april 2012

Larvik - Byåsen i bilder

Bildene kom ikke før i dag, siden jeg jobbet til 17.00 i går også var jeg ikke helt i form. Fikk ikke fikset bildene før sent i går kveld (da orket jeg, haha). Bedre sent enn aldri :) 
Se flere bilder her:  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.359355457445550.74205.162364813811283&type=3 Gro var med på oppvarminga :) 


Byåsen :) 

 


Sjekk munnen til alle tre. Helt likt da, haha! =p 


Tonje og Karo ler alltid når de er sammen!! 

 


Marta Tomac :) 

 


Gro & Cecilie. 


Isabel, Kari Mette og Camilla. 


Nora er like blid som alltid. 


Tine K ble banens beste


Terese Pedersen fikk sølvstatuen og en sjekk. 


Dronninga får sjekken. 


Dronninga -  ingen over, ingen ved siden av!

 


Amanda og Tine S :) 

 


Karo fikk gullklokke :) 

 


Camilla måtte se på den. 

 


Amanda forlater Larvik, og fikk derfor blomster. 


JAAAAAAA! 

 
Som sagt ser du flere bilder på min facebookside, har lagt ut 145 bilder tilsammen. 
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.359355457445550.74205.162364813811283&type=3  

Månedens spiller APRIL!

Sesongen er over, og det er på tide å kåre månedens spillere igjen. Serien var ferdig i mars, men det har vært en Champions Leauge kamp + 4 sluttspillkamper denne måneden. 

Semifinalen mot Buducnost vil jeg helst ikke rippe opp i, det ble et klart tap og Larvik føyk ut av CL. Eneste som får godkjent i den kampen er Cecilie Leganger. 

Storhamar - Larvik,
kampen var jevn hele veiene. Larvik dro ifra på slutten, og vant 31-25! Linka spilte en god kamp (en straffebom bare), Tine Rustad Kristiansen gjorde det vedlig bra og Linn Sulland ble banens beste. Nora Mørk var tilbake på ordentlig, og bidro godt med 4 mål! 

 Returkampen endte med en 39-19 seier, og Thea Mørk spilte en fantastisk kamp på venstre kanten. 9 mål på 9 forsøk sier vel sitt :) 

  

I første sluttspillfinale lå Larvik under hele kampen, men ledet da det gjaldt som mest - da dommeren blåste etter 60 minutter. Linn Sulland satte inn 10 mål på 10 forsøk , og satte inn det avgjørende målet 3 sekunder før  slutt.  Camilla Herrem satte inn 5 mål for Byåsen, Tonje Nøstvold spilte en god kamp og ble banens beste :) 

I den avgjørende finalen var det Tine K som sto frem, i tillegg til Kari Mette Johansen som spilte en god første omgang. Cecilie Leganger stengte buret, med god hjelp fra forsvaret! Ida Alstad ble banens beste for Byåsen. 

Tittel nummer 40  
Også har man jo Dronninga som vant sin 40. tittel med Larvik.  INGEN OVER, INGEN VED SIDEN AV!

De andre har vel ikke spilt kamper i april, så vidt jeg vet. Eller Heidi Løke og Katrine gikk videre til Champions League. Begge bidro, den ene stengte buret og den andre scoret mål + skaffet straffer. Du må ikke stemme på  en Larvik spiller, bare det er en fra det norske landslaget :) 


> Hvem mener du skal bli Månedens spillere? Du kan som vanlig stemme på to stykker, og avstemningen avsluttes 1. mai klokken 15.00! 

Seier + konkurranse :)

Jadda :D Larvik ble sluttspillmestere også!!! Det var vel spenning i de første 10 minuttene, men så dro Larvik sakte ifra! Bildene fra kampen kommer i løpet av kvelden/morgen kveld! 

''Årets sluttspillseier ble den 40. tittel for Larvik Håndballklubb. Byåsen klarte ikke å stå imot Larvik i den andre finalekampen. Larvik vant 28-16 og tok tittelen i sesongens siste kamp.

Larvik scoret først, og lot aldri Byåsen få lov til å gjøre returkampen i sluttspillfinalen like spennende som det var i Trondheim i midtuka.

Larvik ledet 6-4 midtveis i 1. omgang, og til pause var det allerede 14-7 til hjemmelaget. Til slutt endte det med 12 måls seier.

Linn Jørum Sulland ble toppscorer i begge sluttspillfinalene, denne gang med seks mål. Hun er også sesongens toppscorer for Larvik Håndballklubb.

Tonje Larsen har vært med på alle titlene Larvik har tatt, og kunne heve pokalen etter seieren i Arena Larvik. Les hva Marit Breivik synes om prestasjonen i VG Nett.

Her finner du fakta fra kampen. '' (Larvikhk.no) 

Vil også nevne at Tonje Larsen har vært med på å vinne ALLE tittlene sammen med klubben. RESPEKT!

Tittel nummer 40  

Amanda forlater nå Larvik, hun spilte ikke i dag (eller på onsdag) på grunn av skade. Hun utelukker ikke retur til Larvik:  http://www.op.no/larvikhk/article6034794.ece 


Nå har jeg også funnet noen ting å gi bort, så i løpet av uka skal jeg få fikset en konkurranse :) Så følg med!  

KAMP I DAG :D

Det er duket for et spennende returoppgjør i sluttspillfinalen mellom Larvik og Byåsen. Larvik jobbet seg til seier 27-26 i Trondheim onsdag ? det betyr at ingenting er avgjort på forhånd.

Slitekamp
Larvik måtte slite for seieren på onsdag etter at Byåsen sjokkåpnet kampen, og opparbeidet seg en ledelse på seks mål etter drøye 17 minutter i første omgang. Det ble lagt ned mye krefter på å kutte ned forspranget til pause, og selv om Byåsen stort sett var i føringen gjennom hele kampen var Larvik på skuddhold gjennom hele 2. omgang.  Nådeskuddet kom med tre sekunder igjen da Linn Jørum Sulland kriget seg igjennom Byåsen-forsvarets venstre side og plasserte ballen trygt i mål.

? Vi var ikke slått på fra start, forteller Tor Odvar Moen. Byåsen stupte i angrep og la et hardt trykk på forsvaret vårt. Vi ga også bort ballen altfor enkelt i starten, og ble hardt straffet med kontringer i mot. Men, dette er en gjeng som aldri gir seg, og selv om vi spillemessig ikke var helt på topp fikk vi betalt for å krige hele veien. Vi har tatt lærdom av dette, og jeg garanterer at vi får se en helt annen tenning fra start på lørdag. Først og fremst skal vi få orden på vårt varemerke ? det kompromissløse forsvarsspillet. Fremover på banen har vi perioder hvor vi gjør mye bra ? de periodene må bli lengre.

Skuffelse i Byåsen
Skuffelsen over tapet lå tjukt utenpå Byåsen-spillerne etter kampen på onsdag. Flere utalte at det dårligste laget vant. Den kjøper ikke Tor Odvar.

? Jeg registrerte det, og det var nok et utslag av enorm skuffelse etter kampen. De var gode for dagen, men vi var likevel bedre, selv om vi ikke leverte på topp. Håndballen er relativt nådesløst der. Det beste laget vinner kampen, avslutter Tor Odvar.

Sara tilbake
Larvik får tilbake Sara Breistøl til returkampen etter sju uker på sidelinjen med kjevebrudd. Resten av troppen er lik den som var i Trondheim på onsdag. Hos Byåsen meldes det om litt usikkerhet rundt Tonje Nøstvolds deltagelse i kampen. Hun var ved siden av Ida Alstad, den førende spilleren hos Byåsen på onsdag. I sluttminuttene pådro hun seg en smell i albuen. I følge Byåsens hjemmeside tas det en avgjørelse fredag kveld om Nøstvold skal bli med flyet ned til kampen.

Larvik - Byåsen, lørdag 28.april klokken 12.40 i Arena Larvik

Hvilken drakt?

I morgen er det siste kamp denne sesongen for Larvik, og der er selvfølgelig på plass!! Gleder meg :) 

Jeg ville ha en liten avstemning her nå, og jeg håper jeg får inn noen stemmer. Jeg lar rett og slett dere velge hvilen drakt jeg skal ha på meg i morgen, av alle ting. Disse har jeg: 


Linka sin hvite med nummer 11? 


Tonje sin hvite med nummer 2? 


Eller den svarte til Kari Mette med nummer 7? :) 

hei og hopp...

Har vært litt dårlig på blogging de siste dagen... helvettesuka mi er snart over, mangler bare en dag til på skolen nå! Det har vært to tentamner + forberedelser denne uka, egentlig litt deilig samtidig som det er utrolig slitsomt. Har sluttet før 12.00 tre dager på rad nå, så skal jo forsåvidt ikke klage. Bortsett fra at det er utrolig kjedelig å sitte med tentamen, får jo ikke lov til å snakket med noen. 
Det eneste jeg har gjort når jeg har kommet hjem er å se på gamle Paradise Hotel episoder (fra denne sesongen). Jeg hadde egnetlig ikke tenkt til å følge med i år, droppet de 2-3 første episoden.. men så ombestemte jeg meg! Favoritten min røk i dag, og skal ærlig si at det kom noen tårer. Uff, lever meg ikke litt inn i det da!!  Dette har ingenting med håndball å gjøre, men det får da gå. 


Så slenger vi inn et bilde av favorittparet på Paradise, bare for å avslutte dette. Det blir ikke mer paradise snakk fra min side nå altså, men hadde ikke noe annet å skrive om!  
Dennis & Kristin <3 

 Hey dååå! 

Best når det gjelder.

I den første finalen i sluttspillet for kvinner ledet Byåsen hele kampen - unntatt da fløyta gikk for siste gang. Larvik sikret seg seieren 27-26 to sekunder før slutt. Tonje Nøstvold  ble kåret til hjemmelagets beste spiller. Returkampen spilles lørdag kl 12.40.

Ikke siden cupfinalen i 2007 har Larvik tapt en kamp mot et norsk lag. Da ble Byåsen deres overkvinner. I onsdagens finale så det ut til at trønderjentene skulle klare det som mange har ment er umulig. De kom best i gang på bane A i Nidarøhallen, og det så ut som om jentene virkelig trodde på at de skulle klare det igjen.

Byåsen-spillerne gjorde forsvarsjobben godt og kunne dermed kontre inn enkle mål. Tonje Nøstvold brukte skuddarmen sin, og tyve minutter ut i kampen ledet hjemmelaget 13-7. Men de seiersvante gjestene har en egen evne til å reise seg. De fikk orden på spillet sitt og innen pausesignalet gikk var ledelsen redusert til to mål.

Etter hvilen jobbet hjemmelaget fortsatt godt i forsvar, men fremover på banen gikk det ikke så glatt. Etter tyve minutter var Larvik for første gang ajour, og resten av omgangen ble intens og spennende. Ida Alstad fikk prøve seg som målvakt et kort øyeblikk og gjorde en strålende redning til jubel fra de drøyt 1.100 på tribunen. Det ble til slutt Linn Jørum Sulland som satte inn seiersmålet bare to sekunder før full tid. Hun scoret hele ti ganger i denne kampen, og ble kåret til beste Larvik-spiller.

