mars 2013

Månedens spiller

Det er på tide å stemme på månedens spiller igjen. Som jeg nevnte tidligere vil jeg plukke ut et par spillere som dere kan stemme på, siden det pleier å bli de samme hver gang fordi folk har sine favoritter. Jeg velger ut 4 Larvik spillere og 4 landslagsspillere:

A) Landslagsspillere: 

Det har vært turnering i Frankrike denne måneden og det var flere som utmerket seg på en positiv måte. 

1. Katrine Lunde Haraldsen - Sto solid mellom stengene mot Danmark og Frankrike, var en av Norges beste under turneringen. 
2. Silje Solberg - Sto hele kampen mot Russland og litt mot Danmark, synes hun sto veldig godt.
3. Amanda Kurtovic -  Gjorde comeback på landslaget og gjorde en god figur i turneringen. Tror hun endte opp med 13 mål + flere assist. 
4. Veronika Kristainsen - Fikk sin landslagsdebut og spilte en god turnering. Ble noen feil og noen dårlige løsninger innemellom, men alt i alt en veldig god turnering.

B) Larvikspillere: 

1. Gro Hammerseng - Har spilt flere gode kamper i Larvik drakta. Valgte også å sette et punktum på landslagskarrieren denne måned, all respekt til den dama. Hun har blør for drakta og gir seg aldri!
2. Karoline Dyhre Breivang - Hun ble en joker mot Randers og scoret flere viktige mål, var også veldig god mot Buducnost.
3. Lene Rantala - Jeg synes hun fortjener skryt, ikke bare denne måneden, men for hele sesongen. Hun gjør det hun kan for å holde buret rent i serien når Cecilie ikke er med, men sitter som oftes på benken i CL . I de siste kampene har hun fått sjansen i buret og jeg synes hun hatt flere gode innhopp!! 
4. Isabel Blanco - Har vært stabil og satt inn de fleste sjansene sine. En fighter som aldri gir seg :)  

Dere kan som vanlig velge EN Larvik spiller og EN landslagsspiller, altså en i katogori A og en i B. Dere kan stemme frem til 2.april klokken 20:00 :) 

Hipp hurra for tvillingene!I dag har Kristine og Katrine Lunde bursdag, hurra for dem :D 
Disse supertvillingene har vunnet alt som kan vinnes - OL, EM, VM og Champions League. I tillegg til flere danske og ungarnske titler, imponerende! 

 Gullfest :)

Om en uke er det gullfest i Arena Larvik og Larvik møter Byåsen. Jeg har fri den dagen og tror jeg skal på kampen :) Larvik får utdelt gullet som de allerede er sikret seg! 

Jeg håper allikvel at det blir en liten kamp, selv om alt er avgjort allerede. Hvordan tror du det går neste onsdag? Er det Byåsen eller Larvik som går av med seieren?  


Foto: Svein Andrê Svendsen

Du får kjøpt billetter til kampen på larvikhk.no!! 

Bedre sent, enn aldri...

Det ble en seier i går også over Frankrike, etter mye om og men. Norge startet ikke så veldig bra for å si det mildt, de lå under 0-4 etter 4  minutter- Thorir måtte ta en timeout for å fortelle jentene at  de hadde startet. Dessverre hjalp ikke pausen noe særlig og 5 minutter senere sto det 1-7 på måltavla. De siste 20 minuttene ble heldigvis litt bedre og til pause sto det 12-11 til Norge. Katrine Lunde Haraldsen våknet ut over omgangen og hun var veldig avgjørende. Hun hadde flere fine redninger! Veronika Kristiansen satte inn 4 mål i den 1.omgangen. Ida Bjørndalen sørget blant annet for at Norge var ajour i løpet av omgangen. 

I andre omgangen fortsatte Norge i det samme sporet og Frankrike klarte aldri å hente seg opp igjen. Anja Edin spilte en god omgang og hadde blant annet et fantastisk mål - flyver med backhand etter en fantastisk pasning av Linka. Amanda Kurtovic fikk også sjansen, hun hadde tre fine mål og noen assist. Landslagskapteinen tok ansvar og hadde flere fine mål, og var god bakover som vanlig. Mari Molid fikk også sjansen og sto godt bakover. Veronika Kristiansen hadde dessverre ikke en like god andre omgang... 
Katrine Lunde Haraldsen var uten tvil Norges beste i går, to strafferedninger og flere andre gode redninger. 
Jeg synes det har vært en god turnering for Norge, spesielt bakover. De slapp inn 24 mål mot Danmark,  22 mål mot Russland og 20 i går. Fremover har det vært litt opp og ned, men jeg synes det har vært mest bra. Amanda Kurtovic var tilbake og hun hadde et veldig godt comeback, tror hun scoret 13 mål i løpet av de tre kampene. Veronika Kristiansen fikk sin debut og hun grep sjansen når hun fikk den. Det ble noen bom og feil, men alt i alt synes jeg hun gjorde mye bra. Hun setter finter, er direkte på mål og gir seg ikke før ballen er i mål. Sanna Solberg  spilte en god kamp mot Danmark, i går var hun litt mer anonym fremover. Synes hun gjør det godt bakover. Stine Bredal Oftedal hadde en god kamp mot Danmark, men i går ble det mye bom og feil. Vet ikke hvordan hun spilte mot Russland. Anja Edin var også litt opp og ned i denne turneringa, men hun spilte veldig bra i går. Hun er flink til å spille opp andre! Linn-Kristin Riegelhuth Koren hadde to gode kamper mot Danmark og Russland, men i går ble det litt mye bom. Hun hadde allikevel flere gode assist :) Landslagskapteinen har spilt en god turnering både fremover og bakover. Begge keeperne våre Silje Solberg og Katrine Lunde Haraldsen  har vært solide i målet. SIlje fikk et kvarter mot Danmark og spilte hele kampen mot Russland. Ida Bjørndalen har hatt noen fine mål, men det har også blitt litt så som så. Linn Sulland har skuffet litt synes jeg, både her og i Larvik den siste tiden. Linn Gossé har skuffet litt, synes Sanna gjorde det bedre enn henne i denne turneringen. Heidi Løke har også vært litt anonym og vi har ikke sett så mye til henne. Det har blitt et par mål og noen skaffede straffer. Mari Molid og Betina Riegelhuth har ikke spilt så mye og det blir vanskelig å vurdere de. 

