september 2012

Ubeseiret (250 kamper)

 
Larvik feiret 250 kamper som ubeseiret i seriesammenheng på best mulig måte da Stabæk ble nedsablet i Nadderudhallen i kveld. Det stod 20-7 til pause, og 39-20 når det hele var over.

Om det var statistikken som stod på spill eller at man forventet tøff motstand som var utslagsgivende for at Larvik så sylskarpe ut fra start vites ikke. Det lyste av vilje over hele linja og samtlige hadde tatt på seg sprintskoene

Hovedtrener Ole Gustav Gjekstad var full av lovord etter kampen.

-Veldig godt fornøyd med innstilling og gjennomføring. Første omgang blir jo rett og slett en makt demonstrasjon. Det var mange som var på hogget og gode i kveld.

-Lene stod utrolig godt i mål, og det var godt å se at hun er i form før alvoret starter i Champions League. Hun kom opp 20 meget gode redninger i dag.

Linn Jørum Sulland måtte stå over kampen mot Sola på grunn av et overtråkk på mandagstreningen. Mot gamle lagvenninner var hun i fyr og flamme.

-Vi var i tvil om det var lurt og spille. Dersom det er sånn hun fremstår som halvskadet gleder jeg meg til fortsettelsen, gliser Ole Gustav avslutningsvis.

KAMPFAKTA


Jeg kommer med mer info og masse bilder i morgen. Har fått prøvd ut mitt nye kamera og tror bildene ble veldig bra. Skal fikse de nå :) 

Stabæk - Larvik

Da er det på tide med ny kamp igjen, og Larvik møter Stabæk på bortebane. Jeg skal i hallen så da blir det nok litt bilder :)  Kampen starter 18.00, du kan se den på sumo!!   

Månedens spillere SEPTEMBER

Da er det på tide å kåre månedens spillere igjen, du kan stemme frem til 1.oktober klokken 18.00 :) Som vanlig kan du stemme på TO stykker her og TO stykker inne på facebook siden. Du kan kun stemme på de som spiller for Larvik og de som spiller på landslaget :) 

Det har vært lite aktivtet her inne nå, så jeg håper det blir en del stemmer nå. Jeg har også flere prosjekter på gang som jeg kommer tilbake til litt senere, skal gjøre litt mer ut av denne bloggen nå :)  

Jeg skal som vanlig ikke si hvem dere skal stemme på... men jeg har jo et lite forslag. Kari Mette Johansen har gitt seg på landslaget etter 8 år  - Det har blitt 4 EM gull, 2 OL gull og 1 VM gull, i tillegg til en plass på All Star Team under EM 2006. Ingen glemmer vel EM finalen der hun scoret 9 mål på 9 skudd? Synes det står veldig respekt av det altså! I og med at landslaget ikke har spilt denne måneden så er jo dette et tips til hva man kan stemme på :) Synes hun fortjener litt ros og heder for den innsatsen hun har gitt til laget. Hun har kanskje ikke vært toppscorer og diverse i de siste mesterskapene, men har vært en bauta bakover og bidrat med veldig mye. Det har blitt 493 mål på 203 kamper, og det er ikke uten grunn at hun har blitt tatt ut for å spille med flagget på brystet. 

(Jada, hun er min favoirttspiller. Men jeg hadde skrevet dette uansett hvis det hadde vært noen av de andre store spillerne hadde gitt seg. )  

Gulljenta gir seg - TAKK FOR ALT KARI METTE!

Kari Mette Johansen har nylig informert landslagstrener Thorir Hergeirsson om at hun har gjort sitt i rødt, hvitt og blått Hun stopper etter å ha spilt 203 kamper for Norge siden debuten mot Spania 26. mars 2004.

-Jeg føler at dette er et perfekt tidspunkt å gi seg på, sier Kari Mette Johansen. Det føles fint å avslutte den epoken med OL-finalen i London og dertil hørende gullmedalje. Jeg er på et sted i livet hvor jeg har lyst til å forberede meg på tiden etter håndballkarrièren, og da ønsker jeg å jobbe ved siden av å spille håndball i Larvik. Valget mitt gjør det enklere nå. 
Nå er det å kunne gi 100 prosent for Larvik min sportslige motivasjon. Her og nå føles beslutningen som endelig, avslutter Kari Mette Johansen til larvikhk.no

Thorir sier dette til Dagbladet: Kari Mette har vært med på veldig mye og bidratt mye i landslaget i mange år, så det er naturlig for henne å stoppe nå. Jeg har forståelde for at hun ønsker å prioritere annereldes fremover.  Sånn er livet. 

Hun har vært en viktig brukke i landslaget en årrekke og er en skikkelig mesterskapsspiller. Hun har stor fart og kompetanse i alle spillets faser. Vi takker henne for innsatsen og ønsker henne lykke til videre (Thorir til handball.no)

Kari Mette Johansen

Landslaget (2004-2012): 203 kamper (493 mål)

Debut: 26.03.2004 mot Spania.

Spilte sin siste landskamp 11.08.2012 (OL-finalen)

2 OL-gull  2008, 20121 VM-gull  20114 EM-gull  2004, 2006, 2008, 2010Kåret til beste venstre kant på All Star Team i EM 2006. Scoret 9 mål i EM-finalen 2006, fikk toppkarakteren 10 på spillerbørsen i alle landsdekkende aviser.

Jeg må jo si at jeg synes dette er kjempe synd, spesielt fordi Kari Mette er min favorittspiller. Hadde jo håpet å se henne i Serbia, allikevel er det forstålig at hun gir seg. Når du har 2 OL gull, 1 VM gull og 4 EM gull så kan man avslutte med god samvittighet. Hun har hatt en fantastisk karriere for Norge og det skal sies at hun har vært med på alle mesterskapene siden debuten. Det står det respekt av :) For ei jente og for en fantastisk håndballspiller hun er. Heldigvis får vi se Kari Mette Johansen i Larvik drakta litt til, og det er jeg uendelig glad for! 

TAKK FOR ALT DU HAR BIDRATT MED PÅ LANDSLAGET, KARI METTE!!  <3 LIK FANSIDEN HENNES HER!! 

 

Disse møtes i NM

Norges Håndballforbunds kvartfinaletrekning sendte Larvik til Hamar og bortekamp mot Storhamar.

  

Forrige sesong møttes lagene i semifinalen. Den gang gikk kampen i Larvik hvor hjemmelaget vant 26-20.  Storhamar tok turen nordpå til Tromsø i 4. runde hvor hedmarkingene vant 37-19 over Bravo.

For Anja Edin blir dette første møte med sin tidligere klubb.

Kvartfinalene spilles onsdag 24. oktober. Slik ble utfallet.

Vipers Kristiansand ? Stabæk

Tertnes ? Byåsen

Storhamar ? Larvik HK

HK Halden ? Flint Tønsberg

//hentet fra larvikhk.no 

Lukker EM døra helt.

Det er nå klart at Gro Hammerseng  ikke blir med til EM i Serbia. Thorir sier at han er forberedt på at Gro Hammerseng er helt ferdig på landslaget. 

Gro Hammerseng selv sier at hun har pause på ubestemt tid, men har også uttalt tidligere at hun trolig er ferdig for Norge. Allikevel har hun ikke lukket landslagscombacket helt, hun ville ikke si nei helt bestem enda. ''Jeg har i første omgang bestemt meg for å konsentrere meg om Larvik og familien'' sier hun til OP.no. 

Det gar ligget i kortene en stund at Gro Hammerseng ønsker å konsentrere seg om klubbhåndballen i Larvik og ha fokus på god helse. Hun har jo også en ny familiesitusjon nå som hun har blitt mamma, så jeg synes hun har gjort et fornuftig valg.  Gro går aldir inn i noe om hun ikke er 150 prosen motivert for det. Men om Gro i 2013 finner ut at hun har lyst på landslagshåndball igjen, og er frisk og rask får vi se på det da. (Thorir til Dagbladet) 


Jeg har vel nevnt tidligere at jeg muligens tror karrieren er over for Gro, men man vet jo aldri med henne. Samtidig tror jeg også Tonje Larsen har gjort sitt for Norge, selvfølgelig veldig synd. Karrieren må ta slutt en gang, sånn er det bare. Disse to + Kari Mette (som også har lagt opp, kommer med mer senere) har hatt fantastiske karriere for Norge, all respekt til dem :)  

Videre i NM!!

Det ble som ventet Larvik som tok steget videre mot Cupfinalen i Oslo Spektrum da Sola var motstander i 4. runde i Cupen. De rundt 400 tilskuerne i den gamle ?storstua? Bergslihallen laget en fin ramme rundt kampen.

Larvik stilte til kamp med enda en spiller, på en fra før lang skadeliste. Linn Jørum Sulland tråkket over på mandagstreningen, og måtte se kampen fra sidelinjen.
Det stoppet ikke løpsvillige Larvik-spillere fra å kjøre over Sola før pause. Larvik ledet 20-12 anført av scoringsvillige Anja Edin, Gro Hammerseng og Linn-Kristin Riegelhuth Koren. Sistnevnte i rollen som høyre back i hele første omgang.

Sola reduserte et par ganger i starten av andre omgang og var i en kort periode 6 mål bak. Larvik svarte kjapt, og avstanden økte støtt og stadig utover omgangen.

Kampen ble avsluttet på aller beste måte da Sara Breistøl tricket inn mål nummer 38 fra en vinkel som nærmet seg parkeringsplassen nedenfor Bergslihallen.

Kvartfinalene trekkes i morgen, torsdag, klokken 1200. Trekningen streames på nett. Sewww.handball.no for mer informasjon i morgen.

Vi retter en stor takk til Halsen Håndball for et meget godt gjennomført arrangement.

Larviks lag og målscorere:

Anja Edin 10

Linn-Kristin R. Koren 9

Gro Hammerseng 8

Isabel Blanco 4

Karoline D. Breivang 2

Pernille Wibe 2

Thea Mørk 1

Sara Breistøl 1

Kristina Bille 1

Mie S. Sando

Lene Rantala

//bilde og tekst fra larvikhk.no 

NM kamp i morgen.

Det er ikke mange dagene siden Sola og Larvik møttes til kamp. På onsdag møtes de igjen, denne gangen i cupsammenheng.

Oppgjøret spilles i Larviks gamle storstue Bergslihallen noe som gir det hele en liten retrofølelse. Bergslihallen var hjemmearena for Larvik fra klubbens fødsel i 1990 til Arena Larvik stod klar høsten 2009.

Fort Bergslihallen
I mange år fremstod Bergslihallen rett og slett som et fort for Larvik HK. I seriesammenheng var laget ubeseiret fra mars 1999 til klubben forlot hallen våren 2009- totalt 116 kamper. En rekke som for øvrig lever ennå, i byens storstue Arena Larvik. I cupsammenheng er det 20 år siden Larvik tapte en cupkamp i egen hall.

Det spilles som kjent færre kamper i Cupen pr. sesong enn det gjør i serien. Larviks hjemmestatistikk i Cupen blir ikke noe mindre imponerende av den grunn.
Sist gang laget tapte en kamp på hjemmebane var tilbake til 15. oktober 1992, da ble Toten for sterke i kvartfinalen og vant 24-19. Siden den gang har Larvik spilt 29 kamper i Cupen uten tap på hjemmebane. Hvorav 24 av kampene er spilt i Bergslihallen.

Anja Edin spilte for Sola
På onsdag er det Sola som får æren av å være motstander når hallen igjen tas i bruk til topphåndball. Det er tredje gang Larvik møter Sola i cupen. De to foregående kampene ble også spilt i Larvik. Både møtet i 1998/99 og i 2003/04 var i kvartfinalen, denne gang er det 4. runde som skal spilles.

Det er så lenge siden forrige cupmøte mellom lagene, at Anja Edin den gang spilte for Sola. Hun scoret ett mål og ble utvist en gang underveis. Larvik vant oppgjøret 42-24.
Den gang spilte også Camilla Herrem for Sola, sammen med Ingrid Ødegård og Ida Bjørndalen. De to sistnevnte kjenner vi nå som tidligere Larvik-spillere.

Støtt ungdomsarbeidet i Halsen håndball
Halsen IF står som arrangør for kampen og vi er takknemlige for at Sola har latt sin del av inntektene fra kampen tilfalle arrangøren Halsen håndball.

Møt opp på kamp og støtt ungdomsarbeidet i Halsen håndball.

Larvik-Sola, onsdag 26. september kl.1730 i Bergslihallen.

Billettene kjøpes ved inngangen.

Voksen: kr 60,-

Barn/honnør: kr 30,-

Familiebillett: kr 120,-


  

//hentet fra larvikhk.no :)  

Billettsalget er i gang

Tirsdag kl 9.00 startet billettsalget til Møbelringen Cup i Bergen. Håndballjentene møter Danmark, Sverige og Frankrike i Haukelandshallen 23.-25. november.

Når Håndballjentene spiller kamper på hjemmebane, er det ofte helt utsolgt på kampene. Derfor lønner det seg å skaffe billetter til kampene på forhånd slik at du er sikker på å få plass i hallen.

Slik spilles kampene:

Fredag 23.11

17.00 Frankrike - Sverige  
19.15 Norge - Danmark

Lørdag 24.11
14.30 Danmark - Frankrike
16.45 Norge - Sverige 

Søndag 25.11
14.30 Sverige - Danmark
16.45 Norge - Frankrike

Billettene kjøper du på billettservice.no.

Priser fra 100 kr for barn og 200 kr for voksne. Avgift kommer i tillegg.

//handball.no


Jeg fikk jo oppleve den fantastiske stemningen i Stavanger i fjor og jeg anbefaler dere å ta turen til Bergen. Tror det kan bli like god stemning der :) Jeg har veldig lyst til å dra dit (også), men har dessverre ikke penger til det denne gangen. Håper ihvertfall at dere som bor i nærheten tar turen for å heie på jentene i rødt, hvitt og blått!!   

Happy birthday!


Stine Bredal Oftedal har bursdag i dag, gratulerer så ,mye med dagen :) 

Hun fikk ingen plass i OL troppen, men vi håper å se henne i EM i Serbia!! Jeg tror Stine kommer til å bli veldig viktig for Norge i fremtiden :) 

Bli med til Gøteborg!

Nå er det tid for Champions League igjen, og vi er klare for Gøteborgtur med avreise både 9. og 10. november.

Det er relativt kort tid til turene går av stabelen, så vær raske med påmeldingen.  På grunn av hotellets avbestillingsregler må dere melde dere på snarest og seinest innen 9. oktober.

Vi håper mange, nye og gamle supportere, vil ta turen til Sverige sammen med oss og heie jentene fram til seier.

Hjelp oss å spre info om turene!

3 dagers tur (Turkode 1210)

Fredag 9. november:   

Kl. 12.30:              Avreise med bussen fra Esso?n på Elveveien

Kl. 14.00:              Båt fra Sandefjord til Strømstad

Kl. 16.30:              Ankomst Strømstad, og avreise til Gøteborg

Kl. 18.30:              Vi sjekker inn på Scandic Hotel Europa

Kl. ??.??  :              Tid for en hyggelig bytur

 

Lørdag 10. november:

Kl. ??.?? :              Frokost på hotellet

Kl. ??.?? :              Shopping og en tur på by?n

Kl.19.00:              Felles middag

 

Søndag 11. november

Kl. ??.?? :              Frokost på hotellet

Kl. 13.30:              Transport til kamp-arena

Kl. 15.00:              Kampstart (Vi ordner billetter (Ikke inkludert i prisen)

Kl. 16.30:              Vi starter returen

Kl. 19.30:              Båtreise Strømstad ? Sandefjord

 

2 dagers tur:  (Turkode 1211)

 

Lørdag 10. november

Kl. 08.30:              Avreise fra Esso?n

Kl. 10.00:              Båtavgang Sandefjord

Kl. 12.30:              Ankomst Strømstad

Kl. 15.00:              Ankomst Gøteborg og innsjekk på Scandic Hotel Europa

 

Søndag 11. november:

IDENTISK MED turkode 1210

 

Priser:

3 dagers tur, turkode 1210: Kr 1750,-

Prisen inkluderer: 

Rundreise med buss, båt t/r Gøteborg, 2 overnattinger i dobbeltrom, 2 frokoster, 1 middag

 

2 dagers tur, turkode 1211: Kr 1200,-

Prisen inkluderer:

Rundreise med buss, båt t/r Gøteborg, 1 overnatting i dobbeltrom, 1 frokost, 1 middag

 

Tillegg:

Enkeltromstillegg pr natt: Kr 290,-

Buffet på ferga, fredag: Kr 178,-

Buffet på ferga, lørdag; Kr 128,-

Kampbillett

 

Tlf for påmelding:  33 11 79 66 eller 91 13 39 40    (bjorn@euroreiser.no)

NB!

Husk å oppgi turkode

//Larvikhk.no  

Har du tenkt til å være med?
Jeg har ihvertfall veldig lyst, men siden jeg skal til Serbia så tror jeg muligens at jeg må droppe det. Skal på alle CL hjemmekampene til Larvik håper jeg!!  


Hadde vært morro om de kunne ha løftet denne pokalen igjen ved sesongslutt! :D

 

Seier over Glassverket

Hjemmepremieren i Postenligaen endte med en enkel seier mot Glassverket 28-17. Larvik ledet 16-9 til pause mot et taktisk klokt Glassverket.

  

Hjemmepremieren i Postenligaen endte med en enkel seier mot Glassverket 28-17. Larvik ledet 16-9 til pause mot et taktisk klokt Glassverket.

Bortelaget spilte med stor tålmodighet med ballen i laget, det medførte at Larvik aldri fikk satt det ønskede tempoet i kampen. Larvik fikk riktignok en god start på kampen, og etter drøye 10 minutter stod det 7-2 på tavla. Det ga bud om en fartsfylt og målrik kamp fra Larviks side, men de siste 20 minuttene av omgangen produserte man ikke mer en 9 mål.

Det skyldtes ikke akkurat mangel på sjanser, de var det nok av, men en særdeles opplagt Alma Hasanic i målet til gjestene. Hun gjennomførte en bortimot perfekt kamp og reddet sine lagvenninner fra et langt større tap.

Selv på en dag hvor ikke alt stemte, var Larvik som ventet langt bedre enn Glassverket. Anja Edin presenterte seg på en god måte foran sitt nye hjemmepublikum. Hun ble Larviks toppscorer med 7 mål, og en jury kåret henne fortjent til hjemmelagets beste spiller.

Kampens lave tempo til tross, i perioder viste Larvik at vi kan forvente oss et lag som ønsker å løpe mye og spille hurtig håndball i tiden som kommer.

Hos Glassverket var nevnte Hasanic best, etterfulgt av bakspiller Veronica Kristiansen som ble sitt lags toppscorer med 7 mål.

Neste oppgave for Larvik er 4. rundekampen mot Sola førstkommende onsdag. Kampens spilles kl. 1730 i Bergslihallen.

Kampfakta Larvik ? Glassverket  

Stem på din favoritt på 1881 børsen

// bilde og tekst er hentet fra larvikhk.no :) 

Gratis inngang på kamp


På lørdag spiller Larvik sin første hjemmekamp for sesongen, og det er Glassverket som står for tur. Solum Bil har i den anledning kjøpt alle billettene til kampene og spanderer derfor din billett. 

- Det er ikke hver dag fire OL gullvinnere skal hedres, så dette ønsket vi at så mange som mulig skulle få med seg, sier Tom Solum hos Solum Bil til larvikhk.no

Det er altså bare å ta turen på lørdag. Dørene åpner kl. 1630 og man kan sette seg hvor man vil i Arena Larvik, med unntak av felt J-K-L. Larvik ? Glassverket, lørdag 22. september kl. 1800 i Arena Larvik. 

Merker at jeg angrer på at jeg har sagt ja til å jobbe for det hadde vært morro å fått med seg at OL jentene ble hedret. Spesielt fordi to av mine favoritter var med på vinne dette gullet, men sånn er det noen ganger. Jeg skal på kamp 30.september i Oslo for å se Stabæk - Larvik, og det gleder jeg meg masse til. Jeg skal også på flere kamper utover høsten så da får jeg bare se kampen på sumo denne gangen. Vi valgte kampen bort litt også fordi vi nesten er sikre på at Larvik vinner, tror ikke Glassverket er dems største motstander.. 

Svein André Svendsen
// larvikhk.no


Ellers har vi litt kjipe nyheter som bl.a Gøril Snorrogen kanskje må stå over EM i desember.  Hun sliter med en hælskade og dette var også noe hun slet litt med under OL. Hun kan være ute i tre til seks uker, og må også stå over samlinga med landslaget i Oslo/ Aarhus. 
Landslagskaptein Marit Malm Frafjord slet med motivasjone etter OL gullet og vurderte faktisk å legge opp. Heldigvis fikk hun en miniferie av klubben og fik hentet seg inn igjen, nå er hun klar for mer spill for både klubb og landslaget. 

'' Jeg vil ikke si at jeg har gått på en smell, men jeg tror jeg kunne ha gjort det om jeg ikke hadde tatt fri nå. Kroppen har vært fin, og det har vært artig på trening, men mentalt har det vært tungt. Jeg var mentalt sliten, og tanken på at neste ferie kke var før i 2013 var tung. Jeg kjente at jeg behøvde å ta fri, men samtidig ville jeg ikke svikte laget. Det er jo Viborg som er arbeidsgiveren min.''  Sier Marit til smp.no
Det var Fagansvarlig coach i Olympiatoppen som fikk Marit til å be om fri, og fikk Marit til å nne at det det var bedre å komme tilbake motivert enn å gå på en smell.  
HER  kan du lese et intervju med Anja Edin :) 

Samling med landslaget.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har tatt ut 20 spillere til den første samlingen etter OL i London. Laget skal delta i den første Golden League-turneringen som holdes i Århus fra 5.-7. oktober.

Norges Håndballforbund har tatt ut følgende spillere til samlingen:

Nr Navn Klubb Født Kamper/
mål
01 Kari Aalvik Grimsbø Team Esbjerg 04.01.85 107/000
12 Silje Solberg Stabæk Håndball 16.06.90 009/000
16 Katrine Lunde Haraldsen Györ Audi ETO 30.03.80 207/003
03 Karoline Næss Stabæk Håndball 24.07.87    020/008                       
04 Stine Bredal Oftedal Stabæk Håndball 25.09.91 040/053
05 Ida Alstad Byåsen Elite 13.06.85 076/183
06 Heidi Løke Györ Audi ETO 12.12.82 101/342
08 Karoline Dyhre Breivang Larvik HK 10.05.80 254/421
09 Kristine Lunde-Borgersen Våg Vipers 30.03.80 169/482
13 Marit Malm Frafjord Viborg HK 25.11.85 158/333
14 Charlotte Mordal Issy Paris Hand 17.03.88 008/010
15 Linn Jørum Sulland Larvik HK 15.07.84 121/348
18 Linn Kristin Riegelhuth Koren Larvik HK 01.08.84 211/790
21 Gøril Snorroeggen Team Esbjerg 15.02.85 102/224
23 Camilla Herrem Byåsen Elite 08.10.86 116/290
  Kamilla Sundmoen Storhamar Håndball 28.08.85 000/000
  Linn Gossè Tertnes Elite 25.06.86 002/005
  Mari Molid Levanger HK 08.08.90 041/026
  Maja Jacobsen Storhamar Håndball 28.03.90 000/000
  Susann Iren Hall Våg Vipers 17.09.90 000/000

Tonje Nøstvold, Kari Mette Johansen og Amanda Kurtovic deltar ikke på samlingen grunnet skader. 

Troppen vil bli redusert til 16-17 spillere før avreise til Århus. Spillere som ikke tas ut til kampene i Danmark, vil slutte seg til rekruttlandslaget fra torsdag 4.10 for treninger og 2 kamper mot Island i Oslo.

//hentet fra handball.no.

Kampene sendes på TV2 zebra, gir mer info når det nærmer seg :)


11 av 14 OL vinnere blir med på turneringen i Aarhus. Amanda, Kari Mette og Tonje må stå over på grunn av skader!! 

 

Seier i første kamp :D

Larvik åpnet Postenligasesongen på best mulig måte. Sola ble overkjørt i egen hall.

Første omgang var ikke direkte jevnspilt, men Larvik slet noe med å få kontroll på Sola i eget forsvar. Fremover på banen ble det vist mye god håndball, anført av en meget opplagt Thea Mørk.

Thea var veldig effektiv i kveld og satte inn 7 baller i Solas mål på den omgangen hun spilte. En jury stemte henne frem som Larviks beste i kveld.

-Thea hadde en imponerende uttelling, med meget bra skuddvarianter i trengte posisjoner, skryter Ole Gustav Gjekstad.

Andre omgang ble fullstendig dominert av Larvik som vant omgangen hele 26-4.

-Meget bra aggressivitet i forsvarsspillet, med en meget god Lene Rantala i mål ga full uttelling for oss i andre omgang.

Jentene ble enige om at det vi viste bakover i første omgang ikke var bra nok. Etter pause var vi rett og slett gode, og vi trommer på helt til siste slutt, avslutter Ole Gustav.

Målscorere for Larvik:

Anja Marie Edin 7

Thea Mørk 7

Linn J. Sulland 6

Linn-Kr. R. Koren 6

Isabel Blanco 5

Gro Hammerseng 5

Kristina Bille 5

Pernille Wibe 2

Sara Breistøl 1

 

Lørdag spiller Larvik sin første hjemmekamp for sesongen når Glassverket gjester Arena Larvik. Kampstart kl. 1800.

//hentet fra larvikhk.no 

Jakten på nummer 15...

Larvik starter Postenligasesongen, og jakten på det 15. seriemesterskapet, borte mot Sola søndag. Larvik reiser til Sola med en noe redusert tropp.

Det bekymrer ikke hovedtrener Ole Gustav Gjekstad som er fornøyd med et han har sett av laget de siste ukene.

-Denne sesongen har vi heldigvis en bredere stall enn i fjor. Vi har fått inn tre nye spillere, også har vi fått Gro tilbake.  Selv om vi akkurat nå har mye kvalitet på sidelinja med skader, har det sett veldig bra ut i det siste. Det er bra trykk på treningene og cupkampene har vært bra.

Mot Sola seriedebuterer Anja Edin og Kristina Bille for Larvik, i tillegg gjør Gro Hammerseng come back i denne sammenhengen. Ole Gustav er godt fornøyd med det han har sett fra disse til nå.

-Anja har vært et friskt pust for oss. Hun har glidd godt inn i laget på kort tid, og hun har virkelig brukt de mange ferdighetene sine på en effektiv måte. I tillegg har hun bydd på noen spektakulære varianter når anledningen har vært der.

-Kristina har dessverre måttet vente litt på å slippe til i obligatoriske kamper, men nå er overgangen hennes godkjent. Hun trengs nå, for det har blitt mye på Linn og Linka i det siste. Bille har de kvalitetene som skal til for å bidra i laget, med bred erfaring fra det danske landslaget, og klubber som Viborg, Aalborg DH og Krim Ljubljana.

-Gro var vi spente på etter ett års fravær fra håndballbanen. Det vi har sett til nå har vært veldig bra. Hun er så absolutt tilbake, og jeg tror at hun har en veldig bra sesong i vente. Vi ser allerede nå mye av den råskapen som har kjennetegnet Gro når hun har vært frisk og på topp i tidligere sesonger.

I tillegg til de tre nevnte er Ole Gustav også veldig tilfreds med det han har sett av OL-spillerne til nå.

-De hadde en meget tøff sommer med mange samlingsdøgn og et langt mesterskap. Det endte som kjent med en ?happy ending?, noe som helt sikkert har tilført litt energi til disse.
Kari Mette er dessverre fortsatt skadet, mens Linn, Linka og Karo har spilt meget solid etter OL, det er ingenting som antyder at de ikke er sugne på mer suksess, avslutter Ole Gustav.

Disse spiller mot Sola:

Lene Rantala, Anja Edin, Sara Breistøl, Isabel Blanco, Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Linn Jørum Sulland, Thea Mørk, Pernille Wibe, Mie Sando og Kristina Bille.

Se kampen på TV2 Sumo kl. 1800.

Etter kampen stemmer du på banens beste på 1881 børsen eller på 1881 børsen- Larvik  

//hentet fra larvikhk.no! 

Stem og vinn!

1881 har i samarbeide med Norsk topphåndball startet en konkurranse som varer fra september til april 2013.

Du stemmer på ditt favorittlag fra hver kamprunde og stemmer deretter på din favorittspiller på det laget du har valgt. Alle som stemmer er med i trekningen av et høytalersystem for ipod og iphone. Kampene er tilgjenglige 24 timer før og etter kampstart.

Jeg vet ikke om det er samme premie for hver runde, men  det får dere bare vente å se. Denne rundene kan dere stemme på spillere fra Levanger, Byåsen, Vipers, Gjøvik, Glassverket og Tertnes frem til 16.00 i morgen  Nå kan dere også stemme på Larvik, Sola, Stabæk og Flint  frem til 18.00 på mandag. Man kan stemme på flere for jeg har stemt på både Kikki, Ida, Linka, Isabel og Kari Mette :) 

Du kan være med her: http://handball.1881.no/  

Postligaen 2012/2013

I dag starter serien for fullt, endelg :) Byåsen møtte Oppsal tidligere denne uken, og det ble en klar seier til førstenevnte. De går i nye dueller klokken 16.00 i dag, og da møter de Levanger. Kan de vippe Byåsen av pinnen? 

''Det vil bli sendt flere håndballkamper på TV enn noeng gang tidligere. TV2 har gjort TV2 sport til en gratis kanal, mens på TV2 sumo må du ha abonnement for å se kamper. Med unntak av hjemmekampene til Vipers som spilles i Karusshallen, skal alle Postligakampen sendes på TV2 sumo'' (handball.no).  Det vil si at hvis du er skikkelig håndballinteressert så burde du skaffe deg sumo, og det får du gjort HER!! Du får tre måneder Sumo SPORT for 299,- eller du kan kjøpe Sumo GULL (da kan du se alt fra underholdning, nyheter, sport, ++) for 399,-. Du kan spare 298/288 kr på disse pakkene!  

Disse kampene sendes på sumo i dag:

Byåsen - Levanger kl 16.00  
Glassverket - Tertnes kl 16.00
Vipers møter Gjøvik, men denne blir da ikke sendt. 

Disse kampene sendes på sumo i morgen:
Sola - Larvik HK kl 18.00 
Stabæk - Flint kl 18.00 


Her er bilder fra fjorårets sesong for Larvik, ser frem til en ny sesong :) 


Alle blir med videre!

Da er det klart at alle de 14 OL vinnerne har sagt at de vil satse videre på landslaget. Det liker vil, eller hva? 

 

 

''Samtilige har sagt at de vil satse på landslag så lenge de vil satse på klubb. Men alle har ikke sagt at de blir med helt til OL i Rio i 2016'', sier Thorir til VG. Jeg er vel nesten sikker på at Lunde- tvillingene, Kari Mette Johansen og Karoline Dyhre Breivang ikke blir med i 2016, men vi vet jo aldri. Men de blir ihvertfall med et par år til. Dette mener landslagssjefen er en styrke, men at de må prestere for å bli med (selvfølgelig). 

På mandag blir første troppen etter OL gullet tatt ut, og 18 spillere skal være med å mæte Frankrike, Russland og Danmark i Århus. Amanda Kurtovic og Kari Mette Johansen sliter begge med skader og blir ikke med. Amansa mister dessverre EM, men det er usikkert hvor lenge KMJ er ute. Håper virkelig hun blir med til EM for jeg vil veldig gjerne se favorittspilleren min live under et mesterskap også. Er nesten 100 % sikker på at Linka blir med da, bare hun ikke får en skade rett før mesterskapet.  

Thorir sier til VG at Maja Jakobsen (Storhamar) ligger godt ann til å prøve seg på landslaget. Charlotte Mordal kan vel også få en sjanse, hun beviste under den ene kampen i Scandinavian Open hva hun kunne. Hun har jo goså vært med på flere samlinger tidligere. 

Jeg gleder meg ihvertfall masse til håndball EM!! 

Verdens beste trener!

Thorir Hergeirsson og dansken Ulrik Wilbek ble tirsdag kåret til årets trenere av Det internasjonale håndballforbundet (IHF).

Islendingen vant kåringen som trener av kvinnelag med 32 prosent av stemmene til brukerne av IHFs nettsider og forbundets egen ekspertjury. Det er første gang han blir kåret til verdens beste trener.

Hergeirsson har hatt stor suksess med de norske håndballjentene siden 2009. Han har ledet Norge til gull i OL, VM og EM.

  


Gratulerer så mye til Thorir :)  

Møter Skrim i morgen!

 

Larvik møter Skrim i Kongsberghallen i morgen :) Dette er hentet fra laagendalsposten.no: 

 

? Jeg håper folk kjenner sin besøkelsestid og fyller hallen, sier Skrims oppmann Gunnar Skullestad foran onsdagskveldens cupoppgjør.
Da skrimjentene møtte Larvik HK i cupen for to år siden, var det 700?800 tilskuere.
? Vi håper selvsagt at det kommer minst like mange nå, for det er jo ikke hver dag det er så mange gullvinnere fra et OL samlet på ett brett i Kongsberg.

Neppe noen cupbombe

? Jeg skulle gjerne ha ønsket meg at vi hadde møtt et annet lag enn Larvik HK, sier skrimtrener Petter Kjærnes, som sammen med spillerstallen sin kom hjem fra ei ukes vellykket treningsleir i Nederland sent fredag kveld.
? Ikke det at det er noe galt i det å møte Larvik HK, men jeg kunne godt ha tenkt meg at vi hadde møtt et annet eliteserielag, som vi kunne kjempet jevnt med.
? Larvik HK er i en klasse for seg i norsk og internasjonal håndball, sier Kjærnes, som ikke forventer noen cupbombe.
Han lover imidlertid at jentene hans skal gi bånn gass og at de på ingen måte har tenkt å stå med lua i handa i Kongsberghallen.

Stjernene kommer

? Vi kommer med de spillerne vi har tilgjengelig, sier trener Tor Oddvar Moen.
Det betyr at vi får se Linn Jørun Sulland, Karoline Dyhre Breivang, Linn-Kristin R. Koren, Anja Edin og Gro Hammerseng på parketten i Kongsberghallen.
? Det blir vel stort sett de samme 12?13 spillerne vi hadde i aksjon mot Fram, som kommer til å spille mot Skrim, sier Moen.
Han har fortsatt Tonje Larsen og Kari Mette Johansen på skadelisten.
? Tar dere lett på et slikt oppgjør?
? Nei, på ingen måte, sier Moen.
? Vi klarte å holde trøkket bra oppe mot Fram, som vi møtte i den første NM-runden, sier Moen.
Hammerseng & co. valset over 2. divisjonslaget fra Larvik 46?13.
Det var for øvrig to tidligere skrimspillerne, Janne Klevstad og Runa Liabråten, som ble Frams toppscorere med tre mål hver i oppgjøret som ble sett av 312 tilskuere.
? For oss blir dette ei skikkelig økt og en oppkjøring til seriestarten, sier Moen.

Tapte 39?20 sist

Tor Oddvar Moen venter langt hardere motstand fra Skrims side.
? Det er jeg helt sikker på. Skrim er et bra lag, sier Moen.
Da de to lagene møttes i NM i 2010 vant Larvik 39?20.
Da var det Henriette Bakkerud, som imponerte daværende LHK-trener Karl Erik Bøhn.
Skrim spilte også NM-kamp mot Larvik i 2008, og da vant vestfoldjentene 41?16.
Etter kampen samles de to lagenes spillere, trenere, ledere samt Skrims sponsorer til et hyggelig måltid i Kongsberghallen.
Etter at Larvik har «fortært» Skrim for forrett?

 

OL - på godt og vondt!


En spent gjeng som er klare for å kjempe om OL gullet...


Men veien skulle bli tøff, åpningskampen mot Frankrike gikk ikke som håpet. 


Heldigvis ble det en opptur mot Sverige


Denne dama reddet oss mot svenskene! En strålende fornøyd Linka etter et mål mot Sør-Korea. Bursdagsbarnet fikk dessverre bare med seg et poeng i denne kampen! 


Så glade blir vi når vi vinner med et mål over Danmark... 


Karo ble redningskvinnen mot danskene. Kanskje den største nedturen... tapet mot Spania. Hva skjedde?? 
Norge ble bare nummer fire i gruppen, noe de fleste ble overrasket over. Brasil ventet i semifinalen!


De lå under 13-9 til pause og det så ikke lyst ut, MEN jentene ga seg ikke.......


Tvert i mot. De spilte den beste omgangen jeg har sett og kunne juble over en 21-19 seier. Tårene kom hos det norske folk!


Den jenta skal få mye av æren over Brasil seieren. For ei dame!!

 
Etter mye kritikk fra presse og folket kunne Norge endelig svare dette: NORGES LAGÅND! 


Revansje sugne jenter møtte Sør-Korea igjen i semifinalen, da kunne de endelig juble.....


Katrine spilte en fantastisk match... 


Også Kikkie og Heidi hjalp Norge til seier!! 

Jentene hadde kommet til nok en OL finale, og de kunne juble for et nytt gull: 

Det var en vond og vanskelig vei til finalen. Norge har jobbet for gullene tidligere også, men jeg tror dette mesterskapet har vært det tøffeste. De har gått på flere smeller enn normalt og fått masse kritikk. Allikevel reiste de seg og spilte best da det gjaldt som mest. Det er egentlig vanskelig å beskrive dette OL gullet, men jeg kan vel si som Camilla Herrem: ''DET ER HELT MAGISK''. Det ble All star team plass på Heidi Løke, og Linka burde kanskje vært der!? Linka hadde en uttellingsprosent på 79, ingen hadde bedre i OL. Det var bare seks mål som gikk utenfor, og hun spilte et fantastisk OL! 


Denne jenta kunne også juble over plass på stjernelaget, veldig fortjent!!


Jentene kunne endelig slå ut håret :D Dagen derpå så flere av jentene på herrefinalen i håndball!! 


Så var det på tide å dra hjem til Norge... > Hva er ditt beste minne fra OL? 


Vil du være med til Serbia?

Du kan melde deg på tur til EM i Serbia, men det på kort varsel. 

http://handballsupporter.no/turer.aspx  - Håndballsupporter sin frist er 25.september. Her tilbyr de hotell og billetter, men du må selv sørge for fly og transport til/fra hotellet. 

http://www.haandballensvenner.no/sider/em_serbia_2012.html  - Hånballensvenner sin frist er 10.september (!!!). Her har du flere valgmuligheter, trykk på linken og sjekk det ut  

Fram - Larvik

  

Regjerende cupmester Larvik fikk som ventet ingen problemer med å avansere til 3. runde i Cupen med 2.divisjonslaget Fram som motstander. Det hele endte med seier 46-13 etter ledelse 21-6 til pause. Fram skal ha all honnør for at de kjempet med det de hadde hele kampen igjennom.

Drøye 300 tilskuere i Framhallen ga en god ramme for kampen, og begge lag fikk god støtte fra de fremmøtte. De som holdt med Larvik fikk naturlig nok mest å klappe for.
Larvik viste allerede i kampens begynnelse at laget ville ha noe fornuftig ut av kveldens oppgjør. Forsvaret holdt tett og kontringene kom tett. Larvik raste fra i målprotokollen og til pause stod det 21-6 i Larviks favør.

Bortelaget tok ikke foten av gassen i 2. omgang heller, og vant den 25-7. Fram-jentene ga aldri opp og enkelte ganger vartet de opp med noen gode kombinasjoner som skapte ubalanse i forsvaret hos Larvik.

Linn- Kristin Riegelhuth Koren og Anja Edin var de to som noterte seg for flest mål hos Larvik med henholdsvis 11 og 10 mål.

Anja Edin var eneste nykommer, som av ulike årsaker, fikk prøve seg i kveld. Hun spilte en meget god kamp, og sammen med Thea Mørk stod hun for kampens høydepunkt, da hun med ryggen mot målet spilte en perfekt luftball som Thea Mørk fløy inn i målet.

En jury kåret Anja til kampens beste spiller.

Førstkommende onsdag fortsetter Larvik veien mot Oslo Spektrum med ny bortekamp. Denne gang med Skrim som vertskap.

 

Kampfakta:

Tilskuere: 312

Utvisninger: Larvik 1×2. Fram 1×2.

Toppscorer Fram: Janne Klevstad, Runa Liabråthen og Trine Duvholt Larsen, alle 3 mål hver.

Larviks lag og målscorere:

Anja Edin 10
Sara Breistøl 5
Isabel Blanco 3
Karoline D. Breivang 1
Gro Hammerseng 5
Linn-Kr. R. Koren 11
Linn Jørum Sulland 4
Lene Rantala
Olga Medvedeva
Thea Mørk 5
Mie S. Sando 1
Pernille Wibe 1
Heidi Strømsvåg

Hentet fra larvikhk.no 

NM KAMP.

Larvik møter Fram i NM på onsdag, så det er bare å ta turen innom Framhallen klokken 19.00.


Mange spillere har slitt litt med skader nå. Kari Mette fikk visst en smell i skulderen før Sika Cup og er klar om en ukes tid (Ole G sa to uker da Sika cup var ferdig på søndagen). Tine Kristiansen opererte akillesen 28.august eller noe sånt og blir også ute i en liten periode. Tonje Larsen måtte under kniven og opere kneet for jumper Knee og er muligens tilbake i slutten av september. Nora Mørk er kanskje tilbake ved juletider, men det var ikke helt sikkert. Tine Stange kommer mest sannsynligvis ikke tilbake før neste sesong. Kristine Breistøl slet også med kneet under Sika cup, men det ser ut som om det går bra. Ellers tror jeg alle de andre er friske og raske. 

Beklager for lite oppdateringer, men skolen kommer først i år. Når sesongen er i gang 16.september for Larvik så skal bloggen oppdateres ofte. Da kommer det jo også flere håndballnyheter i media også, og det er lettere å skrive noe her.