august 2012

Alvorlig skade på Kurtovic.

Amanda Kurtovic har fått en meget tøff start på karrieren i danske Viborg, der hun var tiltenkt en nøkkelrolle som høyre bakspiller den kommende sesongen.

Nå har en skulderskade satt henne helt ut av spill, og den norske 20-åringen er ute i minst fire måneder, melder Viborg på hjemmesidene.

? Tung dag og tung tid i vente, skriver Kurtovic på Twitter.

Skumle skader
TV 2s håndballkommentator, Harald Bredeli, mener dette er trist for både Amanda, Viborg og det norske landslaget.

? Dette er fryktelig leit for Amanda. Her kommer hun til et nytt land, en ny klubb, skal bli satset på, men så kommer denne skaden. Det er også fryktelig for Viborg, som mistet håndballdronningen Grit Jurack i sommer, og skulle satse på Amanda som høyre bakspiller. Er hun ute i minst fire måneder, så ryker jo EM i desember også. Nå har hun etablert seg på landslaget og mister både et mesterskap og første halvdel av sesongen i Viborg. I tillegg er slike skulderskader veldig skumle, sier Bredeli.

Hentet fra Tv2 sporten.no! 

Amanda Kurtovic måtte ut med skade i kampen mot Spania. Den unge håndballspilleren håper å være klar til semifinalen mot Sør-Korea.  


Veldig synd for Amanda og også Viborg/landslaget som  Bredeli nevner. Skader er aldri morsomt og ihvertfall ikke når du mister mesterskap. Dumt at dette skjer når Amanda bytter klubb også! 

Postligaen 2012/2013

Snart er det en ny sesong på gang og jeg tror det kan bli veldig jevnt. Jeg følger som sagt mest med på Larvik, har sett litt på de andre lagene også nå i det siste. Oppsal som har rykket opp tror jeg kan bli et tøft lag å møte for flere av de andre i serien, de slo bl.a Storhamar i en oppkjøirngsturnering. Oppkjøring er oppkjøring, men jeg tror de kan bli tøffe. 

1. Larvik - Jeg tror ikke noen lag har sjanse til å slå disse. Gro Hammerseng er tilbake, Anja Edin, Kristina Bille og Kristine Breistøl har kommet inn på laget. Laget noe svakere enn i fjor, tiltross for at Amanda Kurtovic har dratt til Viborg. I tillegg er jo både Tine Stange og Nora Mørk ute, men det var ikke med så mye i fjor heller. Tror Larvik fortsetter å være nummer 1 i serien, men jeg håper de kanskje kan få litt kamp! 

2. Byåsen - I fjor fikk de tøff kamp av Storhamar, men det tviler jeg på at skjer i år. Kan kanskje få en litt kamp av Stabæk, men jeg tviler. 

3. Stabæk - De slet litt etter jul i fjor, men jeg tror dette laget har muligheter til en medalje. Det er et ungt lag, men de har en del rutine uansett. 

4 . Tertnes - De er et godt lag, men tror ikke det holder til medalje. Kanskje de kan overraske? 

5. Vipers Kristiansand - Kristine Lunde-Borgersen blir en sentral spiller for dette laget, men de har også fått inn noen gode spillere. Synes jeg leste at de fikk inn en tysk spiller eller noe sånt.   

6. Oppsal - Som sagt tror jeg dette laget kan nå langt og ihverfall få en sluttspillplass. De kom på 2.plass i Vestfjordcupen og det er en god prestasjon selv om det bare er oppkjøring. 

7.  Storhamar - Fra en bronse til en 7.plass, de har mistet flere sentrale spillere. I tillegg har de ikke fått hentet inn noen erstatter for Anja Edin, tror det kan bli en vanskelig sesong for Hamar laget. 

8. Levanger -  Har fått inn Mari Moldi og Hanna Yttereng fra Byåsen i troppen, tror de kan kapre den siste sluttspillplassen. 

9. Gjøvik - Setter de på en 9.plass, men tror kanskje de kan overraske og slå flere lag. De har fått inn flere forsterkninger, bl.a Kristin Saugstad og Sofia Berndtson fra Storhamar. 

10. Flint - De har verken hentet eller mistet noen spillere. Flint vant over Larvik i en treningskamp (Larvik spilte uten OL spillerne, Tonje L og Cecilie), men tror de kan være i fare for å rykke ned denne sesongen. 

11. Sola - Klarte såvidt  å berge plassen i fjor, tror kanskje de må ta den tunge veien ned til 1.divisjon etter denne sesongen. 

12.  Glassverket - Rykket opp denne sesongen, men tror de bare får spille en sesong i serien. Kan for all del overraske, man vet aldri! Første seriekamp er mellom Oppsal og Byåsen, 12.september. Larvik spiller sin første kamp søndag borte mot Sola søndag 16.09 :) Se hele terminlista HER

 

Endte med en 4.plass...

  
Larvik måtte nøye seg med en 4.plass i den 52. utgaven av eliteturneringen i Tyskland.

Russiske Zvezda ble et nummer for store i semifinalen søndag morgen, i det som sannsynligvis må kalles Larviks beste kamp for helgen. Sluttresultatet ble 21-19 etter 10-10 til pause. Larvik var det førende laget i første omgang, selv om luken aldri var på mer enn to mål. Russerne overtok styringen i andre omgang, men heller ikke de klarte å lage noen luke å snakke om.
Med snaut 1.30 igjen å spille på dro Larvik seg en utvisning som gjorde jobben noe vanskeligere. Allikevel fikk man muligheten til å utligne russernes ledelse, men ballen ville ikke i mål.
Larvik måtte gamble i sluttsekundene å la Zvezda få en åpen sjanse. Den utnyttet de dessverre godt og scoret sitt mål nummer 21 med noen få sekunder igjen av kampen.

Alt i alt ga Larvik Zvezda en hard fight. Zvezda ligger nok noen hakk foran i forberedelsene da de om ikke altfor lenge skal ut i kvalik til Champions League. Semifinalen var treningskamp nummer 18 på tre uker.

I bronsefinalen fikk Bayer Leverkusen revansje for tapet i puljespillet. Begge lag slet med å produsere mål og med 15-13 på tavla kunne tyskerne ta i mot en noe større pokal enn den Larvik fikk.

Zvezda Zvenigorod gikk helt til topps i turneringen via 26-23 mot Team Tvis Holstebro i finalen. En finale de kontrollerte fra start til mål.

Bilde og tekst hentet fra larvikhk.no 

Videre til semifinalen!

Koperer fra larvikhk.no: 

Larvik tok den vanskelige veien til morgendagens semifinale i Sika Cup. Til sist ble det en duell mot Byåsen om hvilket av de norske lagene som skulle få sjansen i semifinalene søndag.

Larvik havnet under press i turneringen ved å tape dagens første kamp mot TUS Metzingen 12-11. Med to tap og en seier på de tre første kampene så det ikke spesielt lyst ut med tanke på avansement. Heldigvis så vi et Larvik-lag som reiste seg etter det klønete tapet mot tyskerne på morgenkvisten. Den kampen forbigår vi i stillhet.

Kamp nummer to mot Bayer Leverkusen måtte vinnes for at håpet skulle leve. Det hadde jentene fått med seg. For et ellers ganske solid Leverkusen-lag ble blåst av banen i første omgang. Larvik var bunnsolide bakover og slapp kun inn tre mål til pause og med elleve mål fremover var kampen i realiteten avgjort. Larvik falt litt i kvalitet bakover utover i andre, seierssifrene ble 21-14.

I kamp nummer tre for dagen, mot morgendagens semifinalemotstander Zvezda, åpnet Larvik godt og ledet med en to- tre mål i starten. Forsvaret fungerte godt mot robuste russere, derimot ble veien til nettmaskene vanskeligere jo lengre kampen skred frem.

Zvezda hadde en tomåls ledelse mot slutten av kampen. En sluttspurt holdt likevel på å gi Larvik et poeng. To klare sjanser innenfor de siste tretti sekundene ble misbrukt, og Zvezda kunne ro i land til seier 13-12.

Det ga et enkelt utgangspunkt for den avsluttende kampen i puljespillet mot Byåsen- vinneren av kampen ville ta den siste semifinaleplassen. Ingen i Larvik ønsket at statistikken mot Byåsen skulle bli besudlet med et tap, og jentene tok kommandoen tidlig i kampen. Til pause ledet Larvik 8-6. En ledelse som ble økt til 13-8 og 15-10 før Byåsen fikk lov til å pynte litt på tallene.
Larvik vant 15-13 og stakk av med den siste semifinaleplassen.

Det er gledelig å se at OL-spillerne har konservert formen. Litt hvile har de fått underveis, da samtlige av disse har stått over en kamp eller to.
Gro Hammerseng er tilbake og leverer varene i begge ender av banen. Det merkes ikke at hun har vært vekk fra banen i ett år. Kompromissløs bakover og aggressiv fremover.
Anja Edin er fersk i laget, men viser i perioder at hun har mye å tilføre på banen. I dagens to siste, og helt avgjørende kamper, var hun god når hun var utpå.
Isabel Blanco har som vanlig slåss godt bakover, i tillegg har hun satt ballen i mål når sjansene har bydd seg.
Pernille Wibe spilte hele kampen mot Byåsen, og var veldig god gjennom hele kampen. Det lover godt for fortsettelsen.

Søndag blir det altså et nytt møte med Ludmila Postnova og hennes Zvezda Zvenigorod. Kampen starter kl.10.00.Seier og tap!

Larvik og Team Tvis Holstebro fikk æren av å innlede årets Sika Cup i Tyskland. Danskene var mest på hugget og vant 15-11. I kamp nummer to for kvelden slo Larvik tilbake med seier 15-10 mot polske Zalglebie Lubin.

Kampen mot Team Tvis startet brått for Larvik. Danskene har nok kommet noe lengre i forberedelsene til ny sesong, tempoet de dro opp fra start var noe uvant for Larvik. I første omgang kom Team Tvis altfor lett til rundt Larviks 6-meter noe som bragte danskene foran med 4-5 mål tidlig i kampen. Kampene spilles over 2 x 15 minutter noe som gjør det tungt å vende  når luken blir stor. Larvik var friskere i 2. omgang og burde kuttet ned differansen, men litt slurv i kontringsspillet og skuddbom fra 6-meter hindret det.
Det var uansett godt å se at jentene hang med på tempoet i 2. omgang.

Målscorere: Linn Jørum Sulland 4, Anja Edin 2, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2, Pernille Wibe 1, Isabel Blanco 1, Karoline Dyhre Breivang 1.

I kamp nummer to mot Zalglebie Lubin var jentene langt skarpere fra start. Solid bakover og løpsvillige fremover. Til pause stod det 8-3, en ledelse som kunne vært enda større med litt bedre presisjon i kontringsspillet. I andre omgang kontrollerte Larvik kampen og vant greit 15-10.

Målscorere: Anja Edin 5, Linn Jørum Sulland 3, Thea Mørk 2, Gro Hammerseng 2, Olga Medevedeva 1, Isabel Blanco 1, Kristine Breistøl 1.

Spillet i begge kampene bærer litt preg av at det er en del nye spillere som skal tilpasse seg et nytt system og nye lagvenninner. Derfor var det flott å se den arbeidsmoralen som ble fremvist i kampene. Viljen er der- herfra handler det om å finne rytmen i spillet.

Dette ble skrevet i går på larvikhk.no :) Larvik spilte også tidligere i dag og tapte for Metzing, 12-11. Anja 4 mål, Linka 4 mål, Kristine 1, Kristina 1, Pernille 1.  Kommer tilbake med resulatetene med for de tre andre kampene når alle er ferdig spilt :) 

Endringer...

Jeg kommer til å endre designet mitt i løpet av helgen, for jeg synes det jeg har nå er litt rotete... Så vet dere det :) Hvis noen har noen tips til blogger som haer gratis deign, så hadde det vært fint! 

