975
Kommer fra: Tønsberg
Lag: Larvik og Norge
Debut på landslaget: 05.061992 mot Danmark
Draktnummer: 2 (LHK) og 14 (Norge)  
Kaptein i Larvik

Tonje Larsen ble født i januar 1975. Karrieren startet i Tønsberg turn da hun var sju år. Hun bestemte seg for å bli MÅLVAKT litt senere! Hun kom inn på kretslaget som 16 åring, som målvakt.. Mange mente at hun var like god ute på banen, som i mål derfor måtte hun velge en av plassene. Hun valgte backplassen fordi hun synes det var morsommere å skyte enn å redde.

Larvik-karrireren startet allerede i 1992, da Tonje var 17 år gammel. Samme år debuterte hun også på landslaget. 
I 98/99 sesongen dro Tonje til Viborg, og hun hadde skrevet en treårskontrakt. Tonje trivdes ikke i klubben, og valgte å bryte kontrakten etter et år. Det ble mye styr rundt dette, og det var ikke langt unna at Tonje la opp som håndballspiller. Heldigvis ordnet alt seg, og Tonje kunne fortsette. 
I 1999 var hun tilbake for fult i Larvik drakta. Tonje er den eneste som har vært med på alle gullene til Larvik, og hun har holdt seg i klubben sammenhengende fra 92 (med unntak av et år) til den dag i dag. 

...
NM seier i 1995

Som sagt så debuterte Tonje på landslaget i 1992, eller nærmere sagt 05.06.92. Kampen var mot Danmark, men hun scoret ingen mål. Dagen etter fikk hun sitt første landslagsmål, denne kampen var også mot Danmark.
Mesterskapsdebuten kom ikke før i EM 1994, da ble det bronse til Norge. Da fikk Tonje spille både i forsvar og i angrep. Dette skulle forandre seg etterhvert, for allerede i 1996 begynte Tonjes smertemareritt. Belastningsskaden Jumper Knee var problemet for Tonje. Hun prøvde alt, men ingenting hjalp, det ble lite angrepsspil i VM 1999 og i OL 2000. Tonje var egentlig 25% sykemeldt på klubblaget Larvik, men ble allikevel med til OL. Etter dette mesterskapet ble knærne enda verre og det førte til at hun måtte droppe EM samme år og VM året etter. I tillegg måtte hun stå over flere kamper for klubblaget. Tonje Larsen holdt på å gi seg flere ganger, men hun holdt ut.  

Knærene har vært Tonjes største problem

I 2002 så ting litt lysere ut  for Tonje. I mesterligakampen mot Valencia tok hun kontroll, og var en av de beste på banen. Hun klarte å dundre inn 11 mål, og hun viste at hun var tilbake i storform. Larvik gikk derfor videre til semifinale, som det første norske laget. I tillegg ble hun kåret til årets kvinnelige spiller og midtre bakspiller  i Norge for sesongen 2001/02. 

Tonje og Cecilie Leganger sammen med Marit Breivik
To store profiler.


Hun ble med i EM troppen 2002, men hun måtte spares mye pga knærene. Det ble som regel bare forsvarsspill på henne, fordi Marit ikke ville ta sjansen på noe mer.  Det ble vel egentlig mer tid på benken enn på banen, men sånn måtte det bare bli. Når hun først fikk sjansen viste hun seg godt frem, spesielt i forsvaret. 
Tonje tok ikke sjansen på å skrive  mer en ett å lange kontrakt med Larvik om gangen. Grunnen var at hun visste ikke hvor lenge knærenen holdt, og da var det like greit å bare holde seg til et år. 
VM 2003 var Larsen siste landslagsmesterskap på flere år, da ble belastninga for mye for forsvarskjempen. Tonje ville da satse på klubblaget, Larvik istedet for.  Hun hadde før VM skrevet en 3 år kontrakt med klubben, så de ble ikke kvitt henne så lett. Gjekstad sa før VM at Tonje var Larvik, og at han ikke så får seg klubben uten henne. Det viser jo hvor mye Tonje betyr for klubben. 

Hun måtte nøye seg med å spille forsvar i Larvik også dette året, men hun viste hva hun var god for så lenge hun var skadefri. Hun ble også omtalt som forsvarssjefen, og det var ikke uten grunn. Man merket når hun ikke var i forsvaret, noe som skjedde flere ganger i løpet av denne sesongen.  

En skadet Tonje, noe vi dessverre har sett ofte.

04/05 og 05/06  sesogene var litt bedre for Larsen. Den 14.05,2005 fikk hun,etter et og et halv år, spille angrep, og dette gjorde hun med glans. Hun tok ansvar, scoret flere mål. Mange mener at hun kunne vært verdens beste spiller hvis hun hadde fått mer spilletid. Hun fortsatte å imponere, spesielt i forsvaret og også i angrepspillet. Selvfølgelig måtte hun ta litt hensyn og sto over treningen dagen før kamp og den etter. I tillegg droppen hun hoppskuddene, det gjorde for vondt. Karl Erik Bøhn tok over jobben som trener i 2005 og hadde bare fine ord å si om Larviks kaptein.
Hun har hele tiden tatt ansvar og vært avgjørende for at Larvik skal vinne kamper.
Sommeren 2006 bestemte Tonje Larsen seg for å operer kneet sitt, for å se om det ble bedre. Hun var klar til seriestarten i 06/07 sesongen, skadefri. Hun kunne nå være med enda mere i angrep, og det var veldig postivt.
Tonje var ute i en perioden i starten av 2007, pga skade i hælen. Dessverre tok det ikke lang tid før hun ble skadet igjen mot Györ i mars. Dette skapte problemer for Larvik, som var avhengi av forsvarssjefen. Hun var tilbake etter to måneder. 
...
Forsvarskjempen

Det var lenge en mulighet at Tonje ble med til VM 2007, knærene var bedre og motivasjone var på topp. Hun hadde tidligere sagt nei til landslaget, men nå var det en mulighet for comeback. Dessverre brakk hun to ben i fingeren, og var ute i 6-8 uker. 
OL 2008 var en annen sak, da skulle vi endelig få forsvarsjefen tilbake på landslaget. Hun var selfølgelig en viktig brikke, og kunne feire comebacket med sitt første OL gull. Hun var også i en periode Norges toppscorer i turneringen.

Sammen med Linka, KM og Karo vant Tonje OL gull i 2008.

Etter dette har det gått strålende for Larsen, det ble både EM (08),VM(09) og EM(2010). Hun må selfølgelig passes litt ekstra på så det ikke blir for mye, og har stått over noen av oppkjøringsturneringen og sånn. Tonje viser gang på gang hvor viktig hun er i forsvaret og hvor giftig hun er i angrepet når hun først får sjansen. Thorir som tok over trener jobben på landslaget i 2009 har prøvd å spare Tonje litt i angrep og heller bruke henne i forsvaret.  Dette var ihvertfall tilfellet i VM 2009, da det var tvil om hun kunne være med på laget. I EM 2010 så ting litt lysere ut for henne, da hadde hun ikke spilt en landskamp siden bronsefinalen i  2009. 

Det ble mere angrepsspill i Larvik i 2010, dette hadde hun ikke gjort så mye året før. Hun slet fortsatt litt med knærene, men de var bedre enn før.  Hun kunne allikevel ikke brukes i 2x30 begge veier hele tiden, men hun var som sagt i bedre form.  Allikevel turte ikke Thorir å ta sjansen i EM i fjor, og prøvde å begrense angrepsspillet til Tonje. 

EM mot Slovenia, Tonje ble banens beste. 


I Larvik viser hun hvem som er dronninga på parketten. Det er vel egentlig ingen tvil om at hun er en av verdens beste forsvarsspillere. Tonje er 36 år, men det er merker man ikke (ihvertfall ikke på håndballbana). Hva vi skal gjøre når Tonje avslutter sin karriere vet vi ikke. Håper ihvertfall det er en stund til, for jeg tror hun kan holde på i flere år til så lenge kroppen hennes holder seg frisk. 


Tonje har hatt en lang karriere på både landslaget og i Larvik, og hun har vært med på å vunnet mange medaljer. Hun har spilt 264 kamper for landslaget, og scoret 567 mål. Det kunne sikker vært mange flere, hvis hun ikke hadde vært skadet.  Hun har vært med på ALLE Larviks gull i serien og cupmesterskap. Jeg er ikke helt sikker på hvor mange kamper Tonje har spilt for Larvik... Men i 16.09.2009 hadde hun spilt 300 seriekamper for klubben. Selve klubben hadde da spilt 383 kamper. Tonje Larsen var da den første spilleren som hadde spilt så mange kamper for Larvik.

Tonje er vant til å feire NM gull, tror dette var hennes 9.seier.

Priser/meritter:
Kristinastatuetten i 1999.
EHF cup gull, DM gull, 1999
Årets spiller/årets midtre bakspiller (Kvinner, Norge), 2002
Årets spiller/årets midtre bakspiller (Kvinner, Norge), 2003
Årets midte bakspiller, 2007
Allstarteam venstre back, EM 2008


Wikipedia har glemt å skrive om cupvinner, 10/11


Tonje sier selv at hun aldri blir lei av å vinne, nå får vi se hvor lenge hun fortsetter. 

> Hva synes du om Tonje Larsen?

AAAAARG

Nå hadde jeg akkurat skrevet et laaaaangt innlegg om Tonje Larsen, også ble fader meg alt borte. Bare fordi jeg klrate å trykke på ''X'' knappen.... Er litt irritert nå ja, fml. 

Så det innlegget om Tonje som jeg egentlig skulle ha lagt ut i dag, blir lagt ut på torsdag eller noe sånt. Gidder ikke å skrive ALT på nytt igjen nå altså!Fakta om: Marit Malm Frafjord

15.fakta om innlegget. Skal nå skrive om Marit Malm Frafjord! 

Marit Malm Frafjord
Marit Malm Frafjord 
Født: 25.11.1985
Kommer fra: Tromsø
Lag: Viborg HK og Norge
Debut på landslaget: 28.09.2005
Draktnummer: 13

Marit ble født i Tromsø, men flyttet til Trondheim som 5-åring. Som liten drev hun med flere idretter i tillegg til håndballen. Det gikk i fotball, ishockey,dans, turn og korps. Hun fant ut til slutt at hun ville satse på håndballen. Marit startet som bakspiller i klubben Rapp. Som 16 åring (i 2002) gikk hun over til Byåsen og der ble hun plassert på streken.Pga økonomiske problemer mistet Byåsen mange spillere, noe som gjorde at mange unge spillere ble med i A-stallen. Marit var en av dem, men hun måtte sitte mye på benken.


Hun var fast på juniorlandslaget og hun har både sølv fra EM og VM (junior). Hun var veldig god, og i junior- VM 2005 ble hun kåret til mesterskapets beste strekspiller.

Tonje Nøstvold og Marit Malm Frafjord - mot Kroatia i VM ( tror det var 2005)

Maren Villabø kom tilbake til Byåsen etter et opphold i Danmark, dette førte til at Marit ble andrevalget på streken. De spilte med to streker i forsvar, så hun fikk en spilletid bakerst på banen.
På høsten av 2005 ville Marit Breivik gi juniorene en sjanse, og Marit fikk derfor prøve seg på seniorlandslaget. Marit fikk sin debut 28.september.2005. Hun kjempet om en plass til VM, men det var hard motstand. De valgte å satse på Isabel Blanco, Elisabeth Hilmo og Randi Gustad. Maren (medspiller) var nærmere enn VM plass enn det Marit var, men ingen av dem fikk sjansen.


Sommeren 2006 deltok Marit i EM i beachehåndball i Tyskland. Det var ikke mange på laget som hadde erfaring på denne type håndball, men de imponerte med en 5.plass. De ble derfor kvalifisert til VM året etter, men det kræsjet med seriespillet så Norge fikk ikke delta.

Beachhåndball.

Før 2006/2007 sesongen flyttet Maren til Spania, og Marit ble førstevalget på streken igjen. I tillegg ble hun valgt til å bli ny kaptein, siden den gamle kapteinen også sluttet. Marit var da den yngste kapteinen som Byåsen noen gang hadde hatt.
Marit taklet rollen veldig bra, og i løpet av høsten var hun Byåsens toppscorer. Hun fikk også delta på enda flere landslagsamlinger, og gjorde det veldig bra der. I begynnelsen av november beviste hun ovenfor Marit Breivik at hun var verdt en EM plass. Else-Marthe Lybekk var et klart første valg på streken, mens Elisabeth Hilmo og Marit kjempet om den siste strekplassen. Marit gjorde det veldig bra både på kamp og trening, så Breivik kunne ikke la være å ta henne med. Derfor ble Elisabeth Hilmo, som hadde vært med på landslaget siden 1998, vraket til fordel for nykommeren Marit.
Hun viste for oss at hun var verdig plassen i EM 2006. Else-Marthe startet alltid kampene, men Marit kom inn etterhvert. Hun imponerte og spilte veldig bra, spesielt i forsvar. På de åtte kampene de spilte (8timer) spilte hun tilsammen i 2 timer og 36 minutter, dette var noe Marit ikke hadde forventet på forhånd.

Marit har vært fast på laget i EM siden 2006, og har vunnet 3 EM gull, 1 OL gull, 1 VM bronse og et VM sølv. Hun har prestert veldig bra, og hun er en viktig brikke for Norge. Spesielt i forsvaret!


VM sølv i 2007.

Med Byåsen har hun vært med å vunnet for det meste sølvmedaljer (Larvik har blitt for sterke i serien og NM). 2006/2007 sesongen skal kanskje nevnes, der hun hadde en stor utvikling. Hun gikk fra å være andrevalget til Byåsen og komme segg inn på landslaget. Hun fikk da sitt internasjonale gjennombrudd under EM 2006.
I 2010 gikk Marit over til Viborg, for å prøve seg der. Hun har gjort det veldig godt på streken, og scorer mange mål. Mot Team Tvis Holstebro i februar (2011) ble hun til og med matchvinner.


Marit har mange ganger kjempet mot Larviks Karoline Dyhre Breivang.
Det har som regel blitt tap hver gang.

Det blir spennende å se Marit Malm Frafjord fremover, for hun er en utrolig god strekspiller. :-) Gleder meg til å følge henne videre.

> Hva synes du om Marit?

25 beskrivelser - hvem passer best?

