mai 2011

Bilder - natta!
Redigerte noen bilder i går, hva synes du? Alle blir liksom i litt samme ''tema'' med svart hvitt og likt bildeoppsett, men det er meninga :) Marit Breivik - Fra Skogn til Beijing

På søndagen bestilte jeg og søsteren min filmen om Marit Breivik, allerede i dag lå den i posten!
Hun er jo en av Norges største trenerprofil. I løpet av sine 15 år som landslagssjef  fikk hun med seg hele 13 mesterskapsmedaljer. Marit ga seg på topp, etter OL gull og EM gull i 2008, og overlot deretter jobben til Thorir Hergeirsson. 


Landslagskapteinen sammen med tidligere landslagssjef Marit Breivik. 

Dette sto bak på coveret på filmen:
Aldri før har et kamerateam fått være med inn i garderoben med hele norges håndballjenter. Helt til Marits nevø var produsenten!
Vi følger jentene og Marit i Oslo og Frankrike på hennes aller siste landslagsamling. Bli med en av norges største trenere på trening, i spillermøter, under kamp, og gjennom sterke og rørende avskjedsscener. Det blir et tårevått farvell for jentene og Marit den 10. mars 2009 i Lyon. En fullsatt hall med franskmenn blir igjen i hallen for å hylle og synge for Marit Breivik en siste gang.

Hva gjør Marit Breivik så god og spesiell? Kjente håndballpersonligheter, jentene og Marit selv forklarer vinnerresepten. Og Marits mann, familie og venner gir oss hele historien om jenta fra Levanger som en gang skulle bli Norges største trenerprofil 

Filmen varer i 47 minutter, og jeg synes ihvertfall den var veldig fin. Morsomt å se hvordan de gjorde det på spillermøter, hadde det i garderoben/ på benken, osv. Var litt trist å se på avskjeden når Gro skulle si noen ord om Marit.

Kunne du tenke deg å kjøpe denne filmen? Da kan du gå inn her: http://maritfilm.no/ !! Du får nå filmen for 49,- + frakt hvis du skriver rabattkoden handballvenn :-) 

Danskmester.

Isabel Blanco avsluttet sin ti år lange Danmarkskarriere med gull og jubeltårer. Sammen med Ingrid Ødegård, Tonje Nøstvold og Alette Stang og de øvrige jentene i FC Midtjylland feiret hun klubbens andre triumf på kort tid. I den tredje og avgjørende finalen i det danske sluttspillet ble det hele avgjort på 7mkast-konkurranse. Ingrid Ødegård reddet en avgjørende 7m, og ble, sammen med siste målscorer Linnea Thorstensson (Sverige) cup-heltene. Men det var Isabel Blanco som sørget for det viktige utlikningsmålet (hennes eneste scoring i kampen) i ordinær tid, og det var Alette Stang som ble lagets toppscorer med sine 8 mål... Og Tonje Nøstvold scoret ett mål i denne kampen mot Randers HK.
(handball.no)

Tonje Nøstvold går nå over til Byåsen, mens Isabel Blanco blir Larviks nye strekspiller.


Isabell spilte tidligere med Gro og Katja i FCM, nå blir de lagvenninner i Larvik. 
Her er de sammen med Alette Satng( t.v), Ingrid Ødegård og Tonje Nøstvold! 

 

Europas store stjerner!

EM har vært arrangert ni ganger tilsammen, og Norge har stått øverst på pallen med gullmedaljen rundt halsen hele fem ganger. Første medaljen kom i 1998, men så tok det seks år før vi skulle få gullet igjen. I EM 2000 ble det et generasjonsbytte og mange debutanter (B.la Gro Hammerseng og Karoline Dyhre Breivang) fikk sjansen. Dette førte til at det bare ble en 6.plass på våres jenter. I EM to år senere kom vi oss til finalen, men der sa det stopp mot Danmark! 
Deretter skulle alt snu, det ble en omkamp i finalen 2004 - Norge mot Danmark - og denne gangen var det Norge som viste mest muskler. Den vi kanskje husker best fra denne kampen var Karoline Dyhre Breivang, som sikret Norge seieren med å få oss opp i en tomålsledelse rett før slutt. Dette hindret at Danmark kunne score utlikningsmål og få ekstraomganger.
Det ble så stort rom i det danske forsvaret at jeg bare måtte skyte. Jeg ville angret resten av livet hvis jeg ikke hadde gjort det. Men hadde jeg bommet, så hadde jeg blitt drept. Jeg håper Marit Breivik tilgir meg for det. Også får jeg vel spandere en ekstra brus på Kari Mette, som egentlig skulle hatt ballen. (Dagbladet.no)


Dette skuddet avgjorde hele EM finalen i 2004

I VM 2005 var flere av våres viktige spillere ute med skade, men før EM 2006 var disse tilbake. Vi skulle nå forsvare gullet vårt fra forrige EM. I dette mesterskapet var det Kari Mette Johansen som fikk sitt store gjennombrudd. Hun spilte et strålende mesterskap, og finalen mot Russland er Kari Mettes aller beste kamp hittil. Larvikveteranen scoret 9 MÅL PÅ 9 SKUDD!! Hun sto godt i forsvar og hadde i tilegg 0 tekniske feil - Kari Mette fikk en 10er på de fleste spillerbørser etter denne oppvisningen. I tillegg ble hun premiert med å bli mesterskapets beste venstrekant, vel fortjent. Tilsammen spilte hun 6 t 27 min og 10 sek under hele mesterskapet, og det var mest av alle de norske jentene. 
Kari Mette sa dette til dagbladet etter superkampen: Jeg er litt tom nå. Både tom for krefter og litt tom i hodet.Jeg merket allerede før kampen at jeg var sliten, men det gikk bedre når oppvarmingen startet.  Vi fikk en kjempestart i dag. Det er så godt å være kantspiller når vi har et så bra forsvar. 

KMJ etter en av sine 9 scoringer!


Linn-Kristin Rieglehuths gjennombrudd kom i 2008 på landslaget! 
Norge var vel forhåndsfavoritter til å vinne nok et EM gull, i og med at de tok OL gullet bare noen måneder før. De åpnet kanskje ikke så bra, uavgjort mot Spania ( 21-21), men det gikk heldigvis bedre etterhvert. Norge fikk revansje mot Spania i finalen, og der var det ingen tvil om hvem som var best (i andreomgangen ihvertfall). Linka scoret 6 mål i finalen, og hun ble toppscorer i hele mesterskapet med 51 mål totalt. I tillegg fikk hun for første gang en plass på Allstarteam laget som beste høyre kantspiller. 
Å vinne gull, komme på stjernelaget, bli toppscorer i EM og ha en fest med gode venninner, da kan det ikke bli bedre - sa Linka etter finalen. 

Linka kunne fortjent løfte EM trofeet over hodet etter et fantastisk EM!  


Katrine Lunde Haraldsen har hatt mange veldig gode mesterskap for Norge, men hadde et fantastisk mesterskap i 2010. Så fantastisk var det at hun ble kåret til verdens nest beste spiller for året 2010. Katrine har også blitt kåret til OLs beste keeper, og EMs beste keeper i 2008 og 2010. Kampen mot Ungarn i gruppespillet i EM i år blir kanskje husket godt, Katrine var dronningen på banen - uten tvil!  Dagbladet omtalte kampen som en av tidenes keeperkamp av Lunde Haraldsen. Hun tok hele 67 % av skuddene!! 
Dette sa hun til dagbaldet etter kampen: Jeg synes egentlig litt synd på dem, de tørte jo ikke å skyte mer. Det var ikke bare min fortjeneste, forsvarsspillet var fantastisk.
Katrine spiller jo til vanlig i ungarske Gyør, og for henne var kampen ekstra spesiell.
Det er veldig gøy å spille en sånn kamp foran dem, det er mange fra Ungarn som så denne kampen på tv. 


Det var ingen tvil om hvem som var best mot Ungarn. Her bøyer alle de andre jentene seg i støvet for Katrine!! 


Det har vært fire EM gull på rad - fire historiske gull  og fire historiske jenter som har vært med på alle sammen. 

Karoline blir ikke lagt så godt merke til, men det har blitt sagt at hun gjør all ''dritt jobben'' for de andre. Hun tar fighten og er forsvarskjempen i Larvik og på landslaget. I tillegg har hun et utrolig godt stegsskudd!!
Debuterte på landslaget i 2000, men hun var skadet foran alle mesterskapen før EM 2004. 

Linn-Kristin Rieglehuth debuterte i 2003, men fikk (som sagt) sitt gjennombrudd fem år etter. Hun har ikke vært så ille i sin første mesterskap heller, men det var i 2008 alt stemte for Linka. Etter at hun kom hjem fra FCK har ikke alt gått så bra for ''Ferrarien'' verken i Larvik eller på landslaget. Vi får se om det løsner i LHK først, nå som Heidi Løke har dratt fra klubben. 

Kari Mette har også sliti i årets sesong, men det ser ut som hun har kommet litt tilbake. Hun er kanskje ikke den som utfordrer mest (ikke like mye som Camilla Herrem i hvertfall), og de andre spillerne er kanskje ikke så flinke til å se ut på kanten. I kontra er Kari Mette giftig, så jeg håper denne sesongen går hennes vei. Fikk sin debut i 2004 (skulle egenltig ha vært med før, men jumpers knee satte en stopper på det!) 

Katrine - superkeeperen! Trenger ikke å si noe mer, hun er en av verdens beste keepere rett og slett. 


De fire store - Karo (2004), KMJ (2006), Linka (2008) og Katrine (2010)


> Hva synes du om disse jentene? 
 

Kveldens bildeNORGES KVINNELANDSLAG <3

Det ble en 3.plass

Håndballvenner, media og IHFs brukere har stemt frem årets trener for 2010, både for kvinner og menn.  Thorir Hergeirsson kom på 3.plass av årets trener for kvinnene.  

Her er plasseringene for kvinner: 
1. Olivier Krumbolz , Frankrike
2. Jan Pytlic, Danmark 
3. Thorir Heirgeirsson, Norge

Mennen:  
1. Claude Onesta, Frankrike
2.Ulrik Wilbæk, Danmark
3.  Valero Lopez, Spania


I 2009 tok Thorir over trener jobben etter Marit Breivik.
Han ledet jentene til bronse i VM samme år og tok gull i EM året etter.
Nå er han blitt kåret til 3. beste trener for kvinnene! 

 

Fakta om: Stine Bredal Oftedal

Stine Bredal Oftedal

Født: 25.09.91 
Kommer fra: Nittedal
Lag: Stabæk og Norge
Debut på landslaget: World cup 2010
Draktnummer: 4 (Norge) og 10 ( Stabæk)

Stine startet å spille håndball som 7 åring. Moren hennes spilte tidligere håndball i eliteserien, og dette var en av grunnen til at  Stine begynte med håndball. Hennes mor var treneren hennes gjennom hele oppveksten, i tillegg har hun også to yngre søsken som spiller håndball. Som hos de fleste andre var det ikke bare håndball som tok mest oppmerksomhet, Stine drev også med friidrett og fotball. Håndballen kom alltid først uansett, og hun visste at det var det hun ville satse på videre. 

