november 2012

Månedens spillere NOVEMBER!

Da er det på tide å kåre de to beste spillerne i november, du kan stemme på TO spillere frem til søndag 2.desember. 

En liten oppsummering av måneden for Larvik: 

03.11: Larvik - Dinamo 40-25 
Er litt usikker på hvem som ble banens beste, men mener at det kanskje var Karoline Dyhre Breivang. Linka spilte en god kamp med 8 mål på 10 skudd,
Isabel og Gro  hadde også en god dag på jobb. 

07.11: Oppsal - Larvik 24-32 
En helt grei kamp av Larvik gjengen, som måtte klare seg uten Isabel  som skadet seg mot Dinamo. Linn-Kristin Riegelhuth Koren var god for Larvik og ble fortjent kåret til banens beste. LInn Jørum Sulland hadde også en god kamp, Lene sto godt bakover. Sara Breistøl og Pernille Wibe hadde også en god dag på banen. 

14.11: Larvik - Byåsen NM 33-20
 Larvik startet litt svakt bakover, men kom seg etter 10 minutter. Tonje, Gro og Isabel sto godt bakover, og hjalp Cecilie Leganger. Pauseresultatet var 18-8. Karoline Dyhre Breivang var veldig bra for Larvik, Cecilie sto godt bakover, Linn Sulland hadde en god match sammen med Thea, Groog Sara. Ida Alstad var en av de bedre for Byåsen, selv om de ikke spilte såå bra. 

17.11: Larvik - FTC 30-23. 
Dette var en match som ble preget av røde kort, harde taklinger, skader og masse dueller. Larvik gikk seirende ut etter en 30-23 seier. Cecilie Leganger sto godt bakover og ble kåret til banens beste. Thea Mørk scoret 6 mål og var veldig god. 

Oppsummering av måneden for Norge (Møbelringen Cup)

Norge - Danmark 31-27:
Jentene slet i forsvar og flere slet også fremover. Linn Gosse og Camilla Herrem gjorde det bra på venstre kant, Anja Edin var en av de bedre sammen emd Ida Alstad. 

Norge - Sverige
30-28 
 Ida Alstad og Heidi Løke ble toppscorer med 7 mål hver. Katrine Lunde sto godt bakover, Sulland var god sammen med Kristine Lunde-Borgersen.  

Norge-Frankrike 22-23 
Det ble tap, men jentene sto mye bedre bakover. Katrine sto også greit i mål før pausen!  Etter min mening var Linka den beste spilleren for Norge, hun scoret 6 mål på 7 skudd. Annet: 
Camilla scoret 6 mål mot Stabæk (på 9 forsøk) og Linn Gossè scoret 9 mål på 10 forsøk mot Oppsal 

Du kan som sagt stemme på TO stykker frem til søndag 2.desember :) 

 

Golden Goal 23.20

Fra larvikhk.no: 

Denne uken er Linn-Kristin Riegelhuth Koren ukens gjest i Golden Goal. I følge ryktene har en del av hennes lagvenninner på klubb- og landslag kommet med mange gode innspill til redaksjonen til programmet?

I disse før EM-tider er det nok det kommende mesterskapet det meste skal handle om, men vi har fått høre at en del av lagvenninnene har vært oppfordret til å komme med innspill til intervjuer Johan Golden.
Sist vi så Linka på dette programmet ble hun fullstendig grillet av Golden/Elvestad da Larvik møtte Tertnes i elektrosjokkhåndball i Arena Larvik i oktober. Hun var uten tvil den som fikk flest sjokk underveis i kampen?eller den som ga klarest uttrykk for  at det virkelig var strøm i beltene.

-De fant jo noe på meg, ja, forteller Linka før kveldens TV-sending.

Programmet kan du se på TV2 kl.23.20.

 

 

 

Møbelringen cup 2012 OPPSUMMERING

Pågrunn av litt nett mangel og liten tid så kommer dette innlegget litt sent, men det får går. Jentene avsluttet med et 22-23 tap for Frankrike og havnet på en 3.plass. Det er vel en stund siden Norge har hatt en så dårlig oppkjøring, men det er på tirsdag det gjelder. 

Kampen mot Frankrike var vel den beste kampen for Nroge bakover, til pause sto det 14-9. De var sterke bakover og fikk løpt inn noen kontringer, Katrine sto også godt bakover. Linka var Norges beste før hvilen, det var godt å se henne så treffsikker igjen. Etter hvilen begynte det å kladde veldig både forover og bakover, og plutselig var Frankrike ajour. Det jevnet seg litt ut, men Frankrike trakk det lengste strået og vant med et knepet mål. Tiltross for tap så var dette en opptur bakover i banen, men det var som sagt fremover det kladdet mest. Norge scoret 27 og 30 mål mot Danmark og Sverige, mens de i denne kampen var nede i 22. MEN mot Danmark slapp de inn 31 mål, mot Sverige 28 og de gikk ned til 23 mot en av de beste lagene i Europa. Katrine Lunde ble kåret til banens beste! 

