februar 2014

Seriemestere igjen!


Foto: Larvik Håndballklubb

Kan avgjøre det i kveld

I dag kan Larvik avgjøre det, de kan vinne serien for 16.gang. De leder serien overlegent med 10 poeng over andreplassen, og trenger bare 1 poeng til for å vinne. Dette kan de avgjøre mot Oppsal i kveld klokken 19:00. Kampen ser du å TV2 sumo :)  


Seriemestere 2012/2013. I kveld kan de ende opp med gullet igjen. 
Foto: Larvikognorge.blogg.no


Toppoppgjøret!


Byåsen - Larvik 23- 30 (12-12) 
Det var som vanlig jevnt i starten, men Larvik dro litt i fra etter 13 minutter av 1.omgang. Mot slutten av omgangen ledet LHK med tre mål, men med utvisning på både Jeanett Kristiansen og Gro Hammrseng kom Byåsen hakk i hæl igjen. Camilla Herrem er som alltid sikker og sørget for 12-12 til pause. Også Herrem startet målshowet i 2.omgang, men Tine Stange var ikke villig til å gi bort en seier. Det var jevnt de første minuttene, men så vinket Larvik hadet og sørget for en liten luke. Etterhvert ledet de med både 3, 4 og 5 mål. Begge lag scoret jevnt og trutt utover, men mot slutten var det Larvik som regjerte. Tre mål på rappen av Anja,Tine og Linka sørget for en 7 målsledelse. Denne ledelsen holdt helt ut og Linn S sørget for en 30-23 seier med en straffe helt på slutten. 
Larvik spilte uten Isabel Blanco (skade), Tine Kristiansen (liten skade), Karoline Dyhre Breivang (syk), Kari Mette Johansen (mammaperm), Kristina Bille (gravid), Tonje Larsen (gravid) og Thea Mørk (skade). Sofie Heidi Lund og Frida Bjaaland var heller ikke med. 

Linn Sulland scoret 7 for Larvik og Camilla Herrem med 6 for Byåsen. 

Banens beste Byåsen: Camilla Herrem (Er som alltid sikker, 6 mål på 7 forsøk i kveld)
Banens beste Larvik: Tine Stange 5 mål (Var veldig god i andre omgang sammen med Anja Hammerseng- Edin og Sulland. Cecilie Leganger var også en av de beste i kveld)

  
Foto:Byåsen                         Foto: Svein Andrè Svendsen

Nytt toppoppgjør til helgen

Fra kampen på onsdag:

''Jeg følger mest med på Larvik, så får skrevet mest om den. De møtte Tertnes, som frem til i dag lå på 2.plass i serien. 

Var litt spent på om de kunne gi Larvik litt kamp, men det ble det lite av. En solid 16-12 ledelse til pause, ble til 35-23 tilslutt. Tertnes hang dog med i 1.omgangen,men etter hvilen var det Larvik som var sjefen som vanlig. Til tider står Larvik bra bakover og keeperne Alma/Lene står godt. Blir noen glipper her og der, og de kan bedre bakover. 
Linn Sulland var god før hvilen, i sin 100 seriekamp (tror jeg de sa), men slet litt etter pausen. Karoline D. Breivang og Anja Hammerseng- Edin var skuddvillige, og førstenevnte ble kåret til banens beste. Karo spilte både ba og strek i perioder, og er vel det vi kaller en potet. Hun kan brukes til alt :)  Ellers synes jeg Vilde Johansen vise gode takter på linja med 3 mål på 5 min. 

På Tertnes var det  Marie Liljegren som ble banens beste. Landslagsstjerna Linn Gossè scoret  8 mål og var også toneangivende. 

Larvik spilte uten Cecilie Leganger, Tine Stange (satt på benken), Thea Mørk og Isabel Blanco.'' 


På søndag møter de Byåsen, som nå ligger på 2.plass, så det blir spennende. Lurer på om de klarer å gi Larvik kamp, eller om det blir en like overlegen seier der. Gleder meg ihvertfall :) 


Disse to skal kjempe om seier


 Hvordan tror du det går på søndag? 

