juli 2012

Tidlig kampstart.

Allerede 10.30 (norsk tid) i morgen starter håndballkampen, så da er det bare å sette på NRK.  På motsatt banehalvdel står Sør Korea, dette er en hard nøtt og knekke. Kampene mot SK siden 2000 har endt slik: 

22. 01.10.2000 Norge Sør-Korea 22 - 21
23. 11.12.2001 Norge Sør-Korea 29 - 25
24. 12.08.2005 Norge Sør-Korea 30 - 29
25. 20.11.2005 Norge Sør-Korea 30 - 27
26. 06.12.2005 Sør-Korea Norge 30 - 25
27. 21.06.2007 Sør-Korea Norge 31 - 32
28. 13.12.2007 Norge Sør-Korea 35 - 24
29. 21.08.2008 Norge Sør-Korea 29 - 28
30. 12.12.2009 Norge Sør-Korea 27 - 28


Ingen glemmer OL semifinalen i 2008, da Gro Hammerseng satte inn det avgjørende målet i siste tiendelssekund. En annen som bidro godt i denne kampen var Kari Mette Johansen med sine 6 mål, dette ble kanskje ikke lagt så godt merke til for det var vel Gro som fikk mest oppmerksomhet etter kampen :) 


Kari Mette jubler for en av sine seks mål mot SK i 2008. 


Full jubel for Norge. Sør Korea sendte inn en protest, men det hjalp ikke!! 


Den avgjørerende scoringen!! 


Noen artikler om morgendagens kamp: 

Opp og hopp klokken 05.00

Keeperhelten kan bli benket

Thorir om Sør Korea

Linka regner med å få frokost fra romvenninnen Amanda i morgen tidlig

> Hvordan tror du det ender i morgen? 

Presset har ødelagt for Katrine

I de siste mesterskapene har det ikke vært noen tvil om hvem som har vært 1.valget til Norge, Katrine har vært den store helten. I hvert mesterskap har hun vært tungen på vektskåla. Hun har vært den avgjørende faktoren for om Norge skal ta gull eller ikke. Heldigvis har hun innfridd hver gang, selv om hun har hatt noen dårlige dager også. Heldigvis har de tyngre dagene vært i en kamp som ikke har vært avgjørende. Det virker som om når det virkelig gjelder så tennes Katrine enda mer, da blir hun en vegg.  Før mesterskapet har hu slitt med formen, også i åpningskampen var hun ikke i sitt ess. Da tok Kari over, og mot Sverige to dager senere var hun den store helten. Dette kan kanskje hjelpe Lunde Haraldsen, som satt på benken i hele går, med å komme tilbake i form. Eller har rollene blitt byttet om? Er det Kari som skal redde oss denne gangen?  

'' Jeg tror det beste som kunne skjedd med Katrine nå, var at hun satt på benken mot Sverige og så Kari spille bra. Det blir en slags vitaminnnsprøyting for henne. Det vil fjerne masse press fra skuldene hennes, hun kan slappe av'', sa keepertrener Mats Olsson til Sunnmøreposten. (Les resten av intervjuet her

Det blir spennende å se hvem som starter mot Sør Korea i morgen, får Katrine en ny sjanse eller blir hun sittende på benken igjen? Det er jo vikitg som Thorir sier: '' Å få alle spillerne i gang''. Kanskje det kan være lurt å sette Katrine i buret fra start. Hvis hun ikke innfrir må Thorir ta grep raskere enn sist, han kan ikke vente en hel omgang med å sette inn Kari igjen. Jeg håper selvfølgelig Katrine kjører showet som vanlig, eller så er det selvfølgelig godt å vite at Kari er i så god form. Hva tror dere? 


Keeperhelten reddet Norge

Kari fikk trener- klem som takk, også kapteinen var fornøyd med Kari. ''De hadde ikke mulighet, ihvertfall ikke på kantskudd'' 

Kari stengte buret - ''hun har hatt en utrolig fin utvikling, ig u det siste året spesielt'', sier Thorir. 

Kari vil bli fotograf 

 Svenskene ville ikke ha Amanda.

Jeg er veldig glad jeg får tillit i denne kampen her. Katrine har vært og er verdens beste, sier Kari. 
 
Intervju med  Camilla

Håndballseier uten trygghet 

Norge skal ha den beste keeperen.  - Vi har mye å ta tak i før Sør Korea kampen

Ble det så mange bom?   Sulland mistet tellinga.
Den store snakkisen etter kampen (bortsett fra Kari)  

KOMMENTAR Dagbladet. 

Intervju med Herrem

OL kan sette nye rekorder for NRK. - 1.003.000 så Håndballjentene mot Sverige, de trekker flest seere. 

Sullands frokost meny
KEEPERHELTEN KAN GI SEG ETTER OL   - ''Jeg må gjøre oppe status etter OL''.  Jeg tror Kari holder på en stund til, hun kan jo ikke gi seg nå!? Dlere av spillere har  sagt det samme tidligere (bl.a Kari Mette, Gro, Tonje), men de har fortsatt i flere år. 

Vanskelig keepervalg frem mot neste kamp.  

Jeg har aldri vært så populær - Jeg har jo vært her hele tida, og så skulle en tro jeg var en marsboer som kom. Sånn følte jeg det sjøl. 

Topplista :D

Gjett hvem som ligger på 86.plass på topplista? JEG!

Har aldri hatt noe mål å komme meg opp dit, vi får se hvor lenge det varer. Det er jo morro uansett da, hehe :)   

Det ble seier over söta bror!

Seier er seier, og Norge vant 24-21 i dag. Herlig! Kan ikke si at jeg er super imponert over angrepsspillet til Norge, men keeperspiller der i mot. i sin 101. kamp for Norge storspiller Kari Aalvik Grimsbø, og hun setter Katrine helt i skyggen. Skal jeg være ærlig så er det vel henne og kantspillerne som holder oss inne i kampen, og Linn Sulland i første omgang. Synes ikke Norge imponerer fremover, men de får godkjent bakover. Sverige får noen enkle mål. 


I første omgang bruker vi hele fem minutter på å sette inn det første målet, deretter er vi raskt oppe i en 5-2 ledelse. Kari Aalvik Grimsbø holder oss inne i kampen for det er flere feil fremover, spesielt av Kikki. Kan ikke si at hun har imponert hittil. Ida Alstad får starte, men hun gjør det ikke så bra i dag dessverre.  Kikki setter inn 14-9 til pause. 

Etter hvilen starter det med noen feil og bom, før Ida setter inn 15-10. Det blir mye bom og feil nok en gang, 10 mål på 18 forsøk er ikke helt der det skal være + 7 feil (om ikke flere). Kari fortsetter å imponere i målet, mens kantspillerne regjerer. Tre av fire av kantene har 100 % i dag, og det liker vi. Som sagt må allikevel  Norge skjerpe seg i angrep, for det er mye rart som skjer der. Det glipper også litt i forsvar, men 21 mål er greit bakover. Svenskene henter seg litt inn i kampen på slutten, men Camilla og Linka avgjør kampen med to mål på slutten! 

Mål for Norge (karakter) 

Ida Alstad: 1 mål 4 forsøk  = 25 % 3 - Dessverre har hun ikke dagen i dag, og er ikke der vi har sett henne tidligere. 
Heidi Løke: 0 mål 1 forsøk = 50 % 3 - Bommer på sjansen hun får, og imponerer heller ikke i forsvar. Er veldig usynlig. 
Tonje Nøstvold: 0 mål 3 forsøk = 0 % 3 - Gjør flere feil og bommer på tre sjanser! 
Karoline D. Breivang: 1 mål 2 forsøk= 50 %  Står godt  i forsvar, og har flere målgivede
Kristine L.-Borgersen: 2 mål 7 forsøk = 29 % 2 Synes ikke hun imponerer i det hele tatt, hadde et fint mål før pausen + noen assist, men ja ikke en god dag for Kikki. 
Kari Mette Johansen: 1 mål 5 forsøk = 20% Står bra bakover, men fremover er hun forferdelig. Hun skjønner tilslutt når hun skal bytte og lar Camilla overta, frivillig! 
Marit Malm Frafjord: 1 mål 1 forsøk = 100 % 4 Fortsatt litt anonym, men treffer på sin sjanse. Står også bra i forsvar! 
Linn Jørum Sulland: 5 mål 13 forsøk= 38 % 5 Spiller en god 1.omgang, men bommer på 5 i andre omgangen. 
Linka R. Koren: 5 mål 5 forsøk= 100 % 7 Linka is back, idag er hun fantastisk på kanten. Spiller også veldig bra bakover :) 
Gøril Snorroeggen: 2 mål 4 forsøk= 50 % 5 Har en del feil og bom, men er flink til å servere til de andre spillerne!! 
Amanda Kurtovic: 2 mål 2 forsøk = 100 % 6 Scorer på sjansene sine, men er litt svakere enn Linka i forsvar. 
Camilla Herrem: 4 mål 4 forsøk = 100 % 7 En helt Camilla på banen i dag enn mot Frankrike, fantastisk kamp!! 

