januar 2011

Takk...

Til alle som har kommentert, gikk tilbakemeldinger og fulgt med på bloggen så langt :- ) Det har vært veldig gøy å drive denne bloggen, og jeg gleder meg til å fortsette. Hadde det ikke vært for dere leserne, så hadde det ikke vært så morsomt  å blogge :- )

Det er bare å komme med kommentarer, tilbakemeldinger og litt sånn! 

Igjen: TAKK :- )

Hilsen Larvikognorge.blogg.no! Fakta om: Linn-Kristin Ullevoldsæter Riegelhuth


6. ''fakta om'' innlegget, tidligere innlegg  trykk her. Denne gangen skal jeg skrive om Linn-Kristin Ullevoldsæter Riegelhuth eller så kan vi bare si Linka. Litt kortere og enklere, hehe :) 

Linka Riegelhuth

Født:                                   01.08.1984
Kommer fra:                        Ski
Lag:                                    Larvik og landslaget
Debut på landslaget:          23.09.2003
Draktnummer:                    11 (LHK) og 18 på landslaget. 


Linn- Kristin vokste opp i Ski sammen med moren, faren og lillesøsteren sin. Faren var fotballinteressert og moren trente håndball lag i Ski. Som liten spilte Linka både fotball og håndball, men det var tilslutt håndballen som vant. Hennes søster Betina er også et stort håndballtalent og spiller på Storhamar sammen med bl.a Lise Løke (Heidi Løke's søster). Søsteren er også med på det yngre landslaget!
Linka bor nå i Sandefjord og forlovet med Haslums Einar Sand Koren. Hun er utdannet sykepleier :-)

Linka og Einar :)

Ski håndballklubb: 
Linka startet å spille håndball som 4 åring via Ski håndballskole. Hun var også med moren på treninger (hun trente et lag som var to år eldre enn Linka). Moren trente henne også fra hun var 9 år til hun var 12. Linn-Kristin hadde spilt fotball og håndball fram til hun ble 15 år. Da bestemte hun for å satse på håndballen, og som 16 åring begynte hun på håndballlinja på Wang toppidrett. På denne tiden spilte hun også fast på det yngre landslaget. Det har vel aldri vært noe tvil om at Linka skulle nå langt.

Holmlia og Furuset: 
Etter mange år i Ski byttet hun klubb til Holmlia, hun mente at de hadde et bedre organisert tilbud. Som 16-åring spilte hun på Holmlias J17 lag, damelaget, kretslaget og juniorlandslaget. Et år i Holmlia var nok, Linka gikk over til Furuset. Hun var med å spille Furuset fra 2.divisjon til 1.divisjon. I tillegg spilte hun på J17- og J19-laget.  Planenen hennes var å bli i Furuset, men da hun fikk tilbud fra Larvik skiftet hun mening.

Larvik håndballklubb: 
Larvik trengte en venstrehendt spiller som kunne avlaste Kristine Duvholt Havnås på høyrekanten. I utgangspunktet spilte Linka høyre back, men hun fikk prøve seg på kanten i Larvik. Hun sluttet på Wang og flyttet til Larvik, og begynte på en skole i Sandefjord. På denne tiden var hun kun 18 år. 
Kristine Duvholt ble gravid høsten 2002, og det ble mer spilletid på Linka. Hun gjorde stadig fremskritt på banen, hun har alltid vært veldig målbevisst og det er en av grunnen til at hun nådde så langt på så kort tid. 


I sin første sesong med Larvik vant hun både seriegull og NM-gull. Hun fikk også være med å spille i Champions Leauge for aller første gang. 
I 2003 ble det nok et NM-gull, men det ble ikke noe seriegull dette året. Norges håndballforbund bestemte at seriemesteren skulle kåres i sluttspillet.  I semifinalen mot Tertnes gikk det galt og de tapte, det ble derfor ikke Champions Leauge på Larvik året etter. 
Linn-Kristin ble kåret til sesongens beste høyrekant og nykommer i 2003/2004. Selv om det ikke ble CL spill på jentene, gikk 2004/2005 sesongen strålende. De vant alt de kunne vinne (NM, Cupvinner cup,sluttspill og seriemesterskap)! Kristine Duvholt kom tilbake og da fikk Linka mer tillit på høyre back plassen. Hun ble kåret til årets høyre bakspiller i eliteserien (2004/2005). Det var bare Gøril Snorroeggen som scoret flere mål enn henne, så hun scoret nest mest mål denne sesongen. 


I sesongen 2005/2006 byttet Katja Nyberg, Vigdis Hårsaker og Kristine Duvholt klubb og  Linka fikk mer ansvar. Larvik hadde en utrolig bra sesong dette året, og vant nok både serien, NM og sluttspillet. Hun ble i tillegg toppscorer ved flere anledninger og på dette tidspunktet hadde hun aldri vært bedre.
Hun pådro seg en skade på høsten 2005, og måtte stå over en del kamper. Hun gjorde comeback i NM-finalen mot Byåsen i desember. NM gullet var sikra, og  Linka ble kampens toppscorer. Etter jul fortsatte hun storspillet, Larvik vant serien nok engang og Linn-Kristin ble eliteseriens toppscorer sammen med Linn Jørum Sulland (159 mål). I en bortekamp scoret hun hele 18 mål helt alene. 

Hun fortsetter å imponere i sesongen 2006/2007. Hun ble året til årets spiller, årets høyre bakspiller og fikk toppscorer tittelen denne sesongen. I løpet av serien scoret hun 221 mål, 48 i NM og 75 mål i CL. Larvik vant nok en gang serien, NM og sluttspillet. 
Linka fikk masse tilbud fra flere danske lag, men hun bestemte seg for å skrive en ny kontrakt med Larvik i 2007.

I 2007/2008 fortsetter storspillet. Hun scorer, scorer og scorer. Linka sletter flere gamle rekorder og er en av de som har scoret mest i Larvik. Hun slo også Trine Haltviks ni år gamle scorings rekord i eliteserien. Den var på 211, mens Linka scorer 2 mål mer. Linka ble også kåret til året spiller.
Larvik vant serien dette året også, men gikk på en smell i NM finalen. Det ble tap mot Byåsen, og jentene var veldig skuffet. Linka ble toppscorer i kampen med 9 mål. 
I tillegg vant hun Kristina statuetten, dette er en pris som kan vinnes engang. Kari Mette Johansen og Tonje Larsen har vunnet den før henne.

Det har blitt mange seiere med Larvik for Linka. 

2008/2009 sesongen ble som alle de andre sesongen, mål rik for Linn-Kristin. I tillegg ble det NM, serie- og   sluttspill gull på Larvik. Hun bestemte seg for i starten av 2009 å skrive under en kontrakt med FC København. Hun skulle spille der i to år, fra sommeren sammen år. Kjæresten, Einar, skulle også være med på flyttelasset. Derfor ble dette hennes siste halvår i Larvik for denne gang. 
Cupvinnercup finalen ble veldig spesiell dette året, for på motsatt banehalvdel sto hennes kommende lagvenninner.  Dette var også Linkas siste Larviks-kamp i Norge, og den endte 23-21 i Larvik favør. Hun ble også toppscorer i denne kampen. 

FC København: 
Allerede i oktober høsten 2009 møtte Fc københavn Larvik. De hadde havnet i samme CL gruppe, og skulle derfor spille mot hverandre. Det gikk dessverre ikke veien for Linka og resten av laget, de tapte 31-26. I 2010 ble damelaget lagt ned, og Linn-Kristin som hadde planer om å bli i klubben et år til gikk tilbake til gamle klubben Larvik. 

Larvik 2010/2011:

Hun er fortsatt en av toppscorerne i Larvik, bare slått av Heidi Løke og Linn Jørum Sulland. Linka har stått litt i skyggen de siste måneden og har ikke like mye mål som før. Men det ser ut som om hun begynner å komme i form igjen nå, vi får bare vente å se. :-)

Landslaget:

Allerede som 17 åring fikk hun være med å trene på landslaget. Linka var den yngste spilleren som Marit Breivik noen gang hadde innkalt til landslagssamling. 

Sommeren 2003 fikk  hun være med juniorlandslaget som tok bronse i junior-VM. I september samme år debuterte hun på senior landslaget som 19 åring. Hun fikk til og med til VM i Kroatia i desember 2003, men det gikk ikke så veldig bra. Norge skuffet, de kom på 6.plass og mistet OL plassen. Linka fikk heller ikke vist seg fram i mesterskapet. 

Linka fikk en ny sjanse i EM 2004, og det gikk strålende. Vg sa dette: ''Det ser ut som om hun har spilt EM hver eneste uke'' 
Linka ble lagt merke til under dette mesterskapet, og mange klubber var interessert i 20-åringen.  
Linn-Kristin ble også tatt med i VM troppen 2005, men rett etter at hun ble tatt ut klarte hun å pådra seg et brudd i hånda. En skuffet Linka  måtte bli hjemme, mens Norge endte på en 9.plass i VM.


I EM 2006 gikk det ikke så bra i starten for Linn-Kristin. I de fire første kampene hadde hun scoret 7 mål på 21 skudd, noe som er utrolig dårlig til å være henne. Heldigvis løsnet det etterhvert, og i kampen mot Makadonia scoret hun 6 mål på 6 sjanser. Det gikk også bedre i de neste kampene. 
Hun fortsetter som vanlig i VM 2007, men Norge endre på en 2.plass totalt.

Året 2008 var et bra år for Linka. Hun var en av de som fikk være med til OL i Beijing og hun imponerer stort. Under finalen puttet hun inn 9 mål, og ble toppscorer. Linka som hadde slitt litt i EM og VM årene før viste nå hvem som var sjefen under OL. I EM noen måneder etterpå gikk det like bra som i OL. Linn-Kristin ble kåret til verdens beste håndballspiller dette året. I tillegg ble hun EMs toppscorer og tatt ut på All Star Team laget. 

Etter en scoring i OL !

Hun forsetter å sette ballen i målet under VM året etter.  Hun ble også tatt ut som VM beste høyre ving på All Star Team-laget, Norge endte da på en tredje plass. 
I fjor (2010) gikk det ikke helt Linkas vei, mener jeg ihvertfall. Hun har blitt satt litt i skyggen av Nora Mørk, Linn Jørum Sulland og Heidi Løke. Selvom hun gjør det bra, er det ikke som i 2008 for eksempel. Allikevel regner jeg med at hun kommer ordentlig tilbake snart, man kan jo ikke være verdens beste hele tiden :-)

Min mening om Linn-Kristin Riegelhuth: 
Hun har vært min favorittspiller siden OL 2008. Rett og slett fordi hun er utrolig rask, flink med ball,  flink til å score og se medspillere. Linka virker veldig jordnær og snill, og ja jeg bare liker henne rett og slett. Selvom hun har vært litt opp og ned dette året så er hun allikevel min favoritt! :- ) 
Det er en grunn til at hun blir kalt Ferrari, rett og slett fordi hun er like rask som en! Hehe.

I morgen...

kommer det et nytt ''Fakta om''- innlegg om Linn-Kristin Riegelhuth. Hadde egentlig tenkt til å få det ferdig til i dag, men har sittet i flere timer med det og rekker det ikke. Det tar litt langt tid når man må søke og lete etter fakta + bilder. :-)  Men det kommer i morgen, skal fortsette litt på det nå før jeg tar kvelden! 


Har tatt bilde selv - NM finalen mot Vipers.  
Rantala - Karoline-Tine-Kari Mette- Linka - Sara!

 

Nora usikker mot Leipzig!

 

''Nora Mørk måtte bæres av banen etter halvspilt 1. omgang og er usikker til mesterligakampen mot Leipzig førstkommende lørdag.

- Nora pådro seg et kraftig overtråkk i høyre ankel etter 15 min, men vi fikk startet umiddelbart med akuttbehandling. Akkurat nå prøver vi å begrense hevelsereaksjonen, men det for tidlig å si alt om omfanget av skaden. Vi kommer til å bruke de neste to dagene på å finne ut mer om skadeomfanget, men ut i fra akuttreaksjonen virker det usikkert at hun blir klar til kampen mot Leipzig neste helg, sier Larvik HKs fysioterapeut, Krister Næss.'' - Larvik hk 

Håper hun blir fort bra igjen, Larvik trenger Nora!!

Video her

Larvik - Selbu OPPSUMMERING.

Prøvde en livechat i dag, men det ble litt problemer etterhvert. Plutselig så fikk jeg ikke sendt meldinger mer og jeg fortet meg å finne en ny chatboks. Det viste seg at den ikke virka i stad, men at problemet er løst nå. Jaja, jeg får prøve igjen neste gang. Håper det funker da! 