Larvik spilte mot Tvis Holstrebro for ikke så lenge siden og kampen endte med et 15-11 tap. Linn Sulland ble toppscorer med 4 mål, Linka og Anja scoret 2,,Pernille, Karo og Isa 1. Kampene er på 2 x 15 minutter, så de spiller ikke like lenge som i vanlige kamper.Har bare photoscape nå, så headeren ble veldig enkel :) 

 

Gratulerer med dagen :)

I dag har Katja Nyberg bursdag og hun fyller 33 år. GRATULERER!!

Dessverre har hun måtte legge opp på grunn av skade, og det synes jeg er veldig kjipt. Man skal legge opp fordi man har lyst selv ikke fordi man må gjøre det, og Katja har slitt med disse skadene lenge. Hun har vel (nesten) ikke vært med på et mesterskap uten at det har skjedd noe. Hun sto over VM 2005 kom tilbake i EM 2006 og fikk spille en knapp omgang før hun røk korsbåndet. I VM 2007 var hun vel forsåvidt skadefri(?), men  i OL måtte hun stå over noen kamper pga skader. Hennes siste kamp var OL finalen 2008 og hun fikk ihvertfall en verdig avslutning på karrieren. Det som er litt dumt er jo at hun blir stående med 99.  landskamper, hadde vært morro om hun hadde fått 100 før hun ga seg. Under VM 07 ble hun kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller og etter OL ble hun utnevnt som æresmedlem i det finske håndballforbundet. 


Både Gro og Katja kom på stjernelaget under VM 2007. 


Katja mot den Dominanske republikk. 


Under EM 2006... 


Katja smiler for sitt første EM gull i 2004Katja med OL gullet :D


Katja ble født i Sverige, men oppvokst på Finland. Hun ble etterhvert norsk statsborger i 2001 :) Hun har spilt for Sparta IF (finsk lag), Stockholmpolisen IF (svensk lag) før hun dro til Norge for å spille for Larvik.  Der ble hun i sju sesonger og vant fem seriemesterskap, fire NM pokaler og cup winner cupen i 2005. Katje ble også kåret til ''Årets kvinnelige spiller'' i eliteserien i 2001 og 2005. Det ble Krim Ljubljana som fikk underskriften i 2005, mens i 2006 dro hun til Ikast (nå FC- Midtjylland) for å spille der sammen med Gro. I 2010 vendte hun nesa hjem mot Larvik og Norge, men det har ikke blitt mye spill pga av skader. Hun var også tilbake på en landslagssamling i 2010, men slet vel med skulderen og fikk ikke vært med på EM på hjemmebane.

Visste dere at Katja også har drevet med friidrett? Hun drev litt med høydehopp, der hennes rekord var 1, 67 meter. Hun satset mest på finsk nasjonalsport som var spyd, rekorden var 52, 50 meter. Ikke verst :)  

Som sagt står Katja med 99 landskamper og 321 mål, og det er ikke verst. Synd at vi har sett det siste av Katja på håndballbanen, men hun blir jo å se i Larvik de neste årene ihvertfall. (på sidelinjen vel og merke) 

0 stream...

Har lett en stund nå og finner ingen sider å se kampene til Larvik HK på fra Sika cup. Regner med at resultat og alt blir skrevet på hjemmesiden dems i løpet av dagen og helgen :) 

Larvik spiller sin første kamp klokken 16.30 i dag mot Tvis Holstebro fra Danmark. Deretter møter de Zaglebie Lubin klokken 19.50. Alle kamper spilles 2 x 15 minutter, så de spiller en halv håndballkamp bare.. Det blir jo spennende å se hvordan Larvik klarer seg. De pleier kanskje å komme litt tregt i gang, også blir de bedre etterhvert utover matchen. Nå skal de ikke spille så lenge som vanlig, så kanskje de går på et par tap? Jeg har troa på jentene, og dette er kun trening. Larvik har fått flere nye spillere inn på laget og OL jentene har akkurat kommet tilbake, så det blir sikkert litt kluss i begynnelsen.

 
Byåsen og Larvik møtes på søndag :) 

Skal sjekke..

Både Larvik og Byåsen skal være med på Sika cup denne helgen, og jeg skal prøve å sjekke om det er noen sider som sender kampene :-) Kommer tilbake med mer info i løpet av kvelden/morgendagen :-)

Har muligens spilt sin siste landskamp.

  ... 

Gro Hammerseng var raskt tilbake etter å ha født sønnen Mio, men OL-i London kom for tidlig for den nybakte moren.

Nå er hun imidlertid tilbake i full trening, men vil mest sannsynlig konsentrere seg om klubblaget Larvik HK.

Det røper 32-åringen i et intevju med NRK.

- Jeg tror egentlig ikke jeg kommer tilbake på landslaget, men det blir for teit å si hundre prosent nei. Det blir så dumt å komme tilbake og si at jeg har ombestemt meg senere, sier Gro Hammerseng til statskanalen.

Hammerseng var sentral da Gjøvik og Vardal håndballklubb startet klatringen mot toppen ved årstusenskiftet. Deretter gikk Gjøvik-jenta til dansk topphåndball, der hun gjennom sju sesonger spilte for Ikast/Bording og Midt-Jylland.

I dag spiller hun for Larvik HK.

Høydepunktet i Hammersengs håndball-liv kom i 2008, da hun som første norske håndballspiller kunne løfte OL-trofeet over hodet under OL i Beijing.

Gro kan blant annet også smykke seg med EM-tittel for landslaget, og Champions League-tittel for klubblaget.

Hentet fra oa.no 

Jeg hadde kanskje håpet å sett Gro i landslagsdrakta en siste gang før hun slutter, men det er hennes valg. Kommer forsåvidt ikke som noe sjokk at hun muligens gir seg, og jeg skjønner henne. Hun har hatt en fantastisk karriere på landslaget og er helt klart en fantastisk ledertype. Blir ihvertfall hyggelig å ha henne tilbake i Larvik, gleder meg til å se henne der i løpet av høsten :)  

Treningsturnering.

Dette er hentet fra larvikhk.no: 

 
Larvik stiller kun opp i en oppkjøringsturnering før seriestart, og den spilles i Tyskland kommende helg.

Sika Cup spilles i Bad Urach som ligger syd i Tyskland, ca. 4 mil fra Stuttgart. Turneringen har lange tradisjoner, og har tiltrukket seg europeiske topplag helt tilbake til 1961.
Larvik har faktisk deltatt i turneringen tre ganger tilbake på midten av 90-tallet. Da var klubben fersk i denne sammenhengen.
Nå er laget det mest merriterte laget som deltar. Turneringen byr på en flott miks av motstand i år.

Russiske Zvezda Zvenigorod, vinner av Champions League i 2008, tar turen til Tyskland, og vil garantert by på tøff motstand.
Byåsen stiller som tittelforsvarer. Trønderne spilte en solid turnering i fjor, og slo rumenske Oltchim Valcea i finalen.
Øvrige lag er Bayer Leverkusen, TUS Metzingen, begge fra Tyskland, danske Team Tvis Holstebro og polske Zaglebie Lubin.

Alle møter alle i puljespill hvor de fire beste går til semifinaler og finaler.
Kampene spilles over 2 x 15 minutter.

Larvik reiser til turneringen med en tropp som inkluderer de fire OL-vinnerne. Disse spiller i helgen:
Anja Edin, Sara Breistøl, Isabel Blanco, Kari Mette Johansen, Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng, Linn-Kristin Riegelhuth Koren,
Kristine Breistøl, Linn Jørum Sulland, Lene Rantala, Olga Medvedeva, Thea Mørk, Pernille Wibe, Mie Sando og Kristina Bille.

Følgende spillere blir hjemme grunnet rehabilitering/ skader ol.:
Tonje Larsen, Tine Rustad Kristiansen, Nora Mørk, Tine Stange og Cecilie Leganger.

Kampene spilles tett og vi vil oppdatere med resultater på vår Facebook side :

Spilleplanen for turneringen ser du HER

Oversikt over tidligere vinnere finner du HER

Kamper frem mot EM

''Det venter tre kamper i Aarhus om halvannen måned. Der har det danske forbundet trommet sammen en miniturnering.

Norge møter Russland, Danmark og Frankrike i løpet av tre dager første helgen i oktober.

Det vil være første gang på tolv år at russerne ikke har Jevgenij Trefilov på trenerbenken. Han fikk ikke fortsette etter OL-fadesen. Russland ble slått ut i kvartfinalen.

Den norske troppen skal også gjennom en firenasjonersturnering mot samme nasjoner i Norge (slutten av november) før avreise til EM i Serbia.

Europamesterskapet spilles fra 4. til 16. desember.'' - smp.no

Da blir det tydligvis ikke en vanlig World Cup turnering som det har vært tidligere i Aarhus. Tror det er fordi det har vært lite publikum til stede på turneringene, dessverre!


Kan disse jentene ta nok et gull i Serbia?  

Månedens spillere...

Det var ingen tvil om at Kari Aalvik Grimsbø ble månedens spiller på facebook siden med 124 stemmer. Det skal sies at hun også fikk 25 stemmer her på bloggen, og dermed fikk hun flest stemmer både på face og bloggen. I og med at hun fikk flest stemmer på facebook er det den som teller og Linn-Kristin Riegelhuth Koren stikker av med seieren på bloggen. Det var veldig jevnt mellom henne og Grimsbø, og hun fikk 24 av stemmen her på bloggen. Jeg har ikke telt med stemme til dere som har stemt på flere en to stykker, for det sa jeg i fra om på stemme innlegget :)

Hadde jeg fått stemme selv hadde jeg stemt på disse to, jeg synes det er Linka og Kari som spilte best under OL turneringen. Disse var stabile under hele mesterskapet (eller Kari hadde en svak semifinale, men ellers var hun veldig god). Kommer til å lage en header i løpet av uka :)  

 

 

SISTE SJANSE!!

Alle stemmer som kommer etter 18.00 i dag, telles ikke. Derfor må du stemme innen da. hvem blir månedens spillere? Du kan skrive hvem du stemmer på i dette innlegget eller gå på innlegget under å gjøre det :) 

 

Månedens spillere

Da var vi klare for å kåre månedens spillere igjen, det begynner å bli en stund siden sist. Det blir også en avstemning på facebook og den spilleren med flest stemmer på hvert sted (altså på face og her) blir månedens spillere.

Dere stemmer etter hvem dere mener spilte best under OL turnerningen. Jeg skal ikke si hvem dere skal stemme på, men vil at dere skal se litt på helheten av hele mesterskapet. Vet at mange kommer til å si Linn Sulland fordi hun spilte en fantastisk finale, og det skal dere få lov til for all del, men jeg synes dere kan se på mer enn den finalen. Skal man se på hver enkel kamp så var kanskje ikke Linn den beste, MEN det er opptil dere å velge :) Jeg vet hvem to jeg hadde stemt på (har sikkert sagt det i noen tidligere innlegg), men min mening teller ikke nå!

Lykke til!! Dere kan stemme frem til søndag klokken 18.00. Dere får maks lov til å stemme på to spillere, men dere kan også bare skrive en hvis dere vil det :) Dere lan bare stemme på de som var med i OL av de norske jentene! 

Populære jenter - FANSIDER!

''På Facebook har det vært håndballfeber under OL. Håndballjentenes Facebook-gruppe teller nå over 71.500 tilhengere, og har dermed økt med over 21.000 under OL.

Helt siden gruppen ble startet like før VM i 2009, har det vært solide økninger under hvert mesterskap. Men i starten av OL gikk det litt tregere enn forventet - akkurat slik mange mente at det gikk med jentene som spilte, men ikke vant.