Nit-Hak var Stines første klubb, og der spilte hun frem til hun var 16 år gammel. Med dette laget var hun med å vinne Partille cup to ganger, første gangen var som 14 åring. Da vant faktisk Nit-Hak mot Bækkelaget (og der spilte Nora og Thea Mørk), og andre gangen vant de mot et tyskt lag.


Kaptein Stine i Partillecup som 14 åring

Da Stine begynte på Wang toppidrett i Oslo byttet hun klubb til Fjellhammer og der fikk hun sin debut i eliteserien. Stine gikk på Wang sammen med bl.a Mørk tvillingene. 

Nora og Stine har kjent hverandre lenge og spilt sammen på juniorlandslaget.

Det gikk ikke så bra for Fjellhammer og de rykket ned til 1.divisjon etter bare en sesong i den øverste serien. Da Fjellhammers daværende trener meldte overgang til Stabæk ble Stine med (i 2008/2009 sesongen). Der var det mange gode etablerte spille, noe som førte til at hun ikke fikk så mye spilletid i sin første sesong. Mange av de ''gamle'' spillerne byttet klubber og dette førte til at Stine fikk mer ansvar og ble en av de med mest rutine. Stabæk overrasket å forsvaret 6.plassen fra sesongen før, selv med et mye yngre lag. De nådde også semifinalen i NM, men lengre kom de ikke. I tillegg kom de til kvartfinalen i sluttspillet, men der var Byåsen for sterke. 
Stine var også med på Stabæks juniorlag, og de tok faktisk NM-gull. De slo Storhamar i finalen, 38-23! Stine var svært delaktig i kampen og ble toppscorer med åtte mål. 


Juniorlaget til Stabæk ble NM mestere i 2009

Allerede som 15 åring fikk Stine sjansen på det yngre landslaget. Her har det godt veldig bra for både laget og Stine, men det tok litt tid. I EM 2007 ble det en skuffende 9.plass, også fikk de sølv i OL etter å ha tapt med et mål mot Russland. Det ble ikke noe VM året etter, men de imponerte og vant  European Open istedet for.
1990 - årgangen har de siste årene hatt en stor suksess, rett og slett for de har brukt de samme spillerne over lang tid. I 2009 viste de at dette var en fordel, da ble det gull i EM. Året etter fortsatte suksessen og de ble verdensmestere! Stine var veldig delaktig i spesielt VM gullet, hun sto for sju av målene i finalen mot Russland. (Det ble en solid 30-21 seier til Norge). I tillegg kom hun seg på allstarteamet som midte bakspiller!!  Junior landslaget var det første norske laget som hadde vunnet VM på det høyeste juniornivået! 


VM GULL!

I løpet av høsten fortsatte Stine å imponere for Stabæk, og dette skulle vise seg å være bra for Stine sin del. Hun fikk nemlig en plass i Thorirs EMtropp, og det var det ikke mange som hadde forventet. Uten en eneste landskamp og med en treningssamling bak seg var hun en av de heldige som fikk spille EM på hjemmebane. Thorir ville tenke på fremtiden, og derfor fikk de unge spillerne en sjanse. Det var ikke bare Stine som var debutant i dette mesterskapet, også Nora Mørk og Mari Molid fikk sjansen. Stine fikk sin debut i Møbelringen cup, og hun gjorde det ganske bra. Det ble et mål for Stabæksjenta i den første kampen + to assist. 
- Stine fikk en grei kamp å debutere i, men det blir nok tøffere fremover. Sa landslagssjefen etter kampen! 
 Mesterskapet kom, og mange var spente på hvordan debutantene ville takle det. Stine fikk ikke veldig mye spilletid, men klarte å få med seg 3 mål på de seks kampene hun spilte. Før finalerunden ble hun erstatte med Linn Jørum Sulland!
På den tiden hun fikk spille viste hun ihvertfall at hun hadde et potensiale, hvis hun fortsetter som nå har hun ihvertfall en god sjanse til å etablere seg på landslaget. Det blir ihvertfall gøy å se Nora og Stine sammen fremover for de har et veldig godt samarbeid (noe de også viste litt av i EM), de har jo tross alt spilt sammen i flere å på juniorlandslaget. Det ble ihvertfall gull i Stines første seniormesterskap, og hun fikk være med å bidra littegrann. Litt er bedre enn ingenting! 

Etter en scoring i EM! 


Det gikk også  bra med Stabæk denne sesongen, de klarte å klatre seg oppover mot en 4.plass. De viste også godt spill mot flere av de ''store'' lagene. I sin andre elitekamp denne sesongen (2010/2011) klarte de faktisk å utforde Larvik. De ledet omtrent hele 1.omgangen, og det sto 16-16 til pause. Stine bidro godt og ble toppscorer med sine 7 mål. Tilsammen klarte Stabæk jentene å sette 26 baller bak Leganger og Rantala, ikke verst. Det ble allikevel et seks målstap, men Stabæk viste at på sitt beste kan de også være med å kjempe om en enda høyere plass i serien. Med sin 4.plass i år slapp de å møte Larvik, Tertnes og Byåsen i kvartfinalen i sluttspillet. De trakk Levanger og det det ble en sammenlagt nimålsseier. I semifinalen sa det dessverre stopp da det ble tap mot Tertnes. Stine kom ut av kampen med toppscorertittelen nok en gang. 


Stine kom også på årets lag i Postligaen, der hun ble kåret til sesongens midtback. I tillegg ble hun toppscorer for Stabæk med sine 121 mål totalt. Hun ble nummer fem på toppscorerlista for hele Postligaen, Heidi (som kom på første) scoret ''bare'' 100 mål mer enn henne. 


Stine med sine lagvenninner etter en seier

Årets Stabæklag er ungt, men det har kanskje vært en fordel for Stine. Hun har hatt mulighet til å utvikle seg sammen med spillere som er i samme situasjon som henne. Hun får prøve og feile litt, noe hun også lærer veldig mye av. Før årets sesong, og denne sesongen, fikk hun et tilbud av Byåsen - noe hun takket nei til. Etter min mening tror jeg det var lurt, det er bedre for henne å bli i Stabæk der hun får tillit og spilletid. 

Stine begynte egentlig som venstre back, men ble byttet over til midten etterhvert - mest pga høyden. Det ser også ut som om Thorir ønsker at hun skal utvikle seg mer på midten. 
Stine har alltid vært bestemt og satt seg høye mål. Nå har hun mest fokus på å bli bedre i forsvar, bli mer stabil og variere skuddene litt mer. Hun har nådd langt, og hun kan absolutt nå enda lenger. Stine er hurtig og spenstig, i tillegg til at hun er fokusert og målbevisst. Stine har flere ganger blitt sammenlignet med Gro Hammerseng, og det kan jo henne hun blir erstatteren hennes om noen år. Stine har fortsatt å delta på landslagssamlinger etter Em, og jeg tror ikke det stopper med det første! 


Stine Bredal er en spiller for fremtiden - jeg gleder meg til å følge henne videre! 


Kilder: 
Stabakhandball.no
handball.no 
europamester.dk


Hvilken drakt er finest?

Jeg skal prøve å få skrivd ferdig ''Fakta om'' innlegget i løpet av kvelden, det er jeg som har bestemt spiller denne gangen :) Etterhvert skal jeg også få skrivd et om Camilla Herrem og Tonje Nøstvold, i tillegg skal jeg lage  noen filmer i løpet av sommeren! 

Mens dere venter kan dere kanskje stemme på den fineste landslagsdrakta. Er det den blå, hvite eller røde?? 
Liker disse bildene av Camilla Herrem! :- D hehe 

I løpet av helgen...

skal jeg prøve å skirve et ''Fakta om'' - innlegg :)  Jeg sier ikke hvem det er om, det får dere se i løpet av helgen! Skal også få fikset innlegget om Kari Mette tror jeg, for det ble ikke så utfyllende som de andre. 

Dere kan gjerne komme med forslag til hvem håndballspiller jeg skal skrive om, helst noen landslagsspillere for det er de jeg finner mest om :)

 
Tror bildet er fra 2009 :) 

Funky goals

Fant en video på youtube som jeg synes var litt kul!


Hva synes du? 

Kristina-statuetten 2010 gikk til.....

HEIDI LØKE !! 

Dette er en pris Tønsberg bladet deler ut hvert år. På bakgrunn av Heidis presentasjon på banen under EM får hun denne prisen. Heidi går som sikkert de fleste vet over til Györ neste sesong.
Det er en stor ære og veldig gøy, jublet Løke når hun fikk prisen.

Det har vært et trøblete år for Heidi utenfor banen, men på har hun gjort som hun skal: Nemlige å prestere godt for både klubb og landslag. jeg må si jeg er veldig imponert over henne, hun har vært utrolig profesjonell. 

Foto: Kirvil Håberg Allum

At vi vinner Champions Leauge på tross av det som har skjedd, er stort. På banen har jeg kun hatt fokus på å prestere, sier Løke. 
Heidi varirer mellom å være god og være sinnsykt god, sier Bøhn som var med henne når hun fik overrakt prisen.Vi ser hvem som tåler den krigen. Det er ikke mange som hadde klart å stå i det og med den utgangen fortsetter han. 

Heidi er ikke den eneste Larvik spilleren  som har vunnet prisen, tidligere har Tonje Larsen (i 1999, VM gullet samme år), Kari Mette Johansen (2006, på bakgrunn av hennes presentasjoner i EM 2006) og Linn-Kristin Riegelhuth (i 2008, på bakgrunn av hennes presentasjoner i OL og EM 2008). Prisen kan bare vinnes en gang. 


Her er Kari Mette med prisen fra 2006 :) Endelig fikk jeg fikset det :-))

Endelig fikk jeg lastet opp video'n ,men ble egentlig ikke så fornøyd med den. Når jeg lager den så passer videoen til musikken, men når jeg lagrervideoen på datamaskinen så blir musikken plutselig veldig treig i forhold til bildene. Jeg bruker Windows Live Movie Maker, så det sier sikkert sitt. Er jo ikke akkurat det beste programmet man kan bruke! Allikevel her er ihvertfall det jeg fikk til for denne gang :) 


1 av 2!

Nora Mørk skulle som jeg skrev tidligere operere begge knærne for jumpers knee som hun har slitt med i denne sesongen. Hun har nå gjennomført den første av to operasjoner hos en spesialist i Sverige. 

? Venstrekneet er operert og operasjonen gikk bra. Men de fant også en brist i en sene, så nå går det lengre tid før jeg blir spilleklar, sier en mellomfornøyd Nora Mørk til TV 2 Sporten. 

Meningen var at hun skulle bli spilleklar etter 6 uker, men nå må hun vente i mellom 8 og 12 uker.

? Det er kjedelig at det kommer til å ta lengre tid enn ventet, men nå måtte jeg bare gjøre dette. Det er ikke kult! 
Om tre uker skal jeg tilbake til Sverige for å operere det høyre kneet. Men åtte til tolv uker gjelder for begge knærne, forteller Mørk. 

Hun blir derfor ikke med til Algarve sammen med resten av landslaget i sommer, og oppkøringen til sesongstart med Larvik blir heller ikke den samme som tidligere. Hvis alt går som det skal er hun klar til første seriekamp om 103 dager!  

Karoline Dyhre Breivang

http://nl.nrk.no/podkast/aps/56/nrk_p3morgen_2011-0523-0109_6344175313.mp3
Fra 34:20 til 52.33, der hører dere Karoline Dyhre Breivang. 