Tonje Larsen var ikke med i kampen, grunnen vet jeg ikke. Det virket også som om Nora Mørk ble skadet i 1.omgang og måtte sette seg på siden. 
Heidi Løke var tilbake etter sykdom, hun spilte ikke forrige kamp. Hun ble nok engang toppscorer. Larvik knuste Selbu 45- 18, stillingen var 23 - 8 til pause. Sara Breistøl ble kåret til banens beste spiller. 

Heidi Løke ble kampens toppscorer, nok en gang. 

FAKTA OM KAMPEN:
Sted:
Arena Larvik. 
Pauseresultat: 23-8
Sluttresultat: 45-18
Spillere Larvik (mål): Sara Breistøl (6), Heidi Løke (11), Tine Rustad Kristiansen(6), Kari Mette Johansen, Karoline Dyhre Breivang (1), Nora Mørk, Gro Hammerseng(3), Linn-Kristin Riegelhuth(5), Linn Jørum Sulland(9), Lene Rantala, Tine Stange, Olga Medvedeva (2), Thea Mørk (2) og Cecilie Leganger. 
Spillere Selbu (mål): Lina M. Rypdal, Katinka Haltvik(1), Andrea Næss(3), Marianne Storkås(4), Benedikte Solem, Thale Hansen Tremoen, Tina Engan(4), Marthe Dyrdal(3),Marte Almås(2), Katarina S Andreassen, Camilla Scistad Dolmseth(1) og Tonje Iren Berg. 

Livechat klokken 17.00

Om ca 20 minutter begynner Larvik - Selbu. Så da er det bare å følge med til venstre på forsiden av bloggen min, der oppdaterer jeg kampen :- ) 

HEIA LARVIKTilbakeblikk: VM 2001

VM 2001 ble arrangert i Italia. 

Spillerstall:

Kjersti Grini (kaptein)
Hanne Halén
Heidi Harlvorsen
Gro Hammerseng
Kristine Duvholt Havnås
Elisabeth Hilmo
Unni Nyhamar Hinkel
Vigdis Hårsaker
Mimi Kopperud
Cecilie Leganger
Kristine Lunde
Marianne Rokne
Monica Sandve
Else-Marthe Sørlie Lybekk
Janne Tuven
Heidi Tjugum - hjemmeværende reserve 

Trener: Marit Breivik
Assistenttrener: Thorir Hergeirsson.


Norge stilte som tittelforsvarere (etter VM-gullet i 99, les om det her) og som favoritter. Flere av spillerne kom tilbake fra skader og diverse. Cecilie Leganger som takket nei til EM året før, var nå med i VM troppen. Kjersti Grini, Janne Tuven og Mette Davidsen var også tilbake etter skader. De hadde ikke fått vært med til EM, Janne og Mette deltok heller ikke i OL. Heidi Tjugum prioritere studier, men sa seg villig til å være hjemmeværende reserve. Tonje Larsen ble hjemme pga jumpers knee, de tidligere årene har hun spilt kun forsvar pga denne skaden. Forsvarskjempen var heller ikke med til EM, og det la man godt merke til. Det var mye nedturer og skader også dette året. Det var derfor mange nye debutanter nok engang, og mange av dem hadde ikke deltatt på EM året før.Kristine Lunde (nå Borgersen) fikk bli med i VM troppen! EM-debutanten Karoline Dyhre Breivang måtte stå over VM pga skade, noe som var utrolig synd for hun spilte utrolig bra året før.  Mange trodde derfor ikke at det skulle gå så bra med Norge, men man håpet at de fikk en medalje.
Mange mente at Norge havnet i den letteste gruppa, og at dette kunne være en ulempe. De vant lett alle siden kamper i gruppespillet. Man så allerede her at det ikke var det samme laget som i OL (noe som ikke var rart med så mange nye spillere). Det så ikke lengre ut som Norge hadde det sterke forsvaret lengre, dette var tidligere Norges varemerke. Angrepsspillet derimot var mye mer kreativt, og det så noen ganger bedre ut enn i OL. Flere av de nye spillerne tok ansvar og sto fram sammen med flere av de rutinerte spillerne. Alvoret startet etterhvert, etter å ha slått Sør-Korea sto det vanskelige hinderet klart. Norge møtte Frankrike i kvartfinalen, laget som vi hadde spilt 4 ekstraomganger imot 2 år før for å bli verdensmestere. Norge viste en stor styrke i denne kampen og vant. I semifinalen ble det kamp mot Jugoslavia, et sterkt lag. I en periode lå Norge 6 mål bak, men Norge kjempe seg tilbake og utlignet. Det ble derfor ekstraomganger og Jugoslavia spilte hardt. Norge fikk mye juling, men det var tross alt snakk om en finaleplass og det fikk spilleren til å tåle det meste. I andre ekstraomgang la de under med et mål, men da viste Cecilie Leganger hvem som var sjefen. Hun reddet i det avgjørende minuttet og Monika Sandve fikk æren av å score vinnermålet. 
Russland ble finalemotstanderne, og Norge lå kjapt 6 mål bak. Det norske forsvaret klarte ikke å kjempe i mot russernes teknikker. Det ble derfor sølvmedalje på jentene, mange var jo usikre på om de klarte å få medalje i det hele tatt. 


Hoppende glade


Som sagt, det var mange nye og urutinerte spillere med i VM i år. At de klarer å få sølvet er en utrolig bra presentasjon, og det å sveise sammen et så bra lag på så kort tid et ikke bare bare. Fighterviljen og evnen til å kjempe til siste sekund var på topp. 
Cecilie Leganger kom for 6.gang inn på All Star Team i et internasjonalt mesterskap. Hennes evne til å redde i de mest dramatiske minuttene er unikt. Dette året måtte hun jobbe hardere enn noen gang, uten Heidi Tjugum og et like sterkt forsvar som før. 
Kjersti Grini scoret sitt 1000 landslag mål under mesterskapet. Mange mente hun burde komme på All Star Team laget, men det gjorde hun ikke. Hun ble der i mot norsk toppscorer i finalen og totalt i mesterskapet.


LegangerKilder
Evas Håndballside

Tilbakeblikk: EM 2000

EM 2000 ble arrangert i Romania. 

Spillerstall: 

Camilla Carstens
Kristine Duvholt
Gro Hammerseng
Elisabeth Hilmo
Vigdis Hårsaker
Hege Johansen
Mimi Kopperud
Jeanette Nilsen
Marianne Rokne
Monica Sandve
Birgitte Sættem
Else- Marthe Sørlie Lybekk
Camilla Thorsen
Cecilie Thorsteinsen
Hege Christin Vikebø

Trener: Marit Breivik
Assistentrener: Arne Högdahl

Laget som stilte i EM ble kalt Nye Norge i mediene, grunnen var at det var at halve OL laget ikke deltok i EM.
Cecilie Leganger, Heidi Tjugum, Tonje Larsen, Susann Goksør Bjerkerheim, Trine Haltvik, Janne Tuven, Mette Davidsen, Kjersti Grini, Mia Hundvin og Anne Cathrine Eriksen uteble. Kristine Duvholt skadet seg under EM, og fikk ikke spille de tre siste kampene. 

Susann Goksør Bjerkerheim la opp etter OL pga skade, og Kjersti Grini ble kaptein (etter å ha vært visekaptein). I og med at hun ble skadet måtte visekaptein Else- Marthe ta over rollen som hovedkaptein.  Kristine Duvholt ble derfor visekaptein under EM. Unge og lovende talenter fikk sjansen til å prøve seg, der i blant Gro Hammerseng og Karoline Dyhre Breivang. 


Bildet er ikke fra 2000


Norge spilte ujevnt, men nivået steg ut over i mesterskapet. Målet til Norge var medalje, men med halve laget borte og mange nye urutinerte spillere var ikke det så lett. Semifinaleplassen røk dessverre, hadde de fått et mål mer i en av to uavgjorte kampene hadde det gått.  En dansk seier i siste innledende kamp hadde hjulpet Norge, men sånn gikk det dessverre ikke. Norge måtte spille om 5.plassen mot Frankrike, og det endte tilslutt med en 6.plass for Nye Norge. Uansett så var vi direkte kvalifisert til VM 2001, men ikke til EM 2002. 

Marit Breivik fikk mye kritikk for at Norge ikke hadde holdt den standarden vi var vant til. Mia Hundvin og Kjersti Grini sa i mot kritikken, og flere sa de hadde lyst til at Marit skulle fortsette som trener. Det at hun ga nye spilleren en sjanse ville muligens vise seg å være en fordel i neste mesterskap. Kilder
Evas Håndballside


Kommer snart ''Tilbakeblikk:VM 2001.''. Klarte å skrive halve innlegget før jeg fant ut at jeg hadde glemt å skrive om EM 2000.  

Skal prøve å skrive et ''Fakta om:'' i morgen, da blir det om Linn-Kristin Riegelhuth!

Video : Is It Cos I'm CoolSynes denne sangen er bra + at det er masse morsomme videoer fra landslaget  :-) 
> Hva synes du?

Følg med på søndag!

På søndag spiller Larvik mot Selbu, altså blir det topplaget mot bunnlaget. Det er bare å følge med her på oppdateringer klokken 17.00 på søndag :) 


Tine Stange, Tonje Larsen og Linn-Kristin Riegelhuth.

Håndballjentene møter Russland

EM- vinnerne møter VM- vinnerne, 26 og 27. februar. Første dagen spiller dem i Terning Arena, Elverum og i andre kamp spiller de i Gjøvik fjellhall.

Så det er sikkert bare å ta turen innom der for å få sett kampen. Kan komme tilbake med mer når jeg finner ut hvor man kan bestille billetter til kampene :)Fakta om: Thea Mørk

Nå har jeg prøvd å finne litt info om Thea Mørk, fordi det var noen som ville at jeg skulle skrive om henne. Dessverre finner jeg omtrent ingenting. Søker jeg på ''Thea Mørk'' kommer det bare opp stoff om hennes tvillingsøster Nora Mørk. Men jeg kan skrive det lille jeg fant. 

Tidligere fakta om: 
Kari Mette Johansen,Nora Mørk,Katrine Lunde Haraldsen og Gro Hammerseng. For å lese kan du gå inn her

Thea Mørk

Født:                          5.april.1991
Kommer fra:               Oslo
Lag:                           Larvik hk
Draktnummer:            19


Hun begynte i Bækkelaget som 5 åring, sammen med Nora og storesøsteren Kaja.
I 2007/2008 sesongen meldte hun overgang til Aalborg sammen med tvillingsøsteren for å prøve seg som proff. Da var hun kun 16 år. Dessverre ble det ikke spilletid på henne fordi hun hadde korsbåndskade hele sesongen. Året etter bestemte Thea og Nora seg for å dra hjem til Norge igjen og spile for Bækkelaget. 
I 2008/2009 sesongen gikk hun og begge søstrene over til Njård. De hadde akkurat rykket opp til eliteserien! Thea fikk nok en gang en korsbåndskade og fikk ikke spille så mye denne sesongen heller. Njård havnet tilslutt på en 9.plass i deres første eliteserie sesong. Nora Mørk gikk over til Larvik i 2009, mens Thea ble igjen i Njård. Dette var første gang de ikke spilte på samme lag, men i mot hverandre. Thea gikk over til Larvik i 2010/2011 sesongen, og hun skrev under på en toårs kontrakt. 

Dronninga har bursdag!

Dronninga i Larvik og på landslaget, Tonje Larsen blir i dag 36 år :) Gratulerer med dagen!
(Ikke at hun kommer til å se dette uansett). 


Hun spiller utrolig bra håndball og har vært med på landslaget siden 1992. I tillegg har hun vært med å vunnet alle Larviks serie- og cup mesterskap. Det er sykt!  
Håper hun fortsetter noen år til ihvertfall. DRONNINGA !!  :- ) Tilbakeblikk: OL 2000

Mange regnet Norge som favoritter siden de hadde vunnet både EM i 98 og VM i 99. Hvorfor ikke ta OL gull i samme slengen? 
Olympiske leker ble dette året arrangert i Sydney, Australia. 

I oppkjøringen til OL røk playmakeren Mette Davidsen og Janne Tuven korsbåndet. Disse to var egentlig tatt med til OL, men fikk da ikke vært med. Tonje Larsen slet fortsatt med jumpers knee og spilte som regel bare forsvar. 