Lørdag formiddag møtes lagene til den siste finalen i Arena Larvik. Da kan Larvik sikre seg sitt ellevte sluttspillmesterskap. Men Byåsen har vist at det er mulig å stoppe dem.

Kampen sendes på TV 2 Zebra og Sumo kl 12.40.

//handball.no 

 
Endelig kamp igjen.

Fader som jeg gleder meg til i kveld, endelig håndball igjen :D Jeg har gått inn i en helvettes uke nå med tentamner, innleveringer og litt annet diverse.... så nå skal det bli godt å se favorittlaget spillet igjen, mot Byåsen. Kampen begynner 18.00 og går på Tv2 sumo :)   

Første sluttspillfinale i morgen

Onsdag starter finalespillet i Sluttspillet 2012 når Byåsen ta i mot Larvik til den første av to kamper. Larvik er i sin 11. finale totalt, og den 11. på rad.

Sluttspillet ble etablert i norsk håndball foran sesongen 1975-76 og ble spilt årlig frem til sesongen 1996-97, med et opphold i 1979-80. Foran sesongen 2004/05 ble sluttspillet tatt frem igjen, og Larvik har vunnet samtlige siden den gang.
Sluttspillet har vært avviklet i mange forskjellige former de siste 11 sesongene. Felles for dem alle er at Larvik har vunnet de 10 foregående.

Motivasjon nok

 I Larvik HK er man klare på at man vil til topps også denne gangen.

-Denne utgaven av sluttspillet handler om prestisje, og en pengepremie, og den vil vi gjerne ha, forteller Tor Odvar Moen. Byåsen sikret seg kvalifiseringsplassen til Champions League ved å slå ut Stabæk i semifinalen, og vi tok direkteplassen ved å vinne serien. Derfor handler det nok en gang om prestisjen lagene i mellom. Byåsen vil gjøre alt de kan for å ta oss. Det er motivasjon nok for oss. Vi vil fortsatt vinne alt vi er med på.


Sluttspills-spesialistene

Larvik har som nevnt vunnet 10 sluttspill totalt, og det på 11 forsøk. I 1993/94 ble stopp i semifinalen mot Lunner i Bergslihallen, da ble det tap etter ekstraomganger. Byåsen har vært Larviks finalemotstander i 7 av de foregående finalene. 

-De siste syv- åtte årene har vi jo vært favoritter hver gang, og holdt unna for de andre, nevner Tor Odvar. De tre første var nok de vanskligste å vinne. De tittlene tok vi i en periode hvor vi ikke var det dominerende laget i Norge. Den gangen opplevde jeg det slik at sluttspillet var et ork for mange. Litt rart, for før sesongen oppga de fleste at en plass i sluttspillet var målet, men når man først kom dit var det ikke like viktig lenger. Tror vel det var mye av årsaken at det ble lagt bort etter sesongen 1996-97, og ikke tatt opp igjen før 2004/05. Vi så i alle fall muligheten til å vinne tittler den gangen, og vant de tre siste som ble arrangert, to av dem mot Byåsen, avslutter Tor Odvar.

Lettet på trykket

Larvik har som vanlig hatt en hektisk vår hvor kampene har kommet tett som hagl. Hele 23 kamper har laget spilt fra 8. januar til 14. april. Det er til sammenligning en kamp mer enn en sesong i Postenligaen, og det på drøyt tre måneder.

-Vi har hatt to spillere på samling i forrige uke. De har selvfølgelig fulgt programmet der, forteller Tor Odvar. De som har vært hos oss fikk en roligere uke enn de har hatt på lenge.Vi trente et par håndballøkter i starten av uka, og fra onsdag ble det gitt egentrening frem til mandag. Det tror jeg vi vil få betalt for når vi går inn i finalespillet. Det var behov for en liten "lufteluke" for å skaffe seg litt overskudd. Vi er klare på onsdag, avslutter Tor Odvar.  

 

// larvikhk.no 

De offisielle sidene.

Larvik Håndballklubb har laget offisielle sider på facebook til noen av Larvik jentene, det vil si at også jentene kommer til å oppdatere sidene :) 

Hittil har det ikke blitt så mange oppdateringer, men så har det ikke skjedd så mye rundt håndballen heller. Disse jentene har fått sider (trykk på bilde for å komme til siden) : 


// handballphotos.hu som har tatt bilde. 

 


Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN

 

Ungarnske cupmestereHeidi Løke og Katrine Lunde Haraldsen har blitt ungarnske cupmestere, gratulerer :)  Det så ut som om stillingen ble 42-22 mot et eller annet ungarnsk lag.
Heidi satte inn 7 mål :)   

Solprisen 2012

For en måneds tid siden skrev jeg at Håndballjentene vant Solprisen 2012. Dette sto på håndball.no: 

Solfesten på Rjukan har bestemt at Solprisen 2012 går til Håndballjentene. - De har år etter år spredd sol og glede til det norske folk. Håndballjentene gjør adventstiden i desember til en fest med spenning, heter det i beslutningen fra Solfestkomiteen.

Komiteen sier videre:
- Det norske folk sitter benket rundt TV-apparatene for å oppleve fantastiske prestasjoner og idrettsglede, og jentene skuffer aldri. Håndballjentene framstår som et lag som tar ansvar sammen, som bryr seg om hverandre og gjør hverandre gode. Den inkluderende lederstilen, innført av Marit Breivik og videreført av Thorir Hergeirsson, der alle blir hørt og der alle må bidra til fellesskapet, er forbilledlig og danner skole for moderne lederskap på mange områder. Håndballjentene er noe av det beste Norge har å by på! 

Overrekkelsen av prisen skal skje på Rjukan torg 21. april. Da skal etter planen Håndballjentene skal kjøre gjennom Sam Eydes gate og bli hyllet i åpen veteranbil under karnevalsopptoget.

Les mer om Solprisen på varden.no og solfesten.com.


Det var bare Thorir som dukket opp, siden jentene er på samling. Sikkert litt kjipt for de som trodde jentene kom, men det går gå.

 


Tusen takk til Kristina som sendte bilder fra feiringen. :) 

 

Du kan stemme flere ganger....

Gjensidige har sammen med NHF tatt initiativ til å kåre et All Star team for kvinner for perioden 1986 til dags dato. Kåringen foregår på Facebook og drømmelaget offentliggjøres 16. juni.

Som sagt tidligere kan du stemme på Håndballejentenes All Star - team. Du kan stemme en gang hver dag, det har ihvertfall jeg gjort :) 

Larvikhk.no skrev dette : 

Gjensidige har sammen med NHF tatt initiativ til å kåre et All Star team for kvinner for perioden 1986 til dags dato. Kåringen foregår på Facebook og drømmelaget offentliggjøres 16. juni. 

Larvik med flest spillere
De nominerte er spillere som har spilt på landslaget fra 1986, og som har 50 landskamper eller flere.
Larvik har flest spillere blant de nominerte. Her er en oversikt over spillere som har representert Larvik i det nevnte tidsrommet eller spiller for klubben i dag:
Birgitte Sættem
Cecilie Leganger
Elisabeth Hilmo
Gro Hammerseng
Kari Mette Johansen
Katja Nyberg
Kristine Duvholt (Havnås)
Kristine Moldestad
Linn-Kristin Riegelhuth (Koren)
Mimi J. Kopperud Slevigen
Tonje Larsen
Heidi Løke
Isabel Blanco
Karoline Dyhre Breivang
Linn Jørum Sulland

Bli med på avstemningen slik at vi får satt et skikkelig Larvik-stempel på drømmelaget.

Sett opp ditt drømmelag her.

Stem frem All Star team

Ditt beste/verste minne!

Hva er ditt beste og verste minne fra denne sesongen? 
Det kan både være med Larvik, landslaget eller et annet lag :)  


DET BESTE MINNET: 

 VM GULLET - Det var ikke mange som hadde troa på Norge før mesterskapet, og jeg skal være enig i at jeg var litt i tvil selv. Spesielt når jentene tapte mot Tyskland i åpningskampen. Allikevel reiste de seg og ble bare bedre og bedre utover i mesterskapet, de to siste kampene var en fryd å se på. Vi var jo litt heldige, i og med at Frankrike mistet de to beste spillerne sine før finalen. MEN jeg tror faktisk de hadde klart det uansett! 


Det verste: 
Hmmmm! Det må vel kanskje bli semifinalen i Champions Leauge 2011, mellom Buducnost - Larvik. De ble rett og slett ydmyket, og det var egentlig veldig flaut å se på. Heldigvis kom de seg fort på beina igjen, og spilte to gode kamper mot Storhamar. 

 

Pictures <3
Denne ble visst kuttet av da jeg redigerte den, men det skal stå en ''e'' på slutten :- ) hehe
I dag er det bare 99 dager til OL (slapp av jeg skal ikke telle ned hver dag, hahah). Verdens beste jenter <3 

Litt nyheter fra 19.04.2012

I dag har det kommet et par håndball artikler. Noen dager står det mye om håndball og andre dager ingenting, sånn er det bare! 

Larvik har i dag fått underskriften til Kristine Breistøl (Noen på vgd.no som sa at det var Sara's kusine. Er ikke helt sikker på om det er sant eller ikke.) Dette høres jo bra ut. Jeg ikke vet så mye om henne, annet at hun kommer fra Bækkelaget. spiller venstreback og er 18 år.  Hun satte også inn 163 mål i 1.divisjon denne sesongen!  

Les mer her: http://www.op.no/larvikhk/article6020491.ece

Ellers er det klart at Karoline Dyhre Breivang står for årets 17. mai tale i Larvik dette året.  

Her er Karo i 17.mai toget i 2010. 

Det er ikke mye tid til overs, men det er vel bare sånn det skal være. Tilbudet om å få holde 17.mai - talen i Bøkeskogen kunne jeg likevel ikke si nei til. 

http://www.op.no/17mai/article6020307.ece  

Tilslutt kan du kjøpe billeter til Larvik - Byåsen lørdag 28.april. Dette er årets siste kamp, og kanskje blir det sluttspillgull? Kjøp billetter her: http://www.larvikhk.no/artikkel/154307  

Les også er intervju med Gro angående at sønnen har to mammaer her: http://www.seher.no/894093/gro-hammerseng-snakker-ut-om-livet-med-sonnen  


> Hva synes du om at Larvik har hentet Kristine? :)  

100 dager igjen.

