juli 2011

Enda en smell?

Det ser dessverre ut som om vi går på enda en smell mot Frankrike. Vi ligger under hele 22-17, og det er ca 10 minutter igjen av kampen.Edit: Vi tapte 29-19!!! Selvfølgelig er det ikke gøy at vi taper, men jeg tror dette endrer seg når vi får tilbake 8 av spillerne fra EM. For dere som ikke har sett det tidligere så mangler vi Nora Mørk, Kari Mette Johansen, Tine Stange, Linn Jørum Sulland, Heidi Løke, Katrine Lunde Haraldsen, Kari Aalvik Grimsbø og Tonje Larsen fra EM troppen. Disse er opptatt med enten oppkjøring til sesongen eller er i opptrening/rehabilitering. + at Kristine Lunde Borgersen snart er tilbake igjen etter fødsel. Gro har takket nei, og Katja Nyberg vet jeg ikke hva som skjer med. Ser kanskje ikke ut som hun er klar til VM!? Er ikke helt sikker. 

Mot Frankrike har vi hele 8 stykker som har mindre enn 10 landskamper, det sier vel sitt. Noen har ikke like mye rutine, og det er derfor sikkert litt vanskelig å finne en god rytme i spillet. Sikkert litt uvant for flere, noe som også fører til usikkerhet. Heldigvis er dette bare en treningskamp, derfor er det viktig å finne ut hva som funker og ikke. 

Kommer tilbake med resultatet i kveld, nå skal jeg spille fotballkamp her i Syden. Det er de aktivitetslederne mot gjestene, blir sikkert gøy! 


Tonje, Gro, Gøril og Kristine etter en seier mot Frankrike under OL :) 

Tine og TineIkke godkjent for Champions Leauge spill?

Jeg så på Larvik sin fanside på nettet at Arena Larvik ikke var godkjent for Champions Leauge spiller lenger, fordi lyset var for ujevnt og gulvet ikke var blått? Dette blir da veldig merkelig. Mange begynte selvfølgelig å kommentere og under skriver Larvik Håndballklubb: He, he! Cecilie Leganger spilte Champions Leauge- finalen i Spania med sola i øynene. Den hallen var godkjent... Der var det også klokker uten utvisningstider.  

Det sto også noe om dette i Østlandsposten i følge en på vgd.no og det kan være fare for at LHK ikke får spille CL i sin egen storstue som åpnet i 2009. 

> Hva tenker du om dette? 

 

Det ble....

... dessverre tap for håndballjentene våres i dag. 

Dette sto på handball.no: 
De norske Håndballjentene er i disse dager i Frankrike for å spille to landskamper der. I den første ble det solid fransk seier med 29-18 etter ledelse 12-7 til pause. Ingrid Ødegård (bildet) sto en god kamp i målet for Norge.

Det var et godt fransk lag som inviterte til kampen som ble spilt i Toulon foran cirka 700 tilskuere. Landslagstrener Mia Hermansson Högdahl gir jentene godkjent i det etablerte forsvarsarbeidet, men var ikke så fornøyd med jentenes angrepsspill.
- Vi var ikke nøyaktige nok i angrep i dag og hadde over 20 tekniske feil. Det utnyttet de franske jentene med raske kontringer. Så vi ble rett og slett slått med det spillet vi selv pleier å være gode på, oppsummerte hun etter kampen.

 
Camilla tricket inn ballen i mål mot Frankrike under EM, i dagens kamp spilte hun seg til godkjent! 


Ingrid Ødegård fikk godkjent av treneren, det samme gjorde Camilla Herrem.
- Ingrid sto en bra kamp i dag, og Camilla løp og er rask i beina, roser Mia og legger til at Frankrike har et svært spennende lag på gang med mange fine spilletyper.

Søndag møtes lagene til ny kamp. Frem til da forbereder det norske laget seg på vanlig vis med analyse av dagens kamp, og fokusområder til søndagens oppgjør. Kampen spilles kl 18.30 i Nimes.

---

Kampfakta
Frankrike - Norge 29 - 18 (12-7)
Toulon, Frankrike
Ca 700 tilskuere

Norske målscorere: Camilla Herrem 4, Gøril Snorroeggen 4, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 3, Ida Alstad 2, Amanda Kurtovic 2, Marit Malm Frafjord 1, Stine Bredal Oftedal 1, Sanna Solberg 1.

Toppscorer Frankrike: Paule Baudoin, 6 mål.

Utvisninger: Frankrike 3x2 min,. Norge 2x3min.

 ------------------------

Morsomt at Gøril scoret 4 mål i sin comeback kamp. Linka har nå fått etternavnet Koren, etter at hun giftet seg tidligere i sommer. Ser ut som om hun har tatt bort ''Ullevoldsæter'' (random). Kamp

Nå har håndballjentene akkuratt spilt kamp mot Frankrike. Resultatet er fortsatt usikkert, men jeg regner med at det kommer i løpet av kvelden :) Håper selvfølgelig på seier, men vi mangler ganske mange sentrale spillere så jeg tror kanskje vi har gått på et lite tap? Begge første keeperne våre mangler, og det har faktisk veldig mye å si. Jaja, vi får vente å se. 

> Tror du Norge har tapt eller vunnet? 


Her er jentene etter Frankrike seieren i EM!


 

Marit og Linn
Raskere enn lynet!

Visste du noe? 

- Under EM kampen mot Ungarn 2008 startet Kari Mette 5 m bak Anita Görbitz på en kontring, men klarte allikevel å løpe i fra henne. 


KMJ løp raskere enn Anita og satte ballen sikkert bak Katalin Palinger

- Katrine vil helst spiller kamper med ørepynt, og sa selv under EM 2010 at det pleide å gå greit hvis hun smilte pent til dommeren.(Hun sa det med et smil om munnen så klart) 
- Marit M. Frafjord og Katrine Lunde Haraldsen alltid roper: ''Kom igjen Katrine/Marit'' før kampene. Eller vet ikke om det er hver kamp, men jeg har ihvertfall sett at de gjør det ofte! 
Mari og Tonje

''Jeg trodde jeg skulle kvele Karo''

Visste du at? 

- Gutta i ''The Julekalender'' var vaskedamer under en kamp med Byåsen, og en av de sto på en stol som knakk. Dette fikk Camilla med seg, og hun lo resten av kampen. Hun var glad for at hun ikke fitt et utspill på kanten akkurat da, for hun hadde ikke klart å tatt den i mot i følge henne selv.


Det er ikke ofte vi ser Camilla Herrem sur! 

-  Da Norge vant 32-31 over Sør Korea i Worldcup 2007, sa Marit etter kampen at ''hun trodde hun skulle kvele Karo'' Dette var fordi både Karo og Linka gjorde dumme tekniske valg i sluttminuttene i kampen, noe som kunne ha ført til tap.  Dette er ikke noe du hører ofta fra den tidligere landslagsjefen.

Karo og Marit er som regel alltid gode venner, og det er ikke ofte Marit blir så sint! 

  - Marit Breivk så at Linn Sulland kunne bli en landslagsspiller allerede som 11 åring? 

Marit så tidlig at Linn Jørum Sulland var et stort talent

 

Landslagssamling og forfall

I går møtte håndballjentene opp for samling med landslaget i Frankrike.. Det er nå også klart at begge Gyør spillerne (Heidi Løke og Katrine Lunde Haraldsen) har meldt forfall. Inn kommer Pernille Wibe og Emily Stang Sando! Det står ikke noe om hvorfor de har meldt forfall, kan hende de har begynt oppkjøringa til neste sesong? Noen som vet? Edit: De har begynt oppkjøringen, skrev jo at Heidi hadde gitt Gyør treningssjokk for noen dager siden.Bare jeg som ikke tenkte noe over det, takk Mylli :) 
I tillegg står Kari Mette Johansen, Tonje Larsen, Nora Mørk, Kari Aalvik Grimsbø, Linn Jørum Sulland, Tine Stange og Kristine Lunde-Borgersen over samlingen. Gro Hammerseng har også takket nei til VM, og Katja er fortsatt skadet!? 
Du kan se resten av troppen her: http://www.handball.no/p1.asp?p=32264

Det skal spilles to kamper mot Frankrike, en fredag 29.07 og søndag 31.07. Kampene går så vidt jeg vet ikke på tv, men kan se om det kanskje går ann å se de på nettet!? Det pleier noen ganger  funke ihvertfall, eller så skal jeg isåfall prøve å få tak i resultatet av kampene :) Tror kanskje ikke det blir like godt resultat i denne kampen som åpningskampen i EM.

De siste 5 kampene mot Frankrike har endt slik: 
21.04.2011 Frankrike mot Norge 22-18
07.12.2010 Norge mot Frankrike 33-22
22.09.2009 Frankrike mot Norge 24-29
07.03.2009 Frankrike mot Norge 17-22 
05.03.2009 Frankrike mot Norge 23-21
= 3 seiere og 2 tap  

 
Sentrale spillere som Tonje Larsen, Kari Mette Johansen og Heidi Løke mangler mot Frankrike. 


Norge må også klare seg uten 1. og 2.valget (Katringe  - Kari) på keeperplassen under samlingen. 


Begge landslagskapteiene blir hjemme, den ene har takket nei og den andre driver med opptrening etter fødsel. 

 

Hva tror du resultatet blir i disse to kampene? 

Kari og IdaGratulerer med dagen, Amanda!

I dag har Amanda Kurtovic bursdag og hun fyller 20 år. Gratulerer til henne! 

Amanda skrev en kontrakt med Larvik i fjor, men valgte å gå til Byåsen da sesongen begynte Grunnen var at Linka også skrev under for klubben, og da følte Amanda at de ikke hadde plass til henne. Det endte allikvel med at hun gikk over til Larvik igjen i januar i år. 

Hun har også bidratt til at juniorlaget vant EM i 2009, der kom hun også på all star team sammen med Nora Mørk.

 

Skal du gå i fakkeltog?

Klokken 18.00 i dag blir det arrangert flere Fakkeltog rundt omkring i landet for å vise støtte og medfølelse for ofrene i Oslo og på Utøya. 

Larvik Håndballklubb skriver følgende på sin side: 

''Larvik Håndballklubb ønsker å vise støtte og medfølelse med ofrene på Utøya og i Oslo og oppfordrer alle tillitsvalgte, supportere, samarbeidspartnere, ansatte, medlemmer og alle håndballvenner til å støtt opp om fakkeltoget fra Torget i Larvik i morgen, mandag, kl 18.00.''  

Jeg vil veldig gjerne delta i fakkeltog der hvor jeg bor, men siden jeg er i Syden er det umulig.. Dessverre :( Dette har enda ikke gått helt opp for meg rett og slett fordi det har vært så langt unna. Har fulgt med på nettaviser selvfølgelig, men jeg klarer allikevel ikke helt å forstå at dette har skjedd i Norge enda. Tror situasjonen hadde vært litt annerledes hvis jeg hadde vært hjemme! Allikevel er jeg med i tankene, mens forhåpentligvis dere går i tog. Jeg anbefaler dere ihvertfall til å gjøre det hvis dere har mulighet. 

> Skal du gå i fakkeltog? 

  
Bildet er tatt fra VG!  

Norges supertvillinger


10 raske med Linn Jørum Sulland

Navn: Linn Jørum Sulland
Posisjon på banen: Høyre back
Fødselsdato: 15.07.1984
Draktnummer: 15

 1. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
Korsvoll

2. Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Fotball og friidrett

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Studerer eller koser meg med venner og familie

4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Klovner i kamp :) 

5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Tren mye, ha det gøy og hat å tape!

6. Største opplevelse på håndballbanen?
CL gull og EM gull

7. Hvilken spiller liker du minst å spille mot? 
Tonje Larsen 

 8. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Ernæringsfysiolog håper jeg!

9. Har du noen ritualer du må gjøre før hver kamp? 
Nei, ikke noe spess :) 

10. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball?  
Flere forskjelligeKilde: Larvikhk

Melding fra Larvik HK

Larvik Håndballklubb vil uttrykke medfølelse med alle de som har kjære som har blitt rammet i fredagens to terroraksjoner.

Alle i klubben, styret, administrasjon, spillere, støtteapparat og frivillige er forferdet og sjokkert over det som har skjedd.

Vi håper at de som nå trenger uante krefter for å komme igjennom en uvirkelig tid, finner disse kreftene.
Vi sender våre varmeste tanker.

Anja og Stine

Forferdelig, rett og slett

Dette er seriøst hel uvirkelig. Jeg er i Spania, og det er jeg veldig glad for. Hadde jeg vært hjemme, vet jeg ikke hva jeg hadde gjort. Jeg merka jeg ble skikkelig kvalm og redd da jeg fikk vite om disse greiene i Oslo og Utøya. At dette faktisk kunne skje i Norge har ikke jeg tenkt på... Mine tanker går til de pårørende! 

Det som er det verste var at ei venninna av meg var i nærheten med trikken da den greia sprang. Jeg er glad for at det gikk bra med henne ihvertfall, men tenker på de som dessverre omkom :/ Både i Oslo og på Utøya! 

