mars 2012

Sånn blir Leganger kampklar

Cecilie Leganger har bodd og studert i Bergen, mens hun har spilt Champions Leauge kamper med Larvik. Det har blitt lite trening med de andre jentene, men hun trener for seg selv. Du kan se hvordan her: 

http://www.tv2.no/sport/handball/slik-blir-leganger-kampklar-3746508.html 

Takk til Slagelse for linken :)  

 


Foto: Larvik sin fanside på facebook.


De har fortsatt en sjanse.

Jaja, da ble det tap i dag. Det ble faktisk litt jevnere enn fortventet, og to mål er ingenting i håndball. Eller Larvik må nå vinne med tre mål borte i Montenegro, tøft. Allikevel som Sara Breistøl skrev på twitter: '' Det har skjedd større mirakler enn at vi vinner med 3 på bortebane #jesusgikkpåvannet''  Ingenting er umulig, det samme mener Ole Gustav Gjekstad.    Tonje Larsen er også positiv, tross tap!
Jeg synes jentene sto godt bakover, men de rotet bort flere klare sjanser. Linka spilte en god kamp, men bommet på slutten da det virkelig gjaldt. Kari Mette fikk flere gode sjanser, Isa fikk noen, osv, osv. Noen ganger synes jeg jentene skøyt bare for å skyte, de kunne ha brukt lengre tid med ballen i noen tilfeller. Cecilie Leganger var god i dag, samme med Karo. Det blir kanskje litt mye spilletid for enkelte, noe også Thorir sier (trykk for å lese mer). Det er som sagt få bakspillere, og spesielt Karo må stå ganske mye på banen. Nå bruker de jo Amanda som playmaker i noen perioder da, så hun får noen pauser. Det at Larvik har kommet seg til en semifinale er utrolig bra med tanke på hvor mange spillere de har ute med skade/fødselspermisjon De har et godt lag uansett, men som sagt: De har lite å rullere med, i forhold til i fjor og flere blir ganske slitene når de må spille 60 min i hver kamp. 

? Vi kan fortsatt klare det
Se flere bilder fra kampen her

Mine bilder kommer i morgen. I tillegg skal jeg få satt i gang månedens beste spiller kåringen, den ble litt forskinket. Les hvorfor her: http://larvikognorge.blogg.no/1333053097_mnedens_spillere__lit.html 

 

Valcea spiller sin første semifinale mot Györ søndag.Den går på TV2 sport 5 og sumo! 

FAKTA
Larvik - Budućnost 20-22 (12-12)
EHF Champions League, semifinale 1. kamp.
Larvik: Lene Rantala/Cecilie Leganger ? Tonje Larsen 1, Isabel Blanco 3, Tine Rustad Kristiansen, Kari Mette Johansen 1, Karoline Dyhre Breivang 2, Nora Mørk, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 8, Linn Jørum Sulland 4, Olga Medvedeva, Thea Mørk, Pernille Wibe, Amanda Kurtović 1.
Toppscorer Budućnost: Bojana Popović 6, Katarina Bulatović 6.
Dommere: Michael Badura/Jaroslav Ondogrecula (SVK)
Utvisninger: Larvik 2x2 min., Budućnost 6x2 min.
Returkampen spilles søndag 8. april kl. 19.00 i Podgorica.

Kan de gjenta suksessen?

For andre år på rad møter Larvik Buducnost i semifinalen, og i fjor var det bare glede etter kampene. 


I hjemme kampen var det Tonje Larsen og Gro Hammerseng som ble to avgjørende spillere, begge satt inn 6 mål hver. Pauseresultatet var 13-10, og tilslutt sto det 25-20. Larvik hadde et bra utgangspunkt før de dro til heksegryta i Montenegro helgen etter. 
Les mer om kampen her


Foto: Peder Torp Mathisen


Foto: Peder Torp Mathisen  - Gleder meg til å se denne jenta igjen i morgen!!


Foto: Peder Torp Mathisen

17.april.2011 ble en historisk dag for Larvik Håndballklubb, for første gang var de videre til en Champions Leauge. Kampen i Montenegro endte 27-24. Linka og Linn ble toppscorer med fem mål hver, mens Kari Mette var treffsikker med fire mål på fem skudd. Hun hadde ikke hatt en god hjemmekamp, men sto frem når det virkelig gjaldt. 
Les mer om kampen her.


 Foto: Torgrim Skogheim  - Kari Mette i farta! Det var bare jubel og glede etter kampslutt i fjor. 


Foto: Torgrim Skogheim


Publikummet til Buducnost lagde masse bråk både før og under kampen i fjor (Les mer her). Det endte med at Larvik HK måtte beklage seg etter kampen. I år har de sørget for ekstra sikkerhetsvakter, for de vil ikke at det skal gjenta seg. http://www.op.no/larvikhk/article5993897.ece


I morgen braker det løs igjen, hvordan tror du det går da? 
 

Larvik - Buducnost, hvordan ender kampen?
  
pollcode.com free polls 

Jeg gleder meg sykt til å sitte på tribunene, det blir sikkert ern fantastisk stemning der i morgen! Kampen begynner 16.45, og du kan også se den på TV2 Zebra. Eller du kan bestille billetter på larvikhk.no og komme i hallen :) 

Gratulerer med dagen! :)

I dag har supertvillingene Katrine og Kristine bursdag, de fyller 32 år! Gratulerer så mye :)  

Månedens spillere - litt forskinket.

Pga mye å gjøre, og noen dager med sykdom har jeg glemt ''Månedens spillere''. Jeg velger å vente med kåringen til etter 31.mars (etter første semifinalekamp), også holder jeg avstemning i et par dager :) 

Skal se om jeg kanskje får satt i gang en liten konkurranse også, hvis jeg finner en premie å gi ut på kampen! Vi får se.  


Bilde: Ken Thomas Topel - du kan like facebooksiden hans her!  Larvik HK 17.mai.2011 med den fine CL pokalen. 

 

Enda et comeback.

Da er det klart at Olga Medvedeva også kommer tilbake på lørdag, bare to måneder etter fødeselen! 

 Jeg driter i om jeg noen minutter på banen eller bare på benken. Jeg er bare kjempe fornøyd med å være tilbake,sier Mevedeva til TV2 sporten. 

Ole Gustav er fornøyd med to comeback. 

- Comebackene gir spillergruppa større trygghet. Olga kan komme inn og gjøre en god jobb i forsvar, mens Nora er dødelig i angrep. Etter 11 månedeer ute holder hun likevel et godt internasjonalt nivå. 

Jeg gleder meg som en unge til å se på kampen på lørdag. Billettene ble bestilt samme dagen som de ble lagt ut!! 


Nå er det ihvertfall to spillere til med i troppen, og det er flere å bytte på. Positivt!!!

 

Årets lag!

Årets lag er kåret i kvinnenes postliga, og det er et valg jeg stusser VELDIG over.

Slik er sesongens lag i Postenligaen:
Målvakt: Cecilie Leganger (Larvik)
Venstre bakspiller : Jaqueline Anastacio (Gjøvik)
Midtspiller bak: Kamilla Sundmoen (Storhamar)
Høyre bakspiller: Linn Jørum Sulland (Larvik)
Venstre kant: Linn Gossé (Tertnes)
Linjespiller: Lise Løke (Storhamar)
Høyre kant: Linn-Kristin Riegelhuth Korten (Larvik)
Sesongens nykommer: Jaqueline Anastacio (Gjøvik)
Sesongens Postenliga-spiller: Linn Gossé (Tertnes)
Sesongens arrangørklubb: Larvik


Hva gjør Leganger på Årets lag? Hun er en fantastisk keeper, ingenting å si på det. I de kampene hun har stått har hun jo gjort det bra, men allikevel synes jeg ikke hun burde fått den tittelen etter å ha spilt 5 kamper (av 22). Hva med Silje Solberg? Stine Liden? Terese Pedersen?  Disse har jo gjort det bra denne sesongen de også, så hvorfor ikke velge en av dem? Jaja, sånn er det. Dette er
MIN mening, dere kan selvfølgelig mene noe annet. 

Ellers er jeg vel fornøyd med årets lag. Jeg følger mest med på Larvik da, men har jo fått med meg litt fra lokalavisene til de forskjellige lagene, osv. Det var fortjent at Linn Gossè ble både sesongens toppscorer, beste venstrekant og sesongens spiller. Morro at  Lise Løke ble årets strekspiller, viktig å holde den plassen innefor familien. Haha :) Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med at en av min favorittspiller (Linka for dere som ikke visste det) ble beste høyrekant. Synes hun har hatt en god sesong i år!!  > Hva synes du om Årets Lag? 

Er med i lagoppstillingen på lørdag.

For en herlig nyhet å komme hjem til - Nora Mørk er med i lagoppstillingen på lørdag! Det blir muligens litt spilletid også, det er  nesten et år siden sist hun var på banen. 

Du kan se video av Nora her: http://www.larvikhk.no/artikkel/153053

 

Husk: Amanda Kurtovic er på Golden Goal klokken 20.30 i dag!!

 

Golden goal!!


I morgen ser dere denne damen på Golden Goal, klokken 20.30 på TV2 Zebra!! :) 

Blogg.no har hatt noen problemer i dag, så har ikke fått skjekket bloggen så mye. Haslum vant forresten 30-28 over Elverum i gullkampen, mens Drammen sikret seg bronsen! 


Gullkamp i dag :- )

Gullet i kvinnenes Postliga ble delt ut tre runder før serieslutt, mens sølvet ble delt ut runden etter. Posligaen for menn derimot er ikke avjort enda, og de spiller sine siste kamper i dag. Gullet skal deles ut, og det står mellom Haslum og Elverum. Man kan jo også si at det er Linka R. Koren vs Camilla Herrem, for de har kjærster som spiller for hvert sitt lag. Linka giftet seg med Einar Riegelhuth Koren i juni  2011, han spiller for Haslum. Mens Camilla ble fridd til av Steffen Stegavik i fjor sommer, som spiller for Elverum.  

Haslum må enten vinne eller få uavgjort så har de gullmedaljen rundt halsen. Det er også kamp om bronsemedlajsen, den står mellom FylllingenBerge, Runar og Drammen! 

Les mer her:  http://www.handball.no/p1.asp?p=35404 

Alle kampene sendes på sumo klokken 18.30, Haslum - Elverum sendes på TV2 Zebra :) 

Nå er håndball-paret Linn-Kristin Riegelhuth og Einar Sand Koren gift 
Jeg må jo si at jeg heier på Einar og Haslum :) Dere kan jo gjette grunnen til at jeg heier på Haslum i utgangspunktet, haha. Har vel gjort det siden cupfinalen i 2010 :- ) 


 

 

Kan hende hun må stå over...

I lørdagens kamp mot Brasil skadet Katrine Lunde Haraldsen fingeren.  Jeg tror det var at hun fikk fingeren i mellom stanga og ballen, også forstuet hun den. Nå ser det ut som om hun må stå over semifinalen i Champions Leauge til helgen. 

Hun er uaktuell i seriekampen på onsdag, men vi har et håp om å få henne klar til søndag. 

Vi får bare håpe på det beste nå!! Jeg vil gjerne ha Gyør i finalen :- ) 


Bilde:
Tatt det selv!

