oktober 2012

Larvik - Levanger

Larvik får besøk av Levanger og Mari Molid i kveld. Tonje Larsen gjør comeback, mens Linka feirer sin 400. kamp for klubben :) 

 

Er høyaktuell til EM

I dagens VG står det litt om Thorir Hergeirssons tanker rundt EM uttaket som er om kun en uke. 

Anja Edin ble ikke med til Golden League for et par uker siden, men hun kan nå være en kandiat etter at hun har spilt godt i Champions League.  Jeg håper faktisk hun blir med, for jeg synes hun har prestert godt. Mot FTC (for litt over en uke siden) falt hun kanskje litt igjennom, men det gjorde resten av laget også. Tror ingen andre spiller har et så godt blikk inn til linja som det Anja har, samarbeidet mellom henne og Heidi Løke kan bli veldig bra. Hun har fart, har et bra skudd og finter som er veldig bra, i tillegg til at hun har blitt mye bedre i forsvar. Jeg blir absolutt ikke lei meg hvis hun blir med til Serbia i desember :)  ''Edin er høyaktuell for  EM troppen. Hun vil til EM, sier Thorir til VG i dag. 

Sanna Solberg og Ida Bjørndalen er også aktuelle til en EM tropp, ingen av disse var med på Golden League heller.  Det blir jo spennende å se hvem som blir tatt ut om ei uke. Hvis jeg skal tippe på hvem som blir med så sier jeg disse: 

Keepere: 

Katrine Lunde Haraldsen
- Jeg vil ikke si at hun er Norges soleklare 1.valg lengere, men hun har en sikker plass i troppen. 
Kari Aalvik Grimsbø - Spilte et fantastisk OL og kom på All Star Team. Har virkelig gitt Katrine en kamp om plassen. 

Kari Aalvik Grimsbø Katrine Lunde Haraldsen

Kantspillere:
Camilla Herrem - Norges soleklare ener på venstrekanten nå som Kari Mette Johansen har gitt seg. 
Linn Gossè - Veien har vært lang og mange har ment at hun skulle inn tidligere. Da KMJ takket for seg åpnet dørene for denne jenta.Hun spilte bra i Golden League (av det jeg så), og jeg synes hun fortjener er mesterskapsplass. 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren - Var Norges beste utespiller under OL med 79 % i skuddutelling. Er førstevalget på høyrekanten. Har hatt en god sesong for Larvik så langt (- noen få svake kamper!) 
Maja Jakobsen - Synes hun har hatt noen gode kamper i det siste, av det jeg har sett. Hun kan brukes som både kant og back! 

Camilla Herrem  Linn-Kristin Riegelhuth Koren

Bakspillere
Anja Edin - Har sagt det jeg mener om henne. 
Kristine Lunde-Borgersen - Har vært skadet etter Golden League, og har ikke fått bevist så mye. Allikevel er Kikki bankers. 
Linn Jørum Sulland - Tror hun er bankers, selv om hun ikke har imponert den siste tiden. 
Tonje Nøstvold - Kan ikke si at hun har overbevist, men hun er vel bankers i en EM tropp. 
Ida Alstad - Har hatt en god sesong, har scoret 45 mål 6 kamper. Bankers! 
Karoline Dyhre Breivang - Bankers. Har hatt en grei sesong for Larvik, men spiller mest forsvar nå som Gro er tilbake. 
Karoline Næss - Har vært reserve i de siste to mesterskapene, og jeg tror hun kan kapre en plass nå. 

Kristine Lunde-Borgersen Ida Alstad

Strekspillere: 
Marit Malm Frafjord - Slet med motivasjoen og har en skulder som har kranglet litt. Hun er allikevel på vei tilbake og bankers i en EM tropp. 
Heidi Løke - Bankers. Trenger jeg å si mer? 

Marit Malm Frafjord Heidi Løke

Jeg har kun skrevet opp 15. stykker fordi jeg er litt usikker på den siste plassen, det er 16 stykker som skal med til Serbia.  tillegg kan det hende noen av disse går ut til fordel for andre, men det er disse jeg tror blir med til EM.  Det snakkes om at Ida Bjørndalen burde få en plass, da har jeg et lite håp om at Tonje kanskje blir vraket. Har ingenting i mot Tonje altså, men synes ikke hun har overbevist til å fortjene en plass i troppen. Når hun først treffer så gjør hun det bra, men i OL var det svakt. Kom inn å gjorde det bra i finalen, og har flere gode assist til strek. Skuddmessig har det vært svakt etter min mening. Ellers så kan jo Sanna Solberg kapre en plass. Enten så blir hun med som den 3. venstrekanten eller så er det en hard kamp mellom henne og Linn Gosse. Førstenevnte har en fordel med at hun er et par hakk bedre bakover. Stine Bredal Oftedal ble vraket til OL og har hatt en birolle i både EM og VM. Er litt usikker på henne nå som Anja Edin har gjort det så bra. Mari Molid, gjelder egentlig det samme for henne. Tror sjansene er små for at hun blir med til EM. Tror det er lite sannsynlig at Thorir tar med tre keepere, men han burde kanskje gjøre det!? Silje Solberg hadde hatt godt av litt mesterskapserfaring med seniorene. Hvis det er sånn at Marit Malm Frafjord ikke blir klar til EM, så tror jeg plassen går til June Andenæs. Allikevel håper jeg at kanskje Isabel Blanco får den plassen. Kamila Sundmoen gjorde det bra den første Golden League kampen, men måtte ut med skade. Kan kanskje klare å bli skadefri før EM, men det er litt usikkert.  Som dere ser er det mange muligheter her og noen må derfor bli skuffet.... Det blir spennende å se hva som skjer om ei uke :) 

Både Gøril Snorroeggen og Amanda Kurtovic er ute med skade. Det er liten sjanse for at Gøril blir med i troppen! 

> Hva tror du? Vil du ha Anja med til EM? 
> Hvem tror du blir med i en EM tropp? 

Seier i Russland

 

Jeg har ikke fått sett kampen pga jobb (kjipt), så det blir klipp og lim fra handball.no!

I sesongens tredje kamp i Champions League, ble det seier med hele 35-24 for Larvik-jentene over russiske Dinamo Volgograd. Anja Edin (bildet) ble toppscorer med åtte fulltreffere.

Før kampen sto det russiske laget og Larvik likt, begge med to seire og et tap, og så langt kan de se ut som om disse to lagene skal kjempe om en av de to plassene for å komme til hovedrunden i Champions League.

Lagene holdt følge fra avkast, og først etter 18 minutters spill kom den første tomålsledelsen. Den var det Larvik som sikret seg. Den økte med et mål til pause og tavlen viste 17-14. Forsvaret var bra, det ga kantene kontringsmuligheter, noe både Thea Mørk og Kristina Bille satte i mål. Men noe bom var det også i de første 30. minuttene.

Så etter hvilen tok Larvik solid grep om kampen. Gjestene scoret og scoret uten at hjemmelaget klarte å få inn en ball bak Cecilie Leganger før det var gått drøyt 11 minutter av omgangen. Da lå Larvik ni mål foran og kampen var i realiteten avgjort. Meget bra målvakt og glitrende forsvarsspill var foranledningen til at Larvik spilte hjemmelaget ut av hallen. Ved siste fløyteblås viste tavlen 35-24 til de norske jentene som dermed sikret andre plass i gruppen og skjøv russerne ned til en tredje plass.

