januar 2012

Håper ikke det er noe alvorlig...

Uff, Tine Stange ble båret av banen i dag. Hun vrei kneet så det ut som og det hørtes ut som om hun fikk veldig vondt. Håper virkelig det ikke er alvorlig, men er dessverre redd sesongen er over. Kommer tilbake når jeg vet noe mer!

Ellers endte kampen 29-23, og Larvik imponerte ikke. Heldigvis hadde de det lille ekstra som ga dem en seier i dag! Linka spilte veldig bra, og var helt klart Larviks beste..  Vet ikke hvor mange mål hun scorte siden de hadde tekniske problemer i hallen, og da fikk de ikke skrevet det ned. Tror hun havnet på 10/11 stykker, og hun hadde kanskje 2 bom. 

 
Tine hadde jo akkurat kommet tilbake fra skade og greier.. Utrolig kjipt!   

Snart kamp igjen

Kopiert og limt inn fra larvikhk.no: 

Forsterket Njård

Siden lagene møttes i Larvik i september har Njård skaffet seg to gode forsterkninger til troppen. Senka Buljan med mange sesonger og mål for Gjøvik, og sist sett i den røde drakten til Fredrikstad, ble spilleklar for klubben etter VM oppholdet. I tillegg kom tidligere Stabæk-spiller Iselin Ryvoll Klev hjem fra Danmark, etter flere sesonger i Danmark og Ringkøbing. Hun tilsluttet seg klubben i november og har tilført laget betydelig mer skuddkraft.
Njård ligger helt sist på tabellen med tre poeng. I motsetning til mange av lagene som har hatt den posisjonen de siste sesongene har laget sjelden latt seg utklasse. Et par blemmer har det blitt, men i de fleste kampene har de holdt et anstendig nivå. Sesongens desiderte høydepunkt kom i kampen mot erkerival Stabæk. Helt ut av det blå slo de naboene 29-24 bare noen dager etter at Stabæk hadde kvalifisert seg til Cupfinalen i Oslo Spektrum.


Retter blikket fremover

Larvik er i oppstarten på en spennende periode. På fredag starter Hovedrunden i Champions League opp, med kamp mot FC Midtjylland i Ikast. Larviks trener Ole Gustav Gjekstad er ikke redd for at Njård, av den grunn, ikke blir tatt på alvor i kveld.
- Nei, vi har vært i denne situasjonen utallige ganger før, og statistikken vår mot norske lag forteller meg at jentene alltid vil vinne disse kampene, uansett hva som venter lenger fremme. Jeg forventer faktisk å se en gjeng som viser spilleglede og stigende form inn mot alle de viktige kampene som står for tur de neste seks ukene. Vi har fortsatt en del ting å forbedre,  da må vi benytte en hver anledning vi får til det. Men, vi er fullstendig klar over at alvoret i Champions League nærmer seg, og mye av det vi har jobbet med før kampen i kveld er ting vi må ta i bruk når det starter opp, avslutter Ole. 

Det første oppgjøret mellom lagene i inneværende sesong endte med 28-17 til Larvik. I oktober møtte lagene hverandre i kvartfinalen i Cupen. Larvik var overlegne i den kampen og vant hele 40-23.


Generalprøve i kveld

Husk å stemme på ''Månedens spillere'', siste frist er i kveld 23.59.  http://larvikognorge.blogg.no/1327781696_stem_p_mnedens_spille.html

Dette blir det siste fra meg i dag, for jeg skal til Oslo for å se på kampen :) 

Husk å stem...

Husk å stem på Månedens spillere, det kan du gjøre her: 
http://larvikognorge.blogg.no/1327781696_stem_p_mnedens_spille.html

Du kan stemme på EN Larvikspiller og EN landslagsspiller :) Fristen er i morgen kveld klokken 23.59! 

 
Funnet på europamester.dk.   

Møter Njård i morgen.

I morgen reiser Larvik til Oslo for å møte bunnlaget Njård, jeg skal en tur dit for å se på kampen! Det er i ''nærheten'' av meg, ca 1 times tid med tog og bil.
Først skal jeg i praksis fra 07.00 til 15.00 (ææ,jeg dør), hater å stå opp tidlig! Så tar jeg toget innover til Oslo i halv fem tiden, så derfor blir det lite blogging i morgen. Er ikke hjemme igjen før i 22/23.00 tiden, men skal prøve å få lagt inn noen bilder på onsdag. 


Thea Mørk har tidligere spilt i Njård sammen med tvillingsøsteren Nora Mørk. 

Jeg tviler på at kampen blir veldig spennende, men når de spiller i ''nærheten'' må jeg jo dra en tur :) 

 

 

En koselig nyhet.

Fikk en kommentar der det sto at Olga Medvedeva hadde fått barn i natt, ei jente :) Så koselig!! 

  

Intervju med Gro

Et intervju med Gro Hammerseng: http://www.tv2.no/underholdning/gkn/haandballstjernen-gro-hammerseng-vil-ha-flere-barn-3694621.html


Anbefaler alle å slå på TV2, der er det EM finale mellom Serbia og Danmark :) Ellers går det et par kamper på sumo nå! 


Kikki møter Storhamar akkurat nå på sumo :) 


 

Stem på ''Månedens spillere'' JANUAR

Nå er det på tide med en ny avstemning. Det var noen som spurte om vi kunne ha en av herrene som månedens spiller, men jeg velger å si nei. Dette er en blogg om Larvik og Håndballjentene, og da føler jeg det blir litt feil å ha stemme på en av gutta. Håper dere skjønner det! :-) 

Dere skal stemme på TO spillere - en landslagsspiller og en Larvik spiller. Norge har ikke spilt noen kamper, men spillerne har jo spilt kamper for klubblaget! Så da stemmer dere ut i fra det. 

Litt info fra måneden: 

Larvik møtte Storhamar i første kamp i år, og da var det Tine Stange som regjerte. Hun satte inn 8 mål på 11 skudd. Også Linka var god og satte inn 5 mål på 6 skudd! 

 

Gjøvik fikk bank i Arena Larvik, de ble slått 39 - 18. Isabel Blanco ble toppscorer med 9 mål, Amanda og Thea scorte begge 6 mål! 

Linn Jørum Sulland satte inn åtte mål på bare ti skudd mot Sola på bortebane. Linka scoret 6 mål på 7 skudd. 

 

Larvik - Levanger endte 30-17. Karoline D. Breivang ble banens beste. Også Tine Rustad Kristiansen imponerte med 6 mål. 

Mot Fredrikstad var det strekduoen som imponerte mest. Pernille Wibe satte inn fem mål på fem skudd, mens Isabel satte inn tre på tre forsøk. I tillegg skaffet de flere straffer, og sto godt bakover. Isa ble banens beste :) 

 


Mot Tertnes var det flere som leverte varene. Kari Mette scoret 6 mål 7 skudd, og spilte godt den tiden hun var på banen. Tine Rustad Kristiansen  hadde også dagen, sammen med Cecilie Leganger, Karo og Linn. 


Alle bildene er fra Larvik - Storhamar fra 08.01.2011.  Jeg har tatt de selv! 


Når det gjelder de andre spillerne så ser det sånn ut (for janauar): 
Camilla: 30 mål på 6 kamper. 
Ida: 
 26 mål på 6 kamper. 
Mari: 22 mål på 6 kamper.
Tonje:
26 mål på 5 kamper. 
Kristine: 19 mål på 4 kamper
Stine: 8 mål på 3 kamper. 
Karoline Næss: 19 mål på 3 kamper. 
Heidi: ? 
Marit:
 ?
Gøril: ? 
 Noen som har noen tall på de tre siste? 


Morro å se at Kikki har gjort det så bra i det siste :) 

Du kan stemme frem til TIRSDAG 31.12.2011 klokka 23.59! Og du kan bare stemme på TO stykker, en som spiller på landslaget og en på Larvik!!! Den spilleren med flest spiller kommer på forsiden :) <

Jeg kommer også til å legge ut en avstemning på facebook :-) 

Meld deg inn nå....

I går meldte jeg meg inn i Håndballens venner, faktisk. Hihi :) 

De er med på å støtte håndballene, både herrene og kvinnene. De arranger turer til de forskjellige mesterskapene, og det er ofte litt billigere enn når du må fikse alt selv. Da kan man reise og bli kjent med andre mennesker som innteresserer seg for håndball :-)  Jeg har tenkt meg til EM i Nederland i desember, så da var det greit å melde seg inn. 

Det koster 200,- i året å være medlem, så det er ganske billig. I tillegg får man Håndballmagasinet tilsendt i posten :-) 

Du kan lese mer og melde deg inn her: http://www.handballensvenner.no/#/aktuelt

    

28.jan.2012
Kommer med et lite anbefalings innlegg litt senere i dag :) Nå skal jeg bort, så vi blogges!


FERRARIEN OG LYNVINGEN DEL 2

Det blir litt lange innlegg, men sånn går det når de har vært med på så mye!

Året er 2008, og dette skal bli et minnerikt år for de to kantene. De vant serien, sluttspillet, cup winner cupen, OL, EM og avsluttet året med NM gull. 


Linka ble toppscorer med 9 mål og ledet Larvik til gull. 


Kari Mette scoret 3 mål i Cup winner cup finalen for Larvik.  


Linka tok det rolig i åpningskampen mot Kina og scoret 1, men mot Angola ble det 6 mål. 


Linka kunne juble for 6 mål til mot Frankrike. 


Linka hadde scoret 22 mål før finalen (7 kamper). I den dramatiske semifinalen ble det 3 mål. Her er Linka og Tonje veldig fornøyde med en OL finale plass. 


OL finalen er kanskje det vi husker Linka best for. Hun satte inn 9 mål på 10 skudd, og fikk sitt karrierehøydepunkt. 
Dette er det største gullet mitt noensinne. Der er så utrolig moro. Dette kommer jeg til å huske i lang, lang tid, sier hun til VG nett - med skjelven stemme. Det er gøy å lykkes for min egen del også, det er klart at det føles som en liten personlig seier. Når man har satt seg mål underveis, og klarer å oppfylle dem, føles det bra. 
Kari Mette kunne smile over en 30-23 seier over Kina i OLs åpningskamp. Hun scorer 4 mål! 


I kvartfinalen mot Sverige ble det 5 mål på Kari Mette, og hun bidro sterkt til seier. 


Gro Hammersengs avgjørende mål i siste sekund i semifinalen fikk mest oppmerksomhet den 21. august, men Kari Mette var en av de store spillerne. Hun satte inn 6 viktige mål! Kari Mette bidro med 3 mål i finalen. 


OL GULL!!!


Jentene kunne kose seg med gull i World Cup. Linka satte inn 22 mål på 5 kamper, mens Kari Mette scoret 10.  Det hadde vært en lang sesong hittil, men nå var jentene snart klare for EM. Åpningskampen i europamesterskapet gikk ikke som planlagt! Linka havnet i målet på slutten av kampen og det gikk ikke så bra, det endte 21-21 mot Spania. Linka bidro med fem mål fremover! 


Linka kunne juble etter kampen mot Danmark, hun scoret 9 mål. Det samme gjorde hun mot Portugal i kampen før!Her var det klart at Linka var mesterskapets toppscorer, hun scoret sitt 40. mål. Hun skulle spille tre kamper til før det ble klart at hun var toppscoreren. 


Linka ble toppscorer i mesterskapet  med 51. mål og kåret til beste høyrekant. Hun er jo egentlig høyreback, men kan spille både kant og back. 
At jeg kommer på allstar-laget som høyre kant, tar jeg som et kjempepluss. Det er en veldig tillitserklæring. (VG) 
Linka hadde fått sitt store gjennombrudd på landslaget, høyrebacken scoret fra alle posisjonerDet ble tre mål for Kari Mette i åpningskampen. For første gang på  noen mesterskap fikk hun også konkurranse på plassen, av Camilla Herrem. Det var allikvel Kari Mette som var ''dronninga'' av v.kanten i EM. Kari Mette satte inn 6 mål bak Ungarns keeper. Kari Mette kunne tilslutt juble for 3 mål i finalen og sitt 5. gull i 2008. Linka ble kåret til verdens beste spiller for året 2008. VM i Kina var i gang. Linka åpnet mesterskapet med 7 mål mot Japan, og deretter 2 mål mot Tunisa. 
Her jubler hun for et av sine 9 mål mot Chile. Mot Ungarn ble det 6 mål på FC København spilleren. (Linka spilte i Danmark dette året) 


Også mot Spania i mellomrunden ble det mye mål, 7 stykker. 


