februar 2012

SERIEGULL <3

Larvik er nå seriemestere, selv om det er 3 kamper igjen. HERLIG! Det var morro å være i hallen og jentene ble veldig glade når de vant. For dem er det ingen selvfølge at de vinner, så det var morro å se reaksjonen etter kampslutt. Jeg er ikke helt i form nå, så bildene kommer i løpet av morgendagen. Dette sto på larvikhk.no: 

Storhamar hjalp Larvik til klubbens 14. seriemesterskap da de beseiret Byåsen i Trondheim. Larvik gjorde jobben og vant 37-21 over Stabæk.

Etter et noe overraskende resultat i Trondheim kunne Larvikjentene slippe jubelen løs og feire klubbens 8. seriemesterskap på rad, en uke tidligere enn forventet.

-Det var overraskende at vi kunne feire seriegull allerede i dag, sier Larviktrener Ole Gustav Gjekstad. Vi hadde regnet med at det først blei klart neste onsdag, men det er veldig deilig at det allerede er i boks. Nå kan vi konsentrere alt rundt de to hjemmekampene i Champions Leauge og sørge for at vi blir klare for semifinalen, fortsetter en fornøyd trener. Det sitter jenter her med skapet fullt av seriegull og andre medaljer, og for andre er det første gangen. Men det å ta seriegull er alltid like gøy, og det er en stor prestasjon jentene gjør. Det ligger mye trening og hardt arbeid bak dette, sier Gjekstad.

Kampen mot Stabæk blei som tidligere i sesongen vunnet med kalassifre. Etter å ha ledet 18-13 til pause skrudde Larvik opp et par knepp i andre omgang og til slutt blei det seier 37-21.

-Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan jentene gjennomfører kampen på i dag, sier Ole Gusatv Gjekstad. Jeg syns hele laget spiller bra og vi får satt bra fart på det og får mange avslutninger og mål fra både strek og kant. Spesielt syns jeg Thea Mørk gjør en veldig god kamp på kanten, fortsetter trenern. Det er veldig gledelig at vi får til angrepsspillet mye bedre i dag. Det er jo det vi har slitt litt med i det siste, og 37 mål er det lenge siden vi har scoret i en kamp. All honør til jentene for en veldig bra gjennført kamp, avslutter Gjekstad.

Nå venter FC Midtjylland for Larvik på søndag. Kampen starter kl. 16.45 i Arena Larvik. Deretter kommer Flint på besøk onsdag 7. mars i sesongens siste hjemmekamp i Postenligaen. Da vil det bli stor fest med feiring av seriegullet og forhåpentligvis utdeling av medaljer. Og lørdag 10. mars kommer Gyør på besøk. Det blir med andre ord en uke spekket med høydepunkter i Arena Larvik. 


Bilde: larvikhk.no

  

Husk månedens spiller

Du kan stemme frem til 23.59 i kveld :) Trykk HER for å avgi din stemme, hvis du ikke har gjort det allerede.


Katja Nyberg - the star :) 

Neste bilde: Isabel Blanco! 

 

Linn-Kristin Riegelhuth Koren

Linka <3 Ahh, jeg elsker det øverste bildet til høyre! 


Neste bilde blir av: Katja Nyberg :) Mangler bare 4.

Larvik trenger 4 poeng til for å få gullmedaljen, og de kan sikre seg allerede to poeng i morgen.

Larvik møter Stabæk i Nadderudhallen, og jeg er på plass med kamera mitt. Jeg bor ca 1 times tid unna hallen så da må jeg ta turen. Gleder meg masse, må varme opp litt til den 10.mars (da skal jeg til Arena Larvik å se på LHK - Gyør). Kampen begynner 19.00, og skal gå på sumo (hvis det ikke svikter). 

Hvis Larvik vinner i morgen så mangler de bare to poeng før de har gullet.  I neste uke blir det et lokaloppgjør, da kommer Flint på besøk i Arena Larvik. Selv om de spilte uavgjort mot Byåsen i sist runde (!!), så tror jeg Larvik blir for sterke. Det skal sies at Flint ga dem litt kamp forrige gang de møttes, da ble resultatet 29-23. Flint holdt følge i hele første omgang! 
I de to siste rundene er det Storhamar og Byåsen som er motstandere, jeg har trua på seier mot disse også selv om det kanskje blir en jevn og tøff match. Storhamar ga Larvik skikkelig kamp sist, og det ble bare en 26-25 seier. Da ledet også Storhamar flere ganger i kampen, til og med hele 17-13 på et tidspunkt. Larvik - Byåsen endte  27-24 før avreise til VM i fjor, også Byåsen ledet flere ganger i løpet av kampen. 


Et annet oppgjør som er litt spennede i morgen er Byåsen - Storhamar. Sistnevnte må vinne med over 9 mål for å ta igjen Byåsen på tabellen. Gjør de det har Storhamar store sjanser for å få sølvmedaljen.   Den kampen begynner 18.00 og går også på sumo.  


Kari Mette og Tonje Nøstvold skal ut i ilden i morgen, med hver sitt lag. 
 

27.feb.2012

Lekte meg litt på photoscape i går da, noen forslag til hvem jeg skal redigere bilde av neste gang? 

Månedens spillere FEBRUAR

Måneden er snart over, og da er det på tide å begynne å kåre månedens spillere. Champions Leauge starter denne måneden, men det har ikke vært så mange kamper hittil. 


03.02.2012 - Larvik dro nedover til Danmark for å møte Isabel Blancos gamle klubb FC Midtjylland, og hun viste ingen nåde mot gamle lagvenniner. Hun satte inn 5 mål på 5 skudd, skaffet flere straffer og sto godt bakover. Kari Mette Johansen og Linn-Kristin Riegelhuth Koren hadde også en god utteling, 4 og 3 mål på samtlige forsøk. 


// Ikast avis.


I midtuka sto Vipers på motsatt banehalvdel. Kampen startet litt målfattig, men det gikk seg til utover omgangen. Ole Gustav var fornøyd med de fleste fasene av spillet.  Linka satte inn 8 mål på 8 forsøk bak Vipers keeper og sto i tillegg godt bakover. Allikevel var det Tine Rustad Kristiansen som endte opp med bestemannsprisen, ikke ufortjent det heller. Linn Sulland ble toppscorer med 8 sammen med Linka. Kristine Lunde- Borgersen fikk bestemannsprisen for Vipers. 
Itxaco var motstanderen 12.02.2012. Det ble en jevn og spennende kamp, men spillerne misbrukte en del gode sjanser i løpet av kampen. Oppgjøret endte 23-23, selv om Larvik kanskje skulle hatt en straffe i siste sekund (som muligens kunne gitt dem en seier). Tine Rustad Kristiansen ble banens beste på sin egen bursdag, hun scoret 5 mål på 7 skudd. Det skal nevnes at Isabel Blanco scoret 5 mål på 5 skudd. 

Banes beste - tatt bilde selv. 


Larvik dro nedover til Fredrikstad etter Champions Leauge kampen, og det var ikke et tent Larviklag som var med i starten. FFK ledet faktisk 12-10 til pause, men heldigvis viste Larvik hvorfor de er Norges beste og gikk seirende ut av det tilslutt.  Tine Rustad Kristiansen ble toppscorer med 8 mål, og ble etter det jeg husker banens beste. 


Så var det duket for et toppoppgjør, og det skulle ikke gå Larviks vei.
Heidi Løke, Katrine Lunde Haraldsen og resten av Gyør laget med eks trener Karl Erik Bøhn i spissen senket Larvik. Kampen endte 31-22, Gyør gjorde det Larvik pleier -> Godt forsvar og masse kontringer! 
Katrine Lunde Haraldsen sto godt mellom stengene, av Larvik spillerne var det Amanda Kurtovic og Linn-Kristin Riegelhuth som fikk godkjent av meg. 


Linka var LHKs beste mot Gyør - her på trening før kampen.