Her er spillerstallen: 
Susann Bjerkrheim (kaptein)
Kristine Duvholt
Ann Cathrin Eriksen
Kjersti Grini
Trine Haltvik
Elisabeth Hilmo
Mia Hundvin
Tonje Larsen
Cecilie Leganger
Jeanette Nilsen
Marianne Rokne
Monica Sandve
Birgitte Sættem
Elsa-Marthe Sørlie Lybekk
Heidi Tjugum 

Trener: Marit Breivik
Assistenttrener: Arne Högdahl

Det var mye fokus på Mia Hundvin(Norge) og Camilla Andersen(Danmark) sitt forhold før OL. Noen måneder før OL hadde de giftet seg. Dette var historisk at to ektefeller skulle spille mot hverandre i OL, både dansk og norsk presse var interessert  i dette.

Norge vant alle kampene i sin pulje i innledningsrunden, også kampen mot Danmark. Norge spilte best i kvartfinalen mot Romania, der overbeviste de stort. Dessverre gikk det ikke like bra i semifinalen, og de tapte mot Ungarn. De hadde da spilt sin dårligste kamp i mesterskapet, forsvaret satt ikke som det skulle.  Det var bare Kjersti Grini og Mia Hundvin som spilte på normalt nivå i semifinalen. Selvom Norge var skuffet for tapet, tok de seg sammen og kjempet om bronsen mot Sør-Korea. Det var en jevn og spennende kamp, men Norge klarte til slutt å vinne kampen. Det var Mia Hundvin som fikk æren av å score seiersmålet da de vant med kun et mål. 


Kjersti Grini ble turneringens toppscorer og kom seg på All Star Team laget sammen med keeperen Heidi Tjugum. Kaptein Susann G.B som deltok i sitt 4. OL, spilte sin siste og beste mesterskaps turnering noen sinne. Bronsefinalen ble hennes siste landskamp, og hun sluttet etter 300. kamper. Susann ville fortsette, men knærne hennes ødela og hun måtte legge opp som håndballspiller.Trine Haltvik sluttet også på landslaget, men spilte et år til på Byåsen.

Mia Hundvin, Cecilie Leganger, Heidi Tjugum og Ann Cathrin Eriksen sa alle nei til landslaget, og ble ikke med til EM to måneder senere. 

Det var Danmark som tok OL gullet i 2000.  De tok også gull i 1996!

Kilder
Evas Håndballside

Nytt tilbakeblikk innlegg i morgen

Har fått litt lite tid til blogging i dag, pga skole og trening. Kommer forhåpentligvis sterkere tilbake i morgen :) Da kommer det nytt ''tilbakeblikk'' innlegg!  Har dere noen andre ønsker så er det bare å si i fra! Fakta om: Gro Hammerseng

Fjerde fakta om innlegget, nå er det Gro Hammerseng sin tur. Blir et litt langt innlegg, men det får bare gå. Har egentlig enda mere stoff på Gro, men det får jeg ta litt senere. Greit med litt ekstra stoff hvis det ikke skjer så mye i håndballverden. 
Tidligere fakta om:
Kari Mette Johansen
Nora Mørk
Katrine Lunde Haraldsen

Gro Hammerseng
Gro Hammerseng
Født:                                     10.04.1980
Kommer fra:                           Gjøvik
Lag:                                       Larvik
Debut på landslaget:             29.november. 2000
Draktnummer:                       10

Gro vokste opp på Gjøvik sammen med moren, faren , brødrene sine og adoptivssøsteren Siv. Hun begynte å spille håndball for Gjøvik HK, etter å ha prøvd ut både ridning og fotball. Senere spilte hun på RaufosIs l, Gjøvik og Vardal HK. Hun debuterte på seniorlandslaget i september 2000.

Gjøvik og Vardal HK.
Hun begynte å ta håndballen på alvor som 16 åring. Hun fikk kapteinsbindet før hun fylte 18, og i sesongen 1997/1998 fikk hun Gjøvik og Vardal HK til eliteserien.  

 

Juniorlandslaget/ senior landslaget.
Hun er med på å vinne sølv i junior EM i 1997, og hun beskrives som en dirigent både på og utenfor banen. 
Som 20 åring debuterte hun og Vigdis Hårsaker i sin første seniorlandskamp for Norge mot Polen i Net-Com cupen. I kampen etter blir hun kåret til banens beste og redder Norge i bronsefinalen. 
Hun begynner etterhvert å studere markedsføring og Media på BI, samtidig oppnår hun 6.plass i EM 2000. Der viser hun seg fra en positiv side og spiller godt. Hun får sølv i VM 2001, og drar med seg et sølv i EM 2002.

Rett før VM 2003 ble hun utnevnt som kaptein for landslaget (Else Marthe Sørlie Lybekk var det før henne). Gro Hammerseng har blitt Marit Breiviks nøkkelspiller både på og utenfor banen. Hun bidrar til en stor trygghet for gruppa.  Hun mistet en del oppkjøringkamper og viktige kamper i mellomspillet fordi hun har låst flere muskler og sener i ryggen. I kampen om 5.plass i VM og om OL-deltagelse blåser hun i smertene og spiller. Norge taper dessverre kampen og får derfor ikke delta i OL året etter.


// Linka, KM, Ragnild og Gro etter seier i EM 2004

Året 2004 er er godt år for Gro, hun oppleves som super entusiastisk, uredd, besluttsom og utfører jobben med å bygge et vinnerteam på en utrolig flott måte. Hun gir alt og tar styring når det trengs. 
Gro åpnet EM 2004med å gi Norge en 2-måls ledelse i åpningskampen mot Ukraina. Hun storspiller og det blir bare seier for Norge. EM-semifinalen mot Ungarn ender 44-29, hjemmelaget blir løpt i senk av jentene våre. Gro fikk grisebank men spiller med stor glede og bidrar til et bra spil som man får frysninger av. 
Finalen spilles mot Danmark, og det blir drama så det holder. Før start virker jentene stresset, men Gro viser et vinnerinstinkt og en lyst til å vinne EM for første gang. Hun og jentene snur kampen flere ganger, og kampen ender 27-25. Hun fikk skryt av Marit Breivik og de andre jentene, både for sitt håndballtalent og sympatiske vinnende vesen. Hun ble  kåret til EM's mest verdifulle og beste spiller. 


Etter EM triumfen

Vm 2005 går ikke så bra for håndballjentene, Gro er ute med skade (les hvorfor litt lengre ned i teksten) må jentene klare seg uten kapteinen. Det ender derfor med en 9.plass i VM og jentene gikk på sitt første tap etter 26 kamper.

I august 2006 blir det annonsert at Hammerseng er tilbake på landslaget. Hun scoret 4 mål i sin første kamp etter skaden hun pådro seg i 2005. Norge med Gro i spissen klarte å sikre seg EM gullet i 2006 for andre året på rad! uten Katja Nyberg som ble skadet i første kampen.  Dessverre ble også Gro skadet bare etter et par minutter ut i finalen, så hun måtte se de andre jentene kjempe seg til gullet uten henne. Gro kom seg allikevel på EMs allstarlag, i tillegg til å bli kåret til turneringens beste spiller.En glad kaptein sammen med EMs beste venstre ving

I 2007 ble Hammerseng kåret til Årets lagspiller og forbildet på idrettsgallaen, og hun ble samtidig kåret til verdens beste håndballspiller av IHF. I 2008 ble hun sammen med Else-Marthe Lybekk tildelt Casparprisen. 
Det ble andre plass på Norge i VM 2007. 

Norge vinner OL 2008 for første gang, og Gro storspiller nok engang. Jeg må jo spesielt nevne semifinalen mot Sør-Korea. Norge leder med 3 mål, men gjør mange feil de siste minuttene. Plutselig er stillingen 28-28, seks sekunder før slutt. Katrine sentrer ballen til Karoline D.Breivang som sender den videre til Gro. På et par sekunder klarer hun å løpe fra midtbanen til målet å score. Akkurat i siste sekund! Det er en grunn til at hun ble kåret til verdens beste spiller bare en måned før mesterskapet. 


//OL seier

Hun ble ikke med til EM 2008 pga kne problemer, men Norge klarte allikevel å ta gullet uten super kapteinen. Kristine Lunde Borgersen tok over kapteinsbindet mens Gro var borte! I august 2009 bekreftes det at Gro tar landslags pause pga en del skader. I mai året etter sier hun at det blir et comeback. Hun blir derfor med til EM 2010, og viser hvem som er sjefen. Norge tar nok engang EM-gull, med super kapteinen i spissen. Gro ble også kåret til årets lagspiller på idrettsgallaen 2011. Hun står nå med 167 landskamper og 631 mål.Gro har alltid hatt et godt forhold til Marit Breivik mens hun var trener. Hun likte ikke at Marit sluttet som landslagstrener, men mener at Marit har mye av æren for at Gro har blitt så god.

Ikast- Bording EH:
Som 23 åring (i 2003) grep Gro muligheten og dro til Ikast - Bording EH for å prøve en profesjonell håndballtilværelse.  Dette var et av de beste lagene i Danmark, og hun får være med på både Europacupkamper, CL og tøff seriespill. I starten hadde hun ryggproblemer, og hun måtte ta det litt med ro. Hun spiller derfor ikke så mye, men viser hvor verdifull hun er for laget. Sammen med Tonje Kjærgård var hun en vegg i midtforsvaret. Mot Hypo i finalen i Cup Winnerscup ble hun toppscorer, da vant Ikast-Bording 36-22. Gro fortsetter å imponere her med samme vilje og gjennombruddstyrke som på landslaget. De ryker dessverre ut av kvartfinalen i Champions Leauge og taper cupfinalen samme år. Gro blir kåret til den 4. beste spilleren i ligaen, bak Bojana Popovic, Loise Mortensen og Cecilie Leganger. 

Samme året tar hun over som Brand protector/manager for det danske klesdesignermerket Créton. Planen er å overta ansvaret for det norske markedet på sikt. Dette samtidig med håndballen.

I 2005/2006 sesongen får Gro selskap av to andre norske jenter på Ikast-Bording EH, Ragnild Aamodt og Kari Anne Henriksen.  I en kamp mot Team Esbjerg finter Gro seg igjennom forsvaret og lander med samlede bein og vrir knærne alvorlig. Høyre korsbånd og leddbånd ryker og Gro er derfor ute resten av sesongen. Hun må igjennom en operasjon og opptrening. Dette var verken bra for Gro, Ikast eller landslaget.

Hun begynner å trene igjen i starten av januar 2006, til stor glede for de fleste. Hun var tilbake på håndballbanene etter et par måneder, men måtte ikke belaste kneet så mye. Hun spilte bra for Ikast, og det virket ikke som om skaden hemmet henne så fælt.  
I pokalsemifinalen tapte de 41-35 mot Viborg. Ikast slet med en del skader, men lagene fulgte hverandre tett det meste av kampen. Gro Hammerseng scoret 7 mål i denne kampen. 
Gro fikk selskap av Katja Nyberg på Ikast i sesongen 2006/2007. De ble kjærester i 2005, men de ville ikke snakke så mye om sitt kjærlighetsliv. 


Finner ikke så mye fra 2007-2010 når det gjelder klubblaget. Hun begynte ihvertfall i Larvik i fjor sommer, sammen med Katja Nyberg. Forholdet dems ble avsluttet sommeren 2010, etter 5 år som kjærester. Det har blitt sagt at Gro Hammerseng og Anja Edin har innledet et forholdet, men ingen av dem har bekreftet det. 
Hun har spilt godt for Larvik, men har vært plaget litt med skader. Gro spilte ikke NM finalen for Larvik i desember 2010, pga akilles skade etter EM. 
Min mening om Gro: 
Hun er sykt god på håndballbana, og hun gir alt når det gjelder. Jeg synes Gro virker som en jordnær person, og hun tar vare på de rundt seg. I tillegg har hun en rå latter og en utrolig bra humor
Det er en grunn til at hun har blitt kåret til verdens beste håndballspiller, rett og slett fordi hun er det. Er ikke så mye mer å si om Gro, for den setningen sier det meste.

Ekstra:

evas-handballside
europamester.dk
Om Breiviks farvel
Usikker til VM 2009
Årets lagspiller 2010
Vitapro
Lei all oppmerksomheten
Anja Edins videoblogg
Robbie Williams intervjuer Gro
Hemmeligheten bak Gro sin suksess
Hyller nye Norge
Gro Hammerseng danser
Hammerseng synger av glede
Gro gir Bredeli et lynkurs

Tertnes-Larvik OPPSUMMERING

Det virket ikke som Heidi Løke spilte i dag, for det ble ingen mål på stjernestreken i dag. Det står allikevel at hun var med på kampen! På grunn av det var det flere som fikk sjansen til å melde seg på scoringslisten, og Linn Sulland ble kveldens toppscorer. 
Hvorfor det ikke står noen scoringer på Løke og hvorfor Thea Mørk ikke var med på kampen, er usikkert. Allikevel det ble nok en seier på jentene. 
Edit: Heidi Løke satt syk på benken. 