 

Delta og vinn flott premie :)

Lørdag spiller Larvik Håndballklubb semifinale mot Buducnost i Champions League i Arena Larvik.

En spennende kamp som bør bli en stor håndballopplevelse.

Svarer du på spørsmålet nedenfor og sender svaret på e post til oss, så blir du med i trekningen om:

Vi trekker ut en vinner som får to stk VIP-billetter til kampen, tre pizzastykker til hver billett, og skjerf og signert drakt til begge to.

Frist for å delta i konkurransen er fredag klokken 12.00.

Spørsmål: Hvor mange ganger har Larvik håndballklubb vært i semifinale i mesterligaen? Tre, fire eller fem ganger?

Send ditt svar på e-post til nettavisa@op.no Merk e posten: Semifinale

 

Sluttspillet starter i morgen

Sluttspillet for kvinner 2011/12

Selv om seriespillet for kvinner er ferdigspilt, er det fortsatt mange kamper igjen av Postenligaen 2011/12. Årets sluttspill vil ha en helt ny variant der åtte lag går til sluttspillet som starter 27. mars. Finalene spilles 25. og 28. april.

Kvartfinaler
Larvik og Byåsen går direkte til semifinaler som nummer 1 og 2 i årets liga, mens de øvrige seks lagene er inndelt i to grupper som spiller enkel serie. 

Kampdatoer for kvartfinalene er 27., 29. og 31. mars.

Gruppe 1: Storhamar, Vipers og Flint. Se kampoppsettet

Gruppe 2: Stabæk, Tertnes og Gjøvik. Se kampoppsettet

 

Vinneren av hver gruppe går til semifinale. 
 

Semifinaler
De to gruppevinnerne trekkes mot Larvik og Byåsen, og kampene spilles 11. og 14. april. Byåsen og Larvik åpner med bortekamp.

Finaler
Finalene i årets Sluttspill spilles 25. og 28. april. Det høyest rangerte laget i Postenligaen starter med bortekamp. Vinneren av sluttspillet vil få spille kvalifisering til Champions League neste sesong. 

Premier
Sluttspillfinalistenen får trofe og individuelle premier. Vinnerlaget mottar 160.000 kroner, nummer to får 80.000 kroner og de tapende semifinalistene får med seg 30.000 kroner for innsatsen.

 


Larvik vant serien, klarer de å vinne sluttspillet også? 


Forhåpentligvis får jeg dratt til Larvik den 14.april, hvis jeg ikke skal jobbe. Håper også at jeg får med meg finalen, men vi får se :) 

> Hvem tror du går videre til semifinalene?  

Husket å stille klokka?

Hei hei og en god søndag alle sammen :) Håper alle har husket å stille klokka i dag? Den er nå 18.05, bare så alle vet det! Ellers er det jo den offisielle vaffeldagen i dag, så da må dere lage vafler!  Litt random innlegg, men det har ikke skjedd så mye i håndball Norge i dag :- ) Vi blogges i morgen!

Bedre sent enn aldri

For en tid tilbake ( ca to uker siden) var det en konkurranse der man kunne stemme frem årets Larvik lag. Jeg tror jeg glemte å si hvordan laget ble, så da får jeg gjøre det nå :) Bedre sent enn aldri! 


Beste strekspiller: Heidi Løke 703 stemmer (68 %)
Elisabeth Hilmo 139 stemmer ( 13%)
Heidi Flaatnes 109 stemmer (11 %)
Lene Lillevik 86 stemmer (8 %) 

Når du blir kåret til årets kvinnelige spiller i eliteserien 3 år på rad, og blir toppscorer like mange ganger så er det ikke rart at man blir beste strekspiller. Heidi er en fantastisk spiller, og er vel den beste strekspilleren i verden.... i angrep vel og merke :) 

Beste målvakt:

Evig unge Rantala! 


Lene Rantala 648 stemmer (62%)
Cecilie Leganger 332 stemmer (32 %) 
Stina Gløsmyr 57 stemmer (5 %) 

Jeg synes det var bra at Lene ble beste målvakt. Hun har vært lojal mot klubben helt siden 1997, og bidratt veldig bra for laget.. Hun har stått fantastisk for Larvik i mange mange år, og er til å stole på i avgjørende situasjoner. Lene vet hva hun driver med, og gir alt for klubben. Den dama er helt  fantastisk spør du meg! 

Beste høyrekant: 
 

Kristine Duvholt Havnås
588 stemmer (57 %) 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren 394 stemmer (38 %) 
Nora Mørk 55 stemmer (5 %)

Sikkert fortjent dette også. Jeg stemte på Linka, men det er vel fordi jeg bare har sett henne i aksjon (+ Nora). Kristine spilte for Larvik fra 1990 (?) til 2005. Hun avsluttet karrieren i Vestfoldklubben med E-cup gull, hun scoret fem mål i sin siste kamp. Kristine ble kåret til Årets kvinnelige spiller i eliteserien i 2000. 
Kristine har også spilt på landslaget (1991-2001), hun spilte 288 kamper og satte inn 377 mål.  Hun ble kåret til mesterskapets beste høyreving da hun var med å vinne VM gull i 99.  

 

Beste høyreback: 
 

Lina Olsson Rosenberg
483 stemmer (47%) 
Linn Jørum Sulland  318 stemmer (31 %) 
Kristine Moldestad 236 stemmer (23 %) 

Har ikke sett henne spille heller, men når leser om henne så skjønner jeg at hun får plass på laget. 
Hun kom til klubben i 1992, og ga seg før 04/05 sesongen på grunn av skader.  Lina hadde tidligere scoringsrekorden i serien for Larvik med 1281 mål, men Linka slo den for litt over en måned siden. Rekorden sto i hele 8 år!  Lina ble også kåret til årets kvinnelige spiller i eliteserien i 1996 og 1997. 
Lina er opprinnelig svensk, men skiftet nasjonalitet til norsk for å være med på et lag som satset seriøst på å bli verdens beste. Hun spilte 24 kamper og satte inn 92 mål og var med på å vinne EM sølv i 02. I samme mesterskap ble hun kåret til mesterskapets beste høyreback. Før hun ble norsk spilte hun 145 landskamper og satte in 531 mål for Sverige. 
 
Beste midtback:


Karoline Dyhre Breivang 522 stemmer ( 50 %) 
Gro Hammerseng 357 stemmer ( 34 %)
Vibekke Nesse 158 stemmer ( 15 %)

Jeg stemte på Karo, og det er fortjent at hun ble beste midtback. Dette er en fantastisk lagspiller, både på og utenfor banen. Karo gir alt på banens uansett og ofrer seg alltid for laget. Hun kom til klubben i 2005, og har vært der siden. Hun er en viktig spiller i forsvar, men i årets sesong har hun også vist gode takter fremover på banen. Karo fikk mye ansvar både for Larvik og landslaget da Gro Hammerseng måtte ta en pause pga graviditet. 
Hun fikk prisen som årets lagsspiller  på idrettsgallaen i år, en pris hun burde fått for lenge siden spør du meg. Karo har vunnet alt som kan vinnes - Champions Leauge, Cupwinnercupen, NM, serien, sluttspill, VM, EM og OL. Hun er en av de som har vunnet fire EM gull på rad. 


Beste venstreback:Tonje Larsen 589 stemmer (57%) 
Katja Nyberg  397 stemmer (38%) 
Birgitte Sættem 51 stemmer (5%).

Tre gode kanditater, men trenger jeg å si noe egentlig? Dronninga skal på tidenes lag, uansett! Hun har vært med å vunnet alt med klubben, og vært der siden de rykket opp i eliteserien. Hun har i likhet med Karo vunnet alt som kan vinnes ellers også. Hun har blitt kåret til årets kvinnelige spiller i eliteserien to ganger - 2002 og 2003. Hun har slitt med jumpers knee i flere år, men allikevel har hun ofret alt for klubben. Tonje har en kontrakt med Larvik til 2013.
Katja har også bidratt mye for klubben da hun var i sitt ess (før hun forlot klubben i 2005), men ingen slår dronninga! 

Beste venstre kant:Kari Mette Johansen 872 stemmer (84%) 
Monica Gabrielsen (Vik Hansen) 86 stemmer  (8%) 
Sara Breistøl 79 stemmer ( 8 %)
 
Dette var vel den mest overlegne seieren, og allerede dagen før de kåret laget sa de at Kari Mette ble beste venstekant. Hun er også en av de som har vært lengst i klubben (siden 1998), og hun har bidratt med veldig mye for Larvik. Det ble mye benksliting de første årene, men gjennombruddet kom i 02/03 sesongen. Hun er like rask hjemmover som fremover på banen! Kari Mette har blitt kåret til eliteseriens beste venstrekant flere ganger, i tillegg ble hun EMs beste v.kant i 2006. 
I likhet med de to over her har hun også vært med på å vinne alt som kan vinnes. Kari Mette har vunnet serien hele tolv ganger, og i fjor vant hun sitt 10. NM gull. Hun har skrevet under en kontrakt med klubben som gjelder til 2015. 

Beste trener: Ole Gustav Gjekstad 386 stemmer (37%) 
Marit Breivik 367 stemmer (35 %)
Karl Erik Bøhn 284 stemmer (27 %) 

Ole Gustav har jo gjort mye bra for klubben, trente laget fra 1998 - 2005. Han fikk med seg et E-cup gull før han dro til Drammen for å trene herrene der. I tillegg førte han LHK til flere serie, NM og sluttspill gull :) Han er igjen trener for laget etter at Karl Erik Bøhn ble sparket i 2011. 


> Er du enig i ''Tidenes Larvik lag''? 

Uavgjort igjen

Den siste av de to kampene mot Brasil i OL-anlegget i London, endte også med uavgjort for Håndballjentene. 25-25 viste tavlen etter full tid. Linn-Kristin Riegelhuth Koren (bildet) og Camilla Herrem ble norske toppscorere med fem fulltreffere hver.

I en nesten tom hall fikk de få tilskuerne se at Brasil kom best i gang i kampen - akkurat som i torsdagens kamp. Men de norske jentene lot ikke brasilianerne få holde på ledelsen, og hentet seg inn fra 0-2 til 6-3. Allerede etter fire minutter måtte målvakt Katrine Lunde Haraldsen ut etter å ha fått en smell i hånden. I følge landslagslegen skal det være snakk om en forstuing og heldigvis ikke en langvarig skade. Dermed kom Stabæks målvakt, Silje Solberg, litt raskere inn på banen enn planlagt. Hun spilte bra og kom godt fra den første omgangen. Til pause viste tavlen 11-11.

Etter hvilen fulgte lagene hverandre. Linn-Kristin Riegelhuth Koren løp inn kontringer på rekke og rad, mens Brasils bakspillere med Amorim i spissen, kom godt til med sine knallharde langskudd og sikret balansen i kamputviklingen. Fem minutter før slutt hadde de norske jentene sikret seg en firemålsledelse, men akkurat som i kampen torsdag, spiste Brasil opp ledelsen og kunne sikre seg uavgjort. Jevne kamper mellom disse to lagene er i grunnen svært vanlig når man ser nærmere på statistikken.

---

Kampfakta
Norge - Brasil 25-25 (11-11)
OL-anlegget i London

Norske målscorere:
Camilla Herrem 5, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 5, Heidi Løke 4, Marit Halm Frafjord 2, Amanda Kurtovic 2, Gøril Snorroeggen 2, Ida Alstad 1, Kristine Lunde-Borgersen 1, Charlotte Mordal 1, Stine Bredal Oftedal 1 og Linn Jørum Sulland 1.