Etter en skuffende semifinale mot Russland, var Norge klare for å kjempe for bronse i VM. 
Linka scoret 4 mål og ble kom på allstar-teamet igjen. Det ble fire mål på Kari Mette i åpningskampen. 


Kari Mette strålte som en sol etter fem mål mot Chile, og 6 mot Tunisia. 


På de neste sju kampene ble det ''bare'' 8 mål tilsammen, for det var nemlig Camilla som regjerte på venstre kanten i dette mesterskapet. Her er en skuffet Kari Mette etter tapet mot Russland i semifinalen. 


Selvom det var Camilla som satt i førersetet i finalen (hun spilte mer en KMJ) ville hun ikke høre snakk om noe troneskifte. Tidligere hadde de spilt hver sin omgang! 
Kari Mette skal spille til jeg slutter. Vi skal bli gamle og grå sammen. Hun er sjefen og vil alltid være det, jeg bøyer meg i støvet for henne, sa Camilla etter finalen til TV2 Sporten. 


Kari Mette og Linka var tilslutt veldig fornøyd med bronse i VM! Mot Frankrike i åpningskampen i EM på hjemmebane ble Linka toppcorer med 7 mål.


Mot Slovenia ble det fire mål på Linka. 


Linka ankommer Herning, der skulle det spille både semifinale og finale. Linka fikk bare med seg et mål på de to kampene. Det ble lite mål på Linka i dette mesterskapet , men hun bidro med mye rutine og et godt blikk. 


Det ble to mål i åpningskampen og tre mot Slovenia. 


Mot Nederland ble det to mål. 


Det ble bare ni mål under hele EM for venstre kanten, men også hun bidro med mye rutine. Kari Mette var også en viktig spiller i forsvar. 


Kari Mette og Linka kunne juble for sitt 4.EM gull på rad. I tillegg har ikke Kari Mette tapt en eneste EM kamp mens hun har spilt for Norge. Hun var nemlig syk når vi tapte mot Sverige! 


I mai 2011 var Kari Mette og Linka med å vinne Champions Leauge med klubblaget Larvik. Begge to bidro godt i finalen og scoret på alle sjansene de fikk. 


I World Cup 2011 var Kari Mette tilbake i gammelt slag. Hun spilte veldig bra mot Romania, scoret fem mål på fem skudd. Hun ble kåret til VGs beste spiller i den kampen. Kari Mette spilte også godt da Norge tapte for Frankrike. 


Linka viste storform i Møbelringen, det ble 12 mål på tre kamper. Spesielt mot Tyskland var hun god, da scoret hun 6 mål. Norge spilte også en kamp mot Sverige rett før avreise til Brasil, da scoret Linka 9 mål og ble banens beste. 


Det ble tap i åpningskamp i VM, mot Tyskland. Linka scoret tre mål, mens Kari Mette satte inn 4 mål på 4 skudd. 


Linka og resten av gjengen trengte å få tilbake selvtillitien, og da passet det bra at Kina var neste motstander. 
Linka satte inn 6 mål! 


Linka jublet for fem mål mot Angola. 


Linka var i sin 7.semifinale på rad og scoret to mål. Hun var klar for sin andre VM finale. 


Kari Mette løp mye mot Island, men det ble tilslutt bare 1 mål.  De andre kunne nok prøvd å fått ballen oppover litt flere ganger, men hun klarte å skaffe et par straffer. 

 
Kari Mette i farta mot Nederland. 


Kari Mette ville til VM finalen, og bidra med to mål mot Spania. 


Linka, Kari Mette og Karo hadde nå en sjanse til og få det eneste gullet de manglet - > VM GULLET!
De ville ikke la denne sjansen gå fra dem. Dette love de to vingene før finalen: 
Jeg vil vel si at de klarte det veldig bra, de er jo veldig flinke til å løpe :- D hehe. 


Linka og Kari Mette kunne juble, gråte og smile etter at de hadde sikret seg VM gullet. Seiersfesten. 


Endelig hjemme! 

Kari Mette og Linka kan jo legge opp med et smil (de kan helst vente et par år) for de har vunnet alt som kan vinnes. OL, EM x4, VM og Champions Leauge + en haug av medaljer i den norske serien. De har jo opplevd veldig mye de siste årene, ingen tvil om det. 

Det er jo ingen hemmelighet at Linka og Kari Mette er mine favoritter. De er fantastiske spillere, og de bidrar med mye rutine og trygghet på banen. De har kanskje ikke vært like sentrale de siste par åra, men de er allikevel veldige viktige å ha på landslaget både fremover og bakover. Jeg håper begge to fortsetter en stund til, ihvertfall til EM 2012 for da skal jeg til Nederland har jeg bestemt. Vil helst se begge to live i et mesterskap før de legger opp! 

Jeg har faktisk fått lillebroren min til å begynne å heie på Linka og Kari Mette, hahaha.
Så nå sier jeg bare: Hvem heier vi på?  
Lillebror: Kari Mette
Jeg: Og... Liii? 
Espen: Linka :-D 
Også må vi ikke glemme Løke Løke! Håndballgæren? Nei, ikke så veldig! Tror ikke lillebroren min helt skjønner greia da, men morro at han sier det uansett. 
 

FERRARIEN OG LYNVINGEN DEL 1

På landslaget har vi to veteraner på kantene, og det er Kari Mette Johansen (lynvingen) og Linka (Ferrarien). De er utrolig raske, og er alltid først oppe i kontraen. I tillegg er de like kjappe hjemover! 

Kari Mette var på sin første treningssamling med landslaget i 2003, mesterskapsdebuten kom i 2004.  I starten av Larvik karrieren ble det mye benksitting, men i 02/03 fikk hun sitt gjennombrudd på klubblaget.  I tillegg har hun hatt/har jumpers knee, og derfor kom debuten på Norge litt sent. Men som dem sier: ''Bedre sent enn aldri''.
Etter debuten har hun vært fast på venstrekant, og vært med i hvert eneste mesterskap. Det er jo godt å ha en som er rutinert og kjenner gamet! 

Linka fikk være med å trene med landslaget allerede som 17 åring, og mesterskapsdebuten kom i VM 2003 (Da Norge mistet OL plass og kom på 6.plass). Hun måtte stå over i 2005 pga skade, men ellers har hun vært med hele veien. 

Begge jentene har vunnet alt som kan vinnes med både landslag og klubblag, altså: Champions Leauge, EM x4, OL og VM! Både Kari Mette og Linka nærmere seg 200 kamper for Norge, Linka har 197 og Kari Mette 190. 

Landslagskarrieren i bilder: 
 
Linka var klar til å kjempe om medaljer og OL plass i VM 2003, det gikk dårlig. Mesterskapet gikk ikke så bra for Linka personlig heller. 
Jeg tenkte ikke at kritikken nødvenidgvis var urettferdig, men det var tøft. Selv om jeg lærte mye og kom sterkere ut av det. Jeg har fått mye ansvar på landslaget i det siste og føler jeg har vokst, sa Linka til VG før EM året etter. 


I åpningskampen mot Ukraina i EM satte hun inn 6 mål, selvtillitten var tilbake. 

Treffsikkerheten var så som så, men mot Russland satte hun 6 mål på 8 skudd. Dagen etter tok hun eksamen, og skulle spille kamp mot Serbia og Montenegro. Pause var er det? (Det skal sies at hun klarte å få alle svarene riktig på eksamen) 


Linka fikk skryt av Marit etter mesterskapet, hun avsluttet EM med å sette fem baller bak Karin Mortensen i finalen. 
Mot Serbia og Montengro skøyt hun et skudd som ble målt til 93 km/t, sykt! 


Kari Mette debuterte som sagt i mesterskapet og åpnet EM med å score 3 mål. 
Mot Serbia og Montenegro scoret hun fem. Hun måtte også stå over mot Tjekkia pga ryggen, men var raskt tilbake!


Det ble ingen mål i finalen for Kari Mette, men hun kunne til slutt juble for EM gull. 
Hun takket landslagskapteinen for at Norge vant gullet. ''Da Gro fikk prisen som EMs beste spiller, kom tårene.''Linka sto over VM 2005 pga skade, men Kari Mette ble med på nedturen. Norge skuffet og kom på en 9.plass! 
Kari Mette Johansen kunne allikevel være litt fornøyd med en skudd prosent på 75! 


Linka var endelig tilbake sammen med Gro og Katja som var viktige brikker i EM 04. (Katja røk ut etter en kamp). 


Linka slet med å få ballen i mål i starten av mesterskapet, på de fire første kampene ble det sju mål på 20 skudd. Hun kunne trøste seg med at det ble en del assist, noe som hun selv mente var like viktig som å lage mål (og det er sant).


Linka kunne juble igjen mot Makedonia, da scoret hun 6 mål på 6 skudd. 


Kari Mette fikk en drømmestart på mesterskapet 9 mål på 9 skudd sier sitt. Det var Gro som fikk banens beste prisen noe som var litt rart. Det som var litt morro var at Kari Mette ble BB da Gro var suveren. Kari Mette smilte etter en ny god kamp mot Ungarn, da ble det sju mål på ni skudd. I mesterskapet var hun den eneste rene venstrekanten, og hun spilte mest av alle. Det ble 6 timer, 27 minutter og 10 sekunder på banen!


Mesterskapet avsluttet sånn som den begynte for KMJ, hun scoret 9 mål på 9 skudd mot Russland. Det ble også en All Star Team plass, 10'er på VG spillerbørs og et nytt gull. Kari Mette hadde fått sitt gjennombrudd, hun ble også toppscorer for Norge sammen med Gro. Etter det fantastiske mesterskapet ble hun kåret til den 3.beste spilleren i verden! 


Gullbanketten, blide jenter!VM i Frankrike 07 var i gang. Linka kunne smile for en god åpning mot Angola og den Dominanske rebublikk. Hun scoret 9 mål på 10 forsøk i de første to kampene. 


Mot Østerrike kunne hun bruke farta si og sette inn hele åtte mål. 


I mellomrunden gikk det ikke like bra, og det ble mye bom fremover. Allikevel hadde hun en del assist, som også er like viktig. 


Det ble tap i finalen, og Linka hadde ingen toppkamp. MEN det var det flere som ikke hadde. 


Kari Mette hadde en god start på mesterskapet, og nok engang var hun den eneste venstrekanten. Mot Østerrike ble hun toppscorer med 9 mål og kåret til kampens beste spiller. 


Kari Mette var sikker fra kanten, her mot Kroatia. 


I kvartfinalen mot Sør Korea ble det 6 mål. 


Mot Russland i finalen ble det dessverre en nedtur, det ble ''bare'' sølv. Kari Mette hadde allikevel gjennomført nok et godt og stabilt mesterskap, hun sto 8 timer, 10 minutter og 41 sekunder på banen under VM. I tillegg scoret hun nest flest mål av de norske. 


Linka og Kari Mette kunne tilslutt smilet for sølvet sammen med Karo! :) 

Siden dette innlegget ble veldig langt, så velger jeg å dele det opp :-) Del 2 kommer litt senere i kveld/ i natt! 


Meld deg på innen 3. februar

Vil du trene håndball i vinterferien? Dette sto på larvikhk.no: 

Pågangen har vært så stor de siste dagene at vi har bestemt oss for utvide påmeldingfristen på håndballskolen til fredag 3.februar. 

Er du mellom 8 og 15 år og har lyst til å være med på håndballskolen 20. til 22. februar 2012, klikker du her for påmelding.

Dette vil være en flott mulighet til å møte våre nybakte verdensmestere og alle de andre Larvik-profilene.

Pris for 3 dager med 5 økter er kr. 1500,- 

inkl. treninger, lunsj, drakt, ball og drikkeflaske. Samfunnsfag in my heart

Det har blitt litt lite bloggings i dag, men sitter med en samfunnsfagoppgave som skal leveres i morgen... så jeg må prioritere den nå. Hehe :- ) Men i morgen kommer det et nytt innlegg med ''landslagskarrieren i bilder'' av disse to: 

Gratulerer til Dronninga :)


I dag har Tonje Larsen i bursdag, hun fyller 37 år :) Grattis. 

