januar 2014

Snart Champions League:

Fikk ikke med meg kveldens kamp, men kopierer larvikhk.no's referat her: 

Larvik spilte i kveld sin siste Postenligakamp før det braker løs i Hovedrunden i Champions League med bortekamp mot Krim Mercator i Ljubljana på lørdag. Larvik vant som ventet greit-31-21.

Rett etter kampen var tankene til Ole Gustav Gjekstad allerede på vei til Slovenia og lørdagens kamp mot Krim.
-Bra gjennomkjøring før Ljubljana, godt å se Isa tilbake i slag med 9 mål etter litt ryggproblemer i forrige uke., også vi fikk øvd på en del av det vi har lagt vekt på i det siste, og som blir viktig mot Krim. Vi møter et Fredrikstad-lag som har forbedret seg mye den siste tiden. De straffer oss litt i periodene vi faller litt ut av konseptet.  Nå må vi sørge for at vi er gode nok i lange perioder av gangen. Det tror ejg vi skal klare, for det re ofte at man strekker seg fra hundre til hundre og ti prosent når Champions League starter, avslutter Ole Gustav.

Det tror vi også at vil skje. I kveld var det flere gode perioder i begge ender av banen, men så faller konsentrasjonen litt og da slipper vertene litt enkelt til.

Isabel Blanco ble toppscorer og kåret til Larviks beste spiller i kampen. Linjespillet var i det hele tatt veldig bra i kveld, Lise Løke fulgte flott opp med 5 fine scoringer.

Det blir ikke mye søvn og hvile før avreisen til Ljubljana. Allerede kl.0430 starter turen mot Slovenia. Lørdag kveld kl.2030 braker det løs i Arena Stozice i Slovenias hovedstad.

Thea Mørk blir dessverre ikke med på turen da hun pådro seg en kneskade i forbindelse med en av treningene i forrige uke. Diagnosen er ikke helt klar,men det blir nok dessverre en lang pause fra håndballen.  

PS: Larvik vant også 35-22 mot Glassverket i helgen. Fikk heller ikke med meg den kampen, men de spilte visst en meget god andre omgang :)   

Larvik møter Krim på lørdag, klokken 20.25. Jeg får med meg nesten hele kampen og dere kan følge den på facebook siden til bloggen!!
Kampen går også på TV2 sportskanalen og sumo.  

Norges mest populære spiller:
Happy birthday - THE QUEEN :)

Det finnes en ordentlig dronning på håndballbanen, og hun har bursdag i dag. 
Gratulerer så mye til Tonje Larsen :)

Tonje står med 1 VM gull, 1 OL gull og 3 EM gull for Norge. Hun var med på både Norges første EM gull i 98, VM gull i 99 og OL gull i 2008. Hun var også med på å vinne Champions League, sammen med Norges første lag. + EHF cup tittel og serien med Viborg.  I tillegg til dette har hun mange NM, serie og sluttspillgull med Larvik. Tilsammen har hun vunnet  over 50 titler - 11 av de med Norge (der 5 er gull). 

Hun gikk glipp av sitt første gull med Larvik i sesongens NM finale. Hun får heller ikke med seg et eventuelt serie, sluttspill og CL gull i år, siden hun nå er ute med graviditet :) Fra før har hun vært med på alle tittlene siden 1994. Det er ingen tvil om at hun har hatt en fantastisk karriere hittil. Så får vi bare vente å se om hun fortsetter litt til, hun har jo en to årskontrakt med Larvik :) 
 

She is back:

Etter 4 kamper i Larvikdrakta måtte Cecilie Leganger ut med skade. En delvis avrevet sene i akillesen i venstre fot ødela for resten av kampene i fjor høst. 
 Egentlig skulle hun være ute i 18 uker, men hun kom raskere tilbake enn først antatt. 

