oktober 2013

EM kvalikk

Det ble en 25-23 seier etter en jevn og spennende kamp mot Romania. 

Jentene slet en del fremover og det var ikke så lett å komme seg igjennom Romanias forsvar, tiltross for at det var store åpninger der. Det lå veldig flatt og det var derfor litt vanskelige for Heidi Løke som sto på streken. Det første kvarter ble det mye feil og bom fremover, men Karoline Dyhre Breivang sto frem og scoret 3 av Norges 5 mål. Nora kom innpå etter ca 20 minutter og spilte ut omgangen. Hun trengte litt tid på å komme i gang og det ble noen raske avgjørelser. Stine Bredal Oftedal kom også innpå og var et friskt pust. Bakover sto laget velidg godt med en god Katrine Lunde i målet - Ida Alstad, Karoline og Mari Molid var bauter i forsvaret. Synes Mari gjorde en veldig god kamp bakover, i tillegg til at hun skaffet en straffe. 

I andre omgang fortsatte det gode bakoverspill, men det ble noen glipper her og der. Thorir prøvde ut litt forskjellig og det var flere som fikk prøve seg bakover, derfor ble det litt rot. Veronica Kristiansen fikk også prøve seg sammen med Mari og Ida bak der. Fremover fortsetter det som i 1.omgangen, jentene mangler tempo og det fine angrepsspillet kommer ikke før helt tilslutt. Kampen er jevn hele veien og heldigvis for Norge så gjør Romania mye dumt også. De norske jentene, med Karoline i spissen, er kalde og klare på slutten. Katrine, som ikke hadde en like god andre omgang, redder et veldig viktige skudd helt på tampen. Heidi setter inn 24-22, men Romania reduserer like etterpå.  Norge får nok en sjanse, og hvem andre enn Karoline skal sette inn den? En sliteseier, men 2 poeng er 2 poeng. Det å vinne på bortebane mot Romania er utrolig bra, og jentene visere at de kan holde hodet kaldt når det gjelder som mest. Det var et ungt og urutinert lag som spilte en god periode, men de viser at de har noe der å gjøre. Viktig for fremtiden og for VM senere i år. 


Spillerne: 
Mari Molid 7 - Står frem i forsvaret og hun gjør en veldig god kamp. Hun har ikke fått så mye tillitt tidligere, og det er bra å komme tilbake på den måten. 
Stine Bredal Oftedal 6 - Setter finter og spiller opp de andre veldig bra. Et frisk pust i playmakerrollen. 
Ida Alstad 4 - Gjør en god jobb bakover med Karo og Mari. Får det ikke til fremover og det trekker henne en del ned. 
Heidi Løke 5 - Fighter og sloss på linja, men blir lite brukt. Mye grunnet at Romania spiller så flatt. Er kald mot slutten og setter inn et par viktige mål 
Nora Mørk 6 -  Gjør comeback på landslaget. Blir til tider velidg het i toppen -> som fører til stygge feil. Men hun skaffer straffer, har flere målgivende og scorer noen fine mål. 
Karoline D. Breivang 8 BB - Er en bauta bakover, selv om det glipper noen ganger. Er også Norges beste fremover og blir toppscorer med 6 mål. Står frem som kaptein. 
Linn Sulland 2 - Sulland skuffer nok en gang. Et mål (som fort kunne blitt redda) + et par bom det lille kvarteret hun får spille. 
Veronica Kristiansen 4 - Har et par assist og skaper litt fart fremover, gjør også en grei jobb bakover.
Linka R. Koren 5 -  Er sikker på straffemerket, tiltross får en bom. Setter inn returen, så da er hun tilgitt. Får lite å jobbe med fra kanten, men er viktig i sluttminuttene
Linn Gossè 2 - Får det ikke til i dag, verken forover eller bakover. Synd! 
Sanna Solberg 3 - Får, i likhet med Linn G, ikke det helt til i dag fremover. Går en opp siden hun er rask hjem og gjør det bra i perioder bakover.
Katrine Lunde 6 - Har en fantastisk 1.omgang, men dabber litt av etter hvilen. Er allikvel viktig og varter opp med en matcvinner redning helt på slutten. 

