november 2011

Siste frist og behind the scenes..

Beklager at jeg ikke har skrevet dette før, men Elverum spiller mot Haslum på TV2 Zebra akkurat nå. Visste det ikke før jeg så det på sumo for 2 min siden. :p 

Harald og Bent har hvert år hatt videoblogger under mesterskap, eller nesten hvert år ihvertfall. Det er ikke noe unntak denne gange, og her er første video: http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/bli-med-bak-kulissene-paa-haandballjentenes-photoshoot-3648909.html - Dere får bli med når håndballjentene er på photoshoot (det har vært en lignende video tidligere, men denne er annerledes) 

I tillegg må dere huske på å stemme på ''Månedens spillere'', det kan dere gjøre her: 
http://larvikognorge.blogg.no/1322511516_stem_p_mnedens_spille.html  - Siste frist er klokken 23.59 i kveld :)  
Foto: Halvor Lea

Den store nyheten

Under Larvik - Byåsen kampen skulle de avsløre en stor nyhet. Jeg la bare ut linken i kampinnlegget mitt, så det kan hende dere ikke så det. Legger ut linken på nytt siden det var en som spurte etter det :)) 
 
http://www.larvikhk.no/artikkel/143856
  - Verdens største håndballturnering! 

 

Elsker det bildet!! :D

Stem på ''Månedens spillere'' NOVEMBER

Det er på tide å kåre månedens spillere igjen :) Her er en liten oppsummering av kamper som har blitt spilt: 

Larvik - Stabæk: Larvik tok i mot Stabæk den 02.11, en kamp de vant 34-21. Linn Jørum Sulland utmerket seg med 12 mål /13 skudd. Tine Rustad Kristiansen spilte også bra, scoret 9 mål på 9 skudd. 

Larvik - Viborg: Larvik hadde veldig lyst på revansje etter det sure tapet sist de møttes. De klarte ikke å slå tilbake og tapte 20-19. Cecilie Leganger holdt Larvik inne i kampen med sine gode redninger, Karoline Dyhre Breivang hadde en god 2.omgang. Begge ble kåret til banens beste under kampen. 
Flint-Larvik: Flint holdt seg lenge inne i kampen, og Larvik klarte tilslutt å dra i land en 23-29 seier. Flint lå faktisk bare under med 1 mål til pause. Tine Rustad Kristiansen ble toppscorer med 6 mål. Det var mye bom fra alle spillerne i denne kampen. 

Krim - Larvik: Larvik måtte vinne mot Krim på bortebane for å gå videre i Mesterligaen. Det var bare en kvinne på banen i denne kampen CECILIE LEGANGER! Hun reddet 5 straffer, og Harald Bredeli hadde skrevet opp hele 30 redninger tilsammen. Jentene slet i angrep, mye bom fra de rutinerte! Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Linn Sulland hadde en god 1.omgang. 
Larvik - Byåsen, NM: Byåsen startet best og leder 3-0, men det varte ikke lenge. Etter 5 min hadde Larvik tatt igjen ledelsen og de ga den ikke fra seg. Larvik vant NM semifinalen 30-21! Tine Stange gjorde comeback med et brak, scoret 6 mål på 7 skudd.  Isabel Blanco gjorde også en veldig god kamp, og hun ble kåret til banens beste. Cecilie Leganger bidro med mange gode redninger. 
Camilla Herrem og Mari Molid gjorde det godt for Byåsen, begge scoret 4 mål hver. 

Møbelringen Cup: Det var mye bra i denne turneringa.
Linka ble kåret til banens beste mot Tyskland, scoret 6 mål (flere bak i fra banen) + flere gode assist. Linn Sulland gjorde også en god kamp mot Tyskland med sine 10 mål, Kathrine Lunde Haraldsen sto godt i målet. 
Mot Spania var det Stine Bredal Oftedal som utmerket seg mest, ble kåret til banens beste.  Linka scoret 4 mål på 4 forsøk, Kari Mette Johansen satte også alle sine sjanser (3 av 3) og Heidi satte inn 2 mål på 2 skudd.
Mot Sverige funket det meste for alle egentlig. Katrine Lunde Haraldsen var allikvel den som utmerket seg aller mest, hun reddet 24 skudd (av 38 mulige). Mot Spania og Tyskland startet jentene bra, men så sank det i 2.omgangen. Mot Sverige fortsatte de å holde nivået i 60 min. Av utespillerne gjorde Heidi Løke en god kamp angrep (6 mål/7 skudd). Marit Malm Frafjord sto godt i forsvaret og scoret også 5 mål på 5 skudd. Linn Sulland scoret 4 av 4 og Stine Bredal Oftedal  satte inn 5 mål på 7 skudd. 

Katrine Lunde Haraldsen, Linn Sulland og Linn-Kristin Riegelhuth Koren kom på All star teamet :) 

Larvik - Byåsen: Denne gangen var det en litt jevnere match enn forrige gang. Byåsen lå i føringen store deler av 1.omgangen, men Larvik kom tilbake etter pause. Det ble tilslutt en Larvik seier, 27-24. Linn Jørum Sulland var god på straffer(scoret 8 av 8), men jeg synes hun slet i etablert angrep. Karoline Dyhre Breivang var etter min mening banens beste. Sto godt i forsvar og var også god fremover. Camilla Herrem var god for Byåsen av landslagsspilerne, lurte Leganger 5 ganger. Cecilie Leganger var allikevel med på å holde Larvik inne i kampen. 

Norge- Sverige, treningskamp: En jevn kamp, og Norge slet mer nå enn i Møbelringen. Det var først og fremst forsvaret som ikke satt helt. Linn-Kristin Riegelhuth bidrar med 8 mål, og gode assist. Ellers var Marit Malm Frafjord god i angrep (4 mål/4 skudd). Katrine Lunde Haraldsen startet ikke så bra, men kom seg utover i kampen. Hun hadde flere viktige redninger på slutten, hun ble kåret til banens beste i Sverige. Både jeg og VG var litt uenige i det, for vi mente at det var Linka. Kristine Lunde- Borgersen gjorde comeback og sto godt i forsvar og scoret to viktige mål. 


Som sagt en del ganger før skriver jeg bare om Larvik og landslagetskamper, så her kommer en liten oppsummering av de andre landslagsspillerne når det gjelder mål (ihvertfall de jeg fant): 

Heidi Løke
: 10 mål på de to siste Champions Leauge kampene. 
Marit Malm Frafjord: 6 mål på de to siste Champions Leauge kampen, Viborg er også ute av CL.
Ida Alstad: Har vært mye skadet denne måneden, spilte ikke i Møbelringen og heller ikke mot Sverige. For Byåsen har hun scoret  6 mål på 3 kamper i Postligaen, 2 mål i NM og 9 mål på de to siste kampene i CL. 
Camilla Herrem: Hadde som sagt to gode kamper mot Larvik i serie og NM (se lengere opp). 0 mål i Møbelringen pga lite utspill. Ellers har hun scoret 9 mål på de to andre Postligakampene, og 5 mål på de to siste CL kampene. 
Tonje Nøstvold:
Var helt greit i Møbelringen Cup. Har scoret 5 mål i NM, 15 mål i Postligaen (3 kamper) og 6 mål på de to siste CL kampene. 
Mari Molid: Spilte til godkjent i Møbelringen Cup. Hun har scoret 4 mål i NM, 6 mål på tre kamper i Postligaen og 1 mål i CL. 
Stine Bredal Oftedal:
12 mål på 3 Postliga kamper, også scoret hun 2 mål mot Tertnes i NM semifinalen. I tillegg spilte hun med juniorene og der scoret hun 10 (?) mål. Spilte bra i Møbelringen Cup. :) 


Jeg hadde stemt på disse to, synes de har utmerket seg bra denne måneden :) Men det er MITT valg, dere bestemmer selvfølgelig selv. 


Du kan stemme på to stykker  - EN Larvik spiller og EN landslagsspiler (på Norge selvfølgelig).Den kan selvfølgelig hende at det blir to LHK spillere siden de fleste spiller på landslaget, men det går bra! Det skal bare stå TO navn i kommentaren. Du kan stemme EN GANG frem til onsdag klokken 23.59 :) 

Hvem synes du skal bli månedens spiller? VM på TV!

Sanchu (en leser) lurte på om jeg kunne legge ut tidene til de forskjellige kampene i VM. Hadde planer om å gjøre det i dag, men kom ikke hjem før nå. Har nemlig vært på mini konsert med CHRIS MEDINA :D Love <3 

VM starter denne fredagen, men de norske jentene spiller første kamp på lørdag.  Jeg får ikke klipt og limt inn hele programmet siden det var så utrolig langt, men her er linken:  http://www.tv2.no/sport/handball/slik-ser-du-haandballvm-3642640.html 

Jeg skal selfølgelig minne dere på når de norske kampene er i løpet av mesterskapet :)

Håndballjentene har ankommet Brasil etter en 24 timers reise. Fant dette bilde:Foto: Arne Hole 

Les artikkelen her: http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/--Ikke-bilde-n-a-6709028.html. Alle var sliten og det var ingen som hadde lyst til å bli tatt nærbilde av. Tror kanskje det kommer noe om jentene på nyhetene siden TV2 var der også, så da får dere skjekke Sporten klokken 21.25.  

Jentene støtter også Aksjon boligbrann og har i den anledning tatt bilder til en kalender som blir lagt sammen med Håndballmagasinet.

...
Elsker dette bilde av Kari Mette. Foto: Anna Julia Granberg.
Resten av bildene ser du her: http://www.rogalandsavis.no/bildeserier/article5825502.ece

 

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/ - Her kan dere få med dere siste nytt om VM. Det er allerede lagt ut et intervju med Nora, Stine og Amanda :) Enjoi. Dere burde følge denne under hele mesterskapet, kommer sikkert masse videoer og nyheter. 


 

Flyet ble truffet av lynet.

I helgen var noen av spillerne på vei til Molde for å arrangere håndballskole, det gikk ikke så bra... Dette sto på Østlands-Posten: 

Katja Nyberg, Lene Rantala, Isabel Blanco og Tine Stanges deltakelse på en håndballskole i Molde hang i en tynn tråd etter at flyet deres til «Rosenes by» ble truffet av lynet fredag kveld.

Men til tross for at flyet måtte gjøre vendereis til Gardermoen, ønsket ikke de fire LHK-profilene å skuffe de rundt hundre påmeldte ungdommene.

De bestemte seg derfor for å kjøre bil hele natta for å rekke fram i tide, skriver Romsdals Budstikke på sine nettsider.

Dermed ble helga berget for de mange spillerne fra distriktets håndballklubber som hadde gledet seg til å møte noen av verdens beste spillere. Tine Rustad Kristiansen og Thea Mørk skulle også gjerne vært med, men dem var det ikke plass til i bilen.

På håndballskolen i Molde deltok også Gro Hammerseng og tidligere LHK-spiller Birgitte Sættem Jonaas. De reiste med andre fly og ble derfor ikke rammet av uværet som herjet fredag kveld, skriver RB.no.

Gro Hammerseng innrømmer at håndball fortsatt er viktig for henne selv om de daglige treningene bærer preg av at hun har termin i februar.

- Egentlig er dette en snodig opplevelse. Jeg føler at jeg på et vis låner bort kroppen. Formen er bra og jeg håper Larvik ønsker meg tilbake selv om dagens kontrakt går ut til sommeren. Jeg trener hver dag og har lyst å spille håndball igjen, sier Hammerseng til nettstedet.

... 

VGs spillerbørs Sverige - Norge

Sverige-Norge
Terningkast: 4
24-25 (13-15)
Utvisninger: Sverige 4x 2 min. Norge 4 x 2 min

Kathrine Lunde Haraldsen  6
16 redninger/39 skudd - 1 feil

Kari A. Grimsbø -
0 redninger/ 1 skudd - 0 feil. 

Mari Molid 5
1 mål/ 2 skudd - 0 feil

Stine Bredal Oftedal 6
1 mål/ 1 skudd - 0 feil

Heidi Løke 4
1 mål/  4 skudd - 2 feil

Tonje Nøstvold 4
1 mål/ 1 skudd - 1 feil

Karoline D. Breivang 6
1 mål/  2 skudd - 1 feil

Kristine Lunde-Borgersen 7
2 mål/3 skudd - 1 feil

Kari Mette Johansen 4
0 mål/ 2 skudd - 0 feil

Marit M. Frafjord 7
4 mål/ 4 mål - 0 feil

Linn-Kristin Riegelhuth Koren 8 BB
8 mål/ 12 skudd - 3 feil 

Gøril Snorroeggen  4
1 mål/ 5 skudd - 2 feil

Amanda Kurtovic  4
2 mål/  5 skudd - 1 feil. 

 

Camilla Herrem 6
2 mål/ 2 skudd - 0 feil

Vurdert av Jostein Overvik


Kristine og Linka hadde en god dag mot Sverige i går :) 

 

Postligaen 2011/2012 - Bestrafninger

1.  Hall, Susann Iren  Levanger  1,8  16 
1.  Andersson, Sara Kristina  Levanger  2,3  16 
3.  Bjerke, Tina  Fredrikstad Bkl.  1,3  12 
3.  Mogstad, Ane  Njård  10  1,2  12 
3.  Aa, Ida Marie  Vipers Kristiansand (Våg HK)  1,5  12 
3.  Petursdottir, Iris Asta  Gjøvik HK  3.0  12 
7.  Wølner, Tone  Gjøvik HK  1,7  10 
7.  Holmen, Marthe  Njård  10  1.0  10 
7.  Nøstvold, Tonje  Byåsen  1,2  10 
7.  Daland, Christin Høgsaas  Vipers Kristiansand (Våg HK)  1,1  10 
7.  Mæland, Vibeke  Sola  10  1.0  10 
7.  Folkvord, Ellen Marie  Flint Tønsberg  1,1  10 


Disse har fått flest 2 minuttere, kort, osv. Det blir telt antall straffepoeng, der 2 min = 2 poeng og Disk = 10 poeng. Den eneste kjente spilleren for min del er landslagsspiller Tonje Nøstvold som har 10 straffepoeng. Hun fikk direkte rødt kort mot Larvik pga denne taklingen mot Tine R. Kristiansen. Ellers er de fleste fra bunnlagene, er det en sammenheng? Hehe, neida. 

Linka er den med fleste poeng fra Larvik, faktisk. Hun har åtte poeng - fire to minuttere. Isabel Blanco har seks poeng, Pernille har fire, mens Karo, Tine S, Amanda, Thea og Mie har alle to poeng. Resten har 0! 

NrKlubbKamper2 minDiskRapportSnittSUM
1.  Storhamar  11  2,4  22 
2.  Larvik  14  3,5  28 
3.  Stabæk  10  15  3.0  30 
3.  Fredrikstad Bkl.  10  3,3  30 
5.  Byåsen  13  4,5  36 
6.  Flint Tønsberg  19  4,2  38 
6.  Tertnes  19  4,2  38 
8.  Njård  10  23  4,6  46 
9.  Sola  10  25  5.0  50 
9.  Vipers Kristiansand (Våg HK)  20  5,6  50 
11.  Levanger  26  5,8  52 
12.  Gjøvik HK  10  17  5,4  54 Storhamar er det snilleste laget med 22 poeng - 11 utvisninger. Larvik har tre utvisninger mer, mens Stabæk og Fredrikstad har 30 poeng. Gjøvik har flest med sinde 17 utvisninger og to røde kort. 