Sagt om Mia Hundvin

Blid, storkjefta og rampete. Ving-darlingen Mia Hundvin er som før, bare litt mildere. (Dagbladet 07.12.04)

Rampejenta som utfordrer - og av og til gir blaffen i systemet. Skaffer håndballen mengder av oppmerksomhet. (Dagbladet 20.11.04)

Rushtrafikk kler ikke sjåføren Mia Hundvin.(..) Mia Hundvin kjører bil som hun spiller håndball: offensivt og uforutsigbart. (Magasinet i Dagbladet 18.09.04)
 

Hun banner som en bryggesjauer og forlanger Turboneger på full guffe i Nordstrandhallen. (Magasinet i Dagbladet 18.09.04)

Med knallrødt hår, piercing og tatoveringer kastet Mia Hundvin seg inn i offentligheten fra venstre kant under EM i Nederland i 1998. (Magasinet i Dagbladet 18.09.04)

Dagbladet om Mias comeback i Norge: Plutselig rocker norsk kvinnehåndball igjen. Mia Hundvin er tilbake. (Magasinet i Dagbladet 18.09.04)

VG om Mias comeback i Norge: Frittalende Mia blir en befrielse i en serie der mange spillere ikke engang tør si om de har spilt bra eller dårlig. (VG 11.09.04)

Mia er helt på kanten, og tør når andre tier. (Aftenposten 10.09.04)

Heidi Tjugum: Mia er en artist som skaper noe ekstra. På trening får hun oss til å le. Dessuten er hun den eneste som tør å si fra til treneren (Dagbladet 03.08.04)

Marit Breivik: Det var alltid artig og inspirerende å ha henne i miljøet. Hun har spennende tekniske kvaliteter, hun er taktisk og kreativ. Hun er åpen og spontan og har dessuten et temperament som er friskt. (Aftenposten 17.06.04)
 

Firkantet set er hun for lille og let til et spil, hvor kraft og tyngde spiller en dominerede rolle, men hun vinder på dynamik, finsleben teknik og spilopfattelse. (BT Online 09.06.03)

I sterk kontrast til mange andre toppidrettsutøvere lar hun ikke alt gå gjennom et filter så tykt at at alt blir ufarlig, kjedelig og uinteressant. (Aftenposten 15.12.02)

Mia er individualisten, opprøreren, eneren. Den som sier det hun mener og gjør det hun sier. Den som våger å gå sine egne veier, følge sine egne instinkter, og som blir syk av all konformiteten rundt henne. (Bergens Tidende 10.12.02)

Mia Hundvin er en skøyer og en spilloppmaker - og en begavet håndballspiller. Men hun er også befriende frittalende. (Bergens Tidende 10.12.02)

Et smil som hadde gjort Hollywood misunnelig. (VG 28.11.02)

Hun er god, pen, frittalende, moteløve, mystisk og har stor utstråling. (Dagbladet 09.11.02)

Marit Breivik: Mia er en uforutsigbar spiller. Hun gjør ting som ingen andre gjør. Det er viktig for oss. (Bergensavisen 07.11.02)
 

Det er ingen tvil om at Mia er landslagets mest populære spiller utenfor banen. (Bergens Tidende 06.11.02)

Marit Breivik: Mia har et veldig konkurranseinstinkt. (..) God teknisk og taktisk. (Dagbladet 29.10.02)

Marit Breivik: Mia har hatt en god sesong i Slagelse. Hun blir sentral i laget med sitt fine tekniske repertoar. Mia er veldig motivert til landslagsspill igjen. Jeg er glad hun er tilbake. (Bergensavisen 29.05.02)

Marit Breivik: Vi trenger kvalitetene hennes. Hun er en spiller som kan avgjøre kamper på egen hånd. (..) Hun er en fargeklatt både på og utenfor banen. (Bergensavisen 31.12.01)

Marit Breivik: Mia er en kreativ, teknisk og taktisk god spiller som har levert avgjørende bidrag i viktige kamper for Norge. Derfor er jeg glad for å ha henne med i troppen igjen.(Bergens Tidende 29.12.01)

Hun får selv Julia Roberts og Melanie Griffith til at likne blegfede og fallerede filmstjerner (Ekstrabladet)

Anja Andersen: Jeg er veldig glad for at hun er kommet. Hun er en høyt begavet teknisk spiller, og så er hun alltid ute etter å prøve noe nytt og å utvikle seg. Hun vil alltid videre. Det er kult å ha Mia på treningene. (Aftenposten 20.9.01)

Hun er minst på banen. Og tynnest. Med hjelp av lynkjappe føtter, stor vilje og velutviklet teknikk skjærer hun i et eksplosivt øyeblikk gjennom linjen av velvoksne forsvarsspillere, og scorer. Mia Hundvin er på gang. Den minste kan fort bli den største. (Aftenposten 20.9.01)
 

Da Mia Hundvin debuterte på Tertnes' A-lag i 1994, var hun bare 16. Men temperamentet kunne tilhørt en voksen stjerne. Ifølge trenere hennes kunne du høre henne på bane 3 når hun bommet på bane 1, og språket var heller ikke en yndig ungpikes. (Nielsen: Store bergensere)

For her var en type man til da ikke hadde sett maken til i idrettssammenheng. En ordentlig rocker, med farget hår og mystisk tatovering på leggen. Hun så ut som hun skulle på popkonsert og ikke på håndballkamp, i hvert fall ikke spille håndballkamp. Men det skulle hun. Hun skulle faktisk spille skjorta av de fleste andre på banen. Men Mia Hundvin var nesten for god til å være sann. En vaskeekte profil, midt i den erkenorske håndballsporten. (Nielsen: Store bergensere)

Kjersti Grini etter bronsefinalen i OL 2000: Det Mia gjør der, er kjempetøft! Det er slik guts som gjør at vi vinner til tross for at vi sliter spillmessig.

Det er slik vi vil ha henne: Ikke til å lure i forsvar, aggressiv i kontrafasen og trygg på seg sjøl i avslutningene både aleine mot keeper og fra kant. (Dagbladet 28.9.00)

Mia og Myggen er beslektede sjeler. De lider samme skjebne på hvert sitt lag; to lettbente artister blant stål i ben og armer. Og begge utfordrer toppidrettens puritanske regime ved å insistere på å leve nesten helt normale liv ved siden av. (VG 12.9.00)

Hun er smellvakker, med noen flagrende rådyrøyne som ville fått en biskop til å sparke inn altertavlen, bergensk munnrapp og, som en Myggen, full av finter og faen. (VG 12.9.00)

(..) dama kjører verbal Formel 1 (Mann 9/00)

Latteren runger langt ned i naglebeltet. Sit-ups blir overflødig der i gården, det er bare å ta en daglig tur på café, så er jobben gjort. (Mann 9/00)

Med sitt årvåkne blikk er den 165 centimeter høye bergenseren et av Norges sterkeste kontringsvåpen. (Dagbladet 21.8.00)

I tillegg til det gode utseendet, er det nettopp det ærlige, åpne lynnet som har gjort Mia til en av landets største medieyndlinger. (Bergens Tidende 25.3.00)

Mia Hundvin ble kåret til Norges beste spiller i VM-finalen etter fem mål. Selv oppsummerte hun det historiske VM-gullet slik bare Mia kan det: - Dritfet! (Bergensavisen 12.12.99)

Frode Kyvåg: Mia Hundvin har alt som skal til for å bli en profil innen idretten. (..) Det er ene er at man gjør ting på banen som ingen andre gjør. Det andre er at man har et vinnende vesen, slik som Mia har. (Dagsavisen 18.11.99)

Kontringssterk, full av teknikk og kjappe meldinger er Mia fra Bergen for lengst blitt en publikumsfavoritt. (VG 10.11.99)

(..) men det var til slutt Mia Hundvin som utløste bølgen på tribunen da hun både snappet og lobbet og tok frem et bredt register. Stakkars franske gjester. (Aftenposten 10.11.99)

Frode Kyvåg: Mia Hundvin har det meste en klubb kan ønske seg. Hun er en flott og spennende profil, og en veldig god spiller. (Dagbladet 13.10.99)

Ei spontan og blid jente som ikke har alle klisjé-svarene på hentetast. (Dagbladet 22.9.99)

Hun er så dønn ærlig i alt hun sier. Det har vært en ærlighet til besvær. (Dagbladet 22.9.99)

Marit Breivik i forbindelse med Mia-motgang i forkant av VM 1999: Hun har ikke spilt sine beste kamper nå. Men det skal mye mer til for at jeg mister troen på en spiller som allerede har bevist et stort potensial. (VG 16.8.99)
 

Mia Hundvin (22) minner om en krysning mellom tanntrollet Karius og modellen Linda Evangelista. (Det Nye 12/99)

Med fantasifulle hårfarger, tatoveringer, piercing, et smellvakkert fjes og en rapp replikk, scorer hun ekstrapoeng både her og der. (Det Nye 12/99)

Tony Ågotnes (redaksjonssjef i TV Hordaland) om Mia som programleder: Hun har sånne Dolly Duck-øyne som hun borer i intervjuobjektene sine; store, vidåpne glugger med lange, svarte øyenvipper. Når Mia smiler på TV, lyser det ut av skjermen. (..) Alle finner tonen med Mia. (Det Nye 12/99)

Hun forlot Bergen som en rappkjeftet kjæledegge. Mia Hundvin kom hjem som en mester, og fremdeles like rappkjeftet. (Bergens Tidende 22.12.98)

Anja Andersen etter norsk EM-gull: Mia Hundvin var spesielt god. Hun kan bli kjempeflink. Hun er selvfølgelig god allerede, men hun har et stort potensial. Hundvin scorer viktige mål. (Dagbladet 21.12.98)

Mia Hundvin stjal oppmerksomheten mot Danmark. Og brukte fotofjeset til å gjøre et samme på pressemøtet i går. (Aftenposten 19.12.98)

Om Mias debut som 12-åring: Jentungen debuterte i røde Coverse-sko, like stor shorts som Tippen hadde på bronselaget og rosa sokker med hvite striper. Mia Hundvin har talent for oppmerksomhet. (Aftenposten 19.12.98)

Marit Breivik: Hun er frisk, spontan, artig og rastløs. Det gjenspeiler henne litt på håndballbanen. Mia er en kreativ spiller med et veldig spennende teknisk repertoar. Men det som har imponert meg mest her nede, er at hun greier seg så bra i forsvar. (VG 19.12.98)

Mette Davidsen: Hun er litt utradisjonell, men går godt sammen med oss dødelige. (VG 19.12.98)

Det ble en morsom seanse. Å intervjue Mia Hundvin er i grunn et studium i seg selv. Hun tripper rastløst rundt, gjør noen merkverdige grimaser, fleiper, og snakker om alt mulig på en gang - gjerne uten at det helt henger på greip. Men hun opptrer på en veldig sjarmerende måte. (VG 19.12.98)

Hundvin er i skuddet fordi hun er spontan, smilende og dristig på parketten. (Bergens Tidende 19.12.98)

21-åringen fra Bergen er ikke engang i nærheten av hva nordmenn forbinder med norske idrettsutøvere. Mia Hundvin har piercing, tatoveringer (flertall) og farget hår. Hun er den siste som man forbinder med en traust norske idrettsutøver. (Nettavisen 18.12.98)

Mia Hundvin er en drøm for norsk presse. Det er sjelden at en utøver leverer så mange overskrifter på så kort tid som det Tertnes-jenta gjør. (Nettavisen 18.12.98)

Jeg skjønner ikke at det er mulig. Ludo handler jo bare om flaks", sier Mia, som ikke fant seg i flere tap da Siv (les: romvenninne under EM, Siv Heim Sæbøe) her om kvelden gikk opp til 6-1 i seirer. Hundvin rasket med seg det som var av brikker og terninger - og stappet alt inn i munnen. Riktig nok er Tertnes-kometen svær i kjeften. Men et halvt ludospill ble i meste laget. Taperen måtte brekke seg mens terninger og ludobrikker spratt veggimellom på rommet. (VG 14.12.98)

Mia Hundvin var seg selv, scoret tre morsomme mål - og kan bli den kantspilleren Norge trenger. (VG 29.10.98)

Enkelte mennesker kommer alltid i fokus fordi de alltid sier hva de mener. Mia Hundvin er en sånn jente. (Dagsavisen 4.12.98)

Marit Breivik: Mia har en del andre kvaliteter enn resten av laget. Hun har god timing, leser spillet godt og har utviklet en frihet i skuddrepertoaret. Samtidig beriker hun miljøet med sin væremåte. (VG 17.10.98)

Kjersti Grini: Hun er veldig god, en spesiell og uredd spiller som tør å stikke nesen frem og prøve på noe. Mia er en spiller Norge kan få mye glede av (..) Hun er en litt flegmatisk spilloppmaker og humørspreder. Vi har ikke hatt for mange av den typen, det er nok av trauste, flinke norske jenter. (VG 27.9.98)

 

Bilder og tekst er funnet på evas-handballside :)  

Løke ga Györ treningsskjokk

 

For vel en uke siden startet det ungarske mesterlaget sesongoppkjøringen. Det skjedde med en nyinnkjøpt norsk turbo i sentrum.? Vi har fått en veldig fin start her nede. Alt fungerer bra på alle måter. Spillerne trener to ganger om dagen for tiden. Heidi har nok satt en litt ny standard her når det gjelder fysisk trening, spesielt i løp. Flere i klubben lurte på om alle norske spillere løp like mye og fort. Vi kan vel kanskje kalle det en liten revolusjon, sier Løkes samboer Karl Erik Bøhn til NTB.

Løkes treningsmoral og fysiske kapasitet er av ypperste norske klasse. Framover kommer Györ til å dra nytte av dette.