Kari Aalvik Grimsbø: 21 mål 42 skudd = 50 % BB 9 - Trenger jeg å si noe mer? 
 Hva synes du? Enig med børsen? 

''Har jobba som et dyr, og da har man jobbet hardt''

Amanda Kurtovic ser ikke på seg selv som en lærling.  Dette er landslagssjefen enig i - ''OL er ikke noe for en mesterskapsdebutant''. 

Thorir tror Norge vinner på at de tapt e åpningskampen.   - ''Skal man først tape en kamp er det bra at man avslutter kampen bra'' 

Feilene må lukes bort. 

Fordel med lave bakspillere,  mener Marit


Sånn ser tabellen ut i Norges gruppe:

Sør Korea 4 poeng 
Frankrike 3 poeng 
Danmark 2 poeng 
Spania 1 poeng
Sverige 0 poeng
Norge 0 poeng 

Sør Korea vant så vidt over Danmark i dag, 25-24. Mens det ble uavgjort mellom Spania og Frankrike, Spania ledet i store deler av kampen!  Har du troa?

Norge møter Sverige senere i dag, klokken 22:15 (sendingene begynner 22:00 på NRK). Har dere troa på seier? 

Håper jeg får sett Ida Alstad fra start i dag, hun var helt klart banens beste mot Sverige i Scandinavan Open. Ikke at det har så mye å si nå, for hver kamp lever i sin egen verden. Allikevel synes jeg hun har bevist at hun er i form for tiden, for hun var også den beste mot Frankrike. Hvis hun ikke starter håper jeg hun kommer inn raskere enn sist! Ellers tror jeg mange av jentene er ravansje sugene og jeg håper å få se bedre spill i dag. Norge hadde en bedre andre omgang, spesielt forsvar, også håper jeg de treffer på 100 % sjansene i kveld. HEIA NORGE!!! 

> Hvordan tror du det går i dag? 

OL troppen i bilderHva synes dere? 

HUSK NORGE - SVERIGE KLOKKEN 22:00 I KVELD PÅ NRK!!!  

Har vi sett det siste av Tonje Larsen?

En person jeg savner under OL er Tonje Larsen. Nå har hun ikke vært på landslaget siden EM finalen 2010, og jeg tror dessverre hennes tid på landslaget er over for denne gang. Hun har slitt med disse knærene i mange mange år, og dette har satt henne ute av spill. Hun var jo ute fra landslaget i fem år før hun kom tilbake for fire år siden til OL i Beijing, der hun vant det eneste gullet hun manglet på landslaget. Under EM 2008 kom hun på All star team som den beste venstrebacken, og flere mente at hun også burde blitt kåret til den beste forsvarsspilleren. Under VM 2009 slet Larsen nok en gang med skader og hun fikk ikke gitt sitt beste. Året etter var hun endelig tilbake i bedre form, og hun kunne også brukes mer fremover. Mot Slovenia ble hun kåret til banens beste, og hun ble en viktig brikke i midtforsvaret sammen med Gro. Også for Larvik ble hun viktig i spesielt Champions League, men i finalen fikk hun en smell og måtte ut. Det var ikke kjempe alvorlig, men hun fikk vel en lårhøne eller noe sånt. Etter det har hun også vært redusert i Larvik kamper denne høsten, og hun kunne bare glemme VM. Dette pågrunn av noe i kneet.  

Jeg tror at landslagskarrieren til Tonje Larsen er over, og det er selvfølglig veldig synd. Mest fordi hun ikke får fortsette på grunn av skader, hun sa jo tidligere at hun vurderte å satse mot OL. Tonje vil ihvertfall bli husket i lang tid fremover, for hun har hatt en fantastisk landslagskarriere. Hun var jo en av de som var med på å vinne Norges første EM, VM og OL gull + at hun har en haug av titler med klubblaget. Hun har kontrakt med Larvik frem til neste år, da fyller hun 38 år, og da tror jeg kanskje hun takker for seg der også. Man vet selvfølgelig ikke, kanskje hun tar et år til? Vi får bare vente å se. Hun vil ihvertfall allitd være dronninga av Larvik. 

 > HVA TROR DU? 


Thorir forsvarer disponeringen

Her er noen artikler fra kampen i går, du kan lese min mening HER


Etter å ha ventet i 30 minutter med å sette på Kari Grimsbø og Ida Alstas, nå forsvarer han disponeringen. 

Intervju med Katrine  - Jeg følte jeg spilte litt uten forsvar. Også et intervju HER

Lite intervju med Heidi.  

For mange egne feil ødela  - Thorir ville ha i gang alle spillerne. Kikki og Marit trenger kamptrening. 

Linn Sulland  - Hater å tape.

Kommentar - Frankrike avslørte norsk sårbarhet  

Greit å få en på tryne - Intervju med Camilla, Kikki, Thorir og Marit Breivik. VIDEOintervju med Camilla HERNervene ødela, sier Amanda  

Det har blitt my håndball det siste året, og mer skal det bli.  ''Det er en lang sesong, men får man valget mellom ferie og OL så velger man OL!'' 

'' Jeg sier som jeg alltid har sagt, d lagene som blir stående igjen til slutt i dette OL, og skal kjempe om medaljer, er de lagene som har tålt best å få en på trynet, som vi fikk i dag, og vinne kamper. 

Ida vil ha mer spilletid. -
ER DU ENIG?   Tapet kan hjelpe håndballjentene - '' Det er ikke sikkert vi hadde evaluert like godt om vi hadde vunnet med 1 mål'' 

Det tok lang tid før Løke sovnet i natt - Nå slakter hun sin egen prestasjon. 

Vi er bedre enn dette. 

Vi må opp i forsvar

Jentene er klare for å banke Sverige. '' Jeg håper vi lærer like mye av denne kampen her som vi gjorde i VM i Brasil''  (Amanda, Karo, Marit, Thorir) 

Tiltross for tap ligger jentene foran skjemaet  

Klar for resten av OL- råkjøret

Som sagt var jeg borte i hele går, og da fikk jeg ikke lagt ut de seneste artiklene. Alle som blir lagt ut her ble lagt ut før Frankrike kampen i går. Artiklene om gårsdagens kamp blir lagt ut i eget innlegg snart!
Kommer til å legge ut et innlegg med alle artiklene fra de dagene hver dag. Lettere det enn at jeg skal legge inn en og en artikkel. Det er bare å kommentere artiklene under i kommentarfeltet hvis du føler for det :) 

Kari Mette er eldst i troppen
, men føler allikevel ikke at det skal hvile ekstra ansvar på hennes skuldre. ''Det er etterhvert mange som har opplevd å spille mesterskap tidligere, så sånn sett har vi ei veldig fin gruppe her.'' 
 Heidi Løke blir motivert av all julingen - Jeg blir stort sett aldri irritert, og biter det i meg. 

Kikki føler seg bedre forberedt nå enn før VM  - Jeg har trent fullt i to dager og det har gått fint. 

Ekspertene tror det blir gull, hva tror du? Geir Oustorp mener laget mangler en ledertype. Hva mener du om dette? Synes da Karo tok mye ansvar i VM, sammen med Marit. Allikevel er jeg jo litt enig i at vi ikke har en typisk ''Gro'' hvis vi skal si det sånn. Synes alle er med på å dra lasset, selv om det kanskje ikke var tilfelle i går. 

Heidi Løke kom sterkt tilbake, for fire år siden var hun ikke en gang i OL diskusjonen. 

Ingen lag er bedre trent enn oss, mener OL debutanten. De kommer sterkere tilbake.