I 2008 var det EM i Makedonia, der Norge vant. (Selvfølgelig, hehe!). Vg.no hadde en liten undersøkelse, som Tonje Larsen og Karoline Dyhre Breivang skulle svare på. De fikk 25 beskrivelser, og skulle velge hvem som passet best til de forskjellige. Så here we go: 

1. Humordronning:

Tonje: Karoline.
Karoline: Utrolig mange bidrar, men jeg er en god listetopp. Kommer på pallen.

2. Treningsnarkoman:
Tonje: Linka.
Karoline: Linka.

Linka er troppens treningsnarkoman og hardeste skytter.

3. Lesehest:
Tonje: I hvert fall ikke jeg. Terese (medberegnet kiosklitteratur).
Karoline: Vet ikke. Det var Vigdis Hårsaker før.

4. Hardeste skytter:
Tonje: Linka.
Karoline: Linka (Katja Nyberg er ikke med denne gangen).

5. Lureste skytter:
Tonje: Kristine.
Karoline: Kristine.


6. Mest seriøse:
Tonje: Marit Malm Frafjord.
Karoline: Linka.

7. Mest kilne:
Tonje: ?
Karoline: Jeg kommer høyt der og.
8: Høyest selvbilde:
Tonje: ?
Karoline: Vet ikke. Larsen får svare.

9. Jålebukk:
Tonje: Camilla og Linn (Sulland).
Karoline: Camilla og Linn (Sulland). De varmer opp med øredobber.

Jålebukk

10. PR-kåte:
Tonje: Karoline.
Karoline: I mesterskap er det jippi om man har pressefri.

11. Såpedronning:
Tonje: ?
Karoline: Går mest i YouTube og annet på nettet. Men Kari Mette og Ragnhild har med mange serier.

Såpedronningene.

12: Minst kresne matveien:
Tonje: Isabel.
Karoline: Isabel.

13. Godtegris:
Tonje: Camilla.
Karoline: Camilla og tvillingene (Katrine og Kristine). Delt 1.plass.

14. Mest kresne i matveien:
Tonje: Camilla (spiser bare tomatsuppe, leverpostei og biff).
Karoline: Camilla.

15. Gavmilde:
Tonje: Karoline (sagt under påsyn av Karoline).
Karoline: Jeg er ganske gavmild.

16. Gjerrige:
Tonje: ?
Karoline: Ingen. Er diplomatisk her.

17. Vimsete:
Tonje: Linn (S). Bodde på rom med henne sist. Er alltid i siste liten.
Karoline: Linn (S). Kommer akkurat i tide hver gang.

18. Lyttende:
Tonje: Terese.
Karoline: Terese.

Terese fikk mange tittler.

19. Omsorgsfulle:
Tonje: Terese.
Karoline: Terese.

20. Hissigste:
Tonje: Isabel.
Karoline: Isabel.

21. Sindigste:
Tonje: Terese.
Karoline: Terese.

22. Godtroende:
Tonje: Terese.
Karoline: Jeg er godtroende.

23. Skeptiske:
Tonje: -
Karoline: -

24. Snilleste:
Tonje: Terese.
Karoline: Terese.

25. Strengeste:
Tonje: -
Karoline: Ingen er strenge her. 

Det ble ikke noe Fakta om innlegg i dag, fordi jeg måtte gjøre en engelsk oppgave. Skal få skrivd det ferdig til tirsdag :)

Fakta om: Kari Aalvik Grimsbø

14. fakta om innlegget! Vi kjører i gang med keeperen Kari Aalvik Grimsbø. 

Kari Aalvik Grimsbø.  

Født: 04.01.1985
Kommer fra: Børsa, Sør-Trøndelag.
Lag: Team Esbjerg og Norge
Debut på landslaget: 28.september 2005
Draktnummer: 1

Kari er en attpåklatt, og har tre eldre søsken. Hun startet sin karriere da hun var 5 år, og søsteren Anne Kathrine var treneren hennes i klubben Børsa/Skaun.  Kari var i starten utespiller, men pga høyden ble hun keeper i stedet. Det var ikke bare håndball som innteresserte henne, Kari drev både fotball, ridning og fionlin i tillegg. På slutten av u.skolen sluttet hun med disse tingene og satse på håndballen. Kari spilte en sesong i Buvik, før hun gikk over til Orkdal som 13-14 åring. 
Allerede som 16-åring ble hun innkalt til landslagssamlinger på yngre landslag, og ble regnet som et kjempe talent.  Hun var mange år fast førstekeeper på alderbestemt landslag. 
I 2001 byttet Kari klubb til Byåsen J17, og allerede ved juletider samme år ble hun tatt med i A-lags stallen. Byåsen hadde bare en keeper, og derfor fikk Kari bli med. Hun spilte 4 kamper 2001/2002 sesongen. Sesongen etter ble hun fast andrekeeper, mens Kjersti Beck var førstevalget. Kari fikk ikke så mye spilletid, men de gangene hun var på banen gjorde hun det veldig bra. Hun fikk etterhvert mer og mer tillit på håndballbanen. I tillegg spilte hun fast på J17 og andredivisjonslaget. 


I 2004 tok Kari og resten av de norske juniorlandslaget sølv i EM, etter at de tapte mot Russland i finalen. I tillegg fikk hun  seriesølv, cupsølv og sluttspillsølv med Byåsen sesongen 2003/2004. 
Kjersti Beck ble tatt med til EM i 2004, og hun slet med vondt kne og sykdom etter dette. Kari fikk derfor sjansen i Byåsen målet, en sjanse hun tok godt vare på. Hun var veldig delaktig i alle sølvmedaljene. Kari sto veldig bra denne sesongen, og hun fikk også et tilbud av Larvik. Kari takket nei fordi hun mente hun kunne utvikle seg mer i Byåsen. 

Sommeren 2005 vant Kari nok et sølv med juniorlandslaget, i VM. De ledet finalen lenge, men måtte etterhvert gi slipp på seieren. Kari gjorde et flott mesterskap, og dette ble hennes siste for juniorlandslaget. Det ble 42 yngre landskamper på henne tilsammen.  
I september ble hun innkalt til samling med seniorlandslaget, hun spilte da også 15 minutter i en landskamp mot Portugal. Hun fikk i sjansen i VM 2005, men hun pådro seg en skade i kneet som satte henne ute av spill uansett. 
Etter jul i sesongen 2005/2006 kom hun tilbake fra skaden og fikk enda mer spilletid i Byåsen. Det ble nok et sølv i både serien og NM, de ble slått av Larvik. I sluttspillet vant de første kampen med seks mål mot LHK, men tapte med elleve i returkampen. I Champions Leauge var de nærme en kvartfinale plass, men tapte den siste avgjørende kampen. 

Kari mot Linka (Larvik)

I 2006/2007 sesongen gikk Kjersti Beck over til Astroc Sagunto, og Kari ble førstevalget på Byåsen. Selv om de fikk inn erstatter for Beck, var det hun som fikk sjansen. 
Høsten 2006 ble Kjersti skadet, og Kari fikk bli med til EM i Sverige. Hun ble da et andrevalg på landslaget, etter Katrine Lunde Haraldsen. Da sto hun bare oppført med to landslagskamper. I november spilte Norge Møbelringen Cup, og Katrine Lunde kunne ikke være med pga en øm lårmuskel. Det ga plass til Kari, og hun spilte fantastisk i de to kampene hun fikk sjansen i.  Mot Frankrike reddet hun 15 av 22 skudd, ikke verst. Hun kom på allstarteam i MC turneringen som beste keeper. 
I EM var Katrine tilbake, og var førstevalget på laget. I andre kampen ble Kari satt på tribunen for å gi Terese Pedersen plass.  Det samme skjedde i en mellomspillkamp og Terese spilte strålende. Kari ble allikvel med i kampen dagen etter mot Ungarn. Før semifinalen tråkket hun over, og fikk igjen tribuneplass. Hun kom tilbake i finalen, men satt å så kampen fra benken. Hun kom inn på noen straffer, men reddet ingen. Kari fikk tilsammen en time og ti minutter på banen, og hun kunne ikke forvente mer da hun bare var en debutant. Allikevel så fikk hun gull i sitt første seniormesterskap. 

Kari sammen med Gro, Linka og Kari Mette under EM 2006

I World Cup 2007 fikk hun mye spilletid fordi Katrine var ute med øyeskade i de første kampen. Kari fikk også sjansen i VM, og spilte godt under Møbelring Cup før mesterskapet. Hun ble kåret til Norges beste spiller mot Russland i MC. I selve VM gikk det ikke så bra, og Terese spilte bedre. Derfor måtte Kari se flere kamper fra tribunen. 
I NM 2007/2008 sesongen lykkes endelig Byåsen med å vinne over Larvik. Kari sto en veldig bra kamp, og hun hadde en stor del av æren for at de vant finalen.  

På en landslagstrening i 2007

Kari ble tatt med i OL troppen, og klarte å bli utvist i sin OL-debut. De var en spiller i mindretall, og hadde derfor tatt ut keeperen. Etter et angrep skulle Karoline Breivang og Kari bytte så de fikk inn keeperen igjen. Kari var litt ivrig og løp ut på banen før Karoline var bak streken. Dette var hennes første utvisning noen gang. Hun var andrevalget, og fikk ikke spille så mye. Hun fikk sjansen de siste fem minuttene av finalen, og reddet to straffekast. 
I EM 2008 ble det ikke så mye spilletid, fordi Terese Pedersen fikk sjansen i stedet. Det ble derfor mer tid på tribunen enn på banen for Kari, til og med i finalen måtte hun takke med en tribuneplass sammen med Ragnhild Aamodt. 

OL fest. 

Før VM 2009 viste Kari godform, spesielt i Champions Leauge med Byåsen. Thorir tok Kari med til VM, sammen med keeperne Katrine og Terese. Det ble nok en gang mye tribunesitting, men hun fikk litt mer spilletid denne gangen. Hun fikk spille i de første kampene, der de møtte enkel motstand. I semifinalen fikk hun igjen tillitt og spilte strålende.  Kari kom på rett før pause, og etter en omgang hadde hun en redningsprosent på 50. Dessverre gikk det ikke så bra for laget ellers, og det ble tap. Allikevel var dette en av de beste presentasjonene av Kari for Norge. 

Katrine Lunde H og Kari

Terese Pedersen takket nei til landslaget i 2010, og det ga rom til Kari Aalvik Grimsbø som nå ble andrevalget på laget igjen. Før EM ble hun nok engang tatt ut på all star-laget i Møbelringen. Em-oppkjøringen ble ikke helt som planlagt for Kari. Hun koste litt med katten sin, noe som endte med kloring og biting. Hun måtte derfor stå over noen treninger, men hun ble klart til EM. Hun spilte bra, og det spesielt mot Nederland. Dette var en kamp Norge måtte vinne med seks mål for å nå semifinalen. I løpet av de siste tretti minuttene av kampen slapp Kari bare inn 4 mål. Hun hadde da en redningsprosent på 67 prosent. Det er verdensklasse!

Kari måtte sitte på siden under treningene før EM.

Kari gikk over til Team Esbjerg i 2010/2011 sesongen. Der skal hun være i tre sesonger! Det var lenge usikkert etter EM om hun hadde noen klubb å spille i. Det var nesten så Esbjerg gikk konkurs, heldigvis ble de reddet.  

Fakta om: Katja Nyberg

13.fakta om innlegget og i dag skal jeg skrive om Katja Nyberg. 

Katja Johanna Alice Nyberg

Født: 24.08.1979 i Sverige
Oppvokst i: Finland
Lag: Larvik hk og landslaget
Debut på landslaget: 23.mars.2001
Draktnummer: 3 (Norge) og 14 LHK

Katja som klubbspiller:
Katja Nyberg vokste opp i Finland som liten. Hun er datter av Robert Nyberg, den første finske utlandsproffen i håndball. Katja startet sin karriere i Sparta IF,laget ble trent av faren hennes.
Som 18 åring flyttet hun til Sverige og spilte en sesong for Stockholmspolisen IF før hun dro videre til Norge.

1.juli 1998 begynte Katja Nyberg i Larvik håndballklubb, og var der til 2005. Hun scoret mange mål, og var en viktig spiller for laget. Hun var også veldig flink til å komme nest sist på ballen. Katja slet litt med skader også under denne perioden, men ikke så mye som nå. Hun var ute i perioder pga brukket finger, finger ut av ledd, hovent kne og litt diverse. Allikevel fikk hun vist seg godt fram, selv om det gikk opp og ned i perioder. Foran 4014 tilskuere spilte hun og Kristine Duvholt Havnås sin siste kamp for klubben på bortebane, 21.05.2005. Katja og resten av laget spilte en fantastisk kamp og vant 37-27 mot Podravka i europacupfinalen. I løpet av den tiden vant hun seks seriemesterskap, fire cupmesterskap og en europacuptittel. Hun ble kåret til ''Årets kvinnelige spiller'' i norsk eliteserie 2001 og 2005.

Katja i Larvik
Hun gikk over til Krim Ljubljana for å spille der i en sesong. Det gikk ikke som hun håpet, dessverre. Etter et par kamper skadet hun en skulder og var ute resten av sesongen.Hun ble fristilt fra kontrakten sin, pga skaden. 
Sommern 2006 gikk hun over til Ikast-Bording og kjæresten Gro Hammerseng. Hun gjordet også det bra der, selv om hun slet med en del skader . 

Katja gikk over til Ikast og kjæresten Gro i 2006.

I fjor gikk hun over til Larvik igjen, men har ikke spilt for laget grunnet skader. Hun står oppført som lagleder for laget enn så lenge. Jeg håper vi snart får se henne på banen igjen. 

