februar 2013

Seier over Levanger

Det ble en solid 29-15 seier over Levanger i går, Linn Sulland ble toppscorer med 9 mål .Jeg så ikke kampen, siden jeg var på russerevy. I dag har jeg vært på skolen og  jobbet så derfor har jeg ikke fått blogget før nå. 

Larvik jentene har dratt til Ungarn der de møter Gyør klokken 16.00 på lørdag. Kampen ser du på tv2sumo  og tv2 sport. Jeg oppdaterer på facebook siden for dere som ikke har de kanalene. Du kan se et videointervju med Tonje Larsen HER og intervju med Gro/Anja/Karo HER!! Du kan også lese et intervju med Tine Rustad Kristiansen HER, hun er gravid og følger derfor med på jentene fra sidelinja.  

Håper alle får en fin kveld videre, også blogges vi litt senere. Blir ikke noe innlegg før på lørdag, siden jeg jobber i morgen også. Greit å tjene penger så jeg får dratt på litt håndballkamper, hehe.


Det blir et gjensyn med Heidi Løke og co i morgen.

 

Fikk du det ikke med deg?

Karoline Dyhre Breiang var gjest hos Hellstrøm inviterer i dag som jeg skrev i går. Fikk du ikke med deg episoden så kan du se den på TV3 play :) Der kan du også se episoden hvor Camilla Herrem var med hvis dere ikke har fått med dere den. 

I morgen spiller Larvik mot Levanger på bortebane klokken 19.00. Kampen sendes som vanlig på TV2 sumo :) 

 
Foto: TV3 play 

Siste nytt

En liten oppdatering.

Karoline Dyhre Breivang kan du se på TV3 i morgen klokken 19.30, da skal hun være med i Hellstrøm inviterer. Episoden ligger allerede ute på viaplay, hvis noen av dere har det :) Karoline sier i et intervju med Vestfoldbladet at hun trives med mel på fingrene. Du kan lese hele intervjuet her :)


Foto: Svein André Svendsen


Ellers har Stine Bredal Oftedal skrevet under en kontrakt med Issy Paris, du kan lese mer HER

Nora Mørk har hendene fulle, med både medieoppdateringer (facebook, twitter og instagram) og statistikk føring under kampene. Hun håper dette bare varer til mai, for da kan det hende hun kan bidra på banens i stedet for. 

 Dette ble skrevet for en stund siden, men Camilla Herrem skal opereres i hælsenen og blir borte fra håndballbanen en stund. Hun kan bli borte et halvt år, les mer HER

 

Klar seier

Nettet vårt var så ustabilt i stad så fikk ikke skrevet noe om kampen. Eller hadde bare tenkt til å lime inn det larvikhk.no skrev, siden jeg ikke så kampen selv. 

Larvik hadde som ventet ingen problemer med å kjøre over ettermiddagens motstander Gjøvik. Etter en underholdende 1. omgang ledet hjemmelaget 25-8 og tre av de 25 scoringene var av den spektakulære sorten.

Tre flyvere på ni minutter.

Allerede etter 3 minutter kom ettermiddagens første flyver. Den avsluttet Anja Edin med et herlig backhandskudd bak Gjøviks målvakt. Noen få minutter etter vendte Linn J. Sulland en pasning inn i Gjøviks 6-meter, den plukket Linn-Kristin Riegelhuth Koren elegant opp inne i feltet, etterfulgt av en strålende avslutning.
Ettermiddagens tredje flyver tok Gro Hammerseng seg av også den endte med en fin scoring.
Larviks første omgang var i det hele tatt meget god. Konsentrert forsvarsspill ble fulgt opp av fantasirikt kontrings- og angrepsspill. Andre omgang var ikke like god, men Heidi Strømsvåg ,som overtok målvaktsplassen fra  en god Lene Rantala, fikk god hjelp av gjengen foran seg, dermed ble det kun åtte baklengsmål i andre omgang også.

Anja Edin spilte en god kamp og ble fortjent kåret til banens beste. Linn Jørum Sulland var Larviks mest effektive spiller med sine 12 mål.