Pernille, Kamilla og Maja kommer ikke på banen i dag. Silje kommer inn på en straffe og sitter å ser på Katrine i målet. Hadde jeg vært Thorir hadde jeg satt på henne når det ikke gikk så bra med Katrine, så kunne eventuelt sistnevnte ha kommet uttpå igjen. Kamilla og Pernille er jo forsåvidt bare med som reserver virker det som, de var jo ikke med i det første uttaket. Kamille har vært skadet lenge og var egentlig ment for rekruttlandslaget denne gangen. Det er mange i hennes posisjon som vil vise seg frem + at Anja muligens rekker VM (håper vi.) Det ser bra ut for Isabel også nå, så det er liten sjanse for at Pernille blir med til Serbia da. Vi får se om disse fire får en mulighet på søndag, i returoppgjøret mot Romania. 

Karoline Dyhre BreivangMari Kristine Søbstad MolidNora Mørk 

 

Rundens lag

Dette ble rundens lag fra kampene i forrige uke. 

Terese Pedersen - Byåsen
Veronica Kristiansen - Glassverket
Anja Hammerseng - Edin - Larvik
Linnea Arrhenius - Fredrikstad
Tonje Nøstvold - Byåsen
Inga Berit Svestad - Byåsen
Linn Gossé  - Tertnes
 

Kvalifiseringskamper denne uken...

Denne uka er Norge på landslagssamling, og de skal spille kvalifiseringkamper  til EM neste år. To viktige kamper altså. 

Kampene spilles: 
I morgen Kl 16.30 (kampstart 17:00):  Romania - Norge på Viasat 4
 Søndag kl 16.00: Norge - Romania på TV2 og tv2 sumo

 

Slik er kvalifiseringsgruppene for EM 2014 i Ungarn/Kroatia:

Gruppe 1 Gruppe 2 Gruppe 3 Gruppe 4
Danmark Frankrike Montenegro Spania
Ukraina Island Tsjekkia Nederland
Østerrike Slovakia Polen Tyrkia
Litauen Finland Portugal Italia
       
Gruppe 5 Gruppe 6 Gruppe 7  
Sverige Norge Russland  
Serbia Romania Tyskland  
Slovenia Hviterussland Makedonia  
Sveits    
 

Seier og frafall...

Nok en CL kamp ble spilt i går.. Fikk ikke med meg så mye grunnet barnedåp, men så på litt :) Larvik vant ihvertfall 27-17 og Alma Hasanic sto strålende i målet. Det er jo gøy for henne at det går så bra, og  at hun får vist seg frem :) 

Dessverre ble både Anja Edin og Isabel Blanco skadet. Begge skulle egentlig ha vært med på ukens EM kvalifiseringskamper, men begge må nå stå over. Anja trakk seg før gårsdagens kamp, men fikk etter det jeg skjønte en ny skade. Isabel fikk en smell i skulderen, og Pernille Wibe kommer inn for henne i troppen. 

 


Vi får håpe det går fort over, og at både Blanco og Edin er med til VM i desember. 


Dagens resultater, 5. runde KVINNER:

Larvik møtte Tertnes, og sistenevnte ga gullkanditaten kamp en god stund. Det holdt ikke helt inn, så Larvik vant solid 35-24 etter en god sluttspurt av Alma Hasanic og Anja Hammerseng - Edin. Lise Løke fikk starte og scoret 4 mål. Linka var solid fra høyrekant, også Linn Sulland var på hugget i dag. Synes hun har vært veldig opp og ned den siste tiden, men i dag scoret hun 9 mål og var god :) Nora Mørk satt inn et par straffer og noen spillemål. Stine Skogrand og Linn Gossé spiller godt for Tertnes og scorer 6 og 5 mål hver. 

