juni 2013

Blir til 2016

Da er det klart at Nora Mørk har kontrakt med Larvik til 2016, altså i tre sesonger til. Dette liker vi :) 
Larvikhk.no skriver følgende: 

Sportssjef og hovedtrener Ole Gustav Gjekstad er naturlig nok fornøyd med signeringen.

-Som alle vet har Nora slitt voldsomt med skader de siste to årene og vi er utrolig glade for at det nå endelig går rette veien for henne. Det vi fikk se i slutten av sesongen når hun gjorde come back var veldig bra etter så langt fravær.  Det er utrolig mye ball i den jenta, og etter sesongen har det fortsatt å gå fremover.  Hun hadde en sesong igjen av den forrige kontrakten, men vi følte at tidspunktet var riktig nå med tanke på fremtiden.  Hun blir viktig for oss i årene som kommer.

Nora selv er også godt fornøyd med valget hun har tatt.

-I den situasjonen jeg har vært i føles dette veldig trygt og godt, og jeg trives veldig bra i Larvik. Jeg er i den beste klubben jeg kan være i med tanke på de ambisjonene jeg har på håndballbanen. Det er veldig mye jeg har lyst til å vinne med klubben, og det her jeg føler  at jeg har de beste mulighetene til å oppnå målet om  å spille OL i Rio i 2016. Helsemessig har fremgangen fortsatt etter at sesongen var slutt og jeg gleder meg allerede til sesongstart i september.

Foto: larvikognorge.blogg.no (skriv dette under bilde hvis du låner det) 


Andre gode nyheter er at Kari Aalvik Grimsbø har fått en sønn, han kom til verden 06.06.2013. Gratulerer så mye!!! 

Thorir har innkalt til ny samling, du kan se hvem som blir med HER -
Tre Larvikspillere står over pågrunn av totalbelastningen (Linka, Karo og Linn), mens Anja Edin og Thea Mørk har fått en plass i troppen. Kristine Lunde -Borgersen, Camilla Herrem, Karoline Næss, Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic står også over. 
 

Ny bursdag :)


Denne gangen er det Sara Breistøl som fyller år :) Hun la opp etter denne sesongen etter mange år i Larvik Håndballklubb. 


Hurra :)

Linn Gossé har bursdag i dag :) Gratulerer!! 


Hun fikk sjansen til å spille sitt første mesterskap for Norge i fjorårets EM og spilte et godt mesterskap. Det blir spennende å se om hun får bli med i det neste, for konkurransen er hard på venstre kant. Ingen tvil om at Linn er god nok til å spille på landslaget, hun er en veldig god håndballspiller. :- )  Til daglig spiller Linn i Tertnes
 

Sesongens beste landslagsspiller

Ble litt senere enn planlagt, men sånn er det når jeg har sommerferie. Sesongens landslagsspiller skal kåres og det har vært litt vanskelig å ta ut de fem beste. Rett og slett fordi noen bare spilte OL og andre bare spilte EM, i  tillegg har flere droppet treningsturneringene og lignende. Så det kan derfor hende noen synes de nominerte er litt ''urettferdige'', men sånn får det bare være nå. Det blir en liten blanding av nye og gamle.. Sesongens regnes fra Scandinavian Open som var i juli i fjor og til 31.mai. Jeg ser på det de har gjort på landslaget og ikke på klubblaget :) 

Her kommer de fem nominerte er: 

Linn - Kristin Riegelhuth Koren - Var Norges beste under OL med en treffprosent på 79, ingen var bedre. Spilte også et stabilt EM og har vært god i de kampene hun har spilt i år.

Stine Bredal Oftedal - Kom ikke med til OL og spilte lite i EM. Allikvel gjorde hun gode innhopp når hun først kom inn. Har også fått mer ansvar nå som de mer rutinerte har vært borte, og jeg vil si at hun har gjort en godkjent jobb der. Vi må tenke på at Stine Bredal Oftedal er ung enda og hun kommer til å vokse mer med oppgaven. 