I dag er det 100 dager til de olympiske lekene settes i gang. NRK har satset på at Håndballjentene blir et ESS under OL i år, akkurat som i 2008 da de vant gull. Fantastiske minner


''Norge er regjerende verdensmestre, europamestre og olympiske mestre i håndball for kvinner og er alltid en av de største gullfavorittene. I London stiller Thorir Hergeirssons lag uten stjernekeeper Cecilie Leganger, men det har de blitt vant til. '' (Les mer av artikkelen her

Helt ærlig skjønner jeg ikke hvorfor de nevner Cecilie en gang, hun har ikke vært med på landslaget siden 2003 ( Altså: Det er NI år siden hun sluttet). Greit det hadde vært morro å hatt henne med til OL, men det er ikke akkurat nøvdvendig. Synes nesten det blir litt frekt mot Katrine Lunde Haraldsen som har stått fantastisk og vært en vikitg brikke for Norge  i flere mesterskap nå. Cecilie er historie, og det er Katrine som er nåtid. FERDIG!! 

Tonje og Gro er blir heller ikke med sånn det ser ut nå per dags dato. Etter min mening er vel ikke det nødvendig heller, selv om det hadde vært veldig greit å ha dem med. Synes laget viste under VM at det gikk bra uten de to også, men det var jo fordi Gøril og Kikki var tilbake. De får også forhåpentligvis en plass i troppen. 

Hvis jeg skal tippe en tropp her og når, så tror jeg disse blir med til OL:

Katrine Lunde Haraldsen
Kari Aalvik Grimsbø
Kari Mette Johansen
Camilla Herrem
Linn-Kristin Riegelhuth Koren
Nora Mørk / Amanda Kurtovic - Tror det står mellom disse to, har kanskje en liten knapp på Nora hvis hun blir klar. 
Linn Sulland
Ida Alstad 
Kristine Lunde-Borgersen 
Karoline Dyhre Breivang 
Gøril Snorroeggen 
Heidi Løke
Marit Malm Frafjord
Karoline Næss Ihvertfall to av VM vinnerne blir vraket, kanskje det også blir tre/fire. Jeg tror Mari Molid allerede er ute av OL diskusjonen, hun var jo ikke med på samlinga til London sist. Fikk i tillegg veldig lite spilletid i VM!  
Tonje Nøstvold var med til Beijing i 2008, mens Linn Sulland ble vraket. Nå tror jeg det blir omvendt. Jeg er også litt usikker på om Stine Bredal Oftedal blir med , Thorir tenker forsvar og da tror jeg Karoline Næss hadde vært et godt alternativ. Allikevel det er lenge til OL, alt kan skje. Noen kan bli skadet, eller så kan noen av de ''sikre kortene'' blir vraket. Man vet jo aldri, men i et OL burde man tenke rutine. Så får man heller eksprimentere i EM og VM. Mange mener jo at tiden til Kari Mette er over på landslaget allerede nå, jeg håper hun får spille både OL og EM . Nå har jeg allerede bestilt tur til Nederland, så da får f*en meg Thorir ta henne med!!! Haha :-D 


Beskjed til Thorir: KARI METTE SKAL MED!!!!!!! Takk for meg. > Hvem tror du blir med til OL?

 Intervju med Karo: http://sport.aftenposten.no/sport/handball/article233135.ece 
Intervju med noen av jentene som er på samling: http://sport.adressa.no/sport/handball/article233014.ece 
Kari Mette og Karo på sportslunsj: http://www.tv2.no/sport/ovrig/se-onsdagens-sportslunsj-maalet-i-ol-er-fem-til-sju-medaljer-3758699.html  

Prøvde å blogge i stad...

Prøvde å komme meg på bloggen i stad, men det var visst tekniske problemer. Derfor fikk jeg ikke blogget noe før nå! 

Det eneste jeg har på hjertet i kveld er at Pernille Wibe fyller 24 år i dag. Gratulerer så mye!! :D  

  
Pernille kom fra Byåsen til Larvik før denne sesongen, og har gjort det bra for Vestfoldklubben. :) Her er hun sammen med Nora Mørk!  

Følg meg på blogkeen?


Har da prøvd meg på noe som heter Blogkeen. Der kan du abonnere på oppdateringer fra bloggen, og etter det jeg skjønte så kan du også få oppdateringene opp på facebooken din. Da blir det letere å se når jeg har blogget om et eller annet :) 

Hadde vært koselig om dere vil følge meg, bare å legge igjen en kommentar hvis jeg skal følge dere! 

Hvem kan slå Aamodt og Kjus!

I dag må dere sette på TV Norge klokken 20.00, for da ser dere Camilla Herrem og Siren Sundby i ''Hvem kan slå Aamodt og Kjus?'' Dere kan også se henne mot Stabæk klokken 18.00 :)  

BILDER LARVIK - STORHAMAR

 

 

 

 


Ikke verst å få 3 av 4 favorittspillere på et bilde. :- D 


Årets keeper i Postligaen


Isa og Kari måtte bukke for seg selv når Linka fikk ''Beste høyrekant'' prisen. De andre ville ikke ha dem med i gjengen :-p 


Beste høyrebacken i PostligaenSøskenkjærligheeeet 


Banens beste for Storhamar


Banens beste for LarvikFlere bilder finner du på larvikognorge.blogg.no på facebook. 

Utklassing.no

Det var bare et lag på banen i dag, nemlig Larvik Håndballklubb. Det tok fem minutter så ledet de 6-1, og de beholdt den store ledelsen hele kampen igjennom. Det var kontringer i fleng, og Thea Mørk var rett og slett fantastisk på venstrekanten i dag. Cecilie Leganger stengte buret i perioder, forsvaret sto bra, Tine K løp inn masse kontringer, Nora var god, Linka bidro med fem mål på seks forsøk, osv. I dag funket egentlig det meste, det ble 19 bom og 39 mål på jentene. Det synes jeg vi skal være veldig fornøyde med!! 

Har tatt masse bilder, men de kommer ikke før i morgen eller på mandag :-) Vi blogges senere!

 
Funnet på ht.no, det er ikke i fra dagens kamp.  

Larvik - Storhamar

I dag braker det løs i Arena Larvik klokken 19.00, kampen kan du se på sumo. Jeg stikker om en times tid, gleder meg masse som vanlig. Vi skal først innom Ikea for å spise middag før vi reiser videre nedover til Larvik, så dette blir bra. Kjøttbullar <3 Haha! 
Storhamar må vinne med sju mål for å gå videre til finalen, jeg tviler på at det skjer! Heia Larvik <3


45 milloner kroner til Håndballjentene

 Hergeirsson (Foto: Hartvig, Espen/Scanpix) 

Torsdag var dagen for gode nyheter for det norske damelandslaget i håndball.

I solskinnet på taket av et Oslo-hotell ble håndballjentene bevilget 45 millioner kroner for de neste fire årene av Gjensidige, som har vært sponsor i 20 år. Samtidig skrev Thorir Hergeirsson under en ny avtale som varer fram til 2016.

Jeg er beæret over tilliten, sier Hergeirsson, som retter blikket mot sommerens store mål, OL i London.

- Det gjenstår mye arbeid. Der får bare 14 spillere plass i troppen. Det blir en tøff jobb å gi beskjed til dem som ikke får bli med. Gode spillere må bli hjemme, sier Hergeirsson til NTB.

Sterk fasit

Islendingen har tatt to gull og en bronse på sine tre mesterskap som sjef. Han overtok etter Marit Breivik sommeren 2010. (Feil: Sommeren 2009)

Om vel 100 dager leder han Norge i OL før første gang.

- Det er små detaljer som kan utgjøre store forskjeller. Dette kan og må vi bli bedre på i det daglige. Restitusjon er viktig. Dette er både spillere og trenere klar over. OL-turneringen kan fort bli den jevneste noen gang med flere lag som mulige tittelkandidater, sier Hergeirsson.

Tilbake i varmen

Linn Jørum Sulland ble vraket for fire år siden. Hun skal gjøre mye galt framover for å oppleve det igjen. Torsdag var hun med sjefen for å fortelle om OL-satsingen.

- Jeg tar ikke noe ut på forhånd. OL er noe helt spesielt. Jeg har fulgte «alt» i vinter- og sommer-OL på TV i mange år. Nå håper jeg å være med selv, sier Sulland til NTB.

Larvik-spillerens venstre arm var en stor suksess både i EM og VM. Begge ganger tok Norge gull.

Mia Hermansson Högdahl fortsetter for øvrig som assistenttrener, mens Mats Olsson går inn i en større rolle i norsk håndball. Han har vært keepertrener for landslaget i flere sesonger.

Tekst og bilde er fra nrk.no  

Thorir blir med til 2016!!

Håndballjentene fikk ny trener i 2009 da Marit Breivik takket for seg etter 15 år som landslagssjef. Etter det har Thorir Hergeirsson ledet laget til VM- bronse i 2009, EM-gull i 2010 og sist i desember; VM-gull i Brasil. Nå signerer treneren ny avtale som landslagssjef som gjelder til og med OL i 2016.

 

Thorir er 48 år og opprinnelig islending. Han kom til Norge i 1986, og har vært trener for Elverums herrelag fra 1989-1994, de neste to årene for Gjerpen Håndball på kvinnesiden før han ble hovedtrener for Nærbø i 1999. I perioden 1994 til 2001 var han også trener for Norges yngre landslag på jentesiden, før han ble hentet av Marit Breivik til Håndballjentenes trenerteam. Han er godkjent som EHFs Master-Coach og er dermed en av de høyest utdannede håndballtrenere i Norge.

- Når jeg nå i 2012 går inn i ny fireårsperiode som hovedansvarlig for Håndballjentene, gjør jeg det med den samme ydmykheten som for tre år siden. Dette er en krevende, men samtidig spennende og givende oppgave, hvor utfordringene kommer på løpende bånd i tiden fremover. I et godt TEAM står en ikke alene! Jeg gleder meg derfor til å fortsette samarbeidet med mange motiverte spillere, trenerkollegaer, klubber, ansatte i norsk håndball og sist men ikke minst, våre sponsorer, sier Hergeirsson.

Da Thorir overtok Håndballjentene i 2009 var de regjerende olympiske og europeiske mestere. Under hans ledelse har de gjentatt EM-suksessen og gått helt til topps i VM. For tiden er laget regjerende mestere i ?alt?, både OL, VM og EM.
- Thorir har ført Håndballjentens fantastiske resultater til enda større høyder. At han fortsetter som landslagssjef er det beste utgangspunktet for at jentene skal fortsette suksessrekken, sier generalsekretær Erik Langerud i NHF.

Også Mia Hermansson Högdahl fortsetter
Da Thorir Hergeirsson ble ansatt som landslagssjef, valgte han Mia Hermansson Högdahl som sin høyre hånd. Hun har vært en del av teamet rundt laget siden 2003 og har også vært landslagstrener for juniorjentene (f 1992/93). I NHFs trenerutdanning har hun gjennomført trinn 3.