Linn Jørum Sulland - op.no

FAKTA OM KAMPEN
Sted:
Haukelandshallen
Pauseresultat: 12-21
Sluttresultat: 20 - 36
Spiller Larvik (mål): Tonje Larsen (5), Sara Breistøl (2), Heidi Løke, Tine Rustad Kristiansen (4), Kari Mette Johansen(3), Karoline Dyhre Breivang(5), Nora Mørk, Gro Hammerseng(4), Linn-Kristin Riegelhuth(3), Linn Jørum Sulland (10), Lene Rantala, Tine Stange, Olga Medvedeva og Cecilie Leganger. 
Spillere Tertnes (mål):
Sakura Hauge, Helene Oksholm Matre(1), Beate Nilsen, Maren Roll Lied (1), Linn Gossé (6), Jeanette Haga Holgersen(1), Henriette Sognnæs(1), Stine Lund Andreassen, Hege Christin Vikebø, Tonje Løseth, Madeleine Riise, Marthe Reinkind(2), Marie Liljegren(3) og Sissel Nygård Pedersen(5).

 

Tertnes - Larvik 2.OMGANG

Kampslutt (20-36): Scoringer for Larvik: Gro Hammerseng (18-33), Gro Hammerseng (18-34), Sara Breistøl (19-35), Tine R. Kristiansen (20-36)

55 minutter (18-32): Scoringer for Larvik: Sara Breistøl (17-31), Tine R. Kristiansen (18-32)

50 minutter (16-30): Scoringer for Larvik: Gro Hammerseng (16-29), Tine R. Kristiansen (16-30)

45 minutter (16-28): Scoringer for Larvik: Linn Jørum Sulland (14-28)

40 minutter (13-27): Scoringer for Larvik: Linn Jørum Sulland (13-26), Karoline Dyhre Breivang (13-27)

35 minutter (13-25): Scoringer for Larvik: Linn Jørum Sulland (13-22), Linn-Kristin Riegelhuth (13-23), Tonje Larsen (13-24), Karoline Dyhre Breivang (13-25).

30 minutter (12-21): Scoringer for Larvik: Linn Jørum Sulland (9-20), Kari Mette Johansen (10-21)

 

Tertnes-Larvik 1. OMGANG

30 minutter (12-21): Scoringer for Larvik: Linn Jørum Sulland (9-20), Kari Mette Johansen (10-21)

 25 minutter (9-19): Scoringer for Larvik: Kari Mette Johansen (5-14), Linn-Kristin Riegelhuth (6-16), Tine R. Kristiansen (7-17), Tonje Larsen (8-18), Linn Jørum Sulland (8-19)

20 minutter (5-13): Scoringer for Larvik: Linn Jørum Sulland (5-10), Kari Mette Johansen (5-11) Tertnes tar timeout etter snaue 17 minutters spill. Tonje Larsen (5-12), Gro Hammerseng (5-13) Larvik HK drar fra.

15 minutter (5-9): Scoringer for Larvik: Linn Jørum Sulland (4-7), Linn-Kristin Riegelhuth (5-8), Karoline Dyhre Breivang (5-9)

10 minutter (3-6): Scoringer for Larvik: Linn Jørum Sulland (3-3), Tonje Larsen (3-4), Tonje Larsen (3-5), Karoline Dyhre Breivang (3-6)

5 minutter (3-2): Scoringer for Larvik: Linn Jørum Sulland (1-1), Linn Jørum Sulland (3-2)

 

Tertnes - Larvik

I kveld spiller som sagt tidligere Larvik mot Tertnes! 
Jeg fant ut nå at jeg skal bort om ikke så lenge, og jeg tviler på at jeg er hjemme til 18.00. Skal nemlig se på min søster spille kvartfinale i km (fotball), og den begynner 17.00. Vet ikke om hun kommer videre og skal spiller flere kamper, men jeg rekker ihvertfall ikke hjem til kampen.   

Kommer med oppsummering i kveld ihvertfall og med et  innlegg om Gro Hammerseng. Må bare få skrevet det ferdig, har kommet ca halvveis på det. Skal ihvertfall prøve å få det ferdig før 00.00 :) 

Ellers så får dere ha en fin dag, vi blogges! 


// Larvik - Tertnes 20.09.09

Tilbakeblikk: VM 1999

VM 1999 ble VM arrangert i Norge og i Danmark. 
Norge hadde jo blitt europamestere året før, så målet var selvfølgelig å vinne sitt første verdensmesterskap.

Spillerstall:
Susann Bjerkrheim (kaptein)
Mette Davidsen
Kristine Duvholt
Ann Cathrine Eriksen
Kjersti Grini
Trine Haltvik
Sahra Hausmann
Elisabeth Hilmo
Mia Hundvin
Tonje Larsen
Cecilie Leganger
Jeanette Nilsen
Marianne Rokne
Birgitte Sættem
Else- Marthe Sørlie
Heidi Tjugum

Trener: Marit Breivik
Assistenttrener: Arne Högdahl

Norge hadde nesten det samme laget som i EM, men denne gangen var kapteinen Susann Bjerkerheim med. Tonje Larsen måtte som regel bare spille forsvar pga jumpers knee. 


Cecilie og Trine var også med. 


Norge møtte sterkere motstand nå enn det de gjorde i EM. Laget vant flere avgjørende kamper, og Cecilie kan få en del av æren for det. Den aller mest spennende kampen var finalen mot Frankrike. Det måtte to ganger to ekstraomganger til for at Norge skulle bli kåret til verdens mestere. Kjersti Grini ble matchvinner og Mia Hundvin ble kåret til finalens beste spiller.

Cecilie Leganger og Kristine Duvholt kom seg på All Star Team laget. Det var et samspilt Norge som tok gull i VM for første gang i historien.  


VERDENSMESTERNE


Kilder
Evas Håndballside

Tilbakeblikk: EM 1998, Nederland.

Det var EM i nittennittiåtte, og Kjersti Grini, Mia Hundvin, Cecilie Leganger Trine Haltvik og Else Marthe Sørlie Lybekk regjerte på det norske landslaget. 

Spillerstallen
Elise Alsand
Camilla Carstens
Mette Davidsen
Ann Cathrin Eriksen
Kjersti Grini (kaptein)
Trine Haltvik 
Sahra Hausmann 
Elisabeth Hilmo 
Mia Hundvin 
Tonje Larsen
Cecilie Leganger 
Jeanette Nilsen 
Siv Heim Sæbøe
Else Marthe Sørlie Lybekk 
Heidi Tjugum 
Janne Tuven 

Trener: Marit Breivik
Assistenttrener: Arne Högdahl

Norge og Danmark var de to beste lagene i dette mesterskapet. Norge stilte med et bra og rutinert lag, men manglet kapteinen og playmakeren Susann Goksør Bjerkerheim (korsbåndskade). Cecilie Leganger hadde akkurat gjort comeback på landslaget, etter å ha vært borte i et halvannet år. 

Cecilie og Heidi Tjugum sto godt mellom stengene for Norge. Leganger ble kåret til mesterskapets beste målvakt. Kjersti Grini som hadde tatt over kapteinsbindet, kom seg på all star team laget. Debutantene Else Marthe og Mia Hundvin fikk sitt gjennombrudd under dette mesterskapet. 


Mesterskapets beste keeper

Gullet kom hjem til Norge for aller første gang i historien, aldri før hadde vi fått gull i et mesterskap. Dette var stort for landet vårt og for jentene våre. Danmark kom på 2.plass etter å ha blitt slått av Norge 24-16 i finalen, og Ungarn havnet på en 3.plass. 


GULL

Tonje Larsen som fortsatt spiller på landslaget (hadde en pause fra 2003 - 2008 tror jeg) fikk derfor være med å vinne det første gullet til Norge.


Cecilie og Tonje

kilder: 
evas-håndballside

Fakta om: Katrine Lunde Haraldsen

Tredje ''fakta om'' innlegg. Denne gangen skriver jeg om Kathrine Lunde Haraldsen.
Tidligere ''Fakta om:'':
Kari Mette Johansen
Nora Mørk

Katrine Lunde Haraldsen

Født:                                  30.mars.1980 (noen minutter før tvillingsøsteren Kristine)
Kommer fra:                       Hånes i Kristiansand
Lag:                                   Györ
Debut på landslaget:         26.september 2002
Draktnummer:                   16

Hun er gift med fotballspilleren Tom Reidar Haraldsen. 

Katrine begynte i klubben Hånes som ni åring, sammen med tvillingsøsteren Kristine. Det var mer eller mindre tilfeldig at de begynte med håndball. Laget trengte flere spillere, så de ble spurt om å bli med. Vi ser jo i dag, at det var veldig bra at de startet. De gikk etterhvert over til Kristiansand siden de flyttet. 

VÅG:
Hun og søsteren meldte overgang til Våg da de var 16 år gamle. Der spilte hun to sesonger i 2.divisjon og tre sesonger i 1.divisjon før laget rykket opp i eliteserien i sesongen 2001/2002. De kan takke Katrine litt for at de klarte dette, hun gjorde stadig fremskritt på håndballbanen.
I sin andre sesong i eliteserien for Våg gikk det over alt forventning for Katrine og søsteren. De tok overraskende bronse og kom seg til europacupen året etter. Hun ble i denne sesongen (2002/2003) kåret til den beste keeperen i eliteserien. 

I sesongen 2003/2004 startet Våg bra med å slå alle lagene bortsett fra Larvik i grunnspillet.  De havnet på en 4.plass etter å ha tapt en del kamper etter jul.De imponerte der imot i EHF-cupen, her kom de til semifinalen. De tapte dessverre mot Györ (som Katrine spiller for nå). Det var allikevel stort å komme helt dit, i og med at Våg ikke hadde mange stjernespillere. 

AALBORG:
Katrine bestemte seg for å bytte til det danske laget, Aalborg, etter 2003/2004 sesongen. Kristine ble selvfølgelig med, og de skrev under på en 3 års kontrakt. Det gikk veldig bra i Aalborg, og de endte på en 2.plass første sesongen Katrine spilte der. Hun ble også kåret til Aalborgs beste spiller. I sluttspillet fikk de også sølv, og de kom seg til Champions Leauge året etter.

Rikke Schmidt ble hentet til Aalborg for at Katrine skulle få litt konkurranse. Hun holdt Rikke på benken og spilte en strålende sesong nok engang. Det ble 3.plass i serien og semifinale i sluttspillet. I CL spilte de seg til semifinalen. Katrine ble nominert til året håndballspiller i Danmark, men ble slått av Tanja Milanovic. Hun ble derimot kåret til årets norske spiller i sesongen 2005/2006.  
Aalborg mistet flere spillere foran Katrine sin tredje sesong i klubben. De endte allikevel på en 3.plass i serien og kom til kvartfinalen i CL.
Pga masse konflikter valgte Kathrine og Kristine å skrive en treårskontrakt med  Viborg. Der startet de i sesongen 2007/2008.

// Katrine og Kristine

VIBORG:

Hun fikk en litt dårlig start i Viborg, men fikk etterhvert spilt seg opp. Viborg slo FCK i cupfinalen, og Katrine fikk sin første klubbtittel.  De kom seg bare til mellomspille i CL, og de ble slått ut av Zvezda og Hypo.
I 2009 vant de derimot Champions Leauge, og Katrine og Kristine fikk mye av æren for dette. Katrine sto som en vegg bakover og Kristine satte inn mange viktige scoringer.  Katrine hadde da en redningsprosent på 53 %! 

// Katrine og Kristine

GYÖR:
Hun gikk over til Györ i fjor sommer (2010), og har skrevet under en treårskontrakt der. Tvillingsøsteren Kristine gikk til Våg, så dette er første gang de ikke spiller sammen. (Kristine er gravid, så hun begynner ikke å spille enda).

LANDSLAGET:
Hun deltok på sin første landslagssamling i 2002. Hun ble sett på som det største keepertalentet siden Cecilie Leganger her i Norge. Hun var med på alle samlingene fra til EM 2002, det var egentlig ikke meningen at hun skulle være med dit. Pga at Heidi Tjugum (en annen keeper) hadde problemer med anklene fikk Katrine være med til Danmark. Hun mottok en sølvmedalje, uten å ha spilt et eneste sekund på banen. 

