oktober 2011

Camilla Herrem



STEM STEM STEM! :)

Hvis du ikke har stemt på Månedens spillere enda, så kan du gå inn her. Du kan stemme frem til 23.59 :)  


Her er resultatene fra Postliga kampene i helgen, takk til kibby på vgd.no for kampfaktaen. 

Vipers - Njård 19-14 (7-4):
Vipers:
 Louise Pedersen 7, Ida Marie Aa 4, Sanne Bak Pedersen 3, Maria Hansen 2, Christina O'Sullivan 2 og Christin Daland 1.

Njård: Ingvild Flovik 5, Teodora Tomac 3 (2), Karoline Borg 2, Sanna Wiese 1, Christine Randsborg 1, Marthe Holmen 1 og Pia Aaberg 1.

Utvisninger: Vipers 1, Njård 4.

Tilskuere: 314.

Stabæk - Sola 28-26 (15-13):
Stabæk:
 Thea K. Pettersen 5, Christina Solheim Andersen 5, Karoline Næss 4 (2), Lisa F. Bernhardsen 3, Linn Therese Mamelund 3, Stine Bredal Oftedal 3, Jenny Sneve 2, Kristin Nørstebø 2 og Hanna Bredal Oftedal 1.

Sola: Susann Jøraandstad 5, Lene Tønnesen 5 (1), Heidi Samuelsen 4, Andrea Næss 3, Marianne K. Andersen 2, Hege Bakken Wahlquist 2, Nina Stokland 2, Bergliot Obrestad 1, Kristine Gudbrandsen 1 og Vibeke Mæland 1.

Utvisninger: Stabæk 1, Sola 2.

Flint - Storhamar 25-28 (9-11):
Flint:
 Renate Saastad Sømme 7 (1), Randi Sulland 4, Ellen Marie Folkvord 4, Christina Foss 4, Henriette Jarneid 3 og Tina Larsen 3.

Storhamar: Lise Løke 7, Gina Lorentsen 5, Betina Riegelhuth 5, Anja Edin 3, Maja Jakobsen 3, Sofia Berndtsson 2, Kamilla Sundmoen 2 (1) og Karoline Fredriksen 1.

Utvisninger: Flint 2, Storhamar 2.

Tilskuere: 341.

Fredrikstad - Gjøvik 24-29 (11-13):
Fredrikstad:
 Kamilla Ersek 11 (2), Ida Wernersen 4, Malene Staal 3, Kari Brattset 3, Tina Bjerke 2 og Thea Litschi 1.

Gjøvik: Jaqueline Anastacio 10 (4), Lise Kjelsberg 5, Lise Moe 5, Anette Linaker Olsen 4, Trine Bråthen 2, Sanni Eriksen 2 og Iris Petursdottir 1.

Utvisninger: Fredrikstad 2, Gjøvik 4.

Tilskuere: 372.

 


Anja og Storhamar vant over Flint




Oppsummering Podravka - Larvik

Da var det på tide med en oppsummering! 


Handballphotos.hu

Jeg synes Larvik spilte en god forsvarskamp i går, slapp kun inn 21 mål på en vanskelig bortebane. Larvik var raskt tilbake i forsvar, og Podravka fikk få kontringer. Allikevel var det en som var fantastisk i går (igjen), Cecilie Leganger.  Hun hadde 17 redninger, og flere av de kom når vi trengte dem som mest. Hadde det ikke vært for henne tror jeg ikke Larvik hadde vunnet kampen, men det  er mest pga angrepsspillet. Til tider funket det ikke angrep i det hele tatt, spesielt i 1. omgangen. I løpet av det første kvarteret hadde Larvik scoret 4 mål - FIRE MÅL. 

Først og fremst funket høyre siden til Larvik meget dårlig, verken Linn Sulland, Linka eller Amanda fikk det til å funke. Eller Linka var ikke så ille i går, men hun fikk ikke så mange sjanser heller (Fikk full utteling på straffene). Tine Rustad Kristiansen, Tonje Larsen og Kari Mette Johansen får godkjent i angrep av meg. I tillegg hadde Karo et par bra skudd! 


Handballphotos.hu


Dommerne var med å prege kampen en smule. Flere rare utvinsinger og straffesituasjoner, på begge lag. I tillegg var dere flere situasjoner der det skulle vært blåst angrepsfeil.  Det var en situsjon med Linka som ikke var ille i det hele tatt, men det ble dobbel straff (utvisning + straffe). Plutselig var det 4 mot 6 (Tine K var utvist fra før), men heldigvis fikk Podravka en 2 min i denne perioden også. Før denne utvisningene ledet Larvik 13-11, men Podravka ledet 14-13 etter at begge hadde fullt lag. Så kom Larvik seg opp i en 4 målsledelse, og det sto 20-16. Deretter ble Isabel Blanco utvist, og de scorer 2 mål + 1 mål rett etter at Blanco kommer inn igjen. Heldigvis så holder Larvik hode kaldt, selv etter at Tonje Larsen får en utvisning -  3 minutter før slutt. Tonje Larsen får æren av å sette inn kampens siste mål, og Larvik vinner tilslutt 24-21 etter en slitekamp. 

Larvik burde begynne å få ballen mer ut til kanten, rett og slett.  KMJ fikk vel en ordentlig pasning ut på kanten, som hun satte inn. Eller så fikk hun løpt inn 2 kontringer + at hun kom inn i midten fra kant på sitt siste forsøk. Linka fikk vel også en sjanse fra kanten. 
Som sagt så funket det ikke for Linn Sulland i går, men man kan ikke regne med at alt skal gå bra hver gang. Satser på at hun kommer sterkere tilbake mot Viborg neste helg. Både hun og Amanda skal ha skryt for at de ikke gir seg med å skyte, for plutslig så sitter den ballen i mål. 

Disse scoret målene: Tine Rustad Kristiansen 6 mål, Kari Mette Johansen 4, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 4, Karoline Dyhre Breivang 3, Tonje Larsen 3, Linn Jørum Sulland 2, Isabel Blanco og Amanda Kurtovic. 

Banens beste (etter min mening): Må kåre to, for jeg synes Cecilie står fanstastisk i mål og Tine K tar ansvar i angrep. 

 

Hvem var banens beste mot Podravka?
Linka
Cecilie
Kari Mette
Tine K
Karoline
Linn
Amanda
Dronninga (Tonje)
Isabel
Pernille
  
pollcode.com free polls 



Vinner Larvik mot Viborg neste helg så er vi videre til mellomrunden, så jeg håper det skjer. Jeg skal nok engang til Arena'n for å se på kampen, og jeg håper flere tar turen. Kjøp billett her

Men først skal de møte Stabæk hjemme i Arena Larvik, den 2. november. Stabæk har vært i god form hittil, så jeg håper de kan gi Larvik litt kamp. De har kun tapt en kamp (mot Byåsen) og vunnet fire.  

 Husk å stem på ''Månedens spillere'', det gjør du her

> Hva synes du om kampen i går? 

Oppsummering kommer..

Har kommet hjem fra venninna mi, men har besøk. Må se kampen om igjen, siden jeg ikke fulgt med så mye  i går. Måtte se andre omgangen hos venninna mi, hehe. 

Dere kan se bilder fra kampen her: http://handballphotos.hu/Podravka-Larvik/ 

Ikke lenge igjen..

Om ca 3 timer er det tid for Podravka - Larvik, det er to uker siden siste Champions Leauge kamp. Forrige helg var det jo landslagssamling! Før Larvik skal ut i ilden, spiller Byåsen mot Buducnost klokken 16.15 på TV2 Zebra (eller sumo). 

Larvik kampen sendes på TV2 Sport og sumo. Eller så kan du se kampen her: http://www.lshunter.tv/handball-live-streaming-video.html

Jeg får dessverre ikke skrevet noe om kampen i dag, siden jeg reiser med engang kampen slutter. Jeg skal på jentekveld, og overnatte til i morgen. Skal egentlig være der før sju, men jeg må se ferdig kampen. Kommer selvfølgelig med et sammendrag i morgen ettermiddag/kveld. :-) 




HEIA LARVIK <3 


Linn-Kristin Riegelhuth Koren<3

Har skaffet meg PhotoImpact (trial verisjonen som varer i 30 dager),nesten likt som photoshop. Det er selvfølgelig litt annerledes, og jeg skjønte ikke så mye med engang. Har prøvd meg litt frem, og trykker bare på masse knapper. Tviler på at jeg lærer meg hele programmet før det går ut, hehe. 

> Hva synes du om bildene? 
> Tror du Larvik og Byåsen vinner i dag? 


Det er allerede 14 stykker som har stemt på månedens spillere, morro :) 

Fint i Kroatia

Fant tre bilder av Larvik på Podravkas hjemmeside. 


Sara. Tine K ?, Pernille og Linka?. Har ikke peiling på hva de driver med, men regner med at det er studier eller noe sånt. 



Katja leser avisen, Isa tegner, Lene sover (haha), Thea og Amanda sitter med hver sin pc. 



Alle bildene er funnet på rk-poravka.hr :) 

Morro at så mange stemmer på månedens beste, har allerede fått 11 kommentarer!  Husk at dere bare kan stemme en gang hver. :)  

Champions Leauge..

I morgen er det tid for to nye kamper i Champions Leauge. Byåsen tar i mot Buducnost hjemme, og Larvik har dratt til Kroatia for å spille mot Podravka.  

Det er absolutt ikke en lett oppgave for Byåsen, for Buducnost er veldig gode. De må løfte seg et par hakk hvis de skal ha en sjanse, forrige gang tapte de med 10 mål. Vi får se da om de kan gi Buducnost litt kamp, for de var ganske jevne i starten i forrige kamp.  

Kampstart: I morgen klokken 16.15
Kanal: TV2 Zebra og TV2 Sumo. 

Larvik møter Podravka som gruppeledere i sin gruppe. Hjemmekampen ble vunnet 37-25, og vi satser på at det blir seier i denne kampen også. Larvik må være skjerpet hele veien, for Podravka var vanskeligeå riste av seg sist.  

Kampstart: I morgen klokken 18.00
Kanal: TV2 Sport og Tv2 sumo.  Kan hende de sender den her også, men er ikke sikker. Er også usikker på om de sender den direkte på ehftv.com, men dere får skjekke. Eller så blir den ihvertfall lagt ut der i løpet av kvelden i morgen. Jeg har heldigvis Sumo, hihi. 


Fant bilde her: http://www.rk-podravka.hr/


 > Skal du se på kampene? 

Husk å stem på Månedens spillere her - du kan stemme på EN larvik spiller og EN landslagsspiler (Norge). 

Stem på ''Månedens spillere'' OKTOBER

Enda en måned har gått, og det er på tide å kåre månedens spillere igjen.  Les nederst i innlegget for å se hvordan du stemmer! 

Det er selvfølgelig litt vanskelig når kampene ikke går på TV, men sånn får det bare være. 
Champions Leauge begynte i starten av oktober, og flere har utmerket seg der.  Jeg må si at jeg har fulgt med mest på Larvik i CL! Har selvfølgelig sett på Byåsen kampene, men det har bare stått på i bakgrunn.  Her kommer en liten vurdering fra Larvik kampene, bare som et lite tips til hvem som har utmerket seg litt denne måneden. 

Viborg- Larvik: En dårlige kamp av Larvik, de hevet seg litt etter pausen og vant andre omgangen. Den som utmerket seg i denne kampen var Linn-Kristin Riegelhuth, scoret 8 mål på 10 skudd (traff på 7 av 7 i andre omgangen). Se kampen på nytt her


Etter Viborg kampen, bildet er tatt av hfoto.dk. 


Vipers-Larvik: De har kun spilt en Postliga kamp denne måneden, mot laget i fra Kristiansand. Linka ble toppscorer med 10 mål og ble kåret til banens beste. Kristine Lunde-Borgersen fikk med seg et mål før hun ble skadet. 

Larvik - Podravka: Jeg var selv i Arena Larvik, og kampen var jevn i første omgangen. Larvik kjørte i fra i siste del av andre omgangen, mye takker være Cecilie Leganger i målet. Synes Linka (9 mål) og Kari Mette Johansen (7 mål) var gode. Det ble kåret en banens beste i hver omgang, Linn Sulland fikk den ene prisen og Leganger den andre. Fortjent!! Se kampen på nytt her


Cecilie var fantastisk mot Podravka


Flint - Larvik, NM: Så ut som om det var morro å score 5 mål, og bomme på 1 i denne kampen. Både Sara, Linka, Pernille og Amanda scoret 5 mål (og bommet på 1). Toppscoreren i kampen ble Linn Sulland med 7 mål (på 9 skudd)  

Larvik - Krim: Larvik startet faktisk veldig god i forsvar i denne kampen, etter å ha sliti litt i de to første Champions Leuge kampene. Slapp kun inn 19 mål, og scoret 31 selv. Amanda fikk prøve seg i denne kampen, og spilte veldig bra. Hun ble også kåret til banens beste, fortjent. Synes også Linn Sulland spilte en god kamp. Se kampen på nytt her

Amanda hadde en god grunn til å juble mot Krim. 

 

Landslaget hadde en turnerning i Nederland forrige helg, og der utmerket Stine Bredal Oftedal og Linn Sulland seg. Stine scoret 18 mål på tre kamper, Linn Sulland hadde 17. 




Når gjelder de andre landslagsspillerne i Postligaen, så er det litt vanskelig å si så mye. Her kommer en liste på hvor mange mål de har scoret i løpet av denne måneden (bare for å ha noe): 
Camilla Herrem: 13 mål på 3 kamper (NM),9 mål mot Stabæk i Postligakampen og 7 mål (3 kamper) i CL. Ble kåret til BB mot Utleira i NM. 
Mari Molid: 13 mål på 3 kamper (NM), 6 mål mot Stabæk og 2 mål i CL. Har stått bra i forsvar! 
Ida Alstad: 16 mål på 3 kamper (NM), spilte ikke mot Stabæk og 11 mål i CL. Har spilt bra i Champions Leauge! Ble skadet i de to første kampene, og spilte derfor ikke så mye.
Tonje Nøstvold: 13 mål på 3 kamper (NM), 2 mål Stabæk og 16 mål i CL. Ble kåret til banens beste mot Sola i NM. 
Stine Bredal Oftedal: 3 mål 2 kamper (NM) og 4 mål mot Byåsen. 
Heidi Løke:
 8 mål på 2 kamper i Champions Leauge 
Marit Malm Frafjord: 8 mål på 3 kamper i Champions Leauge.


Se Gyør sine kamper (med Kathrine og Heidi) her og Viborg (med Marit Malm Frafjord) sine her

Husk at det også sendes Champions Leauge kamper  i morgen, kommer tilbake med mer om de kampene i løpet av dagen.  


Du kan stemme på to stykker denne måneden - EN Larvik spiller og EN landslagsspiler (på Norge selvfølgelig). Den kan selvfølgelig hende at det blir to LHK spillere siden de fleste spiller på landslaget, men det går bra! Det skal bare stå TO navn i kommentaren. Du kan stemme EN GANG frem til mandag klokken 23.59 :) 

> Hvem synes du skal bli månedens spiller? 

Stars

Fjerner gipsen.

Jeg er på vei inn til Oslo for å ta av gipsen nå. Det skal bli utrolig godt, sier håndballprofilen til fvn.no.

Så sent som tirsdag i denne uken uttalte hun at planen var å fjerne gipsen neste uke, men onsdag ble det besluttet av landslagslege Ola Sand at den skulle tas av allerede i dag.

Det har ikke blitt tatt nye bilder. Årsaken til at vi tar den av nå er rett og slett fordi det passet bra. Dessuten var det innenfor den grensen som var satt, men det er klart at dette kan bety mye for meg i forhold til å komme i form til VM. Nå vil jeg komme i gang med bevegelighetstrening og fysioterapi en uke tidligere enn planlagt, sier Lunde-Borgersen.
 

Nå føler Lunde-Borgersen seg relativt trygg på at det blir VM-tur i desember.

Det ser bra ut, og jeg er optimist med tanke på VM. Der har jeg for så vidt vært en stund, sier hun. 

31-åringen minner om at det er først i dagene etter at gipsen er borte at hun får kjenne på hvordan hånden føles.

Du risikerer ikke at gipsen tas av for tidlig, at det kan gjøre vondt verre?

Det er jo alltid en risiko, men for oss var det viktig å ta den så fort som mulig, og det var som sagt innenfor den grensen legene hadde satt, sier Lunde-Borgersen som skal tilbringe hele helgen i Oslo sammen med landslagets fysoterapeuter.  

 

I MORGEN LEGGER JEG UT ET INNLEGG DER DERE KAN STEMME PÅ MÅNEDENS BESTE + EN LITEN OPPSUMMERING AV OKTOBER. :-)  DEN ER JO IKKE HELT OVER ENDA, OG DET ER FORTSATT IGJEN TO CHAMPIONS LEAUGE KAMPER I HELGEN. MEN STEMMEINNLEGGET LEGGER JEG ALLITD UT TRE DAGER FØR MÅNEDEN SLUTTER :) 

 

Kan møte Stabæk eller Tertnes i en eventuell NM finale

''Onsdag kveld slo LHK Njård i kvartfinalen i NM i Nesjarhallen, og torsdag ble semifinalene trukket.

Larvik møter Byåsen, og Stabæk møter Tertnes. Semifinalekampene skal spilles onsdag 16. november.

Finalen spilles i Oslo Spektrum 30. desember, og der vil med all sannsynlighet Larvik Håndballklubb være med.

Semifinalene for menn går mellom Runar og Haslum, og Drammen mot ØIF Arendal.'' - Østlandsposten.no

Dagens resultater i NM

Byåsen hadde ingen problemer med å beseire Fredrikstad, resultatet ble så klart som 34-18 til trønderne. Her bidro Ida Alstad med åtte scoringer. Larvik var like suverene mot Njård og gikk av banen med storseier 40-23. Her scoret Linn Jørum Sulland tolv mål. I kampen mellom Tertnes og Glassverket hang gjestene lenge med. Snaue tre minutter før slutt var ledelsen kun på et fattig mål, men Postenligalaget holdt hodet kaldt og vant 26-23. Toppscorer her ble Glassverkets Mina Gustavsen som noterte seg for ni scoringer.  På Hamar hadde Storhamar et ettmålstap fra seriekampen å hevne på Stabæk, men det var gjestene som tok føringen i kampen. Til pause var ledelsen 11-9, men etter hvilen bare økte jentene fra Bærum og vant til slutt komfortabelt 27-19. Karoline Næss scoret ni ganger for Stabæk.