Vant et, og tapte et.

I går møtte Larvik HK Buducnost på bortebane. Dette er vel en av de vanskeligste bortebanene å spille på, så de hadde en tøff oppgave foran seg. 
Larvik måtte ha med seg ihvertfall 1 poeng for et håp om semifinale. Det klarte de, men de kunne faktisk fått 2.

Larvik startet bra og ledet 3-1. Deretter kom Buducnost oppunder ganske kjapt. Hele omgange ble preget av dårlig angrepsspill, men godt forsvar fra begge lag.Cecilie Leganger var strålende i mål og forsvaret var som sagt veldig bra. Til pause sto det 8-7 til Buducnost. Utover i andre omgangen var det Buducnost som hadde overtaket, og ledet med 12-9. En veldig god periode for Larvik, med en god Cecilie Leganger i spissen sørget for at Larvik kom tilbake. Dessverre holdt det ikke 100 %, tiltross for at Larvik 1 minutt før slutt ledet 19-18. Da hadde også Buducnost en spiller utvist ut kampen. En dårlig forsvarsfeil ødela, og det sto 19-19. Et skudd fra Nora Mørk gikk rett i keeper, og Linka fikk ikke ballen i mål på returen. Men 1 poeng er bedre enn ingen poeng, men om det er nok til å gå videre? Det får vi bare vente å se.

Neste CL kamp er mot Buducnost på hjemmebane. Kan de klare å ta begge poengene da? Det får vi håpe!

 


Cecilie mot Buducnost i 2011/2012 sesongen 
Foto: larvikognorge.blogg.no

FAKTA
Champions League, Hovedrunden
Buducnost (MNE) ? Larvik HK 19-19 (8-7)

S. C. Moraca, Podgorica
5000 tilskuere
Målscorere Larvik: Nora Mørk 8, Anja Hammerseng-Edin 4, Karoline Dyhre Breivang 2, Gro Hammerseng-Edin 2, Jeanett Egebakken Kristiansen 1, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 1, Lise Løke 1.
Toppscorer Buducnost: Cristina Neagu 5.
Utvisninger: Buducnost 3x2 min., Larvik 2x2 min. 

(handball.no) 

#håndball #championsleague #larvikhk 

Det er nå det gjelder..

I kveld gjelder det, når Larvik møter Buducnost i Champions League. Hittil har de tapt to av to kamper, mot Krim og Gyør og må vinne i kveld for å ha noe sjans til å gå videre til semifinalen. 
Når de ikke en semifinale er det første gang siden 2008/2009 sesongen, da røyk de allerede i gruppespillet.

Larvik har møtt Buducnost flere ganger tidligere, og sånn har de siste møtene gått:

 Semifinalen 2010/2011. 
Larvik - Buducnost  endte med en 25-20 seier hjemme. De to mest rutinerte sto frem, Gro Hammerseng og Tonje Larsen scoret begge 6 mål hver. Ceilie Leganger var også god i målet, mens Heidi Løke kjempe på streken. 

Returoppgjøret var veldig spennende. Larvik hadde 5 mål å gå på, men det ville ikke si at de la seg flate av den grunn.
Det sto 15-10 favør Larvik til pause, og det ble en spennende andre omgang. Jeg husker Kari Mette Johansen spilte en bra kamp, både fremover og bakover. Linn Sulland og Linka R. Koren ble toppscorer med 5 mål. Det jeg også husker var at Olga Medvedeva fikk komme innpå og hun satte inn en skikkelig suser, og Tonje Larsen satte vel inn et mål på direkte frikast rett før pause. Selv om de i en periode i andre omgang ledet med 9 mål, lå de plutselig bare 3 mål foran. Heldigvis holdt de den ledelsen ut kampen og var i sin første CL finalen noensinne. De vant senere over Itxaco i finalene, og ble det første norske laget som vant CL noen gang i kvinnehåndball. 


Glade jenter i  heksegryta. 4500 Buducnostsupportere ble helt stille på tribunen.

