mai 2012

OL gruppene er klare :)

Trekningen av gruppene i OL fant sted i London onsdag kveld og ga våre regjerende OL-mestere følgende motstandere i gruppespillet: Spania, Danmark, Frankrike, Sverige og Korea.

Bare tolv lag får delta i hver klasse i OL, så det blir tøffe kamper for alle lag helt fra dag en. Håndballjentene unngikk Russland som var i finalen i Beijing i 2008, men fikk Danmark som vant OL-gull i 2004, 2000 og 1996, samt Korea som tok de to gullmedaljene før det.

Landslagstrener Mia Hermansson Högdahl beskriver gruppen som tøff, men spennende.
- Det blir tøffe kamper her, og midt i juli møter vi jo tre av lagene i Nettbuss Scandinavian Open hjemme i Drammenshallen. Da kan vi få en god forsmak på nivået, sier hun og påpeker at det er lag med sterke olympiske tradisjoner vi skal møte. I tillegg var Sverige i EM-finale i 2010 og Frankrike i VM-finalen i 2011.

I herreklassen er Frankrike regjerende olympiske mestere, mens Danmark vant EM i januar. De to lagene møtes i gruppespillet i London.

Slik ble gruppene etter trekningen:

Kvinner

Gruppe A: Montenegro, Russland, Kroatia, Storbritania, Brasil og Angola.

Gruppe B: Norge, Spania, Danmark, Frankrike, Sverige og Korea.

Menn

Gruppe A: Frankrike, Sverige, Island, Storbritania, Argentina og Tunisia.

Gruppe B: Spania, Kroatia, Ungarn, Serbia, Danmark og Korea. 

Håndball spilles i OL fra 28. juli til 12. august. Kampoppsettet er foreløpig ikke klart, kun hvilke datoer kvinner og menn skal spille på.Man må jo møte de gode lagene før eller senere uansett,men det er jo en veldig tøff gruppe. 

 

Motevisning

Karoline Dyhre Breivang, Kristine Lunde-Borgersen og Linn Jørum Sulland (bildet) var alle med da OL-kolleksjonen som deltakerne i London skal bruke, ble presentert for mediene. 

En rekke utøvere fra både olympiske leker og paralympiske leker gikk på cat-walken for å vise frem OL-kolleksjonen til den norske troppen, blant annet Andreas Torkildsen, Olav Tufte og Edvald Boasson Hagen. Toppidrettssjef Jarle Aambø benyttet anledningen til å ta ut de første 34 utøverne til de to lekene.

Håndballjentenes tropp vil være klar søndag 24. juni.

Karoline-1_400px  Kristine-1_400px Linn 1_400px   Tre håndballjenter_400px 

Bildene er tatt av Kirsten Birkeland

 

Håndballjentene kan møte disse i OL:

Danmark tapte for Russland i kvalifiseringsturneringen på hjemmebane i Aalborg, men begge lag tok seg til OL. Frankrike og Montenegro ble OL-klare i Lyon, Spania og Kroatia i Guadalajara (der Nederland røk ut i en svært jevn kvalifisering).

Fra før var Norge (verdensmester), Storbritannia (vert), Sverige, Brasil, Sør-Korea og Angola klare for kvinnenes OL-turnering. Den begynner lørdag 28. juli.

De 12 deltakende lagene skal deles inn i to grupper, noe som gir hvert lag fem innledende kamper. De fire beste i hver gruppe går til kvartfinale.

Trekningen for både kvinner og menn skjer i London onsdag kveld. Norge er toppseedet sammen med Montenegro, men kommer likevel til å få tøffe motstandere å bryne seg på. Både Russland fra nivå to, Danmark fra nivå tre og Frankrike fra nivå fire er mulig motstandere.

Slik blir seedingen i kvinnenes trekning:

  • Nivå 1: Norge, Montenegro.
  • Nivå 2: Spania, Russland.
  • Nivå 3: Danmark, Kroatia.
  • Nivå 4: Frankrike, Storbritannia.
  • Nivå 5: Sverige, Brasil.
  • Nivå 6: Angola, Sør-Korea.

Norge er regjerende mester både i OL, EM og VM.

OL-gull i håndball (Foto: Bullit Marquez/AP) 

(hentet fra: nrk.no)  

Fredrikstad cup 2012 

Alle bildene er hentet fra f-b.no :) På plass i Fredrikstad

På plass i Fredrikstad

I pinsen er det Fredrikstad cup i håndball, og Larvik-spillerne er på besøk.