// handball.no 


Sulland ble toppscorer for Larvik i dag :) 

 

Kamp i kveld + håndballskole

Larvik spiller semifinale mot Njård i kveld i Nesjarhallen. 

''Målsetningen er å gå til cupfinalen i Oslo Spektrum fredag 30. desember.

Det er ikke lenge siden nyopprykkede Njård var på besøk i Larvik. Da endte kampen 28-17.
Nå er det altså Norgesmesterskapet det gjelder.

Kampen spilles kl 19 i Nesjarhallen i Helgeroa, etter et samarbeid mellom Faugstad Elektro, Norrek og Larvik HK.''
- Larvikhk.no
 


Foto Terje Anthonsen, Larvik kan vinne sitt 12.NM gull i år hvis de kommer seg til Spektrum 

Den 26. og 27.november arrangeres det håndballskole i Molde, og flere av Larvikjentene er på plass. Du kan lese mer og melde deg på her

 

 Kommer med resultatet i kveld :) 

> Tror du Larvik vinner kvartfinalen i kveld?  

Nå er det bekreftet...

Tonje Larsen blir ikke med til VM. Dette sto på handball.no:  

Larvik-spilleren Tonje Larsen er ikke aktuell til å delta på Norges lag i VM i Brasil i desember. Årsaken er belastningsrelaterte smerter i høyre kne som dessverre ikke har vist den nødvendige bedringen for å kunne delta i VM.

Tonje Larsen har meldt fra til landslagsledelsen at hun ikke blir med til årets VM. Det overrasker ikke landslagssjef Thorir Hergeirsson som har holdt døren på gløtt for henne helt til nå.
- Både lagledelsen og helseteamet har full forståelse for denne avgjørelsen. Vi ønsker henne det beste i opptreningen og håper hun kommer sterkere tilbake på nyåret, sier han.

Håndballjentene har i hele 2011 trent og spilt uten Larsen og vil nå fortsette med det i VM i Brasil.
-Det er kjedelig å ikke kunne trene og spille for fullt og jeg skulle gjerne vært med til Brasil. Men dersom jeg ønsker å spille en sesong for Larvik, så blir opp til ni kamper på fjorten dager for mye, sier Tonje Larsen til larvihk.no.

Tonje Larsen skal prioritere rehabilitering og opptrening i VM-perioden for å stå best mulig rustet til å gjennomføre vårsesongen med Larvik. Eventuelle spørsmål om hennes helse rettes til Larviks fysioterapeut, Krister Næss på telefon 917 56 434. 

Tonje Larsen Liu Xiaomei of China is tackled by Tonje Larsen (R) and Gro Hammerseng (L) of Norway during the handball match between Norway v China held at the Olympic Sports Center Gymnasium during day 1 of the Beijing 2008 Olympic Games on August 9, 2008 in Beijing, China. 
Vi mangler både Gro og Tonje i VM, to viktige forsvarsspillere.  


 Hvor viktig er Larsen for Norge?
Tonje Larsen i form forsterker alle landslag i verden. Vi mangler Gro Hammerseng, mens Kristine Lunde-Borgersen kommer til mesterskapet i variabel form. Nå mister vi også en av verdens beste forsvarsspillere og en spiller med en god skuddarm. Vi mangler flere sentrale spillere fra EM-laget, og jeg er glad for at vi er direkte kvalifisert til OL. Det blir et tøft mesterskap, sier Bent Svele til TV2 sport


Har vi sett Tonje Larsen for siste gang i landslagsdrakten?
Det kommer et OL i London neste år og det er ingenting i veien for at hun blir å se der dersom hun blir frisk. Men det kan dessverre være det.

Les mer her.

Dette var vel som forventet egentlig, ,men det er veldig synd for både Tonje og landslaget. Hun hadde vært en stor forsterkning for laget. Allikevel er det bra at hun tenker på helsa, og at hun satser 100 % på Larvik. 

 

Hvem blir med til Brasil? - Østlandsposten

Østlandsposten (21.10.2011) vurderer Larvik jentene og deres muligheter til å være med til Brasil. 

Karoline Dyhre Breivang: Fikk et varsko av landslagsledelsen i våres med oppsigelsesbrevet. Selv om det nok var mindre dramatisk enn fremstilt i media, så betydde det skjerpings for veteranen. Og det har hun gjort. Vokst som playmaker i høst med større ansvar i LHK. Farligere på mål og fortsatt en å stole på i forsvar. Viktig brikke for Norge i Brasil. Terningkast 6 - Bankers. 




Linn-Kristin Riegelhuth Koren:  Tilbake som målmaskin for LHK i høst og viser seg stødig på landslaget. 17 mål i World Cup og ledende for klubblaget i Champions League og serie. Er også en sterk forsvarsspiller på ytterste posisjon. Regnes nok som en av Thorirs trygge spillere med mesterskapsrutine årlig siden 2006. Terningkast 6- Bankers.


Kari Mette Johansen: 
Er nok over sin beste tid som venstrekant og stiller som andrefiolin bak Camilla Herrem i

dette VM. Men bak disse to venstrekantene er det et stykke ned til utfordrerne. I alle fall slik man ser de siste troppene til ledelsen. Kari Mette leverer alltid oppofrende spill, men er ikke alltid like mye involvert uten at det skal
være hennes skyld. Sterk i forsvar teller også mye. Terningkast 6 - Bankers


 
Linn Jørum Sulland: Spilleren som har stått gråtende igjen ved de to siste uttakene får nok etter all sannsynlighet den hyggelige telefonen i år. Vært et av LHKs giftigste angrepsvåpen i høst og tatt det med seg over i landslaget. Bombet Romania i senk under World Cup. Fortsatt ikke noen forsvarsforse, men skal selvfølgelig brukes riktig for å skyte Norge lengst mulig i VM.  Terningkast 5 - Kommer med


Både Linka, Kari Mette og Linn burde være klare til VM

Amanda Kurtovic: Nykommeren i diskusjonen har økt sine sjanser betraktelig i høst. Dels etter gode innhopp for LHK og Norge i World Cup, men også fordi konkurransen ble tynnet ut av Nora Mørks skade. Spiller på et stort reportoar framover, men trenger mer forsvarstrening. Terningkast 4 - Ligger godt an  


Tine Rustad Kristiansen: Sliter med akillesen og har derfor gått glipp av viktige samlinger. Fikk ikke spilt under World Cup og har vært litt redusert etter at Champions League startet. Synd for bakspilleren som startet sesongen meget friskt på klubblaget. Men matchingen i serie kontra Champions League er langt fra den samme og i møte med europeisk motstand har Kristiansen slitt mer med å hevde seg. Terningkast 3 - Ufordrerposisjon


Tine er en utfordrer til VM


Tonje Larsen:  
Dronninga må nok få til et lite underverk skal hun få VM-spill i høst. Har en totalbelastning å ta hensyn til og setter klubblaget i første rekke. Men er hun en så viktig brikke at Hergeirsson velger å ha henne med selv for begrenset spill? Terningkast 2 - Kommer neppe med





Pernille Wibe:
Snuser på en strekplass i form av å være første reserve på den plassen. For å være aktuell må nok Løke eller Malm Frafjord ryke ut med skader. Terningkast 2 - Kommer neppe med

Er like enig med ØP som jeg var med TV2 Sport. En ting som jeg kanskje er litt uenig i er at Kari Mette stiller som andrefiolin, for jeg synes hun var bedre enn Camilla i WC. Jeg tror de står veldig likt, akkurat som i de to siste mesterskapene.  Enig/uenig?   

Et slag i ansiktet!?


Ser jo nesten ut som om motspilleren får et slag i ansiktet, men jeg tviler på at Katja slo til henne. HAHAH

For vi er jentene med godt humør!


http://www.rockipedia.no/Vault.aspx?entity=884009

 

Nettavisen hadde et intervju med Camilla Herrem, og da synes jeg denne sangen passet bra (trykk på linken for å høre, du får ikke hørt hele). Jentne med godt humør bøe utgitt først i 1994, og en ny utgave kom før VM 1999 ( da Norge sist fikk VM gull). Synes de nåværende jentene burde gi den ut enda engang, HAHAHA!  

Tar ut et lite utdrag av arikkelen her:  

Humør, glede og alltid et smil på lur. Det er slik vi kjenner de norske håndballjentene og det er nettopp slik vi liker å se dem når det nærmer seg jul 




Skader og forfall har imidlertid preget oppkjøringen til det norske landslaget i 2011 og sentrale spillere som Gro Hammerseng og Nora Mørk går glipp av mesterskapet i Sør-Amerika.
I tillegg er også veteranen Tonje Larsen usikker. Dette betyr at det nå er andre spillere som må stå fram som lederskikkelser for Norge. En av dem er 25 år gamle Camilla Herrem.

Sola-jenta har siden debuten i 2006 fått med seg 87 landskamper og scoret 231 mål for Norge. 25-åringen har også på mange måter blitt et symbol på det norske humøret.



Gladjenta har imidlertid ingen problemer med å påta seg mer lederansvar om hun skulle få det og innrømmer at det ikke alltid bare er smil og godt humør når hun er i aksjon på banen.

Jeg kan bli forbannet, jeg også. Hvis vi gjør mye feil og mye tullete ting, da kan jeg bli forbannet. Da gir jeg klar beskjed om det.Men det er viktig med humør på banen og at vi oppmuntrer hverandre. Ellers så blir det dritkjedelig å spille. Vi må ha det gøy, ellers er det ikke noe kjekt å spille håndball. Vi kan ikke gå utpå der som noen russere, liksom. Vi må vise at vi er Norge og at vi har det kjekt på banen. Vi har alltid hatt den gleden og det engasjementet.Det er slik folk beskriver oss og da synes jeg vi må fortsette med det.Men det er heller ingen på laget som har noen problemer med akkurat den biten,sier Camilla til netteavisen.



Sola-jenta mener at Norge har alle muligheter til å hevde seg i Brasil, til tross for forfallene.

 Ja, jeg tror vi kan ta medalje, ingen tvil. Vi kommer til å stille med et sterkt lag i VM. Vi må bare kjempe og stå på. Vi vant jo EM i fjor, så vi burde absolutt være gode nok til medalje, sier hun.

 

 

Les resten av artikkelen her: http://www.nettavisen.no/sport/article3258258.ece

 

Beklager at teksten ble liten, men kopierte og limte inn fra artikkelen. Orket ikke å skrive alt på nytt :-)  hehe

Hvem blir med til Brasil? - TV2 Sporten

Den 8.november blir troppen  til Brasil tatt ut, det er faktisk bare 15 dager til. Både ØP og TV2 Sporten har gitt sine vurderninger, jeg skriver de i hvert sitt innlegg. 


Kristine 
blir i Gro Hammerseng og Tonje Larsens fravær en viktig spiller, hun blir veldig sentral. Sammen med tvillingsøster Kathrine og Kari Aalvik Grimsbø i målet.


Keeperduoen er bankers.

Camilla Herrem og Kari Mette Johansen er like sikre på venstre kant.
På streken er det ingen tvil om at  plassene går til Marit Malm Frafjord og Heidi Løke.
 


Venstrekantene kommer syklende etter Thorir til Brasil. (eller det blir kanskje litt langt? HEHE)


Gøril Snorroeggen har vært ute av landslaget i tre år etter to skulderoperasjoner. Nå er hun skadefri og er sikker i VM-troppen. 

Karoline Dyhre Breivang var ikke på topp forrige sesong, og fikk brev om oppsigelse fra landslagsledelsen i mai. «Karo» brukte oppsigelsestiden godt. Brevet er i det store arkivet, og «Karo» flyr til Brasil.
Det gjør også Ida Alstad. Byåsen-spilleren, som rundet 50 landskamper i Nederland, får trolig en mer sentral rolle enn tidligere år.


Karo og Ida får sjansen til å synge nasjonalsangen flere ganger i Brasil.  

 

Linn Jørum Sulland ble hentet inn som den fjerde til finalespillet i Danmark. Hun er kommet for å bli. Etter to tårevåte vrakinger, er hun nå bankers i troppen. 

Selv om «Linka» og spesielt Tonje Nøstvold har variert i prestasjonene på både klubb-og landslag, er veteranene inne i en VM-tropp.  


Vi tror Norge bør sikre seg med en fjerde venstrehendt spiller fra start av nå i VM. Med Nora Mørk ute er hennes gode Larvik-venninnne Amanda Kurtovic den som bør få plassen. Hun har vist i Mesterligaen at hun duger. Hun har selvtillit og er uredd, og kan spille både kant og back.



 Da har vi på 14 spillere, og kun to plasser er ledige.

Det mest nærliggende er å ta med ungjentene som også fikk en plass i EM-troppen for ett år siden. Stine Bredal Oftedal og Mari Molid. De spilte kun biroller i EM. Bredal Oftedal ramlet også ut av troppen da Linn Jørum Sulland ble hentet inn.  Men Stine er en annerledes playmaker. En temposetter. Hun spilte bra i Nederland, og ikke minst fyller hun rollen som framskutt spiller i 5:1 forsvar. Landslagsledelsen er veldig opptatt av å ha et alternativ til den tradisjonelle 6:0 oppstillingen. Den kan bli redningen til Mari Molid. Med Gro Hammerseng og Tonje Larsen ute mangler Norge spillere som kan gå inn i midtforsvaret. Rollen som avløser for Marit Malm Frafjord, Gøril Snorroeggen og Kristine Lunde-Borgersen er Mari nærmest til å ta.


Stine har gjort det godt i høst

Outsiderne

Tidligere i høst så det ut til at Larviks Tine Rustad Kristiansen endelig skulle krige seg inn i en mesterskapstropp.
Men en vond akilles kan ødelegge. Hun måtte stå over kamper i World Cup i Danmark, og var ikke med landslaget på siste samling i Nederland. Dermed kan toget ha gått. Men hvis skaden bedrer seg, og landslagsledelsen føler den trenger en rask og gjennombruddssterk bakspiller, så kan Tine gjøre en forskjell.

Trolig vil Norge reise med flere enn troppen på 16 spillere.

 Også i EM hadde laget med en tredje keeper på sidelinjen. Lagene kan bytte ved skader, og en tredje keeper bør være med på turen nå også. Ingrid Ødegård, FC Midtjylland, og unge Silje Solberg fra Stabæk er aktuelle for den plassen.


Lite tyder på at Tonje Larsen er VM klar, hun klarer ikke å kjøre fullt for Larvik enda. Selvom hun ikke er 100 % skadefri så er det ikke umulig at Thorir holder av en plass til henne. Så mye betyr hun. Larsen kan være forskjellen på gull og en fjerdeplass i VM. 



 
// ARTIKKELEN ER HENTET FRA TV2 SPORTEN

Dette er troppen jeg ville ha tatt ut også, synes ikke det er noe tvil. Håper aller helst at Tonje Larsen blir med, men vi har et veldig godt lag. Jeg er glad for at Kikki og Gøril er klare til Brasil :)  

Stine Bredal Oftedal har hatt en god sesong både for landslaget og Stabæk. Eller hun fikk ikke vist så mye under World Cup, men i Nederland nå nylig gjorde hun det bra. Scoret 18 mål på 3 kamper, og tok også etter det jeg skjønte mye ansvar. For Stabæk har hun 31 mål på 5 kamper. 
Er enige at de burde ta med fire venstre hendte spillere til VM. Linn Sulland burde være bankers nå etter to vrakinger, også Amanda har hatt en god oppkjøring og høstsesong for Larvik. I tillegg viste hun seg frem under World Cup! Resten av troppen er det ikke så mye å si på. 

>  Hvem vil du ha med til VM? 

Kommer til å skrive Østlands Posten sine meninger i morgen, så har jeg noe å skrive om da også :)  

 

Endelig noen gode nyheter igjen..

Gøril Snorroeggen måtte stå over kampene i helgen, pga ankelen sin. I dag tok hun en MR undersøkelse og det var heldigvis ikke noe alvorlig. 

Jeg har positive meldinger å komme med. Vi fryktet et stressbrudd i ankelen, men det var det ikke. Det er en irritasjon og hevelse i muskler, sener og leddbånd på innsiden av ankelen. Det betyr at Gøril bør holde seg i ro den kommende uken, sier landslagslege Ola Sand.



Så da rekker hun oppkjøringsturneringen Møbelringen Cup?

Ja, slik det ser ut nå så er det en stor, stor mulighet for at hun kan delta der, sier landslagslegen. 

Dette er også gode nyheter for min del, for da får jeg sett henne spille live :- D  yeah. 

Kristine Lunde-Borgersen er mest sannsynlig klar til VM avreisen 27.november, men blir ikke med til Møbelringen Cup. 

Kristine må nok stå over Møbelringen Cup, men vi er relativt sikre på at hun blir klar til VM, sier landslagslegen. 

Jeg håper at hun blir med å ser på for det hadde vært morro å møtt henne.  


Dronninga er usikker frem mot VM, Kikki er så og si sikker! 

Det er bra at Gøril og Kristine blir med, for det ser ikke ut som om Tonje Larsen rekker det.  

Sjansene for at Tonje Larsen blir med er under femti prosent, så henne regner vi ikke med, sier Sand til TV 2 Sporten. 

Jeg kommer med en innlegg angående hvem TV2 Sporten mener blir med til VM, hvem jeg mener blir med til Brasil og hvem Østlandsposten tror blir med av Larvik jentene.


Alt som er skrevet i kursiv og med fete bokstaver er hentet fra Tv2sporten.no :) 

Statistikken ble ihvertfall ikke ødelagt...

Men det var nære på. Det ble uavgjort mot Nederland i dag, men vi kan fortsatt skryte av at vi ikke har tapt mot Nederland siden 1999. Dette sto på handball.no: 

I den andre av to kamper mot Nederland, spilte Håndballjentene uavgjort 31-31. Til pause var stillingen 18-18. Linn Jørum Sulland sørget for seks av Norges scoringer.


Linn Sulland ble toppscorer igjen sammen med Stine :) 

 Det ble en kamp med mange mål for begge lag. Det får landslagstrener Mia Hermansson Högdahl til å se slik på kampen:

- Det er bra at vi scorer over 30 mål. Men ikke fullt så bra at vi slipper inn like mange. Det var 5-6 mål for mye bakover, sier hun.

I sluttminuttene lå Norge under med to mål, men jentene kom tilbake og fikk inn to viktige scoringer i avslutningen. Det er treneren fornøyd med.
- Det er positivt at vi ikke gir opp, men bretter opp armene og står på helt til siste sekund, sier hun.