> Hvilket fotballag heier Karoline på?  
 > Hva liker hun å gjøre på fritiden og hva er viktig for henne å ha med på ferie? 

 

Må beklage igjen...

Skulle ha lastet opp den videoen, men når verken blogg.no, youtube eller data'n samarbeider er det litt vanskelig. Skal selvfølgelig prøve så godt jeg kan å få den ferdig så fort som mulig. 
I tillegg vil jeg si at nå som håndballsesongen er over er det heller ikke så mye for meg å blogge om. Skal prøve å finne på litt ting innemellom, men det er ikke så mye nyheter for øyeblikket. Dvs at det ikke blir så mye hyppig blogging som tidligere, men litt bilder og videoer vil bli lagt ut + noen ''fakta om'' kanskje. Spørs hvor mye jeg har tid til, siden det nærmer seg eksamen også, og det må jo priorites :)
Treningssamling i Algarve.

Halve Larviklaget drar nedover til Algarve i starten av juni. De starter da forberedelsene til VM 2011, og det er tilsammen 22 spillere med. 

Disse er med: 
Kari Aalvik Grimsbø
Katrine Lunde Haraldsen
Ingrid Ødegård
Silje Solberg
Mari Molid
Stine Bredal Oftedal
Ida Alstad
Heidi Løke
Tonje Nøstvold
Karoline Dyhre Breivang
Sanna Solberg
Marit Malm Frafjord
Tonje Larsen*
Tine Rustad Kristiansen
Linn Jørum Sulland
Linn Kristin Riegelhuth
Tine Stange
Camilla Herrem 
Pernille Wibe
Amanda Kurtovic
Gøril Snorroeggen
Karoline Næss

Karo og Linka kjemper om en plass i VM troppen.

Annet: 
* Tonje Larsen venter på avklaring fra helseteamet. 
Kari Mette Johansen driver rehabliteringstrening i denne perioden og blir derfor hjemme.
Nora Mørk skal opereres og står derfor over.
Katja Nyberg vet jeg ikke, men det er vel pga helsen.
Gro Hammerseng har sagt nei til landslaget og blir også hjemme.


Gro og Kari Mette blir hjemme i de to ukene landslaget er på treningssamling.  

God natt.

Skulle egentlig ha lagt ut en video jeg hadde lagd selv, men programmet mitt ville ikke samarbeide... Men legger ut noen videoer fra youtube: Triumfen, det er fra EM 2006.  På siste video'n så er lyden litt treg, også er lyden litt lav på alle videoene. DU KAN LESE MER OM EM 2006 HER

 

Video :)

Skal prøve å få ferdig en video i løpet av kvelden nå :) EDIT: Jeg blir ikke ferdig med den, siden videoprogrammet klikker hele tiden. Skal prøve å få lagt den ut i morgen!! 


Karo Linka Kari Mette :) 

 

Er disse klare til VM ??

Nå som Gro Hammerseng har takket nei til VM, tror jeg er viktig at disse to er klare for at vi skal ta gullet. Hva mener du? 
Video - Gro Hammerseng forklarer seg!

Bilder fra CL finalen + feiring i Bøkeskogen 17.mai!

Jeg trodde det skulle legges ut en del bilder fra 17.mai og feiringen av jentene i Bøkeskogen, men vet dere hva? Det ble ikke lagt ut et eneste bilde... De la ut MASSE bilder av barnetoget, men hadde ikke et eneste et fra borgertoget og feiringen av LHK jentene. Synes det var litt rart, men jeg fant løsningen. 

Hvis dere går inn på facebook og liker denne siden: https://www.facebook.com/pages/TOPELS-FOTO/114941525254082?ref=ts. Han har lagt ut en del bilder som dere kan SE på fra finalen og feiringen :)  


LHK <3 - tok bilde av en sånn plakat/slå greie jeg fikk i finalen i Arena Larvik! 

 

Ny kontrakt!

Nå har Olga Medvedeva har skrevet under en toårig kontrakt med Larvik Håndballklubb.
Jeg trives veldig godt i Larvik, og gleder meg til å nå nye mål med Larvik Håndballklubb sier hun til klubbens hjemmesider. 
Vi er glade for å ha med Olga videre, hun er en av de unge  som er god nå. Vi har kanskje ikke sett henne på sitt beste pga skader. - Sier Ole G. Gjekstad til larvikhk.no
Hun har 3 landskamper med det russiske landslaget, og hun er verdensmester med U21. 

Det er bare Heidi Løke som drar fra klubben, mens det kommer inn tre nye linjespillere for å erstatte henne. Det er da Isabel Blanco, Pernille Wibe og Mie Sophie Sando

Her er oversikt over hvem sine kontrakter som går ut når: 
30.juni. 2012: Gro Hammerseng, Tine Stange, Lene Rantala, Linn Jørum Sulland, Amanda Kurtovic, Tine Rustad Kristiansen og Katja Nyberg. 

30.juni.2013: Isabel Blanco, Pernille Wibe, Tonje Larsen, Sara Breistøl, Karoline Dyhre Breivang, Linn-Kristin Riegelhuth, Cecilie Leganger, Olga Medvedeva.

30.juni.2014: Kari Mette Johansen, Nora Mørk, Thea Mørk, Mie Sophie Sando.  


Nora Mørk skal spille for for Larvik frem til 2014. 

Jeg tror kanskje Tonje Larsen (2013), Lene Rantala (2012), Kari Mette Johansen( 2014) Cecilie Leganger(2013)  og Karoline Dyhre Breivang (2013) ikke kommer til å skrive flere kontrakter med Larvik eller noen andre klubber. Tror kanskje disse kommer til å gi seg når kontraktene utløper, men man skal selvfølgelig ikke være sikker.  tillegg er jeg litt usikker på Gro etter at hun sa nei til landslaget for andre gang, tror kanskje hun takker for seg etter denne sesongen eller kanskje tar en sesong til. Dette er hva jeg TROR, ikke hva jeg håper... Vil jo at de skal fortsette en laaang stund til. 
Rantala blir 43 år i år, og er fortsatt veldig god. Så de andre har jo en del år igjen, hvis de har henne som forbilde. Flere av dem har jo slitt litt med skader, og derfor tror jeg kanskje de ikke kommer til å holde på så lenge som Rantala (og Trine Hatlvik som la opp i år, 45 år gammel). 


Lene Rantala har vunnet alt som kan vinnes med både det danske landslaget og klubblaget. Linka mangler nå bare VM gullet før hun har alt! :) 

> Hvem tror du gir seg når kontrakten utløper?  

 

Ny strekspiller

Mie Sophie Sando har skrevet under en 3 års kontrakt med Larvik HK, hun er 17 år og fra Larviks egen rekruttstall. 

- Det er veldig gledelig at vi har fått opp en spiller fra vår egen rekruttsatsning. Mie er linjespiller og har signert en 3-årig kontrakt med Larvik HK. Hun debuterte nylig på juniorlandslaget og er en spiller for framtiden, sier trener Ole Gustav Gjekstad til larvikhk.no. 

Larvik har nå 3 linjespillere! 

Enda flere som har meldt forfall....

Nå har også Katja Nyberg og HEIDI LØKE (!!!) meldt forfall til treningssamlingen i Oslo. Hvorfor vet jeg ikke, men ble litt overrasket at Heidi ikke er med...  (I tillegg står Kari Mette Johansen og Tonje Larsen over.) Gro har som sagt tatt landslagspause, og det er pga for stor belastning.  
Gro har vært fabelaktig i mange mesterskap. Hun er en spiller som står fram når laget sliter, sier Breivik til Nettavisen. Vi vet at laget kan vinne uten Gro, som det gjorde under EM i 2008. Nå er det et stykke arbeid som må gjøres for at de andre jentene skal komme opp på det nivået igjen uten Gro.

- Denne beslutningen føles riktig for meg. Jeg må tenke på totalbelastningen for helsen min og velger derfor å prioritere klubbhåndball. Derfor satser jeg ikke mot VM, sier Hammerseng.
- Det er synd at vi ikke får benyttet hennes kvaliteter fram mot VM i Brasil og i mesterskapet. Men vi er glade for at hun holder døren på gløtt for å ta på seg landslagsdrakten igjen senere hvis det skulle føles riktig, sier Hergeirsson.

(Dagbladet.no) 

Oi, fikk litt sjokk nå egenlig.....

Gro Hammerseng har valgt å ta en ny pause fra landslaget, og det betyr at vi må klare oss uten henne i VM 2011. Jeg vil vel si at dette blir et stor tap for Norge, Gro er en viktig spiller for oss. Hun har enda ikke bestemt seg for om hun skal være med til OL i London, i 2012!! 

Gro har enda ikke fortalt lagvenninne sine det, men det skjer i morgen på samlingen. Hva tenker du om dette? 


Gro var tilbake på landslaget i EM 2010, etter et år og 4 måneder med pause. Nå har hun meldt pass igjen!  

Treneren er klar....

Det blir bare et rollebytte neste sesong. Tor Odvar Moen blir assistent trener igjen, og Ole Gustav Gjekstad tar over stillingen som hovedtrener. Eller han blir sportsjef med hovedtreneransvar. 
Tror det blir ganske greit, i og med at Ole Gustav har vært trener for de fleste av jentene før og kjenner dem ganske godt. 

> Hva synes du om at han ble trener? - Jeg stiller meg 100 % bak det valget som klubbens ledelse har gjort, forteller Larviks kaptein Tonje Larsen. - Ole er perfeksjonist og svært opptatt av detaljer, detaljer som kan være helt avgjørende i forhold til å oppnå den sportslige suksessen vi ønsker oss også i fremtiden. Han har veldig gode og motiverende treninger og blir en veldig god leder av trenerteamet vårt. Vi gleder oss alt til neste sesong, avslutter Larsen.

 Jeg gleder meg til å jobbe med alle involverte i Larvik Håndballklubb. Selvfølgelig vil hovedfokus være å utvikle laget og enkeltspillerne, og å bidra til å nå klubbens høye mål. Men både på og utenfor banen har vi dyktige medarbeidere og frivillige, og organisasjonen har aldri vært sterkere enn nå. Det gjør at jeg er trygg på at vi går en god fremtid i møte, sier Ole Gustav Gjekstad. 

(Larvikhk.no)

Meldt forfall...

Landslaget skal ha samling denne uka, men nå har både Tonje Larsen & Kari Mette Johansen meldt forfall. Tonje fikk krampe i begge leggene på lørdagen, og derfor er hun ikke med. Vet ikke hvorfor Kari Mette står over, men tror hun har sliti med noen knær i det siste. 

Gratulerer med dagen alle sammen :)

Ha en god 17.mai, alle sammen :) 
Blir ikke så mye blogging for min del i dag tror jeg, vi får se utover kvelden!


Larvik i toget 2010! 


LHK i toget 2008 - Linka, Kari Mette, Tine, Olga & Tonje :) 
Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene 
Anja Andersen i 2x30

Har sett på litt bilder fra da Larvik spilte mot FCK i 2009, da spilte Linka i klubben for Anja Andersen. 
Anja er jo en artig skrue, og er ikke redd for å verken si noe eller gjøre noen dumme ting på banen/sidelinjen. 
Visste dere forresten at Anja Andersen også har spilt fotball? Min mor har tidligere spilt i mot Anja, men hun mente at hun ikke var så god i fotball som i håndball.. Haha, litt morsomt egentlig!