Jada... da endte det med tap i nok en åpningskamp. Vi vet alle hvordan det endte i desember, da Norge tapte åpningskampen mot Tyskland og ble verdensmestere tilslutt. Det viser bare at alt kan skje, derfor er jeg ikke redd for hvordan det går med jentene videre. 

Det ble en dårlig start, Frankrike ledet 4-0 etter fire minutter før Heidi setter inn et av sine tre mål. Kan ikke si at jeg var så imponert av henne i dag, dessverre. Det ser litt lysere ut da Linka scorer to mål og de ligger bare  to mål bak. Så går Frankrike litt i fra, før Heidi og Amanda sender oss bare et mål bak. Deretter bommer og feiler vi + at forsvaret ikke var der det pleier å være. Frankrike sto der i mot godt i forsvar og tok en Norge (dvs: kontret oss i senk). 12-17 til pause, kunne Norge snu det? 

Det starter ikke bra med tre bom, en straffebom fra Linka. Ida kommer endelig inn etter å ha sittet på benken i hele 1.omgang (hvorfor, Thorir?), hun er et friskt pust i kampen. Også Gøril og Tonje N henger seg på etterhvert, og de gjør mye bra. Disse tre scorer faktisk alle målene i andre omgang (eller KMJ satte inn et).  Forsvaret sitter bedre og Frankrike scorer bare sju mål etter hvilen. I tillegg ble kapteinens dems utvist pga tre tominuttere, dette skulle dessverre ikke hjelpe. Det bommes på gode sjanser og da kan Norge bare glemme en seier. Vi får en mulighet til å utligne helt på slutten, Kikki er dessverre ikke Gro og hun kommer seg ikke frem til mål. Det blir direkte frikast, men den havner i den franske muren. Norge taper 24-23! 

Ida Alstad helt klart Norges beste i dag, men også Gøril var god.  Tonje Nøstvold spiller også greit, selv om det blir noen bom. Linka har flere assist og står godt i forsvar, Amanda scorer på de sjansene hun får og står også godt bakover. Kari Aalvik gjør nok en god kamp og har en redningsprosent på 53 % på den offisielle statistikken.  
Skjønner ikke hvorfor Thorir venter så lenge med å sette inn Ida Alstad og Kari Aalvik Grimsbø. Katrine står svakt og har en redningsprosent på 19 %, og det er langt unna der hun pleier å være. Tvillingsøster Kikki har heller ikke dagen, det samme med Heidi. Årets lagspiller, Karoline, er ikke der hun har vært det siste året. Marit Malm Frafjord gjør det helt grei. Camilla bommer uvanlig mye, Kari Mette gjør det OK! Linn Sulland er en skygge av seg selv, selv om hun setter inn et par fine mål. 
Jentene søker for mye mot midten, og det funket dårlig. I tillegg står de ikke sammen i forsvar, spesielt ikke før hvilen. De misser på 100 % sjanser og gjør flere feil som ikke burde vært gjort. Keeperspillet var heller ikke bra før pausen! 


Stjernebørs: 
*** Ida Alstad
** Gøril Snorroeggen, 
Kari Aalvik Grimsbø
* Amanda Kurtovic, Linn-Kristin R. Koren.

Mål for Norge (Karakter) : 
Ida Alstad: 5 mål 6 forsøk = 83%  BB 7 -
Står bra i forsvar, scorer på de fleste sjansene og er et frisk pust i kampen. Synd hun ikke ble satt på tidligere. 
Heidi Løke: 3 mål 7 forsøk = 43 % 3 - Bommer og feiler uvanlig mye, ikke den Løke vi pleier å se. 
Tonje Nøstvold: 2 mål 4 forsøk = 50 % 5 - Gjør flere gode finter, har noen assist og scorer et par fine mål. 
Karoline D. Breivang: 0 mål 2 forsøk = 0% 4 - Har et par gode assist, men er allikevel ikke der hun pleier. 
Kristine L.-Borgersen: 0 mål 2 forsøk = 0% 3 - Feiler mye, og er treig fremover. 
Kari Mette Johansen: 2 mål 3 forsøk = 67 % 4 - Har noen assist, står ok i forsvar og har en grei scoringsprosent
Marit M. Frafjord: 0 mål 0 forsøk = 0 % 4 - Synes hun står bedre i forsvar etter hvilen, er veldig usynlig. 
Linn J. Sulland: 2 mål 3 forsøk 4  - Gjør en OK kamp! 
Linka R. Koren: 2 mål 4 skudd = 50 % 5 - Har flere assist, snapper og står bra bakover.  
Gøril Snorroeggen: 3 mål 7 forsøk 6 - Kommer seg veldig etter hvilen, og står også bedre i forsvar etter hvilen. 
Amanda Kurtovic: 3 mål 4 forsøk= 75 % 5 - Treffer på de fleste sjansene, og gjør det også bra i forsvar. 
Camilla Herrem: 1 mål 4 forsøk = 25 % 3 - Bommer uvanlig mye, og jeg synes ikke hun gjør det så bra. Hadde en fin trick da!  

Kari Aalvik Grimsbø 8 redninger 15 skudd = 53 % 6 - Gjør noen gode redninger, og burde vært satt på tidligere. 
Katrine Lunde Haraldsen 4 redninger 21 skudd = 19 % 3 - Ikke en god dag på jobb for KLH, dessverre. Uvanlig svakt, 19 (!!) i redningsprosent....  (OK, når jeg tenker over det så fikk hun jo ikke mye hjelp fra forsvaret. Det ble mye kontringsmål)


Jeg tror Norge kommer seg tilbake, de vil nok ha revansj. Det samme vil nok Sverige som tapte for Danmark i dag, det blir spennende på mandag. Gleder meg!  
Er du enig i mine karakterer? Eller er det  noen du ville hatt opp/ned?   

Det går oppover


Morro å se statistikken i dag, og kan vel si at jeg har litt dårlig samvittighet fordi jeg ikke har blogget så mye. Har tilbrakt dagen i Sverige, også har jeg spist middag hos sjefen til pappa. Har ikke hatt noe særlig tigang på nett, så håper dere skjønner det :) Kan vel ikke si at det er like gøy å se på håndballjentene for øyeblikket, de ligger under 12-17. Kan det snu? Håper det! Husk kamp i kveld

Det braker løs 22:15 i kveld på NRK :-) Får ikke skrevet mer nå, er borte og konmer ikke hjem før i kveld!!

''Jeg føler meg bortskjemt''

Katrine Lunde Haraldsen føler seg bortskjemt  fordi hun får spille på et fantastisk lag med så fantastiske spillere. I morgen jubilerer hun med sin 200 kamp for landslaget. 


Camilla og Amanda ble starstrucked da basketball stjernen Kobe Bryant dukket opp. De fikk lurt med seg et bilde og en klem. 

Katrine gleder seg til OL. Gnisten er på vei tilbake for superkeeperen. 

Intervju med Sulland.  - ''Nå begynner det meste å roe seg litt''

Håndballjentene om kjærester, familiesavn og morsrollen - VIDEO


Flyttingen fra Byåsen til Esbjerg ble viktig for Kari Aalvik Grimsbø. Landslagsvenninne mener hun fortjener mer spilletid enn det hun får. ER DU ENIG?? 

 Jentene om livet i deltagerlandsbyen 2 DAGER IGJEN!!!Siste nytt

Det har kommet en del nyheter og intervjuer de siste dagene og timene, så da legger jeg ut et innlegg med linker til disse: 

Intervju med Heidi (før Scandinavian Open). - Vi er i en tøff gruppe, og hver kamp blir viktig. 
 
Katrine Lunde Haraldsen sliter med humøret -  Kroppspråket til Lunde Haraldsen etter 34-25 over Angola onsdag, var lett å tolke i intervjusonen. Hun sprudlet ikke som vi vet hun kan. ''Det har vært slik en stund'', sier hun. 

 Intervju med Amanda, Thorir ++  

Marit friksmelder seg selv.  -  Det gikk så bra i dag, slik at jeg ikke ser noen begrensninger for min egen del. 

Kan få sitt 800. landslagsmål under OL  -  Jeg har jobba beinhardt for det her og er i kjempeform. Jeg håper det viser seg på banen sier Linka. 

Lite intervju med Kikki - Dette var deilig. Jeg var litt spent før kampen, sier Kikki.  