Flest tilskuere: 

Se tilskuere pr kamp her:  http://www.handball.no/tilskuere.asp?Sesong=1112&AvdId=14369

NrKlubbHBSnitt HSnitt BSnittSum HSum BSum
Larvik 1248,5  680,5  964,5  4994  2722  7716 
Byåsen 670,3  1137,6  962,4  2011  5688  7699 
Levanger 922,2  384,4  623,4  3689  1922  5611 
Storhamar 397,8  779,8  610.0  1591  3899  5490 
Gjøvik HK 734,4  423,2  596,1  3672  1693  5365 
Vipers Kristiansand (Våg HK) 500,6  432,8  470,4  2503  1731  4234 
Tertnes 622,8  353,3  521,8  3114  1060  4174 
Stabæk 297,2  463,6  389,7  1189  2318  3507 
Sola 284,4  517,5  388.0  1422  2070  3492 
10  Flint Tønsberg 346,8  435,8  386,3  1734  1743  3477 
11  Fredrikstad Bkl. 416.0  397,3  409.0  2080  1192  3272 
12  Njård 186,5  466,8  386,7  373  2334  2707

Postligaen 2011/2012 - MÅL

Nå er det pause i Postligaen kvinner, og da tar jeg en liten oppsummering av mål/tabell/bestrafninger (kommer i nytt innlegg) hittil i sesongen. Enjoi :) 

Tabellen ser slik ut. Storhamar  vant over Sola her om dagen, og hoppet opp på en 2.plass. Stabæk som overraskende tapte mot Njård mistet vikitge poeng og gikk ned på en 3.plass. Njård og Fredrikstad ligger under streken. Alt kan skje etter jul, det mange kamper igjen. Ikke overraskende så ligger Larvik øverst på tabellen, de har i tillegg spilt 2 kamper mindre enn de andre lagene. 

NrLagKamperVUTMålforskjellPoeng
1. Larvik 8 8 0 0 246 - 154 16
2. Storhamar 9 7 1 1 280 - 213 15
3. Stabæk 10 7 0 3 277 - 269 14
4. Tertnes 9 7 0 2 258 - 221 14
5. Byåsen 8 6 0 2 239 - 180 12
6. Sola 10 4 0 6 236 - 270 8
7. Vipers Kristiansand (Våg HK) 9 3 1 5 161 - 199 7
8. Flint Tønsberg 9 3 0 6 228 - 241 6
9. Levanger 9 3 0 6 220 - 228 6
10. Gjøvik HK 10 3 0 7 218 - 273 6
11. Fredrikstad Bkl. 9 2 0 7 195 - 227 4
12. Njård 10 1 0 9 185 - 268 2Toppscorer lista: 

NrNavnKlubbKamperSpm7 mSnittSUM
1.  Ersek, Kamilla  Fredrikstad Bkl.  37  21  6,4  58 
2.  Gossé, Linn  Tertnes  41  12  5,9  53 
2.  Næss, Karoline  Stabæk  10  43  10  5,3  53 
4.  Anastacio, Jaqueline  Gjøvik HK  36  16  5,8  52 
5.  Kristiansen, Tine Rustad  Larvik  43  6,1  49 
6.  Sundmoen, Kamilla  Storhamar  31  16  5,2  47 
7.  Herrem, Camilla  Byåsen  45  5,8  46 
7.  Oftedal, Stine Bredal  Stabæk  44  5,1  46 
9.  Stokland, Nina  Sola  36  5.0  45 
10.  Koren, Linn-Kristin Riegelhuth  Larvik  32  12  5,5  44 
10.  Løke, Lise  Storhamar  44  4,9  44 
10.  Riegelhuth, Betina  Storhamar  41  4,9  44 


 Det er Kamilla Ersek som har scoret flest mål, hun spiller for Fredrikstad som ligger på 11.plass. Som dere ser så har hun tatt 21 straffer!  Den som har scoret flest spillermål er Camilla Herrem (45+ 1 straffe) og Lise Løke (43 + 0 straffer). Alle mål teller så klart, så det jo samme om det er fra straffemerket eller på banen. 
Tine Rustad Kristiansen er den mestscorende av Larvik spillerne. Camilla Herrem av scoret flest av de som blir med til VM, Stine og Linka ligger rett bak. 

Mestscorende lag: 

1.  Storhamar  255  25  31,1  280 
2.  Stabæk  10  265  12  27,7  277 
3.  Tertnes  234  24  28,7  258 
4.  Larvik  216  30  30,8  246 
5.  Byåsen  224  15  29,9  239 
6.  Sola  10  216  20  23,6  236 
7.  Flint Tønsberg  210  18  25,3  228 
8.  Levanger  200  20  24,4  220 
9.  Gjøvik HK  10  197  21  21,8  218 
10.  Fredrikstad Bkl.  173  22  21,7  195 
11.  Njård  10  169  16  18,5  185 
12.  Vipers Kristiansand (Våg HK)  146  15  17,9  161 


Larvik ligger på en 4.plass, men så har de spilt 1 og 2 kmaper mindre enn Stabæk, Storhamar og Tertnes. Larvik er faktisk det laget som har scoret på flest straffer. De har et snitt på 30,8 mål i hver kamp, Storhamar har 31,1. Vipers Kristiansand scorer minst, med sine 17,9 i snitt pr kamp. Tilsammen har de scoret 161 mål frem til nå. 
 

Tar ikke med Aleksander

Håndballjentenes sikkerhet har blitt skjerpet under VM. Men Heidi Løke tøt likevel ikke ta sjansen på å ta med seg sønnen Alexander (4) til Brasil, skriver VG.

Jeg har tillit til sikkerhetsopplegget rundt landslaget, men tør likevel ikke å ha med meg Alexander til VM. Jeg føler at han har det tryggere ved å bli hjemme i Norge, sier den norske håndballstjernen til avisen.

Hennes fire år gamle sønn har vært til stor glede for hele troppen i de tre siste mesterskapene, og håndballforbundet var derfor åpne for å koste på Alexander en tur til Brasil. Slik blir det imidlertid altså ikke.


Heidi Løke, Tine Rustad Kristiansen og Aleksander i EM 2008VM 2009


Årsaken er enkel.

Jeg spiller med brasilianske Eduarda Györ. Hun forteller om høy kriminalitet. Det har påvirket meg. Alexander er i en alder hvor han leker fra morgen til kveld. Jeg vil ikke bruke VM til å bekymre meg over hvordan han har det når jeg spiller kamper eller trener. Da er det bedre at han er hos Leif (gautestad) i Arendal eller hos mamma og pappa i Sandefjord, mener hun.

I Brasil ble det, bare i 2006, ifølge VG, drept 49.145 mennesker.


// Seher.no

Norge- Sverige

Norge spilte sin nest siste treningskamp før VM, de møter også Brasil på onsdag (tror jeg det var). 

Sverige gikk raskt opp i en 3-0 ledelse, de norske jentene bommet istedet tre ganger før Marit Malm Frafjord satte ballen i mål etter 4 minutter. Sverige satte inn en 4-1 ledelse før Norge scoret fire raske mål og var ajour. Det var jevnt og tett frem til slutten av omgangen. Norge avsluttet kampen bra og leder 15-13 til pause. Katrine var ikke like aggresiv i starten i dag, og slapp inn noen baller hun burde reddet. Både Katrine og forsvaret ble bedre utover omgangen, halvparten av målene kom på kontringer. Det etablerte spillet var OK! 

Gøril Snorroeggen og Amanda Kurtovic var vel egentlig ganske svake i denne omgangen, Kari Mette Johansen var vel heller ikke helt på topp. ( Hun fikk ikke så mange sjanser heller da, skjønner ikke helt greia. De får den ut til høyrekant, men ikke til venstre!?)  Kari Mette sto helt ledig på kanten ihvertfall fire/fem, og fikk bare to sjanser. Den ene bommet hun på (dårlig skudd...) og i den andre situasjonen skulle hun hatt straffe (men fikk det ikke). Når ballen først kom på kanten så kom den for sent. Linn-Kristin Riegelhuth Koren var farligst på mål og satte inn fem før hvilen. I tillegg hadde hun noen gode assist! 

Forrige gang var svensken preget av skader, men i denne kampen var det utvinsingene som hemmet dem. Hele 4 utvisinger fikk de i den første omgangen. I en periode spilte de med 4 stykker, og når en av de kom ut på banen igjen ble en annne utvist. Etter hvilen var det nok engang Sverige som tok føringen, de klarte å score fire mål og var oppe i en 17-15 ledelse. Gøril Snorroggen satte en stopper for måltørken og scoret Norges første mål i 2.omgang etter 6 minutter. Lagene byttet litt på å ha ledelsen i gjennom omgangen
Camilla Herrem satte inn sitt første landslagsmål på noen kamper etter 13/14 min - på en flyver. Det var sikkert veldig godt å få inn den, hun fikk jo 0 mål i Møbelringen Cup .
Etter ca 45 min ledet Sverige 21-19, men da våknet Norge litt igjen.. Ti minutter senere sto det 21-24 til Norge, og de holdt ledelsen kampen ut. Norge skulle trene på 7 mot 6 i det siste angrepet, det gikk ikke så bra. Sverige fikk en scoring på åpent mål, men Norge vant allikevel 24-25 i Malmö. 

Forsvaret var ikke til å kjenne igjen til tider. Midtforsvaret med Gøril, Marit og Karo funket ikke så godt. Noen av de gikk ut på skytter, men da ble det store rom igjen bak. I tillegg var det få som gikk i dueller, og det var store rom som Sverige utnyttet bra. De norske jentene fikk beskjed om å ''stenge butikken'' ,men det tok en stund før det skjedde. Heldigvis skjerpet de seg de siste 10/15 minuttene av andre omgangene, da var det VM takter å se på banen. Kontringsspillet og ankomstsspillet var bra også i denne omgangen. 

Katrine Lunde Haraldsen ble kåret til banens beste, jeg er ikke helt enig i det. Etter min mening burde det har vært Linn - Kristin R. Koren. Hun scoret 8 mål, hadde flere fine assist og sto bra i forsvar. For all del Katrine sto godt i 2.omgangen og hadde flere viktige redninger! Tvillingsøster Kristine Lunde-Borgersen var tilbake, scoret to mål og sto godt i forsvar. Amanda Kurtovic hadde ikke en så god kamp, men skjerpet seg på slutten og scoret to viktige mål. Marit Malm Frafjord slet litt i forsvar, men var god i angrep. Heidi Løke hadde ingen god dag, dessverre. Resten var OK :)  

Linn-Kristin Riegelhuth Koren  Katrine Lunde Haraldsen Marit Malm Frafjord

Vi startet svakt i begge omgangene. Det svinger fortsatt mye, men det er positivt at vi to ganger snur en dårlig trend. Vi hadde en god avslutningsperiode før pause og mot slutten, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB. Vi har et godt stykke arbeid igjen. Laget trenger å bli mer skarpe, samtidig som det alltid er behov for å trene på etablert angrep. Drilling av samspill blir også viktig, forklarte landslagssjefen. 

Mål for Norge:
Linn-Kristin R. Koren 8 mål, Marit Malm Frafjord 4 mål, Kristine Lunde-Borgersen 2 mål, Camilla Herrem 2 mål, Amanda Kurtovic 2 mål, Mari Molid 1, Stine Bredal Oftedal 1, Heidi Løke 1, Tonje Nøstvold 1, Karoline Dyhre Breivang 1, Ida Alstad 1 og Gøril Snorroeggen 1. 

Linn Sulland og Kari Aalvik Grimsbø var ikke på banen. 

> Hvem synes du var best i dag? 
> Hva synes du om kampen? 

Larviks mestscorende igjennom tidene

Fant ut at jeg hadde noen innlegg som var lagret i utkast, legger ut noen av de nå :) Denne er fra 14.oktober, så Linka, Kari Mette og Tonje har scoret noen mål til + spilt noen fler kamper. Allikevel så har de ikke tatt igjen noen av de andre. 

1. Linn-Kristin Riegelhuth Koren
2267 mål på 351 kamper 

2. Lina Olsson Rosenberg
1904 mål på 315 kamper

3. Tonje Larsen 
1465 mål på 596 kamper

4. Kristine Duvholt Havnås 
1423 mål på 394 kamper 

5. Kari Mette Johansen 
1348 mål på 512 kamper  

-Alle tall er funnet av Svein Andre Svendsen/ LHK.  


Disse jentene har vært lenge i Larvik og scoret masse mål :) 


 

Sverige - Norge

Kommer med et innlegg om det litt senere i kveld....:) 


Resultatet etter 1.omgangen! 

 

Litt dramatisk....

6 av Larvikspillerne tok i går kveld flyet til Molde, det ble litt mer dramatisk enn forventet. Flyet ble truffet av lynet og kjørt tilbake til Gardermoen. Etter den skremmende opplevelsen beste de seg for å ta bilen over. 

Det sto på Larvik sine sider at det gikk bra med alle sammen, men at de ikke ville sette seg på flyet igjen (det skjønner jeg).  Nå er de fremme i Molde og arrangerer håndballskolen :)


Lene Rantala var en av dem, vet ikke hvem andre som var med.  

Norge-Sverige og mini comeback.

Norge møter Sverige i morgen, klokken 14.00 starter sendingene på TV 2(tror kampen begynner 14.15, i følge Bredeli). 

Kristine Lunde- Borgersen gjør mini- comback . 

Ti minutter i hver omgang er det vi ser for oss i den kampen. Så får vi se hva som skjer mot Brasil (onsdag), sier landslagslege Ola Sand til NTB. 

Lunde-Borgersen pådro seg et brudd i hånden mot Larvik 5. oktober. Hun har ikke spilt kamp siden og i stedet trent svært mye på egen hånd.

Hele opptreningsfasen forløp optimalt. Kikki har vært veldig flink til å følge de rådene hun fikk av oss, sier Sand.

(TV2 SPORTEN) 

 

TV 2 klokka 22.15

I kveld klokken 22.15 kommer disse jentene på skjermen: 

Hvem er norges mest sexy idrettsutøver?
Foto: TV 2 Sporten 

Altså: Følg med på TV2 klokken 22.15 :)  

Gratulerer...

Gratuler med dagen Marit Malm Frafjord :) Hun fyller 26 år i dag! 

Debuten på landslaget kom i 2005 mot Portugal, mesterskapsdebuten kom i EM 2006 og hun har vært på laget siden. Marit har vært med å vinne EM gull 3 ganger og OL gull. I tillegg har hun både sølv og bronse i VM. Hun har tilsammen 137 kamper for Norge og 296 mål. 

Til daglig spiller hun i Viborg, tidligere har hun spilt for Rapp og Byåsen (2002- 2010). Hun var kaptein for Byåsen før hun dro der i fra før forrige sesong. Hennes første sesong i Viborg var ikke den beste, men i år har hun gjort det godt.

Marit kommer først og fremst til å bli en viktig spiller i midtforsvaret i VM, men også i angrep har hun blitt sikrere i år. Jeg synes hun var bedre både i World Cup og Møbelringen enn Heidi Løke (ikke at Løke var dårlig, men Marit har vært litt bedre totalt sett). Allikevel er vi heldige som har to strekspillere som utfyller hverandre bra! VM manager..