Medaljesamlingen hennes ble komplett etter at hun fikk Champions Leauge gull i fjor. Fra før har hun vunnet alt annet sammen med Larvik, og alt med landslaget.  

Ren overkjøring!

Kampen i dag skulle liksom være et toppoppgør, men det ble det ikke. Larvik hadde kontroll absolutt hele veien, og ga ikke fra seg ledelsen i det hele tatt. Tidligere at Larvik sovet litt i 1.omgangen, men vist hvem som er sjefen i andre omgangen. I dag synes jeg de spilte en fantastisk kamp både fremover og bakover, i tillegg til at Cecilie sto solid bakerst. Det ble mye kontringsmål, etter bom og feil fra Tertnes. Kampen endte hele 41-21! 

I første omgang spilte Kari Mette Johansen og Tine Rustad Kristiansen veldig bra. De utmerket seg mest i 1.omgangen etter min mening.  Tine satte inn 5 mål på 6 forsøk og Kari Mette ble toppscorer før pause med sine 6 (på 7 forsøk). Amanda startet på høyrekant og ble veldig anonym, Linka kom innpå etter 15/20 min og bommet tre ganger (på tre muligheter), dessverre. 
Isabel Blanco gjorde en solid jobb bakover, og en god jobb fremover. Hun bommet på et par muligheter i starten, men scoret 3 mål i slutten av omgangen. Tine Stange kommer også inn og står godt i forsvar, får også inn et mål før pausen. Tonje Larsen står bare i forsvar, men gjør som vanlig en god jobb der! 

I andre omgang blir Tonje, Kari Mette og Isabel  sittende på benken. Karo er med i starten av omgangen og scorer fire mål før hun setter seg. Tine K bruker farta si og setter inn et par mål, og Linn fyrer av noen fine skudd. Sara erstatter Kari Mette og gjør en god jobb, 3 mål på 4 forsøk. Hun skulle prøve å tricke litt på slutten, men det gikk dessverre ikke.  Larvik scorer 21 mål på 29 skudd i den andre omgangen, det er like mange mål som Tertnes fikk under hele kampen. I andre omgangen skal jeg rose forsvaret, det var fantastisk. I tillegg så ble det mye mål fremover, og det var få sjanser som ble rotet bort. 

Synes alle bidrar med noe bra i dag, selvom høyrekantene ikke helt hadde dagen. Alle spillerne bortsett fra Tonje og keeperne kom på scoringslista. 

Spillerbørsen: 
*** Cecilie, Kari Mette, Tine K 
** Karo, Linn
* Tonje, Isabel
Resten av laget får en halv stjerne :-) 

Mål for Larvik (antall skudd): 
Tine K 8 (11), Linn 7 (9) , Kari Mette 6 (7), Karoline 6 (8), Sara 3 (4),  Isabel 3 (5), Tine S 3 (4), ,Linka 2 (6), Pernille 2 (4) og Amanda 1 (2). 

 
Tine og Kari Mette spilte en god 1.omgangen. Begge ble sittende mye på benken etter pausen, Rantala fikk ikke spille i det hele tatt. 

Larvik - Tertnes

Du kan se Larvik - Tertnes på sumo dag, fra klokken 19.00 :) 


Larvik slo Tertnes i sluttspillfinalen i 2011. 


Nå blir verken Cecilie eller Lene med i Champions Leauge...

Ole Gustav Gjekstad har valgt å ta med seg et par juniormålvakter i stedet!!

Trodde du på det? Haha, for det var heldigvis bare tull! Det har seg sånn at Ole Gustav Gjekstad lovet en ting uten å tenke seg 100 % om, og det var å tatovere Larvik Håndballklubbs logo på leggen hvis de vinner Champions Leauge igjen. Flere av Vikingene (supporterne til LHK) gjorde det i fjor. 

''Det er greit, sa jeg i forbifarten, så da får det bare bli sånn hvis vi vinner Champions League, forteller Ole Gustav
til Østlands Posten. Det skal jeg gladelig ta hvis vi vinner, men det blir den eneste. Tatoveringer er ikke helt min greie''.

Les mer her: 
http://www.op.no/larvikhk/article5897155.ece 

Larvik møter Tertnes i morgen, i Bergen. Derfor blir Cecilie med i troppen i morgen, mens Thea Mørk står over pga en skade i leggen! Kampen begynner 19.00 og går på sumo! 

Les mer om Ole sine tanker om kampen her: 
http://www.larvikhk.no/artikkel/149023

SUPERMØDRENE

Per dags dato har vi to mødre på landslaget, og det er Kikki (Kristine Lunde-Borgersen) og Råtassen (Heidi Løke).

Kikki var ikke mor når hun debuterte på landslaget allerede i 2001, men ble det i fjor. Hun gjorde comeback kun sju måneder etter fødselen (i World Cup), og ble såvidt klar igjen til VM 2011 etter et fingerbrudd. Kikki har vært med i flere mestersskap og bidratt godt. I tillegg var hun en viktig brikke i Viborg, og med dem vant hun Champions Leauge gull i både 2009 og 2010. Nå spiller hun i Vipers Kristiansand! 

Heidi Løke fikk sønnen Aleksander i august 2007, og var ikke med i noe mesterskap før i EM 2008. Debuten kom allerede i 2006, men Randi Gustad, Elisabeth Hilmo, Else- Marthe Sørlie Lybekk, Marit Malm Frafjord og Isabel Blanco sto foran i køen den gangen. Nå har hun etablert seg på landslaget og blitt en av Norges viktigste spillere fremover. 
Nå spiller hun for Gyør, men tidligere har hun vært i Larvik. Med dem vant i Champions Leauge i 2011, i tillegg har hun vært toppscorer i flere sesonger på rad.  


Kikki jubler for EM gull i 2004, hun scoret 6 viktige mål i kampen. 

 
Kikki var også med i EM 2006. I semifinalen mot Frankrike ble hun viktig, da scoret hun tre av de fire siste målene! I andre omgangen slet hun med mye bom, men skuddene satt da det gjaldt som mest. Norge vant 28-24, Kikki scoret 7 mål. 

I VM 2007 var ingen av supermødrene med. Heidi fikk som sagt Aleksander i 2007, mens Kikki slet med en vond skulder. 


Kristine var klar for OL, men mot Sverige i kvartfinalen fikk hun en smell i skulderen!

Det ble bare 2 minutter på banen i semifinalen før hun måtte kaste inn håndkle, men...


Kikki ble klar til finalen og kunne til slutt juble sammen med tvillingsøsteren Katrine. Endelig hadde hun et OL gull i samlingen. 

 
Heidi debuterte i EM 2008, en av grunnene var kanskje at Else- Marthe ga seg. Allikevel var ikke det noe å gråte over, for det var vanskelig å stoppe Løke når hun var på banen. 


Løke endte opp som den mest effektive på linja av de norske strekspillerne. 


Kikki var kaptein under dette mesterskapet, fordi Gro Hammerseng sto over. 
Her jubler hun for et av sine sju mål mot Ungarn! 


Kikki ble kåret til mesterskapets beste playmaker og mest verdifulle spiller etter at hun hadde ført Norge til EM gull som kaptein. 


Kikki kunne løfte Champions Leauge trofeet få måneder etter EM gullet, de vant over Gyør. Før VM 2009 slet Kikki med knærne, og det var lenge usikkert om hun ble med til Kina. Hun rakk det heldigvis, men.. 


Det ble en del tribunesitting, for mot Ungarn pådro hun seg en lyskestrekk. Det endte med at hun måtte stå over gruppefinalen mot Romania og flere kamper i melllomspillet. 


I bronsefinalen var hun tilbake og scoret 6 mål. Hun spilte også semifinalen som endte med tap til Norge! 


Heidi ble med til Kina uten skader, og var vanskelig å stoppe på linja. Her er det ungarnske forsvaret som må slite med Råtassen, og hun klarte å lure seg forbi fem ganger. 

^
Heidi var fornøyd da hun fikk besøk av sønnen Aleksander i Kina. 

 


Kikki og Heidi møttes til duell i semifinalen i CL 2010, men det var Kikki som trakk det lengste strået. Hun tok sitt andre Champions Leauge gull på rad dette året. 

Nyheten kom om at Kikki var gravid i 2010, og gikk over til Vipers Kristiansand. Heidi var i sitt livsform og ble med til EM på hjemmebane og i Danmark. 


Heidi storspilte under EM, og ble en viktig brikke for Norge. Her kjemper hun mot Ungarns forsvar, hun satte inn sju mål. I finalen lurte hun det svenske forsvaret hele fem ganger 


Heidi kunne feire et velfortjent gull, hun ble også kåret til mesterskapets beste strekspiller. 

 


En høygravid Kikki måtte nøye seg medå være tilskuer! 


Heidi kunne juble for CL gull i fjor etter en tøff sesong, både på og utenfor banen. Noen uker senere dro hun til ungarnske Gyør! Kikki var tilbake etter fødsel under World Cup i 2011, i åpningskampen mot Tyskland scoret hun fem.  


Så skjedde det som ikke skulle skje! Kikki fikk en skade i fingeren mot Larvik i oktober og det var usikkert om hun ble klar til VM. Hun måtte stå over oppkjøringen, men rakk det heldigvis. 


En som var veldig klar for mesterskap var Heidi, hun var rå i siste kampen mot Sverige i Møbelringen. Der scoret hun seks mål! 


Det ble ikke så mye spilletid på Løke, for Thorir satte forsvaret først. Derfor ble Heidi sittende på benken i starten av kampene! Allikevel ga hun alt når hun først var på banen.
Her flyr hun inn et av sine sju mål mot Kina. Det var i 1/8 finalen og kvartfinalen Heidi kunne juble høyest, da scoret hun 16 mål tilsammen på 16 forsøk.


Det ble fire mål i finalen, og Heidi fikk både gull og plass på All Star Team. 


Mesterskapet startet ikke så bra for Kikki, men hun kom seg etterhvert. Da det virkelig gjaldt, da var Kikki der! 


Kristine hadde all grunn til å juble i finalen. Hun fikk sitt første VM gull, det eneste gullet hun manglet i samlingen. I tillegg ble hun toppscorer og en avgjørende brikke i finalen. 

Det er helt klart at disse to har bidratt med mye positivt for Norge de siste årene. Kikki har uttalt at hun er usikker på om hun ble med videre etter OL, så vi får bare vente å se. Regner med at Heidi blir med i en del år til fremover :) 


SUPERMØDRENDE!! 

Herlig....

Skrev egentlig et innlegg i går, men så ble plutselig alt borte.. Dritt! Skal prøve å få fikset det til i kveld :) 

 

En liten anbefaling...

Anbefaler dere som har facebook og skjekke denne siden: https://www.facebook.com/pages/TOPELS-FOTO/114941525254082. <- Trykk på linken og lik :- D 

Han som eier siden tar en del bilder fra Larvik sine kamper, og legger de ut :) Noen smakebiter: Det så ut som om Ole Gustav Gjekstad og Tor Odvar Moen var litt frustrerte i går. 


 
Sulland skyter straffe mot Storhamar


Kari Mette mot Byåsen før jul :) 


Bli med til Ikast

Nå er det tid for Champions League igjen, og fredag 3. februar møter Larvik FC Midtjylland på bortebane.
Euroreiser har opplegget klart.


Vi reiser fra Larvik fredag morgen med ?Super Speed? og ankommer Ikast i god tid før avkast kl. 18.30.
Etter kampen kjører vi til ?Hotell Dania?, et 4-stjerners hotell midt i sentrum av i Silkeborg, hvor det også er inkludert middag.
På lørdag blir det tid til en Ålborg-tur før vi tar ferge fra Hirtshals kl. 17.30.  

Av hensyn til våre avtaler med hotell og fergeselskap må dere være raske med påmeldingen.