Litt lengere intervju med Kikki angående skaden

Intervju med Amanda  - Jeg feirer bursdag på verdens beste sted med verdens beste jenter på verdens beste tidspunkt. 

 Intervju med Camilla, Linka og Kari Mette  - VIDEO

Noen klipp fra kampen mot Angola - VIDEO

Amanda så  Ivano Balic 

Solid seier

Håndballjentene spilte treningskamp mot Angola i dag, og det endte med en solid seier. Norge kjørte over dem og vant 34-25 (18 - 10 til pause). Kristine Lunde - Borgersen og Marit Malm Frafjord var begge tilbake for Norge, førstenevnte satte inn tre mål. Begge ble matchet forsiktig og det ble lite spilletid før pausen. Etter hvilken var også Marit med i angrep, men det var ikke så lenge! 
'' Prestasjonsmessig var det midt på treet, resultatet er bra. Ser du bak tallene, så gjør vi en del som ikke holder mål, men vi har også noen strålende angrep, sier Thorir til VG Nett. 
 '' Det lyser form, harmoni og selvtillit av den norske troppen'' sto det på dagbladet :)  

Nå er det bare tre dager igjen til åpningskampen mot Frankrike, ikke lenge igjen!!!


Mål for Norge: Ida Alstad 1, Heidi Løke 8,Tonje Nøstvold 4, Karoline Dyhre Breivang 1, Kristine Lunde-Borgersen 3, Kari Mette Johansen 3, Marit Malm Frafjord, Linn Jørum Sulland 5, Linka R. Koren 2, Gøril Snorroeggen 2, Amanda Kurtovic 4 og Camilla Herrem 1. 
Gratulerer så mye med dagen :)

I dag har OL troppens yngste spiller, Amanda Kurtovic bursdag :)  Hun blir 21 år i dag! 

Amanda var Larvik spiller i en og en halv sesong, men nå reiser hun til Danmark for å spille for Viborg. Amanda har i løpet av det siste året vunnet NM, serie, sluttspill, Champions League og VM, og mangler kun OL og EM gull før samlingen er komplett. Dette kan hun få i løpet av dette året :) Hun hadde en god sesong for både Larvik og landslaget i fjor og ble kåret til årets unge spiller av NISO. Gleder meg til å se Amanda på banen i mange år fremover!! 

  

Gratulerer med dagen!

I dag fyller OL reserven Karoline Næss 25 år, gratulerer med dagen :) 

    

Sendeskjema

Tidene frem til 02.08 er lagt ut, her har dere sendeskjema for både kvinner og menn. Vet også at jentene spiller kamp den 3.august (min buuuursdag :D), den begynner 22.00! 

Dag Tid Kamp Lag/Klasse Aktivitet Kanal
28.07 1220 Spania ? Sør-Korea Kvinner OL NRK 2
28.07 1710 Danmark - Sverige Kvinner OL NRK 2
28.07 2200 Norge - Frankrike Kvinner OL NRK 1
           
29.07 1210 Kroatia ? Sør-Korea Menn OL NRK 2
           
30.07 1050 Angola - Kroatia Kvinner OL NRK 2
  1205 Sør-Korea - Danmark Kvinner OL NRK 1
  2130 Frankrike - Spania Kvinner OL NRK 2
  2200 Sverige - Norge Kvinner OL NRK 1
           
31.07 1730 Serbia - Kroatia Menn OL NRK 2
  2025 Danmark - Spania Menn OL NRK 2
           
01.08 1025 Norge - Sør-Korea Kvinner OL NRK 1
  1525 Frankrike - Sverige Kvinner OL NRK 2
  2245 Spania - Danmark Kvinner OL NRK 2
           
02.08 1525 Kroatia - Ungarn Menn OL NRK 1
  2210 Sverige - Island Menn OL NRK 1
  2345 Serbia - Danmark Menn OL NRK 2

Landslagskapteinen er friskmeldt.

Gode nyheter fra topphandball.no: 

Frafjord friskmeldt 

Marit Malm Frafjord (bildet) er friskmeldt og har dermed fått klarsignal for OL i London.

Det er en strekkskade som har plaget Norges lagkaptein, men denne har sluppet taket, og Marit Malm Frafjord spiller.

Målsetningene og ambisjonene er det heller ikke noe i veien med.

- Når man har et OL-gull fra før så går det nesten ikke an å ha ambisjoner om noe dårligere, sier kapteinen til adressa.no, og legger til:

- Jeg drømmer om gull, og har ambisjoner om medalje, sier hun.

Frafjord gleder seg til turneringen som starter lørdag. I morgen, tirsdag, samles det norske laget i deltakerlandsbyen i London. At det hun skal være med på i London er stort for Marit Malm Frafjord, er det ingen tvil om.

- Vi blir på en måte enda mer Norge, og en del av noe større. Vi er et stort norsk lag med mange idretter, det er utrolig å få være med på det, sier Frafjord til adressa.no.

Hun gleder seg til å komme i gang etter å ha hatt mesterskapet som målsetting i fire år.

Den forrige OL-medaljen hennes henger hjemme hos mor, og kanskje får den selskap i løpet av august.

Ikke lenge igjen :D


Kan det bli en gjentagelse av dette? 

Friskmeldt

Var innom buyandread nå, der kan man kjøpe aviser på nett..... Så lenge man ikke kjøper avisene så kan man så vidt se hva som står som overskrift på hver side, og der leste jeg at Marit Malm Frafjord og Kristine Lunde - Borgersen  er friskmeldte. Kan ikke si noe mer om saken siden jeg ikke vet noe mer, men det er ihvertfall veldige gode nyheter. Det er bare 8 dager til håndballjentene spiller sin første kamp, flere enn meg som gleder seg?? 

 
Kristine og Marit er klare for OL. Her gir de hverandre en god klem etter EM seieren  i 2006. 

Ny header..

Da har jeg fått lagd ny header, endelig. Må jo ha en litt OL relatert header synes jeg, og alle disse bildene er tatt i forbindelse med årets OL! 

Katrine og Kristine Lunde- To viktige brikker i troppen, noe de også var i 2008. Nå får vi bare håpe at Kikki blir skadefri før mesterskapet!! Katrine ble kåret til OLs beste keeper for fire år siden, i tillegg har hun kommet på all star team i EM 2008 og 2010. I tillegg ble hun kåret til årets spiller av NISO i fjor. Katrine debuterte i et mesterskap i 2002 (satt på tribunen under hele mesterskapet) og har faktisk vært med på hvert eneste mesterskap siden, hun har vært en avgjørende brikke siden 2006. Tvillingsøster Kristine debuterte i 2001, men det var vel først i 2004 at hun viste seg skikkelig frem på landslaget. Ble landslagskaptein i 2008 (siden Gro måtte stå over EM), og ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller og playmaker. Hun måtte stå over EM 2002 og EM 2010 (gravid), men ellers har hun vært med på alle mesterskapene. Startet kanskje ikke VM 2011 så bra, men kom seg etterhvert og ble kåret til finalens beste spiller. Tvillingene har vunnet alt som kan vinnes - OL, EM, VM, Champions League, dansk serie, dansk cup, ungarsk serie (Katrine) og ungarsk cup (Katrine). 

Linka - Ingen glemmer vel den fantastiske OL finalen hennes i 2008? 9 mål på 10 forsøk (bommet på den siste kontringen rett før kampslutt). 2008 var Linkas år, både i OL og EM gjorde hun det bra. Under EM 2008 ble hun kåret til den beste høyrekanten og hun ble toppscorer med 51 mål. Linka ble kåret til verdens beste spiller for 2008 og året etter ble hun VMs beste høyrekant! Linka spilte sitt første mesterskap i 2003, hun måtte stå over i 2005 (skade), men har vært med på alle mesterskapene siden. Linka har i likhet med tvillingene vunnet alt som kan vinnes - > OL, EM, VM, Champions League, norsk serie, NM og sluttspillet. Har kanskje ikke utmerket seg så mye i de to siste mesterskapene, men vi vet hva hun kan og hun har masse rutine som er godt å ha i OL! 

Amanda og Ida - To av OL debutantene dette året. Amanda har blitt kåret til årets unge håndballspiller, etter en god sesong for både Larvik og landslaget. Hun debuterte i VM 2011, så hun har ikke like mye rutine som de andre i troppen. Allikevel tror ikke jeg det er noe problem, Amanda takler det veldig bra. Det blir spennende å se hva hun kan få til i London. Ida fikk sin debut i 2009, og har vært med siden. Hun spilte en fantastisk turnering i Drammen så det blir spennende å se om det fortsetter sånn!! 