Så løsnet det kraftig den siste uken med over 16.000 nye supportere på en uke som alle kunne glede seg over at laget tok gull. I følge Facebooks statistikk var den totale rekkevidden den siste uken på over 1 260 000 personer. Det bekrefter nok en gang at håndball er en fantastisk tv-idett.'' - handball.no 

Du finner fansiden til håndballjentene HER 

Jeg har også flere fansider på facebook, bl.a den til bloggen min larvikognorge.blogg.no 
Kari Mette Johansen

Linn-Kristin Riegelhuth Koren

Kristine Lunde - Borgersen

Cecilie Leganger

Kari Aalvik Grimsbø  - Denne fansiden har jeg sammen med barehandball..blogg.no 


Trykk på navnene til spillerne og bloggene som kommer dere til facebooksidene, hadde vært hyggelig om dere tok dere tid til å like de. Det tar maks 2 minutter :)

English: Press on the names of the players and blogs and like the facebook sites :) 


Tap i treningskamp mot Flint.

De jentene som ikke var med til OL spilte treningskamp i dag, dette sto på larvikhk.no: 

Larvik spilte sin første treningskamp for sesongen mot Flint i ettermiddag. Jentene fra Tolvsrød var friskest og vant 27-23.

Det var mange nye ansikter i Larviks lagoppstilling i ettermiddag. Anja Edin, Kristina Bille og Kristine Breistøl debuterte i larvikdrakten, i tillegg gjorde Gro Hammerseng come back etter et års fravær fra håndballbanen.

Selv om det ble tap markerte nykommerne seg godt i debuten. Anja Edin viste frem mye bra i kampen og noterte seg ganske flittig i målprotokollen. Hun stod også bak kampens nydeligste innspill, selvfølgelig med ryggen til mål! Isabel Blanco var våken og smalt ballen i mål. Kristina Bille viste seg frem som en sikker avslutter med flott teknikk, og Kristine Breistøl, som startet kampen som venstre back, kom til gode skuddmuligheter underveis. Det blir spennende å følge henne fremover.

Det var lett og se at dette var første kamp etter en lang sommer med mye fysisk trening og lite ball. Angrepsspillet bar i perioder sterkt preg av at man kun har hatt en uke med balltrening.

Vi har dessverre ikke oversikt over målscorerne fra kampen. Larvik stilte med følgende lag:
Mie Sophie Sando
Sara Breistøl,
Isabel Blanco
Anja Edin
Kristine Breistøl
Gro Hammerseng
Olga Medvedeva
Thea Mørk
Pernille Wibe
Kristina Bille
Lene Rantala.

Førstkommende fredag skal det åpnes en ny idrettshall i Hokksund. Den åpnes med kamp mellom Larvik og Glassverket kl.1900.

Pause....

Nå er det en liten pause for jentene etter OL! Larvik gjengen har fått fri i ei uke, men noen av de andre jentene allerede har måtte komme seg på trening. Det blir ikke like mye oppdateringer nå frem til sesongoppkjøringen, i og med at det blir lite av håndballjentene i media. Skal prøve å få skrevet noe fornuftig litt innemellom! Til helgen skal vi kåre OLs beste spillere (eller månedens spiller om du vil). Det er bare å begynne å tenke på hvem dere mener har spilt best før og i OL. Det blir som vanlig en vinner her på bloggen og en på facebook :)  

Jentene er hjemme

http://www.nrk.no/video/gulljentene_har_landet/4F72B550C9B8F1C9/ - VIDEO AV SULLAND

 http://www.op.no/larvikhk/article6187303.ece - Linka kom hjem til ektemannen Einar. DET LIGGER EN DEL BILDER PÅ ARTIKKELEN!! 

http://www.sb.no/sport/se-gulljentene-bli-hyllet-her-1.7485765  - Bilder fra Sandefjords blad! 

http://sport.aftenposten.no/sport/london_2012/article246828.ece
 - Ida Alstad ble hyllet

http://sport.smp.no/sport/london_2012/article246818.ece  -  Tonje Nøstvold, Camilla Herrem og Thorir Hergeirsson ble hyllet på Sola! 

http://www.nrk.no/ol2012/nyheter/marit-malm-frafjord-far-ikke-ferie-1.8277783 - Ingen ferie på landslagskapteinen... De andre spillerne får mellom 1 til 2 uker med ferei, det kan Marit bare glemme!

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/sport_nrk_rogaland/1.8280168  - Video med Camilla, Tonje og Thorir. Camilla synger, må si at hun ikke var så ille. Haha :) 

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostfold/1.8280457  - Intervju med en av Norges mestvinnende spillere, Kari Mette Johansen. Hun har vunnet 9 titler med Norge, åtte av dem på rad! 

Kari Mette Johansen (Foto: Rune Jensen/NRK)  
<3

 Jeg har ikke funnet noe om Lunde tvillingene enda, bortsett fra en artikkel på fvn.no som er låst. Det vil si at vi bare ser overskriften og ikke teksten, da må man isåfall kjøpe tilgang. Skikkelig teit spør du meg! 

Jentene på Gardermoen

Det ble mye venting på meg i dag. Dro hjemmefra 15-15, var på Gardermoen 15.40. Jentene landet ikke før 16.20, Kikki og Katrine kom løpende ca 16.45 mens resten kom 16.55. Typisk at de kommer fem minutter før toget mitt gikk. Derfor måtte jeg vente helt til 18.00 for å komme meg hjem, men det var verdt det. Fikk sagt grattis til Karo før jeg gikk også :) Her er bildene (Jeg har fått nytt kamera og bildene blir litt støvete. Aner ikke hvorfor.. må prøve å lære meg det bedre etterhvert!): 


Kikki og Katrine måtte løpe for å rekke neste fly!


De rakk å få en liten gave før de måtte forte seg videre... 


Gøril blir intervjuet :) 


Gøril tok seg tid til et lite intervju før hun gikk videre til neste fly!


Ida måtte også forte seg videre.


Karo og Linn!


Linn med medaljen! 


Karo er blid og blir intervjuet av NRK!


Eirik Verås Larsen! 


Gullmedaljen til Verås Larsen!BILDER KOMMER!

Om 10 minutter reiser jeg til Gardermoen, skal få tatt litt bilder av de jentene som kommer dit 16.20. Legger de ut på bloggen litt senere :) Disse kommer en tur på Gardermoen :) 

 

Ankomst på de forskjellige flyplassene:

Gull-jentene fra OL i London kommer hjem til Norge mandag ettermiddag. Av praktiske årsaker vil de ankomme forskjellige flyplasser til ulike tidspunkt. Her er oversikten:

Første fly med gulljenter lander på Torp ved Sandefjord kl. 14.40. Der vil følgende spillere komme:
Marit Malm Frafjord,  Kari Mette Johansen, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Amanda Kurtovic og Heidi Løke.

På Sola lufthavn kommer disse Håndballjentene kl. 14.55:
Camilla Herrem, Tonje Nøstvold, Thorir Hergeirsson og Harald Christian Knudsen.

På Oslo Lufthavn Gardermoen vil de resterende ankomme kl. 16.20:
Ida Alstad, Karoline Dyhre Breivang, Katrine Lunde Haraldsen, Kristine Lunde Borgersen, Gøril Snorroeggen, Linn Jørum Sulland, Mia Hermansson Högdahl, Gretje Ingels, Bjørn Olsson, Wenche Stensrud, Henning Krøger, Janne Oppheim Søllesvik og Ola Sand.

Unntaket er Kari Aalvik Grimsbø og Mats Olsson reiser til henholdsvis Danmark og Spania.


Jeg skal til Gardermoen for å ta i mot de jentene som kommer dit. Gleder meg. Skulle gjerne vært på Torp i og med at både Linka og Kari Mette skal dit, men jobber til 14.00 og da rekker jeg det ikke.. :( Men blir morro å se andre jentene.  

ALL STAR TEAM

Keeper: KARI AALVIK GRIMSBØ
Strek: HEIDI LØKE
Høyre kant:  Alexandra Nascimento, Brasil
Venstre kant: Jo Hyo-bi, Sør-Korea
V. back: Bojana Popovic, Montenegro
H. back: Katartina Bulatoivc, Montenegro
Midt back: Marta Mangue, Spania.


All respekt til Heidi, som er en fantastisk spiller, men jeg synes ikke dette var så fortjent. Hun spilte bra mot Danmark og Sør-Korea i semifinalen, ellers har det ikke vært mye å skryte av. Ihvertfall ikke i forhold til sånn hun har spilt før. At det ikke er noen andre strekspillere som har vært bedre synes jeg er litt rart! Som sagt hun er en fantastisk spiller, men i OL var det ikke den Løke vi har vært vant til. Hun har spilt bra, men ikke bra nok til å få en All Star Team plass. Etter min mening!

Det at Kari kom med er utrolig fortjent, rett og slett. Tenk å være et 2.valg før OL også bli kåret til den beste keeperen i mesterskapet? Fantastisk! 

Ellers synes jeg Linka hadde fortjent en plass (selv om hun brasilianske ikke var så dårlig heller). Linka hadde bare 8 mål mindre enn Nacimento, i tillegg hadde hun en MYE bedre uttelingsprosent! 

Så mange?

Ser på statistikken nå at jeg har hatt over 1000 besøkende, ogd da får jeg nesten litt dårlig samvittighet fordi jeg ikke har blogget så mye. Feiret bursdagen min i går, og fikk ikke med meg så mye av kampen. Derfor blir det litt vanskelig å skrive om den, men de vant da gull det er det viktigste. Kampen var vel så som så, det ble en del bom på jentene i går. PÅ GODE SJANSER!! Allikevel holdt de hode kaldt og klarte å dra i land seieren til slutt :D 

Legger ut noen linker til bilder fra kampem også finnes det masse intervjuer på dagbladet, VG, siste.no, nettavisen.no, aftenposen.no, osv :) 

Mange har ladet opp til denne festen i hele sommer - Masse bilder i artikklen

Masse bilder fra VG.no - Gullfesten

Selve kampen i bilder - VG! 

Aftenposten sine bilde. 

Camilla dro til med en sang - Det var ike Tore Tang denne gangen!

Må jo skryte litt... min favoritt spiller, Linka, var den spilleren med best uttellingsprosent under OL. Ingen var i nærheten, 31 mål på 39 skudd = 79 % :D 

Eller så kan jeg anbefale dere å søke på navnene til din eventuelle favorittspiller så får du opp masse. Til venstre på siden kan velge flere alternativer, trykk på ''Sider fra Norge'' og ''De siste 24 timene''. Da kommer de nyeste artiklene :)Kommer tilbake med info om når jentene kommer hjem i morgen :) 

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, trenger jeg å si mer? Håper ikke det, for jeg husker ingenting! 

   

FINALE KVELD :D

Beklager for at det ikke har vørt oppdateringer i dag, men har vært på jobb. Nå stresser jeg rundt for jeg blir hentet om to minutter!! Jeg skal feire bursdagen min i dag (som var for en uke siden), og derfor får jeg ikke skrevet noe om kampen i dag. Kommer sterkere tilbake i morgen eller på mandag. 

HUSK FINALE KLOKKEN 21.30 på NRK!!!!

FINALEKLARE: Camilla Herrem (f.v.), Gøril Snorroeggen, Kristine Lunde-Borgersen, Tonje Nøstvold og Kari Aalvik Grimsbø var glade for kvartfinaleseier over Brasil. I kveld er de klare for finalespill mot Montenegro. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG  

Sånn forbereder Norge seg til finalen

Dette gjør Ida, Heidi og Amanda før finalen - Massajse, TVserier og musikk. 

En overtroisk gjeng - ''Ditcher'' den røde drakta, fordi da har det bare blitt tap. Norge må spille med de hvite draktene og det samme undertøyet. 

Heidi svettet som en gris - ''Det bare renner og renner''  

Katrine tror hun kan bli vraket til finalen - Er ikke sikker hun får starte til tross for en fantastisk kamp mot Sør - Korea. Norge har egentlig bare et luksusproblem nå, siden nå har Katrine kommet i gang og Kari har vært god i store deler av OL. (Selv om hun ikke var helt i slaget i går). Vi får vente å se hvordan det går i morgen :) 
Karoline får den store oppgaven - Må stoppe Popovic.  