...
Foto: Torgrim Skogheim - Linka Anja og halve Kari Mette
Foto: Torgrim Skogheim. 

...
Foto: Torgrim Skogheim

...
Foto: Torgrim Skogheim

...
Foto: Torgrim Skogheim - 4 minutter utvisning eller?? hehe

Du kan se resten av bildeserien her: http://www.op.no/larvikhk/article4678882.ece?start=67
Og bildene fra selve kampen kan du se her: http://www.op.no/larvikhk/article4678447.ece 

 

På onsdag....

Får vi vite hvem den nye treneren til Larvik er. 

Tor Odvar Moen tok over trener jobben etter at Karl Erik Bøhn ble sparket. Tor har selv sagt at han ikke vil fortsette som hovedtrener!


Mange tror at det er Ole Gustav Gjekstad som tar over jobben. Hvem tror du det blir?
Jeg har egentlig ikke peiling, men tror egentlig det blir Ole Gustav!!  


Han var trener for klubben fra 1998-2005! :) 

 

Fan side :))

Har laget en fan side om Kari Mette Johansen på facebook - bare å melde seg inn :)) 

https://www.facebook.com/pages/Larvik-Norway/Kari-Mette-Johansen/148641058538799
 

Bøhn unner Larvik seieren.

Sandefjordingen vil til sin død hevde at han ble avskjediget på en urimelig måte, men resten av den historien vil gå sin gang i rettskverna.

På en dag som dette er vi bare glade på LHKs vegne, klubben og innbyggerne i Larvik har jobbet for og håpet på dette i mange, mange år, sier Bøhn.
Han og samboer Heidi Løke var slitne etter en travel helg og feiret Mesterliga-gullet med en god natts søvn.

? Jeg snek meg til et par timers søvn på flyet, ellers har det gått i non stop. Rågøy, men også litt slitsomt, fastslår Heidi, som 14. juli er på plass når Györ starter sesongoppkjøringen i Ungarn.


Heidi Løke med sønnen og kjæresten Karl Erik Bøhn...

--  SB.no :) 

Tonje Nøstvold og Isabel Blanco

... kunne avslutte sin tid i FC Midtjylland med en EHF-cup seier. Jubelen kunne slippes løs i dag, selv om de tapte 26-24. Laget hadde nemlig 7 mål å gå på fra forrige kamp! 

Av de norske var det Tonje Nøstvold og Alette Stang som satte inn 3 og 1 mål. Svenske Linnea Torstenson ble toppscorer med 7 mål. 
Ingrid Ødegård og Isabell Blanco spiller også på laget. Blanco kan nå dra til mesterligavinnere Larvik neste sesong med et EHF cup gull i bagasjen.

Tonje NøstvoldIsabel BlancoIngrid ØdegaardAlette Stang 
Tonje Nøstvold, Isabel Blanco, Ingrid Ødegård og Alette Stang.

Tonje som går til Byåsen neste sesong og Isabel har fortsatt to eller tre finaler mot Randers igjen før de kan si seg ferdig i klubben. De skal kjempe om å bli danske mestere!

Nå er det vel deilig å være norsk i Danmark :))  

Videoer fra finalen

Nå mangler de ingenting...

Champions Leauge gullet var det eneste gullet Larvik manglet i samlingen sin, nå fikk de det endelig. Etter en haug med medaljer fra serien, cupen og sluttspillet kunne de endelig få med seg den største pokalen hjem i natt!

Cecilie Leganger, Katja Nyberg (spilte ikke pga skade), Gro Hammerseng og Linn-Kristin Riegelhuth (returnerte fra FCK) kom til klubben for å kjempe om den største tittelen av de alle. 

Mange kritikere mente at Larvik ville ødelegge norsk håndball, og at de ville gjøre serien uinteressant. For å si det sånn de har jo regjert serien i flere år, så at de plutselig begynner å snakke om det nå er litt rart. 
Flere av de tidligere Champions Leauge vinnerne har gått igjennom det samme. De har regjert i hjemlandet, hatt mange stjernespillere kun får å kjempe i den jeveste cupen i Europa.  


Dronninga av Larvik har vært med på hele reisen til laget.
Foto:
Thor Kenneth Løvenfalck 

Larvik har blitt en håndball-by, og det er ikke mange byer som domineres av en annen sport enn fotball. Laget har blitt bygget opp fra grunnen av, og i går kom ble pipa på toppen av taket satt på plass. Økonomien var ikke den største i starten, men den har kommet seg etterhvert. Det var kun dugnader og mange småsponsorer som var med i starten, og i går så vi hvordan det har gått fra ingeting til en Champions Leauge pokal.

En som er stolt av disse jentene er den gamle landslagstreneren Marit Breivik. Hun trente også laget i en periode på 1990- tallet. Dette sa hun til Dagbladet i går: 
Det varmer hjertet å se spillere lykkes. Mange klubblag satser i Europa, og endelig klarte Larvik å vinne Champions Leauge. Jeg synes det er veldig gledelig at det er så mange norske i troppen.( Det er kun Lene Rantala og Olga Medvedeva som er utlandske + Katja Nyberg som er fra Finland men har norsk pass. ) Det må nesten være unikt i Europacup-sammenheng at nesten samtlige spillere er fra samme nasjon. Ikke minst er det veldig lovende for framtida i landslaget vårt. Larvik hadde god kontroll, men skapte unødvendig spenning. Spanjolene ga aldri opp, men jeg synes det var fortjent at Larvik vant sammenlagt. 


SKRYTER:Susann Goksør Bjerkrheim mener Larvik har stått for en enorm prestasjon. Her med mannen Svein Erik Bjerkrheim. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Susann Goksør Bjerkrheim (her med mannen sin) skrøyt også av Larvik. 
Dette er så stort som det kan bli. Punktum!
Foto:
Nina Hansen

Hardt oppgjør mot klubben...

Heidi Løke gikk av banen uten et eneste mål i hennes siste kamp for Larvik håndballklubb. Det siste året har ikke vært lett for sandefjords jenta, etter at hennes kjæreste ble sparket som trener for klubben har ikke alt gått så bra. Dette skapte og splittelse i spillergruppa, og i august blir det  rettsak. 

Heidi gråt i over en halvtime etter at Champions Leauge gullet ble sikret. 
Det er gledestårer, men også... Hva skal jeg si. Dette gullet kostet ekstra mye. I allefall for min del. Jeg er stolt av meg selv,sa hun til vg.no etter kampen. 
Med gullet rundt halsen tok Heidi bladet fra munnen. 
Jeg synes sparkingen var urimlig. Det blir rettsak i august, så vi får se hvordan det går. Jeg synes det er synd at det ble avsluttet på denne måten. 
Er du venn med alle jentene i Larvik når du forlater klubben?
Nei, jeg har ikke lyst til å svare mer på dette. Jeg er kjempe glad for at jeg vunnet gullet med disse jentene, dette er stort. 

Heidi Løke satt med to gullmedaljer rundt halsen, den ene fikk hun med til kjæresten Karl Erik Bøhn. 
Foto:
Arnt E. Folvik/ Dagbladet. 

Cecilie Leganger hadde egneltig tenkt til å gi sin gullmedalje til gamletreneren, men da sa Larvik stopp og fikset en egen medalje til Karl Erik. (Dagbladet.no)

Det har vært en tøff sesong for alle sammen, jeg er stolt at vi greier dette, etter alt som har skjedd det siste halvåret, sier Gro Hammerseng. (VG.no)

Dette er det verst jeg har vært med på og det morsomste. Jeg trodde jeg skulle stupe kråke på slutten da dette var i boks, men i stedet ble jeg bare helt stille. Det ble så sterkt for meg, sier Larvik trener Tor Odvar Moen. 
FRA VG.NO

Det er jo en veldig stor presentasjon at de faktisk klarer å legge alle usportslige ting bak seg og samarbeide på banen. De har gått hver sin vei utenfor banen, men under kampene hadde de bare blikk på en ting: Nemlig Champions Leauge pokalen. 
 

Det er helt utrolig, magisk.....

Larvik vant fader meg mesterligaen, det er enda litt uvirkelig for min del. Jeg måtte gå en tur ut etter kampen, det ble skriking og skjerfet ble vist frem hver gang det kom en bil. Tok vel litt av, men herregud er det rart i? 
Det tror jeg er den mest spennende kampen jeg har sett noen gang, trodde nesten hjertet mitt skulle stoppe i en periode.

Larvik starter kampen best, og spiller godt i både forsvar og i angrep. Dronninga av Larvik får æren av å score det første målet, veldig gøy. Heidi er effektiv inne på streken, og skaffer oss masse straffer. Linn Jørum Sulland setter inn den ene straffen etter den andre. Ikke en eneste straffe bommer hun på! Larvik leder på det meste med 5 mål da det har gått litt over atten minutter.
Vi hadde kontroll frem til det gjensto ca 5 minutter igjen av omgangen, da ledet vi 11-7. Itxaco nektet å gi seg og klarte å score tre mål, og det sto 10-11 til pause. Leganger hadde veldig mange gode redninger på slutten, og hadde det ikke vært for henne hadde vi liggi under med mye mer. Etter 20 gode minutter begynte Larvik å rote bort ballen og feile en del. Synes dessverre at Nora Mørk ikke gjorde en god jobb på slutten. Tror hun ville veldig mye, men fikk dessverre ikke det til. 

Straffe dronninga. 
 
Nok engang er det Tonje Larsen som setter inn det første målet i omgangen. Det var en jevn andreomgang, og Larvik ledet i en periode med tre og fire mål. Larvik tok timeout, men den var det Itxaco som kom seg best ut av... Stillingen var 16-20 før timeouten, men i løpet to minutter sto det 19-20. Itxaco nektet å gi seg, og ga ikke Larvik en lett kamp. Det ble jo ikke bedre når Tonje Larsen måtte ut med skade etter 52 minutter, og ble sittende på benken resten av kampen. Heldigvis holdt Gro og resten av laget å holde hodet kaldt. Like før dette fikk en Itxako spiller rødt kort og måtte av banen. 
Larvik kom seg opp til 22 mål, og da måtte Itxako vinne med tre mål for å vinne sammenlagt. To minutter igjen - stillingen var 24-23 til Itxaco, de måtte ha to mål til for å gå av med seieren. Dette nekter Gro Hammerseng å være med på og setter inn uavgjort. Det gjenstår 20 sekunder, Itxako scorer på straffe - 25-24 til hjemmelaget. Lene Rantala står å jubler ved benken, Larvik kunne endelig få løfte Champions Leauge pokalen over hodet. Sammenlagt ble stillingen 47-46, det var en utrolig nervepirrende kamp. Heldigvis viste Larvik hvem som var best, selvom dem tapte denne kampen. 


Endelig har Dronninga fått CL medaljen i den ''lille'' samlingen sin.