Etter den skuffende kampen var det Tertnes som sto for tur. Larvik gikk rett opp i en 3-0 ledelse, Tertnes slapp bare til sju ganger i løpet av 1. omgang. LHK ledet hele 16- 7 til pause, men det gikk ikke like greit etter hvilen. Det endte tilslutt med en 27-21 seier. 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren satte ny Larvik rekord i antall scoringer i serien i denne kampen, nå har hun 1284 mål i serien (Lina Rosenberg hadde rekorden i åtte år med 1281 scoringer). Hun ble toppscorer i kampen sammen med Linn Jørum Sulland. 


Linka satte scoringsrekord i LHK

I går var Larvik i Spania for å møte Itxaco. 1. omgangen var helt forferdelig, men heldigvis så kom de seg etter hvilen. Det var en fantastisk snuoperasjon, de lå under 12-6 til pause og kampen endte tilslutt 19-19. Mye bom og feil, og det var ikke mange som utmerket seg egentlig. Cecilie Leganger var endelig tilbake, og hun var klart Larviks beste i går. Linka ble toppscorer med 6 mål. 


// Op.no 

 Resten av landslagsspillerne: 

Camilla Herrem: 11 mål i seriene på 4 kamper. Spilte også mot MKS Lubin i Cupwinnercupen, der scoret hun hele 10 mål. Hun måtte stå over returkampen pga skade! (Byåsen vant første kamp, og tapte andre. De er videre til kvartfinalen). 

Ida Alstad:
18 mål på 3 kamper. Scoret 14 mål på 2 kamper mot MKS Lubin! 

 

Tonje Nøstvold: 
23 mål på 4 seriekamper, ble banens beste mot Flint.  9 mål på to kamoer mot MKS Lubin. 

Mari Molid:
5 mål på 4 kamper (får lite spilletid, skal til Levanger neste sesong hvis de ikke rykker ned). Scoret 1 mål på 2 kamper mot MKS Lubin 

Kristine Lunde-Borgersen:
28 mål på 4 kamper (!!). Ble banens beste mot LHK (med 5 mål), og scoret hele 11 mål mot Sola. 
 

Stine Bredal Oftedal:
14 mål på 3 seriekamper. Seks av dem kom mot Byåsen. 

Karoline Næss:  
11 mål på 3 kamper i seriene, 8 av dem kom mot Byåsen. 
 

Katrine Lunde Haraldsen:
Sto godt mot Larvik, har ikke sett henne noe mer enn det. 

Heidi Løke:  
18 mål på 3 Champions Leauge kamper, 11 av dem kom mot FC Midtjylland. 

Gøril Snorroeggen
Kari Aalvik Grimsbø 
Marit Malm Frafjord 


Da har dere fått et lite innblikk på hvordan måneden har vært. Jeg har bare nevnt de Larvik spillerne jeg mener har utmerket seg i hver kamp, dere kan selvfølgelig velge hvem dere vil.

Som vanlig kan dere velge  EN LARVIKSPILLER OG EN LANDSLAGSSPILLER.  Forrige gang valgte jeg å legge ut en avstemning på facebook i tillegg, det kommer jeg til å gjøre denne gangen også. Derfor blir det kåret en på hvert sted (altså en på bloggen og en på facebook). Dere får fortsatt velge to spillere, også legger jeg bare sammen alle stemmene tilslutt.  DU KAN STEMME FREM TIL 29.02.2012 klokken 23.59For en snuoperasjon!

Har du hørt begrepet ''det gikk fra himmel til helvette?''. Hvis vi skal beskrive dagens kamp kan vi vel si at det gikk fra helvette til himmelen. For en snuoperasjon av Larvik! 

 Synes artikkelen på Larvik sin side beskriver kampen bra, så den limer jeg inn her: 

Etter å ha ligget under 6-12 til pause i Spania snudde Larvik kampen og kjempet seg til uavgjort 19-19.

Det blei en merkelig håndballkamp i Spania. Etter å ha tatt ledelsen 3-1 sloknet lyset i angrep for Larvikspillerne. Kun en fantastisk Cecilie Leganger og godt forsvarsspill holdt laget inne i kampen. Men mot slutten av omgangen blei det helmørkt. Itxako vant de siste 8 minuttene 6-1, og kunne gå til pause med ledelse 12-6.

Det stokket seg fulstendig for Larvik framover i første omgang. Flere personlige feil, en rekke spanske redninger og ikke mindre enn ti stolpeskudd fikk selv de mest innbitte Larviktilhengerne til å tvile på om dette kunne la seg gjøre. Med kun 6 mål på 30 minutter skal det godt gjøres å ta poeng på bortebane mot de tapende finalistene i Champions Leauge forrige sesong. Larvik så rett og slett ut som et lag blottet for selvtillit framover på banen.

Etter pause så det ut som det var noen helt andre jenter som kom på banen. Anført av den levende veggen Cecilie Leganger og et fantastisk forsvarsspill klarte Larvik det få trodde var mulig. Ved hjelp av lynhurtige kontringer og og sårt trengte mål av Linn Jørum Sulland knappet Larvik raskt inn på Itxakos ledelse. Etter 6:45 av omgangen tok Itxakos trener timeout. Han slet nok, som oss andre, med å forstå hva som skjedde. Itxako ledet nå 13-12, og Larvik hadde på under 7 minutter scoret like mange ganger som i hele første omgang. Derfra og ut blei det en ekstremt spennende kamp. Larvik kom opp på 15-15 og deretter vekslet lagene på å være i føringen. Det hele endte med uavgjort 19-19.

-Vi gjør en miserabel første omgang angprepsmessig, sier Larviktrener Tor Odvar Moen. Vi går oss vill, setter ikke nok fart på spillet og nøler for mye. I pausen har vi en peptalk med jentene og blir enige om å gå ut å vise hva vi kan, fortsetter Moen. Det var ingen tordentale, men det gikk rett og slett ut på å ha tro på det vi driver med og få opp selvtilliten angrepsmessig. Sånn som kampen blir er vi strålende fornøyd med ett poeng. Vi visste det ville bli tøft og jevnt, og på fire kamper de siste to sesongene skiller det kun ett mål mellom oss. Dette poenget er ekstremt viktig for oss og nå har vi muligheten til å avgjøre alt helt selv med to hjemmekamper, avslutter en lettet og glad Tor Odvar Moen.

Videre i Champions Leauge venter nå FC Midtjylland hjemme søndag 4. mars, og Gyør lørdag 10. mars. Før dette skal Larvikjentene en tur til Bærum og møte Stabæk i Postenligaen på skuddårsdagen. Jeg skal muligens n tur til Nadderudhallen for å se kampen! 

Mektig snuoperasjon 

 

 

Kari Mette i 100...

I dag spiller Larvik mot Itxaco klokken 18.55, på TV2 sumo og Sport. Dette er Kari Mettes 100. kamp i Champions Leauge, og hun er den tredje som har så mange kamper i CL.  

Jeg kopier bare artikkelen som var på larvikhk, der var det et lite intervju med Kari M: 

Kari Mette Johansen kom til Larvik før sesongen 1998/99, og debuterte i Champions League i 2000/01. I kveld runder hun 100 kamper i turneringen. I det som er Larviks kamp nummer 120.Hun blir med det en del av en eksklusiv trio i klubben. Fra før er det kun Tonje Larsen og Lene Rantala som har rundet 100 kamper i den gjeveste turneringen.
Kari Mette debuterte i Champions League i Valcea 6. januar 2001. En kamp hun ikke husker altfor mye av.
-Jeg tror jeg var innpå en tur, men er ikke helt sikker, sier Kari Mette. Også husker jeg at vi vant. Det var faktisk noe overraskende den gangen, for de satset veldig hardt på å vinne turneringen, også røyk de ut i gruppespillet.

Når vi spør om andre minner fra turneringen er det ikke vanskelig å nevne det hun husker aller best.
-Den var enkel! Godfølelsen fra da vi stod med gullmedaljen rundt halsen i fjor glemmer jeg aldri. Vi hadde jobbet så lenge med det som mål, og når dagen kom var det en vanvittig god følelse, og noe jeg har lyst til å oppleve flere ganger.