Var et fremtidshåp - Skadene ødela, men nå er Gøril Snorroeggen tilbake. ''Målet var å komme tilbake på landslaget hele tiden'' 

Camilla Herrem: Popivic burde ikke spilt finalen - Gjorde en stygg takling på slutten mot Spania, Camilla mener dette burde vært et direkte rødt kort. Noe som hadde ført til at Bojana måtte stått over kampen.  

Katrine har en fordel i finalen - Hun har vært lagvenninne med Bojana tidligere i tillegg spilte hun CL finalen mot dem i mai. Kari er klar for å stå i finalen, hvis hun får lov. ''Dette har vært en fantastisk opplevelse''. 

Thorir mener ikke Norge er favoritter - 50/50 sjanse!  

Fra benken til heltestatus - Kari har blitt mer populær. 
Løke - Det var nydelig å slå tilbake.  

Bent Svele - Norge har en klar fordel på keeperplasen. Men du kan si hva du vil om Popovic, hun er en fantastisk spiller. Duellen mellom henne og Katrine blir viktig. 

Spillerne skal stoppe Bojana og ta gullet   

Har vunnet (nesten) alt
 - Heidi mangler bare OL gullet. 

Linka har fått igjen for hardtreningen før OL - Toppscorer og en uttelingsprosen på 80! 
Gratulerer med dagen!


Lene Rantala fyller år i dag, GRATULERER!! :) 


Mari Molid hadde bursdag den 08.08.2012 - GRATULERER med dagen som var :) 


VI ER I FINALEN :D

Hei hei alle sammen :) Ble en litt sein oppdatering i dag! Jobbet fra 06.45 til 14.00 og gikk rett hjem å la meg, derfor har jeg vært litt treg.

Gårsdagens kamp begynte veldig bra, jentene fikk satt forsvaret, kjørt noen kontringer og Kari reddet noen baller i mål. Marit Malm Frafjord sto frem og startet mål showet for Norge, og de andre fortsatte. I de første 15 minuttene var Gøril den ledertypen vi trenget, hun scoret flere mål selv og spilte opp de andre. Det dabbet litt av etterhvert og da kom Kristine Lunde-Borgersen inn på banen. Det er ingen tvil om at hun har slitt litt i dette mesterskpaen, men i går var hun fantastisk både fremover og bakover. Kari Aalvik Grimsbø startet i det norske målet, men fikk det ikke helt til denne gangen. Katrine kom inn og endelig var hun sitt gamle jeg. Hun hadde flere gode redninger, herlig å se på. Heidi Løke fant også nettmaskene! Det hadde løsnet endelig for tvillingene og Heidi :) Linn Sulland begynte også å treffe litt igjen, og det var bra!  Norge ledet med 4/5/6 mål ,men slapp Sør-Korea litt inn i kampen mot slutten av 1.omgang. Det sto 18-15 til pause! 

I andre omgang ledet Norge med mellom 4-6 mål nesten hele veien. Jentene sto godt bakover, Katrine reddet og det ble også en del mål. Jeg var ikke helt sikker selv om Norge ledet med fem mål og det var to minutter igjen, fordi Sør - Korea gjor seg ALDRI. Heldigvis gikk det ikke som siste og jentene vant 31-25 etter en nydlig avslutning av Camilla Herrem. Alt i alt synes jeg jentene gjør en veldig god kamp, den beste kampen i OL!! Det er noen feil her og der, men de vinner og det med hele 6 mål. Lagene spilte uavgjort i gruppespillet, men man ser at Norge har kommet inn på rett spor igjen. De spillerne som har slitet litt hittil melder seg på og er best når det gjelder. Kampen fikk en 5'er av VG og det er jeg faktisk veldig enig i. Håper virkelig at de fortsetter sånn i finalen, tenk dere det da: VI ER I OL FINALEN FOR ANDRE GANG PÅ RAD!!!!!! JAAAAAAAA :D Thorir sa dette etter kampslutt: '' Det var en bestem spillergruppe som gikk til kamp i dag. De har funnet tilbake til seg selv og leverte en fantastisk lagseier!'' 


Mål for Norge (karakter) 

Ida Alstad: 2 mål 6 forsøk = 33 %- 6 står godt veldig godt bakover, men har fortsatt for dårlig skuddutteling. Får et par gode muligheter, men misbruker dem! 
Heidi Løke: 8 mål/ 9 skudd = 89 % -  9 Spiller sin kamp nummer 100. for Norge. Uttelingen er tilbake til normalt og hun står også bedre i forsvar. Fantastisk kamp av Heidi. 
Tonje Nøstvold 0 mål/ 0 skudd = 0 % -  Kommer ikke på banen! 
Karoline D. Breivang: 1 mål 5 forsøk= 20% - 6 Står godt bakover, der er hun god. Dessverre går det ikke like bra fremover med skuddene, men hun har flere assist
Kristine Lunde-Borgersen: 6 mål 9 forsøk = 67 % - 7 Gjør sin beste OL kamp, og prikkskyter flere fine mål. Står også bra bakover. 
Kari Mette Johansen: 0 mål/0 skudd = 0% - 4 Får ikke noen sjanser på mål. Løper flere fine overganger og løper villig fremover på kontringer. 
Marit M. Frafjord: 2 mål/ 2 skudd = 100%  - 7 Viser Norge hvordan det skal gjøres i starte, med to fine mål. Står også godt bakover og gjør en god kamp. 
Linn Jørum Sulland: 4 mål/ 9 skudd = 44% - 5 Treffer bedre, men har et par bom for mye. Har flere fine assist inn til Heidi :) 
Linka R. Koren: 2 mål/ 2 skudd = 100 % 5 Treffer på de mulighetene hun får, men er litt anonym. Løper mye som vanlig! 
Gøril Snorroeggen 4 mål/ 5 skudd = 80% 7 Starter veldig bra både fremover og bakover, er bestemt, går selv og spiller opp lagvenninner. Detter litt av i angrep etterhvert, men står godt bakover.
Amanda Kurtovic: 1 mål/ 1 skudd = 100 % 4 Blir litt anonym, men treffer på den sjanse hun får. 
Camilla Herrem: 1 mål / 1 skudd = 100 % 5 Avslutter kampen med en nydelig trick, men ellers anonym!  

Kari Aalvik Grimsbø: 3 redninger/ 16 skudd= 19 % - 3 Får det ikke helt til i dag, etter flere gode kamper. Forsvaret er heller ikke helt med, så hun får ikke så mye hjelp med engang- Blir byttet ut etter 15 min! 
Katrine Lunde Haraldsen: 13 redninger/  25 skudd = 52% 9 - DER JA, endelig var hun tilbake. Dette var godt når Kari ikke fikk det til, så kom Katrine inn og stengte buret. En herlig kamp!! > Hva synes du om kampen? 

Tvillingene og Heidi fant seg selv.

Kommer med min mening om kampen i morgen etter jobb (mellom 15-16.00 en gang). Har funnet masse artikler fra kampen, så legger de ut med en gang: 

Best når det gjaldt
- Løke og Lunde tvillingene ordnet finale. 

Lagånden sikret seieren  

Kjendisene hyller jentene - Kronprinsesse Marit reiser tilbake til London for å se på jentene i finalen.  

Nå er det bare gull som gjelder - Jentene er tilbakeKatrine storspilte   - Var tilbake i form

Herlig revansj - Katrine var tilbake der hun pleier. 

Bare gull som er bra nok - Katrine vil ha nytt gull 

VIDEOINTERVJU MED KATRINE - Dette var deilig

Sjekk den utrolige statistikken  - Det har blitt noen medaljer de siste årene. Thorir er nominert til årets trener for 2011.  

Camilla satte standaren helt på slutten - Tricket inn det siste målet.  

''Skal ikke slutte på landslaget med det første'' - Katrine blir med videre. 

Camilla har øvd på OL finale dansen - ''Det er en jentedrøm som går i oppfyllesle''  
En lettet Katrine - ''Det var godt for meg''  

Hun er alltid veldig selvkritisk og føler aldri hun er god nok - Dette sier Kikki om tvillingsøsteren. 

''I dag styrte vi tempoet'' - Var ikke fornøyde etter forrige møte. 

Gro Hammerseng har troa på gull - det samme har ekspertene. 

 Gøril spilte en god kamp - har planer om å bli i Esbjerg et år til 

Keepertreneren fikk høre det  - Katrine har hatt et vanskelig mesterskap og måtte ha noen å kaste dritt til, treneren fikk gjennomgå. 

Kikki er glad på søsterens vegne.  - ''Når hun gjør det bra blir jeg glad'' 

Thorir gadd ikke å høre på kritikerne - har verken hørt eller lest om kritikken Tror på gull

OL reserven tror på gull - Tror de ikke gir seg mer etter snuoperasjonen. 

De møttes siste i OL semifinalen, nå møter de igjen. - Sør- Korea vil nok ha revansje etter at Norge gikk videre i siste sekund for 4 år siden. 

Når de ikke er fornøyde, kan de ikke forvente at andre er det heller. - Marit mener jentene ikke skal klage.  

 Superkeeperen topper statistikkene

Annet nytt: 
Nora Mørk har/skal operere i dag..  

 

Klokken 18.00 er det semifinale mot Sør-Korea. Det blir en tøff kamp, men har troa på jentene. COME ON GIRLS!!!  

Status etter 6 kamper

Gruppespiller er ferdig og her er status fra kampene: 

2 tap (mot Frankrike og Spania)
1 uavgjort (Sør Korea)  
2 seiere (Sverige og Danmark)

Norge endte på en 4.plass i gruppa og møtte derfor nummer 1 i den andre gruppa: Brasil. Dette endte med en 21-19 seier etter en fantastisk snu operasjon. 

Spiller: mål /antall skudd = uttelingsprosent. 

Ida Alstad: 13 mål/ 28 skudd = 46 % 
Heidi Løke: 13 mål/ 21 skudd = 62 %
Tonje Nøstvold: 3 mål / 21 skudd = 14 %
Karo D. Breivang: 12 mål/ 24 skudd = 50 %
Kikki L-Borgersen: 9 mål/ 25 skudd = 36 %
Kari Mette Johansen: 9 mål/ 17 skudd = 53 %
Marit M. Frafjord; 5 mål/ 9 skudd = 56 %
Linn J. Sulland: 19 mål/ 43 skudd = 44 %
Linka R. Koren: 26 mål/ 33 skudd = 78 %
Gøril Snorroeggen: 11 mål/ 28 skudd = 39 %
Amanda Kurtovic: 6 mål / 9 skudd = 67 %
Camilla Herrem: 13 mål/ 19 skudd = 68 %Linn-Kristin Riegelhuth Koren har vært Norges beste utespiller så langt, hun er toppscorer for laget og har høyest uttelingsprosent. På toppscorer lista ligger hun på en delt 8.plass, kan komme seg oppover på lista siden flere av de som er over henne har allerede røket ut. 

Skudd fra de forskjellige posisjonene: 
6 meter: 25 mål på 40 skudd = 63 %
Ving: 25 mål/ 37 skudd = 67 %
9 meter: 43 mål /126 skudd = 34 %
7 meter: 9 mål / 18 forsøk = 50 %
Kontringer: 26 mål/ 39 skudd = 67 %
Gjennombrudd: 11 mål / 18 skudd = 61 %

Etter min mening så synes jeg at på disse såkalte 100 % sjansene (kontringer 7 meter og skudd fra kant) så skal man score på 90 % av tilfellene på kontringer og straffer, og ihverfall rundt 80 % fra kant. Da er man alene med keeper og har gode muligheter til å score. Norge har truffet på 67 % både fra ving og på kontringer og det er forsåvidt godkjent.Det har vært uvanlig mye straffebom, men av en eller annen grunn har Thorir latt Linn Sulland bli sittende på benken da disse skal taes. Tonje (1/4), Linka (3/5), Amanda (0/1, tok returen), Ida (0/1) og Linn (5/7) har tatt Norges straffer hittil. Linn-Kristin har kommet best ut av det på kontringer, med hele 10 av 10 treff = 100 %, mens Amanda har 3 av 3. I tilelgg har Linka 10 mål (11 forsøk) fra kant. Venstrekantene står med 5 kontringsmål på 10 skudd og 14 mål på 22 skudd fra kant. 