Etter at hun ble kåret til året keeper i eliteserien 2002/2003 fikk hun en plass i VM i Kroatia desember 2003.Både Cecilie Leganger og Heidi Tjugum ble sittende på benken, under flere av oppkjøringkampene. Hun fikk også spille i åpningskampen mot Ukraina, siden hun hadde imponert så veldig. Dette gikk veldig dårlig, og Cecilie og Heidi overtok keeperplassen. Katrine så derfor på at Norge mistet OL plassen og endte på 6.plass i VM.

Cecilie Leganger og Heidi Tjugum gav seg på landslaget etter VM, og da Katrine fikk mye ansvar frem mot EM 2004. Hun var da den eneste keeperen med mesterskaps erfaring, men hun fikk etterhvert konkurranse fra Kjersti Beck som imponerte stort.  De delte på spilletiden under EM, og det gikk utrolig bra. Katrine spilte mange praktkamper og hadde en høy redningsprosent. At hun sto så godt i mål førte til at hun kunne sette i gang kontringsspillet som var Norges varemerke. Semifinalen mot Ungarn sot Katrine utrolig godt, og hjemmelaget ble kontret i senk. Norge vant 44-29 !! Kjersti fikk tillit i finalen, og Katrine ble sittende på benken. Norge vant tilslutt etter en jevn kamp, 27-25. (Karoline avgjorde hele kampen). Katrine og Kjersti beviste at Norge ikke hadde et keeperproblem selvom Cecilie Leganger og Heidi Tjugum hadde gitt seg.  

Jubel etter EM seier i 2004.

Katrine ble selvfølgelig tatt ut til å være med til VM i St.Petersburg i 2005. Det så dårlig ut da hun ble skadet på trening, hun fikk en ball i øyet og fikk en trykkskade og rift på netthinna. Heldigvis gikk det fort over, og hun rakk VM. 
Norge skuffet i mesterskapet og kom på en 9.plass, men Katrine var den beste spilleren. Hun sto utrolig godt under gruppespillet mot Ungarn. 
Katrine fikk også være med til EM i Sverige 2006. Norge vant nok en gang mesterskapet, de var suverene i gruppe-og mellomspillet. De fikk mer motstand i semifinalen mor Frankrike. Katrine sto veldig godt i mål i finalen mot Russland. 
...
// Gro Hammerseng, Katrine og Kristine

I VM 2007 fikk hun ikke en veldig god start, etter 20 minutter av åpningskampen fikk hun en ball i ansiktet. Hun måtte ut av banen, mens blodet rant fra nesa. Hun fikk pusteproblemer i kamp nummer to, da måtte hun gå ut av banene i starten av kampen. Hun kom sterkere tilbake, og bidro til at Norge spilte seg til finalen mot Russland. Det ble tilslutt sølv til Katrine og Norge.

Katrine fikk også være med til OL i Beijiing og hun sto veldig godt da også. Hun kom på all star-laget, sammen med Else-Marthe Sørlige Lybekk og det er ikke bare bare i et OL! Hadde det ikke vært for henne(Gro Hammerseng og Karoline Dyhre Breivang) så hadde de ikke kommet seg til finalen. Hun tenkte kjapt å fikk sentret en god ball til Karoline som sentret den til Hammerseng som deretter puttet ballen i mål i siste sekund. Katrine hadde også høyest redningsprosent i hele turneringen. 
Hun ble også med da Norge vant EM samme år, 3.året på rad. Norge var tross alt favoritter pga OL tittelen, men flere av stjernespillerne fikk ikke vært med på EM dette året. (Gro Hammersen, Katja Nyberg, Gøril Snorroegen med skade og Else Marthe som hadde pensjonert seg fra landslaget). Hun kom igjen på All Star laget som den beste keeperen. 
Samme år ble hun kåret til årets lagspiller og årets kvinnelige utøver på idrettsgallaen. Samtidig som håndballandslaget ble kåret til årets navn og lag. Marit Breivik ble kåret til årets trener. 
Så 2008 var et godt år for Katrine og resten av håndball landslaget.

//vg.no - Idrettsgallaen.  

Vm 2009 var det første mesterskapet uten Marit Breivik som trener. Katrine spilte bra under hele mesterskapet, men det endte med en 3.plass for Thorir Heigerssons jenter. Spesielt mot Ungarn viste hun at hun kan når det virkelig gjelder, med to viktige redninger klarte Norge å slå dem med et mål. 

Norge vant også EM 2010, fjerde gang på rad. Katrine storspilte nok engang, og kom på All Star Team laget.
Hun ble også kåret til den nest beste håndballspilleren nå nylig, og det er utrolig bra!


Jubel etter seier i semifinalen i EM 2010.

Min mening om Katrine:
Hun er den beste keeperen i verden spør du meg. Hun storspiller, og er en av grunnene til at det har gått så bra med Norge  de siste årene. Katrine viser at hun kan når det virkelig gjelder! Hun leser spille utrolig godt, og får i gang kontringsspillet til Norge. Håper hun fortsetter i lang tid fremover, for hun er så utrolig god!


//
morsom bilde av Katrine.

Ekstra:
Evas-handballside.no
europamester.dk 
Linka og Katrine kupper Tv2s intervju
Keeperduellen Danmark vs Norge
Haraldsen blir skutt på av Linka.
Katrine Lunde Haraldsen

Innlegget ble litt langt, men håper ikke det gjør noe :)

NESTE KAMP OG KONKURRANSE

Larvik spiller borte mot Tertnes på søndag. Kampen starter 18.00 :-) 
Følg med på bloggen på oppdateringer. Tror ikke jeg kommer til å bruke chatten, men vi får se.

Anbefaler alle Larvik fan å melde seg inn her.  De trekker en vinner når de når 5.000 tilhenger. Det kan kan vinne er billetter til de to neste hjemmekampene og et bilde av din favorittspiller med en personlig hilsen. :) 
Det er nå 4984, så det er bare å spre budskapet videre :)

image
//larvikhk.no

Fakta om!

Jeg vil bare si at jeg nesten er ferdig med Kathrine Lunde Haraldsen. Allikevel tror jeg ikke det innlegget kommer før på lørdag, for i morgen har jeg litt annet å gjøre. 

Eller ser vente lista sånn ut:
- Gro Hammerseng
- Thea Mørk.
- Hvem er neste? Du bestemmer! :-) 


Thea Mørk

Harald og Bent !

Er det bare jeg som får latterkrampe av disse gutta? Spesielt av Harald Bredeli. Han har så mye selv ironi, og bare kjører på. Det finnes ikke grenser for denne mannen, han bare gjør det han føler for. Jeg synes han er så utrolig morsom, og klarer ikke å holde latteren tilbake når han kommenterer kamper. 

Her har dere noen eksempler:
Harald tar av under Danmark-Norge kampen
Danskene er ute etter barten til Harald
Presselandskamp
Bent og Harald på besøk hos Heidi Løke
Harald raser i mot dommerne
''Hvis Katja scorer på den skal jeg gå fra København til Århus''
''Karooo scoreeeeer'' 
Videoblogg: Harald og Bent prøve juleluer sammen med Karo
Jentene som ingen ville snakke med

EM videblogger (anbefaler dere å se dem) Gro og Karo er ganske morsomme de også!
Harald og Bent vs Gro og Karo videoblogg 1
Harald og Bent vs Gro og Karo videoblogg 2
Harald og Bent vs Gro og Karo videoblogg 3
Harald og Bent vs Gro og Karo videoblogg 4
Harald og Bent vs Gro og Karo videoblogg 5
> Hva synes du om Harald og Bent?

Levanger - Larvik OPPSUMMERING

Uten Nora Mørk entret Larvik Levanger hallen i går kveld. Jeg vil vel si etter det jeg så på nettet, så spilte de en bedre kamp i dag enn det de har gjort i det siste. Det var få tekniske feil, og flere meldte seg på scorings listen. Allikevel var det Heidi Løke som scoret flest, som vanlig. Det ble også delt ut  gule kort  til Linn-Kristin Riegelhuth, Gro Hammerseng og Lene Rantala. 
Larvik fikk med seg to poeng hjem til Larvik igår, etter en tolv måls seier :) 
Heidi Løke scoret 14 av Larviks 38 mål. Her er hun sammen med Linka som fikk med seg 4 mål og et gult kort. 

FAKTA OM KAMPEN: 
Sted:
Levanger hallen
Pauseresultat: 10 - 20
Sluttresultat: 26 - 38
Spillere Larvik (mål): Tonje Larsen(1), Sara Breistøl(2), Heidi Løke(14), Tine Rustad Kristiansen(2), Kari Mette Johansen(2), Karoline Dyhre Breivang(1), Gro Hammerseng(1), Linn- Kristin Riegelhuth(4), Linn Jørum Sulland(7), Lene Rantala, Tine Stange (3) Olga Medvedeva, Thea Mørk(1) og Cecilie Leganger.
Spillere Levanger (mål): Susann Iren Hall (1), Kjersti Salberg, Silje Katrine Svendsen, Ramúne Pekarskyté(8), Martine Bentzen(1), Maria Dalen Taraldsen, Ane Eidem, Sidsel Terkelsen(7), Stine Cecilie Nygård Fagerli, Silje Marie Berget, June Andenæs(5), Linda Beate Hansen Lundmark, Rakel Dögg Bragadottir(2) og Silje Salomonsen(2)Det kommer!

Oppsummeringa fra kampen i går kommer litt senere i dag. Har vært litt små dårlig, så sovnet nesten rett etter kampen igår. :) 


...

Kampstart om 5 minutter

<--- LIVE CHAT!

Nora Mørk spiller ikke kveldens kamp på grunn av sykdom. Levanger har den siste tiden vist styre på håndball banen, og de fikk uavgjort mot Byåsen for ikke så lenge siden. Larvik får nok litt motstand i denne kampen, men vi får håpe de får med seg de to poengene!

Arkivfoto

Live chat i kveld 18.00

Jeg kommer til å ha en live-chat i kveld 18.00, under kampen mellom Larvik og Levanger. Så da vet dere det!

Blondine vs Brunette

Hvilken hårfarge kler Heidi Løke og Gro Hammerseng best?

VS


VS 

Golden goal ledet Larvik jentene

I 2007  fikk Golden goal gutta i oppgave å lede Larvik jentene i kvartfinalen mot Norstrand. Jeg fikk ihvertfall latterkrampe når jeg så den, de gutta er jo geniale. Her er klippet: 

http://www.tv2underholdning.no/goldengoal/haandballtrenerne-2787415.html

Noen bilder fra kampen:

FIKK LITT HJELP: Golden og Elvestad hadde selskap av Larvik-veteran Tonje Larsen på benken.


...


...

...

Dommerne fikk kake, hehe. 

Se flere her & her!

Kari Mette vil fortsette i Larvik !!

Kari Mette Johansen sin kontrakt med Larvik går ut om et par måneder, og hun har enda ikke skrevet under på en ny. Hun sier selv til op.no at hun vil fortsette i klubben.
'' Vi hadde et møte før EM mesterskapet, opplyser Johansen, som siden ikke har vært i forhandlinger med Larvik. Bråket etter at Karl Erik Bøhn fikk sparken tidligere i måneden, har forsinket prosessen.'' - op.no

Hun har fått mye mindre spilletid den siste tiden, og i forrige kamp spilte hun kun 20 minutter. Det er nå tre stykker som deler venstre kanten,Thea Mørk og Sara Breistøl og Kari Mette. Mens hun var på banen fikk hun heller ikke så mange pasninger, siden laget generelt ikke sentret nok ut til kantene.

Vi får bare vente se hva som skjer, men jeg er sikker på at Kari Mette får bli i Larvik neste år. Jeg ser ingen grunn til at hun ikke skal det! 

Mer designhjelp :)

Fikk spørsmål hvordan jeg fikk det bildet oppi hjørnet, og det kan jeg prøve å forklare. 

1.Du må ha et bilde som har max bredde 218 px. Dette kan du redigere i et redigerings program (paint, photoshop, photoscape,osv).

2. Deretter laster du ned bildet på tinypic.com (trykk her for forklaring! OBS: Du skal bare følge forklaring 1 og 1.1). Etter du har lastet ned bilde og kopiert koden går du inn på blogg.no - > logger inn. 

3. Så må du inn på design -> rediger -> maler - forsiden

4. Trykk Ctrl + F og søk på  <h3>Info</h3>. Da skal det komme opp i en oransj farge som vist under her:  


5. To linjer nedenfor ''info'' står det en  tinypic kode, den skal du ta bort og erstatte med den koden du kopierte på punkt 2. Så må du trykke på lagre mal.

Punkt 4 og 5 må du gjøre på ''Innlegg', ''Katogori'' og ''Arkiv'' også! Håper dere skjønte noe av dette, eller så er det bare å spørre i vei :)

 

Neste kamp - live ?

Larvik spiller borte mot Levanger, 19.01.  
Har dere lyst på liveoppdateringer fra kampen??

Jeg kan prøve å få skaffet en chat boks på profilen denne dagen, hvis noen har lyst til det! Eller så kan jeg gjøre som jeg pleier å komme med oppdatering i pause, og på slutten. Hva vil dere? Kanskje dere har noen forslag?Isåfall: Spytt ut! En liten oversikt over spillere på landslaget.

Her er en bitteliten oversikt med noe info om spillerne på landslaget.

Nummer

Spiller

Plass

Bursdag

Kamper/mål

Lag

1

Kari Aalvik Grimsbø

Målvakt

04.01.1985

73/ 0

Team Esbjerg

2

Mari Molid

Bakspiller

08.08.1990

16/15

Byåsen

3

Katja Nyberg

Venstre bakspiller

24.08.1979

99/ 321

Larvik

4

Stine Bredal Oftedal

Bakspiller

25.09.1991

10k/5

Stabæk

5

Ida Alstad

Bakspiller

13.06.1985

37 /94

Byåsen

6

Heidi Løke

Strekspiller

12.12.1982

63/205

Larvik

7

Tonje Nøstvold

Høyrekant / bakspiller

07.05.1985

138/347

FC Midtjylland

8

Karoline D. Breivang

Bakspiller

10.05.1980

216/367

Larvik

9

Kristine Lunde- Borgersen

Bakspiller

30.03.1980

145/429

Vipers Kristiansand

10

Gro Hammerseng (c)

Playmaker

10.04.1980

167/631

Larvik

11

Kari Mette Johansen

Venstrekant

11.01.1979

168/434

Larvik

13

Marit Malm Frafjord

Strekspiller

25.11.1985

122/272

Viborg

14

Tonje Larsen

Bakspiller

26.01.1975

264/567

Larvik

16

Katrine Lunde Haraldsen

Målvakt

30.03.1980

171/3

Gyør

17

Linn Jørum

Sulland

Høyre bakspiller

15.07.1984

82/154

Larvik

18

Linn-Kristin Riegelhuth

Høyrekant/
bakspiller

01.08.1984

171/660

Larvik

19

Nora Mørk

Høyrekant/
bakspiller

05.04.1991

17/51

Larvik

20

Tine Stange

Bakspiller

14.05.1986

39/56

Larvik

23

Camilla Herrem

Venstrekant

08.10.1986

75/208

Byåsen

 

Trenerteamet

 

 

 

 

Thorir Hergeirsson

Trener

27.04.1964

 

Mia Hermansson Høgdahl

Assistenttrener

06.05.1965

 

Marit Breivik

X-trener og spiller

10.04.1955

139/ 286

På neste ''Fakta om'' skal jeg skrive om Kathrine Lunde Haraldsen, og deretter er det Gro Hammerseng sin tur. Skal prøve å skrive dem i løpet av uka, men er ikke så lett å få tid til bloggen hele tiden. Har skole og litt diverse i tilegg, men det kommer ihvertfall i løpet av denne uken :) 

Fakta om: Nora Mørk

Da er vi igang med andre ''Fakta om:'' innlegget. Denne gangen skal jeg skrive om Nora Mørk. 
Tidligere fakta om:
Kari Mette Johansen (Trykk for å lese) 

Nora Mørk 
Født:                                  5.april.1991
Kommer fra:                       Oslo
Lag:                                   Larvik og landslaget
Debut på landslaget:         21.september 2010 
Draktnummer:                    9 (LHK) og 19 på landslaget

Nora startet å spille håndball i Bækkelaget som 5 åring sammen med sin tvillingsøster Thea og storesøster Kaja. Begge foreldrene hennes hadde også spilt håndball og moren var i styret i Bækkelaget. Så hun kommer fra en skikkelig håndballfamilie. Hun har også prøvd ut andre idretter, som fotball, friidrett, turn,dans, karate og klatring. Hun valgte å satse skikkelige på håndball da hun ble tatt på sin første landslagssamling som 14 åring. 

// aftenposten - Thea, Nora og Kaja Mørk

Hun har alltid spilt med spillere som er eldre enn seg, pga hun har vært så utrolig god. Hun ble som sagt tatt ut på landslaget i tidlig alder, og i 2007 var hun med å tok OL sølv og hun ble kåret til den beste spilleren i mesterskapet. Samme året ble hun tatt ut på U-EMs Allstar lag. Hun ble også kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller da Norge tok gull i European Open . 

I 2007 fikk Nora sin debut på A laget til Bækkelaget i den første kvartfinalen i sluttspillet mot Levanger. Dette var da 6 dager etter hennes 16 års dag (man får ikke spille i eliteserien før man har fylt 16). Hun er den yngste som har debutert for dette laget, noen gang.  Selve kampen gikk dårlig, det ble ingen mål for Nora og heller ingen seier. 
...
// op.no - junior spiller.

I sesongen 2007/2008 ble Leif Gautestad trener for danske Aalborg og han ville ha med seg Thea og Nora. De meldte derfor overgang og ble profesjonelle håndballspillere i en alder av 16 år.Tvillingsøsteren Thea var ute med korsbåndskade og fikk ikke spilt i løpet av sesongen. Nora kunne trene, men fikk ikke lov til å spille i eliteserien. Der man man være 17 for å få lov, men hun spilte med 89/90 laget.  Hun fikk der i mot være med Aalborg i europacupen, og det gikk veldig bra for hennes del. For Aalborg generelt gikk det dårlig, de klarte ikke å kvalifisere seg til CL. De kom seg til EHF- cupen, men de tapte første kampen. I den kampen ble Nora toppscorer og kåret til banens beste. Leif Gaustad fikk sparken, Nora og Thea bestemte seg for å reise hjem til Norge igjen. 
Nora gikk over til Bækkelaget, men måtte stå over flere kamper pga at hun spilte i Aalborg. Bækkelaget slet veldig mye i denne sesongen. De holdt på å rykke ned, men Nora var en av dem som reddet de fra det. 

//nettavisen.no - Nora i Njård
Etterhvert gikk Nora over til Njård, dit gikk også tvillingsøsteren og storesøsteren. Njård hadde akkurat rykket opp i eliteserien, og hadde fått med seg mange gode spillere for å kjempe om å bli der. Dessverre ble mange skadet i løpet av sesongen, og det gikk ikke så bra med laget.. De fikk etterhvert alle spillerne tilbake, utenom Nora's tvillingsøster. Hun var nok engang ute med korsbåndskade. Det gikk allikevel bedre med Njård når alle var tilbake. 
Nora scoret tilsammen 87 mål, og var den som scoret mest for Njård sesongen 2008/2009. De havnet tilslutt på en 9.plass.


// Handball.no

Nora gikk over til Larvik i 2009/2010 sesongen. Her scoret hun 151 mål på 21 kamper og fikk 2.plass på toppscorerlisten i Larvik HK. I denne sesongen ligger hun på 4.plass på toppscorer lista (i postligaen) med 30mål. Linn Jørum Sulland ligger på 3.plass med 34 mål. 
Hun har vært med å vunnet  serien i 09/10, NM i 09/10 & 10/11 og sluttspillet i 09/10.
Tvillingsøsteren Thea gikk over til Larvik denne sesongen, så nok engang spiller de to jentene sammen.

Hun debuterte på landslaget den 21.september. 2010 mot Romania. Hun fikk også være med til EM (2010), og hun gjorde det veldig bra der. Det er jo ikke så veldig mye å si om hennes landslags karriere, i og med at den startet i fjor. Hun har spilt 17 kamper og scoret 51 mål ! 


Min mening om Nora: 
Hun er ganske ung - blir 20 år i år. Hun har nådd utrolig langt på den korte tiden, og jeg vet at hun kommer til å bli værende på landslaget en god stund framover. Nora utmerket seg veldig i EM i fjor og i Larvik. Jeg gleder meg til å følge  henne framover!

//europamester.dk

Litt ekstra materiale:
Intervju 
Nora etterligner Keenan Cahill
Intervju, Camilla Herrem og Nora Mørk
Hjemme hos Nora Mørk
(Har lagt inn litt ekstramateriale på ''Fakta om Kari Mette''.)

> Hvem er den neste jeg skal skrive om?

Hvordan få headeren inn i designet?

Fikk et spørsmål om hvordan jeg fikk headeren inn i dette designet. Kan prøve så godt jeg kan å forklare det, og hvis dere lurer på noe kan dere sende meg en melding i innboksen, på mail (jeanettehandball@live.no) eller som en kommentar. 

1. Tinypic.com  - Last opp bilde
Gå inn på www.tinypic.com. 

Velg det bilde du vil ha og trykk ''uploade now!''.
Også kommer det opp en sånn boks der du må skrive inn de to ordene du ser. 

Trinn 1.1 Tinypic - Kopier koden.


Koper den nederste koden

Trinn 2 - blogg.no 
Gå inn på blogg.no --> logg inn på din konto --> gå inn på design --> rediger 


Har du kommet deg hit, er du på riktig side. 

Trinn 2.1- blogg.no, hvor skal jeg sette koden? 


Finn ''header'' og under der ser du ''backround-image : url ( lim inn koden).
Du må ta bort den koden som allerede står inni parentesen, og limen inn den koden du kopierte (se trinn 1.1).
Deretter trykker du lagre stilsett. :)

Hvis bilde ikke passer til ramma på designet ditt må du redigere størrelsen på bildet i et redigerings program før du laster det inn på tinypic. Så får du bare prøve deg fram helt til det passer :) 

Håper du skjønte noe, eller så er det bare å spørre. Anbefaler også å sjekke bloggen til Silje Lien, hun er veldig flink med design og har også noen forklaringer på hvordan man fikser det! Det er henne som har laget mitt design. 

Følg med i kveld, da blir det ''Fakta om: Nora Mørk'' :)

Larvik - Fredrikstad OPPSUMMERING

Gro Hammerseng var endelig tilbake på banen etter et par uker ute med akilles skade. Hun sa før kampen at hun ville spare på kruttet, men hun det virket ikke sånn. Hun og Løke var de som utmerket seg i 1.omgang, og det var de to som scoret de fleste målene i denne omgangen. De andre hang rett og slett ikke med, og det ble mye tekniske feil og bom. 


Hammerseng spilte best i 1.omgang.

Det ble vel ikke så mye bedre i andre omgang, mye feil og bom da også. Allikevel ble det seier til jentene nok engang :) Les kamputviklingen fra kampen her

FAKTA OM KAMPEN
Lene Rantala spilte sin 300. seriekamp. 
Gro Hammerseng var tilbake etter 3 uker med skade.
Heidi Løke ble nok engang toppscorer med 8.mål
Tine R.Kristiansen spilte mot sin tvillingsøster Kine R.Kristiansen
Pauseresultat: 12-6
Sluttresultat: 26 - 13
Spillere Larvik (mål): Tonje Larsen (1), Sara Breistøl(2), Heidi Løke(8), Tine Rustad Kristansen(3), Kari Mette Johansen, Karoline Dyhre Breivang, Nora Mørk (3), Gro Hammerseng (4), Linn-Kristin Riegehuth (4), Linn Jørum Sulland(1), Lene Rantala, Tine Stange, Thea Mørk og Cecilie Leganger. 
Spillere Fredrikstad (mål): Anette Hovind Johansen, Kamilla Ersek (1), Kristine L Roppestad (1), Katharina Steinsvik Olsen, Thea Emilie Berg, Linn Christine Mangset, Lisa Forsberg Bernhardsen (4), Ida Marie Wernersen (1), Kristi Blomquist, Kine Rustad Kristiansen (2)  Berglind Hansdottir, Martine Hovden (1), Emilie Wernersen (3) og Tone Hov Karlsen. 
Tilskuere: 1367

...
Lene Rantala spilte idag sin 300. seriekamp.

Larvik - Fredrikstad 2.OMGANG

60 - LHK slo som forventet Fredrikstad. Men de overbeviste ikke. 26 - 13 ble resultatet.

59 - 26-13. Kristiansen får lov til å avslutte kampen med en straffescoring.

57 - Riegelhuth med to raske. 25-11

53 - Tonje Larsen med sitt første. 23-11

52 - Wernersen igjen. 22-11

51 - Wernersen scorer for Fredrikstad. 22-10

50 - Nora Mørk er også med. 22-9

49 - Men Løke er en ener. 21 - 9. Åtte scoringer for verdens beste strek så langt.