> Hva synes dere om headeren? Har prøvd å forklare litt hvorfor jeg har valgt akkurat de personeen i headeren, håper dere er fornøyde :) 

Min mening om spillerne i SOC

Da er det på lite med en liten oppsummering av spillerne i Scandinavian Open. Her kommer min mening om spillernes innsats: 

1.Kari Aalvik Grimsbø 
Kari Aalvik Grimsbø 
En av de som har overrasket meg mest denne helgen. Kari får stå hele kampen mot Danmark og Frankrike, og spiller to gode kamper. Kommer også inn i de siste 20 minuttene mot Sverige og er sikker bakerst da også. Blir tatt med på all star team, og det er fortjent. Kari slapp inn 19 mål mot danskene og svenskene, og 20 mot Frankrike. Fikk sel
Redninger: 38 redninger/ 80 skudd (nesten 50 % i skuddutteling) Feil: 1
Karakter: 7 

3. Karoline Næss
Karoline Næss
Spiller bare forsvar, og står godt i midtforsvaret sammen med Gøril/Karo. Er OL reserve, og var med siden Kristine var skadet. Synes hun gjør en god jobb jeg, synes det egentlig er litt rart at hun ikke er med i OL troppen! 
Mål: 0 mål/ 0 forsøk
Feil:
Karakter: 5

5. Ida Alstad
Ida Alstad 

Synes hun var en av de beste i denne turneringen, og det ble bevist da hun ble tatt ut på All Star Team. Ble kåret til banens beste mot Danmark, litt ufortjent etter min mening, selv om hun ikke var dårlig i den kampen. Hun sto godt bakover, men ikke like god fremover. Mot Sverige var hun uten tvil banens beste, selvom arrangøren ga BB prisen til Heidi. 7 mål (flere langskudd), masse gode innspill + en strålende jobb i forsvar sier sitt. Mot Frankrike traff hun ikke like godt i 1.omgang, men etter pausen ble det 6 mål på 7 forsøk. Ida hadde ikke et så godt VM, men har løftet seg MANGE hakk siden det. Thorir har sagt at Ida er en av de han har jobbet med etter gullet i Brasil, og det har gitt veldig gode resultateter. Hun tok ansvar i forsvar sammen med Gøril og det samme gjorde hun fremover. Det var veldig morro å se på denne jenta i helgen, og jeg gleder meg til å se henne i OL. Håper både for Norge og hennes del at det fortsetter sånn! Kom fortjent med på All Star Team. 
Mål: 15 mål/27 forsøk (Noen bom ble det, men hun hadde flere gode skudd som for all del kunne gått i mål også). 
Feil: 6 feil
 
Karakter: 8 

6. Heidi Løke
Heidi Løke
Heidi er sikker som vanlig fremover og skaffer en haug av straffer. Hun er flink til å bevege seg på linja, og er rask fremover i kontra. I forsvar har hun blitt litt bedre, men blir allikevel lurt flere ganger. Ble kåret til banens BB mot Sverige, men skulle kanskje heller ha fått prisen mot Danmark (Siden Ida var best mot Sverige), men hun fikk ihvertfall en BB pris. Heidi er som en magnet, og får tak i alt som kommer på 6 meteren. Ble også tatt ut på All Star Team!! 
Mål: 16 mål/20 forsøk
Feil: 5 feil. 
Karakter: 8 

7.Tonje Nøstvold
Tonje Nøstvold
Skudduttelingen til Tonje er ikke så veldig god, synes ikke hun imponerte så veldig. Dessverre. Hun skyter, skyter og skyter, men det er ikke så mye som går i mål. Det skal sies at når ballen først kommer mellom stengene så har hun ganske gode skudd. Liker at hun ikke gir seg og fortsetter å prøve!! 
Mål: 5 mål/ 17 forsøk 
Feil: 2 feil. 
Karakter: 4 


8. Karoline Dyhre Breivang
Karoline Dyhre Breivang
Hun styrer de norske angrepene bra når hun får sjansen og er sikker bakover, som vanlig. Scorer flere viktige mål og hadde en god skuddutteling i løpet av tunreringen. Karo har jo hatt en fantastisk sesong for både landslaget og Larvik og jeg håper det fortsetter sånn i OL også. 
Mål: 6 mål/ 10 mål
Feil: 3 feil
Karakter: 7 

11. Kari Mette Johansen
Kari Mette Johansen
Kari Mette spiller en god kamp mot Danmark, og to greie kamper mot Sverige og Frankrike. Bommer på noen sjanser som muligens burde vært i mål. Står bra bakover, og gjør så Kari får reddet noen kantskudd. Verken KMJ eller Camilla får spesielt mange sjanser, men synes Norge har blitt bedre til å se mot venstre enn tidligere. 
Mål: 6 mål/ 9 forsøk
Feil: 1 feil
Karakter: 6 


16. Katrine Lunde Haraldsen
Katrine Lunde Haraldsen 
Sto i 40 min i løpet av hele turnering, og synes hun sto helt OK! Måtte stå over mot Frankrike på grunn av sykdom.  Var ikke helt den Katrine vi er vant til å se på håndballbanen, men det var ikke helt bak mål heller. Er ikke noe redd for OL formen til Katrine, for hun er som regel best når det gjelder. 
Redninger: 8 redninger / 23 skudd 
Feil
: 0
Karakter:

17. Linn Jørum Sulland
Linn Jørum Sulland 
Hadde en god kamp mot Danmark, skøyt en del straffer. Mot Sverige var hun ikke på topp, da synes jeg egentlig hun var ganske svak. Startet heller ikke så godt mot Frankrike, men plutselig sa det pang og da satt det meste mellom stengene. Skuddarmen til Linn er jo utrolig bra og man står omtrent å måper når hun skyter fra 9/10 meter. Synes kanskje Linn er den som har vært best på høyresiden i denne turneringen. 
Mål: 13 mål/ 21 mål
Feil:
Karakter: 7

18. Linn-Kristin Riegelhuth Koren 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren
Hun får ikke så mange sjanser fremover, men setter de fleste. Hadde en litt svak kamp (1 mål/4 forsøk, bl.a en straffebom) mot Sverige, men de to andre var bra (2/2 og 1/1). Står også godt i forsvar, er tøff! Smilet er jo alltid på plass hos denne jenta, samme om det ikke går helt veien. Linka gir seg aldri, det skal hun ha!! 
Mål: 4 mål/7 forsøk
Feil: 2 feil 
Karakter: 5

19. Isabel Blanco
Isabel Blanco

Isabel kom inn i troppen på grunn av Marit sin skade, ikke en dårlig erstatter. Nå har ikke Isabel spilt på landslaget siden 2008, så det var sikkert litt uvant å være tilbake. Isabel fikk ikke så mye spilletid, noe som var litt forventet. Spiller mest forsvar, og jeg synes hun gjør en god jobb der. Får ikke så mange sjanser fremover, mistet ballen et par ganger. Fikk en sjanse som hun satte i mål mot Frankrike. Alt i alt synes jeg hun spiller bra denne tiden hun er på banen. Skal jo være ærlige å si at jeg gjerne kunne hatt med Isabel til OL, men håper jo selvfølglig på at Marit blir skadefri og blir med. 
Mål: 1 mål/1 forsøk
Feil: 1 feil 
Karakter:
5

21. Gøril Snorroeggen
Gøril Snorroeggen
Gøril styrer det norske angrepsspillet veldig bra i løpet av de tre kampene. I tillegg scoret hun flere viktige mål, spesielt mot Frankrike. Var godt å se skuddarmen til Gøril i helgen, hun har et utrolig bra skudd.  Står også godt i midtforsvaret sammen med Ida/Karoline/Isabel,og går hardt i duellene Synes ikke hun imponerte så veldig i VM (var jo borte i tre år pga skade), men dette så veldig lovende ut. Kom med på All Star Team, og det synes jeg var fortjent! Gøril har tatt ansvar mens Kristine og Marit var borte, og det er selvfølgelig veldig bra. 
Mål: 9 mål/ 13 forsøk
Feil:
Karakter:

22. Amanda Kurtovic
Amanda Kurtovic
Amanda hadde en god kamp mot Danmark, ellers synes jeg hun har vært litt svak. Hun har bommet på de klare sjansene, og det er ikke så bra. Amanda slutter aldri å skyte, og det er positivt. Bakover står hun helt greit. Hun har et veldig godt samarbeid med Løke, og det er morro å se på!! 
Mål: 7 mål/ 15 mål 
Feil: 3 feil
Karakter: 5

23. Camilla Herrem 
Camilla Herrem
Sto over første kamp på grunn av sykdom. Ellers kom hun inn i troppen igjen på lørdagen og spiller to gode kamper. Treffer på de sjansene hun får, som vanlig. Glipper litt i forsvar nå og da, men er fornøyd med Camillas innsats. Hun kommer inn med mye humør og leker seg litt med et par tricker, osv. 
Mål: 5 mål på 5 forsøk 
Feil: 0 feil 
Karakter: 7 


Charlotte Mordal
Charlotte Mordal
Får sjansen mot Danmark siden Camilla var syk, og hun imponerte meg. 4 mål på 4 forsøk er veldig bra :) Kom inn i de siste 20 minuttene for Kari Mette, så fikk jo ikke spille så mye. 
Mål: 4 mål/ 4 forsøk
Feil: 0
Karakter:
Fikk lite spilletid, men av det vi så synes jeg hun fortjener en 7. (Det kunne det ha forandret seg hvis hun haddde spit mer) 

Vurderinger av hele turneringa: 
Synes laget gjør en god turnering, uten sine to/tre viktigste spillere. Marit og Kristine sto over alle kampene, da tok Gøril og Ida ansvaret. Godt å se at vi ikke er avhengig av enkelte spillere, selv om det selvfølelig er greit å ha de med. Det er OL som gjelder og da er det viktig at man ikke tar for store sjanser når det gjelder skadene. Norge spiller godt over tre kamper, selv om ikke alt går på skinner hele tiden. I første kampene kjører de over Danmark, selv om de slipper de litt inn i kampen etter pausen. Ender med en 18 målsseier tilslutt, så man skal ikke klage. Det ble en litt jevnere kamp mot Sverige, men de kjørte fra i andre omgang. Det samme skjedde mot Frankrike, der lå de faktisk under til pause. Norge har liksom et sånt ekstra gir når det virkelig gjelder og det er gøy å se. Mange som utmerker seg på en god måte!! Alt i alt en god turneringen av Norge, gleder meg til å se de i OL!!!!

> Hva synes du om laget og spillerne i Scandianavian Open 2012?  

Ny header..

Denne headeren jeg har nå har jo blitt stående en stund siden jeg egentlig har glemt det litt. Jeg skal lage en ny i løpet av de neste dagene som blir stående ut juli, også kommer jeg til å sette i gang månedens spiller i august igjen. Det har jo ikke vært noen kamper i juni og derfor har det ikke vært noe vits i å ha ''månedens spiller''!  

Norge - Frankrike BILDER


Lagbildet (Karoline Næss er bak dama med hvit genser) 


Synes dette ble skikkelig fint! 


Kurtovic :) 
De to beste (etter min mening) ♥ 


Banens beste


JAAAA!!! 
All Star Team - Ida, Gøril, Kari og Heidi kom med fra Norge. Isabell til høyre! 


Camilla driver med noen ablegøyer!

 
Morro å se Isa tilbake i landslagsdrakta!


                         

Som vanig finner du flere bilder på facebook siden min, HER!  Siden det var avslutningssermoni så har jeg lagt ut litt over 100 bilder i dag, var vanskelig å plukke ut.... Har bilde av nesten alle når de fikk medalje :) + når de norske jentene ble tatt ut på All Star Team! 

GULL!!

Jentene øver seg til OL, og det ble G-U-L-L i Scandinacvian Open. Jentene vant alle tre kampene, og det var til og med uten de viktigste midtforsvaret (Marit & Kristine). Synes Gøril og Ida har vært utrolig gode i denne turneringe, og de har gjrot savnet etter Kikki og Marit mindre!  I tillegg sto Katrine over på grunn av sykdom i dag, hun skulle egentlig spilt sin 200. landskamp. Tenkte jeg skulle skrive om hvordan jeg mener alle jentene har spilt denne helgen, og hvordan jeg tror OL går. Dette blir løpet av kvelden i morgen, siden nå må jeg fikse bilder og i morgen reiser jeg nedover til Sverige. Har heldigvis trådløst nett på hotellet :) 

Dagens kamp startet litt kronglete, men jentene gikk etterhvert opp i en 8-3 ledelse. Deretter sa det stopp og Frankrike hang seg på, det sto 12-11 til de franske før pause. Lagene holdt følge til 18-18, der i fra og ut sa Linn Jørum (dagens bursdagbarn) og resten av jentene takk for følge og ruste i fra. Norge vant 10-2 det siste kvarteret, og det skal man ikke klage over. Kampen endte tilslutt 28-20 :) Kari Aalvik sto nok en gang godt i mål, mens Ida Alstad og Gøril Snorroeggen tok ansvar i forsvar. Linn Jørum Sulland startet ikke så bra, men kom etterhvert mer og mer inn i kampen. 

Slik ble All Star Team for Nettbuss Scandinavian Open 2012: 

Goalkeeper Kari Aalvik Grimsbø Norge (NOR)
Right wing Blandine Dancette Frankrike (FRA)
Backcourt Gøril Snorroeggen Norge (NOR)
Backcourt Isabelle Gulldén Sverige (SWE)
Backcourt Ida Alstad Norge (NOR)
Left wing Paule Boudouin Frankrike (FRA)
Pivot Heidi Løke 

Norge (NOR)

 


Foto: Handball.no  

Klare til kamp!

Om ikke lenge braker det løs i Drammenshallen igjen, Norge møter Frankrike. Linn Jørum Sulland fyller 28 år i dag, mens Katrine Lunde Haraldsen spiller sin 200. landskamp. Tvillingsøster Kikki står over sammen med Marit, begge på grunn av skade! 


Søstrene Lunde skal begge til OL, Kikki er dessverre litt usikker pga skade. 

I stad lagde jeg facebook fanside for Kikki, siden hun hadde ingen ordentlig. Den hun har heter ''Kristine Lunde'' (og hun har jo byttet navn for et par år siden) og den ble sist oppdatert i mars. Så derfor synes jeg hun trengte en ny en. Du finner den her:  https://www.facebook.com/KristineLundeBorgersen  

Norge - Sverige BILDER


Heidi fikk pris siden hun ble kåret til verdens beste spiller for 2011

Som vanlig finner du mange flere bilder på facebook siden min, som du finner her. Det er 73 bilder fra gårsdagens kamp og 80 bilder fra fredagens kamp :)  
Du finner bildene HER!! 

Gratulerer med dagen :)

I dag har Linn Jørum Sulland bursdag :)  Den skal vel feires på håndballbanen, også håper vi det blir seier mot Frankrike litt senere i dag!! 

  

Norge - Sverige

I Håndballjentenes andre kamp i Nettbuss Scandinavian Open, fikk Sverige unngjelde for den norske lagmaskinen. 26-19 viste tavlen ved kampslutt, selv om svenskene hang godt med til pause på stillingen 12-11.

Etter en maktdemonstrasjon i åpningskampen mot Danmark som ga norsk seier 37-19, var motstanden lørdag et hakk hvassere. Riktignok manglet Sverige Linnea Torstenson som er en sentral spiller, men de norske jentene så ut som de orket litt mer enn sine motstandere.

Før hvilen hang svenskene svært godt med i kampen. De jobbet godt i forsvar og slapp ikke Norge nevneverdig foran seg i målprotokollen. Et av høydepunktene i omgangen var Camilla Herrems trick skudd fra kanten. Pauseresultatet var 12-11 til Håndballjentene.

Det var etter drøyt fem minutter i den andre omgangen Norge tok grep om kampen. De skaffet seg en firemålsledelse og så seg aldri tilbake. Etterhvert ble flere spillere byttet ut, uten at det førte til at laget slapp seg ned nivåmessig. To straffebom måtte vi imidlertid bivåne. Fem minutter før slutt fikk gjestene to spillere utvist, og da var kampen i realiteten avgjort. Ida Alstad kvitterte med en av sine mange susere. Amanda Kurtovic glimtet også til med smarte skudd, mens Kari Aalvik Grimsbø i målet reddet det meste som kom hennes vei. Da det siste fløytesignalet gikk, sto det 26-19 på tavlen.