Positive ting i kampen:
- Vi spilte 20 gode minutter, satte forsvaret og var gode i angrep. 
- Linn Jørum Sulland satte alle de 8 straffene som var i kampen, i tillegg fikk hun to spillemål. Hun ble derfor       toppscorer i kampen. 
- Da Larvik ledet med kun et mål satte Kari Mette Johansen inn to kjappe. Hun hadde ikke en så god kamp hjemme, men på bortebane pleier hun å være veldig god. (Spilte godt i både bortekampen mot Gyør og Buducnost). Tilsammen satte hun inn 3 mål på 3 skudd. 
- Linka var flink på returer i dag, og satt inn tre mål. Synes hun gjorde en god kamp i dag! 
- Gro Hammerseng og Tonje Larsen går frem som gode forbilder - setter inn en del viktige scoringer.
- Cecilie hadde en god kamp, og hadde mange viktige redninger (spesielt på slutten i 1.omgang)
- Løke gikk av banen med 0 scoringer (ikke helt vanlig),men hun skaffet oss masse straffer!!

Negative ting: 
Det ble en del enkle feil på slutten i hver omgang. Vi spilte godt i starten, men så sank det litt.  
Larvik skapte litt vel mye spenning til tider, men uansett vi fikk pokalen.
Dette var Løkes siste kamp i Larvik drakta. Vi mister en av Larviks beste spillere, helt klart!


Heidi Løke måtte gråte en del etter finalen, og det var ikke bare gledestårer (kommer mer om det senere)


> Hva synes du om kampen?? 
> Hva synes du om at Heidi skal slutte i klubben?
Jeg kommer tilbake med flere intervjuer, osv.... :)  

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!


FY FADER I HEL*ETTE !!!!!! LARVIK HÅNDBALLKLUBB,  EVIG & ALLTID!

Kommer tilbake med mer!

Lad opp til kampen med:

Legger inn noen linker til forskjellige intervjuer som har blitt lagt ut i dag, greit å samle alle i et innlegg. 

Tonje & Karo (nrk.no) - Larvik-spillerne tror de er like gode på bortebane, og at de kan slå Itxako i den andre finalen også. Vi er bedre på bortebanen sier dem. 

Best på bortebane ( dagbladet.no) Larvik har kun tapt en bortekamp (mot Valcea) i Campions Leauge i år, da hadde de allerede vunnet sin gruppe. De valgte å la Cecilie Leganger, Tonje Larsen, Kari Mette Johansen og Gro Hammerseng bli hjemme. I tillegg ble Linka frastjålet passet sitt på en mellomlanding og måtte stå over kampen. De tapte mot Gyør hjemme, men vant solid på bortebane. Kan også nevne semifinalen mot Buducnost borte, masse mennesker og trøkk, jentene taklet det helt fint! 


Videointervju med Heidi Løke (sb.no)

Intervju med Nora Mørk (nettavisen.no) -
spiller finalen med skade, men 20 åringen angrer ikke.

Foto: MSN..no

Se hvordan jentene lader opp til kampen (TV2 Sporten) - Skulle få krigsmaling, ble til katter i stedet.

Legangers norske drøm (framtidinord) 

Foto:
Svein Andrè Svendsen


Frykter ingenting før finalen ( TV2 Sporten)

 

 

Disse spiller i dag.

Lagoppstillingen er klar, og disse er med: 

Cecilie Leganger
Lene Rantala

Tonje Larsen
Sara Breistøl
Heidi Løke
Tine Rustad Kristiansen
Kari Mette Johansen
Karoline Dyhre Breivang
Nora Mørk
Gro Hammerseng
Linn-Kristin Riegelhuth
Linn Jørum Sulland
Tine Stange
Olga Medvedeva

Disse står over: 
Amanda Kurtovic
Katja Nyberg
Thea Mørk

 
Foto: Anders Øfsti, NRK - Tonje og Karo er klare for å kjempe!Forbereder seg på en "spansk" en fra Itxako-spillerne.

Endelig kom det et intervju med noen andre enn Heidi Løke, Nora Mørk, Cecilie Leganger og Gro Hammerseng.... 

Kari Mette forebereder seg på en tøff kamp mot Itxako, og det blir nok noen tjuvtriks som dommeren kanskje ikke ser. 

- Itxako har sine tjuvtriks som alle andre inkludert oss. Da blir det litt klyping og holding i drakter, forteller Johansen som ikke ville hatt Heidi Løkes posisjon inne på strekspillerplass. Det var litt draktholding i første kamp, men den rette å spørre er vel Heidi. Jeg tror jeg ville slitt med å være strekspiller på grunn av holdingen. Det ville irritert meg mye, forteller venstrekanten.

Kari Mette lover ihvertfall at de kommer til å få tilbake med nesten samme mynt, de skal spille opp i den listen dommeren tillater. 

For øvrig er larvikspilleren glad i Spania som både som reisemål for håndballkamper og ferie.
- De hadde ikke spansk språk på videregående da jeg gikk, men hadde de hatt så ville jeg valgt det. Ellers kjenner jeg til paella som nasjonalrett og tapas og sangria, smiler 32-åringen.

 Kunnskap om Pamplona er det så som så med.

- Jeg vet om dette okseløpet, og det er vel det man tenker først om dette stedet. Ellers virker byen å ha en grei størrelse, forteller Johansen som dog ikke har fått sett alt for mye av de kulturelle landemerkene.

- Det blir ofte til at vi havner på hoteller som ligger rett ved kjøpesentre så da blir turer dit, smiler Johansen som fleipende spekulerer i om handelstanden har hørt rykter om shoppeglade LHK-jenter siden de så ofte bor rett ved.

 

Foto:
Torgrim Skogheim

 Du kan også se et videointervju med Sara Breistøl her: 
http://www.op.no/larvikhk/article5605027.ece

Er hun tidenes beste håndballspiller??

Som mange vet så har Tonje Larsen vært med på å vinne mye. En norsk håndballspiller kan vinne 9 titler, Tonje har åtte av dem. I Norge er det serien som gjelder, den har Tonje vært med på å vinne 13 ganger. I tillegg har man cupen og sluttspillet som hun har vunnet 11 og 10 ganger. I Europa kan man vinne EHF cupen (vunnet 1 gang), cupvinnercupen(vunnet 2 ganger) & Champions Leauge (kan ta den i kveld). Tonje har vunnet alt med Larvik!
I tillegg er Tonje dansk seriemester med Viborg, etter at hun var der en sesong!! 

Med landslaget kan man vinne både EM, VM og OL. Tonje er den eneste på det nåværende landslaget som har vunnet VM. Hun har tatt EM gullet 3 ganger (kunne ha vunnet flere ganger, men var ute fra landslaget i 2003-2008) og hun gjorde comeback og vant OL gullet i Beijiing. Gunnar Pettersen, tidligere Larvik-trener, utpeker Larviks lagkaptein som tidenes beste håndballspiller.
- Tonje Larsen er verdens beste håndballspiller. Cecilie Leganger er den beste keeperen, men Tonje er den aller beste. Hun har ikke ett eneste svakt punkt i sitt spill. For meg er det uforståelig at hun ikke har fått en utmerkelse som verdensener, sier Pettersen til NTB.

Det er en grunn til at dama kalles dronninga. Jeg er helt enig i Gunnar, hun er den aller beste. Tonje er viktig for Larvik, og hun er viktig for Norge. Vi klarte oss uten henne i EM 04 og 06, men allikevel er vi avhengi av henne. Skal vi klare å ta VM gullet på nytt trenger vi Tonje Larsen, jeg tror muligheten er mindre hvis henne ikke er med i troppen! Hva mener du? Er Tonje den aller beste?? 
 

Happy Birthday

I dag, på selveste Champions Leauge finale dagen, har Tine Stange bursdag. Så nå får vi bare håpe at Larvik klarer å gi Tine gullet i bursdagsgave. 

Tine S kom til Larvik i 2003, og har kontrakt frem til neste år. Dvs at hun har spilt en stund for Norges beste lag, og vunnet mange medaljer allerede. Det eneste hun og de fleste andre (uten om Leganger) mangler er Champions Leauge gullet som de skal spille om klokken 19.10 i kveld.

KOM INN OG TOK TAK: Tine Stange jubler etter å ha scoret et av sine til sammen fem mål i NM-finalen. 

Gamle treneren tror på seier.

Nå som LHK har reist til Spania, sitter Karl Erik Bøhn hjemme i Sandefjord. 

Larvik burde løpe Itxako i senk, noe annet ville forundre meg'sa han før hjemmekampen til sb.no
Larvik er bedre på absolutt alle områder. Spanjolene er et greit lag, men ikke noe mer. Vi møtte dem sist i høst i forbindselse med sesongoppkjøringen. Da vant vi lett uten Cecilie Leganger mellom stengene, sa Karl Erik. 

Karl Erik har ikke vært på en eneste kamp i Arena Larvik etter at han ble sparket som trener.
Han sier også at han kanskje ikke kommer til å se returkampen direkte, så viktig er den ikke. 
Jeg kommer til å se kampen, men kanskje ikke direkte. Kommer det noen andre ting som er viktigere, prioriterer jeg det. - SB.no
Ikke lenge igjen nåååå....

Nå er det bare 1 DAG igjen til den store finalen - dagen da alt skal avgjøres. Dette blir sesongs siste kamp og Heidis siste kamp for Larvik. I tillegg blir det kanskje Norges første lag som kan gå av med seieren i mesterligaen i håndball.
Champions Leauge pokalen er noe jentene har ventet på i mange mange år, og flere har prøvd lengre enn andre. Noen av spillerne har vært i klubben siden 90-tallet (Tonje, Kari Mette & Lene), andre kom i tusenårsskifte (Tine K, Sara, Linka, osv) og andre kom nylig til klubben (Gro, Katja, Cecilie, Amanda). Larvik har kommet seg til flere semifinaler, men aldri klart å knekt koden. Dette er 12.gangen de prøver seg i CL!
Nå har de hentet inn enda flere landslagsspillere for å komme seg helt til toppen. Kan de klare det denne gangen? 
Larvik har to mål å gå på, og det er ikke så myel. Skal de klare det må de kjempe og sloss fra første sekund, og de kan ikke gjøre like mange feil som på lørdagen. Det er nå de har sjansen, og de burde gripe den. 

Jentene kom seg til Spania klokken 01.00 i natt. Det ble en god natts søvn og frokost før de begynte med videogjennomgang. Det var den første finale kampen som skulle gjennomgåes, og det er sikkert en del å ta tak i. 

Etter dette fikk spillerne litt egen tid til sightseeing og eventuelt mer hvile. Veteran i gamet, Lene Rantala, fortalte hva som er viktig for henne dagen før en bortekamp i Europa.
- Vi har god rutine på å ikke bruke for mye energi på reisen. Når vi er framme får vi sove ut så man er opplagt. Dagen ellers tar jeg det rolig for å få kroppen i gang. 
Klokken 15.15 ble det satt i gang et pressemøte, og det kommer sikkert en del artikler i løpet av kvelden.  
Tre kvarter senere fikk jentene lunsj,og nå sitter de vel å slapper av litt igjen før det blir trening for dem om tre kvarter. Deretter blir det en og en halv time med trening før de setter kursen tilbake til hotellet for å spise middag.
- Det viktigste for oss er at spillerne kommer i døgnrytmen og får hvilt nok etter reisen. Men de er en dreven gjeng som har vært med på dette mange ganger, forteller Moen. 

Vinner av signert drakt
Vinneren av en signert drakt i bildekonkurransen på larvikhk.no ble kåret i dag. Det var Olivia Hymne som vant med dette bildet av Linn-Kristin Riegelhuth! Hva synes du om bilde?
Jeg synes ihvertfall at det var kjempe fint! 

 

Fra skuffelse til glede.