I forsvarsspillet fikk ikke de norske jentene taket på Nederlands skyttere, og Kari Aalvik Grimsbø som spilte hele kampen, fikk ikke all verdens hjelp til å stoppe skytterne. Ni mål av Lois Abbingh understreker også det. Norge spilte med 6-0 forsvar i hele kampen.

Grimsbø fikk ikke så god hjelp i dag, Kathrine satt på tribunen
 

Fremover på  banen ble det kamp mot et uortodoks forsvar. Hjemmelaget spilte et slags 6-0 forsvar, men med to spillere som støtet høyt på våre skyttere hele tiden.
- De setter oss på prøve med dette forsvaret, og det skaper en urytme i vårt angrepsspill. Men for oss er det nyttig å få trent på dette også, Alt i alt er det en grei følelse å få med seg den ene poenget, avslutter Mia Hermansson Högdahl.

Veien videre for Håndballjentene er at VM-laget tas ut 8. november, og jentene spiller Møbelringen Cup i Rogaland 18.-20. november. Før avreise til Brasil møter de Sverige 26. november i Malmö.

 ---

Kampfakta
Nederland - Norge 31-31 (18-18)

Rotterdam
Ca 1 000 tilskuere

Norsges lag: Stine Bredal Oftedal 6, Linn Jørum Sulland 6, Amanda Kurtovic 5, Ida Alstad 4, Heidi Løke 3, Camilla Herrem 2, Mari Molid 1, Karoline Dyhre Breivang 1, Marit Malm Frafjord 1, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 1, Charlotte Mordahl 1.

Toppscorer Nederland: Lois Abbingh 9 mål

Utvisninger: Nederland 2x2 min., Norge 3x2 min. 

 

Les Thorir mening her: http://www.tv2.no/sport/handball/thorir-hergeirsson-vi-viser-god-moral-3618650.html

Det er rett og slett uflaks!

To nye på skadelista, Gøril og Tonje N. Så vidt jeg vet er det ikke så alvorlig, men allikevel da. Vi har hatt mye uflaks de siste måneden nå. Dette sto på Tv2 Sporten: 

Håndballjentenes playmaker Gøril Snorroeggen (Esbjerg) har ikke kunnet være med på landslagets tre kamper i Nederland.

Hun skadet ankelen på trening torsdag før avreise. Vi trodde det skulle gå over raskt, men det har ikke gått som forventet, sier landslagslege Ola Sand.
Det er kort til VM og vi kan ikke ta noen sjanser. Derfor spiller hun ikke nå, og vi tar MR-bilder på mandag. 

Gøril Snorroeggen var ute av landslagsspill i tre år pga. skader før hun gjorde comeback i sommer.Et meget etterlengtet både for henne laget som har vært plaget av skader

Både lege og fysio sier at det er usannsynlig at det skal være noe alvorlig, men vi må sjekke det når det ikke ble bra så raskt som ventet, sier Snorroeggen til TV 2 Sporten.
Vi sjekker det mandag for å utelukke at det er noe alvorlig. Det er viktig å være 100 prosent sikker nå. Men det er bittert å gå glipp av kampene. Skulle gjerne ha vært med. 

 

Landslagstrener Mia Hermansson Høgdahl synes det er tragisk at laget mister viktig samspilltrening i VM-oppkjøringen.

Vi har liten tid og må mister både Kristine Lunde-Borgersen og Gøril Snorroeggen kamper. Og en spiller som Tonje Nøstvold har tråkket over igjen. Hun blir spilleklar snart, men er blitt skadet i starten av de to siste samlingene, og dermed mistet neste åtte kamper, sier en lettere oppgitt Hermansson Høgdahl.

 

 

 

Nettet gikk...

I går var nettet vårt borte i en hel time på kvelden, og den tiden brukte jeg på å redigere noen bilder. Legger de ut her :) 

1. Dronninga av Norge - Gro Hammerseng
 

2. Hurtigtoget - Kari Mette Johansen

 

3. Katja''Uflaks'' Nyberg (Hun har jo hatt en del uflaks i løpet av karrieren) 


4. Ferrarien -  Linn-Kristin Riegelhuth Koren


5. Lynvingene - Linka, Kari Mette og Camilla


6. Norges nye stjerneskudd - Amanda, Nora, Stine og Mari


7. Straffedronninga - Linn Jørum Sulland. 

 

> Hva synes du om bildene? Hvilket likte du best?  
Jeg har brukt programmet Photoscape (søk på google, så finner du det. Det er gratis). 

Fra 20 stykker til 800.

Tilskuertallet økte kraftig i dag, fra 20 stykker mot Tunisa til 800 mot Nederland. Flott :) Dette sto på handball.no: 

Håndballjentene vant lørdagens kamp mot Nederland med 28-21 etter 10-10 til pause. Katrine Lunde Haraldsen bidro med en redningsprosent på over 50. Med dagens kamp var en lagseier.

Det var en jevnspilt første omgang som va preget av litt utryddig spill med teknsiske feil. Men de norske jentene sto bra bakover. Målvakt Katrine Lunde Harlasen bidro med å redde halvparten av skuddene.

Etter hvilen fikk Norge mer tempo og rytme i angrepsspillet. I midtforsvaret var Marit Malm Frafjord tilbake, noe som var positivt for laget. I angrepet gjorde Linne Jørum Sulland flere viktige mål fra distanse, og Stine Bredal Oftedal var god til å få opp tempoet.


Morro at Stine Bredal Oftedal gjør det så bra! - Les hva Thorir sier om henne her!  
Bildet er fra kampen mot Nederland i EM.  

- Den andre omgangen var langt bedre enn den første. Vi gjorde færre tekniske feil og spilte bedre i angrepet. I midtforsvaret gjorde Marit Malm Frafjord jobben sammen med Karoline Næss. Men oppsumert var dette en viktig lagseier for Norge, sa Mia Hermansson Högdahl.

---

Kampfakta
Nederland - Norge 21-28 (10-10)

Rotterdam
Ca 800 tilskuere

Norske målscorere: Stine Bredal Oftedal 6, Linn Jørum Sulland 6, Ida Alstad 5, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 3, Karoline Dyhre Breivang 2, Marit Malm Frafjord 2, Amanda Kurtovic 2, Heidi Løke 1, Camilla Herrem 1 mål.

Toppscorer Nederland: Lois Abbingh 5 mål

Utvisninger: Nederland 3x2 min., Norge 1x2 min. 

Statistikker....

Hvis noen er innteressert så skriver jeg ned hvordan jeg finner alle tall fra forrige innlegg. 

 

Trinn 1 (trykk for større bilde, gjelder alle) 


Det første du må gjøre er å trykke på ''landslagsstatistikk til høyre her på bloggen. 


Trinn 2 

Du kommer til denne siden... 

Trinn 3 - Velg lag

Jeg har da valgt  ''Landslag kvinner Senior'', du kan også velge en av de andre landslagene.

Trinn 4 - Velg motstander

 Du kan velge enten alle lag (mørke blått) , eller et bestemt (rødt, med blått inni) 



Velger du ''alle lag'' får du opp når Norge spilte sin første kamp (rødt), hvor mange kamper de ha spilt totalt (blått), seiere + tap og uavgjort (gult), målforskjell (oransj) og resultat (der det står H-B)





Velger du et bestemt land, i mitt tilfelle Danmark, ser du hvordan det har gått når disse lagene har møttes.
Du finner hvor mange kamper de har spilt mot hverandre (grønt), seiere+ tap og uavgjort(gult), målforskjell (lilla), første kamp (rødt) og hva resultatet ble i hver enkelt kamp (der det står H-B).

Trinn 5 - Velg spiller

Du kan velge ''alle'' på motstandere (rødt) og ''vis alle'' på spiller (blått). Da ser du hvem som har spilt flest kamper for Norge, hvor mange som har vært innom landslaget, utvisninger, gule kort, mål, osv..  Du kan trykke på hver enkeltspiller og da kommer dette opp: 


Jeg trykket på Kari Mette Johansen. Da ser du hvor mange kamper hun har for landslagene + mål, utvisninger, gule og røde kort (grønt), når hun debuterte (gult), hvem hun har spilt mot (blått), resultatet for hver kamp (svart) og hvor mange mål, utvisninger, gule og røde kort hun har fått i hver kamp (lilla)

 


Du kan også velge en bestemt motstander (Danmark)  + en bestemt spiller (KMJ). Du får oppe det samme som bilde over, men da gjelder det bare mot laget du har valgt. 

 

Er dårlig til å forklare, men jeg håper dere skjønte dette. Det er sikkert ikke like intressant for alle, men kanskje for noen? 

Nederland neste..

I kveld spiller Norge mot Nederland, vi satser på nok en seier. Jentene hadde en dårlig omgang mot Tunisia i går, men spilte seg opp og vant klart tilslutt. Les mer her. Glemte forresten å si at Pernille Wibe har kommet inn i troppen, siden Marit Malm Frafjord har tråkket over. Om Marit spiller dagens kamp er jeg usikker på! 

Norge har møtt Nederland hele 47 ganger fra før, det har blitt 34 seiere - 3 uavgjort - 10 tap.

Første gang vi møtte dem: 22.01.1962, vi tapte 9-5. 
Sise vi møtte dem:
15.12.2010 (EM), vi vant 13-35. 
Når tapte vi mot dem sist? 04.12.1999. 
Målforskjell: 897 - 699 

Norge møtte Nederland to ganger i fjor, vi vant 29-22 og 13-35. Den første var i en treningskamp der de slet litt, også knuste de dem i selve mesterskapet. Før dette var det 4 år siden sist Norge møtte Nederland, i en treningskamp i 2006. De har kun møtt Nederland sju ganger etter tusenårs skifte! 


Veteranene våre - handballphotos.hu


Kari Mette, Karo, Kathrine  har spilt flest kamper mot Nederland (av de som er med i dagens tropp). Ingen av de har tapt mot Nederland, men de spilte uavgjort mot dem i 2005. Linka har 4 kamper mot dem, siden hun var skadet i VM 05. 

Silje Solberg, Amanda Kurtovic, Pernille Wibe og Karoline Næss har ikke spilt mot Nederland tidligere. 

Ikke noe sjokk at Linka har scoret flest mål mot Nederland 23 mål på 4 kamper. (Kristine Lunde-Borgersen har 23 mål på 3 kamper, men hun er ikke med i dag.) Linka scoret 10 mål mot dem i 2004, og 8 stykker i 2006. Hun scoret bare 1 mål mot de i EM 2010. + 4 i treningskampen rett før mesterskapet. 


Linka mot Nederland i EM - handballphotos.hu



Lager et eget innlegg som viser hvordan jeg finner alle disse tallene (bare for morro skyld)! 


Har IKKE funnet en siden vi kan se dagens kamp, dessverre. Regner med at kanskje Harald Bredeli oppdaterer på twitter, og da skriver jeg det opp på facebook siden min. 

Mange tilskuere på dagens kamp,

....HAHAHA, eller ikke. Hele 20 stykker var å så på jentene i dag, det må ha vært morro! Heldigvis ble det en solid seier, selvom de slet før hvilen. 

Dette sto på handball.no

Håndballjentene møtte fredag kveld Tunisia til landskamp i Rotterdam og vant komfortabelt 33-24. Til pause ledet imidlertid tuniserne, men Stine B. Oftedal var med og løftet laget i andre omgang. Lørdag kveld er det ny kamp for jentene som da møter Nederland.

 

Stine Bredal Oftedal

Mens resten av de europeiske lagene spiller sine første EM-kvalifiseringskamper denne uken, har Norge som regjerende europamester fri sammen med Nederland som skal arrangere EM 2012. Dermed har de to nasjonene slått seg sammen for å spille kamper, og inviterte Tunisia til å delta.

Fredag kveld møtte Håndballjentene tuniserne i Rotterdam. I en nesten folketom hall startet det trått for Norge, til tross for at laget spilte seg frem til en del sjanser.
- Vi skapte sjansene, men brant dem. Og vi var heller ikke helt patent bakvoer, konstaterer landslagstrener Mia Hermansson Högdahl. Hun forteller om en norsk ledelse på 10-5 som forsvant da Tunisia kunne ta pause med ledelse 13-12.

Kari Aalvik Grimsbø    Camilla Herrem 

Men etter hvilen var Håndballjentene på hugget igjen. De satte et 5-1 forsvar med Stine B. Oftedal foran, og det skapte problemer for nordafrikanerene. I mål sto Kari Aalvik Grimsbø godt, hun reddet mange skudd og kunne sette i gang kontringer for Norge. Camilla Herrem satte dem effektivt i mål, og i ankomstspillet var Stine B. Oftedal god og drev spillet. Tunisia hang ikke med og det ble til slutt nimålsseier til Håndballjentene.
 
Lørdag kveld venter Nederland for de norske jentene, og det blir nok en helt annen kamp.
- De er temposterke og løper vel så mye som oss. Så vi må regne med å bli satt på prøve i returspillet, tror Mia Hermansson Högdahl.
 

Kampen sendes på nederlandsk tv kl 20.15. (Kan se om den går på nettet i morgen). 

Kampfakta

Tunisia - Norge 24-33 (13-12)
Rotterdam
Ca 20 tilskuere
 
Norske målscorere: Heidi Løke 7, Camilla Herrem 6, Stine Bredal Oftedal 6, Linn Jørum Sulland 5,
Amanda Kurtovic 3, Kari Mette Johansen 2, Pernille Wibe 2, Karoline Næss 1, Tonje Nøstvold 1.

Heidi Løke Linn Jørum Sulland 

Toppscorer Tunisia: Rafika Marzouk 7 mål
 

Utvisninger: Tunisia 3x2 min., Norge 3x2 min. 

Jentene har fått nye ''profilbilder'' på handball.no - se flere her

Kari Mette Johansen Linn-Kristin Riegelhuth Koren
Mine to favoritter <3 

Følg med på...

http://twitter.com/#!/TV2Bredeli - her får du oppdateringer fra kampen (i følge Harald). Eller så kommer jeg til å skrive oppdateringene hans på min facebookprofil

Siste nytt: Gøril Snorroeggen har en vond ankel og Marit Malm Frafjord har tråkket over, begge står over i tillegg til Kikki! 


Harald Bredeli - du kan lese her om hvordan det gikk når han måtte gå til Århus i 2002. 

Frustrerende...

Jeg finner ingen side som sender kampen (Norge-Tunisia) idag, og det er frustrerende.. Jeg vil se kampen!!  Skal prøve å se om den dukker opp, men vet ikke når kampen starter. Den skulle egentlig begynne 20.30, men det sto at det var ny tid. Skal ihvertfall få tak i resultatet, for de skulle legge ut det på handball.no. 


Det nye lag bilde til Norge :) 

Er det bare jeg som synes at Ingrid Ødegård og Kathrine Lunde Haraldsen ligner litt? Sikkert fordi de ha nesten helt lik sveis :- p 


 

Vi får håpe at

jentene kan trekke på smilebåndet og juble etter denne helgen. Satser på at de vinner alle kampene :)


Man blir som regel glad av å se disse bildene: 

 

 

 

 

 

Lykke til Norges håndballjenter <3

''Jeg vet det er flere som mener at jeg aldri burde fått barn''

Les intervjuet med Gro Hammerseng her:  http://www.kjendis.no/2011/10/20/kjendis/gro_hammerseng/graviditet/anja_edin/18689202/



Om ca tre kvarter sitter Håndballjentene på flyet på vei til Nederland. Er litt usikker, men jeg tror faktisk jeg så noen av de i stad. Jeg var en liten tur på Gardermoen i stad (for å komme meg hjem), og da tror jeg at jeg så de i 2.etasje. Sto langt unna da, så er litt usikker. Hehe :) 

Jeg skal se om jeg finner en internett side der man kan se kampene som går i helgen, sier ifra hvis jeg vet noe mer. 

Dato Kl. Kamp
21.10 20.30 - Ny tid Tunisia - Norge
22.10 20.00 Nederland - Norge
23.10 14.00 Nederland - Norge

 

Slipper å opere

Midtbacken fikk onsdag svaret hun og alle norske håndballfans ønsket seg. Bruddet i høyre hånd, som hun pådro seg i kamp for halvannen uke siden, gror riktig, og dermed slipper hun inngrep. Det er da en veldig stor sjanse for at hun blir med til Brasil! :) 

Konsultasjonen viste at bruddet er grodd bra. Det er godt nytt med tanke på VM-deltakelse, sier landslagslege Ola Sand til NTB.

En operasjon ville redusert sjansene for VM-spill i Brasil i desember.

Kristine Lunde-Borgersen skal nå bære gips på den skadde hånden i to uker. Hun kan etter planen være tilbake i håndballtrening om fire uker. Dermed rekker hun akkurat oppkjøringskampen mot Sverige 26. november og avreisen til VM dagen derpå.

// Tv2sporten.no

Herlige nyheter :)  




Det viktigste nå er å bli brun, løpet er kjørt...

HAHAHA! 

http://www.tv2.no/sport/handball/haandballjentene-paa-sexy-photoshoot-3614406.html - Se video, en litt annen side av håndballjentene våre! 



 

Satser på en VM plass

 

Amanda Kurtovic satte seg mål om VM-spill da hun kom tilbake forstrekt korsbåndskade for halvannet år siden og misset junior-VM. 

... 

Nå ligger veien åpen for 20-åringen fra Sandefjord.

? Ja, jeg ligger vel godt an. Jeg må bare fortsette å jobbe og vise det jeg kan, sier en Kurtovic på pressetreff ved Olympiatoppen, full av selvtillit etter helgens oppvisning i Champions League.

Nå er det landslaget som gjelder i en uke framover på samling med tre kamper i slutten av uken mot Tunisia og Nederland (to kamper) hvor Larvik-spilleren får sjansen til å imponere trener Thorir Hergeirsson ytterligere.

? Målet nå og pri én for meg er å kjempe meg inn i troppen. Jeg drømmer om VM-plass, sier Kurtovic som har hatt den drømmen i halvannet år.

? Etter juniorlandslandslaget siktet jeg meg inn på VM og OL. Man vil gjerne gå fra juniorlandslag til senior fortest mulig, smiler en offensiv 20-åring.

At hun nå ligger i enda gunstigere posisjon grunnet venninnen Nora Mørks frafall skaper en todelt følelse for Kurtovic.

? Den enes død er en annens brød, men Nora er en fantastisk håndballspiller og vi kommer helt sikkert til å kjempe om plasser flere ganger. Selv om vi er konkurrenter så er vi også veldig gode sammen og leser hverandre godt, sier Kurtovic som ikke legger skjul på at de har drømt om muligheten for å dominere Norges høyreside sammen i framtiden.