Toppscorer Brasil: Eduarda Amorim 10 mål.

Utvisninger: Norge 1x2 min., Brasil 5x2 min.


Linka hadde en litt svak 1.omgang, men kom seg veldig etter hvilen. Det samme med Camilla Herrem egentlig, det hadde sikkert noe med at det ble en del kontringer. Silje Solberg sto til godt over godkjent synes jeg, hadde en del gode redninger. Gøril startet bra med et mål og flere gode pasninger til kant, så falt hun av litt. Høyresiden funkerte vel egentlig ikke så godt, bortsett fra nevnte Linka. Heidi var god, og satt inn sitt 300.landslagsmål i sin 89. kamp for Norge. Synes ikke Kikki er helt i form heller, hadde ikke en god kamp i dag. Karoline Næss sto godt bakover :) 

Synes Norge gjør mye bra til tider, men det er ikke bra å gi fra seg en firemålsledelse helt på slutten. Det er jo tre måneder siden sist de spilte sammen, så det kan jo være litt av grunnen. Dette er bare trening, så det er ingen krise med uavgjort.  

Kamp om noen timer...

Om bare fire timer er Norge klare for nok en kamp mot Brasil. Det endte 29-29 på torsdag, hva blir resultatet i dag? Så husk, TV2 sumo klokken 17.00 i dag :) 

Heidi Løke har 296 mål hittil, og kan få sitt 300. landslagsmål allerede i kveld. Dette har hun klart på 88 kamper, utrolig bra gjort. Linn Jørum Sulland rundet 300. mål på torsdag (på 108 kamper), men hun har jo tatt veldig mange straffer. Etter det jeg vet så har vel Heidi Løke 296 rene spillermål. 

 

Camilla Herrem og Tonje Nøstvold er tilbake på banen i dag, begge sto over på torsdag. Denne gangen blir vel Kari Mette blir benket (etter det jeg har skjønt), siden hun spilte sist.  Grunnen er vel at Camilla og Kari Mette spiller mye på klubblaget, derfor er det bedre at de bytter på og spiller hver sin kamp. Kari Mette har jo en viktig semifinale i Champions Leauge neste helg, og hun har jo sliti litt med knærne (hun har jo tidligere hatt jumper knee). Da er det greit å ikke belaste de for mye, ihvertfall ikke når det ''bare'' er treningskamper!  Nå har de jo tre venstre kanter i troppen, med Charlotte Mordal. Da er det jo greit at hun får en sjanse til å vise seg frem, selv om jeg tror hun er mest med på å avlaste de to andre. Jeg tviler på at hun blir med til OL!
Hvem som går ut for Nøstvold er jeg litt mer usikker på. 
 

Vi er jo veldig heldige som har to gode venstrekanter :) Jeg regner med at begge blir med til OL! 

Juniorlandslaget spiller Scandinavian Open denne helgen, kampene går på sumo. Ellers går det også litt andre kamper denne helgen: 

Lør 24.03 1400 Sverige - Danmark Jr.landslag Kvinner Nettbuss SO TV2 Sumo
  1600 Norge - Polen Jr.landslag Kvinner Nettbuss SO TV2 Sumo

 

Søn 25.03 1100 Polen - Sverige Jr.landslag Kvinner Nettbuss SO TV2 Sumo
  1300 Norge - Danmark Jr.landslag Kvinner Nettbuss SO TV2 Sumo
  1655 Barcelona - Montpellier Menn Ch. League TV2 Sumo
  1730 HK Herulf Moss - FyllingenBergen Menn Postenligaen TV2 Sumo
  1800 Elverum - Sandefjord HB Menn Postenligaen TV2 Sumo
  1800 Follo - Nøtterøy Menn Postenligaen TV2 Sumo
  1800 Runar - Drammen HK Menn Postenligaen TV2 Sumo

Slapper av..

Har slappet av i hele kveld, og lagd et par bilder på photoshop. Noen ganger sitter jeg å pusler litt med det om kvelden, enten i 10 min eller så kan jeg fort sitte i et par timer om gangen. Det var noen venner som ville ha noen bilder, så da har jeg fikset det. Her er to av bildene: 

Kan være tilbake i april

Etter nesten et år på benken er Nora snart klar for comeback, det kan komme nå i april. 

? Det har sett positivt ut for henne den siste uka. Likevel er dette noe vi nesten må ta dag for dag. Jeg har et håp om at hun er på banen i april, men vil ikke si noe om mesterligaen, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB.

Mørk fikk sitt gjennombrudd i EM i 2010. Hun måtte opereres i begge knærne sist sommer.

Larvik spiller semifinale i mesterligaen mot Buducnost Podgorica neste helg og uken etter. (©NTB)

 


Det har vært noen tunge måneder for Nora, nå begynner det å gå oppover igjen. 


Et OL mareritt...

En litt kjip artikkel... men nå ser OL drømmen mørk ut for Tonje Larsen!  Dette sto på vg.no: 

Hun sliter med et vondt kne og spiller ikke i angrep for Larvik. Larsen var med for Norge både i 1996 (4. plass), 2000 (bronse) og 2008 (gull).


- Hun sliter med et kne (jumpers knee), og det er ikke det beinet hun før har operert. For tiden kan hun spille forsvar. En operasjon etter sesongen er noe som kan komme til å bli diskutert, men det betyr ikke at vi faller ned på det. Dette får vi se på etter hvert, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB.

OL-troppen har plass til bare 12 utespillere. Larsens kronglete siste halvår og stor usikkerhet rundt kneproblemene, gjør at hennes sjanser bare er ørsmå.

Larvik spiller mesterligasemifinale mot Buducnost Podgorica i løpet av de to kommende ukene.

Larsen debuterte for Norge så tidlig som i 1992. Hennes hittil siste kamp var EM-finalen i 2010.  

Etter min mening er vi ikke avhengig av Tonje, det ble jo bevist i VM. Allikevel er det jo synd da, men jeg tror faktisk ikke Larsen kommer tilbake på landslaget. Jeg har jo et håp om det, men jeg tviler....  
Hva tenker du?
To milepæler i går :)

I gårsdagens kamop mot Brasil scoret Karoline Dyhre Breivang sitt 400. landslagsmål, i tillegg satte hun et til og hun står med 401 scoringer på 243 kamper. Linn Jørum Sulland har nå 300. scoringer på 108 kamper. 

Heidi Løke mangler forøvrig bare fire mål før hun kan feire sitt 300.landslagsmål, og det på bare 88 kamper.

 
Karo har hatt mye å juble for i år. 

 

Full fart...

I dag har jeg vært i full fart siden 08.15, kom hjem for en halvtimes tid siden. Har vært på photoshoot, siden farmor fyller 70 år og skal få bilder i bursdagsgave.. Deretter ble det en tur på Egon, koselig! 
Norge spilte som sagt mot Brasil i dag, og jeg kopierer bare det som stå på handball.no. Jeg har ikke fått sett kampen selv enda i og med at jeg har vært borte. 

 

Linn Jørum Sulland (bildet) satte inn sitt landslagsmål nummer 300 da Håndballjentene spilte uavgjort 29-29 mot Brasil i den olympiske arenaen i London. Lørdag møtes lagene igjen til ny kamp.

Nesten uten tilskuere på tribunen ble kampen spilt i den såkalte Kobberboksen i OL-anlegget. Der skal også det innledende spillet i OL foregå i juli. Derfor har landslagssjef Thorir Hergeirsson har tatt Håndballjentene med til London for å bli kjent med forholdene rundt og selve arenaen.

Motstander Brasil ble nummer fem i sitt eget VM i desember, og for de norske verdensmestrene var dette den første kampen etter VM-finalen i fjor. Brasil stilte med en bakspillerrekke der jentene spiller i de beste klubbene i Europa, med andre ord et lag som det må kjempes godt mot for å vinne hver eneste duell. I den første delen av første omgang tok brasilianerne føringen og ledet med 4-7 da landslagssjef Thorir Hergeirsson valgte å ta time-out. Deretter sendte han Kristine Lunde-Borgersen og Heidi Løke inn på banen. Tre minutter senere var de norske jentene i ledelsen, og den holdt de på omgangen ut. Linn-Kristin Riegelhuth Koren imponerte med seks scoringer, og tavlen viste 15-13 i norsk favør til pause.

Etter hvilen var det igjen jentene fra Brasil som åpnet best. Norges forsprang ble raskt spist opp, og lagene fulgte hverandre med Norge et og to mål foran. Karoline Dyhre Breivang scoret sitt landslagsmål nummer 400, og Linn Jørum Sulland satte inn sitt nummer 300 ikke lenge etter. De norske jentene skaffet seg etter hvert en tremålsledelse, men kun for kort tid. De brasilianske jentene kjempet seg tilbake i kampen uten at våre Håndballjenter klarte å hindre dem. Minuttet før slutt gitt Brasil opp i ledelse 29-28, men Kristine Lunde-Borgersen med målvaktstrøye på, fikk æren av å sette inn Norges utligningsmål bare sekunder før full tid.

Brasil er et lag det er vanskelig å spille mot, og vi må tilbake til 2009 for å finne forrige kamp mellom de to lagene. Landslagstrener Mia Hermansson Högdahl var ekstra glad for å få spilt denne kampen fire måneder før OL starter.
- Brasil har annerledes spilletyper. De spiller rett og slett litt uvant, men er tøffe å møte. Derfor var dette en god kamp for oss. Det er jo den første kampen vi spiller sammen på tre måneder, sa hun på telefon fra London.

Hun forteller at hallen er flott, sikkerheten er god, så laget opplever å bli godt tatt vare på i OL-byen. Alle jentene får ros for periodevis god innsats, men fortsatt er spillet ujevnt når man ser på hele kampen.
- Kari Mette løp bra i dag, og det var sterkt av Kristine å krige inn det siste målet. Karoline Næss kom godt fra forsvarsjobben sin. Så har vi også en del å forbedre oss på for å bli mer stabile, avslutter hun.

 

Kampfakta
Norge ? Brasil 29-29 (15-13)
OL-parken, London

Norske målscorere: Linn Jørum Sulland 8, Linn Kristin Riegelhuth Koren 7, Heidi Løke 4, Marit Malm Frafjord 3, Karoline Dyhre Breivang 2, Kari Mette Johansen 2, Charlotte Mordal 1, Amanda Kurtovic 1 og Kristine Lunde-Borgersen 1.

Toppscorer Brasil: Nacimento, 8 mål.

Utvisninger: Norge 5x2 min., Brasil 1x2 min 

Les hva Larvikhk.no skriver om kampen her: http://www.larvikhk.no/artikkel/152705

  

Tester OL hallen

 

  

Karoline Dyhre Breivang og resten av Håndballjentene skal teste den olympiske arenaen i kveld når laget møter Brasil til landskamp. Kampstart er kl 18.00 norsk tid, og du kan se oppgjøret på TV 2 Sumo.

Dette er den første av to landskamper mot Brasil denne uken og en av aktivitetene i oppladingen til sommerens OL.

 

//handball.no


Redigerte et bilde i stad =)

 

 

Vinn semifinale billetter

Norsk Topphåndball inviterer til en uhøytidelig konkurranse.