Neste runde spilles kommende helg og da er det Larvik sin tur å ta i mot Dinamo Volgograd. Kampen spilles lørdag 3. november i Arena Larvik. 

---

Kampfakta
Champions League - gruppe C
Dinamo Volgograd - Larvik 24-35 (14-17)

Larviks målscorere: Anja Edin 8, Isabel Blanco 5, Gro Hammerseng 5, Kristina Bille 5, Linn Jørum Sulland 4, Thea Mørk 4, Sara Breistøl 1, Karoline Dyhre Breivang 1, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 1 og Pernille Wibe 1.

//handball.no 


 

Her er jentenes treningsmusikk:

Gro Hammerseng:

All night - Dreamon

Primadonna - Marina and the Diamonds

If you could see me now - The Script

Girl on fire - Alicia Keys feat. Nicki Minaj

Thea Mørk:

Finally found you - Enrique Iglesias

Good Time - Owl City & Carly Rae Jepsen

Call me maybe - Carly Rae Jepsen

Pernille Wibe:

Don?t you worry child - Swedish House Mafia

She Wolf(feat. Sia) - David Guetta

This Is Love - Will.I.AM

Cover Me - People get movingA-lee

Fade into darkness - Avicii

Something good can work - Two door cinema club

Sunshine - David Guetta - Avicii

Karoline Dyhre Breivang:

Dance Again (J-lo feat Pitbull tribute)The supreme team

Timebomb - Kylie Minogue

No Soul - Souldrop

Euphoria - Loreen

Isabel Blanco:

Alt fra ACDC, Kim Larsen, Jan Eggum, Klassisk, Odd Nordstoga, Katzenjammer, Dan Winter, Charlie Winston, Ben Howard og Elton John

Kristina Bille:

Geronimo - Aura Dione

Just Dance (feat Colby O?Donis) - Lady Gaga

Marry the night - Lady Gaga

We found love - Rihanna

Nora Mørk:

Diamonds - Rihanna

Finally found you - Enrique Iglesias

Villdyr - Madcon

Kristine Breistøl:

Sweet Nothing - Calvin Harris feat Florence Welch

Forever Los t - A-lee

Linn Jørum Sulland:

Valsen - Klovner i kamp

As long as you love me - Justin Bieber

We are young - Fun.

Anja Edin:

Arena - B.o.B.

Hello - Ryan Leslie

Snibel Snabel - Fantorangen

Mie Sophie Sando:

She Wolf(feat. Sia) - David Guetta

One day - Asaf Avidan & the Mojos

Get it started - Pitbull feat. Shakira

Olga Medvedeva:

Can?t stop - Red Hot Chili Peppers

Try - Pink

Where have you been - Rihanna

HUSK KAMP I MORGEN 13.00 på Tv2 sport og sumo(Husk også at du skal stille klokka 1 time tilbake i natt.)  

Ellers er det en liten ''bombe'' i Postligaen. Glassverket (som rykket opp denne sesongen) knuste Storhamar 35-25!!  

Ser på det som en styrke hvis han slipper å bruke Larsen..

Tonje Larsen var egentlig klar mot Storhamar på onsdag, men hun ble sittende på benken under hele kampen. 
''Vi hadde en plan om å bruke henne, men lot være. I andreomgangen der holdt forsvaret godt og da så vi ingen grunn til å sette henne utpå.'' , sa Ole Gustav til op.no

Larsen ble operert i kneet og det er derfor dumt om belastningen blir for stor.  Det er aktuelt å bruke henne mot Dinamo. Men det vil være en styrke for oss hvis hun ikke må innpå. Særlig med tanke på å redusere totalbelastningen sier Ole. Men hvis Larvik sliter så kommer hun nok innpå :) 
Kampen mot Dinamo sendes på TV2 sport og TV2 sumo, sende start er 12.55 på søndag. 

 

Disse møter hverandre:

NM semifinalene ble trukket tidligere i dag og disse møtes i semifinalen: 

Larvik - Byåsen 
Flint - Stabæk 

Drammen -Elverum
Fyllingen Bergen - Haslum 

De i fet skrift var alle i finalen i fjor og jeg håper det blir sånn i år også. Har aldri hatt det så gøy på en håndballkamp som NM finalen i fjor. Vi havnet midt i mellom alle Drammens folka og vi heiet jo på Haslum. Det var derfor veldig morsomt å skrike Haslum og Erlend Mamelund (de likte absolutt ikke han) så høyt vi kunne og hoppe opp hver gang de scoret. 

Kvinnene kampene spilles 14.november og herrekampene spilles 7.november.


HEIA LARVIK!!! 

Disse er også videre i NM

Sammen med Larvik er disse videre i NM:

Stabæk
stakk av med seieren mot Vipers, 28-20. Landslagsspiller Stine Bredal Oftedal ble toppscorer med 5 mål sammen med venstrekanten Sanna Solberg.  Byåsen tok en knapp seier borte mot Tertnes, 24-23. Raja Toumi ble toppscorer for vinnerlaget med 6 mål, mens Marie Liljegren scoret flest for Tertnes (5).  Flint tok en enkel 25-14 seier over 1.divisjonslaget Halden. 

På herresiden var det Haslum som gikk videre etter en 30-27 seier over ØIF Arendal. Fyllingen Bergen vant 32-23 over Nøtterøy. Drammen gikk videre etter 2x30, 4 ekstra omganger og straffekonkurranse. 

Trekningen av semifinalene skjer i morgen klokken 12:00, jeg kommer tilbake med mer :)  


Både Gro og Stine kunne juble for seier!!  

Videre til semifinalen!

Larvik spilte kvartfinale i NM i dag, mot Storhamar. Det ble en 26-23 seier og Larvik er klare for semifinale, og det liker vi!! Jeg fikk ikke sett kampen så kopierer det Larvik skrev på sin side: 

Larvik gjorde jobben mot Storhamar i kveldens kvartfinale foran en fullsatt Terningen Arena på Elverum. Hjemmelaget beit seg fast i kampen og slapp aldri helt taket, men til slutt var det Larvik som kunne kvittere ut semifinalebilletten.

Larvik startet kampen perfekt noe og etter drøyt 7 minutter stod det 5-0 til Larvik. Hjemmelaget så noe desorientert ut i starten, men etter en tidlig time out fikk vertene litt mer styr på spillet sitt.

Det medførte at kampen ble langt mer jevnspilt, og Larvik slet i perioder med bakspillerne Betina Riegelhuth og Maja Jacobsen, samt linjespiller Lise Løke. Storhamar var ved noen anledninger kun et par mål bak Larvik, uten at det føltes direkte truende for bortelaget.

Larviks hovedtrener Ole Gustav Gjekstad oppsummerte kampen slik.
- Det krevdes mye kjemping for å komme til semifinalen og vi har en del å gå på rent spillemessig. Det ble fightet godt og etter hvert synes jeg at vi fikk en brukbar defensiv trygghet.

-Jeg var litt frustrert over at vi i denne kampen spilte etter en litt annen regelbok enn den vi vanligvis bruker. Det medfører at spillerne blir litt usikre på hva de kan forholde seg til, avslutter Ole Gustav.

Neste oppgave for Larvik er bortekampen mot Dinamo Volgograd på søndag.  

KAMPFAKTA HER


Tonje Larsen var også tilbake i dag, hvor mye hun spilte vet jeg ikke!! 

Tap med fire mål

Beklager for at jeg ikke oppdaterte i går, men hadde litt andre ting å gjøre. Dagen i dag har gått i ett, men her kommer litt om kampen i går. Det første er fra handball.no også skriver jeg mine kommenterar nederst.

Ole Gustav Gjekstad  og Larvik HK fikk ikke den ønskede starten på bortebane i sesongens Champions League. Laget tapte kampen mot ungarske FTC Rail Cargo Hungaria 24-28 søndag.

Larvik-jentene kom bakpå fra start, lå under 7-12 etter 20 minutter, 9-15 etter 25 minutter og 12-16 til pause. - FTC  hadde solid forsvars- og målvaktsspill, mens Larvik slet unormalt mye i forsvar. 

Etter hvilen var det bedre forsvarsspill hos Larvik, men ikke lenge nok. Da laget var i ferd med å hente inn hjemmelaget, og var oppe på 19-20, klarte FTC på nytt å rive seg løs og dra i fra. Til slutt ble sifrene 24-28. 

Ungarerne viste seg altså som et tøft lag, og Larvik spilte bare glimtvis som vi vet laget kan. Slikt blir det ikke poeng av i Champions League. 
Nå leder FTC Rail Cargo Hungaria denne gruppa med full pott, 4 poeng. Larvik HK har 2 poeng, det samme som neste motstander Dinamo Volgograd har, etter at de denne helgen vant 34-28 mot IK Sävehof, som dermed fortsatt er uten poeng.

Anja Edin viste nok en gang at hun er en verdifull tilvekst i Larvik-laget. Hun ble også toppscorer med i alt 7 mål. Nærmest henne kom Linn-Kristin Riegelhuth Koren med 6 mål, Gro Hammerseng med 4, Isabel Blanco med 3 mål og Thea Mørk med 3 mål. Pernille Wibe og Sara Breistøl scoret ett mål hver. 

Min kommentar om kampen: Jeg synes ingen utmerket seg kjempe masse i går, men Linka hadde en god første omgang. Dessverre fortsatte ikke trenden i andre. Anja Edin startet veldig dårlig, hadde en litt bedre periode før pausen. Så ble hun litt avgjørende i andre omgangen, men det ble også flere feil og bom fra henne som ødela litt mot slutten. Allikevel var som hun kanskje en av de bedre i andre omgang. Thea Mørk gjorde en god kamp i går og satte sine sjanser. 

En ting jeg ikke skjønner er at Cecilie Leganger blir stående på banen i 50/55 minutter og Lene Rantala blir sittende på benken. Ja hun hadde noen gode redinger og var ikke så verst... men det keeperbyttet burde kommet mye før. Leganger trenger kamptrening, men det må man sørge for at hun får i andre kamper enn i Mesterligaen. Da får man komme på treninger og være med på Postliga kampene da, du kan ikke gamble på det i Champions League. Lene Rantala kommer inn mot slutten og har et par viktige redninger, spesielt en helt på slutten. Sterkt gjort etter å ha sittet på benken i nesten to kamper på rad. Jeg synes Lene har vært god i sesongstarten (tiltross for litt svakere motstand). 

Den spilleren som ikke hadde dagen i går var Linn Sulland. Det skal sies at hun har noen gode utspill til kant og innspill til linje + en skaffet straffe. Ellers var det en grusom kamp fra hennes side, og det er ikke meninga å være slem. Skjønner virkelig ikke hvorfor Kristina Bille blir sittende på benken en hel kamp! Hun kunne blitt satt på kanten også kunne Linka stå på backplassen, det funket ganske greit på landslaget... 

Jeg synes at Ole Gustav burde ha brukt de som blir sittende lenge på benken. Blant annet Kristina, Tine K og Lene!! 
 

Bortekamp i Champions League

Larvik møter FTC i Ungarn i dag, kampen går på TV2 sport og sumo fra 18:00. 

LHK har litt å gå på i forsvar fra forrige Champions League kamp, men jeg synes de var mye bedre mot Byåsen. Vi får håpe de klarer å få orden bakover så vi kan få litt kontringer og ankomst. Det er det Larvik er best på :) Så blir det spennende å se hvem som blir stående i mål. Synes Lene Rantala var best mot det svenske laget sist helg,  mens det Cecilie Leganger var veldig god mot Byåsen. Nå fikk ikke Rantala prøve seg en gang, men det var vel fordi Leganger trengte match trening. Tror kanskje Cecilie får starte, men jeg håper at Lene får komme innpå i løpet av kampen også! (Så lenge hun leverer, vel og merke).

... 

Elektrosjokk håndball/ Eletroshock handball


For dere som ikke fikk sett elektrosjokk håndballen i går kan se den over her :) Herregud så gøy det var. Synes nesten litt synd på Linka, hun fikk gjennomgå skikkelig. 

I KVELD..........

I dag MÅ dere se på Golden Goal for da får dere se at gutta ga Larvikjentene elektrosjokk. Programmet starter ikke før 23.20, men du kan få en liten smakebit HER
Dette blir bra :D


 
Linka fikk gjennomgå en del!  

Vinneren er.........

Da har jeg trukket vinner av konkurransen og det var en del med riktige svar. Det var litt problemer med linken, og det fikk jeg dessverre ikke beskjed om før i stad. Det så ut som om den funka siden det var mange som hadde svart riktig. Beklager ulempen. 

Den heldige vinneren av håndballdrakta ble.... ÅSNE SOLBERG :) Gratulerer så mye, du får en mail av meg. 

Ellers vil jeg takke alle som meldte seg på, veldig morro at så mange deltok. Skal prøve å få til flere konkurranser etterhvert.  


Du får drakt nummer 7 (uten navn) med autografene til flere spillere! 


De riktige svarene var: 

1. Bilde var av Ida Alstad og Gøril Snorroeggen 
2. Katja Nyberg har 99 landskamper
3. Marot Breivik våknet til 283 sms :) 
 

Siste sjanse!

Ca 17:00 trekker jeg vinneren av landslagsdrakta, så det er siste sjanse til å bli med nå. Du kan melde deg på HER :)  

Bilder fra Byåsen - Larvik.

Jeg var ikke på kampen i går, siden Trondheim er litt langt unna. Heldigvis var www.barehandball.blogg.no, så jeg har fått låne noen av bildene der i fra. Veldig snilt :D 

 

Anja ble kåret til Larviks beste

 
Marta Tomac :D  


 
Camilla ble Byåsens beste! 

Byåsen - Larvik RESULTAT!

Det ble en hard match i går, og Byåsen hang med en god stund. I litt over 40 minutter eller noe sånt, men da takket Larvik for seg og kjørte i fra. Byåsen kollapset helt og scoret kun 3 mål de siste 20 minuttene, det sier vel sitt. 

Larvik spilte kanskje ikke sin beste kamp for det ble en del slurv, feil og bom i perioder, men det var mye bra også. Byåsen startet best og ledet med to mål før Larvik fikk summet seg, da var det jevnt helt til 5-5. Så våknet  Anja Edin opp som spilte veldig godt i angrep de første 15 minuttene. Hun smalt vel ballen i mål 6 ganger og sørget for at Larvik ledet med fire mål. Da våknet Byåsen og Camilla Herrem opp, hun kuttet ned forspranget med sine fem mål. Det sto 10-11 favør Larvik når det var ca 7 minutter igjen av omgangen, men Larvik økte det til 13-10 før pause. Tre av de fire siste målene for Larvik kom fra Sara Breistøl som var sikker fra sin kant. 

Keeperduellen var veldig spennende, og det var Cecilie som ledet til pause med 10 redninger. Terese hadde 7.

Etter hvilen åpnet Marta Tomac målshowet, men det var Linka, Gro og Linn som fortsatte det med et mål hver. Byåsen hentet seg inn til 16-14 ved Inga og Ida, de lå etter noen minutter bare etter med et mål. I stedet for å utligne til 18-18 gjorde Byåsen en feil og Larvik fikk fordelen. Der i fra og ut var det bare et lag på banen. Karoline Dyhre Breivang bidro veldig godt med 6 mål i andre omgang, sammen med Gro Hammerseng var hun også en bauta bakover. Det morsomme er at Karo hadde scoret 6 mål på fire kamper, og i går scoret hun like mye i en kamp. Best når det gjelder!!  Anja Edin fikk ikke spille så mye fremover, men sto godt bakover. Thea Mørk fikk sjansen og scoret tre fine mål. I tilegg var Cecilie Leganger tilbake i bedre form og hun reddet 17 mål (slapp inn 20). 

For Byåsen var Terese Pedersen en av de som holdt Byåsen inne i kampen. Camilla Herrem spilte som sagt en bra første omgang, men fikk lite å jobbe med etter hvilen. I tillegg bommet hun også noen sjanser. Marta Tomac kom også inn i 2.omgang og hadde et par herlige skudd. 

De det ikke fungerte så veldig godt for i går var høyresiden på landslaget - > Linn, Linka og Tonje. Linn og Linka fikk 3 mål hver, men hadde samtidig mange bom. Linn hadde mye bom, bl.a på en straffe. Linka fikk sjansen på 7 meter og scoret to mål der. Tonje startet bra med to flotte mål, men det ble mye bom og slurv fra hennes side etterhvert også. Synes kanskje Kristina Bille skulle fått sjansen på kanten i går, Larvik hadde ingenting å tape på det. 

Målscorer fra kampen finner du her: http://www.handball.no/kamp.asp?KampId=898581

Nå er det kampen mot FTC som gjelder for Larvik og de har vel dratt til Ungarn allerede. Kampen går på søndag og jeg kommer med mere info :)

 

Byåsen - Larvik

Nok en gang har Byåsens spillere godt ut å sagt at de har troa på at de skal slå Larvik. Kan de klare det denne gangen?

Det er ikke første gang de sier at de skal slå dem. De var nærme i sluttspillet i fjorårets sesongen, da ledet Byåsen hele kampen igjennom men Larvik scoret vinnermålet 3 sekunder før slutt. Kanskje det bare er meningen at Larvik skal vinne alle kampene i Postligaen? Vi får vente å se! 

Du kan se kampen på TV2 sport og sumo fra klokken 19.00 i kveld. (Sorry for sent innlegg)  
 
 

TREKKER SNART EN VINNER AV LANDSLAGSDRAKT

Jeg fant ut at det var litt mye å forvente å få 1500 likes, så da har jeg satt det ned til 800 i stedet. Nå mangler jeg bare 71 likes så blir vinner av landslagsdrakta trukket. 

Det du må gjøre er å  dele FACEBOOK SIDEN og svare på spørsmålene HER.  Har du ikke facebook så går det fint :) 
 
Eller så har jeg lagt ut flere bilder på facebook siden nå fra lørdagens kamp, for dere som ikke har facebook så legger jeg ut noen flere her:  

Det mangler litt bakover

Larvik vant ikke uventet  over IK Sävehof i går, og det var egentlig tvil under hele kampen. Jentene gikk fort opp i en 3-0 ledelse og det svenske laget måtte ta timeout etter 3 minutter. Ikke at det hjalp så mye, for hjemmelaget økte ledelsen til 7-1. Frem mot pause var ledelsen klar og til pause sto det hele 21-13.  
Jeg synes Larvik spilte god angrepshåndball, leste på twitter at de hadde kun bommet kun 10 ganger før pause. Lene Rantela sto godt bakover i hele omgangen og jeg ble imponert når hun dro til med en dobbeltredning. Tenk at dama faktisk er 44 år og klarer det, synes det er helt fantastisk. 

Andre omgangen var fortsatt god fremover, selv om det ble bom på noen klare sjanser. Bakover var det så som så, de slapp inn 18 mål i løpet av den omgangen, og det er litt for mye. De har litt å jobbe med bakover. Ellers fikk Cecilie Leganger spille litt i 2.omgangen, og hun spilte helt ok. Larvik scorer i likhet med det svenske laget 18 mål og vinner kampen greit 39-31. 

De spillerne som burde bli trukket frem etter gårsdagens kamp er:  Isabel Blanco som var god framover og bakover, hun skaffet også flere straffer. Linn Sulland var sikker fra 7 meter merke (ellers synes jeg ikke hun var så god i etablert angrep), mens Linka var en scoringsmaskin som vanlig. Hun fikk æren av å sette inn Larviks 5000 mål i Europacupen (det 18.målet i gårsdagens kamp). Lene Rantala ble fortjent kåret tl banens beste etter en god match, hun reddet 18 mål og fikk 37 mål i mot seg. Gro Hammerseng og Anja Edin spiller godt sammen, begge bidro både fremover og tidevis bakover. Ellers spilte de andre godt også, men disse var de som utmerket seg mest etter min mening. Må også nevne at Tine K gjorde comeback og hun gjorde sakene sine bra, scoret 2 mål!! 

Jeg har ikke fått redigert alle bildene enda, men her kommer noen smakebiter: 

 

Husk kampen i dag :)

Klokken 17:45 braker det løs i Arena Larvik og Champions League er i gang. Du kan se kampen mellom Larvik og Safehof (?) på TV2 Zebra eller sumo. Du får liveoppdateringer på op.no :) 

Jeg skal nedover til Larvik, og det gleder jeg meg masse til. Blir sikkert en del bilder fra kampen, så det blir bra! VI BLOGGES :) MINNER OM KONKURRANSE HER - En signert landslagsdrakt kan bli DIN!! 

 

5000 mål :)Larvik HK nærmer seg en ny milepæl i europacupsammenheng. Før kampen mot Sävehof på lørdag har Larvik scoret 4982 mål i europeiske turneringer.

Debuterte i 1994

Larvik debuterte i europeisk sammenheng 7. oktober 1994. Første forsøk i Europa handlet om kvalifisering til Champions League og to hjemmekamper mot Hapoel Le Rishon fra Israel. Larvik vant begge kampene med store sifre 34-7 og 39-9.
Senere kvalifiserte man seg for første gang til Champions League med to seire mot Kulturspor Ankara fra Tyrkia. Turen til Tyrkia var Larviks første ut av landet i denne sammenhengen.

?Personlig rekord? i Cupvinnercupen

Flest mål i en e-cupkamp laget Larvik i 2. runde i Cupvinnercupen høsten 2004. Bulgarske Etar Veliko kom til Norge for å spille to kamper.
Rekorden kom i det andre oppgjøret som ble spilt på Kongsberg, hvor Larvik scoret 50 mål mot Velikos 13. Den første kampen i Bergslihallen endte 47-11 , det er Larviks nest beste målscore ute i Europa.

Rustad Kristiansen med klubbrekord

Man skulle kanskje tro at det er klubbens tidligere scoringsmaskin Heidi Løke som har rekorden for antall scorede mål i en europacupkamp. Det er det ikke, den 9. februar 2008 scoret Tine Rustad Kristiansen (bildet) 21 mål med bosniske Katarina Mostar i 1/8-deslfinalen i Cupvinnercupen. Det kan tillegges at bosnierne kun scoret 14?

Flesteparten i Champions League

Av de snart 5000 målene Larvik har produsert har de fleste kommet i Champions League sammenheng. Så langt har 3358 kommet i denne turneringen. Det gir et snitt på 27 pr. kamp.

Det kan nevnes at det i samme periode har gått 3035 baller inn i eget nett- det gir et snitt på 24,5.

Totalt har Larvik spilt 180 kamper i de forskjellige europeiske cupene med et målsnitt på 27,7.

Kan ta seier nummer 75

Larvik har spilt 124 kamper i Champions League før oppstarten mot Sävehof på lørdag. Så langt har det endt med 74 gevinster, 6 uavgjorte og 44 tap.
Det kan bli jubileum med seier på lørdag og scorer Larvik 18 mål eller mer passerer man 5000 totalt.


Larvik-Sävehof, Champions League, lørdag 13. oktober klokken 1745 i Arena Larvik.

// hentet fra larvikhk.no :)  

Vinn landslagsdrakt/ Win a national team shirt

Jadda folkens, endelig kommer den konkurranse jeg har snakket om. 
Jeg har vært så heldig å vinne to landslagsdrakter med autografer på, og jeg har ikke behov for begge. Derfor vil jeg være snill og gi bort en til dere lesere. (In english: I have two national team shirts (from Norway), and I want to give away one of them to someone who read this blog.) 

Så det du må gjøre er/ / So you have to do this: 

1. Like dette innlegget og dele facebooksiden min på facebook // Like this post and share the facebooksite on Facebook
(Hvis du har facebook/If you have facebook) 
Jeg trekker en vinner når jeg har nådd 1500 fans på facebooksiden, eller vi må se ann. I will draw a winner when I've reached 1500 fans on my facebookside. 

2. Hvem er dette? // Who is this? 
3.  Hvor mange kamper har Katja Nyberg for landslaget?// How many matches have Katja playd for the nationalteam? 
(Hints: HER

4. Hvor mange SMS hadde Marit Breivik etter OL finalen i 2008? // How many SMS  had Marit on her phone after the olympic finalen i 2008? 
(Hints:  HER)


Lykke til. Jeg tar forresten bort svarene dere kommer med så det bare er jeg som ser dem :) 

Konkurransen er avsluttet 

Larvik - Tertnes, en seier og et tap.

Det ble både en seier og et tap i Arena Larvik i går, da Tertnes og Larvik møttes to ganger. Første gangen var det vanlig seriemøte mellom lagene og Larvik vant uten å imponere. Det ble lite tempo i spillet og Larvik misbrukte flere gode sjanser. Bergenser laget hang derfor med i en god stund ut i første omgang, men hjemmelaget ledet med fire mål til pause. De ledet med mellom 7-8 mål i andre omgang og vant tilslutt 29-21.  Det er en del som skal forbedres til lørdagen, men jeg regner med at det er tente og klare jenter som møter opp i Arena Larvik da. 

Du kan se bilder fra kampen HER 

Ellers var Golde Goal på besøk i Arena Larvik i går og det ble en smertefullopplevelse for de fleste. Jentene fikk på seg støtbånd og gutta kunne påføre dem støt når de ville. Det sies at bilder sier mer enn 1000 ord og det er sant i dette tilfelle. HER kan du se bildene fra den kampen og det ser ut som om Linka har fått gjennomgå. Larvik tapte kampen, men det sier seg kanskje selv. Du kan se innslaget på GOLDEN GOAL FREDAG 19.OKTOBER!! Altså neste fredag. 

...
HAHAHAHAA, JEG MÅ LE. FOR ET UTTRYK!!

Foto: Mats Grimsæth :)  

Konkurranse i kveld...

I kveld skal jeg få fikset konkurransen jeg har snakket om, har fått planlagt litt :) GLED DERE!! 

Skal også få skrevet litt fakta fra gårsdagens kamp i løpet av dagen!  

Skulderskader - må muligens stå over EM/ avslutte karrieren.

I dag har det kommet to kjipe beskjeder på håndballfronten. 

Skulderskaden til Amanda Kurtovic er kanskje så alvorlig at hun må avslutte karrieren i en alder av 21 år. Det er virkelig ikke bra, og nå må vi bare krysse fingrene for at hun slipper det. Les mer HER 

Mens landslagskaptein Marit Malm Frafjord  muligens må stå over EM etter en skulderskade hun har fått nå nylig. Hun er ihvertfall ute i 4-6 uker, men vet allikevel ikke om hun rekker mesterskapet i Serbia. Hun sier til dagbladet at hun er bekymret, men skal gjøre alt hun kan for å bli frisk på fire uke. Hun er nå motivert for landslagsspill igjen!! Les mer HER 


Om 20 minutter kan du se Larvik-Tertnes på TV2sumo, de får også besøk av Golde Goal i dag. Etter den ordinære kampen skal de spille en ny kamp med støtarmebånd (?), det blir spennende/vondt. Gleder meg til å se det på TV2 skjermen, kommer med nærmere beskjed om når det sendes :)

 

All star team GOLDEN LEAUGE!

Jeg får dessverre ikke kommet med mine meninger om kampene, beklager. Har ikke rukket å sett de to siste kampene og har egentlig ingen planer om å gjøre det heller. Vet jeg har vært litt sløv i det siste, men det har vært så mye med skole/jobb, og det er det som er første prioritet. I løpet av uka skal jeg få prøvd å fikse en spenende konkurranse med en premie som jeg tror dere vil sette pris på :) Bare vent å se! 

Her er All Star team fra helgen:

Målvogter: Cecilie Greve, Danmark

Højre fløj: Linn-Kristin Riegelhuth, Norge

Højre back: Camille Ayglon, Frankrig

Stregspiller: Heidi Løke, Norge

Playmaker: Kristina ?Mulle? Kristiansen, Danmark

Venstre back: Liudmila Postnova, Rusland

Venstre fløj: Ann Grete Nørgaard, Danmark

Bedste spiller: Kristina ?Mulle? Kristiansen, Danmark 

Leste på vgd.no at de synes det var fortjent at Linka ble beste høyrekant, så det er bra. Hun spilte en god omgang mot Russland ihvertfall + at hun også spilte bra mot Danmark hørte jeg. I går hadde hun visst spilt helt OK :) Regner med at Løke fortjente plassen også!! :) 


Linka og Heidi koser seg med gullmedaljen under EM 08, nå blir det kanskje et nytt gull i Serbia? :) 

 

Det siste om skadene!

Kamilla Sundmoen var på MR undersøkelse i dag, men vet ikke noe før i morgen (fakta: Kamillas twitter).  Til h-a.no sier både treneren Arne Senstad og Kamilla Sundmoen selv at de ikke er så optimistiske. ''Jeg blir nok ute en stund. Jeg har vondt i hele kneet, og har brukt smertestillende for å få sove.'' 

Treneren sier at han tviler på at Kamilla er tilbake før jul, og dermed mister hun flere kamper + cup. ''Det er ingen tvil om at det blir tungt uten Sundmoen. Kamilla og Lise Løke er veldig viktige for oss. Kamilla driver jo det meste. Det er slikt som skjer, dette betyr at v i må inn med noen andre. Det er en del av spillet.'' 

Les mer HER


Kamilla imponerte både treneren og Thorir Hergeirsson før hun kolliderte med Linn Gosse og fikk en vridning i kneet. 


Kristine Lunde-Borgersen regner med å være tilbake i løpet av to til fire uker, heldigvis.  Hun var uheldig å tråkket over mot Russland på fredag! 

Nå handler det om å prøve å bevege foten litt, holde beinet høyt og ha kompresjon på det. Jeg skal bruke den litt forsiktig, og prøve å komme meg på en sykkel så fort som mulig. Jeg kan trene overkroppen uten problemer. Dessuten er overtråkk såpass greit at det til slutt bare er å tape opp og heller tåle at det er litt vondt. 

Hun skal ta MR bilder på tirsdag, bare for å se om alt er greit. Hun skal fremover prøve å ''lure'' kroppen til å bli fortere frisk. 

Jeg må unngå å gjøre ting som er vondt slik at kroppen ikke får den type stimuli. Så jo færre ting jeg gjør som er vondt, jo raskere går det å bli frisk. For da ''vet'' ikke kroppen at den har vondt. Den tror den er friskere enn den er. 

Dette er ikke første gang Kikki er skadet før et mesterskap. Hun slet med skulderen i tre år før OL i Beijing, før VM hadde hun gått igjennom en fødsel og fikk et fingerbrudd. Før OL i år slet hun med skulderen. 

Les mer her: http://sport.h-a.no/sport/handball/article253085.ece 
 

GRATULERER MED DAGEN :)

Camilla Herrem fyller 26 år i dag, gratulerer med dagen! 

Hun var ikke med på helgens samling, men jeg regner med at hun er tilbake når oppkjøringa til EM starter for fullt. Jeg er nesten 100 % sikker på at hun blir en del av troppen, noe annet ville blitt en bombe. Hun er helt klart 1.valget på venstrekant pr dags dato :) 


Sola jenta var med på å vinne sitt første OL gull i sommer, fra før har hun EM og VM gull :)  

Nok et tap

Av de fire lagene som deltok under helgens Golden League i Århus var det kun Frankrike som kom med en tropp som lignet den fra OL i London. Derfor var det ikke akkurat noen stor overraskelse at et svekket Norge gikk på tap 27-22 i ettermiddag.

God første omgang ? svak avslutning

Norge spilte en meget god første omgang og ledet fortjent 14-11 til pause. Laget fungerte godt bakover og kontringsspillet var solid.
Andre omgang holdt ikke det samme nivået for Norges del, selv om man holdt Frankrike bak seg et godt stykke ut i omgangen.
Som i går mot Danmark ble avslutningsminuttene av kampen skjebnesvangre, fra 20-20 var det Frankrike som styrte showet med 7 scoringer mot Norges 2.

Pytlicks babies til topps

Danmark kom til turneringen med minst like mange ferskinger som Norge og Russland. Danskene stilte sågar med en spiller fra 1. divisjon i troppen.
Med fasit i hånd kan vi konkludere med at Danmarks nye utgave kom best ut av turneringen med tre strake seire. I dag ble Russland slått 35-29.
Det kom nok som en overraskelse for mange, med tanke på at deres landslag har slitt en del det siste året, selv med profilene på laget.

Godt utbytte

Selv om Norge ikke fikk med seg mer enn en uavgjort mot Russland denne helgen, tror vi at norsk landslagshåndball hadde meget godt av denne turneringen.
Norge har mange spennende spillere bak det etablerte, og de trenger denne typen matching for å få en pekepinn på hvor lista ligger.
I perioder har mange av nykommerne tatt gode initiativ og hvert gode når Norge har vært gode, men i avslutningsminuttene i de to siste kampene hvor det har buttet litt i mot har ingen hvert i stand til å snu trenden. Hverken nye eller etablerte.

Trenger flere internasjonale kamper

Larviks Tor Odvar Moen er klar på at norske spillere i langt større grad må matches internasjonalt enn hva som har vært tilfelle til nå.

-Turneringen forteller at mange av spillerne trenger flere kamper av internasjonal karakter. Her vil deltagelse i europacup kunne være til stor hjelp. Kamper som betyr noe.
De siste sesongene har stort sett bare Larvik og Byåsen matchet seg internasjonalt jevnlig. Tertnes har også deltatt internasjonalt i perioder, mens alle de andre som har hatt muligheten har valgt å takke nei til E-cup. Årsak økonomi. Den situasjonen har ikke vært god, derfor er jeg glad for at f.eks. Stabæk har valgt å delta ute i Europa i år. Håpet er at alle som er kvalifiserte gjør det hvert år. Det vil over tid løfte nivået på norske klubbspillere og norske lag.

//larvikhk.no

Når jentene får litt mer matching mot internasjonale lag tror jeg det kan bli bra. Har verken sett gårsdagens eller dagens kamp, men har jo lest om de. Gleder meg til de andre etablerte er tilbake og ikke minst gleder jeg meg til å se hvem som blir med til EM!!! 

 

''Sjokktap'' melder Dagbladet...

Jeg har ikke fått surret meg til å se på kampen  enda, men at Norge taper mot Danmark er ikke noe sjokk per dags dato. I går mistet Norge sin 10. OL vinner (Kikki) + Kamilla Sundmoen som spilte en god kamp. Trykk på navene for å lese mer om skadene dems, det ser verre ut for Kamilla enn for Kikki.... Allikevel hadde Norge hatt fullt mannskap hadde nok ikke Danmark kunne jublet, det står kanskje tap på statistikken.. men alle vet at de er bedre (jada, vet at de vant med et mål i OL).  Dette sto på larvikhk: 

Norges lange seiersrekke på 12 kamper mot Danmark startet i 2007. I ettermiddag sprakk den. Danmark vant en merkelig kamp 26-24.

Stor forskjell i første omgang.