47 - Selv om Larvik er overlegne er de ikke veldig gode. De bommer mye, mister ballen og roter. Uinspirert spill. Og der bommet Linka på straffe.

46 - Rantala med 3 redninger så langt. Det gir redningsprosent på 50. Men hun har ikke akkurat mye å gjøre.

45 - Bernardsen har vært god for bortelaget. Hennes fjerde. 20-9

45 - Hammerseng vil også score. Hennes fjerde og 20-8

44 - Målmaskinen Løke med sitt sjuende for dagen. 19-8

41 - Sulland skyter fra 9 meter og scorer. 18-8

40 - Wernersen for bortelaget. 17-8

39- Breistøl scorer. 17-7

38 - Riegelhuth igjen. 16-7

37 - Riegehuth med omgangens andre. 15-7

36 - Men Løke vet hvor målet står. Som vanlig. 14-7

35 - Tre tekniske feil på rad av LHK. Larsen, Sulland og Hammerseng.

31 - Riegelhuth med sitt første for dagen. Bra for LHK at flere melder seg på. 13-7

31 - Bernhardsen scorer for Fredrikstad. 12-7. 0-3 til bortelaget på de siste spilte minuttene nå.

31 - 1367 tilskuere i Arena. Rantala starter 2. omgangen i sin seriekamp 300 for LHK.

 

Larvik - Fredrikstad 1. OMGANG

Pause: Det er kun Løke og Hammerseng som har spilt på nivået sitt. Resten av laget har ingen ting å være fornyød med. Utrolig dårlig 1. omgang rett og slett. Etter halvspilt omgang var det 4-2. Tor Odvar Moen kommer sannsynligvis til å brumme litt i garderoben.

30- Roppestad for bortelaget. 12-6 og det er det siste som skjer i omgangen. LHK leder selvfølgelig. Men 12 mål på en omgang mot et bunnlag i Arena er ikke festspill.

29 - Hovden for bortelaget. 12-5

29 - Breistøl scorer. 12-4

28 - Løke igjen. 11-4 etter kontring.

27 - Tine Rustad Kristiansen lager det 10 for LHK. 10-4

23 - Kristiansen scorer for Fredrikstad. 9-4

22 - Nora Mørk vil også være med. LHK kontrer og Mørk sørger for 9-3

21 - Tine Rustad Kristiansen for LHK. 8-3.

19 - Bernardsen scorer for bortelaget. 7-3. Tolv minutter siden forrige bortemål.

17 - Løke igjen. Gro og Heidi har scoret alle LHKs mål til nå. 7-2

16 - Og så Hammerseng igjen. 6-2. Gode venner utenfor banen. Gode sammen, på banen.

15 - Løke vil bli toppscorer i dag også. 5-2. Nå er LHK på gang.

14 - Hammerseng igjen. 4-2 nå.

12 - Der. Hammerseng skyter ned og den sitter. 3-2

12 - Tolv minutter spilt og bare fire mål tilsammen. Når trykker LHK på gassen?

10 - Larvik har åpnet tamt. Bommer på sjanser og er unøyaktige. Hammerseng sto for den siste bommen.

09 - Ny LHK kontring. 2-2. Løke igjen.

07 - Og igjen. 1-2. Ersek.

05 - Fredrikstad scorer. 1-1. Bernardsen.

02 - LHK kontrer og scorer. 1-0. Heidi Løke.

01 - Nora Mørk avslutter i stolpen.

01 - Sulland åpner kampen med en teknisk feil.

Før kampen: Lene Rantala får blomster før kampen; men starter på benken.

Før kampen: VM ser ut til å utkonkurrere LHK i dag. Det er glissent på tribunene.

Kommer tilbake med mer :)

 

Larvik - Fredrikstad

I kveld 18.00 er det Larvik - Fredrikstad, bare å følge med på bloggen så oppdaterer jeg hvordan det går :) 

Skal legge ut ''Fakta om: Nora Mørk'' i løpet av morgen dagen! Gled dere


Karoline, Tonje, Marit, Lene og Heidi

Bilder.

Har redigert noen bilder i photoshop og photoscape, så nå legger jeg dem ut her. Det er vel ikke så veldig kompliserte bilder, men jeg synes de ble ok :) 


Synes dette ble litt kult :)  Linka, Katrine, Kari Mette og Gro. 


Kari Mette Johansen! 


Tonje Larsen og Katrine Lunde. 


Linn Kristin Riegelhuth <3 


Linka!


De to beste lagene! Larvik hk og landslaget.

Våknet for en time siden, og fikk ikke sove igjen. Om 2 timer er det skole, halleluja! 
Ha en fin dag alle sammen

Den nest beste i hele verden

Kathrine Lunde Haraldsen har blitt kåret til verdens nest beste håndballspiller. Hun fikk 23 % av stemmen, og vinneren (Christina Neagu) fikk 25 %. Det skilte derfor kun to prosent mellom disse to, og det sier jo en del om Kathrine. Hun er utrolig god, og det er fortjent at hun er med på den listen. Hun har reddet Norge fra å tape flere ganger, og hun er rett og slett verdens beste keeper. Er så glad for at vi har henne på landslaget! 
Les mer her og her !
Katrine Lunde Haraldsen nest best i verden// www.tv2underholdning.no


> Synes du det er fortjent at Kathrine ble den 2.beste håndballspilleren i verden?  

-Ti tusen scoringer-


Sangen heter Ti tusen mål og er en av sangene lagd til Larvik hk. Dette er en fan video av Linn Kristin Riegelhuth som jeg fant på youtube :) 

> Hva synes du om sangen?

Møt opp!

På lørdag er det nok en hjemmekamp for Larvik, og da er det Fredrikstad som står på den andre banehalvdelen. I tillegg kommer dem til å sende VM kampen mellom Ungarn og Norge på storskjerm. 
Så anbefaler dere  å kjøpe billetter å reise dit.

Ungarn-Norge starter 16.30 og Larvik-Fredrikstad starter 18.00 :)

> Har du tenkt deg dit?


// Katja Boll som har tatt bilde

Mye bom, og feil...

....men LHK fikk en seier hjemme på Larvik Arena mot Stabæk. Det så ikke bra ut til pause, da resultatet viste 16-16. I tillegg hadde det vært en del tekniske feil og mye bom. 2. omgang ble ikke så veldig mye bedre, men de klarte til slutt å få med seg 2 poeng. 

Her er målene i andre omgang:

SLUTT

32-25 N. Mørk

31-24 N. Mørk

30-23 Stange

29-23 N. Mørk

28-22 Medvedeva

27-21 N. Mørk

26-21 Riegelhuth

25-20 T. Mørk

24-20 Breistøl

23-20 Stange

22-19 Stange

21-17 Løke

20-17 N. Mørk

19-17 Medvedeva

18-17 N. Mørk

17-16 N. Mørk
---------------------------------
Spillere Larvik (mål): Tonje Larsen (1), Sara Breistøl, Heidi Løke(9), Tine R. Kristiansen (1), Kari Mette Johansen, Karoline D. Breivang, Nora Mørk( 9), Linn Kristin Riegelhuth (5), Lene Rantala, Tine Stange (3), Olga Medvedeva(3), Thea Mørk(1) og Cecilie Leganger.
Spillere Stabæk (mål): Sanna Solberg(4), Karoline Næss(4), Line Bjørnsen(2), Marte Lunder, Linn Therese Mamelund(1), Kristin Nørstebø(6), Stine B. Oftedal(7), Svanhild Vesterheim, Thea K. Pettersen, Linda Guttormsen, Sara Blankevoort( 2), Silje Solberg, Hanna Oftedal og Linn Lygren.
Tilskuere: 887 
Pauseresultat: 16- 16
Sluttresultat: 32-26  
Du kan lese om kampen minutt for minutt her: http://www.handball.no/ko_kamputvikling.asp?KampId=686009

 

Hva skjer?

LHK sliter på hjemmebane mot Stabæk. Pauseresultatet er 16-16, og det har vært en del bom fra bl.a Riegelhuth og Løke. Allikevel er det de to som har scoret flest målt i 1.omgang.

Tallet til  venstre er målene til Larvik, og de starter veldig dårlig. (Første målene såtr nederst)  


16-16 Medvedeva

15-15 Mørk

14-12 Riegelhuth

13-12 Løke

12-12 Kristiansen

11-12 Løke

10-11 Løke

9-10 Riegelhuth

8-8 Riegelhuth

7-8 Løke

6-7 Løke

5-6 Mørk

4-5 Riegelhuth

3-5 Løke

2-4 Løke

1-3 Løke

KAMP I KVELD

Klokken 19.00 starter Larvik-Stabæk.

Skal oppdatere litt i pausen og etter kampen. Får se om det kommer opp noe på nettet etterhvert :)

Så følg med!


// Katja Boll som har tatt bilde!


GJØR DEG KLAR TIL KAMP!

Etter søndagens seier (mot Byåsen) er Larvik klare for å ta i mot Stabæk hjemme på Arena Larvik. Larvik har sjansen til å kjøre fra de andre lagene med en seier i morgen kveld. Vil du se på kampen? Da kan du gå inn her å få kjøpt deg billetter: http://larvikhk.www2.dk/. Jeg får dessverre ikke dratt dit, fordi jeg bor omtrent 2 timer unna. Skal selvfølgelig prøve å oppdatere dere på hvordan kampen går!

Heia Larvik!

image
// http://www.byaasen.no/oppsal_m/artikkel/31733 - et litt morsomt lag bilde av Larvik HK

Gratulerer med dagen, Kari Mette :)

I dag har Kari Mette Johansen bursdag, og hun blir 32 år :) Hun er etter min mening en utrolig god håndballspiller, og jeg håper hun fortsetter å spille i MANGE år fremover. Du kan gå inn  å gratulerer henne med dagen her: http://www.facebook.com/handballmagasinet


// tv2sporten.no 

Skal prøve å skrive om en av spillerne i kveld, har blitt litt lite tid til blogging de to siste dagene. Skolen kommer først, men prøver selvfølgelig å blogge så ofte jeg kan :)

> Er det en norsk kvinnelandslagsspiller du vil at jeg skal blogge om ??

Karl Erik Bøhn blir landslagstrener?

I forrige uke ble Karl Erik Bøhn sparket som trener for Larvik. Dette ble et stort tema i media, grunnen var at han hadde vært med sin kjæreste, Heidi Løke (spiller på Larvik) til Wien for å signere en kontrakt med Györ. Dette skrev tv2sporten.no:

''Mandag (03.01) fikk Karl Erik Bøhn beskjed om at han ikke lenger var ønsket som trener for Larviks håndballjenter.
TV 2 Sporten vet at Heidi Løkes overgang til Györ og Bøhns tilstedeværelse i Wien da hun signerte kontrakten bare var dråpen som fikk begeret til å renne over.
Allerede i sommer ønsket nemlig ledelsen i Larvik å fjerne Bøhn fra stillingen. Det var da snakk om at sportssjef Ole Gustav Gjekstad skulle overta trenerjobben.

Bøhns forhold til Løke har vært en verkebyll for både klubbledelsen og spillergruppen. Ifølge kilder i landslagsmiljøet skal flere spillere ha reagert negativt på forholdet. De har likevel forholdt seg profesjonelt til situasjonen og Bøhn som trener. ''

Nå opplyser op.no at Karl Erik er ønsket som landslagstrener for Ungarn. Dette laget skuffet i EM, og de er på jakt etter en person som kan erstatte Eszter Matefi (Ungarn's trener). Karl Erik skal være en god kandidat til jobben.  

> Har du fått med deg denne saken om sparkingen av Bøhn? Synes du det var en riktig avgjørelse?
> Tror du Karl Erik hadde gjort en god jobb som trener for Ungarn?  
...
// http://www.op.no/sport/article5440293.ece

http://www.vg.no/sport/haandball/artikkel.php?artid=10037427

Hyggelig overraskelse!

Larvikognorge.blogg.no ligger på andreplass over mest leste blogger i Rælingen. Det var en veldig morsom overraskelse :) Håper det holder seg der, og at dere som er innom gir meg ris/ros og noen forslag til hva jeg skal skrive om angående håndball (helst om kvinnelandslaget eller Larvik), men er åpen for å skrive om ditt favorittlag hvis du vil det! Det kan enten være om forskjellige spillere, min mening om ting, osv! Takk på forhånd. Ha en kjempe fin dag videre folkens, så kommer jeg tilbake med mer.

 

20 - 30

LARVIK VANT!