? Vi selger drakter, sko og shortser. I tilegg reklamerer vi litt for superweekend og håndballcupen, forteller Karoline Dyhre Breivang.

Larvik-spillerne skal være på plass i hele dag og utover dagen i morgen, søndag.

(larvikhk.no)

Det må jo være superdeilig å være der i dette været her, skulle gjerne vært i Fredrikstad jeg... men det er alt for langt å reise :(  

Møt jentene på Fredrikstad cup

I dag starter Fredrikstad cup, eller det har startet kan man vel si. I morgen kan du møte Larvik gjengen, ihvertfall noen av dem. Vet ihvertfall at Sara Breistøl (i følge twitter),Linka og Linn Sulland skal dit,kanskje Kari Mette? Hun er jo fra Fredrikstad så da regner jeg vel med at hun tar turen (?). Skal ikke si det for sikkert da, haha. 
Noen ganger skulle jeg ønske at spilt håndball  (og at jeg var god i det). Eller fotball. Jeg spilte fotball før, men har ikke noe lag å spille for øyeblikket. Eller kan spille på et lag i nærheten, men kjenner ingen så det frister ikke. I tillegg har jeg nok med skole for tiden. Men når jeg spilte så husker jeg at det var utrolig morro å være på cuper, for man fikk et så utrolig bra samhold. Man ble kjent med hverandre på en helt annen måte, og ja det var bare utrolig morro. Det var alltid så god stemning på cuper, så det savner jeg virkelig. 

Fredrikstad cupen sser ut til å være en veldig bra cup. Mye som skjer, bl.a kommer Erik og Kriss, Bjørn Johan Muri, osv. Det er vel Norges største håndballturnering, etter hva jeg har hørt :) Les mer her: http://www.fredrikstadcup.no 

 

Pressetreff..

Landslaget er samlet i Oslo frem til i morgen, og i den forbindelse er det lagt ut noen intervjuer. 

http://www.dagbladet.no/2012/05/23/sport/handball/camilla_herrem/ol_i_london_2012/stine_bredal_oftedal/21732513/  - Camilla Herrem gråt da de andre jentene gikk inn i OL landsbyen i Bejing i 2008. Nå er hun klar for å kjempe om en plass i troppen. Det samme er Stine Bredal Oftedal og Amanda Kurtovic. Sistnevnte prøver å  ''true'' Thorir Hergeirsson hvis at ikke tar med henne, hehe. 

http://www.siste.no/sport/article6073220.ece  - Et lite intervju med Katrine Lunde Haraldsen og Thorir Hergeirsson

http://sport.fvn.no/sport/handball/article237679.ece  - Kikki har blitt tilbudt en 3 års kontrakt, vil hun bli i Vipers så lenge?? 

http://www.tv2.no/sport/handball/usikker-framtid-for-lundeborgersen-3788332.html  - Usikker framtid for Kikki. 

http://sport.aftenposten.no/sport/handball/article237678.ece  - Stine er ikke i 14 mannstroppen, men puster de andre i nakken!

June Andenæs fikk den siste plassen i troppen og blir med til Algarve. Det vil vel forsåvidt si at OL håpet for Nora Mørk er ute. Trist, men jeg har troa på at hun er med i OLtroppen i 2016! Selv om det er veeeeldig lenge til!  
I går var jentene på sponsortur med Posten, bildet er hentet fra Håndballjentenes side på facebook.   

Sommeren er her

Hey og hå. Det er lite som skjer på håndballbanen for tiden, derfor blgger jeg ikke så mye. Lover å oppdatere dere hvis det skjer noe spennende :) 


En skremt Alstad...

http://sport.aftenbladet.no/sport/handball/article235000.ece - Her er et intervju med Ida Alstad angående hjertestans. Hun blir bekymret og redd etter at idrettsutøverere som henne selv har kollapset uten forvarsel. 

- Skremmende: ¿ Det er så skremmende at det plutselig skjer, uten at det har vært noen forvarsel eller signaler på forhånd. For min del vil jeg gjerne ha trygghet i forhold til mitt eget hjerte, sier Ida Alstad.  

God helg :)


Hadde dere en fin 17.mai?

Det hadde ihvertfall jeg, feiret med gode venninner. Dagen kunne ikke blitt bedre, for sola kom også utover dagen :) Herlige saker!! 

 

Larvik gikk i Borgertoget, og Karoline D. Breivang holdt 17.mai talen. Dette sto på op.no i går: 

Hyllet Larvik i sin 17.mai tale.