Gå inn her for å bli med på VM manager på TV2 Sporten: http://tv2sportenvmk11.enetpulse.com/ 

Jeg følger egentlig bare med på de norske jentene, men har tatt noen av de spillerne jeg har hørt navnet på under EM/ WorldCup/ Møbelringen fra andre land. Bojana Popovic, Kathrine Lunde Haraldsen og Linn Jørum Sulland er selvfølgelig med, ellers har jeg vært veldig usikker på hvem andre som skal få plass på laget. Det  er så vanskelig siden man har et budsjett å holde seg til. Vil helst ha med spillere fra Norge, Romania, Russland og Frankrike. Tror det er de som kommer lengst :)  Jeg tar det ikke sååå seriøst, spiller mest for morro skyld.

Når du logger inn anbefaler jeg deg å lese ''regler'' for da får du litt diverse info som er fint å ha når du skal velge spillere :)  Du kan f.eks bare ha 2 spillere fra hvert land, og  handle for 6 millioner kroner. Det høres mye ut, men mange av de beste er veldig dyre. Bojana Popovic er den dyreste, koster 950000 kr -  Russlands trener, Thorir, Heidi, Linn og Linnea Torsteinsson koster 900000. 
 

Kan havne i Storhamar

Det blir litt overgangssnakk i dag :) 

Larvik kan miste en av sine største stjerner til konkurrenten Storhamar. Den ambisiøse Hamar-klubben ønsker nemlig å hente Gro Hammerseng, samtidig som de vil forlenge kontrakten med hennes kjæreste, Anja Edin. 

Vi har lagt på bordet ei bra pakke. Vi er på banen, men vi er ikke med i noen budkrig, sier Storhamar-trener Arne Senstad til Hamar Arbeiderblad.

Jeg tror Anja har veldig lyst til å spille i Storhamar. Jeg tror det blir vanskelig for henne å si nei til oss. Jeg har en god følelse på Anja, men jeg vet at Gro har sitt å si også. Og det er ikke lett for henne heller, tror Senstad.

De to stjernene skal, i tillegg til Storhamar-tilbudet, også ha fått kontraktsforslag fra Hammersengs moderklubb, Gjøvik, og hennes nåværende arbeidsgiver, Larvik. - TV2 Sporten

Hva tror dere Gro og Anja velger?  

 OMG, hadde skrevet om to andre mulige overganger også... men det ble borte (halvparten av hele innlegget). Arg, nå ble jeg sur! 

Legger inn linkene, for jeg orker ikke å skrive de på nytt. 

http://www.fvn.no/sport/handball/article927252.ece - Kathrine og Gøril til Vipers? 


Kikki, Kathrine og Gøril trente sammen tirdag kveld. 


http://www.adressa.no/sport/handball/article1731277.ece - Kari A.Grimsbø savner Byåsen, kan hun vende tilbake? 

 

Resultater 23.11.2011

23.11.2011 Vipers Kristiansan - Tertnes 14-30
23.11.2011 Njård - Stabæk 29-24
23.11.2011 Gjøvik HK - Flint Tønsberg 19-25
23.11.2011 Larvik - Byåsen 27-24
23.11.2011 Sola - Storhamar 24-39Seier for Storhamar over Sola i dag.

Men hva i h****** skjedde med Stabæk? Tape for Njård liksom?  Ikke for å være slem, men der hadde jeg tippet en STERK borteseier. 

Møter eks treneren i Mesterligaen.

Det er nå klart at i tillegg til å være landslagssjef for Ungarn så har Karl Erik Bøhn blirr ansatt som trener for Gyør. Dette ble klart etter at Gyør treneren ble sparket i forrige uke..  Dette sto på TV2 Sporten: 

I dag kom bekreftelsen. Bøhn vil trene Györ ut sesongen, i tillegg til jobben som trener for det ungarske landslaget.

Både forbundet og Györ ønsket denne løsningen, og jeg tror det skal gå fint å kombinere det, sier Bøhn til TV 2 Sporten.

Bare finale er godt nok for Györ og Bøhn
Den tidligere Larvik-treneren ble sparket bare måneder før klubben tok Norges første Mesterliga-gull noensinne. Med Gyõr er målsettingen klar:

Det er bare finale som gjelder for Györ. Det er et voldsomt press for å oppnå gode resultater i Ungarn, men ingen legger større press på meg enn jeg gjør selv, sier Bøhn, som nok en gang blir trener for samboeren, Heidi Løke. 

Karl Erik Bøhn var ni år i Larvik, og var hovedtrener fra 2005 til han fikk sparken i januar i år. Det skal ha vært Heidi Løkes overgangskontrovers fra Larvik til Györ, der Bøhn skal ha sittet på begge sider av bordet, som ble brukt som hovedargument i sparkingen av treneren.

Kontroversiell avskjed
Spillergruppen var svært delt i synet på sparkingen av Bøhn, og hovedpersonen selv krevde lønn for hele kontraktperioden (1,5 år) samt en bonus. Et beløp som skal ha ligget på knappe millionen. Det så lenge ut til å gå mot en rettssak, men partene kom til enighet om vilkårene for en avslutning av Bøhns arbeidsforhold i Larvik.

Etter en opprivende avslutning på et langt arbeidsforhold, skal Bøhn igjen møte Larvik. Denne gang på håndballbanen. Den nye Györ-treneren innrømmer overfor TV 2 Sporten at det ikke er en kamp han ser frem til.

 Det blir spesielt å møte Larvik igjen. Det er ikke en kamp jeg gleder meg til, men jeg har ingen tanker om hevn eller at det vil bli ekstra godt å slå Larvik. Jeg hadde ni fantastiske år i klubben. Men som sagt, det blir spesielt, sier Bøhn. 

Bøhn møter Larvik i Mesterligaen: ? Det blir spesielt

 Dette blir spennende! Jeg skal ihvertfall på Larvik sin kamp mot Gyør, det ble bestem nå!! 

Larvik - Byåsen 23.11.2011

Larvik fikk besøk av Byåsen andre gang på rad i løpet av ei uke, og LHK var  favoritter etter 30-21 seieren sist onsdag.

HER ER FORRESTEN NYHETEN SOM SKULLE AVSLØRES I PAUSEN: http://www.larvikhk.no/artikkel/143856

Etter 20 minutter sto det 8-5 til Larvik, men i løpet av de siste ti minuttene klarte Byåsen å gå fra  8-5 til 12-15. Det var mye tekniske feil som førte til kontringer til Byåsen og Marta Tomac var i scoringshumør. Larik tok igjen Byåsen etter knappe 5 minutter, da sto det 16-16.  Bortelaget ledet igjen med 2 mål etter en halvspilt andre omgang.  
Det var vel først når Isabel og Kari Mette scoret hvert sitt helt på tampen at Larvik kunne puste lettet ut.  Larvik har ikke tapt en seriekamp siden 2001, og på hjemmebane siden 1999... Den rekorden skal få stå litt til.

Linn Sulland var prikkfri fra straffemerket (8 mål/8 skudd), i tillegg satte hun inn 3 spillemål.. Hun var ikke så god i etablert angrep i dag, men de straffene er viktige! 
Kari Mette hadde ikke en så god kamp, men satte inn tre viktige scoringer (av tre mulige) de siste åtte minuttene. Linka fikk ikke så mye å jobbe med, scoret kun 1 mål. Tine Rustad Kristiansen hadde ingen god dag på jobben!
Synes Karoline var en av de beste i dag, tar ansvar i angrep og i forsvar. Hun har jo egentlig vært en forsvarsspiller de siste sesongene, pga at Gro, Amanda, osv kom til klubben. I tillegg fikk hun ''sparken'' fra landslaget, men hun jobbet hardt for å beholde plasse sin der. Denne sesongen har hun tatt over Gro sin rolle som playmaker, og det har hun klart veldig bra. Karo har vært viktig for Larvik, og hun fortjener skryt for jobben sin. Morro å se at hun scorer så mye mål også. Hun var den som scoret flest spillermål i kveld, siden Sulland tok 8 straffer. 
Cecilie Leganger hadde noen avgjørende redninger, men jeg kunne gjerne sett at Rantala hadde kommet inn i målet i en periode. 

Av Byåsen sine spillere er det verdt å nevne June Andenæs, Marta Tomac og Camilla Herrem. Alle var i scoringsform, June og Camilla sto godt i forsvaret. Ida Alstad kom inn litt på slutten og satte inn et fint mål. 

Kampfakta (Larvik - Byåsen): 
Pause: 12-15
Slutt: 27-24
Utvisninger: Larvik - 1 x 2 min, Byåsen 2x 2 min + rødt kort på Nøstvold, se situasjonen her
Banens beste,  min mening: Karoline Dyhre Breivang og Camilla Herrem/ Marta Tomac
 
Spillerstall Larvik: 
Linn Jørum Sulland, 11 mål, 17 skudd
Karoline Dyhre Breivang, 5 mål, 7 skudd
Kari Mette Johansen 4 mål, 7 skudd
Isabel Blanco 2 mål, 3 skudd 
Tine Rustad Kristiansen 2 mål, 8 skudd
Linn-Kristin R.Koren 1 mål, 1 skudd 
Tonje Larsen 1 mål, 1 skudd
Tine Stange  1 mål, 2 skudd 
Amanda Kurtovic 0 mål, 1 skudd
Pernille Wibe - spilte lite.. 
Thea Mørk - spilte lite.. 
Cecilie Leganger
Lene Rantala - ikke på banen
Sara Breistøl - ikke på banen

Landslagsspillerne Byåsen: 
Camilla Herrem 5 mål, 5 skudd
Tonje Nøstvold 2 mål, 5 skudd
Ida Alstad 1 mål, 2 skudd
Mari Molid 0 mål, 3 skudd 

Stjernebørs:
***  Ingen
** Linn Sulland, Camilla Herrem, Karoline Dyhre Breivang, Marta Tomac
*  June AndenæsPeder Torp Mathisen :) 


Dette var den siste kampen i kvinnenes serie, det blir en pause frem til januar. Eller Larvik spiller NM finale mot Stabæk 30.desember, men det kommer jeg tilbake til.  
Kommer med en liten oppsummering med toppscorere, osv hittil i sesongen! Skal begynne på det i kveld, men det kommer mulignes i løpet av fredagen. Skal bort i hele morgen så da blir det lite blogging :) 

> Så du kampen? Hva synes du? 

> Hvordan er din stjernebørs? 

Spillerbørs Norge-Sverige VG

Norge- Sverige
Terningkast: 5
32-18 (14-9)
Utvisninger: Norge 2x2 min, Sverige 1x2 min

Kathrine Lunde Haraldsen  9  BB 
42 redninger/38 skudd - 0 feil

Kari A. Grimsbø 6
3 redninger/ 7 skudd - 0 feil. 

Mari Molid 5
1 mål/ 4 skudd - 3 feil

Karoline Næss 6
0 mål/0 skudd - 0 feil

Stine Bredal Oftedal 8
5 mål/ 7 skudd - 1 feil

Heidi Løke 8
6 mål/  7 skudd - 0 feil

Tonje Nøstvold 5
2 mål/ 3 skudd - 1 feil

Karoline D. Breivang 6
1 mål/  1 skudd - 1 feil

Kari Mette Johansen 5
0 mål/ 0 skudd - 0 feil

Marit M. Frafjord 8
5 mål/ 5 mål - 0 feil

Linn Jørum Sulland  7
4 mål/4 skudd - 1 feil

Linn-Kristin Riegelhuth Koren 5
2 mål/4 skudd - 1 feil 

Gøril Snorroeggen  5
3 mål/ 7 skudd - 4 feil

Amanda Kurtovic  5
3 mål/ 8 skudd - 1 feil. 

 
Camilla Herrem 
0 mål/ 1 skudd - 1 feil

Vurdert av Jostein Overvik 

TV2 Zebra 18.15

Larvik møter Byåsen i serien i dag, klokken 18.15. Kampen går på TV 2 Zebra :)  

Ida Alstad er klar til kamp, heldigvis.

... 

Spørsmål

Kan du fortelle om alle gangene du så spillere??? Hvordan oppførte Kari Mette jeg i heisen? Herreguuud du er så heldig, fortell fortelllll!!!! :-) 

Har vel egentlig fortalt om alle gangene jeg traff de :)  Møtte Ida, Marit Breivik og Heidi i gangen et par ganger, i og med at vi sov i samme etasje. Kari Mette oppførte seg vel helt vanlig?;p  Haha. Kari A. Grimsbø synes hun var kul siden de bodde i 14.etasje begge to. Heheh :) Fant vel ut at KMJ hadde rom rett under oss. 

Fikk du noen autografer av spillerne ? :D
Fikk sånne autograf kort av Kari Mette og Heidi. Pleier bare å spørre om bilder jeg, hehe. 

1. Hva har skjedd med kneet til Linn Kristin?
Vet ikke. Flere av spillerne hadde isposer på seg etter kampene - Kari Mette, Stine, Linka, Marit, osv. Tror ikke det var noe alvorlig, siden de spilte jo alle kampene :) 

2. Har du tatt det bildet selv? :)
Nei! :) 


Satt du på livchatt med nora mørk under kampen mot sverige i dag?
Var i hallen, så nei gjorde ikke det :) 

Kan du blogge om anniken obaidli? hun er jo ung og talentfull :-)
Hehe, hvem er det? ;p  

Når du møter håndballjentene, får du vel et lite førsteinntrykk.

Hvis jeg har glemt noen spørsmål angående turen så er det bare å spørre på nytt i dette innlegget :) 

Møbelringen Cup 2011 Del 3

Da var vi kommet til siste delen av Møbelringen Cup. Merker at jeg savner å være i Stavanger, det var utrolig morro!

Vi spiste frokost samtidig som jentene denne dagen også. Fikk ikke tatt heisen med dem ned da, siden det ble så fullt. Vi gikk for å slappe av på hotellet før vi måtte skjekke ut, så det var chill. Gikk ut på gangen for å snakke med venninna mi, og når jeg var ferdig kom Heidi ut av heisen. Endelig turte jeg å si noe, så ønsket henne lykke til. I tillegg snakket vi litt om Norge-Spania kampen, før vi gikk på hvert vårt rom (har fortalt om dette i et tidligere innlegg). Vi traff også på jentene før vi dro ned til Idrettshallen. Sa ingenting til de, siden flere snakket sammen, osv. I tillegg var de så mange, så det ble litt kleint. Føler det blir teit å avbryte de midt i en samtale liksom, var flere som gjorde det.. men jeg synes det er litt frekt egentlig. 

Vi fikk med oss litt av Spania-Tyskland kampen, men ikke så mye. Jeg så at jentene varmet opp, og bestemte meg for å gå bort å ta noen bildere. Jeg sto på tribuna som var rett over der de var, det var ganske god utsikt. (Ca 2/3 meter over bakken,det var ikke så høyt for jeg hoppet ned der etter kampen).  Flere barn sto helt oppi spillerne, spurte om autografer og hadde kameraene klint oppi tryne på dem. Det går kanskje ann å ta det litt med ro? Greit at de er 10/11 år, men ja. Skjønner ikke hvordan spillerne klarer å konsentrere seg kun om oppvarminga, men de er vel vandt til det. 