Funnet på VG, synes det var litt morsomt. 

Fra bakspillerplassen har det ikke vært normal utteling. Selvfølgelig så har ikke de disse 100 % sjansene, og det blir derfor mer bomskudd her i fra. Noen ganger må man bare skyte fordi det er passivt, men dette gjelder ikke alle skuddene Norge har fyrt av. Tonje Nøstvold har scoret 1 mål på 15 forsøk = 6%, og dette er for dårlig. Er ikke mening å være negativ, men dette er langt i fra bra nok! Resten av skuddene fra bakspillerposisjonen er fordelt slik: Kikki (6 av 20), Linn ( 11 av 27), Karo (4 av 14), Kari Mette (1 av 1), Ida (9 av 21), Linka (2 av 4), Gøril (8 av 22) og Amanda (1 av 2). 


Norge har vært gode på gjennombrudd, og Karo har satt inn fem mål på denne måten.  

5 PÅ TOPP: ASSIST. 
1. Karoline Dyhre Breivang 24
2. Gøril Snorroeggen 12
3. Linn Jørum Sulland 9
4. Linka R. Koren, Kikki L- Borgersen og Tonje Nøstvold 
5. Heidi Løke 
5 PÅ TOPP: FEIL 
1. Linn Sulland 12 
2. Gøril Snorroeggen 11
3. Karoline D. Breivang 9 
4. Ida Alstad 8
5. Kristine L- Borgersen

Annet: 
Marit Malm Frafjord står med 6 steals og 6 blokker. Gøril står også med 6 blokker, hun har også fått flest utvisninger (3 stk).  

 

Spiller: Redninger/ antall skudd i mot = utellingsprosent.

Kari Aalvik Grimsbø: 61 redninger/ 135 skudd = 45 % - Ligger på 1.plass på ''Topp keeper'' lista i mesterskapet. 
Katrine Lunde Haraldsen: 26 redninger/ 91 skudd = 29 % - Ligger på 16.plass totalt. 

Det sies vel at 50 % er verdensklasse nivå, og Kari ligger ikke langt unna. Hun hadde 64 % mot Brasil, og har ligget mellom 40-50 i nesten hver kamp.  


 

Kurtovic er klar til semifinalen

Jentene hyller Verås Larsen - ''Jeg fikk gåsehud av å se innspurten. Nå har han tatt medaljer i tre OL på rad''. (KARI METTE)  I tillegg er Amanda nesten 100 % klar til morgensdagens kamp etter skaden mot Spania. 

Amanda fikk beskjed om å holde kjeft av keepertrener - Det var ikke bare bare og sitte på tribunen. 

Kjipt å sitte på tribunen - ville bidra med både humør og energi.  

Friskmelder seg selv  - VIDEO

 Vi må sette det gode forsvarsspillet vårt, og så må vi få til kontringene - Dette er oppskriften for seier mener Kari Mette. 

 Hvem av keeperne starter mot Sør-Korea? - For min del er det ikke et spørsmål.. det blir for dumt ''å få i gang spillere'' i en semifinale. Kari har vært best i dette mesterskapet og burde får starte!! 

Gøril til Byåsen? - Kjæresten har skrevet under for Rosenborg. 

Prøver å glemme alle bommene. 

Tårene er tørket - Klare for semifinale.
N O R G E S L A G Å N D!!!

MASSE nyheter fra London. Sitter fortsatt å smiler når jeg leser artikler om jentene, det er så herlig :D

DETTE SA DE FØR KAMPEN: 

Vi må back to basics - kontringer og bedre forsvar

Herrem - skal bruke alle mulige tyv triks.

Super- tvillingene rankes blant tidenes legender - i følge Tom A. Scanke. 

ETTER KAMPEN: 


Nok engang ble Kari Aalvik Grimsbø helten

Kriget, kriget, kriget OG VANT!

Brasil ledet med seks, Norge vant med 3 - Kari, Gøril og Linka sto fram!

Måtte bytte keeper - det avgjorde kampen - I tillegg fikk Gøril Mia Hundvin til å banne på TV etter at hun sto frem i kampen

 Kari Aalvik tok til tårene etter seier'n - Dette er bare deilig. Vi st sammen og hadde tro på oss selv. Vi visste at det kommer og det gjorde det. Vi er et godt lag og det var en fantastisk stemning. 


 

Hadde en reningsprosent på 63 %

Kommentar: Fant seg selv på rekordtid 

Slet seg til seier - men det gikk akkurat

Jentene slo tilbake mot kritikerne - viste magen! (Jentene er jo herlige da!!) Løke forklarer mageblottinga - VIDEO 

Visste at dette var dagen under frokosten - Intervju med Camilla og Tonje.

Fant på magestuntet i garderoben etter kamp  - var lei all kritikken, slo tilbake på pressetreffet. VGS artikkel om sagen HER

Kjempet og sloss og kom seg til semifinalen.  

Harald Bredli synes det er verre å se på kampene - ville heller ha kommentert dem. 

Har jobbet så lenge for dette - Keeperhelten tydde til tårene etter kampslutt. ''Har grått etter seiere før, men aldri hulket.'' 

Gøril Snorroggen viste frem lederegenskapene - Sto frem da det gjaldt som mest. 
Kommentar: DAGBLADET 

Ble bare utrolig rørt - Nå slår landslagskapteinen tilbake mot de som trodde det bare var å hente gullet. 

Tilltross for en herlig oppvisning blir ikke Kari lovet en startplass - ''Vi bestemmer aldri det så lenge før kamp''

Det ble mye følelser når Amanda måtte sitte på tribunen - ''Synes ikke de skal uttale seg om vår lagmoral.'' 

Derfor vant Norge kampen
PS: NORGE MØTER SØR KOREA I SEMIFINALEN!!!

Fant seg selv på rekordtid!

Den seieren satt LANGT inne. Herregud så deilig det var når kampen var over og jentene jublet og gråt av glede. Jeg ble rørt og det kom et par tårer, er jeg den eneste? Synes det var en fantastisk opphenting og jentene jobbet som et lag igjen. Jeg mistet litt av håpet etter 1.omgangen, men troa var alltid der. Det er ingen hemmelighet at jentene ikke har spilt opp mot forventningene, men jeg har alltid trodd at de skal komme tilbake. Det tok kanskje litt lengere tid enn ventet, men bedre sent enn aldri?
 Laget er ikke friskmeldt, men de er på god vei. DETTE VAR DEILIG!!!

1. omgangen startet med Brasil scoring, før Kari Mette og Linka scoret hver sitt. Lagene var jevne frem til 3-3, da begynte Brasil å dra i fra. Thorir måtte ta timeout etter 8 minutter, uten at det hjalp så veldig! Det ble mye feil, bom og Katrine var ikke på topp i målet. Forsvaret var vel egentlig greit til tider, men fremover slet vi. Ballen gikk ikke oppover, dette har vært et tilfelle i hele mesterskapet. Det går alt for tregt. Bakspillerne fikk heller ikke ballen i mål, og det ble et par bom fra kantspillerne (Camilla og Kari Mette). 

Det startet heller ikke bra etter pausen, med to bom på Norge. Brasil der i mot satte opp farten og scoret to mål i mot, det sto 9-15. SÅ snudde alt seg, rett og slett. Fire raske mål, uten brasislsk redusering! Brasil satte et par mål, men Norge svarte. Vi kan takke en fantastisk Kari Aalvik Grimsbø i mål, som kom inn på slutten av 1.omgangen. Hun reddet, jentene løp oppover i kjent stil og det sto 18-18. Det skal sies at Norge kunne fått ledelsen mye før, men med tre straffebom (Ida, Linka og Tonje) ble det ekstra spennende. Kari fortsatte og redde og vi gikk både 1, 2 og 3 foran. Brasil hadde stoppet helt opp, de hadde scoret seks mål på 30 minutter. Norge der i mot hadde satt inn det dobbelt, nok til å vinne kampen med 3 mål. Det er ingen tvil om at Kari Aalvik Grimsbø ble dronningen, med god hjelp fra Gøril som figtet og sloss og Linka som var sikker fra kant. 


KARI - WE LOVE YOU!!

Håndballbørsen: 

Ida Alstad: 3 mål 7 forsøk = 43% - Er med på å starte opphentinga, og scorer tre fine mål. Ellers så er ikke skytinga den beste, men kjemper og sloss i forsvar mot slutten. Ble viktig etter pausen!
Heidi Løke: 0 mål 0 forsøk = 0 %- Får aldri markert seg ordenlig i kampen... men hun dro opp lukene for Gøril (så egentlig ikke den før jeg leste det i VG, og velger derfor å trekke henne opp en karakter!) 
Tonje Nøstvold: 1 mål 6 forsøk = 17 % 2 Fortsetter den flaue forestillingen. Har et par gode assist, men ellers er det ikke bra. 
Karoline D. Breivang: 4 mål 6 forsøk= 67 % Serverer baller til medspillere, scoret fire mål selv og fighther godt bakover.
Kristine L.- Borgersen: 0 mål 2 forsøk = 0% 2 Får ikke til så mye og markerer seg aldri. Blir sittende på benken under opphentingen! 
Kari Mette Johansen: 2 mål 5 forsøk = 40 % Løper flere fine overganger og bidrar med et mål i opphentingen. Løper masse, men har allikevel et par bom for mye. Står også godt i forsvar, spesielt i 2.omgang!!
Marit Malm Frafjord: 1 mål 2 forsøk  = 50 % Sliter litt bakover i starten, men bidrar godt bakover i de siste 20 minuttene. Står godt frem mot slutten!
Linn Jørum Sulland 0 mål 4 forsøk = 0 % 2 Klager på at hun ikke får sjansen til å prøve seg, men da må man kanskje prestere? Får ikke til noe særlig i denne kampen heller. 
Linn-Kristin R. Koren: 5 mål 6 forsøk = 83 % 8 Er nok en gang sikker fra kant og på kontringer. Linka har vært vår beste utespiller hittil og skuffer ikke i dag heller. 
Gøril Snorroeggen: 3 mål 5 forsøk = 60 % 7 Starter ikke så bra, men kommer seg sammen med resten av laget etter hvilen. Står opp i forsvar, figther fremover, har flere assist og skaffer straffer + 2 min. 
Camilla Herrem  2 mål 3 forsøk = 67 % 6 Litt bedre enn KMJ i dag. Løper fremover, sprer glede og scorer 2 mål. 

Kari Aalvik Grimsbø: 14 redninger 22 skudd = 64 (!!!) - 10  Hadde det ikke vært for Kari (forsvaret skal også ha skryt) hadde ikke det blitt noen seier. For et mesterskap hun har hatt hittil, og jeg skjønner ikke hvorfor hun starter på benken. Det keeperbyttet var avgjørende i dag, og Kari beviser nok en gang at hun har tatt store steg. 

Katrine Lunde Haraldsen : 2 redninger 13 skudd = 15 % 2 Dette var ikke Katrines kamp. Kom seg litt mot Danmark, men dette har ikke vært hennes mesterskap, dessverre! 

 

(Ser at VG har vært veldig snille med karakterene, spesielt fordi alt snudde seg i 2.omgang. Dette var en fantastisk snuoperasjon, men jeg prøver å se litt på kampen i helthet også. Ikke bare i løpet av de siste 20) 

 
GLEDE <3 

Hva synes du?  

TIDLIG KAMPSTART!