Et arrangement som var en verdig avslutning på en tidvis klissvåt nasjonaldag. 

- Jeg har bodd i Larvik siden 2005, og rukket å bli veldig glad i byen, sa Breivang blant annet i sin tale.

Hun kom også inn på tragedien 22. juli i fjor, og sa hun var stolt av å få bo i et land som klarte å håndtere en   så alvorlig hendelse på en flott måte. 

 Du kan se bilder fra borgertoget her, det er flere bilder av Larvik jentene: http://www.op.no/17mai/article6064937.ece
Dagen før dagen.

16 mai er her, og i morgen er dagen vi har ventet på en stund. 17.mai er ikke den helt store dagen, for jeg har ikke gjort så mye denne dagen. Husker det var veldig koselig før når jeg var mindre. Nå sover jeg til 11/12 og drar å spiser middag hos mormor. Det er for all del koselig det, men før var det litt mer spesielt. I år skal jeg feire med gode venner (for første gang), og det gleder meg veldig til. Hva skal du i morgen? 


Larvik Håndballklubb skal gå i borgertog i morgen  klokken 17.15, for dere som bor i nærheten. Jeg kan dessverre ikke dra dit, siden det tar over to timer å kjøre.. men men, det får gå! Karoline Dyhre Breivang skal også holde årets 17.mai tale. 

 


Feiringa blir kanskje ikke like stor for LHK jentene i år som i fjor. 
Foto: Topels Foto! 

Ha en fin 17.mai alle sammen :) 

Toppseedet

Norges håndballdamer er som ventet rangert i beste seedingsgruppe før årets EM. 

De andre lagene er ikke plassert i de fire nivåene. Mesterskapet spilles i Nederland i perioden 4. - 16. desember. Det er samme land som Norge vant sin første tittel i kvinnehåndball i (EM 1998).


Trekningen finner sted 6. juni. Det er bare noen få dager etter at OL-gruppene blir klare.

Norge er tittelforsvarer i alle tre mesterskap (OL, VM og EM).

NYE UTFORDRINGER: Frankrike - Norge endte 24-32, og Norge ble verdensmestere i Brasil før jul. Nå får Camilla Herrem, her med briller, og lagkameratene nye sjanser til jubelscener. Foto: Bjørn S. Delebekk
Blir det flere jubelscener på disse jentene?

Artikkelen er hentet fra VG.no :)  

We take a look back....

 

Gratulerer med dagen!!!

Dette gikk helt i glemmeboksen frem til nå, men Tine Stange fyller år i dag. GRATULERER SÅ MYE!! :) 

 

I tillegg er det et år siden Larvik løftet den store CL pokalen. For en opplevelse det må ha vært, spesielt for Tine som hadde bursdag på samme dag. Jeg synes det var helt sykt å se kampen på TV'n,  jeg husker at jeg sto i sofaen og beit negler de siste minuttene. Da det hadde gått 60 minutter sto jeg bare å jublet av glede, magisk! 

 

Vinneren av konkurransen:

Vinneren av konkurransen ble Leah, GRATULERER =) 

Du må sende meg mailadressen din i kommentarfeltet. Jeg har gjort det sånn at ingen ser kommentaren før jeg har godkjent den, så det er bare jeg som ser den. Greit å se om IP adressen stemmer så ingen tuller med at de er deg!! Dere får se hva premien(e) er etterhvert, skal ta bilde før jeg sender det!!  

Vet ikke om dere synens konkurranse var litt vanskelig? Var mange som hadde riktig på det meste, men det var ingen som hadde 100 % riktig på alt. Leah var den med flest, for hun manglet bare en av spillerne på del 2 spørsmål 4! Alle svarene skal stå på bloggen hvis dere leter litt, hehe!!  Hadde vært greit med noen tilbakemeldinger angående konkurransen, så vet jeg det til neste gang :) 

Fasite
DEL 2 :   

1) Hvem scoret Larviks mål nummer 10.000 i eliteserien?

Kari Mette Johansen, målet kom 18.november 2006 mot Byåsen! (En del svarte Amanda, hun scoret mål nummer 25.000)

2. Hvor mange røde kort har Tonje Larsen (så nå at jeg hadde linket til feil side, men det står også på bloggen)? 
Tonje har fått 6 røde kort i løpet av sin landslagskarriere. 5 av dem kom i løpet av et år, tre av de fikk hun i VM 1999. Det aller første kortet fikk hun i sin 134. landskamp, mot Polen i 1998! 