Fredag 3. februar:

Avreise med buss fra Esso?n på Elveveien kl. 07.15
?Super Speed? har avgang kl. 08.00.  Frokost om bord inkludert.
Ankomst Hirtshals kl. 11.45  og buss til Ikast
Kampen starter kl. 18.30
Overnatting med middag og frokost på ?Dania Hotel? i Silkeborg

Lørdag 4. februar:

Avreise fra Silkeborg på formiddagen via Ålborg til Hirtshals
Fergeavgang kl. 17.30

Pris:  Kr 1750,-
            
Tillegg: 
Enkeltrom kr 280,-
Middagsbuffet m drikke på ?Super Speed? på returen:  Kr 257,-
Billetter til kamp ordner vi, men betales av den enkelte. Pris: DKK 100,-  

Tlf for påmelding:  33 11 79 66 eller 91133940.  E-post:   (bjorn@euroreiser.no)


Dette ble lagt ut for en liten stund siden, glemte rett og slett å legge det ut på bloggen. Beklager! Så da blir det litt kort varsel, men det får gå. 


Larvik er på jakt etter et nytt CL gull :) 

 

De overbeviste ikke, men....

Larvik dro sakte men sikkert fra Fredrikstad og vant til slutt 28-18 etter å ha ledet 12-9 til pause.

Det ble ingen festforestilling de snaut 600 på tribunen ble vitne til i kveld. Bortelaget tok styringen fra start og Larvik tok ikke over kommandoen før på stillingen 8-7. Etter pausen startet hjemmelaget best og scoret fire mål på rappen. Omgangen stod totalt sett til godkjent, og nå og da vartet Larvik opp med noen gode kombinasjoner. Kveldens høydepunkt var Tine Stanges avslutning på en godt timet flyver. 
Ole Gustav Gjekstad ga følgende korte kommentar etter kampen.
-Vi gjennomfører en bedre kamp totalt sett enn den mot Levanger på onsdag, selv om seiersmarginen ble noe mindre. Litt irriterende at Fredrikstad fikk gjøre 4-1 på oss i de siste minuttene.  

Larviks målscorere:
Linn Jørum Sulland 7(3), Pernille Wibe 5, Isabel Blanco 3, Amanda Kurtovic 3(1), Tine Stange 3, Linn-Kristin R. Koren 3, Karoline Dyhre Breivang 2, og Tine Rustad Kristiansen 2

- Larvikhk.no 


Larvik overbeviste ikke i denne kampen, men det sier jo litt om nivået i Postligaen når de vinner så mye på en variabel dag. De får nok en hardere kamp neste gang, når de møter Tertnes! De spillerne som skal ha skryt i dag er strekduoen Isabel Blanco (som ble kåret til banens beste) og Pernille Wibe. Begge to scorer 8 mål tilsammen på 8 skudd, i tillegg skaffer de flere straffer. De sto også godt bakover!
Forsvaret sto også bra, men de glapp litt innemellom. De slipper bare inn 18 mål, og det gjør de uten Tonje Larsen som satt på benken under hele kampen sammen med Kari Mette Johansen. 

Linn Sulland scoret 7 mål, men jeg synes ikke hun spilte så bra. Hun bommet på 7 skudd, hadde også en straffebom. Linka var heller ikke helt med, bommet også på en straffe. Det stemte ikke helt fremover for de fleste i dag, det ble mye bom og feil. Heldigvis var ikke FFK noe bedre! 


De to beste i dagens kamp - Pernille og Isabel. 

Kamp i kveld!

Det er satt opp kamp på sumo i kveld Larvik - Fredrikstad, om den faktisk går der det vet jeg ikke. Kampen starter 18.00!

Vi har jo sett at det ikke har gått så bra tidligere med å få kampen på nettet, så jeg tror ikke noe på det før jeg får se det. Litt rart at de fleste andre lagene har fått kamera på plass og fått sendt kampene, men at lag nummer 1 i Norge ikke har klart det. Jaja, vi får bare vente å se. :-)  


Kari Mette møter laget fra stedet (Fredrikstad)  hun kommer fra :-) 
Håndballgutta er ute av EM 2012!

Nå er det klart at Norge er ute av EM etter seier (28-27) mot Slovenia , tap mot Island (34-32) og Kroatia (26-20). 

''Norge hadde kniven på strupen for alvor etter at Island og Slovenia hadde møttes i første kamp. Slovenias handlinger i sluttminuttene tok det meste av fokuset i Millennium Arena i kveld - til tross for at de hadde en firemålsledelse som ville gi norsk avansement, vant de kun med to, noe som ble en fordel både for Island og for Slovenia. '' - VGNETT

Det Slovenia gjorde var veldig usportslig (samtidig så er det litt taktisk for dems egen vei videre, for nå går de videre med 2 poeng i mellomspillet.  Hadde de vunnet med fire mål, så hadde Norge gått videre og Slovenia hadde gått videre med 0 poeng. ), MEN Norge kan allikevel takke seg selv. De hadde sjansen til å avgjøre mot Island, etter å ha ledet med tre mål  få minutter før slutt. Greit at de skulle hatt straffe på slutten, men de rotet bort flere sjanser før det! 
Man kan ikke være avhengig av andre lag, man må gjøre ting selv. Jeg så ikke så mye på dagens kamp, men det var ikke alt som funket da heller. I dag gjaldt det som mest, og da er det synd at gutta ikke klarer det. Norge måtte vinne mot Kroatia for å gå videre til mellomrunden, det klarte de ikke og nå er de dessverre ute. Jeg må vel egentlig si at det er en stor fiasko! Heldigvis vant jentene VM gull #sierikkemer! 

Einar Riegelhuth Koren (ektemannen til Linka) har også uttalt at dette kan bli slutten på hans landslagskarriere (ihvertfall for denne gang). Les mer her: http://www.t-a.no/sport/handball/article193965.ece > Hva synes du om at Norge er ute? 

I'm back.

Glemte å si i fra at det ikke ble noe blogging i går, men det får gå. Var på skolen fra 08.45 til 20.00, siden vi skulle ha sånn Åpen skole. Deretter dro jeg til en kompis med noen folk og overnattet til i dag. Greit med langhelg :) 

Må bare minne dere på at det er kamp i dag,  Håndballgutta møter Kroatia klokken 20.00 på TV2 :) 

  

Legger trolig opp ved sesongslutt

Jeg skrev tidligere et innlegg der jeg sa hvem spillere jeg trodde kom til å bytte klubb/ legge opp/ eller fortsette i Larvik etter at kontraktene deres var ferdige. Les det her

Dette skrev jeg om  Katja Nyberg: 

Kontrakten går ut 1.juni.2012. Har vært mye skadeplaget, og er enda ikke skadefri. Larvik har nylig hentet inn Anja Edin (kjæresten til x-en). Tror kanskje Katjas håndballkarriere er over, men jeg håper hun vil prøve litt til. Men da må det kanskje bli i en annen klubb?   

Jeg var vel sånn halvveis sikker på at Katja kom til å gi seg, og det er vel nesten avklart nå. Du kan lese hva Katja sier her:  http://www.op.no/larvikhk/article5886331.ece  

Det ser mørkt ut, skal skulderen bli bra må det et mirakel til.
Jeg må prestere for å få ny kontrakt, og det får jeg ikke fra restiueringsrommet. Nå kan jeg ikke dra til med mer enn et par skudd før jeg er ute i x-antall uke. 

Det er selvfølgelig veldig trist at hun må gi seg pga skade (synes synd på alle som må gi seg på den måten), men sånn er det dessverre. Jeg håper hun ihvertfall blir i Larvik Håndballklubb og bidrar med noe annet, og det sa hun at kom til å gjøre muligens også. 


Katja har hatt en del nedturer på håndballbanen (her fra Em 2006, hun ble skadet i første kampen).....

 


Men, hun har også hatt noen gode opplevelser. 
 

Nok en seier :)

Larvik klarte aldri å riste av seg Levanger i første omgang. Trønderne beit seg godt og kjempet tappert. Da lagene gikk i garderoben, ledet Larvik 12-8.

Etter hvilen gikk det også litt trått for Larvik. Beina fulgte ikke helt med og det blei gjort enkle feil og levert dårlige skudd. Men som i de foregående kampene klarer jentene å ta seg sammen og levere varene. Da det var spilt snaue 13 minutter scorer Levanger sitt 13. mål. Larvik har da scoret 16. Kampen ender 30-17. Larvik vinner de siste 17 minuttene med 14-5, og kan dermed ta med seg en god følelse inn i resten av treningsuken og kampen mot Fredrikstad på lørdag.

-Jeg er ganske fornøyd med forsvarsspillet gjennom hele kampen, sier trener Tor Odvar Moen. Men angrepsspillet blir det så som så med. Vi gjør mange enkle feil og det går litt for sakte mange ganger, fortsetter Moen.

-Avslutningen på kampen syns jeg er bra. Da får vi satt litt mer fart på det og presisjonen er mye bedre. Nå gjenstår det bare å sørge for stabilitet og komme opp på et nivå som gir sammenhengende gode perioder. Jeg er ganske trygg på at vi skal være der når det drar seg til i Champions Leauge, avslutter Tor Odvar Moen.

Banens beste for Larvik blei Karoline Dyhre Breivang, og Levangers beste blei Martine Berntzen.

Kampfakta:


Larvik ? Levanger 30-17 (12-8)
Arena Larvik, 408 tilskuere
Larviks lag:

Isabel Blanco
3 mål/ 5 skudd

Tine Rustad Kristiansen 6 mål/ 7 skudd

Kari Mette Johansen 1 mål/ 5 skudd - Ser ikke ut som KMJ hadde dagen i dag, det er ikke en imponerende skuddutteling. 

Karoline Dyhre Breivang 6 mål/ 8 skudd 

 

Linn-Kristin Riegelhuth Koren
6 mål/ 10 skudd - 4 straffemål (et straffebom)

Linn Jørum Sulland
4 mål/ 12 skudd - ikke hennes beste kamp, hadde også en straffebom. Hadde heller ikke en imponerende skuddutteling. 

Pernille Wibe
3 mål på 3 skudd


Amanda Kurtovic
1 mål/ 2 skudd - 1 straffe mål


Sara Breistøl 
Tine Stange
Thea Mørk
Lene Rantala 
Tonje Larsen


Toppscorer Levanger: Martine Berntzen 6 mål.
Utvisninger: Larvik: Ingen. Levanger 4x2 min.
Dommere: Svein Beruld Andersen, Nesjar og Arnfinn Larsen, Fram  

Tekst fra: Larvikhk.no (bortsett fra hvor mange skudd spillerne hadde brukt) 

Kommer med en litt kjip nyhet litt senere i kveld.  Skal  fikset innlegget etter Norge kampen! 

Larvik møter...

Levanger i dag klokken 18.00. Det står at kampen skal gå på sumo, så da får vi håpe den gjør det. 

Ellers møter Håndballgutta Island klokken 20.00 på TV2 :)  


Tommel opp for det :) 


Stjerna

 


OL finalen 2008, ble kåret til OL beste keeper etter et fantastisk mesterskap. 


Mot Russland i EM semifinalen 08 Hun scoret også sitt 2.landslagsmål i denne kampen. Vi blir gla når Katrine redder med tåa - Mot Romania i VM 2009 


Hun reddet vel omtrent alt mot Ungarn i EM 2010 


I VM 2011 mot Spania (semifinalen) - Spania møtte veggen. Denne jenta er etter min mening Norges viktigste spiller, og det har hun vært i flere år nå. Hun er en helt fantastisk keeper, og hun er en av verdens beste (om ikke den beste).  Vi hadde ikke fått alle disse gullene uten Katrine!! Alle All star team plassene sier vel sitt. Bilder sier mer enn 1000 ord, og jeg synes det er fantastisk å se Katrine etter at hun har reddet et mål! 

Mangler bare en scoringstittel

Linka har scoret mye for Larvik de siste årene, og nå er hun på vei mot den eneste rekorden hun mangler. Dette sto på Larvikhk.no: 

Hun mangler kun tittelen som den mestscorende i seriesammenheng for å inneha status som Larviks mestscorende spiller i alle turneringer hun har deltatt i for klubben. Hun er selvfølgelig også toppscorer sammenlagt i klubben med, pr dags dato, 2311 mål i alle turneringer.

Lina Olsson Rosenberg har den nåværende rekorden med 1281 mål i seriesammenheng. Før kampen mot Levanger står Linn-Kristin med 1245 mål på totalt 192 kamper. Det gir et imponerende snitt på 6,48 mål pr kamp. Hun mangler kun 37 mål for å passere Lina på toppen.

Med 11 kamper igjen av Postenligaen er det mye som tyder på at hun tar den tittelen i løpet av våren. I løpet av de 11 første seriekampene i inneværende sesong har Linn-Kristin scoret 57 mål.