Hennes merittliste som spiller er meget lang, men noen av høydepunktene er:

? 216 landskamper og 1.097 mål for Sverige
? Seriemester og cupmester i både Sverige, Norge og Østerrike
? 3 ganger seriemester og cupmester for Byåsen
? 3 ganger vinner av Champions League med Hypobank
? Kåret til verdens beste håndballspiller i 1994
? 3 ganger på verdenslaget, første gang i 1987


Mats Olsson knyttes sterkere til NHF
Den svenske målvaktsgiganten Mats Olsson, har vært tilknyttet Håndballjentenes trenerteam samtidig som han har vært landslagssjef for Portugals herrelag. Nå takker han av jobben i Portugal og utvider avtalen med Norges Håndballforbund. Han skal være bosatt i Spania, men vil fortsette arbeidet i trenerteamet til Håndballjentene. I tillegg skal ha følge opp enkeltmålvakter og målvaktstrenere, samt bidra inn i trenerutdanningen og fagproduksjonen i NHF. Olsson vil også være en ressurs for de yngre landslagene og spillerutviklingsarbeidet generelt. Han har inngått en avtale som starter 1. september og varer i fire år.

Teksten er hentet fra handball.no  

Stem frem Håndballjentenes All Star Team.

Gjensidige har satt i gang en avsteming, der du kan stemme på All Star team for håndballjentene. Gjensidige har samarbeidet med Norges Håndballforbund siden 1992 (altså i 20 år), og i dag skrev de under en ny kontrakt som gjelder til 2016. 

I denne kåringen av Håndballjentenes All Star- team, har vi nominert spillere som har spilt på landslaget fra 1986 da vi vant vår første medalje i et mesterskap, og frem til i dag. Kriteret er at jentene har spilt minimum 50 landskamper. Du kan stemme på dine favoritter frem til 31.mai. Følg med for oppdateringer og konkurranser med flotte premier som billetter til London- OL underveis. Offentliggjøringen av All Star-teamet vil skje 15.juni. Altså burde dere like ''Gjensidige i Norge'' på facebook :) 

Jeg har selvfølgelig stemt og det var IKKE lett.  Her er mitt lag: 
Keeperplassen: Veldig vanskelig valg igjen når du kan velge mellom Cecilie Leganger og Katrine Lunde Haraldsen. Jeg skal jo være ærlig å si at de tigersprangene til Cecilie er jo helt rå, og hun er jo en fantastisk keepere. Katrine er ikke noe dårligere, og hun har vært en viktig brikke for Norge under mesterskap og for Gyør. Det samme var Leganger i sin tid på landslaget, og hun er også veldig viktig for Larvik nå. Så det var vel de tigersprangene som trakk opp, og derfor valgte jeg Cecilie. 

Strekplassen: Når du kan velge mellom Else- Marthe Sørlie Lybekk /Heidi Løke/Isabel Blanco/ Elisabeth Hilmo/Marit Malm Frafjord så sier det seg selv at det ikke er lett. Jeg gikk for førstenevtne, fordi hun er en komplett strekspiller. Else-Marthe ble jo også kåret til OLs beste strek og har vært en viktig brikke både fremover og bakover. Fremover er det ingen tvil om at det er Heidi som er best. 

Høyre kantspiller: Sto jo mellom Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Kristine Duvholt Havnås (som også kom på Larvik sitt All Star team). Har egentlig ikke sett så mye til Kristine, og Linka er jo favoritten min. Man stemmer jo kanskje automatisk på favoritten sin, men hun har absolutt ikke gjort det dårlig på landslaget i løpet av de siste årene! 

 
Linka og Else-Marthe etter OL gullet :) 

Høyre bakspiller: Kunne ha valgt Sulland, Nøstvold, osv.. men jeg har sett litt av Trine Haltvik og hun har bidratt godt for Norge. Hun ble blant annet kåret til Verdens beste spiller i 1998 og jeg synes hun er den beste høyre bakspilleren igjennom tidene. 

Midt bakspiller - Det sto mellom Gro og Tonje for min del, og begge to er fantastiske. Tonje har måtte stå en del  i forsvar pga knærne, men når hun først blir med fremover er hun nådeløs! Gro er jo helt rå fremover i ankomst og kontringsfasen + at hun er en fantastisk ballfordeler ! Begge er fantastiske bakover. Jeg gikk rett og slett for Dronninga (Tonje Larsen) fordi hun er en av mine favoritter :) 


Det var bare favorittstempelet som skilte disse to. 

Venstre bakspiller: Synes liksom ikke Ida Alstad og Gøril Snorroeggen har vært sååå gode til å komme på et All Star team. De har bidratt med sitt, men ja. Kjersti Grini har vært en veldig god spiller for Norge. Hun er den med flest landslagsmål i gjennom tidene, fått plass på All Star Team i OL to ganger ( 2000 og 1996) og kom på All Star Team i EM 1998.  Hun er ikke den jeg har sett mest av, men jeg har sett litt. 
 
Venstrekant spiller: Hvis man skal se på de siste årene fra 2004 til i dag så har alt i alt Kari Mette Johansen vært den beste venstrekanten. Hvis man skal se på de to/tre siste årene, så er det vel Camilla Herrem som har vært best. Min personlige mening er at Kari Mette har vært stabil hele veien, og helt klart bedre enn Camilla i forsvar. Kari Mette er flink til å løpe både fremover og hjem igjen, men skuddprosenten er ikke den samme som før kanskje. Selv om jeg synes hun ikke var så ille under VM 2011 ( i forhold til EM 2010)! I tilegg hadde hun et FANTASTISK mesterskap i 2006 + at hun også gjorde det veldig bra i VM 05 (til tross for dårlig mesterskap av Norge), VM 2007, OL 2008 og EM 2008. Jeg har sett litt til Mia Hundvin, men ikke nok til å si noe om hun er den som fortjener All Star Team plassen. 


Kari Mette hadde et eventyr mesterskap i 2006!! 


Du kan gå inn her for å stemme på ditt lag: https://www.facebook.com/GjensidigeNorge/app_409466322414000

> Hvem hadde du valgt?  

Folkets lag ser sånn ut per dags dato: Cecilie Leganger - Heidi Løke - Linka Riegelhuth Koren - Trine Haltvik - Gro Hammerseng - Kjersti Grini - Kari Mette Johansen. 
Ikke ufortjent at Kristine Duvholt Havnås, Camilla Herrem og Katrine Lunde Haraldsen ligger å kniver rett bak.  

Storhamar - Larvik

Etter en kjedelig togtur med bare vann og skog kom vi oss frem til Hamar. Vi fant til og med bussen vi skulle ta, ikke verst. Det som var litt verre var å finne ut hvor vi skulle av for det visste vi ikke, heldgvis så var det en snill mann som hjalp oss med det. Han gikk av før oss, men forklarte hvor hallen var! Vi klarte selvfølgelig kjøre forbi den bussstoppen vi skulle av på da, men vi stoppa på neste. Det ble litt lengre å gå, men da ble det ihvertfall litt trim. Jeg og venninna mi måtte stå å vente i et kvarter før vi fikk kjøpt billett (vi var der 15.45), men det gikk greit. Vi sto som nummer tre i køen, så da fikk vi i hvertfall plass. Ellers måtte vi sitte i hallen i hele to timer før kampen startet, men det var jo verdt det. Selv om det var utrooooolig kjedelig! 

Kampen var veldig jevn egentlig hele veien, noe jeg synes var bra. Det hadde vært kjedelig hvis Larvik hadde dratt i fra med en gang og ledet med 10 mål liksom...  Stemningen i hallen var god, selv om det bare var 403 tilskuere der. Jeg prøvde å heie litt på Larvik da, men når alle andre heier på Storhamar ble det litt vanskelig. Larvik ledet vel storsett hele veien, men Storhamar kom seg opp på uavgjort etter hvilen. På slutten takket Larvik for seg og vant 31-25 :- ) Vi måtte gå før kampen var ferdig siden vi måtte rekke bussen. Vi håpet at vi rakk hele, men Ole Gustav ødela det med å ta timeout 20 sekunder før slutt. + at gulvet skulle tørkes 100 ganger de siste 10 minuttene. 
Man så at det var et nytt lag på banen der i går, og det var mange av jenter som ville vise seg frem. Selv om det ikke var Buducnost som sto på andre siden, så var det allikevel en god kamp av Larvik. Jeg tror at de hadde fått til et bedre resualtat mot Buducnost hvis de hadde spilt som i går. Linn Jørum Sulland banket inn flere mål, Tine K var god, Nora scoret fire mål (se to av dem HER og HER), Kari Mette sto godt i forsvar og scorte på den sjansen hun fikk, Linka var god (til tross for straffebom), osv, osv - Lettere sagt: Alle bidro med noe positivt!!. Det var selvfølgelig et par feil og bom her og der, men en klar forbedring fra helgen. Ellers må jeg si at det var mye rar dømming i går. På den ene siden ble det blåst straffe, mens på den andre siden ble det brøyt. Larvik fikk noen fordeler, og det kan har vært litt av grunnen til at de dro i fra på slutten. By the way: Gro Hammerseng var med på oppvarminga i går, også hadde hun med seg litt Mio (Ikke på oppvarminga selvfølgelig). Han var bare sååå nydelig :) 

Jeg tok faktisk bare litt over 150 bilder i går... Pleier som regel å fylle opp minnebrikka (500 bilder), men i går la jeg bort kamera i løpet av store deler av kampen. Lyset er ikke så bra i Prestrudhallen, og da blir også bildene så som så. I Arena Larvik er det såkalt ''TV/foto'' lys, og da blir bildene mye bedre. Merket det når jeg har vært i Nadderudhallen og Nye Njårdhallen også, bildene blir ikke like bra som i Larvik. 

 
She is baaaack :) 


Venninnen :) 


Så søte :D 


Det ble en søskenduell i går, Betina vant klart. Måtte redigere det litt :- D  - Tine K og Kari Mette


Tonje og Lise hadde det morro : ) Nora var fornøyd i går!

Du finner som alltid flere bilder på fansiden på facebook (skal legge de ut i løpet av dagen). 

Ellers ble jeg litt flau i går da, når jeg skulle på do i pausen. Det har seg sånn at vi må gå forbi garderobene til spillerne for å komme seg på en do. Også hadde noen låst garderobe døra til Larvik, og når jeg skulle gå forbi så sto ALLE spillerne der. Som alltid feiget jeg jo ut, og turte ikke å si noe.. så jeg gikk bare å så ned i bakken og ble sikkert en smule rød i ansiktet. Haha :-p Hadde jo på meg drakta mi da, så de skjønte vel at jeg heiet på dem. Jaja, sånn går det! 