 

3. Er det sant at håndballjentene dro på Mc Donalds for å feire OL gullet? 
Det er sant. Tonje Nøstvold og Marit Malm Frafjord hadde vært der etter alle kampene, men tok med seg resten av jentene da OL gullet var sikret. 

4. Hvilke kvinnelige håndballspillere har vunnet OL, EM, VM og Champions League? 
Kari Mette Johansen, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Kristine Lunde - Borgersen, Katrine Lunde Haraldsen, Tonje Larsen og Karoline Dyhre Breivang. 5. Hvem er dette? 


Karoline Dyhre Breivang og Isabel Blanco. 

 

Vinneren...

Vinneren av konkurransen blir kåret litt senere i kveld, når jeg kommer meg hjem :)  

 
Hun tar selvtillitten fra våre beste.

På lagets treninger ber Lunde Haraldsen stadig om å stå bak reserverekka slik at hun får flest mulig skudd på seg. Bøhn er imidlertid litt redd for å slippe til de beste utespillerne sine på den norske målvakten.

- Problemet er at hun tar selvtilliten fra våre beste spillere. De bommer jo mer når Katrine står i mål, sier Bøhn.

Det ungarske laget møter Buducnost Podgorica til kamp nummer to av Champions League-finalen søndag kveld. Bøhns jenter har med seg en 29-27-ledelse fra første kamp til Montenegro.

- Alle som har en keeper på nivå med Katrine, har mulighet til å gå til topps i alle turneringer. Det er kun hun og Cecilie Leganger som har vist samme stabilitet siden 2006, sier Gyør-trener Karl-Erik Bøhn til Fædrelandsvennen. 

Katrine Lunde Haraldsen har stilt keeperkollega Katalin Palinger i skyggen denne sesongen. Et godt eksempel som trekkes fram av Bøhn, er forrige sluttspillskamp i den hjemlige serien. Györ lå under 17-21 ved pause etter at Palinger hadde voktet buret den første halvtimen. Etter hvilen kom den norske stjernemålvakten inn og sørget for at det hele endte med solid Györ-seier.

- Å sammenligne de to målvaktene blir som å sammenlikne Lionel Messi og Arne Larsen Økland. Begge er gode spillere, men den ene er litt bedre enn den andre. Jeg spiller med den målvakten jeg mener er best. Det er ingen som har fått håndballmålet til å virke så lite som Katrine. Jeg ble faktisk overrasket over hvor god hun er da jeg kom til klubben, sier den tidligere Larvik-treneren.

Med sammenlagtseier i søndagens finale vil Lunde Haraldsen ta sin tredje Champions League-tittel. Det er like mange som Cecilie Leganger har.

- Det er ikke nødvendig å prøve å rangere dem. De er de desidert beste målvaktene i verden. Katrine er bedre på distanseskudd, mens Cecilie trolig er litt bedre på nærskudd, sier Bøhn, som faktisk kunne tenkt seg at Lunde Haraldsen noen ganger var litt mindre nøye.

- Jeg hadde ikke brukt for mye energi på en kamp jeg vet vi vinner med ti eller tjue mål, men det blir nok en vane for henne. Jeg er imponert over tiden og engasjementet hun bruker på klubben. Katrine blir aldri mett på titler, sier Bøhn, som er ferdig som trener i den ungarske klubben 19. mai. Da skal han kun konsentrere seg om det ungarske landslaget.

Lunde Haraldsen synes det er gøy å høre at Bøhn skryter av prestasjonene hennes.

- Ja, det er veldig koselig å høre. Jeg føler jeg har spilt bra i det siste, og det er godt å ta med seg inn mot finalen. Når det er sagt, så er dette en ny kamp med nye muligheter, og da hjelper det ikke hva en har gjort før, understreker Kristiansand-jenta.

- Hva tenker du om sjansen til å vinne din tredje Champions League-tittel?

- Det blir tøft. Vi leder med to mål, og slik sett er vi litt på vei. Men jeg håper vi spiller en bedre kamp enn sist, sier 32-åringen. 

Siste sjanse....

I morgen avsluttes konkurransen. Hittil er det ingen som har svart alt rikitg, så det er fortsatt en sjanse. Har du deltatt allerede så kan du dele det med dine venner? Du får bare en sjanse på å svare!! 

DELTA HER 


Ha en fin dag alle sammen :)  

Stille periode...