Norge - Sverige
Norge gikk raskt opp i en 4-2 ledelse, etter en god start av Tonje Nøstvold. Etter 22 minutter satte Heidi Løke mål nummer 10 for Norge, Sverige hadde seks mål. Forsvaret sto godt, og det som kom igjennom tok Kathrine Lunde Haraldsen. Til pause sto det  14-9, nok engang hadde de en ''stor'' ledelse. Norge hadde sluppet seg ned både mot Tyskland og Spania, kunne de klaere å holde ledelsen helt ut? 
Det var Sverige som kunne juble for omgangens første mål etter pause, men glede ble kortvarig. Norge dro bare mer og mer i fra. Kathrine fortsatte å STOR spillet i det norske målet, mens det gikk hurtig fremover. Allerede 12 minutter ut i omgangen ledet vi med ti mål, 22-12. Norge hadde scoret åtte, mens Sverige hadde satt inn tre.
22-12, ble til 27-15, og etter 22 min var ledelsen doblet -  30-15. Svenskene slet i forsvar, og i angrep... 
Sluttresultatet ble 32-18, en god gjennomført kamp av jentene. Sverige hadde mange skader, så det er en av årsakene til at kampen gikk som den gikk. Allikevel så er det godt gjort å holde nivået i en hel kamp, selvom svenskene er svekket.

Stjernebørs:
*** Katirne Lunde Haraldsen
** Heidi, Marit, Stine
* Linn

Jeg syntes det var mange som bidro, og ville vinne. Katrine Lunde Haraldsen ble banens beste, det var egentlig ingen tvil om det. Hun fikk 38 skudd i mot seg, og hun reddet 24 av dem. Kari kom innpå litt hun også, reddet 3 og slapp inn 4 mål. Synes keeperne våre har vist seg godt frem, det er viktig. 


I denne kampen var Heidi Løke tilbake, synes hun var litt svak (les: svakere enn vanlig) mot Tyskland og Spania. Mot Sverige ble hun toppscorer med 6 mål, hadde 0 feil og bommet kun 1 gang. Hun fikk noen litt svake innspill, men får tak i ballen uansett. Utrolig morro å se på henne!  Marit Malm Frafjord gjorde en fantastisk jobb i forsvar, i tillegg scoret hun fem mål på ni minutter i starten av andre omgang. Hun gikk av banen uten bom og feil! 
Stine Bredal Oftedal var uredd nok engang, satte inn fem mål. Gleder meg til å følge henne i VM, hun har vist seg godt frem i løpet av helgen. Gøril har ikke vært så god denne helgen, det har blitt mye dårlige vurderinger og mange fei + bom. Hun står godt i forsvaret, og hun hadde noen skudd og gjennombrudd som var gode. 
Karoline står nok engang godt i forsvar. Kari Mette og Camilla fikk lite å jobbe med i angrep igjen, Camilla fikk en sjanse som hun bommet på. KMJ får pluss for at hun sto godt i forsvar. Linka var litt variabel i denne kampen, men kom seg greit ut av det. Synes hun har hatt en god turnering, håper det fortsetter i VM. Linn Sulland fortsetter å skyte, treffer på 4 av 4. Høyre siden vår har vært fantastisk i Møbelringen Cup. Amanda startet bra mot Sverige, men var svak etter hvilen. Karoline Næss fikk også prøve seg i forsvar, og der sto hun godt. Synes det er bra gjort etter å ha sittet på benken i to kampen! 

Dette ble da en liten oppsummering av spillerne i turneringen og i denne kampen. Hva synes du om spillerne i Møbelringen Cup? Godkjent? 
Skal få skrivd opp spillebørsen fra Norge-Sverige i løpet av kvelden :) 

Her kommer noen bilder, har lagt ut fler her <- more pictures here : 

 

 

 

 
 


 

Camilla videoblogger

Gå inn på www.tassencamilla.blogg.no. Camilla og Tassen svarer på spørsmål, og du får kanskje vite ting du ikke visste fra før.  

I morgen slippes en nyhet

I pausen av kampen mellom Larvik og Byåsen førstkommende onsdag slipper Larvik HK en nyhet som vil få positive ringvirkninger for hele regionen. 


I tillegg er det usikkert om Ida Alstad spiller i morgen.. vi får vente å se, håper hun får bli med!

 
Larvik - Byåsen på Tv2 Zebra klokken 18.30 I MORGEN  :) 

Beklaaaager..

Men dere må vente med Sverige - Norge bildene til i morgen + kampreferat og svar på spm. Er trøtt og ikke helt i form, så derfor prioriterer jeg å sove. Regner med å få det ferdig til 18.00/19.00 tiden i morgen siden jeg skal i praksis først :)  

Dere kan få et par smakebiter nå da:

 

 

Møbelringen Cup 2011 Del 2

Det var opp og hopp klokken 08.35 denne dagen. Det er ganske uvanlig på en lørdag for min del, men vi måtte jo spise frokost samtidig som håndballjentene. Vi skulle ta heisen opp i 21.etasje (vi bodde i 15.), og flere av jentene sto i heisen når den stoppet hos oss. Jeg ble litt flau med engang, men jeg og hun vi var på tur med gikk inn i heisen. Søstera mi bestemte seg for å gå trappene. Husker ikke helt hvem som sto der, men det var ihvertfall Kathrine, Marit og Gøril (mener jeg å huske). Fikk i oss litt mat før vi gikk ned igjen, jeg satt jo å fulgte med på jentene og det endte med at jeg tok heisen ned med Linka, Kari Mette, Gøril ++ nedover igjen. Kjipt at jeg ikke tørte å si noe (angrer litt nå) ,men det er kleint når man står klemt sammen i en heis med 5/6 spillere. Kunne jo ha sagt lykke til ihvertfall, men neida.  Da vi kom frem til rommet så drev de å ryddet der, derfor bestemte vi oss for å sette oss i 2.etasjen for å slappe av med pc'n. Håndballjentene skulle på joggetur (Hehe, dette visste vi  på forhånd, siden aktivtetsplanen dems hang i lobbyen. Allikevel var det faktisk tilfeldig at vi ikke ned siden rommet ble rydda). Var litt morsomt å se på de, siden de drev å tulla osv. Kari Mette skulle knyte skolissene, og da måtte hun sette sko opp på henda til Karo. Da sa Karo: ''Askeeepoott'', det var litt morro for oss som satt der! 

Vi dro nedover til byen for å se litt der i noen timer, før vi dro tilbake på hotellet for å se på kampen. Det ble litt langt til Tysvær Arena, derfor bestemte vi oss for å se den på TV. Vi satt å skrek, jubla og banna under hele kampen.

Norge startet veldig bra, selvom det blir noen bom og feil. Kari Aalvik Grimsbø startet i målet og sto godt i starten. Etter åtte minutter sto det 5-1 til Norge,  og fem minutter senere sto det 8-3. Det var mye bra spill, og fire minutter før slutt var stillingen 14-9. De siste minuttene var ikke gode av Norge, og de slapp Spania inn i kampen. 14-12 sto det til pause. 


Spania var ajour med Norge etter et par minutter ut i andre omgang. Lagene fulgte hverandre tett hele veien. Borte laget lå som regel foran med både et og to mål. Heldigvis klarte Norge å kjempe seg til en uavgjort, 26-26. Det hele skulle avgjøres med straffekast. Dette skulle bli en lang og spennende affære. Fem fra Norge og fem fra Spania skulle i ilden, i tillegg til  keeperne til begge lag. Mari, Heidi, Amanda, Linn og Tonje skulle skyte for Norge.

Alle ti treffer på straffekastene, og fem nye måtte i ilden. Jeg satt egentlig bare å ventet på at Camilla, Kari Mette, Karoline, osv måtte skyte. Trodde de ikke kunne bruke de samme, men det kunne de. Hadde egentlig litt lyst til å se de tre nevnte skyte straffe, bare for morro skyld. Ble faktisk litt skuffa når det ikke skjedde, haha. Mari, Heidi, Amanda, Linn og Tonje traff målet nok engang, det gjorde også Spanias spillere. En ny runde måtte til - Amanda, Tonje og Heidi skøyt på nytt.. Da bestemte Kari Aalvik Grimsbø seg for å avslutte konkurransen, hun reddet straffen fra Mangue (eh eller hvordan det skrives). Det var så herlig å se på!

Nok engang klarte jentene å rote bort en stor ledelse, og Spania fikk kjempet seg tilbake.  Det positive er at de klarer å ta igjen Spanias tomåls ledelse på slutten. I tillegg hadde de en god start på kampen! 

Stjernebørs: 
*** Ingen
** Stine Bredal Oftedal
* Linka, Kari Mette, Kathrine. 

Stine Bredal Oftedal tok ansvar i angrep og hadde en god kamp, ble også kåret til banens beste. Kari A. Grimsbø startet bra i målet, men hun ble litt svakere etterhvert (kan skylde litt på forsvaret også). Linn Sulland får godkjent - bommer på straffe, men setter inn 3 fine mål. I starten var de flinkere på å få ballen til venstre siden i kontra, Kari Mette satte inn 3 mål på 3 skudd. Camilla fikk en sjanse som hun rotetet bort. Allikevel fikk de ikke så mye å jobbe med i denne kampen heller. Mari Molid hevet seg en del fra Tyskland kampen, 2 mål på 2 skudd og god i forsvar. Linka var treffsikker igjen, satte inn to straffer etter at Linn og Amanda bommet på hver sin. I tillegg scoret hun to spillermål (på to skudd). Kari fikk mest tillitt i målet, men Kathrine kom inn å reddet 4 av 7 baller på slutten.  
Jeg må gi masse skryt til de fem som tok straffer på slutten, var fantastisk å se på!  


Banens beste - Terje Anthonsen


Alle er glade etter redningen til Kari.  Del tre kommer i kveld, eller i morgen. Får se hva jeg rekker nå :) I tillegg skal jeg svare på spørsmålene dere har sendt in angående turen! 

Møbelringen Cup 2011 Del 1

Fredag: Jeg var selvfølgelig utrolig spent da jeg satt på bussen på vei til Gardermoen. Flyet skulle gå klokken 14.00, men det var forskinka. Vi ble litt stressa, siden kampen begynte kvart over seks og vi visste ikke hvor langt det var til hotellet, osv. Endte med at flyet lettet 15.15, og vi var i Stavanger tre kvarter senere. Vi fikk hentet bagasjen vår, og satt oss i en taxi. Var på hotellet tjue minutter etterpå, og da fikk vi fikset oss litt før vi stakk til hallen i regnværet. Heldigvis tok det 2 minutter å gå til Stavanger Idrettshall.  Hotellet vi bodde på het Rica Forum Hotel, samme hotell som Norge bodde på(som dere sikkert har hørt litt mye om, haha).  

Norge - Tyskland:  Jeg synes det startet dårlig med mye teknisk feil, det gjaldt begge lag. Gøril Snorroeggen imponerte meg ikke så mye, med hele fire tekniske feil før det hadde gått fem minutter.
Første målet til Norge kom 05.12 av Linka, og hun satte inn et nytt mål 30 sekunder senere. I tillegg hadde hun flere gode assist til streken. Forsvaret sto godt, og angrepet ble også bedre utover omgangen. Til pause sto det 14-9, det så bra ut for Norge. Kathrine Lunde Haraldsen sto godt i målet, også på kantskudd som ikke har vært hennes sterkeste side. Linn Sulland satte inn 7 mål i løpet av omgangen, og viste hvorfor hun fortjener en VM plass! 

Etter pausen gikk vel det meste fra himmel til helvette. Avslutningene gikk i stanga, utenfor mål eller på keeperen, mens Tyskland gjorde det motsatte. Det var helt sykt å se at de klarte å bomme så mye, og stå så dårlig i forsvar. Plutselig sto det 22-22, og kampen ble veldig spennende. Linka tok ansvar på slutten og satte inn noen viktige mål, før Linn Jørum Sulland kom inn på igjen og tok over stafettpinnen. Thorir prøvde ut litt forskjellig, og det er ikke alt som fungerte, det kan være en av grunnen til at det gikk litt dårlig.  Mari (0 mål/5 skudd), Tonje (1 mål/4 skudd), Stine( 2 mål/ 5 skudd) og Heidi Løke (2 mål/5 skudd) hadde ingen god dag. Heldigvis klarte jentene å dra i land en 27-24 seier. 

Stjernebørs:
*** Linka  Kathrine
**  Linn
* Karo, Marit 

Banens beste ble Linn-Kristin Riegelhuth Koren, fortjent mener jeg. Det var morro å se at hun kom innover på banen og fikk vist frem skuddet sitt. Linka fikk også noen utspill på kanten, og scoret 6 mål på 7 skudd. I tillegg har hun et godt blikk og flere gode assist. Sto godt i forsvar! 

Linn Jørum Sulland (10 mål/12 skudd - 5 straffer) og Kathrine Lunde Haraldsen(14 redninger/31 skudd) var også gode. Linn gjør kanskje noen enkle feil, men ellers var hun god. Kathrine sto godt i 1.omgang, men ble byttet ut etter en litt svak start på andre omgang (hun var ikke den eneste). Karoline står godt i forsvar, og er flink til å sette opp skytterne (spesielt Sulland), i tillegg lager hun noen straffer.  Marit Malm Frafjord sto godt i forsvar og scorte 3 mål på 3 skudd. 

Merket jeg ble frustrert når venstrekantene fikk kun ET  utspill på 60 minutter. Klarer de ikke å brette ut spillet? De var litt bedre mot høyre, men allikevel så var det ikke bra nok. Kari Mette og Camilla fikk utrolig lite å jobbe med, og det var bare Kari Mette som fikk kontret inn et mål.  Linka kom seg innover i banen, men hun har en liten fordel i og med at hun også kan brukes som bakspiller. Vi har jo sett at Kari Mette kan komme innover også, men når hun ikke får noe å jobbe med er det vanskelig. 

Etter kampen gikk vi tilbake til hotellet. Jeg fikk ikke til å få internett på pc'n, så da måtte jeg ned i resepsjonen. Søstera mi og jeg så at Heidi Løke, Marit Breivik og Ida Alstad sto å ventet i gangen, så da tok vi heisen ned med dem. Marit var veldig hyggelig, spurte om vi hadde vært på kamp og greier. Heidi og Ida sto egentlig bare å smilte, haha. Resten av jentene sto nede, de skulle ut  å spise middag og alle hadde pyntet seg. De virket slitne, så vi sa ikke noe til dem. Se resten av bildene jeg la ut på fredagen her: http://larvikognorge.blogg.no/1321652809_tyskland__norge_bilde.html 

Spillerbørsen fra VG: http://larvikognorge.blogg.no/1321716551_spillerbrs_norgetyskl.html

Begynner å skrive på del to nå, må fikse ferdig bildene fra Norge-Sverige først. Dere får bare følge med utover kvelden. 

Lite problem

Nettet var borte i dag tidlig, så vi får se om jeg får blogget i kveld... Så vet dere det :) 


Fra lagvenninner til motstander 

Borte bra,hjemme best?