Landslagstrener Mia Hermansson Högdahl var godt fornøyd med laget sitt og synes det er et god stigning å se i spillegruppen.
- Tempoet kommer mer og mer, og det ser ut som vi orker mer enn motstanderne våre. I første omgang spilte vi kanskje litt med håndbrekket på, men det løste seg.

Hun skryter av begge målvaktene som spilte godt, og nevner også Ida Alstad som spilte en god kamp begge veier og hadde solide skudd. Norges beste spiller ble Heidi Løke, mens Isabelle Gullden fikk prisen på det svenske laget.

Søndag venter Frankrike, som landslagssjef Thorir Hergeirsson har nevnt som OL-favoritt sammen med Russland. Det blir altså en reprise av VM-finalen fra desember. I lørdagens kamp mot Sverige gikk de franske jentene på et tap for Danmark, god uten to av sine nøkkelspillere; Signate og Leynaud.
- Vi får enda tøffere motstand mot Frankrike, men har en fin utvikling i laget, så det blir en spennende kamp, avslutter Högdahl.

(handball.no)

Jeg stusser litt over den banens beste prisen altså, fordi i dag skulle Ida Alstad hatt den. Heidi som fikk den, ikke ufortjent det heller, men i denne kampen var det Ida som regjerte.

  
Foto: Svein Andre Svendsen 

Bildene mine kommer etterhvert som jeg har fått fikset dem :)  

Årets spiller/unge spiller.

I går ble det delt ut to priser - Årets spiller og årets unge spiller! 

Katrine Lunde Haraldsen ble årets spiller, mens Amanda Kurtovic ble kåret til årets unge spiller. Prisen ble delt ut av NISO, og det var Tonje Nøstvold, Karoline Næss, Karoline Dyhre Breivang og Steffen Stegavik som var i juryen. 

Årets spiller - Katrine Lunde Haraldsen  
Bildet er funnet på nisos hjemmesider :) 

 

 

Norge - Danmark BILDER

 

 

 

 

Du finner 80 bilder fra kampen i går her: https://www.facebook.com/pages/Larvikognorgebloggno/162364813811283

Norge - Danmark 13.juli.2012

For en overkjøring det ble i dag, Norge vant hele 37-19. Det var en god kamp av egentlig de fleste jentene, og det ble også mye kontringer. De slapp seg litt ned i starten av 2.omgang, men kom seg tilbake og kjørte i fra. Skudduttelingen var også ganske godkjent, 37 mål på 53 forsøk er ikke så ille. Kari Aalvik Grimsbø sto veldig godt i målet i dag, og etter min mening var hun banens beste. Ida Alstad fikk bestemannsprisen, synes hun også spilte en god match. Hun sto godt bakover, men hadde et par bomskudd fremover. Synes flere av jentene utmerket seg i dag, bl.a Linka , Kari Mette, Charlotte Mordal (kom inn for Camilla Herrem), Gøril, Karo, Amanda og Linn. Linka var kanskje litt usynlig, men traff på de forsøkene hun fikk. 

Det var god stemning i hallen også, og det var morro å endelig få sett lit håndball igjen. Gleder meg allerede til i morgen :) Fikk tatt en del bilder, skal legge de ut i løpet av kvelden/natta'n. Må bare fikse de litt først! 

Norges mål: 
Amanda Kurtovic 5 mål på 8 forsøk
Charlotte Mordal 4 mål på 4 forsøk 
Gøril Snorroeggen 2 mål på 3 forsøk
Heidi Løke 8 mål på 9 forsøk (jeg tror egentlig hun hadde flere bom, men samma det)
Ida Alstad 2 mål på 5 forsøk
Kari Mette Johansen 3 mål på 3 forsøk
Karoline Dyhre Breivang 3 mål på 4 forsøk 
Linn Jørum Sulland 5 mål på 7 forsøk (1 straffebom) 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2 mål på 2 forsøk
Tonje Nøstvold 3 mål på 8 forsøk. 


Foto: Svein André Svendsen
 

OL oppkjøring uten midtforsvaret

Skjekket Twitter i stad, og da kom det opp noen kjipe nyheter fra landslaget. 

Marit Malm Frafjord må stå over alle kampene i helgen på grunn av skade. Det ser også ut som om Kristine Lunde-Borgersen  må det på grunn av en vond akilles. Camilla Herrem må ihvertfall stå over morgendagens kamp pga sykdom. Kanskje ikke den beste oppladningen, vi mister blant annet midtforsvaret vårt som er utrolig viktig. 

Vi tar ingen sjanser nå rett før OL. Jeg skulle gjerne hatt dem med. Dette går selvsagt utover samspilltreningen vår. Men det er også godt for noe. Det betyr at andre får prøve seg meg og må trå frem og ta ansvar. Det på sikt kan igjen bety at vi ender opp med å vinne på det, sier Thorir Hergeirsson til tv2.no 

Jeg spiller nok ikke de to første kampene i helgens turnering
, sier Kikki til aftenposten. Landslagslegen Ola Sand sier følgende: Hun spiller nok ingen av de tre kampene. Det er OL som teller. Vi ønsker ikke å ta noen sjanser. 
Ola kan heller ikke garantere at hun blir frisk til London:  Jeg kan ikke gi noen garantier, men vi både håper og tror det. 

Marit har fått en strekk i låret etter en spenstøktstrening for en uke siden. 
Marit har en jevn og fin progresjon, så det ser bra ut med henne, opplyser Sand til aftenposten.no. Han sier også at Heidi Løke er tilbake 100 % etter at hun fikk en strekk for et par uker siden. 

Inn i troppen kommer OL reserven Karoline Næss, Charlotte Mordal (v.kant) og Isabel Blanco. Jeg håper Isabel får litt spilletid, og det blir morro å se henne tilbake i landslagsdrakta. Det er ingen dårlig erstatter for Marit, selv om vi helst skulle hatt kapteinen vår frisk. 


Marit må stå over hele helgensturnering, Camilla kommer troligvis tilbake på lørdag. 

Alle Norges kamper kan sees på TV2 Zebra og sumo. 
Fredag 20.00 Norge - Danmark
Lørdag 19.00 Norge - Sverige
Søndag 20.00 Norge - Frankrike

 Eller du kan kjøpe billetter her: http://www.billettservice.no/venue/drammenshallen-drammen-/DDL/12

Tatt ut som den 15.spilleren..

Da er det klart at Stabæks Karoline Næss er tatt ut som den 15.spilleren i OL troppen. Det ivl si at hun kan komme inn dersom det blir skader i troppen! 

 


Håndballjentene er samlet på Olympiatoppen og gjør de siste forberedelsene til OL som er om 17 dager, 5 timer og 27 minutter.  Håndballjentene spiller ikke sin første kamp før om 18 dager. Det er rigget til precamp for alle deltagerne som skal delta i OL i år. Du kan se hvem som blir med HER! Også kvinnelaget til Frankrike (håndball) er tilstedet på Olympiatoppen, dette er et samarbeid med de norske Håndballjentene. Må også minne om at det er Nettbuss Scandinavian Open til helgen, du kan lese mer og bestille billetter HER

Stine Bredal Oftedal, Charlotte Mordal, Silje Solberg, Isabel Blanci, June Andenæs og Mari Molid er også med de andre jenten e på precamp. 
Du kan lese mer om OL på handball.no sine sider HER 


Isabel er med på forberedelsen i OL, men er ikke en del av troppen. Det er derimot Katrine Lunde Haraldsen! 
Her jubler de begge over EM gullet i 2008 :) 

 

> Noen som gleder seg til de olympiske leker??  Jeg ser frem til det ihvertfall!

(Info er hentet fra handball.no)  

Du kan se Scandinavian på TV:

Du er håndballfan og du skal på ferie akkurat 13. - 15. juli når håndballjentene spiller NSO i Drammenshallen. Nei og nei! Men frykt ikke - du kan også se det på TV.

 

Ikke bare kan du se dem på TV hjemme i Norge, men du se kampene i våre naboland - og selvsagt i Frankrike.

 

Om du ikke har muligheten til å være i Drammenshallen 13. til 15. juli, så kan du altså få sett kampene på tv.