 

Kampfakta (handball.no):
Tonje 0 mål/ 0 skudd
Sara 1 mål/ 1 skudd
Isabel 8 mål/9 skudd
Karoline 1 mål/ 4 skudd
Gro 5 mål/5 skudd
Linka 3 mål/ 3 skudd
Kristine 1 mål/2 skudd
Linn 12 mål/ 13 skudd
Thea 0 mål/ 2 skudd
Pernille 4 mål/ 5 skudd
Kristina 1 mål/2 skudd
Anja 8 mål/9 skudd BANENS BESTE

Pauseresultat:
25-8
Sluttresultat: 44-16
Tilskuere:
396

 

Larvik - Gjøvik

Larviks håndballjenter fikk noen dager med egentrening etter det tunge tapet mot Györ sist lørdag.
Torsdag ettermiddag var gjengen samlet igjen, med blikket rettet mot kampen mot Gjøvik på lørdag og de tre ukene som avgjør alt i Hovedrunden i Champions League og det meste i Postenligaen, hvor Larvik har en luke på 6 poeng ned til nummer to, Byåsen.

Larvik har møtt Gjøvik totalt 19 ganger i obligatoriske kamper, hvor samtlige er vunnet. Mye skal gå galt dersom ikke det tallet er 20 etter lørdagens møte.

Gjøvik har hatt en tung sesong i Postenligaen. Etter en løfterik fjorårssesong hvor laget endte på 8. plass og deltagelse i sluttspillet, har de kun samlet 3 poeng på 16 kamper denne sesongen, og med det må nok klubben belage seg på en tur ned i 1. divisjon. Gjøviks ene seier kom den 23. september, da slo de Sola 27-25 på hjemmebane. Etter det har det kun blitt ett poeng til på kontoen. Det tok Gjøvik borte mot Levanger den 10. november.
Etter nyttår har de riktignok tapt samtlige kamper, men ved noen anledninger har laget vist at det bor mye håndball i laget. Byåsen brukte lang tid på å få kontroll i egen hall og slet seg inn til seier 27-24 og cupfinalist Stabæk kom helt bakpå i Nadderudhallen for to uker siden, men snudde kampen og vant 30-28.

Gjøvik mønstrer en meget ung stall denne sesongen, hvor veldig mange av spillerne er født på 90-tallet. På en plass har laget mye rutine, og det er på målvaktsplassen. Der har de Tone Wølner, med lang fartstid i topphåndballen og tidligere landslagsmålvakt Kjersti Beck.

Larvik vant sesongens første møte mot Gjøvik 39-15 i en kamp hvor ungjentene Kristine Breistøl og Mie Sando fikk rikelig med tid til å vise seg frem. De to markerte seg på en god måte med 5 scoringer for Kristine og 6 for Mie.

Larvik-Gjøvik, Postenligaen, lørdag 23. februar kl.1600 i Arena Larvik. Kampen går også på TV2 sumo

 
Tekst og bilde er hentet fra larvikhk.no :)  

Pause

Jeg lever enda, men siden Larvik og de andre andre lagene har vinterferie så blir det lite oppdateringer. Larvik spiller igjen på lørdag mot Gjøvik, kampen går på sumo. Jeg fortsetter med en liten pause frem til da :)

Larvik - Gyør BILDER


Straffe? NEI!


Cecilie var heller ikke fornøyd med avgjørelsen, og svarte derfor med å redde straffa. Det ser ikke sånn ut her, men ballen føyk ut igjen :D 
For en stemning!!

Fy søren for en stemning i går, og nok en gang har jeg vært med på å sette publikumsrekord i Arena Larvik. 4430 tilskuere, to av verdens beste lag og en spennende håndballkamp, kan det bli bedre? Nja, Larvik kunne kanskje ha vunnet, men det sånn er det. 