Har kommet meg hjem, men kunne godt blitt i Stavanger noen dager til med Håndballjentene. Det har vært en fantastisk opplevelse.. Nå skal jeg bruke kvelden på å fikse bilder, tenke litt igjennom det jeg har gjort i helgen og slappe av. Kommer med et innlegg i morgen om noen opplevelse, min mening om kampene, min mening om spillerne og ikke minst en del bilder fra Norge- Sverige :)  Innlegget kommer ikke før på kvelden da, siden jeg skal på skolen. Ser at noen har sendt inn spørsmål, og jeg kan svare på de i samme innlegg i morgen :) 
Vi snakkes 

Noen linker om kampen: 

http://www.tv2.no/sport/handball/nora-moerk-livechattet-under-norge-sverige-vi-virket-solide-bakover-3640823.html - Les hva Nora Mørk svarte på livechat. 

http://www.handball.no/p1.asp?p=33860 

http://www.tv2.no/sport/handball/haandballjentene-gjorde-som-northug-lekte-seg-med-sverige-3641108.html

http://www.aftenbladet.no/sport/handball/--Me-va-dritgoe-2895692.html - Intervju med Camilla og Tonje

http://www.nettavisen.no/sport/article3277116.ece

http://www.dagbladet.no/2011/11/20/sport/katrine_lunde_haraldsen/handball/19097773/

All Star Team 

 

 

Leder 15-10

En svensk spiller er skadet. Kom seg opp igjen heldigvis :)

Vi er i gang

Vi er i gang.

Skal prøve å blogge fra kampen i dag..

Endelig har det kommet en blogg app til android telefonen, og det betyr at jeg kan prøve å blogge litt under kampen :) 
Du finner appen på android markedet, søk på ''blogg.no'', last ned og vips så har du appen på din telefon! 

Husk Norge-Sverige på Tv2 klokken 15.15 i dag!   

Turte endelig å snakke litt med Heidi Løke. Sa lykke til og at vi skulle se på kampen. Hun sa at vi måtte heie, og det skal jeg selvfølgelig gjøre (selvom jeg har drit vondt i halsen). I tillegg måtte jeg jo si at kampen var spennende i går, og da snakket vi litt om den før vi gikk inn på hvert vårt rom. Yeah, jeg er så tøff. Synes Heidi virker veldig hyggelig, og morsom.
Angrer litt på at jeg ikke har sagt så mye til de før, men det er veldig kleint når man står sammen i heisen med 5/6 spillere liksom. (skryt, haha.) 


Her er Heidi etter at hun scoret straffe i går. Foto: Kent Skibstad 


Spillerbørs Norge-Spania

Norge- Spania
Terningkast: 4
26-26 (14-12), 39-38 etter straffekast.
Utvisninger: Norge 4x2 min, Spania 1x2 min

Kathrine Lunde Haraldsen  6
4 redninger/7 skudd - 0 feil

Kari A. Grimsbø 5
8 redninger/ 31 skudd - 0 feil. 

Mari Molid 5
2 mål/ 2 skudd - 1 feil

Stine Bredal Oftedal 6 BB 
4 mål/ 6 skudd - 1 feil

Heidi Løke 5
2 mål/  2 skudd - 0 feil

Tonje Nøstvold 
1 mål/ 2 skudd - 1 feil

Karoline D. Breivang 5
2 mål/  5 skudd - 2 feil

Kari Mette Johansen 6
3 mål/ 3 skudd - 0 feil

Marit M. Frafjord 4
0 mål/ 2 mål - 1 feil

Linn Jørum Sulland  5
3 mål/5 skudd - 3 feil

Linn-Kristin Riegelhuth Koren 6
4 mål/4 skudd - 2 feil 

Gøril Snorroeggen  4
4 mål/8 skudd - 4 feil

Amanda Kurtovic  5
2 mål/ 4 skudd - 0 feil. 

 

Camilla Herrem
0 mål/ 0 skudd - 1 feil

Vurdert av Jostein Overvik 


 Spillebørs mellom Norge- Tyskland, se her 

 

Chat med...

Nora Mørk under Norge-Sverige kampen i morgen klokken 15.00 

http://www.tv2.no/sport/handball/livechat-med-nora-moerk-under-kampen-mot-sverige-3640823.html 

 
Livechat med Nora Mørk under kampen mot Sverige 

Spillerbørs Norge-Tyskland

Som sagt så kommer jeg ikke til å skrive noe særlige om selve kampene mens jeg er her, tar det når jeg kommer hjem =)  Men kan skrive ned spillerbørsen fra VG fra i går: 

Norge - Tyskland
27-24 (14-9)
Utvisninger: Norge 4x 2 min og Tyksland 2 x 2 min 

Kathrine Lunde Haraldsen  7 
14 redninger/31 skudd - 1 feil

Kari A. Grimsbø 6 
5 redninger/ 12 skudd - 0 feil. 

Mari Molid 2
0 mål/ 5 skudd - 1 feil

Stine Bredal Oftedal
2 mål/ 5 skudd - 0 feil

Heidi Løke
2 mål/  5 skudd - 1 feil

Tonje Nøstvold
1 mål/ 4 skudd - 0 feil

Karoline D. Breivang
0 mål/  2 skudd - 2 feil

Kari Mette Johansen
1 mål/ 2 skudd - 1 feil

Marit M. Frafjord
3 mål/3 mål - 1 feil

Linn Jørum Sulland  7
10 mål/12 skudd - 3 feil

Linn-Kristin Riegelhuth Koren 8 BB 
6 mål/7 skudd - 1 feil 

Gøril Snorroeggen  4 
2 mål/3 skudd - 6 feil

Amanda Kurtovic  - 
0 mål/ 1 skudd - 0 feil. 


Camilla Herrem  4 
0 mål/ 0 skudd - 0 feil

Vurdert av Jostein Overvik
 
> Hvordan ser din spillebørs ut?  

Noen artikler...

Legger inn noen artikler som har blitt skrevet de siste dagene: 

http://www.seher.no/883044/heidi-loke-toer-ikke-ta-med-sonnen-til-vm - Heidi Løke tar ikke med sønnen til VM.  

http://www.fvn.no/sport/handball/article925535.ece - Kikki får skryt '' Hun er en utrolig bidragsyter både på og utenfor banen, hun skaper stemning, og så har hun det lille eksta som gjør at vi andre hever oss et hakk. Jeg er veldig imponert over hvor fort hun tok nivået etter at hun kom tilbake etter å ha blitt mamma, så det blir spennende å se hvordan det går etter fingerskade. Men vi er kjempeglade for at hun er der. 

http://www.dagbladet.no/2011/11/18/sport/handball/handball-vm_2011_kvinner/tonje_nostvold/19071050/ - Tonje har trent på ny straffe. 

Kampen mot Tyskland: 

http://www.dagbladet.no/2011/11/18/sport/handball/handball-vm_2011_kvinner/19079035/ - scoret sitt 700. landslagsmål.  

http://www.dagbladet.no/2011/11/18/sport/linn_jorum_sulland/handball/handball-vm_2011_kvinner/19080454/ 

http://www.handball.no/p1.asp?p=33852

http://www.nettavisen.no/sport/handball/article3276598.ece

http://www.tv2.no/sport/handball/sulland-i-vmform-sikret-norsk-seier-mot-tyskland-3640400.html   - VIDEO

http://www.tv2.no/sport/handball/grini-om-tysklandkampen-perfekt-generalproeve-3640498.html - Kjersti Grini 

Tyskland - Norge bilder

Ble en del bilder, men et bilde sier mer enn 1000 ord. Bildene ble litt skurrete, det irriterer meg.. skal prøve med det andre kamera på søndag  :)  Enjoi!  HUSK: hvis du skal låne bildene så skriv at det er jeg som har tatt dem. Orket ikke å skrive det over, så da håper jeg dere gjør det :) 

Litt kleint, haha

Beklager for lite blogging, men flyet var forskinka og da rakk jeg ikke å blogge før kamp. 

Det var vill stemining i Stavanger Idrettshall, og det var godt med en 27-24 seier :) Jeg kommer ikke til å skrive noe særlig om kampen i dag, siden jeg må se den på nytt (som vanlig).  Kommer til å ta et samlinginnlegg på søndag/mandag fra alle kampene. Kommer til å legge inn bilder og skrive om noen opplevelse mens vi er her :) 

Hotellet er kjempe fint, og høyt... Først gikk vi opp til 5.etasje, så jogget vi til 15.etasje (der vi har rom), så gikk vi opp 6.etasjer, deretter gikk vi ned igjen til 2.etasje og opp til 15.etasje igjen = MASSE TRIM!  Vi skulle finne et spisested, men fant ingen. De hadde et opp, men der skulle Tyskland og Spania spise. Så måtte vi ned i resepsjonen fordi internettet ikke funket, og gjett hva? Marit Breivik, Heidi Løke og Ida Alstad sto rett borti gangen der vi hadde rom. Vi måtte ned med heisen, så det endte det med at vi tok samme heis. De var hyggelige, og Marit Breivik spurte om vi hadde vært på kamp og hva vi synes om den. Litt kleint, men også veldig morro. Møtte alle de andre nede i resepsjonen, men de virket litt overlegne. Eller de var ikke det, men de var sikkert veldig slitne og det skjønner jeg godt. Tror de var på vei til å spise for de hadde pyntet seg alle sammen :)  


Bilder kommer når jeg har fått fikset dem, vi må spise middag først også.. så det kan ta litt tid :)  


Denne jenta ble kåret til banens beste, fortjent. Hun var veldig god i dag, godt at hun er tilbake :)


> hva synes du om kampen?  

Pressetreff i dag..

Blogger fra trening...

http://www.tv2.no/play/sport/haandball/loeke-videoblogger-fra-trening-569399.html

Kathrine og Heidi snakker om trening i Ungarn :) Du får også se Heidi som 17 åring, haha! 

 

Møbelringen Cup 2011

I morgen reiser håndballjentene til Stavanger for å forberede seg til Møbelringen Cup som starter på fredag. Jeg gleder meg kjempe masse, jeg tar flyet nedover på fredagen. Skal også bo på samme hotell som dem, det blir utrolig morsomt. Tror bare jeg kommer til å smile dumt hvis jeg ser de på hotellet, er for pinglete til å si noe. 

Kampene sendes selvfølgelig på TV, og her er kampprogrammet:

Fre 18.11 1615 Sverige - Spania Kvinner Møbelringen Cup TV2 Sport/TV2 Sumo 
Fre 18.11  1815 Norge - Tyskland Kvinner Møbelringen Cup TV2 Zebra/TV2 Sumo
Lør 19.11 1445 Tyskland - Sverige Kvinner Møbelringen Cup TV2 Sport/TV2 Sumo
Lør 19.11 1645 Norge - Spania Kvinner Møbelringen Cup TV2/TV2 Sumo
Søn 20.11 1315 Tyskland - Spania Kvinner Møbelringen Cup TV2 Sport/TV2 Sumo
Søn 20.11 1515 Norge - Sverige Kvinner Møbelringen Cup TV2/TV2 Sumo 

 

Jeg kommer nok bare til å se på Norge sine kamper, synes ikke det er så morro å se på de andre lagene.  Har billetter til Sverige - Spania og Norge- Tyskland på fredag, men rekker bare Norge sin kamp uansett. Er ikke på hotellet før i 16.00 tiden, og jeg må fikse meg før kampen. 
Eller så skal jeg se Norge-Spania på TV, siden den spilles i en annen hall. På søndag blir det Norge-Sverige, kan hende vi ser på den andre kampen også hvis vi ikke har noe annet å gjøre. 

Jeg kommer til å legge ut tidene før kampene også, så dere ikke glemmer det :) Larvik - Byåsen NM semifinalen

YES, Larvik er klar for enda en NM finale! Dette ble klart etter at de slo Byåsen 30-21 i kveld. Litt overraskende at det ble så stor målforskjell, hadde trodd det skulle bli litt jevnere. 

Det startet ikke så bra for Larvik, for etter fire minutter sto det 0-3 til bortelaget. Ole Gustav Gjelstad tok en timeout, og da begynte opphentingen. 10 minutter senere sto det  8-5 på måltavla. Larvik så seg aldri tilbake til tross for noen bom, men Leganger sto nok engang som en vegg bakerst. Forsvaret sto godt, og det ble flere kontringsmål i kampen. Tine Stange gjorde comeback med stil i dag, 6 mål på 6 skudd, sto godt i forsvar og hadde kun en teknisk feil. Fantastisk! Isabel Blanco gjorde også en god jobb i angrep og forsvar,  ble kåret til banens beste. 

Cecilie står nok en gang som en vegg. Vi prøver og prøver, men skudduttellingen i dag er relativt lav, og da slår vi ikke Larvik, sier Alstad, og fortsetter:
Vi skyter hardt, og vi skyter plassert, men hun er høyt og lavt og i alle hjørner. Hun holder dem virkelig inne i kampen, for vi henger med i store deler av første omgang.  (Tv2 sporten 16.11.2011)

Kampfakta:
Pause: 16-11
Slutt: 30-21 
Tilskuere: 526
Utvisninger: Larvik 1x2 (Ole Gustav) og Byåsen 2x2 min (Camilla og Raja Toumi)

Larvik (mål/skudd) :
Tine Stange - 6 mål, 7 skudd 
Isabel Blanco - 5 mål, 6 skudd
Linn Jørum Sulland - 5 mål, 12 skudd
Linn-Kristin R. Koren - 3 mål, 5 skudd
Tine Rustad Kristiansen - 3 mål, 7 skudd
Kari Mette Johansen - 2 mål, 3 skudd
Karoline Dyhre Breivang - 2 mål, 5 skudd
Pernille Wibe - 1 mål, 1 skudd
Tonje Larsen - 1 mål, 1 skudd
Sara Breistøl - 1 mål,2 skudd
Amanda Kurtovic - 1 mål, 2 skudd
Thea Mørk - 0 mål, 1, skudd
= 30 mål, 54 skudd = 55,555 %
 
Byåsen (mål/skudd) - tar bare landslagsspillerne og banens beste.
Tonje Nøstvold: 5 mål, 15 skudd.... 
Camilla Herrem - 4 mål, 5 skudd
June Andenæs (
BB): 4 mål, 5 skudd
Mari Molid - 4 mål, 6 skudd
Ida Alstad: 2 mål, 8 skudd

 
Det er klart at Larvik møter Stine Bredal Oftedal og Stabæk i NM finalen, herlig! 

Kommer med fakta om Larvik - Byåsen

Kommer med fakta om kampen litt senere, men må bare følge venninna mi til toget :)  

''Her er modellen fra Norge''

http://www.tv2.no/sport/handball/loeke-viser-frem-vmmotstandere-her-er-den-brasilianske-modellen-duda-3637815.html

- En ny videblogg fra Heidi Løke, se første episode her 

 


For dere som har sumo: Larvik - Byåsen, klokken 19.00 :) http://webtv.tv2.no/webtv/sumo/?treeId=7869&referrer=handball, gode tilbud her!

NM semi i morgen...

I morgen møtes Larvik og Byåsen i Arena Larvik klokken 19.00. De har fikset det sånn at kampen kan sees på Tv2 Sumo, jippi. (ikke gratis, dessverre). Det som er bra er at de sender Larvik - Byåsen på TV2 Zebra neste uke, da møtes i de i serien. I tillegg skal jo landslaget spille Møbelringen Cup i helgen, kommer tilbake med TV tider og kaneler i et eget innlegg i morgen. 

Jeg synes Larvik har vært svake i de siste kampene (mot Viborg, Flint og Krim). Forsvaret og keeperspillet har vært bra, men angrepsspillet er ikke det beste. Tror det kan bli veldig jevnt i morgen, selvom det ikke var det i forrige sesong. Jeg har tenkt meg til Spektrum i romjula, og derfor Larvik vinne. Tviler på at jeg gidder å dra hvis de ikke kommer dit. 


Larvik og Byåsen møttes sist i NM finalen i 09. De har møtt hverandre flere år før det også. 