Semifinalen 2011/2012
Det er som å gå fra himmel til helvette. Med to seiere i 2010/2011 sesongen, ble det noe annet denne gangen. 
 
Det ble et knepente 20-22 tap på hjemmebane og håpet var ikke ute av den grunn. Linka spilte en god kamp med 8 mål, men bommet på en god sjanse mot slutten. Dette var også noen flere gjorde i den kampen.  Cecilie Leganger var vel den som holdt oss inne i kampen. Isabel Blanco og Tonje Larsen var bautaer bakover. 

Så var det denne returkampen da. Absolutt en kamp man egentlig ikke vil ta opp igjen, men sien vi har en oppsummering så må vi vel.
Resultater 23-13 sier vel sitt. 
Fremover var det helt forferdelig, men bakover skal de ha skryt. Cecilie Leganger sto vel en av sine beste omganger i 1.omgangen, og gjorde så resultatet ikke så verre ut. Det sto bare 10-7 til pause, 17 mål på en hel omgang tilsammen. Det sier jo sitt når toppscoreren til Larvik, Linn Sulland, bare scorer 3 mål i løpet av kampen.  Nei, denne kampen håper vi ikke på en gjentagelse av. 
Det var tilslutt Budcnost som sto med Champions League pokalen etter å ha vunnet mot Gyør i finalen. 
 
Buduknust 2012/2013
En jevn bortekamp endte med seier 20-18.
Bakover var det ingenting å si på, og Leganger var god på straffer. Isabel spilte en god 2.omgang for klubben. 
 

Så var det hjemmekampen, og her sier også resultatet sitt.  28-16 på seier å hjemmebane, en fantastisk prestasjon.
De eldstre og rutinerte sto frem, Gro Hammerseng ble toppsocrer med 8 mål. Karoline D. Breivang og Linka R. Koren med 5 mål hver.
Etter 17 minutter sto det 10-1 på tavla, nesten ikke til å tro. Karo og Gro sto som bautaer i forsvaret, og Cecilie var fantastisk.  13-5 til pause og 28-16 tilslutt. 

Ingen av lagene sto igjen som vinnere denne sesongen, men Larvik kom seg til finalen mot Gyør. Der tapte de, dessverre!  
OP.no vartet opp med denne forsiden på nettsiden sin


 Som dere ser har det vært veldig varierende resultater de siste sesongene. Buducnost har vist seg som sterke hittil i år, og er en av de tøffeste motstanderne. De spilte uavgjort mot Gyør, og slo Krim 30-15. Larvik har tapt 2 av 2 kamper, mot Gyør og Krim. 

Følg med på kampen på TV2sportskanalen og sumo.  

Fått med noen i teamet :)

Jeg spurte om det var fler som kunne tenke seg å bli med i bloggteamet, og det var det. ^
Jeg har opprettet en felles blogg som alle innleggene blir lagt på etterhvert. Den blir nok annonsert i løpet av neste uke :) 


Nå har Larvik kommet frem til Podgorica. De skal spille kamp mot Buducnost til søndag, og må vel egentlig vinne denne for å ha sjanse til en semifinale. Det er derfor mye som står på spill og spillet til Larvik må heves betraklig. Det har vært mye feil og bom or Larvik i de to første kampene og det må vekk nå, de klarer ikke å vinne hvis de fortsetter som før. Forsvaret har som regel stått veldig bra, og keeperne har vært gode. Dessverre har ikke jentene fulgt opp fremover. 
Bakspillerne har slitt veldig, både Tine og Anja spesielt. De har ikke klart å være på toppnivå. Ellers har også Gro Hammerseng - Edin og Nora Mørk sviktet litt fremover, og tildels Linka. Sistnevnte hadde dog en strålende kamp mot Gyør sist fredag, så vi får håpe det fortsetter. De eldre og rutinerte må ta ansvar, for heller ikke de yngre har glimtet til.  
Den gode nyheten er at Kristine Breistøl har gjort comeback, og blir muligens plassert i forsvar. Blir spennende å se hvordan hun gjør det :)

 Larvik hadde en god dag mot Vipers i går, og vant 37-19. Tine Stange ble banens beste :) 


Foto: larvikognorge.blogg.no  - NM FINALENSøndag 16.02. klokken 19.55 på TV2 sportskanlen og sumo.  