Kari med Champions Leauge medaljen rundt halsen.

På spørsmål om andre minner fra kampene er det ikke like enkelt å få svar.
-Det har blitt så mange kamper opp i gjennom årene og alt går nesten i ett. Jeg husker noen morsomme episoder som nok kan være litt vanskelig å forklare, og som nødvendigvis ikke har hatt med utfallet av kampene å gjøre. Også husker jeg da jeg møtte "veggen" i Slovenia. Det er ikke noe hyggelig minne, for jeg hadde stor fart og klar bane. Ut fra ingenting dukket Krims målvakt Dinu opp og jeg smalt rett i henne.  Såpass kraftig at det er rart at jeg husker det, ler Kari Mette. Det er godt at reglene for den slags opptreden fra målvakter har blitt endret. Det var rett og slett farlig.

Kari Mette slapp heldigvis unna den gangen, og hun har så langt hatt en karriere fri for tunge skadeavbrekk.
-Bank i bordet for det. Jeg tror jeg har vært med på alle kampene vi har spilt i Champions League siden 2001. For min del skyldes nok det i stor grad at jeg har trent hardt og  nøye, og at jeg har vært veldig heldig. Trening er den beste "medisinen" du kan ta for å holde seg frisk.


Kari Mette har hatt lite skader, men hun var uheldig mot Buducnost i 2010. Hun tråkket over 45 sekunder før kampen var ferdig. 


Kari Mette har vært lojal mot klubben i alle år. Selv om hun har vært fristet av andre klubber underveis har valget vært enkelt for henne- hun ønsker å spille Champions League vært år. 
-Det har helt klart vært en viktig del av vurderingen. Den satsingen og det miljøet vi har i Larvik, og vår posisjon i norsk håndball, har jo strengt tatt vært en garanti for spill i Champions League. Det er det jammen ikke så mange andre steder du finner. 

Når vi spør om hvem som er den beste spilleren hun har spilt sammen med i klubben kommer svaret ganske kjapt.
-Der velger jeg Tonje. Ingen over ingen ved siden. Det er det ikke farlig å si.Hun er like god i begge ender av banen, og selv om hun har slitt med litt skader har hun ikke vært borte fra mange kamper. Hun er rett og slett "Dronninga".  Jeg sa en gang i et intervju at hun er mitt forbilde, og at jeg henter ballen hennes når vi skyter på treningene. Det siste er ikke helt sant, men det første stemmer, avslutter en smilende Kari Mette.
La oss håpe at jubileet blir kronet med seier og et langt skritt mot semifinalene i turneringen.


FAKTAKari Mette Johansen
Født: 11.01.1979 i Fredrikstad
Høyde: 172 cm
Klubb: Larvik HK
Drakt nr.: 7
Posisjon: Venstre kantspiller.
Kom til Larvik HK i 1998 fra Lisleby.
Tidligere klubber: Lisleby, Skjeberg.

Meritter:
Larvik HK:
Kamper/mål: 535/1387.
1 gull i Champions League 2011
2 gull i Cupvinnercupen: 2005, 2008
11 seriegull
10 NM-gull
7 sluttspillvinner

Landslaget:Debut: 26.03.2004 mot Spania.
Landskamper/mål: 190/474.
1 OL-gull 2008
1 VM-gull 2011
4 EM-gull 2004, 2006, 2008, 2010
VM-sølv 2007

Personlig:
Kåret til beste venstre kant på All Star Team i EM 2006
Scorte 9 mål i EM-finalen 2006, fikk toppkarakteren 10 på spillerbørsen i alle landsdekkene aviser.
Scoret Larviks mål nr. 10.000 i eliteserien. 
(Dette skjedde i seriekampen mot Byåsen i Trondheim 18. november 2006.)Landslag junior (1998-1999): 19/42
Landslag ungdom (1997): 11/21


 

På plass i Spania

Larvik er nå i Spania, du kan se noen bilder av jentene her: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150630741433844.406772.242331553843&type=1 

De spiller kamp mot Spania i morgen, den begynner 18.55 :- )) Det blir spennende! Den går på sumo og TV2sport. 

En artikkel fra OP.no: 

Bilde har jeg tatt selv. 

Det ligger svært mye i potten mot Itxako lørdag.

? Vi har sett litt på den forrige kampen mot dem. Det er en del å gå på, både i forsvar og våre kontringer. Vi må være innstilt på at det blir nok en fysisk tøff kamp. Det gjelder å være i posisjon til seier mot slutten, sier LHK-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB.

? Med seier tar vi et langt steg mot semifinalen. Det er motivasjon i seg selv.

Larvik tapte klart (22-31) borte mot Györ søndag. Ungarerne ser ut til å cruise mot semifinalen.

Itxako og LHK møttes i finalen i mesterligaen i fjor. Da vant Larvik med knappest mulig margin.

Linn Jørum Sulland har ikke vært i slag i det siste. Hun skjøt blankt mot Györ og hadde mange bomskudd også mot Itxako (23-23) hjemme. Sulland står likevel med 40 mål i turneringen så langt på ni kamper.

LHK har også igjen hjemmekamper mot Midtjylland og Györ. 

Gamle dager..

Håndball-landlaget fikk prisen i kategori lagspill under Idrettsgallaen 2001. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Her snakker vi 2001 :-p  Hehe, sweet! 

Jeg beklager...

Sorry for at det blir litt lite blogging nå for tiden. Jeg har fått meg jobb, og derfor blir den satt foran bloggingen! + at jeg har skole, lekser og venner. Men jeg skal prøve så godt jeg kan å bli litt flinkere enn det jeg har vært!  

Skal prøve å få lagd en ny konkurranse  nå snart, så det er bare å følge med :-)  

Larvik møtte Tertnes i dag, og det ble en 27-21 seier. Jeg fikk ikke sett kampen, men Larvik ledet liksom 16-7 til pause. Så andre omgangen var ikke like god som den første! 

Linka har nå satt enda en ny rekord for Larvik, det er antall mål i serien. Nå har hun 1284 mål for Larvik i seriesammenheng :) 

Topp tre alle turneringer:
Serien:                     Linn-Kristin R. Koren 1284,  Lina O. Rosenberg, 1281, Tonje Larsen 863 
Cupen (NM):           Linn-Kristin R. Koren 277, Lina O. Rosenberg 255, Kari Mette Johansen 202
Sluttspill:                 Linn-Kristin R. Koren 165, Tine R. Kristiansen 113, Heidi Løke 108
Champions League: Linn-Kristin R. Koren 392, Tonje Larsen 302, Kari Mette Johansen 228
Cupvinnercupen:     Linn-Kristin R. Koren 224, Tine R. Kristiansen 110, Kristine D. Havnås 105
Champions Trophy: Linn-Kristin R. Koren 19, Heidi Løke 11, Tine R. Kristiansen 9


I sistnevnte turnering har Larvik kun deltatt en gang. Turneringen ikke lenger en del av EHFs program for klubblag.  

Amanda til Viborg.

Det er nå klart at Amanda Kurtovic går over til Viborg.

Amanda Kurtovic skal som ventet spille for danske Viborg neste sesong.

- I og med at vi har kjent til Cristina Varzarus overveielser om å reise hjem en stund, har vi også hatt tid til å finne den helt riktige erstatteren til troppen vår. Den har vi funnet i Amanda Kurtovic, som passer perfekt i forhold til de ønsker som vi har hatt, sier Viborgs sportssjef Susanne Munk Wilbek ifølge TV 2.

20 år gamle Kurtovic fikk sitt gjennombrudd under VM i Brasil, der Norge sikret seg gullet. Kurtovic spiller på høyrekanten. Talentet kan også spille back. Nå forlater hun Larvik til fordel for dansk topphåndball.

- Med overgangen til Viborg HK tar jeg et stort skritt videre i karrieren min. Jeg tar sikte på å utvikle meg så mye som mulig, og blant annet bli en mer komplett toveisspiller. Jeg håper også at overgangen kan være med på å utvikle meg videre som person, sier Kurtovic. (©NTB) 

 
Dette sto på larvikhk om kampen:

Larvik gikk på et klart tap 31-22 i ettermiddagens kamp i Ungarn. En svak første omgang blei svært ødeleggende.