Det er viktig at hun er tilbake nå, for om en ukes tid starter Champions League igjen :) I dag: 
Stabæk - Levanger 16:30 på TV2 sumo
Larvik - Glassverket 19:00 på TV2 sumo

I morgen: 
Flint - Vipers 18:00 på TV2 sumo
Byåsen - Nordstrand 18:00 på TV2 sumo
 

Hvem er Norges beste?

Satte i gang en avstemning på Facebook og legger den ut  her også. Har jo fått med meg hvilke spillere som er mest populære, men nå vil jeg finne ut hvem som er mest populær i Norge. 

Er det vendingene til Heidi Løke som er mest populær? Eller fighterviljen til Nora Mørk? Gro Hammerseng- Edin sin fart og styrke eller Anjas ''sirkusshow'' som består av flyvere og backhandspasninger? 
Stem på DEN spilleren du mener er best. 

In english: 

I want to find out who is the best player in Norway. You can vote for Heidi, Nora, Gro or Anja - JUST ONE!! :) Avstemningen varer frem til søndag!! 

Minner om kamper i Postligaen i dag (Larvik har fri): 

Oppsal - Tertnes KL 18:30
Storhamar - Fredrikstad KL 19:00
Byåsen - Stabæk  KL 19:00 

Alle kampene sendes på TV2 sumo :) 

 

Nordstrand - Larvik BILDER

To kamper ble spilt for Larvik i forrige uke. De fikk besøk av Levanger på onsdag og de spilte en strålende første omgang, spesielt bakover. Lene Rantala ble fortjent kåret til banens beste etter å ha sluppet inn 4 mål i første omgang. Alma Hasanic tok over i 2.omgang og Ole Gustav prøvde ut litt av hvert den siste halvtimen. Kampen endte 38-16 tilslutt :) Nora Mørk og Linn Jørum Sulland ble toppscorere med 7 mål hver. 

I går spilte Larvik mot Nordstrand og det ble faktisk en jevnere kamp en forventet. Nordstrand hang med nesten hele veien og det ble tilslutt ''bare'' en 36-30 seier for Larvik etter at de ledet 17-15 til pause. Det var først og fremst i forsvaret det glapp for Larvik, og de hang ikke helt sammen igjennom hele kampen. Fremover var det litt bedre, selv om det ble noen perioder med bom. Høyresiden til Larvik var fantastisk fremover i går - Nora var i toppslag som vanlig, Linka scoret 7 mål og flere av de kom bak fra banen. Mens Linn Sulland også satte inn noen mål. Gro Hammerseng - Edin imponerte også med skudd fra distanse og fart fremover. Jeg var på kampen og tok selvfølgelig noen bilder, og de kommer her:


PÅ TV I KVELD :

I kveld sendes ''Best i verden - Håndballjentene'' på NRK 1 klokken 21.30 :) Bare å slå på TV'n og følg med på de fantastiske håndballjentene våre.
Tror de skal sendes fra de siste 20 årene, altså fra gjennombruddet til i dag :) 

Litt mimring: 


Norges første gull - EM 1998 


Første VM gull - 1999 på hjemmebane. 4 ekstraomganger og masse spenning! Første OL gull - Beijing 2008 :) 


Tilbake på tronen under VM 2011 


OL gull nummer 2 :) Det er nok mye å se frem til i kveldens program :) 

Gratulerer med dagen!


I dag har Kari Mette Johansen bursdag, og hun fyller 35 år :) 
Hun debuterte på landslaget i 2004 og har vært med på å vinne 4 EM gull 2 OL gull og 1 VM gull i løpet av sin landslagskarriere. Hun ga seg på landslaget etter OL gullet i 2012. 
Hun spiller fortsatt for Larvik, men har ikke spilt der på over et år pga graviditet. Hun fikk en liten datter ved navn Sienna i september :) 


Skjerpings!