Blogg prosjekt

Hittil har jeg blogget alene, og til tider kan det være litt vanskelig. Jeg lurte derfor på om noen kanskje ville være med å skrive litt? 

Blogg.no har begynt med gruppeblogg som jeg ville prøve å teste ut, og jeg håper noen kanskje vil være med på det? Jeg hadde håpet å kanskje fått skrevet mer om alle lag og ikke bare om Larvik og Norge. For det er som regel dette bloggen handler om. Jeg vil fortsatt ha hovedfokus på de, men håpet kanskje noen kunne hjulpet meg med de andre lagene? + de spillerne som spiller i utlandet.  Eventuelt også om noen kunne skrevet litt på engelsk? For der er ikke jeg så stødig, hehe. 

Får jo ikke så mye respons på innleggene, men jeg ser jo at mange er innom så håper noen vil være med. 

Jeg vil fortsatt bruke denne bloggen, men på blogg.no sitt nye prosjekt tror jeg man kan samle alle innlegg på en side. Har ikke fått testet det ut enda, men håper jeg får en anledning hvis jeg får flere med i teamet.  Ser jo at flere andre har laget håndballblogger, så hadde vært gøy å samlet alle på et sted. 

Jeg har laget en ny blogg som da blir hovedbloggen, også må de andre bloggene legges til på den (dette ordner jeg) 
Legg igjen en kommentar eller send en melding på facebook siden min her: https://www.facebook.com/pages/Larvikognorgebloggno/162364813811283 hvis du vil. 
 
Ble bisatt i dag..

I dag ble Karl Erik Bøhn bisatt i Sandefjord kirke. PÅ VG.NO kan du se både video og bilder fra bisettelsen, det samme på OP.NO
Karl Eriks egne minneord kan leses HER, og talen til datteren kan sees HER . Må ærlig si at jeg ble veldig rørt av talen, sterkt gjort! 

Flere av KEB's håndballvenner var tilstede, blant annet søstrene Mørk, Linn-Kristin Riegelhuth Koren/ Einar Riegelhuth Koren, Kari Mette Johansen, Tine Stange,Karoline Dyhre Breivang, landslagssjefen, Bent Svele, Marit Breivik, Linn Sulland, Gro Hammerseng-Edin, Ole Gustav Gjekstad og Cecilie Leganger. I tillegg kom også Ungarnsstjernen Anita Gørbitz. 


Han har betydd mye for Norsk håndball, sa Bent Svele til NRK. Også Marit Breivik hadde gode ord om den tidligere landslagsspilleren: '' Han var utrolig opptatt av at spillere skulle lykkes''. Mange beskriver KEB som et ja menneske, og en person som setter alle før seg selv. Det er også noe jeg har fått inntrykk av, gjennom media. Han var en fantastisk trener og person. 

'*Det er vondt å stå her i dag'', sa Linn-Kristin Riegelhuht til TV2. Se VIDEO HER (nederst i artikkelen). 
''Han var en utrolig fin fyr som jeg har masse gode minner om  fra Larvik'' - Tonje Larsen til VG

BØHN BISETTES: Kranser ved båren til Karl Erik Bøhn før bisettelsen i Sandefjord kirke tirsdag. Den tidligere landslagsspilleren og håndballtreneren døde 48 år gammel etter ett års kamp mot kreften. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Hvil i fred <3
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix 

HÅNDBALL-NORGE SAMLET: Linn Kristin Riegelhut ankommer Karl Erik Bøhn sin bisettelse i Sandefjord kirke tirsdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Flere av Larvik jentene var tilstede, blant annet Linka R Koren, Tine Stange og Kari Mette Johansen! 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix  

En gjentagelse - Månedens spillere

Nok en gang ble disse to kåret til månedens spillere, akkurat som i september i fjor :) 

Dette er to fightere, som aldri gir seg!!