Angrepsspillet ødela mye i går, for forsvaret og keeperspillet var bra i store deler av kampen. Larvik tok for enkle avslutninger, gjorde mange feil og var alt for treige fremover. For all del Katrine var veldig god i går, men det var ikke den beste skytingen fra Larvik spillerne heller. Det sa både Gro og Ole Gustav etter kamp også! Flere av spillerne sto med 10 skuddforsøk, og ikke halvparten gikk i målet en gang. I tillegg ble kantene og strekspillerne brukt alt for lite. 

Som sagt så spilte Katrine en god kamp, Cecilie Leganger var god for hjemmelaget. Begge ble forøvrig kåret til banens beste for sitt lag.  Ellers var det ingen på Larvik som utmerket seg kjempe masse, det var bare Isabel som klarte å få full utteling på skuddene sine. Det skal sies at hun fikk 2 forsøk, hun burde blitt brukt mye mer. Strekkollega Heidi Løke spilte til godkjent, men det ble et par bom på henne også. 

Bildene fra gårsdagens kamp kommer litt senere i kveld :) Skal prøve å få lagt ut en liten video også, hvis jeg klarer. 
 


En smakebit, Katrine jubler etter redning! :) Og Heidi er selvfølgelig fornøyd med det! 


Husk match!!

Nå sitter jeg på toget på vei til Larvik, gleder meg masse til kamp. Den går på sumo og tv2 zebra!! :)

Appen på ipaden vil ikke samarbeide så det blir ingen bilder i innlegget.

Utsolgt!

Klokken 12.15 i dag måtte Larvik stenge billettsalget til Larvik - Gyør. Herregud så gøy dette blir, jeg bestilte togbilletter i går så nå blir det kamp på meg også. Det tar 2,5 timer en vei, så det blir tilsammen 5 timer på tog. Reiser i 12.30 tiden og er hjemme igjen i rett etter midnatt. Er det verdt det? ÅJA!! 

Dette sto på larvikhk.no:

Trykket på billettsalget har vært formidabelt de siste dagene, så stort har det vært at klubben måtte stenge salget kl.1215 fredag ettermiddag.

Samtlige seter og ståplasser er revet bort, denne kampen kommer til å få den rammen som den fortjener. Informasjonssjef i Larvik HK Tor Odvar Moen har ikke opplevd maken.

-Vi er kanonfornøyde. Dette løfter arrangementet til nye høyder og jeg vet at spillerne elsker å spille under slike rammer. Jeg tror muligens at vi måtte stenge dørene i Bergslihallen for mange år siden, ellers har vi ikke vært i nærheten av dette.Vi torde rette og slett ikke å selge flere ståplasser enn det vi har gjort. Vi har PW Cup i byen, og der vil samtlige lag få ståplassbilletter. Det kan fort bli 1000 deltagere eller fler som kommer på kampen, avslutter Tor Odvar. 

Det er europacup kamp på lørdag, dette bildet fant jeg bare på TV2 sumo :) Linka og Anja gleder seg nok til i morgen! 

 
Kampen kan du se på TV2 Zebra og  TV2 sumo klokken 17:45! 

Hellstrøm inviterer...

Fikk med meg nå at Camilla var med på Hellstrøm inviterer i dag klokken 19.03 (altså litt for sent). Heldigvis ligger episoden ute på TV3 PLAY HER eller på søndag klokken 15.00!!  Så det er bare å se episoden, til og med Harald Bredli dukket opp på skjermen i dag! 

Karoline Dyhre Breivang dukker også opp virket det som, det så ihvertfall sånn ut på introen. Da er det bare å følge med fremover, det går på TV3 klokken 19.30 hver dag!  

Solid seier over Flint...

Det ble en 34-24 seier over Flint i dag, og kampen ble aldri spennende. De ledet med 10 mål i stort sett hele andre omgangen, til pause sto det 18-10. 1. omgangen vil jeg si var veldig bra, Kristine Breistøl,Pernille Wibe  og Anja sto frem i angrep. Pernille og Kristine sto også bra i midtforsvaret sammen med Karoline. I andre omgangen var det Linn Sulland, Lene og Pernille som skilte seg ut, i tillegg til Karoline bakover. Det glapp litt for enkelt i forsvar enkelte ganger etter hvilen, og det ble litt rot fremover innemellom. Alt i alt var det godkjent fremover, men de må jobbe litt med forsvaret frem mot helgen. 