? Begge kan spille kant og bak og kan fint bytte oss imellom. Jeg liker samarbeidet med Nora veldig godt.

Sandefjordjenta er i stimen om dagen, særlig etter å ha herjet med Krim i Champions League og tatt vare på mulighetene sine så langt. Hvordan vil skuffelsen være om det da ikke skulle bli et VM nå?

? Jeg er en utrolig dårlig taper og blir sikkert veldig, veldig skuffet med en gang. Men så er jeg også en lagspiller og vil håpe på det beste for laget. Det vil gå over og nye sjanser kommer, sier Kurtovic.

Hun holder forventningene i sjakk ved å si at hun ennå er ung og ikke MÅ levere, men heller gjøre det hun kan og så får det være godt nok.

? Men jeg er i rute med målsettingene mine da for å si det sånn, forteller VM-kandidaten fra Larviks høyreside.

Bilde og tekst er funnet her: http://www.op.no/larvikhk/article5773920.ece

Nå som Nora er ute synes jeg Amanda skal få sjansen. Hun har absolutt noe på landslaget å gjøre, og det synes jeg hun viste spesielt mot Krim på lørdagen. I tillegg gjorde hun det bra under World Cup :) 

> Hva synes du? Burde Amanda bli med til VM  

 

Skulle gjerne hatt med dronninga.

Håndballjentene er nå samlet i Oslo frem til torsdag, da reiser de til Nederland. 


<3 

 

Som sagt tidligere er det mange på skadelista, men jentene begynner å bli lei all skade snakket. 



Det blir ikke så galt, det er ingen krise. De som kommer inn, er strort sett spillere som har vært med tidligere. Vi får bare tenke positivt. Herregud, vi er jo et bra lag ennå. Det er jo ikke sånn at vi plutselig blir dritdårlige. Jeg tror fortsatt på medalje. - Camilla Herrem, Dagbladet 17.oktober.2011! 


Dette er vel jeg enig i, selvom jeg mener de er litt svekket og mangler litt rutine. Allikevel (som jeg sa tidligere) er det ikke noen dårlige spillere som er igjen på laget. Tvert i mot! 


Allikvel er det en spiller jentene savner - Tonje Larsen!


Mangelen på Tonje er jo... altså, hun er dronninga. Det er en grunn til at vi kaller henne for det. Hun er jo sjef i forsvar og sjef i angrep. Så hvos hun ikke kan være med, så blir det en mangel, selvfølgelig sier Camilla til Dagbladet.


Tonje er en dyktig håndballspiller, så det er et pluss hvis hun kan være med. Men helsa først, og det er viktig ar hun er frisk og kan spille for oss i Larvik, det er det aller viktigste, sier Karoline Dyhre Breivang. 

Thorir Hergeirrson håper på å få en avgjørelse angående Tonje Larsen innen 8.november (da laget til VM skal offentliggjøres). Vil vel helst ha en avgjørelse rundt dette til VM-uttaket 8.november. Mye vil tegne seg i løpet av de neste ukene. Hvis utviklingen hennes er status que eller i verste fall dårligere, er det jo ikke særlig. Det må en bedring til siern han til NTB. 


Tonje er usikker frem mot VM.
 

Ja, jeg vil jo alltid ha med Tonje. Jeg er veldig glad i Tonje. Vi har samme stil og finner hverandre bra, så jeg skulle gjerne hatt henne med. Men helsa først, og lysten og det der må på plass - Kristine Lunde Borgersen. 
 

Kristine Lunde-Borgersen som brakk en finger for litt over en uke siden er også tilstede i Oslo. På onsdag får vi vite om hun må operere eller ikke. Tvilllingsøster Kathrine Lunde Haraldsen sier følgende til nrk.no: Hun er flink til å takle det når hun får skader. Hun lar seg ikke knekke og er sterk mentalt. Hun rekker VM. Slik er det bare. Se video av Kikki her.  


Kathrine er optimistisk angående Kikki! 


 

Resultater 16.10.2011

Storhamar - Stabæk 29-30 (15-16):
Storhamar:
 Kamilla Sundmoen 7, Betina Riegelhuth 6, Lise Løke 5, Maja Jakobsen 4, Anja Edin 3, Gina Lorentsen 3 og Karoline Fredriksen 1.

Stabæk: Thea K. Pettersen 7, Lisa F. Bernhardsen 7, Karoline Næss 6, Stine Bredal Oftedal 5, Line Bjørnsen 3, Jenny Sneve 1 og Christina Solheim Andersen 1.

Utvisninger: Storhamar 2, Stabæk 3.

Banens beste: Silje Solberg (Stabæk) og Betina Riegelhuth (Storhamar)  

Tilskuere: 486.

Levanger - Njård 27-16 (15-7):
Levanger:
 Silje Mari Berget 6, Sara Andersson 5 (3), Rakel Bragadottir 3, Nina Arnfinnsdottir 3, Ramúne Pekarskyté 2, Kjersti Salberg 2, Hege Løken 2, Silje Katrine Svendsen 2, Susann Iren Hall 1 og Stine Fagerli 1.

Njård: Marthe Holmen 5, Hege Bergsnev 4, Ingvild Flovik 3, Christine Randsborg 2, Ane Mogstad 1 og Teodora Tomac 1.

Utvisninger: Levanger 1, Njård 3.

Tilskuere: 579.

Sola - Tertnes 20-29 (10-12):
Sola: Hege Bakken Wahlquist 5 (2), Nina Stokland 4, Andrea Næss 3, Kristine Gudbrandsen 2, Lene Tønnesen 2, Malin Holta 1, Bergliot Obrestad 1, Therese Nordbø 1 og Heidi Samuelsen 1.

Tertnes: Marie Liljegren 7, Marthe Reinkind 5 (2), Sissel Nygård Pedersen 4, Linn Gossé 4, Jeanette Haga Holgersen 3, Stine Lund Andreassen 3, Maren Roll Lied 2 og Kristin Kaurstad 1.

Utvisninger: Sola 1, Tertnes 5.

Tilskuere: 288.

Gjøvik - Vipers 24-21 (12-9):
Gjøvik:
 Jaqueline Anastacio 10 (5), Anette Linaker Olsen 5, Trine Bråthen 3, Lise Moe 3, Silje Stangeland 2 og Lene Kjelsberg 1.

Vipers: Christin Daland 7 (2), Maria Hansen 4, Louise Pedersen 3, Ida Marie Aa 2, Christina O'Sullivan 2, Michelle Brandstrup 2 og Sanne Bak Pedersen 1.

Utvisninger: Gjøvik 3, Vipers 2.

Tilskuere: 349.

 Takk til kibby på vgd.no for kampfaktaen :) 


Betina og Storhamar tapte mot Stabæk, storesøster Linka kunne ta med seg en seier mot Krim i CL.


Morro at Stabækjentene vant over Storhamar, rett og slett. Overraskende at Vipers tapte for Gjøvik. 
> Noen overraskende resultater? 

''Spilte'' sin 200 kamp for Larvik..

I dag var det Katja Nybergs 200.kamp for Larvik, mot hennes gamle klubb Krim. 
Dumt at hun ikke fikk spile noen ting da! 


Lene, Katja og Thea satt mye på benken i dag, mens Sara fikk mye spilletid. 
Bilde er funnet på op.no


Larvik - Krim

Første kampen mot Viborg var mer eller mindre en skandale. Deretter spilte de en OK kamp mot Podravka, men spilte fantastisk det siste kvarteret. I dag kan man vel si at det meste gikk som det skal, og jentene kan være fornøyde. 

 


Tonje L og Linka mot Viborg. 

 

Larvik startet ikke perfekt, for etter 19 minutter var det en 9-6 ledelse til Krim. Allikevel så vi at forsvaret var flere hakk bedre enn de to første kampene. Hadde bare jentene satt ballen i mål hadde de hatt en ledelse. Ole Gustav tok en timeut etter 20 min, brukte f-ordet og mer skulle ikke til. Se timeouten som snudde kampen her
Det første Sara Breistøl gjør er å tricke ballen inn i målet.  Der i fra og ut var det Larvik som regjerte, forsvaret ble enda bedre og ballen gikk i mål. Larvik vant 7-1 de siste ti minuttene. Amanda kom inn for Linka på slutten av omgangen, og hun svarte med å sette inn 3 fulltreffere før pausen. 

Amanda fortsetter der hun slapp og setter inn det første målet etter hvilen. Deretter er det Karo med en herlig underarm før Amanda prikkskyter igjen. Må si at hun imponerte i dag, 7 mål på 8 skudd (Larvik fikk ballen etter den ene bommen hennes). Da hun begynte å feile litt kom Linn Sulland inn og gjorde akkurat det samme som Amanda. Det står 31-19 etter 60 minutter. 

Amanda har sittet mye på benken, men i dag fikk hun sjansen - den brukte hun bra! 


Synes Larvik spiller en god kamp dag, bortsett fra de første 20 minuttene. Andre omgangen var fantastisk, og det var mye bra.  Forsvaret var mye bedre i dag en tidligere av alle som var banen. Jentene gikk ut å taklet, og gjorde det vanskelig for Krim. Leganger vartet også opp med flere fantastiske redninger. 



Linka satte inn 2 straffer + at hun bommet på en, men hun traff på returen


Jentene imponerer i dag. Vi fikk en skeiv inngang i Champions League, men i perioder i dag får jeg ståpels på armene. Når man ser på kampen i dag, synes jeg vi sliter dem ut. Forskjellen i dag er at vi jobber som svin defensivt, vi er der og gir dem dårlig tid ? og de blir trøtte av det. Det er når man spiller forsvar man er mest som et lag og det er der vi er gode i dag. Er det et sted man bygger lagfølelse, så er det ved god forsvarsjobbing, det fikset vi godt. - Tor Odvar Moen til handballmagasinet. 

Amanda til handballmagasinet: 
Det var deilig at det løsner litt, for jeg har ikke spilt så mye Champions League før. Sånn som i dag avlaster vi hverandre. Når det ikke funker for meg så kommer Linn (Sulland red.anm.) inn og gjør det bra. Det er utrolig deilig å ha den tryggheten, vi gir hverandre tips underveis og har god kommunikasjon, forteller ungjenta som kjemper for å bli med til Brasil-VM i desember.

Alle gjør en veldig bra innsats i dag. Vi gjennomførte på en god måte. Vi må fortsette å gjøre det vi skal i kampene framover også. Det var spesielt bra å lykkes i denne kampen, sier Gjekstad til Op.no

Kampfakta: 
Pause: 13-10  
Slutt: 31-19 
Banens beste: Amanda Kurtovic -> Fortjent
Utvisninger: Larvik 1x 2 min og Krim 4 x 2 min
Toppscorer Krim: Andrea Penezic

Spillertropp Larvik (mål/skudd): 
Tonje - 0 mål, 1 skudd
Sara - 2 mål, 2 skudd 
Isabel - 1 mål, 3 skudd
Tine - 2 mål, 7 skudd 
Kari Mette -  2 mål, 5 skudd 
Karoline - 3 mål, 4 skudd 
Linka - 3 mål, 6 skudd 
Katja - spilte ikke
Linn - 8 mål, 12 skudd 
Thea - spilte ikke
Pernille - 3 mål, 5 skudd 
Amanda - 7 mål, 8 skudd

Lene Rantala - spilte ikke
Cecilie Leganger - 12 redninger/ 41 skudd  - 10 gikk utenfor 

> Hva syens du om dagens kamp?  

Bilder her: http://www.op.no/larvikhk/article5772314.ece

Kamper i dag



Tror at Levanger, Storhamar, Vipers, Tertnes og Larvik vinner i dag :) 

Spørsmål

Vinner Larvik mot Krim i dag?
Ja
Nei
Det blir uavgjort
  
pollcode.com free polls 
Jeg stemmer ja :) hehe 

Kamp 14.15

Larvik spiller mot Krim senere i dag (søndag) klokken 14.15, kampen sendes på TV 2 :) Tror det er sånn ''Før kampen'' klokka 14.00 :)  

Blogget ikke så mye i går siden jeg var borte. Det endte forresten med en Byåsen seier, 22-23. De spilte en dårlig andre omgang, ledet 18-10 i en periode. Allikevel, seier er en seier! Terese Pedersen sto fantastisk i målet, og Ida Alstad ble matchvinner og satte inn et fantastisk mål rett før slutt. Camilla hadde to fantastiske returløp :- D  


Tonje Nøstvold fikk en del mål hun også, men synes hun bommer og feiler litt mye. Mari Molid var litt usynlig i dag! 


 

Still Camilla Herrem spørsmål på...

http://tassencamilla.blogg.no/

Du kan nå stille henne spørsmål hvis du vil det, bare å ta en titt!



 

Byåsen - Thüringer HC

Byåsen spiller kamp i dag 13.15, på TV 2 (altså om 25 minutter). Dette er en kamp de  vinne for å ha en sjanse til å komme seg til hovedrunden. Camilla Herrem som ble skadet rekker faktisk å spille denne kampen, så det er bra. 

Tv2 Sporten skriver følgende: 




Camilla Herrem måtte forlate banen i Byåsens cupkamp mot Sola onsdag med en skade i hælen. Hun fryktet at lørdagens mesterligakamp mot Thüringer ville gå i vasken, men nå viser det seg at skadeomfanget er mindre enn først antatt.

 Jeg bestod den medisinske testen så jeg får være med, sier Herrem til TV 2 Sporten. 

Jeg er sinnsykt glad for at det gikk så raskt. Jeg kjenner litt til skaden, men bare litt. Det tåler jeg.

Kampen er helt avgjørende for den videre e-cup sjebnen til Byåsen. Etter å ha tapt de to første kampene i gruppespillet, må trønderne vinne denne for å ha noen som helst mulighet til å gå videre i Mesterligaen.

Kampen er også viktig for å feste grep om tredjeplassen i pulja - den gir videre spill i den nest gjeveste e-cupen, Cupvinnercupen. 

Nå er hun tilbake på toppen igjen

Fant en artikkel på Østlandsposten om Linka, skal prøve å skrive den med egne ord :-)  

 
Ensom majestet: Linn-Kristin Riegelhuth Koren er LHKs desiderte måldronning gjennom tidene. De to årene hun spilte med Heidi Løke måtte hun imidlertid gi fra seg tronen, men nå troner hun igjen øverst på målstatistikkene. Foto: Peder Torp Mathisen - OP.no

Linka kom til klubben i 2002 og har vært en scoringsgarantist siden. I 04/05 sesong ble hun toppscorer for første gang i elitserien, det ble hun også i de tre neste sesongene. I 06/07 sesongen kom det største høydepunktet, hun lagde ny rekord i serien med 221 mål. I tillegg satte hun inn 75 mål i Champions Leauge. 

Ting forandret seg for Linka da Heidi Løke kom til klubben i 08/09 sesongen, begge to bøttet inn mål for Larvik. Det var Løke som satte inn flest, 216 seriemål. Linka hadde 195, så det var ikke så mye som skilte de to. Linka dro til København sesongen etter, og ble toppscorer for sitt lag der. Heidi Løke fortsatte score masse mål for Larvik HK. 

 



Heidi og Linka sammen i Larvik før Linka byttet klubb. 


Toppscorerne ble gjenforent i fjor, men Linkas posisjon i laget ble annerledes. Nora og Linn (som ble Linkas erstatter når hun dro til København) hadde gjort det godt på høyrekanten, og det ble ikke like mye spilletid som før. Heidi Løke,som var den eneste på streken, klarte i løpet av sesong å tangere Linkas tidligere målrekord før hun dro til ungarnske Gyør. I fjor scoret Rieglehuth kun 86 seriemål, og endte på en 27.plass totalt i Postligaen.

 


Linka måtte finne seg i å dele plassen med Nora og Linn i store deler av fjoråretssesong. Det samme gjelder fortsatt, men Linka har fått mest tillit hittil siden Mørk har vært skadet. 


Pr dags dato er Linka tilbake på toppen både i Champions Leauge og Postligaen (med 37).  Dette hadde Linka og si om saken: 
Dette er ikke noen jeg går rundt og tenker på. Jeg funderer ikke mye på det som var i fjor eller for fire år siden. Jeg jobber med det som gjelder nå, sier hun.

Den, etter hennes sedvanlige standard, målfattige sesongen i fjor, ønsker hun ikke å spekulere noe særlig om.
Jeg synes jeg bidro for laget også i fjoråret. Om jeg eller andre scorer er ikke så viktig. Nå har jeg en rolle som både målscorer og tilrettelegger, og det trives jeg med, fortsetter den nygifte, som i mesterligamøtet mot Podravka forrige helg viste god treffsikkerhet fra syvmeteren.

Seks av seks straffer prikket hun inn.
Det er gøy å ha god uttelling på straffer for man vet at det ikke alltid kan være ett hundre prosent på dette. Straffekast er som andre gode sjanser viktig å sette, og det handler litt om dyktighet og litt om tilfeldigheter, mener den målhungrige.



Linka virket ihvertfall veldig fornøyd etter forrige kamp :)  


For søndagens motstander Krim Ljubljana er kroatiske Andrea Penezic foreløpig toppscorer i Champions League. Hun står oppført med 15 mål så langt. Hun skal få god mostand av Linka som har 17 mål og er toppscoret i CL (uansett lag). 

PS: Heidi Løke har scoret 33 mål på fem kamper for Györ, og er med det nummer fem på målstatistikken i Ungarn. I Champions League har hun notert seg for åtte fulltreffere så langt. 

Må kanskje operere....

Føler at det er ganske mange kjipe nyheter angående VM nå for tiden, men de norske jentene har rett og slett lit uflaks.. Siste nytt er at Kristine ''Kikki'' Lunde-Borgersen kanskje må operer fingeren hun brakk i forrige uke. 

Dette sto på fvn.no:

Landslagslegen vil fortsatt vente litt før han melder Borgersen ut av troppen. 

Jan Ragnar Haugstvedt er en meget dyktig kirug som vi i Olympiatoppen har benyttet en del ganger. Vi håper vi slipper operasjon, fordi det alltid er forbundet med en viss risiko. Dessuten kan det forlenge behandlingstiden hvis den ikke blir foretatt like etter skaden, sier kvinnelandslagets faste lede, Ola Sand til fvn.
Pr nå har jeg ingen formening om hvor stor sjansen er for at Kikki kan fortsette med vanlig gipsbehandling, slik vi håper.  Vi gjør alt vi kan for at hun skal rekke VM. 

Kikkie var i går på rutinekontrol og sa dette til fvn: 
Jeg avventer bare hva de nye bildene viser. Det hjelper litt å vite at jeg har rukket mesterskap tidligere på tross av skadeproblemer (skulder før OL og kne under VM året 2009). Det er også godt å vite at oppfølgingen fremover er optimal, understreker hun. 

Om hun skal operere eller ikke avgjøres muligens neste onsdag. To dager før avgjørelsen er hun på landslagssamling i Oslo sammen med de andre jentene. Resten av laget reiser til Nederland på torsdagen, for å spille tre kamper mot Tunisa (21.okt) og Nederland ( 22. og 23. okt). Kampene går ikke på, men det kan hende jeg finner en internett side som kampene sendes på. 


Tonje, Kikki og Kathrine på tribunen mot Chile i VM for to år siden. 

Gode nyheter

.. Det vært en del skader blant de norske spillerne, men her kommer en god nyhet. 

Camilla Herrem måtte gå ut i gårsdagens kamp mot Sola, men det tyder på at det ikke er så alvorlig. Hun er usikker til mesterliga kampen på lørdag, men er klar til VM.  Dette sto på TV2 Sport (les under bilde) : 

 




Det er en fiberbrist i hælen og ikke noe galt med akillesen, så det var jo faktisk ganske gode nyheter, sier Herrem til TV 2 Sporten etter et besøk hos fysioterapeuten. 
Jeg er usikker til kampen på lørdag, men det var i alle fall ikke så veldig alvorlig.

Er du helt sikker på at du rekker VM?
Ja. Fysioterapeuten sa at samlingen som begynner allerede på mandag kan være aktuell. 


 Du kan se video av Herrem her: 
http://www.tv2.no/sport/handball/gode-nyheter-for-herrem-3610748.html

 

Vi er vel egentlig i semifinalen allerede.

Larvik trakk Njård i kvartfinalen i NM, og da er vi vel videre allerede? Jeg tror ikke på at det skal bli noe annet en seier i denne kampen. Det er en måned siden lagene møttes sist, og det ble en 28-17 seier. Dette sto i Østlands-Posten: 

 

Trener Ole Gustav Gjekstad vil håpe på at laget hans hever seg minst ett hakk fra seriekampen hjemme i Arena for en snau måned siden. Da så ikke hovedtreneren mange lyspunkter, tross seieren.

- Jeg er rett og slett skuffet over enkelte i dag. Måten flere spillere løser de praktiske oppgave på, er for dårlig. Jeg forventet mer av spillerne som skulle sette forsvaret i dag, men de nest beste sviktet, fastslo Gjekstad overfor Østlands-Posten. 

 

Resten av kampene spilles slik ( Førstenevnte har hjemmekamp), kampene skal i utgangspunktet spilles 26.oktober. Det er ikke 100 % sikkert enda, tviler på at kampene går på TV! 

Storhamar - Stabæk -> Holder en knapp på Storhamar i dette oppgjøret, men tror det kan bli veldig jevnt. 
Tertnes - Glassverket -> En veldig sikker hjemmeseier, men morro at Glassverket har klart å kjempe seg til kvartfinale (De er de eneste fra 1.divisjon). 
Byåsen- Fredrikstad -> Sikker H her også. Fredrikstad slo ut Vipers (som manglet flere sentrale spillere), men jeg tviler på at det samme skjer mot Byåsen. De kan sikkert gi dem en god kamp, men seier blir det nok ikke. 

Enig/Uenig i mine vurderinger? 
 

Finn TO feil



Hallo, er det noen som vil spille VM?

Dette var en overskrift som preget Dagbladet i 2005, da var hele fem viktige spiller skadet før VM. I tillegg ble flere av erstatterne skadet, Marit hadde ikke opplevd lignende på sine 14. mesterskap. Det endte med en 9.plass, en av Norges svakeste plasseringer i et mesterskap. 

Det er ingen tvil om at Håndballjentene til Norge har vært bortskjemte med medaljer i mesterskap de siste årene. Siste smellen kom som sagt i 2005, etter det har vi samlet medalje etter medalje. (3 EM gull + gullet i 2004, 1 OL gull, 1 VM sølv og 1 VM bronse.) Dessverre kan kanskje smellen gjenta seg i dette mesterskapet, hvis vi skal tenke det verste. 

 

Gro Hammerseng (gravid) og  Katja Nyberg (prioriterer klubblaget etter skulderskaden) blir ikke med i år. I tillegg er VM  kjørt for Tine Stange som opererte et  leddbånd i tommelen 3.oktober. Nora Mørk ble operet for ''jumpers knee'' i sommer, men må ta en ny operasjon. Tonje Larsen sliter med en vond fot, og får mer spilletid i klubben nå pga Gros graviditet. Kristine Lunde-Borgersen  ble skadet mot Larvik i forrige uke, hun har brukket fingeren og må gå med gips i 3-4 uker. I tillegg kom det en beskjed nå om at Camilla Herrem måtte hinke ut av banen etter cupkampen mot Sola i dag (les mer her).
= Tilsammen har disse spillerne (- Camilla sine, fant bare tallet på VG) 740 landskamper. De har masse rutine som hadde vært viktig hvis vi skulle hatt  en sjanse til å vunnet vårt første VM  siden 99. 

 


De siste årene har ikke gått smertefritt for Dronninga i Larvik


Noen av disse kan bli med til VM, mens andre er helt uaktuelle. Når det gjelder Tonje prioriterer hun Champions Leauge og klubbspill, men Thorir vil se hvordan det  går med henne der i løpet av høsten. Ole Gustav sa at det måtte skje et mirakel hvis Larsen skulle rekke VM. Camilla var usikker på hvor alvorlig skaden var, men håpet at det gikk bra. 

Gullsjansen våre ble enda mindre etter at Kikki ble skadet, og det er usikkert om hun rekker VM.  Hun var Tonjes ''erstatter'' i forsvar, og vi trenger henne virkelig nå.  Thorir håper fortsatt på at hun kan rekke det, men det er usikkert. 

 



Kikki gjorde comeback i World Cup, nå kan det hende hun må stå over nok et mesterskap. 


 

Tror ikke så mange forventer gull i år, når vi ser navnene til alle de som er borte.  Er litt usikker på om Norge er en medaljekandidat i det hele tatt, men det er selvfølgelig en mulighet. Det spørs hvem de møter i en eventuell åttendelsfinale, kvartfinale, semifinale eller finale! (Det er nytt oppsett i år, så etter gruppespill blir det vinn eller forsvinn. Det vil si at hvis de taper en kamp så er de ute.)  De som er i troppen nå er ikke dårlige, men flere mangler rutine og det er veldig viktig i mesterskap. For all del de kan klare å komme langt de, hvis de spiller på topp hele veien.

 


Kari Mette er klar til VM (Eh, hvis det ikke skjer noe de neste ukene da), men kantkollega Herrem gikk på en smell mot Sola. Det er usikker på hvor alvorlig skaden er. 

Vi får bare vente å se, og håpe på at de som er usikre blir klare til VM! 

 

>  Hva tenker du? Er Norge en gullkanditat per dags dato? 

Flint- Larvik, NM

Larvik knuste Flint, etter en litt ''svak'' start. Flint holdt følge nesten hele 1.omgangen, de lå aldri lengre unna en tre mål. Etter 24 minutter gikk Larvik i fra og de scoret 6 mål de siste fem minuttene, Flint scoret 0 den siste perioden. Det sto 10-19 til pause.  Andre omgangen ble det en ren overkjøring, og de vant tilslutt 23-39.

 

Trener Ole Gustav Gjekstad var fornøyd med det laget hans viste i Tønsberg. Nå ser han fram mot Champions League-kampen i Arena søndag.

- Spillerne viser god form foran møtet med Krim til helgen, sier han til ØP Nett.


Kampfakta: 
Pauseresultat: 10-19
Sluttresultat: 23-39
Utvisninger: Flint 2 og Larvik 2 

 

Spillerstall, Larvik (mål/skudd): 
Tonje Larsen - 1 mål, 1 skudd 
Sara Breistøl - 5 mål, 6 skudd
Isabel Blanco - 2 mål, 2 skudd 
Tine Rustad Kristiansen  3 mål, 5 skudd
Kari Mette Johansen - 3 mål, 5 skudd
Karoline Dyhre Breivang - 2 mål, 4 skudd 
Linn-Kristin R. Koren - 5 mål, 6 skudd 
Katja Nyberg - 1 mål, 2 skudd 
Linn Jørum Sulland - 7 mål, 9 skudd 
Lene Rantala
Pernille Wibe - 5 mål, 6 skudd 
Amanda Krutovic - 5 mål, 6 skudd
Solveig Gogstad 

Mie Sophie Sando og Thea Mørk sto over, vet ikke årsak. + Gro, Nora, Cecilie, Olga og Tine S.

 


Bilde er fra en kamp i fjor

 

Larvik er videre til kvartfinalen sammen med Njård, Glassverket, Storhamar, Byåsen, Tertnes, Stabæk og Fredrikstad. 

Må operer på nytt..

Dårlige nyheter angående Nora Mørk, dette skrev larvikhk.no: 

Nora Mørk, Larvik HK og landslaget fikk mandag dårlige nyheter:

- Nora Mørk har de siste 4 månedene jobbet hardt for å komme tilbake på banen etter jumper`s knee-operasjoner i begge knær. Rehabiliteringen har dessverre ikke forløpt ukomplisert, og selv om hun har vist funksjonell fremgang fra i sommer, har tilstanden regelmessig blitt kontrollert med ultralydundersøkelser. Siste kontroll mandag 10.10 viste dessverre tegn til tilbakefall i Noras knær. Hun skal derfor allerede i neste uke tilbake til professor Håkan Alfredsson ved Sports Medicine Umeå, som også opererte henne både i mai og i juni i år. Sannsynligvis blir hun reoperert allerede tirsdag 18.10. Nora er nå uaktuell både for klubbens resterende kamper i høstsesongen, og VM i Brasil i desember med landslaget, sier Larviks fysioterapeut Krister Næss til larvikhk.no.



 

Så utrolig kjipt :( 

Kjøp Se og Hør...

Fikk en kommentar av ''guttenmin'' som sa at Gro og Anja Edin er i Se og Hør. Så forsiden i stad, men gadd ikke å bruke penger på det. Får lest det om to uker når jeg skal til pappa :)  Tenkte bare at jeg skulle si ifra til dere!

Det er nå klart at Tertnes er klare for kvartfinale i NM, Stabæk leder 18-14 over Norstrand. (I følge Kamper Online). Larvik møter som sagt Flint i morgen, kampen går ikke på tv :) 


Larvik vant i fjor, jeg tror det kommer til å skje igjen!  :) 

Pakke i posten :-D

Kom hjem i dag, og da lå det en hente lapp fra Posten på bordet. Endelig var landslagsdrakta mi her, så nå er jeg klar til Møbelringen. Greit å komme hjem til dette første skoledag etter ferien :- D 

 



Kjøpte den her: http://handballensvenner.no/#/shop, bestilte den for to uker siden. 

Disse har jeg fra før: 


Har fått autografen til KMJ på den :- D 


Denne kjøpte jeg i Arena Larvik 07.05.2011  



Linn-Kristin Riegelhuth # 11  

 


Denne kjøpte jeg i Oslo Spektrum (Cupfinalen i fjor). Den er litt for stor, siden de hadde bare størrelse  L igjen, og jeg måtte ha Linka sin. Så nå har jeg fått alle autografene på den (nesten) utenom Tonje, Nora, Tine S og Kari Mette (har KMJ på den andre da, men glemte å be henne skrive på begge).  Har tenkt til å henge den opp på veggen eller noe sånt :) 



Noen som ville at jeg skulle legge inn Linkas autograf, det er vel nesten den eneste jeg kjenner igjen.  Hahah

 

Kommer sikkert til å kjøpe Larsen sin i romjula (hvis Larvik kommer seg til cupfinalen).  De har jo egentlig fått nye drakter, men jeg gidder ikke å kjøpe tre nye.  Disse er fine, det står navnet dems på og det er jo en Larvik drakt fortsatt :) 

 

Har du noen drakter? 
 

Ole Gustav tror ikke hun blir med til VM.

Tonje Larsen sier hun må spille for fullt i klubblaget for at VM i desember skal være et tema. LHK-trener Ole Gustav Gjekstad levner henne ikke mange sjanser. 


I lørdagens kamp mot Podravka slapp Tonje Larsen til i angrep på slutten av oppgjøret, og viste umiddelbart sine kvaliteter. Men det er ikke Ole Gustav Gjekstad som setter begrensninger for henne. Det klarer hun fint selv, sier LHKs trener.

- Tonje styrer det i forhold til hvordan hun føler knærne er. Så vi holder igjen til vi må. Men en ser i dag at det gjør godt å få inn nye fjes i angrep, kommenterer han.

Men når LHKs kaptein ikke føler seg hundre prosent vel en måned før VM-uttaket, et det lite trolig at hun gjør det etter at høstens håndballalvor virkelig har satt inn. Larvik Håndballklubb går nå inn i et svært tøft kampprogram, der alle kluter trolig må settes til for å avansere til hovedrunden i Champions League.

Før VM-uttaket venter Krim hjemme, Podravka borte og Viborg hjemme. Gjekstad går langt i å antyde at Larsen nok bare kan glemme Brasil-tur i førjulstiden.

- Med det kampprogrammet som venter oss, får hun ikke akkurat mulighet til å hvile seg til VM. Og Tonje blir svært sentral i vårt spill fremover, bekrefter Gjekstad, og mener det bare finnes en dør til Sør-Amerika for LHK-kapteinen.

- Det er klart det kan skje et mirakel. Men det er ikke akkurat så ofte det gjør det. Hovedpersonen selv sier hun skal bruke Champions League-kampene i høst til å se om hun tåler belastningen.

 

 Men jeg må spille for fullt for Larvik for at VM skal bli et tema. Jeg må kunne være med ett hundre prosent, sier Larsen, som lørdag spilte sin 100. kamp i Champions League.

 

...

 

Artikkel: OP.no og Foto: Peder Torp Mathisen

Møter Flint på onsdag.

Den 12.oktober drar Larvik til Slagenhallen for å møte Flint Tønsberg. De møtte også Flint i samme runde i fjor!
Begge lagene tilhører jo Vestfold, så det blir jo et lokaloppgjør, Larvik vant i fjor etter å ha fått god motstand. Jeg tviler ikke på at Flint kan gi dem en god kamp, men jeg tror Larvik vinner på ren rutine og at de orker mer i 60 minutter.

 


Flint slipper å møte Tine Stange og Gro Hammerseng, men Larvik har flere stjernespillere på laget. 


Disse møtes også i 4.runde i NM 

TIRSDAG:
Tertnes - Oppsal spilles i Haukelandshallen kl 1800
Stabæk - Nordstrand spilles i Nadderudhallen kl 1900

ONSDAG:
Levanger - Storhamar spilles i Trønderhallen kl 1800
Sola - Byåsen spilles i Åsenhallen kl 1830
Fredrikstad - Vipers spilles i Kongstenhallen kl 1900
Flint Tønsberg - Larvik spilles i Slagenhallen kl 1900

Glassverket - Gjøvik spilles i Glassverket idrettshall kl 1900

Njård er allerede videre etter å ha slått Jotun!  

Noen bilder

Jeg legger uten noen av bildene her, også finner du mange flere her.

Var litt heldig i går da. Det var ledige plasser på andre rad rett ved Larvik benken i første omgangen, så da satt jeg meg der. Så flyttet jeg meg til den egentlig plassen min i andre omgang, og det var også rett bak Larvik benken. Fikk derfor sitte bak benken dems i begge omgangene :- D 
Også satt Tine Stange rett ved oss etter pausen og hun smilte når vi heiet på Larvik. Sikkert ikke så rart i, vi var jo helt gale! 

 

Det blir litt dårlig kvalitet når de beveger seg, fordi kamera er teit. Prøver å ta på ''Sport'', men det hjelper fint lite. Kanskje det er på tide å lære kamera ordentlig snart, har tross alt hatt det i over 2 år. 

 

 
Pernille og Mie Sophie

 


Oppvarming

 


Tine Stange med gipsen

 


Nora foran + resten av laget. 

 


Dronninga fikk blomster i sin 100. Champions Leauge kamp :-) 

 


Sulland, Johansen og Blanco 

 


Tonje og Katja

 


Timeout

 


Strafferedninga til Rantala

 


Banens beste i første omgang

 


Banens beste i andre omgang 




Dronninga 

Som sagt så finner du flere bilder på min facebook side//  You can find more pictures on my facebook page - '' Larvikognorge.blogg.no'' :) 


Larvik - Podravka

Da skal jeg prøve å skrive et lite sammendrag av kampen i går. 

Podravka startet med å gå opp i en 3-0 ledelse, og jeg var redd for at Larvik skulle gå på nok en smell. Etter 3.30 minutter kom Larviks første mål, på straffekast. Podravka hadde en knapp ledelse på to mål frem til Ole Gustav Gjekstad tok timeout 15 minutter ut i kampen. Etter det scoret Isabel og Sara et mål hver, og det sto 10-10 på måltavla.
Det som var problemet i går var at med engang Larvik scoret så satte Podravka i gang et raskt avkast og scoret et par sekunder etterpå. Forsvaret kom seg ikke ordentlig på plass, og Rantala hadde få redninger. Tonje og Isabel slet litt med samarbeide. Begge to gikk ut på backen, da fikk streken masse plass og scoret enkelt. Cecilie Leganger kom inn i målet, og det ble litt bedre utover i første omgangen, Larvik kunne gå til pause med en knapp ledelse på et mål. Det å slippe inn 17 mål på en omgang er ikke bra, det postive var at Podravka ikke var noe bedre. Linn Jørum Sulland banket inn fem baller i løpet av denne omgangen, og var veldig god. 

Andre omgangen startet litt som den første, selvom vi hadde en ledelse på tre mål etter 10 minutter. Det glapp for enkelt i forsvaret, og når vi også begynte å bomme på kontringer (hm, Linka og Kari Mette) kom Podravka seg nærmere. Jeg ble fortsatt litt usikkker på om de kunne holde ledelsen helt ut, men det skulle Larvik bevise at de klarte.  15 minutter før slutt er stillingen  25- 24, her i fra og ut var det kun et lag på banen. Leganger bestemte seg for å stenge buret helt og forsvaret var mye bedre.

Linka og Kari Mette kunne løpe inn det ene målet etter det andre, helt til det sto 37-25 på måltavla. Larvik vant den siste perioden hele 12-1, sykt. 

Kampfakta: 
Pause:
18-17
Sluttresultat: 37-25 
Toppscorer: Linn-Kristin Riegelhuth 9 mål og Sanja Damnjanovic 9 mål. 
Utvisninger: Larvik 1, Podravka 0 
Banens Beste: Linn Jørum Sulland (1. omgang) og Cecilie Leganger (2.omgang).

Spillertropp (Mål/skudd): 
Tonje Larsen - 2 mål, 2 skudd 
Mie Sofie Sando - spilte ikke
Sara Breistøl, 1 mål, 1 skudd 
Isabel Blanco - 2 mål, 2 skudd 
Tine R. Kristiansen - 3 mål, 5 skudd 
Kari Mette Johansen - 7 mål, 9 skudd
Karoline D. Breivang - 4 mål, 6 skudd 
Linka Riegelhuth Koren - 9 mål, 15 skudd (6 av 6 på 7 m) 
Katja Nyberg - spilte i 2 min
Linn Jørum Sulland - 8 mål, 10 skudd 
Thea Mørk -  spilte ikke
Pernille B. Wibe - 1 mål, 1 skudd
Amanda Kurtovic - spilte ikke


 

BILDENE KOMMER I LØPET AV KVELDEN, FIKK IKKE FIKSET DEM FERDIG I GÅR!! :) 

 

Herlig med seier

Endelig kom seieren etter nedturen forrige helg. Jeg skriver mer om kampen i morgen, for må se den igjen på sumo. Tar en del bilder på kampene, og da er jeg litt dårlig på å følge med. 

KAMPFAKTA
Larvik HK ? HC Podravka Vegeta
, Arena Larvik
Resultat: 37-25 (18-17)
Utvisninger: LHK 1 x 2 min
Dommere: Miklos Andorka og Robert Hucker, Ungarn
Tilskuere: 1453

Larvik HK
Tonje Larsen (2), Mie Sando, Sara Breistøl (1), Isabel Blanco (2), Tine Rustad Kristiansen (3), Kari Mette Johansen (7), Karoline Dyhre Breivang (4), Linn-Kristin Riegelhuth Koren (9), Katja Nyberg, Linn Jørum Sulland (8), Lene Rantala, Thea Mørk, Pernille Wibe (1), Amanda Kurtovic, Cecilie Leganger

HC Podravka Vegeta

Marta Zderic, Andrea Covic, Maja Koznak (2), Iva Pongrac, Ivana Petkovic (2), Anita Gace (1), Sanja Damnjanovic (9), Vesna Milonovic Litre (3), Ivana Dragisic, Marijeta Vidak, Ivana Jelcic, Dina havic, Miranda Tatari (3), Lidija Horvat (2), Nikica Pusic-Koroljevic (3) 

 

Et sammendrag + bilder fra kampen kommer i morgen :) 

Linka er klar, er du?

...
Foto: Peder Torp Mathisen

De første Champions League-poengene skal bokføres og da må innsatsen og det lille ekstra hentes fram. Gjerne foran et entusiastisk Arena-publikum.

? Vi må finne tryggheten fra start og få det ut. Vi vet vi har det inne og det vil alle få til i dag!

Riegelhuth Koren er tent og klar for å sende kroatene hjem med bakoversveis. En haltende åpning mot Viborg ga laget en vekker ? gamle kunster fra forrige sesong holder ikke mot årets motstandergalleri.

? Andreomgangen i Danmark var akseptabel, mens den første var vi ikke tilfreds med. Nå skal vi være klare fra start og ta styring og følge etter dem hele veien. Viborg fikk gjøre det de ville. Det skal ikke skje nå. Vi skal bestemme hvor avslutningene deres skal komme fra og vise at vi har mer å gå på, taler den fotrappe Larvik-spilleren.

Hun synes de løftet seg betraktelig i førsteomgang mot Vipers tidligere denne uken.

? Da var vi der fra start og har tenning og trøkk de første 30.

Mot Podrakva trekker 27-åringen fram betydningen av det lille ekstra som potensielt utslagsgivende.

? Vi skal gi hundre prosent pluss det lille ekstra. Det skal i alle fall ingen ta oss på.

«Linka» mener de møter et temposterkt lag i Podrakva.

? De er flinke til å kjøre etter motstanderne og komme etter i ankomst med Miranda Tatari som fører an. Vi må presse dem ut i yttersektoren vår. I tillegg må vi passe å utnytte rommene i forsvaret deres. De takler mye ute og trykker til, og vi må være konsentrerte så vi kan utnytte rommene deres, analyserer Riegelhuth Koren.

Selv har vingen kommet tilbake på et godt kjent scoringsspor så langt i innledningen av sesongen. Toppscorer i eliteserien og åtte mot Viborg vitner om Linka-klasse av godt gammelt scoringsmerke.

? Jeg tenker ikke så mye på det. Det er gøy å få litt å gjøre og jeg prøver å utnytte de mulighetene jeg får. Men mot Podravka er det seier som er viktigst, om jeg scorer ti eller null mål er ikke så viktig, bedyrer en av Larviks store måljegere gjennom tidene, som håper på godt oppmøte i sesongens første mesterligakamp på hjemmebane.

? Det er gøy for klubben og alle rundt med masse folk og liv, så jeg må jo oppfordre folk til å komme. Det gir også den ekstra støtten i ryggen. Får vi den skal vi sørge for underholdningen, smiler den keivhendte larvikveteranen.

Artikkelen er hentet fra op.no :) 

TV2 Zebra klokken 18.15 i dag - Larvik mot Podravka. 

GRATULERER



Camilla Herrem fyller 25 år i dag, gratulerer så mye :- )) 

 

Landslagsdebuten kom allerede i 2006, men det tok to år før hun fikk tillit av Marit i et mesterskap.  
I EM 2008 fikk hun endelig lov til å prøve seg, og har blitt i troppen siden. Allerede i VM 2009 (året etter at hun debuterte i et mesterskap) ble hun kåret til mesterskapets beste venstre ving. Camilla fikk også være med på å spille EM på hjemmebane, der hun tricket seg inn i Norges hjerter! 

 

Nå blir hun enda mer historisk.

I morgen mot Podravka kan Tonje Larsen feire sin 100. kamp i Champions Leauge. Hun er faktisk den første norske håndballspilleren noen sinne som har så mange kamper. Dette er noe som skal markeres før kampstart i morgen, så det blir morro å få med seg. 

Tonje selv visste ikke noe om markeringen før nå, og sa dette til Dagbladet: Det er egentlig bare et tall for meg. Det var ikke noeg var klar over eller hadde tenkt over. Jeg er heldig som har spilt for et så bra lag, som stort sett  har vært i Champions Leauge hvert eneste år. 




Bakspilleren er både rik på medaljer og opplevelse som toppspiller i tre tiår, og når hun skal trekke fram europeiske minner som har festet seg, går tankene tilbake til debutsesongen i Champions Leauge i 94/95. Da fikk debutantene påminnelse om nivået som kreves for å nå toppen.  

-
Da spilte vi mot Hypo Niederösterreich, som var storlaget i Europa på den tida (vant Champions Leauge åtte ganger mellom 1989 og 2000). Jeg må innrømme at vi skalv litt i knærene, og vi var langt unna deres nivå. Vi hadde mye å lære av dem, særlig profesjonalitet. De vant det året også, og det var stort å få spille mot dem, sier Larsen.  

Nesten 17 år seinere - 14. mai.2011 - kunne hun selv løfte klubbhåndballens gjeveste trofé da hun sammen med lagvenninne beseiret spanske Itxako. 




Vi brøt en stor barriere da vi vant med 12 mål hjemme mot Viborg i Bergslihallen i 2007. Det var stort. Vi var også i tre semifinaler før vi endelig klarte å ta oss til finalen i fjor. Da vi vant Champions Leauge er det største, sier 36-åringen, som også setter stor pris på alle stedene hun har besøkt gjennom håndballen.  

Jeg synes særlig det har vært gøy å oppleve forskjellige bortebaner i Europa, og da spesielt i Skopje. Det er en liten, intim hall med publikum tett på. De ropte, skrek og hoiet inn i øret på deg, og vi skalv litt da også. Vi klarte knapt å kommunisere ute på banen, selv om vi bare var en halvmeter fra hverandre. Vi ble klasket på, kastet nøtter på, og det regnet opprevne papirbiter over benken da kampen startet. Men man blir vant til det. Nå har jeg hatt den erfaringen mange ganger, og det er ikke skremmende lenger. Det var ikke noe slemt, og ikke noe vondt ment. Det skjedde heller ingenting, men det var et helt annet publikum enn hva vi var vant med. De går så opp i det, sier hun og humrer.  

 
Larsen drives videre av suksessen, og føler stadig at hun har noe ugjort på håndballbanen. 


Jeg har stadig vekk lyst til å vinne. Det er kjempestort hver gang, og særlig det å vinne Champions Leauge med Larvik, som var ekstra, ekstra gøy. Det er nye utfordringer hele tida. Hver eneste kamp er en utfordring. Vi vant Champions Leauge i fjor, og har en ny mulighet i år, selv om vi tapte mot Viborg sist. Bare se på Viborg, som vant i 2009. De gikk såvidt videre til hovedrunden sesongen etter, men vant til slutt likevel. Det går opp og ned i håndball, og det eneste man kan gjøre er å trene godt og hardt og ha troen på det man holder på med, minner hun om. 

 



Du har med andre ord ikke tenkt til å gi deg ennå? 


Nei, ikke ennå. Jeg er fortsatt motivert, spiller på et godt lag med godt samhold og har kontrakt med Larvik i to år til. Det er en kontrakt jeg har lyst til å oppfylle.  

Veien til 100 Champions Leauge.kamper har vært langt fra smertefri, men nå som hun har fått orden på kranglete knær, er det ingen grunn til at det ikke skulle bli mange flere. 


Skadene har nok forlenget karrieren min. Jeg har hatt lange perioder ute, og flere år spilte jeg bare forsvar. Jeg slet med ''jumpers knee'', som hemmet meg mye. Men så fikk jeg ordnet på det gjennom en operasjon, og da var det 100 prosent igjen. Nå er det en ny håndballepoke med både forsvar og angrep, og da fikk jeg mulighet til det, fikk jeg skikkelig motivasjon igjen, sier Larsen.

Det er godt nytt for hovedtrener og sportssjef Ole Gustav Gjekstad. For sel om han synes det er kinkig å rangere enkeltspillere, er det vanskelig å komme utenom Larsen når han får spørsmål om betydningen hun har hatt for Larviks hjemlig dominans og framganger i Europa siden klubben tok sitt første seriemesterskap i 1994. 


 Jeg er ikke i tvil om at hun er en av, om ikke den aller viktigste klubbspilleren. Vi er opptatt av å tenke at vi er et lag, men Tonje har vært ekstemt dyktig på alle måter. Hun har alltid vært lojal mot Larvik, med unntak av en liten avstikker til Viborg, men ellers har hun vært her i alle år. Og ikke minst har hun vært god i alle år. Det er veldig vanskelig å måle spillere mot hverandre, men det er vanskelig å finne en med større betydning for Larvik Håndballklubb enn Tonje, sier Gjekstad.

Med andre ord er Larsen en uvurderlig ressursperson for såvel lagvenninner som trenerapperatet:

 

Hun er veldig beskjeden, og noen ganger beskjeden som spiller også. Hun er ikke den som liker å stikke seg fram, men gjør det heldigvis positivt forstand på banen. Innad i gruppa er hun veldig klar og tydlig på hva hun mener. Hun har mye å  bidra med i form av erfaring  fra alt hun har vært med på og håndballforståelsen. Tonje kan mye håndball, og har gode meninger i forhold til hva man børt gjøre og ikke bør gjøre. Hun er ofte involvert i mange avgjørelser, og er en nyttig sparringpartner for oss i trenerappereatet, sier Gjekstad. 



 

Superveteranen i klubben - Lene rundet 100 kamper i Champions Leauge finalen 14.mai 2011, og er den første i Larvik håndballklubb. Hun kom til klubben i 1997!  
Kari Mette må spille åtte kamper til før hun kan jubilere, hun har vært i klubben siden 1998. 
Bilde: Larvik Håndballklubb



Linka spiller da sin 60.kamp i morgen, det er jo noe å feire det også :)) 

Artikkelen er hentet fra Dagbladet.no.  


Vi trenger poeng

Ny runde med Champions League for Larvik HK og Byåsen denne helgen. Lørdag møter Ole Gustav Gjekstad og Larvik Podravka Vegeta i Arena Larvik. Søndag møter Byåsen Buducnost i Podgorcia, Montenegro.

Det blir nye, tøffe kamper for begge lagene, som måtte tåle tap i sine første gruppespillkamper.
 

 Larvik HK

fikk ?så hatten passet? i kampen mot Viborg HK i Danmark (tapte 28-34), og det skal nok Podravka Vegeta få merke når lagene møtes i Arena Larvik lørdag kl 1815. Lørdagens gjester tapte knepent hjemme mot RK Krim Mercator (23-24), og må beseires om Larvik skal henge med i gruppespillet. Sist lagene møttes, var i 08-09-sesongen. Da vant Larvik hjemmekampen med ett mål. . .

Kampen sees så klart best live i hallen, men om du ikke har anledning, sendes den også på TV2 Zebra fra 1800.


Forrige gang ble vi reddet av Rantala - les hvordan litt lengre ned

 

Byåsen
tapte en målfattig åpningskamp mot FC Midtjylland på hjemmebane sist helg (17-19). Nå venter enda tøffere motstand i gruppefavorittene Buducnost i Podgorcia søndag 1930. Buducnost beseiret Thüringer HC 27-23 i sin første kamp. Byåsen vet hva som venter i Podgorcia. La oss håpe de lar seg inspirere av et entusiastisk hjemmepublikum og et motstanderlag som har et klart favorittstempel?

Kampen Buducnost ? Byåsen sendes på TV2 Sport søndag 9. oktober fra 1925.

// Handball.no

Jeg håper virkelig at Byåsen og Larvik får med seg to poeng, og at spesielt Larvik spiller bedre en forrige kamp. Skal selv til Arena Larvik, håper på en jevn og god kamp! Som sagt så vant Larvik med et mål sist lagene møttes, og det skal vi takke Lene Rantala for. Heidi Løke fikk en sjansen 30 sek før slutt som hun bommet på. Larvik måtte tette bakover, men det endte med et straffekast til Podravka. Lene Rantala reddet da vi trengte det som mest. Hadde ikke gjort noe med en gjentagelse av det, haha. 
Byåsen kan få det tlft, veldig tøft. Det var en hard kamp når Larvik møtte dem i fjor. Klarer Byåsen å gjøre det samme? Heier selvfølgelig på Camilla Herrem og co i dette oppgjøret!  

Resultater 05.10.2011

Flint - Levanger 31-29 (14-14):
Flint:
 Thea Bjerkestrand Bøe 9 (1), Ellen Marie Folkvord 7, Randi Sulland 6, Marianne Iversen 4, Renate Saastad Sømme 3 (2), Christina Foss 1 og Henriette Jarneid 1.

Levanger: Sidsel Terkelsen 6 (1), Sara Andersson 6 (1), Ramúne Pekarskyté 5, Silje Katrine Svendsen 3, Ane Eidem 3, Nina Arnfinnsdottir 2, Susann Iren Hall 2, Hege Løken 1 og Silje Mari Berget 1.

Utvisninger: Flint 1, Levanger 4.

Tilskuere: 312. 

Tertnes - Storhamar 28-30 (15-16):
Tertnes:
 Linn Gossé 7 (1), Marie Liljegren 5, Jeanette Haga Holgersen 5, Marthe Reinkind 4 (3), Maren Roll Lied 3, Tonje Løseth 2, Stine Lund Andreassen 1 og Aina Eide 1 (?).

Storhamar: Maja Jakobsen 8 (3), Gina Lorentsen 6, Karoline Fredriksen 5, Kamilla Sundmoen 5 (1), Anja Edin 4, Lise Løke 1 og Linn-Marie Birkeland 1.

Utvisninger: Tertnes 1, Storhamar 2.


Anja fikk med seg to poeng hjem etter seieren mot Tertnes. 

Stabæk - Byåsen 28-31 (14-21):

Stabæk: Karoline Næss 8 (1), Jenny Sneve 6, Stine Bredal Oftedal 4 (1), Thea K. Pettersen 3, Kristin Nørstebø 2, Line Bjørnsen 2, Lisa F. Bernhardsen 1, Linn Therese Mamelund 1 og Marte Lunder 1.

Byåsen: Camilla Herrem 8, Mari Molid 7 (1), Marta Tomac 6, June Andenæs 5, Iva Fialova 3 (1) og Tonje Nøstvold 2.

Utvisninger: Stabæk 1, Byåsen 1.

 
Herrem kunne juble for nok en seier

 

Takk til Kibby på vgd.no for kampfaktaen :) 

Scoret mål nummer 750

Glemte å skrive dette i går, men det var Linn Jørum Sulland som scoret seriemål nummer 750 mot Vipers. Hvis du ikke skjønner hva jeg mener, les her :)  

Her er Linn i aksjon mot Vipers i cupfinalen 2010


Dere trodde en av disse ville score det 750. målet: 

 

Kari Mette 5 stemmer
Linka 4 stemmer
Linn 4 stemmer
Tine K 2 stemmer ( hun scoret mål nummer 760. totalt) 
Katja 1 stemme 
Tonje 1 stemme. 

Larvik har  nå 775 mål mot laget i fra Kristiansand, så de klarer muligens å runde opp til 800 i hjemmekampene. 

 

Thorir gir ikke opp Kikki

Kristine Lunde-Borgersen pådro seg et brudd i pekefingeren og fikk tommelen ut av ledd i en duell med Tine Kristiansen i Vipers Kristiansands kamp mot Larvik onsdag.

Selv innser Lunde-Borgersen at VM trolig ryker, men landslagssjef Thorir Hergeirsson gir ikke opp helt ennå.

Jeg vil avvente litt til flere har fått sett på skaden. De skal se nærmere på det i morgen, sier han til TV 2 Sporten.


Løke har mye å tenke på om dagen!

? Det er så mye håndball i Kristine

Lunde-Borgersen har fått beskjed om at hun må belage seg på fire uker i gips. Vanlig prognose for slike skader er seks uker før en kan begynne å trene håndball igjen.