Skuffelsen var stor da jentene tapte 20-28 mot Russland i VM 2009. 


Gleden var derfor større da de klarte å vinne over Spania (31-26) i bronsefinalen. 

''Det er stor forskjell på 4.plass og 3.plass'' sa jentene både før og etter kampen. 

Les mer om VM 2009 her

Har ikke gått glipp av en eneste Champions Leauge kamp!

Siden Lene Rantala kom til klubben i 1997 har hun stått på lagoppstillingen på samtlige Champions Leauge kamper. På lørdagen spiller hun sin 100. CL kamp, og dette er den første i både Larvik og i Norge som har gjort det. 
Tilsammen har Larvik spilt 110 mesterliga kamper, men de 10 av dem ble spilt i 94/95 sesongen (Da var ikke Rantala i klubben).

? Jeg er klar over at jeg har spilt i klubben i mange sesonger nå, men jeg har ikke tenkt på at det snart måtte være hundre kamper, sier jubilanten. Hun har naturlig nok mer fokus på å vinne. Denne sesongen har vært litt annerledes for Rantala. Hun har sittet ofte på benken når Cecilie Leganger har voktet buret.

? Jeg er mer opptatt av å få et godt resultat for Larvik enn at jeg skal stå selv, men det er klart jeg må ta vare på sjansen når jeg får den. Det er den innstillingen jeg har hatt. Det er klart jeg aller helst vil spille, men det er viktigere at Larvik får best mulig resultat. Vi må være flinke til å ta vare på muligheten som er der når vi endelig er i den store finalen, sier Lene Rantala. Larvikhk.noHer er listen over hvem som har flest Champions Leauge kamper i Larvik
:
1. Lene Rantala  - 99 kamper
2. Tonje Larsen - 97 kamper, 288 mål
3. Kari Mette Johansen - 89 kamper, 198 mål
4. Tine Rustad Kristiansen - 73 kamper, 151 mål
5. Sara Breistøl - 64 kamper, 55 mål
6. Linn-Kristin Riegelhuth 57 kamper, 345 mål
7. Heidi Flaatnes - 56 kamper, 171 mål
8. Karoline Dyhre Breivang - 55 kamper, 85 mål
9. Tine Stange 53 kamper, 73 mål
10. Inger Sofie Heieraas 49 kamper, 80 mål

Jeg har ikke telt med siste finalenkampen enda (men da er det bare å + på 1 kamp, hehe). Tonje Larsen kunne hatt flere kamper, men på grunn av skader har hun bare vært i lagoppstillingen/spilt 97 kamper. Det er bare to stykker som ikke er i klubben som fortsatt er på lista. (Heidi og Inger Sofie). Linka har bare 57 kamper, men har scoret hele 345 mål på alle disse kampene.  

Så langt har Larvik scoret 2998 mål i CL tilsammen i alle år, og på lørdag runder de 3000 scoringer.  


Tonje, Kari Mette, Tine, Lene og Karo er alle på topp 10.lista over flest spilte kamper i CL for Larvik.  Var du på finalekampen på lørdagen??

Larvik har satt i gang en konkurranse, og vil at DU skal sende inn ditt bilde fra finalekampen lørdag 07.mai.2011. 

VIKTIG: Larvik HK forbeholder seg retten til å offentliggjøre alle innsendte bidrag vederlagsfritt, i opprinnelig eller redigert utgave.Larvik HK forbeholder seg også retten til å benytte innsendte bidrag i forbindelse med profilering. I den grad det er praktisk mulig, vil bildene bli kreditert med opphavsmannens navn. 
Larvik HK forbeholder seg retten til å benytte bidrag som illustrasjoner i egne publikasjoner.
Nødvendige personopplysninger vil bli lagret for å administrere konkurransen.
Innsendere kan kun delta med bilder de selv har fotografert. Det er innsenders ansvar å sørge for å ha opphavs- og/eller fotorett til bildene og å sørge for at eventuelle personer på bildene har godkjent at bildene offentliggjøres. 
Rettsstridig, upassende eller krenkende materiale vil bli forkastet.

Vinneren trekkes 13.mai klokken 12.00, og den heldige får en signert drakt!!  

BILDE KAN SENDES TIL tove@larvikhk.no eller legges inn på Larvik håndballklubbs side på facebook.


OP.NO 

 

 

Flere spillere må kanskje vitne...

Det ble sagt for en liten stund siden at det muligens vil bli rettsak mellom Larvik HK og Karl Erik Bøhn angående sparkingen av Bøhn i januar. Nå er vtinelisten lagt ut, og flere spillere er involvert. 

Bøhn har innkalt: Gro Hammerseng, Heidi Løke, Tonje Larsen & Cecilie Leganger 
Klubben har innkalt: Karoline Dyhre Breivang, Sara Breistøl, Nora Mørk og Tine Rustad Kristiansen. 

''Jeg vet jeg er på lista, men det bare Champions Leauge som står i hode på meg nå'' sier Gro Hammerseng til TV2Sporten.  

Larvik HKs daglige leder, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, gjentar at de ikke ønsker å havne i en rettsaksituasjon, men heller få et forlik.- En av grunnene til at vi ønsker å forliksforhandle er for å unngå å sette spillerne, klubben og de ansatte i en slik situasjon, sa han til TV 2 Sporten. 

Du kan se intervjuet her: http://www.tv2sporten.no/handball/vitneliste-splitter-larvik-3491060.html

Jeg synes dette er veldig dumt egnelig at spillerne blir satt i mot hverandre. Det har jo ikke gått like bra utenfor banen nå har flere sagt,men de har klart å legge det bak seg når de spiller kamper. Jeg tror kanskje ting blir litt bedre når Heidi reiser til Ungarn, men det henger nok litt igjen i lufta uansett. Det kan jo ikke være en morsom situasjon for noen av spillerne dette her!!

> Hva tenker du om saken, og hvem som vitner for hvem?  

Foto: Torgrim Skogheim Her er noen av LHK jentene samlet på landslagssamling i juli 2010, nesten et år senere er ikke alt like idyllisk! Jeg tror ingen av disse hadde trodd at situasjonen skulle se sånn ut for et år siden! 

 

Bilde


Foto: Larvikognorge.blogg.no - Champions Leauge finalen 07.05.11Forlenger med to år.

Karoline Dyhre Breivang skrev under en ny to års kontrakt med klubben. Hun kunne i dag feire både bursdag og kontraktforlengelse før turen går til Spania til helgen. 

 ? Jeg regner med mer oppmerksomhet enn vanlig, for ofte er sesongen over på den tiden av året. I år skal vi trene på bursdagen min, så det blir nok sang på treningen i kveld. Tine Stange og jeg er mai-barn begge to, så i og med at vi skal til Spania til helgen klasket vi til med bursdagsfeiring med grilling og kake i går hjemme hos Tine Stange. Gode, gamle bursdagsinvitasjoner ble delt ut på trening før den første finalen, forteller Karoline Dyhre Breivang.

Jeg er godt fornøyd med å få det i boks. Jeg trives veldig god her, både på laget og i byen. Det er jo et bra lag, så det er ingen grunn til å skulle flytte på seg. Jeg er glad for at klubben vil ha meg med videre, sier Breivang. 

 Klubben er strålende fornøyd med at en av de rutinerte velger å forlenge kontrakten. Det er ikke alt Karoline Dyhre Breivang gjør som blir lagt merke til, men hun er veldig viktig for et lag. Hun tar alle oppgaver hun blir satt til og i tillegg er hun ei trivelig og blid jente ? en miljøskaper, sier Larviks hovedtrener, Tor Odvar Moen. 

- larvikhk.no


Karoline vil fortsette i Norges største klubb i to år til, men det blir uten Heidi Løke. 
Linka fortsetter også i klubben :) 


 > Glad for at Karo fortsetter? 

I dag har.....

Karoline Dyhre Breivang og Isabel Blanco bursdag!!!
Så gratulerer med dagen til de to :)

Isabel Blanco er jo den ene erstatteren til Heidi Løke i Larvik, hun skrev nylig under en kontrakt med klubben. Så det blir jo bra :) Hun kom fra klubben FC Midtjylland Håndbold klubb. I tillegg har hun spilt 70 landskamper for Norge, Isabel har vært med på tre mesterskap (EM 08, VM 05 og EM 04) 

Karo har vært på landslaget siden 2000, men hadde litt skader i starten og sto over to mesterskap + at hun ble vraket fra et . Hun har vært fast på laget siden 2004, og vært med å vunnet OL gull og 4 EM gull + noen sølv og bronse medaljer. Karo har vært i Larvik siden 2005, og der har hun vunnet nesten alt som kan vinnes med klubben. Hun mangler kun Champions Leauge gullet som dem har store muligheter til å vinne til helgen. 

 
Karo og Isabel :)  

Hvem vil du at skal starte?

SLAGELSE (en leser) kom med en kommentar om hvem personen ville ha som første sjuer på lørdagen, her er kommentaren: 

Jeg ønsker å komme med mitt ønske om førstesyver i Spania, og med begrunnelse for det på hver enkelt spiller.

Mål: Leganger. Verdens beste målvakt er selvsikker. Matchvinnertype som kan vende kamper. Leganger har et sterkt navn som er respektert, og kan skremme skyttere til å ikke skyte. Dette er viktige egenskaper, og vi så prøver på dette i Larvik på lørdag. Hun tar skudd som andre målvakter må se at går inn. Leganger har sendt Larvik til finalen.Venstre kant: Johansen. Mer erfaring enn Breistøl, og har fart. God til å vente ut målvakten i avslutningsøyeblikket. God moral for å løpe begge veier. God forsvarspiller.


Venstre back: Dronninga Larsen. Larsen har virkelig spilt seg opp, og har et fantastisk skudd. Larsen har hatt en god sesong, men hun har hevet seg voldsomt siden mars. Itillegg er hun verdens beste forsvarspiller. Larsen har tatt stort ansvar, og har en stor andel i Larviks suksess. Hun var banens beste på lørdag, og viste der stor spilleforståelse. Hun har et meget godt blikk for sine medspillere, og satte et viktig straffekast på lørdag. Jeg håper at Larsen tar straffekastene i Spania.


Playmaker: Hammerseng. Hurtigtoget som har tatt store steg denne sesongen. Jeg har aldri sett Hammerseng bedre enn hun har vært i denne sesongen. Hun fikk kritikk av Bredeli for å ikke skyte mer på lørdag, men jeg er denne gangen IKKE enig. Spania spilte et forsvar som gjorde at Hammerseng spilte trygt. Hammerseng var også freidig med innspill til Løke, og spilte på sikre muligheter. Hammerseng er helt fantastisk, og er ikke redd for å bruke skuddarmen. Bredeli kan ti stille med kritikken i denne sesongen!


Høyre kant: Riegelhuth. Larvik har ikke rene høyrekanter, men Riegelhuth er en anvendelig spiller som kan spille kant og back. Jeg vil ha Riegelhuth i kant. Hun er fantastisk i kontra og returdekning. Derfor vil jeg ha henne der.


Høyre back: Mørk. Klart bedre enn Riegelhuth og Sulland. Hun er rask i etablert angrep, har god pasningsteknikk og et meget godt skudd. Mørk har en fantastisk karriere foran seg, og kommer til å prege Larvik og landslaget i mange år fremover. Itillegg er hun en vinnerskalle, og det har vi bruk for på lørdag.