 

27. august blir en spesiell dag både for Løke og gamle lagvenninner i Larvik. Da møtes Györ og LHK til testkamp i Ungarn.

Løke scoret hele 456 mål forrige sesong. Løke debuterer for Györ mot Alcoa 4. august. Før det venter en landslagssamling og to kamper mot Frankrike (29. og 31. juli). 

Kilde: Op.no 

 

 

 

10 raske med Linn-Kristin UIlevoldsæter Riegelhuth

Navn: Linn-Kristin Ullevoldsæter Riegelhuth
Posisjon på banen: Flerposisjonsspiller - høyrekant og back.
Fødselsdato: 01.08.1984
Draktnummer: 11 

 1. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
Ski Idrettslag

2. Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Fotball og friidrett

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Sammen med venner og familie

4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Musikk med trøkk

5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Tren mye, tren variert og ha det gøy. 

6. Største opplevelse på håndballbanen?
OL gull 2008 og CL gull med Larvik i fjor7. Hvilken spiller liker du minst å spille mot? 
Ingen spesielle. Må isåfall være noe som spiller unfair. 

 8. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Vet ikke helt, men liker å jobbe med mennesker. 

9. Har du noen ritualer du må gjøre før hver kamp? 
Har ingen spesielle ting jeg gjør. 

10. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball?  
Hadde ikke et spesielt, men var inspirert av flere Kilde: larvikhk

10 raske med Pernille Wibe

Har bestilt 1 uke med internett, så da blit det litt oppdateringer (klarer meg ikke uten). Kommer med 2 innlegg litt senere i kveld/natt. Et om Heidi Løke og et om Linn-Kristin Riegelhuth :- ) 

Navn: Pernille Wibe
Posisjon: Strek
Fødseldato: 17.04.1988
Draktnummer: 20


  1. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
Bækkelagets SK

2. Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Fotball, tennis.

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Studerer økonomi

4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Noe med fart i

5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Ha det gøy :) 

6. Største opplevelse på håndballbanen?
Sølv i junior-OL

7. Hvilken spiller liker du minst å spille mot? 
Var egentlig hele Larvik, spesielt keeperne ;) 

 8. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Hadde studert på heltid

9. Har du noen ritualer du må gjøre før hver kamp? 
Nei. 

10. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball?  
Egentlig ingen, var ikke så fan av håndball da jeg startet. Men Anja Andersen var jo stor på den tiden.  

 

Kilde: Larvikhk

Tonje og Heidi10 raske med Thea Mørk

Navn: Thea Mørk
Posisjon: Venstre kant
Fødseldato: 05.04.1991
Draktnummer: 19

 
Foto: Ken Thomas Topel

1. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
Bækkelagets SK

2. Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Turn, fotball, klatring

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Er i Oslo med venner og familie.

4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Forskjellig

5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Gå på Wang :) 

6. Største opplevelse på håndballbanen?
CL gull

7. Hvilken spiller liker du minst å spille mot? 
Katja og Nora 


 8. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Fortsatt litt usikker på hva jeg vil jobbe med

9. Har du noen ritualer du må gjøre før hver kamp? 
Prøve å huske alle tingene mine 

10. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball?  
Anja Andersen

 

Da reiser jeg :- ))

Nå reiser jeg til fantastiske Spania :- D  Blir deilig med litt ordentlige ferie nå, og sol! Som sagt så blir det ikke så mye blogging nå fremover, men jeg lover å komme sterkere tilbake. Har laget noen bilde-innlegg som jeg kan poste litt innemellom :- ) God sommer alle sammen!


<3 Video'n

Her er video'n av Linka og Kari Mette, tok litt lang tid (som vanlig). Det har seg sånn at data blir litt treg når jeg har oppe movie maker programmet, og derfor tar det lang tid før filmene blir ferdige. Nå fikk jeg ikke filmen helt sånn som jeg ville, hadde egentlig gjort sånn at musikken avslutta litt langsomt helt på slutten... det ville ikke datamaskinen, så derfor ble det en litt ''brå'' slutt! I tillegg hadde jeg tenkt til å ha litt flere Larvik klipp, men det ville heller ikke datamaskinen. Så da får den bare bli sånn, rett og slett. Håper allikvel at dere er litt fornøyde med videoen :- ) 

Sagt om Linn-Kristin Riegelhuth

Marit Breivik: Lagets kjappeste i løp og skudd (Dagbladet 18.12.04) 

Råskinnet Riegelhuth kan gi Norge EM gull (Dagbladet 02.11.2006) Karl Erik Bøhn: Hun er ganske enkelt verdens beste høyre back. Ingen kommer opp mot henne. Hun har ekstrem fart, meget godt O2-opptak og en fenomenal venstre arm. (Dagbladet 02.11.2006) 

I tillegg til håndballen gjennomfører hun sykepleierutdanning. Fredag forrige uke var Linka ferdig med ti ukers praksis ved Larvik sykehus. Den innholdt også vakter til forskjellige tider av døgnet. Karl Erik Bøhn om dette: Man kan spørre seg hvor hun finner energien. I tillegg er hun den som trener mest for seg selv. (Dagbladet 02.11.2006)

Marit Breivik: Linn er veldig flinkt til å  jobbe målrettet med sine arbeidsoppgaver.(Dagbladet 02.11.2006)

Marit Breivik om Linka før EM 06: Sammen med Kristine vår sterkeste skytter. Hun har en voldsom fart i skuddet og er veldig eksplosiv. Kan også spille på kanten, emn vi vil bruke hennes som bakspiller i 80/90 prosent av tida. Har blitt bedre taklingsmessig.
 

Fakta er nemlig at med Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Linn-Kristin Riegelhuth på banen, er Norge ekstremt vanskelige å slå. Dagbladet har skjekket statestikken, disse tre har spilt 36 kamper sammen og kun tapt to. Det sier ganske mye om hvor viktig denne trioen er for Norge. (Dagbladet 08.12.2006) 

 Karl Erik Bøhn: Hos oss får hun være dronning! (Dagbladet 09.12.2006)

Karl Erik Bøhn om Linka etter at hun scoret 14 mål mot Podravka: I dag var hun hysterisk god og delaktig. Han mener Rigelhuht også må være den beste norske bakspilleren gjennom tidene. (11.02.2007) 

Linka scorer mest i Europa - Kan nå 500 mål på en sesong. Hun er både toppscorer i Champions Leauge og eliteserien(Dagbladet 12.02.2007) 

Riegelhuth danket ut Haltvik - slettet ni år gammel scoringsrekord i eliteserien i håndball. (Dagbladet 21.03.07) Karl Erik Bøhn etter at hun fikk scoringsrekorden: Det er formidabelt gjort med det presset hun har hatt på seg på skole, landslag og klubblag. Hun har ikke vært egoistisk, men er flink til å spille fram andre og være nest sist på ballen. (Dagbladet 21.03.07) 

Johan Golden etter at han hadde ledet Larvik i kvartfinalen mot Norstrand: Vi tar ikke så mye av æren for seieren selv, vi gir det meste til Riegeltun (Linn-Kristin Rigelhuth). Henne har jeg forresten bedt ut på date, men hun har ikke svart ennå. (18.04.2007) 


 
Karl Erik Bøhn: Det er gøy å se at Linn-Kristin fungerte så bra sammen med de andre. Nå bruker hun finta si mer utover i banen. Hun har et vanvittig skudd innover,hun er vanskeligere å lese nå. Hun virker også tryggere på landslaget enn hun har vært før (Dagbladet 02.12.2007) 

Karl Erik Bøhn: Jeg ville i hvert fall ikke byttet Linka forsvar/angrep, for du tjener så utrolig mye på å ha henne på banen i forsvar. Da blir Norge ustopplige i kontringsfasen. (05.12.2007) 

Harald Bredeli: Linka har jo en ferrari motor  (under en Norge kamp, husker ikke hvilken)

Etter kamper:
Linka ble toppscorer med 8 mål, Linka med toppscorer med 14 mål, Linka scoret 10 mål i dag og ble toppscorer (Dette sto ofte i artiklene etter de fleste Larvik og Norge kampene) 
Etter Norge-Frankrike i OL 2008:
Skuddarmen til Linka var så heit i starten av andreomgangen, at først da hun fikk et kakk i hånda klarte de franske jentene å stoppe hjenne. Da hadde hun scoret fem mål på åtte minutter (Dagbladet 15.08.08) 
Anja Andersen: Det er en meget spennende spiller vi får til klubben i sommer. Linka kan dekke flere plasser i forsvaret og spille flere posisjoner i angrep, og den allsidigheten tiltaler meg veldig. Jeg gleder meg til å få henne i troppen (Dagbladet 

Larvik freder Linkas drakt i to år (Dagbladet 09.05.2009) 

Ekspertkommentator i dansk TV2, Bent Nyegaard (
kåret Linka til den tredje beste stjernen i dansk eliteserie): Riegelhuth har spilt fast på det norske landslaget i mange år. Hun er en kjapp høyrekant, er god i kontra og er allsidig at hun også kan spille back. Hun har alt, for hun kan også dekke bakover. FCK har hentet en av Norges beste spillere. (Dagbladet 05.09.2009) Cecilie Leganger:
Jeg følte jeg fikk godt tak på Linka, og det vil alltid være gull verdt å stoppe henne. Jeg la litt prestisje i den duellen, for hun var veldig god i den første kampen. Jeg har tenkt på møtene med henne i ei uke. (17.05.2009) 

Linn-Kristin Riegelhuth (20) fyrte av et skudd på 94 km/t i Norges festkamp mot Serbia og Montenegro (16.12.04)

Cecilie Leganger:
Alle som mister Linn-Kristin Riegelhuth vi bli svekket (09.05.2009) 

Karl Erik Bøhn: Det hadde ikke gått uten Linka. Hun er i en egen klasse! (09.05.2009) 

Kari Mette Johansen før møte mot Linka I Champions Leauge: Jeg gleder meg til å spille mot Linka, men tenker ikke at det er henne under kampen. Hun er veldig flink til det hun er god på! 
Linka en målrettet Ferrari (Østlandsposten 08.05.2009) 

Ole Gustav Gjekstad: Vi trengte en keivhendt spiller raskt da vi hadde skader og manglet en på høyresiden. Karl Erik hadde vært på en landslagssamling ved toppidrettssenteret i Oslo og sett ei som hadde høyt temp og et vanvittig rykk i høyre - venstre finter. Så vi fikk i stand en rekordrask overgang og plutselig sto hun i hallen (Østlandsposten 16.082002)

Ole Gustav Gjekstad: Hun er vel blant de mer ambisiøse jeg har vært borti og er ærgjerrig på en god måte. 97 prosent av det blir positivt, mens resten gjør at hun stiller litt for høye krav til seg selv. Linka kom med store ambisjoner og er en type som ønskes og lykkes veldig fort. (Østlandsposten 08.05.2009) 

Marit Brevik: 2008 var i så måte ett toppår for Linn-Kristin, med OL og EM-gull, men også i mesterskap som EM 2004 har jeg små videoklipp i hodet der Linka gjorde veldig viktige ting for laget. Linka utmerket seg i ung alder med store ambisjoner og motivasjon for å utvikle seg. Nå ser hun en spiller som har trygghet i det hun gjør og ikke minst tør å stole på seg selv. (Østlandspisten 08.05.2009)''Duracellen'', ''Ferrari'' eller ''Linka''. Kjært barn har mange navn, og treffende navn sådan. Fart har alltid vært et varemerke for Riegelhuth og det trekkes fort fram av lagvenninnen når man spør om ferdighetene. (Østlandsposten 08.05.2009) 

Karoline Dyhre Breivang:
Vi hadde spillermøte en ettermiddag og Linka fortalte at hun hadde plantet tujaer i hagen. Larsen spurte om hun hadde hatt fri på formiddagen. ''Nei hvordan det?'', svarte Linka.
Da hadde hun hatt praksis med sykepleien i Larvik fra syv til tre og så kjørt hjem til Sandefjord og plantet tujaene. Der er ikke en enkel jobb i utgangspunktet. Deretter kjørte hun tilbake til Larvik og spillermøte begynte klokken fem. (Østlandsposten 08.05.2009) Å se Riegelhuth spille håndball gir et godt innblikk i hvordan ekte idrettsglede kan defineres. Om motstanderen heter Russland, Podravka eller Toten så er det alltid full fres fra høyresiden og en ektefølt jubel med de karakteristiske armbevegelsene hver gang ballen er satt i nota. I året sesong (08/09) er det blitt jublet over 350 ganger. Samtlige med entusiasme bak. I media har Linka alltid laget foran seg selv, og laginnsatsen er ofte det som nevnes fremfor de 10-14 målene hun selv har stått for. 

Gro Hammerseng:
Hun har veldig høye ambisjoner på egne vegne. Noen ganger har hun nok følt trykket om at hun skulle prestere. I OL-finalen var hun veldig sterk. Jeg er glad på hennes vegne.(23.08.2008) 

Rigelhuth - målkåt storskytter (10.02.2007) 

Når man har klart å bli kåret til verdens beste håndballspiller (2008) har man gjort mye riktig innen håndballen. Når man i tillegg har klart det sammen med full sykepleierutdanningen med praksisjobbing og pleid et godt samboerforhold ved siden av. Da har man kontroll på en del baller i luften. Nettopp det har Rigelhuth hatt og har forsatt. Derfor har hun fint kunnet begynne på sin andre bachelorgrad i høst med ernæringsfysiologi samtidig som hun planlegger bryllupet sammen med sin Einar Sand Koren. Nevnte vi at jenta fortsatt bare er 26 år? (Østlandsposten 16.12.2010)

EM gullet i 2008 


Funny pitcure


Vart do skremt no? 