Vinn billetter  

Lørdag 31.mars kl 1645 spiller Cecilie Leganger (bildet) og Larvik HK hjemmekamp i Champions League-semifinalen. Kampen er svært viktig for Larvik, som trenger et godt utgangspunkt før en vanskelig returkamp i Montenegro.

DU kan bli en av tilskuerene i en trolig fullsatt Arena Larvik. Fire vinnere får to billetter hver, og vinnerne offentliggjøres på kvelden tirsdag 27.mars.

Spørsmål; Larvik HK har nå 14 seriegull. En av spillerne har vært med på å vinne samtlige 14 seriemesterskap. Hvem?

a) Lene Rantala
b) Tonje Larsen
c) Kari Mette Johansen

Send ditt svar på mail til kjell.roger@topphandball.no
Husk å oppgi fullt navn OG mobilnummer.

FRIST: tirsdag 27.mars kl 1800.

Blant de med riktig svar trekkes det ut fire vinnere som får to billetter hver, på langside, til semifinalen i Arena Larvik 31.mars kl 1645.

Lykke til!

PS: Dette er andre år på rad at Larvik møter Buducnost i semifinalen. Artikkelbildet er fra fjorårets semifinale. Og vi husker alle hvordan det til slutt gikk i Champions League....

Artikkel og bilde er hentet fra topphandball.no
LYKKE TIL ALLE SAMMEN :)  

Best og snillest

Postenligaen ble avsluttet helgen som gikk. Larvik var ikke bare det beste laget, det var også det snilleste.

Fair Play Lag gir en oversikt over antall utvisningsminutter et lag pådrar seg i løpet av sesongen. Larvik er det laget som kommer best ut av denne i år. I denne tabellen regnes totalt antall minutter ut etter antall utvisninger x 2 samt at evt. røde kort beregnes med 10 minutters straff.

Larvik pådro seg totalt 33 utvisninger og ingen røde kort på 22 kamper. Det gir 66 minutter i "skammekroken" i løpet av sesongen.  Det gir helt enkelt et snitt på tre minutter pr. kamp- 1 1/2 utvisning pr kamp.  På andre plass finner vi Stabæk som pådro seg totalt 66 utvisningsminutter. De pådro seg heller ingen røde kort i løpet av sesongen. Larvik toppet også denne tabellen forrige sesong, da med kun 23 utvisninger.
Nederst på tabellen befinner Levanger seg og de pådro seg hele 136 utvisningsminutter- 63 to- minuttere og 1 rødt kort. Levangers snitt gir 6,2 minutter pr kamp- drøye 3 to- minuttere pr. kamp.
Larviks hovedkonkurrent Byåsen la seg midt på tabellen på en 6. plass med 84 minutter. Fordelt på 37 to minutters utvisninger og et rødt kort.
Totalt satt damelagene utvist i 1126 minutter denne sesongen. Det er lite i forhold til status på herresiden med to omganger igjen å spille. Herrene har til nå pådratt seg 1616 minutter.

Larviks Tor Odvar Moen har sett på tallene og forklarer hva han tror årsaken til at Larvik topper denne tabellen.

-Først og fremst tror jeg at det er så enkelt at vi har vært det beste laget. Vi slipper inn minst, og lager flest mål. Men når det er sagt så jobber vi etter noen prinsipper i forsvar, som blant annet handler om at det lønner seg å være fullt lag på banen. Det høres ut som en selvfølgelighet, men det stiller noen krav til oss. Enkelt forklart, så handler det om å komme seg ut av situasjonen når vi er overspilt. Det betyr at vi heller ønsker at motstanderen skal havne i en duell med målvaktene våre, uten at de får to sjanser, altså med påfølgende 7-meter og evt. to minutters utvisning.
Jeg kan gi noen eksempler på hvordan vi tenker. Dersom noen spiller oss ut og spiller ballen inn til sin linjespiller, skal vi holde oss unna slik at den kan avslutte presset men fritt.
Det verste som kan hende er at vi får et baklengsmål. Vi mener det er bedre enn at motstanderen får 7- meter, og vi en mulig to- minutter.
I tillegg skal vi også holde oss unna kantspillere når de hopper inn. Det er selvfølgelig ikke alltid vi klarer å gjennomføre dette 100 prosent, men det ligger i underbevisstheten til spillerne hele tiden, avslutter Tor Odvar.De snilleste i Larvik gjengen av spillerne er Tonje Larsen (har kun spilt forsvar) og kantspiller Kari Mette Johansen. De andre sitter på benken/er keepere, litt vanskeligere å få utvisninger da! Den verste av de alle er Isabel Blanco, med 6 utvisninger. Hun ligger på en 17.plass totalt da, så hun er jo ikke så ille! 

Linn Gossé ble toppscorer i serien!

Tertnes-spiller Linn Gossé ble toppscorer i årets Postenliga for kvinner. Hun noterte seg for 127 mål, ti flere enn navnesøster Linn Jørum Sulland i Larvik og Jaqueline Anastacio fra Gjøvik som begge endte med 117 fulltreffere denne sesongen, melder håndballforbundet.

Det synlige beviset på at Linn ble årets toppscorer er et 29cm høyt glasstrofe som er inngravert med navn og antall mål.

LHKs Jørum Sulland sikret andreplassen med fem mål mot Storhamar forrige onsdag og fem mål mot Byåsen i serieavslutningen i Trondheim lørdag.

Og Larvik kan nyte godt av storscoreren i minst to år til. I februar fornyet hun nemlig kontrakten med LHK fram til 2014.

Slik spilles semifinalene

I år ligger den en kvalifiseringsplass til Champions League i sluttspillet. De to første lagene går rett til semifinale, mens lagene 3-8 deles i to puljer for å finne motstander til Larvik og Byåsen i semifinalene.

Les reglene for sluttspillet her.

Larvik er som seriemester sikret plass direkte i gruppespillet io EHF Champions League neste sesong. Vinneren av sluttspillet får kvalifiseringsplassen. Vinner Larvik, er det den andre finalisten som får kvalifiseringsplassen.

Lag 3, 6 og 7 i serien danner den ene sluttspillgruppen i kvartfinalen, mens lagene 4, 5 og 8 danner den andre. Kvartfinalegruppene spilles 27., 29. og 30 mars.

  Gruppe 1

Gruppe 2
Nr. 3 Storhamar   Nr. 4 Stabæk
Nr. 6 Vipers Kristiansand   Nr. 5 Tertnes
Nr. 7 Flint Tønsberg   Nr. 8 Gjøvik HK

Vinnerne av de to gruppene går til semifinaler. Trekning avgjør hvilket lag som møter Larvik og Byåsen.

Semifinalene spilles 11. og 14. april. Best plasserte lag spiller borte først. Larvik spiller bortekamp 11. april og hjemme 14. april.

Finalene spilles også som borte- og hjemmekamp, istedenfor at lagene samles på ett spillested, slik det har vært de siste sesongene. Datoene er 25. og 28. april. Best plasserte lag i serien spiller borte først. 

 

Sorry for litt dårlig blogging i dag, men jobbet fra 11-18.00 også badet jeg etterpå. Greit å jobbe på badeland, fikk slappet av i boblebadet og sånt =D 

22-0-0!

Det var store forventninger i Trondheim til ettermiddagens kamp mellom Byåsen og Larvik. Byåsen hadde satt seg som mål å knekke Larviks lange rekke som ubeseirede mot norsk motstand. Det ble det ikke noe av- Larvik vant enkelt 19-14.

Larvik satte opp en vegg i forsvar i første omgang og bak den stod en storspillende Cecilie Leganger. Larvik holdt Byåsen på 1 mål i 17 minutter. I samme periode scoret Larvik 9 ganger. Den starten ble avgjørende for kampen, for selv om Byåsen knappet noe innpå var det aldri noen fare på ferde. Larvik gikk til pause med ledelse 10-6 og i andre omgang kom Byåsen aldri nærmere enn 3 mål.

Nå skal det sies at begge lag sleit med angrepsspillet gjennom det meste av kampen. Det ble en kamp hvor forsvarsspillet ble en fremtredende faktor, med to meget gode målvakter i hovedrollen. Cecilie gjennomfører en vanntett kamp og var strålende,  i det andre målet kom Terese Pedersen sterkt tilbake etter en vanskelig åpning på kampen. Begge ble fortjent kåret til sine lags beste spillere. 

Dermed har Larvik nok en gang levert en prikkfri sesong i Postenligaen med 22 strake seire.Larvik har nå klart den bragden hele 8 ganger i klubbens historie. 
Samtidig er bør det nevnes at Larvik også har tatt sin 9. "The Double" denne sesongen.

 

Jeg skulle egentlig se kampen i opptak, men det er så kjedelig å se på når den ikke går live. Derfor droppet jeg det, haha! Men gratulerer til Larvik jentene, de er jo bare helt fantastiske!! 


Det var Kari Mette og Larvik som kune juble høyest etter kampslutt :) 


PS: Det er nå klart at Fredrikstad og Njård rykker ned til 1.divisjon, mens Sola må spille kvalifisering! 

Byåsen vs Larvik

I morgen er det duket for en toppkamp i Trondheim. Det er egentlig bare æren som står på spill, for medaljen er allerede delt ut. Kan Larvik klare 22 kamper uten tap? Eller blir Byåsen for sterke og kan ta sin aller første seier over Vestfoldslaget? 

Det er ikke bare snakk om seier eller tap, men det er også flere innbyrdes dueller i morgen. Hvem av spillerne utmerker seg mest? La oss se på noen av dullene: 


Venstrekantene - Camilla Herrem vs Kari Mette Johansen. 
De to landslagsvingene er vandt til å dele spilletid på landslaget, i morgen spiller de på hvert sitt lag. 
Camilla har scoret 97 mål (1 straffemål) i årets sesong, mens Kari Mette har 43. Til KMJs forsvar så deler hun plassen sin med Thea Mørk og Sara Breistøl, og får derfor en del mindre spilletid enn Camilla. 
Hvem tror du utmerker seg mest i morgen? 


Høyrekantene - Inga Berit Svestad vs Linn-Kristin Riegelhuth Koren. 
Inga har vært innom landslaget tidligere, hun har scoret 64 mål (alle spillemål) hittil i år. Linka har satt alle scoringsrekorder i Larvik, i årets sesong har hun satt inn 108 mål (38 straffer). I tillegg har hun scoret flest mål (739 stykker) for Norge, av de som spiller i dag. 
Hvem utmerker seg mest i morgen? 

 
Toppscorerne - Tonje Nøstvold vs Linn Jørum Sulland

Begge spiller høyreback på landslaget, og begge får tillitt på straffemerket. I tillegg er de toppscorer for hvert sitt lag. Linn var fantastisk for Norge under VM, mens Tonje ikke fikk like mye tillitt. Allikevel gjorde hun det bra i både semifinalen og finalen når hun fikk sjansen! Tonje Nøstvold har satt inn 101 (29 straffemål) i hittil , mens Linn Jørum Sulland har scoret 112 (27 straffer).

 


Playmakerne - Karoline Dyhre Breivang vs Ida Alstad

Karo har fått tillitt som playmaker etter at Gro ble gravid, og den jobben har hun utført med glans. Ida er Byåsen playmaker, og en viktig spiller for laget. Alstad har scoret 87mål i serien (10 straffer), mens Karo har satt inn 59 stykker. 