Linje: Løke. Trenger ikke utdypning en gang. Jeg kan gjenta til det kjedsommelige hvor god Løke er. Hvem vil DU skal starte på lørdag, og kanskje du kan si hvorfor du vil at disse skal starte?  

Jeg er ihvertfall veldig enig med Slagelse =)) 
 

''Gratis'' tur TIL Spania

tibyr gratis fly til Spania til returfinalen! Eneste hake... du må ordne returen til Norge selv! Vi gir bort plassene nedover som jentene skal ha hjemover! Viktig med så mange som mulig for å gi jentene all mulig støtte og hjelp! Skriv en e-post til bgbh@larvikhk.no om du er interessert!

Få mer info på https://www.facebook.com/larvikhk  

...
Foto: Peder Torp Mathisen 

Bilder fra CL finalen

TRYKK FOR STØRRE BILDER :) 
 
 


 
 
 
 
  

  

Larvik - Itxako

Da har jeg fått fikset bildene, og nå skal jeg legge ut noen her. 

Det å være på CL finalen var en utrolig morsom opplevelse, og jeg kommer aldri til å glemme dette. Det var en veldig jevn og spennende kamp fra start til slutt. Synes egentlig det er best, er litt kjedelig når Larvik vinner med 15 mål i hver kamp liksom. Allikevel håper jeg de skjerper seg litt i neste kamp, for angrepsspillet var ikke så godt i går.Larvik fikk det første målet i kampen, og det scoret Kari Mette Johansen. Deretter klarte Itxako å komme opp i en 3-1 ledelse. Det ble mye bom på våres jenter, og til pause ledet Itxaco med et mål til pause. Det var derimot LHK som tok litt overtak i andre omgang. Det sto etterhvert 12-12, der i fra ledet jentene hele kampen i gjennom. De hadde en ledelse på 4 mål, men det endte med 23-21 seier. Det er kanskje ikke det beste utgangspunktet til neste kamp, men jentene har vist at de er sterke på bortebane. Jeg tror derfor vi kan klare å vinne CL, hvis vi får opp tempoet litt :-) Brannalarmen gikk etter kampen så alle måtte ut. Harald Bredeli brydde seg ikke noe om det, og fortsatte å intervjue Tonje L & Heidi Løke, haha. Heldigvis var det en falsk alarm, det var noen som hadde gjort noe hærverk. Gro Hammerseng var ikke noe fornøyd med det, hun synes det var barnslig og det er jeg helt enig i...Var ikke så lett å få bilde med spillerne i og med at det ble så kaos, men jeg fikk bilde med Gro, Heidi, Cecilie, Kari Mette  & Karo. Skulle egentlig tatt med Linka, men det rakk jeg ikke. Hun sto rett ved meg og tok bilde med noen andre, jeg så en annen vei i to sekunder og da hadde hun plustelig gått. Veldig kjipt for det skjedde sist også, men men jeg får prøve igjen en annen gang. Fikk kjøpt med en ny drakt også, denne gangen med nummer 7 på. Har Linka sin fra før, så da måtte jeg ha Kari Mette sin nå :-D  Må også si at jeg aldri har sett en bildere person enn Cecilie Leganger. Hun smiler omtrent hele tiden jo! Digger virkelig den dama, hun er utrolig god i mål + at hun er veldig hyggelig :) 


Fakta om kampen: 
Tilskuertall: 4416 - jeg var med på å sette ny publikumrekord!!
Utvisninger: 1x2min Larvik, Gro Hammerseng & 0x2min Itxako. 

Troppen: 
Tonje Larsen 8 mål, 13 skudd
Sara Breistøl spilte ikke
Heidi Løke 6 mål, 9 skudd
Tine Rustad Kristiansen spilte ikke
Kari Mette Johansen 1 mål, 3 skudd 
Karoline Dyhre Breivang 0 mål, 0 skudd
Nora Mørk 3 mål, 8 skudd 
Gro Hammerseng 2 mål, 3 skudd 
Linn-Kristin Riegelhuth 3 mål, 5 skudd 
Linn Jørum Sulland 0 mål, 4 skudd 
Lene Rantala 
Tine Stange spilte ikke
Olga Medvedeva 0 mål, 0 skudd
Cecilie Leganger

 Resten av bildene kommer i et nytt innlegg, eller så blir dette så langt... :) 

Bilder, info, osv kommer

Har nettopp kommet hjem ,og nå skal jeg se på Farmen :) Skal redigere alle bildene mine etterpå, også skal jeg legge dem ut senere + at jeg har en del videoer!  Skal også få lagt ut fakta om kampen etterhvert!

> Så du kampen på tv eller var du i Arena Larvik? Eller så du ikke kampen i det hele tatt?
> Hva synes du om kampen?  

 

Dagen er her!

Nå er det bare et par timer til det braker løs i Arena Larvik. Jeg er nesten klar må bare fikse meg litt først, så er jeg klar til å dra. Håper jeg får noen bilder med spillerne, men er ikke sikker på om det går. Det kommer over 4000 stykker dit, så det blir sikkert litt vanskelig. Skal ihvertfall prøve å få tatt masse bilder under kampen + at jeg skal filme litt så dere også får sett hvordan det er :) 
Tor Odvar Moen trodde publikumsrekorden på 4100 personer i Arena Larvik skal bli slått i dag, så det blir nok spenning. I tillegg er det Heidi Løkes siste hjemmekamp og det er jo også litt spesielt!


Linn-Kristin Riegelhuth var toppscorer sist de spilte mot Itxako med 10 mål, nå er hun klar for en ny kamp: 
? Det er et fåtall mennesker som får oppleve å spille finale i Champions League i løpet av karrièren, så det å få oppleve det med dette laget, som man har vært med fra starten av, det er stort. Vi har vært nære så mange ganger, og nå har vi tatt skrittet opp. Finaler lever sitt eget liv, og dette blir kjempegøy. Jeg gleder meg masse, det tror jeg alle jentene gjør. Selvfølgelig er det spesielt, litt spennende og litt kribling ? men sånn skal det være foran en så spesiell kamp.
? Vi får bare gi hundre prosent og ikke undervurdere dem. Kampen skal spilles over fire omganger, to av dem her hjemme, og jeg tror det blir såpass jevnt at det ikke avgjøres før i den siste kampen. Alle er innstilt på å gi det som må til. Det er ikke sikkert det ser så pent ut, men vi skal i hvert fall spille og sloss for den tittelen, sier hun til larvikhk.no

Toppscorer mot Itxako sist
Bilde:
Svein André Svendsen 


DU KAN SE KAMPEN PÅ TV 2 + SUMO FRA 16.30 :)  

Gratulerer med dagen...

I dag har Tonje Nøstvold bursdag :-)) 

 

1 DAG IGJEEEEN !!

Herregud jeg gleder meg, og jeg leste nettopp at billettene er utsolgt. Det kommer til å komme over 4000 tilskuere dit, hvor vilt er ikke det? 
Jeg drar allerede klokken 12.00 i morgen, vi bor 2 timer unna + at vi vil utforske Larvik by litt før den store kampen. Det blir derfor ingen innlegg før på kvelden evt, muligens jeg ikke får blogget før på søndagen.

Her er de som skal spille i finalen:
2. Tonje Larsen
4. Sara Breistøl
5.Heidi Løke
6. Tine Rustad Kristiansen
7. Kari Mette Johansen
8. Karoline Dyhre Breivang
9. Nora Mørk
10. Gro Hammerseng
11. Linn-Kristin Riegelhuth
15. Linn Jørum Sulland
16. Lene Rantala
17. Tine Stange
18. Olga Medvedeva
77. Cecilie Leganger

Katja Nyberg er ikke klar til den første semifinalen, Tor Odvar mener hun ikke er helt på mesterliga niva etter skaden og vil ikke ta sjansen i denne kampen. Amanda Kurtovic og Thea Mørk står også over..

 

Disse er med 19.-22. mai :)

Det er treningssamling uten kamper for landslaget fra 19.-22. mai :) Dette er troppen:
1. Kari Aalvik Grimsbø
2. Mari Molid
3. Katja Nyberg
4. Stine Bredal Oftedal
5. Ida Alstad
6. Heidi Løke
8. Karoline Dyhre Breivang
9. Sanna Solberg
10. Gro Hammerseng
11. Kari Mette Johansen
14. Tonje Larsen
15. Tine Rustad Kristiansen
16 Katrine Lunde Haraldsen* 
17. Linn Jørum Sulland 
18. Linn-Kristin Riegelhuth
20. Tine Stange
23. Camilla Herrem
Pernille Wibe
Gøril Snorroeggen
Karoline Næss 

*Katrine Lunde Haraldsen deltar hvis Györ er ferdig med sluttspillet. 
Tonje Nøstvold, Marit Malm Frafjord og Ingrid Ødegård deltar ikke pga sluttspill i Danmark, mens Nora Mørk deltar ikke pga helse/totalbelastninga. 

> Er det noen du ville hatt med på landslaget, og er det noen du IKKE vil ha med som allerede er i troppen? 
 
Denne samling er starten på oppkjøringa mot VM i Brasil og OL neste sommer! 

Klarer vi å få nok et OL gull? :) 

Tilbake på landslaget

Katja Nyberg og Gøril Snorroeggen er tatt ut på landslagssamling i håndball. Begge har lenge vært uaktuelle på grunn av skader.

Samlingen (uten kamper) går fra 19.-22. mai og foregår i Oslo. Hele det norske stjernegalleriet er tatt ut.

Samlingen er den spede starten på oppkjøringen mot VM i Brasil (desember) og neste års OL (London). (©NTB)

TV2 Sporten Er det bra eller dårlig??  :-) 

 

Tips fra Kari Mette Johansen

Fant tilfeldigvis to videoer av Kari Mette Johansen som ble lagt ut i dag. Hun gir hudpleie tips og reklamerer for Aurela, så hvis du er interessert kan du se på disse videoene. 

Kari-Mette Johansen fra Larvik Håndball Klubb er en aktiv dame som gjerne gir deg sine hudpleietips. Trening er en viktig del av hverdagen til Kari-Mette og hun ønsker å se godt ut og føle seg bra. Kari-Mette passer på å rense huden morgen og kveld. Hun ønsker å bruke gode, naturlige kremer som gir fuktighet og som kan forebygge aldring. Naturlige kremer med minst mulig tilsetningsstoffer. 
Videoen er også tilgjengelig på Vimeo. 
Ønsker du flere tips og inspirasjon? Besøk vår nettside www.Aurela.no 

> Hva synes du om tipsene?  

Stor medieinteresse før finalen.

2 DAGER IGJEN !!!

I dag hadde Larvik håndballklubb pressemøte, og det var stor interesse fra pressen. 12 forskjellige medier var tilstedet i dag, og de fikk en time til å intervjue spillere. Man merker at noe stort er på gang. 

Til kampen er det meldt om at det kommer ca 75 pressefolk, så det er en veldig stor interesse for denne finale kampen.  