 
De andre resultatene:
Byåsen - Storhamar 42-22 Skulle være en jevn kamp om sølvplassen, men Byåsen nektet å gi Storhamar noe gratis. Det var solid spill fra start, og Tonje Nøstvold med hele 15 mål. 
Flint - Nordstrand 23-27 
Oppsal - Stabæk 22-33
Vipers - Levanger 25-18  Foto: Larvikognorge, Larvik - Oppsal forrige sesong!

Beklager...

Sorry, har vært helt fraværende de siste dagene, men er her enda. I kveld møter Larvik bergenslaget Tertnes :)  Det blir spennende å se om det egentlig blir noen spennende i kveld, jeg er ikke helt sikker på det. Vi får se flere landslagsspillere i aksjon, og det blir jo gøy å se hvordan går :) 

Kampen starter 19.00 og sendes på TV2 

 
 

MATCHDAY!

I dag er det en viktig match for Larvik, Champions League kamp mot Vardar. Den spilles på bortebane, og det blir spennende å se hvordan det går. Cecilie er ute med skade, Lene Rantala har kommet inn, mens jeg vet ikke hvordan det går med Tonje Larsen. Det blir ihvertfall spennende fra start til slutt, og jeg gleder meg :D

 


Det blir spenennde å se hvor mange flere mål Linka får. Nå ha rhun 508 mål i CL for Larvik! 


Kvartfinaler NM

4.runde NM:

Fredrikstad - Larvik 19-41 -->  Er ikke mye å si om kampen, det var en overlegen seier. Thea Mørk ble toppscorer med 7 mål. 
Tertnes - Vålerenga 54-16 -->  Ledet 29-5 til pause, Linn Gossè ble toppscorer med 12 mål. 
Flint - Bækkelaget 33-24 --> Klar seier til Flint. 
Levanger - Nordstrand 24-36 --> Mari Molids Levanger har fått en dårlig start på sesongen. Blir knust av Nordstrand for 2.gang på en måned. 
Byåsen - Glassverket -- > 36-26 Mange hadde god tro på Glassverket denne sesongen, men de ble rett og slett knust av  Byåsen i dag. 
Vipers - Sola  24-20 -->  Sola ledet store deler av kampen, men Vipers vant tilslutt. 
Skrim - Oppsal 23-27 --> En jevn kamp, men Oppsal dro i fra til slutt. 
Stabæk - Storhamar --> Kampen spilles i morgen :)  

Kvartfinalene i NM ble trekt i kveld, og dette ble resultatet: 

Flint Tønsberg - Byåsen 
Vipers Kristiansand - Tertnes 
Oppsal - Stabæk/Storhamar
Larvik HK -  Nordstrand 

 

 

Alle kampene spilles 03.november  kl 18:00, bortsett fra Larvik - Norstrand som spilles 30.oktober. Det kan hende det blir noen endringer på tidspunkt, men hovedsaklig så blir det sånn!
 

 

She is back...


I dag kom den gode nyheten for Nora Mørk, hun er tatt ut på landslagssamling igjen. Det er nesten 3 år siden hun spilte sin siste kamp for Norge, EM finalen i 2010. Det har vært et langt mareritt, men endelig ser det lyst ut for Nora. Hun er nå med i troppen som skal kjempe om en EM plass neste år. 

Her er resten av troppen: 

Katrine Lunde
Silje Solberg 
Mari Molid
Stine Bredal Oftedal
Ida Alstad
Heidi Løke
Nora Mørk
Karoline D. Breivang
Isabel Blanco
Anja Hammerseng-Edin
Linn Jørum Sulland
Veronica Kristiansen
Linn-Kristin R.Koren
Linn Gossé
Maja Jakobsen
Sanna Solberg 

En som ikke fikk plass i denne troppen er dagens bursdagsbarn, Camilla Herrem. Hun har slitt med skade i hele år, og ble operert i mars. Derfor skal hun heller være med rekruttene til Ungarn, se hvem andre som blir med dit HER  


EM kvalifiseringskampene spilles i Romania (23.oktober) og i Sotra Arena (27.oktober). Du kan kjøpe billetter HER

Ute...