Resultatet mellom Stabæk og Byåsen ble 24-29!! :)  

She is back!

video:mov0019


Såååå glad blir man når man scorer mål. Dette var Noras andre mål :) Første video kan du se HER

Det første målet etter comebacket

video:mov0018


Her scorer Nora sitt første mål siden Champions League finalen i mai 2011 :-) 

Ut på tuuuuur

Ja, da skal jeg en tur til Hamar i dag! Gleder meg masse, for jeg skal se Storhamar - Larvik sammen med min venninne :- D 
Vi må reise allerede klokken 14.00, også er vi i Hamar i 15.00 tiden, før vi må ta en eller annen buss til hallen. Har fått forklaring på hvilken buss, så vi satser på at det går bra. Dørene åpnes allerede klokken 16.00, så vi er der heldigvis før det. Regner med at kanskje mange er på jobb og ikke får kommet med engang.   Før vi drar så har jeg egentlig 100 ting å gjøre - spise frokost, hente lillebroren min og levere han på jobben hos mamma (hun slutter 17.00 i dag, og da får ingen hentet lillebroren min.. så da må jeg levere han der før jeg drar), lufte og mate hunden, osv, osv... Så vi blogges sikkert senere i kveld eller i morgen. 

Jeg er usikker på om kampen går på sumo, men den begynner ihvertfall 18.00!! 

Hvem blir med til OL?

Leste akkurat nå at Nora Mørk  vil være med å kjempe seg inn i OL troppen. Skjønner godt at hun vil det, men det kan bli en fryktelig hard kamp. Hun fikk et par minutter mot Buducnost og det var kanskje ikke det beste comebacket.. men ja, det var vel ingen som imponerte så veldig da (bortsett fra superkeeperen i målet ). I VM 2011 hadde Thorir med seg fire venstrehendte (Linka, Linn, Amanda og Tonje), dette var i en tropp på 16 spillere... I OL er det bare 14, og jeg tviler på at han tar med hele fem venstrehendte dit. Det blir nok bare tre stykker (kanskje fire), sånn som i 2008 (Linka, Tonje og Ragnhild).

Per dags dato synes jeg det bare er Linka som har bevist at hun er god nok til å bli med til OL. Etter min mening har ikke Amanda (med unntak av Gyør kampen hjemme) og Linn prestert godt nok, ihvertfall ikke i Champions League. Nora er per dags dato ikke klar for en tur til London, men hun har sjansen til å bevise det i de to sluttspillsemifinalene nå + eventuelt to finaler. Så får vi se om hun er klar for landslaget igjen etter 11 måneder på benken. Det kan jo være at hun og venninne Amanda Kurtovic må kjempe om samme plass. Thorir har tidligere uttalt at det er plass til begge, hvis de er gode nok i forsvar. Venninne har også sagt at de tenker på seg selv, og at de vet hvordan gamet fungerer. Les intervjuet HER

  

Litt statistikk fra VM og etter jul på de enkelte v.hendt spillerne: 

VM 2011
Amanda: 20 mål / 29 forsøk - 7 av 7 straffer. Hadde en grei debut, spilte en god finale! 
Linka: 
22 mål/ 35 skudd  - Linka var god før turneringen, men var så som så i selvet mesterskapet. Satte inn 4 av 5 straffer. 
Linn: 
51 mål / 75 forsøk  - Et godt mesterskap, en sikker straffeskytter. Ble en del bom i etablert angrep. 25 av målene kom fra straffemerket (av 27 mulige)
Tonje 
18 mål / 33 forsøk (1 straffemål av 2 mulige) - Spilte egentlig veldig lite i dette mesterskapet, steppet inn for Linn i semifinalen og finalen. Der gjorde hun det bra!

Serien 2011: 
Amanda: Har tilsammen fyrt av 50 skudd etter jul, og 25 av dem har gått inn. 
Linka: 69 mål på 98 skudd. - Har hatt tre litt dårlige kamper (4 mål på 10 skudd i en kamp), men ellers har hun prestert jevnt etter jul. 
Linn:  122 skudd har kommet fra henne, mens 65 har gått i mål. 
Tonje N: 76 mål på 131 skudd

Champions League 2011
Amanda: 7 mål / 17 skudd ( har ikke tall fra bortekampene mot Gyør,Itxaco, FCM og Buducnost)
Linka: 
28 mål/ 39 skudd ( har ikke tall fra bortekampene mot Itxaco og Buducnost) 
Linn:  
26 mål på 54 skudd ( har ikke telt med bortekampene mot Gyør, Itxaco og Buducnost) 
Nora: Bommet vel på to forsøk + et par feil mot Buducnost.  

 Det var også en landslagssamling i slutten av mars. Linka var vel den som kom best ut av det, med 13 mål og få bom. Tonje spilte ikke, Linn og Amanda var så som så. 

Jeg vet at jeg er Linka fan, men når jeg tar av meg de såkalte ''fanbrillene'' så er dette fakta. Det er faktisk Linn-Kristin som har prestert best etter jul, og jeg synes at hun er den eneste som er god nok for en OL plass av de venstrehendte per dags dato. Allikevel så kan alt skje! Jeg sier ikke at Linn og Amanda har vært drit dårlige heller, men jeg synes de har prester veldig ujevnt etter jul! De har for all del hatt noen gode kamper også, bare så det er sagt!!  

 
Tonje og Linka kunne feire OL gullet sammen i 2008, kan de gjenta det sammen? 

> Hvem tror du blir med av de venstrehendte?  Jeg tror Linka og Linn er bankers og at den siste plassen står mellom Amanda/Nora/Tonje (hvis han ikke tar med fire..) 
> Hvem mener du har prestert best etter jul? 
  

 

Gratulerer med dagen, dronninga og sjefen!!

I dag har både Gro Hammerseng (32 år)  og Marit Breivik (57 år)  bursdag. Gratulerer så mye til de!

Marit spilte på landslaget fra 1975 - 1983, og det ble 140 landskamper. I tillegg har hun vunnet NM og 2 seriemesterskap med Skogn IL. I tillegg ledet hun håndballjentene fra 1994 - 2008, og det ble hele 13 mesterksapsmedaljer. 7 av disse medaljene var gull - EM 98,04,06 og 08, VM 99 og OL 08.  Hun har også trent Byåsen og Larvik HK. Hun ble kåret til «Årets trener» under Idrettsgallaen 2001, 20042007 og 2009Adresseavisen kåret henne til «Årets trønder» i 2007, og NRK Trøndelag kåret henne til «Årets trønder» i 2008. Hun ble også tildelt Olavstatuetten i 2008. I samme år ble hun «Årets navn» i VG. I 2009 ble hun tildelt Fredrikkeprisen. Prispengene på 100 000 kr valgte hun å la gå til Right To Play. Det kongelige hoff kunngjorde 16. mars 2009 at kongen har utnevnt Breivik til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden «for hennes innsats som rollemodell i norsk idrett.» Nå er hun coach i lagspilleridretter i Olympiatoppen. 

Du kan lese en fin artikkel om henne HER - Det er fra da hun valgte å takke for seg som landslagssjef. 

Hennes bursdagskollega og tidligere  ''elev'', Gro Hammerseng sa dette da Marit avsluttet trenerkarrieren: ''Hun har betydd svært mye for meg. Jeg er takknemlig for alt hun har lært meg'' 
Karoline om Marit: Hun blir bare bedre og bedre. Hun har jo hele tiden hatt tro på meg og at jeg kan bidra på landslaget, selv gjennom skadeperiodene jeg har hatt. 
Tonje Larsen:  Det hun har prestert gjennom sin periode som landslagssjef, er det bare å ta av seg hatten for. 
Kari Mette Johansen: Hun har vist at hun er Europas beste trener nå og har tatt OL gull. Hun gjør veldig mye for laget og får veldig mange av jentene til å prestere. Hun er en god trener!  

Jeg fant en fin artikkel fra etter OL finalen, HER. Et lite utdrag fra teksten som beskriver Marit lederstil på en god måte:

Sterk som gruppe
Vi må til Marit Breiviks lederskap. I en kultu der felleskapet fremstår som viktigere enn enkeltmennesket, har hun klart å skape trygghet hos hver enkelt spiller. Her er det natruligvis lettvint å peke på motsetningen til trenerkollegaen Trefilov i dagens finale. Der han holder på med enveiskommunikasjon (stort sett i form av raseriutbrudd), har Breivik satset på involvering.

Ingen av de norske spillerne kan ha følt at de måtte lykkes for å sikre gullet. Alle må derimot ha vært sikre på at de hadde noe å bidra med til felleskapet.
Psykisk var de også i balanse. Breiviks ro har bidratt til å senke stressnivået når det har vært nødvendig. Samtidig har ikke ansvarsfordelingen gått for langt. Marit Breivik er en klar og tydlig leder - når det trengs.  Gro Hammerseng har vært kaptein for håndballjentene fra 2003 - 2008 (- VM 05) og i 2010. Gro debuterte på landslaget 29.november 2000 (som 20 åring). Hun har vunnet både EM og OL gull, men mangler VM gull. Allerede som 10 åring begynte Gro med håndball for Gjøvik Håndballklubb. Hun har spilt for Raufoss og Vardal, og i 1997 spilte hun i elitserien med Gjøvik og Vardal HK. Gro har også vært innom u - landslaget, det spilte hun fra 1997 - 1999. 
I 2003 tok hun steget videre og gikk til FCM (da Ikast), og der spilte hun i hele sju år. Hun vant cup winner cupen i 2004!  
Før 10/11 sesongen skrev hun under for Larvik og var med å vinne Champions League gull + alt annet i den norske serien. Gro har kommet på All star team opptil flere ganger både for Norge og FCM. I 2007 fikk hun prisen som verdens beste spiller av IHF. På idrettsgallaen har hun blitt kåret til årets lagspiller to ganger ( 2007 og 2010) + årets forbilde i 2007. 

2.august. 2011 kom nyheten om at hun var gravid, hun skulle få barn med sin nye samboer Anja Edin. Dette gjorde så hun måtte stå over VM i Brasil, og hun har ikke spilt for Larvik denne sesongen. Hun har derimot skrevet under en ny kontrakt sammen med samboern, og de skal være i LHK frem til 2014. 
 
Du kan lese mer om Gro Hammerseng HER  (Fakta om innlegget) eller så kan du se hva som har blitt sagt om Hammerseng HER
Marit Breivik: Hun er strateg og samlepunkt i laget. Matchvinnertype. 


Marit og Gro har alltid hatt et godt forhold!! 

 
I tillegg må jeg gratulerer tidligere landslagskeeper for herrene, Steinar Ege, med 40 års dagen!!

Dagen derpå....

Merker at humøret er så som så etter tapet i går. Man blir jo litt lei seg på vegne av klubben og spillerne, selvom man ikke er med å spiller. Vi er jo tross alt supportere - > vi er med klubben i med og motgang. Det er ikke alltid ting går som man vil, dessverre. Jeg har troa på at Larvik kan gå hele veien neste år! De har vunnet både serien og NM dette året, og de kan kanskje avslutte det med sluttspill gull. Det er ikke det samme som en Champions League pokal, men allikevel. Dette skrev Larvik Håndballklubb på sin facebookside i dag: 

Det gjør vondt å tape håndballkamer. Det gjør enda mer vondt å tape semifinaler i Champions League... og det gjør fryktlig vondt å bli spilt ut slik som Larvik Håndballklubb gjorde i går. Det var nok mange av oss som rett og slett ikke klarte å følge kampen på TV de siste minuttene. .. Men ett skal våre konkurrenter vite! Vi blir sterkere av motgang, vi blir mer motivert og vi blir inspirert av at våre omgivelser har tro på det vi gjør. Selv med gårsdagens motgang eller kanskje nettopp på grunn av gårsdagens motgang!  Nå står sluttspiller for tur - håper vi ser deg i Arena Larvik lørdag førstkommende i semifinalen mot Storhamar. Avgjørende kamp! 