? Hun får trent godt fysisk denne perioden. Og det er så mye håndball i Kristine at det skal gå bra. Hvis det bare dreier seg om fire uker, så er det fortsatt en måned igjen når hun er tilbake, mener Hergeirsson.

Men også landslagssjefen innser at det skal holde hardt.

? Vi vet jo av erfaring at ofte når man sier to uker, så tar det tre-fire. Og når man sier fire uker, så tar det fem-seks, sier han.

Så lenge vi har sju, så skal vi stille lag
Med Gro Hammerseng ute av VM på grunn av graviditet, ville Lunde-Borgersen fått en veldig sentral rolle i det norske laget.

Nå blir det mye ansvar på Byåsens Ida Alstad på Norges venstreback.

 Vi skal ikke ta noe på forskudd. Men heldigvis er det andre spillere som er på gang, så får de trø til litt ekstra.

 Så lenge vi har sju stykker, så skal vi i hvert fall klare å stille lag. Jeg tror det er mulig å stable opp et bra mannskap. Men det blir færre alternativ, avslutter han. 

Nå kommer det også frem av Kikki heller ikke har mistet håpet helt enda. 





Lunde-Borgersen har ikke gitt opp, men innser at faren for at VM går uten henne er reell.

? Jeg synes det er veldig surt hvis jeg ikke rekker det. Det har vært målet lenge. Men går det ikke, så er det bare å sette seg nye mål, sier hun.

Veteranen har flørtet med å legge opp etter sesongen. Men har minst en ting til hun vil ha med seg.

? Det kommer et OL, sier hun.

Lunde-Borgersen gjorde nylig comeback etter barnefødsel og var raskt tilbake på landslaget. 

VM ryker for...

Kristine ''Kikki'' Lunde-Borgersen... 

Hun pådro seg en brist over pekefingeren, mellom pekefingeren og fikk tommelen ut av ledd etter 8 minutter mot Larvik i dag. 

 


Foto: Kjartan Bjelland 


Jeg har fått beskjed om at jeg har brutt et bein i bunnen av pekefingeren, mellom pekefingeren og tommelen. I tillegg har jeg fått tommelen ut av ledd, sier Kristine Lunde- Borgersen til fvn.no.

 

Hun har akkurat fått gipset hånden og skal til å reise hjem når fvn.no trefferen henne utenfor legevakten sent onsdag kveld.

Jeg har fått beskjed om at jeg skal gå med gips i fire uker, sier hun.

Dermed blir det ikke noe verdensmesterskap på Lunde Borgersen i desember.


Jeg innser at VM ryker. Det er utrolig surt, nå hadde jeg virkelig begynt å glede meg. Men sånne ting (bruddet) passer aldri, sier ''Kikki'' 


Foto: Kjartan Bjelland  


Dette er ingen god nyhet for Thorir Hergeirsson og landslaget, sjansen for VM gull er enda mindre etter min mening. Kikki var veldig god i WC, og hun var viktig nå som både Tonje og Gro var borte. Synes veldig synd på Kristine nå, hun var sikkert klar for å komme tilbake for fullt! Æsj! 

Se sitasjonen på video her: 
http://nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.7821930 

> Hva er sjansen for VM gull nå? 

Nå må vi satse på at Tonje Larsen kommer tilbake, men jeg vet ikke hvor sikkert det er. I tillegg er det usikker om Nora Mørk rekker VM, i følge henne selv: http://www.tv2.no/sport/handball/kneopererte-nora-moerk-frykter-for-vmdeltagelse-3603100.html 

Vipers - Larvik HK

Da var Vipers - Larvik kampen over, og den endte 15-26. Larvik ledet hele 4-15 til pause, så det vil si at det ble uavgjort i andre omgangen. Dette sa Ole Gustav Gjekstad om kampen:

Trener Ole Gustav Gjekstad etterlyste et tøffere Larvik etter helgens tap mot Viborg og fikk svar på tiltale i 1. omgang.
- Vi spiller en meget bra 1. omgang. Vi er tøffe i forsvarsspillet og det er en veldig bra omgang av samtlige, forteller Gjekstad til larvikhk.no.
- 2. omgang er ikke så bra. Da spiller vi ujevnt og slipper vi inn elleve i stedet for fire, det er ikke godkjent. Vi skaper sjanser framover, men bommer på en del klare målsjanser. Forsvarspillet er ikke godt nok og vi slipper inn fem mål mer enn vi burde, og det er jeg ikke fornøyd med, sier Gjekstad.
Han fant allikevel mye å glede seg over i 1. omgang av kampen.
- Tonje står fram som kaptein og tar tak i forsvar og spiller meget godt. Linka gjør også en bra jobb framover, det samme med Linn. Vi skaper mye i løpet av omgangen. I tillegg spiller vi 5-1 det første kvarteret med Sara foran og hun står godt i forsvaret.
 



 

Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble kåret til banens beste spiller, hun ble også toppscorer i kampen. Morro å se at Linka er tilbake :-) 

Utvisninger: Vipers 1, Larvik 2

Disse scoret for Vipers: Maria Louise Hansen 5, Michelle Brandstrup 3, Christina O'Sullivan 2, Christin Høgsaas Daland 2, Louise Pedersen 2, Siri Aaserud 1. 

Spillertroppen til Larvik (mål/skudd):
Tonje Larsen - 0 mål, 0 skudd 
Mie Sofie Sando - 1 mål, 2 skudd
Sara Breistøl - 1 mål, 1 skudd 
Isabel Blanco - 0 mål, 0 skudd 
Tine Rustad Kristiansen - 4 mål, 7 skudd 
Kari Mette Johansen - 3 mål, 5 skudd
Karoline Dyhre Breivang - 1 mål, 2 skudd 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren - 10 mål , 14 skudd (5 straffe mål) 
Katja Nyberg - 0 mål, 0 skudd 
Linn Jørum Sulland - 4 mål, 7 skudd 
Thea Mørk - 0 mål, 2 skudd 
Pernille Wibe - 2 mål ,4 skudd
Amanda Kurtovic -  0 mål, 1 skudd
Lene Rantala 18 redninger, 44 skudd. - 15 gikk i mål, og 11 gikk over/på siden. 

 
Har dessverre en trist nyhet å komme med, skriver det i et eget innlegg! 

Landslagssamling i Oslo/Nederland

Håndballjentene skal ha neste landslagsamling i Oslo og Nederland. Det er planlagt tre kamper, men er ikke helt sikker på hvem de spiller mot.  Det sto i aktivitetsprogrammet at de skal spille kamper mot Nederland og Tunisa, så er litt usikker på den siste motstanderen. Kan hende de skal spille mot et av lagene to ganger. Samlingen varer fra 17 - 23.oktober. 


Disser tatt ut:

Nr Navn Klubb Født Kamper/mål
01 Kari Aalvik Grimsbø Team Esbjerg 04.01.1985 078/000
12 Silje Solberg Stabæk Håndball 16.06.1990 003/000
16 Katrine Lunde Haraldsen Györ Audi ETO 30.03.1980 179/003
02 Mari Molid Byåsen Elite 08.08.1990 025/023
04 Stine Bredal Oftedal Stabæk Håndball 25.09.1991 021/014
05 Ida Alstad                  Byåsen Elite 13.06.1985 049/124
06 Heidi Løke Györ Audi ETO 12.12.1982 071/227
07 Tonje Nøstvold Byåsen Elite 07.05.1985 142/350
08 Karoline Dyhre Breivang Larvik HK 10.05.1980 226/374
09 Kristine Lunde-Borgersen*) Våg Vipers 30.03.1980 149/441
11 Kari Mette Johansen Larvik HK 11.01.1979 174/449
13 Marit Malm Frafjord Viborg HK 25.11.1985 132/285
14 Amanda Kurtovic      Larvik HK 25.07.1991 011/024
17 Linn Jørum Sulland Larvik HK 15.07.1984 091/207
18 Linn Kristin Riegelhuth Koren Larvik HK 01.08.1984 181/692
21 Gøril Snorroeggen Team Esbjerg 15.02.1985 075/176
23 Camilla Herrem Byåsen Elite 08.10.1986 087/231
03 Karoline Næss**) Stabæk Håndball 24.07.1987 007/006

Både Ida Alstad og Stine Bredal Oftedal er med i troppen :) 


Reserver som kan bli kalt inn på kort varsel:
  Pernille Wibe Larvik HK 17.04.1988 007/006
  Charlotte Mordal Issy Paris Hand 17.03.1988 002/002
         
12 Ingrid Ødegård FCMidtjylland 01.03.1983 011/000
  Kamilla Sundmoen Storhamar IF 28.08.1985 000/000



 

Hvem scorer jubileums målet?

Det første målet Larvik scorer mot  Vipers i dag blir det 750.  seriemålet i mot dem.  Hvem tror du det blir? 

Hvem scorer nummer 750 ?
Linka
Kari Mette
Pernille
Linn S.
Mie Sophie
Katja
Lene
Isabel
Sara
Karo
Tine R.K
Amanda
Tonje L
Thea
  
pollcode.com free polls 
Hvis Larvik vinner blir det også den 25. seieren mot Vipers, og jeg satser på at det skjer i dag :) 

Finn en feil!



Finn en feil på dette bildet, hehe. 
Det er ikke jeg som har laget det, men ehfcl.com som har gjort en liten feil! 

Min mening om jentene under WC DEL 2

11. Kari Mette Johansen
Kari Mette Johansen

Mål/skudd - NOR-TYS: 2/3 , NOR-FRA: 4/4  NOR-ROM: 5/5 NOR-SPA: 1/3 NOR-RUS: 2/3
= 14 mål/18 skudd - 77,8 %

Kari Mette is back!! Synes hun gjorde en veldig god turnering. Har god rutine, står godt i forsvar, hadde gode avslutninger og var veldig treffsikker. I tillegg er hun veldig flink til å løpe både fremover og hjem igjen! Hun ble kåret til banens beste av VG mot Romania, da spilte hun en fantastisk omgang. Var litt svak mot Spania i angrep, men er god i forsvar. Synes Norge skulle blitt flinkere til å bruke kantene, de var gode til det i de tre første kampene. Kari Mette var den som scoret tredje mest for Norge! Satser på at hun blir med til VM, og jeg håper hun gjør det like bra der.  

 

13. Marit Malm Frafjord 
Marit Malm Frafjord
Mål/skudd - NOR-TYS: 3/4 , NOR-FRA: 2/4  NOR-ROM: 0/3  NOR-SPA: 2/3 NOR-RUS: 0/0
= 7/14 - 50 % 

Marit ble utnevnt til kaptein før mesterskapet, og denne rollen tok hun bra. Tok ansvar i forsvaret og var også bedre i angrep. Skaffet også en del straffer (det samme gjorde Heidi, glemte å skrive det). Mistet noen baller som hun burde hatt i klypene, men alt i alt leverte hun veldig bra. Hun tar det på en måte litt igjen i midtforsvaret, for der er hun viktig. Ble kåret til den beste strekspilleren i turneringen :) 

Linn Jørum Sulland 
Linn Jørum Sulland

Mål/skudd - NOR-TYS: - , NOR-FRA: -   NOR-ROM: 8/16   NOR-SPA: 2/7 NOR-RUS: 3/12
= 13/35 - 37,1 % 

Er en sikker straffeskyter, og har et godt skudd bak fra banen. Bommer dessverre en del, men er allikevel en av de beste skytterne vi har. Linn er flink til å true med skudd, og det er bra at hun fortsetter å skyte selvom ballen ikke alltid går i mål. Tar noen raske avslutninger til tider som fører til dårlige skudd, hadde ikke helt dagen mot Russland. 

 

18.Linn-Kristin Rigelhuth Koren 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren 
Mål/skudd - NOR-TYS:4/7 , NOR-FRA: 6/15,  NOR-ROM: 3/7 NOR-SPA: 2/7 NOR-RUS: 1/2 
= 16/35 - 45, 7 %

Linka har et fantastisk skudd, men huj har unødvendig mye bom. Hadde et fantastisk skudd bak fra banen i kampen ot Tyskland (?), kommer aldir til å glemme det!  Hun er også veldig flink til å se medspillerne sine og lese spillet. (Snapper en del baller). Linka er ikke den sterkeste i forsvar (ikke den dårligste heller), men vi får stor fart oppover i kontra. Kom på All Star team sammen med Marit M. F :) 

 

21. Gøril Snorroeggen
Gøril Snorroeggen
Mål/skudd - NOR-TYS: 3/7, NOR-FRA: 2/9  NOR-ROM: 1/5 NOR-SPA:1/5 NOR-RUS: 1/11
= 8/37 - 21,6 % 

Fantastisk å ha Gøril tilbake etter tre års fravær. Hun er en bauta i forsvar, og har også et godt skudd. I tillegg har hun gode innspill til strek og ut til kant. Blir dessverre noen raske avslutninger og en del bom. Gøril hadde kun spilt to kamper i juli før denne turneringen, og ingen forventet at hun skulle være i toppform nå. Hun har fortsatt et par måneder til å komme seg helt på topp. Hun viser at hun er på vei i denne turneringen. 

23. Camilla Herrem 
Camilla Herrem
Mål/skudd - NOR-TYS: 1/4 , NOR-FRA: 0/0, NOR-ROM: 1/2, NOR-SPA: 2/4 NOR-RUS: 2/3
=  6/13 - 46,2 %

Camilla var også litt svak i denne turneringen, men kom seg litt på de to siste kampene. Det skal sies at Norge ikke alltid var så flinke til å bruke kantene, men Camilla rotet også bort noen av sjansene hun fikk. Ble også noen uvanlige bom på kontringer. Satser på at hun er tilbake i VM, for vi vet jo hva Camilla kan :)  

 

24. Amanda Kurtovic
Amanda Kurtovic
Mål/skudd - NOR-TYS: 3/9 , NOR-FRA: 3/8, NOR-ROM: 1/2, NOR-SPA: 3/4 NOR-RUS: 0/1 
=  10/24 - 41,6 %

Fikk en del spilletid i denne turneringen, og jeg synes hun gjorde det bra. Amanda kan bli litt varierende, har et godt skudd, men bommer også en del. Synes hun viste et veldig godt spill mot slutten i Frankrike kampen, skaffet oss flere straffer. I tillegg er hun flink til å finne linja!, har et godt samspill med Løke spesielt. 


7. Tonje Nøstvold 
Tonje Nøstvold
Fikk bare en kamp før hun ble sendt hjem, og det var mot Tyskland. Scorer to mål på 6 skudd! Som jeg har sagt på flere så har Tonje også et godt skudd, men det blir noen stygge bom.  2/6 - 33, 3 

15. Tine Rustad Kristiansen
Tine Rustad Kristiansen

Fikk ingen spilletid mot Tyskland, fikk ikke så mye spilletid i de neste kampene heller og sto vel over de to siste kampene pga skade. Hun bidrar med fart i spillet, og er flink i gjennombrudd. Har hatt en god sesong for Larvik hittil, så vi får se da om hun får en VM plass.
2/5 - 40 % 


> Hva synes du om disse? 
 

Superweekend

SUPERWEEKEND

med Larvik Håndballklubb




Er du jente mellom 12-15 år?
Har du lyst til å møte noen av verdens beste håndballspillere - og bli trent av dem?

Når har du muligheten!

 

Meld deg på Superweekend i Larvik 4.-6. november 2011.

 

Ler mer her: Download

 

For påmelding, kontakt:
Larvik Håndballklubb,
v/ Mette Broen
prosjektleder håndballskoler
Mobil: 47 93 88 09
Mail: mette@larvikhk.no

- Larvikhk.no

Dette hører Karo på

Forskere har kommet frem til at musikk kan hjelpe deg til å yte så mye som 10?15 prosent ekstra på trening. Musikken kan nemlig lure hjernen din til å tro at du er mindre sliten. Det kan være nyttig når sommersolen forsvinner bak en sky og du skal i gang med tøffe intervaller.



Musikk til intervalltrening

? Dersom jeg løper langkjøring sammen med noen, er det trivelig å snakke sammen i stedet. Når jeg løper intervaller har jeg blitt avhengig av musikk. Dersom jeg har glemt musikken må jeg dra hjemom for å hente den for at treningen skal bli bra, sier håndballspiller Karoline Dyhre Breivang til TV 2 Sporty.

Larvik- og landslagsstjernen kjører av og til intervalldrag som varer like lenge som en sang.

? Da er det lettere. Dersom jeg er sliten kan en skikkelig «godlåt» gjøre at jeg holder ut!

Her er Dyhre Breivangs spilleliste:

 • Queen ? Don´t Stop Me Now
 • E-type ? Olympia
 • Madonna ? Give it to Me
 • Bob Sinclair ? Rock This Party
 • We No Speak Americano ? Yolanda Be Cool
 • The Time (Dirty Beat) ? Black Eyed Peas
 • Mr. Saxobeat ? Alexandra Stan
 • Fatman Scoop feat Lumidee & Goleo ? I Wanna Dance With Somebody
 • Kent ? Glassäplen
 • Shrek 2 Soundtrack ? I Need a Hero


  >  Har du hørt noen av disse sangene? Er det noen av dine favoritter ?

  Synes ''Dont stop me now'' er veldig bra, passer jo fint når man skal løpe :) 

Artikkelen er funnet på TV2underholdning :) 

Får kanskje ikke forsvart OL gullet

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) blir styrt med jernhånd av egypteren Hassan Moustafa. Den skandaleombruste lederen har flere ganger vært i hardt vær på grunn av sin lederstil.

I fare for å å bli kastet ut av OL i Beijing
Foran OL i Beijing sto håndballen i fare for å bli kastet ut av OL-programmet. Dels på grunn av korrupsjonsmistanker mot Moustafa, og dels på grunn av et skandaløst dårlig antidopingapparat i idretten.

De forbundene vi har påpekt ikke har disse kontrollene på plass, har fått mange muligheter helt siden 2004, så det skulle vært på plass for lenge siden, bekreftet Wada-direktør Rune Andersen til TV 2 Sporten da IHF fortsatt ikke hadde ting på plass i 2008.

Den gangen lovet IHF bot og bedring, og de norske håndballjentene kom hjem fra Kina med gull rundt halsen.



 Nå er imidlertid kaoset større enn noen gang på antidopingsiden.
 
Østerrikske Hans Holdhaus har ledet antidopingprogrammet i IHF siden 1992, men ble i sommer sparket av Moustafa.
Holdhaus ble fjernet før junior-VM. Under junior-VM skal arrangøren ha nektet å utføre dopingtester, som følge av en avtale med noen i IHF-administrasjonen.