Aller flest mål laget hun i sesongen 06/07 da hun satte målrekord i eliteserien for en sesong med 221 mål. En rekord som forrige sesong ble tangert av tidligere lagvenninne Heidi Løke.

Topp tre alle turneringer:
Serien:                     Lina O. Rosenberg, 1281, Linn-Kristin R. Koren 1245, Tonje Larsen 863
Cupen (NM):           Linn-Kristin R. Koren 277, Lina O. Rosenberg 255, Kari Mette Johansen 202
Sluttspill:                 Linn-Kristin R. Koren 165, Tine R. Kristiansen 113, Heidi Løke 108
Champions League: Linn-Kristin R. Koren 381, Tonje Larsen 302, Kari Mette Johansen 220
Cupvinnercupen:     Linn-Kristin R. Koren 224, Tine R. Kristiansen 110, Kristine D. Havnås 105
Champions Trophy: Linn-Kristin R. Koren 19, Heidi Løke 11, Tine R. Kristiansen 9

I sistnevnte turnering har Larvik kun deltatt en gang. Turneringen ikke lenger en del av EHFs program for klubblag.

Larvik har en gang tidligere deltatt i EHF Cupen , men det var før Linn-Kristins tid i klubben. 

Få med deg Håndballgutta

Kampen begynner 18.10, og du kan se den på TV 2 i dag :) 

Dere som har sumo kan høre Nora og Amanda (tror kanskje Karoline Næss skal være med også)  kommentere i pausen og i etterkant. De skal snakke litt om de forskjellige omgangene og analysere dem! De begynner ca 18.45. 

Les mer her:  http://www.tv2.no/sport/handball/em2012-menn/se-moerk-og-kurtovic-ta-tempen-paa-norge-3684613.html 

Se Mørk og Kurtovic ta tempen på Norge

Nå har jeg lagd en egen kategori som heter Håndballgutta på høyre siden ---> 
Kommer ikke til å skrive så mye om de, men skal informere dere om kampene som går under EM :)  

 

Sola - Larvik

I en kamp som svingte veldig prestasjonsmessig, var Larvik det beste laget og vant forholdsvis komfortabelt. Kampen startet litt rufsete mot et heltent hjemmelag som ga alt i duellene. Forsvaret satt ikke helt som det skulle og angrepsspillet stokket seg i perioder. Det førte til at Sola holdt godt følge i drøye 23 minutter. Da var stillingen 10-10. Fram mot pause skrudde Larvik opp flere hakk og kunne gå i garderoben med ledelse 10-16.

Etter hvilen scoret hvert av lagene kun ett mål på de første 5 min, men de neste 7 puttet Larvik 6 baller i nettet bak Solamålvakten. Og da var stillingen 24-11. Etter denne gode perioden falt intensiteten i forsvarspillet hos Larvik og Sola kom litt mer med i kampen. Flere godt plasserte knallskudd fra Solas bakspillere førte til at kampen endte 32-22 i Larviks favør.

-Jeg skulle ønske prestasjonene våre gjennom kampen var litt jevnere, sier Larviktrener Ole Gustav Gjekstad. Vi varer litt mer gjennom kampen enn det jeg setter pris på, men jeg er strålende fornøyd med perioden vi vinner 14-1. På slutten inviterer vi Sola litt for enkelt inn i kampen igjen, men det skyldes nok litt rokeringer på spillere og endringer i forsvaret vårt. Vi er fortsatt inne i en tung treningsperiode og det bærer nok spillet vårt fortsatt litt preg av, avslutter Gjekstad.

Det var topp stemning i Åsenhallen gjennom hele kampen, og nesten 800 tilskuere var kommet for å se Larviks stjernegalleri i aksjon mot de lokale heltene. Etter kampen stod autografjegerne i kø for å få navnetrekket til sine favorittspillere, og de aller heldigste fikk også tatt av bilde av seg selv sammen med ei av jentene.

Larviks og kampens toppscorer blei Linn Jørum Sulland med 8 mål. Hun blei også kåret til Larviks beste spiller. Toppscorer for Sola blei Lene Tønnesen med 5 mål, og Solas beste spiller blei Malin Holta.

Neste kamp for Larvik er i Arena Larvik førstkommende onsdag kl. 18.00. Da kommer Levanger på besøk med drømmer om å gjøre noe med den fantastiske hjemmestatistikken til Larvik.

Larviks lag: Lene Rantala, Tonje Larsen, Sara Breistøl 2 mål, Isabel Blanco 4 mål, Tine R. Kristiansen 2 mål, Kari Mette Johansen, Karoline D. Breivang 2 mål, Linn-Kristin R. Koren 6 mål, Linn J. Sulland 8 mål, Tine Stange 4 mål, Thea Mørk 1 mål, Pernille Wibe 2 mål, Amanda Kurtovic 1 mål.

Seier mot Sola 

Bilde og tekst er fra larvikhk.no :) 

Forrige møte..

Larvik møter Sola i dag, på bortebane. De møttes i serieåpningen i september, og da vant Larvik 37-19. Tine Rustad Kristiansen ble kåret til banens beste etter å ha scoret 12 mål. Linka fulgte etter med sju mål! 

Gå inn her for å se bilder fra kampen: http://larvikognorge.blogg.no/1315240190_var_med_fra_frste_kas.html

Tror du på seier i dagens kamp? :) Det står at du kan se kampen på sumo klokken 18.00! 


 

Sumo...

På onsdag ble jeg veldig sur fordi Larvik kampen ikke gikk på sumo. Det endte med at jeg spurte dem om hvorfor, og da fikk jeg dette til svar: ''Grunnen er at Larvik ikke hadde satt opp kamera i hallen, og derfor får vi ikke sendt kampene (mot Gjøvik og Storhamar). Vi håper at de får fikset det så vi kan sende kamper der i fra i fremtiden.'' Eller det var noe lignende de skrev.  Ergo så er det ikke sumo sin feil at de ikke fikk sendt de to kampene!

I morgen skal Larvik spille mot Sola på bortebane, og da håper jeg at de har fått fikset kamera. Så etter alt jeg vet så går kampen på sumo klokken 18.00 :) 

Her er noen bilder fra Larvik - Storhamar: 

 

 

 Disse blir, og disse kan dra...

Som dere vet så blir ikke Amanda med Larvik videre, og dra til en annen klubb. Vi vet ikke helt hvor enda, men regner med at det blir klart om ikke så lenge. Tenkte jeg skulle gi dere en liten oversikt over når kontraktene til spillerne går ut. 

Tonje Larsen:

Kontrakten går ut 1.juni 2013, så hun blir med neste sesong også.  Hun er 38 år når kontrakten går ut, så det kan hende hun gir seg da. MEN: man vet jo aldri med dronninga!  

 
Mie Sophie Sando: 
 
Kontrakten går ut 1.juni 2014. Enten så går hun til en ny klubb pga lite spilletid, eller så blir hun værende. Tror hun kan ha gått av å lære av Pernille og Isabel i noen år til, Mie er jo bare 18 år. 

 

Sara Breistøl: 
 
Kontrakten går ut 1.juni 2013. Tror hun fornyer kontrakten og blir i Larvik i et par år til. Hun har vært en del skadet, og jeg tror hun trives best i Larvik. 

Isabel Blanco: 

Kontrakten går ut 1.juni 2013. Jeg tror hun enten avslutter karrieren i Larvik (kanskje tar et par år til) eller så kan hun gå til Tertnes? Isa er jo fra Bergen, så det er ikke så overraskende hvis hun gjør det. 

Tine Rustad Kristiansen: 

Kontrakten går ut 1.juni 2012 - Kan forlate klubben denne sesongen, men jeg tviler på det. Hun har vært i klubben siden 2002, og er (snart) 32 år. 

Kari Mette Johansen: 

Kontrakten går ut 1.juni 2014. Kommer fra Fredrikstad, men har uttalt at hun regner med å avslutte karrieren i Larvik. Hun har nylig kjøpt seg tomt i Sandefjord (leste det i Fredrikstad blad). Kan hende hun tar et par år til, ellers så tror jeg kanskje hun avslutter karrieren etter at denne kontrakten går ut. 

 

Karoline Dyhre Breivang: 

Kontrakten går ut 1.juni 2013. Spilte for Stabæk før hun kom til Larvik i 2005, kan hende hun avslutter karrieren der? 

Nora Mørk: 
Kontrakten går ut 1.juni 2014. Nora har vært skadet denne sesongen, men hun er vel snart tilbake. Tror hun kommer til å få kontraktstilbud fra flere utlandskeklubber etterhvert, og at hun forsvinner i 2014. Men det kan jo hende hun blir i Larvik noen år til, hun er bare 21 år. Hvem vet? 

Gro Hammerseng: 
Kontrakten går ut 1.juni 2014. Skrev nylig under en ny kontrakt med Larvik! Har uttalt at hun må se hvordan det går ann å være mor og håndballsspiller. Tror kanskje hun gir seg når kontrakten går ut, eller avslutter karrieren i Gjøvik. 

Linn-Kristin Riegelhuth Koren: 

Kontrakten går ut 1.juni 2013. Jeg tror at hun skriver under en ny kontrakt med Larvik neste år, men alt kan jo skje.  

 

Katja Nyberg: 
Kontrakten går ut 1.juni.2012. Har vært mye skadeplaget, og er enda ikke skadefri. Larvik har nylig hentet inn Anja Edin (kjæresten til x-en). Tror kanskje Katjas håndballkarriere er over, men jeg håper hun vil prøve litt til. Men da må det kanskje bli i en annen klubb? 

Linn Jørum Sulland: 

Kontrakten går ut 1.juni.2012. Har sagt at hun trives i Larvik, men at hun ikke vet hva hun gjør neste sesong. Linn og kjæresten flyttet inn inn i en tomannsbolig  i fjor (leste i se og hør), men sier at de kanskje kan flytte på seg igjen.  

Lene Rantala: 

Kontrakten går ut 1.juni.2014. Evig unge Rantala gir seg aldri, eller gjør hun det etter kontraktslutt? Fyller 46 år når kontrakten går ut, men man vet aldri med Lene. Hun har gitt alt for klubben siden 1997, og har i tillegg spilt 230 kamper for det danske landslaget. Har også vunnet alt som kan vinnes med landslag og klubblag. 

Tine Stange:  
 
Kontrakten går ut 1.juni.2012. Tine er 26 år, og kan kanskje forsvinne etter sesongen? Det kunne jo vært lurt for utviklingene hennes, men jeg klager ikke hvis hun skriver under en ny kontrakt med Larvik. I de siste kampene har hun vært veldig god!! 

Olga Medvedeva: 

Kontrakten går ut 1.juni.2013. Hun har vel aldri fått sitt store gjennombrudd i Larvik drakta pga skader. I forrige sesong ble det lite spilletid når Gro kom til klubben! Olga blir snart mamma, så det kan jo hende karrieren er ferdig?  

Thea Mørk: 

Kontrakten går ut 1.juni 2014. Konkurrere mot Sara Breistøl og landslagsspiller Kari Mette på venstekant. Skal spille i klubben i to sesonger til og hun kan lære mye på den tiden. Hun ligger litt etter sin søster Nora pga skader, men jeg tror denne jenta kan nå langt. 

Pernille Wibe: 

Kontrakten går ut 1.juni 2013. Jeg tror hun kommer til å fornye kontrakten sin etter at den går ut. 

Amanda Kurtovic: 

Kontrakten går ut 1.juni 2012. Har allerede sagt at hun gir seg i klubben for nå. 

Cecilie Leganger: 

Kontrakten går ut 1.juni 2013. Jeg tror karrieren er over når kontrakten går ut, det virker sånn etter det hun har sagt i avisene. Hun var vel usikker på om hun kom til å fortsette etter jul. 

Dette er hva jeg TROR skjer, jeg vet ikke liksom. Hvem tror du gir seg, hvem tror du gir seg og hvem tror du bytter klubb? 

En god nyhet :D

Beklager at jeg ikke har blogget de siste dagene, men i går var jeg syk og i dag har jeg vært på farta rundt.. ;p 

MEN det er en god nyhet og det er at jeg har fått fikset harddisken min, så nå har jeg fått igjen alle videoene og bildene mine. Onkelen min byttet bare en ledning, også funket den :- D Så nå er jeg veldig glad  for det!  