Både Gro og Katja har måtte sitte mye på tribunen pga skader

Katja som landslagsspiller:
Katja spilte 11  landskamper for Finland, men i 2001 ble hun norsk statsborger. Hun debuterte på det norske landslaget 23.mars.2001 mot Frankrike. Hennes første mesterskap ble EM 2002 og  de fleste har sikkert fått med seg hennes frikast fra midtstreken. Da sa Harald Bredeli: Hvis Katja Nyberg  scorer på den, skal jeg gå fra København til Århus. Det var bare for Bredeli å begynne å gå, for Katja scoret!  Det ble mye presse rundt Katja dette mesterskapet, og dette var noe hun ikke var vant til. Derfor prøvde hun å gjøre seg litt anonym. Mot finalen i Danmark følte ikke Katja at hun hadde gode presentasjoner og med kun et sølv for de norske jentene ble det ikke lettere. Det tok en stund før Katja var kvitt frustrasjonen fra dette mesterskapet.
Hun fikk bli med i VM-troppen 2003 og viste seg godt fram. Selv om hun ikke var så fornøyd selv, for hun har store forventinger til eget spill. I tillegg hadde hadde hun litt dårlig selvtillit. Hvis hun bommet et par ganger var det ikke alltid at hun tørte å skyte mer. Katja var ikke så flink til å tørre å gjøre feil, noe som var dumt. Hun stolte heller ikke så mye på seg selv, selvom hun kunne veldig mye.


Katja ble også med til EM i Ungarn. Spørsmålene om hvorfor hun ikke skyter mer henger fortsatt i luften, men Katja liker heller å sentre til sine medspillere. Hun mener selv at hun er en utrolig dårlig skyter, men Breivik mener noe helt annet. Mange forventet at hun skulle score over ti mål i hver kamp, og med det presset var det ikke så lett. Det var ingen som la merket til at hun nesten sist på mange mål, noe som også burde være like bra. Hun kom seg utover mesterskapet, og hun og Gro Hammerseng styrte skuta. I finalen startet hun med tre fulltreffere, noe som man hadde ventet på under hele mesterskapet. 
Katja skadet seg før VM 2003, og fikk ikke vært med i dette mesterskapet. 
EM-HELT: Katja Nyberg er ikke blitt mindre ettertraktet etter strålende spill for Norge i EM. Her i duell med Danmarks Rikke Skov i søndagens finale. Foto: AP Foto: AP
EM 2004

I 2006 var Katja tilbake på banen, til stor glede for mange. Endelig hadde vi fått igjen storskytteren vår! Dessverre skulle ikke den gleden vare så veldig lenge. Allerede etter 18 minutter i åpningskampen var det klart at Katja Nyberg var ute av EM.  Det var klart etter kampen at hun hadde delvis røket av leddbånden. Dette var er et stort tap for laget, og synd for Katja.  Etter kampen var det bare dette som var i fokus, og man så at alle på laget var preget av Katjas skade. Spesilet kjæresten Gro tok dette veldig tungt. Katja klarte så vidt å snakke med pressen, og måtte avbryte intervju med TV2. Katja har vært mye skadet før, og hadde akkurat blitt frisk etter en skulderskadet!  Katja tok det selvfølgelig tungt i starte, men humoren var ikke borte.  Marit Breivik lot Katja bli igjen i mesterskapet som en støtte/coach/rådgiver, istedet for å sende henne hjem. 


At Katja ble skadet gikk hardt inn på Gro, her får hun trøst av Marit Breivik

Katja tok det også veldig tungt

Katja fikk prøve seg igjen i VM året etter. Etter et vedlig solid mesterskap ble hun kåret til VMs beste spiller. Det var greit å gjøre comeback på denne måten. Året etter var det duket for OL, og Katja skulle selvfølgelig få være med.  Nok en gang viste hun hva hun var god for, med flere mål og mange assist. Før siste kamp i gruppespillet klarte Nyberg å få en vridning i kneet på treningen- Hun måtte stå over flere kamper, men var tilbake i semifinalen. Der kalrte hun å bomme på åpent mål ikke lenge før slutt, men heldigvis reddet kjæresten Gro finaleplassen. Katja fikk også spilt finalen, der Norge klarte å få med seg gullet. Katja som hadde bursdag dagen fikk vel en utrolig fin bursdagsgave.
Etter OL ble hun kåret til æresmedlem av det finske håndballforbundet. Selv om hun nå er norsk statsborger!Katja har dessverre slitt veldig med skader, og har derfor ikke fått vært med på noen mesterskap siden OL 2008. Vi får bare håpe at hun snart er kvitt skadene og kan komme seg tilbake til landslaget og Larvik!!!  
Hun og Gro Hammerseng gjorde det slutt rett etter at de hadde kjøpt hus sammen i Larvik, men de spiller fortsatt på samme lag. Det virker fortsatt som om dem er veldig gode venner! :-) 

Her et et bilde av Katja sammen med sine medspillere i Danmark

Visste dere dette om Katja? 
Før så var friidrett hovedidretten hennes?  Hun drev en del med høydehopp, og hennes personlige rekod er 1,67 meter. Hun satset mest på den finske nasjonalsporten, spyd. Hennes personlige rekord er 52,50 meter. 

Kilder:
op.no, wikipedia, vg.no

Fakta om: Cecilie Leganger

12. fakta om innlegget, og i dag skal jeg skrive om keeperen Cecilie Leganger! 

Cecilie Leganger

Født: 12.03.1975
Kommer fra: bergen
Lag: Larvik HK
Debut på landslaget: 02.02.1993 
Draktnummer: 77 

Cecilie som klubbspiller:
Cecilie begynte å spille håndball som 13 åring. Cecilie har prøvd både fotball,basketball, svømming og friidrett. Hun ble oppdaget på en fotballtrening/kamp, og de ville ha henne med på Løv/Ham. Etter en stund gikk hun over til Fylling. Der spilte hun også da hun slo igjennom som seniorspiller i 1993. Cecilie gikk etterhvert over til Tertnes. Allerede i starten av 1996, tre år etter sin landslagsdebut, la hun opp som håndball spiller bare 20 år gammel. Cecilie mente selv at dette var nødvendig. Hun hadde allerede da fått tittelen ''verdens beste målvakt''.

Vi hadde ikke sett bergens-jenta for siste gang, for allerede et år senere var hun tilbake. Denne gangen for Bækkelaget. Sammen med dette laget var hun med å vinne cupvinnercupen, det var første gang et norsk lag hadde vunnet noe sånt. Året etter vant de også denne tittelen sammen med seriegullet og det norske cupgullet. I 2000/2001 sesongen kvalifiserte de seg til Champions Leauge, og Cecilie spilte strålende. Det ble gull i NM og sølv i serien samme år. Tidlig i 2001 brøt Cecilie med Bækkelaget selvom hun hadde et år igjen. Hun mente de hadde begått flere kontraktbrudd og at de ikke hadde holdt det de hadde lovet.

Cecilie som BSK spiller

Cecilie gikk derfor over til gamleklubben Tertnes. Bækkelaget truet med å gi henne karantene, så hun ikke fikk spille i Tertnes og på landslaget. Det norske håndballforbundet holdt med Cecilie, så hun fikk fortsette å spille.
Motivasjonen var på topp for Cecilie og hun spilte veldig bra. Spesielt da de møtte Bækkelaget, de vant 3 av 3 kamper og det med 4 mål tilsammen på alle kampene. Cecilie spilte strålende i de avgjørende sluttminuttene.

I Tertnes

I sesongen 2003/2004 gikk hun over til slovenske Krim. Hun spilte ikke hele kamper, fordi hun mått ta hensyn til et operert kne. Hun var helt frisk i kneet i februar 2004.  Cecilie hadde en drøm om å vinne Champions Leauge, og derfor gikk hun over til Krim. De kom seg til finalen, men tapte for Slagsle. Cecilie fant seg ikke helt til rette og byttet derfor over til Slagelse i 2004/2005.

I Krim.

Drømmen om å vinne CL var fortsatt stor, og Slagelse imponerte Cecilie i finalen i 2004. En av de største grunnene til at Cecilie gikk over var fordi hun fikk Anja Andersen som trener.
Sesongen 2006/2007 var en av hennes beste sesonger så langt i karrieren. Slagelsen gikk gjennom serien og sluttspillet (26 kamper) med 26 seiere. Slagelse skrev historie og ble det første danske laget som har gått ubeseiret gjennom verdens beste håndball-liga. De kan takke Cecilie Leganger for hennes fantastiske målvaktsspill.  De vant også Champions Leauge, og Cecilie var da den første norske spilleren som har vunnet CL. 

Champions Leauge mester

I sesongen 2008/2009 ble Cecilie med Anja Andersen til FCK. Målet var nok en gang å vinne CL i 2010. 
I den danske cupfinalen i 2010 kom Cecilie tilbake etter et halvtårs skade fravær. Hun reddet da FCK i sluttminuttene da hun reddet et straffekast. Dette var da FCK første danske tittel. 
Det ble bare to sesonger i FCK , for laget ble lagt ned da Anja Andersen ga seg. Cecilie Leganger og Linn-Kristine Riegelhuth(som gikk over til FCk året før) skrev begge en tre års kontrakt med Larvik.
Cecilie Leganger har storspilt i Larvik, og hatt mange klasseredninger. Kampen mellom Larvik og Dinamo  er en av eksemplene som kan nevnes. Hun slenger seg som en tiger, og er i en klasse for seg selv.

Cecilie ble klubbvenninne med Gro i 2010

Cecilie som landslagsspiller:
Som nevnt tidligere i innlegget debuterte hun på landslaget i 1993 da hun kun var 17 år gammel. Hun var med å vinne gull i junior-Em i 1992 og i 1995 vant hun bronse i U-EM.  
Det er vanlig at debutantene ikke får så mye spilletid i sitt første mesterskap, men dette var ikke et tilfelle for Cecilie Leganger. Som 18 åring  ble hun med til VM i 1993, og hun spilte strålende. Cecilie spilte så bra at hun ble kåret  til,turneringens beste spiller. Cecilie har høye mål til seg selv og dette viste hun i VM 1995. Hun ble kåret til den beste målvakten, men ga prisen videre til Sør Koreas keeper fordi Cecilie mente at hun hadde vært bedre. Denne handlingen førte til at '''International Comittee of Fair Play'' ga henne en Fairplay-pris i 1998.  
Som sagt la hun opp i et år fra februar 1996 og til juli 1997. I 1998 gjorde hun comeback på landslaget, og hun ble med til EM samme år. Hun hadde ikke vært med i et mesterskap siden 1995, og hadde bare for noen få måneder siden begynt å spille på klubblaget igjen. Derfor var mange usikker på formen hennes før mesterskapet. Cecilie beviste for alle at det var en riktig avgjørelse at hun ble tatt ut. Hun storspilte, og dette spesielt i semifinalen. Det var keeperkollegaen Heidi Tjugum som fikk stå i finalen, siden hun hadde spilt godt med finalelaget (Danmark) tidligere i turneringen. Anja Andersen og flere mente Cecilie burde stå, men sånn ble det ikke. Allikevel hadde hun spilt så godt i gjennom turneringen at hun ble kåret til EMs beste målvakt. Cecilie bestemte seg for å dele prisen med Heidi Tjugum. Norge vant gullet, som du kan lese om her.

EM mestere - Cecilie og Tonje

I Vm 1999 hadde hun en ryggskade, men hun ble fortsatt med i troppen. Hun fortsatte storspillet og i åttendelsfinalen mot Ukraina reddet hun mange baller og Norge. Østerrike var så reddet for henne at ingen turte å  ta straffe mot henne. Hun storspilte også i finalen mot Frankrike, der det ble fire ekstra omganger før Norge kunne ta seieren. Igjen ble Cecilie kåret til turnerningens beste målvakt. Hun viste også en god fairplay stil. Det var et ønske om at Norge skulle lage mer show på hjemmebane og Anja Andersen mente Cecilie burde score mål. Cecilie hørte på dette og skulle derfor prøve under kampen mot Australia. Hun hadde blitt godt kjent med Australias keepere, og hadde tilslutt ikke hjerte til å gjennomføre det. Hun synes at det ville fornærme dem, hvis hun gjorde det.  

Cecilie har mange måter å redde ballene på.

Før OL 2000 pådro hun seg en ankelskade, men var i toppform rett før mesterskapet. Mot Ungarn reddet hun Norge da hun kom inn i 2.omgang og reddet mange baller. Mot samme lag i semifinalen fikk Norge og Cecilie problemer og Cecilie ble sittende på benken. Verken henne eller Heidi klarte å redde dem. Det ble bronsefinale, og der satt hun også mye på benken. 
Etter OL prioriterte hun medisinstudiene og tok eksamen. Cecilie deltok ikke i EM 2000. Hun var tilbake i 2001, og storspilte som vanlig. I 2002 fikk hun ikke bli med pga skadet korsbånd. I 2003 var hun tilbake i VM, og spilte fortsatt veldig bra. Det gikk ikke så bra for Norge, og de måtte spille om 5.plass. De fem beste lagene fikk OL plass. Cecilie startet på benken, men kom inn tre minutter før pausen og reddet tre skudd. Hun sto hele andre omgang og reddet 16 skudd og holdt Norge inne i kampen. Det ble dessverre tap mot Spania, og ingen OL året etter.

Fotredning i 2003
evas-handballside

Hun spilte sin siste landskamp 27.mars.2004, og sa at et comeback var uaktuelt. Det kan hende hun fristes av OL 2012, i og med at hun aldri har vunnet et OL gull. Cecilie regnes fortsatt som verdens beste keeper. 

Her er hennes utmerkelser
Beste målvakt i VM (1993, 1995, 1999 og 2001), beste målvakt i EM (1994 og 1998), VMs beste spiller(1993).
Årets målvakt i norskeliteserie (2000, 2001,2002) og i den danske serien (2005,2006,2007,2008 og 2009)  
1998: Fairplaypris, 2000: Oslo kommunens årespris, 2001: Verdens beste håndballspiller, 2007: Årets spiller i Danmark og 2008: tidenes beste norske kvinnelige håndballspiller. 

Cecilie har hatt mye å være glad for! 

Hva synes du om Cecilie Leganger??

Kilder:

Evas - handballside 
Wikipedia.no

Fakta om: Tine Stange

11.fakta om innlegget, og nå skal jeg skrive om Tine Stange.

Tine Stange 


Født: 14.05.1986
Kommer fra: Tønsberg
Lag: Larvik og landslaget.
Debut på landslaget: i 2007. 
Draktnummer: 17 (LHK) og 20 på landslaget.