I går kom nyheten om at Cecilie Leganger er ute i hele 18 (!) uker... Akillessenen er delevis avrevet...  Dette skrev larvikhk.no: - Jeg kjente at det røsket litt i senen i forbindelse med en redning jeg gjorde på et gjennombrudd fra deres venstre bakspiller ca. 10 minutter ut i første omgang. Det var først når jeg tok det med ro i pausen at jeg kjente at noe var skikkelig galt. Foten stivnet fullstendig. I dag har jeg tatt meg frem på krykker.

-Jeg har vært til undersøkelse hos klubbens lege tidligere i dag, og der kom det frem at senen var delvis avrevet. Sånn som det ser ut akkurat nå blir det ingen operasjon. Nå skal jeg til en videre undersøkelse og oppfølging hos personen som fulgte meg opp da jeg var i FCK.

-All erfaring tilsier at dette trenger en lang pause, i utgangspunktet minimum 18 uker. Det som gir meg en voldsom motivasjon, og en hjelp til å holde humøret oppe nå, er at jeg kan nå en eventuell Hovedrunde i februar/ mars.

-Det beste jentene kan gjøre nå er å krige og sloss på samme måte som på lørdag. Jeg skal lede an i heiagjengen, avslutter Cecilie.

Et lyspunkt oppe i det hele er at Lene Rantala har fått klarsignal til å kjøre på for fullt etter skaden hun pådro seg på oppvarmingen foran returoppgjøret i Champions League- finalen mot Györ i Veszprem i mai. 

Første hinder...

i går var det i gang med Champions League igjen, og Larvik fikk besøk av Podravka. Dette laget har hatt store utskiftninger og det var vel få som trodde de hadde noe å komme med. Dette viste seg å være helt riktig. Spørsmålet var vel egentlig hvor sto seieren skulle blo. 

Larvik tok raskt kontrollen, og ledet 3-0 før Podravka scoret sitt første. Etter 17 minutter spill hadde Larvikk full kontroll med en 10-2 ledelse. Flere redninger fra Leganger, godt forsvar og fart fremover oppskriften. Podravka hadde vel ingenting å komme med, og dette utnyttet Larvik seg av. Det ble noen minutter med en del feil og dårlige avgjørelser, før Leganger tok en straffe. Det som kanskje var mest spennende i kampen var vel om Linn-Kristin Rielgehuth Koren ville bli historisk i kveld eller om vi måtte vente i en uke. Hun kunne nemlig scoret sitt mål nummer 500 i CL, det har ingen Larvik spiller gjort tidligere. Dette ble en realitet allerede etter knappe 22 minutter, på stillingen 12-3.  Ikke nok med det, i løpet av det neste minuttet satte hun inn både 501 og 502. 
Jeanett Kristiansen fikk sin Champions League debut og scoret ganskje kjapt etter en backhand pasning fra Anja. Deretter måtte hun på benken pågrunn av en 2 minutter.
Podravka kom seg igjennom forsvaret et par ganger for mye i løpet av de siste 5 minuttene i 1.omgang, men Larvik gikk i garderoben med en solid 17-7 ledelse.

Alma Hasanic debuterte i CL i 2.omgang, etter at Cecilie hadde stått en god omgang i buret. Podravka startet best og scoret omgangens første. Linka svarte med et frekt skudd bak i fra banen, før Podravka igjen tok styringen. Flere Larvik bom og noen feil førte til at Podravka kom litt inn i kampen, stillingen var 18-10. Da våknet Mørk søstrene opp og scoret hvert sitt. Etter et par baklengsmål svarer Alma med å redde en straffe og fortsetter med et par fine redninger etter det. Etter et par bom snapper Linka ballen og setter den sikkert i mål. Lise Løke debuterer i denne omgangen, og scorer blant annet to mål. Etter en litt dårlig start så kjører Larvik på og leder med 10 mål eller mer resten av omgangen. Det siste spurtgiret blir satt på og de cruiser inn til en 34-18 seier.  Jeanett avslutter det hele med et herlig trickskudd fra sin kant! Kampens store spiller blir Linn-Kristin Riegelhuth Koren,  og hun ble fortjent banens beste. 12 mål, flere assist og en god forsvarsjobb :) 
Det var tre debutanter i går, og alle tre spilte en god kamp. Jeanett scoret 3 fine mål, Alma sto en god 2.omgang og Lise Løke var god på streken. Anja kommer inn som et friskt pust og har flere fine mål, blant annet ett bak fra banen som hun bare smeller inn. Gro står bra bakover og er sikker fremover. Både Anja og Gro har flere assist i løpet av kampen. 
Nora Mørk er tilbake for fullt, og bidrar godt med både spillerglede og fine mål. Synes hun er litt het på grøten i noen tilfeller, men alt i alt en god match. 
Jeg synes Isabel og Karo kan bedre enn det de viste i går, men de bidrar god bakover. Linn Sulland var ganske usynlig i gårsdagens kamp, scoret tre mål helt på tampen av kampen. 

Kampfakta: 
Jeanett  3 mål/ 4 skudd + 2 min
Isabel 1 mål/ 3 skudd
Karoline 0 mål/ 1 skudd
Nora 4 mål/ 7 skudd (1 straffe) + 2 min
Gro 3 mål/ 5 skudd
Linka 12 mål/ 15 skudd 
Linn 3 mål/ 4 skudd (1 straffe)
Tine 0 mål/ 2 skudd + 2 min
Lise 2 mål/ 2 skudd
Thea 2 mål/ 4 skudd
Anja 4 mål/ 7 skudd

Cecilie: 7 redninger (1 strafferedning)
Alma: 9 redninger ( 1 strafferedning)

Gult kort Ole Gustav 

Denne uka er det NM kamp mot Fredrikstad, deretter møter de Vardar i Skopje til helgen. Dette blir en tøff bortematch!! 
Vardar vant 23-19 mot Bera Bera i går. Gyør med Katrine og Heidi vant sin hjemmekamp mot Hypo 41-22, Heidi scoret 6 mål :) 

Månedens spillere SEPTEMBER

Nora Mørk og Heidi Løke :) 

 

Fakta om gårsdagens kamp kommer littsenere i dag :) 
 

Champions leauge start :)

I dag er det klart for første kamp i den gjeveste europacupen, Champions League :) dette er vel det klubben og supporterne gleder seg mest til!!

Jeg er ikke på vei til Larvik denne gangen dessverre. Skulle virkelig ønske jeg kunne vært å sett på, men det ble ikke sånn nå Tviler på at det blir noen CL kamper før jul, men håper jeg er tilbake på nyåret. Har bestilt billetter til Norge - Russland i Møbelringen cup, også regner jeg med at det blir cupfinale på slutten av året :)   


Her er Karo, Linka og Kari Mette sist lagene møttes i gruppespillet, oktober 2011. Linka og Kari Mette var i scoringshumør med 9 og 7 mål hver :) 
Kampen endte da 37-25 og bortemøte 24-21. 
Larvik vant den gangen sin gruppe, mens Podravka kom sist. 

 

I fjor var Podravka i gruppe med Krim, Gyør og Jolidon, da endte de på en 3.plass. Larvik vant sin innledende gruppe over FTC, Dinamo og Savehof og gikk videre til mellomspillet. Der møtte de Gyør, Buducnost og Randers, det ble en 2.plass. I semifinalen tapte de 22-24 på hjemmebane mot Krim, men vant overlegent 27-19 på bortebane og kom seg til finalen. Det ble to jevne finaler mot Gyør, men ungarerne med Heidi og Katrine i spissen vant 24-21 og 23-22!! 