 

Her er et par linker om kampene herrene spilte i går: 
Erlend Mamelund mistet tenna - alt for Norge. 

Tvedten om Frankrikes kunstscoring

Også et videointervju med Amanda, hun snakker om litt angående at hun forlater Larvik. 
Nå er jeg like glad som Linka var når hun vant OL :- D  

Norge- Frankrike

Klokken 21.00 spiller håndballherrene mot Frankrike, kampen går på Tv2 Zebra :) 

Erlend Mamelund (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)  

Blir så forbannna.

Nok en gang svikter sumo, og de sender ikke kampen fra Larvik. ARG! Det skjedde sist mot Storhamar også,men da dro jeg jo å så kampen live. Kampen står oppført på sumo frem til den skal begynne, da tar de den vekk. Gjett om jeg skal skrive klagebrev? Hadde gledet meg skikkelig til kamp, men neida. Utrolig irriterende. 


''Larvik Håndballklubb fikk en dårlig start mot Gjøvik i Arena onsdag kveld, og først etter halvspilt første omgang fikk laget kontroll over kampen. Starten av omgangen var preget av mange feil, men til pause hadde LHK en sikker ledelse 16 - 9.'' - op.no

Tilslutt sto det 39-18 til Vestfoldlaget og Isabel ble kampens toppscorer med 9 mål 

Målscorere Larvik: 
Amanda Kurtovic 6 mål/9 skudd
Isabel Blanco 9 mål/12 skudd
Kari Mette Johansen (som fyller 33 år i dag!!) -> tror ikke hun spilte 0 mål/0 skudd 
Karoline Dyhre Breivang 3 mål/5 skudd
Linn Jørum Sulland  2 mål/5 skudd (scorte sitt 1000.mål for Larvik i dag) 
Linn-Kristin R. Koren 2 mål 2 skudd
Pernille Wibe 2 mål/ 3 skudd 
Sara Breistøl 3 mål/ 6 skudd 
Thea Mørk 6 mål/ 7 skudd
Tine Rustad Kristiansen 4 mål/ 8 skudd
Tine Stange 2 mål/ 3 skudd
Tonje 0 mål/ 0 skudd


Toppscoreren Isabel - Jeg har tatt bilde selv, det er fra Larvik - Storhamar


Slutter i Larvik

Det er nå klart at Amanda Kurtovic ikke signerer ny kontrakt med Larvik. Hvor hun spiller neste sesong vet jeg ikke! 


// larvikognorge.blogg.no 

 

Det er jo dumt det da, men sånn er det jo dessverre. Linn Sulland sin kontrakt går også ut til sommeren, men jeg håper hun blir i klubben. Linka sin kontrakt går ut i juni 2013, og Nora sin 2014. 

Nok en gang (for dere som har sumo): Larvik - Gjøvik klokken 18.30 :) 

 Les mer her: http://andynytt.wordpress.com/2012/01/11/kurtovic-forlater-larvik/ 

Gratulerer med dagen.....

Kari Mette Johansen :) Hun fyller 33 år i dag! 


Bilde er fra Larvik - Storhamar på søndag. 


Kari Mette er en av de spillerne som har både OL, EM, VM, NM, serie, sluttspill og Champions Leauge gull, hun er også regjerende mester i alt samtidig. Kari Mette spilte sin 10. NM finale på rad mot Stabæk 30.12.2011, og har vært i Larvik siden 1998 :)  Jeg håper hun fortsetter i noen år til, både på landslaget og klubblaget, hun har kontrakt med Larvik til 1.juni.2014. Det vil si at hun skal spille ut denne sesongen og to sesonger til. =) 

 

Må også si gratulerer med dagen til Kari Aalvik Grimsbø som hadde bursdag 04.01! 
I kveld sender de Larvik - Gjøvik på TV2 sumo, klokken 18.30! Det er bare å følge med. 


// larvikognorge.blogg.no 

Året som har gått DEL 1

Et år har gått, og det er på tide å oppsummere 2011. Som sagt så har harddisken sviktet, men jeg fant heldigvis en del bilder på nettet :) 

Januar 2011: 

3.januar. 2011 kom beskjeden, Karl Erik Bøhn hadde fått sparken som trener. Dagen etter var kjæresten, Heidi Løke, tilbake på trening. Hun gråt både før og etter økten, men ga full gass på selve treninga. Ville hun nå fortsette for Larvik ut sesongen? Jeg står løpet ut. Jeg er profesjonell, sa hun til VG to dager senere.
Amanda Kurtovic kom tilbake til klubben etter at hun hadde vært i Byåsen et halvt år. 
Heidi lot seg ikke knekke, det beviste bare noen dager senere. Mot Byåsen scoret hun hele 10 mål, det sier litt om hvor sterk hun er. Larvik knuste rivalen hele 30-20, Linka var også veldig sentral med sine 7 mål. 


Heidi smilte ikke like mye som hun pleide.

Det måtte bare gå sin gang, og Tor Odvar Moen ledet laget til flere seiere i løpet av januar. Stabæk klarte å holde godt følge med Larvik i neste kamp. De gikk fort opp i en 5-2 ledelse, og holdt ledelsen i hele 20 minutter. De sto 16-16 til pause, men Vestfold laget ble for sterke i andre omgang. Det ble en 32-26 seier, men Stabæk ga oss en god kamp. Heidi Løke og Nora Mørk scoret 9 mål hver, mens Linka satte inn 5. 
De neste kampene gikk slik: 
LHK- Fredrikstad 26-13
Levanger - LHK 26-38
Tertnes - Larvik 20- 36
Larvik - Selbu 45-18 - Nora Mørk tråkker over
Vipers - Larvik 20-31 - Nora Mørk står over kampenFlere imponerte, men Heidi Løke utmerket seg vel mest. På fem kamper scoret hun 40 mål, hun måtte stå over mot Tertnes pga sykdom. Linn Jørum Sulland var ikke så ille hun heller, 35 på alle de fem kampene. 

På idrettsgallaen ble Gro Hammerseng kåret til årets lagspiller etter at hun førte Norge til EM gull. Håndballjentene fikk prisen for årets lag. Katrine Lunde Haraldsen fikk tittelen som verdens nest beste spiller, bare slått av Cristina Neagu. 
Februar 2011: 
Hovedrunden i Champions Leauge begynte, og dette var et skritt videre på veien til en finale. Men kunne de klare å legge bråket ang Bøhn bak seg og komme seg på et høyre nivå enn det var i Postligaen?  

Første lag Larvik møter er Leipzig i Tyskland, og det blir ikke lett. Nora Mørk som gjorde comeback etter overtråkken var en avgjørende spiller sammen med Heidi Løke. Sistnevnte skaffet sju straffer, men lagvenninne misbrukte fem av dem.  Larvik vinner 26-24 i en kamp der veteranene svikter, men Nora Mørk tok ansvar å satte inn 9 mål. Dinamo er neste motstander, et lag som blir fryktet før kampen. MEN når Leganger har bestemt seg for å stenge målet og forsvaret står godt, da går det lekende lett. I tillegg treffer jentene på det meste fremover og alle bidrar godt. De som ''sviktet'' litt mot Leipzig sto opp i denne kampen, spesielt Tonje Larsen viste seg frem med masse assist og noen mål.
Om noen trenger en fotballkeeper er det bare å ringe Leganger'' ble det sagt  for Leganger var SYYYK i denne kampen!!

 


Nedturen kom allerede i tredje Champions Leauge kamp, hjemme i Arena Larvik. Katrine Lunde Haraldsen og resten av Gyør kom på besøk, det ble ikke hyggelig. Gro Hammerseng måtte stå over pga sykdom, det ble veldig avgjørende. Det var lite som funket i både angrep og forsvar, det endte tilslutt med et 16-25 tap.  

Norstrand, Stabæk og Flint fikk alle grisebank av det suverene Larvik laget.

Det ble også klart at Sara Breistøl skulle bli i Larvik i to sesonger til. (altså til etter 2012/2013 sesongen) 

Mars 2011 

Allerede før de to siste Champions Leauge kampene var Larvik klare for semifinale, siden Gyør slo Leipzig. 
Sola ble knust på hjemmebane, hele 36-14. Før neste CL kamp var det Levanger som kom på besøk i Arena Larvik, og det ble nok en overlegen seier. Til tross for at både Nora og Kari Mette sto over, nok engang var det Løke som regjerte med 14 mål. Heidi Løke scoret sitt 1000. mål for Larvik i denne kampen, og ble den 9. spilleren som har gjort det. Trykk her for å se resten av lista. Leipzig ble slått 29-19, det gikk bedre nå enn det gjorde mot dem på bortebane. Tine Stange ble ''vraket'' til kampen til fordel for Amanda Kurtovic som skulle få prøve seg. 

Det var klart for søskenduell 16.03.2011, da skulle Larvik møte Storhamar på bortebane. Hvis de vant kampen var de seriemestere. Det var ingen tvil om hvem som var best, og Larvik kunne ta med 2 poeng hjem etter en 37-32 seier. Dette var i en kamp Larvik hadde truffet på 37 av 42 skudd, ikke verst. 

 

... 
Larvik - Storhamar (bilde et fra 08/09 sesongen)  

 

Etter hjemmetapet mot Gyør var jentene klare for revansje, og det klarte de. Cecilie Leganger hadde slitt med sykdom, og spilte ikke. Men det gjør ingenting når reserven heter Lene Rantala. Hun hadde mange gode redninger, noe som førte til kontringer. Dette ble en fin dag for kantspillerne, 11 av 12 mål kommer på kontringer i 1.omgang. Kari Mette ble toppscorer med 6 mål, mens Linka puttet fem. 


Kari Mette var sentral mot Gyør. 

 
Heidi Løke fortsetter storspillet og scorer hele 20 mål mot Fredrikstad i en kamp Larvik vinner 46-17. 

Tidligere landslagskeeper Terese Pedersen skriver under for Byåsen denne måneden. 

Landslaget spiller to kamper mot Russland, og flere debutanter får prøve seg. Detvar bare sju stykker fra EM troppen som var med (Linn, Camilla, Ida, Mari, Stine og Tine S). Det var viktig å la de nest beste få prøve seg å ta litt ansvar. Linn Sulland som ble vraket til EM, men kom med i semifinalen og finalen, tok ansvar og scoret 10 mål. Norge tok en litt uventet seier mot de regjernde verdenes mesterne. 
De taper 30-27 dagen etter, men vinner sammenlagt.  Mange av debutantene fikk vist seg frem og det lovet godt for fremtiden. 
 

Sulland fikk vist seg frem når veteranene sto over kampen mot Russland. 

 

Det ble klart at det skulle bli en rettsak mellom Larvik og Karl Erik Bøhn etter Champions Leauge. Det var stor avstand mellom partene. 


Forholdet mellom Løke og Bøhn var et problem... 


Det spekuleres om Isabel Blanco kommer til Larvik denne måneden. 

 

Jeg ser at flere av bildene i artiklene jeg har linket til er borte, men det får bare gå... Del 2 kommer når jeg har fått fikset harddisken, noe som kanskje skjer i helgen :) 

1 år har gått allerede....

Litt rart å tenke på, men i dag er bloggen faktisk 1 år gammel.  

 

Det har vært veldig morsomt å blogge, siden det har vært mange koselig kommentarer og tilbakemeldinger. Jeg vil bare takke alle som har lest bloggen og lagt igjen kommentarer. Det er dere som gjør at jeg vil fortsette å blogge :)

 

Jeg fikk mest håndballdilla under EM 2010, og etter det har jeg vært på masse kamper. Champions Leauge finalen er kanskje den mest spennende og morsomme opplevelsen, men jeg skal også nevne Stavanger turen i november (Trykk her for å lese mer). Det var utrolig kult å bo på samme hotell som jentene! 
Det var også stort å ta i mot VM vinnerne på Gardermoen i desember, etter at de hadde spilt et fantastisk VM. 
Ellers har jeg vært på to NM finaler (i 2010 - min første håndballkamp og i 2011) og flere andre kamper i CL og Postligaen. Det som har vært morro er å dele alle opplevelsene med dere :) Arena Larvik har vel nesten blitt mitt andre hjem i høst, haha. 


Nå håper jeg bare at den harddisken blir fikset så jeg får tilbake bildene mine, så blir dette veldig bra!!! 

 

Foto: Henning Rugsveen
Her er et bilde fra kampen i går, Linka jubler. Bilde er fra h-a.no. 


Ha en fin kveld, og tusen takk for at dere leser bloggen :) 

Et uventet problem....

Nå skulle jeg egentlig lagt ut det innlegget jeg sa jeg skulle poste i går, men det er et lite problem. Hardisken min med alle bildene og videoenen mine har bestemt seg for å tulle med meg, og den vil absolutt ikke virke. Disken lyser sånn som den pleier, men PC'n vil tydeligvis ikke lese den.. Merker jeg blir litt småfrustrert for jeg har så mye bilder det som jeg skulle hatt.. Har allerede hatt den på reperasjon engang, og det ble ille dyrt. Så da håper jeg at dere skjønner hvorfor jeg ikke får postet innlegget i dag (bildene som skulle vært i innlegget ligger på hardisken)... 

Akkurat nå er livet litt småkjipt. Jeg får heller ikke fikset bildene jeg tok i går, æsj! 

 


Jeg har ti bilder på PC'n, halleluja! 


 

Det ble en laaaaang dag.

Endelig er jeg hjemme, 12 timer etter at jeg begynte min lange reise. Begynte allerede 09.47 i dag tidlige, fikk slappet av litt hjemme hos mamma før jeg måtte ut igjen. Allikevel var det verdt det, for kampen var ganske spennende. Larvik kunne tilslutt juble for en 26-25 seier, herlig :) Har selvfølgelig masse bilder, men jeg får se når jeg rekker å legge de ut. Det kommer også et innlegg i morgen om ''Året som har gått DEL 1'', mangler bare å sette inn bilder :) 

Det hadde seg sånn at kampen ikke gikk på sumo allikevel, og det fikk jeg vite når vi var på vei til Larvik. Skjønner ikke hvorfor de droppet det, men det får bare være. 

...

Larvik - Storhamar

Gjett hvem som skal til Arena Larvik i morgen? JEG :D  

Eller jeg har ikke spurt mamma/pappa enda, men jeg regner med at de sier ja. Jeg og en god venn av familien planla alt for ca 15 minutter siden. Billettene er ikke bestilt, men jeg så i stad at det var MANGE plasser igjen. Det eneste som er dumt er at jeg må hjem til mamma (er hos pappa) for å hente kamera og legge fra meg bagen. I tillegg må jeg lade kamera, så det vil si at jeg må opp tidlig. Vi må begynne å kjøre til Larvik fra pappa i 14.00 tiden... Det tar over en time hjem til mamma (en vei med buss og tog), også en time tilbake. Det passer dårlig for meg som liker å sove lenge, men det er jo verdt det! 

Arena Larvik er vel snart mitt andre hjem, haha. 


Det blir søskenduell i morgen, så det blir spennende. 

Kampen begynner 17.00 og den kan sees på sumo :-)  

Det er så fortjent!!

Karoline Dyhre Breivang ble årets lagspiller, og det er noe jeg synes er veldig veldig fortjent. Dette sto på NRK.no

For Karoline Dyhre Breivang er nok kveldens pris en ekstra stor seier. Hun vant foran Patrick Thoresen og Mohammed «Moa» Abdellaoue i kategorien «Årets lagspiller».

Det skjer bare et drøyt halvår etter at Larvik-spilleren mottok et oppsigelsesbrev fra landslaget.

Dyhre Breivang tok beskjeden på alvor og reagerte med å forandre treningsopplegget sitt.

Resultatet ble at hun likevel fikk være med til VM i Brasil i desember, hvor hun i tillegg gjorde sitt beste mesterskap noensinne. I flere kamper ble hun kåret til banens beste.

Norge gikk seirende ut av turneringen og tok dermed sitt første VM-gull på 12 år.

I tillegg var Dyrhe Breivang med på å vinne Mesterligaen med Larvik i fjor vinter, som det første norske laget til å gå til topps i den prestisjetunge turneringen.

Siden debuten i 2000 har 31-åringen spilt over 200 kamper for Norge, og har vært med på seks av Norges gull. Fire i EM, ett i OL og ett i VM.

Hun har med andre ord vunnet alle de gjeveste turneringene og mesterskapene man kan vinne som håndballspiller, og to av dem i år.

Dyhre Breivang mottok også prisen for årets lag på vegne av kvinnelandslaget i håndball. Tilstede i tillegg trener Thorir Hergerisson, Ida Alstad, Camilla Herrem og Tonje Nøstvold. 
Det eneste jeg er litt uenig i er vinneren av årets lag. Jeg synes selvfølgelig håndballjentene fortjener prisen, MEN jeg mener at Larvik Håndballklubb hadde fortjent den litt mer. Allikevel er jeg glad for at et av håndball lagene vant den kategorien :) 

Se resten av vinnerne her: http://www.nrk.no/sport/idrettsgalla/1.7944855

NRK 19.55

I dag er det klart for Idrettsgallaen på Hamar. Jeg hadde skikkelig lyst til å dra dit, men fikk ikke med meg mamma dessverre. Så da får jeg se det på TV, på NRK klokken 19.55.

Håndballjentene er nominert til årets lag og årets navn, Karoline Dyhre Breivang er nominert til årets lagspiller og Thorir til årets trener. Mens Larvik Håndballklubb kjemper mot Håndballjentene om å bli årets lag. 

Personlig håper jeg Larvik HK vinner ''Årets lag'' prisen. De er det første norske laget, i uansett idrettsgren, som har vunnet Champions Leauge. Det er en veldig stor prestasjon, også fordi det skjedde mye utenfor banen samtidig.


 Håndballjentene har vunnet VM før, men selvfølgelig så var det stort siden de klarte det uten de ''store'' profilene. Det var ikke mange som trodde på gull før mesterskapet! Jeg håper Larvik får prisen, men det er ikke ufortjent om kvinnelandslaget får den. Selvfølgelig håper jeg Karo blir årets lagspiller, siden hun har hatt en fantastisk sesong for Larvik og landslaget. I tillegg mener jeg at hun var helt avgjørende for at landslaget vant VM, hun hadde sitt beste mesterskap i år. 
Det Thorir har gjort som trener er også fantastisk. Han gikk på en smell mot Tyskland, og lagledelsen var ikke den beste i den kampen. Men jeg synes han kom seg utover mesterskapet, og han skal ha all ære for det. Jeg synes han er en fantastisk trener for landslaget.  


Thorir gikk på en smell i starten av VM, men ledet til slutt jentene til VM gull for første gang på 12 år. 

Du kan lese hva Tor Odvar Moen sier om nominasjonene her og du kan lese hvem som er nominert her


Det vil si at disse jentene kan få med seg to priser fra Idrettsgallen (Årets navn og årets lag). Karo kan få tre siden hun også er nominert til årets lagspiller. 

> Håper du Larvik, landslaget, Thorir og Karo stikker av med noen priser i dag? 

Linn Sulland i 1000

Linn Sulland er 6 mål unna å nå 1000 mål i eliteserien. Dette sto på larvikhk.no: 

Førstkommende søndag spiller Larvik mot Storhamar i Arena Larvik. Linn Jørum Sulland har scoret 994 mål i seriesammenheng før den kampen. Runder hun 1000 på søndag?

Linn mot 1000 

Linn debuterte for Stabæk i toppserien i sesongen 2002/2003 og hun spilte sin første kamp mot Tertnes den 15.09.2002. Det endte med tap 29-23 i egen hall og 0 mål på Linn. Det vites ikke om hun i det hele tatt var på banen i debuten. 
I sine første sesonger i Stabæk var det Janne Tuven som var den dominerende spilleren, noe som sikkert medførte at konkurransen om spilletid på høyre back var hard.
Den aller første scoringen kom i 3. serierunde hvor Stabæk tok i mot Byåsen i Nadderudhallen. Det endte riktignok med tap, og det ble med 1 mål i den kampen. Linn endte med 28 mål på 22 kamper i en sesong som inneholdt 26 seriekamper.

Opplevelsen av å være sitt lags toppscorer fikk hun føle for første gang i den 6. serierunden i sesongen 2003/2004. Datoen var 5. oktober og Linn puttet ballen i nettet 5 ganger i kampen mot Sola, som for øvrig endte med tap 28-21.

I sesongen 2004/2005 ble hun for første gang toppscorer i egen klubb med 98 mål. Hun delte tittelen med linjespiller Sara Keim som i den sesongen spilte 5 kamper mer enn Linn.

Sesongen etter toppet hun det hele med dele tittelen som skytterdronning i Eliteserien med Larviks egen Linn- Kristin Riegelhuth Koren. De to endte opp med 159 mål hver seg. Siden den gang har Linn vært blant de 10-11 mestscorende i seriesammenheng hver enste sesong.
Det er imponerende for mange av kampene har blitt spilt i den blåstripete drakten til Stabæk, og de har ikke alltid sloss i toppen. Den sesongen hun delte tittelen med Linka kom Stabæk på 7. plass i serien.
Hun ble også valgt til Årets Spiller i Eliteserien samme år. 


Linka har allerede over 1000 mål i elitserien

Linn spilte sin første kamp for Larvik i seriesammenheng mot Storhamar den 12. september 2009, og hun startet karrieren i Larvik med å bli kampens toppscorer med 11 mål da Larvik vant 37-21 på Hamar.
Av de 994 målene har 261 kommet i Larviks drakt og det har skjedd på i underkant av 2 1/2 sesong.

Sesong for sesong:
02/03    28 mål    22/26 kamper      Klubb: Stabæk
03/04    77 mål    23/24 kamper      Klubb: Stabæk
04/05    98 mål    17/22 kamper      Klubb: Stabæk
05/06    159 mål    22/22 kamper    Klubb: Stabæk
06/07    126 mål    21/22 kamper    Klubb: Stabæk
07/08    115 mål    21/22 kamper    Klubb: Stabæk
08/09    130 mål    22/22 kamper    Klubb: Stabæk
09/10    103 mål    19/22 kamper    Klubb: Larvik
10/11    115 mål    21/22 kamper    Klubb: Larvik
11/12    43 mål    08/08 kamper      Klubb: Larvik

994 mål på 196 kamper. Snitt 5.07 pr kamp.

Du kan kjøpe bilett til kampen her: https://larvikhk2.www2.dk//index.php?PHPSESSID=7548bc80f30de7a6651b11345a714e51 

Nå blir hun Viborg kaptein

 Dette skrev topphandball.no i dag: 


Nybakt verdensmester og lagkaptein for Norge, Marit Malm Frafjord, får kapteinsbindet også i Viborg.

Frafjord har etablert seg som en av de mest sentrale spillerne i Viborg-troppen, og valget av henne som kaptein var helt opplagt sier sjefstrener Martin Albertsen til sporten.dk.

- Marit har alle agenskaper som skal til for å være en god kaptein, og går foran som et godt forbilde på alle måter, sier Albertsen.

Sjefstreneren ser også på Frafjord som en viktig sparringspartner for han selv.

- Dette er selvsagt en stor oppgave som jeg er meget glad for å få, sier Marit Malm Frafjord til sporten.dk. Hun lover å gjøre sitt beste for å lede Viborg til flere triumfer.

Utrolig morro for Marit, jeg synes hun fortjener det :) Før hun dro til Viborg var hun kaptein for Byåsen, i tillegg var hun det for Norge under VM. Dette er derfor  ikke en ukjent oppgave for Marit! Jeg synes hun var en fantastisk kaptein for Norge, og  hun sto frem hele veien. 

Blir Viborg-kaptein
Foto: VHK.NO! 

 

> Hva synes du? 

 

Helt smertefri etter VM!

Etter et 2011 med barnefødsel, comeback, fingerbrudd, comeback og VM-gull, blir det muligens vanskelig for Kristine Lunde-Borgersen(31) å toppe det. Men med OL i London til sommeren er det nok å spille for. Og det med en finger som er smertefri og friskmeldt etter VM i desember.

- Det går fint med hånda, men tommelen er ikke helt med enda. Den kan ikke bøyes mer enn dette, sier Norges playmaker, og viser at det fortsatt er en del å gå på i utslaget i fingeren.

- Det er ikke så lett å skrive, men det går greit. Dette kan være sånn lenge, en får bare vente, sier Lunde-Borgersen.