Tine vokste opp i Tønsberg sammen med sine foreldre og storebroren sin. Hun startet håndballkarrieren sin som 5 åring. Tine startet opp i klubben Ramnes, der hennes mor også hadde spilt. Som 17 åring gikk hun over til Larvik for å utvikle talentet sitt.  Allerede fra første sesong var hun med i A-lagstroppen, men hun var som regel en benksliter. Det var mange gode spillere på laget, og kampen om plassene var tøffe. Det ble derfor mye spilletid på rekruttlaget og på andrelaget til Larvik i 2.divisjon. Der spilte hun veldig bra, og etterhvert ble hun også med på juniorlandslaget. Der har hun sølv i både EM og VM.
...

Etter at hun var ferdig med videregående på håndballlinjen i Sandefjord, tok Tine et friår fra studier. Hun tok seg en jobb i barnehage for å få tid til å trene enda mer. Da Katja Nyberg byttet klubb i 2005, ble Tine hennes erstatter. Larvik ville ikke finne en annen erstatter for Katja, men heller satse på Tine. Noe jeg tror var en veldig lur ide. Tine utviklet seg, og hun fikk mer spilletid etterhvert. I semifinalen mot spanske Itxako Estella i Cupvinner Cupen (2006) fikk hun sitt gjennombrudd. Da spilte hun 25 minutter og satte inn tre mål. I mai samme år ble hun innkalt til sin første samling med rekruttlandslaget, men hun fikk ikke vært med fordi hun hadde kamper med Larvik. 

I slutten av 2006/2007 fikk hun veldig mye spilletid i Larvik, og spilte veldig godt. Det var i sluttspillet hun fikk vise seg skikkelig fram. Karl Erik Bøhn ville at de nest beste i spillerstallen som hadde sittet mye på benken skulle få prøve seg. Han tok ikke sluttspillet så seriøst, og ville derfor forberede disse spillerne til neste sesong. I de to sluttspillfinalene mot Byåsen fikk Tine 6 mål i den ene kampen og 5 i den andre. I den siste finalen ble hun kåret til Larviks beste spiller. Larvik vant begge kampene, og Tine hjalp godt til for at det skulle skje. 
...
Tine har en god skuddarm

Tine har vunnet NM 7 ganger,  sluttspillet 6 ganger og serien 6 ganger med Larvik. Hun har også vært med i Champions Leauge, men der har hun bare kommet til semifinalen. I sluttspillet med Larvik i 2007 viste hun gode presentasjoner, og ble i mai kalt inn til en samling med rekruttlandslaget. Hun ble i tillegg tatt ut til Norges EM lag i beachhåndball i Italia. Tine var da også satt opp til å være en av de tre reservene til landslagets treningsleir i Kina. Kristine Lunde måtte ut pga en skulderoperasjon, og Tine ble innkalt. Hun fikk derfor ikke delta i beachhåndball. 
Hun fikk sin landslagsdebut mot Spania i Kina, og hun fikk et mål. Tine ble tatt ut til neste samling som var i august. Da fikk hun spille i en av to kamper mot Romaina. Hun fikk ikke så mye spilletid, men scoret fire mål. 
...
Tine har fått vært med på mange seiere med Larvik.

I  november 2007 skadet hun ankelen sin, og måtte stå over flere kamper. Møbelringcupen med rekruttlandslaget måtte hun droppe pga denne skaden. Hun kjempet om en plass til VM samme år, men kom dessverre ikke med. 
Året 2008 startet med skader igjen for Tine, ogdet tok en stund før hun var tilbake.Ikke før i april var hun klar til å spille igjen. I junie ble hun med til Spania for å spille VM i strandhåndball. 
I august var flere av de sentrale spillerne i Larvik borte pga OL, og Tine fikk en mulighet til å vise seg fram nok engang. I Nøvling cup fikk hun spille 30 minutter i hver kamp, noe som var veldig mye. Larvik kom  seg til finalen, men tapte dessverre mot Aalborg DH. Tine fikk ikke vært med i finalen fordi hun ble skadet under cupen. Tine fikk et håndbrudd. Det tok litt over en måned før hun var tilbake på parketten. 
...
En skadet Tine Stange.

Tine gjorde det også veldig godt i året 2009. Hun var en av de sju som ble tatt ut til landslagssamling i februar, som rekruttspiller. Hun spilte godt i Larvik, og viste seg nok en gang veldig godt fram. Thorir Hergeirsson tok med seg Tine på treningsleir til La Santa i juni. Hun fikk også være med i World cup i september, og hun viste gode sider. Det gikk så bra at hun endelig fikk sjansen til å være med i VM dette året. Dette var hennes første mesterskap som seniorspiller.  Hun ble populær i Kina tydeligvis, for i en lokalavis i Kina  prydet Stange forsiden: 
...
Ingen skjønte hva som sto, men det var sikkert noe positivt. 

Tine fikk litt spilletid i VM, og det gikk bra. Dessverre fikk hun en håndflate i hodet i en kamp, og det endte med et kutt i panna. Hun måtte derfor sy.  Tine fikk heldigvis spille videre. Hun hadde litt dårlig uttelling i mesterskapet, men skuddarmen ble lagt godt merke til. 

Her er Tine etter at hun fikk en hånd i panna

Hun fikk etter nok en god sesong i Larvik sjansen igjen i EM 2010. Det var hun og sju andre spillere fra Larvik som fikk plass i EM troppen. Linn Sulland kom inn i semfinalen, så det ble tilsammen 9 Larvikspillere. Tine Stange var en av de tre som fikk omgangsyken, og måtte derfor isoleres. Tine måtte sto over kampen mot Sverige og Ukraina. Hun kom seg tilbake, og hjalp til for at Norge skulle vinne nok et EM gull!

Jeg gleder meg til å se Tine framover, og hun er utrolig god. Tine har en god skuddarm, som vi kommer til å få se mye mer av i fremtiden. Jeg tror hun kommer til å få beholde plassen sin på landslaget, hvis hun fortsetter som før ihvertfall :) Hva synes du om Tine Stange?? 

Beklager...

men ''Fakta om'' - innlegget om Tine Stange kommer i morgen :) 

Har hatt litt dårlig tid i dag, så har ikke fått tid til å skrive noe. I morgen er det fredag, og da er det ikke så mye å gjøre uansett.

Fakta om Linn Jørum Sulland

10. fakta om innlegget, og her skal  jeg  skrive om Linn Jørum Sulland! 

Linn Jørum Sulland


Født:                             15.071984
Kommer fra:                  Oslo
Lag:                              Larvik og landslaget.
Debut på landslaget:    VM 2005
Draktnummer:              15 (LHK) og 17 på landslaget.


Linn Jørum Sulland kommer fra en skikkelig idrettsfamilie. Moren hennes, Guri Jørum, debuterte til på landslaget i håndball samtidig som Marit Breivik. Hun var keeper fra 1975- 1981 og spilte 51 landskamper. Faren har spilt topphåndball for Stabæk i sin tid. Hun har en tre år yngre lillsøster som også spiller håndball, Randi spiller på Norstrand!


Randi og Linn Sulland.

Stabæk:
Linn spilte for Korsvoll før hun gikk over til Stabæk som 17 åring. I sin første sesong i klubben  var Linn med på å vinne spar-seroen for 17-åringer. Året etter fikk hun også prøve seg på A-laget til Stabæk. Hun er egentlig høyre back, men fikk mest spilletid på høyrekanten.
Janne Tuven ble skadet høsten 2003 og Linn måtte overta som høyre back.  Hun gjorde det veldig bra, og utviklet seg vedlig bra som høyre back. 
Høsten 2005 var Linn sin tid. Hun scoret mange mål, og var den som hadde scoret flest i elitseserien sammen med Linn-Kristin Riegelhuth sesonge 05/06. De scoret 159 mål hver, hun ble også kåret til årets spiller. 
Linn var Stabæks toppscorer i sesongene 04/05, 05/06,06/07,08/09Landslaget: 
I 2003 var hun med å vinne bronse i VM for juniorlandslaget. Hun ble da etter en liten stund innkalt til sin første seniorlandslagssamling, som rekrutt spiller. Det var ikke mange høye venstre hendte spillere, og Marit Breivik så at Linn kunne bli god. Hun ble reserve under VM 2003. 
Hun imponerte å fikk være med på flere landslagssamlinger, som rekruttspiller vel og merke. Hun måtte igjen ta til takke med en reserve plass under EM 2004. 
Linn Jørum Sulland fikk sin landslagsdebut i VM 2005. Vigdis Hårsaker var skadet og fikk derfor sjansen til å vise seg litt frem. Dessverre gikk det ikke veien for verken Linn eller Norge. De havnet på en 9.plass, og Linn fikk veldig liten spilletid. 
Hun ble ikke med til Sverige under EM, men fikk sjansen i VM 2007. Dessverre gikk det galt i mellomspillet for Linn, hun skadet ankelen og måtte hinke ut av banen. Det var overtråkk og hun måtte stå over noen kamper for å bli klar igjen. Hun klarte å score tre mål før hun måtte gå gråtende ut av banen. Hun kom seg tilbake i sluttspillet, heldigvis.

Linn var reserve da de andre reiste til Beijiing, men hun fikk  plass i EM  troppen samme år. Hun hadde dårlig uttelling på starten, og fikk ikke så mye spilletid. Mot Romania viste hun andre takter, og satte ballen i nettet seks ganger.
Hun ble vraket av Thorir Heigeirsson i VM 2009, noe hun tok veldig tungt. Det samme ble hun i EM 2010, men hun ble tatt inn i varmen før semifinalen. Thorir mente de trenge langskuddene hennes, og at hun hadde fordel med at hun var venstrehendt. I tillegg var Linn en del av 7-meter teamet (straffekast laget), og det kom godt med. Linn tok revansj og viste hva hun var god for. Hun scorer sju mål, og fem av dem var på straffer i semifinalen. I tillegg ble hun kåret til banenes beste av seerne og fikk ni av ti poeng på spillerbørsen. Hun fikk mye skryt av lagvenninne etterpå. 

Linn hadde mye å smile for etter etter EM semifinalen og finalen :-)


Larvik:

Linn Jørum Sulland etter sin første hjemmekamp med Larv
I sesongen 2009/2010 gikk Linn over til Larvik. Hun ble da en erstatter for Linka som gikk over til FC København.  
Linn ble som kjent vraket i VM 2009, men hun viste i Larvik at Thorir hadde gjort en feil. I NM finalen scoret hun åtte mål før pause, og fire etter.  Hun har viste gode takter i Larvik, og har reddet dem i flere kamper. 
Hun er en av de som scorer mest på laget, og har flere ganger blitt toppscorer i kamper. Hun er også veldig god på straffekast, selvom det ikke har gått se bra de siste gangen. Linn viser hva hun god for, og spiller veldig bra. Vi får se i fremtiden og håpe på at hun ikke blir vraket fra landslaget flere ganger. 

Linn sammen med Tonje Larsen :)


Fakta om: Larvik håndballklubb

Tenkte jeg skulle skrive litt smått om Larvik Håndballklubb, dette er det 9. fakta om innlegget :- )

Larvik Hk ble stiftet 30.mai.1990. Allerede to år etter rykket de opp i elitserien, og på slutten av 90 tallet har de vært en av de ledende kvinneklubbene i Norge. Larvik har et rekruttlag i 2.divisjon,  et J20  og et J18-lag i tillegg til laget i eliteserien. 

Larvik Hk er det eneste laget som har vunnet alle kampene i eliteserien i sammen sesong. De har ikke bare klart det en gang, men seks ganger. De har i tillegg vunnet ''The Double'' (serien og cup i samme sesong) seks ganger. I 2004/2005 vant de NM, serien, sluttspillet, cupvinnercupen og beach-NM. Dette var alt de kunne vinne i en sesong.

Larvik har hatt mye å feire gjennom de siste årene. 

Størte seier hjemme: 50-10, i 1995 mot Sverresborg.
Største seier borte: 57-15, i 2007 mot Ullensaker/Kisa.
De har i tillegg i norsk eliteserie i en sesong
929 scoringer i 2002/03 og 845 i 2004/05, de har spilt sammenhengende i eliteserien siden 1992. De har heller ikke tapt en seriekamp på hjemmebane siden 1999. 
...
10 år uten serie tap på hjemmebane - 2009.


Det er Larvik som har vunnet flest seriemesterskap i håndball. Pr 2010 har dem vunnet 12 ganger.
Meritter i Norge: 
Eliteserien, gull:
93/94,  96/97, 99/00, 00/01, 01/02, 02/03, 04/05, 05/06, 07/08, 08/09, 09/10
Eliteserien, sølv: 94/95
Eliteserien, bronse: 95/96, 97/98, 03/04 

NM (Pokal cup)
Gull: 95/06, 97/98, 99/00, 02/03, 03/04, 04/05, 05/06, 06/07, 08/09, 09/10, 10/11.
Sølv:93/94, 96/07, 98/99, 07/08. 
...
Første NM gullet, Tonje Larsen til høyre.

Sluttspill: 
Gull: 94/95, 95/96, 96/97, 04/05, 05/06, 06/07, 07/08, 08/09, 09/10.
Bronse: 93/04
Ble ikke arrangert fra
97/98 - 03/04. 

Meritter i CL:
Semifinale: 01/02,03/04, 09/10
Kvartfinale: 00/01, 02/03, 06/07 
Deltakelse:
94/95, 97/98, 00/01, 01/02, 02/03, 03/04, 05/06, 06/07- 10/11. 

Cup Winner's cup:
Gull: 04/05, 07/08
Sølv: 08/09

EHF Cup:
Sølv: 95/96. 
-------------------------------------------------------

Spillerstall 2010/2011 :- )

Trykk for større bilde. 

2 Tonje Larsen (kaptein)
I klubben siden juli 1992 - juni 2013. (Spilte i Viborg 98/99)
4 Sara Breistøl
Juli 2000 - juni 2011
5 Heidi Løke
Juli 2008 - juni 2011. (Tidligere juli 2000 - juni 2002)
6 Tine Rustad Kristiansen
Juli 2002- juni 2012
7 Kari Mette Johansen
Juli 1998 - juni 2011
8 Karoline Dyhre Breivang
Juli 2005- juni 2011
9 Nora Mørk
Juli 2009 - juni 2012
10 Gro Hammerseng
Juli 2010 - juni 2012.
11 Linn-Kristin Riegelhuth
Juli 2010 - juni 2013 (tidligere: juli 2002 - juni 2009) 
14 Katja Nyberg (lagleder, er skada
Juli 2010 - juni 2012. (tidligere: 1998 - juni 2005)
15 Linn Jørum Sulland
Juli 2009-juni 2012
16 Lene Rantala
Juli 1997 - juni 2012
17 Tine Stange
Juli 2003 - juni 2010
18 Olga Medvedeva
Juli 2006- juni 2011
19 Thea Mørk 
Juli 2010 - juni 2012
77 Cecilie Leganger.  
Juli 2010 - 2013.