 

Resultater mellom Larvik - Byåsen forrige sesong (Skriver Larvik sine mål først) 
20.10.2010 - > 33-24, Kvartifnalen i NM
09.01.2011 ->  30-20, Postligaen
02.04.2011 -> 39-19, Postligaen
29.04.2011 -> 16-35, Semifinalen i sluttspillet 
 
Byåsen har hentet inn bl.a Tonje Nøstvold og Terese Pedersen, mens Larvik har mistet Heidi Løke (som scoret  39 mål tilsammen mot Byåsen i fjor), Gro Hammerseng, Olga Medveva (begge gravide), Nora Mørk og Tine Stange (begge skadet).  Som sagt så tror jeg det kan bli jevnere i morgen, men Larvik har fortsatt et godt lag. Det har jo forsåvidt Byåsen også.  

På vei til semifinalen har Byåsen møtt Utleiera (44-23) Sola (34-24) og Fredrikstad (34-18). Ida Alstad har scoret flest med sine 16 mål. Tonje, Camilla og Mari følger etter med 13! 
Larvik har møtt Skarphedin (41-8), Flint (39-23) og Njård (40-23). Linn Jørum Sulland har satt inn 27 mål, Pernille har 15 og Amanda 14. 
(Målene gjelder for NM, ikke serien) 

> Hva tror du?  
Hvem kan smile mest etter kampen  i morgen? Linka og Larvik, eller Terese og Byåsen? 


De blir gjensyn med Heidi Løke

Det er nå klart at Larvik møter Itxako, Gyør og FC Midtjylland i mellomrundene i Champions Leauge. Kampene går som følger:

04./05.02. FC Midtjylland-Larvik

11./12.02 Larvik-Itxako
18./19.02 Györ-Larvik
25./26.02 Itxako-Larvik
03./04.03. Larvik-Midtjylland
10./11.03 Larvik-Györ 

Dette er en tøff gruppe synes jeg. Tror Larvik vinner begge kampene mot FC Midtjylland, men er usikker på de to andre. Larvik møtte Gyør i en treningskamp i mai, og tapte 28-23... De møtte også Itxako i finalen i Champions Leauge forrige sesong, det var jevnt og tøft.

Tine Stange og Nora Mørk er tilbake etter jul (tror jeg), det er jo en fordel. Allikevel merker vi at Gro mangler, dumt at hun ikke blir med i mellomrunden heller.  Jeg tror Larvik kan ha en sjanse, men da må de spille MYE bedre enn det de har gjort i store deler av gruppespillet. 

 
...
Heidi scoret masse mål for Larvik de årene hun var der, nå skal hun score i mot dem... 

 

> Tror du Larvik går videre til semifinalen? 

Gir seg til jul? - forvirra.

Hittil har verdens beste målvakt (kan vel si det etter kampen  i går?) bare spilt mesterligakamper for Larvik pga legestudier. Eller hun spilte faktisk mot Stabæk 2.november, men ikke noe mer enn det. 

Jeg fikk en kommentar om jeg hadde kjøpt dagens VG, noe jeg ikke hadde gjort. Endte med at jeg gikk bort på butikken å kjøpte det, klarer jo ikke å la være.  Forsiden lyder som følgende: '' Kan gi seg etter jul - Etter superredninger mot sin gamle klubb og avansement i Champions Leauge, er Cecilie Leganger enda mer usikker på fremtiden''.  Leste dette på nettet også, men sa at Ole Gustav Gjekstad avkreftet dette her, og sa det var en mulig misforståelse. Jeg fortsatte å lese artikkelen i VG, og da ble jeg jo enda mer usikker egentlig.  Der står det nemlig at Leganger tar et halv år av gangen, og at hun ikke vet om hun blir med videre.
'' Jeg tar et halvt år av gangen og kan ikke love noe. Jeg tar disse seks månedene nå, og så ser jeg på de seks ukene etter jul. På den annen side føler jeg at jeg bidrar masse, og at det ikke vil være lett å si nei, sier hun. - før hun legger til at hun er ''forbauset'' over at hun i det hele tatt er med. ''Jeg er stiv i hoftene og begynner å dra på årene'' ''
Cecilie Leganger til VG 14.11.2011 

Du kan kjøpe avisen på nettet her: https://www.buyandread.com/buy.htm?pub=156

Så var det et spørsmål i VG som jeg vil stille dere: 
 

Tror du Larvik kan vinne CL uten Cecilie Leganger?
Ja
Nei, det blir vanskelig
  
pollcode.com free polls 
Tror du Cecilie blir med etter jul ?
Ja
Nei
  
pollcode.com free polls 


Jeg må også be dere huske på å stemme på Larvik i ''klubben i mitt hjerte'', dere kan stemme en gang HVER dag frem til 25. november :)  http://www.dagbladet.no/klubben/promoboks/?id=7090051&navn=Larvik+H%E5ndballklubb <- Det tar ikke 1 min engang, stem i vei :) 

Det er jo helt sykt....

Larvik er videre i mesterligaen, og det kan de takk CECILIE LEGANGER for. Hun var rett og slett helt fantastisk i dag, og hun var en avgjørende brikke i dag. Hun reddet 4 eller 5 straffer + at en gikk i stolpen. På Harald Bredeli sin statistikk hadde Leganger hele 30 redninger, sinnsykt!!  Hun var helt klart banens beste. 

Angrepsspillet til Larvik var nok engang ikke i 100, allikevel var det litt bedre. Linn Sulland var tilbake, men det ble noen bom og feil også. Linka ble toppscorer med 7 mål, men hadde en del unødvendige bom. Det samme med Kari Mette Johansen, som hadde 2 mål på 6/7 skudd (?). Alt for dårlig av rutinerte landslagsspillere, håper vi ser de i litt bedre form i VM. Synes Linka og Kari Mette var tilbake i god form i starten av sesongen og i World Cup, men i det siste har de gått tilbake til gamle vaner. Håper de skjerper seg til VM i Brasil, for de kan så mye bedre. Linka satte inn alle straffene hun tok da, det skal hun ha :) Amanda kom inn som er friskt pust i dag, og satt inn flere viktige scoringer, dette samme gjorde Karoline Dyhre Breivang. 

I første omgangen var det kun tre spiller som hadde scoret for Larvik - Linka (6 mål), Linn (4 mål) og Sara (1 mål). Heldigvis meldte flere seg på i 2.omgangen! 

Dette sto på handball.no:  
Kampen vippet veldig lenge - og lagene fulgte hverandre som skygger gjennom førsteomgangen. Pausesifre var 11-11. Først i andreomgangen fikk Larvik ved flere anledninger ei lita luke, som de klarte å holde kampen ut. Krim var ajour på 14-14 ti minutter ut i omgangen, men Larvik slet seg videre - fikk tomålsledelse på 17-15, da Ceceilie Legangeer leverte en utrolig dobbeltredning og Karoline Dyhre Breivang rett etter økte ledelsen til 18-15. Ved et par anledninger reduserte Krim Larvik-ledelsen til to mål, men Larvik svarte, og på det meste var Larvik fem mål foran (22-17). Sluttsifrene ble 22-19 - og en utrolig viktig seier var vel i havn. 

Målscorere for Larvik:  Linka R. Koren 7 mål, Linn Sulland 5 mål, Amanda Kurtovic 4 mål, Karoline Dyhre Breivang 2 mål, Kari Mette Johansen 2 mål, Sara Breistøl 1 mål, Tonje Larsen 1 mål. 

...Foto: Torgrim Skogheim

> Hva synes du om kampen? 

''Du vet stjernan kan komme litt senere''

HAHAHA, Heidi Løke videoblogger fra Ungarn : http://www.tv2.no/play/sport/haandball/heidi-loeke-videoblogger-568766.html 

Anbefaler dere å se den :)

I tillegg må dere huske at Larvik spiller siste kamp i gruppespillet i CL i dag. Jentene MÅ ha poeng for å komme videre i Champions Leauge. Kampen sendes på TV2 Sport, sumo og her: http://www.lshunter.tv/handball-live-streaming-video.html. Den begynner 17.30 :)  

Klubben i mitt hjerte 2011

Hjelp til, stem på Larvik. 

https://www.facebook.com/event.php?eid=163100567119751  - Facebook gruppen :)  

R.I.P

Dette sto på OP.no: 

Dommerpar døde i trafikkulykke i Tyskland


Ifølge avisen Mainzer Rhein Zeitung bekrefter politiet i Tyskland at dommerparet omkom i en frontkollisjon med en trailer ved Empfingen i Baden-Württemberg i Tyskland.

Avisen skriver at bilen de to satt i kom over i motgående kjørefelt, og traff et møtende vogntog.

De to brødrene, Bernd og Reiner Methe (47) var på vei for å dømme kampen mellom Larvik håndballklubb og Krim Ljubljana søndag, og de to var også tatt ut til å dømme kamper i VM i Brasil i desember, skriver avisen.

Horst Meier, visepresident i det tyske håndballforbundet, sier til avisen at ulykken er en stor tragedie for tysk håndball, og han sier tankene i første rekke går til de omkomnes familier.

Øyvind Holm Olsen i Larvik håndballklubb sier i telefon med ØP Nett fra Ljubljana i Slovenia, at laget ikke offisielt har blitt orientert om dødsulykken ennå, men at de har fått det bekreftet via media.

- Dette er naturligvis svært tragisk. Det var disse to som dømte finalen i Mesterligaen som vi vant i fjor, og de var utvilsomt et av verdens fremste dommerpar, sier Holm Olsen.

- Nå vet vi ikke hva som skjer i forhold til kampen på søndag, men man klarer trolig å skaffe fram et annet par, sier han.

...


Mine tanker går til de pårørende! Veldig trist :/ 

Byåsen er ute...

av mesterligaen.

Buducnost tapte mot danske FC Midtjylland, hele 34-20! Byåsen var avhengig av at Buducnost vant, i tillegg at de vant mot Thüringer på søndag. Nå har de egentlig bare æren å spille for!  Det positive er at de er videre i Cupwinners Cup! Byåsen hadde sjansen mot FC Midtjylland på hjemmebane, de kan ikke være avhengig av andres resultater.. Allikevel er det jo trist, for de hadde jo en god sjanse. 

Larvik har en avgjørende kamp på søndag borte mot Krim, de ha poeng. Det holder med uavgjort, og jeg håper av hele mitt hjerte at de klarer det.  De har en god sjanse, de vant med 12 mål på hjemmebane allikevel er det forskjell på å spille hjemme og borte. Jeg sier i fra senere om når og hvilke kanal kampen går på  :) 

Stillingen i gruppe B før de to siste kampene: 

Larvik HK 5 3 0 2 139-119 6
Viborg HK 5 2 2 1 134-133 6
RK Krim Mercator 5 2 2 1 124-129 6
HC Podravka Vegeta 5 0 2 3 118-134 2

 


Denne jenta storspilte sist gang vi møtte Krim, skjer det igjen? 


Tror du Larvik vinner mot Krim/ Do you think Larvik win against Krim?
Ja
Nei
Det blir uavgjort
  
pollcode.com free polls 

11.nov.2011

Queen: We Are The Champions


Måtte prøve den nye musikkgreia på blogg.no. Du finner knappen ved siden av bilde knappen når du skal skrive nye innlegg.  Dette er en sang vi hørt mye  i mesterskap med håndballjentene til Norge (og i Larvik). Den passe jo veldig bra! :) 

 

Kan havne i samme klubb neste sesong..

Gro sin kontrakt med Larvik går ut denne sesongen, det samme gjør Anja sin i Storhamar. Nå prøver begge klubbene å få de i samme klubb. 

Ole Gustav kunne tenkt seg Anja Edin i klubben, og sier følgende til Østlands Posten: Ja, hun er aktuell for oss. Hun er en god håndballspiller og er et av navnene vi har på blokka, sier han. 

Larvik vil helst ha en avklaring denne måneden om Gro Hammerseng blir i klubben. Han mener det blir letter å få henne til å blir hvis de tilbyr Anja en kontrakt. 

Det handler om å vite hva vi har å forholde seg til når det gjelder neste sesong. Og å få tid på seg til å hente inn eventuelle erstattere, sier Gjekstad, og forteller at det finnes flere navn på blokka hans.
Vi har en prioritert rekkefølge, men jeg vil ikke si hvor Anja Edin står hen i den prioriteringen, sier han. 

Les mer her: 
http://www.op.no/larvikhk/article5803834.ece

...
Bilde: Østlandsposten 

 

> Hva synes du? Er Anja en spiller for Larvik? 

Bloggfri dag...

Må bare beklage at jeg ikke har blogget i dag, det er av personlige grunner!  Kommer sterkere tilbake i løpet av morgen dagen/ lørdag. Det skjer litt mye i helgen, så kan ikke love at det blir så mange innlegg.  

Seier i Tønsberg...

Larvik gikk nok engang seierende ut av en seriekamp, men de måtte slite litt.  

Flint ledet 7-5 etter ca 15 minutter, før det sto 10-10 etter 20 minutter.  Larvik ledet på det meste med tre mål i andre omgang. Etter 48 minutter sto det 19-24, og Larvik begynte å kjøre sakte i fra. Tilslutt sto det 23-29 på måltavla, og Larvik kunne ta med seg 2 nye poeng hjem. 

Kampfakta: 
Pause: 13-14 ( Larvik sine mål står sist) 
Sluttresultat: 23-29
Sted: Slagenhallen
Tilskuere: 392

Spillere på Larvik:
Tine Rustad Kristiansen 6 mål, 12 skudd
Isabell Blanco 5 mål, 7 skudd
Linn-Kristin R. Koren 5 mål, 8 skudd
Linn Jørum Sulland 5 mål, 9 skudd
Tonje Larsen 3 mål, 5 skudd
Karoline Dyhre Breivang 3 mål, 6 skudd
Sara Breistøl 1 mål, 3 skudd
Thea Mørk 1 mål, 3 skudd
Pernille Wibe 0 mål, 1 skudd. 

Amanda, Kari Mette og Katja satt på benken under kampen. Tror Amanda fortsatt sliter litt med overtråkken. Kari Mette og Katja hvilte. 

Tor Odvar Moen skrev følgende på twitter: I dag var vi rett og slett svake. Lover bedre trøkk på søndag! Kari, Amanda og Katja så kampen fra benken.Kunne spilt om nødvendig. 


Foto:
Peder  Gjersøe. Bildet er fra kampen, fant det på tb.no

 

Det svakeste laget siden 2005.

Det er mange spørsmålstegn rundt årets lag, fordi vi mangler flere nøkkelspillere. Derfor tror jeg dette er den svakeste troppen siden kanskje 2005, sier Frode Scheie.

 
Den gang ble et skadeplaget Norge nummer 9, og også i år er det tunge forfall.

Vi skal huske at Gro Hammerseng var vår store spiller i EM på hjemmebane i fjor, og sammen med Tonje Larsen var de våre viktigste forsvarsspillere.

Men fraværet av forsvarskjempene vil også gå utover et av lagets største styrker.

I tillegg mangler Katja Nyberg, og vi vil nok savne de fantastiske kontringspasningene hennes, tror Scheie.

Det borger for færre kontringer, og da må det etablerte angrepsspillet bli mer effektivt enn det har vært tidligere. Kristine Lunde-Borgersen blir i så måte veldig viktig, ikke bare som tilrettelegger, men også som avslutter. 

Men det er ikke bare negativt, Scheie mener erstatterne er bedre enn til det mislykkede mesterskapet for seks år siden.