De spiller mot Storhamar den 11.april ( på onsdag) også, på Hamar. Så om du bor i nærheten er det jo bare å dra dit, men du burde være tidlig ute. Forrige gang måtte de stenge hallen en halvtime før fordi det var for mange som ville inn! 

Jeg skal ihvertfall til Larvik på lørdag, må støtte laget mitt <3  Vurderer å dra til Hamar på onsdag for det er bare en times tid med tog + litt tid med buss.  Eller så tar jeg kanskje en tur til Nadderudhallen istedet, for å se på Stabæk - Byåsen. Det er jo faktisk lengere til Stabekk enn til Hamar med tog/buss, men jeg tror ikke busskortet mitt funker til Hamar.... Dilemma! I tllegg har jeg ingen å dra med, og det er litt kjedelig å dra alene. Jeg finner vel ut av det tilslutt, det blir ihvertfall en kamp denne uka :) 


 
Klubben i mitt <3 

> Skal du på kamp denne uka?
Stabæk - Byåsen går 18.00 i Nadderuhallen, mens Storhamar - Larvik er i Presterudhallen til samme tid. 
> Hvem tror du vinner?  Jeg tror Byåsen trekker det lengste strået, men er litt usikker på Storhamar/Larvik per dags dato. Hvis Larvik spiller som i går så går det ikke, men jeg tror at revansje lysten er veldig stor  og at de vinner. Det kan bli en jevn og spennende kamp! 

Snipp, snapp, snute....

.. der var CL eventyret ute for denne gangen. Jeg skjønte allerede etter pause at det var over, spesielt når de ikke klarte å score på en halv omgang. Dette skrev larvikhk.no om kampen: 

''Det ble timålstap 13-23 for Larvik da Buducnost gikk til finalen i EHF Champions League søndag kveld.

Den regjerende mesteren i Champions League måtte vinne i Montenegro, men Larvik klarte bare å score 13 mål da Budućnost i sjuende forsøk klarte å gå helt til finalen.

? Vi tapte helt for et klart bedre lag for dagen. Jeg synes vi hadde satt opp et godt forsvar og en god keeper. Cecilie Leganger var banens beste etter min mening, sier Tor Odvar Moen, som vet at Larvik normalt vinner håndballkamper når de holder motstanderen på 22 og 23 mål.

? Vi gjør mye bra, men klarer ikke å omsette det i mål. 13 mål er sjelden kost for oss, og da er det bare å gratulere Budućnost med finaleplass, sier Tor Odvar Moen.

Budućnost møter Győr i finalene i mai.

I fjor vant Larvik begge kampene mot Budućnost i semifinalen. Denne gang var det motsatt.

Thea Mørk startet på venstrekanten for Larvik da returkampen i semifinalen i Champions League ble spilt søndag. Hun har vist gode takter på trening i det siste. Tvillingsøster Nora Mørk kom innpå etter drøyt halvspilt 1. omgang, til sine første minutter på banen siden finalen i Pamplona forrige sesong.

? Det er tydelig at det trengs kamptrening. Det synes godt. Jeg er veldig skuffet. Jeg hadde håpet at jeg var litt bedre og hadde litt nybegynnerflaks, sier Nora Mørk om sin første kamp på 11 måneder.

Cecilie Leganger sto godt i målet, men Larvik slet med avslutningene og ble straffet for mange unødvendige tekniske feil. Det var angrepsspillet som felte Larvik denne gang.'' 


Cecilie sto som en gud i målet, men det hjalp ikke. 


Som sagt flere ganger tidligere så er vel skadesituasjonen veldig avgjørende denne gangen, allikevel burde laget ha gjort det mye bedre enn i dag. Det er greit å tape, men ikke når du scorer 13 mål, bommer 19 ganger og gjør 100 feil. Leganger sto strålende bakerst, og forsvaret gjorde også en god jobb. Det er så synd at de ikke klarte å gjøre en god nok jobb fremover på banen. Nora fikk prøve seg, men det gikk ikke sånn vi ville da heller. Vi vet alle sammen at laget kan så mye bedre enn dette, men mange av dem er nok veldig slitne. Karo har fått masse ansvar for både Norge og Larvik denne sesongen, Tine K har stått 2x 30 i nesten hver kamp, Linka har spilt mye, osv, osv. I tillegg har det ikke fungert på høyresiden, spesielt ikke for Linn Sulland etter jul. Disse spillerne må stå på banen i hver kamp, fordi de ikke har noen andre å bytte med. Men neste sesong, DA skal vi ha revansje. Gro Hammerseng kommer snart tilbake + at Olga er i bedre form og kan spille neste sesong. Larvik har også hentet inn Anja Edin! Da har vi plutslig tre venstrebacker som kan spille fremover + Larsen i forsvar. Også har vi to playmakere i Karo og Gro! Mens på høyresiden er Nora på vei tilbake, sammen med Linka og Linn. + at Sara Breistøl er tilbake fra skaden! 

Det skal sies at det er en utrolig bra prestasjon å komme seg til en semifinale, jeg er stolt av Larvik Håndballklubb. De kunne faktisk ha røket ut av gruppespillet, men spilte bra når det gjaldt som mest mot Krim på bortebane. I mellomspillet var de også på vei ut, men vant mot Gyør på hjemmebane. Selvom det er en nedtur å ryke nå, så har de gjorte det veldig bra totalt sett med de spillerne de har tilgjenlig. 

LARVIK HÅNDBALLKLUBB - EVIG OG ALLTID UANSETT!! Det er litt hardt å si det, men de tapte for et bedre lag..... 


> Hva synes du om at mesterne er ute? Og hva synes du om deres prestasjon i Champions League denne sesongen? 

Mørk fra start.

Ikke Nora, men Thea Mørk har klart å plassere Kari Mette Johansen på benken i dagens semifinale. Egentlig litt overraskende, men vi får se hvordan det går. Kan hende KMJ kommer innpå litt senere i kampen! 

51 minutter igjen!!!!  

Nå braker det snart løst.

I dag må dere slå på TV Norge klokken 20.00, da dukker nemlig Camilla Herrem opp på skjermen. Hun var med på '' Hvem kan slå Aamodt og Kjus'' i sommer sammen med Siren Sundby, jeg var blant publikum :- )   Det eneste som er litt dumt er at Buducnost - Larvik går samtidig, eller kampen starter 19.00 (går på TV2 sport og sumo). Rekker kanskje litt av programmet, men nå vet jo jeg om Camilla vinner eller ikke! Edit: Det går ikke i dag, men neste søndag!

MÅ si at jeg er sykt spent på kampen i dag, herregud! Vet ikke om jeg klarer å vente til den begynner, men det må jeg jo bare. De vant jo på bortebane i fjor, men da var Gro Hammerseng, Heidi Løke, Tine Stange og Sara Breistøl med. ++ Olga og Nora var i ordenlig form! Vi får bare krysse alt vi har av fingre og bein, og satse på det aller aller beste. Allikevel må jeg si at det er en stor prestasjon å komme seg til semifinalen med det laget de har nå. Det er ikke et dårlig lag, men et skadeskutt lag og de har hatt litt uflaks denne sesongen!!

Se video med Cecilie her:  http://www.tv2.no/sport/handball/her-er-cecilie-legangers-paradis-3750445.html 


 GODE MINNER!!!

Året som har gått DEL 2

Litt sent ute, men fant ut at jeg bare skrev ferdig del 1 av året som har gått (2011). Du kan lese innlegget HER, sånn går det når jeg er så himla treig til tider. Det ble et litt langt innlegg, men har prøvd å dytte inn litt bilder så det ikke blir såååå kjedelig :) 

April 2011: 

- Siste seriekamp skulle spilles 02.04.2011 mot Byåsen på hjemmebane. Det ble store problemer da flyet Byåsen skulle være med ble igjen på Torp pga tåke. Etter mye styr kom Byåsen seg til Larvik med buss fra Gardermoen.  Kampen som skulle begynne 16.00 startet ikke før nærmere 19.00. Laget fra Trondheim ble banket gule og blå, det ble en sterk 39-19 seier til LHK. 15 av målene kom fra råtassen Heidi Løke. Hun tok 6 av straffene i kampen, og ble toppscorer i serien med 221 mål. Hun tangerte derfor Linkas scoringsrekord i eliteserien, den som hun satte 06/07 sesongen. 


Seriemestere 2010/2011. FOTO: TOPELS FOTO <- Trykk for å komme på facebooksiden. 

- Sluttspillgruppene ble trekt under kampen, og Larvik skulle møte Flint Tønsberg. 

- Den 04.04.2011 ble det klart at  Isabel Blanco var en av Løkes erstattere.  Ole Gustav sa dette til TV2 sporten: '' Hun er en bra forsvarsspiller, og en skikkelig fighter både bak og fremme. Hun er flink til å få med seg andre, og har gode relasjoner bl.a med Gro Hammerseng og Katja Nyberg etter å ha spilt sammen med de på klubbhold tidligere. 


Isa kom fra FC Midtjylland. 

- Jeg la ut en ny video - VEIEN TIL EM GULLET 2010
- Kvartfinalen i sluttspillet 06.04.2011. 
Kampen endte som forventet, en klar seier til Larvik. De startet bra, men Flint lå tett under i slutten av 1.omgang. Kari Mette scoret hele fem mål på like mange forsøk i løpet av det siste kvartere før pause. Gro Hammerseng ble banens beste etter kampen, etter å ha satt inn fem mål på samtlige forsøk. 

 
Gro og Kari Mette spilte en god kamp. 

- Kari Mette skrev under for tre nye år for klubben, og har nå kontrakt frem til 2014. Dette var selvfølgelig en god nyhet for min del :) 

- Heidi Løke og Karoline Dyhre Breivang skallet på trening før semifinalen mot Buducnost. Ingen ble alvorlig skadet, men Karo måtte sy over høyre øyet. 

 


-  Larvik ledet nesten hele veien i den første av to semifinaler mot Buducnost.  Bakspillerne spilte en stor rolle, ettersom Heidi ble passet godt på. Kari Mette hadde ikke dagen og ble byttet ut med Sara Breistølg etter 15 minutter. Andre omgangen startet med masse bom og slurv, men de kom seg tilbake før det ble litt slurv på slutten igjen. Larvik kunnet ha vunnet med 7/8 mål, men det ble en 25-20 seier. Det var et godt utgangspunkt før siste semifinale på bortebane.  Tonje og Gro tok ansvart og satte inn 6 mål hver. Les mer HER

 
Mange var spent på Leganger og Popvic duellen, førstenevnte vant klart. 