Veronica Kristiansen - 
En av Norges nykommere som virkelig gjorde en god debut for landslaget. Hun er uredd, rask, setter finter og er ikke redd for å gå på mål. Jeg tror vi ser denne jenta i VM troppen for det hun har vist hittil er mer enn bra nok. 

Kari Aalvik Grimsbø - 
Jeg synes det blir veldig vanskelig å unngå henne tiltross for at hun bare spilte OL. Hadde det ikke vært for henne så hadde det sett dårlig ut med OL finalen blant annet, hun var virkelig med på å snu kampen i kvartfinalen. Kari ble vel mer eller mindre Norges helt under mesterskapet og satte Katrine litt i skyggen. Hun ble gravid etter OL, men jeg er nesten sikker på at hun hadde fortsatt i samme retning hvis hun ikke hadde blitt det. 

Den siste plassen er jeg utrolig usikker på for vi har flere som fortjener den. Anja blant annet ble EMs mest verdifulle, Ida Alstad har vært stabil og spesielt en viktig forsvarsbrikke + hennes gode EM finale og Katrine Lunde Haraldsen hentet seg godt inn igjen etter et dårlig OL.  

Går for Katrine Lunde -  Rett og slett fordi hun er en matchvinner og en fighter. Hun hadde en down i OL, men da var vi heldige å ha Kari som viste seg frem. Under EM ble Katrine ''alene'' med ansvaret, i og med at vi ''bare'' hadde med en debutant. For all del, Silje er ikke dårlig, men har for lite erfaring til å stå med ansvaret. Måten Katrine kommer tilbake under EM synes jeg det står respekt av. Hun er en klassekeeper, sånn er det bare :) 
Jeg synes det er vanskelig å nominere noen, men jeg har gjort et forsøk :)  Så nå er det bare å stemme i vei, alle sammen. Avstemninga avsluttes 2.juli klokken 23.59 :)  

Har blitt mamma

 

Tine Rustad Kristiansen og hennes forlovede Tom Albertsen ble onsdag foreldre til en velskapt liten gutt. Alt står bra til med mor og lille Theo etter fødselen. Larvik Håndballklubb gratulerer de nybakte foreldrene, og vi ser frem til å få besøk av familien når tiden er moden for det. -Dette er kjempestort, vi er veldig stolte og koser oss masse med vår lille Theo. Alt står bra til med alle tre, forteller Tine. Nå skal Tine konsentrere seg om sin nye rolle som mor- håndballspill havner i andre rekke den nærmeste tiden.

Gratulerer så mye, Tine :)  


Sesongoppkjøringen har smått startet for de andre, bortsett fra landslagsspillerne. Se video her: 

Gro Hammerseng er ute med skade, men er tilbake etter fellesferien :) 

Sesongens beste spiller ble:

*Trommevirvel* 


Foto: op.no


GRO HAMMERSENG :D  

I morgen skal jeg fikse en avstemning for årets landslagsspiller!! 

 

Siste sjanse til å stemme...

Det er nå siste sjanse til å stemme på årets Larvikspiller, avstemningen avsluttes i morgen 23.59 :) Etter det skal jeg lage en avstemning på landslagsspillerne!  

Trykk på bilde for å komme til avstemningen: 

VM gruppene er klare

Norge kom i en rimelig enkel gruppe spør du meg, det er nok ingen tvil om at de går videre til 1/8 delsfinalen!! Det eneste lag som kan gi Norge ordentlig match og kanskje vinne over de er Spania. I 1/8 delsfinalen møter de et av lagene i gruppe D!! 

Beograd Ni?

Zrenjanin

Novi Sad

A

B

C

D

Montenegro

Danmark

Norge

Ungarn

Nederland

Brasil

Polen

Tyskland

Frankrike

Serbia

Angola

Romania

Sør-Korea

Kina

Spania

Tsjekkia

Dem rep Kongo

Japan

Argentina

Tunisia

Den dominikanske rep.

Algerie

Paraguay

Australia

Hurra hurra :D


I dag har Ida Alstad bursdag, hurra :) 

Ida har spilt hele sin karriere i Byåsen, men nå har hun skiftet beite. Det blir Team Tvis Holstebro som får æren av å ha henne på laget :) Hun sa til Dagbladet tidligere i år at hun ville forlate norsk håndball for å utvikle seg og bli bedre til OL i Rio. Ikke dumt det! 

Ingen glemmer hennes fantastiske kamp i EM finalen mot Montengro i fjor. Ida sørget for å holde Norge inne i kampen og sikret blant annet ekstraomgangene, det endte vel med 10 mål for hennes del i den kampen. 

Jeg ønsker Ida lykke til i Danmark og gleder meg til å se henne fremover :) 


Må også minne dere på å stemme på ÅRETS LARVIKSSPILLER // Vote for the best Larvik player this season!!  

Ute før de har startet

Denne helgen har de siste avgjørende play- off kampene blitt spilt og det er klart hvem som får spille VM i desember og ikke. Det som er mest sjokkerende er at både Sverige og Russland er ute før det hele har startet. 

Russland har spilt alle EM og VM siden 1973, men denne gangen ble det satt en stopper på det. Nederland tok en overraskende seier over den tidligere regjerende verdensmesteren. Det skal sies at Russland vant 27-26 på bortebane, men på hjemmebane (av alle steder) gikk de på et 33-21 tap. Det vil si at Nederland er klare for VM i Serbia. Hvem hadde trodd det? Russland har vunndet VM hele 4 ganger, i 2001,2005, 2007 og 2009. Det begynte å gå nedover i EM 2010, der de endte på en 7.plass. Det ble etterfulgt med en 6. og 7.plass i de påfølgende mesterskapene. 
Sverige vant senest i 2010 EM sølv og har vært et lag å regne med de siste årene. Denne gangen må de bli igjen hjemme etter å blitt slått av Polen! 

Fra Europa er disse lagene med i VM: Norge,Makedonia,Serbia, Ungarn,Spania,Frankrike, Polen,Romania, Nederland, Danmark, Tjekkia,Tyskland
Fra Asia:  Kina, Japan og Sør-Korea
Amerika: Brasil, Argentina, Paraguay, Den Dominanske Republikk
Afrika: Angola, Kongo, Algerie, Tunisa
og Australia

Det er jo ingen tvil om at de lagene som vanligvis ikke er med i EM er en smule svakere enn Norge blant annet. Det blir enkle seiere mot flere lag, noe som ikke er en like stor fordel alltid. Norge kan jo ende opp med flere av de såkalte ''svake'' lagene i gruppespillet. Det vil si at de ikke får like god matching og kan få en smekk i et eventuelt mellomspill eller hvordan det er i VM. Kan hende de går rett til 1/8 finale og da er de jo vinn eller forsvinn. Nå skal det sies at Norge har kommet godt ut av det i tidligere mesterskap, så jeg ser ingen grunn til at det blir noe endring på det nå. Men man vet jo aldri. Australia blant annet har havnet på siste plass i hvert mesterskap og Kongo og Algerie er vel kanskje ikke noen trussel. Kina havnet på en sisteplass i Norges gruppe i fjor, så heller ikke de er et lag vi kan regne med.