Hei hei alle dere :) 

Vi går inn i en liten håndballpause nå, i og med at håndballesesongen for kvinnene er over. Gyør (med Heidi og Katrine) spiller siste finale kamp på søndagen + at Haslum møter Elverum i sluttspillfinale. Her er TV programmet for helgen: 

Dag Tid Kamp Lag/Klasse Aktivitet Kanal
Søn 13.05 1800 Elverum - Haslum HK Menn Sluttspillfinale 1 TV2 Sumo
  1900 Buducnost - Györ Kvinner Ch.League finale 2 TV2 Sumo
  2000 Buducnost - Györ Kvinner Ch.League finale 2 TV2 Sport
           
Tirs 15.05 1800 Haslum HK - Elverum Menn Sluttspillfinale 2 TV2 Zebra/Sumo

 

Ellers er det lite å blogge om for tiden, så det kan hende det blir noen dager uten blogging. Neste uke har jeg en ganske stille uke på skolen, to dager på skolebenken, en dag i praksis og to dager fri. Deretter begynner vi med litt eksamner og sånn hvis jeg kommer opp. Vet at jeg skal ha en tverrfaglig eksamen i alle program fagene vi har, ellers håper jeg at jeg er heldig å slipper resten. 

Landslaget begynner OL oppkjøringen 22.mai (- 24.mai), deretter er det ny samling fra 8. - 9. juni før gjengen reiser til Algarve fra 11.juni til 24.juni. Uttaket til OL er den 24.juni, så det blir spennende. Neste kamper de spiller er Scandinavian Open cup i Drammen (gjett hvem som skal dit? :D). De kampene spilles 13-15.juli, men samlinga varer fra 9.juli til 19! OL begynner 27.juli og varer til 13. august :) 


Linka skal være med å kjempe om en plass i OL troppen og forhåpentligvis et nytt OL gull. Holder hun seg skadefri er jeg nesten sikker på at hun blir med til London! 
Hva tror du? 


Er håpet ute for Nora Mørk?

Håndballjentenes OL-forberedelser er i gang. Først skal det være samling på Olympiatoppen i Oslo fra 22. - 24. mai, og så drar Thorir Hergeirsson (bildet) med troppen til Algarve i Portugal og samling fra 8. - 23. juni.

Norges Håndballforbund har tatt ut følgende spillere til ovennevnte aktiviteter: 
 

Nr Navn Klubb Født Kamper/Mål
01 Kari Aalvik Grimsbø Team Esbjerg 04.01.85 096/000
12 Silje Solberg Stabæk Håndball 16.06.90 007/000
16 Katrine Lunde Haraldsen Györ Audi ETO 30.03.80 196/003
02 Mari Molid Byåsen Elite 08.08.90 041/026
03 Karoline Næss Stabæk Håndball 24.07.87 016/007
04 Stine Bredal Oftedal Stabæk Håndball 25.09.91 039/050
05 Ida Alstad Byåsen Elite 13.06.85 064/148
06 Heidi Løke Györ Audi ETO 12.12.82 089/300
07 Tonje Nøstvold Byåsen Elite 07.05.85 157/374
08 Karoline Dyhre Breivang Larvik HK 10.05.80 243/401
09 Kristine Lunde-Borgersen Våg Vipers 30.03.80 161/466
11 Kari Mette Johansen Larvik HK 11.01.79 191/476
13 Marit Malm Frafjord Viborg HK 25.11.85 149/322
15 Charlotte Mordal Issy Paris Hand 17.03.88 006/005
17 Linn Jørum Sulland Larvik HK 15.07.84 109/301
18 Linn Kristin Riegelhuth Koren Larvik HK 01.08.84 199/751
21 Gøril Snorroeggen Team Esbjerg 15.02.85 090/197
22 Amanda Kurtovic Larvik HK 25.07.91 029/064
23 Camilla Herrem Byåsen Elite 08.10.86 105/269

  NB! Ytterligere 1-2 spillere vil bli tatt ut i uke 21 til Algarveaktiviteten.   

Er håpet ute for Nora Mørk ??  Hva tror dere? 


Kari Mette og Camilla er begge med, og Charlotte Mordal som tredje venstrekant. 

Thorir har ikke funnet plass til Linn Gosse, til tross for at hun har hatt en fantastisk sesong for Tertnes. En skuffende Linn snakket med BA, les intervjuet HER

> Hva tenker du om at Linn ikke får sjansen? 

Gratulerer med dagen!