 


Strekene - June Andenæs vs Isabel Blanco 

Det er litt morsomt for begge strekene til hvert lag har 60 mål så langt i serien. I tillegg har eks Byåsen spiller Pernille Wibe satt inn 44 mål. 


Keeperne - Cecilie Leganger og Lene Rantala vs Terese Pedersen. 

Er litt usikker på om Cecilie blir med, men jeg regner med det. Lene Rantala hadde en god kamp mot Storhamar på onsdag, så jeg håper hun får sjansen i morgen også. Terese Pedersen har vært en viktig spiller for Byåsen, og var en av de som utmerket seg i Champions Leauge i høst. Alle tre har vært på landslaget (Lene for Danmark)! Det blir spennende å se hvem som vinner målvaktsduellene. 


Larvik har kommet best ut av oppgjørene de siste årene, men de har ikke vært helt på topp etter jul. De begynner å komme seg tilbake, og har hatt tre gode kamper i det siste mot Flint, Gyør og Storhamar. Byåsen røk nylig ut av Cup winner cupen, men har kommet seg litt tilbake etter at de spilte uavgjort mot Flint for en måned siden. 

Det blir en spennende kamp som går på TV2 sumo i morgen klokken 16.00. Jeg angrer litt på at jeg sa ja til å jobbe nå, for jeg slutter ikke før 18.00! Men jeg må tenke på at jeg skal til EM i Nederland i desember, så jeg tjener ihvertfall penger :- ) Kan heldigvis se kampen i opptak!  

 


Her har man ingen valg...


Lillebroren min sitt skap :- ) 

Etter EM 2010 fikk jeg og søstera mi skikkelig håndballdilla, og nå har vi prøvd å få lillebroren våres til å bli det også. Han er fem år, blir snart seks. Det er litt søtt når han sier 'Kali Mette'', ''Linka'' og ''Løke Løke'' :- ) I stad gikk vi igjennom alle spillerne på Larvik. Han er ikke sånn over interessert, men han synes det var greit å ha plakaten på rommet.  Hadde to ekstra bilde av Kari Mette og Linka som han fikk i tillegg. 

 


Her er min vegg, litt flere bilder på den :-) Tok dette bildet for en måned siden - har satt opp det samme lagbildet som lillebroren min har helt til venstre på skapet. Skal henge opp noen flere etterhvert også! 
VERDENS BESTE VEGG <3 

Superweekend

Larvik Håndballklubb arrangerer ny Superweekend i Larvik i forbindelse med semifinalekampen i Champions League mot Buducnost lørdag 31. mars.

Vi ønsker å invitere klubber eller lag til en helg i Larvik med mye håndball og sosialt samvær.

Instruktørene på håndballøktene vil være klubbens egne elitespillere. Dere innkvarteres på Sportellet til Halsen IF som ligger en god langpasning unna Bergslihallen, hvor håndballøktene blir gjennomført.

Det er en trening hver av dagene. Fredag kveld, lørdag formiddag og søndag formiddag.

Pakken vi tilbyr ser slik ut:

- Innhold: 
Mat, overnatting, drikkeflaske, t-shirt, kampbilletter og transport til og fra kamp inkludert.  3 økter med LHK jentene +pizza etter kampen sammen med LHK jentene.

-Hvem kan være med:
Aldersgrense: 12-15 år. Kan være flere lag/grupper fra samme klubb.
Alle grupper må stille med minst en leder/ trener (gratis). Er dere 10 stykker eller flere så er det gratis for 2 ledere/trenere.

-Frist: 
Første mann til mølla/ASAP. 

- Pris:
 kr 1500,-/pr. spiller. 

Påmelding/ kontakt:

Dersom dette lyder interessant, eller dere trenger flere opplysninger, tar dere kontakt via en av disse adressene/nr.:

katja@larvikhk.no

lene@larvikhk.no

Mob: 47938809

 Du kan også bestille billetter til Larvik - Buducnost på larvikhk.no nå,dette gjelder dere som ikke skal på superweekend (der får dere billetter i pakka). 
 

Fansider :)

Hadde vært koselig om dere likte disse fansidene (Trykk på bildene for å komme til dem): 


Linn-Kristin Riegelhuth Koren

Kari Mette JohansenCecilie Leganger


Larvikognorge.blogg.no
 

1.Larvik 2. Byåsen 3. Storhamar

Sølvjagende Storhamar fikk ingenting gratis av Larvik i kveldens kamp i Prestrudhallen. Larvik var i føringen gjennom hele kampen og vant 30-22 etter pauseledelse 12-10.

Prestrudhallen var proppfull lenge før kampstart og mange måtte gå slukøret hjem uten å få sett kampen. Forventningene var store til hjemmelaget som har vært meget solide etter nyttår. Det hadde ikke gått upåaktet hen hos Larvik. Jentene var skjerpet fra start og stakk av fra start. Larvik ledet 11-5 drøyt midtveis i omgangen, da kom det en svakere periode og Storhamar fikk kuttet ned forspranget til to mål til pause. 
Andre omgang startet også bra for Larvik med et par kjappe mål. Storhamar beit seg likevel fast og avstanden mellom lagene varierte mellom 2 og 4 mål. Mot slutten av kampen kom Larviks styrker klarere frem, og avstanden økte sakte men sikkert mot slutten av kampen.
Thea Mørk var på fra start i kveld og leverte en strålende første og scoret 4 mål før pause. Hun plusset på et til da hun avløste Tine R. Kristiansen i andre omgangens sluttminutter.

-Veldig godt fornøyd med den innsatsen jentene legger for dagen og at vi vinner komfortabelt, sier hovedtrener Ole G. Gjekstad.
Moro med Thea som tar ansvar og lager mål fra flere posisjoner på banen. Vi har sett at Thea har vært positiv på trening og det var gøy og fortjent at hun fikk starte kampen i dag. Kari Mette kommer i andre omgang og setter fire. Det viser at vi fortsatt er godt forspent på den kanten, avslutter Ole Gustav.

Kampfakta:
Prestrudhallen: 630 tilskuere
Utvisninger: ingen
Målscorere Larvik: 
Thea Mørk 5, Linn Jørum Sulland 5, Linn-Kristin R. Koren 5, Kari Mette Johansen 4, Isabel Blanco 3, Tine R. Kristiansen 3, Karoline Dyhre Breivang 3, Pernille Wibe 2.
Toppscorer Storhamar: Kamilla Sundmoen 9

At Linn Jørums Sulland fikk bestemannsprisen i dag er for min del helt på tryne.. Sorry! Hun scoret fem mål, men hadde allikevel mye feil og bom. Det var flere som var bedre enn henne, f.eks Lene Rantala,Thea Mørk og Kari Mette Johansen. Lene fikk stå hele første omgang, og hun sto godt mellom stengene. Jeg ble litt irritert når hun ble byttet ut etter pausen, for jeg synes hun kunne stått resten av kampen. Selv om Cecilie også gjorde en god jobb, for all del. Thea og Kari Mette fikk skryt av Ole Gustav, og jeg er helt enig :) Venstrekantene var gode i dag! Linka gjorde også en god kamp,selvom hun fikk lite å jobbe med. 


Min stjernebørs:
*** Lene, Thea
** Kari Mette
* Cecilie 

Kamp på sumo :)

Larvik møter Storhamar klokken 19;00 i dag :)
Bilde ble litt feil vei,blogger fra mobilen :)

Semifinaler i E-cup

Marit Malm Frafjord (bildet) og hennes Viborg HK møter laget som beseiret Byåsen i kvartfinalen - HC Leipzig -  når det skal spilles semifinaler i Cupwinners Cup, kvinner.

Fjorårsvinnerne FTC-Rail Cargo Hungaria(Ungarn) møter Dinamo Volgograd (Russland) i sine semifinalekamper, mens det blir  dansk/tysk møte med norske innslag i den andre semifinalen, der HC Leipzig med Mette Ommundsen skal spille mot Viborg HK med Marit Malm Frafjord. 

Semifinalene i Cupwinners Cup skal spilles 31.3 - 1. 4 og 7.-8. 4

Også de øvrige E-Cupene har sine semifinaler disse to helgene: 

I EHF-Cup spilles semifinalene slik: 

Lada (Russland) - KIF Vejen (Danmark - Ida Bjørndalens klubb...)
C.B. Mar Alicante (Spania) - Handball Club Zalau (Romania)

Challenge Cup-semifinalene

H.A.C. Handball (Frankrike) - Lokomotiva Zagreb (Kroatia)
Fleury Loiret Handball (Frankrike) - Muratpasa Belediyesi SK (Tyrkia)

 

Fra tidligere er semifinalene i Champions League bestemt slik: 

C.S. Oltchim Rm. Valcea (Romania) - Györi AUDI ETO KC (Ungarn)

Larvik HK - Buducnost (Montenegro) 

Vant Solprisen

Litt nyheter fra i dag: 

Håndballjentene vant solprisen, jentene kommer til Rjukan for å motta prisen under solfesten 21.april. 

Damelandslaget i håndball har år etter år spredd sol og glede til det norske folk, sier solfestgeneral Bjørn Myhre. Les mer her: http://www.varden.no/nyheter/solprisen-til-verdensmesterne-1.7120168

Katrine Lunde Haraldsen utelukker ikke å avslutte karrieren i Vipers sammen med tvillingsøsteren Kristine. I år kan hun vinne serie, cup, Champions Leauge,OL og EM.  Selv er hun usikker på hvor lenge hun vil spille på høyt nivå. 

Jeg vet ikke, men jeg håper at det ennå er et par år til. 

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/sport_nrk_sorlandet/1.8030820  

Møter samme semifinale lag igjen. Larvik møter Buducnost igjen i semifinalen i år, det blir en veldig tøff kamp.

Larvik ble historiske i fjor da de gikk videre til finalen i Champions Leauge for første gang. De vant både hjemme og borte mot Buducnost :) http://www.tv2.no/sport/handball/knalltoeff-semifinalemotstand-for-larvik-3729923.html 


Vil ha færre lag i serien. Frode Kyvåg sier sin mening om kvaliteten i Postligaen. http://www.tv2.no/sport/handball/kyvaag-vil-ha-faerre-lag-i-toppserien-det-er-for-daarlig-motstand-for-larvik-3729357.html  

Gratulerer med dagen :)

I dag har Cecilie Leganger bursdag, hun fyller 37 år :- ) Gratulerer så mye!  

Forskjell

Etter at jeg fikk ny linse til kamera til jul så synes jeg det er MYE morsommere å ta bilder. Bare sjekk forskjellene på kvaliteten: 

Uten linse: 


CL finalen Mai 2011


Larvik - Podravka Oktober 2011


Larvik - Viborg November 2011


Møbelringen-  November 2011


Med linse: 

NM finalen 2011


Larvik - Storhamar Januar 2012


Njård - Larvik Januar 2012


Larvik - Itxaco Februar 2012Stabæk - Larvik Februar 2012


Larvik - Gyør  Mars 2012

LARVIK ER I SEMIFINALEN :D

Larvik, med Cecilie Leganger og Amanda Kurtovic i spissen, tok revansje fra forrige helgs svake kamp og knuste Györ 32-25 i Arena Larvik lørdag ettermiddag.