Tap og en verdig hyllest

Det ble tap for Larvik mot Gyør i går. Hjemmelaget kom best i gang og gikk opp i en 3-0 ledelse, men så kom Gyør tilbake. Med hjelp av en strålende Anita Gørbitz, Heidi Løke og Katrine Lunde i mål så gikk det som det måtte gå. Mye bom og uendelig med feil førte til at Larvik gikk på et 6 målstap, og nå blir veien vidre mot final4 vanskelig.  Det er selvfølgelig ikke umulig, men med det spillet de har vist hittil så kan det bli tøft. Jeg håper de får prellet at seg feilene nå og kommet sterkere tilbake. 

De to som utmerket seg hos Larvik var Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Cecilie Leganger. Linka scoret 5 mål på 5 forsøk, og ble etterhvert tatt av banen i andre omgang (?). Skjønte ikke helt den, men det får da være. Cecilie Leganger startet kampen, men ble byttet ut i løpet av omgangen. Hun startet bra, men ble litt borte etterhvert. Lene Rantala sto ut omgangen og litt etter hvilen, men pga en ball i ansiktet fikk hun beskjed om å gå av banen. Skal sies at Lene også var god i går etter min mening. Cecilie kom innpå og reddet den ene ballen etter den andre og hun sto fantastisk de siste 15 minuttene. Dessverre klarte ikke lagvenninne å sette ballen fremover. 

Før kampen ble Karl Erik Bøhn hyllet både av den norske og ungarnske fansen. Det var vanskelig å holde tårene tilbake under talen til Bjørn- Gunnar Bruun Hansen, og du kan se litt av talen HER
Du kan også se klipp fra minnevideoen som ble sendt HER
Det var en fin og verdig hyllest synes jeg, og familien hans satte også stor pris på det! 


Spillerne var tydelig preget.. ikke så rart. 
Foto: Dagbladet

Cecilie sa dette  gråtende til VG etter kampen: ''Karl Erik var en kjempe fyr. Han var utrolig positiv entusiastisk. En trener etter mitt hjerte. Han har betydd veldig mye for meg''


Hvil i fred, Karl Erik <3

De forrige møtene i bilder

De tre siste møtene mellom Larvik og Gyør har jeg vært så heldig å fått sett i Arena Larvik. To ganger har jeg dratt med toget (2 1/2 time hver vei) alene for å få med meg toppoppgjøret. Denne gangen må jeg og kameraet mitt bli igjen grunnet jobb. Sånn er det når man blir eldre, men det får gå. Her er ihvertfall noen bilder fra de tidligere oppgjørene: 


12. mars.2012: 
Larvik måtte vinne for å gå videre til semifinalen, og det gjorde de.
 Kom på nå at Karl Erik Bøhn ledet laget den gangen og jeg fant et bilde av han (blant alle de 300/400 bildene). 17.febraur.2013
Larvik går på en smell på hjemmebane i hovedrunden. 
 

Finalen 2013: 
Larvik taper for 3.gang denne sesongen, i selve finalen. Det går heller ikke veien i finale nummer 2, og Gyør blir Champions League vinnere.Toppoppgjør og minnemarkering

I morgen er det duket for toppoppgjør i Champions League. Larvik møter Gyør på hjemmebane, og dette er en viktig kamp etter lørdagens tap. Også for Gyør er det vikitg med poeng, de mistet et mot Budcnost i helgen, oppgjøret endte 23-23. 
Det er ikke bare kamp mellom lagene, men også flere kamper i kampen: Strekene skal kjempe. Heidi Løke er tilbake på gammel hjemmebane og får tøff konkurranse. 
Det er litt usikker med Isabel enda, jeg har ikke hørt noe om hvordan det går med henne etter skulderskaden.
Hvis ikke Isa blir med, så blir det en ren søskenduell (hvis Lise er klar etter fingerskaden) . Anita Gørbitz - Ungarns stjernespiller. 
Anja Edin - Kan være med å snu en kamp hvis det går veien, men mot Krim hadde hun ikke dagen. Vi får håpe hun får en revanjs i morgen. 