Haha, måtte le litt av dette bilde ja! 


De neste dagene fremover....

Heisann :) I løpet av dagen blir det lagt ut et ''Sagt om''- innlegg, er snart ferdig med det! Ellers skal jeg prøve å få ferdig Linka og Kari Mette video'n, men tror dessverre ikke jeg får den ferdig i dag. Det har seg sånn at jeg reiser på ferie i morgen tiiiidlig, og det kommer til å bli minimalt med blogging de neste to ukene. Reiser til Spania, og det er ikke trådløst nett på hotellet. Heldigvis er det pc'er vi kan bruke, men da må man betale 1 euro for 10 min eller noe sånt. Rekker ikke å blogge så mye på den tiden, men skal prøve å lage noen innlegg før jeg drar som jeg kan poste i løpet av ferien! Da blir det mest bilder, men håper det går bra.

I tillegg skal håndballjentene spille kamper mot Frankrike 29. og 31.juli, skal prøve å få skrivd resultatene på kampene. Kampene går ikke på TV, eller det står ihvertfall ikke at de gjør de! 


Fra VM 2007Så da vet dere isåfall hvorfor jeg ikke blogger så mye de neste dagene, men jeg håper allikevel at dere fortsetter å lese bloggen når jeg er tilbake!? :) 

 

10 raske med Nora Mørk

Navn: Nora Mørk
Posisjon: Høyre back og høyre kant
Fødseldato: 05.04.1991
Draktnummer: 9


1. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
Bækkelagets sportsklubb

2. Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Turning, dans, klatring og fotball

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Er sammen med kjæreste, venner og familie.

4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Litt forskjellig, hip hop og R'nb

5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Tren mye med ball og fysisk.

6. Største opplevelse på håndballbanen?
Å vinne Champions Leauge med Larvik og EM gull. 
 

7. Hvilken spiller liker du minst å spille mot? 
Lene Rantala

 8. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Design eller journalistikk

9. Har du noen ritualer du må gjøre før hver kamp? 
Bare å høre på musikk. 

10. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball?  
Anja Andersen 

  Kilde: Larvikhk.no

Kari Mette og KarolineSagt om Nora Mørk

Karl Erik Bøhn: Nora er det største gullkjøpet vi noen gang har gjort i LHK. At en 18-åring har kommet inn i Larvik-laget og dominert sånn, det har vel ikke skjedd siden Tonje Larsen og Kristine Duvholt Havnås kom til klubben (Dagbladet 19.09.09) 
Tore Johannessen,Tertnes trener:
Nora Mørk har alt som skal til og scorer mye fra distanse, tross høyden. Hun har også vist at hun har goalgetteregenskaper også på et dårligere lag. Dette er en type alle lag har bruk for og jeg mener hun er sjelden vare i damehåndballen. Hun er aggressiv på mål hele tida. (Dagbladet 19.09.09) 

Dalibor Sedjak, Njård-trener:
Nora Mørk er en keivhendt spiller med målteft. Hun er uredd og har et godt håndballhode, og i et så godt lag som Larvik vil hun komme enda mer til rette. Det er rett og slett opp til henne selv hvor god hun vil bli.(Dagbladet 19.09.09)

Peder Langfeldt, Vipers trener: Nora Mørk  har et enormt potensiale. Hun har finter, skudd, spilleforståelse og det lille ekstra. Selv om hun ikke er så høy scorer hun mye bakfra - hun har et stort register. (Dagbladet 19.09.09)

Jørn Lyerg, sportslig leder i Storhamar: Nora Mørk vil dominere mye, også på et så godt lag som Larvik. Jeg mener hun har noe som flere spillere skulle ønske de hadde. Hun har en voldsom vilje og guts, og har en evne til å være god når det betyr mest. (Dagbladet 19.09.09) 

Dagbladet etter finalen i World cup mot Romania: Kvelden sterkeste prestasjon sto Nora Mørk for, i starten av andreomgang. Hun kastet bort ballen i angrep, og tok jobben hjmover. Hunspurtet inn i den rumenske jenta, og presset henne så mye at hun ikke klarte å overliste Katrine Lunde Haraldsen. Deretter gikk Nora rett i angrep igjen. Hun kastet seg inn fra omtrent død vingel på kanten, men scoret tross dette og en dytt. (Dagbladet 26.10.10) 


Nora imponerte i World cup!


Karl Erik Bøhn om Nora etter Toulon kampen i CL: Nora Mørk gjør en veldig god kamp. Når vi rykker i fra dem er det hun som tar initiativet, og setter toget på skinnene. Vi får fra å ligge to, tre mål bak til å lede med fire til pause, og det gjør Nora nesten aleine.( Dagbladet 10.10.2010) 
 
Nora Mørk spiller sitt første mesterskap, så hun er selvfølgelig ingen etablert landslagsspiller. Men hun har vært med på så mye, at du nesten skulle tro hun hadde spilt med flagget på brystet i ei årrekke.Oslo-jente er bare 19 år gammel, men har allerede opplevd nok til å fylle flere kapitler i en selvbiografi. (Dagbladet 07.12.2010)

Gro Hammerseng: Angrepsmessig er hun et av de største talentene jeg har sett. Hun ser overhodet ikke ut som en 19-åring på banen. Hun er vanvittig god og hun kommer til å bli en del bedre. Det er helt rått allerede og verre blir det. Hun er veldig teknisk og også uredd. Hun gjør ting som får deg til å tenke ''Jøss, hvordan får hun det til''?. Hun er mye mer opptatt av håndball enn det jeg er. Nora er ikke en typisk jentespiller og så er hun ikke beskjeden i det hele tatt. Ikke redd for å si meningen sin. (Dagbladet 12.12.2010) 

Gro skrøyt av Nora under EM


Tonje Larsen: Nora er et helt spesielt talent. Hun tar sjansen når den byr seg og er helt uredd. Det er tydlig at hun har trent mye, hun ble vel omtrent født i hallen. Jeg har hørt at de tre søstrene (Nora, Thea og Kaja) hanf i reibbeveggen med den ene hånda og kastet pasninger til hverandre med den andre. Jeg har fått kjeft av henne og da mø jeg jo høre på hva hun har å si. Det hender jo det er fornuftig. (Dagbladet 12.12.2010) 


Karl Erik Bøhn om Noras ''sinneproblemer'': Hun har bretteleppe og furtefjes. Det kan godt hende hun er sint lenge, men heldigvis preger det det ikke spillet hennes, og det er det viktigste. (Dagbladet 16.12.2010) 

Thea Mørk:
Nora er fullstendig uredd og sier rett ut det hun mener. (VG 31.12.10.) 
På de to første pressetreffene har Mørk vært spilleren ''alle'' vil prate med. Hun fremstår som årets kanskje friskeste pust på landslaget, og trives godt med sitt eget håndballgjennombrudd. Både som bak- og kantspiller. (VG 10.12.2010)

Mørk reddet Larvik - Nora var tilbake etter ankelskaden da Larvik slo Leipzig 26-24 i Mesterligaen lørdag. Hun storspilte og ble avgjørende. Mørk var meget god og scoret ni mål. Leipzig var oppe i 19-19, og da slo Nora til å scoret 2 kjappe mål. (VG 05.02.2011)Camilla Herrem: Du har vært så jævlig god i hele mesterskapet, og det må du ta med videre. Du er drit god, nerden vår. (TV2 Sporten 19.12.2010) 

Camilla Herrem:
Nora er nok nærmest å bli en ny stjerne. Hun er god i hodet. Bommer hun på et skudd, kjører hun bare på videre.(Aftenposten 04.12.2010) 


Gro Hammerseng: Hun er litt stor i kjeften, hun er litt småfrekk. Hun prater mye og høyt, Nora er ikke beskjeden.I tillegg til å være kjempe flink til å spille håndball, er hun fantastisk sjarmerende. Hun skal igjennom et hardt forhør på debutant talen og jeg kommer til å presse henne til å gjøre alle slitsomme oppgaver. (04.12.2010)

Gro Hammerseng: Bare se på det trynet der. Hun ser ut som en engel, men det er hun egentlig ikke.  

10 raske med Karoline Dyhre Breivang

Navn: Karoline Dyhre Breivang
Posisjon: Potet :) Flerposisjonsspiller
Fødseldato: 10.05.1980
Draktnummer: 81. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
Stabæk IF

2. Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Alpint, turn og fotball

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Er sammen med kjæresten, venner, slapper av og gjør ting jeg synes er gøy.

4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Det varierer, men gjerne musikk som får meg i godt humør. Må være musikk med litt fart i :) 


5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Ha det moro, ikke si: '' det får jeg ikke til'' før en har prøvd, for øver man nok så får man det til tilslutt :) 

6. Største opplevelse på håndballbanen?
OL gull 2008 og CL gull i år. 

7. Hvilken spiller liker du minst å spille mot? 
Jeg liker å spille mot sørkoreanere. De er så raske og vanskelig å få tak på :/ 

8. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Advokat  

9. Har du noen ritualer du må gjøre før hver kamp? 
Må pusse tenner i garderoben

10. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball?  
Heidi Sundal og Ingrid Steen.

Kilde: Larvikhk.no

Medaljesermonien 09

Sitter å ser på medaljesermonien fra VM 2009, og da hører jeg  hva jentene sier underveis. Fikk med meg at Kari Mette sa: '' Hva har ku med Kina og gjøre?'', fordi de fikk en ku bamse. Tror Krisine svarer at det er et kjæledyr, og da sier KMJ og Terese Pedersen: ''Vi burde fått en panda''. Det er jeg egentlig veldig enig i, hva har kua med Kina og gjøre? Rart det der! 


Du ser litt av kubamsen ved siden av glasstingen til Camilla :) 

En liten morsom ting til var at Karoline faktisk sto å drev med telefonen under sermonien. Dette hadde vel kanskje ikke skjedd hvis de hadde vunnet gull. Haha! 

 Litt random innlegg, men kom bare til å tenke på det! 

10 raske med Tine Stange

Navn: Tine Stange
Posisjon: Bakspiller
Fødseldato: 14.05.1986
Draktnummer: 17


1. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
Ramnes

2 Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Fotball

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Slapper av, koser meg med venner og familie.

4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Alt mulig, bare det er fart i det!

5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Ha det gøy og tenk på øvelse gjør mester. 6. Største opplevelse på håndballbanen?
Mange opplevelser å ta av, menvar utrolig moro når vi vant champions leauge i år! 

7. Hvilken spiller liker du minst å spille mot? 
Det er vanskelig å svare på. 

8. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Har akkurat blitt ferdig med bachlor i økonomi og administrasjon, så sikkert noe innenfor det område.  

9. Har du noen ritualer du må gjøre før hver kamp? 
Ingen spesielle, men vi har en spesiell kø på toalettet før avkast. 

10. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball?  
Den største dronningen i verden! Tonje Larsen :) 

Kilde: Larvikhk.no 


Sagt om Cecilie Leganger

Lars Riis Ellingesen (sportslig leder i Tertnes,2002): Hun sto mot Lunner tre dager etter at rettsaken var over og reddet omtrent 70 % av skuddene. Det var helt fantastisk. Det viser hvor stor evne hun har til å holde fokus. (Bergens Tidende 30.04.02) Du kan lese mer om konflikten mellom Bækkelaget, Tertnes og Cecilie her

Odd Egil Eidsæther (Tertnes-trener): Cecilie har talentet til Odd Iversen og treningsiveren til Bjørn Dæhlie. 

Marit Breivik: Det er akkurat som om hun har et ekstra gir når det gjelder. (Aftensposten 16.12.01) Cecilie Leganger er svært distre. Glemmer hvilket hotellrom hun bor på. Prøver å låse seg inn på sitt rom, men er i feil etasje. (Aftenposten 11.12.01)

Oddvar Bjørnestad: Hun har lett for å se det komiske i alle situasjoner. Når Cecilie tenner i bånn, kan hun gå på vannet.(Aftensposten 14.12.01)

Krunbholz (Frankrikes trener): Det er to store problemer i å møte Norge. Det ene heter Cecilie Leganger. Hun er verdens desidert beste keeper. Det andre er Kjersti Grini.(Adresseavisen 12.12.01)

Marit Breivik: Cecilie er unik i treningsarbeidet. (Aftensposten 10.12.01)
Oddvar Bjørnestad (keepertrener): I løpet av kort tid kan hun skifte fra det totalt likegyldige til total fokusering. Ute på banen er Cecilie helt hensynsløs, mens hun før hun kommer inn i hallen kan være sjenert og beskjeden. Ja, gjøre mye for ikke å stikke seg fram i det hele tatt. Det aller meste av tiden er hun den blide, hyggelige og sjarmerende ungjenta. Men hun kan i løpet av en-to-tre få det vi i Bergen kaller et skikkelig skittsinne. Da er hun vrien. Det har fart noen ting gjennom lufta de få gangene hun er slik. Disse skiftene er noe av det mest fascinerende med henne. Det er nok også med på å gjøre henne til den idrettsutøveren hun er. (Drammens Tidende 04.12.01)

Marit Breivik: Når det gjelder å prestere stabilt på toppnivå, så er jeg ikke i tvil om at Cecilie er verdens beste kvinnekeeper gjennom tidene. (VG 30.11.01)

Mette Davidsen (under Cecilie-BSK-konflikten): Hun var helt utrolig god. Det var sinnssykt å se på. På bakgrunn av det hun har vært gjennom den siste tiden, blir dette bare enda sterkere. (Aftenposten 14.10.01)

Zeljko Tomac (BSK-trener): Cecilie betyr mer enn 50 prosent for hvilket som helst lag hun spiller på. (Adresseavisen 06.06.01)
Leganger høyt, lavt, vidt og bredt. (Adresseavisen 26.09.00)

Marit Breivik: Cecilie var en kraft i laget fra første stund. Hun er aktiv i gruppen og bidrar i aller høyeste grad. Samtidig er det positivt at hun går sin egen vei på trening. Dette gir nysgjerrighet hos andre og dermed utvikling. (Aftenposten 13.09.00)

Zeljko Tomac (BSK-trener): Det verste var da hun holdt Camillas (les: Camilla Andersen) skudd i fast grep. Da ble det stille i hallen. Husk på at Camilla er Danmarks beste skytter. (Dagbladet 04.09.00)

Mats Olsson (keeperkonsulent) om Cecilies raske vei til toppformen etter skadeavbrudd: Cecilie er et målvaktsbarn. Hun er født til dette. Det er en fantastisk prestasjon å komme tilbake sånn etter to og en halv måned uten ordentlig håndballtrening. (Nettavisnen 17.08.00)
Kan Cecilie vinne gull helt alene? (..) Gårsdagens keeper-show har verden trolig aldri sett maken til. Det var fantastisk morsomt, men samtidig skremmende å se at landslaget er så avhengig av én enkelt spiller. (..) Norge har en fantastisk lagånd, men bare én verdensstjerne. Cecilie kan ikke avgjøre alene hver gang. (Dagbladet 8.12.99)

I westernfilmen var det syv uovervinnelige. For Norge holdt det med en i åttendedelsfinalen mot Ukraina i Nidarøhallen. (..) Til slutt hadde ikke Ukrainas trener flere nye straffeskyttere å sende frem. Da hadde Cecilie reddet seks. I tillegg gikk to utenfor. I håndball regnes det som keepers fortjeneste. (Aftenposten 08.12.99)

Anja Andersen: Cecilie er en typisk matchvinner. (Dagsavisen 30.11.99)

Gunnar Pettersen (etter VM-kamp 1999): Jeg har holdt på og skrevet håndballstatistikker siden 1981. Jeg har aldri opplevd makan! Jeg har aldri opplevd å telle 33 redninger for en keeper i en landskamp. Det er bare helt vilt, helt fantastisk! (Dagsavisen 30.12.99)

Else-Marthe Sørlie: Å ha en keeper som Cecilie bak seg, er det beste du kan ha. (Aftenposten 29.11.99)

Like suveren på distanseskudd, som på nærskudd. Samspillet med forsvaret er én årsak til storspillet. Hennes fenomenale reflekser forklarer resten. (Adresseavisen 11.11.99)


Cecilie Leganger drømmer om jubel på hjemmebane og piping på bortebane. (Aftenposten 07.05.99)

Cecilie Leganger var i alle tre hjørner: det høyre, det venstre og det umulige. (Aftenpsosten 19.12.98)

Anja Andersen: Når hun er på topp - slik som nå - er hun bedre enn resten av EM-keeperne til sammen. Når hun spiller sånn passe er hun like god som resten likevel. (Dagbladet 15.12.98)

Marit Breiviks svar på hvorfor Cecilie har blitt så god: Supertalent, enorm treningskonsentrasjon, flink i nye treningsmetoder, stor appetitt for resultater. (Nettmøte i VG des. 98)
23-åringen framstår ikke lenger (les: etter comebacket) som en sjenert og forsiktig ungpike. Hardt press og tøffe erfaringer har gjort Cecilie til en kvinne med klarere meninger og et sterkt temperament. For bare noen uker siden sto hun hardnakket på at landslagsspill var uaktuelt. Men fredag den 13. november utløste hun jubel i Håndball-Norge. Da ble plutselig de norske håndballjentene en gullfavoritt i EM. (Bergens Tidende 22.11.98)

Anja Andersen: Tro det eller ei; Cecilie er en veldig temperamentsfull type, det liker jeg. Også er hun aldri fornøyd. Dessuten synes jeg hun har hatt god fremgang mens hun har vært i Bækkelaget. Hun er verdens beste målvakt, ferdig med det! (VG 15.5.98)

Odd Egil Eidsæther: Hva håndballen angår, er det ikke mulig å sammenlikne henne med noen andre norske kvinnelige målvakter. Hun skal vurderes mot helt andre tabeller.(Dagbladet 15.1.98) 

Karl Erik Bøhn: Det er vanskelig å si hvor bedre Leganger er enn nunmer to, men totalt sett har vi en fantastisk keeperduo som er 5 mål bedre enn alle andre. (Dagbladet 08.10.2010) 


Karl Erik Bøhn om Legangers overgang til Larvik: En legende vender hjem. Hun har vært rangert som verdens beste keeper så lenge hun har vært skadefri, fra 1993. Hun ble kåret til verdens beste som 17-åring,og siden den gangen har hun befestet den posisjinen hvert eneste år så lenge hun har vært skadefri. Jeg er veldig stolt og glad for at hun valgte Larvik. (Dagbladet 13.07.2010) 

Anja Andersen etter at Leganger hadde reddet et straffekast i siste sekund i cupfinalen 2010, FCK vant 23-22. Leganger avgjorde enda en gang, det må vi bare konstatere. Det var litt av et comeback. (Dansk TV 2 02.01.2010). Cecilie hadde vært ute med skade i 6 måneder før denne finalen. 

Vi snakker tross alt om en målvakt som har vunnet alt i Danmark og to Champions Leauge titler de siste årene. Hver gang den beste keeperen skal kåres under et VM eller EM, kan man for eksempel krangle om det skal være vår egen Katrine Lunde Haraldsen eller Russlands Inna Suslina som fortjener utmerkelsen. Men alle er enig i at, om vi skal kåre verdens beste, da må vi ta med Cecilie Leganger i betrakningen. (Dagbladet 10.05.09) 

Marit Breivik: Hun er en unik målvakt som var i verdensklasse i mange mesterskap og som fortsatt er det i Champions Leauge. Cecilie er reaksjonssterk og eksplosiv. (Dagbladet 16.12.2008) 

En av verdens beste målvakter, Cecilie Leganger, er en av grunnen til at Slagelse vant. Hun leverte et hav av klasseredninger, ikke minst i sluttminuttene. (Politiken  13.03.2006) 

 

 

Kilder: Evashandballside & Dagbladet

Bryllup og den ''mystiske'' mannen !!

Tidligere Larvik og landslagsspiller Elisabeth Hilmo og landslagstrener i hopp Christian Meyer har giftet seg, dette skjedde i Selbu kirke. Vil du lese mer om bryllupet  kan du kjøpe dagens se og hør, eller så får du også lest om det her.Da jeg skrev om Linkas bryllup for litt siden, la jeg ut en link til bilder fra bryllupet. Da var det et bilde av Kari Mette og en ''mystisk'' mann som holdt rundt henne, ''Mylli'' (en leser) lurte på hvem dette var -  I og med at KMJ egentlig var sammen med Marius Hovde Andersen. (Bildet finner du her). 
Svaret er dette:   

Det er jo ikke noe rart at folk begynner å lure, i og med at det ikke har stått noe om det i media. Marius Hovde Andersen flyttet til Danmark i 2009 for å spille for Team Holstebro. Dit ble ikke Kari Mette med, kan sikkert ha noe med det å gjøre. Jeg vet ihvertfall ikke hvorfor det ble brudd mellom de to, men sånn er det bare. Jeg synes ihvertfall at Kari Mette og Fredrik var et søtt par =) 


Karoline har også fått deg kjæreste :) Hyggelig! 

Så da var ihvertfall det avklart! :- ) 

Alle bildene er tatt med mobilen fra Se og Hør, derfor de er så dårlige! 

Gratulerer :)

I dag fyller Linn Jørum Sulland 27 år, gratulerer til henne :- )

Sulland har vært inn og ut av landslaget de siste årene. Hennes første mesterskap var VM 2005, hun fikk sjansen pga at Linka og Vigdis Hårsaker var ute med skade. Samme sesong delte hun også topscorer tittelen med Linka i eliteserien. Linn Sulland fikk sitt gjennombrudd i Stabæk, og gikk over til Larvik for å erstatte Linka i 2009. Hun ble vraket til både VM 09 og EM 2010. Til EM ble hun hentet inn til semifinalen mot Danmark, og fikk være med på gulltriumfen. Da satte hun inn alle straffene hun tok + noen spillermål. Hun var også svært delaktig i finalen i Champions Leauge med Larvik, der hun scoret hele 10 mål. Hele 8 av disse målene kom fra straffemerket! 
Så det er ingen tvil om at hun er en god straffeskyter!


Linn under EM 2010

 

Møbelringen Cup

Handball.no skrev følgende på sin side: 

18. - 20. november blir det kvinnehåndball av høy klasse i Region SørVest. Årets utgave av Møbelringen Cup spilles med hovedarena i Stavanger Idrettshall, og Håndballjentene får motstandere som er verd å se på rett i forkant av VM i Brasil.

Norge - Sverige - Spania og Tyskland.

Det er lagene som nå har bekreftet at de blir å finne som deltakere i Møbelringen Cup 2011. Tradisjonen tro er turneringen Håndballjentenes siste oppkjøring på hjemlig grunn før de reiser til VM, som dette året er i Brasil.

Det er bare å begynne å glede seg, og det kommer sikkert nærmere beskjed om billetter til kampene :) 

 
Et tilfeldig bilde jeg fant, fint uttryk av Tonje Larsen! hahah ;p 

Camilla og Linka

Tviler på at det blir mer blogging i dag, kommer tilbake i morgen :) 

 

Sagt om Gro Hammerseng

Fant litt ting som ble sagt om Gro Hammerseng. Det blir nesten sagt det samme i alle setningene, men uansett det sier jo litt om Gro. Hun er den fødte leder, rett og slett. 

Trine Jensen: Hun er en figther av guds nåde (Dansk TV2 16.12.06)

Grit Jurack: Gro er veldig viktig for Norge. Hun er hjernen i laget. (Dagbladet 13.12.06)


 Kjersti Grini: Det er ikke tilfeldig at Norge vinner så mye med Gro på banen. Hun er en veldig sentral i alt. I oppladning til kamp, utenfor banen og på banen. Det var en drøm for meg å få jobbe sammen med henne. Selvom hun var ung, var hun så moden og tøff (Dagbladet 13.12.06)

Frank Henriksen (Sportsjef i Ikast): Gro er som alle vet en fantastisk, men fair forsvarsspiller, en komplett kontraspiller, en intilligent spillestyrer og en farlig avslutter.- og så sist, men ikke minst: Ett fantastisk menneske (NRK 14.12.05)

Ukjent: Etter at Gro forlot klubben (Gjøvik tror jeg) har høytalerne i halen forlenget levetid. Som volumsjef sørget hun for ''sinnsykt'' høy lyd under treningene. (Dagbladet 10.11.05) 

Henri Kaardal (tidligere trener i Gjøvik/Vardal): Gro har alltid vært en ærlig og uredd person som bryr seg enormt om andre.Og hun har en egen evne til å dra med seg andre spillere. Om hun ikke skulle vært kaptein vet jeg ikke hvem andre som skulle vært det. (Dagbladet 10.11.05)

Den nye dronningen av norsk kvinnehåndball. Stor vinnervilje,stor ansvarsvilje, og et stort figtherhjerte.
(
VG 26.12.04)

Kari Mette Johansen: Hun er komplett. Både som spiller og menneske. Både på og utenfor banen. Hun støtter alle, har et godt ord til alle oss som er nye.  (Siste.no 20.12.04)


Ukjent: I øyeblikket Europas beste håndballspiller. Det blir garantert ingen sovepute for Gjøvik-jenta. Hun kommer til å jobbe maksimalt for å bli en enda bedre idrettsutøver. Og da blir hun det. (Oppland Arbeiderblad 20.12.04)

Kjersti Beck: Det mest positive du kan si om Gro, er at du ikke kan si en eneste negativ ting om henne. Hun er perfekt - real, omsorgsfull, med kontroll på oss alle. (VG 20.12.04)

Gro Hammerseng taktisk mesterhjerne. (Drammens Tidene 19.12.04)

Kaptein Gro - den nye landsmoderen.
(VG 18.12.04)

Marit Breivik: Strateg og samlepunkt i laget. Matchvinnertype. (Dagbladet 18.12.04)Mor Norge: Gro Hammerseng går i front for håndballjentene både i forsvar, kontringer, angrep og på pressekonferansene. (VG 18.12.04)

Gro Hammerseng er ikke bare en av de største håndballprofilene i den danske liga. Hun er også en av de spillerne som kan få menn til å holde blikket på håndballbanen. (BT Online 22.11.03) - haha, denne likte jeg! 

Katja Nyberg: Gro er faktisk den spilleren jeg har spilt med på landslaget. Jeg finner den viktige tryggheten når hun spiller med meg på banen. Jeg blir bare bedre av henne. Katja om Gro sine shoppingsvaner: Jeg er redd for bankkortet hennes.(Dagbladet, 11.12.04) 
Katja: Gro har også et ekstrem godt skudd, selv om hun ikke tror det selv. I tillegg er hun en utrolig god forsvarsspiller. Hun er langt fra så snill som hun ser ut. (Dagsavisen 09.12.03)


Marit Breivik: Jeg har gitt Gro i oppgave å ta med seg sjefsrollen fra klubblaget inn i landslaget. Der er hun en naturlig sjef, siden hun er besluttsom og komromissløs og ahr stor fart i kontringsspillet. (Dagbladet 09.11.01)


Karl Erik Bøhn: Hun er helt nådeløs i satsingen, men fallteknikken er ganske begrenset. '''Hvordan er det mulig for henne å reise seg igjen nå'', gtenker jeg ofte, når jeg har sett hvilken fart hun har kommet i. Og jeg frykter at vi rett og slett må skrape henne opp fra parketten.
Tor Odvar Moen om fallteknikken: Det ser jo ut som hun blir kastet ut av en westernsaloon.  
KEB: Jeg husker det var ei som fikk en smell og en sprekk i leppa, og kom for å bytte. Da sa Gro: ''Hæ,må du bytte?''. Hun er opptatt av mote og utseende, og at detaljer skal stemme, men hun hadde spilt med to blåveiser og uten fortann. Det hadde hun ikke brydd seg om.
(
Dagbladet 17.12.10)
Kjersti Grini: Kom og sett deg på fanget mitt da. Du er jo babyen min. Forresten kunne jeg godt tenkte meg å få et barn som deg. (Bilde enten på Gro eller Gro med andre)
Karl Erik Bøhn: Gro er ei nådeløs popstjerne og hun har flere treff på nettet enn resten tilsammen. Hun er et moteikon og en fotomodell - som er opptatt av klær, intriør og farge- Samtidig, du skal lete lenge etter en mindre jålete og mer jordnær person.I tillegg har hun en utrolig omtanke og omsorg for folk  (Dagbladet 09.12.10) 

Tror jeg har lagt ut disse før, men legger dem ut igjen (Dagbladet, 09.12.10): 
Tonje Larsen: Hun har et voldsomt vinnerinnstinkt, også bryr hun seg om alle og passer på at alle har det bra. Kari Mette Johansen:  Hun er fantastisk som person og bryr seg om alle. Også skaper hun stor trygghet. 

Tonje Nøstvold: Gro er omsorgsfull og er flink til å ta vare på nye spillere, slik at de blir trygge. 

Kari Aalvik Grimsbø: Hun er ei kjempe positiv jente som er flink til å se alle rundt seg. 

Marit Malm Frafjord: Gro er omsorgsfull og den første som  snakker med nye spillere. Jeg tror det bare er sånn hun er, at det er naturlig for henne. Hun er en ledertype. Skal prøve å få til et sånt innlegg om Cecilie Legangertil fredagen. I morgen blir det ikke så mye blogging, siden jeg skal overnatte hos venninna mi :) 

Gro og Nora

Det var noen som ville at jeg skulle legge ut bilder av Gro og Nora, så da gjør jeg det :) 

 

 


Synes dette bildet er skikkelig fint av Nora!! :- D

World cup oppsettet er allerede klart

Verdens åtte beste kvinnelandslag møtes i Århus, Danmark i september. Turneringen er en viktig del av oppkjøringen til VM i Brasil som spilles i desember.

Norge møter Tyskland, Romania og Frankrike i sin gruppe. I den andre gruppen møtes Sverige, Russland, Spania og Danmark.

Turneringen spilles 20. - 25. september.

Tirsdag 20. september:
1400 Frankrike-Romania
1600 Spania-Sverige
1800 Norge-Tyskland
2000 Danmark-Russland

Onsdag 21. september:
1400 Tyskland-Romania
1600 Russland-Sverige
1800 Frankrike-Norge
2000 Danmark-Spania

Torsdag 22. september:
1400 Frankrike-Tyskland
1600 Spania-Russland
1800 Norge-Romania
2000 Danmark-Sverige

Semifinaler spilles lørdag 24. september 14:15 og 16:15 og på finaledagen, 25. september, spilles bronsefinale 15:30 og finalen 17:30.

Billettsalget til kampene begynner 8.august, og jeg kommer tilbake med mer info om det :)  Jeg regner vel med at kampene blir sendt på tv, skal selvfølglig si ifra om det!


Håndballjentene vant i 2008, men kom på 2.plass i fjor (bak Romania)  

Vil du se håndballherrene i EM?

Billetter til EM 2012 i Serbia

Nå kan du sikre deg billetter slik at du kan følge Håndballgutta i EM 2012 i Serbia! Det serbiske håndballforbundet har lagt ut ti prosent av billettene til det forestående EM i januar 2012 for salg via internett.
 

Kjøp dine billetter på nett 


Til gruppespillet
kan du kjøpe billetter til en spilledag, eller til de innledende spilledagene. Norge spiller i gruppe D, som har sine kamper i Vrsac. Samme opplegg gjelder for Hovedrunden og finalerunden.

 

Cecilie og Katja

Det var noen som ønsket litt bilder av Cecilie Leganger og Katja Nyberg - legger ut noen få som jeg fant :) Hvis det er noen spillere dere vil at jeg skal legge ut bilder av er det bare å si ifra!Tilbakeblikk: Håndballsesongen 10/11 DEL 2

Her kommer del to av håndballsesongen 10/11. Fint at bilde opplasteren ikke funka, så jeg måtte kopiere noen små bilder fra nettet. Blir en del Heidi Løke/Linn Sulland bilder, men det får bare gå. Skal få lagt inn noen bilder av Cecilie Leganger og Katja Nyberg når den greia funker igjen :) 

Larvik fortsatte å fosse igjenom serien,  mot Sola ble det en solid 41-25. Både Gro Hammerseng (som var skadet)og Cecilie Leganger sto over, det sier jo sitt. Junioren Camilla Bach fikk sin debut i Larvik, og scoret også sitt første mål. Ikke uventet ble Heidi Løke toppscoreren med 13 mål. 

Nok engang skulle Larvik i ilden mot Randers, laget de knuste på hjemmebane. Ville dette gjenta seg på bortebane? Gro Hammerseng mente det ikke ville bli noen overkjøring i denne kampen, det tok hun helt feil. Jentene satte forsvaret fra start, og Randers var sjanseløse. Det ble tilslutt en 38-20 seier, Linka ble toppscorer med 7 mål og 10 av jentene kom på scoringslista.
Jentene var nå klare for mellomspillet i Mesterligaen, men hvis de slo Toulon ble de nummer 1 i gruppa. Dette ga fordeler i forhold til seedingen og veien videre. 


Før dette var det derimot tid for semifinale i cupen, der Larvik skulle møte Storhamar.  Gro Hammerseng var tilbake etter skaden, og gjorde sitt comeback. Det skulle vise seg at Storhamar ikke ville gi fra seg seieren så lett. Til pause sto det 11-10 til LHK, og de holdt følge frem til 16-15. Deretter sa Larvik bye bye, og sikret seg nok en NM finale. Karoline Dyhre Breivang fikk bestemannsprisen i kampen. Både Tonje Larsen og Kari Mette Johansen sto over. 


Toulon kom på besøk 13. november, og det ble ikke et hyggelig besøk. Klubben Larvik spilte sin 750 kamp og det ble  en 38-26 seier til vertene.Nå hadde Larvik vunnet gruppa, selv med en kamp igjen. Tine Rustad Kristiansen og Linn Sulland fikk skryt av sjefen, og han mente helt klart at disse forsterket en plass i EM-troppen. Det mente ikke Thorir Hergeirsson, han vraket dem fra EM 2 dager senere. 

Linn og Tine ble vraket til EM. 

I sin siste seriekamp før jul skulle Larvik nok engang møte Storhamar. Larvik gjorde mange feil, og Storhamar gjorde nok engang et tappert forsøk på å vinne. Etter 4 minutter ledet de faktisk 3-0 etter flere skuddbom og feil. Linn Sulland virket litt preget av EM vrakingen og startet ikke så bra. Hun startet med et bom, deretter fikk hun prøve seg fra straffemerket og der bommet hun også. Så scoret hun 7 mål og ble toppscorer for laget.

Det var et  redusert Larvik lag som dro ned for å spille mot Oltchim Valcea 21.11.2010. Både Kari Mette (spillefri), Gro(skade), Tonje (spillefri) og Cecilie(studier) deltok ikke i kampen, i tillegg ble Linka fratjålet passet sitt og fikk ikke være med. Grunnen til at flere sto over var fordi vi allerede var sikret gruppeseieren
Dette var Larviks 100. mesterliga kamp, og Nora Mørk spilte sin 100 seniorkamp på klubbnivå. Også Lene Rantala hadde jubileum med 90 Champions Leauge kamper. Det ble dessverre et 33-28 tap til Larvik, men det var små marginer som skilte lagene i følge Karl Erik Bøhn. Nå var det landslaget som gjaldt for flere av spillerne, og dette var klubbens siste kamp før jul. 

Nora Mørk spilte sin 100.senior kamp på klubbnivå. 

Det var tid for Møbelringen cup for landslaget. Mange ble overrasket da Stine Bredal Oftedal, som ikke hadde spilte en eneste A-landslagskamp, ble valgt i stedet for Linn Jørum Sulland og Tine Rustad Kristiansen. Stine var med på junior VM (som de vant) og ble også tatt ut på All star team der. Se resten av troppen her 
Norge startet mot Island i Møbelringen, og det ble ikke uventet nok en overlegen seier (35-14). Debutanten Nora Mørk ble toppscorer sammen med Heidi Løke, også Stine Bredal Oftedal fikk prøve seg. Hun spilte sin aller første A- landslagskamp + at hun scoret sitt første mål. Kari Aalvik Grimsbø sto halve kampen, pga at Katrine Lunde Haraldsen var skadet, og hun gjorde ikke en dårlig jobb mellom stengene. Hun reddet 12 av 17 skudd i løpet av de første 25 minuttene. Ingrid Ødegård gjorde også en god jobb. 
Ingrid Ødegård Kari Aalvik Grimsbø
Keeperne spilte en god kamp.
Serbia var neste motstander ut, og denne kampen ble preget av flere tekniske feil. Forsvaret sto i perioder veldig bra, og keeperene (Katrine og Kari) jobbet godt. Larvikgjengen sto for 18 av de 30 målene, Kari Mette & Heidi ble toppscorere med 5 hver. Marit Malm Frafjord ble kåret til banenes beste og Gro scoret sitt 600. mål i kampen!

Marit Malm Frafjord  Gro Hammerseng Kari Mette Johansen
Marit, Gro og Kari Mette spilte en god kamp.

Det ble gruppefinale mot Danmark, og det var ingen tvil om hvem som vant. I en periode sto det 12-5 til Norge, men vi levde litt farlig da Danmark nesten tok oss igjen. Til pause sto det 13-10 etter en dårlige norsk periode. Norge hadde noen fine perioder med godt forsvars og kontringsspill. Tonje Larsen som var tilbake i Møbelringen (var ikke med i Worldcup) ble toppscorer med fem mål i denne kampen. Stillingen ble tilslutt 26-18! 
Tonje Larsen 
Tonje kunne spille begge veier i Møbelringen.

Tonje Larsen, Kari Aalvik Grimsbø, Heidi Løke, Nora Mørk og Gro Hammerseng kom alle inn på Allstarteam laget i Møbelringen cup. Heidi ble uventet nok også toppscorer for Norge (havnet på 4.plass totalt), hun scoret 14 mål på 3 kamper. Nora Mørk (12 mål) scoret nest flest for Norge, Camilla Herrem og Kari Mette Johansen scoret begge 11 mål hver. 
Kari Mette Johansen Camilla Herrem
Begge venstrekantene scoret 11 mål hver.

Ryktene gikk allerede før EM om at Heidi Løke var på vei vekk fra Larvik. Heidi var ikke fornøyd med lønnen hun fikk i klubben, og vurderte et tilbud fra Gyør. 

Norge vant også generalprøven mot Nederland, men Thorir var ikke så fornøyd etter kampen. Det startet ikke så bra, og Norge slet mot rutinerte nederlendere. Det var en 15-12 ledelse til pause, men hele 8 av målene kom på straffe. Det gikk bedre i 2.omgang, og det ble en 29-22 seier. 

Før EM ble Kari Aalvik Grimsbø kloret av en katte og var ikke med i åpningskampen (eller hun var med i 8 sekunder på et straffekast). Hun var heldigvis tilbake mot Slovenia, i tillegg slet Tonje Larsen med sykdom før EM. Hun var klar til første kamp, mens Ida Alstad sto over 2 kamper pga ryggskade. Du kan lese mer om EM 2010 her, gidder ikke å skrive noe mer om det i dette innlegget.   
Etter EM gullet måtte Larvikspillerne gjøre seg klare til NM finalen i romjula. Hammerseng hadde gledet seg til å spille denne finalen i flere måneder, men måtte dessverre finne seg i å bli sittende på tribunen.Under EM hadde hun gjort akillisen verre.  Finalen ble etter Cecilie Legangers mening enkel - og det er jeg enig i. Selv var jeg i Oslo Spektrum og det var en kjedelig finale. Selvfølgelig er det morsomt å se på flere av Norges/verdens beste spillere, men når de vinner 31-18 er det ikke så gøy. Det lovet godt i starten, da ledet Vipers Kristiansand 3-1. Dessverre skulle ikke dette vare ut kampen. Det kladdet litt i første omgangen, men dette ble bedre etter pause.
 

Dagen etter kom meldingen om at Heidi Løke skulle gå til Gyør i neste sesong, hun og Karl Erik dro til Ungarn for å underskrive kontrakten. Dette skulle føre til problemer på nyåret! 


Del tre kommer i løpet av uka :) 
 

Larvik HK kommer på besøk

Nå sitter jeg på toget på vei hjem igjen, så da blir det litt mer blogging de neste dagene :) Hadde litt nett der hvor jeg var, men skjekket bare facebook. Var litt deilig å ikke stresse med bloggen i noen dager, men nå er jeg tilbake igjen! Andre del av ''Tilbakeblikk: Håndballsesongen 10/11'' kommer i kveld + noen bilder!! :) 

Larvik kjører rundt å besøker campingsplasser de neste dagene, dette sto på hjemmesiden dems: 

Seksten campingplasser i området får besøk av Larvik HKs lastebil med hoppeslott, musikk, konkurranser og andre aktiviteter.
Første besøk er på Blokkebukta søndag klokken 12.00.

Kjøreruten blir resten av dagene:
Mandag 11. juli kl. 11.00: Kjærstranda
Mandag 11. juli kl. 15.00: Stretre
Tirsdag 12. juli kl.12: Borre
Fredag 15. juli kl. 11.00: Gon
Fredag 15. juli kl. 15.00: Ula
Lørdag 16. juli kl 12.00: Omlid
Søndag 17. juli kl. 12.00: Furustrand
Mandag 18. juli kl. 11.00: Fjærholmen
Mandag 18. juli kl. 15.00: Langeby
Tirsdag 19. juli kl. 12.00: Granholmen
Onsdag 20. juli kl. 11.00: Oddane
Onsdag 20. juli kl. 15.00: Lydhus
Fredag 22. juli kl. 11.00: Solplassen
Fredag 22. juli kl. 15.00: Stolpestad
Lørdag 23. juli kl. 12.00: Anvik

9 raske med Mie Sophie Sando

Navn: Mie Sophie Sando
Posisjon: Linje
Fødseldato: 26.10.1993
Draktnummer: 13


1. I hvilken klubb startet du håndballkarrieren?
HG Gokstad

2 Hvilken andre idretter har du drevet med? 
Fotball.

3. Hva gjør du når du ikke spiller håndball?
Er med venner


4. Hvilken musikk hører du helst på før kamp?
Ny musikk med fart. 

5. Ditt tips til unge håndballspillere:
Trene og ha det gøY!

6. Største opplevelse på håndballbanen?
Kamp mot Nederland

7. Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde spilt håndball?
Vet ikke enda

8. Har du noen ritualer du må gjøre før kamp? 
Nei. 

9. Hvem var ditt forbilde da du begynte å spille håndball? 
Hadde ingen spesielle

Fredrikstad

Nå sitter jeg på Fredrikstad stasjon faktisk, liker at det er nett på toget. Visste dere at Kari Mette Johansen kommer herifra? I stad kjørte jeg forbi Ski, der kommer Linka ifra. Fint å vite?  Vi snakkes :) 

Skal jeg bake kake nå?

I dag feirer larvikognorge.blogg.no 6 måneder, hurra :D  Kanskje jeg skal feire? Haha, eller ikke.
Det har blitt skrevet 518 innlegg siden 9.januar.2011, i tillegg til at det har vært mange 1000 innom siden min. Synes det er morro at jeg har fått så mange kommentarer og tilbakemeldinger i løpet av denne perioden.

Om 57 dager, 16 timer og 31 minutter starter håndballsesongen igjen, og da blir det kanskje litt mer fornuftige oppdateringer igjen. Det har blitt mye bilder nå for tiden, og det er rett og slett fordi det er litt lite å skrive om. Så da fortsetter jeg med det og slenger inn et nytt bilde: 
Det blir muligens en liten pause frem til mandag, siden jeg reiser bort om ca 7 timer. Vet ikke om det er nett der jeg skal være, så vet dere det!

Ha en fin helg alle sammen :- D 

They stand together no matter what

Håndballjentene står sammen, både i oppturer og nedturer! Heldigvis har det som regel gått bra for jentene både på og utenfor banen, men det er ikke alltid ting går som det skal. Da er det godt å ha en god lagvenninne/trener som kan gi deg litt trøst. Mange vet jo det at en liten klem eller et klapp på skulderen faktisk kan hjelpe veldig mye. Her ser dere noen bilder med håndballjente både i gode og dårlige stunder - husk et bilde sier mer enn 1000 ord. Kunne sikkert lagt inn over 100 bilder, men valgte disse: 
 
Elsker dette bilde! 


 

  

 

 

 

 

 

 

  

  

> Hva synes du om bildene? 

Bilde av dronninga


Noen som lurte på om jeg kunne redigere et bilde av Gro, så da gjorde jeg det :-) 
Hun er en fantastisk håndballspiller!! 

Barndomsdrømmen var å sløye fisk!

VISSTE DU AT...? 

Barndomsdrømmen til Susann Goksør Bjerkrheim var å sløye fisk. Drømmen gikk i oppfyllese i ''Camp Senkveld'' i 2010.  Her er hun i aksjon: 

Susan fikk skryt for sløyingen sin og Team Harald (hennes lag) vant faktisk denne konkurransen.  

?
Dette var det som ble sagt i situasjonen :- D  haha. 


Da Isabel Blanco hadde fått ny ipod ba hun Gro og Katja om å legge inn musikk på den før EM 2008. Det skulle vise seg at Isa og duoen hadde litt forskjellig musikksmak. ''De har jo bare lagt inn klinemusikk på den'', sa hun etterpå.Camilla brukte det samme undertøyet i en hel sesong for Byåsen? Hun måtte tilslutt bytte det fordi det var så slitt.
Gratulerer med dagen, Susann! :)

I dag fyller Susann Goksør Bjerkrheim 41 år, gratulerer. For dere som ikke har hørt om henne, så er hun den spilleren som har spilt flest landskamper for Norge igjennom tidene. I tillegg var hun landslagskaptein fra 1993-2000.  

Susann debuterte på landslaget 17.06.1987 (17 år gammel) og spilte sin siste landskamp 2.oktober. Da hadde hun spilt 300.landskamper for Norge og scoret 844 mål. Som 18-åring fikk hun være med på sitt første OL, der det ble sølv. Også i OL'92 ble det sølv, mens i 2000 ble det bronse. Susan fikk ikke vært med på Norges første EM gull pga korsbåndsskade, men var tilbake da vi vant VM gullet i 1999. I tillegg har hun vunnet VM-sølv,VM-bronse, EM-sølv og EM-bronse. 
VM-GULLET PÅ HJEMMEBANE: Susann Goksør Bjerkrheim med et godt tak rundt VM-pokalen hun og de andre jentene vant i 1999.
Susann var med å vinne VM gull på hjemmebane

Susann spiller mot sin tidligere klubb Bækkelaget. Susan i hvitt! 

Hun har spilt for både Bækkelaget( 1981-1997) og Norstrand(1997-2000),hun måtte gi seg i 2000 pågrunn av dårlige knær og en vond rygg. Hun hadde egentlig en toårskontrakt, men klarte ikke å gjennomføre den pga store smerter. I 2008 var hun tilbake i Norstrand for å hjelpe dem med å slippe nedrykk i eliteserien.  Susan er også æresmedlem i Bækkelaget Sportsklubb. Som klubbspiller var hun med å vinne NM 2 ganger (I 94 og 96) med Bækkelaget.

Susann har ikke vært ute av rampelyset etter at hun la opp. Hun var med i Skal vi danse i 2006, der kom hun på andreplass (Kristian Ødegård vant). I tillegg var hun ekspertkommentator under OL 2008, og i 2010 var hun med i ''4 stjernes middag''. Det siste hun var med på var ''Camp Senkveld'', der hun bl.a tok pircing i en av sine edlere deler.
SVINGTE SEG PÅ PARKETTEN: Susann inntok en ny arena da hun ble med på TV 2s «Skal vi danse?». Hun gjorde en god figur og endte på 2. plass i konkurransen.
Her er Susann med i Skal vi danse

Ble et bittelitte ''Fakta om''-innlegget dette, hehe :) 
 

Satt 3 timer i dopingskontroll!!

VISSTE DU AT...? 

- Linn-Krisin fikk et visum der det sto Linn-Dristin Ullevolds Aeter Riegelhuth på før hun reiste til Kina under OL? Hun var usikker på om hun kom seg inn i landet. (Noe hun heldigvis gjorde)

Linka med visumet

- Gro Hammerseng satt 3 timer i dopingskontroll etter semifinalen i OL? Hun fikk ikke ut de nødvendige dråpene!


- Heidi Løke begynte å trene igjen 6 dager etter fødsel, og spilte kamp 2 måneder senere? Noen ganger sto hun også opp midt på natta'n for å trene!

Heidi Løke har blitt til en av verdens beste streker (i angrep) i løpet av de siste årene! 
 

Mine yndlingsspillere

Redigerte litt bilder av mine tre yndlingsspillere - har ikke gjort de store greiene på dem. Har bare satt på litt andre bildeeffekter, skrift og rammer. Legger ut tre stykker: Se og hør...

Hvis dere vil lese om Linkas bryllup er det bare å gå å kjøpe Se & Hør i butikken :)
Jeg fikk en kommentar av en leser som sa at det sto om bryllup og da måtte jeg løpe til butikken å kjøpe. Haha!!

For flere bilder kan dere se her: http://www.op.no/larvikhk/article5652046.ece

 

Aller aller siste sjanse.

Vil du ha filmen om Marit Breivik, burde du slå til i dag. Dette er den aller aller siste sjansen for å få kjøpt den, i morgen stenges nettbutikken. Du får heller ikke kjøpt den noen andre steder. 

Så gå inn på www.maritfilm.no  og kjøp filmen. Skriv koden SISTEFRIST for å få filmen for 69,- + porto! 

 
Kari Mette Johansen og Marit Breivik

Jeg anbefaler dere å kjøpe den :) Heroes

Søkte litt på youtube, og da fant jeg denne videoen: 

 Likte den veldig godt, hva synes du? 

Lever enda

Heisann! Det har vært litt dårlig blogging det siste døgnet, dessverre. Hadde jentekveld i går, og vi sovnet klokken 08.00 i dag tidlig. Kan vel si at jeg er trøtt og sliten nå, så det blir ikke noe mer blogging i kveld. Legger bare inn et bilde så lenge: 

 
Karo Linka KMJ Dronninga med EM gullet i 08. 

Bilde fra en leserJeg fikk en mail fra ei som kommer i fra Spania, og hun sendte med et bilde/kort av Katja Nyberg. Hun er en grafisk designer og har laget bildet i photoshop. Jeg synes det var skikkelig fint :- D 

I got an email from one who comes from Spain, and she sent a picture / card of Katja Nyberg. She is a graphic designer and has created the image in photoshop. I think it was really nice: - D 

Hva synes du? 

Hvis du har et bilde du vil dele er det bare å sende det ti larvikognorge@live.no - det kan være et bilde du har redigert eller bare et bilde du har tatt på en håndballkamp :) 

Disse møter Norge i VM!

Gruppe A
Norge 
Montenegro
Angola
Tyskland
Kina
Island 

Trykk her for å se resten av gruppene og når Norge skal spille. 

Norge spiller sin første kamp 3.desember mot Tyskland. Det har blitt et nytt system, noe som fører til at de 4 beste lagene går videre til åttendelsfinaler (istedet for en vanlig hovedrunde der man møter lag fra den kryssende gruppen). Det vil si at det bare er gruppespill og deretter er det vinn eller forsvinn!  Vinner de 8.delsfinalen går de videre til kvartfinale, deretter semifinale og bronsefinale/finale! 
Med den gruppa Norge er i så burde de absolutt komme seg videre fra gruppespillet, noe annet blir litt overraskende. 

- Montenegro er et godt lag, tyskerne er meget revasnjelystne etter et dårlig EM i Norge sisi vinter. Der er det ny giv og satsning på VM, og de har utrolig mange gode spillere å ta av. Angola er afrikanske mestere. Vi har møtt dem tidligere og da har de vært utfordrende og gitt oss gode kamper på sitt beste. Jeg vet ikke hvordan de er nå. 
Kina er outsiderne i gruppen, de har hatt en down etter OL. Island er et lag man skal se opp for i fremtiden. De deltar i sitt første VM og det er stort for en liten nasjon. - Thorir Hergeirsson til handball.no 

Litt statestikk: 
Angola
- Vi har møtt laget 5 ganger, og har funnet alle gangene. Sist de spilte mot hverandre var i OL, der Norge vant 31-17. 

Katrine Lunde Haraldsen mot Angola i OL 08. 

Island -  Vi har spilt mot Island hele 20 ganger, men etter år 2000 har vi bare møtt dem 2 ganger. (Første gang var i 1956). Sist lagene møttes var i Møbelringen Cup 2010, og da vant vi 35-14. Vi spilte også mot dem i  Møbelringen 2008, og da fikk laget kontringsforud av Breivik. Det sto tilslutt 36-15 den gangen. 


Kina og Norge har møttes 11 ganger - 8 seiere og 3 tap. Sist vi tapte mot dem var i juni 2007! Sist vi møtte dem var i VM 09, der vi vant 34-19. 