Som sagt, så ser vi en stigning i løpet av de tre kampene og det er det som er viktig. Dette er kun trening og jentene må trene på å spille sammen. Det jeg synes er veldig merkelig er at enkelte spillere ikke får prøve seg omtrent i det hele tatt. De ''gamle'' og rutinerte får jo selvfølgelig mest ansvar i selve mesterskapet, det sier seg selv. Allikevel så trenger de nye spillerne kamptrening de også. Maja Jakobsen, Anja Edin og Linn Gosse fikk ok med spilletid. Stine Bredal Oftedal der i mot fikk spille de siste fire minuttene mot Frankrike, Karoline Næss fikk heller ikke så mye tid på banen. Når de ikke får prøve seg i en treningsturnering engang så sier det seg selv hvordan det blir i Serbia. Det samme gjelder vel også Silje Solberg som fikk komme inn på et par straffer og som fikk være på banen under fire angrep mot Sverige. Greit at Katrine Lunde skal dra lasset i EM, men det hadde vært greit om Silje hadde fått litt  merkamptrening? Jeg synes Thorir kunne byttet på spillerne mer enn det han gjorde!! Det er viktigere at alle får prøvd seg og kommet litt inn i det før selve mesterskapet enn at de vinner kampene. Hva skjer om de andre spillerne ikke har dagen? Da hadde det kanskje vært greit at innbytterne har fått litt matchtrening og at de er litt trygge på banen. Jeg tviler vel egentlig på at noen av de er utrygge, men dere skjønner hva jeg mener! (?). Det er forskjell på å matche seg på vanlige treninger enn mot andre land. Det er ingen som forventer at disse innbytterne skal snu det for Norge hvis det går litt trått, men uansett. Treningskampene er til for å trene, det er vel egentlig samme om de vinner da. Bare de vinner når det gjelde!! 

Linn Jørum Sulland ble toppscorer for Norge med 13 mål
Linka satte inn 11, mens Heidi Løke og Ida Alstad begge scoret 11. 

Linka og Heidi kom inn på All star team sammen med Sandra Toft (Danmark), Line Jørgensen (Danmark), Isabelle Gullden (Svergie), Kristina Kristiansen (Danmark) og Pause Baudoin (Frankrike)
 

5 Larvikspillere til Serbia.

Fra før er det klart at Karoline, Linn, Linka og Anja skal spille EM i Serbia. Nå har også danske Kristina Bille, som kom til Larvik før denne sesongen, fått en plass i troppen til Danmark. Hun spilte blant annet en god kamp mot Frankrike denne helgen, hun scoret 5 mål på 6 forsøk. Det ble også to mål i seieren mot Norge. Vi gratulerer Kristina med EM plass :D

Stem på Håndballjentene

Du kan nå stemme på årets navn, og Håndballjentene er med i avstemningen.   Du kan stemme HER, og de trenger alle stemmer de kan få. Jeg tror du kan stemme hver dag, så håper alle gjør det :) 

Etter en dårlig start i OL så kom de seg og hadde en fantastisk snuoperasjon da det gjaldt som mest. De lå under 13-9, i kvartfinalen mot Brasil, men hentet seg inn igjen og vant tilslutt 21-19.  Etter det så de seg ikke tilbake, slo Sør-Korea i semifinalen og tilslutt Montenegro i finalen.  

Kari Mette er tilbake

Gode nyheter fra larvikhk.no i kveld: Kari Mette Johansen gikk i bakken og skadet skulderen rett før Larvik skulle spille sin første og eneste oppkjøringsturnering i slutten av august. Etter det har det blitt mye fysisk trening for Kari Mette, men i kveld startet «del 2» av opptreningsfasen på en god måte.

Rehabiliteringen har tatt lang tid og pågår ennå, men i kveld tok hun et viktig skritt i retning et comeback på håndballbanen. Tirsdag kveld fullførte hun hele håndballtreningen uten å merke noe til selve skaden.

-Det var deilig å være med i øvelsene igjen, og jeg merket ingenting underveis i økta. Det har blitt mye fysisk trening de siste månedene, så jeg føler meg godt forberedt på den delen. Nå skal den neste måneden benyttes godt, og jeg håper at det fortsetter på samme gode måte som i dag, ute på banen.

Det gjenstår fortsatt to tredjedeler av sesongen for Larvik, og høydepunktene kommer på rekke og rad, med Cupfinalen i Oslo Spektrum den 30. desember som oppstart. Den håper Kari Mette at hun kan bli aktuell til.

-Det gjenstår fortsatt litt trening før jeg er kampklar, men Cupfinalen er et høydepunkt i sesongen, og dersom desember går som jeg ønsker i treningsvei, håper jeg at jeg kan være aktuell for finalelaget når det skal plukkes ut i romjulen.

Still spørsmål til Camilla!!

Nettet er tilbake, endelig!! Skal få skrevet innlegget om Møbelringen Cup i løpet av morgendagen ihverfall (håper bare ikke nettet blir borte igjen). 