To kamper er allerede spilt i Postligaen, og for Larvik har det ikke vært det vi kanskje har forventet . De slet i en omgang mot Stabæk på lørdagen, men hentet seg fint inn i andre omgang. Kampen endte tilslutt 30-21. Tine Stange hadde en fantastisk 2.omgang og ble også kåret til banens beste. Jeanett Kristiansen skal også ha skryt for en meget god kamp, hun scoret sammen med Tine sju mål. Lene Rantala og Linn-Kristin Riegelhuth Koren skal også ha skryt for en god kamp mot Bærumsjentene. 

I går var det tid for seriefinale, mot Storhamar. Det er vel lenge siden seriefinalen ikke har blitt spilt mellom Larvik og Byåsen. Seriefinalen utviklet seg vel til en litt annerledes kamp enn vi hadde trodd. Storhamar kjørte i fra, og i løpet av 7 minutter hadde de scoret 5 mål. Larvik hadde der i mot bommet og feilet og kun satt inn et. Ole Gustav Gjekstad var tvunget til timeout, og det kom et raskt mål fra Isabel etter den. Det stoppet ikke Storhamar som faktisk ledet hele 14-6, godt hjulpet av en god Betina Riegelhuth, Stine Liden, Maja Jakobsen og Kamilla Sundmoen. De sto virkelig frem og rystet Larvik. Etter en timeout 5 minutter før omgangen var over skjerpet Larvik seg litt igjen, men til pause sto det 16-11. Larvik startet best i andre omgang og scoret 3 raske mål og de lå en liten periode bare 2 mål. Storhamar kom tilbake og det sto både 20-15, 21-18 og 24-21 på tavla til hjemmelaget. 5 minutter før slutt sto det 25-21 til Storhamar og det så bra ut for de da Linn Sulland bommet på en straffe. Men det ble tilslutt fem målløse minutter og Larvik scoret 4 mål. Godt hjulpet av en tent Nora Mørk som nektet å tape. Tine S og Isabel scoret også et mål hver, + at sistenevnte skaffet straffe. Den satte Nora i målet, men det var bare så vidt. Noen sekunder gjensto og kampen endte 25-25. Larvik skal være glade for at de fikk med seg et poeng, og de skal ha ros for en god opphenting på slutten. De satte blant annet frimerke på Kamilla Sundmoen og Betina Riegelhuth på slutten og da ble nok Storhamar litt satt ut av spill. Det skal sies at de både ble snytt for et mål og en straffe helt på tampen av kampen, hadde de fått det hadde de nok vunnet. Men så skal det sies at det er de siste 5/10 minuttene av kampen som gjelder, og det klarte ikke Storhamar å utnytte. De hadde seieren i lomma hadde de skjerpet seg bakover og fremover mot slutten. Allikvel, de spilte fantastisk hele resten av kampen. Stine Lidèn sto veldig god bakover og Betina Riegelhuth har en veldig god skuddarm. 
Nora Mørk var vel den som avgjorde det for Larvik i går, med to mål og innspill til Blanco som skaffet straffe. Ellers var det ingen som utmerket seg noe særlig. Det er mye jobbing som skal til videre, ihvertfall mot Champions League. Dette holder ikke i det hele tatt hvis de har planer om å gå videre i gruppa. 

 Resten av resultatene de to siste rundene: 

04.01.2014: 
 Larvk - Stabæk 30-21 

05.01.2014
Fredrikstad - Oppsal 21-21 
Glassverket - Byåsen 29-24 
Vipers - Tertnes 32-32
Nordstrand - Storhamar 26-27

08.01.2014 
Levanger - Flint 27-20
Tertnes - Nordstrand 34-24 
Storhamar - Larvik 25-25
Oppsal - Glassverket 22-26 
Byåsen - Vipers 31-24  

 1.plassen er det fortsatt Larvik som har med 19 poeng. De har mistet sitt første poeng siden 2009. 
Storhamar ligger på 2.plass med 17 poeng, 3 poeng over Byåsen på 3.plass. Glassverket og Tertnes står begge med 13 poeng, men førstenevnte ligger øverst på tabellen. Nordstrand har 6.plassen med 11 poeng, mens Stabæk ligger på 7.plass med 9.  Flint ligger helt nederst uten noen poeng, mens Levanger bare har to. Ellers har Fredrikstad og Vipers 5 p og Oppsal står med 6.  