Itxako slo FC Midtjylland 24-21, og det betyr at Larvik er klare for semifinale for tredje år på rad. Jubelen stod i taket blant spillere, ledere og dugnadsfolk i Arena Larvik da det blei klart at Itxako ga de regjernde mesterne en hjelpende hånd. Semifinalene spilles hjemme helga 31. mars/1.april og borte 7./8. april. Motstander blir som i fjor, Budocnost fra Montenegro.

Det startet meget bra i Arena Larvik denne fantastiske kvelden. Jentene fikk kjapt en liten ledelse, forsvaret satt bra og Cecilie vartet opp med redninger som bare hun kan. Men så begynte det å stokke seg litt framover. Avslutningene blei enten reddet eller gikk på utsiden, og anført av en strålende opplagt Anita Görbicz tok Györ over føringen i kampen. Men takket være en helt fantastisk Cecilie Leganger, mistet Larvik aldri kontakten. Så kom Amanda Kurtovic inn og dunket inn et par meget viktige mål, og plutselig var det likt igjen. Etter noen nye redninger av Cecilie og noen kontringer i verdensklasse, kunne Larvik gå til pause med ledelse 13-11.

Andre omgang fortsatte der den første slapp. Et knallbra forsvarsspill, syke Leganger-redninger og mye sikrere avslutninger. Med stor innsatsvilje og glød satte jentene fart på beina og dro fra Györ. På det meste ledet Larvik med 9 mål, men måtte til slutt nøye seg med 7-målsseier 32-25. Både Amanda Kurtovic, med noen flotte og viktige mål, og Cecilie Leganger, med redninger som bare hun kan, blei direkte avgjørende for at Larvik klarte å slå de ungarske mesterligafavorittene.

Amanda Kurtovic scoret forøvrig også Larviks mål nr. 25.000 gjennom tidene (bildet under) etter snaue 15. minutter av andre omgang.

Kampfakta:
Larvik ? Györ 32-25 (13-11)
Arena Larvik, 3144 tilskuere
Larviks lag: Lene Rantala, Cecilie Leganger ? Tonje Larsen, Mie Sophie Sando, Isabel Blanco 4, Tine Rustad Kristiansen 5, Kari Mette Johansen 4, Karoline Dyhre Breivang 1, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 4, Linn Jørum Sulland 7, Thea Mørk 1, Pernille Wibe 1, Amanda Kurtovic 5.
Toppscorer Györ: Anita Görbicz 9 mål.
Utvisninger: Larvik: 2x2 min. FC Midtjylland 2x2 min.

(larvikhk.no)

I går synes jeg at alle var med å bidro, dette var en skikkelig lagseier. Amanda og Cecilie var som sagt de som kanskje de som sto frem aller mest sammen med Tonje og Isa som sto som noen vegger i forsvar. Duellen Løke vs Blanco vant Isabel lett i går. Hun var helt rå både fremover og bakover!  Linn Jørum Sulland hadde en av sine bedre dager i går, selv om ikke alt gikk på skinner. Kari Mette var også ganske bra i går, til tross for noen bom. Som Larvikhk skrev så var andre omgangen helt vill! Det var en fantastisk stemning i Arena Larvik i går, det var så utrolig gøy å være der. 

 

 

 Du ser enda flere bilder på facebook siden min - ''Larvikognorge.blogg.no'' :- ) 

Noen som gleder seg til i morgen?

I morgen braker det løs i Arena Larvik, alle sitteplassene er utsolgt.. Jeg tror det kommer til å bli liv i morgen, gleder meg til å dra til mitt andre hjem. (Haha, det blir nesten det)! Larvik tapte mot Gyør sist, men jeg tror det er et revansje sugent lag som entrer banen i morgen. Bare synd at de fikk en ny skade på onsdagen! 

Husk konkurransen Larvik har lagt ut, du finner info om den her:  http://larvikognorge.blogg.no/1331302190_konkurransen.html

 


En glad gjeng.
Husker ikke helt hvor jeg fant bildet, men var på en link hos europamester.dk. 

> Gleder du deg til kamp i morgen? Den begynner 16.30 på TV2!!! 

Konkurranse!

Larvik Håndballklubb la ut en konkurranse nå, bare å bli med! 


Siden Larvik Håndballklubb ble stiftet i 1990 har det jevnt og trutt blitt scoret mange mål. Totalen til nå, snaut 22 sesonger senere, nærmer seg 25.000 mål. Hvem scorer mål nr. 25.000?

Med 23 scoringer igjen kan jubileumsscoringen komme i den viktige kampen mot Győr i hovedrunden av EHF Champions League lørdag kl. 16.45 i Arena Larvik.

Kommer den ikke der, blir det publikum i Prestrudhallen som får se scoringen onsdag til uka, når Larvik møter Storhamar.

Hvem setter selve jubileumsscoringen? Blir det Larviks største måljeger gjennom tidene, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, eller kanskje en av de andre toppscorerne denne sesongen? Både Linn Jørum Sulland, Tine Rustad Kristiansen, Karoline Dyhre Breivang og Isabel Blanco har passert 100 scoringer denne sesongen. Hvem som treffer akkurat nummer 25.000 blir likevel tilfeldig.

Larvik har på det meste scoret 57 mål i en kamp. Det var mot Ullensaker/Kisa i 3. runde i NM 2007.

I hovedrunden har det ikke vært så høyt scoringssnitt, men det er uansett viktig at publikum kommer for å støtte Larvik lørdag.

Konkurranse:

Målet kommer mot Györ i perioden: 
20.00-25.00 minutt
25.01-35.00 minutt
35.01-40.00 minutt
40.01-45.00 minutt
45.01-50.00 minutt
50.01-55.00 minutt
55.01-60.00 minutt

Målet kommer mot Storhamar:
00.00- 05.00 minutt
05.01- 10.00 minutt
10.01- 15.00 minutt

Send inn svaret på hvilken spiller du tror scorer dette målet og i hvilken kamp og tidsintervall det kommer. Svaret sendes til billett@larvikhk.no innen lørdag 10. mars kl.12:00. 

Vi godtar kun ett svar pr. mailadresse.

Premier:
Alle som har korrekt svar, dvs. kamp, spiller og tidsintervall, vinner:

Signert drakt fra Larvik HK + sesongkort for 2012/2013. Kortet gir inngang til alle seriekamper + gruppespillet i Champions League høsten 2012 samt kamper i Postenligaens sluttspill arrangert av Larvik HK.

Tror det blir litt lite blogging i helgen. La meg 05.45 i natt (hehe), så jeg er litt små trøtt. I morgen  reiser jeg ned til Larvik for å se på kamp. ÆÆÆÆ gleder meg sjukt :D 

Brakk kjeven to steder

Sara Breistøls kjevebrudd ødela gleden da Larvik onsdag slo Flint Tønsberg 30-14 og fikk gullmedaljene som seriemester i håndball.

Breistøl fikk en kraftig smell i kjeven. Hun ble båret av banen og sendt til sykehus, der det ble konstatert to brudd i kjevebeinet. Hun opereres trolig allerede torsdag.

Ellers var seriekampen en god gjennomkjøring før lørdagens skjebnekamp mot Györ i mesterligaen. Gjestene var bare fire mål bak ved pause, men 17-5 var de brutale sifrene i annen halvdel da Larvik tok sin 20. seier av like mange mulige i årets eliteserie. Klubbens 14. serietittel var for lengst klar, men medaljene ble utdelt onsdag.
Et lite skår i gleden

Larvik vant lett over Flint Tønsberg, det ble hele  30 - 14. Vi gjennomfører kampen på en bra måte. Særlig i andre omgangen er vi gode, sier Ole Gustav Gjekstad til ØP nett. 

TIne K og Isabel Blanco ble toppscorere med 5 mål hver. Restern av målscoreren: Kari Mette Johansen 2 mål, Karoline Dyhre Breivang 2 mål, Linka Koren 4 mål, Linn Jørum Sulland 3 mål, Thea Mørk 1 mål, Pernille Wibe 4 mål og Amanda Kurtovic 4 mål. Lene Rantala ble kåret til banens beste :) Karoline Dyhre Breivang fikk tildelt Kristina Statuetten (Tønsbergs ærespris) etter kampen i dag. Dette er en pris som kan vinnes engang. Tonje Larsen (1999), Kari Mette Johansen (2006) ,Linn-Kristin Riegelhuth Koren (2008), Heidi Løke (2010)har fått den tidligere. 


Karo er med i gjengen, etter at hun fikk tildelt prisen i dag.Det som ikke var så ålreit var at Sara Breistøl måtte ut med skade, hvor alvorlig den er vet jeg ikke. Sara måtte bæres ut med båre, hun er på sykehuset for å bli skjekket.

 


Jentene fikk tildelt gullmedaljer etter kampslutt.  Litt overraskende at Njård slo Tertnes 29 - 26 og Gjøvik slo Stabæk 27-25.... 

Feil...

Det er et eller annet feil med den ene headeren, så da er det Linka både på forsiden og innleggsiden enn så lenge. Tror ikke jeg får fikset det før på fredag :) 

Som sagt så er jeg på ''leirskole'' med klassen. Vi er på en leier der det er barn med sjeldne sykdommer. Vi skal liksom være der å lære litt om det. Jeg jobber på kvelden, så vi skal bare arrangere leker for dem og litt dill. Vi gjør forsåvidt ikke så mye egentlig. Fra 20.00 - 22.00 må sitte gangvakt, og det er litt småkjedelig. Har sittet å redigert noen bilder som jeg kommer til å legge ut etterhvert. Her er et av dem:  
Gleder meg til i morgen, da er det HUNDEKJØRING :D  

Karo i 300

 

Gratulerer Karoline med 300 kamper. Dette sto på larvikhk: 

Karoline Dyhre Breivang runder 300 obligatoriske kamper for Larvik HK når Larvik tar i mot Flint onsdag kveld.

Karoline forlot Stabæk etter sesongen 2004/2005- en sesong hvor Larvik vant sin første, av i alt tre internasjonale titler, med seieren over Podravka i finalene i Cupvinnercupen. 

Foran 2005/2006 sesongen gjennomgikk laget store endringer. Kristine Duvholt Havnås la opp, Katja Nyberg dro til Krim og Vigdis Hårsaker reiste hjem til Trondheim og Byåsen. Samtidig valgte klubbens daværende, og nåværende hovedtrener, Ole Gustav Gjekstad å søke nye utfordringer i Drammen etter 7 år i front i Larvik. 

Karoline var ikke den eneste etablerte spilleren som ble hentet inn foran sesongen, men helt klart den mest erfarne. Med såpass markante endringer i troppen var det mange som var spente på hvordan fremtiden ville bli. Resultatet av det har alle sett. Klubben har marsjert videre, og Karo har vært en viktig bidragsyter til fremgangene klubben har hatt.

Karo har lagt ned mye jobb for klubben i sine sesonger her. Hennes bidrag har ikke alltid vært synlig for omgivelsene utenfor klubben, men alle som står laget nært vet hvilken betydning hun har hatt for resultatene som har blitt oppnådd. Hun har tatt til seg alle roller hun har blitt tildelt. De to siste sesongene danner et godt bilde av det. I forrige sesong, da klubben gikk til topps i Champions League, bekledde hun en rolle som enklest kan beskrives som ren forsvarsspiller, mens hun i inneværende sesong har fremstått som en av lagets viktigste offensive brikker.
Karo har rent scoringsmessig hatt en av sine aller beste sesonger i klubben, med 101 scoringer så langt denne sesongen. 2007/08 var hennes beste år i målprotokollen for Larvik (136 mål). Godt spill i klubbdrakten i høst var med på å gi Karo en nesten lik rolle i det norske landslaget som ble verdensmestere i Brasil i desember. 