I dag har Isabel Blanco (33 år) og Karoline Dyhre Breivang (32 år) bursdag. HURRA!     
Begge to spiller for Larvik per dags dato.


Karo kom til klubben fra Stabæk i 2005, og har vunnet både Champions League, NM, sluttspill, serien opp til flere ganger. Med landslaget har hun også vunnet alt som kan vinnes, EM, VM og OL. På idrettsgallen i år ble hun kåret til årets lagspiller. Hun hadde en fantstisk 11/12 sesong, og tok rollen som playmaker på strak arm. Tidligere har hun vært spesialisten i forsvar, men spesielt i år har hun også vist seg godt frem i angrep. Hun har som vane å score mål når det gjelder som mest, og er en skikkelig fighter. EM 2004 var hun fantastisk, og blir selvfølgelig husket for den avgjørende scoringen i finalen mot Danmark. Karo debuterte i EM 2000 og skøyt seg inn i nordmennenes hjerter, men på grunn av skader og et år med vraking var hun ikke tilbake før i 04. Etter det har hun vært med i alle mesterskapene, og er den med flest landskamper. 

 

Isabel kom før 11/12 sesongen fra FCM, hun har tidligere spilt for blant annet Tertnes og Aalborg. Isabel har 70 kamper på landslaget, og har vært med på to EM gull. I 2004 ble hun skadet i løpet av mesterskapet og fikk ikke spille finalen. Sommeren 2006 pådro hun seg en korsbåndsskade og fikk ikke spille EM samme år, før VM 07 fikk hun et brudd i hånda og hun ble vraket fra OL troppen. Hun kjempet seg tilbake i EM troppen, og der spilte hun godt. I likhet med Karo er Isabel også en skikkelig fighter på banen. 

 
Elsker å se på Isa etter at hun har scoret!! FIGTHER :D 
  

Rask - raskere - landslagets lynvinger


<3 <3 <3 

 

 

 

Drømmer om å bli keeper trener

Den 37 år gamle håndballkeeperen har lagt bak seg sin andre sesong i Larvik. Etter en karriere som strekker seg over tre tiår, har en av tidenes beste håndballkeepere begynt å tenke på hva hun vil gjøre når tiden som aktiv spiller er over.

Tenker på trenerkarriere

? Jeg må si at det alltid har vært kjekt å være trener for unge. Og spesielt når jeg ser de ivrige målvaktene, merker jeg at det blir litt ekstra tent på tanken.

I dag var hun i Bergen for å promotere boken «Håndballgleder i vest», som forteller historien om håndballen i Legangers hjemfylke Hordaland. Leganger er viet god plass i boken, og under lanseringen prøvde hun seg som instruktør og trener for unge håndballtalent.

Det var en rolle Larvik-keeperen likte seg godt i.

? Jeg tror ikke jeg hadde vært så flink som generell trener. Men jeg interesserer meg veldig for keeperarbeid, og det er noe jeg har mange spennende tanker om, sier Leganger til NRK.no.

Cecilie Leganger og barn (Foto: Hanne Hagen Rotnes/NRK) 

Nå er hun er ikke lenger selv i tvil: Tiden mellom målstengene nærmer seg definitivt slutten ? etter en fantastisk karriere.

Lysluggen fra Fyllingsdalen debuterte som landslagskeeper allerede i 1993, 17 år gammel. Samme året var hun med i VM som 18-åring, og kom hjem med bronse og titlene verdens beste keeper og VMs beste spiller.

Siden har hun vært i flere klubber i Danmark, i Slovenia og blitt kåret til beste målvakt i ytterligere fire internasjonale mesterskap. Siden 2002 har hun vært beste keeper i Danmark og Norge hele åtte ganger ? tronet med kåringen tidenes beste norske kvinnelige håndballspiller i 2008.

Cecilie Leganger (Foto: ROBERT ATANASOVSKI/AFP)

EUROPA-GULL: Leganger jubler for gull i Champions League med Slagelse i 2005. Mesterligaen har vært keeperens viktigste motivasjon de siste årene.

Foto: ROBERT ATANASOVSKI/AFP

? Jeg syns jeg har holdt på mye lenger enn jeg selv hadde trodd jeg kom til å gjøre. Nå har en avtale med Larvik om å ta noen måneder av gangen. Men jeg er definitivt i avslutningen av min karriere, sier 37-åringen.

Savnet lenge på landslaget

Ett av de største høydepunktene var Champions League-gullet med Larvik for ett år siden.