Norge - Russland

Noen som fikk med seg kampen i går? Jeg hadde den bare på i bakgrunn siden jeg fikk besøk og måtte lage pizza. Fikk med meg at Silje Solberg sto solid i mål og at Linka gjorde en solid kamp, ellers var det lite jeg fikk med meg dessverre. Kopierer derfor det som sto på handball.no: 

Ida Alstad  ble norsk toppscorer, og Norge sikret seg ny triumf i Golden League i Frankrike da Håndballjentene fredag beseiret Russland 29-22 i sin andre kamp i turneringen. Lørdag avsluttes Frankrike-oppholdet med kamp mot vertskapet (kl 1710 TV2 Sport).

Fra start mønstret Thorir Hergeirsson dette mannskapet: Silje Solberg i mål, og ute på banen: Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Amanda Kurtovic, Marit Malm Frafjord, Veronika Kristiansen, Ida Alstad og Linn Gossé. 

De norske jentene tok initiativ fra start i kampen, og ga det senere aldri fra seg. Jentene spilte solid, og gjennomførte en bra førsteomgang. Halvveis i omgangen ledet Norge 10-5, og til pause ble sifrene 16-12. 

Etter hvilen gjorde lagledelsen en del bytter, og anført av Anja Edin satte jentene på nytt realt trøkk på sine russiske motstandere, og Norge økte ledelsen til 20-14 etter drøyt seks minutter. Da måtte Ksenia Makeeva forlate banen etter direkte rødt kort for felling av Amanda Kurtovic. Den norske framgangen fortsatt ytterligere noen minutter, og før det var spilt 10 minutter, ledet Norge 23-13. Men etter russisk time-out ble det norsk måltørke i nær ti minutter. Mange enkle avslutninger ga Russland muligheter, men bakover gjorde Norge jobben, og holdt Russland på avstand, selv om de fikk knappe inn den norske ledelsen til fem mål på disse minuttene. 

Avslutningen av kampen ga en ny norsk offensiv, og jentene økte på nytt ledelsen. Til slutt ble det 29-22 i norsk favør. 

Selv om det bølget litt i det norske angrepet i perioder av kampen, fikk jentene vist fram mange fine kombinasjoner og avslutninger. Veronika Kristiansen viste igjen gode takter, Ida Alstad og Amanda Kurtovic likedan. Anja Edin åpnet også friskt da hun kom innpå, men etterhvert ble det litt mange feil. I mål fikk Silje Solberg spille hele kampen, og det gjorde Stabæk-jenta bra. Hun var veldig bra i første omgang, men gjorde sakene bra også bra etter pause. 

- En positiv opplevelse
konkluderte landslagstrener Mia H. Högdal i en kort prat etter fredagens kamp. - Vi startet kampen med 6:0 i et forsøk på å takle og stykke opp Russlands spill. Jentene viste bra aggresivitet i midtforsvaret og løste oppgaven bra, fortsetter Mia, som også var glad for at det var bra rytme i det norske angrepsspillet i denne omgangen. Også forsøket med å spille 5:1 i andre omgang omgang gikk bra. - og det ble jo også noen ekstra mål i starten på andreomgangen. - Totalt sett fikk vi en kamp der mange ble brukt og alle bidro til seieren, avsluttet en godt fornøyd landslagstrener.

Norges siste kamp i Golden League i Frankrike er mot Frankrike lørdag 22. mars kl 1715.(ALTSÅ I SAG!!) Kampen sendes som nevnt på TV2 Sport, og på samme kanal kan du også følge lørdagens andre kamp; Danmark - Russland, som har sendestart kl 1455. 

Ida Alstad
ble norsk toppscorer mot Russland med totalt 7 mål, Amanda Kurtovic scoret 5 mål, Linn-Kristin Riegelhuth Koren scoret 5 mål, Marit Malm Frafjord 3 mål, Stine Bredal Oftedal 3 mål, Anja Edin 2 mål, Heidi Løke 2 mål og Veronika Kristiansen 2 mål.

For Russland ble Victoria Zilinskaite toppscorer med 4 mål. 

Utvisninger: 

Norge 1 x 2 minutter, Russland 1 x 2 minutter samt 1 direkte rødt kort.  

Kamp og Skavlan

Norge møter Russland klokken 18.45 i dag (Tv2sport + sumo), reprisen går på Tv2 sport klokken 23.25!! 
I tillegg gjester Gro Hammerseng Skavlan klokken 21.25 på NRK! 

Gro Hammerseng (Monkberry AS)
Foto: Monkberry AS
 

Norge - Danmark

Norge møtte Danmark på onsdag og det gikk veldig bra. Etter å tapt for Danmark i tre kamper på rad eller noe sånt var det på en tide med en seier. Det ble ikke bare en seier, det ble en ren overkjøring. 40-24!! 

1.omgangen var veldig bra, både fremover og bakover. Det var fart fremover og tøft forsvarsspil, i tillegg sto Katrine fantastisk bakerst. Jentene hadde fart i beina og var direkte mot mål. 

Debutanten Veronika Kristiansen fikk sjansen i første omgang, og den tok hun vare på. Hun fintet seg  igjennom og var direkte mot mål, det ble 4 mål på 4 forsøk og i tillegg en skaffet straffe. Stine Bredal Oftedal startet som playmaker og jeg syne shun gjorde en god jobb. Det ble flere målgivende pasninger og et par mål. Anja Edin fortsatte i den rollen og forsatte i samme spor. Det ble et par bom, men tiltross for det så hadde hun flere fine mål og et godt samarbeid med Heidi på linja. Amanda Kurtovic var tilbake i landslagsdrakta og hun satt inn noen perler, herlig å se underarmsskuddet hennes igjen. Sanna Solberg gjorde det godt på kanten med fem mål og en god jobb i forsvar. Tvillingsøster Silje Solberg fikk sjansen på en straffe og i  de siste 15 minuttene, hun tok straffa og hadde en god redningsprosent til slutt. Heidi Løke var som vanlig sikker fra strek. 

 
Denne dama spilte en fantastisk kamp :) 

Velkommen :)

Alma Hasanic er bekreftet som Larviks nye keeper :) spennende!

Larvik har nå tre nye spillere i stallen, og det er bra. Sara Breistøl legger opp og Pernille Wibe skal spile for Issy Paris neste seong. I tillegg er Kari Mette Johansen, Tine Rustad Kristiansen, Olga Medvedeva,Nora Mørk og Tine Stange ute fremdeles. Vet ikke hvordan det ligger ann med de to sistenevnte, Nora kan være tilbake neste sesong!! :)

Jeg kommer med et referat fra Norge-Danmarks kampen i kveld. Har ikke fått tid enda!! Nå har jeg påskeferie, så da har jeg litt bedre tid til å blogge :)

Alma (bilde:larvikhk.no)

Pernille til Paris

Da er det klart at Pernille Wibe blir Issy Paris tredje norske spiller neste sesong. Dette meldtre larvikhk.no i går :) 

- Issy har et meget spennende lag på gang og klubben har også internasjonale ambisjoner. Det er viktig for meg. Jeg har undertegnet en kontrakt som er på 1+1 år.  Jeg har fulgt med klubben via Charlotte de tre siste sesongene, og jeg var i kontakt med dem før jeg valgte Larvik.
-Jeg kommer til å savne Larvik. Jeg har hatt en veldig fin tid her med bare gode minner, avslutter Pernille. 
(
Larvikhk.no)!Larviks motstander i semifinalen er Krim, det ble klart på søndag da Krim vant over Valcea. Larvik starter med hjemmekamp helgen 6./7. april med returoppgjør i Ljubljana helgen 13./14.april.

 Husk at landslaget spiller mot Danmark i kveld, klokken 18.45 på Tv2 sport  xtra og sumo :) Kampen sendes i reprise på TV2 sport klokken 21.00

Landslaget på samling!

Nå har de jentene som har blitt tatt ut på samling møtt opp på Gardermoen. De skal overnatte der til i morgen, deretter går turen til Frankrike. 

Her er sendeskjemaet for de tre kampene:

20.3 kl 18.45 Norge - Danmark
22.3 kl 18.45 Norge - Russland
23.3 kl 17.15 Frankrike - Norge

Kampene sendes på TV 2 Sport og sumo! Det er første gang disse jentene samles etter EM i Serbia. 


Karoline D. Breivang, Camilla Herrem (operert,følg bloggen hennes HER), Kristine Lunde-Borgersen og Karoline Næss skal ikke være med på samlingen av ulike årsaker. 


 

Lise Løke til Larvik

Da er det klart, Larvik har fått en ny linjespiller. Heidi Løke takket nei til ny kontrakt for en liten stund siden, men lillesøsteren Lise har takket ja. Det blir morro å få henne i klubben, gleder meg :D 


 

En overskrift sier mer en 1000 ord.


Overskriften på Østlandsposten etter dagens kamp. Må man si noe mer? 

Larvik var rett og slett overlegne i dag og kampen var mer eller mindre avgjort etter 17 minutter. Da hadde Larvik satt inn 10 mål, Buducnost hadde lurt inn en ball bak Leganger. Hun var rett og slett fantastisk i dag. Synes hun har vært så som så i de siste kampene, men i dag var hun tilbake på gammelt nivå. I tillegg fikk hun god hjelp av forsvaret, og her skal Gro og Karo trekkes frem. De siste 10 minuttene av omgangen ble ikke helt som det første kvarteret. Allikevel kunne Larvik gå til pause med 13-5!

Andre omgangen ble bare en ren overkjøring, selv om Buducnost kom litt lettere til i forsvar. Larvik vartet opp med flere flyvere og mye bra spill forover, veldig morro å se på. Tilslutt sto det 28-16!! Det er morro å se at Larvik  ikke gir seg selvom de vet at kampen ikke betyr så mye. De fikk jo beskjed om å late som om det var første semifinale og det virket som om de tok det veldig seriøst. All ære til de fantastiske jentene, dette var en kanon match. Jeg håper virkelig vi får se dette i semifinalen også :) 

De eldste er fortsatt de beste kan man jo også si etter dagens kamp. En strålende Leganger bakerst, Gro og Karo tok ansvar i forsvar, i tillegg var de dronninger fremover. Gro ble toppscorer med 8 mål og det var flere fine scoringer bak fra banen. Karoline fikk full uttelling i dag også, det ble fem mål på henne. Jeg synes også Linka skal ha ros for en god kamp, hun spilte opp de andre og var også sist på ballen fem ganger. Det var selvfølgelig mange som var med å dra lasse i dag, men disse skal trekkes frem synes jeg. Skal også sies at Sara Breistøl kom inn å gjorde en god kamp, det ble to mål på henne + bra forsvarsarbeid. Kusinen Kristine fikk sitt første mesterligamål, gratulerer til henne :) 

En ''ubetydelig'' kamp

Om ikke lenge braker det løs i Arena Larvik, og jeg skulle gjerne ha vært der. Dessverre ble det ikke sånn denne gangen, men det var ikke såå viktig i og med at kampen ikke har noe å si for videre spill i Champions League. Med seier over Randers sist og Gyør seier over Buducnost så er Larvik videre til semifinalen før dagens kamp. Deilig. 
Jeg regner med å være tilbake i Arena Larvik 3.april og i semifinalen, gleder meg :) 

Tiltross for at kampen ikke har noen betydning vet jeg at Larvik jentene er keene på å vise seg frem og vinne denne kampen også. Allikevel er det jo greit å ikke ha det presset om at de vinne. 

Kampen mot Buducnost begynner klokken 17.45 i dag, den går på TV2 Zebra og sumo!! 

Noen kommer, andre går...

I går ble Larvik seriemestere for 15.gang, og det står det respekt av. Det er mange som kanskje mener det er en selvfølgelig, men det ligger nom veldig mye jobb bak det de gjør. Man kan ikke sitte å klage på at Larvk er så overlegne, og bla bla bla. Det er faktisk de andre lagene som må gjøre noe med det, bruke Larvik som et eksempel. Jeg skjønner at ikke alle klubber har økonomi til å kjøpe inn masse klassespillere. Allikevel må de prøve å utnytte seg av de ressursene de allerede har!  Gratulerer så mye til Larvik HK med gull og Byåsen med sølvet. 

 
Bilde er fra larvikhk.no 


Ellers har Pernille Wibe sagt at hun takker for seg i Larvik HK drakta etter denne sesongen. Hvor ferden går videre vet hun ikke enda. Det er selvfølgelig trist det, jeg synes Pernille virker som en veldig hyggelig jente, i tillegg synes jeg hun har gjort det bra i Larvik drakta. Spesielt etter jul har hun utmerket seg når hun har fått sjansen. 
Lise Løke kan være en mulig erstatter i følge op.no, hun regner med å avklare dette i løpet av kort tid. Velkommen sier jeg bare, hadde vært morro å fått en Løke i Larvik igjen. 


Tidligere landslagskeeper Terese Pedersen har valgt å gi seg med håndball etter denne sesongen. Hun sier at det er 2 % sjanse for at hun fortsetter hvis hun får et tilbud fra Spania med strender, hehe. Jeg kommer til å prøve å få skrevet et lite innlegg om denne dama etter sesongslutt :)  

SERIEMESTERE :D

JADDAH!!

Larvik er serimestere etter en klar 31-20 seier over Storhamar i dag. Byåsen sikret sølvet etter seier over Tertnes! Kommer tilbake med mer etterhvert, nå er det trening :) 

Hurra for...


......Cecilie Leganger, hun har bursdag i dag :D Hurra!!Thea Mørk har skrevet under en ny treårskontrakt med Larvik HK. Mens klubben faktisk er videre til Champions League semifinalen etter at Heidi, Katrine og Gyør sørget for en 22-21 seier over Buducnost på søndag. Det er veldig morro og greit å vite før kampen mot Buducnost på lørdag. 

Larvik møter Storhamar i morgen klokken 18.00, kampen går som vanlig på TV2 sumo :) 

Sliteseier i Danmark...

Da ble det en seier mot Randers, men det ble en liten slite match. 

Larvik fikk en god start på matchen, både fremover og bakover.  Randers tok timeout etter 4 minutter og den ga uttelling. Danskene kom seg og plutselig sto det 4-4. Der i fra og ut så fulgte lagene hverandre tett, selv om Larvik hadde et lite forsprang med et par mål hele veien. Det ble en del feil fremover og Randers fikk flere kontringsmål, i tillegg at det glapp litt bakover innemellom. Cecilie hadde 1 redning og ble byttet ut med Lene utover i omgangen. Den danske profilen gjorde det bedre enn sin keeperkollega, men Randers kom allikevel opp på uavgjort til pause. 

Etter hvilen var det Randers som tok føringen, men etter et par minutter våknet Larvik jentene. En tent Isabel sørget for mål fremover og Lene reddet det som kom bakover. Etterhvert våknet også Gro Hammerseng som satte inn flere viktige mål og sto bra bakover sammen med Tonje Larsen. Den spilleren som kanskje ble en joker i dag var Karoline Dyhre Breivang. Hun spilte for det meste forsvar i dagens kamp, men mot slutten kom hun inn som midtback. Det ble full utteling, det ble hele fire mål i de viktige sluttminuttene. Lene hadde også noen gode redninger fra 6 m og på kontringer. Pernille Wibe skal ha skryt for det hun gjorde i 1.omgang, hun kom inn for Isabel i en liten periode og laget to flotte mål.

Tiltross for at det ble litt mye rot og tull innemellom så viser jo Larvik at de er det beste laget. De har mest å gi mot slutten i dag og Randers ble slitene tilslutt. Veien mot semifinalen er litt lettere nå, men det er Larvik som bestemmer selv om de skal dit. Eller de kan håpe på at Gyør vinner over Buducnost i morgen for da er semifinalen sikret, men skjer ikke det så avgjør de det selv på hjemmebane neste lørdag. Vi kan jo håpe på det første så slipper det å være en vinn eller forsvinn kamp neste helg, men jeg er sikker på at Larvik takler det helt fint :) 


Kampfakta: 
Larvik toppscorer: Isabel 6 mål, Gro 6 mål og Linka 6 mål. 
Øvrige mål: Karoline 4, Linn 3, Anja 3, Pernille 2, Sara 1
Utvisninger: 4x2 min - Gro, Sara x2 og Karoline
 

Match i morgen + en forlengelse

Larvik møter Randers klokken 15.00 i morgen, kampen går på TV2 sport og sumo. HUSK DET!! :) 

Alma Hasanic innrømmer til op.no at hun har vært i dialog med Larvik HK. Hennes lagvenninne, Jeanett Kristiansen, har allerede meldt overgang til klubben. Hasanic føler at det er på tide å ta et steg videre i karriere. Les mer HER. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg vet så mye om verken Jeanette eller Alma, men vi får først se om sistenevnte melder overgang til Larvik etterhvert. Det er jo fortsatt veldig usikkert angående Leganger, men det er ingen tvil om at de trenger en yngre keeper i sitt keeperteam!! 


Endelig har Linn-Kristin Riegelhuth Koren sagt at hun forlenger med Larvik HK også, hun blir ut 2015/2016 sesongen. Dette skriver larvikhk.no: 

Linn-Kristin Riegelhuth Korens nye kontrakt varer til og med sesongen 15/16. Linka har vært i klubben siden sommeren 2002, med et lite opphold i FC København i sesongen 09/10, og er klubbens mest målfarlige spiller gjennom tidene.

? Vi snakker om en topp profesjonell spiller, og klubbens toppscorer gjennom tidende. Linn-Kristin er et forbilde hva gjelder seriøsitet i trening, og hun er alltid på søk etter nye impulser i arbeidet med å bli en bedre idrettsutøver, kommenterer en fornøyd sportssjef og hovedtrener, Ole Gustav Gjekstad.

Linn-Kristin har dette å si om sitt valg.

? Jeg er kjempeglad for å ha fått dette på plass. Jeg trives veldig bra både på og utenfor banen. Her kan jeg utvikle meg videre. For min totalsituasjon var dette det beste valget jeg kunne ta, og jeg gleder meg veldig til veien videre. Jeg satser for fullt med både klubb og landslag.

FAKTA

Linn-Kristin Riegelhuth Koren

Født: 01.08.1984

Klubber: Ski, Holmlia, Furuset, Larvik HK (2002-2009), FCK Håndbold (DEN) (2009/10), Larvik (2010-)

 

Meritter:

Larvik (2002-2009, 2010-): 422 kamper (2597 mål)

Gull i Champions League 2011

Gull i Cupvinnercup: 2005, 2008

Seriemester: 8 ? 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012

NM-gull: 9 ? 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012

Sluttspillvinner: 7 ? 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012

 

Landslaget (2003-): 225 kamper (849 mål).

OL-gull 2008, 2012.

VM-gull 2011.

EM-gull 2004, 2006, 2008, 2010.

 

Personlig:

Toppscorer (51 mål) i EM 2008.

Høyre kantspiller på all star team i EM 2008.

Kåret av IHF til årets spiller i verden 2008.

Høyre kantspiller på all star team i VM 2009.

Skytterdronning i eliteserien 2005/06 og 2006/07

Tidenes toppscorer i eliteserien: 221 mål (2006/07) (senere tangert av Heidi Løke)

Årets spiller i eliteserien 2006/07

Høyre bakspiller på årets lag 2006/07

Kåret til høyre kantspiller på årets lag 2009.

Toppscorer i Larvik HK fire sesonger på rad, 2005-2008 

Ny spiller til Larvik!

Ole Gustav sa i går at han kom til å melde om et par nye spillere kom til klubben, den første er allerede avslørt. Jeanett Kristiansen fra Glassverket kommer til klubben neste sesong. Hun skal i utgangspunktet brukes som venstrekant, men  kan også brukes som venstreback. Les mer HER 

 


Foto: Glassverket

2 poeng igjen

Larvik beseiret Oppsal, 33-27 i kveld. Fikk ikke skrevet noe her siden vi hadde internettproblemer.. Det var ikke en velspilt kamp fra Larvik sin side, mye tekniske feil og litt lite aggreisivitet bakover til tider. Allikevel var det enkelt spillere som presenterte godt, Anja Edin ble banens beste med 11 mål i dag. Synes hun spilte bra i dag, spesielt i andre omgang. Thea Mørk figthet god nok en gang og endte opp med 6 mål :) Gro og Isabel fightet også bra og får over godkjent for min del. 

Ellers har vi fått gledlig nyhet i dag, og det er at Karoline Dyhre Breivang fortsetter i Larvik i 2 sesonger til. Det vil si at hun spiller i klubben ut 2014/2015 sesongen. Det kan vi like, les mer HER

Ole Gustav Gjekstad sier til Østlandsposten at han vil presentere 2, muligens 3, spillere i nærmeste fremtid. Det spekuleres i at muligens Sanna og Silje Solberg kan være noen kandidater, men det vet vi ikke helt sikkert.   

Punktumet er satt!

Det har vel ligget litt i kortene at Gro Hammerseng ikke kommer til å komme tilbake på landslaget. Allikevel har hun ikke sagt et punktum på landslagskarrieren, før i dag (Video inne på artikkelen). Det er nå klart at hun takker for seg etter 167 kamper og 631 mål, 3 EM gull og 1 OL gull.


Gro debuterte på landslaget i 2000, som 20 åring. Dette var i Netcom cup mot Polen, i hennes kamp nummer 2 ble hun kåret til banens beste. Det ble en 6.plass i hennes første mesterskap, EM 2000, da flere av de rutinerte måtte stå over. Hun slo godt igjennom allerede da.  Hun fikk også sjansen i VM 2001, der ble det sølv og det samme ble det i EM 2002. Gro fikk full klaff i EM finalen 02, og ble allerede da nominert til World Handball Player 2002. Da var hun 22 år gammel.

DYSTER GJENG: Fra venstre: Katja Nyberg, Monica Sandve, Marianne Hilmo, Janne Tuven, Birigtte Sættem, Gro Hammerseng, Tonje Larsen. Foto: Terje Bringedal 
En litt skuffet gjeng etter at sølvmedaljen er sikret i 2002.
Foto: Terje Bringedal 

Før VM 2003 ble hun utnevnt som landslagskaptein, hun viste tidlige i karrieren at hun var den fødte leder. Under selve mesterskapet skadet hun ryggen og fikk ikke spille i mellomspillet. Norge endte på en 6.plass i mesterskapet. Året etter fikk hun og Norge en skikkelig opptur, endelig skulle Norge vinne et gull igjen. Gro ble også kåret til beste playmaker og den mest verdifulle spilleren i mesterskapet, i tillegg satte hun inn 50 mål. 


Best player in EUOR 2004. 

Det ble et skadeavbrekk i 2005, da Norge endte på en skuffende 9.plass. Hun var, sammen med Linka og Katja, heldigvis tilbake igjen året etter. Nok en gang kunne hun løfte trofeet i vært, og fikk nok en gang utmerkelsen beste playmaker og MVP. Hun måtte se store deler av finalen mot Russland fra benken pågrunn av en akilles skade, men de andre jentene tok ansvar istedet. 

VM 2007 ble en liten skuffelse, tiltross for sølv. Norge var så nær et VM gull, men tapte mot Russland i finalen. Gro scoret 5 mål i oppgjøret uten at det hjalp stort. Allikevel var det nok til å bli kåret til årets lagspiller og årets forbilde på Idrettsgallaen. I tillegg ble hun kåret til verdens beste spiller av IHF i 2008, ikke verst bare det. 
 