Stor medieinteresse

Hør intervju med Tonje Larsen her: http://www.op.no/larvikhk/article5594870.ece
Se bilder her: http://www.op.no/larvikhk/article5595086.ece?start=5 
Les hva Karoline Dyhre Breivang og Nora Mørk synes om videoen til Itxaco her: 
http://www.dagbladet.no/2011/05/05/sport/larvik/larvik_hk/gro_hammerseng/nora_mork/16427121/

For kreftsaken

 

Lørdag startet aksjonen fra rom 611 på Radiumhospitalet. Tom Frode Wallin slo selv det første golfslaget som ble fulgt opp av Jan Vincent Johannessen, biskop Ole Christian Kvarme og OL-mester Olaf Tufte.

Tydelig inspirert slo jentene golfballen fra Nordbyen kjøpesenter og ned til Larvik sentrum.

Torsdag fra klokka 10.00 blir det stand foran Kulturhuset Bølgen helt til den sene kveld. Kun avbrutt av en minnestund i Larvik kirke klokka 17.00. På minnestunden vil Tom Frode Wallin selv fortelle sin historie, og hvordan ideen ble unnfanget og virkeliggjort.


Les mer om prosjektet her: http://www.op.no/nyheter/article5592944.ece
Du kan se bildeserie fra hendelsen her: 
http://www.op.no/larvikhk/article5594147.ece

Informasjonen er hentet fra OP.no
 
Det var Tine Rustad Kristiansen, Gro Hammerseng, Karoline Dyhre Breivang, Tor Odvar Moen, Ole Gustad Gjekstad og  Linn Jørum Sulland som representerte LHK (Det var de som var på bildene ihvertfall).
Jeg synes det er utrolig bra at de er gode forbilder og støtter sånne saker!!  

Hva synes du om det?  


Karo støttet kreftsaken.  

 

 

Fakta om: Anja Edin

Her kommer det er fakta om innlegg.... 

Anja Marie Edin

Født: 05.02.1983. 
Klubb: Storhamar

Anja spiller i dag hos Storhamar, hun skrev akkurat  under på en ny to årskontrakt med klubben. Det er en liten hake ved denne kontrakten, for hvis ikke Storhamar får klubblisens av Norges håndballforbund kan hun gå før sesongen er over. Da kan det hende hun havner i Danmark! Anja har spilt i klubben siden juni 2008. 
Tidligere har Anja spilt i Stridskleiv, Sola, Herøya og Gjerpen. Hun startet å spille håndball da hun var 5 år, og det var moren som trente henne. Da hun skulle legge seg pleide hun å ta med håndballen i senga. 
Det var ikke bare håndball som var populært hos Anja, hun spilte også fotball og basket. Anja skjønte etterhvert at det var håndballen hun skulle satse på. 
I tillegg liker hun nå å holde foredrag, hun skal også gi ut en bok som heter Fearless. Boken handler om kommunikasjon og selvtillit, Anja synes det er viktig at folk skal kunne være seg selv. Hun er ikke redd for å vise hvem hun er, og hun er 100 % seg selv. 

Anja har tattovering på armen - Fearless
Foto: Gorm Kallestad

Anja jobber også som støttelærer og på håndballinja på Storhamar vgs! Det vil si at det ikke bare er håndball som står i hodet på denne jenta. 
Hun er skeiv, og har tidligere vært samboer med ei som heter Gry. De gjorde det slutt i sommer, og det har vært rykter om at hun og Gro (Hammerseng) er sammen. De har ikke bekreftet dette, men under EM 2010 så det ut som om dem hadde følelser for hverandre. 
 
- Når jeg håndhilser på folk, så sier jeg «Anja». Jeg sier ikke «skeiv». Jeg har merket at det er veldig mye interesse rundt det temaet, og jeg er litt overrasket over det. Det er aldri noen som står fram som hetero, men da kan jeg heller stå fram som tidligere hetero, smiler hun.  (Tv2sporten)

Anja spiller/har spilt på landslaget. Hun debuterte allerede 5.april.2006 mot Sverige, men hennes førtste mesterskap var ikke før VM 2009. Anja har 32 seniorkamper og har scoret 60 mål! I VM 2009 viste hun frem sine kunster, hun liker å showe litt noe hun pleier å vise på håndballbanen. Hun fikk en del tillitt, og hadde mål i nesten hver kamp, så det var ikke så aller verst! Fordelen med Anja på landslaget var at hun tidligere hadde spilt sammen med strekspiller Heidi Løke i Gjerpen. De kjente hverandre godt, og spilte veldig godt sammen. 
Anja ble vraket til en landslagssamling før EM 2010, og samtidig takket hun nei til å bli med på rekruttlandslaget. Dette førte til at hun ikke fikk bli med å spille under EM på Lillehammer, men hun tok seg jobb som reportet. Du kan se noen av hennes sprell her: http://www.nrk.no/video/emne/Anja%20Edin/
FOR ET SKUDD: Landslagssjef Thorir Hergeirsson mener Anja Hedin har snert og tøffhet som en herrespiller når det gjelder skudd. Foto: Claus Fisker / SCANPIX
I tillegg har hun vært med på landslaget i Beachhåndball, der hun har vunnet EM-sølv.  


Det er sikkert en del mer, men dette var det jeg fant for øyeblikket.  Kan se om jeg finner mer etterhvert :) 

Fakta om kommer i løpet av kvelden:)

Driver å skriver fakta om innlegget nå (om Anja Edin), det blir ikke like utfyllende som alle de andre innleggene. Fant ikke så veldig mye, men jeg tar det jeg finner =) 

 

Folkefest til helgen

NÅ ER DET BARE 3 DAGER IGJEN!!!

Larvik HK slår på stortromma når tidenes første finale i Champions League skal spilles på norsk jord, og inviterer til moro for hele familien både i og rundt Arena Larvik til den første finalen på hjemmebane førstkommende lørdag. Det er ventet over 4000 tilskuere til kampen, og stemningen skal bygges opp utenfor hallen fra klokken 12 på dagen.

? Vi ønsker selvfølgelig å skape et skikkelig bra arrangement for alle som følger laget. Litt fest og moro i forkant hører med kamper som dette. Her blir det partytelt med grillmat, god drikke og musikk til de voksne utenfor hallen, mens ungene kan leke seg i hoppeslottene våre på kunstgressbanen ved siden av skolen, sier arrangements- og informasjonssjef Tove Berget.

Det blir live musikk både før og etter kampen, og moroa starter klokken 14.

? Vi ønsker jo at publikum skal komme i god stemning, og at de tar med seg den gode stemningen fra utsiden og inn i arenaen. Spillerne beviste i semifinalen mot Buducnost at de tåler trøkket fra tribunen, og jeg håper vi kommer til å lage masse lyd som bærer jentene frem til seier over Itxako i den første finalen, sier Berget.
(Larvikhk.no)

I tillegg har den store Champions Leauge pokalen kommet til byen. Den skal stå i Arena Larvik under kampen, og den skal bli med til Spania igjen neste helg. Så får vi se om jentene kan ta med det store troéet hjem igjen til Norge!! 

Pokalen er i byen
Bildet er funnet på Larvikhk.no 

Fra en leser

En av mine lesere, som kaller seg ''slagelse'' skriver mange gode kommentarer her på bloggen. Har veldig  lyst til å legge den siste kommentaren ut her:

Larvik har på papiret det beste laget, men ballen er rund. Itxaco har kommet til finalen på det grunnlget av at de ikke har forventninger på seg. De spiller uten press, og det har vist seg som en fordel. Larvik er mer rutinerte og har spillere som har spilt finaler i de fleste sammenhenger, og det har vist seg som en fordel for Larvik. Jeg tror på Larvik. Samtidig skal man jobbe hardt å ikke ta noe for gitt!

Leganger vet hva som venter i finalen, for hun har tre finaler bak seg i Champions League og vunnet to. Det er en fordel at Larvik har henne i den forstanden også, ikke bare at hun er verdens beste.

En fordel er at Itxaco har et noe nytt lag, de er ikke så veldig samspilte som Larvik. Jeg har sett noen kamper nå, og jeg syns viljen i laget har vært pådriveren og kraften i laget. Larvik møter et lag med seig lagmoral. Larvik er også seige, og bedre trent.

Larviks styrker:
1. Verdens beste målvakt Cecilie Leganger.
2. Verdens beste forsvar i aggresivt 6-0.
3. Godt kollektivt angrepsspill.
4. Kontrafasen og ankomstfasen.

Itxaco styrker:
1. Vilje til å vinne.
2. Sterk i en mot en duell angrepsmessig.
3. Gode individualister.
4. Fintesterke spillere som Barbosa og Turey.
5. Utgruppert forsvar.

Svakheter hos Itxaco.
1. Dårlig returløp! Er ikke det som musikk i våre ører med tanke på Larviks kontrafase?
2. Målvaktene. Det er godt utgangspunkt for Larvik uansett, for vi har Leganger. 

Nå er det bare  4 DAGER IGJEN !!!!

 

De siste plassene er lagt ut..

De siste 123 sitteplassene er lagt ut, så nå er det bare å forte seg å kjøpe billett til Champions League finale.. Du får kjøpt dem på larvikhk.no 

Foto: Vidar Ruud

Tine løp etter Tonje Larsen


Foto: Gorm Kallestad

Jo, da ? jeg har autografen til Tonje ennå, jeg. Riktignok ikke på veggen, den ligger i en kasse et eller annet sted, sier Tine og ler når hun tenker tilbake på tenårene. Larviks Tonje Larsen var det store forbildet, mens Tine selv spilte for Ramnes. 

Itxako er klare til finale, er du?

5 dager igjen !!

Keeper'n er sikker

Katrine Lunde Haraldsen sier til NTB at hun er sikker på at Larvik går av med seieren i Champions Leauge. 

Larvik er det beste laget. De har bredden og kollektivet og har i tillegg hentet inn noen profiler siden forrige sesong. De bør slå Reyna de Navarra med noen mål, sier landslagskeeperen. Det spanske laget spiller litt uvanlig, hurtig og aggressivt. Som de fleste lag fra Spania, gir de heller aldri opp. www.OP.no

Arkivfoto; Peder Torp Mathisen
Bilde: Peder Torp Mathisen 

Nå er det klart..

Pernille Wibe har skrevet under en 2-årskontrakt med Larvik. 

''Jeg får veldig mange gode medspillere, dessuten håper jeg min egen utvikling gjør at jeg kan komme mer i posisjon på landslaget. Jeg har vært med litt i det siste og har på ingen måte noen fast plass på landslaget. Selvfølgelig vil jeg gjøre det bra med klubblaget, men det også et klart langsiktigmål å bli fast på landslaget, sier hun. Jeg føler det er rett for meg å gå til Larvik nå. Jeg gleder meg utrolig til å spille sammen med Thea og Nora Mørk, som jeg har vokst opp sammen med, sier Pernille Wibe til larvikhk.no

Vil utvikle seg i Larvik
 

Tine Rustad Kristiansen

Jeg så på Tertnes - Larvik kampen i går, og da la jeg godt merke til at TineRustad Kristiansen har en syk fart. Har egnetlig lagt merke til det før, men tenkte litt mer over det i går. I og med at verken Tonje eller Gro (sto over 1.omgang) var med i går, så fikk Tine en del tillitt i første omgangen. Alt gikk ikke rosen rødt, men når hun først setter opp farten så er det ikke så lett å ta henne igjen. I tillegg bryter hun seg bare igjennom forsvaret og klinker ballen i mål :) Tine er veldig flink til å utfordre med fart, i tillegg har hun et bra samarbeid med streken. Veldig gøy å se på egentlig :)) 

Her en video av Tine K: