september 2013

I morgen:

Postenligaen Kvinner 

Byåsen Elite - Flint Tønsberg Håndball
Kampen skal sette punktum for arrangementet Håndballuka i Trondheim. Trønderne har hatt håndballfest hele uka med en rekke arrangementer. Som forkamp til oppgjøret er det forøvrig nabooppgjør i 1. divisjon Menn mellom Kolstad og Strindheim. Alt annet enn Byåsen-seier i avslutningen av Håndballuka vil overraske, for gjestene fra Tønsberg klarer vel ikke gjenskape 23-23-kampen mto Byåsen fra 2011-12-sesongen nå?

Fredrikstad Bkl og Levanger HK
jakter begge sesongens første poeng. Begge lag avanserte tidligere i uka til 4. runde i NM på bekostning av 1. divisjonslag. Det var jevnt mellom lagene da Fredrikstad sist spilte i Postenligaen, men Levanger vant kampen i Kongstenhallen (20-18). 

Forrige sesong vant Vipers Kristiansand
hjemmemøtet mot Storhamar (31-25). Trener Thomas Hørlyk i Vipers er klar på at det kan bli tøft å hente nye poeng mot et Storhamar-lag som står ubeseiret etter de to første kampene. Til Vipers nettsider sier han bl.a. dette før oppgjøret i Aquarama:  

-Skal vi have en chance mod Storhamar bliver det på indsats og bedre vilje!! Indsats og vilje er 2 ting man ALTID kan konkurrere på uanset kontinuitet, landskampe, samspil osv osv. Dette forventer jeg af pigerne på søndag ? vi vil være bedst på vilje og indsats. 

Selv om Glassverket
har kjempet godt, står laget med ett poeng etter de to første serierundene (uavgjort mot Stabæk og knepent tap mot Storhamar). Denne gang venter en enda større utfordring når Larvik HK kommer på besøk. Med de tidligere Glassverketspillerne Alma Hasanic og Jeanette Kristiansen i troppen i tillegg til sine mange, meritterte spillere, er Larvik klare favoritter til poengene. Men Glassverket har tidligere vist at de vil prøve å bite fra seg, uansett motstander...


Nordstrand - Oppsal

er lokaloppgjøret i Oslo, og kampen om å være best i byen. Nordstrand kommer fra storseier mot Levanger i forrige runde - Oppsal er så langt poengløse i Postenligaen. 

På Oppsals nettsider leser vi før kampen: 

Søndag er det klart for et heftig lokaloppgjør i Bjørnholthallen. 
Søndag starter poengjakten for Oppsal. Etter å ha innledet Postenligaen med to tap mot klare medaljekandidater, er det søndag klart for en motstander som det på papiret bør være mulig å hanskes med. 
Likevel, Nordstrand-Oppsal blir en tøff kamp naboer imellom. Lokaloppgjør motiverer alltid ekstra, og det laget som søndag fokuserer best kan med rette kalle seg Oslos beste lag per dato.

Kampene i Postenligaen som spilles søndag 29. september:

Kongstenhallen 1600 Kvinner Fredrikstad Bkl  Levanger HK TV2 Sumo
Bjørnholthallen 1800 Kvinner Nordstrand Oppsal TV2 Sumo
folloTRYKK Arena 1800 Menn Follo HK FyllingenBergen TV2 Sumo
Drammenshallen 1800 Kvinner Glassverket Larvik HK TV2 Sumo
Sør Amfi 1800 Menn ØIF Arendal Runar Sandefjord TV2 Sumo
Aquarama 1800 Kvinner Vipers Kristiansand Storhamar TV2 Sumo
Trondheim Spektrum 1800 Kvinner Byåsen Elite Flint Tønsberg Håndball TV2 Sumo

 

 

//handball.no

Kampfakta fra turneringen i Tsjekkia.

Norge har spilt tre kamper denne uka, to mot Tsjekkia og en mot Slovikia. Jeg har ikke fått sett de siden linkene til kampene var så dårlige. Heldigvis har handball.no skrevet hvordan det gikk, og her er infoen fra kampene. Du kan trykke på linkene over bildene for å lese mer om hver kamp. 

1. Tsjekkia ? Norge 23-24 (11-10)

 Linn Gossé
Zlin, Tsjekkia

1.000 tilskuere
Norske målscorere: Isabel Blanco 7, Linn Gossè 4, Sanna Solberg 3, Stine Skogrand 3, Ida Alstad 2, Veronica Kristiansen 2, Karoline Dyhre Breivang 1, Anja hammerseng-Edin 1, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 1.
Toppscorer Tsjekkia: Kristyna Salcakova 

 

2. Tsjekkia - Norge 22-25 (Pause: 10-14)

  Heidi Løke

Olomouc, Tsjekkia (Univerzity Palackeho)
Tilskuere: 1400
Målscorere Norge: 
Heidi Løke 7, Stine Bredal Oftedal 4, Ida Alstad 4, Linn Gossé 3, Maja Jakobsen 3, Veronica Kristiansen 2, Isabel Blanco 1, Sanna Solberg 1.

Toppscorer Tsjekkia: Hrbková 5 mål. 

Utvisninger: 
Norge ingen, Tsjekkia 1 x 2 minutter. 

 

3. Norge - Slovakia 31-27 (Pause: 15-11)

 Linn Jørum Sulland

DHK Zora, Olomouc, Tsjekkia
Tilskuere: 100. 
Norges målscorere: Linn Jørum Sulland 7, Linn Gossé 5, Heidi Løke 4, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 4, Stine Bredal Oftedal 2, Karoline Dyhre Breivang 2, Veronica Kristiansen 2, Maja Jakobsen 2, Isabel Blanco 1, Sanna Solberg 1 og Ida Alstad. 

Toppscorer Slovakia: Simone Szarkova 9 mål. 

Utvisninger: Norge 1 x 2 min, Slovakia 1 x 2 min.  

20.09.2013

Denne uken er Karoline Dyhre Breivang og resten av Håndballjentene i Tsjekkia der de spiller tre kamper, to mot Tsjekkia og en mot Slovakia. Dette er starten på oppkjøringen til VM i Serbia i desember. 

Den første kampen spilles mot Tsjekkia onsdag kveld i Zlin kl 17.00. Det imidlertid blir uten Heidi Løke, Katrine Lunde og Stine Bredal Oftedal. De to førstnevnte spiller seriekamp for Györ i Ungarn samme kveld, mens Stine reiser fra Paris og når ikke frem til kampstart. 

Fredag har de tre nevnte spillerne sluttet seg til resten av troppen, og Håndballjentene Tsjekkia i Olomouc med kampstart kl 17.00. Lørdag er motstander Slovakia kl 17.00. Denne kampen sendes på Internett uten kommetarer.

Når Håndballjentene samles igjen neste gang, er det for å spille to kamper mot Romania i EM-kvalifiseringen for 2014. Den første kampen spilles i Romania 23. oktober, mens hjemmekampen holdes i nye Sotra Arena søndag 27. oktober kl 16.15.


//scandinavian open 2012, bilde er tatt av meg. 

Teksten er hentet fra handball.no

 

Strålende comeback!

Etter å ha ligget under med to mål til pause, snudde Håndballjentene kampen og vant over Tsjekkia 24-23. Isabel Blanco (bildet) gjorde et solid comeback og scoret syv mål.

 

Denne uken er Håndballjentene samlet i Tsjekkia og spiller to kamper mot vertskapet og Slovakia på lørdag. Onsdagens kamp gikk uten Katrine Lunde og Heidi Løke som spiller seriekamp i Györ, men tilslutter seg troppen torsdag. Stine Bredal Oftedal manglet også, men er klar til kamp torsdag i Olomouc.

Trener Mia Hermansson Högdahl var forberedt på at det skulle bli en jevn kamp. Sist lagene møttes i EM, ble det til slutt norsk tomålsseier.
Vi trenger slike kamper, og det er flott at vi får to kamper til denne uken, sier hun på telefon fra Zlin.

Å få Norges berømte midtforsvar til å fungere, er vesentlig for laget. Og det forteller Mia at fungerte i denne kampen.
- Med både Kristine Lunde-Borgersen (gravid) og Marit Malm Frafjord (skadet) ute av laget, er det viktig å finne gode formasjoner i forsvaret. Det klarte vi godt i dag, og Isabel gjorde en god jobb her, skryter Mia.

Fremover på banen trekker hun frem fine norske kombinasjoner som gjør at jentene vinner baller.
- Etter å ligge under med to mål til pause, var det bra gjort av gjengen som sto på banen mot slutten å dra seieren hjem.

45 sekunder før slutt gikk Norge opp i ledelsen. Tsjekkerne forsøkte å ta ut målvakten for å sikre uavgjort, men skuddet gikk i den norske blokken - nærmere bestemt i ansiktet på Isabel Blanco.

Neste kamp starter fredag kl 16 norsk tid, den siste samme tid lørdag.

---

Kampfakta kommer 

Tsjekkia ? Norge 23-24

 

Teksten er hentet fra handball.no

De første resultatene


Her er gårsdagens resultater, også fra herrenes kamper som startet serien i går. 

Larvik fikk knuste FBK, ingen bombe det. Eneste spennende som skjedde der var at  Anja Edin rundet 1000 mål i Postligaen, Cecilie Leganger var tilbake, Alma Hasanic holdt nullen i 11 minutter i 2.omgang og at Mørk tvillingene storspilte. Også Isabel Blanco storspilte på streken og får skryt av treneren etter to år i klubben. 
Den kampen det var mest spenning i, var vel mellom Tertnes og Stabæk. De byttet på å lede, og det ble mye mål i løpet av kampen. Sanna Solberg var vel den som hadde prøvd mest for Stabæk, men det hjalp dessverre ikke. Tertnes ble for sterke tilslutt. 
Byåsen slet litt i starten, men kom seg etterhvert og fikk en solid seier. Det kunne blitt mer, men de slapp seg litt ned i slutten av kampen..

Så ikke på noen av kampene, men fikk med meg det viktigste i reprise på håndball Xtra. Spilte fotballkamp selv i går, så da ble det litt vanskelig å få sett kampen :) De kåret også rundens lag fra forrige serierunde, og den ser du her:  Her kommer en liten oversikt over de som scoret av Larvikspillere og landslagsspillerne i går: 

4.Jeantt Kristiansen 2 mål/ 3 skudd
5. Isabel Blanco  6 mål/ 9 skudd
8. Karoline D. Breivang 3 mål/ 3 skudd
9.Nora Mørk 9 mål / 10 skudd - BANENS BESTE
10. Gro Hammerseng-Edin 1 mål/1 skudd
11 Linka R. Koren 5 mål/ 7 skudd
13 Vilde Johansen 1 mål/ 3 skudd
15. Linn Jørum Sulland 4 mål/ 7 mål
17 Tine Stange 1 mål/ 1 skudd
19. Thea Mørk 4 mål/ 4 skudd - Sto på larvikhk.no at hun også hadde stått bra bakover :) 
20 Frida Bjaaland  1 mål/ 2 skudd
21 Sofie Lunde 0 mål/ 1 skudd
81 Anja  Hammerseng - Edin  3 mål/4 skudd

 Camilla Herrem 3 mål/ 4 skudd
Stine Skogrand 10 mål/ 13 skudd
Linn Gossé 6 mål/ 10 skudd
Sanna Solberg 6 mål/ 10 skudd
 

I dag ser du Storhamar - Glassverket fra klokken 18:00! Det sendes også kamper i helgen, se innlegget under for informasjon om de :) Ellers er det landslagssamling neste ulke, og da blir det pause i kvinnenes serie :) 

Runde 2 - Postligaen

Det er på tide med ny runde i Postligaen i dag.

Dette er dagens kamper: 
19:00 Oppsal - Byåsen B - Tror Oppsal må komme med noen overraskende krefter om de skal ta Byåsen. 
19:00 Larvik - Fredrikstad H - Må jeg si noe? 
19:00 Tertnes - Stabæk B - Tertnes har en tynn tropp og dette blir deres 4.kamp på en uke. Tror derfor Stabæk kan ha en fordel med det. 
 