(Amanda Kurtovic kom inn i midten av sesongen) 

Tonje Larsen er den som har vært lengst i Larvik av de som spiller der nå. I tillegg har hun vært med å vunnet alle seriemesterskapene og alle pokal cupene (NM). Tonje var borte fra klubben i 98/99 for da spilte hun i Viborg. 
Kari Mette Johansen, Lene Rantala og Sara Breistøl har vært i klubben i over 10 år. 
...
Kari Mette Johansen og Sara Breistøl (i midten) har spilt i Larvik i over 10 år. Her med Tine Kristiansen og Linka.

Disse Larvik-spillerne har blitt kåret til ''Årets kvinnelige spiller'' i den norske eliteserien: 
Lina Olsson(96 og 97), Kristine Duvholt(00), Katja Nyberg(01 og 05), Tonje Larsen(02 og 03), Linn-Kristin Riegelhuth (07) og Heidi Løke (09 og 10).
Disse Larvik-spillerne har kommet på All Star Team i enten EM eller VM: 
Kristine Duvholt Havnås, Lina Olsson, Kari Mette Johansen, Tonje Larsen, Linn-Kristin Riegelhuth, Heidi  Løke, Gro Hammerseng. 


I Em 2010 var 9 Larvik spiller med i troppen. (Trykk for større bilde)

Larvik HK har blitt kåret til '' Årets arrangør'' 11 ganger. De spiller alle sine hjemmekamper i Arena Larvik (før spilte de i Bergslihallen.). Arena Larvik ble åpnet 19.september.2009! 

Fakta om: Karoline Dyhre Breivang.

8. fakta om innlegg. Denne gangen er det om forsvars kjempen Karoline Dyhre Breivang! 

Karoline Charlotte Dyhre Breivang


Født                                     10.mai.1980
Kommer fra:                         Oslo
Lag:                                     Larvik og landslaget
Debut på landslaget:           30.11.00
Draktnummer:                      8

Hele Norges Pippi eller Karo som hun ble kalt startet sin håndballkarriere som 5 åring i Stabæk. Hun kom fra en håndballfamilie, både moren og faren har vært treneren hennes. Hun har to yngre brødre som også spiller håndball. Moren til Karo jobber i Norges håndballforbund. 

Karoline kan brukes overalt på banen, dette skyldes at hun har en positiv og god innstilling. Hun gjør det bra på alle plasser, og kjemper til siste slutt.  Hun har et godt underarmsskudd. Hun er lagets klovn og mange medspillere og trener sier at hun er viktig sosialt. Karo passer på at alle på laget har det bra, og vil det beste for alle! Karoline er også landslaget visekaptein og  sosialminister. 
I tillegg husker hun det meste, når alle har bursdag og til og med hvor mange kamper hver enkelt har spilt. Eks fra nettavisen: ''Hvis du spør henne: Har du sett Katrine Lunde Haraldsen bedre enn i dag? Karoline: Hun hadde vle en redningsposent på 64 da vi slo Sverige 25-13'' 

Landslaget: 
Hun deltok i U-EM 98 og U-VM i 1999 med det yngre landslaget. Som 20 åring debuterte hun på senoir landslaget, noe som i utgangspunktet ikke var meningen. Hun ble tatt ut på landslagssamling, men var ikke tatt ut til EM samme år. Kjersti Grini ble skadet, og Karoline fikk hennes plass. Norge stilte med et urutinert lag til EM, siden mange hadde gitt seg på landslaget etter OL samme år. Flere etablerte spillere sviktet og Karoline fikk mye mer spilletid enn forventet. På 4 kamper scoret hun 26 mål. Hun og debuntantet Gro Hammerseng var begge en av de beste i EM, men Norge kom på en 6.plass totalt.

Karo var veldig uheldig før de neste mesterskapene.  Året etter (VM 2001), klarte hun å skade venstre kne. Mange trodde det var en korsbåndsskade, men det var ikke det. Det var hennes menisk ( hakke peiling på hva det er) som ble skadet og fem sjettedeler av menisken var trykt inn i knebeienet. Hørtes ikke så veldig godt ut, spør du meg. Skaden tok lang tid, og hun gikk derfor glipp av VM. 

Hun kjempet seg tilbake, og var i utgangspunktet klar for EM 2002.  Kneet ville ikke samarbeidet, og det endte med en korsbåndsskade i høyre kne. Dette tok lang tid å lege.
Under VM 2003 var det vanskelig å kvalifisere seg, for mange gode spillere var tilbake. Hun var ikke en av de 13 første som ble tatt ut, og var en av de 5 ( Tonje Larsen,Vigdis Hårsaker, Monica Sandve, Lina O Rosenberg ) som kjempet om de tre siste kampene. Hun og Lina kom ikke med, men hun dro sammen med Janne Tuven som tilskuer. Det gikk dårlig for Norge som kom på 5.plassen og de klarte ikke å kvailfisere seg til OL året etter. 

Året var 2004, og Karoline viste seg skikkelig fram. Hun gjorde det bra på landslaget i forkant av EM 2004. Marit Breivik tok med seg Karo, men hun var tiltenkt en rolle i kun  forsvar.  Det er ikke forsvarsspillet vi husker henne best fra for å si det sånn. Norge gjorde et kjempe bra mesterskap, og Karoline fikk en stor rolle i finalen mot Danmark.  Norge ledet 26-25 da det var 11 sekunder igjen, og de hadde vallen. Marit tok timeout og ba Karoline spille til Kari Mette Johansen på en flyver for å bruke tid. Sånn endte det ikke... Karoline brøyt seg igjennom forsvaret og satte inn 27-25. Norge vant EM gull, Karoline ble matchvinner og hun satte oss tilbake på håndballtronen.  Kneet holdt akkurat i dette mesterskapet, men rett etter pådro hun seg nok en skade i menisken på trening med Stabæk.


I VM 2005 var det mange av de ''store stjernene'' som måtte melde seg ut pga skader. Karoline fikk derfor større ansvar, men det gikk dårlig både for henne og Norge. De havnet på en skuffende 9.plass! 
Det gikk heldigvis bedre i EM året etter. Karo var ikke førstevalget i startoppstillinge, men Linka skuffet og hun måtte hoppe inn på høyreback plassen. Karoline gjorde en god jobb i forsvaret, og kom inn når de andre ikke gjorde en god nok jobb. Hvis vi var i undertall, og skulle ha en ekstra utespiller gjorde Karoline en god jobb. Nok en gang vant Norge gullet, og Karoline ble husket for sitt gode forsvarspill

Karoline ble tatt ut til VM i 2007, og gjorde en god forsvarsjobb. Spesielt mot Russland i mellomspillet hindret hun dem i å score i det avgjørende sekundet. Det ble sølv på Norge dette året. Dette sa Karl Erik Bøhn til op.no om Karoline etter Makedonia kampen: '' Karoline er en usynlig arbeidsmaur. Hun gjør ikke feil. Da det sto 8-8 mot Den Dominikanske Republikk, og en spiller hadde terrorisert det norske forsvaret - flyttet de bare Karoline inn, og det ble stopp med en gang. Uansett tid, sted og motstander, er hun like god. Det var gøy at hun fikk vist seg fram framover mot Makedonia. Ellers har hun stått for grovarbeidet.''
...
Karoline sammen med Kari Mette Johansen og Linn-Kristin Riegelhuth etter VM 2007. 

Karoline fikk også en plass i OL og EM troppen 2008. I OL gjorde hun en god forsvars jobb, og vi husker hennes pasning til Gro Hammerseng som scoret i siste sekund i semifinalen. Ellers spilte hun veldig godt i EM også. 
Hun var også med i VM 2009, der de tok bronse med Thorir Heirgeirsson som trener. I EM 2010 var hun med å ta gull for fjerde gang. 


//Etter OL.

Stabæk:
Fra hun var 15-18 spilte hun i Hosle, og gikk deretter tilbake til Stabæk. Som 18 åring debuterte hun på A-laget til Stabæk. 
Hun har vært ute med mye skader. Både i 2001 og 2002 pådro hun seg skade i menisken og røyk korsbåndet i kneet. Det ble derfor ikke så mye spill på Karo. 
2004/2005 pådro hun seg nok en gang skade i menisken, og var ute nesten hele sesongen.  

Larvik:
Etter EM 2004 fikk Karoline mange tilbud fra andre lag.  Hun har fått det flere ganger før også, men valgte å bli i Stabæk. I 2005 der i mot takket hun ja til tilbudet fra Larvik.  Behovet for bakspillere var stor siden Katja Nyberg og Vigdis Hårsaker hadde forsvunnet. 
I Stabæk fikk hun spille uansett, hun fikk prøve og feile. Nå som hun begynte i Larvik  var det en annen lyd, og det gjaldt å være skjerpet hele tiden for å få spilletid. 

Karoline vant sitt første NM gull med Larvik og de ble seriemestere og sluttsspillmestere i 2005/2006 sesongen. De kom på en 3.plass i Champions Leauge og gikk videre i Cupvinner cupen. Der kom de seg til semifinalen og tapte mot Györ.

I 2008 mente hun selv at hun hadde sitt beste håndballår. Det er vel de fleste enige i. Hun vant både OL, EM, NM, serien, sluttspillet og cupvinnercupen :-) På idrettsgallaen ble hun nominert til årets lagspiller. 

Det er egentlig ikke så mange som legger merke til Karoline Dyhre Breivang, hvis vi skal sammenligne henne med Linn-Kristin Riegelhuth, Tonje Larsen og Gro Hammerseng. Hun er en usynglig helt, men flere medspillere og trenere sier hun er en som gjør alle andre gode, og at hun tenker på alle. Dette gjelder både på landslaget og i Larvik.  
...

Fakta om: Heidi Løke

Her kommer det 7. fakta om innlegget. Denne gangen er det Heidi Løke som jeg skal skrive om :) 

Heidi Løke.

Født:                                          12.12.1982
Kommer fra:                               Sandefjord
Lag:                                           Larvik og landslaget
Debut på landslaget:                 7.april. 2006
Draktnummer:                            5 (LHK) og 6 på landslaget. 


Strekspilleren Heidi er en av syv søsken. Hun har fire eldre brødre, en lillesøster og en lillebror. Hele fire stykker av dem spiller håndball, og alle er strekspillere. Mange vet hvem broren, Frank Løke er. Han er regnet som en av de beste mannlige spillere, og har vært en av de faste spillerne på landslaget. Lillesøsteren, Lise spiller for Storhamar sammen med lillesøsteren til Linka. 

Runar og Gjerpen: 
Heidi startet sin karriere i Sandefjord-klubben Runar. Akkurat når hun begynte det vet jeg ikke, men hun spilte der til år 2000. Da skrev hun en toårskontrakt med Larvik, og hennes store mål var å spille seg inn på laget. I tillegg var drømmen å få en plass på landslaget etterhvert. Heidi Løke ble sett på som et fjerde valg, etter Lene Lillevik, Monica Meland og Heidi Flaatnes som strekspiller i Larvik. Hun fikk ikke tillit på A-laget til Larvik, dessverre. Hun fikk være med på B-laget i 2.divisjon. 

Gjerpen:
Hun bestemte seg for å gå over til Gjerpen pga lite spilletid i 2002.  Leif Gautestad overtok som trener, og Heidi hadde hørt mye positivt om han fordi han hadde trent broren hennes. Da Heidi gikk over var klubben nesten oppløst, og besto av mange ungjenter. De manglet bakspillere, og Heidi måtte derfor spille bak istedet for på streken. Heidi tok utfordringen på strak arm og markerte seg som en av Gjerpens beste spillere. Gjerpen klarte seg ikke så bra, de rykket ned i første divisjon dette året. I 1.divisjon var de et av de beste lagene. Etter jul denne sesongen var det sånn at de fire beste i 1.divisjon skulle møte de 6 beste i eliteserien i et B-mellomspill. Gjerpen klarte seg veldig godt, og kom seg helt til kvartfinalen. Der skulle de spille mot Larvik, og ble dessverre knust. I 2004 fikk hun et tilbud av Larvik om å komme tilbake dit. Hun valgte å bli igjen i Gjerpen, for å få mest mulig spilletid. 
De kom seg tilbake tilbake til eliteserien i sesongen 2004/2005. De ble nummer fem i serien, og klarte å kvalifisere seg til Cupvinner cupen året etter. Gro Knutsen forlot Gjerpen, og Heidi fikk mye mer tillit på streken. Hun hadde tidligere vært bakspiller, men klarte seg enda bedre på streken. Hun ble Gjerpens toppscorer, og nummer fem på toppscorerlisten i eliteserien.

Før sesongen 2005/2006 fikk hun skulderen ut av ledd, men kom seg fort tilbake. Hun begynte samtidig å studere idrettsfag ved siden av håndballen. 
Gjerpen startet sesongen veldig bra, og var nummer tre i eliteserien bak Larvik og Byåsen. Vinteren 2006 deltok de i cupvinner cupen, de imponerte stort. De kom seg til kvartfinalen, der de trakk ungarske Dunaferr som motstandere. Mange hadde ikke forventet at de skulle vinne kampen, men de overrasket og vant med et mål. På bortebane mot samme lag, lå de først under med 6 mål. De klarte midlertidig å kjempe seg til uavgjort og vant sammenlagt. De kom seg til semifinalen, men der tapte de mot Buducnost fra Serbia. Det var allikevel utrolig bra gjort av Gjerpen å komme så langt. 
I serien klarte de å rote bort bronsemedaljen. De tapte de siste fem kampene i serieinnspurten. Det ble tap både mot Stabæk og Bjørnar som lå langt under dem  på tabellen og mot Sola som lå på nedrykksplass. Det ble derfor en femte plass, istedet for bronse. Hun ble toppscorer nok en gang, og spilte en strålende sesong. Hun hadde et spesielt godt forhold med bakspilleren Anja Edin. De gode presentasjonene hennes førte til at henne ble kåret til eliteseriens og sesongen beste norske strekspiller. Heidi fikk i tillegg nest flest stemmer til æresprisen året spiller. 
Hun spilte også i  Gjerpen i 2006/2007  sesongen. Hun fortsetter å storspille, og flere lag frykter henne. Larvik var en av dem. 
...
Heidi spilte sammen med søsteren Lise i Gjerpen

Aalborg:
Hun spilte i Aalborg sesong 2007/2008. Er ikke sikker på hvordan det gikk der, for finner ikke  noe info. Hun var gravid før sesongen, og fødte Aleksander i august 2007. På denne tiden var hun sammen med treneren Leif Gautestad (treneren sin). Heidi var raskt tilbake på håndballbanen. Det var noen problemer mellom Gjerpen, Leif og Heidi før hun sluttet der. Er ikke sikker, men tror Leif Gautestad. også ble sparket eller så fikk han  ikke forlenget kontrakten.