Györ straffa Larvik hardt i første omgang og gikk til pause med en ledelse 17-9.

-Vi blei straffa for absolutt alle feil vi gjør, og lar rett og slett Gyør kontre oss i senk, sier en skuffa Ole Gustav Gjekstad.

Før hvilen scora Gyør hele 9 ganger på kontra. Det er sjelden kost for et vanligvis godt returdekkende Larvik.

-Vi visste at det er fart i Gyørlaget, men likevel klarer vi ikke dekke opp i returløpene, fortsetter Gjekstad. Mye skyldes at vi gjør enkle feil, tar for dårlige sjanser og avslutter for svakt. Jeg har rett og slett ingen god forklaring på hvorfor vi fremstår slik. Men det som irriterer meg mest er at vi slipper inn to svært enkle mål like før pause. På dette nivået kan man ikke tillate seg å gjøre det hvis man vil vinne håndballkamper, sier Larviktreneren.
 
Andre omgang blei noe bedre og et stykke ut var avstanden redusert til 5 mål. Larvik hadde også sjansen til å knappe innpå Gyørs ledelse ytterligere, og med god uttelling kunne man fort kommet kun et par mål bak, og da hadde det vært kamp igjen. Det var faktisk en periode på flere minutter hvor Gyør ikke klarte å sette ballen i mål, men når Larvik heller ikke klarte det, så kunne Gyør nok en gang rykke fra og vinne kampen 31-22.

-I andre omgang svikter vi i de avgjørende øyeblikkene. Vi tar noen feil valg og bommer på avslutningene. Vi var rett og slett ikke gode nok i dag og spiller en svak kamp, oppsumerer Ole Gustav Gjekstad. Nå må vi bare riste av oss dette og se framover. Vi har fortsatt skjebnen i våre egne hender, og neste helg reiser vi til Spania for å vinne, avslutter Gjekstad.

 

Av spillerne synes jeg Amanda, Linka og Isabel gjorde det BRA, resten var under pari. Amanda prøvde ihvertfall å gå på mål, men det gikk desvverre ikke alltid like bra. Linka scorer vel på de fleste sjansene sine, (bommer dessverre på siste straffen), men setter inn tilsammen 7 mål. Isa står selvfølgelig godt bakover og gjør det også greit fremover.  Linn Sulland fortsetter der hun slapp i forrige kamp, ballen gikk ikke inn i nettet nå heller. Håper hun kommer tilbake snart, for hun er vel egentlig den eneste som kan skyte bak i fra banen. Jeg håper de er klare for revansj mot Itxaco neste helg + mot Gyør den 10.mars. 

 

Gro på TV i dag =)

En av verdens beste håndballspillere, Gro Hammerseng, har tatt turen innom Hellstrøms kjøkken for å prøve seg på noe hun ikke har like god kontroll på som håndballen. Les mer...

En høygravid Hammerseng lager sin pasta med kjøttboller i tomatsaus. Konkurranseinstinktet hennes slår inn for fullt, men om retten hennes blir en vinner gjenstår å se.

Se Hellstrøm inviterer med Gro Hammerseng mandag kl. 20.00 på TV3. Programmet blir også tilgjengelig på TV3 play etter sendeslutt.

(TV3.no)

 

Jeg kommer med mer info om kampen enten i kveld eller i morgen. Jobbet i hele går, også fikk jeg besøk med engang jeg kom hjem :)  

Sånn ser en vanlig kamptur ut:

Her en liten artikkel om hvordan Larvik legger opp dagene sine før Champions Leauge kamper :) 

Klokken 9.30 i dag (les: i går) startet Larvik på turen til Györ via Gardermoen og Wien. Rett før kl.18.00 var gjengen innlosjert på Hotel Famulus hvor laget skal bo frem til mandag.

Enkel reise
Dette er en av de enklere reisene laget gjennomfører når det spiller bortekamper i Europa. Noe Tor Odvar Moen setter pris på.
-Denne turen er enkel for oss. En tur til Gardermoen, deretter et par timer på flyet til Wien, etterfulgt av en drøy times busstur. Vi bor på et fint hotell hvor alt er på stell. De fleste av oss har vært her noen ganger før, og vi blir alltid tatt godt i mot av hotellet og klubben. 

Reiser to dager før kamp
Vi reiser nesten alltid to dager før kamp. Mange av lagene vi møter på hjemmebane kommer dagen før, men vi ønsker å få litt ro på oss før kamp. Vanligvis er det ganske tunge reiser vi drar ut på, for det er ikke bare, bare å flytte på en tropp på rundt 20 personer.  La meg si det slik, det er ikke sånn at de lagene vi møter ligger i byer som er blant de største turistmagnetene i Europa. Enkelte ganger er vi på reise i rundt 20 timer før vi er fremme i byen der vi skal spille. Det kan være ganske slitsomt og da er det greit å legge til en dag ekstra til oppholdet.


Rolige dager

Dagen før kamp benyttes til litt hvile, møte, og en treningsøkt i kamphallen.
-Vi følger en mal når vi er ute og reiser, en vi kjenner godt. I kveld er det kun middag på programmet, etter den kan jentene slappe av eller rusle en tur ut. Det ligger et flott kjøpesenter tvers over gaten for hotellet, jeg mistenker at det kan bli lagt igjen noen kroner der i løpet av kvelden og morgendagen. Lørdag starter vi med en sen frokost, det er ingen felles aktiviteter før etter lunsjen som er i totiden. Da begynner vi å dra oppmerksomheten inn mot det vi er her for. Før treningen i Magvassey Sport Hall gjennomfører vi et videomøte hvor vi ser nærmere på vår motstander, slik at vi skal være forberedt på det som skal gjennomgås på treningen. Når det er gjennomført er det tilbake til hotellet og klart for middag. 


Thea Mørk har shoppet litt - Larviks facebookside.På selve kampdagen merker man tidlig at stemningen er skjerpet. Mat er ekstra viktig denne dagen. Vi spiser sen frokost og lunsjen spiser vi 5 timer før kamp.  Et par timer etter det fyller vi på med litt brødmat. Vi tar alltid med mye brød og kjent pålegg hjemmefra når vi er ute på tur. Innimellom maten ser vi også mer video og legger en siste finpuss på slagplanen. Vi er på plass i kamphallen senest en time og tjue minutter før avkast, også her er det mange fastlagte rutiner som må følges fra gang til gang, avslutter Tor Odvar.

Her kan du lese om e-cup fotballen til laget, Ole Gustav blir presset til å ha fotball som oppvarming. Selv om han ikke er helt fan av det: http://www.larvikhk.no/artikkel/150702 


Bildet er hentet fra Larvik sin facebook side :) 

Video av Larvik i Gyør: 

Intervjuer før kampen

http://www.op.no/larvikhk/article5935274.ece - Hvem er den beste keeperen, Katrine eller Cecilie? 

http://www.op.no/larvikhk/article5935168.ece - Leganger har en plan for å stoppe Løke. 

http://www.op.no/larvikhk/article5934855.ece - Tonje og Karo er også klare til å stoppe Heidi. 

Kampen går 17.15 på TV2 sport og sumo i morgen. Jeg får ikke blogget noe før etter kampen, siden jeg jobber fra 10-17. Rekker så vidt å komme meg hjem til kampen starter! Gleder meg masse, og håper det blir en jevn og spennende match.  VS = Hvem tror DU vinner i morgen? 

Jeg håper at Larvik klarer det, men jeg tror kanskje at Gyør vinner. Vi får se, ballen er rund :) Dere så jo hvordan det gikk med Norge i VM, de vant jo selvom de manglet flere viktige spillere. 