Anja Edin ble banens beste. Helt ærlig synes jeg Pernille Wibe hadde fortjent den i dag, hun satte 7 av 7 og sto også solid bakover.  Det er min mening da ihvertfall :) 

Her er Pernille i duell mot en Randers spiller

Andre resultater i dag: 

En liten bombe, Vipers vant 28-24 over Byåsen. Tertnes slo Gjøvik 31-17, Stabæk knuste Levanger 29-19, Glassverket vant over Oppsal 30-34 og Storhamar vant 26-21 over Sola :) 

Neste kamp for Larvik er til helgen mot Gyør, det blir spennende. Jeg har tenkt til å ta toget (som bruker nesten 3 timer tror jeg, bare for å få med meg den kampen!!!) 
 

Vestfold duellen

Larvik møter Flint om en time, kampen ser du på sumo eller så oppdaterer jeg på min facebookside (link til høyre)!!  

Hurra for ....

Tine Rustad Kristiansen som fyller 33 år i dag. Hurra :D 

Uff det er ikke alltid så lett å huske disse bursdagene, av en eller annen grunn tenkte jeg plutselig på at Tine faktisk hadde bursdag i dag. Det er jo ikke for sent for klokken har ikke passert 00.00 enda! 
Tine spiller ikke for Larvik denne sesongen, grunnet graviditet. Hun og forloveden Tom Albertsen venter barn i juni :) Hun slet med en akilles før sommeren og har nå operert den, nå har hun god tid til å trene den opp. Tine sa til larvikhk.no før jul at hun ønsket seg tilbake på håndballbanen etter fødselen! 

 

Tine fikk mye ansvar for Larvik i fjorårets sesong, grunnet at Tine Stange var skadet og Gro Hammerseng var gravid. Nå har hun og Gro byttet roller :)

 

En til på lista..

Tidligere har Kari Aalvik Grimsbø og Tine Rustad Kristiansen fortalt at de venter barn, Tine Stange fikk en gutt i januar, nå er det Kari Mette Johansen som er i lykkelige omstendigheter. Hun har slitt litt med skulderen den sesongen og har derfor bare spilt 4 kamper hittil. Nå blir det tribunesitting ut sesongen og muligens ut neste. Hun sier til larvikhk.no at planen er å komme tilbake på håndballbanen, men at det tar hun når den tiden kommer. Jeg håper jo selvfølgelig hun kommer tilbake på banen, hehe.Kari Mette ga seg på landslaget etter OL gullet i fjor, og har kontrakt med Larvik ut neste sesong (13/14). 

Det blir spennende å se hva som skjer på venstrekanten i Larvik neste sesong. Sara Breistøl legger som nevnt tidligere opp, mens Kari Mette ikke får spilt når hun er gravid naturlig nok. Da har de bare Thea Mørk igjen. Det går noen rykter om at Linn Gossè kanskje kan komme til Vestfold klubben, uten at jeg skal si for mye om det.

foto: larvikhk.no

 Gratulerer så mye til Kari Mette og Fredrik, og lykke til :D  

For en fight..

I går braket til løs i Montenegro og det ble som ventet en tøff match. Det ble mer fighting og dueller enn fin håndball, fremover var det ikke så mye å skryte av egentlig. Larvik fikk 20 mål bak Buducnost sin keeper, men heldigvis fikk de bare 18 mål bak Leganger. Det var spenning fra start til slutt og jeg vurderte nesten å slå av mot slutten. Det var Larvik som kjempet hardest og de kunne ta med seg 2 viktige poeng hjem. Deilig. 

Forsvaret i går var bra, selv om det til tider glapp litt. Det å slippe inn 18 mål i CL er allikevel over godkjent spør du meg. Leganger reddet to (?) straffekast, i tillegg skøyt Buducnost to baller over målet. Det var fremover Larvik slet litt. Det ble for mye sideveis og for mye inn i midten, og det gikk så treigt til tider. Det ble aldri noe spill ut på kantene heller. Stakkars Thea Mørk fikk et kontringsmål ellers sto hun å veivet med armene for å vise at hun var ledig på kanten. Linka fikk ta et par straffer, men fikk bare to/tre baller ut på sin kant. De kunne ha brettet ut spillet mye mer. Ellers synes jeg Isabel gjorde en god 2.omgang i går, da fikk hun også mer å jobbe med. Det må være hardt å være innepå streken der, hun fikk mye juling.  

Alt i alt, det var ikke ensuper håndballkamp hvis man skal se på bom/feil, osv.. men det bar mye fighting og det er sånn det skal være i Champions League. To poeng er to poeng, og disse var viktige for veien mot en semifinale. Seier på bortebane er i seg selv en god prestasjon! Neste kamp for Larvik er på onsdag, borte mot Flint. Deretter møter de Gyør i Arena Larvik på lørdag. 
Jeg er veldig usikker på om jeg får dratt på kampen, siden det er ingen av de jeg pleier å reise med som kan. Nå vurderer jeg faktisk toget så jeg får sett på den. Vi får se hva som skjer i løpet av uka :) 

 

MATCHDAY og usikker fremtid.

I dag møter Larvik fjorårets Champions League vinner, Buducnost, i Montenegro. De fikk seg en smell mot disse i fjorårets semifinale, og det var ikke en morsom kamp å se på. Husker jeg satt å vrei meg i sofaen og synes det var bittelitt flaut. 13 mål på 60 minutter, det var pinlige saker. Dette sto på facebook sidene dems etter fjoråretskamp: 

Det gjør vondt å tape håndballkamer. Det gjør enda mer vondt å tape semifinaler i Champions League... og det gjør fryktlig vondt å bli spilt ut slik som Larvik Håndballklubb gjorde i går. Det var nok mange av oss som rett og slett ikke klarte å følge kampen på TV de siste minuttene. .. Men ett skal våre konkurrenter vite! Vi blir sterkere av motgang, vi blir mer motivert og vi blir inspirert av at våre omgivelser har tro på det vi gjør. Selv med gårsdagens motgang eller kanskje nettopp på grunn av gårsdagens motgang! 


Det var vel skadesituasjonen som spilte litt inn i fjor, Karo hadde fått mye ansvar både i Larvik og for Norge, Tine K var nesten alene fremover på venstrebacken, Linka og Linn sto alene på høyresiden, osv. . Allikvel så skulle det laget som var på banen ha klart et bedre resultat, MEN i fjor er i fjor. Forsvaret og keeperspillet var bra, det var fremover spillet som ødela. I år der i mot er det nye sjanser, og vi har flere fordeler i år. Gro Hammerseng er tilbake, Anja har blitt hentet til klubben og Kristine Breistøl har kommet godt i gang etter en tid med skade. Jeg gleder meg til morgendagens kamp og håper det blir en bedre opplevelse mot Buducnost i år. Jeg tror Larvik ser på fjorårets kamp som en motivasjon, og at de tenker at i år er det helt nye sjanser. 


Cecilie Leganger sier til OP.no at jentene er klare til match, men hun er selv usikker på fremtiden i klubben. Hun trenger å tenke på saken og er usikker på om hun skal velge Larvik eller urkeslivet. Les mer og se videointervju med henne HER Kampen sendes på TV2 sport og sumo fra klokken 19.00. Det kommer også oppdateringe rpå min facebookside :) 

Nå må han kjempe sin livs tøffeste kamp!

I går kom nyheten om at Karl Erik Bøhn har blitt rammet av blodkreft, ingen hyggelig lesning. Karl Erik har vært bort i mange tøffe kamper i sin håndballkarriere både som spiller og trener, nå må han kjempes sin livs tøffeste og viktigste kamp noen sinne. Jeg håper virkelig at han blir fort frisk igjen, alle mine tanker går til KEB!

Karl Erik ledes de ungarnske håndballjentene til EM bronse så sent som i desember, men nå er han sykemeldt i 6 måneder. '' Dette er ikke en sitasjon jeg har ønsket å komme i, men når jeg først har blitt rammet av alvorlig sykdom, er jeg innstilt på å fighte til siste slutt.'' - KE til op.no. 

? Karl Erik har vært gjennom tøffe tak på andre områder. Han er en konkurransemann og en fighter. Det tror jeg kommer godt med nå, sier den norske landslagssjefen til TV2.

Bøhn blir kastet i luften - Her blir Karl Erik Bøhn kastet i været av sine ungarske spillere etter at EM-bronsen var sikret. - Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Du kan lese mer om hva de andre håndballprofilene sier til den ungarnske landslagstreneren HER og i dagens VG! 

 

Match

I dag kan dere se Terntes-Larvik på sumo klokken 18:30 :)

Månedens spillere JANUAR

Månedens spillere denne måneden ble.... *trommevirvel*

Header ble fikset iløpet av uka :) 
 

Hurra for Anja

Anja Edin fyller 30 år i dag, gratulerer så mye til deg :) 

Hun har vært et friskt pust i Larvik siden hun kom dit i august. Hun fikk sjansen på landslaget igjen etter to år, og der gjorde hun det også godt. Det endte med at Anja ble kåret til EMs mest verdifulle spiller, morro og fortjent!
Månedens spillere blir avslørt i kveld :) 
 

Månedens spillere JANUAR

Det er på tide å kåre årets første månedens spillere, du kan stemme på TO stykker (landslagsspiller eller Larvikspiller). Avstemninga varer frem til 04.02.2013 klokken 18.00 (altså til mandag)!  

Fellesamling i Skien

Da har Thorir og Mia tatt ut en tropp som skal på treningssamling 14.-17.februar. De hjemlige spillere som ikke spiller Champions League er kalt inn. Dette er en fellessamling med juniorjentene og U-laget for jenter. Det spilles IKKE landskamper! 

 

Nr Navn Klubb Født Kamper/mål
1 Silje Solberg Stabæk Håndball 16.06.1990 023/000
2 Stine Lidèn Storhammar IF 31.05.1988 000/000
3 Alma Hasanic Glassverket IF 13.05.1989 000/000
4 Sanna Solberg Stabæk Håndball 16.06.1990 008/007
5 Linn Gossè Tertnes Håndball Elite 25.06.1986 016/029
6 Karoline Næss Stabæk Håndball 24.07.1987 034/013
7 Stine Bredal Oftedal Stabæk Håndball 25.09.1991 054/063
8 Veronica Kristiansen Glassverket IF 10.07.1990 000/000
9 Mari S. Molid Levanger HK 08.08.1990 045/031
10 Kamilla Sundmoen Storhamar IF 28.08.1985 001/005
11 Betina Riegelhuth Storhamar IF 17.06.1987 001/001
12 Thea Mørk Larvik HK 05.04.1991 000/000
13 Stine Skogrand Tertnes Håndball Elite 03.03.1993 000/000
14 Maja Jakobsen Storhamar IF 28.03.1990 014/005
15 Hege Løken Levanger HK 31.08.1993     000/000
16 June Andenæs Byåsen Elite 09.06.1983 001/001
17 Susann Iren Hall Våg Vipers 17.09.1990 003/000
18 Lise Løke Storhamar IF 21.09.1984 000/000

Reserver,  kan bli kalt inn på kort varsel:
 
  Emily Stang Sando Flint IL 08.03.1989 002/000
  Marie Tømmerbakke Oppsal IF Håndball 10.01.1993 000/000
  Malin Holta Sola HK 09.06.1993 000/000
  Christine Homme Stabæk Håndball 08.10.1990 001/000
  Tonje Løseth Viking TIF 01.01.1991 000/000
  Jeanett Kristiansen Glassverket IF 24.12.1992 000/000
  Maren Roll Lied Tertnes Håndball Elite 15.01.1992 000/000