Buducnost fansen lagde et lite helvette før kampen, og Larviks daglige leder måtte beklage.

- Katja Nyberg gjorde comeback i den andre kvartfinalen i sluttspillet. ''Bare det å ta på drakt nummer 14 blir stort for meg'', sa hun før kampen :) Det endte med at hun brukte drakta til dronninga siden hennes bortedrakt ikke var klar. Katja ble kåret til banens beste etter kampen, og fikk skryt av både trener og lagvenninner.  Katja ble toppscorer i kampen sammen med Linka, Tine K, Heidi og Linn, det skal sies at Katja hadde best uttelling (5 av 5). 


Alle var glade på Katja vegne, se klipp fra comebaket her


- 17.04 ble en historisk kveld for Larvik Håndballklubb, de var klare for en Champions League finale som det aller første norske laget. Dette ble klart etter en 27-24 seier i heksegryta i Montenegro! Kari Mette var tilbake med 4 mål på 5 skudd. Linka gjorde det også veldig bra med 5 mål på 6 forsøk. Dette var først og fremst en fantastisk lagseier!! Kampreferat her

  
En glad gjeng er klare for finale!

- Landslaget hadde samling fra 18-25. april i Tyskland. Der skulle det spilles tre kamper mot Spania, Tyskland og Frankrike. 

Norge- Frankrike 18 - 22. Forsvaret fikk godkjent, men forover var ikke Thorir så fornøyd. Karoline Næss fikk skryt etter en god jobb bakover. 
Norge- Spania  37-20. Tempoet og kontringene satt, bakspillerne og strekene gjorde det bra. Linn Jørum Sulland ble toppscorer med 7 mål. 
Norge-Tyskland 27-23. Nok et tap på jentene, selvom det var jevnt. Forsvaret og keeperne var ikke helt med. Linn satte inn 10 mål!


 

- 29.04.2011 Semifinale i sluttspillet.  

15-16 til pause og det sto tilslutt 36-16 til Larvik over Byåsen i semifinalen. Cecilie Leganger hadde en redningsprosent på 60 etter kampen. Heidi banket inn 10 mål, mens Kari Mette satt inn 4 mål på 4 forsøk. Også Gro Hammerseng hadde en god utteling!  


30.04.2011 Finalen i sluttspillet. 
Tertnes sto på motsatt banehalvdel etter seier over Stabæk i semifinalen. Det ble en veldig jenv 1.omgang, jevnere enn flere hadde trodd! Lhk ledet blant annet 8-3, men etter en liten stund sto det 9-9... Sakura Hauge sto godt for Tertnes. Det sto 13-11 til pause! Gro Hammerseng, Kari Mette, Tonje og Linn Sulland sto over kampen, men førstenevnte måtte ut på banen etter hvilen. Det hjalp og det endte 34-23. Da fikk faktisk Tine Stange prøve seg som strek, og Lene Rantala sto i målet. 


- Posligalagene var klare, og Heidi Løke tok storeslem. Hun ble sesongens strekspiller, toppscorer (221 mål) sesongens spiller og årets profil.  Larvikspillerne Cecilie, Nora og Linn kom seg også inn på årets lag.  


MAI 2011

- Pernille Wibe var klar for LHK, det samme var Mie Sophie Sando. 

- Larvik var med på å støttekreftsaken.

- Stor medieinnteresse før finalen i CL, les mer her
Stor medieinteresse 

- Den store dagen - 1.finaelen mot Itxako. Dette var også min første tur til Arena Larvik, en fantastisk opplevelse. 

''Larvik fikk det første målet i kampen, og det scoret Kari Mette Johansen. Deretter klarte Itxako å komme opp i en 3-1 ledelse. Det ble mye bom på våres jenter, og til pause ledet Itxaco med et mål til pause. Det var derimot LHK som tok litt overtak i andre omgang. Det sto etterhvert 12-12, der i fra ledet jentene hele kampen i gjennom. De hadde en ledelse på 4 mål, men det endte med 23-21 seier. Det er kanskje ikke det beste utgangspunktet til neste kamp, men jentene har vist at de er sterke på bortebane. Jeg tror derfor vi kan klare å vinne CL, hvis vi får opp tempoet litt :-)'' 
...  
Se flere bilder her!
 
 - Karoline skrev under ny kontrakt med Larvik. 

- Vitnelista til Karl Erik Bøhn og Larvik Håndballklubb ble lagt ut. Hvis de ikke ble enige måtte det holdes rettsak sommeren 2011. 
Bøhn kalte inn Heidi, Cecilie, Gro og Tonje. Mens klubben ville ha Sara, Karo, Nora og Tine R.K.  

- Den 14.05.2011 kunne hele Norge og Larvik hoppe og juble av glede. ENDELIG VAR GULLET VÅRT!!  Du kan lese innlegget mitt om kampen her: http://larvikognorge.blogg.no/1305409731_det_er_helt_utrolig_m.html Tonje Hammerseng kunne endelig kalle seg Champions League mester. I tillegg fikk hun den eneste medaljen hun manglet. 


JAAAA!!


Heidi hadde spilt sin siste kamp, og hun la ikke skjul på at de siste månedene hadde vært tøffe! 


- Isabel Blanco og FCM  vant EHF cupen :) 

- Det ble klart at Ole Gustav Gjekstad tok over trenerjobben i Larvik Håndballklubb.


- Landslaget hadde samling i slutten av mai. Nyheten om at Gro Hammerseng tok en ny pause fra landslaget kom som et sjokk for de fleste. Flere meldte frafall fra samlingen - Heidi, Katja, Gro, Kari Mette og Tonje Larsen. 

- Nora Mørk opererte det ene kneet i slutten av mai, 1 av 2 operasjoner var unnagjort. 

  

- Heidi Løke fikk Kristina Statuetten for året 2010. 

 

- Thorir ble kåret til 3. verdens beste håndballtrener for damene.

- Isabel Blanco  avsluttet sin 10 år lange karriere med sluttspillseier. Det ble spilt 3 kamper, og FCM vant etter en spennende 7 m konkurranse.  


JUNI 2011: 

3-18.juni: Landslaget var på samling I Portugal. Linka, Nora, Kari Mette, Katja, Gro og Tonje meldte forfall! 

14-25.juni: Larvik Håndballklubb var med på Spar turnee. 

20. juni:  Hvem kan slå Aamodt og Kjus innspilling  med Camilla Herrem
 

- Det ble klart at det ble rettsak mellom Bøhn og Larvik i august. - http://larvikognorge.blogg.no/1308667466_rettsak_i_august.html 
12 av jentene støttet klubben -  http://larvikognorge.blogg.no/1308853651_intervju_med_tonje_la.html

- Linn-Kristin Ullevoldsæter Riegelhuth ble til Linn-Kristin Riegelhuth Koren da hun giftet seg med Einar Riegelhuth (egentlig Sand) Koren 25. juni. 

... 
<3

- Det ble klart at Larvik skulle møte Krim, Podravka og Viborg i Champions League.

- Litt overraskende, men Larvik og Bøhn kom til enighet. Dette med god hjelp fra venner, sponsorer, osv.
http://larvikognorge.blogg.no/1309361369_en_lykkelig_slutt.html - En lykkelig slutt  

Endringer...

Prøver å endre designet, men det går ikke helt som jeg vil. Beklager hvis bloggen blir veldig rotetet, skal få fikset det i løpet av kvelden :) 

Det kommer til å bli en ny header, med de tre spillerne som ble kåret til ''Månedens spillere'' for mars!!  

EDIT: Da er det fikset :) 


Nå har jeg også fått sånne linker direkte til noen av katagori sidene mine. 


> Hva synes du om designet? 

 

3 norske i CL finalen!


Da er det klart at Heidi Løke, Katrine Lunde Haraldsen, Karl Erik Bøhn og resten av Gyør laget er klare for en Champions League finale! Dette ble klart enn en 31-23 seier ov Valcea. De dreit seg litt ut mot Valcea sist, og tapte 35-31. Heldigvis gjorde de jobben på hjemmebane i dag, anført av en fantastisk Katrine i mål (19 redninger i følge Harald Bredeli), Heidi Løke (6 mål på 6 forsøk) og en veldig god Anita Gørbitz (12 mål).  Heidi er i sin 2.finale på like mange år, mens Katrine spiller sin 3. Hun har vunnet Champions League sammen med tvillingsøsteren Kikki to ganger tidligere ( i 2009 og 2010). 


Katrine og Kikki med pokalen i 2009. 


Heidi (og Gro) med pokalen i fjor. 


Larvik MÅ vinne med 2 eller 3 mål i morgen (spørs hvor mange mål Buducnost scorer). Jeg har alltid troa på Norges beste lag, og jeg håper virkelig de klarer det. Da har vi plutselig mange flere norske bidrag i årets finale. Les hva Cecilie tenker om morgendagens i heksegryta her

Kampen går på TV2 sport og sumo, HEIA HEIA!!!


De regjerende mesterne - Larvik Håndballklubb, evig og alltid <3

 Har du troa på Larvik i morgen?? 

Sånn tilbringer Larvik dagene i Montenegro:

Lørdag: 
Spise frokost 09.30

Lunsjen er klokken 13.30, deretter har laget videomøte, og så klokken 16.10 drar bussen til trening som har blitt flyttet til 16.30. Deretter er det middag 20.15!

Mellom programmet er det flere av spillerne som liker å ta seg en tur ut på shopping eller sitte på kafeer og kikke på folkelivet. Noen hviler også en del på rommet, da enten med en film på pc'en eller sover litt ekstra. 

Søndag:
Frokost 09.30
Videomøte 10.15
Lunsj 14.30
Buss til hallen 17.15
Kamp 19.00
Buss tilbake til hotellet 21.15
Middag 21.45


KMJ og Linka på tur (bildet er tatt for noen år siden) Jentene er fremme i Montenegro

 

Larviks tropp reiste til Podgorica i Montenegro tidlig fredag morgen. De fleste var oppe og hoppet ved 04-tiden i morges. Flyet fra Torp tok av kl. 0615.

Det er ikke helt enkelt å flytte en tropp på 20 personer i påsken. Reisen startet fra Torp med en kort mellomlanding i Amsterdam. Derfra gikk ferden videre til Frankfurt, hvor det ventet en pause på drøyt fire timer før ferden gikk videre.

Ventetiden ble benyttet til å innta en solid lunsj på flyplassen. Deretter var det klart for avgang til Podgorica med landing kl.17.00. Der ventet et lett måltid, i letteste laget for spillerne. Kake og croissanter passer ikke helt inn i deres diett, mens støtteapparatet var meget godt fornøyd med kaffe og kake! Spillerne hentet frem norsk brød og pålegg, før de fleste tok seg en tur ut i treningstøy for å få ristet reisen ut av kroppen.

I kveld gjenstår det kun middag på programmet. Jon Blund kommer garantert tidlig på besøk i kveld...

 Lang reisedag
Linka er jo blid som alltid hun :) 

Bildet og teksten er hentet fra larvikhk.no!