Et spesielt møte

Det blir et spesielt møte for Karl Erik, Ole Gustav og Tor Odvar Moen på søndag. Det er fortsatt en liten isfront mellom trioen, etter at Karl Erik ble sparket som trener. Nå er han trener for både Gyør og det ungarnske landslaget. Les hva han tenker her: 

http://sport.adressa.no/sport/handball/article224685.ece 

Vanskelig bortekamp for Larvik 

Det er knyttet atskillig ekstra spenning til Isabel Blanco (bildet) og Larvik-jentenes kamp mot Gyør i Champions League i Ungarn søndag 19. februar. Larvik jakter uansett poeng for å henge med i toppen av
sin gruppe.

 
 

Gyør
stiller til søndagens oppgjør med full pott etter to kamper, og håper den trenden fortsetter. Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad håper han får se sitt lag heve seg fra oppgjøret mot Itxako i forrige runde (uavgjort) både i forhold til å utnytte kontringsmulighetene bedre, og få flere treff på skuddene fra skytterne. Da kan det bli poeng også i Ungarn.

Gamle kjente
Gyør og Larvik har spilt mot hverandre flere ganger ? senest i Hovedrunden i Champions League i forrige sesong, der lagene vant hver sin kamp. Nå har Heidi Løke skiftet drakt og skal kjempe mot sine tidligere lagvenninner i Larvik, sammen med målvakt Katrine Lunde Haraldsen og ikke minst; den nye Györtreneren Karl Erik Bøhn, som naturlig nok kjenner de fleste Larvik-jentene svært godt?

Kampen i Györ, Ungarn starter kl 1715 søndag, og overføres på TV2 Sport 

(Handball.no) 

Toppkamp!


Karo, Amanda og Tonje klarte så vidt å stoppe Heidi Løke i sommer. 

Larvik møter Gyør på bortebane på søndag. De møttes også i sommer og da tapte de 28-23.
Kan de vinne denne gangen? 

Kampen går på TV2 sumo og TV2sport klokken 17.10 på søndag! 

Noen overraskelser.

Her er resultatene fra dagens kamper. De hadde problemer med å sende kamper på sumo i dag, dessverre!: 

Flint Tønsberg - Byåsen

Flint Tønsberg åpnet klart best, og var foran 15-10 til pause. Vestfoldingene hadde syv måls overtak på Byåsen før trønderne startet opphentingen. Byåsen gikk fra å ligge under 11-18 til å lede 21-20, før Flint reddet poenget med 23-23 ved full tid.

Toppscorer Flint: Kristiane Stormoen, 5 mål.
Toppscorer Byåsen: Ida Alstad, 7 mål.

Fredrikstad - Larvik

Drøyt 1100 tilskuere sørget for folkefest i Kongstenhallen, og motivert av støtten fra tribunen, yppet Fredrikstad seg mot serielederne. Fredrikstad ledet 12-10 til pause, og holdt stand til 16-16. Men da var det slutt. Larvik overtok føringen og vant komfortabelt 28-19.

Toppscorer Fredrikstad: Tina Bjerke, 4 mål.
Toppscorer Larvik: Tine Rustad Kristiansen, 8 mål.

 Vipers Kristiansand - Gjøvik

Gjøvik-maskinen har begynt å male for alvor, og selv uten en gravid Else Marte Sørlie Lybekk, tok Gjøvik begge poengene i sør. Gjestene ledet 11-9 til Vipers etter halvspilt kamp, og drar hjem med to poeng og 26-23 i bagasjen.

Toppscorer Vipers: Kristine Lunde Borgersen, 8 mål.
Toppscorer Gjøvik: Jaqueline Anastacio, 6 mål.

Njård - Levanger

Et målfattig oppgjør i Njårdhallen gav nye poeng til et hardt kjempende Oslo-lag. Njård er tabelljumbo, men har med 18-16 seier mot Levanger sørget for at laget for alvor har kontakt med særlig kvalikplassen, med bare tre poeng opp til Sola. Det stod 8-8 til pause, i følge kamper online.

Toppscorer Njård: Ingvild Flovik, 4 mål.
Toppscorer: Silje Katrine Svendsen og Silje Mari Berget, begge 4 mål hver.

Tertnes - Sola

"Super-onsdagen" ble avsluttet med poengdeling i Bergen. Sola er i en bølgedal, men kjempet til seg ett poeng med 26-26 mot Tertnes. For Tertnes gjør poengtapet at medalje virker enda mindre sannsynlig. Det stod 14-12 til pause i Haukelandshallen, men Sola overtok initiativet i store deler av 2.omgang.

Toppscorer Tertnes: Maren Roll Lied, 5 mål.
Toppscorer Sola: Susann Jøraandstad, 7 mål.

Møter Fredrikstad i kveld

Linn Kristin Riegelhuth Koren kan slå en åtte år gammel scoringsrekord i Larvik.

Det skjer trolig i eliteseriekampen mot Fredrikstad onsdag.

Riegelhuth Koren står med 1274 mål på 197 kamper i eliteserien for Larvik før onsdagens kamp. Det betyr at hun kommer til å slå Lina Olsson Rosenbergs interne scoringsrekord, dersom hun scorer åtte mål eller flere mot Fredrikstad.

Rosenberg stoppet på 1281 mål i eliteserien i den perioden hun spilte for Larvik. Da hadde hun spilt i Larvik i 12 sesonger. Det står at kampen sendes på TV2 sumo klokken 19.00 :) 

Larvik - Itxaco

Kampen i går ble jevn og spennende. Jeg var ikke helt enig i alle dommeravgjørelsene, men sånn er det vel som regel. Jentene bommet også på en del sjanser i går, spesielt i 1.omgang + at Sulland ikke var helt seg selv. Så sånn sett kan de skylde litt på seg selv at det ''bare'' ble uavgjort, men dommerne kan få litt av skylden. 1 poeng er bedre enn 0 poeng. Jeg legger ut noen av bildene her, resten finner du på min facebook side (larvikognorge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kan være på vei til Viborg.

For en liten stund siden meldte Amanda Kurtovic at hun ikke ville bli værende i Larvik, og nå ryktes det om at hun går til Viborg. Les mer her: http://www.op.no/larvikhk/article5926557.ece
I følge dans tv2 så skal hun spille for Viborg neste sesong: http://www.dagbladet.no/2012/02/13/sport/handball/amanda_kurtovic/larvik_hk/20221440/?utm_source=Dagbladet.no

Bildene fra kampen i går kommer litt senere i kveld :) Siden jeg ikke blogget noe i helgen fikk jeg ikke skrevet at Tine hadde bursdag i går. Hun ble 32 år og kåret til banens beste etter kampen i går :) 

 

Intervju med Nora Mørk

Vet ikke om jeg har lagt dette ut før, så da gjør jeg det for sikkerhetsskyld. Dette er et intervju med Nora Mørk angående skaden hennes, osv. Artikkelen er hentet fra op.no (Skriften er hemme, vet ikke hva som skjer) :


Når Nora Mørk får på seg Larvik-trøya igjen etter et år med kneproblemer blir det fritak fra godteriregelen.

Men når det blir vet hun fortsatt ikke. Og ja, det frustrerer henne ganske mye til tider. Jumpers knee i begge knærne, fulgt av ny operasjon for overproduksjon av arrvev, brudd i begge senene under knærne, løs del av menisken i et kne og x antall slagskader etter tøffe fall på banen. Lista er lang. Det som startet som et tre måneder avbrekk er inne i sin niende måned og fortsatt tellende.

- Først fikk jeg beskjed om at jeg skulle være klar etter tre måneder. Så gikk det fire og så opererte jeg igjen etter fem og nå har det gått ni måneder. Så det har vært tungt, sukker Mørk.

Hun synes det er kjipt og ha fått høre forskjellige klardatoer som man har tatt såpass feil av.

Følelsene rundt skadeproblemene har dratt henne ned på bunnen tidvis, men det aller verste er uvissheten. ? Det mest frustrerende er at jeg ikke har noe tid å gå ut fra. Jeg føler jeg er villig til å prøve det meste for å bli frisk, men det er en type skade hvor man må prøve seg fram. Det er ikke noe mal på hvordan man skal trene seg opp.