Torsdag 12/09: 
18:00 Storhamar - Glassverket B Holder en liten knapp på Veronica Kristiansen og Glassverket, de virker sterke. Vi får se da, om de kan klare å tukte Storhamar av banen, de har også vært gode i oppkjøringen blant annet. Fikk også skrudd opp tempoet mot Fredrikstad siste og vant 30-20. 

Lørdag 14/09: 
16:30 Stabæk - Vipers H - Vipers er svekket etter å mistet flere bakspillere, og Stabæk tar nok denne. 

Søndag 15/09: 
17:00 Levanger - Nordstrand H Fortsetter Levanger som mot Larvik så kan de gå på en smell, men jeg tror de vil ha en liten revansje etter forrige kamp. 
18:00 Flint - Tertnes  B Tiltross for mange kamper de siste dagene så tror jeg de skal ta Flint.. men det kan slå feil ut.. 


Du kan se Håndball Xtra på Tvsport og sumo fra 18:30 i morgen. Alle kampene sendes på TV2 sumo!  

Status landslaget..

Marit Malm Frafjord er usikker til VM og derfor har Isabel Blanco fått en plass i troppen som skal til Tsjekkia om ikke så lenge. Gro Hammerseng mener at Isabel er god nok til å være Norges førstevalg på streken. Dette også til tross for at vi har Heidi Løke på strekplassen. Isabel er sterk både fremover og bakover, og jeg skal nok si at jeg er litt enig i det Gro sier. Heidi, er dog, en av verdens beste strekspillere fremover. Med en Heidi og Isabel i troppen hadde det ihvertfall blitt veldig bra. Du kan lese mer HER!! 
Marit sa på Håndball Xtra at hun håpet å være tilbake i oktober, men at det var vanskelig å si om det ble noe VM. I tillegg kjemper Hanna Yttereng og Susan Iren Hall om en plass, selv om sistenevnte ikke har fått noe plass i troppen mot Tsjekkia. June Andenæs ligger også å lurer litt bak, blir spennende å se hvordan hun klarer seg i Russland. 
Mellom de venstrehendte er det også stor konkurranse. I troppen til Tsjekkia har Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Stine Skogrand, Maja Jakobsen og Linn Jørum Sulland fått plass. Bak lurer Ida Bjørndalen og Nora Mørk. Sistenevnte er tilbake etter 6 kneoperasjoner og trener nå 4 dager med håndball i uka!  
Jeg er nesten sikker på at Linka er bankers, synes også hun har bevist at hun skal være med i en VM troppe hittil. Linn Sulland har vært veldig opp og ned det siste halvåret, så jeg mener at hun ikke burde være helt trygg. Allikvel tror jeg nok Thorir velger å ta henne med. Ida Bjørndalen håpet at grunnen til at hun ikke ble tatt ut  nå var at hun hadde klubbkamp når samlingen er. Allikevel har hun tøff konkurranse fra en Maja Jakobsen og Stine Skogrand. Sistenevnte viste hva hun var god for under flere treningskamper med landslaget, og jeg kunne tenkt meg en Stine Skogrand i VM. Som sagt ligger også Nora å lurer, og jeg hadde ikke hatt noe i mot det heller. Spørsmålet er om hun tåler den belastningen, for hun er fortsatt ikke helt 100 % klar. Selv håper hun på en telefon fra landslagsjefen, så får vi se da om den kommer eller ikke i løpet av høsten.   En annen som heller ikke har fått plass i troppen er Byåsens Camilla Herrem. Hun har vært skadet og hatt en operasjon i hælen som har gjort at hun ikke har fått spilt på en stund. Thorir sier at det er to grunner til at Camilla ikke er med i troppen: ''  Vi vil se Camilla være med for fullt over tid og det er tøff konkurranse på venstrekanten'' Han sa også til Adresseavisen at det ikke ersikkert at Camilla kom med til VM, selv om hun er skadefri.  Allikvel sier han at de får sett henne mye fremover og at Camilla kommer til å melde seg på landslagsdiskusjonen raskt.  Camilla og hennes ene konkurrent Linn Gossé møttes til kamp i går, for å kjempe seg til finalen i kvalifiseringen til Champions League. Camilla og Byåsen vant så vidt 21-20, og gikk videre. Allikvel var det vel Linn Gossé som kom best ut av det målmessig med sine 7 mål på 11 skudd. Det siste skuddet ble vel tatt litt i sinne, to sekunder før slutt, siden hun ble snytt for en straffe. Hun ble også kåret til Tertnes beste. Camilla Herrem der i mot bommet på tre 100 % sjanser og fikk ingen mål. Kanskje hun får en liten revansje i kveld mot Leipzig? 
Den tredje som kjemper om plass i VM er Stabæks Sanna Solberg. Hun var ute i fjor siden hun var skadet store deler av sesongen, men har kommet bra tilbake. Sanna har også en stor fordel siden hun er sterk i forsvar, både som fremskutt 1'er og 2'er.  Camilla ser du blant annet i aksjon klokken 18.00 mot Leipzig, de skal kjempe om en plass i Champions League. Linn Gossè møter BNTU - Belaz Minsk Reg for å kjempe om 3.plassen og for en plass i 3.runden i Cupvinner-cupen :) Blir det en 4.plass på Tertnes så kommer de inn i runde 2. Kampen begynte 15.30 er i gang på TV2 sumo nå! 