? Drømmen om gull i Champions League er det som har drevet meg i mange år, sier Leganger.

Det norske landslaget har savnet henne helt siden hun spilte sin siste landslagskamp i 2004. Avgjørelsen om å ta medisinstudie ved siden av jobben som håndballspiller har vært en av de viktigste grunnene til at hun har sagt nei hver gang spørsmålet om retur har dukket opp.

Det skjedde senest i vinter.

? Mange ganger har jeg vurdert det seriøst på nytt. Men jeg har vel funnet ut at det har vært godt for meg å takke nei.

? Nå er jeg 37 år gammel, og det er ikke like gøy å bo i en bag lenger, slik man gjorde når man var 17 år satset alt. Samtidig syns jeg jo at det er god grunn til å slippe til yngre krefter, sånn som Katrine Lunde Haraldsen, som har gjort en strålende jobb på landslaget, sier Leganger.

Drømmer om å hjelpe unge

I dag bor hun på Radøy, nord for Bergen, og pendler til håndballtilværelsen i Larvik. Når hun snart er ferdig på legestudiet her i vest, blir håndballen definitivt satt på vent.

? Jeg har ikke lyst å gå ut i turnus og samtidig holde på med håndballen. Da vil jeg ha fullt fokus på det.

Men før den tid har verdens beste keeper fremdeles noen kamper igjen i Larvik-drakt. Så venter kanskje en trenerkarriere om ikke mange år?

? Det er i hvert fall en drøm jeg har. Jeg vil hjelpe til på sidelinjen på sikt, og kanskje spesielt jobbe opp mot unge talenter, sier Leganger. 

//nrk.no 

Gratulerer med dagen :)

I dag har Tonje Nøstvold bursdag :) Gratulerer så mye med dagen!! 

 
OL gull i 2008

Tonje er en av de som har vunnet alt med landslaget, både OL, EM og nå nylig VM.  Debuten kom i 2005, og Tonje har spilt alle mesterskapene siden! Hun er en fantastisk straffeskyter og har et veldig godt skudd. Nøstvold er en av de venstrehendte på landslaget sammen med Amanda, Nora, Linka og Linn. Det er hard kamp om plassene, og vi får se om det blir et nytt OL for Tonje denne sommeren. :) Tonje kom til Byåsen før forrige sesong (11/12), og spilte for FCM fra 2008-2011. Hun spilte for sin nåværende klubb før hun gikk til FCM også, fra 2005 - 2008.  Hundvåg og Sola har også vært heldige å hatt Nøstvold på laget! 


Den norske FCM gjengen. Isa, Katja og Gro spiller nå for Larvik, mens Tonje er i Byåsen.  
Tonje Nøstvold er vel mest kjent for denne: 


Hun satte inn 7 av 7 straffer i EM finalen 2008!! 

1 år siden :- )

Hello alle lesere! 

Nå er det faktisk et år siden jeg tok turen til Arena Larvik for aller første gang, for å se på min 3. Larvik kamp. Hadde vært å sett på dem både i Oslo Spektrum og i Nadderudhallen før jeg dro til deres hjemmearena.

Champions Leauge finale. Ny publikumsrekord. Stemning. Sol. Seier. Fantastiske spillere. Larvik HK. HERLIG!!!  Bare for å beskrive turen med noen ord :) Kamera mitt var ikke like bra den gangen, siden jeg ikke hadde linse.. men det ble da noen minner fra denne kampen også:  

 


Helt klart en av de kampene jeg husker best, fantastisk opplevelse! 


 

Konkurranse.

Da skal jeg sette i gang denne konkurransen, og premien(e) har noe med Larvik HK å gjøre! Har funnet litt ting som jeg kan gi bort til dere lesere, men det er hemmelig frem til konkurransen er over :) 

Konkurransen går ut på: 

DEL1: Dele facebooksiden min med dine venner på facebook eller på din blogg. Link til innlegget på bloggen hvis du velger dette alternativet! (Må jo gjøre noe for å få litt flere lesere, haha :D). Har du ikke blogg/facebook så gå det greit, men regner med at de fleste har en av delene! 

Så har jeg valgt lage noen spørsmål dere skal svare på og et ''gjett hvem'' bilde, som del 2. 

DEL 2: 
1. Hvem scoret Larviks mål nummer 10.000 i eliteserien? 
2. Hvor mange røde kort har Tonje fått i løpet av sin landslagskarriere?  (Tips: Se HER
3. Er det sant at håndballjentene dro på Mc Donalds for å feire da de vant OL i 2008?  
4. Hvilke kvinnelige spillere har vunnet både Champions League, OL, EM, og VM ? 