Så da trener hun det hun kan. I hodet, i hallen og hos fysioterapeut. Forrige uke var en opptur.

- Jeg har stått litt i forsvar og skyter stillestående. Bare det er mer enn jeg fikk lov til forrige gang. Der kommer gledene hennes inn og humøret stiger raskt. Å være med laget på tur i helgen var også humørskapende, men samtidig en påminnelse om at hun fortsatt er utenfor det mest sentrale. Nemlig banen. - Jeg har savnet å være på tur med laget og det gjør meg ingenting å bo i bag, trene to ganger om dagen og sitte å snakke med jentene. Det har jeg virkelig savnet. Håndballhodet har hun holdt oppdatert ved å studere kamper av seg selv på video. - Jeg har sett sikkert 200 timer håndball, gjetter Mørk.

Den lange tiden på sidelinjen har gitt henne et nytt perspektiv på drømmeyrket.

- Jeg er veldig håndballinteressert og når jeg ikke får lov til å drive med det jeg har aller, aller mest lyst til, så gjør det vondt og gir en kjip følelse. Hun misunner lagvenninnene og vet i alle fall at hun skal sette pris på hver trening, hver tur og hver kamp når hun er tilbake igjen. ? Plutselig er man skadet og så sitter du der da, sier hun klokere fra sine egne erfaringer. Det at friskmeldingen ikke står der med en dato sprer også tankene over på noe hun har hatt på ønskelisten lenge. ? OL har jeg hatt som mål i flere år og tenkt at det skal jeg være med på i 2012. Det visner jo litt når jeg ser at jeg fortsatt har en lang vei å gå. ? Jeg har lyst å spille på landslaget i mange år fremover, og hadde det ikke vært OL i sommer så hadde jeg vært roligere på det. Jeg vet at hvis jeg ikke blir frisk til da, så kommer det til å gjøre veldig vondt, erkjenner Mørk.

Hun har tenkt mye på hvordan det blir å endelig spille igjen. Gleden over å få på drakt og shorts og være en del av laget.

-  Det er nesten litt fjernt for meg å tenke på å spille kamp. Jeg er både langt unna og rett rundt hjørnet føler jeg. Den nye hverdagen etter opptreningen vil bestå av mye tilpasset trening i årene som kommer. Noen gjentakelse av et slikt år vil hun helst aldri ha igjen, så da må hun innfinne seg med litt kjipere trening innimellom. ? Jeg er bare 20 år og det er ikke sånn det skal være. Men jeg har valgt håndball og når det er sånn kroppen min reagerer, må jeg ta hensyn til det.

Når comebackdagen endelig kommer for Nora Mørk blir det opphevelse av godteriloven som hun og tvillingsøster Thea har pålagt seg.

- Vi har lovet å ikke spise noe godteri før etter sommeren, men den dagen jeg spiller igjen skal vi spise kake, ler 20-åringen. Hun er spent på hvordan spillet hennes er etter et såpass langt avbrudd. Avslutningen på fjoråret likte hun ikke spesielt godt og lysten på bekreftelse at hun fortsatt kan er stor. ? Jeg kommer til å bli skuffa hvis jeg er skikkelig dårlig. Jeg har vært redd for å miste det jeg har. Det jeg er god på. Men så har jeg hatt et par treninger med trøkk og finter så jeg vet jo at det ligger der. Så får Larvik-tilhengerne smøre seg med enda litt mer tålmodighet i påvente av oslojentas oppofrende spill på LHKs høyreside.Den ene drar og den andre blir.

Nå er det klart at Ida Alstad blir i Byåsen, hun blir der i to år til :) Mens Mari Molid har bestemt seg for å gå til Levanger hvis de ikke rykker ned i 1.divisjon. Grunnen er at hun får for lite spilletid i Byåsen! 

Det blir ikke noe mer blogging denne helgen. I dag skal jeg på fotballcup, i morgen skal jeg jobbe fra 10-17 før jeg reiser til pappa og på søndag skal jeg til Larvik for å se på kamp :D Så da ønsker jeg dere alle en god helg, så blogges vi på mandag :) 

Disse kampene går på TV denne helgen: 

Fre 10.02 1800 Drammen - BSK/NIF Menn Postenligaen TV2 Sumo
           
Lør 11.02 1455 Stabæk - Storhamar Kvinner Postenligaen TV2 Zebra/Sumo
  1710 Haslum HK - FyllingenBergen Menn Postenligaen TV2 Zebra/Sumo
           
Søn 12.02 1630 Larvik HK - Itxako Navarra Kvinner CL-Hovedrunde TV2/Sumo
  1800 Sandefjord HB - Nøtterøy Menn Postenligaen TV2 Sumo
  1800 Elverum - HK Herulf Moss Menn Postenligaen TV2 Sumo


 

En glad nyhet (eller to).

Først vil jeg si at Camilla Herrem er å se på Golden Goal i dag klokken 20.30. Det går på TV2 Zebra :) 

Nå er det klart at både Linn Sulland og Tine Rustad Kristiansen skal spille for Larvik en god stund til. 

Sulland og Kristiansen forlenger 
//larvikhk.no

''Linn har tegnet en kontrakt på minimum to år (2014) og  skal vi si maksimum 10 år'' fortalte Ole Gustav Gjekstad. 

'' Tine  har forlenget med tre år (til 2015), men jeg regner med at begge blir her til deg går av med AFP (de mener sikker til de går av med pensjon eller no) . For oss er det deilig å få med seg to støttespillere videre, som i år har vist seg viktigere for laget enn noen gang tidligere. Nok et eksempel på at det kan være greit å komme inn i klubben, men ekstremt vanskelig å komme seg ut fra'' 

Ole Gustav ser også etter flere forsterkninger, les mer her. OGG ser etter en ung høyre kant, og en som kan skyte med venstre. I tillegg er interessen for Kristine Lunde.Borgersen også stor, les mer her


Linn er i sin tredje sesong for klubben, hun har spilt 110 kamper og scoret 576 mål. Linn har 3 NM- gull, 2 seriegull og Champions Leauge gull. 

Tine er inne i sin 10.sesong for klubben. Hun har spilt 382 kamper og scoret 1352 mål. Hun har vunnet 9 NM-gull, 8 seriegull, Champions Leauge og cupvinnercup gull.  

Tine inviterer også til bursdagsfest på søndag, da kommer Itxaco på besøk.  Kjøp billetter her. 

 

> Hva synes du om at Tine og Linn forlenger? 
> Vil du se Kikki i Larvik?
> Skal du på kamp på søndag? Det skal jeg :D  

Seier :D

Linn-Kristin Riegelhuth Koren (bildet) og resten av Larvikjentene vant ganske komfortabelt mot Vipers Kristiansand i Arena Larvik onsdag kveld.


//op.no

-Jeg er godt fornøyd med hvordan vi gjennomfører denne kampen, sier Larviktrener Ole Gustav Gjekstad. Vi starter med litt for mange bom, og burde vel hatt 8 mål etter 7 minutter i steden for 3, men det kom seg. Jeg syns vi spiller bra i de fleste faser av spillet og nå begynner også stabiliteten å komme, fortsetter Gjekstad.

Det blei en målfattig innledning på kampen mot Vipers, men utover i omgangen løsnet det og Larvik kunne gå til pause med en ledelse på 18-9.

-Jeg syns vi har bra fart i beina i dag, og jeg er godt fornøyd med at vi får brukt hele laget i kontringene våre i dag. Det er fortsatt mer å gå på, men her har vi framgang, sier Larviktreneren. Vi får også trent en del på noen nye og litt lengre angrepskombinasjoner i dag, og det syns jeg så bra ut. Nå gjelder det å være skjerpet mot Itxako på søndag. Jeg tror gruppa blir veldig jevn, så hvert mål teller, avslutter Gjekstad.

Kristine Lunde Borgersen blei kåret til Vipers beste spiller i kampen, og hun blei også toppscorer for laget fra Kristiansand med 5 mål.