Larvik: 
Heidi gikk over til Larvik etter en sesong i Aalborg.  Hun storspilte der også, og fikk mer spilletid enn tidligere. Heidi utmerket seg, og scoret mange mål for Larvik denne sesongen (2008/2009). Selv om hun nesten nettopp hadde fått Aleksander, kom hun seg raskt tilbake i toppform. Hun ble også kåret til kampens beste spiller flere ganger denne sesongen. Heidi fikk være med å vinne NM sammen med resten av Larvik i romjulen 2008. Hun og Linn-Kristin Riegelhuth ble toppscorere. 
Heidi ble kåret til sesongens postligaspiller (kvinner), linjespiller og toppscorer. 
I 2009/2010 ble nok en god sesong for Løke. I kampen mot Selbu scoret hun 24 mål, og hun slo Heidi Sundal sin rekord på 21. ( Den hadde stått siden 1988). 
19.april.2010 var Heidi blitt singel, og bare noen måneder etterpå bekreftet hun forholdet sitt til sin egen trener, Karl Erik Bøhn. Larvik ble igjen NM mestere og seriemestere dette året.


Samme gode tonen gjentok seg i 2010/2011 sesongen (som er halvspilt). Heidi er strålende på streken, og scorer utrolig mange mål. Det er hun, Linn Sulland og Linn-Kristin som scorer flest mål i Larvik for tiden. 
Heidi går over til Katrine Lunde Haraldsen og Gy ör neste sesong. Mange har sikkert fått med seg problemene mellom hennes samboer, Karl Erik og Larvik. Karl Erik fikk sparken av Larvik i januar, og det sies at det har noe med hans forhold til Heidi å gjøre. Heldigvis har Heidi klart å være profesjonell, selvom hun er veldig irritert på ledelsen i Larvik.  
Hun ble NM mester med Larvik igjen i 2010.

Landslaget: 
Hun ble med på sin første landslagssamling i 2004 med rekruttlandslaget. Hun var med på mange samlinger før EM i Ungarn samme år. Det ble ingen EM på Heidi dette året, for det var stor kamp om strekplassen. Isabel Blanco, Elisabeth Hilmo og Randi Gustad var de tre som ble valgt før henne. 
I april 2006 fikk hun landslagsdebut, men fikk lite spilletid. Hun imponerte i sin andre kamp, der hun ble toppscorer med 8.mål. 


Hun fikk ikke være med til VM i 2005, fordi Marit Malm Frafjord og Else Marthe Sørlie Lybekk ble fortrukket istedet for henne.
Det var ikke før i EM 2008 at hun fikk sjansen.  Hun fikk mye skryt av de andre jentene for hennes treningsvilje, og hvordan hun klarte å være mamma i tillegg. Marit Breivik syntes det var viktig å tilrettelegge for Heidi, så hun fikk se sønnen sin i mesterskap. Dette var hennes første mesterskap, og det kun 16  måneder etter at Aleksander ble født. Det var i tillegg til Heidi Løke, 6 stykker fra Larvik som fikk være med til EM dette året.  Heidi fikk litt spilletid, og det ble noen mål på henne. EM 2008 var Heidi Løkes gjennombrudd på landslaget. 

Aleksander og Heidi, så søt!

Heidi fikk en ny sjanse i VM 2009, med Thorir Hergeirsson som landslagssjef. Hun klarte seg bra, og ble toppscorer i flere kamper. 
I EM 2010 spilte Heidi Løke strålende, og man merket at man var avhengi av Heid (selv om Thorir ikke ville innrømme det.) Hun var syk da Norge tapte mot Sverige, og man merket fort at noen manglet på streken. Hun kom raskt tilbake og ble kåret til EM beste strekspiller. 
...
I Em 2010 var det 8 Larvik spillere i EM troppen. F.v: Tonje, Nora, Heidi, Linka, Gro, Kari Mette, Tine og Karoline

Min mening om Heidi Løke: 
Hun er en dame som aldri gir seg før ballen er i mål. Heidi er sterk og har et skikkelig konkurranse instinkt. Hun har et utrolig godt mottak, og tar omtrent alle pasningene hun får. Heidi er også utrolig rask og god til å treffe målet. 
Anja Edin sa  at hun snudde ryggen til hver gang hun hadde sentret til Heidi, fordi hun visste at ballen gikk inn uansett.

Fakta om: Linn-Kristin Ullevoldsæter Riegelhuth


6. ''fakta om'' innlegget, tidligere innlegg  trykk her. Denne gangen skal jeg skrive om Linn-Kristin Ullevoldsæter Riegelhuth eller så kan vi bare si Linka. Litt kortere og enklere, hehe :) 

Linka Riegelhuth

Født:                                   01.08.1984
Kommer fra:                        Ski
Lag:                                    Larvik og landslaget
Debut på landslaget:          23.09.2003
Draktnummer:                    11 (LHK) og 18 på landslaget. 


Linn- Kristin vokste opp i Ski sammen med moren, faren og lillesøsteren sin. Faren var fotballinteressert og moren trente håndball lag i Ski. Som liten spilte Linka både fotball og håndball, men det var tilslutt håndballen som vant. Hennes søster Betina er også et stort håndballtalent og spiller på Storhamar sammen med bl.a Lise Løke (Heidi Løke's søster). Søsteren er også med på det yngre landslaget!
Linka bor nå i Sandefjord og forlovet med Haslums Einar Sand Koren. Hun er utdannet sykepleier :-)

Linka og Einar :)

Ski håndballklubb: 
Linka startet å spille håndball som 4 åring via Ski håndballskole. Hun var også med moren på treninger (hun trente et lag som var to år eldre enn Linka). Moren trente henne også fra hun var 9 år til hun var 12. Linn-Kristin hadde spilt fotball og håndball fram til hun ble 15 år. Da bestemte hun for å satse på håndballen, og som 16 åring begynte hun på håndballlinja på Wang toppidrett. På denne tiden spilte hun også fast på det yngre landslaget. Det har vel aldri vært noe tvil om at Linka skulle nå langt.

Holmlia og Furuset: 
Etter mange år i Ski byttet hun klubb til Holmlia, hun mente at de hadde et bedre organisert tilbud. Som 16-åring spilte hun på Holmlias J17 lag, damelaget, kretslaget og juniorlandslaget. Et år i Holmlia var nok, Linka gikk over til Furuset. Hun var med å spille Furuset fra 2.divisjon til 1.divisjon. I tillegg spilte hun på J17- og J19-laget.  Planenen hennes var å bli i Furuset, men da hun fikk tilbud fra Larvik skiftet hun mening.

Larvik håndballklubb: 
Larvik trengte en venstrehendt spiller som kunne avlaste Kristine Duvholt Havnås på høyrekanten. I utgangspunktet spilte Linka høyre back, men hun fikk prøve seg på kanten i Larvik. Hun sluttet på Wang og flyttet til Larvik, og begynte på en skole i Sandefjord. På denne tiden var hun kun 18 år. 
Kristine Duvholt ble gravid høsten 2002, og det ble mer spilletid på Linka. Hun gjorde stadig fremskritt på banen, hun har alltid vært veldig målbevisst og det er en av grunnen til at hun nådde så langt på så kort tid. 


I sin første sesong med Larvik vant hun både seriegull og NM-gull. Hun fikk også være med å spille i Champions Leauge for aller første gang. 
I 2003 ble det nok et NM-gull, men det ble ikke noe seriegull dette året. Norges håndballforbund bestemte at seriemesteren skulle kåres i sluttspillet.  I semifinalen mot Tertnes gikk det galt og de tapte, det ble derfor ikke Champions Leauge på Larvik året etter. 
Linn-Kristin ble kåret til sesongens beste høyrekant og nykommer i 2003/2004. Selv om det ikke ble CL spill på jentene, gikk 2004/2005 sesongen strålende. De vant alt de kunne vinne (NM, Cupvinner cup,sluttspill og seriemesterskap)! Kristine Duvholt kom tilbake og da fikk Linka mer tillit på høyre back plassen. Hun ble kåret til årets høyre bakspiller i eliteserien (2004/2005). Det var bare Gøril Snorroeggen som scoret flere mål enn henne, så hun scoret nest mest mål denne sesongen. 


I sesongen 2005/2006 byttet Katja Nyberg, Vigdis Hårsaker og Kristine Duvholt klubb og  Linka fikk mer ansvar. Larvik hadde en utrolig bra sesong dette året, og vant nok både serien, NM og sluttspillet. Hun ble i tillegg toppscorer ved flere anledninger og på dette tidspunktet hadde hun aldri vært bedre.
Hun pådro seg en skade på høsten 2005, og måtte stå over en del kamper. Hun gjorde comeback i NM-finalen mot Byåsen i desember. NM gullet var sikra, og  Linka ble kampens toppscorer. Etter jul fortsatte hun storspillet, Larvik vant serien nok engang og Linn-Kristin ble eliteseriens toppscorer sammen med Linn Jørum Sulland (159 mål). I en bortekamp scoret hun hele 18 mål helt alene. 

Hun fortsetter å imponere i sesongen 2006/2007. Hun ble året til årets spiller, årets høyre bakspiller og fikk toppscorer tittelen denne sesongen. I løpet av serien scoret hun 221 mål, 48 i NM og 75 mål i CL. Larvik vant nok en gang serien, NM og sluttspillet. 
Linka fikk masse tilbud fra flere danske lag, men hun bestemte seg for å skrive en ny kontrakt med Larvik i 2007.

I 2007/2008 fortsetter storspillet. Hun scorer, scorer og scorer. Linka sletter flere gamle rekorder og er en av de som har scoret mest i Larvik. Hun slo også Trine Haltviks ni år gamle scorings rekord i eliteserien. Den var på 211, mens Linka scorer 2 mål mer. Linka ble også kåret til året spiller.
Larvik vant serien dette året også, men gikk på en smell i NM finalen. Det ble tap mot Byåsen, og jentene var veldig skuffet. Linka ble toppscorer i kampen med 9 mål. 
I tillegg vant hun Kristina statuetten, dette er en pris som kan vinnes engang. Kari Mette Johansen og Tonje Larsen har vunnet den før henne.

Det har blitt mange seiere med Larvik for Linka. 

2008/2009 sesongen ble som alle de andre sesongen, mål rik for Linn-Kristin. I tillegg ble det NM, serie- og   sluttspill gull på Larvik. Hun bestemte seg for i starten av 2009 å skrive under en kontrakt med FC København. Hun skulle spille der i to år, fra sommeren sammen år. Kjæresten, Einar, skulle også være med på flyttelasset. Derfor ble dette hennes siste halvår i Larvik for denne gang. 
Cupvinnercup finalen ble veldig spesiell dette året, for på motsatt banehalvdel sto hennes kommende lagvenninner.  Dette var også Linkas siste Larviks-kamp i Norge, og den endte 23-21 i Larvik favør. Hun ble også toppscorer i denne kampen. 

FC København: 
Allerede i oktober høsten 2009 møtte Fc københavn Larvik. De hadde havnet i samme CL gruppe, og skulle derfor spille mot hverandre. Det gikk dessverre ikke veien for Linka og resten av laget, de tapte 31-26. I 2010 ble damelaget lagt ned, og Linn-Kristin som hadde planer om å bli i klubben et år til gikk tilbake til gamle klubben Larvik. 

Larvik 2010/2011:

Hun er fortsatt en av toppscorerne i Larvik, bare slått av Heidi Løke og Linn Jørum Sulland. Linka har stått litt i skyggen de siste måneden og har ikke like mye mål som før. Men det ser ut som om hun begynner å komme i form igjen nå, vi får bare vente å se. :-)

Landslaget:

Allerede som 17 åring fikk hun være med å trene på landslaget. Linka var den yngste spilleren som Marit Breivik noen gang hadde innkalt til landslagssamling. 

Sommeren 2003 fikk  hun være med juniorlandslaget som tok bronse i junior-VM. I september samme år debuterte hun på senior landslaget som 19 åring. Hun fikk til og med til VM i Kroatia i desember 2003, men det gikk ikke så veldig bra. Norge skuffet, de kom på 6.plass og mistet OL plassen. Linka fikk heller ikke vist seg fram i mesterskapet. 

Linka fikk en ny sjanse i EM 2004, og det gikk strålende. Vg sa dette: ''Det ser ut som om hun har spilt EM hver eneste uke'' 
Linka ble lagt merke til under dette mesterskapet, og mange klubber var interessert i 20-åringen.  
Linn-Kristin ble også tatt med i VM troppen 2005, men rett etter at hun ble tatt ut klarte hun å pådra seg et brudd i hånda. En skuffet Linka  måtte bli hjemme, mens Norge endte på en 9.plass i VM.


I EM 2006 gikk det ikke så bra i starten for Linn-Kristin. I de fire første kampene hadde hun scoret 7 mål på 21 skudd, noe som er utrolig dårlig til å være henne. Heldigvis løsnet det etterhvert, og i kampen mot Makadonia scoret hun 6 mål på 6 sjanser. Det gikk også bedre i de neste kampene. 
Hun fortsetter som vanlig i VM 2007, men Norge endre på en 2.plass totalt.

Året 2008 var et bra år for Linka. Hun var en av de som fikk være med til OL i Beijing og hun imponerer stort. Under finalen puttet hun inn 9 mål, og ble toppscorer. Linka som hadde slitt litt i EM og VM årene før viste nå hvem som var sjefen under OL. I EM noen måneder etterpå gikk det like bra som i OL. Linn-Kristin ble kåret til verdens beste håndballspiller dette året. I tillegg ble hun EMs toppscorer og tatt ut på All Star Team laget. 