Summen av dette ga henne en meget fortjent pris som Årets lagspiller under Idrettsgallaen på Hamar i januar. 

Vi gratulerer Karo med de første 300!

Karo til 300 


FAKTA
Karoline Charlotte Dyhre Breivang
Kom til Larvik i 2005 fra Stabæk

Meritter:

Larvik HK: 
299 kamper, 642 mål 
1 gull i Champions League 2011
1 gull i Cupvinnercup 2008
7 seriegull
6 NM-gull
7 sluttspillvinner

Landslaget:
Debut: 30.11.2000 mot Ungarn
Landskamper/mål: 242/399
OL-gull 2008
VM-gull 2011
EM-gull 2004, 2006, 2008, 2010

Personlig:
Idrettsgallaen: Kåret til årets lagspiller for 2011.

 HUSK LARVIK - FLINT I DAG KLOKKEN 19.00. Du kommer gratis inn på kampen, også kan du donere et lite (eller stort) bidrag til Krafttak mot kreft. Anbefaler alle som har mulighet til å ta turen til Larvik. De får jo også sine gullmedaljer i dag, siden de ble jo serimestere i forrige uke. For dere som ikke kan dra, så går kampen på sumo :-) 

 

Legger opp etter denne sesongen.

Katja Nyberg legger opp etter denne sesongen, men hun fortsetter å jobbe for Larvik Håndballklubb. Det har blitt laget en ny stilling i klubben. Der skal Katja, sammen med Lene Rantala og Sara Breistøl, arrangere ''superweekender'' og håndballskoler for yngre utøvere på vegne av klubben. 

Larvik betyr så mye for meg at jeg aldri flytter fra byen. Det er her jeg hører til, sier hun til Aftenposten

Avrevet korsbånd tre ganger og blant annet to skulderoperasjoner er årsakn til at hun legger opp som spiller. 

Jeg har blitt rådet til det, men merker godt selv at tiden er inne, sier hun til avisa. 

Larvik vil imidlertid fortsatt beholde hnne, og har opprettet en stilling der hun skal jobbe med yngre spillere. 

Jeg tror jeg har noe å tilføre i en slik jobb, sier hun, og hun sier også at hun kunne tenke seg å bli trener for et topplag i fremtiden. 

Jeg synes det er utrolig synd, men det var ingen overraskelse at det ville skje. Hun har jo nevnt tidligere at det er en stor sjans for at hun gir seg pga skader. Jeg tror Katja kommer til å gjøre en god jobb for klubben :) 

Velkommen hjem KEB :)

http://www.larvikhk.no/artikkel/151435 - Les hva klubbdirektøren skriver om kampen på lørdag. 

Ellers har jeg en liten anbefaling om å dra på kamp på onsdag, i Larvik. Dette sto på larvikhk.no: 

Støtt Krafttak mot Kreft på onsdag 
larvikhk.no

Krafttak for Kreft pågår i uke 10 og 11, og siden Kreftforeningen er en av Larvik HK sine samarbeidspartnere ønsker vi å støtte denne viktige aksjonen. I tillegg er dette kvelden hvor Larvik får overrakt trofe og medaljer som nybakt seriemester. Vi gir fri inngang i Arena Larvik til alle som kommer til kampen mot Flint Tønsberg onsdag 7. mars kl. 19.00.


Til denne kampen må publikum derimot betale for å komme ut av hallen etter kampen! Og alle inntektene fra utgangen går uavkortet til Krafttak mot Kreft.
Vi vil stå med bøsser ved alle utgangene og oppfordrer alle til å betale mye for å komme ut av hallen etter kampen!
Det betyr at det ikke vil være noen slags form for billettsalg til kampen. Sponsorer og sesongkortinnehavere vil tilgang til sine plasser i Arena Larvik.

Viktig formål

Temaet for årets Krafttak mot kreft aksjon er dermed forskning på kreftformer få overlever. 
- Å øke forskningen på kreftformer få overlever vil gi håp for mange kreftpasienter og deres pårørende. På sikt vil dette komme oss alle til gode. Jo mer vi forsker i dag, jo flere vil overleve kreft i fremtiden, sier aksjonsleder i Kreftforeningen Morten Wien.

Mer informasjon om årets aksjon HER

Medaljeseremoni

Sist onsdag ble Larvik seriemester for 14. gang i klubbens historie. Etter kampen mot Flint Tønsberg vil Norges Håndballforbund overrekke trofe og medaljer til de nybakte seriemesterne. 


Jeg får ikke dratt selv siden det er midt i uka, også er jeg på ''leirskole'' med klassen. Får heller ikke sett kampen direkte siden jeg har fått kveldsvakt (egentlig ikke det jeg ville ha, men det er litt chillere enn jeg hadde trodd), men dere som kan og bor i nærheten burde være med å støtte Krafttak for kreft :)  


Tonje får nok en medalje i samlingen :) 

Samles i London.

Landslaget samles 19.25. mars i London for å spille to kamper mot Brasil og ha en felles trening med Storbritannia. Disse er tatt ut: 

Kari  Aalvik Grimsbø 
Silje Solberg
Katrine Lunde Haraldsen
Karoline Næss*
Stine Bredal Oftedal 
Ida Alstad
Heidi Løke
Tonje Nøstvold
Karoline Dyhre Breivang
Kristine Lunde-Borgersen
Kari Mette Johansen
Marit Malm Frafjord
Amanda Kurtovic
Linn Jørum Sulland
Linn-Kristin Riegelhuth Koren
Gøril Snorroeggen
Camilla Herrem
Charlotte Mordal  

Karoline blir med hvis hun blir klaret av helseteam.

 


Larsen og Hammerseng er ikke å se i troppen. 

Dette sto på fvn.no: 
Det hersker usikkerhet rundt Tonje (Larsen) og Gro (Hammerseng). Tonje må bli frisk, mens Gro skal bli mamma i februar. I en slik situasjon vil det herske litt usikkerhet, sier Thorir, som tror det kan vare helt til april/mai før hele bildet er klart, så Thorir til aftenposten i janauar. 

- Det sies at man kan bli sterkere av å bli mor, men kroppen kjennes ikke klar ut for håndballspill ennå. Jeg løper ikke. For meg er det også veldig viktig å ta vare på den første tiden som mamma, sa Hammerseng til VG i dag.

16 jenter fikk spille VM, men i OL er grensen 14 spillere. Mari Molid, som var med under Brasil-VM, er ikke med i troppen.

Edit: Gro Hammerseng sier det er utelukket med OL. 

Linn Jørum Sulland på TV3 i dag

''Mia Gundersen og kokken Øyvind Hjelle tar turen til Larvik, der håndballspiller Linn Jørum Sulland bor. Les mer...

I kjøleskapet har Linn mange sunne ingredienser og hun spiser all slags mat. Hun innrømmer imidlertid at livet som håndballspiller innebærer mange forsakelser. Mia og Linn drar på Farris Bad, hvor de tar hammam ? tyrkisk bad. Greit å ha noe å varme seg på, siden Linn inviterer med seg Mia på Larvik-jentenes faste rituale; nemlig isbading i Larvikfjorden.

Se Vis meg ditt kjøleskap mandag kl. 20.00 på TV3. Programmet blir også tilgjengelig på TV3 play etter sendeslutt. ''
 

SÅ FØLG MED I MORGEN :)  

I morgen reiser jeg på klassetur, eller vi skal i praksis i en hel uke. Vi skal til et senter der hvor det er barn med sjeldne sykdommer. Vi skal passe på og aktivisere barna mens foreldrene er på kurs. Enten får vi kveldsvakt (15.00-22.00)  eller så får vi dagvakt ( 08.45-16.00). Jeg håper på de siste, for ellers får jeg ingenting ut av dagen. + at jeg ikke får sett Larvik kampen på onsdagen.. Det er litt småkrise! Jeg skal selvfølgelig blogge i løpet av uka, men det blir ikke så mye hvis jeg får kveldsvaktene. :-) 


Har tatt alle bildene selv, og redigert det :) 


Æsj

Dette sto på handball.no: 

Det så veldig bra ut for at Larvik skulle nå sin femte semifinale på rad i Mesterligaen, men en elendig andre omgang kan ha satt en real stopper for det.

Med en tremålsledelse i starten av andre omgangen var alt normalt i Larvik Arena. Det så lenge ut som at Larvik skulle ta den oppskriftsmessige seieren mot FC Midtjylland. Men en kollektiv kollaps bakover gjorde dette umulig. Målene rant inn overalt og til slutt stod det hele 27-20 til Midtjylland på måltavlen.

- Dette er vel den dårligste andreomgangen jeg har sett på lenge. Det meste gikk galt. Flaut er vel en greit beskrivelse, sa Ole Gustav Gjekstad (bildet) til TV2 etter kampen.


 

Dermed må Larvik ta poeng mot Györ i Arena neste lørdag for å ha en mulighet til å ta seg til semifinalen i Champions League.

Kampfakta

Larvik - FC Midtjylland 20-27 (12-11) 

Målscorere Larvik: Linn Jørun Sulland, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Isabell Blanco (alle med fem mål), Karoline Dyhre Breivang , Tine Rustad Kristiansen (begge med to mål) og Sara Breistøl (ett mål). 


Jeg lurer litt på hva Ole Gustav og Tor Odvar tenkte på under kampen. Når verken Sulland eller Leganger funker i det hele tatt, hvorfor får de stå på banen i hele kampen? Det er for sent å sette inn Lene når det er 7 min igjen liksom. Amanda kunne kommet på allerede i 1.omgang, etter min mening. Nå skal jeg ikke bare skylde  på lagledelsen, for flere av spillerne imponerte ikke i 2.omgangen.
I de siste kampene har Larvik spilt godt i 2.omgangen, og ræva i første... i dag var det omvendt! Det er i andre omgang kampen avgjøres, og da er det dumt at dette skjer når det virkelig gjelder. Nå Larvik vinne over Gylr neste helg, og Itxaco må vinne over FC Midtjylland.. (For FCM har Larvik på innbyrdes nå) ellers er LHK ute av Champions Leauge. 
Larvik har 4 bakspillere som fungerer i angrep. Det vil si at vi bare har et bytte, og i tillegg er det vel ingen som har det ordenlige skuddet bak i fra banen, bortsett fra Sulland (som ikke har fungert i det hele tatt). Amanda har underarmsskuddet sitt, men vi savner Gro, Tonje og Tine som kan gi litt ekstra i angrep. Det er synd at de muligens ryker nå, men etter alle skadene så er det ikke overraskende at det går litt i stå. Allikevel kan laget mer enn dette! 


Tine er savnet!!


Stjernebørs i dag:
*** Ingen
** Ingen
* Linka og Isabel 

   
Hvem synes du var best av Larvik spillerne i dag?  

Match day :)

Larvik møter FC Midtjylland i kveld, kampen begynner 16.45 og går på TV 2 :) 

Good luck LHK!! 