Tine Rustad Kristiansen blei kåret til Larviks beste spiller, og kampens toppscorere blei to ganger Linn med 8 mål hver.

Nå venter Itxaco i Arena Larvik på søndag. Kampen begynner kl. 16.45. Møt opp og støtt Norges og Verdens beste jenter!

Kampfakta:
 

Larvik ? Vipers Kristiansand 34-20 (18-9)
Arena Larvik, 539 tilskuere
Larviks lag: Lene Rantala, Heidi Strømsvåg ? Tonje Larsen, Mie Sophie Sando, Sara Breistøl, Isabel Blanco, Tine Rustad Kristiansen 6, Kari Mette Johansen 1, Karoline Dyhre Breivang 2, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 8 (3), Linn Jørum Sulland 8 (2), Thea Mørk 3, Pernille Wibe 3, Amanda Kurtovic 1.
Toppscorer Vipers Kristiansand: Kristine Lunde Borgersen, 5 mål.
Utvisninger: Larvik: 2x2 min. Vipers 5x2 min.
Dommere: Vegard Kalløkkebakken, Varde IL og Magnus Muri Nygren, Fjellhammer IL

Personlig synes jeg Linka skulle fått banens beste prisen. Hun scoret 8 mål på 8 skudd, og sto godt bakover. MEN Tine var også god, så sånn sett var det ikke urettferdig at hun fikk den.  Ellers gjør vel de fleste en god kamp. 
Vet ikke hva som har skjedd med Amanda, men i dag hadde hun 1 mål på 5 skudd. Synes ikke hun har vært helt der hun var før jul i det siste. Mot FCM på fredag bommet hun på to! Håper det kommer seg, og det regner jeg med. Vi vet jo hva Amanda kan :)  Karo var heller ikke helt med i dag, selv om hun står godt bakover. Linjespillerne gjør en god jobb, det er Pernille som spilte mest. Isa spilte i kanskje et kvarter, og Mie fikk ca 10 minutter. Linn får med seg 8 mål (på 12 skudd), hun spilte en god kamp. Thea satt alle sine sjanser! Forsvaret står godt, og Rantala redder også en del. Det glipper litt bakover på slutten, men Larvik prøvde litt forskjellig. Plutselig spilte Sara Breistøl venstre back, og Heidi Strømsvåg fikk prøve seg mellom stengene. Ellers gjorde de andre det bra, håper det fortsetter på søndag :) 

Her kan dere lese en litt morsom artikkel om LHK og skadehelbreding: 
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/vestfold/1.7987791 

De skal passe seg for Kikki.

I morgen er det klart for nye kamper i Postligaen. Flere kamper sendes på sumo fra 18.00 :- )
Larvik møter Kristine Lunde- Borgersen og Vipers Kristiansand klokken 19.00, som du også kan se på sumo. Kikki er på vei tilbake i storform, og scoret 11 mål mot Sola i forrige uke. Flere av målene kom bak i fra banene. Så Larvik gjengen må passe litt på henne i morgen. 

 
I desember sto Karo og Kikki sammen for Norge, i morgen står de på hver sin banehalvdel. Kampprogrammet for i morgen:

Ons 08.02 1800 Byåsen - Stabæk Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
  1800 Storhamar - Tertnes Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
  1800 Elverum - Drammen Menn Postenligaen TV2 Sumo
  1800 Levanger - Flint Tønsberg Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
  1800 Sola - Fredrikstad Bkl Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
  1830 Follo - Runar Menn Postenligaen TV2 Sumo
  1900 Larvik HK - Vipers Kristiansand Kvinner Postenligaen TV2 Sumo
  1900 Haslum HK - Sandefjord HB Menn Postenligaen TV2 Sumo
  1900 Gjøvik HK - Njård Kvinner Postenligaen TV2 Sumo

 

Det er så kjipt :/

Nå er dommen klar... Tine Stange blir ute i 8-10 måneder. Dette sto på Larvikhk.no: 

MR-undersøkelsen av Tine Stanges skade viser at hun har pådratt seg en skade både på fremre korsbånd, indre sidebånd og ytre menisk i høyre kne.

Behandlingen av disse skadene er allerede i gang, og består først i ca. 6 uker med sidestabiliserende skinne for at sidebåndet tilheles, før operativ rekonstruksjon av fremre korsbånd kan utføres, sannsynligvis i kombinasjon med reparasjon/ fjerning av meniskskaden.

Endelig tidspunkt for og detaljer i den operative behandlingen styres av behandlende ortoped. Etter vellykket fremre korsbåndsrekonstruksjon er det vanlig å regne med en opptreningsperiode på 8-10 måneder før full retur til denne typen idrett, for Tines del betyr dette forhåpentligvis håndballspill rundt nyttår neste sesong. 

Det vil si at OL drømmen til Tine blir knust, dessverre. En annen som også kan miste OL, er Nora Mørk. Du kan lese om hvordan det har vært å være henne de siste månedene her: http://www.op.no/larvikhk/article5916423.ece


Jeg satt faktisk å snakket med venninna mi om dette her istad (om skaden til Tine, osv), og vi kom frem til at det er veldig små marginer. Det kunne ha vært en av de andre på laget som hadde fått den skaden for alt vi vet, det er rett og slett bare uflaks. Jeg synes det er veldig kjipt for både Tine og Nora, spesielt siden jeg så at Tine ble skadet... Hun hylte av smerte, og jeg skjønte med engang at dette gikk veldig dårlig. I tillegg kom hun akkurat fra en skade, og var på vei oppover igjen. Nei, uff. Livet er hardt og brutalt til tider!

Angående ''Månedens spillere'' har jeg lagd headerne, men jeg må bare få satt dem inn på bloggen. Det skjer i løpet av kvelden :) 

Blir i Byåsen!

Camilla Herrem signerte på nytt for Byåsen i dag. Vingen har fått flere tilbud fra større klubber både i Norge og utlandet, men velger nå å bli i Trondheim.

 - Jeg har tenkt mye på hva jeg skulle gjøre til neste år, og har kommet fram til at det beste er å signere to nye år for Byåsen, sa Herrem like før kampen mot europacupkampen mot polske Lubin i dag.

 Herrem kom til Byåsen i 2006
 //http://sport.adressa.no/sport/handball/article223130.ece

Samling for hjemlige spillere.

Mari Molid (bildet) og 17 andre spillere fra hjemlig liga samles i Oslo fra 16. - 19. februar. Det er lagt opp til mange gode treningsøkter, men ingen kamper under samlingen.

Norges Håndballforbund har tatt ut følgende spillere til samlingen: http://www.handball.no/p1.asp?p=34802

 Spillere som spiller i utlandet og er opptatt med Champions Leauge deltar ikke!

Bilder fra kampen i går :)

Legger ut noen liker der det er en del bilder fra kampen i går :)
#88.0">
http://jensanton.nordestgaard-foto.dk/#88.0

 

http://sports.webshots.com/album/582273436urnKWO?start=0

 

http://www.aroundtheworld.dk/handball/fcm_lhk_030212/index.html

 

http://www.op.no/larvikhk/article5913934.ece

Njård - Larvik

Bedre sent enn aldri, hehe :-)) 


Soving på jobb er kanskje ikke så smart? Haha


Der var vi våkne igjen ja... 

 


:(  
Banens beste


 Fantastisk :D

Larvik fikk en drømmeåpning på Hovedrunden, og for Isabel Blanco ble det et herlig gjensyn med sin gamle hjemmebane.

Det er ikke ofte FCM gir fra seg poeng i egen hall, og det er ikke så mange ukene siden at Viborg måtte se seg kraftig slått i Ikast. I kveld var de rett og slett sjanseløse mot aggressive larvikjenter som ville vinne en hver duell.  Som så mange ganger før var oppskriften et godt forsvar og en fantastisk Cecilie Leganger helt bakerst.

I tillegg var angrepsspillet variert og godt, spesielt i første omgang, og en ekstra ros for godt undertallsspill. Den delen av kampen vant Larvik 4-1.