5. Hvem er dette?

Du finner alle svar på bloggen, eller så går det også ann å søke på google.no. Jeg kommer til å gjøre sånn at kommentarene ikke synes mens konkurransen forgår, så alle svarene blir lagt ut når den er over. Konkurransen avsluttes 13.mai klokken 18.00!!! 

Jeg vil bare si i fra at blogg.no har problemer, og jeg sliter litt med å få logget meg inn til tider. Så da er det vanskelig å få blogget så mye, bare så dere vet det :) 

 LYKKE TIL!! :) 

Vant 29-27

Gyør vant første Champions League finale 29-27, beklager at jeg ikke sa i fra at den gikk på TV! Eller den gikk på TV2 sport 2, vet ikke om hvor mange som har den kanalen! Returkampen går neste helg, mer info kommer! Jeg har vært i farta siden 09.00 i dag, har vært i konfirmasjon. Derfor har det vært lite blogging!

I morgen blir det konkurranse, så følg med :- ) Vi blogges!

 
Gørbitz scoret 12 mål i dag, mens Løke satte inn 4!  

Har vunnet 15 av 16

Heidi Løke (bildet) kan oppnå en av tidenes samlinger av titler.


 

Jakten på neste tittel starter i helgen med første av to finaler i Champions League mot Buducnost.

Videre står sluttspillet i Ungarn på menyen, før de norske håndballjentene samles for å kjempe om OL- og EM-gull senere i år.

Går alt Heidi Løkes vei, kan hun ved utgangen av 2012 smykke seg med 15 av 16 mulige titler siden 2009.

Finalespillet i Champions League starter med hjemmekamp for Györ 5.mai kl 1715.

Det vil si, hjemmekamp på nøytral bane. For oppgjøret er lagt til Veszprem, cirka en times kjøring fra Gÿor.

Og mens hjemmebanen i Gÿor får betegnelsen "gymsal" fra lagets trener, norske Karl Erik Bøhn, får arenaen i Veszprem de beste skussmål.

- Verdens beste håndballhall med plass til nesten 6000 tilskuere. Det er tribuner tett inn til banen hele veien rundt, og det blir et vanvittig trøkk der inne, sier Bøhn til Dagbladet.no.

Ny headerBle photoscape bilde denne gangen, siden jeg ikke har photoshop per dags dato.Nora og Thea ble månedens spillere som dere ser :) 

Konkurransen skal jeg prøve å få fikset til søndagen, også får vi se hvor lenge den varer! Du kan komme med forslag til hvordan konkurranse HER.

Konkurranse.... hva ?

Skal sette i gang en konkurranse denne uken, men sliter litt med å finne ut åssen! Hadde satt pris på noen forslag :) 

  

Før har jeg hatt ''gjett hvem''(bilde er fra en tidligere konkurranse)  + litt spm. Se forrige konkurranse her: http://larvikognorge.blogg.no/1315482788_konkurransen.html

Månedens spillere

facebook var det Nora Mørk (med 19 stemmer) og Camilla/Linn (11 stemmer) som ble Månedens spillere. Mens her på bloggen fikk Thea (4 stemmer) og Nora/Linka (2 stemmer) flest. Derfor blir det Tvillingene Nora og Thea Mørk som ble månedens spillere denne gangen (siden Thea fikk flest her og Nora flest stemmer på face). Skal få fikset header så fort som mulige (før uka er over ihvertfall). 


Morro at Nora er tilbake, og at Thea har gjort det så bra =) 

Utsatt!!

Jeg utsetter avstemningen på Månedens spiller i et par timer, siden jeg skal bort nå. 

Så dere kan stemme helt til 18.00, og det kan dere gjøre HER 

Hvil i fred.

Alexander Dale Oen har gått bort, bare 26 år gammel. Ufattelig trist!  Hvil i fred, Alexander. Dette har ingenting med håndballen å gjøre, men idretten generelt.  

Har egentlig aldri sett så mye på svømming, men fikk jo med meg gullet etter 22.juli. Jeg har jo selvfølgelig hørt om han, og vet at han er en fantastisk svømmer. Fulgte jo med på Idrettsgallen, der han fikk ''Utøvernes pris'' og ble kåret til ''Årets mannlige utøver''. 
At noen skal gå bort så tidlig er bare meningsløst, uff det er så trist!

  
Hvil i fred!