Her jubler Linka for en av sine 7 scoringer mot Kina i VM 09 

Montenegro møtte vi sist i EM 2004 (da het det Serbia og Montenegro), og det ble en 39-24 seier! Tilsammen har vi møtt dem fire ganger, tre av kampene var i 2003 (treningskamper). Det har blitt tre seiere og et tap. 

Tyskland er et lag vi har møtt mange ganger, faktisk har vi spilt hele 127 kamper mot dem. Første gang lagene møttes var helt tilbake i 1952. Tilsammen har Norge vunnet 46 ganger, tapt 69 ganger og fått uavgjort 12 ganger. Nå skal det sies at på de siste 10 møtene, har det blitt  åtte seiere og to tap. Sist vi møttes var i april, og da ble det dessverre tap for oss (27-23). Vi manglet da Tonje Larsen, Gro Hammerseng og Nora Mørk. 

Kari Mette mot Tyskland i Em 2006 - ble en 27-22 seier til oss> Hvordan tror du det går med Norge i gruppespillet? Er jo litt vanskelig å spå veien videre, i og med at vi ikke vet hvem de møter i en evt 8.delsfinale. 

Bilder fra Rikke

Rikke sendte meg noen bilder som var litt søte/morsomme: Crazyy! 


Larviktrening!I belive I can fly :) 


Søtt bilde av Nora og Stine


Nora Mørk


Kristine blir tatt av Spania! 


Camilla Herrem i et nøtteskall


- Va ´kje det bra? nærmest konstaterer Camilla Herrem etter oppvisningen.
 

For da Byåsen cruiset mot sikker seier mot overraskelseslaget Gjøvik og Vardal i Nidarøhallen i november 09 tok landslagsvingen frem uante talenter. Trondheim Swingklubb var hyret inn som pauseunderholdning, og Herrem klarte ikke dy seg da det hele skulle avsluttes med litt linedance. Rogalendingen hoppet rett inn i rekken, og tok trinnene oppsiktsvekkende fort.

- Har du lang danseerfaring?

- Åh, ja. Jeg har veldig god erfaring, og har blitt spurt om å være med i Skal vi danse, spøker hun, før hun modererer seg litt:

- Egentlig har jeg ganske dårlig koordinasjon, og bein og armer går litt til alle kanter. Jeg håper de ikke ble sur for at jeg ble med, sier Herrem, og sikter til de andre danserne.


Trener Geir Oustorp smilte godt av opptrinnet i pausen, og har ingenting imot at Herrem skiftet litt fokus.

- Hun hadde fått beskjed om at hun ikke skulle spille i andre omgang. Og det nytter jo ikke å stoppe henne der. Vi vil jo at spillerne gir av seg selv, sier han.

Før sesongen ga Byåsen spillerne ordre om å underholde, spesielt i såkalte «enkle» kamper. Kveldens kamp var av den sorten, og hjemmelaget banket til slutt Gjøvik og Vardal hele 34-21. Med danseshowet fikk de 782 tilskuerne litt ekstra valuta for pengene.

- Det er jo Camilla i et nøtteskall, det der. Hun skal få være seg selv, og publikum syntes det var artig. Det var imponerende, sier daglig leder Torbjørn Balstad. Jeg digger Camillla Herrem!! Morsomt at hun ikke er så redd for å drite seg ut! :- D


 

02.jul.2011

Visste du at.....? 

Amanda Kurtovic begynte på håndball da hun var 7 år, men sluttet fordi det var så kjedelig. Hun begynte igjen tre år senere. I tillegg gikk hun på turn i 2 uker, men sluttet da hun brakk storetåa. 

- Da Tonje Larsen, Tine Stange, Heidi Løke og Linka skulle hjem fra EM 2010,kom de på feil flyplass. De havnet på Billund, men skulle egentlig til Karup, det var Geir Graff (lagets adiministrator) som hadde bestilt feil.
Linn Kristin Riegelhuth kunne ikke annet enn le etter for første gang i sitt liv å ha møtt opp på feil flyplass! FOTO: DAG W. GRUNDSETH.
Linka måtte bare le av det hele etterpå. Foto: Dag W. Grundseth

Marit Breivik våknet til 283 sms dagen etter OL finalen.  

Tilbakeblikk: Håndballsesongen 10/11 DEL 1

En sesong er forbi, og snart kommer den neste. Jeg begynte egentlig ikke å følge med på Larvik eller landslaget før i desember da EM var i gang. Har egentlig ikke fulgt med så mye på LHK før i år faktisk, egentlig litt rart å tenke på. Nå har jeg blitt en fan, vært på kamper og lest masse om LHK på nettet.
Skal skrive en liten oppsummering av denne sesongen, med litt hjelp fra nettavisene. Det kommer til å bli flere innlegg utover sommeren, hvis jeg skal skrive et blir det fryktlig langt. I tillegg gidder jeg ikke å skrive alt fra hele sesongen, men legger ut litt linker om de forskjellige situasjonene/kampene! Vi kjører på: 


Før sesong ble det klart at Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Amanda Kurtovic, Thea Mørk, Cecilie Leganger og Linn-Kristin Riegelhuth hadde skrevet under kontrakt med Larvik Håndallklubb. Det var også flere klubber som ville ha verdens beste keeper og alle var ikke like fornøyde med at hun valge Norges beste klubb,
Det at Linka valgte å komme tilbake, gjorde at Amanda ville vekk fra Larvik allerede før sesongen. Det var fordi det nå ble fire venstrehendte i klubben, og stor konkurranse på høyre siden. Amanda visste at hun ville bli prioritert sist og valgte å bytte klubb. Dette var greit for ledelsen så lenge hun holdt seg i Norge! Amanda endte opp i Byåsen etter mye om og men. Heller ikke det skulle vise seg å gå bra (kommer tilbake til det). 

Nora Mørk var med på å vinne VM gull med juniorjentene i juli 2010. Hun bidro godt i hele mesterskapet, og spesielt i semifinalen der hun scoret 11 mål. I finalen scoret hun 6 stykker :)


Pia Narvesen, Inger Sophie Heieraas, Raphaelle Tervell, Emelie Stang Sando og Marianna Iversen forlot klubben!

Før sesongstart var Larvik med i en oppkjøringsturnering i Tyskland, der de bl.a møtte Itxako i finalen. Larvik vant etter en dårlig første omgang, men dette tok seg opp etter pause. Ingen av disse lagene visste at om 9 måneder senere ville de stå å kjempe om Champions Leauge trofeet.  

Keeperduellen var det stor snakk om før sesongen, og mange lurte på om hvordan Lene Rantala (etter 12 år som 1.valg) skulle nøye seg med å bli sittende mye på benken denne sesongen. Når hun i tillegg ble benket på sin 500.kamp for klubben (der Larvik ledet 19-9 til pause), hvordan skulle det da bli resten av sesongen?    

Karl Erik og Heidi hadde blitt et par, mens Gro Hammerseng og Katja Nyberg hadde gjort det slutt. Problemene var allerede i gang, før sesongen. 

Tertnes - Larvik - Serieåpningen
Dette skulle bli en spesiell kamp for laget og enkelt spillere
- Gro Hammerseng og Cecilie Leganger debuterte for Larvik i sin første obligatoriske kamp. 
- Linka gjorde comeback og spilte sin aller første seriekamp i Arena Larvik. 
- Lene Rantala hadde sin 500. kamp for Larvik, men ble faktisk sittende på benken under hele kampen.  
Jeg fikk litt dårlig samvittighet  - Cecilie Leganger. 
-  Olga Medvedeva og Sara Breistøl var tilbake fra skader, etter over 1 år på sidelinja. 
- Tine Rustad Kristiansen ble banenes beste, og Heidi Løke scoret 12 mål.
- Flere av de store ble sittende på benken store deler av kampen - bl.a Karoline D. Breivang og Linka.  
Det ble tilslutt en 34-19 seier til Larvik laget - et resultat som skulle gjenta seg gjennom hele sesongen.

Flere av landslagsspillerne måtte nøye seg med å sitte på benken. 
Her er Gro sammen med Linka, KMJ og Tine K. 

Suverene: 
Larvik scoret omtrent over 30 mål i alle seriekampene, og de lot som regel aldri motstanderne få mer enn 20. Det var ikke alt som gikk knirkefritt, for noen ganger slet Norges beste håndballag. Allikevel kom de seg som regel på slutten, for motstanderen ble slitene og Larvik kunne bare bytte en landslagsspiller med en annen. 
Selbu ble slått 38-12, Vipers 26-18 og Norstrand 41-15. Lene Rantala fikk en revansje mot både Selbu og Vipers, der hun ble kåret til banenes beste spiller. 


Lene Rantala kunne smile etter to gode kamper (Bildet er fra en annen anledning.) 

GF World cup
Flere av Larvik jentene hadde et hardt program foran seg. Det var kamper med klubblaget (både NM, CL og serie), i tillegg skule flere av dem være med på GF Worldcup med landslaget. Hele 8 stykker fra Larvik skulle delta, Tine Stange og Tonje Larsen sto over så det kunne vært ti.  En av de som skulle være med het Nora Mørk, hun skulle få sin debut på landslaget i denne turneringen.I tillegg fikk Sanna Solberg (Stabæk) og Mari Molid (Byåsen) være med for første gang. 

Nora Mørk debuterte på seniorlandslaget høsten 2010. 

Norge startet med tap mot Romania i første kampen, selvom de ledet hele 12-6 til pause. Første omgangen hadde vært strålende, men ble det motsatte i andre omgangen. Thorir mente all byttingen var grunnen til 1-målstapet, men han ville at de fleste jentene skulle komme i gang. Debutanten Nora Mørk scoret to viktige mål i sluttminuttene av kampen, også Sanna Solberg scoret sitt første landslagsmål i denne kampen. Etter den lille tabben mot Romania, svarte de med å vinne mot både Sverige og Russland i de to neste kampene. I Russland kampen var det Mari Molid som skulle få vise seg frem. Norge lå under 14-18 og Molid fikk prøve seg og imponerte. Hun satt inn to landskudd, før hun hadde to gode assist til Marit M. Frafjord, og deretter scoret hun 3 mål til. Vi kan vel si at hun hentet oss inn i kampen, og det ble en 30-21 seier
SUPERTALENT: Mari Molid i aksjon mot Russland. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Debutanten Mari Molid. 
Danmark ble slått 24-21 i semifinalen, og nok engang skulle de møte Romania i finalen (noe de også gjorde året før, og tapte 24-23. I tillegg møtte vi de i åpningskampen i Worldcupen). Det ble en spennende kamp, men dessverre gikk det ikke veien for oss nå heller. Det ble en jevn kamp, men Romania vant nok engang 24-23. 

I vinnerform
Flint Tønsberg var det neste laget som ble slått av Larvik, det sto 15-33 på måltavla etter 60 minutter. Heidi Løke var i scoringsform og satte inn hele 11 mål i denne kampen. Hittil hadde hun scoret 50 mål på 5 kamper, det gir et snitt på 10 mål i hver kamp. 

Sesongen startet bra for Heidi Løke og co. 

I tillegg slo de Byåsen ut av cupen med sifrene 33-24 over Byåsen. I år møttes de i kvartfinalen (etter å møtt hverandre i finalen de sistee 6 årene), og Larvik var på vei til sin 9. strake cupfinale. I denne kampen bemerket Tine Stange og Tine Rustad Kristiansen seg. Tine S ble toppscorer med 6 mål, og Tine K fulgte etter med 5. 

Endelig var tiden kommet. 

Det som fansen og klubben muligens gledet seg mest til denne sesongen startet søndag 10.10.2010 klokken 16.00- Jeg jeg snakker om Champions leauge gruppespillet. Larvik startet på bortebane mot Toulon, og vant 31-28. De startet ikke så bra, men det kom seg heldigvis etterhvert. Vi fikk to poeng det er det viktigste, sa KEB etter kampen. 

Seier i første CL kamp!


Jentene kunne slappe litt av i Frankrike før Toulon kampen. 


Neste kamp var mot Randers hjemme i Arena Larvik, de ble rett og slett knust av det suverene hjemmelaget. Larvik startet godt, gikk i dvalemodus i midten av 1.omgang, men ledet med 10 mål til pause. Deretter kjørte de på og vant 33-19. Hele laget hadde en god dag, Heidi Løke fortsatte storspillet og Cecilie stenge målet og ble kåret til banenes beste


Cecilie ble BB etter Randers kampen. Foto: Peder Torp Mathisen. 


Så ble det en slitekamp mot Oltchim Valcea - der det ble en 34-31 seier (lå under 18-17 til pause) Tine Stange hadde sliti litt med skader de siste månedene, og gikk også glipp av World cup. Gro Hammerseng satt med en skadet fot på benken, men Stange tok ansvar - hun scoret sjumål og hadde 11 målgivende pasninger. Nå var hun klar for EM.  Larvik hadde nå vunnet 3 av 3 mulige CLkamper, og var på god vei til mellomspillet. 

Del to kommer i neste uke :)  

Hvem er jeg liksom? Jo håndballspiller og skeiv

Fant en veldig bra artikkel om Gro Hammerseng, som jeg vil legge ut her. Eller jeg fant to bilder med hele artikkelen på: 

http://i55.tinypic.com/15nnas9.jpg
http://i55.tinypic.com/nlqyp4.jpg 

Hvis dere tar pila over bilde så får dere et forstørrelsesglass, og da bare trykkere dere hvor som helst på bilde.. Da blir teksten større :)  


Norges kaptein!

 Hva synes du om den?