På keeperplassen blir det også spenennde. Kari Aalvik Grimsbø er tilbake etter fødsel og startet med å vinne 30-28 mot Viborg i går. Katrine Lunde, Stine Liden og Silje Solberg er med til Tsjekkia og det er gode alternativer bakerst. Stine var med landslaget i april mot Sør-Korea, men etter 12 minutter på banen måtte hun takke for seg. Målvakten fikk nemlig skade i ankelen og fikk nesten ikke vist seg frem da hun debuterte for Norge. Silje Solberg måtte komme til unnsetning da Kari Grimsbø fortalte at hun var gravid, og dermed fikk hun mesterskapsdebut i EM i Serbia.  Så får vi se da om Kari rekker å snappe plassen tilbake før et eventuelt VM. 

 

Kamilla Sundmoen er også tilbake fra skade, det samme med Karoline Næss som har slitt med ryggen tror jeg. Ingen tvil om at Thorir får noen vanskelige avgjørelser fremover, og det blir spenennde å se hva som skjer i løpet av høsten :) En ting er sikkert, bare 16 spillere får være med å kjempe om medalje i VM. 

Jeg kommer til å skrive en liste om hvem jeg tror kommer med til VM etter turneringen i Tsjekkia!! Det skal spilles EM kvalifisering allerede i oktober og jeg tror også de som spiller der blir med til VM. Selvfølgelig kan det skje noen endringer hvis noen spillere tåler belastningen bedre frem mot november/desember. 
Hvem tror du blir med eller er det for tidlig å si?  
 

Serien er i gang

Det tok nærmere to minutter før Larvik scoret mål i Trønderhallen, men da det først løsnet kom det mye og bakover var det potte tett. Larvik ledet 14-0 når Levanger scoret sitt første mål ? etter drøye 17 minutter.

Det var en heltent gjeng fra Larvik som virkelig gledet seg til å komme i gang med Postenligaen 13/14. Det gikk utover hjemmelaget Levanger, for det er sjelden vi har opplevd at hjemmelaget har brukt så lang tid på å komme på tavlen i en kamp i Postenligaen. Alma Hasanic stengte målet bak en gjeng som jobbet frenetisk i forsvar. Det ga mange gode kontringsmuligheter og det ble utnyttet nådeløst det første kvarteret.

Hovedtrener Ole Gustav Gjekstad var relativt blid etter kampen etter å ha vært vitne til at jentene la ned en strålende arbeidsinnsats kampen igjennom.