 

Gratulerer med dagen, søstrene Mørk :)

Gratulerer så mye med dagen i dag, Thea og Nora. De fyller 21 år :) 

 

God påske alle sammen :)


En av verdens beste keepere!! 

Ønsker alle en kjempe fin påske.Kos dere masse og nyt fridagene kjære lesere!  Tar meg litt fri de neste dagene, men kommer med siste nytt hvis det blir skrevet noe om Larvik  :- )  

 

Nye headereDe ble litt forskjellige denne gangen, men det får gå =) Håper dere synes de var ok! 

Månedens spillere MARS

Det kom litt få stemmer på bloggen, men det går greit. Linka og Isabel fikk begge fire stemmer her på bloggen, mens Tine K fikk en. 

På facebook var det Amanda Kurtovic som fikk flest stemmer - 26 stykker. Linka fikk nest flest med 18 :) 


Disse fikk stemmer: 
Amanda Kurtovic 26 stemmer  FLEST PÅ FACEBOOK
Linn-Kristin R. Koren 22 stemmer FLEST PÅ BLOGGEN
Isabel Blanco 16 stemmer FLEST PÅ BLOGGEN
Karoline Dyhre Breivang
12 stemmer
Linn Jørum Sulland
12 stemmer
Katrine Lunde Haraldsen
5 stemmer
Heidi Løke
4 stemmer
Camilla Herrem
4 stemmer
Cecilie Leganger
3 stemmer
Ida Alstad
3 stemmer
Tine Rustad Kristiansen
3 stemmer
Sara Breistøl
1 stemme
Kari Mette Johansen
1 stemme


Linka og Isa har vært veldig gode etter jul :) 

 

Amanda har også utmerket seg :) 

STEM STEM STEM!!! :)

http://larvikognorge.blogg.no/1333310889_mnedens_spillere_mars.html  

Husk å stemme på månedens spillere, du kan stemme frem til 18.00!!  

Larvik - Buducnost BILDER

De skulle ha kommet i går, men som sagt var blogg.no helt borte... bildeopplasteren funket ikke i det hele tatt, så da ble det litt vanskelig! Cecilie og Bojana Popovic :) 


Isa og Linka :) Linn og Pernille :) 


Søstrene sisters! 


Kari Mette jubler for sin ene scoring i kampen. 


Isabel Blanco jubler for mål :) 


Jubel i første omgang


Amanda


Tror de dro LITT i trøya.


Nora er engasjert som vanlig. 
Tine fikk gullklokke :) 


Du kan som vanlig se flere bilder her: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.340098162704613.70954.162364813811283&type=3

Landslagssamling 16. - 22 april....

Håndballjentene forsetter OL-oppkjøringen i Trondheim med spillere fra den hjemlige serien.

Amanda Kurtovic og Linn Jørum Sulland er med i troppen. Kari Mette Johansen, Karoline Dyhre Breivang og Linn - Kristin Riegelhuth Koren er fritatt for samling pga. høy totalaktivitet. 
Kandidater som spiller i utlandet er ikke aktuelle pga. seriekamper/sluttspill.

Troppen:
Emily Stang Sando    Flint IL                 
Silje Solberg        Stabæk Håndball    
Guro Rundbråten        Byåsen Elite    
Mari S. Molid        Byåsen Elite    
Karoline Næss        Stabæk Håndball                           
Stine Bredal Oftedal    Stabæk Håndball                
Ida Alstad        Byåsen Elite    
Linn Gossè        Tertnes Håndball    
Tonje Nøstvold        Byåsen Elite    
Gina Lorentzen        Storhamar Håndball     
Kristine L-Borgersen    Våg Vipers    
June Andenæs            Byåsen Elite    
Kamilla Sundmoen    Storhamar Håndball     
Linn Jørum Sulland    Larvik HK    
Susann Iren Hall    Levanger HK    
Amanda Kurtovic        Larvik HK        
Camilla Herrem        Byåsen Elite    
Maja Jacobsen        Storhamar Håndball   
Hanna Yttereng        Byåsen Elite    

Møter Storhamar..

Larvik trakk Storhamar i semifinalen, mens Byåsen møter Stabæk. Kampene spilles 11. og 14/15. april, Larvik og Byåsen starter med bortekamper. 

Storhamar melder om at de har lyst på semifinalen fest, og de forsøker å få leid OL amfiet. Først må de ha penger, men hvis noen velger å støtte de i dette prosjektet så kan de slippe folk gratis inn. Les mer her: 
http://sport.h-a.no/sport/handball/article230921.ece 

Hadde jo vært gøy å fått med seg det, egentlig. Får se om det blir noe av, så kanskje jeg tar turen.. Påskeferien er jo ferdig for de fleste den dagen, men jeg har to dager ekstra med fri!  


Søskene Riegelhuth møtes til nok en duell denne sesongen! 

Husk å stemme på månedens spiller HER!!!!

Månedens spillere MARS

Blogg.no har hatt tekniske problemer i  hele dag, derfor har jeg ikke kommet meg inn på bloggen før nå. 


Første kamp for Larvik denne måneden var mot FC Midtjylland, en kamp Larvik tapte 20-27. Linka og Isabel var de beste i den kampen. Isabel Blanco med 5 mål på 6 forsøk, og Linka med 5 mål på 8 forsøk! Linn-Kristin hadde vel og merke en god første omgang!

 

Etter det sure tapet var det Flint som møtte opp i Arena Larvik. Larvik var allerede seriemestere, og skulle få gullmedaljene etter kampen. Allikevel var de veldig vinnersugne, det endte med en 30-14 seier. Ole Gustav Gjekstad var fornøyd med kampen, spesielt av andre omgangen. Lene Rantala ble kåret til banens beste etter en god kamp mellom stengene. Isabel Blanco hadde nok en god kamp, med fem mål og bare en bom. Strek kollega Pernille Wibe gjorde det ikke noe verre, 4 mål på 5 forsøk. Linka satte inn fire nål på like mange forsøk, og Tine Kristiansen ble toppscorer sammen med Isa med fem mål. Som dere skjønner var det mange som bidro i denne kampen, egentlig så var hele laget bra. Tre dager senere var det nok en hjemmekamp i Champions Leauge. Larvik måtte vinne for å gå videre, i tillegg måtte de ha hjelp av spanske Itxaco. Larvik  startet best og gikk raskt opp i ledelsen, men så kladdet det litt. Heldisvis hentet de seg bra inn igjen, og gikk til pause med 13-11. Andre omgangen var helt annereledes enn den mot FCM, det var helt magisk. De rykket sakte, men sikkert i fra. Tilslutt sto 32-25 på lystavla, og Itxaco vant over danskene.  Cecilie Leganger og Amanda Kurtovic var de to beste i denne kampen, sistnevnte ble kåret til banens beste i Arena Larvik. Isabel Blanco var god igjen, med fire mål + at hun skaffet flere straffer. Tine Rustad Kristiansen hadde noen bom, men var god da det gjaldt som mest. Heidi Løke satte inn fem mål, hun fikk et par enkle mål på slutten. Cecilie tok flere baller fra henne i løpet av kampen!

 

Den 14.03.12 dro jentene nedover til Hamar, der skulle de møte Anja Edin og co. Larvik hadde bare æren å spille for, mens Storhamar måtte ha poeng for å sikre seg sølvet. Larvik viste hvem som var sjefen i starten, anført av en god Lene Rantala i målet. De ledet 11-5 i en periode, før Storhamar kom tilbake og det sto 12-10 til pause. Storhamar holdt fast en god stund, men mot slutten dro Larvik i fra igjen. Kampen endte 30-22!  
Linn Sulland kåret til banens beste, men Thea Mørk (5 mål/7skudd), Kari Mette Johansen (4mål/5skudd), Linka Riegelhuth Koren (5 mål/6 skudd) eller Lene Rantala burde fått den. Linn var ikke dårlig altså, men synes flere var bedre enn henne i denne kampen! 

   

Siste kampen i Posligaen ble spilt i Trondheim, mot Byåsen. Det ble ikke veldig jevnt, for Larvik ledet 9-1 etter en halvspilt omgang. Byåsen hentet seg litt inn igjen, men det sto allikevel 6-10 til Larvik til pause. laget fra Vestfold var aldri truet, med hjelp av både forsvar og en god Cecilie Leganger i mål vant de greit 14-19. Byåsen sto også godt i forsvar, mens x-landslagskeeper Terese Pedersen sto godt mellom stengene. Begge keeperne ble kåret til banens beste. 

 

Landslaget samlet seg i OL byen London i slutten av mars. De spilte to kamper mot Brasil, og begge endte uavgjort. Den personen kom best ut av de to kampene var Linn-Kristin Riegelhuth Koren, hun scorte 7 mål på 8 forsøk i den ene kampen. I kamp nummer to var hun litt svak før pause, men kom seg i andre omgenen. Det ble fem mål :- ) Camilla Herrem fikk spille en kamp (KMJ spilte den første), hun spilte bra og satte inn fem mål. 

 

Siste kampen for Larvik denne måneden ble spilt i går. Det ble en jevn kamp, men Larvik tapte tilslutt 22-20. Jentene sto godt i forsvar, men forover slet de voldsomt. Karoline Dyhre Breivang ble banens beste, men Linka var også god. (Til tross for en feil og en bom når det skulle avgjøres.) 

Resten av landslagsspillerne: 
Camilla Herrem: 10 mål på 3 kamper 
Camilla Herrem

Ida Alstad: 10 mål på 3 kamper
Ida Alstad  


Tonje Nøstvold: 18 mål på 3 kamper 
Tonje Nøstvold  


Kikki Lunde-Borgersen: 11 mål på 3 kamper. 6 mål på to sluttspill kamper, er ute av sluttspillet etter tap mot Storhamar. 
Kristine Lunde-Borgersen

Stine Bredal Oftedal: 17 mål på 4 kamper, 11 av dem kom mot Sola. 7 mål på to sluttspillkamper. 
Stine Bredal Oftedal  


Karoline Næss: 11 mål på 3 kamper. 11 mål på to sluttspill kamper, 9 av dem kom mot Tertnes. 
Sto også godt i forsvar da Norge var samlet i London, har vært litt skadet. 
Karoline Næss 

Gøril Snorroeggen: Scorte bl.a 7 mål mot FCM, 3 mål mot Odense. Det var de tallene jeg fant fra denne måneden. 
Gøril Snorroeggen 

Marit Malm Frafjord: 8 mål på to kamper i serien (?). Scoret også 5 mål i hjemmeoppgjøret mot DVSC Debrecen i Cup winner cupen. Vet ikke hvordan det gikk i bortekampen. 
Marit Malm Frafjord 

 Kari Aalvik Grimsbø
Katrine Lunde Haraldsen 

Som vanlig kan du stemme på TO stykker. Det er lov til å stemme på en landslagsspiller og en Larvik spiller! Du kan stemme frem til 03.april klokken 18.00!