Nå kan dere få stille landslagvingen Camilla Herrem spørsmål, hun kommer til å svare på torsdag. Du kan allerede nå komme med ditt spørsmål HER (du må gå nederst i artikkelen for å stille spm). 

Hun svarer klokken 11.00 på torsdag!   

Internettproblemer...

Jeg skulle egentlig ha skrevet om Norge-Frankrike kampen og hvordan jeg synes turneringa gikk i går, men så ble nettet borte.. Jeg gidder ikke å sitte å skrive det på skolen, men håper at nettet kommer tilbake i løpet av dagen (selv om jeg tviler). Jeg skal ihvertfall få fikset det i løpet av uken :) 

 

GRATULERER MED DAGEN :)


Marit Malm Frafjord fyller år i dag, gratulerer så mye!!
Synd det ikke ble noen seier i gave, men håper du har hatt en fin dag for det :)  

Norge-Frankrike!!

I dag er det klart for siste kamp i Møbelringen Cup. Norge har fortsatt en sjanse til  å vinne turneringen, men da må de vinne med et visst antall mål mot Frankrike. Er litt usikker på hvordan og med hvor mange, men det finner vi ut av. Kampen går på TV2 klokken 16.45 :)  

Heia Norge, ja heia Norge...

Det ble en seier i dag, og godt var det. Norge har faktisk ikke vunnet en eneste kamp siden OL gullet i august, så nå var det deilig med en seier. 

I første omgang viste jentene bedre takter både fremover og bakover, de hadde ihvertfall tatt noen steg fra gårsdagen. Allikevel slapp de seg ned litt mot slutten og det ble litt slurving fremover. Allikvel så ble det en 16-12 ledelse til pause, og det skal vi være førnøyde med. Til tross for at jentene hadde litt mer å gå på. Ida Alstad, Linn Jørum Sulland og Heidi Løke styrte showet fremover. Kikki kom også mer med fremover, samtidig som landslagskapteinen meldte seg på scoringslista. De siste fem minuttene scoret jentene bare 1 mål, mens svensene scoret tre.  

I andre omgang startet bra, Sverige hadde et par feil og bom. Fra å lede 19-13 i starten av 2.omgang var stillinga plutselig 20-18 etter 40 minutter. Jentene holdt seg med en avstand på tre mål, men etter ca 20 minutter var svenskene plutselig ajour. Etter det scoret jentene og svenskene annen hver gang, men våres rykket to mål i fra. Det ble mye rot fra begge lag mot slutten og Norge rotet bort to matcballer helt på slutten. Katrine hadde to viktige redninger på slutten, to minutter før slutter satte Linka inn den avgjørende scoringen. Svenskene reduserte rett etterpå og det ble tilslutt 30-28. 

Ida Alstad og Heidi Løke scoret begge 7 mål. Heidi hadde kun en bom og var veldig god fremover i dag, skaffet også flere straffer. I tillegg hadde hun også flere fine sperrer som sørget for at Linn Sulland kunne komme opp å skyte. Ida slurvet litt på slutten og hadde et par bom, men jeg synes hun allikvel kom godt ut av det. Mye bra skudd og i tillegg er hun en terrier (som Harald sier) i forsvar. Katrine Lunde Haraldsen sto godt i målet i 1.omgangen, slapp seg litt ned sammen med forsvaret etter hvilen. Tvillingsøster Kristine L-Borgersen hadde noen fine aksjoner bakover, i tillegg til et par mål. 

Norge var bedre i dag enn i går. Det var flere kontringer etter gode forsvarsaksjoner + keeperredninger, spesielt i 1.omgang. De har mer å gå på, men det er godt å se at de er på gang. Det gjelder å finne ut hva som funker bak der og ikke. Det er fortsatt et par uker igjen til mesterskapet, så vi får håpe at det løsner litt mer nå fremover. Norge møter Frankrike klokken 16.45 i morgen, vi får håpe på enda flere forbedringer da. 


Forresten, var det noen som fikk med seg EM reklamen etter kamp i dag? Hvis ikke får du se på den etter kamp i morgen, regner med at den kommer dag også :) 

 

Ny kamp, nye muligheter

NÅ, NÅÅÅ skal vi ha revansje. Norge møter Sverige klokken 16.45 og det gledelige er at du kan se kampen på TV2. Det liker vi :) 

Du kan samtidig chatte med Amanda Kurtovic under kampen, HER

COME ON NORWAY   

Ingen revansj....

Da ble det nok et tap, 31-27 seier til danskene.. Dessverre!! Synes allikevel danskene fortjente denne seieren, for Norge var ikke helt med i dag. Spesielt ikke i forsvar, der var det ikke mye å skryte av. 17 baklengsmål i første omgang, det er IKKE bra! I tillegg  ble det rotet bort flere kontringsballer. Fremover var det greit, men det ble litt bom og feil også. Det var ikke mange som skal få masse skryt i dag, men Ida Alstad, Anja Edin og venstrekantene var vel noen av de bedre i dagens kamp. Katrine sto ok, men det har litt med at forsvaret ikke sto så godt heller. 