Det er mye som kan skje fremover, og det kjempes hardt om plassene bak Larvik. Storhamar har et lite tak om sølvet inntil videre ihvertfall. 

Månedens spillere DESEMBER

 
Mørk har gjort det igjen, men nå har hun spilt veldig bra siden hun gjorde comeback :) Gro har også vært god for Larvik, men nå har de bare spilt 1 kamp i desember. 
Vi får håpe de fortsetter sånn!! 


 

Del 2 av sesongen

Da starter Postligaen igjen, og Larvik åpner showet mot Stabæk. Kampen sendes på Tv2 sumo klokken 17:00 :) 

Ellers spiller de andre lagene i morgen fra klokken 16:00:
Fredrikstad - Oppsal 16:00
Nordstrand - Storhamar 18:00 
Vipers - Tertnes 18:00
Glassverket - Byåsen 18:00

 

Husk også at Idrettsgallen er i kveld. Katrine Lunde er nominert til årets lagspiller :)
Programmet sendes 19:55 på NRK!  


 

Mesternes mester

ÅÅ lemte helt å fortelle at Norges toppscorer (Inntil videre) Kjersti Grini og tidligere landslagskaptein Susann Goksør Bjerkerheim skulle være med i Mesternes Mester.  Heldigvis finnes det nett tv på NRK, så hvis dere ikke har fåttt det med dere så kan dere se det her: http://tv.nrk.no/serie/mesternes-mester/kmte60005113/03-01-2014  

GODE VENNER: Susann Goksør Bjerkrheim og Kjersti Grini har som tidligere landslagsspillere bodd på rom sammen flere ganger før - og «Mesternes mester» er intet unntak. 

Månedens spillere DESEMBER

Månedens spillere NOMINERTE: 

A) LANDSLAGET

1 Silje Solberg 
Viste seg godt frem, og var en periode VMs beste keeper (før de røk). 

2. Nora Mørk 
Fantastisk comeback. Klarer som regel å snu kampene på egenhånd (selv om det også blir noen ''hete på grøten'' avgjørelser). 
Norges toppscorer i mesterskapet 

3. Mari Molid 
Forsvarssjefen i dette mesterskapet. Fikk vist seg godt frem og fikk endelig en større rolle i et mesterskap. En av Norges beste spillere. 

B) LARVIK: 

Litt vanskelig å nominere noen, siden de kun har spilt en kamp. 1. Tine Stange
Har slitt litt fremover når hun har fått sjansen tidligere, men hadde en meget god NM finalekamp. Gro ble kåret til banens beste, men tror fler var enige i at Stange var den beste. 

2. Lene Rantala
 Gjorde en god NM match, og vant sitt 13(!!!) NM gull. Synes hun fortjener skryt for det, i tillegg har hun nå fler cupkamper en selveste dronninga (Tonje). Hun har vært lojal mot klubbene hele veien, tiltross for at det har vært litt mindre spilletid. Har stor respekt for den dama!!

 3. Gro Hammerseng
Gir seg aldri og er en kriger. Spilte en god NM finale og ble banens beste (selv om kanskje Tine var enda bedre). Har slitt litt i denne sesongen, men vi får håpe det fortsetter som i NM finalen.  


Som vanlig kan du stemme på en fra landslaget og en fra Larvik. Dere kan stemme frem til søndag klokken 18:00. 
 

Håndball VM oppsummering

Litt sent ute, men bedre sent enn aldri. På tide med en litne oppsummering av spillerne under VM 2013. Som dere vet endte det med en 5.plass på våres jenter, etter at de ble slått ut av Serbia i kvartfinalen. 