Karoline Dyhre Breivang tok ansvar fra distanse, noe som så ut til å komme som en gedigen overraskelse for FCM. Linn J. Sulland hang seg på, og varierte fint med gode innspill til Isabel Blanco og skudd i mål. Isabel var strålende på linja og kom fra kampen med fem mål og en rekke 7-metere.

- Jeg har tenkt så lenge på denne kampen, og hvordan det ville bli å komme tilbake, forteller en strålende fornøyd Isabel Blanco. Jeg er så utrolig glad på lagets vegne, men også veldig fornøyd med at jeg lyktes så godt i mitt eget spill i begge ender av banen. 

Målscorere for Larvik:
Linn Jørum Sulland 6 (9 skudd), Isabel Blanco 5 (5 skudd), Karoline Dyhre Breivang 5 (9 skudd), Kari Mette Johansen 4 (4 skudd), Linn-Kristin Riegelhuth Koren 3 (3 skudd) og Tine Rustad Kristiansen 3 (4 skudd)
Øvrige fakta:
Tilskuere: 2010
Utvisninger: Larvik 4 x 2. FCM 1 x 2.


Jeg synes jentene spiller en veldig god 1.omgang, men så detter de litt ned i andre. Etter hvilen ble det mye feil og bom på klare sjanser! Alt i alt gjør de en god kamp, og spesielt bakover står de bra.  Cecilie spiller en veldig god første omgang, men detter også litt ned etter pause. Larvik skal helst ha 2/3 poeng på borte bane + 9 poeng hjemme for å gå videre til semifinalen, så denne seieren var viktig. Det blir tøft fremover når de skal møte Itxaco og Gyør! 

Dagens beste spiller var helt klart Isabel Blanco. Hun treffer på fem av fem skudd, står solid bakover og skaffer noen straffer. Gjorde vel kun en feil i løpet av kampen, men den ble raskt glemt. Karo hadde en strålende 1.omgang med 4 mål på 5 skudd, men ble litt svakere i 2.omgang. Også Kari Mette og Linn Sulland gjør sakene bra før hvilen, men blir også litt borte etterhvert. Linka hadde en god periode der Larvik var to mindre, scoret på en straffe og fyrte av et fantastisk skudd. På slutten av omgangen plasserte hun ikke skuddene godt nok, bommet også på en straffe. Tine K bommet også litt mye, men hun og Linka fikk inn en flyver. Elsker den Larvik varianten! 

Drømmeåpning!
Bilde er tatt fra larvikhk.no

 

Jeg driver å fikser bildene fra Njård - Larvik kampen. Det kommer litt senere i kveld :) 

> Så du på kampen?
> Hvem synes du gjorde det bra i dag?  

Månedens spillere.

Nå har jeg fått telt opp stemmene, og jeg velger å ta den som fikk mest stemmer på facebook og den som fikk flest stemmer her på bloggen. Siden jeg tror det er noen som bare følger facebooksiden og har stemt der, mens noen bare har stemt her. Så da får leserne bestemme en og facebook følgerne stemme på en. (Da blir det kanskje flere som stemmer både her og på facebook, men det får gå). 

Det spilleren som fikk hele 30 stemmer på facebook ble Linn Jørum Sulland. (0 på bloggen). 

Det var Isabel Blanco som fikk flest stemmer her på bloggen, 7 stykker hadde stemt på henne (+ 2 stemmer på facebook).  
Sammenlagtlista: 
1. Linn Jørum Sulland 30 p  - Flest på facebook
2. Heidi Løke 17 p (F: 14 og B: 3) 
3. Camilla Herrem 16 p  (F: 10 B: 6)
4. Amanda Kurtovic 10 p (F:10)
5. Isabel Blanco 9 p - Flest på bloggen. (F2, B:7)
6. Linn-Kristin Riegelhuth Koren 7p (F:1 B:6) 
7. Tine Stange 6 p (F: 1, B: 5)
8. Cecilie Leganger 6 p (F: 6) 
9. Kristine Lunde-Borgersen 5 p (F:2, B3)
10. Kari Mette Johansen 2 p (F1, B:1)
11. Kari Aalvik Grimsbø 1p (F:1)
11. Marit Malm Frafjord 1p (F:1)
11. Ida Alstad 1p (F: 1)
11. Katrine Lunde Haraldsen 1 p (F:1)

F= Facebook og B= Bloggen

Jeg kommer til å gjøre sånn hver måned fremover nå, at det går ann å stemme på begge steder. . Jeg skal få fikset ny header i løpet av helgen :) 

«Minitropp» skal forsvare Larviks Mesterliga-triumf

Larvik starter i kveld kampen for en ny finale i den gjeveste europacupen i håndball, Mesterligaen.

Men den regjerende mesteren må i hovedrunden kjempe med færre spillere enn konkurrentene FC Midtjylland, Györ, og forrige sesongs finalemotstander Itxako.

Lagene kan bruke 16 spillere i kamp. Larvik stiller med kun 13.

Etter at Tine Stange ble skadet er det det vi har, sier trener Ole Gustav Gjekstad til tv2.no.

Den hardtskytende venstrebacken, som har slitt med skader i hele år, fikk en vridning i kneet i midtuke kampen mot Njård og blir ute lenge.

Nora Mørk er ennå ikke spilleklar etter sine kneskader. Katja Nyberg er ute av spill, og Gro Hammerseng og Olga Medvedeva er akkurat blitt mødre.

? Vi gjorde om angrepet noe da vi fikk Tine Stange tilbake fra skade. Når hun nå er ute igjen er vi tilbake der vi var. Vi har mindre å spille på, og en mindre å spille med. Vi er ikke noe dårligere rustet nå enn vi var i gruppespillet, men så er også motstanderne noe bedre, sier Gjekstad.

? Vi er avhengig av at de vi har treffer. Og det er et spørsmål om Tine Rustad Kristiansen og Karoline Dyhre Breivang holder i 60 minutter. De to er viktige både i angrep og forsvar. Vi får se om Tonje Larsen også kan bidra litt i angrep for å avlaste de to.

Larvik-veteranen som sliter med knærne ble hvilt mot Njård. Hun er klar mot FC Midtjylland, men mest som forsvarsspiller.

Cecilie Leganger er på plass, og Pernille Wibe som stod over mot Njård på grunn av sykdom er frisk igjen.

? Vi er godt forberedt på FC Midtjylland. De har varierte mye i det siste, så det blir spennende å se hvordan de er mot oss. Vi kan slå dem, sier Larvik trener Ole Gustav Gjekstad. Artikkelen er fra TV2 :) Kampen begynner 18.25, den går på TV2 sport og sumo! 
Intervju med tidligere FC Midtjylland spiller, Isabel Blanco her:  http://www.larvikhk.no/artikkel/149497 

En liten nyhet

Har egentlig ''fri'' til i morgen, men siden jeg ble ferdig med oppgaven min nå måtte jeg en tur innom her. Vil bare fortelle at Gro Hammerseng og Anja Edin fikk en liten gutt i dag :) Koselig! Gratulerer! 

Fri frem til fredag..

Jeg vil bare si at jeg tar en pause frem til fredag, på grunn av skolen! :- ) 

Bilder fra kampen kommer når pausen er over, også skal jeg telle opp alle stemmene og finne ut hvem som ble ''Månedens spillere''.  I tilegg er det kamp på fredag (skal si i fra den dagen også), Champions Leauge er i gang igjen. Larvik har allerede dratt nedover til Danmark, der de skal møte FC Midtjylland. Kampen kan du se på TV2 sport og sumo klokken 18.25, 3.februar :) 


Isabel Blanco møter sin gamle klubb, FC Midtjylland på fredag :) 

Tine Stange skadet seg jo som sagt i går, og det er usikkert på hvor alvorlig skaden er fortsatt. Dere får mer info på fredag hvis jeg hører noe mer. Jeg satt nesten med tårer i øya i går når hun lå på gulvet, hater når folk skader seg! Det er ekstra kjipt når Tine akkurat har kommet tilbake fra skadet også, skulle ønske det ikke hadde skjedd!!