Etter en scoring i OL !

Hun forsetter å sette ballen i målet under VM året etter.  Hun ble også tatt ut som VM beste høyre ving på All Star Team-laget, Norge endte da på en tredje plass. 
I fjor (2010) gikk det ikke helt Linkas vei, mener jeg ihvertfall. Hun har blitt satt litt i skyggen av Nora Mørk, Linn Jørum Sulland og Heidi Løke. Selvom hun gjør det bra, er det ikke som i 2008 for eksempel. Allikevel regner jeg med at hun kommer ordentlig tilbake snart, man kan jo ikke være verdens beste hele tiden :-)

Min mening om Linn-Kristin Riegelhuth: 
Hun har vært min favorittspiller siden OL 2008. Rett og slett fordi hun er utrolig rask, flink med ball,  flink til å score og se medspillere. Linka virker veldig jordnær og snill, og ja jeg bare liker henne rett og slett. Selvom hun har vært litt opp og ned dette året så er hun allikevel min favoritt! :- ) 
Det er en grunn til at hun blir kalt Ferrari, rett og slett fordi hun er like rask som en! Hehe.

I morgen...

kommer det et nytt ''Fakta om''- innlegg om Linn-Kristin Riegelhuth. Hadde egentlig tenkt til å få det ferdig til i dag, men har sittet i flere timer med det og rekker det ikke. Det tar litt langt tid når man må søke og lete etter fakta + bilder. :-)  Men det kommer i morgen, skal fortsette litt på det nå før jeg tar kvelden! 


Har tatt bilde selv - NM finalen mot Vipers.  
Rantala - Karoline-Tine-Kari Mette- Linka - Sara!

 

Fakta om: Thea Mørk

Nå har jeg prøvd å finne litt info om Thea Mørk, fordi det var noen som ville at jeg skulle skrive om henne. Dessverre finner jeg omtrent ingenting. Søker jeg på ''Thea Mørk'' kommer det bare opp stoff om hennes tvillingsøster Nora Mørk. Men jeg kan skrive det lille jeg fant. 

Tidligere fakta om: 
Kari Mette Johansen,Nora Mørk,Katrine Lunde Haraldsen og Gro Hammerseng. For å lese kan du gå inn her

Thea Mørk

Født:                          5.april.1991
Kommer fra:               Oslo
Lag:                           Larvik hk
Draktnummer:            19


Hun begynte i Bækkelaget som 5 åring, sammen med Nora og storesøsteren Kaja.
I 2007/2008 sesongen meldte hun overgang til Aalborg sammen med tvillingsøsteren for å prøve seg som proff. Da var hun kun 16 år. Dessverre ble det ikke spilletid på henne fordi hun hadde korsbåndskade hele sesongen. Året etter bestemte Thea og Nora seg for å dra hjem til Norge igjen og spile for Bækkelaget. 
I 2008/2009 sesongen gikk hun og begge søstrene over til Njård. De hadde akkurat rykket opp til eliteserien! Thea fikk nok en gang en korsbåndskade og fikk ikke spille så mye denne sesongen heller. Njård havnet tilslutt på en 9.plass i deres første eliteserie sesong. Nora Mørk gikk over til Larvik i 2009, mens Thea ble igjen i Njård. Dette var første gang de ikke spilte på samme lag, men i mot hverandre. Thea gikk over til Larvik i 2010/2011 sesongen, og hun skrev under på en toårs kontrakt. 

Fakta om: Gro Hammerseng

Fjerde fakta om innlegget, nå er det Gro Hammerseng sin tur. Blir et litt langt innlegg, men det får bare gå. Har egentlig enda mere stoff på Gro, men det får jeg ta litt senere. Greit med litt ekstra stoff hvis det ikke skjer så mye i håndballverden. 
Tidligere fakta om:
Kari Mette Johansen
Nora Mørk
Katrine Lunde Haraldsen

Gro Hammerseng
Gro Hammerseng
Født:                                     10.04.1980
Kommer fra:                           Gjøvik
Lag:                                       Larvik
Debut på landslaget:             29.november. 2000
Draktnummer:                       10

Gro vokste opp på Gjøvik sammen med moren, faren , brødrene sine og adoptivssøsteren Siv. Hun begynte å spille håndball for Gjøvik HK, etter å ha prøvd ut både ridning og fotball. Senere spilte hun på RaufosIs l, Gjøvik og Vardal HK. Hun debuterte på seniorlandslaget i september 2000.

Gjøvik og Vardal HK.
Hun begynte å ta håndballen på alvor som 16 åring. Hun fikk kapteinsbindet før hun fylte 18, og i sesongen 1997/1998 fikk hun Gjøvik og Vardal HK til eliteserien.  

 

Juniorlandslaget/ senior landslaget.
Hun er med på å vinne sølv i junior EM i 1997, og hun beskrives som en dirigent både på og utenfor banen. 
Som 20 åring debuterte hun og Vigdis Hårsaker i sin første seniorlandskamp for Norge mot Polen i Net-Com cupen. I kampen etter blir hun kåret til banens beste og redder Norge i bronsefinalen. 
Hun begynner etterhvert å studere markedsføring og Media på BI, samtidig oppnår hun 6.plass i EM 2000. Der viser hun seg fra en positiv side og spiller godt. Hun får sølv i VM 2001, og drar med seg et sølv i EM 2002.

Rett før VM 2003 ble hun utnevnt som kaptein for landslaget (Else Marthe Sørlie Lybekk var det før henne). Gro Hammerseng har blitt Marit Breiviks nøkkelspiller både på og utenfor banen. Hun bidrar til en stor trygghet for gruppa.  Hun mistet en del oppkjøringkamper og viktige kamper i mellomspillet fordi hun har låst flere muskler og sener i ryggen. I kampen om 5.plass i VM og om OL-deltagelse blåser hun i smertene og spiller. Norge taper dessverre kampen og får derfor ikke delta i OL året etter.


// Linka, KM, Ragnild og Gro etter seier i EM 2004

Året 2004 er er godt år for Gro, hun oppleves som super entusiastisk, uredd, besluttsom og utfører jobben med å bygge et vinnerteam på en utrolig flott måte. Hun gir alt og tar styring når det trengs. 
Gro åpnet EM 2004med å gi Norge en 2-måls ledelse i åpningskampen mot Ukraina. Hun storspiller og det blir bare seier for Norge. EM-semifinalen mot Ungarn ender 44-29, hjemmelaget blir løpt i senk av jentene våre. Gro fikk grisebank men spiller med stor glede og bidrar til et bra spil som man får frysninger av. 
Finalen spilles mot Danmark, og det blir drama så det holder. Før start virker jentene stresset, men Gro viser et vinnerinstinkt og en lyst til å vinne EM for første gang. Hun og jentene snur kampen flere ganger, og kampen ender 27-25. Hun fikk skryt av Marit Breivik og de andre jentene, både for sitt håndballtalent og sympatiske vinnende vesen. Hun ble  kåret til EM's mest verdifulle og beste spiller. 


Etter EM triumfen

Vm 2005 går ikke så bra for håndballjentene, Gro er ute med skade (les hvorfor litt lengre ned i teksten) må jentene klare seg uten kapteinen. Det ender derfor med en 9.plass i VM og jentene gikk på sitt første tap etter 26 kamper.

I august 2006 blir det annonsert at Hammerseng er tilbake på landslaget. Hun scoret 4 mål i sin første kamp etter skaden hun pådro seg i 2005. Norge med Gro i spissen klarte å sikre seg EM gullet i 2006 for andre året på rad! uten Katja Nyberg som ble skadet i første kampen.  Dessverre ble også Gro skadet bare etter et par minutter ut i finalen, så hun måtte se de andre jentene kjempe seg til gullet uten henne. Gro kom seg allikevel på EMs allstarlag, i tillegg til å bli kåret til turneringens beste spiller.En glad kaptein sammen med EMs beste venstre ving

I 2007 ble Hammerseng kåret til Årets lagspiller og forbildet på idrettsgallaen, og hun ble samtidig kåret til verdens beste håndballspiller av IHF. I 2008 ble hun sammen med Else-Marthe Lybekk tildelt Casparprisen. 
Det ble andre plass på Norge i VM 2007. 

Norge vinner OL 2008 for første gang, og Gro storspiller nok engang. Jeg må jo spesielt nevne semifinalen mot Sør-Korea. Norge leder med 3 mål, men gjør mange feil de siste minuttene. Plutselig er stillingen 28-28, seks sekunder før slutt. Katrine sentrer ballen til Karoline D.Breivang som sender den videre til Gro. På et par sekunder klarer hun å løpe fra midtbanen til målet å score. Akkurat i siste sekund! Det er en grunn til at hun ble kåret til verdens beste spiller bare en måned før mesterskapet. 


//OL seier

Hun ble ikke med til EM 2008 pga kne problemer, men Norge klarte allikevel å ta gullet uten super kapteinen. Kristine Lunde Borgersen tok over kapteinsbindet mens Gro var borte! I august 2009 bekreftes det at Gro tar landslags pause pga en del skader. I mai året etter sier hun at det blir et comeback. Hun blir derfor med til EM 2010, og viser hvem som er sjefen. Norge tar nok engang EM-gull, med super kapteinen i spissen. Gro ble også kåret til årets lagspiller på idrettsgallaen 2011. Hun står nå med 167 landskamper og 631 mål.Gro har alltid hatt et godt forhold til Marit Breivik mens hun var trener. Hun likte ikke at Marit sluttet som landslagstrener, men mener at Marit har mye av æren for at Gro har blitt så god.

Ikast- Bording EH:
Som 23 åring (i 2003) grep Gro muligheten og dro til Ikast - Bording EH for å prøve en profesjonell håndballtilværelse.  Dette var et av de beste lagene i Danmark, og hun får være med på både Europacupkamper, CL og tøff seriespill. I starten hadde hun ryggproblemer, og hun måtte ta det litt med ro. Hun spiller derfor ikke så mye, men viser hvor verdifull hun er for laget. Sammen med Tonje Kjærgård var hun en vegg i midtforsvaret. Mot Hypo i finalen i Cup Winnerscup ble hun toppscorer, da vant Ikast-Bording 36-22. Gro fortsetter å imponere her med samme vilje og gjennombruddstyrke som på landslaget. De ryker dessverre ut av kvartfinalen i Champions Leauge og taper cupfinalen samme år. Gro blir kåret til den 4. beste spilleren i ligaen, bak Bojana Popovic, Loise Mortensen og Cecilie Leganger. 

Samme året tar hun over som Brand protector/manager for det danske klesdesignermerket Créton. Planen er å overta ansvaret for det norske markedet på sikt. Dette samtidig med håndballen.

I 2005/2006 sesongen får Gro selskap av to andre norske jenter på Ikast-Bording EH, Ragnild Aamodt og Kari Anne Henriksen.  I en kamp mot Team Esbjerg finter Gro seg igjennom forsvaret og lander med samlede bein og vrir knærne alvorlig. Høyre korsbånd og leddbånd ryker og Gro er derfor ute resten av sesongen. Hun må igjennom en operasjon og opptrening. Dette var verken bra for Gro, Ikast eller landslaget.

Hun begynner å trene igjen i starten av januar 2006, til stor glede for de fleste. Hun var tilbake på håndballbanene etter et par måneder, men måtte ikke belaste kneet så mye. Hun spilte bra for Ikast, og det virket ikke som om skaden hemmet henne så fælt.  
I pokalsemifinalen tapte de 41-35 mot Viborg. Ikast slet med en del skader, men lagene fulgte hverandre tett det meste av kampen. Gro Hammerseng scoret 7 mål i denne kampen. 
Gro fikk selskap av Katja Nyberg på Ikast i sesongen 2006/2007. De ble kjærester i 2005, men de ville ikke snakke så mye om sitt kjærlighetsliv. 


Finner ikke så mye fra 2007-2010 når det gjelder klubblaget. Hun begynte ihvertfall i Larvik i fjor sommer, sammen med Katja Nyberg. Forholdet dems ble avsluttet sommeren 2010, etter 5 år som kjærester. Det har blitt sagt at Gro Hammerseng og Anja Edin har innledet et forholdet, men ingen av dem har bekreftet det. 
Hun har spilt godt for Larvik, men har vært plaget litt med skader. Gro spilte ikke NM finalen for Larvik i desember 2010, pga akilles skade etter EM. 
Min mening om Gro: 
Hun er sykt god på håndballbana, og hun gir alt når det gjelder. Jeg synes Gro virker som en jordnær person, og hun tar vare på de rundt seg. I tillegg har hun en rå latter og en utrolig bra humor
Det er en grunn til at hun har blitt kåret til verdens beste håndballspiller, rett og slett fordi hun er det. Er ikke så mye mer å si om Gro, for den setningen sier det meste.

Ekstra:

evas-handballside
europamester.dk
Om Breiviks farvel
Usikker til VM 2009
Årets lagspiller 2010
Vitapro
Lei all oppmerksomheten
Anja Edins videoblogg
Robbie Williams intervjuer Gro
Hemmeligheten bak Gro sin suksess
Hyller nye Norge
Gro Hammerseng danser
Hammerseng synger av glede
Gro gir Bredeli et lynkurs

Fakta om: Katrine Lunde Haraldsen

Tredje ''fakta om'' innlegg. Denne gangen skriver jeg om Kathrine Lunde Haraldsen.
Tidligere ''Fakta om:'':
Kari Mette Johansen
Nora Mørk

Katrine Lunde Haraldsen

Født:                                  30.mars.1980 (noen minutter før tvillingsøsteren Kristine)
Kommer fra:                       Hånes i Kristiansand
Lag:                                   Györ
Debut på landslaget:         26.september 2002
Draktnummer:                   16

Hun er gift med fotballspilleren Tom Reidar Haraldsen. 

Katrine begynte i klubben Hånes som ni åring, sammen med tvillingsøsteren Kristine. Det var mer eller mindre tilfeldig at de begynte med håndball. Laget trengte flere spillere, så de ble spurt om å bli med. Vi ser jo i dag, at det var veldig bra at de startet. De gikk etterhvert over til Kristiansand siden de flyttet. 