 

Nettbuss Scandinavian Open vil bli overført til følgende kanaler:
· Norge: TV2 Zebra
· Sverige: TV10 Sverige (fri kanal med 75% penetrasjon)
· Danmark: DR
· Frankrike: Canal+

Kampene spilles som følger:

Friday, 13 juli:
18.00 Sweden ? France
20.00 Norway ? Denmark

Saturday, 14 juli:
17.00 Denmark ? France
19.00 Norway ? Sweden

Sunday, 15 juli:
18.00 Denmark- Sweden
20.00 France ? Norway

 

Men selvsagt er det aller morsomst å se kampene "live", så ta deg en tur til Drammenshallen og husk at du får 30 % rabatt på bussbilletten til kampen (TIMEkspressens linjer 1, 7 10 og 14). Kampanjekode finner du på håndballbilletten din.


Billetter til turneringen kan du kjøpe på Billettservice. Du kan kjøpe til enkeltdager eller til hele turneringen!

 
God mesterliga trekning

Dinamo Volgograd, IK Sävehof og vinner av kampene mellom IUVENTA Michalovce/FTC Rail Cargo Hungaria blir Larvik HKs motstandere når gruppespillet i Champions League skal gjennomføres i oktober/november. 

Fjorårets semifinalist Larvik HK får altså både russisk og svensk motstand i tillegg til engten ungarsk eller slovakisk. 

Om Byåsen kvalifiserer seg til gruppespill, blir det kamper mot Györ, RK Krim og HC Podravka for trønderne. 

Gruppespillet starter 13. - 14. oktober, og det skal spilles seks kamper i hver gruppe fram til siste helgen 17.-18. november. De to beste fra gruppepillet i Champions League går videre til Hovedrunden, der kampene starter 2.-3. februar 2013.

Gruppene i Champions League Kvinner:  

Gruppe A Gruppe B Gruppe C Gruppe D
Oltchim Rm. Valcea (Romania) Györi Audi ETO KC (Ungarn) Larvik HK Buducnost (Montenegro)
Randers HK (Danmark) RK Krim Mercator (Slovenia) Dinamo Volgograd (Russland) Thüringer HC (Tyskland)
Hypo NÖ (Østerrike) HC Podravka Vegeta (Kroatia) IK Sävehof (Sverige) Vinner Wild Card-gruppe
Vinner kval.gruppe  2
(Byåsens gruppe)
Vinner kval.gruppe 3 Vinner av kampene
IUVENTA Michalovce - 
FTC Rail Cargo Hungaria
Vinner kval.gruppe 1
Statistikk Norge - SverigeDet er 8 dager til Scandinavian Open, det er 9 dager til Norge møter Sverige. Les mer om turneringen HER!! 
Se statistikk fra Norge - Danmark HER, disse møtes i første kamp fredag 13.juli! 

 Norge - Sverige

127 kamper - 85 seiere, 10 uavgjort og 32 tap. 
Målforskjell:  2090 (Norge) - 1642 (Sverige)
Første kamp: 29.09.1946, Norge tapte 5-2
Siste kamp:  15.06.2011, kampen endte uavgjort. 
Første seier:  21.06.1953, i kamp nummer 6.  Vant 2-1
Siste tap:  12.12.2010 (EM), tapte 24-19! (De hadde egentlig et tap mot Sverige i Algarve, men den teltes ikke fordi en fra den norske leieren måtte være delegat i kampen eller noe sånt. Det var ihvertfall noe som gjorde at den ikke teltes med, husker bare ikke hvor jeg leste det!) 

Sverige har vi møtte ofte, siden årstusen skifte har vi møtte dem 23 ganger. Vi møtte dem også i kvartfinalen under forrige OL, det endte med en 31-24 seier. Vi tapte mot dem i hovedrunden i EM, men vant over dem i finalen i samme mesterskap. Lagene møttes i VM 2011, men de spilte mot hverandre i Møbelringen cup (Endte 32-18 til Norge, møtte de en uke senere og da ble det 25-24 til Håndballjentene). Karoline har spilt 16 kamper mot søta bror, mens Marit, Kari Mette, Linka og Katrine har møtt dem 14 ganger. Ti av jentene har møtt svenskene ti eller flere ganger. Tonje N (12), Linn Sulland (12), Camilla (11), Kristine (10) og Heidi (10). Amanda Kurtovic har minst erfaring mot Sverige, hun har møtt dem tre ganger. 

Det er Marit Malm Frafjord som har flest mål mot svenskene, 40 stykker har kommet fra strekspilleren. Linka er ikke noe dårligere med sine 39. Linn Sulland har satt inn 35 mål på 12 kamper, mens Tonje har 27 mål. Camilla har satt inn 25, mens Kristin har 24 mål på sine 10 kamper. Linka har satt inn 9 mål i en enkelt kamp mot Sverige, dette skjedde i Møbelringen cup 2011, mens Marit, Linn og Gøril har satt inn 7 i en enkelt kamp. Kristine og Heidi har scoret 6 og Kari har satte bl.a inn 5 mål mot Sverige i forrige OL! 

Siden forrige OL har lagene møtt hverandre ni ganger (teller med OL kampen) . Det har ført til 6 seiere, 1 uavgjort og 2 tap (+ det tapet i Algarve som ikke står oppført i statistikken). Norge har derfor statistikken på sin side fortsatt. 


Marit satte inn 7 mål mot Sverige i World Cup 2010. Foto: Handballphotos.hu. 

Amanda har minst erfaring mot svenskene. Her møtte hun dem i Møbelringen Cup 2011.
Foto: Handball.no

All statistikk er funnet på handball.no


 

 

Statistikk Norge-Danmark

Som dere vet så spiller Norge i Scandinavian Open 13. - 15.juli. (MER INFO HER). Der møter de Sverige, Danmark og Frankrike, tre veldig gode lag. Tenkte at jeg skulle gi dere litt statistikk fra kampene mellom Norge og disse lagene. Starter med Danmark, også tar Norge-Sverige i morgen. 


Norge - Danmark: 

139 kamper - Norge har faktisk tapt hele 63 ganger og vunnet 62, så Danmark leder den statistikken. I tilegg har de spilt 14 uavgjort kamper. 
Målforskjell: 2442 (Norge) - 2430. 
Første kamp:
06.09.1947, Norge tapte 1-3. 
Siste kamp:  18.12.2010 - Semifinalen i EM, Norge vant 29-19. 
Første seier: Norge vant ikke før kamp nummer 17 mot danskene, vant 8-4 30.06.1964
Siste tap
: Vi må tilbake til 24.05.2007, da tapte Norge 33-31 mot danskene. Det skal sies at Norge spilte uten Linka Riegelhuth Koren, Kari Mette Johansen, Ragnhild Aamodt, Gro Hammerseng, Annette H. Johansen, Gøril Snorroeggen, Else- Marthe S. Lybekk og Kristine Lunde- Borgersen. + at Marit Breivik ikke var med på benken. Så det var med et redusert lag, men tap er tap uansett. 

Danmark er et lag vi har møtt ofte, men det er nesten to år siden sist møte med dem. Karoline Dyhre Breivang er den mest rutinerte i troppen, også mot Danmark. Hun har vært med på hele 23 av møtene mot danskene, Katrine er den med nest flest (18). Kari Mette Johansen og Linn-Kristin Riegelhuth Koren har møtt dem 15 og 16 ganger hver. Det er hele ni stykker i dagens tropp som har møtt Danmark 10 eller flere ganger. Marit M. Frafjord og Tonje N (13 ganger), Kristine Lunde-Borgersen (11) og Linn Sulland og Camilla Herrem (10)

Linn-Kristin regjerer på målfronten med hele 72 mål mot danskene, på 16 kamper. I tillegg er det hun som har scoret flest mål i en enkelt kamp mot dem, 9 stykker. Dette skjedde både i 2008 og 2009! Karoline scoret 8 mål i sin første kamp mot danskene og har 42 stykker på 23 kamper. Hun har jo ikke spilt så mye angrep igjennom årene, så det er godkjent. Katrine Lunde Haraldsen har satt inn tre mål i hele sin landslagskarriere, og to av dem har kommet mot danskene. 

Da har dere fått litt statistikk :) Vi blogges senere!  Norge har vunnet flest kamper de siste årene, og de har statistikken på sin side. Nå er det bare å vente å se på om den stemmer, om 8 dager! 

All statistikk er funnet på handball.no :)