Marit hjalp en skadet Gro rundt banen da EM gullet var sikret i 06.
Foto: Paul F

Samme år fikk Gro debuten i OL, hun kom ikke med i 2000 (debuterte et par måneder senere). I tillegg var hun en av de som så at OL billetten glapp i 2004, dette pågrunn av en 6.plass i VM. Endelig skulle hun få sjansen, og den ga hun ikke fra seg så lett. Veien mot finalen gikk ''lekende lett'', de vant overlegent mot de fleste lagene bortsett fra mot Romana (24-23). Det er kanskje en kamp som alle husker hvis man sier Gro Hammerseng, og det er semifinalen mot Sør-Korea. Norge ligger 3 mål foran bare 65 sekunder før slutt, men av en eller annen grunn roter de bort den ledelsen. Knappe 7 sekunder før slutt utligner Sør-Korea. Katrine får ballen ut av nettet, kaster ballen til Karoline som sender den bort til en løpende Gro. I siste milisekund setter Hammerseng ballen i mål. Det er mange som har diskutert om ballen var i mål eller ikke, men Norge gikk allikevel videre. Dette var ikke avgjort før samme kveld/dagen etter, Sør-Koreanerne sendte selvfølgelig inn en klage. 

 
Endelig et OL gull i samlingen

Etter OL gullet (som sikkert smakte veldig godt) ble det en lang håndballpause på Gro. Hun slet med litt skader og diverse, og var derfor ikke tilbake før i 2010. For et comeback sier jeg bare. Hun var kanskje litt anonym i starten (fremover), men bakover var hun sammen med Tonje Larsen en bauta. I semfinalen mot Danmark slo hun skikkelig til og viste hvorfor hun var Norges kaptein. Også i finalen sto hun frem med 5 mål og var med på å sikre seg sitt 3.EM gull. Dette var hennes siste kamp i Norges drakta, et verdig punktum. Det var en fantastisk match av henne og hun fikk i tillegg avslutte med et gull. Det kan vel ikke bli bedre da? Joda, hun ble nemlig kåret til årets lagsspiller på idrettsgallaen nok en gang. 


Foto: Bojaworld

Det ble dessverre aldri noe VM gull på Gro i løpet av disse årene, hun var med å tapte finalen i både 2001 og 2007, i 2009 hadde hun pause (Norge fikk bronse) og i 2011 var hun gravid (Da Norge vant sitt første VM gull siden 1999). Synes selvfølgelig det er veldig synd, fordi hun hadde fortjent å fått hele samlingen komplett. Allikevel har hun vunnet mye og har fått flere fortjente utmerkelser gjennom årene.

Egenskaper: 
Gro Hammerseng er en matchvinner uten like, og hun står som regel alltid frem da det virkelig gjelder. I tillegg er hun en fantastisk lagspiller som passer på de rundt seg. Hun er en fantastisk forsvarsspiller,  i tillegg er hun like god fremover. Gro har et godt skudd, men den hun kanskje er mest kjent for er ankomst spillet sitt, ingen stopper henne da. Gro er lynrask og det er nok lurt å flytte seg når hun kommer på kontringer. Hun er også veldig fintesterk og kan lure forsvarsspillerne trill rundt. Husker den høyre - venstre finta hun tok i semifinalen i 2010, magisk. Gro Hammerseng er en fighter, rett og slett. Dette er et godt forbilde for de mange unge og lovende der ute! Det er bare å hylle denne dama, for hun er helt fantastisk. Selv om jeg egentlig skjønte at det var en liten sannsynlighet for at hun kom tilbake for Norge, hadde jeg et lite håp. Allikevel har Norge bevist at de kan klare seg uten Gro også, men det hadde ikke vært dumt å hatt henne med videre heller. Gro Hammerseng kommer til å huskes i håndball Norge i lang, lang, lang tid fremover. All ære til Gro, nok en gang: Hun er fantastisk. Takk for alt du har bidratt med på landslaget, Gro Hammerseng. 

Månedens spillere FEBRUAR

Da er vinnerne kåret, og denne gangen tok jeg rett og slett en liten avgjørelse selv. På facebook var det nok en gang Anja som fikk flest stemmer (10 stykker), mens på bloggen sto det mellom Katrine og Gro Hammerseng (begge med 5). Siden vi allerede har en Larvik spiller som månedens beste i Anja Edin lar jeg bloggvinneren bli Katrine Lunde Haraldsen. Hun har spilt to gode kamper mot Larvik blant annet, og jeg synes hun derfor fortjener det denne gangen. 
Fra neste måned av  vurderer jeg kanskje å bestemme hvilke 5 spillere dere kan stemme på for å få litt variasjon (da går jeg selvfølgelig ut i fra hvem som har utmerket seg). Hva synes dere om dette? 
Nå er det landskamper også i løpet av måneden, så da blir det jo morro å se hvem som utmerker seg der etterhvert. 


Gratulerer til Anja og Katrine :) 

Samling i Frankrike

Norge spiller Golden League turnering i Frankrike i midten av mars. Det skal spilles tre kamper mot Danmark (20/3), Russland (22/3) og Frankrike (23/3), alle kampene sendes på TV2 sport. 