VÅG:
Hun og søsteren meldte overgang til Våg da de var 16 år gamle. Der spilte hun to sesonger i 2.divisjon og tre sesonger i 1.divisjon før laget rykket opp i eliteserien i sesongen 2001/2002. De kan takke Katrine litt for at de klarte dette, hun gjorde stadig fremskritt på håndballbanen.
I sin andre sesong i eliteserien for Våg gikk det over alt forventning for Katrine og søsteren. De tok overraskende bronse og kom seg til europacupen året etter. Hun ble i denne sesongen (2002/2003) kåret til den beste keeperen i eliteserien. 

I sesongen 2003/2004 startet Våg bra med å slå alle lagene bortsett fra Larvik i grunnspillet.  De havnet på en 4.plass etter å ha tapt en del kamper etter jul.De imponerte der imot i EHF-cupen, her kom de til semifinalen. De tapte dessverre mot Györ (som Katrine spiller for nå). Det var allikevel stort å komme helt dit, i og med at Våg ikke hadde mange stjernespillere. 

AALBORG:
Katrine bestemte seg for å bytte til det danske laget, Aalborg, etter 2003/2004 sesongen. Kristine ble selvfølgelig med, og de skrev under på en 3 års kontrakt. Det gikk veldig bra i Aalborg, og de endte på en 2.plass første sesongen Katrine spilte der. Hun ble også kåret til Aalborgs beste spiller. I sluttspillet fikk de også sølv, og de kom seg til Champions Leauge året etter.

Rikke Schmidt ble hentet til Aalborg for at Katrine skulle få litt konkurranse. Hun holdt Rikke på benken og spilte en strålende sesong nok engang. Det ble 3.plass i serien og semifinale i sluttspillet. I CL spilte de seg til semifinalen. Katrine ble nominert til året håndballspiller i Danmark, men ble slått av Tanja Milanovic. Hun ble derimot kåret til årets norske spiller i sesongen 2005/2006.  
Aalborg mistet flere spillere foran Katrine sin tredje sesong i klubben. De endte allikevel på en 3.plass i serien og kom til kvartfinalen i CL.
Pga masse konflikter valgte Kathrine og Kristine å skrive en treårskontrakt med  Viborg. Der startet de i sesongen 2007/2008.

// Katrine og Kristine

VIBORG:

Hun fikk en litt dårlig start i Viborg, men fikk etterhvert spilt seg opp. Viborg slo FCK i cupfinalen, og Katrine fikk sin første klubbtittel.  De kom seg bare til mellomspille i CL, og de ble slått ut av Zvezda og Hypo.
I 2009 vant de derimot Champions Leauge, og Katrine og Kristine fikk mye av æren for dette. Katrine sto som en vegg bakover og Kristine satte inn mange viktige scoringer.  Katrine hadde da en redningsprosent på 53 %! 

// Katrine og Kristine

GYÖR:
Hun gikk over til Györ i fjor sommer (2010), og har skrevet under en treårskontrakt der. Tvillingsøsteren Kristine gikk til Våg, så dette er første gang de ikke spiller sammen. (Kristine er gravid, så hun begynner ikke å spille enda).

LANDSLAGET:
Hun deltok på sin første landslagssamling i 2002. Hun ble sett på som det største keepertalentet siden Cecilie Leganger her i Norge. Hun var med på alle samlingene fra til EM 2002, det var egentlig ikke meningen at hun skulle være med dit. Pga at Heidi Tjugum (en annen keeper) hadde problemer med anklene fikk Katrine være med til Danmark. Hun mottok en sølvmedalje, uten å ha spilt et eneste sekund på banen. 

Etter at hun ble kåret til året keeper i eliteserien 2002/2003 fikk hun en plass i VM i Kroatia desember 2003.Både Cecilie Leganger og Heidi Tjugum ble sittende på benken, under flere av oppkjøringkampene. Hun fikk også spille i åpningskampen mot Ukraina, siden hun hadde imponert så veldig. Dette gikk veldig dårlig, og Cecilie og Heidi overtok keeperplassen. Katrine så derfor på at Norge mistet OL plassen og endte på 6.plass i VM.

Cecilie Leganger og Heidi Tjugum gav seg på landslaget etter VM, og da Katrine fikk mye ansvar frem mot EM 2004. Hun var da den eneste keeperen med mesterskaps erfaring, men hun fikk etterhvert konkurranse fra Kjersti Beck som imponerte stort.  De delte på spilletiden under EM, og det gikk utrolig bra. Katrine spilte mange praktkamper og hadde en høy redningsprosent. At hun sto så godt i mål førte til at hun kunne sette i gang kontringsspillet som var Norges varemerke. Semifinalen mot Ungarn sot Katrine utrolig godt, og hjemmelaget ble kontret i senk. Norge vant 44-29 !! Kjersti fikk tillit i finalen, og Katrine ble sittende på benken. Norge vant tilslutt etter en jevn kamp, 27-25. (Karoline avgjorde hele kampen). Katrine og Kjersti beviste at Norge ikke hadde et keeperproblem selvom Cecilie Leganger og Heidi Tjugum hadde gitt seg.  

Jubel etter EM seier i 2004.

Katrine ble selvfølgelig tatt ut til å være med til VM i St.Petersburg i 2005. Det så dårlig ut da hun ble skadet på trening, hun fikk en ball i øyet og fikk en trykkskade og rift på netthinna. Heldigvis gikk det fort over, og hun rakk VM. 
Norge skuffet i mesterskapet og kom på en 9.plass, men Katrine var den beste spilleren. Hun sto utrolig godt under gruppespillet mot Ungarn. 
Katrine fikk også være med til EM i Sverige 2006. Norge vant nok en gang mesterskapet, de var suverene i gruppe-og mellomspillet. De fikk mer motstand i semifinalen mor Frankrike. Katrine sto veldig godt i mål i finalen mot Russland. 
...
// Gro Hammerseng, Katrine og Kristine

I VM 2007 fikk hun ikke en veldig god start, etter 20 minutter av åpningskampen fikk hun en ball i ansiktet. Hun måtte ut av banen, mens blodet rant fra nesa. Hun fikk pusteproblemer i kamp nummer to, da måtte hun gå ut av banene i starten av kampen. Hun kom sterkere tilbake, og bidro til at Norge spilte seg til finalen mot Russland. Det ble tilslutt sølv til Katrine og Norge.

Katrine fikk også være med til OL i Beijiing og hun sto veldig godt da også. Hun kom på all star-laget, sammen med Else-Marthe Sørlige Lybekk og det er ikke bare bare i et OL! Hadde det ikke vært for henne(Gro Hammerseng og Karoline Dyhre Breivang) så hadde de ikke kommet seg til finalen. Hun tenkte kjapt å fikk sentret en god ball til Karoline som sentret den til Hammerseng som deretter puttet ballen i mål i siste sekund. Katrine hadde også høyest redningsprosent i hele turneringen. 
Hun ble også med da Norge vant EM samme år, 3.året på rad. Norge var tross alt favoritter pga OL tittelen, men flere av stjernespillerne fikk ikke vært med på EM dette året. (Gro Hammersen, Katja Nyberg, Gøril Snorroegen med skade og Else Marthe som hadde pensjonert seg fra landslaget). Hun kom igjen på All Star laget som den beste keeperen. 
Samme år ble hun kåret til årets lagspiller og årets kvinnelige utøver på idrettsgallaen. Samtidig som håndballandslaget ble kåret til årets navn og lag. Marit Breivik ble kåret til årets trener. 
Så 2008 var et godt år for Katrine og resten av håndball landslaget.

//vg.no - Idrettsgallaen.  

Vm 2009 var det første mesterskapet uten Marit Breivik som trener. Katrine spilte bra under hele mesterskapet, men det endte med en 3.plass for Thorir Heigerssons jenter. Spesielt mot Ungarn viste hun at hun kan når det virkelig gjelder, med to viktige redninger klarte Norge å slå dem med et mål. 

Norge vant også EM 2010, fjerde gang på rad. Katrine storspilte nok engang, og kom på All Star Team laget.
Hun ble også kåret til den nest beste håndballspilleren nå nylig, og det er utrolig bra!


Jubel etter seier i semifinalen i EM 2010.

Min mening om Katrine:
Hun er den beste keeperen i verden spør du meg. Hun storspiller, og er en av grunnene til at det har gått så bra med Norge  de siste årene. Katrine viser at hun kan når det virkelig gjelder! Hun leser spille utrolig godt, og får i gang kontringsspillet til Norge. Håper hun fortsetter i lang tid fremover, for hun er så utrolig god!


//
morsom bilde av Katrine.

Ekstra:
Evas-handballside.no
europamester.dk 
Linka og Katrine kupper Tv2s intervju
Keeperduellen Danmark vs Norge
Haraldsen blir skutt på av Linka.
Katrine Lunde Haraldsen

Innlegget ble litt langt, men håper ikke det gjør noe :)

Fakta om!

Jeg vil bare si at jeg nesten er ferdig med Kathrine Lunde Haraldsen. Allikevel tror jeg ikke det innlegget kommer før på lørdag, for i morgen har jeg litt annet å gjøre. 

Eller ser vente lista sånn ut:
- Gro Hammerseng
- Thea Mørk.
- Hvem er neste? Du bestemmer! :-) 


Thea Mørk

Fakta om: Nora Mørk

Da er vi igang med andre ''Fakta om:'' innlegget. Denne gangen skal jeg skrive om Nora Mørk. 
Tidligere fakta om:
Kari Mette Johansen (Trykk for å lese) 

Nora Mørk 
Født:                                  5.april.1991
Kommer fra:                       Oslo
Lag:                                   Larvik og landslaget
Debut på landslaget:         21.september 2010 
Draktnummer:                    9 (LHK) og 19 på landslaget

Nora startet å spille håndball i Bækkelaget som 5 åring sammen med sin tvillingsøster Thea og storesøster Kaja. Begge foreldrene hennes hadde også spilt håndball og moren var i styret i Bækkelaget. Så hun kommer fra en skikkelig håndballfamilie. Hun har også prøvd ut andre idretter, som fotball, friidrett, turn,dans, karate og klatring. Hun valgte å satse skikkelige på håndball da hun ble tatt på sin første landslagssamling som 14 åring. 

// aftenposten - Thea, Nora og Kaja Mørk

Hun har alltid spilt med spillere som er eldre enn seg, pga hun har vært så utrolig god. Hun ble som sagt tatt ut på landslaget i tidlig alder, og i 2007 var hun med å tok OL sølv og hun ble kåret til den beste spilleren i mesterskapet. Samme året ble hun tatt ut på U-EMs Allstar lag. Hun ble også kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller da Norge tok gull i European Open . 

I 2007 fikk Nora sin debut på A laget til Bækkelaget i den første kvartfinalen i sluttspillet mot Levanger. Dette var da 6 dager etter hennes 16 års dag (man får ikke spille i eliteserien før man har fylt 16). Hun er den yngste som har debutert for dette laget, noen gang.  Selve kampen gikk dårlig, det ble ingen mål for Nora og heller ingen seier. 
...
// op.no - junior spiller.

I sesongen 2007/2008 ble Leif Gautestad trener for danske Aalborg og han ville ha med seg Thea og Nora. De meldte derfor overgang og ble profesjonelle håndballspillere i en alder av 16 år.Tvillingsøsteren Thea var ute med korsbåndskade og fikk ikke spilt i løpet av sesongen. Nora kunne trene, men fikk ikke lov til å spille i eliteserien. Der man man være 17 for å få lov, men hun spilte med 89/90 laget.  Hun fikk der i mot være med Aalborg i europacupen, og det gikk veldig bra for hennes del. For Aalborg generelt gikk det dårlig, de klarte ikke å kvalifisere seg til CL. De kom seg til EHF- cupen, men de tapte første kampen. I den kampen ble Nora toppscorer og kåret til banens beste. Leif Gaustad fikk sparken, Nora og Thea bestemte seg for å reise hjem til Norge igjen. 
Nora gikk over til Bækkelaget, men måtte stå over flere kamper pga at hun spilte i Aalborg. Bækkelaget slet veldig mye i denne sesongen. De holdt på å rykke ned, men Nora var en av dem som reddet de fra det. 

//nettavisen.no - Nora i Njård
Etterhvert gikk Nora over til Njård, dit gikk også tvillingsøsteren og storesøsteren. Njård hadde akkurat rykket opp i eliteserien, og hadde fått med seg mange gode spillere for å kjempe om å bli der. Dessverre ble mange skadet i løpet av sesongen, og det gikk ikke så bra med laget.. De fikk etterhvert alle spillerne tilbake, utenom Nora's tvillingsøster. Hun var nok engang ute med korsbåndskade. Det gikk allikevel bedre med Njård når alle var tilbake. 
Nora scoret tilsammen 87 mål, og var den som scoret mest for Njård sesongen 2008/2009. De havnet tilslutt på en 9.plass.


// Handball.no

Nora gikk over til Larvik i 2009/2010 sesongen. Her scoret hun 151 mål på 21 kamper og fikk 2.plass på toppscorerlisten i Larvik HK. I denne sesongen ligger hun på 4.plass på toppscorer lista (i postligaen) med 30mål. Linn Jørum Sulland ligger på 3.plass med 34 mål. 
Hun har vært med å vunnet  serien i 09/10, NM i 09/10 & 10/11 og sluttspillet i 09/10.
Tvillingsøsteren Thea gikk over til Larvik denne sesongen, så nok engang spiller de to jentene sammen.

Hun debuterte på landslaget den 21.september. 2010 mot Romania. Hun fikk også være med til EM (2010), og hun gjorde det veldig bra der. Det er jo ikke så veldig mye å si om hennes landslags karriere, i og med at den startet i fjor. Hun har spilt 17 kamper og scoret 51 mål ! 


Min mening om Nora: 
Hun er ganske ung - blir 20 år i år. Hun har nådd utrolig langt på den korte tiden, og jeg vet at hun kommer til å bli værende på landslaget en god stund framover. Nora utmerket seg veldig i EM i fjor og i Larvik. Jeg gleder meg til å følge  henne framover!

//europamester.dk

Litt ekstra materiale:
Intervju 
Nora etterligner Keenan Cahill
Intervju, Camilla Herrem og Nora Mørk
Hjemme hos Nora Mørk
(Har lagt inn litt ekstramateriale på ''Fakta om Kari Mette''.)

> Hvem er den neste jeg skal skrive om?