''Status etter 5 kamper'' kommer i morgen tidlig i stedet for, siden jeg ikke rakk det idag. Må minne dere på at kvartfinalen er klokken 11.00 på NRK 1

Det er nå det gjelder, nå er det vinn eller forsvinn for jentene!
 

Siste nytt fra London DEL 2

Noen er sinna, noen er irriterte - Spillerne takler de svake prestasjonene forskjellig. 

 Uværsværet er kommet til London . Nå er vi innstilt på å gå i krigen for Norge. 

Det kan hun bare spare seg for, sier Camilla om lagmoral kritikken. Både Heidi, Katrine, Marit og Kari mette Johansen er enig. 

 Nå må vi nullstille oss - Det kommer til å bli tøft mot Brasis, men vi må bare kjøre på for fullt (Camilla Herrem)

Randi Gustad kritiserte at det norske laget manglet lagmoral. ''Jeg synes ikke de kan uttale seg om vår lagmoral. Akkurat på det området har de ingenting de skulle sagt. VIDEO

Kikki: Vinner ikke gull hvis vi fortsetter sånn. 

Umulig å avskrive denne gjengen  . tidligere spillere og eksperter har troa. Hva gjør jentene galt? VIDEO


 Populære jenter, til tross for dårlige presentasjoner drar jentene til seg tv seere. 

 Vi må finne tilbake til det vi er kjent for - Lagmoralen vår er sterk. Den blir utfordret, men ikke påvirket av dårlige resultater. Beldig mange spillere er revansjesugne. 

Camilla mener Norge spiller feigt - Folk er nervøse. Vi nøler for mye. Det er ikke bra nok i det hele tatt, og jeg føler at vi skuffer det norkse folk.  

Vet ikke hva vi skal gjøre - jentene er rådville. 

Aldri tapt en kvartfinale

Banens beste vet ikke hva som skjer - ''Hvis vi hadde visst det, hadde vi gjort noe med det.  

 

Siste nytt fra London DEL 1

Siden jeg har vært litt treg med oppdateringer i dag, deler jeg  ''siste nytt fra London'' i to. Har som sagt vært på jobb og i stad var vi hos mormor og spiste middag. Har dermed ikke hatt tilgang til PC før nå :) 

Stjernene må stå frem-  Øystein Havang har planen klar på hvordan Norge kan slå Brasil. 

 Skal hente frem villdyret før kvartfinalen

 ''Jeg står oppreist'' 

Amanda ute med skade og spiller ikke Brasil kampen - Måtte ut med akillesskade mot Spania. Det er ikke aktuelt å hente inn en reserve. Hun kan være klar til en eventuell semifinale. 
Thorirs datter ikke fornøyd med NRKs kommentatorer - ''Vi kommenterer det vi mener at vi ser og der skal vi være ærlige'' 

 Jeg fikk skyte to ganger også var det stopp - Linn Sulland  var ikke fornøyd med spilletiden. 

Vi løp rett i veggen  -  ''Det er ganske frustrerende og bitter nå'' sier Kari Aalvik Grimsbø. 

Vi vinner ikke hvis vi spiller sånn - og det har tidligere landslagskaptein helt rett i. 
 Siste.no: OL krise for Norge.

 De vil bli spist levende i kvartifinalen - Mia Hundvin er hard: ''Fortsetter de sånn, blir det ikke seier'' 

OLs - verste for håndballjentene - Tapte mot Spania

Hva nå Thorir

Geir Ouestorp er hard. - Verste angrepsspillet jeg har sett på flere år.

 Sint Thorir - Liker ikke måten vi taper på

Laget er blottet for entusiasme, glede og selvtillit. 

Må ta en runde med spillerne om hvorfor de ikke fighter. 

 

 

Skuffelsen har lagt seg...

Heisann alle lesere! Etter gårsdagens kamp var det mange følelser som gikk rundt for en ihugga supporter som meg. Man begynner å lure på hva som skjer når jentene har spilt 5 (FEM) dårlige kamper på rad. Etter første kampen så var jeg skråsikker på at jentene kom til å komme tilbake og være der de pleier å være... det har ikke skjedd, enda. De har fortsatt en sjanse, men de må virkelig få fart på sakene nå. Jentene kan faktisk bare ha en kamp igjen, kvartfinalen mot Brasil. Jeg sier som Mia Hundvin: ''Skjerper de seg ikke nå, blir de spist levende av Brasil''. Trist, men sant! Det som irriterer meg mest er vel egentlig at jeg vet at de kan bedre, for det så jeg bl.a på Scandinavian Open for et par uker siden. Selvfølgelig alt var ikke perfekt, men de holdt hode kaldt da det gjaldt som mest. Jada de har vunnet mot både Danmark (såvidt) og Sverige, men det har ikke vært storspill!!

Gårsdagens kamp var ikke annet enn en katastrofe, rett og slett. De fighter ikke, verken bakover eller fremover, ting går alt for tregt fremover. Det blir alt for få kontringer og midtforsvaret er helt på bærtur.Det virket ikke som om noen av jentene ville vinne i går. Eller det skal sies at jeg gir godkjent til Kari Aalvik Grimsbø, Camilla Herrem, Kari Mette Johansen og Linn-Kristin Riegelhuth Koren, det er de eneste. Tre av de jeg gir godkjent til er kantspillere, spillere som blir brukt i liten grad. Kari Mette og Camilla fikk 5 sjanser tilsammen på venstrekanten, Linka fikk vel fire + to straffer. Det ble kun en bom på 11 forsøk, det sier vel sitt? Hvorfor blir ikke disse spillerne brukt? Hvorfor snur bare bakspillerne ryggen til og hvorfor får vi ikke ballen oppover i kontra? De løper jo til ingen nytte, noen ganger kunne de bare ha blitt sittende på benken. De andre hadde ikke merket det uansett. 
Enda en ting som irrterer meg er at Thorir står å sier at Kikki er på gang? Ja, hun hadde tre fine mål før pausen etter det var hun borte. Både fremover og bakover rotet det seg til for henne + flere av de andre bakspillerne. Han sto også å sa at ingen av spillerne spilte mer enn til godkjent/under middels. Hva med Kari Aalvik Grimsbø og Linn-Kristin Rieglehuth Koren (6 mål på 6 forsøk). Kaller du det under middels? De to eneste spillerne som har vært stabile i alle fem kampene er de to jeg har nevnt. En keeper og en kantspiller! Disse kan ikke vinne kampene alene, dessverre! 

 Tonje og Linn har spilt to svake kamper, mens Amanda som ble brukt litt på backen fikk det heller ikke til. Hvorfor ikke prøve Linka på back og Amanda på kant? Eller Tonje N på kant? Thorir må ta litt flere sjanser, det skader ikke. Jeg tviler på at det blir noe særlig verre enn det vi har sett hittil. Vi har en sjanse til å bytte inn en spiller, Karoline Næss står som reserve. Tviler uansett sterkt på at Thorir benytter seg av dette alternativet. Gøril har var god de første tre kampene, men har også dabbet av sammen med flere av de andre. Det er synd, veldig synd. Ida Alstad startet bra, men hennes kurve har også pekt nedover. 

Da har jeg fått ut det jeg mener, ihvertfall litt av det. Har sikkert masse mer og si, men stopper her. Bare å komme med deres meninger angående kampen og mesterskapetet generelt. Skal få lagt ut ''Status etter 5 kamper'' litt senere i kveld. Der får man sett tallene på hvor gode/dårlige spillerne har vært hittil. I tillegg skal jeg få lagt ut ''siste nytt fra London'' om ikke så lenge :) 

Børsen i går:

Ida Alstad: 1 mål 3 forsøk = 33 % - 3 Fungerer verken fremover og heller ikke så mye bakover. 
Heidi Løke: 2 mål 2 forsøk = 100 % - 4 Setter de sjansene hun får, men gjør noen feil og står heller ikke bra bakover. 
Tonje Nøstvold: 0 mål 3 forsøk = 0 % 2 Har ikke fungert i det hele tatt i dette mesterskapet. Har ingenting å si, dessverre. 
Karo D. Breivang: 2 mål 4 forsøk = 50% 4 Spiller en OK kamp, men glepper også mye bakover. 
Kikki L- Borgersen: 3 mål 7 forsøk = 43 % 3 Hvorfor VG gir henne en 5'er vet ikke jeg. Hun starter bra både fremover og bakover, men detter langt under middels etter hvilen.
Kari Mette Johansen: 2 mål 2 forsøk= 100 % 5 Burde blitt brukt MYE mer, sto ledig flere ganger. Spilte en god kamp i sin 200. landskamp for Norge. 
Marit Malm Frafjord: 1 mål 2 forsøk = 50 % 3 Hun og Kikki slipper til mer bakover enn vi er vandt til. Snapper et par baller, men gjør ikke en god kamp! 
Linn Jørum Sulland: 0 mål 3 forsøk= 0 % 2 Skadet eller ikke, hun spilte ikke bra i går. 
Linka Koren: 6 mål 6 forsøk = 100 % 8 Solid og sikker både fra kant og straffemerket. Spiller en veldig god kamp og er helt klart Norges beste!! 
Gøril Snorroeggen: 0 mål 1 forsøk= 0 % 2 Funker ikke bakover og ei heller fremover. 
Amanda Kurtovi: 1 mål 3 forsøk = 33 % 3 Bommer på to sjanser og gjør også flere feil. Dessverre! Får prøve seg på back plassen uten at det hjelper. 
Camilla Herrem: 2 mål 3 forsøk = 67% 5 Bortsett fra det ene skuddet som var dårlig, gjør hun en god kamp. 

Kari Aalvik Grimsbø: 14 av 38 -  7 Står godt mellom stengene og ender med en redningsprosent på 39!
Katrine Haraldsen - 

Du skal få en dag i morgen...

Nå er jeg littforbanna, faktisk. Uff, blir bare irritert av å tenke på det! Jeg skal på jobb 06.45 i morgen, så derfor venter jeg med å skrive om kampen til i morgen... Tror kanskje det er greit for da har jeg klart å roe meg ned litt også, haha! Jeg blir en smule engasjert kan man si. 

25-20... jeg sier ikke mer! 

STRAFFEREDNING: Kari Aalvik Grimsbø redder et straffekast fra Nely Alberto Francisca tidlig i kampen.
Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX  

Dilemma...

Om 10 minutter braker det løs og det er nå klart at Norge kan avgjøre sin egen sjebne videre. 

Vinner de med 4 + møter de Russland i kvartfinalen
Vinner de med 3 mål eller mindre/uavgjort møter de Kroatia
Taper de møter de Brasil (som leder den andre gruppen).

Som Mia Hundvin sa så tviler jeg på at Norge spiller på resultatene. Jeg tror de vil vise hva de er gode for og vinne kampen!! Les mer her: http://www.tv2.no/sport/ol/sommer-ol-2012/-ikke-de-norske-jentenes-stil-aa-spille-paa-resultatet-3845347.html. Du kan lese hva Jostein Overvik mener HER, han vil helst møte Russland i kvartfinalen. 


Vi vil se mer av dette!


 

Det er ''vår feil'' at jentene gråter

Beklager for lite oppdateringer i dag, men har vært på jobb :) Siste nytt fra London: 

Thorir mener at det hadde vært rart om de ikke fikk reaksjoner etter et tap, en uavgjort og en seier. I tillegg har det ikke vært overkjøring sånn som mange hadde trodd.

Møter OLs minste keeper i kveld - men keeperen er egentlig ikke så liten. 

 Må slå Spania med 4 for å ta 2.plassen i gruppa. - Tar de 2.plassen møter de Brasil i kvartfinalen

Har mer å gå på - Nå er det liksom bare en og en som fungerer. Og så fungerer noen sammen her og andre der. Vi må få alle til å fungere som et lag. 

''Det stresser oss at vi ikke får det til''  - Spilller med håndbrekket på i følge sjefen

 
Nye sendetid i morgen..