Disse er tatt med på samlingen (hentet fra handball.no) :

Nr Navn Klubb Født Kamper/
mål
12 Silje Solberg Stabæk Håndball 16.06.90 023/000
16 Katrine Lunde Haraldsen Györ Audi ETO 30.03.80 221/003
02 Mari Molid Levanger HK 08.08.90 045/031
04 Stine Bredal Oftedal Stabæk Håndball 25.09.91 054/063
05 Ida Alstad Byåsen Elite 13.06.85 087/222
06 Heidi Løke Györ Audi ETO 12.12.82 115/395
11 Anja Edin Larvik HK              05.02.83 043/102
13 Marit Malm Frafjord Viborg HK 25.11.85 169/345
14 Ida Bjørndalen Kif Vejen 06.05.83 020/013
15 Linn Jørum Sulland Larvik HK 15.07.84 132/400
18 Linn Kristin Riegelhuth Koren Larvik HK 01.08.84 225/849
19 Linn Gossé Tertnes Elite 25.06.86 016/029
22 Amanda Kurtovic Viborg HK 25.07.91 040/081
  Sanna Solberg Stabæk Håndball 16.06.90 008/007
  Veronika Kristiansen Glassverket IF 10.07.90 000/000
  Betina Riegelhuth * Storhamar IF 17.06.87 001/001

* Deltar hvis hun er skadefri og klarert for full deltakelse av helseteamet.  

Karoline Dyhre Breivang, Kristine Lunde Borgersen, Karoline Næss og Camilla Herrem (hæl operasjon) deltar ikke. Du kan forresten lese bloggen til Camilla HER

 


 

Nok et tap mot Gyør.

 

Larvik HK møtte lørdag ettermiddag Györ i gruppespillet i Champions League, og det ble tap for andre kamp på rad.
Når dommeren blåste i fløyta for siste gang viste lystavla 30-24 i favør Györ, og de er dermed klare for semifinalespill.

Györ har, som vel kjent for de fleste, to nordmenn på laget - Kathrine Lunde Haraldsen og Heidi Løke. Og det var en svært opplagt Lunde Haraldsen som voktet buret for ungarerne idag, som sammen med et sterkt lag sikret en ny seksmålsseier og sikkert avansement til semifinale.
Larvik HK hadde derimot to sterke målvakter i dag, Cecilie Leganger i første omgang og Lene Rantala i andre omgang. En alltid like treffsikker Linn Kristin Riegelhuth Koren som satte inn totalt 11 mål hjalp imidlertid ikke, og det var som om luften gikk ut av vestfoldjentene mot slutten av kampen.

Larvik styrer sin egen skjebne videre, og må vinne over både Randers og Buducnost for å nå semifinaler. Randers og Buducnost spilte forøvrig uavgjort 20-20 i sin kamp lørdag ettermiddag.

Kampfakta Champions League
Györi Audi ETO KC - Larvik HK 30-24 (15-13)

Györ, Ungarn
2000 tilskuere

Larviks målskårere:
Linn Kristin Riegelhuth Koren 11, Gro Hammerseng 5, Karoline Dyhre Breivang 3, Anja Edin 3, Thea Mørk 3, Isabel Blanco 2, Linn Jørum Sulland 2.

Heidi Løke 4

Toppskårer Györ: Eduarda Idalina Amorim 7 mål

Utvisninger: Györ 2x2 min, Larvik HK 4x2 min

(hentet fra handball.no)  

 

Som ''Slagelse'' skrev i en kommentar så skyter Larvik for enkelt. Ja, Katrine sto en god kamp, men flere av skuddene var ikke gode nok. Linn Sulland var helt ute av det i går, og fikk ikke til så mye. Gro Hammerseng var en av de mest positive i gårsdagenskamp, Karo glimtet til innemellom, Thea fightet godt, mens Isabel Blanco skaffet flere straffer og laget et par mål. Jeg synes Lene Rantala gjør et godt innhopp, men det har også noe med at forsvaret var litt bedre i starten av andre omgang. Utover omgangen gjorde Larvik flere tekniske feil ellers reddet Katrine skuddene og Gyør kunne kontre Larvik i senk. Det ble ikke en morsom kamp i går, men jeg håper Larvik ikke depper for lenge over tapet. De har fortsatt en mulighet til å nå semifinalen, de må bare slå Randers borte og Buducnost hjemme. De har en seier mot disse to lagene fra før. Ellers et lite tips (fra Slagelse): 

http://www.youtube.com/user/LarvikHandball?feature=watch - Larvik har fått egen youtubeprofil. Det er ofte at videoene på larvik sine sider ikke vil lastes opp eller så er de himla trege. Flere av videoene blir lagt ut her :) 

 

Månedens spiller februar

STEM HER

Som vanlig er det bare to spillere du kan stemme på, og avstemninga varer frem til mandag tirsdag klokken 18.00


Denne dama har jo lagt inn en god søknad!

 

Returoppgjør klokken 16.00

I dag møter Larvik Gyør til et returoppgjør i Ungarn. Larvik tapte forrige kamp etter at de rotet seg helt bort mot slutten av kampen. De har litt å jobbe med fremover på banen i dag. Det blir et spennende oppgjør og det kan gå begge veier i dag. Kampen ser du på TV2 sport Xtra2 og tv2 sumo. 


Her kan du lese Anjas tanker rundt oppgjøret, i tillegg er det en video inne på linken. HER får du et intervju med Cecilie Leganger og lurer du på hva jentene gjør når de er på E-cup kamper kan du lese HER