Kampen endte 20-30, og jentene spilte sikkert kjempe bra. Haha, jeg fikk bare oppdateringer av han gutten jeg snakket med. Får dessverre ikke kopiert samtalen, men det spiller egentlig ingen rolle.

 ''På grunn av en teknisk feil har vi ikke lykkes å få med alle LHKs målscorere i kampen.'' -  http://www.op.no/larvikhk/article5439624.ece

4.336 tilskuere

18-27 Løke

18-26 Løke

18-25 Løke

17-24 Kristiansen

17-23 Mørk

16-22 Riegelhuth

14-21 Kristiansen

14-20 Riegelhuth

Ble litt problemer med nett greiene til op.no, men her er noen av målene i andre omgang. Ser ut som Riegelhuth har kommet litt igang igjen, etter å ha vært litt i skyggen det siste halvåret. Heidi Løke kunne tilslutt avslutte kampene med hele 10 mål :)


oppvarming til kampen
//op.no

Kommer tilbake med mer :)

8 - 12

Pauseresultatet mellom Byåsen og Larvik er 8-12.  

Her er LHK målscorere (første mål er nederst og siste er øverst):

 8-12 Sulland

8-11 Sulland

7-10 Riegelhuth

6-9 Riegelhuth

5-8 Riegelhuth

5-7 Kristiansen

3-6 Løke

0-5 Løke

0-4 Breivang

0-3 Breivang

0-2 Løke

0-1 Johansen

Fant ikke hvem som scoret målene til Byåsen. Snakket med en random kar på en sånn chat, og han så på kampen på tv2sumo. Han oppdaterte hva som skjedde minutt for minutt (eller nesten, startet 5 min ut i kampen). Kan se om jeg får prøvd å lagt inn samtalen her etterpå, så får dere nesten full oppdatering!

 

Byåsen vs Larvik

Om ca 25 minutter (i skrivende stund) er kampen i gang mellom Byåsen og Larvik.

Litt fakta om lagene, før kampen:

Byåsen har 8 spilte kamper fra før, mens Larvik har spilt 7. (I følge denne listen)

Byåsen har vunnet 6 kamper, og har 2 uavgjorte. Sist kamp spilte de mot Levanger og det ble 21-21!

Larvik har vunnet 7 kamper. Sist kamp spilte de mot Storhamar og vant 34-26.

Begge lagene har 14 poeng på tabellen.

Siste kampene de spilte mot hverandre var i NM (tror jeg), da vant Larvik 33-24.  

Det er i utgangspunktet Larvik som har tatt seieren over Byåsen de siste årene, men som jeg alltid sier: ''ballen er rund, og alt kan skje''. Det spørs nå om Larvik klarer å holde fokus etter at deres trener Karl Erik Bøhn ble sparket, det har vært mye tull rundt de greiene der.> Hvem heier du på, Byåsen eller Larvik? 
> Hvem tror du vinner av de to?

( Les mer om trenerne og spillernes tanker om kampen: her, her, her og her.

Kvinnelandslaget i håndball

Det er ingen tvil om at håndballjentene har hatt stor suksess de siste årene, men når startet egentlig suksessen?Nå skal jeg fortelle kort om historien bak laget, noen kjente spillere og om deres plasser i tidligere mesterskap. 

Før Marit Breivik: 
Landslagets første kamp var mot Sverige i 1946. Våres naboer vant kampen 5-2! De deltok i VM i 1971, 73, 75 og 82, i disse mesterskapene kom de på 7. og 8.plass. Vet ikke hvem som var treneren på denne tiden, dessverre.
Andre trener: Frode Kyvåg (1974 - 1978), Otto Th. Pedersen (1978- 1982) og Karen Fladset (1978 - 1984)
Fra 1984 til 1993 var Sven-Tore Jacobsen landslagsjef. Det var allerede da han var trener at laget begynte å komme på seierspallen, med 2 sølv medaljer i OL og bronsemedalje i VM 1986 og 93. 

Marit Breivik's periode:
Tidligere landslags spiller, Marit Breivik, tok over sjefsrollen i 1994. Hun ledet Norge til 4 EM gull, 1 VM gull og det aller første OL gullet til Norge. Hun holdt på i hele 15 år som landslagstrener, og hun er den som hittil har vært sjef lengst.

Thorir Hergeirson: Tok over sjefsrollen i 2009, etter å ha vært assistenttrener siden 2001. I løpet av disse to årene har han ledet Norge til bronse i VM og nå nylig EM gull. Norge ble derfor kvalifisert til VM 2011 i Brasil, OL 2010 og EM 2012.


Som dere ser så var det etter OL i 1992 at landslaget begynte å regjere.
(Hvis man ser bort i fra EM 2000, VM 2003 og VM 2005). Det har fått medaljer i nesten alle mesterskap siden 1992, og det er veldig bra gjort. Det er jo ikke veldig lett, i og med at flere spillere har gått ut og inn av landslagstroppen i løpet av disse årene. Gamle stjerner har lagt opp og mange nye spillere har kommet inn ,og det er bra at de har klart å beholde æren så lenge!Kjente spillere: Velger å skrive om tre ''gamle'' spillere nå, så hvis det er noen spesielle dere vil lese om så tar jeg de på et annet innlegg.

Kjersti Elizabeth Grini
Landslagsdebut: 11.11.1987
Landslagsmål: 1028
Landskamper: 204
La opp: juni 2003
Meritter: VM-sølv (2001), OL-bronse (2000, toppscorer og All star team), VM gull (1999, ledet Norge til gull som kaptein) EM-gull (1998, All star team), EM sølv (toppscorer), 4.plass OL ( 1996, All star team), 4.plass i VM (1995), EM bronse( 1994), Årets spiller (Norge, 1994), 1990 (Årets spiller) 
Tidligere klubber: Ikast, Tertnes, Bækkelaget, Toten, Lunner, Jaren. 
Baneposisjon: Venstre bakspiller (også høyre bakspiller og playmaker) 
Annet: Debuterte som 16-åring. 
Sagt om og av Kjersti:
Anja Andersen: Kjersti har vist så flott og stabilt spill gjennom hele sesongen at jeg virkelig mener hun fortjener å bli årets spiller. (VG 20.03.02)
Mia Hudvin: Kjersti er litt sånn bang, bang (Bergensavisen 13.01.99)
'' Det hun sa egner seg ikke spesielt godt i det skriftlige språket. Ikke i det muntlige heller for den saks skyld( VG 02.12.99) 
Kjersti: ''Jeg er dårlig på å late som om jeg er begeistret'' , ''Jeg var rett og slett en rampeunge, jeg falt utenfor systemet og uten håndballen kunne jeg fort vært narkoman'' . ( Du kan lese mer om Kjersti her)

Mia Hundvin
Landslagsdebut: 15.02.1998
Landslagsmål: 174
Landskamper: 72
La opp: 2006, gravid. Gjorde comback i 2008, men la opp igjen 5 måneder senere. 
Meritter: EM-sølv (2002), Ol bronse (2000), VM gull (1999, finalens beste), Bergens kommunes idrettspris (1999), EM gull (1998) 
Tidligere klubber: Løv-ham, Tertnes, Gjerpen, Tertnes, FIF, Slagelse, Aalborg, Nordstrand
Baneposisjon: Venstre kantspiller
Annet: Likte å underholde med håndballen, score og sentre på morsomme måter (akkurat som Anja Edin) Kjært barn har mange navn, her er noen av dem: ''Artist'', ''Den lille kunstneren på fløyen'', ''Bohem'', ''Fargekartet fra Bergen'' og ''pytt-pytt-mia''. 
Sagt om og av: Dagbladet: ''Hun banner som en bryggesjauer og forlanger Turboneger på full guffe i Nordstrandhallen, Aftenposten: '' Mia er helt på kanten, hun tør når andre tier.'' 
Mia selv: ''Jeg er gutteego - jeg vet hva jeg kan og er ikke redd for å si det'', ''Problemet mitt er at jeg altfor ofte snakker uten at ordene tar turen innom toppetasjen først'', ''Egentlig er jeg ikke laget for håndball''  (Les mer om Mia Hudvin her)

Susann Goksør Bjerkrheim
Landslagsdebut: 17.06.87
Landslagsmål: 827
Landskamper: 300
La opp: Oktober 2000
Meritter: OL bronse og NM sølv (2000), VM-gull (1999), VM sølv (1999), EM-sølv (1996), EM bronse (1994), VM bronse (1993), OL-sølv (1992), OL sølv (1988). 
Tidligere klubber: Nordstrand og Bækkelaget
Baneposisjon: Playmaker (kan spille alle steder)
Annet: Var kaptein fra 1993 til 2000, flest landslags kamper for Norge (Tonje Larsen har 264, og kan snart ta henne igjen), hurtig temposkifte og en potet (allsidig). 
Les mer her og her !!

Byåsen - Larvik hk

I kveld 18.00 spiller Larvik mot Byåsen i Trondheim.

''Mange av Gulljentene fra EM er ventet i Spektrum denne dagen og vi kommer til å få se håndball på topp internasjonalt nivå. Til sammen har Byåsen og Larvik 12 av Gulljentene fra EM i desember på sine lag og det forteller mye om kvaliteten på håndballen vi får se på søndag.'' - byaasen.no

'' Det har vært en spesiell uke hvor sport for en sjelden gangs skyld kom litt i skyggen i Larvik HK, men vi har gradvis klart å rette fokus mot helgens toppkamp mot Byåsen. Den gjengen som avsluttet treningsuka i dag er mer enn klare til å nedkjempe hjemmelaget på søndag. Dette er ikke en hvilken som helst kamp, så det har vært greit å ha et såpass klart kortsiktig mål å sikte seg inn mot denne uka, sier trener Tor Odvar Moen fredag kveld.
(Les om problemene her, her, her, her og her

Det er Norges to desidert beste lag som møtes søndag, og Byåsen er sågar det eneste laget som har klart å ta poeng fra våre jenter i Postenligaen på mange år. Selv om høstens cupoppgjør endte med en klar seier 33-24 til Larvik hjemme i Arena, så blir det nok likevel en langt vanskeligere kamp på bortebane.'' - larvikhk.no

Det blir spennende å se hvordan kampen går, dessverre går den ikke på tv. Jeg kan si i fra hvis jeg finner en nettside man kan se den på, eller så finner man jo fort ut om Larvik vant eller ikke :)


// larvikhk.no


Midlertidig headerIdrettsgallaen 2011

I går var idrettsgallaen 2011 i gang, der store idrettsstjerner fra 2010 skulle bli kåret. Håndballjentene var nominer til 3 priser (''årets lag'', ''årets lagspiller'' og ''årets navn''). De stakk av med de to første prisene, eller Gro stakk av med ''årets lagspiller''- prisen. Jeg synes de fortjente det, for de har utmerket seg dette året med EM-gullet. Første gullet med Thorir Hergeirsson som trener. Alle kampene de spilte vant de overlegent, utenom de mo Sverige. Der måtte de virkelig kjempe, og første kampen gikk jo ikke så bra mot dem. I finalen viste de tilslutt hvem som var sjefen og stakk av med seieren. Dette var deres 4.gull i EM på rad, og det er stort spør du meg! 

Her kommer noen bilder fra idrettsgallaen:

Karoline D. Breivang, Kari Mette Johansen, Linn-Kristin Riegelhuth og Linn Sulland.
// Dagbladet.no 


Gro Hammerseng og Heidi Løke. 
//dagbladet.no


Årets lagspiller
//dagbladet.no


Årets lag
// nrk.no


Linn-Kristin sammen med Thor Hushovd og dronning Sonja. :) Hushovd ble den store kongen i kveld, med 3 priser. Det var fortjent synes jeg!

Les mer her om idrettsgallaen: http://www.tv2sporten.no/sykkel/hushovd-med-prishat-trick-3383227.htmlhttp://www.vg.no/sport/artikkel.php?artid=10037305

> Så du på idrettsgallaen?
> Synes du Hoshovd fortjente alle prisene han fikk?
> Synes du håndballjentene fortjente prisene de fikk?

Hei og hopp.

Jeg bestemte meg nå for å lage en blogg om håndball. Rett og slett fordi jeg bare vil ha noe finne på, og fordi jeg synes det er morsomt. Det som er litt morsomt for min del er at jeg ikke spiller håndball, men fotball. Jeg elsker å se på håndballball på tv, men hater å se på fotball. 

På denne bloggen kommer jeg til å skrive mest om kvinnelandslaget i håndball og om Larvik håndballklubb. Blir sikkert litt om andre lag også, men det er hovedtemaet ihvertfall.