Sør-Korea er et sterkt lag, men det er ingen tvil om at de satser mest på OL. Allikvel er det er lag vi skal passe oss for, de spiller på en helt annet måte enn Norge. Vi har slitt mot de flere ganger tidligere! Serbia viste at de er et lag å regne med, spesielt på hjemmebane, endte med en 4,plass i fjorårets EM. Ungarn er et sterkt lag som endte på en 3.plass i EM, men ble allikvel slått 30-19 av Norge. Frankrike og Spania er også to lag som skal regnes med i toppen. Danmark holdt på å slå oss under OL i fjor, og kom på 5.plass i EM. Kan være en trussel, men Norge har hatt overtaket en god stund i avgjørende kamper. Romania har også vist seg å være et sterkt lag og det har blitt flere tøffe matcher mot dem. Brasil viste under VM 2011 på hjemmebane at de er et tøft lag, samme gjorde de i OL 2012. De ledet over Norge til pause i kvartfinalen, men etter det sviktet det totalt og de gikk på en smell. Kan allikevel regnes som et sterkt lag og en liten trussel. Tiltross for at Nederland slo Russland og Polen slo Sverige, så tror ikke jeg de er Norges største trussel.  Montenegro er ihvertfall et lag vi skal passe oss for. Det har vært jevnte og tette kamper mot dette lag i de tre siste mesterskapene. Under VM 2011 ble de slått 28-27 i gruppespillet. Montenegro debuterte da i VM og kom på en 10.plass totalt. Under OL 2012 møttes lagene i finalen og Norge fikk gullet etter en 26-23 seier. Montenegro fikk revansje under EM samme år og vant 34-31. Det skal sies at de ble to ekstra omganger og Norge ble kjørt fra i siste ekstra omgang. En sterk prestasjon av Montenegro!! 

Dette ble en liten vurdering av de sterkeste lagene etter min mening. Det er fortsatt lenge igjen til mesterskap og alt kan skje før den tid. Vi vet heller ikke hvordan Norges tropp til VM ser ut enda, blant annet er vår kaptein Marit Malm Frafjord usikker frem mot mesterskapet. Hun måtte operere skulderen tidligere i år og det kan ta opptil 6 måneder før den er bra igjen. Det skal sies at Thorir har prøvd ut flere nye jenter de siste halvåret og det har sett veldig bra ut. Det er ca 6 måneder til åpningskampene i mesterskapet :)  

 
Det blir ingen gjensyn med Sverige (øverst til venstre) og Russland (øverst til høyre),
men det blir nok noen harde matcher mot Brasil (midten øverst), Montengro (nederst, venstre) og Ungarn. 
Det spørs jo selvfølgelig hvem Norge møter i gruppespill, osv da!! 

 

Sesongens beste Larvik spiller

Sesongen er for lengst over og nå er det på tide å kåre sesongens beste LHK spiller. Det er opp til dere å velge ut i fra de fem nominerte som jeg har valgt ut. 

1. Gro Hammerseng - Med unntak av finalen i CL har hun hatt en god sesong for Larvik og vært meget stabil hele veien. Det har vært få svake kamper! Hun er en bauta i forsvar og er giftig fremover! 
2. Anja Edin - Litt opp og ned noen ganger, men alt i alt har hun hatt en god 1.sesong for Larvik. Spesielt før jul var hun veldig god!!
3. Cecilie Leganger - Tiltross for at hun bare spiller CL + noen kamper mot slutten har hun vært en viktig brikke  for klubben. Det hadde ikke blitt CL finale uten denne jenta på laget, best når det gjelder!
4. Thea Mørk - Har fått mye tillitt denne sesongen pågrunn av Kari Mettes skade og graviditet. Thea har vist seg mye mer frem og hatt en veldig god sesong. Morro å se at hun gjør det så bra :) 
5. Isabel Blanco - En fighter som aldri gir seg, og jeg mener hun har vært den mest stabile hele sesongen. Hun skaffer straffer, scorer masse mål og står godt bakover!! 

Dere kan kun stemme på EN spiller. Avstemningen foregår frem til 19.juni klokken 23.59 :) 
Det kommer en avstemning om landslagsspillerne etter at denne avstemningen er ferdig også!! 

 

Månedens spillere MAI

Månedensspillere ble denne gangen Katrine Lunde Harladsen og Nora Mørk :) Hurra.  

Katrine vant CL gull tidligere i mai og var veldig avgjørende for Gyør. Nora Mørk gjorde comeback etter en lengre tid med skade, og selv med begrenset spilletid har hun gjort det veldig bra!