? Veldig godt fornøyd med innsasts og innstilling til seriestarten. 14-0 er kanon. Veldig deilig å se at vi kan benytte alle spillerne og fortsatt holde et høyt nivå. Det siste kvarteret står vi med to debutanter i midtforsvaret, Vilde Johansen og Frida Bjaaland og de taklet og holdt unna Levanger på samme gode måte som de litt mer rutinerte. Alt i alt en meget god premiere og jeg er veldig fornøyd med hele gjengen, avslutter Ole Gustav.

Kopierte det fra larvikhk.no, siden jeg ikke fikk sett kampen selv! Heldigvis var det ei jeg kjenner, Rikke, som bor i nærheten av hallen til Levanger så hun tok bilder jeg kunne bruke fra kampen :) 


Godt å se at Tine Stange er tilbake på banen. 


Anja ble banens beste i dag ;) 


Linka i farta :) 


Nykommer Jeanett


Jubel og glede på benken. 


Landslagsaktuelle Isabel :) 

Disse spilte, mål
Jeanett Kristiansen, Isabel Blanco 5, Karoline Dyhre Breivang 3, Nora Mørk 3, Gro Hammerseng-Edin 1, Linka R. Koren 5, Alma Hasanic,
Vilde Johansen1, Linn Jørum Sulland 6, Tine Stange, Thea Mørk 5, Frida Bjaaland 1 og Anja Hammerseng - Eding 6.  

Mål nummer 12 i denne kampen ble seriemål nummer 15 000  for Larvik og det var Gro som fikk æren av å sette det inn. 

Etterlengtet comeback.

Nora Mørk er tilbake, nesten for fullt. Nå håper hun også, i følge VG, på at landslagssjefen ringer. Hun har så langt kunne spille 40 minutter i hver kamp, og trener håndball 3-4 ganger i uka. Utviklingen er god, så nå får vi bare se om det holder til en VM plass i desember eller om hun må vente et år til. 

Serieåpningen er i morgen, og du kan se full statistikk her. Larvik kommer opp på 15 000 seriemål i sesongens første seriekamp, den som scorer mål nummer 12 er heldig. Det var forøvrig Kari Mette Johansen som satte inn mål nummer 10 000 mot Byåsen i 2006. 

Kan også nevne at Kari Mette og samboeren hennes, Fredrik, ble foreldre 1.september. De fikk ei liten jente, gratulerer så mye til de to :)   

Høstens første samling

Håndballjentene og landslagssjef Thorir Hergeirsson (bildet) fortsetter forberedelsene til høstens EM-kvalifisering og øvrige aktiviteter. Nærmeste aktivitet er samling med kamper mot Tsjekkia og Slovakia i Tsjekkia fra 17. - 22. september.

Norges Håndballforbund har tatt ut følgende spillere til samlingen i Tsjekkia:

Nr Navn Klubb Født Kamper/Mål
12 Silje Solberg Stabæk Håndball 16.06.90 033/000
16 Katrine Lunde Haraldsen Györ Audi ETO 30.03.80 221/003
01 Stine Lidén Storhamar IF 31.05.88 002/000
02 Mari Molid Levanger HK 08.08.90 052/037
04 Stine Bredal Oftedal Issy Paris 25.09.91 063/092
05 Ida Alstad Team TVIS Holstebro 13.06.85 092/238
06 Heidi Løke Györ Audi ETO 12.12.82 119/408
07 Isabel Blanco Larvik HK 10.05.79 073/145
08 Karoline Dyhre Breivang Larvik HK 10.05.80 272/443
10 Stine R. Skogrand Tertnes Elite 03.03.93 007/013
11 Anja Hammerseng-Edin Larvik HK 05.02.83 048/119
15 Linn Jørum Sulland Larvik HK 15.07.84 139/428
17 Veronica Kristiansen Glassverket IF 10.07.90 010/031
18 Linn-Kristin Riegelhuth Koren Larvik HK 01.08.84 232/871
19 Linn Gossé Tertnes Elite 25.06.86 025/049
20 Maja Jakobsen Storhamar IF 28.03.90 018/017
22 Hanna Yttereng Levanger  HK 20.02.91 007/003
24 Sanna Solberg Stabæk Håndball 16.06.90 018/041