Keeperduellen - den er alltid vikitg. Cecilie og Katrine er keepere i verdensklasse, men hvem vinner?
Cecilie har vært ute lenge, men sto visst greit mot Krim i helgen. Tiltross for tap. 


Nora har kommet tilbake med et brak denne sesongen, men får tøff match av Katarina Bulatovic. (bilde er fra hennes tid i Buducnost). 

Alle bildene er tatt av meg :) 


I tillegg skal Karl Erik Bøhn minnes, han var delaktig i begge klubbene. Han var en del av Larvik fra 2002 til 2011 og bidro til Larviks sterke prestasjoner, spesielt ute i Europa. Selv om det ble litt kluss mellom han og klubben i årskifte 2010/2011 har han vært en viktig brikke for klubben. Alle spillerne ga han en minnebok før han gikk bort, og jeg leste i et intervju at han rakk å lese alle på lørdagen før han gikk bort.  Dette satte han visst veldig god pris på. Klubben har også uttrykt at KEB betydde veldig mye for klubben og at de mistet en god venn på søndag.
Han var i Gyør i 4 måneder før han tok over det ungarnske landslaget.  Selv om han ikke ble så lenge i Gyør så satte han sitt preg på laget, og blant annet Gyør stjerne Anita Gørbitz satte stor pris på KEB. Han ledet også Ungarn til EM bronse i 2012, og jeg var så utrolig heldig å få med meg dette i Serbia. Dette var en stor prestasjon av laget, og KEB som ledet dem :)  

I samarbeid med Kreftforeningen skal han hedres med både video, minneord og et minutts stillhet. Du kan lese om markeringen HER
Jeg skulle så gjerne ha vært der, men jeg må dessverre jobbe. Sånn er det noen ganger, dessverre. Jeg håper ihvertfall det blir en verdig markering og en god kamp for klubben i mitt hjerte. 


 Lagene møttes fire ganger forrige sesong og da tapte Larvik alle gangene. Kan det snu denne sesongen? 

Larvik - Gyør klokken 20:00 på TV2 sportskanalen og TV2 sumo 

Hurra :)

I dag har en av Norges håndballyndlinger bursdag :) Jeg snakker selvfølgelig om Anja Edin, som blir 31 år!
HURRA :D   PS: For dere som lurer så er Thea Mørk dessverre ute med korsbåndsskade. Hun blir ute en lang stund. Kjipt for både Larvik og Thea selv.  

Månedens spillere JANUAR

Larvik har hatt litt en variabel start på sesongen, men noen lyspunkter er det alltid. Landslaget har ikke spilt noe enda, men har funnet noen nominerte uansett. 

A) Larvik HK  

1. Nora Mørk - Er Larvik suverene toppscorer og gir seg aldri. Kan gjøre noen små tullefeil her og der, men retter det fort opp igjen
2. Tine Stange - Har kommet sterkt tilbake og hatt flere gode kamper. Hadde ikke en så god kamp mot Krim, men ellers har det vært bra.
3. Isabel Blanco - Fighter og er en viktig brikke i forsvaret.

B) Landslaget

1. Heidi Løke - Ble nominert til Årets spiller for 2013, nok en gang. Nådde ikke helt opp, men nok til en nominasjon. 
2. Katrine Lunde - Samme som  Heidi Løke :) En viktig spiller både for Norge og Gyør. 
3 Veronica Kristiansen - Postligaens toppscorer med 91 mål, sammen med Nora Mørk.   Som vanlig kan du stemme på EN fra Larvik og EN fra Norge. 

Dere kan stemme frem til 07.02.2014! 

Hvil i fredHar ikke så mye mer å si. Hvil i fred, Karl Erik <3 


Krim - Larvik

I dag smeller det, endelig er Champions League i gang igjen. Dessverre får jeg ikke sett på kampen siden jeg skal være med venner, men min kjære medhjelper Rikke har sagt at hun skal oppdatere på facebook. Greit med flere som kan oppdatere litt :) KJØR PÅ!! 

Kampen sendes på TV2 sportskanalen og sumo klokken 20.30!!