Nå er eventyret i gang på nytt, Larvik har fått tilbake flere spillere etter fødsel og skade. Kan de gå hele veien denne sesongen? 
I dag må de imidlertidig klarer seg uten Tine K og Tonje Larsen. 
 

 

LARVIK - PODRAVKA ser du på sumo og tv2 sport fra 19:20 :)

To seire på rad.

Larviks reklamedebuterte i dag med '' Det funker for meg'' for å prøve å fylle hallen i Cahmpions League blant annet. Det ble også en klar 35-15 seier i dag mot Vipers, og Nora Mørk var nok en gang toppscorer for klubben med 8 mål. Lise Løke debuterte og scoret 5 mål, mens comeback Anja satte inn 3 mål!


Glemte å nevne at Larvik vant  32-21 over Glassverket på søndag, og der var også Nora toppscorer med 6 mål. Alma Hasanic regjerte i målet mot gamle lagvenninner og ble fortjent kåret til banens beste. Du kan lese mer om kampen her: http://www.larvikhk.no/alma-i-storslag/

epFRM_ttFI
/
/ her gjør Larvik ting de ikke kan.  Synes de allikvel var veldig flinke :)


Rundens lag, søndag: 

Alma Hasanic
Sanna Solberg
Izabela Duda
Gro Hammerseng
Anette H. Hansen
Jenny Græsholt
Marie Likjegren
Isabel Blanco 

Det er Randi Gustad og  Bent Svele som har satt sammen laget :) 

Andre resulater i dag: 
Storhamar - Tertnes 22-20 
Byåsen - Stabæk 38-27
Levanger - Glassverket 13-17


 

Larvik - Vipers

I kveld er det Vipers som kommer på besøk hos Larvik. Klokken 19:00 starter kampen, og den sendes på TV2 sumo! 

Anja Hammerseng - Edin er tilbake etter lysketrøbbel, Lise Løke debuterer for klubben etter skuldertrøbbel og Tine Rustad Kristiansen er tilbake etter fødesel og akillestskade Les mer HER
Til helgen er det også duket for sesongens første Champions League kamp, der er ikke Tonje Larsen og Tine Rustad Kristiansen med i lagoppstillingen. Mer info om den kommer senere. 

 

Foto: Ken Thomas Topel
Månedens spillere SEPTEMBER/ The players of the month

Sesongen er i gang, og det er på tide å kåre sesongens første ''månedens spillere'' . Jeg har ikke fått sett på så mange kamper, men skal prøve å nominere noen for det. 


A) Larvik

1. Alma Hasanic

Har stått bra for Larvik i sesongoppkjøringen og etter sesongstart. Har fått mye tillitt siden Cecilie og Lene er skadet. 

2. Nora Mørk

Har kommet tilbake og har gjort det godt.  Toppscorer for klubben etter 3 kamper med 18 mål. 

3. Isabel Blanco 

Alltid en fighter, og har satt inn 16 mål hittil. Står også godt bakover. 

B) Norge
 
 Her måtte jeg gå litt på handball.no og sjekke siden jeg ikke fikk med meg landskampene mot Tsjekkia og Slovakia. Lover å følge bedre med fremover :) 

1. Silje Solberg
Silje Margaretha Solberg
Hadde ihvertfall to gode kamper mellom stengene i turneringen.

2. Linn Gossè 
Linn Gossé
Tror hun ble Norges toppscorer under turneringen med 13 mål.  

3. Heidi Løke
Heidi Løke
Spilte to av tre kamper.. Ser ut som hun gjorde det bra for Norge, hun gir seg ihvertfall aldri.  


Kun lov til å stemme på EN Larvik spiller og EN landslagsspiller.  Avstemninga varer frem til fredag 23.59 :)