Moustafa har flere ganger prøvd å blande seg inn i dopingtesting i håndballen. Blant annet foran en OL-kvalifiseringskamp i 2003, hvor Egypt var involvert.

I 2003 ble det innført nye testrutiner inn mot OL i 2004. President Moustafa ønsket å forhindre dette og kalte de ansatte i den medisinske komiteen for idioter foran en rekke tilhørere. Men kontrollene ble gjennomført til tross for presidentens protester. Det førte til at halvparten av spillerne forsvant fra Egypts lagoppstilling. IOC reagerte sterkt, men reaksjonen fra IHF var å fjerne lederen for den medisinske komiteen Dr. Langevoort og ble erstattet av en kollega fra Afrika, forklarer Holdhaus til handball-world.com.

 




I verste fall kan kaoset rundt antidopingarbeidet nå føre til at de norske håndballjentene ikke får sjansen til å forsvare OL-gullet sitt i London neste sommer.

 Det ville vært en veldig, veldig stygg sak for håndballen, sier EHF-president Tor Lian til TV 2 Sporten. Han påpeker at Det europeiske håndballforbundet har kontaktet IHF for å påpeke sin bekymring.

- TV2sporten.no 

  Skjønte ikke alt her, men skjønner at det kan bli en veldig kjip konsekvens for Håndballjentene! 


Mine mening om jentene under WC DEL 1

NOR = Norge,TYS = Tyskland, FRA = Frankrike, ROM = Romania, SPA= Spania og RUS= Russland. 
Er ikke en håndballekspert, men skal prøve å skrive litt om hver enkelt i løpet av World Cup. Er ikke en håndballekspert, så vurderingene blir litt amatørmessig. 

1. Kari Aalvik Grimsbø 
Kari Aalvik Grimsbø
Redninger/skudd - NOR-TYS: 1/3, NOR-FRA: 8/32, NOR-ROM: 2/7, NOR-SPA  5/20 og NOR-RUS 10/23. 
= 26/85 - 30,6 %  

Er fortsatt en god nummer to, synes hun gjorde en grei turnering. En redningsprosent på 30,58 totalt er helt greit, det er vel Frankrike kampen som trekker ned en del. Hennes beste kamp var mot Russland, reddet 10 stykker og fikk en redningsprosent på  43,5 %. 

16. Katrine Lunde Haraldsen 
Katrine Lunde Haraldsen
Redninger/skudd - NOR-TYS: 10/21, NOR-FRA: 3/13, NOR-ROM: 14/30, NOR-SPA 6/14 og NOR-RUS 8/20 
= 41/ 98 - 41,8 %

Katrine viser igjen at hun er en viktig brikke for Norge. Redder som regel det hun skal redde, bortsett fra mot Frankrike. Synes hun virket litt umotivert i den kampen, men ellers leverte hun varene. Katrine er stabil og blir viktig i VM.  

2. Mari Molid
Mari Kristine Søbstad Molid
Mål/skudd - NOR-TYS: 0/4, NOR-FRA: 1/3 , NOR-ROM: 3/5, NOR-SPA: 0/0 , NOR-RUS: 4/10 
= 8/22 - 36,4
 
Er ikke helt med i angrep til tider, gjør noen enkle tekniske feil. Hun har et fantastisk skudd, og hun viste det flere ganger i turneringen. Er veldig god i forsvar da, så hun tar det igjen litt der. 

4. Stine Bredal Oftedal 
Stine Bredal Oftedal 
Mål/skudd - NOR-TYS: - , NOR-FRA: 1/8, NOR-ROM: 0/0, NOR-SPA: 1/7 , NOR-RUS:  
=  2/15 - 13,3 %

Blir dessverre litt mye feil, og bom. Fikk ikke så mye spilletid, men synes hun brukte den tiden hun fikk dårlig. Stine har er et godt blikk, og er flink til å spille opp andre. Hun er 20 år og har selvfølgelig en del mer å lære.

5. Ida Alstad 
Ida Alstad
Mål/skudd - NOR-TYS: 2/7 , NOR-FRA: 5/10 , NOR-ROM: 4/5 , NOR-SPA: 3/11 , NOR-RUS:3/8
= 17/41 - 41,5 % 

Endte opp som toppscorer med 17 mål i turneringen, allikevel blir det mye bom og feil på denne jenta. Det er vel kanskje sånn når du spiller bak at man må ta litt flere sjanser enn andre, når det gjelder innspill, skudd bak fra banen, osv.?  Synes Ida viser mye bra både i angrep og forsvar, hun har et godt skudd. 

6 Heidi Løke
Heidi Løke
Mål/skudd - NOR-TYS: 0/2 , NOR-FRA:1/2 , NOR-ROM:4/5 , NOR-SPA: 4/7 , NOR-RUS: 4/8  
= 13/24 - 54,2 

Løke overrasket meg litt i denne turneringen, ble uvanlig mye bom. De to første kampene fikk hun ikke til så mye, men kom sterkt tilbake mot Romania. Da synes jeg hun gjorde en god kamp!  Mot Spania spiller hun en god første omgang, treffer på de tre sjansene hun får. Deretter blir det tre strake bom i andre omgangen. I finalen treffer hun på 4, men bommer på like mange. Synes hun har blitt litt bedre i forsvar da! 
Håper og tror at hun kommer sterkere tilbake, og alle vet hva Heidi er god for. Jeg er ihvertfall ikke bekymra for henne frem mot VM!  

8 Karoline Dyhre Breivang
Karoline Dyhre Breivang
Mål/skudd - NOR-TYS: 0/3 , NOR-FRA: 0/3 , NOR-ROM: 1/2 , NOR-SPA: 1/2, NOR-RUS: 1/3
= 3/12 - 25 %

Ingen som forventer at Karo skal bli toppscorer. Hun er en viktig brikke i forsvar, og gjør jobben sin bra i denne turneringen. Blir selvfølgelig lurt noen ganger, men alt i alt er jeg fornøyd. Viktig at hun er med i ankomsten så motstanderne ikke rekker å bytte forsvar/angrep. 

9. Kristine Lunde-Borgersen 
Kristine Lunde-Borgersen
Mål/skudd - NOR-TYS: 5/8, NOR-FRA: - , NOR-ROM: 2/4 , NOR-SPA 3/7, NOR-RUS: 2/7
=  12/26 - 46,1 %

Godt å ha Kikki tilbake, og hun leverte varene. Fantastisk comeback. Kikki har et fantastisk skudd bak fra banen, i tillegg har hun et godt blikk for strek og kant. Hun tar ansvar både fremover og bakover på banen, det er bra å se. Er også noen små bom, men hun viser at hun er på gang. Satser på at hun er i toppform i VM :) 

> Hva synes du om disse spillerne? 

- Del 2 kommer i kveld eller i morgen :) 

Møter Kikki og co.

Den 5.runden i Postligaen er i gang, og det er allerede spilt 2.kamper. 

 

 Fredrikstad - Sola 21-24 (11-9):

 

Fredrikstad: Senka Buljan 6, Tina Bjerke 3, Ida Wernersen 3, Emilie Wernersen 2, Anette Helene Hansen 2, Kamilla Ersek 2, Linn Mangset 1, Katharina Steinsvik Olsen 1 og Kari Brattset 1.

Sola: Marianne K. Andersen 7, Nina Stokland 6, Andrea Næss 2, Vibeke Mæland 2, Heidi Samuelsen 2, Hege Bakken Wahlquist 2 (1), Malin Holta 1, Kristine Gudbrandsen 1 og Therese Nordbø 1.

Utvisninger: Fredrikstad 1, Sola 2.

Tilskuere: 327.

...Sola stilte uten Lene Tønnesen.

Njård - Gjøvik 16-23 (9-11):

Njård: Teodora Tomac 4 (1), Hege Bergsnev 3, Marthe Holmen 3, Ingvild Flovik 2, Tuva Marstein 1, Maiken Kavli 1, Christine Randsborg 1 og Maren Romstad 1.

Gjøvik: Lene Heiberg 7, Lise Moe 4, Jaqueline Anastacio 4 (1), Anette Linaker Olsen 3, Trine Bråthen 2, Sanni Eriksen 2 og Lise Kjelsberg 1.

Utvisninger: Njård 4, Gjøvik ingen.

Takk till Kibby på vgd.no for kampfaktaen :) 

Resten av kampene som spilles på onsdag: 

Flint - Levanger  

Vipers Kristiansand - Larvik
Tertnes - Storhamar Usikker B 
Stabæk - Byåsen
 

For Norge har de stått sammen, nå skal Karo og Kikki kjempe i mot hverandre. 


> Hvem tror du vinner? 
Kampene går ikke på TV eller sumo!  

 

Se Champions Leauge kampene her

Du kan se alle (eller de fleste) Champions Leauge kampene her: 

http://www.ehftv.com/ec/cl/women/search/video

Randers-Gyør 
Viborg-Larvik 
Byåsen - FC Midtjylland
Osv



Nå har jeg prøvd å sortere de fleste innleggene mine i kategorier så det blir lettere å finne de igjen, kjedelig. Er enda ikke ferdig da, men snart! :) 

Har ikke tapt en eneste EM kamp.

Visste du at? 

-
Kari Mette har vunnet 4 EM gull med Norge på rad, og er derfor historisk. Det som er enda bedre er at hun er den eneste spilleren  som ikke har tapt en EM kamp med landslaget. Da Norge tapte  mot Sverige i 2010 var hun syk og dermed ikke med i troppen. 



Gro Hammerseng bestilte 10 nuggets på Mc Donalds etter OL gullet, men fikk 10 pakker i stedet. 


Gro delte nuggetsen med Katja.. haha


Neste landskampen Katja Nyberg spiller blir hennes 100. landskamp for Norge. Siste kampen hun spilte på landslaget var OL finalen i 2008. 



 

Fikk en smell....

Larvik gikk på et uforventa tap (for min del), jeg var faktisk 99,9 % sikker på en seier i dag.
Harald og Bent sa underveis i kampen at det kan være vanskelig å omstille seg. I Postligaen kan Larvik leke seg til en seier på 10-15 mål, sånn er det ikke i Champions Leauge. Før denne kampen har vi spilt mot de fire svake lag (Njård, Gjøvik og Levanger + et 3.divisjons lag i cupen).  I tillegg er vi jo litt svekket uten Gro, Olga og Nora.  Den siste gode kampen vi hadde var i august mot Gyør, da fikk vi skikkelig motstand. Larvik må heve seg mange hakk hvis de skal ha noen sjanse i Champions Leauge. 

Viborg for sterke
// Tove Berget - Larvikhk.no

Alt gikk galt i dag, allerede fra start. Viborg går fort opp i en 3-1 ledelse, og etter 13 minutter leder de hele 9-4. Forsvaret til Larvik var omtrent ikke synlig, det var ingen dueller og i angrep feilet og bommet vi om hverandre. Dette førte til raske kontringer i mot. 
Lene Rantala hadde et par redninger i starten, uten at det hjalp noe særlig. Cecilie Leganger kom inn på banen i en liten periode, men ble fort byttet ut igjen. Ole Gustav sa dette til Tv2 sporten før kampen: Det ser ikke ut som om Cecilie har vært borte et sekund. Det ser ut som om hun allerede har spilt 15 kamper i Mesterligaen. Det ser veldig bra ut, sier Gjekstad. Så ikke akkuratt sånn ut, Cecilie reddet vel 1 - 2 ganger den tiden hun var på banen. Greit at forsvaret ikke hjalp til så mye, men det var flere baller som de begge burde ha reddet i første omgangen.  Til pause står det hele 22-10 til hjemmelaget, Larvik hadde sluppet inn 22 mål på EN omgang.  Isabelle Gullden spilte utrolig bra for Viborg,rett og slett. Hun scoret 10 mål på 11 skudd før pausen, imponerende. 


...

Det var lite å smile for i denne kampen - Foto: Torgrim Skogheim. 

 

Som mot Gyør kom Larvik seg litt tilbake i andre omgangen, men de klarte aldri å ta igjen Viborg. Forsvaret var tettere  det glimtet også litt i angrep. Kan si at jeg fikk tilbake troa litt når vi bare lå 6 mål bak, men i det vi scoret tok det ikke langt tid før Viborg scoret igjen. Larvik halverte ihvertfall pauseresultatet, og tapte ''bare''  34-28. Larvik vant andre omgangen med 12-18, det viser at vi kom oss litt mer i denne omgangen både i angrep og forsvar! 


Synes Linn-Kristin Riegelhuth Koren gjorde en god andre omgang, scoret 8 mål på 10 skudd.. Sju mål kom i andre omgangen, men begge bommene kom i første omgang (tror jeg) . Linn Sulland bommer på den første straffen, og Linka tar over. Det ender med 3 straffemål, og i tillegg setter hun inn fem spillermål. Morro at hun er i scoringshumør! Hun hadde også flere snapper og noen innspill. 

Disse scoret målene for Larvik: 
Linn-Kristin Riegelhuth 8, Linn Sulland 5, Isabel Blanco 3, Tine Stange 3, Pernille Wibe 2, Tonje Larsen 2, Tine Rustad Kristiansen 2,  Karoline D. Breivang 1, Kari Mette Johansen 1 og Amanda Kurotvic 1. 

Straffene: 3/5 for Larvik - Sulland 0 av 1, Kurtovic 0 av 1 og Linka 3 av 3.   
Utvisninger: Sara 2x2 min, Linka 2x2 min og  Karo 1x2 (Er ikke 100 % sikker på den, fulgte ikke helt med. Endrer på det når jeg finner det ut) 
Banens beste (min mening): Isabelle Gullden og Linn-Kristin Riegelhuth Koren!  Enig? 

Neste helg er det ny Champions Leauge kamp mot Podravka, og jeg håper at Larvik hever seg til da. Jeg skal til Arena Larvik neste lørdag, og da får de ihvertfall ikke lov til å tape. Haha!

 

Snakket med Rikke (en leser) under kampen, og hun sa at de må jo ha en dårlig kamp eller to i løpet av sesongen. Det er jo sant, så da satser vi på at vi er ferdig med de dårlige kampene nå! 

 > Hva synes du om kampen? 
> Hvem synes du var banens beste på Viborg og Larvik?  

Disse spiller i dag

 

Larvik stiller med følgende lag:

2. Tonje Larsen
4. Sara Breistøl
5. Isabel Blanco
6. Tine Rustad Kristiansen
7. Kari Mette Johansen
8. Karoline Dyhre Breivang
11. Linn-Kristin Riegelhuth Koren
14. Katja Nyberg
15. Linn Jørum Sulland
16. Lene Rantala
17. Tine Stange
19. Thea Mørk
20. Pernille Wibe
22. Amanda Kurtovic
77. Cecilie Leganger

Viborg har følgende lag:

 

1. Louse Bager Due
2. Rikke Skov
3. Marit Malm Frafjord
4. Grit Jurack
6. Pernille Holst Larsen
8. Mouna Chebba
9. Isabella Gullden
10. Henriette Mikkelsen
14. Cristina Varzaru
16. Christina Pedersen
18. Julie Aagaard Poulsen
22. Johanna Ahlm
23. Anja Althaus
25. Maria Fisker

Anbefaler dere å lese ''Kontra'', som dere finner her. Det er allerede lagt ut to utgaver fra 2011 + at det er noen fra 09/10. Elsker ''Saras spalte'', hun er fantastisk morsom. 

Les Kontra nr 2/2011
Utgave 2 for 2011 er lagt ut :)  

 Har lagd en egen katogori for ''Champions Leauge 2011/2012'', så blir det litt lettere å finne det jeg har skrevet om CL :) 

 

 

1 seier på 11 år

Larviks nye strekspiller, Isabel Blanco, har vært på mange besøk i Viborgs Stadionhal. Ofte med uforretter sak, og ved et par anledninger blitt sendt hjem med stygge sifre.

Men ikke sist gang hun var der. Da fikk hun sin store skalp med FC Midtjylland.

- Jeg har spilt i Danmark i elleve år og vunnet en gang, og det var sist gang jeg var her. Det var utrolig gøy, forteller Blanco.

Det var faktisk en av hennes beste minner fra hele danmarksepoken, og i dag kan hun gjøre det igjen med Larvik.

 

- Det kommer til å bli bra trøkk og de har et veldig engasjert publikum. Det er en vanskelig bortebane uten tvil, men jeg vet jo det er mulig å vinne her for jeg gjorde det jo sist, smiler bergenseren.

Det sureste minnet hennes herfra var faktisk ikke et av tapene. Da hun spilte for Aalborg hadde de Viborg på gaffelen i siste sekund. Med uavgjort på tavlen og straffekast etter at tiden var gått ut skulle seieren innkasseres.

Men Aalborgs normalt sikre straffeskytter bommet og skalpen sto fremdeles.

- Aaahhh, det var så surt. Nesten verre enn å tape på et vis, selv om vi fikk et poeng.

Blanco tror på en veldig åpen kamp mot danskene hvor de nok har et lite fortrinn i form av hjemmebane og den publikumsstøtten.

Hun er uansett klar for å trykke til fra fløyten blåser igang oppgjøret.

- Vi må være med fra start. Vi vet de har høyt tenningsnivå og det har vi også jobbet med i det siste for å få opp.

Akkurat hos den halvt spanske bergensjenta ligger nok mer naturlig i blodet, men for flere av jentene ble de siste treningene brukt aktivt til å tenne på pluggene.

- Men når kampen blåses i gang så kommer det automatisk uansett. Det gjelder vel for alle, spår Blanco.

Foto: Torgrim Skogheim 
Artikkelen er funnet på Østlandsposten.no og bilde er det Torgrim Skogheim som har tatt. Du kan se flere bilder her 

Et lite tips...

For de som ikke har Tv2 Sport og sumo, fikk en kommentar angående det av MB (en leser): 

ehftv har jo timeplan for alle kampene de viser, og den står ikke der :(

Men her: http://www.sportlemon.tv/v-2/10/114/v-311495.html skal det gå ann å se kampen.

Og et tips: http://www.sportlemon.tv/ jeg bruker alltid nettsiden for å se håndballkamper, de sender ganske mange kamper, og antar de kommer til å streame en dansk kanal som sender larvikkampen idag.
 


Både Linn-Kristin og Camilla skal ut i kamp i dag, mot Viborg og FC Midtjylland. 

Larvik - Viborg  klokken 14.25 
Du kan også se Byåsen - FC Midtjylland på Tv2 Zebra klokken 16.10 

Se intervju med Byåsens Tonje Nøstvold her: http://www.tv2.no/sport/handball/noestvold-tror-byaasen-kan-bli-et-mesterlag-3599102.html