Norge møter Spania i morgen, og det kan bli tøft. Spiller Norge sånn som de gjorde i går, så har jeg ikke troen på noen seier. Bakspillerne må treffe på flere sjanser og feilene må lukes bort, og jeg tror/håper jentene klarer det. Håper de hever seg flere hakk og tar seieren over Spania!! Merk dere at kampen begynner 20.30 i morgen på NRK!!! :) 

 
Det gledelige er at Katrine kom litt i gang i går, det samme med Heidi og Kikki!!  


> Har du troa på seier?  

Mener søsteren er sjefen Norge trenger

''Hun er litt sånn som kjemper seg i form. Jeg visste hun ville komme etter hvert'' , sier Katrine om tvillingsøsteren.

Løke: Nå er jeg i gang

Det er press fra alle kanter. - Vi har nesten fått høre at det er å hente gullet. Egne forventninger, deres (journalister) forventinger ogNorges forventninger gjør noe med spillerne. 

Avgjorde i sluttsekundene  Jeg elsker å vinne og hater å tape, men jeg kan tape, så lenge jeg lærer av det. (Thorir) 

 Jeg var sint først, fordi jeg hadde bommet på en god sjanse.  - Karo kunne blitt syndebukk, men endte opp som en helt. 

Jentene gråt av glede -  Magisk av Karo. Hun er redningsdama vår (Camilla Herrem) 


javascript:mctmp(0);

Karo virket tung i starten av kampen, men så kom det seg. Hun har et klokt hode, samtidig gjorde hele lage en kjempejobb da det skapet åpningen som Karo kunne gå i og score seiersmålet, sa Thorir etter kampen. 

Jeg tenkte: Nå må jeg greie å ta den ballen.  

Kommentar: Dagbladet 

Reprise av EM finalen 2004 - Karo ble redningen mot Danmarki... IGJEN!

Ble overfalt av Løke og de andre lagvenninnenen

(Kommer med flere artikler hvis jeg finner flere) 

KAROLINE - JEG ELSKER DEG!!

Herregud den seier satt langt, langt, langt inne.For en forferdelig håndballkamp, rett og slett. Det er uendelig mange feil og bom i løpet av dagen, og bakspillerne er helt på bærtur. 19 tekniske feil og 5 mål på 24 langskudd (StevieY på twitter). Gøril, Ida, Tonje og Linn hadde 4 mål på 20 skudd (kibby på vgd). 

Norge starter bra, med to kontringsmål av Linka. Deretter feiler og bommer Norge utrolig mye. At Norge leder med 1 til pause er nesten litt utrolig. I løpet av omgangen hadde vi scoret 2 mål på 13 langskudd, ett av dem var fra Kari Mette Johansen.+ 11 tekniske feil (info hentet fra StevieY på twitter). Andre omgangen ble ikke noe bedre, og lagene fulgte hverandre tett. Norge hadde i en periode en tremålsledelse, men rotet den bort. Karoline får en god sjanse til å avgjøre helt på slutten, men bommer. Dette endrer med dansk redusering, 23-23. Thorir tar timeout og sier de trenger mål, ja det sier seg vel selv? Karo tar ihvertfall i mot beskjeden og retter opp feilen sin fra forrige angrep. Det ender med at hun scorer det avgjørende målet (i sin kamp nummer 250. for Norge), akkurat sånn som hun gjorde i EM finalen i 2004. Kampen ender tilslutt 24-23 :) Harald Bredli beskrev kampen veldig godt på twitter:  ''Glemte kast/mottak. Glemte treff på langskudd. Glemte kantene. Glemte Sulland. Glemte Grimsbø. Glemte Frafjord i forsvar. Husket å vinne ;-)'' 

Mål Norge (karakter): 
Ida Alstad: 2 mål 4 forsøk = 50 % - 3 Har to fine skudd, men ellers gjør hun en svak kamp. Masse feil + 2 bom! 
Heidi Løke: 6 mål på 7 førsøk = 86 % 6 Herlig kamp av Løke, endelig er hun tilbake fremover. Fortsatt litt svakt bakover. 
Tonje Nøstvold: 0 mål 5 forsøk = 0 % 2 Sorry, men ble bare irritert når Nøstvold var på banen. En haug av feil og bom, uff! 
Karoline D. Breivang 3 mål 5 forsøk= 60% 7 Svak fremover i 1.omgang, men hever seg i 2.omgang. Står også godt bakover! En av hennes beste kamper i OL, og får selvfølgelig + for det avgjørende målet.
Kristine L.-Borgersen: 4 mål 7 forsøk = 57% Starter bra, detter litt av etterhvert. Har noen fine pasninger på slutten og spiller sin beste OL kamp. 
Kari Mette Johansen: 2 mål 2 forsøk = 100 % 5 Setter de sjansene hun får i 1.omgang. Blir deretter veldig usynlig, får ingen baller ut mot kanten sin! 
Marit Malm Frafjord: 1 mål 2 forsøk = 50 % 4 Scorer et mål og bommer på et. Står OK bakover, hun kan bedre enn dette. 
Linn Jørum Sulland: 1 mål 6 forsøk = 17% 2 Det gikk fra himmel til helvette for denne jenta. Kanskje skaden hemmet henne mer enn hun trodde selv? SVAK kamp. 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren: 3 mål 4 forsøk = 75 % Setter tre av fire, men blir anonym i andre omgang. Spiller en OK kamp! 
Gøril Snorroeggen: 0 mål 4 forsøk= 0 % 2 Den svakeste OL kampen til Gøril hittil, både fremover og bakover. 
Amanda Kurtovic: 0 mål 0 forsøk = 0% 4 Anonym i 1.omgang. Står faktisk bra i forsvar og har et fint innspill til Løke. 
Camilla Herrem 2 mål 2 forsøk = 100 % 5 God kamp av Camilla, både fremover og bakover. Blir også usynlig etter pausen! 

Katrine Lunde Haraldsen: 14 mål 36 skudd = 39% 5 Spiller sin beste OL kamp og har flere gode redninger. Slipper også inn noen enkle baller, men alt i alt en god kamp!
Kari Aalvik Grimsbø - spilte ikke.

Ingen av bakspillerne (bortsett fra Lunde-Borgersen til tider) spilte en god kamp. Det var mye bom og feil, spesielt fra Nøstvold. Thorir burde ha satt Amanda på backen og  Linka på kanten, hadde ikke skadet å prøve dette. 
 > Hva tenker du? 

Hvem starter?

 VS 

Etter Sør Korea kampen er det vanskelig å si, for da var det ingen av disse som briljerte. Allikevel har Kari vært den beste i målet hittil, men kan det løsne for Katrine? Hun kjenner de danske spillerne godt etter flere år i Danmark (dro til Ungarn i 2010), men det samme gjør Kari som spiller i danske Esbjerg. Det er ingen tvil om at keeperen har mye å si i en kamp, det er ikke lett å si hva som er det beste for Norge lenger. Jeg tror Katrine kan ha godt av å starte, det kan gi henne mer selvtillitt. I tillegg føler jeg at hun skal få en sjanse til å vise seg frem. 


Ellers vil jeg at disse skal starte i dag: Johansen - Alstad -  Snorroeggen - Frafjord - Sulland (Breivang) - Riegelhuth
HVIS DERE TRYKKER PÅ NAVNENE TIL SPILLERNE SÅ KOMMER DERE TIL FANSIDENE DEMS. Jeg har laget to av dem (Linka og KMJ sin). Trykk på bildene av Katrine og Kari for å komme til dems sider. 

KAMPEN BEGYNNER 22.15 (sendingene starter 22.00) PÅ NRK!

> Hva mener du? Hvem burde få starte i kveld?


KAMP!!

Husk at Norge møter Danmark i dag, klokken 22.15 på NRK!! HEIA NORGE!!


Håper at vi får se smil og glede hos jentene i kveld!! 

 

Er videre til kvartfinalen hvis de vinner mot Danmark

Siste nytt fra London kommer her, bare å kommentere noen av sakene i kommentarfeltet hvis du føler for det :) 

Hvis Norge vinner mot Danmark er de sikret en semifinalenplas
s, da har de fem poeng på tabellen. Hvis det blir uavgjort eller tap er ingen ting avgjort enda, selv om Danmark møter gullfavoritten Frankrike. 

Brukte fridagen på å se på sandvolleyball  - Noen av jentene fikk med seg at Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr gikk vider til 1/8 delsfinalen. Gutta sa følgende: ''  Det er veldig hyggelig at håndballjenten var her og så på oss. Var å så på de mot Sverige på lørdag, også. Vi treffes og spiser lunsj sammen, det er veldig fint at vi er en god gjeng som holder sammen, så takk for støtten. 
Håndalleksperten mente Thorir gjorde en stor feil - Burde startet med Kari Aalvik Grimsbø i mål. ER DU ENIG? 

Kari Mette tror mediene og folket er mer stresset enn jentene selv - ''Mange forventer at vi skal fly i gjennom, det er ikke så enkelt''

 
Gro Hammerseng stortrives i mammarollen - Glad hun ikke ble med i OL! 

Hekta på fekting etter gårsdagens sølvmedalje - '' Det var liksom litt sånn '' hvem er det, og hva er det der?'' også plutselig sitter vi og er helt med, kjempegira og synes det er kjempe artig'', sier Ida Alstad.
'' Det var gøy å se på. Det var morsomt at han bare kommer helt ut av det blå og kom helt til OL finalen'' (Linn Sulland).
''Jeg ble veldig fascinert, faktisk. Det var utrolig gøy. Jeg får nesten gåsehud av å snakke om det. Vi får inspirasjon av det, av den gleden han viste der. Den følelse man får da, det den man vil sitte igjen med slutt her.'' (Kari Mette Johansen). 
Hadde oppvaskmøte med sjefen  - Katrine måtte få ut frustrasjonen. 

Vi har hatt stigning i alle kampene

Stotskytteren friskmelder seg selv -  Linn Sulland fikk en smell i armen mot Sør Korea i går, men mener selv at kampen mot Danmark ikke er i fare. VIDEO


(Kommer med flere artikler etterhvert hvis jeg finner flere) 

Denne jenta erstatter Amanda Kurtovic:

 Pressemeld:Kristina Bille forsterker Larvik 

Den 26 år gamle danske høyrekanten spilte for Krim Ljubljana forrige sesong. Nå går veien videre til Larvik.

Kristina Bille er kun 26 år, men har lang fartstid i internasjonal topphåndball. Hun etablerte seg i Viborg i 2004 og der spilte hun frem til 2007. Fra 2007 og frem til sesongslutt 2010/2011 spilte hun for Aalborg DH. Våren 20011 bestemte hun seg for å tegne en 1-årsavtale med Krim Ljubljana. Den er nå fullført.
Kristina har også solid fartstid fra det danske landslaget hvor hun debuterte allerede tilbake i 2005. Under VM i Brasil ble hun hentet inn i troppen da Maibritt Kviesgaard skadet kneet. Hun har også bred erfaring med spill i Champions League, hvor hun har deltatt 3 sesonger med Viborg, 2 med Aalborg og 1 med Krim. I sin andre sesong med Viborg (2005-06) var hun med på å vinne hele turneringen.

Larviks sportssjef og hovedtrener Ole Gustav Gjekstad er meget fornøyd med signeringen og forklarer bakgrunnen for at klubben henter en ny høyrekant på følgende måte.
-Vi havnet i en situasjon hvor vi p.t. har to spillbare venstrehåndsspillere i Linn og Linn-Kristin. Amanda setter som kjent kursen mot Viborg, og Nora er under rehabilitering med en tidshorisont som er noe uklar. Derfor er det utrolig deilig å kunne hente inn en meget rutinert spiller som Kristina på dette tidspunktet av året. Hun har det samme erfaringsgrunnlaget som mange av våre jenter har opparbeidet seg ved spill på landslag og i Champions League. Hun vil være i stand til å stå på egne ben i vårt lag fra dag 1, og er på plass i Larvik førstkommende mandag, når vi starter opp igjen. 