Til helgen starter eliteserien i håndball for damer opp igjen etter VM-pausen. Vipers ? og Lunde-Borgersen ? skal til Bekkestua i Bærum og møter der Stabæk, som dagen før nyttårsaften fikk juling av Larvik i cupfinalen i Oslo Spektrum. Kampen blir Lunde-Borgersens første siden Larvik-kampen i Kristiansand 5. oktober, kampen hvor hun pådro seg bruddet i pekefingeren og tommelen gikk ut av ledd.

- Nå er jeg helt smertefri. Det er nesten kjedelig, man må jo ha noe å klage på, sier Kikki og ler.

- Presset du deg i VM med tanke på fingeren?

- I begynnelsen tenkte jeg at «dette kommer til å bli litt kjipt», men plutselig begynte det å gå bra. Jeg vet ikke om det var tilfeldig, men vi tapet den for noe annet enn min skade, for tapen min hadde gått opp, og plutselig da var smertene borte. Det var ikke vondt lenger. Jeg vet ikke om den måten vi tapet på ga ekstra støtte, men uansett, før halvveis i mesterskapet kjente jeg ingenting. Det hovnet opp litt, men det gikk helt fint, sier Lunde-Borgersen.

- Og du holdt ikke noe igjen underveis i VM?

- Jeg kom meg fint gjennom det smertemessig, ja. De sa det kom til å gjøre vondt hele VM, men det var ikke det, og det var veldig deilig. Jeg holdt ingenting igjen, det tror jeg man ikke klarer eller tenker på mens det hele står på, sier 31-åringen, som ikke har brukt julen til å tenke på håndballframtida.

- Vet du hva, det har jeg faktisk ikke tenkt noe på.

Kontrakten med Vipers Kristiansand går ut etter denne sesongen, men Lunde-Borgersen har uttalt at hun satser i hvert fall til og med OL, så vil hun ta en vurdering etter det.

PS! Nyttårsaften ble Lunde-Borgersen for første gang vinner av Fædrelandsvennens Bragdstatuett, alene. Hun vant også i 2006, da sammen med tvillingsøster Katrine Lunde Haraldsen.

Dette er jo godt å høre :) 

Fikser og ordner litt

Nå har jeg akkurat bestilt litt bilder som jeg kan henge opp på rommet mitt. Prøvde å skrive ut noen i stad med skriveren vår, men det funket dårlig. Fikk ut et par sider, men så sa det stopp! Mamma anbefalte meg derfor å bestille bilder på Fotoknudsen.no eller japanphoto.no, for da ble de bedre. Nå har jeg ihvertfall testet det ut, også får jeg håpe at de blir bra. Jeg gikk for fotoknudsen.no, men vet at japan photo funker. Bestlite noen fotohefter der som jeg ga i julegave til venninnene mine. Så det var ihvertfall en liten anbefaling til dere :) Dette er resultatet hittil. 
Bildene ser mye bedre ut i virkeligheten da :) Elsker det bilde av Kari Mette øverst til venstre. 


I tillegg til at jeg har bestilt bilder så har jeg en haug av aviser som jeg kan klippe ut fra. Kjøpte vel VG hver dag under VM + noen under EM i fjor, også har jeg litt andre blader om håndball. 


Håndballgæren sa du? Ikke i det hele tatt. 

 

> Har du masse bilder på rommet? I så fall av hva? 
> Er du like håndballgæren som meg? haha! 

Anbefaler dere å kjøpe sumo...

Det vil bli sendt masse kamper på sumo fremover, så anbefaler alle håndballinnteresserte å kjøpe det.

Sumo er ikke så dyrt, dere kan kjøpe det her. Jeg har allerede sumo gull (da kan jeg se alt på sumo - hotell cæsar, sport, osv), det koster 399,- for tre måneder. Det er et kampanje tilbud ellers koster det 229,- for en måned.
Eller så kan du velge sumo sport (da får du se alle sport, fotball, håndball,osv) som koster 299 for tre måneder (også tilbud). Her kan du også velge om du vil ha for en uke ( 99,-) eller en måned (199,-). 
 
Dette er sendeskjemaet fremover:  

2012:            
Tirs 03.01   1900 Norge - Egypt Menn Landskamp TV2 Sumo
             
Ons 04.01   1910 Norge - Egypt Menn Landskamp TV2
             
Søn 08.01   1700 Levanger - Sola Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
    1700 Larvik HK - Storhamar Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
    1800 Tertnes - Fredrikstad Bkl Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
    1800 Stabæk - Vipers Kristiansand Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
    1800 Byåsen - Gjøvik HK Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
             
Ons 11.01   1800 Storhamar - Byåsen Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
    1830 Larvik HK - Gjøvik HK Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
             
Søn 15.01   1700 Storhamar - Gjøvik HK Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
    1700 Levanger - Tertnes Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
    1800 Sola - Larvik HK Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
    1800 Byåsen - Njård Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
    1900 Stabæk - Fredrikstad Bkl Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
             
15. - 29.01     EM Menn Serbia (info kommer)      
             
Ons 18.01   1800 Byåsen - Flint Tønsberg Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
    1800 Larvik HK - Levanger Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
             
Lør 21.01   1800 Larvik HK - Fredrikstad Bkl Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
             
Søn 22.01   1700 Tertnes - Stabæk Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
             
Ons 25.01   1800 Levanger - Vipers Kristiansand Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
    1900 Tertnes - Larvik HK Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
             
Søn 29.01   1700 Storhamar - Vipers Kristiansand Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
    1700 Levanger - Stabæk Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
    1800 Sola - Njård Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
             
Lør 11.02   1500 Stabæk - Storhamar Kvinner Postenligaen TV2 Zebra
    1700 Haslum HK - FyllingenBergen Menn Postenligaen TV2 Zebra
             
Lør 03.03   1500 Sola - Stabæk Kvinner Postenligaen TV2 Zebra
    1700 Viking Håndball - Haslum HK Menn Postenligaen TV2 Zebra
Den vanlige hverdagen

Den vanlige hverdagen begynner snart igjen, jeg har heldigvis en fridag til. Merker at jeg ikke er helt klar for skolen enda, men det skal bli godt å se igjen venner og slikt. Selv om jeg har møtt de fleste allerede :) Jeg har begynt på  et ''Året som har gått'' innlegg, men vil ikke si når jeg legger det ut enda. Jeg er litt treg, men skal få det ferdig i løpet av uka. Såpass kan jeg love :) Her kommer noen bilder jeg har redigert i løpet av ferien: 

 Det blir litt mye bilder av Linka og Kari Mette... men de er mine favoritter så redigerer flest av de ;p 

Nytt år, ny header :)

Dette er da de nye headerne på bloggen :)  Første siden ser sånn ut: 

Hvis du trykker på hvert enkelt innlegg dukker dette bilde opp: 

 

Jeg har bare photoscape, så det blir enkle headere :) men det funker bra det også! 

Larvik - Stabæk

Glemte jo helt å skrive noe om kampen, dette sto på handball.no: 

Stabæk klarte aldri å utfordre Larvik i NM-finalen for Kvinner i Oslo Spektrum fredag. Larvik sikret sin 12. NM-tittel med rekordseier 37-13. 

Stabæk hadde ledelsen i kampen med 2-1 før Larvik-jentene for alvor satte opp fart og etablerte en solid forsvarsmur. Da snudde Larvik det hele til 8-2 i sin favør før det neste Stabækmålet kom, og derfra ble det etter hvert bare snakk om hvor mye Larvik skulle vinne med i denne finalen, som var lagets 16. NM-finale.

Til pause var sifrene 18-6 i Larvikfavør, og sluttresultatet ble 37-13. Aldri tidligere har differansen i en NM-finale for Kvinner vært større (Larviks seier 29-15 mot Nordstrand i 2002-03 var forrige rekord). 

Linn Jørum Sulland viste at scoringsformen er inntakt også etter VM, og hun noterte seg for i alt 9 scoringer i finalen. Nærmest henne fulgte Tine Stange med 6 mål og Tine Rustad Kristiansen med 5. I alt noterte hele 10 av Larviks utespillere seg for scoringer...  Cecilie Leganger i Larvik-målet ble kåret til lagets beste spiller. 

Stabæks Karoline Næss ble Stabæks beste spiller, og sammen med Stine Bredal Oftedal var hun også toppscorer med 4 mål. Begge jentene spilte sin andre finale for dagen. Stine spilte sin andre finale fo dagen!

Jeg synes både Tine og Tine hadde en god kamp i går :) 

 

Kari Mette før finalen: http://www.f-b.no/sport/spektrum-er-alltid-noe-spesielt-1.6688673

Månedens spiller DESEMBER 2011

Da har jeg sett over alle stemmene. Jeg sa egentlig at dere skulle stemme på den (= en spiller) spilleren som spilte beste under VM, men flere stemte på to/tre. Det går greit det altså, men prøv å stem på så mange som jeg sier neste gang :) For ellers må jeg nesten bare telle med den første spilleren dere skriver i kommentaren. Dette var ikke ment for å være ''slem'' altså, jeg bare sier i fra :) 

Nå valgte jeg å telle med alle, og det var et navn som sto i de aller fleste kommentarene: KATRINE LUNDE HARALDSEN. Hun fikk 13 stemmer totalt! 
Ellers var det Camilla (6), Heidi (5), Karo (4), Kristine (2)  og Amanda (2) som fikk resten av stemmen :)

Skal få fikset ny header i kveld eller i morgen. Det var en fortjent vinner spør du meg, Katrine var utrolig god og viktig i VM! 
NM Finalen 2011

Her kommer bildene fra NM finalen. Som sagt så var det ikke en veldig spennende kamp, men det var selvfølgelig veldig gøy å være der uansett. Det var mest morro under herrefinalen, for vi havnet midt mellom alle Drammens supporterne. Vi hadde fått plasser via Larvik og satt sammen med Larvik fansen under damefinalen, men det ble litt feil når herrene skulle spille for vår del. Jeg og de jeg var med heiet jo på  Haslum ( jeg følger ikke så mye med på herrehåndball da, men heier på litt på dem pga Einar Riegelhuth Koren.). Alle fra Drammen heiet selvfølgelig på laget sitt, mens vi satt midt mellom alle og heiet på Haslum. Flere rundt der satt bare å lo av oss, men vi fortsatte å heie (les: skreik, jublet, sang,klappet, og reiste oss opp flere ganger.)  igjennom hele kampen. De fra Drammen var litt usportslige da, skrek dritt om Mamelund og buet når han fikk ballen, mens jeg og venninna mi jubla hver gang han fikk ballen bare for å ''terge'' dem litt. 

Da det gjensto 20 minutter av kampen begynte jeg og venninna mi å bli litt slitne i stemmen kan du si, men vi fortsatte til etter medaljesermonien var ferdig. Heldigvis satt Linka og familien + noen de kjente å heie på Haslum også da, de satt to rader foran oss. En av damene som var med Linka så opp på oss å smilte og ble med å klappet når vi gjorde det. 

For å si det sånn det hadde ikke vært like morro om vi hadde vært med de andre fra Haslum, for det var litt morro å gjøre det motsatte av Drammen fansen. Hvis dere hadde vært der hadde dere garantert ledd av oss. Det var flere (fra Drammen faktisk) som sa at vi var flinke til å heie, haha :- P 

 

 


Fint blikk på Tine S

Isa dansa etter seieren :D haha 


Kari Mette var fornøyd med enda en NM medalje. .Vi satt der hvor jentene gikk ned etter at de hadde fått medaljer, så jeg fikk sagt gratulerer til alle jentene. + at jeg tok dem i hånda (OMG, hahaha). De hadde sykt mye klister ;p Toppscoreren Linn Sulland

High ten


Linka kom opp på tribuna etter kampen for å heie på Einar :) 


Søstrene Mørk

 

Cecilie Leganger og Ole Gustav GjekstadLinkaaaaa :DGro og Anja på tribunenTonje og Karo prøvde å få Stine til å stå sånn med ballen ;p Haha 


Lene var fornøyd :) 


GULL :D


Haslum fikk også den fineste medaljen :D

 
Jeg legger selvfølgelig ut flere på min facebook siden (her), driver å laster dem opp nå :) 

Jeg har var hos ei venninne i går, så jeg skal telle opp stemmene for månedens spiller i kveld :) Jeg håper alle hadde en fin nyttårsfeiring, det hadde jeg!