Den gang måtte vi hente inn spillere som var lengre nede på lista, i år får vi tilbake knallgode håndballspillere som Lunde-Borgersen og Gøril Snørrogen, som ikke akkurat er nødløsninger.

Derfor tror jeg dette er et lag som vil vokse utover i turneringen, og som kan kjempe om medalje, det har jeg tror på, sier Scheie.

Dette sto på TV2 sporten!

Selvfølgelig er vi svekket i Tonje og Gro sitt fravær, men som Frode sier så får vi tilbake Gøril og Kristine. Blir kanskje litt dumt å si at vi vil savne Katja, vi har tross alt klart oss uten henne i 3 mesterskap nå. Selvfølgelig savner vi å ha henne på laget, men vi har på en måte klart oss ''bra'' uten henne nå. Håper dere skjønner hva jeg mener, for det hadde ikke gjort noe å hatt henne med til Brasil! Tonje har vi hatt med siden Katja meldte fravær, og Tonje har vært viktig for Norge. Gro var en sterk bidragsyter i fjorårets mesterskap, synd at hun ikke får vært med i år. 
Pga mye forfall er det jo en god sjanse for de andre på laget å vise at de kan ta ansvar de også.

Det er ikke noe dårlig lag Norge har i Brasil, så det er store muligheter for medalje. Norge har flere store profiler igjen på laget: Heidi Løke, Kathrine Lunde Haraldsen, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Gøril Snorroeggen, Karoline Dyhre Breivang, Kari Mette Johansen, osv. 


Denne jenta blir savnet, men nå må de andre stå frem og ta ansvar! 


 
 

Møter Flint...

Klokken 19.00 (om 12 min) møter Larvik Flint i Postligaen. Kampen går ikke på TV, men jeg kommer med oppdateringer på min facebook side her: https://www.facebook.com/pages/Larvikognorgebloggno/162364813811283 


HEIA LARVIK <3 

Gammelt bilde da, men heia Isabel, Mie og Pernille også! :D 

Noen intervjuer

http://www.nettavisen.no/sport/handball/article3268864.ece - Amanda fikk beskjeden på toget i går, men måtte holde det for seg selv til i dag. 

http://www.budstikka.no/sport/det-foles-deilig-1.6597931- Det føles deilig, Stine Bredal Oftedal. 

http://www.dagbladet.no/2011/11/08/sport/amanda_kurtovic/handball-vm_2011_kvinner/handballjentene/18939074/ -  Gamliser som meg blir stumme av beudring - Karoline D. Breivang om Amanda Kurtovic. Foto: Benjamin A. WardJEG ER I HUNDRE!!

Gjett hvem som skal bo på samme hotel som Håndballjentene under Møbelringen? Det var meg det!  Ender vel med at jeg sitter i resepsjonen hele dagen (eller ikke), tørr vel ikke å si noen ting hvis jeg møter de i gangen. Haha, men morro er det jo:) 

Troppen til VM er klar, og det var 0 overraskelser (for min del). Disse er med ( kilde: handball.no)

Nr
Navn Klubb Født Kamper/mål
01

Kari Aalvik
Grimsbø

Team Esbjerg 04.01.1985 081/000
16

Katrine Lunde
Haraldsen

Györ Audi ETO 30.03.1980 181/003
02

Mari
Molid

Byåsen Elite 08.08.1990 028/024
03

Karoline
Næss*

Stabæk Håndball 24.07.1987 010/007
04

Stine Bredal
Oftedal

Stabæk Håndball 25.09.1991 024/032
05

Ida
Alstad                 

Byåsen Elite 13.06.1985 052/133
06

Heidi
Løke

Györ Audi ETO 12.12.1982 074/238
07

Tonje
Nøstvold

Byåsen Elite 07.05.1985 143/351
08

Karoline
Dyhre Breivang

Larvik HK 10.05.1980 229/375
09

Kristine
Lunde-Borgersen

Vipers Kristiansand 30.03.1980 149/441
11

Kari Mette
Johansen

Larvik HK 11.01.1979 177/453
13

Marit
Malm Frafjord

Viborg HK 25.11.1985 134/288
17

Linn
Jørum Sulland

Larvik HK 15.07.1984 094/224
18

Linn Kristin
Riegelhuth Koren

Larvik HK 01.08.1984 184/696
21

Gøril
Snorroeggen

Team Esbjerg 15.02.1985 075/176
22

Amanda
Kurtovic     

Larvik HK 25.07.1991 014/034
23

Camilla
Herrem

Byåsen Elite 08.10.1986 090/240

 

Karoline Næss er reserve :) 

Bruttotroppen finner du her -  Ingrid Ødegård, Silje Solberg og Terese Pedersen kjemper om å bli 3.målvakt. 

Gratulerer til Amanda Kurtovic som får sin mesterskapsdebut på seniornivå, morro.Hun er den eneste spilleren i troppen som ikke har mesterskapserfaring fra før. I(+ Karoline Næss selvfølgelig)

Noen artikler fra i dag:
Se hele uttaket her og  slik ble VM troppen representert her. Skriver noen intervjuer i egne innlegg i løpet av kvelden!


> Hva synes du om troppen?  Er det noen du ville hatt med som ikke er med i troppen? 

<3Her blir det liv rai rai

Det er mange som skal på Møbelringen Cup om litt under 2 uker. 

Til første kamp er det solgt ca 3000 billetter, da spiller Norge mot Tyskland i Stavanger Idrettshall.  Mot Spania i Tysvær Arena er det utsolgt (2500 billetter), og når Norge møter Sverige er det solgt 4000 billetter ( i Stavanger Idrettshall).  Totalt er det plass til 5000 stykker, så det er ca 1000 billetter igjen. Tror det blir veldig bra stemning i Stavanger Idrettshall, gleder meg.  Vi var tidlig ute og bestilte billetter rett etter at de ble lagt ut. På lørdag skal jeg se kampen på TV da, siden hallen er over en time unna hotellet vårt. 

La ut linken i går, men legger den ut igjen nå: http://www.billettservice.no/browse/H%C3%A5ndball/10004?tm_link=tm_sports_b_1103&language=no&l=NO&minorCat=H%C3%A5ndball  - Her får du kjøpt billetter :) 

 
Møbelringen 2009

Billetter til Møbelringen Cup

Gratulerer til Byåsen

Er litt sent ute, men gratulerer til Byåsen som vant 21-18 over FC Midtjylland i går. HERLIG!  Dette sto på TV2 Sporten: 

Byåsen måtte vinne lørdagens kamp mot FC Midtjylland i Ikast med to mål for å ha mulighet til å avansere i Mesterligaen.

Forrykende førsteomgang
Det så lenge ut til å bli en overraskende enkel oppgave, for gjestene leverte en eventyrlig førsteomgang.

Terese Pedersen stengte buret og slapp ikke inn ett eneste mål i en periode på 22 minutter. Dermed gikk Byåsen fra 3-3 til ledelse 12-3.

Thrilleravslutning
Trønderne ledet med svært komfortable 13-5 til pause, men andreomgangen ble likevel uhyre spennende.

Hjemmelaget kjempet seg tilbake i kampen, og var bare to mål bak da Inga Berit Svestad fastsatte sluttresultatet til 18-21. Da hadde Byåsen misset på fire skuddforsøk på rad.

Seieren gjør at håpet om videre Mesterliga-spill lever for Byåsen. For å avansere må laget slå Thüringer i siste kamp, samtidig som Buducnost må vinne mot FC Midtjylland. Da vil nordmennene gå forbi danskene på innbyrdes oppgjør.

Byåsen er uansett resultat i siste kamp garantert spill i cupvinnercupen. 

Larvik - Viborg sammendrag

Hva skal jeg si?  Det å tape med et mål er som jeg sa i går, suuuurt! Ihvertfall når de har 100 sjanser de roter bort. 

Forsvarspillet var absolutt godkjent, og glapp det så reddet som regel Cecilie Leganger. Slippe inn 20 mål er ganske bra i Champions Leauge (som Karo sa), men å score 19 er ABSOLUTT IKKE BRA NOK! Når jentene ikke setter sjansene sine (flere KLARE sjanser), så kan de jo bare takke seg selv.. dessverre.   Det så nesten ut som om det var morsommere å treffe stanga enn i målet til tider. Det er først og fremst angrepsspillet de må gjøre noe med denne gangen. Forrige gang de spilte mot Viborg var det i forsvar de slet mest, så de har jo gjort en god jobb der. 

Jeg synes Cecilie Leganger sto nok en god kamp, og hadde det ikke vært for henne Larvik ligget under med flere mål. Synd at jentene ikke klarte å sette inn de kontringene de fikk (eller de fikk inn noen da). Cecilie hadde flere redninger helt på slutten som var avgjørende, men jentene fikk ikke ballen oppover. Isabel Blanco sto langt fremme etter en redning, men fikk aldri ballen. +++ 
Morro at kommentatorene satt å sa akkurat det jeg mente om Kari Mette Johansen. Jeg synes hun hadde en veldig god 1.omgang - hun kom innover i banen, gjorde overganger, hadde masse gode pasninger, setter inn tre mål selv og sto godt i forsvar. Synes hun fortsatte med dette i andre omgangen, men da satt ikke skuddene. Må jo si at det synd hun ikke fikk mål på det siste skuddet. Alle jublet over mål, men ballen var akkurat ikke over streken. Så det kan man vel si var litt uflaks.. 
Karoline Dyhre Breivang spilte bra, og hun har som sagt vært viktig for Larvik i år. Det er ofte hun blir liggende nede i kamper, men hun kommer seg alltid opp igjen! Hun ble toppscorer i går, morro :)  
Isabel Blanc satte inn 3 mål på 3 skudd, og spilte bra! 

Dessverre så var Linn Sulland tilbake på bommesporet, 2 mål på alt for mange skudd. Linka var heller ikke helt med i går hun heller etter min mening. 

Jeg håper virkelig at jentene skjerper seg til neste gang, og at de er gira på en seier. Larvik ihvertfall ha et poeng, helst to for å komme videre til mellomrunden. De møter Krim på bortebane, ikke det beste akkurat nå. De slo dem med 12 mål sist, så vi får håpe de holder hode kaldt. 
Det var en god stemning i Arena Larvik i går, 3069 tilskuere hadde tatt turen - 9 av de var Viborg supportere. 

Kampfakta: 
Pauseresultat: 10-12
Sluttresultat: 19-20 
Toppscorere: Rikke Skov 5 mål og Karoline Dyhre Breivang 4 mål. 
Banens beste: Rikke Skov ( Viborg), Karoline D. Breivang og Cecilie Leganger for Larvik! 

Troppen til Larvik (mål/skudd) 
Karoline Dyhre Breivang -  4 mål, 7 skudd 
Isabel Blanco - 3 mål, 3 skudd
Kari Mette Johansen - 3 mål, 6 skudd 
Tine Rustad Kristiansen - 3 mål, 6 skudd
Linn-Kristin Riegelhuth Koren - 2 mål, 8 skudd
Linn Jørum Sulland - 2 mål, 10 skudd
Pernille Wibe 1 mål, 1 skudd
Tonje Larsen - 1 mål, 6 skudd
Amanda Kurtovic sto over pga skade. Sara Breistøl, Katja Nyberg, Lene Rantala, Thea Mørk satt på benken under hele kampen. 

Morro å se Marit Malm Frafjord da. Hun scoret 4 mål (på 4 skudd), skaffet straffer og var god i forsvar, så hun fortjener ros for gårsdagens kamp! 
 

> Hva synes du om kampen ? Hvem synes du var god i går?

Noen bilder fra kampen, du kan se flere bilder her <- more pictures here: Strafferedningen til Leganger

 
En morsom historie fra i går:  Vi var på vei hjem fra Larvik og skulle stoppe på Mc Donalds for å spise. Da vi var ferdige skulle vi ut i bilen, og det sto to grå biler ved siden av hverandre. Tror dere ikke jeg klarte å gå i feil bil? Det verste var at den andre bilden var åpen, og jeg så alt for sent at det satt noen andre i bilen. Jeg smalt igjen døra, og løp inn i bilen til tanta mi. Ble selvfølgelig veldig flau, men når jeg sa at dama i den andre bilen satt og lo begynte jeg også le. Venninnene mine, søstera mi og tanta mi døde av latter, kanskje ikke så rart? 

GRATULERER MED DAGEN!

I dag har ingen andre enn Harald Bredeli bursdag. Jeg fant ut det nå da, men klokka har ikke passert 00.00 enda. 
Han fikk blomster under landskampen i Skedsmohallen + bursdagssang. Herlig. 


Printscreen'a fra TV2 SUMO! 

Jeg må si jeg digger Harald Bredeli, rett og slett.  Harald har masse selvironi og er ikke redd for å drite seg ut. Mange sier at han kan være litt slitsom under kamper, og det er jeg veldig uenig i. Han er utrolig morsom, og jeg synes det nesten blir litt kjedelig å se på håndballkamper uten at han kommenterer. Men: smaken er som baken, to delt.


> Hva synes du om Harald Bredeli? 

 

Tar det i morgen..

Er litt sliten, så orker ikke å finne bilder og skrive sammendrag av kampen før i morgen. Har fikset alle bildene, men mangler å skrive ''larvikognorge.blogg.no'' på de + at jeg må finne ut hvilke bilder jeg skal legge ut. 
 
 

Surt....

ååå, det så surt med 1-målstap. Hadde de vunnet hadde de vært sikret en plass i mellomspillet, nå må de møte Krim BORTE nest helg fo å avgjøre sin CL fremtid. Taper de neste helg er de ute av mesterligaen... 

Jeg må se kampen på nytt, som sagt tidligere tar jeg en del bilder og er litt dårlig på å følge med. Greit å ha sumo da :)

...
Foto: Peder Torp Mathisen...    Tonje spilte sin 600. kamp for Larvik i dag, dette var ingen god måte å feire på.  

Nå er det ikke lenge igjen..

Sto opp for ca et kvarter siden, venter på at badet skal bli klart. Om ca 90 minutter reiser jeg nedover til Larvik, hater å ha så lang vei. Vurderer å flytte nærmere når jeg blir eldre, haha! 

 Legger inn noen bilder jeg lagde i går  kveld/ natt. Hadde egentlig tenkt til å skrive noe på dem, men det rakk jeg ikke. Pleier å lage bildene i photoimpact/photoshop også bruker jeg photoscap når jeg skal skrive noe på dem, synes det er best. 

 


 


 

 
> Hva synes du om bildene? 

Kommer sikkert med et innlegg i løpet av kvelden. Kommer ikke hjem før i 21/22 - tiden siden jeg skal hjem til mamma. Vi preikas :)  Det er disse kampene som går i dag :) 

Håndballaften i morgen.

I morgen går det tre kamper på TV. 

Først er det FC-Midtjylland - Byåsen på TV2 Sport, klokken 13.00. Skal de klare å få ihvertfall en 3.plass i gruppen sin er dette en kamp de vinne. Da kommer de vel videre til Cup Winner cupen eller noe (?), er litt usikker. Eller de kan fortsatt gå videre hvis de vinner mot Thuringer neste helg, men det er bedre om de vinner i morgen.  

Klokken 14.45 er det Larvik som skal i ilden mot Viborg, kampen går på TV2. De leder i sin gruppe, og kan med en seier sikre seg en plass i hovedrunden.  Larvik møtte Viborg 1.oktober i første CL kamp, der det ble et seksmåls tap. Jeg regner med at jentene har lyst på en revansje mot Marit Malm Frafjord og co. Viborg kommer uten Isabelle Gullden og Anja Althaus. 