Det ble seier sist, blir det 2 poeng i dag også? 

 

Da Larvik ble seriemestere....

Da har jeg fått fikset resten av bildene. Legger ut noen her, og resten finner du på min facebooksiden (her). 


Sååååå glade blir man når man scorer på oppvarming, herlig!

 


Bakgrunnsbilde på pc'n for øyeblikket!  <3 


Silje Solberg


Næss og Blanco =) 


Det går ann å ha det morro på benken også :) 
Det er få som smiler like mye som Linka! :- )) 


SERIEMESTERE!!


Jubel og glede :) 


Thea ble banens beste, fortjent. Det var så morro å se, for alle de andre ble veldig glad på Theas vegne. 


For en gjeng. Det var utrolig morro å være i hallen, spesielt på slutten. Alle spillerne jublet, og alle ble veldig glade for at de var seriemestere. De fleste av oss har vel visst en god stund at de kommer til å bli det, men ingen i klubben tar det for gitt. Fantastisk morro :) 


> Hva synes du om bildene? 

Herlige nyheter :)

TINE STANGE BLIR I LARVIK I 3 ÅR TIL :D :D :D Larvik Håndballklubb skriver dette: 

Onsdag ble Larvik og Tine Stange enige om å forlenge samarbeidet med tre år. Tine Stange kom til Larvik i 2003. Den nye kontrakten forlenger oppholdet i Larvik til våren 2015.

Sportssjef og hovedtrener Ole Gustav Gjekstad er meget fornøyd med signeringen.

-Tine har vi hatt i klubben siden hun var "valp". Hun er et av mange eksempler på hvor viktig det er med kontinuitet i en klubb.  Akkurat nå er hun som kjent ute med en lei skade, og vi regner ikke med å se henne på banen før i 2013, men en restituert Tine Stange vil ha mange gode år på håndballbanen foran seg. Hun fyller 26 år til våren og er fortsatt "ung" i håndballsammenheng. Vi er glade for at hun ønsker å utvikle seg videre i Larvik.

Tine Stanges nye kontrakt strekker seg ut sesongen  2014/2015. Tine Stange gleder seg til å gå på en ny periode i klubben.

-Jeg er veldig fornøyd med dette, og jeg gleder meg til å komme tilbake på banen, selv om det er en stund til. Jeg trives veldig godt i Larvik. Alt rundt klubben og samarbeidet med trenerapparatet fungerer veldig bra for meg, også trives jeg veldig bra sammen med alle jentene, sier Tine i en kommentar til larvikhk.no. 
Meritter

Larvik HK:
289 kamper, 556 mål.
1 gull i Champions League 2011
2 Cupvinnercup-gull 2005, 2008
8 seriemesterskap
8 NM-gull
7 sluttspillvinner
1 NM-gull beachhåndball

Landslaget:
Debut: 21.06.2007 mot Sør-Korea.
Landskamper/mål: 44/62
EM-gull 2010

 Nå kan du også stemme på tidenens Larvik lag, gjør det her:  http://www.op.no/larvikhk/article5953553.ece  
Du kan vinne billetter til semifinalen i Champions Leauge (hvis Larvik komme dit, ellers blir det en annen kamp). + en signert Larvik drakt :)  

I morgen, i morgen...

Som sagt så sa jeg at bildene ville komme i løpet av helgen, siden jeg ikke fikk fikset det i går. Det blir i morgen, siden jeg skal bort om to timer. Skal i bursdag til to venniner av meg, og har egentlig litt dårlig tid nå. 

Har fått fikset noen av bildene, så kan legge ut et par stykker fra oppvarminge :)


Nora fikk være med på oppvarmingen, og hun smilte fra øret til øret. Det betydde mye for henne virket det som. Håper hun snart er tilbake på banen også. 


En annen som smilte under hele oppvarmingen og kampen var Linka! Digger den dama der!! :) 


''Hei jeg heter Lene Rantala, er 43 år og myk som gummi''


Push ups på gang. Heia Breistøl! 


FIn neglelakk :- ) Skjønner virkelig ikke hvordan folk klarer å få arma så langt frem, jeg rekker så vidt til knærene. 
LARVIK HÅNDBALLKLUBB <3 
 

Bilder

Jeg hadde redigert noen bilder, og da var det noen som lurte på om jeg kunne legge ut noen av bildene i vanlig format. Her er de: 

 Må bare beklage, men får ikke lagt ut bildene fra kampen i dag. Skal få fikset det i løpet av helgen (tror det blir lørdag). 

Månedens spillere FEBRUAR

Da har jeg fått telt opp stemmene, og det var ikke like mange lesere som stemte på bloggen denne gangen. Allikevel var det 11 stemmer på bloggen (Forrige gang var det 30 stemmer), men vi er fornøyde med det. 

Linn-Kristin Riegelhuth Koren var den som fikk flest stemmer her, og på facebook faktisk. På bloggen: 4 og på Facebook: 28. Det var vel seks stykker som hadde stemt på omtrent alle spillerne på face, men selv om jeg hadde tatt de bort så hadde hun vunnet for det. Amanda var nærmest med sine 18 stemmer :) 


Tommel opp for det

I og med at Linka fikk flest stemmer på facebook blir hun ''Månedens spiller på facebook'', mens Isabel Blanco med sine tre stemmer blir bloggens beste. 


Disse fikk stemmer:
Linn-Kristin Riegelhuth Koren 32 p (F: 28 og B: 4) - Flest på bloggen og facebook.
Amanda Kurtovic: 18 p ( (F: 18)
Isabel Blanco 16 p (F: 13  og B: 3)  - Nest flest på bloggen.
Karoline Dyhre Breivang 14 p ( (F: 14)
Cecilie Leganger 14 p  (F: 13  og B: 1)  
Kari Mette Johansen 13 p ( (F: 11 og B: 2) 
Katrine Lunde Haraldsen 12 p ( (F: 11  og B: 2 )
Camilla Herrem 11 p  (F: 11)
Heidi Løke 11 p ( (F: 11)
Linn Jørum Sulland 11 p  (F:11) 
Stine Bredal Oftedal 8 p  (F: 8)
Kristine Lunde-Borgersen 7p ( (F: 7)
Marit Malm Frafjord 7 p  (F:7 )  
Ida Alstad 8 p  (F: 7  og B: 1)  
Kari Aalvik Grimsbø 6 p (F: 6 )  
Tonje Larsen 6 p   (F: 6)  
Thea Mørk 4 ( (F: 4)
Lene Rantala 3 p (F: 3)  
Tine Rustad Krisitiansen  3 p (F: 3)  
Tonje Nøstvold 3 p  (F: 3)  
Gøril Snorroeggen 2 p  (F: 2)  
Pernille Wibe  2 p  (F: 2)   
Sara Breistøl  2 p  (F: 2)   
Karoline Næss  2 p  (F: 2)   
Mari Molid:  2 p  (F: 2)   

Det kom inn over 200 stemmer på facebook, men som sagt var det flere som stemte på flere enn bare to. Skal ta på meg litt av skylden for jeg glemte å skrive det i starten :-p  Isabel ble månedens beste i januar også  :) Headerne blir byttet i løpet av helgen! 


Se Håndballjentene i OL

''Kjære sportsinteressert,

Svært mange nordmenn vil se Håndballjentene i London-OL ?særlig etter maktdemonstrasjonen i VM. Nå har DU muligheten!

Sabra Sport & Event samarbeider med Norges Idrettsforbund og Jetset Sports og er eksklusiv leverandør av offisielle OL-pakker til London 2012

Vedlagt er vårt tilbud ifm.arrangementet. Dette er siste mulighet til å bli med og oppleve en av verdens største sportsbegivenheter!

Frist for bestilling er 25.mars.
(?Første mann til mølla? prinsippet som gjelder)'' 

Les mer her: 
http://www.sabra.no/handball/se_handballjentene_i_london-ol/ 

Har så utrolig lyst til å være med, men det er alt for dyrt. Jaja, det blir ihvertfall EM i Nederland på meg. Da har jeg litt lengre tid til å spare Håper bare at Kari Mette og Linka blir med, for de er jo favorittene (hehe, det visste dere vel ikke fra før).  


OL i 2008 :) 

 

Takker nei til OL!

Pressemelding fra larvikhk: 

Det har den siste tiden vært mange henvendelser om i hvilken grad landslagsspill og OL-satsing er aktuelt for Cecilie Leganger.

For å skape arbeidsro, både for landslaget og for hennes egen del, har hun besluttet å gi beskjed om at dette beklageligvis ikke er
gjennomførbart. Leganger har hatt positiv og god kontakt med landslagsledelsen og gjort dem kjent med beslutningen.

Hun velger også å prioritere Larvik og avslutte legestudiene :- )  

 
Bilde har jeg tatt selv. 

Gode nyheter for Larvik ihvertfall, og for min del var det ikke overraskende at hun takket nei. Jeg skrev tidligere til en leser (slagelse) hva jeg mente om at Cecilie vurderte å bli med til OL. Jeg sa dette: Jeg er litt både og til at Leganger vurderer OL. Norge har vunnet mye uten henne, og vi er liksom ikke avhengig av  henne for å vinne gull. Dessuten synes jeg det er litt dumt når hun ikke er med å trener med Larvik, osv. Skjønner at hun vil  prioritere studier, men de har  hun vel drevet med en stund?  Jeg synes kanskje det blir litt dårlig gjort mot Kari Aalvik Grimsbø som faktisk er med på sitt klubblag  og trener for OL nesten hver dag. For jeg regner vel med at hun blir vraket, hvis Thorir ikke vil ha med tre keepere. Det er jo muligens Kari som skal ta over etter Katrine, og da blir det dumt at Leganger bare skal hoppe inn fordi hun mangler det gullet. Når det er sagt så hadde det ikk vært dumt med Katrine og Cecilie som en keeperduo, absolutt ikke. Jeg blir ikke sur hvis  Cecilie blir med til OL, for hun er en fantastisk keeper. 


Men nå har hun jo takket nei, så da er det ikke vits i å spekulere noe mer i det heller :) Vi har en fantastisk keeperduo fra før, så jeg regner med at dette går bra!

Så må jeg også medele at Heidi Løke er blitt kåret til verdens beste spiller  av fans, media og IHF eksperter. Hun er den 5 .norske spilleren som har fått denne tittlen. Trine Haltvik (1998), Cecilie Leganger (2001), 
Gro Hammerseng (2007) og Linka (2008) har fått prisen før henne.  Ikke ufortjent at hun vinner, men verdens beste? Nja! Heidi er verdens beste i angrep, men i forsvar mangler hun litt synes jeg da. Allikevel er det morro at hun får prisen, hun er en fantastisk spiller. I tillegg er hun en veldig hyggelig person!

Katrine Lunde Haraldsen havnet på en 3.plass i kåringen, bak Allison Pineau (Frankrike). Mikkel Hansen ble verdens beste spiller for herrene. 
 Skal prøve å komme med Månedens spillere og bilder fra Stabæk-Larvik i kveld. Er litt usikker på om jeg orker, har vært hjemme fra skolen i dag siden jeg ikke er i form. Har lite tid til blogg og sånt den neste uka, skal fortelle hvorfor litt senere :) 

> Hva synes du om at Leganger takket nei til OL?
> Hva synes du om at Heidi ble kåret til verdens beste spiller?