 Her er oppsummering og min mening om hvordan de spilte: 

Silje Solberg 7 
Selvom hun fik prøve seg mest mot dårligere motstand så sto hun veldig bra. Fikk også stå mot Tsjekkia i 1/8 finalen, og det gikk strålende. Hadde et veldig godt mesterskap, og det lover bra for fremtiden. Blir spennende å se hvordan det blir når Kari Aalvik Grimsbø kommer tilbake.

Silje Margaretha Solberg

Katrine Lunde Haraldsen 6 
Varierer veldig, men hadde en fantastisk match mot Polen. Var også viktig i åpningskampen med tre strafferedninger, men kan bedre. Ble dessverre en dårlig avslutning på mesterskapet.  

Mari Molid 7 
Denne jenta har tatt ansvar, og jeg vil si at hun har vært en av Norges beste. Har hatt små roller tidligere, og var også ute under både OL og EM i fjor. Kommer tilbake og gjør en strålende jobb bakover. Fikk også bli med litt fremover innemellom og scoret flere fine mål. Bra for Norge som manglet mye rutine i midtforsvaret.  
Mari Kristine Søbstad Molid

Stine Bredal Oftedal 3
Hadde til tider VM i feil og tok ikke så mye ansvar som vi håpet på. Skulle hatt en større rolle nå enn tidligere, men det fikk hun ikke. 

Ida Alstad 6 
Var strålende bakover hele veien, men slet fremover. Mye feil og bom, dessverre. Allikvel var hun Norges beste bakover, og var viktig der sammen med Mari. 

Heidi Løke 6
Startet dårlig, ble skadet og gjorde et fantastisk comeback. Var sikker på streken i de 3/4 siste kampeen. 

Tonje Nøstvold 6
Gjorde comeback etter å ha blitt vraket i fjor. Gjorde flere gode innhopp og var sikrere enn tidligere. Synes det var veldig gøy å se på Tonje i dette mesterskapet. 
Tonje Nøstvold

Karoline Dyhre Breivang 5 
Ble ikke det store mesterskapet for våres kaptein. Pleier å være god når det virkelig gjelder, men slet litt i kvartfinalen. Glapp litt bakover, og slet med å treffe målet. 

Isabel Blanco 5 
Gjorde comeback etter 5 år, og gjorde det så som så. Var sikker fra streken og skaffet straffer, men slet noen ganger bakover. Spesielt i kvartfinalen fikk hun det ikke helt til å stemme. Dro også på seg et rødt kort mot Paraguay etter 18 minutter. 

Anja Hammerseng - Edin 5
Gjorde noen gode innhopp, men fikk lite spilletid. Ble ikke så mye mål, og klarte ikke å og det siste lille ekstra for å ''redde'' Norge.
 
 Linn Jørum Sulland 6
I forhold til det hun viste før mesterskapet så var det veldig bra, men bommet fortsatt litt for mye. Var en større trussel tidligere. 

Veronica Kristiansen 5
Lite spilletid i hennes debutmesterskap, men da hun først fikk sjansen så gjorde hun det bra. Godjent.  

Linn - Kristin Riegelhuth Koren 4
Startet dårlige, men kom seg etterhvert. Fikk lite og jobbe med, og kan mye bedre. Sviktet helt i kvartfinalen mot Serbia.
Slet også litt bakover til tider.

Nora Mørk 7 
Mesterskapscomeback og toppscorer med 25 mål. Kommer inn og gjør en forskjell, er rett på mål og uredd. Tar noen merkelige sjanser innemellom, men alt i alt Norges beste i mesterskapet. 

Nora Mørk

Camilla Herrem 4
Rutinen hjalp ikke henne, og det ble uvanlig mye bom. Kom med i troppen istedet for Linn Gossè pga rutine, men den hjalp lite. Sviktet, som Koren, mot Serbia da det skulle avgjøres.

Sanna Solberg 5 
Kom bedre ut av det enn Herrem. Beste kantspilleren i forsvar, selv om det ble en del bom etter en god start.  

Sanna Charlotte Solberg


Senere i kveld kommer ''Månedens spiller'' nominerte :)  

Enig/Uenig i mine vurderinger?