Begge lag stilte til kamp med relativt ferske lag. Danskene skaffet seg en god porsjon selvtillit med seier mot Frankrike i første kamp, og så lenge ut som det klart beste laget av de to.
Danskene ledet 17-12 til pause i en omgang hvor Norge var vidåpne bakover. Danskene laget mål både på kontra og i etablert angrep. Det norske midtforsvaret holdt heller ikke topp kvalitet.

Tjue fantastiske minutter.

Etter pause så Norge fantastiske ut i 20 minutter. Danmark laget et par mål helt i starten av omgangen, men etter det holdt Norge tett i 15 minutter.

Norge scoret 7 mål uten at danskene var i stand til å svare. Det norske laget fikk snørt igjen sekken bakover, da kom kontringene og flyten i angrep. Etter 43 minutter var kampen snudd og Norge ledet 20-19 som rett etterpå ble til 21-19. Norge holdt en tomålsledelse i noen minutter, men sluknet helt de siste 10 minuttene og måtte se at danskene kunne juble for tomålsseier.

Jubileum for Linka

Larviks Linn-Kristin Riegelhuth Koren feiret et lite jubileum i ettermiddag da hun satt inn sitt landslagsmål nummer 800 i det 39. minutt. Hun står nå med 801 totalt.

-Det har jeg ikke tenkt så mye på, sier Linka etter kampen. Jeg er takknemlig for at jeg har fått være med så lenge at dette har vært mulig.

Pytlick fornøyd

Danmarks trener Jan Pytlick er under stort press om dagen, og var naturlig nok strålende fornøyd.

-Det var mye å glede seg over, men jeg synes først og fremst at jentene var fantastiske når de fikk stopp på den gode norske perioden i andre omgang.

-Vi fikk satt et forsvar som bragte Norge ut av rytmen igjen, den prestasjonen var god for Norge er mye rappere i føttene enn de franske jentene vi møtte i går.

-Nå må vi ned på jorden igjen. Vi er fullt klar over at vi møtte et Norge som ikke er i nærheten av sin sterkeste oppstilling.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson deppet ikke nevneverdig etter kampen.

-Vi har mange nye utpå her, og i perioder spilte vi meget, meget bra. Veldig godt å se at Stine tar nye steg i utviklingen. I dag var hun tøff i angrep.

-Når alt kommer til alt var det nok utvisningene i slutten av kampen som fratok oss muligheten til å holde danskene bak oss hele veien inn.


Veldig morro at Linka har fått sitt mål nummer 800 nå, hun scoret faktisk sitt 700. landslagsmål i november i fjor (Møbelringen). Så dette har vært en målrik sesong :)


Foto: Terje Anthonsen  

Norge - Russland

Da er første kamp ferdigspilt og den endte 25-25. Det var Katrine som reddet poenget for Norge, 3 sekunder før slutt!! Tvillingsøster ble sendt til sykehuset etter kampslutt, hun måtte ut med en kraftig overtråkk. Hun er å bli skjekket nå bare for å konstantere at det ikke er brudd. 

Jeg har vært borte i dag og har ikke fått sett kampen, derfor limer jeg inn det som sto på larvikhk.no. Dette kommer jeg til å gjøre på de to andre kampene også, fordi jeg jobber både lørdag og søndag. Skal prøve å å få til en samlet oppsumering på søndag, der jeg kommer med mine meninger om kampene og selvfølgelig om spillerne. 

Larvikhk.no skriver følgende: 

Norge stiller med en relativt fersk tropp i Golden League turneringen i Århus. I kveld møtte de et Russland med like mange endringer i troppen som Norge. Det ble noen dramatiske sluttsekunder, heldigvis reddet Katrine Lunde Haraldsen kontringen som kom med tre sekunder igjen.

Det ble en jevnspilt kamp i Århus som Norge førte til pause hvor det stod 14-11 til det var spilt ca. 40 minutter. Derfra og ut var det Norge som jaget russerne. ?Nye Norge? trøblet litt i innledningen av kampen, men etter ca. 10 minutter slapp åpningsnervene taket. Russerne slet virkelig med å henge med når Norge fikk satt tempo i angrep. Med så mange ferske fjes på banen var det ikke helt uventet at det ville svinge litt i løpet av kampen.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var fornøyd med mye av det han så i løpet av kampen.

-Vi er veldig bra i perioder. Åpningen av begge omgangene er rufsete, men vi viser periodevis mye bra spill og tempo. Vi prøvde ut en 5-1 formasjon i forsvar en periode, og det så bra ut. Absolutt noe vi kan ta med oss videre.

Det var knyttet spenning rundt alle de ferske landslagsspillerne i denne kampen. Av de ferske var det Kamilla Sundmoen som kom best ut av det.
Hun ble nest mest scorende i det norske laget med 5 mål. Flest mål ble det på Larviks Linn-Kristin Riegelhuth Koren. Hun scoret 6 mål, alle i første omgang, hvor hun var Norges beste sammen med Katrine Lunde Haraldsen.

-Kamilla setter stort trykk på det russiske forsvaret, og er et frisket pust i denne kampen, legger Hergeirsson til

Det er kamp om den ledige plassen etter Kari Mette Johansen på venstrekanten. Der må vi gi Linn Gossé fordel etter kveldens kamp. Hun åpnet nervøst i andre omgang, men etterhvert løsnet det og hun scoret tre mål, hvor det siste var en lekker trick rund beina på den russiske målvakten.

Karoline Dyhre Breivang var også godt fornøyd med kampen og ferskingene.

-Jeg synes vi klarer oss veldig bra og jeg er veldig fornøyd med at vi vant perioden vi la om til 5-1 med 6-4.
I tillegg må jeg si at jeg synes debutantene og de andre som ikke har så mye erfaring klarte seg veldig bra. Starten på turneringen må kunne kalles positiv. Dette kan bli veldig bra i løpet av helgen, avslutter Karoline.

 

HJEMMESIDE

Jadda, nå skal jeg avsløre et lite prosjekt jeg har drevet med den siste uken.
Jeg har nemlig prøvd meg på å lage en hjemmeside. Jeg har brukt en gratis side som heter fastweb.com og den er derfor veldig enkel. Det er ikke en sånn fancy side akkurat for jeg har valgt det letteste alternativet. Vet at man kan bruke penger på å kjøpe domene og sånn, men jeg skjønte ikke så mye av det. I tillegg til at det kostet litt penger, noe jeg ikke jeg vil bruke akkurat nå i starten. Den ser ikke akkurat så veldig proff ut, og det er jeg klar over. Poenget er at den skal bli litt mer ryddigere enn det er her på bloggen. For det blir litt mange innlegg som ligger her og der. Allikvel: 


Denne bloggen vil bli oppdatert som normalt med de siste nyhetene og jeg kommer til å skrive om de forskjellige kampene ++-.  
Mens på hjemmesiden vil det komme fakta innlegg, ''visste du at?'', masse bilder og litt sånne ting :) Har ikke fått gjort så mye på den enda, og de fleste sidene er tomme. Allikevel driver jeg ihvertfall på, så det kommer mer etterhvert. Hvis du har peiling på hjemmesider så hadde jeg satt pris på om du sa i fra :) Trenger litt tips!! 

Hjemmesiden er ihvertfall følgende: http://larvikognorge.fastweb.no/  

 
Skadetrøbbel åpner for nye jenter...