Kristina selv er meget fornøyd med valget og gleder seg til å komme til Larvik.
-Jeg ser virkelig frem til å prøve meg i den norske håndballkulturen. Nå har jeg opplevd Danmark og Slovenia, og der var forskjellene enorme, derfor blir det spennende og ta del av treningskulturen i Larvik.Larvik er et flott lag, og jeg liker deres spillestil med stort fokus på forvar og kontra.  

Fakta Kristina Bille:
Født 03.04.1986
Klubber-elite: Viborg HK, Aalborg DH, Krim
A-landskamper/mål: 87/128
U-landskamper/mål: 45/164

Meritter:
1 Champions League tittel
1 Dansk mester
1 Dansk pokalvinner (Cup)
1 Slovensk serievinner
1 Slovensk cupvinner. 

Jeg har hørt om henne, men har ikke sett så mye til henne tror jeg. Gleder meg til å se henne i Larvik denne høsten :) 

Resten av kampene

Det var noen som lurte på når resten av kampene til Norge er og når sluttspillkampene er, og det skal jeg svare på her


03.august ( i morgen) klokken 22.15 NORGE - DANMARK
05.august (søndag) klokken 20.30 NORGE - SPANIA

07. august (tirsdag) klokken 11.00,14.30, 17.00, 21.30 KVARTFINALER
09.august (torsdag) klokken 18.00, 21.30 SEMIFINALER
11.august (lørdag) klokken 18.00 BRONSEFINALE
                                                    21.30 FINALE 

Etter det jeg skjønte må Norge vinne en kamp til så er de videre til kvartfinalene :) 

Jeg er skuffet over at jeg ikke får spille mer

Katrine kunne godt spilt en omgang til - ble skuffet da hun ble byttet ut.  Er ikke overraset over OL starten - ''Det er akkurat sånn som vi kunne se det for oss. Vi visste det kom til å bli jevne kamper, så vi fortsetter som vi pleier, sier Thorir. 

Vi slipper inn litt lette mål, og har dessverre den dårlige perioden mot slutten - Linn Sulland til VG. 

Håndballjentene trekker seere. 

Måtte trøstes etter poengtapet  - Løke trengte noen minutter for seg etter uavgjorten mot Sør Korea. Skadet skuddarmen - Fikk en smell  på slutten av kampen. 

Ingen alvorlig skade på Sulland. 

 '' Jeg er skuffa, selvfølgelig. Jeg vil vinne og vi hadde tre mål - da skal vi vinne. Akkurat nå er jeg skuffa, inrømmer Linn Sulland. 

Prøvde å få treningskamo mot Sør Korea i et år - ''Det passet aldri for dem'' 

Kommentar FVN: ''Men fortsatt lever Norge''

Kan ikke forklare hvorfor formen er som den er - ''Jeg har prøvd å forklare det før, men kan prøve igjen, Det er bare sånn det er, er ikke det god nok grunn.''

Ble for passive  - I stedet for å gå rett på mål, så ble det litt halvveis. 

Fornøyd med et poeng.  

Skuffet Løke etter kampen 


Et poeng er bedre enn ingen.

Etter tre kamper har Norge tapt 1, vunnet 1 og fått 1 uavgjort. 3 poeng på tre kamper, og presset er større enn tidligere.

Det ble en jevn kamp der Linn Jørum Sulland åpnet målshowet, og Ida Alstad satte standaren i forsvar. Etter 10 minutter sto det 4-4 og fem minytter senere stro det 6-6. Sør- Korea gikk etterhvert opp i en ledelse og lå flere ganger fire mål foran. Linn tok ansvar nok en gang og satte to sjappe før pause, da sto det 13-15. 

Da lagene kom ut fra garderoben var de fortsatt tente på seier.  De lå likt, 16-16, og Norge tok over ledelsen igjen. 15 minutter ut i omgangen var det 20-20, og fem minutter senere sto det 20-25 etter scoring av Heidi x2, Camilla, Gøril og Karo. Jeg var nesten sikker på seier, og det så det nesten ut som om jentene var også. For plutselig sto det 26-24 fem minutter før slutt, og Norge sløste bort flere sjanser på slutten. Dette utnyttet Sør-Korea seg av, og de klarte å redusere til 27-27. Marit haddde en god mulighet på slutten, men  valgte å lobbe. Dette var et dumt valg, og Marit sa også at hun hadde gjort noe annet om hun hadde fått sjansen igjen. De er ikke kalde nok på slutten og roter bort gode sjanser, dette ble avgjørende. Allikevel har de kommet seg flere hakk siden Frankrike kampen. Gleder meg til fredag og håper jeg får en seier i bursdagsgave!!! :D 

 

Mål for Norge (karakter): 

Ida Alstad: 1 mål 4 forsøk= 25% 6 - Synes hun er en av de beste i forsvaret i dag, men sliter med uttelingen. 
Heidi Løke: 2 mål 4 forsøk = 50% 3 - Har kommet seg litt, men blir lurt i forsvar og bommer på gode sjanser. Var allikevel godt å se henne sette de to kontringsmålene. 
Tonje Nøstvold: 0 mål 0 forsøk - Var ikke på banen
Karoline D. Breivang: 2 mål 5 forsøk = 40% - 3 Blir lurt flere ganger i forsvar og har dårlig utteling. 
Kristine L. Borgersen 0 mål 1 forsøk = 0 %-  Var så vidt på banen og  bommet på et forsøk. For lite til å vurderes
Kari Mette Johansen 0 mål 0 forsøk - Var så vidt på banen, og var helt usynlig. For lite til å vurderes. 
Marit malm Frafjord 1 mål 2 forsøk= 50 % - 3 Blir lurt flere ganger og bommer på den siste sjansen (som forsåvidt var litt avgjørende).
Linn Jørum Sulland 11 mål 14 forsøk  8 - Tar ansvar og skyter, treffer på hele 11 skudd. Synes hun spiller en veldig god kamp :) 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren 5 mål 6 forsøk = 83 % 6 -  Deilig å Linka tilbake, synes hun har hatt tre gode kamper nå. Glipper litt i forsvar noen ganger, men ellers bra! + at hun har flere assist. 
Gøril Snorroeggen 3 mål 7 forsøk= 43 %  6 - Har flere assist, og står godt bakover. Ikke så god skuddutteling! 
Amanda Kurtovic - 0 mål 1 forsøk = 50 % - Spiller lite, og virker ikke så tent i dag. Bommer på en god sjanse og det glipper i forsvar. Spiller for lite til å bli vurdert. 
Camilla Herrem - 2 mål 3 forsøk = 67 % - 4 Spiller en OK kamp, glipper også litt bakover. Treffer på sine sjanser og bidrar med godt humør :) 

Katrine Lunde Haraldsen: 6 redninger 20 skudd = 30 %. Hun kommer seg nå, men det var flere skudd hun kanskje skulle tatt. 
Kari Aalvik Grimsbø: 4 redninger 17 skudd = 24 % 5 Det er flere redninger som ikke blir tatt med i den offisielle, men synes hun gjør en god omgang. Ikke like godt som mot Sverige, men en grei kamp!   

Uavgjort

Det ble uavgjort mellom Sør Korea og Norge, 27-27! Jeg kommer tilbake med mer, men akkurat nå ligger jeg i senga og slapper! Formen er ikke på topp :-/

PLANEN ER KLAR.

 Vi har det i blodet, det handler bare om timing. Det er ikke så mye som skal til, sier Tonje Nøstvold til NRK.no.

Norge møter gruppeleder Sør-Korea i dag klokka 10.30. Koreanerne har vunnet begge sine kamper, og skal Norge komme likt er kun seier godt nok.

Da må angrepsspillet sitte bedre enn det har gjort så langt i turneringen.

Men det vil det også gjøre, lover Kristine Lunde Borgersen.

Det har kladdet litt, men vi er på gang og det blir bedre og bedre, sier hun.

Endrer ikke strategi

Både hun og landslagstrener Thorir Hergeirsson mener Norge blir bedre kamp for kamp.

 Vi har ikke tenkt å endre strategi, vi har heller ikke tenkt å bruke himla mye tid på angrep som ikke ender med scoring, sier Hergeirsson.

Må nesa mot mål

Norge står foreløpig bokført med ett tap og en seier. Åpningskampen mot Frankrike ble ødelagt av en elendig start.

Og selv om Norge til slutt slo Sverige, så handlet det mer om strålende keeperspill av Kari Aalvik Grimsbø enn om effektivt angrepsspill.

Norges landslagstrener har seiersoppskriften klar.

Vi må være mer nøyaktig, ha nesa mot mål og sørge for bredde i starten av angrepsavtalene. Dessuten må vi vente med å avslutte til vi har bearbeidet godt nok, sier han.

Spiller veldig annerledes

Norge og Sør-Korea har en spesiell historie i OL-sammenheng.

Asiatene vant OL både i 1988 og 1992 (der de slo Norge i finalen).

I 2008 scoret Gro Hammerseng sitt berømte mål i siste sekund og ga norsk ettmålsseier i semifinalen - til ville protester fra Sør-Korea.

Seieren førte Norge til OL-finale mot Russland, som de vant.

Thorir Hergeirsson er klar over at han møter et revansjelystent lag.

Vi må være våken. Det er kampstart klokken 09.30 (engelsk tid), og vi skal snu om på døgnet på kort tid. De spiller veldig annerledes enn de to andre lagene vi har møtt i turneringen, sier han til NRK.

 Men med raske bein og fluesmekke, så er vi klar, gjentar han muntert.

Om det lykkes ser du direkte på NRK.no fra klokka 10.30.


Artikkelen er funnet på nrk.no  

Gratulerer med dagen til.....

LINN - KRISTIN RIEGELHUTH KOREN!!!  I dag fyller hun 28 år, gratulerer med dagen :) Det er ingen tvil om at denne jenta har opplevd mye i en alder av 28 år.  Det har blitt 4 EM gull, VM, OL, Champions League, NM, serie og sluttspill gull. + 2 cupvinnercup gull! I tillegg har hun rukket å gå på skole og gifte seg med Einar Sand Koren! 
Mange husker hennes fantastiske OL finale mot Russland i 2008 der hun scoret 9 mål på 10 forsøk. Samme år kom hun på EMs All Star team som beste høyrekant og ble mesterskapets toppscorer. Etter en fantstisk sesong for både for Larvik og landslaget ble hun kåret til verdens beste spiller for året 2008. Det har blitt hele 205 kamper for Norge og 766 mål, hun kan muligens slå Kjersti Grinis rekord som er 1003.  Linka kom til Larvik i 2002 og spilte der til 2009, da tok hun et år i FC København. Deretter kom hun tilbake i Larvik drakta, som faktisk ble fredet da hun dro i håp om at hun kom tilbake. 
Hun har satt den ene scoringsrekorden etter den andre, og har vel alle rekordene i klubblaget. I serien deler hun toppscorer tittelen med Heidi Løke, begge har scoret 221 mål i serien på en sesong. 

Linka har alltid et smil på lur, og er sjeldent sur. I tillegg er hun veldig rask, det er en grunn til at hun blir kalt ''Ferrarien''. Under kamper jubler hun for hvert eneste mål, med den velkjente armbevegelsen. Det er det samme om Larvik spiller mot Njård, Byåsen eller Buducnost eller om Norge møter Kina, Russland eller Island. Laget kan like gjerne ligge under med 6 eller lede med 10 mål, hun er glad for å få mål uansett. Etter kamp er hun også veldig hyggelig mot publikum, hun spør om de synes det var morsomt på kamp eller at man må huske å smile når vi skal ta bilde (snakker av egne erfaringer). Linka har alltid vært min favoritt, og det vil hun alltid være. Hun er en fantastisk håndballspiller og en veldig hyggelig person!!