Anja Edin tørte å gå på mål og ble toppscorer med fem. Det ble noen bom og et par feil, og hun ble litt het i toppen mot slutten. Allikvel synes jeg ikke hun gjorde det så ille.  Ida Alstad hadde noen gode aksjoner på mål og sto også greit bakover til tider. Venstrekantene hadde ingen feil og 5 mål på 5 skudd :) 

Maja Jakobsen fikk prøve seg litt i dag, men fikk ikke mye å jobbe med. Her er et lite intervju med henne før dagens kamp. I morgen må hun holde den tradisjonelle debuttalen, det er ikke bare bare. 

Norges målscorere:  Anja Edin 5, Linn-Kristin R.Koren 4, Camilla 3 mål, Ida Alstad 3, Linn Sulland 3, Heidi Løke 2, Karoline D. Breivang 2, Kristine Lunde-Borgersen 2, Linn Gossé 2, Ida Bjørndalen 1

 


Bilde er fra VM 2009. 

Hva synes du om kampen? 

MATCHDAY!

Norge- Danmark. I dag er det tid for revansje etter tapet i Golden League i oktober.

Kristine Lunde-Borgersen og Marit Malm Frafjord er tilbake etter skade, Linn Gosse får spille på hjemmebane, Anja Edin gjør comeback ette to år ute i landslags''kulden'', Karoline Dyhre Breivang spiller sin 257.kamp, Linka R. Koren kan score sitt 810.mål i sin 215.landskamp, Katrine Lunde Haraldsen har funnet tilbake formen, Stine Bredal Oftedal er tilbake etter OL vrakingen, Maja Joakobsen, Silje Solberg og Ida Bjørndalen får endelig være med i oppkjøringen til et mesterskap, Karoline Næss er ikke lengre en resever, Heidi Løke skal fighte på streken som vanlig, Ida Alstad og Linn Sulland skal banke ballen i mål fra bakspillerposisjon, Camilla Herrem skal bruke farten sin og kanskje sette inn en trickball eller to. 

Kari Mette Johansen er ikke med i forberedelsene og det er første gang siden 2004(!!). Hun har takket for seg på landslaget etter åtte år. Kari Aalvik Grimsbø må stå over på grunn av graviditet og det er første gang siden 2006. Vi mangler også Amanda Kurtovic og Gøril Snorroeggen fra OL troppen, de må stå over pågrunn av skade. Gøril gjorde comeback under VM i fjor etter tre år med skade, og er dessverre tilbake på sidelinjen. Tonje Nøstvold ble vraket etter ni mesterskap og må se mesterskapet hjemmefra. Tonje Larsen og Gro Hammerseng er heller ikke å se i troppen, to år etter EM på hjemmebane. Ingen av disse har vært med siden da, og de andre jentene har vist at de klarer seg uten disse to. Nora Mørk debuterte for tor å siden, men har slitt med skader siden 2011 dessverre. 

Sånn er det i håndballverden, spillere kommer og går.  Det blir en spennende helg ihvertfall og  jeg gleder meg til å se de jentene i aksjon denne helgen. DU KAN SE KAMPEN FRA 19.00 PÅ TV2 ZEBRA OG SUMO I KVELD!!! Eller du kan få oppdateringer fra kampen HERDisse jentene har vært med på mye, sist alle disse fem spilte sammen var i EM på hjemmebane i 2010. Nå er det bare Karo og Katrine som er med i troppen. 

Friskemelder seg selv + siste nytt

I forrige innlegg skrev jeg at Marit var usikker til EM, men nå sier hun at hun frisker seg selv. Det er jo godt nytt :) Du kan se video fra pressetreffet HER

Ellers er det litt intervjuer med Linn Gossé, du kan lese dem HER, HER og HER. Jeg må innrømme at jeg gleder meg til å se Linn i EM, synes hun fortjente denne plassen i troppen. Nå blir det spennende å se hvordan hun gjør det i debutmesterskapet sitt for Norge. 

Sponsor Insight har spurt folket hvilket lag som er mest populært, der fikk håndballjentene (sammen med skijentene) 5,9 poeng av 7 mulige. Det er jo ganske bra!! 

Ellers har det blitt snakket om hvor Heidi Løke skal spille neste sesong, for Larvik har gitt et bud til henne. Det som kom opp i dag var at landslagskaptein Marit Malm Frafjord også har fått et tilbud fra den populære klubben. Bare en av de kan i følge Ole Gustav Gjekstad få plass på laget, så vi får se hva de velger. Jeg tror kanskje også Byåsen fort kan komme opp med et tilbud (vet ikke hvor lenge strekspillerne der har kontrakter..) og da kan jo fort Marit si ja til dem. Det jeg tenker er at Pernille Wibe og Mie Sophie Sando kan begynne å lete etter en ny klubb hvis en av disse kommer inn i troppen. Ikke fordi jeg synes de skal det, men skal de få spilletid så er nok det lureste å bytte klubb. Jeg synes personlig at Isabel burde bli i klubben, men det diskuteres også litt på vgd.no blant annet at hun kanskje ikke er så keen på å være et andrevalg. I tillegg er hun 34 år, så man vet jo aldri hvor lenge det er aktuelt å spille håndball. Som sagt så håper jeg hun blir i Larvik HK, for hun har blitt en av mine favoritter de siste årene. Synes hun er en fantastisk spiller og en fighter!!! 
Gro vil ihvertfall ha Heidi Løke tilbake i gamleklubben, les mer HER. Les litt om Heidi/Marit situasjonen HER


Du kan se bilder fra dagens pressetreff HER.  Sånn da har jeg gått igjennom de viktigste sakene i dag tror jeg, kommer med mer etterhvert. HUSK NORGE - DANMARK KLOKKEN 19-15 I MORGEN PÅ SUMO OG TV2 ZEBRA!

//dagbladet..no


Sendeskjema under EM 2012

Det er ikke lenge til EM og du finner sendeskjema for alle kamepene i gruppespillet HER

Her er sendeskjema for Norges kamper: 

Mandag 3.desember 21.35 -21.45: EM studio dagen der man får siste nytt dagen før det braker løs. 
Tirsdag 4.desember 19.30 - 20.10: Siste nytt før Norge- Serbia .Kampstart 20.10 TV2
Torsdag 6.desember 19.55-20.10: Siste nytt før Norge-Tjekkia  Kampstart 20.10 TV2
Lørdag 8.desember: Norge- Ukraina Kampstart 18.15 TV2 Zebra. 

Gruppespillet begynner 10.desember, vi satser på at Norge kommer dit. Klokkeslettene er ikke satt enda. 
Kampene til Norge spilles 10.,11 og 13.desember. 

Semifinale 15.desember og bronsefinale/finale 16.desember. 

Nå er det dessverre sånn at Marit Malm Frafjord har fått en ny smell i skulderen og er igjen usikker til EM. Reserven Isabel Blanco fikk ne hjernrystelse etter søndagens kamp, men er på plass i Bergen (i følge VG). Vi får bare vente å se hva som skjer. Håper absolutt at landslagskapteinen vår blir klar til EM, men det hadde ikke vært dumt med Isabel Blanco heller. 
LES MER OM MARITS SITUASJON HER. 


 

Møbelringen cup SENDESKJEMA

Norge spiller Møbelringen cup i helgen, og her er sendeskjema for helgens kamper. 

Fredag 23.11:
17:00 Frankrike - Sverige TV2 SPORT/ TV2 SUMO. 
19:15 Norge - Danmark TV2 ZEBRA/ TV2 SUMO

Lørdag 24.11: 
14:30 Danmark - Frankrike TV2 SPORT/ TV2 SUMO 
16.45 Norge - Sverige TV2 / TV2 SUMO 

Søndag 25.11: 
14.30 Sverige - Danmark TV2 SPORT/ TV2 SUMO 
16.45 Norge - Frankrike TV2 / TV2 SUMO 


Bilde er fra Norge-Spania i fjor! 

 

Gjensyn med Heidi Løke og co.

Gruppene til hovedrunden i Champions League er trukket, her der dem: 

Gruppe 1:
Larvik 
Randers
Gyør
Buducnost 

Gruppe 2: 
Zvezda Zvenigorod
Oltchim Valcea
Krim
FTC

Larvik har havnet i en tøff gruppe, men kampene må vinnes uansett. De slipper å møte Gyør og Buducnost i en eventuell semifinale, og de må jo slå dem uansett hvis de skal få gullet til slutt. Da er det like greit å møte dem nå. Jeg tror at Larvik har gode muligheter til å gå videre, hvis det klaffer bra. Larvik tapte semifinalen mot Buducnost i fjor, og  bortekampen var ikke noe bra i det hele tatt. Gro Hammerseng var ikke med da, og Larvik har siden den gang forsterket troppen sin. Vi får håpe at flere av de som er skadet kommer tilbake etter jul. De slo jo Buducnost i semifinalen i 2011, og de har også vunnet over Gyør. Mot Heidi Løke, Katrine Lunde Haraldsen og co har det også vært  oppturer og nedturer, de tapte hjemmekampen i 2011 og vant bortekampen. Det var omvendt i forrige sesong da de tapte borte og måtte vinne hjemme for å gå videre. Det gjorde de og da spilte de veldig bra. Det er ingen umulighet å gå videre, men som sagt da må alt klaffe. Jeg gleder meg til hovedrunden!! 


Heidi og Gro er gode venner og vant CL pokalen sammen i 2011. Nå skal de møte hverandre i hovedrunden i Champions League!! 

Hjemmekampene til Larvik spilles på følgende datoer: 
2/3. februar: Larvik - Randers (Pga MGP i Arena Larvik blir denne kampen mest sannsynlig spilt 26.januar).
16/17. februar: Larvik - Buducnost
16/17.mars: Larvik - Gyør

Bortekampene: 
9/10.februar: Buducnost - Larvik
2/3.mars: Gyør - Larvik 
9/10. mars; Randers - Larvik 

Ellers har Byåsen kamper mot Leipzig i cupwinnercupen (4.runde) og Stabæk trakk Issy Paris. I EHF cupen møter Tertnes laget HAC (aner ikke hvor de er fra). 
 

Larvik - FTC BILDER

 

 Du finner som vanlig flere bilder HERDisse skal være eksperter for TV2:

Kjersti Grini blir ikke å se på skjermen i Serbia, det er Randi Gustad som har fått den jobben denne gangen. Under EM 2010 var de to damene eksperter sammen, Kjersti fikk jobben alene i fjor siden Randi nettopp hadde fått barn.  

''Det er selvfølgelig ikke noe gøy å  bli byttet ut. Ikke noe stas. Men jeg har aldri tatt jobben i TV2 for gitt. Så det er ingen grunn til å være sjokkerte og vonbroten, sier Grini til VG.

Det var ''close race'', men vi falt ned på Randi. Hun er bedre enn Kjersti pr.nå.Slik ble vårtlaguttak. Vi mener Randi Gustad har bedre inntak i landslagets spillergruppe og det er viktig for oss. Hun har vist en rivende uvikling på TV2 sport i høst. Samtidig viste hun som studioekspert under OL  i London  at hun har tilstrekkelig avstand og kan komme med tøff kritikk når det trengs, sier redaksjonssjefen

Kjersti sier dette om saken til VG: Hun er dyktig og treffer bredt. Det kan jo hende at folk er blitt lei av trynet mitt også. Men jeg synes ekspertjobben har vært spennende og interessant. Nå får jeg heller gi uttrykk for ting i andre medier eller på facebook 

TV 2 vil vise alle de 47 EM-kampene i håndball på hovedkanalene, Zebra, Sport og Sumo. Dette er ekspertene: 

Alle kampene i Norges gruppe: Bent Svele
Utvalgte kamper i andre grupper: Ole Gustav Gjekstad (Larvik trener)
I studio på arenaen: Randi Gustad og Frode Scheie
God Morgen Norge: Kari Mette Johansen 
Livechat under Norges kamper: Amanda Kurtovic :D 

 (VG 16.11.2012


Kari Mette Johansen ga seg på landslaget etter OL, men blir å se på ''God Morgen Norge''.
Tidligere Larvik spiller Amanda Kurtovic må stå over pga skade, men skal livechatte under Norges kamper. Slik Nora Mørk gjorde under VM i fjor.
Linn-Kristin R. Koren har fått en plass i troppen og skal bidra til nok et gull (håper vi ihvertfall!).  

 

Et spennende oppgjør

Gruppefinale. Røde kort.  Utvisninger. Skader. Blanco til sykehus. Blodig. God stemning. Jubel.Glede. 2890 tilskuere. 

Disse ordene beskriver vel det meste av kampen i dag. Det kokte i hallen de siste ti minuttene og det ble mye utvisninger og skader. Verst gikk det over Isabel Blanco og Gro Hammerseng. Førstenevnte måte på sykehuset og fikk dessverre hjernrystelse. Les mer HER . Vi håper alt går bra og ønsker henne god bedring. Gro fikk en blodig nese, men jeg tror det gikk bra. Karo fikk også seg en trøkk, men kom seg på beina igjen. 

Ellers synes jeg Larvik spiller en god kamp og har god kontroll nesten hele veien. Avslutningen av 1.omgang og starten av 2.omgang var ikke så bra, men de kjørte tilslutt i fra. Mot slutten var det jubel og glde for hvert mål og hver straffe som ble skaffet. Det toppet seg med to røde kort, og den ene fikk Linka. Ikke helt fortjent, men sånn ble det. Skal vel ikke skryte av dommerne fordi de gjorde mye rart. Heldgvis ble det en 30-23 seier og dermed ble Larvik gruppevinnere. Du kan lese hva Østlandsposten skrev om kampen her

Thea Mørk ble toppscorer med 6 mål, Linka 5, Karoline 5, Anja Edin 4, Linn Sulland 4, Gro Hammerseng 3,Kristina Bille 1 OG *trommevirvel* Tonje Larsen aka Dronninga 1 mål.  Cecilie Leganger ble fortjent banens beste i dag =)

 


Foto: Østlandsposten

Bilder og noen videoer kommer i morgen eller på mandag :) 

Møt opp på kamp!!

Norge spiller gruppefinale i Champions League i morgen, mot FTC. De trenger all støtte de kan få for dette er en viktig kamp. Larvik er videre i CL uansett, men det er en STOR fordel å være nummer 1 gruppa. Du kan også vinne Justin Bieber billetter og solbriller fra Krogh Optikk. 

Larvik må ha en seier for å vinne gruppa, dette er variantene for at de skal klare det: 
1.
Vinne med minium 5 mål
2. Vinne med 4, men da må ikke FTC score mer enn 23 mål. 
3. Vinne 28-24, det samme resultatet som var i Ungarn.  Da går Larvik videre med bedre total målforskjell. 
(info: larvikhk.no)

Dette sier Ole Gustav på larvikhk.no:

Larviks hovedtrener Ole Gustav Gjekstad er fult klar over forutsetningene, men er ikke like opptatt av tallene før kampen.

-Vi vet hva som gjelder, men vi kan ikke tenke noe særlig på det før kamp. Det viktigste for oss blir å levere en god prestasjon. Gjør vi det, vinner vi med det antallet mål vi trenger.  Vi var langt unna vårt beste i Ungarn, nå synes jeg det ser mye bedre ut. Tall og stilling får vi konsentrere oss om når kampen nærmer seg slutten.

-Offensivt var vi veldig bra mot Byåsen på onsdag. Dersom vi kan være like pågående i den delen av spillet på lørdag blir det bra.  Men vi skal huske at vi møter et bedre lag i denne kampen.

-I tillegg må vi også være tette bakover. Vi ønsker oss en kamp i høyt tempo hvor vi får mange kontringsmuligheter. I Ungarn var vi litt slappe i klypene bakover. Det skal vi definitivt ikke være i morgen. 


Disse tre jentene og Larvik HK trenger støtte i morgen. KOM PÅ KAMP :D 

 

Spektrum neste....

Som dere sikkert fikk med dere i går (sorry for at jeg er treg) så ble det en enkel seier over Byåsen for Larvik i går. Kampen var egentlig ikke spennende i det hele tatt og Byåsen scoret kun 8 mål før pause. Larvik hadde da satt inn 18 baller. Dehadde kun bommet på 8 mål før hvilen, det sier sitt. Larvik slet litt i forsvar de første 10 minuttene men etterhvert kom Tonje, Gro, Karo og Isabel i gang og tettet igjen. De gjorde det også lettere for Cecilie. 
Andre omgangen ble en transportetappe, og det ble en 33-20 seier. Ble litt mye bom og sluvring på slutten, og Byåsen fikk pyntet litt på resualtatet. Ida Alstad var vel en av de bedre på Byåsen, selv om det ble noen bom. Ellers var ikke Camilla Herrem helt i slag, Tonje Nøstvold gjorde heller ikke en så god match.  For Larvik styrte Karoline Breivang spillet fremover og hun var også bra bakover, Cecilie Leganger sto godt i mål, Linn Jørum Sulladn hadde en god match og det samme med Thea og Sara på venstrekanten. Gro Hammerseng sto også godt bakover og fikk satt inn tre mål. Resten spilte helt greit egentlig!! 

 

Stabæk vant 24-19 over Flint og er dermed motstander for Larvik i Spektrum 30.desember :) Det vil si at det er en reprise fra fjoråretskamp!!  

Desember nærmer seg....

Som sikkert mange vet så nærmer vi oss desember og ikke minst EM i Serbia.. Dagene går fort, vi er nesten halvveis i november allerede!!

Jeg har tenkt til å ha en liten adventskalender i år og det vil si at jeg gir ut en gave til en heldig person hver søndag i desember. Altså 2.,9., 16. og 23. desember + julaften :) Jeg kan si så mye at premiene på de fire søndagene har noe med bildene jeg har tatt i løpet av året å gjøre. Det jeg skal gi bort kom faktisk i posten i dag!! Hva jeg skal gi bort 24.desember har jeg ikke helt bestemt meg for enda, men jeg skal på Larvik kamp til helgen. Kanskje jeg finner noe der :) 


I morgen møter denne gjengen Byåsen i semifinalen i cupen. Det blir spennende!! 
Kampen begynner 18.30, på TV2 sport og sumo :) 

 

Vinn gratis billett

Du får mulighet til å vinne gratis billett til Larviks hjemmekamp mot FTC neste lørdag. Du kan gå inn på ANJA, NORA eller LINN sin fanside for å vinne :) Viktig at du leser på statusene dems hva du må gjøre for å vinne! 

Etter dagens seier mot Savehof  (kommer med mer om kampen i kveld eller i morgen) blir det en ren gruppefinale på lørdag, så her er det bare å møte opp på kamp :D  Larvik er uansett videre til hovedrunden, men får ''lettere'' motstandere hvis de vinner mot FTC med 4 mål eller mer. 


Disse to spilte en god kamp i dag og fortjener støtte 17.november!  

Sävehof - Larvik

Klokken 15.00 braker det løs...IGJEN!. Larvik er allerede videre i Champions League, men de må vinne i dag hvis det skal bli en gruppefinale neste helg. Kampen sendes på TV2 sport og sumo!!


 

Oppsal - Larvik BILDER

 


Sofie Heide Lund jubler sin første eliteserien scoring :)  Møbelringen cup 2012

Om under en måned braker det løs i Serbia og Em er i gang. Før jentene reiser nedover så skal de spille Møbelringen cup og denne gangen spilles dette i Bergen. 