Etter Larvik - Viborg kan du se Norge- Portugal (håndballherrene). Kampen begynner 16.45 på TV2! 

Du kan også se alle kampene på TV2 sumo, eller så pleier de å streame dem her. Eller du kan gå inn på facebooksidene til Larvik HK  og Byåsen for oppdateringer. 


Jeg gleder meg til å dra til Arena Larvik igjen. Alt for lenge siden sist, haha eller ikke! 
 

Nora Mørk

 

Les intervju med Nora her: http://timeoutmag.com/2011/11/02/nora-mork-believes-in-victory-against-viborg/ (Det er på engelsk). Jeg har laget bildet! 

Resultater 02.11.2011

 

Larvik - Stabæk 34-21 (15-11):
Larvik: 
Linn Sulland 12 (2), Tine Kristiansen 9 (3), Amanda Kurtovic 3, Tonje Larsen 2, Isabel Blanco 2, Thea Mørk 2, Pernille Wibe 1, Sara Breistøl 1, Linn-Kristin R. Koren 1 og Karoline Dyhre-Breivang 1.

Stabæk: Karoline Næss 9 (3), Christina Solheim Andersen 2, Kristin Nørstebø 2, Jenny Sneve 2, Lisa F. Bernhardsen 2, Thea K. Pettersen 1, Hanna Bredal Oftedal 1, Line Bjørnsen 1 og Linn Therese Mamelund 1.

Utvisninger: Larvik 1, Stabæk 3.

Tilskuere: 643.

Gjøvik - Tertnes 24-26 (15-13):
Gjøvik:
 Jaqueline Anastacio 7 (2), Sanni Eriksen 6, Trine Bråthen 4, Lene P. Heiberg 2, Lise Glosimot Kjelsberg 2, Anette Linaker Olsen 2 og Maria Hansen 1.

Tertnes: Marthe Reinkind 6 (1), Marie Liljegren 5, Linn Gossé 5, Stine Lund Andreassen 3, Maren Roll Lied 2, Jeanette Haga Holgersen 2, Sissel Nygård Pedersen 2 og Tonje Løseth 1.

Utvisninger: Ingen.

Tilskuere: 404.

Levanger - Byåsen 24-34 (12-14):
Levanger: Ramúne Pekarskyté 7, Rakel Bragadottir 4, Susann Iren Hall 3, Silje Katrine Svendsen 3, Sara Andersson 2, Kjersti Salberg 2, Silje Mari Berget 2 og Hege Løken 1.

Byåsen: Tonje Nøstvold 8 (2), Camilla Herrem 7, Raja Toumi 7, Inga Berit Svestad 5, June Andenæs 3, Ida Alstad 2, Marta Tomac 1 og Mari Molid 1.

Utvisninger: Levanger 1, Byåsen 4.

Tilskuere: 1180.

 

 

 

Kjøp billetter på forhånd

Dette sto på topphandball.no: 

Larvik kan selv sikre avansementet til hovedrunden i Champions Leauge, med seier mot Viborg i lørdagens kamp i Arena Larvik.

Det ventes mye folk til kampen som går klokken 14.45 lørdag.
- Vi opplever stor interesse rundt kampen mot Viborg. I tillegg til det vanlige publikum er det stor interesse fra sponsorene, kampsponsorene bestilte til sammen 600 biletter til kampen. I tillegg har det vært delt ut mange billetter i aktiviteten vi hadde med SPAR, Asko og Ali på mandag, sier arrangementssjef Tove Berget til larvikhk.no.
- Akkurat nå er det noen få langsidebilletter igjen, mens det er litt flere ledige billetter på kortsidene. Om du vet at du skal på kampen, kan du like gjerne sikre deg plassen din allerede nå, oppfordrer Berget.

Dette blir høydepunktet så langt denne sesongen. I tillegg til kampen skjer det også mye rundt i Arena Larvik. Publikumsbaren er åpen fra 1,5 time før kampstart og også etter kampen. Det blir også satt opp en egen butikkgate der SPAR, Ali og Asko deler ut smaksprøver til publikum sammen med sine leverandrører.

Kjøp billett her: https://larvikhk2.www2.dk/?PHPSESSID=Det blir nok mange harde taklinger på lørdag.  Foto: Hfoto.dk


Masse TV kamper i helgen

Dag Tid Kamp Lag/klasse Turnering Kanal
Tors 03.11 1815 Norge - Makedonia Håndballgutta Bring Cup 2011 TV2 Zebra/TV2 Sumo
Fre 04.11 1815 Norge - Litauen Håndballgutta Bring Cup 2011 TV2 Zebra/TV2 Sumo
Lør 05.11 1300 FC Midtjylland - Byåsen Kvinner Champions League TV2 Sport/TV2 Sumo
  1445 Larvik HK - Viborg HK Kvinner Champions League TV2 / TV2 Sumo
  1645 Norge - Portugal Håndballgutta Bring Cup 2011

TV2 / TV2 Sumo 

 

Det sendes 5 kamper på TV'n i løpet av de neste dagene. Første kampen spilles allerede I DAG, håndballgutta skal i ilden mot Makedonia i Bring Cup. Kampen begynner 18.15, så for dere som er interresert kan slå på Tv2 Zebra :)  Jeg tror ikke jeg kommer til å se på, hehe.  Det skal visst sendes flere kamper, skjekk det ut her: http://us1.campaign-archive1.com/?u=db5f1ad031f024a0a8c47de55&id=211189ab9b

Eller så kan du se når de andre kampene starter i tabellen over her :)  Jeg skal se på Larvik HK - Viborg, men det blir live :D  Yeah, gleder meg til å dra til Arena Larvik igjen! 


Jeg tror jentene har lyst på en liten revansj mot Viborg til helgen!

 

Larvik ble for sterke...

for Stabæk. Jentene i fra Bekkestua har hatt en sterk sesong i år, men de var ikke sterke nok til å slå de regjerende seriemesterne. Kari Mette Johansen spilte ikke!  Dette sto på Østlandsposten: 

Larvik plukket Stabæk ned fra tabelltoppen i kvinnenes eliteserie i håndball med knusende 34-21-seier i egen arena onsdag.

Linn Jørum Sulland herjet med gamleklubben og scoret 12 ganger for et Larvik-lag som tok sin sjette strake seier. Larvik er nytt lederlag med 12 poeng på seks kamper, mens Stabæk har like mange poeng på åtte kamper.

Stabæk startet forrykende i Arena Larvik og ledet både 3? 0 og 5-3, men Larvik kom ubønnhørlig og var foran for godt på 6? 5 etter 13 minutter. Ved pause ledet hjemmelaget med fire mål, og i annen omgang ble seiersmarginen økt til 13 mål.

Målscorere for Larvik: Linn Jørum Sulland 12, Tine Rustad Kristiansen 9, Amanda Kurtovic 3, Isabel Blanco 2, Thea Mørk 2, Tonje Larsen 2, Karoline Dyhre Breivang 1, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 1, Pernille Wibe 1 og Sara Breistøl 1 mål. (Dette var det jeg som fant ut selv,hehe) 

Byåsen og Tertnes tok hver sin borteseier i andre kamper spilt onsdag. Byåsen vant lokaloppgjøret mot Levanger 34? 24 med åtte scoringer av Tonje Nøstvold, mens Tertnes sikret seg 26-24-seier i Gjøvik.

Bare to poeng skiller mellom de fem første på tabellen, men lagene har ulikt antall spilte kamper. Larvik og Stabæk er ett poeng foran Storhamar, to foran Tertnes og Byåsen. 

Det er bra at Linn Jørum Sulland gjør det så bra, etter en svak kamp mot Podravka. Håper hun er like god på lørdag! 

Før/etter - midlertidig

Nå fikk jeg ihvertfall byttet header! Lagde noen bilder på 5-10 minutter, så jeg fikk byttet til de månedens beste spillere i oktober. Kommer til å lage noen andre headere i når jeg har tid, tviler på at jeg får det til før helgen. Kan hende jeg kan pusle litt med det i kveld :) 

Dette var forside bilde i forrige måned:  


Etter: 

Hvis du trykket på hvert enkelt innlegg her på bloggen dukket denne headeren opp: Etter: 
Der merket jeg også en skrive feil på bildet av Linka, spiler (skulle vært to l'er). 

Mine tips og litt diverse

Det skal spilles tre kamper i Postligaen i kveld. Her kommer mine tips + litt kampfakta :) 

Gjøvik - Tertnes  B
Har ingen tro på at Gjøvik kan vinne over Tertnes, rett og slett.

Jaqueline Anastacio (Gjøvik, 42 mål ) og Linn Gossé (Tertnes, 39 mål) ligger øverst på toppscorer lista, med 7 og 6 kamper spilt. 

Gjøvik
har vunnet Njård, Vipers og Fredrikstad, men har tapt 4 kamper. De ligger totalt på en 8.plass på tabellen. 
Tertnes har vunnet 4 kamper og tapt 2 (mot Storhamar og Stabæk), ligger på en 4.plass.  


Levanger- Byåsen
Har heller ikke noe tro på at Levanger kan vinner over Byåsen, de burde ihvertfall ikke det. Levanger kan gi de en tøff kamp, men en seier blir det ikke. Byåsens daglige leder tror ikke de taper, og har lovet å ga fra Levanger til Trondheim hvis det skjer. ( 83, 3 km)

Sara Andersson (Levanger, 30 mål) og Camilla Herrem ( Byåsen, 32 mål) er toppscorere for hvert sitt lag. Sara ligger på en 18.plass og Camilla på en 11.plass totalt. 
Levanger ligger på en 10.plass med kun 2 seiere og 4 tap. De har spilt jevnt mot både Stabæk og Flint, men det har ikke holdt. De har vunnet mot Njård og Gjøvik.
Byåsen ligger nede på en 5.plass (spilt 5 kamper) 1 tap og 4 seiere, tapet kom borte mot Tertnes (28-27). Hittil er de det eneste laget som har vunnet over Stabæk.
 

Larvik - Stabæk H
Hva skal jeg si? Selvom Larvik har flere spillere skadet/gravide, tviler jeg på at noen kan vinner over de. Allikevel har Stabæk jentene vært sterke hittil,  spå jeg håper det blir en jevn og spennende kamp. 

Linn-Kristin Riegelhuth Koren ligger på 3.plass totalt på toppscorer lista med 37 mål, det samme gjør Stabæk spiller Karoline Næss ( og lillesøster Betina på Storhamar + Thea Bøe, Flint og Kamilla Ersek, Fredrikstad.) Linka har 37 mål på 5 kamper (det samme har Thea Bøe), de andre har spilt 1 og 2 kamper mer. 

Larvik har kun spilt 5 kamper hittil, og ligger på en 3.plass. Har vunnet alle kampene. 
Stabæk
er serieledere med 7 kamper spilt, de har kun et tap mot Byåsen. 
 

Kampene går ikke på tv, men jeg kommer tilbake med resulater :)  Jeg skal også prøve å få lagd nye headere i kveld, har hatt litt mye å gjøre nå de siste dagene. 

> Hva tror du om dagens kamper?  

Knask, knep, eller håndballbilletter?

Flere husstander på Farriseidet (i Larvik) fikk hyggelig besøk i går. Rune Dokken i Spar butikken på stedet og resten av hans samarbeidspartnere sørget for at nærmiljøet hans fikk gratis billetter til Champions Leauge kampen på lørdag. I tillegg fikk de en pose med gratis vareprøver.  Håper de benytter seg av tilbudet, hadde vært morro med mange folk i hallen! :) 


I tillegg fikk Larvik HK en god nyhet, for de slipper å møte Anja Althaus på lørdag. Hun har nemlig fått en fotskade og må stå over. Sevlfølgelig er det synd for henne, men for Larvik er det jo en fordel. Viborg har fra før mistet Isabelle Gullden, hun var veldig god når lagene møttes sist. 


Anja Althaus spiller ikke mot Larvik.
 

12 år siden siste...

tap for Larvik i seriesammenheng. Siste tap kom 14.mars 1999 mot Stabæk

I morgen braker det løs i Arena Larvik, da møter Larvik nettopp  Stabæk som ligger øverst på tabellen. De har spilt to kamper mer enn Larvik, det samme har Storhamar som ligger på 2.plass.  Dette sa Stine B. Oftedal til budstikka.no: 

 Larvik har en del skader, og er i tillegg midt i mesterligaen. Hvis vi skal slå dem, er det vel nå vi kan ha en mulighet. Larvik har en esktremt bra førstesekser, og alle på benken er bra. Men den bredden de hadde i fjor er ikke der nå. Det som blir viktig for oss er å holde litt roen og sette forsvaret. Vi kan heller ikke tulle bort baller i angrep, for Larvik er veldig gode til å utnytte andres feil. Det er litt sånn med kampene mot Larvik. Enten er det veldig moro, eller veldig flaut. Det hadde vært gøy å riste dem litt. 

 


Etter kampen mot Stabæk sist, Larvik vant 42-18.  Bilde har jeg tatt selv! 

> Hva tror du? Kan Stabæk slå Larvik? 


Månedens spillere OKTOBER 2011

Jeg ba dere stemme på en landslagsspiller og en Larvik spiller, og det kom inn hele  31 stemmer totalt. Forrige gang ble det 13 stemmer, så da ble det dobbelt så mange nå. Morro :) 

Det var to stykker som utmerket seg denne gangen og det var Amanda Kurtovic og Linn-Kristin Riegelhuth Koren. 
Amanda fikk hele 12 stemmer, mens Linka fikk 7 stykker.  Resten av stemme ble fordelt på Karoline D. Breivang (3 stemmer), Tine R. Kristiansen(2), Stine B. Oftedal (2), Linn J. Sulland (2), Nora Mørk (1), Marit M Frafjord (1) og Kari Mette Johansen (1). 

Personlig synes jeg Karoline Dyhre Breivang har utmerket seg veldig denne måneden. Etter at Gro ble borte har hun gjort en god jobb som playmaker og tatt masse ansvar. Egentlig er det litt vanskelig å kåre ''månedens beste spillere'' denne måneden for min del. Synes det er mange som har utmerket seg og gjort en god jobb. Linka er tilbake i scoringsform, det samme er Kari Mette, Linn Sulland har gjort det bra og Stine hadde en god turnering med landslaget i Nederland. Amanda har ikke fått spilt så mye i Champions Leauge, men utmerket seg mot Krim. Cecilie Leganger har stått godt i målet for Larvik ( - mot Viborg, hehe). Tine Rustad Kristiansen har sliti med akillisen, men tok ansvar mot Podravka  ++++  mange flere. Hvorfor er ikke Ida Alstad nevnt? (hihi). Det ser ihvertfall ut som om det er flere som vil være med til VM, og det er positivt. 


Amanda og Linka under WC 2011 

Det er ihvertfall fortjent at Linka og Amanda ble kåret til ''månedens spillere'', for de har som sagt gjort det veldig bra denne måneden. Håper de fortsetter sånn :) 


I november blir det noen TV kamper, så følg med! Skriver de opp etterhvert som de nærmer seg :)

Jeg rekker dessverre ikke å lage nye bilder i dag. Jeg skal i praksis fra 08.30 - 15.30, deretter skal jeg ut å spise og trene etterpå. Skal få lagd dem ferdig i morgen kveld/ på onsdag :)