Det har vært mye skader og sykdom i troppen de siste dagene og Thorir reiser med 14 friske håndballjenter til Århus i dag. Sist ut er Kar Aalvik Grimsbø som har blitt syk og må bli hjemme. Ellers sliter Linn Sulland med overtråkk, Ida Alstad (syk), Camilla (vond hæl), Gøril, (vond hæl), Marit Malm Frafjord (fri) og Ida Bjørndalen har meldt forfall. Kun 5 av totalt 14 gullvinnere er dermed klare til helgen, fra før har Kari Mette Johansen takket for seg, Amanda Kurtovic og Tonje Nøstvold sliter begge med skulderen. Se video med Thorir HER!! 

Slik spilles turneringen i Danmark:

Fredag 5. oktober 1845 Norge Russland TV2 Zebra / TV2 Sumo
  2100 Danmark Frankrike TV2 Zebra / TV2 Sumo
         
Lørdag 6. oktober 1445 Frankrike Russland TV2 Zebra / TV2 Sumo
  1710 Danmark Norge TV2 Zebra / TV2 Sumo
         
Søndag 7. oktober 1315 Norge Frankrike TV2 Zebra / TV2 Sumo
  1530 Danmark Russland TV2 Sport / TV2 Sumo

 

Vil ha mer tillit i forsvar!

Det som har blitt et vanlig syn er at Linn Sulland skyter ballen i mål og løper rett ut på sidelinja igjen. Nå vil høyrebacken ha tillitt i forsvar, som toer (nest ytterst). 

Jeg har spurt i Larvik om å få lov til å spille forsvar. Har bare fått prøve meg i cupen foreløpig, så det er et stykke frem til å få spille forsvar på landslaget, men jeg har tro på at jeg kan blir en god torer.  Tidligere da Linn spilte i Stabæk fikk hun lov til å spille forsvar, det ble det slutt på i 2009 da hun kom til Larvik. 

Jeg har tro på at jeg kan bli en god forsvarsspiller hvis jeg får trent. Men jeg har ikke noe hastverk.  Hun har allikvel bedt Thorir Hergeirsson om tillitt bakover. 

Nå prøver hun bare å bli frisk nok til turneringen som starter til helgen, hun har nemlig tråkket over både på høyre og venstre ankel. Du kan lese resten av intervjuet her: http://sport.bt.no/sport/handball/article252681.ece

MÅL: Linn Jørum Sulland er en skikkelig målscorer for landslaget, men etter hun har scoret bærer det rett tilbake til benken. Det vil hun ha en slutt på.

Headeren er klar - MÅNEDENS SPILLERDa er den nye headeren ferdig, og den ble seende sånn ut. Jeg har satt fokuset litt på Kari Mette denne gangen, siden jeg synes hun fortjener det. 
Synes disse ordene beskriver karrieren hennes veldig bra. Fantastisk spiller, en fantastisk karriere!! 

Linka blir kåret til månedens spiller for 4.gang av 6 mulige dette året (Det var ikke kåring i mai, juni og juli)! Det sier jo litt om hennes prestasjoner hittil i år, synes hun har hatt en veldig god sesong. Hun ble også månedens spiller i oktober og november i fjor. Selve kåringen av månedens spiller begynte i september i fjor :) Morro å se Linka for tiden, og jeg gleder meg til EM 2012. Håper storspillet fortsetter da! 

Blir hun Larvik spiller igjen?

Heidi Løke avslører til Østlandsposten at hun har hatt dialog med Larvik og kan vende hjem til neste år. Hun tenker først og fremst på hvor Aleksander (sønnen) skal gå på skole, og fleiper med at  vi må spørre han. 

Situasjonen for to år siden er ikke helt glemt, men for Heidi er det viktigere å se fremover. Det at kjæresten Karl Erik Bøhn ble sparket av Larvik Håndballklubb er ikke det verste som kan skje i denne verden sier Heidi til op.no. '' I det store og det hele er det ikke så farlig''

Larvik har per dags dato tre strekspillere, Pernille, Isabel og Mie. De to førstenevnte har kontrakt som går ut neste år, hva skjer da med dem? Selvfølgelig litt tidlig å begynne å spekulere i det nå, men det sier seg selv at det blir for mye med fire strekspillere på et lag. Isabel har jo gode forsvarskvaliteter og er også en fighter fremover, det samme vil jeg si at Pernille har. Heidi Løke har blitt bedre bakover, men er ikke nærheten av de to andre der vil jeg si. Det blir spennende å se hva som skjer, hadde vært artig å hatt Isabel og Heidi på samme lag :) 


Isabel og Heidi har tidligere kjempe mot hverandre på landslaget. 

 

Larvik - Stabæk FOTO

Det var overkjøring i går, og Larvik vant hele 39-20. Det var avgjort etter et kvarter eller noe sånt anført av en god Linn Sulland og Linn-Kristin Riegelhuth Koren. I tillegg sto Lene Rantala veldig bra i mål, hun reddet vel 50 % av målene i går. Var utrolig gøy å se henne i målet og det lover godt mot Champion Leauge :) 

Jeg har vært litt treg med disse bildene, men dere skal få noen smakebiter nå. Resten av bildene blir lagt ut på min facebook side i løpet av natta'n/morgendagen!


SAMLING I OSLO!!

Jentene er nå samlet i Oslo før de reiser nedover til Århus i løpet av uken. Flere manglet på samlingen som startet i dag. 

Marit Malm Frafjord har mistet lysten og har fått  fri. Kari Mette Johansen har gitt seg. Gøril Snorroeggen er ute med skade (usikker til EM). Amanda Kurtovic er skadet og blir ikke klar til EM. Camilla Herrem er hjemme med omgangsyken, men kan rekke Golden Leauge. Tonje Nøstvold er skulderskadet, mens Ida Alstad er forjølet. Mens Linn Sulland sliter med dobbel overtråkk etter at venstre foten hovnet opp etter gårsdagens kamp. Hun måtte stå over mot Sola forrige helg etter overtråkk i høyre fot.  Hun er også usikker til Golden Leauge.  Er det i hele tatt noen igjen nå? haha. 

Karoline Næss er ihvertfall klar til å kjempe om en EM plass, les intervju HER

Linn Gosse og Charlotte Modal har startet duellen mot en plass i EM troppen. Hvem får plassen?  

 

Månedens spillere SEPTEMBER

Da er månedens spillere kåret og det ble Linn-Kristin Riegelhuth Koren nok engang, med 23 stemmer på facebook siden. Kari Mette Johansen fikk flest stemmer her på bloggen, 7 stykker. 
Synes det er veldig fortjent, selv om jeg synes Anja Edin har gjort det bra for Larvik i flere kamper nå også. Som sagt tidligere synes jeg Kari Mette må hedres litt etter 8 fantastiske år på landslaget. Er jo ikke så stort å bli kåret til ''Månedens spiller'' på denne bloggen kanskje, men det er da noe ihvertfall :) 

 Ny header og sånn kommer i løpet av uka :) I tillegg skal jeg avsløre et prosjekt jeg har begynt å jobbe med litt + en at det blir lagt ut en konkurranse i løpet av denne eller neste uke. Følg med :)