Du kan lese mer om Møbelringen cup HER

Jeg var å så på dette i fjor, da det ble arrangert i Stavanger. Anbefaler alle i som bor i nærheten og ta turen, det er verdt det. Sinnsykt god stemning i hallen og masse god håndball. Møbelringen Cup pleier å være veldig populært og hallene blir som regel fyllt opp. Du finner billetter inne på linken over :) 


Linka er klar for EM, det samme er Linn Sulland (bak der) 

 

Seier i Oslo!

Larvik vant som ventet kveldens kamp mot Oppsal med god margin, og topper Postenligaen med full pott når ligaen tar en pause til etter nyttår. Linn-Kristin Riegelhuth Koren nådde en ny milepel i kveld når hun rundet 2500 mål for klubben med sitt syvende mål for kvelden- totalt endte hun med åtte.

 
Larvikhk.no

Oppsal åpnet kampen best og gikk rett opp i 3-0, etter blant annet ha åpnet kampen med en lekker flyger levert av lagets stjerne Izabel Duda.
Larvik samlet seg etterhvert og fra 4-4 og ut kampen hadde laget kontroll på sine motstandere, selv om det aldri ble noen festforestilling.

Debutantscoring
Et artig poeng fra kampen var at kveldens Larvik-debutant venstrekant Sofie Heide Lund fikk sin første scoring i Postenligaen.
Hun kom på banen når det gjenstod ca. 10 minutter og brukte ikke lange tiden på å feie en ball over hodet på Oppsals målvakt.
I Larviks påfølgende time out ble hun feiret ved å bli kastet i været av sine lagvenninner.

Fornøyd trener
Larviks trener Ole Gustav Gjekstad var sånn  fornøyd med kampen, særlig med tanke på hvor tett kampprogrammet har vært de siste 4- 5 ukene..

-Vi kan ikke regne med topp prestasjoner hver onsdag og søndag. Dette ble en ren arbeidsseier. Nå skal vi sette oss opp til en topp match mot Sävehof på søndag.
Ellers må jeg jo få trekke frem debutantscoringen til Sofie. Den var det klasse over.

-Vi har noen målsettinger vi forholder oss til når sesongen starter og frem til mesterskapspausen, så langt kan vi krysse av et på et par av de.
Vi skulle være ubeseiret i serien og klare for Hovedrunden i Champions League. Nå gjenstår kampen om å komme til Cupfinalen.
I tillegg går vi selvfølgelig etter gruppeseieren i Champions League gruppen vår.

(Hentet fra: larvikhk.no) 

Du finner målscorere i kampen HER

Min kommentar: Larvik startet dårlig og lå bak 4-1. Deretter hentet de seg opp, men det var jevnt i store deler av andre omgang. Det glapp litt enkelt i forsvar og Duda fikk skyte mye. De satt frimerke på henne, og det hjalp litt.  Linka spilte veldig bra i dagens kamp, sto godt i forsvar, snappet noen baller og scoret 8 mål 9 skudd. Hun har nå scoret 2501 mål for Larvik HK, det står det respekt av!! 
Ellers synes jeg Linn Sulland gjorde det bra, Anja og Gro spilte helt greit (ble noen bom på klare sjanser) og Lene Rantala sto godt i målet. Morro at Sofie Heide Lund fikk sin debut og i tillegg mål etter en fin pasning fra Anja. Sofie hadde en veldig god spenst altså, hehe. Sara Breistøl hadde også en god dag på venstre kanten, mens Pernille Wibe sto godt på streken.

Kristina Bille og Thea Mørk hadde ikke helt dagen i dag, desverre. Regner med at de er tilbake på søndag :) 
Jeg har tatt bilder fra kampen, men de kommer ikke før i morgen/fredag!! 

Larvik - Oppsal

Klokken 18.00 braker det løs i Oppsal Arena, Oppsal får besøk av Larvik.. Det blir vel en muligens en liten overkjøring, Larvik er og skal være mye bedre enn Oslo laget. Allikevel skal laget være skjerpet for man vet aldri hva som kan skje. 
Isabel Blanco skadet seg i helgen og spiller ikke!! 


Linka kan score sitt 2500 mål for Larvik HK, hun mangler bare 7 mål. 


Jeg er på vei til Oslo nå og det kommer bilder fra kampen i løpet av morgendagen :) 
 

MÅNEDENS SPILLERE OKTOBER!!

På facebook fikk Anja Edin 18 stemmer på facebook + 11 her på bloggen og stikker av med seieren som månedens spiller begge steder. Gro Hammerseng og Isabel Blanco fikk begge 6 stemmer på facebook og dermed nest flest, så derfor får vi 3 månedens spillere denne gangen. Synes disse tre har vært gode for Larvik den siste tiden og de er et godt team, både fremover og bakover. Alle tre er med i bruttotroppen til EM, Anja Edin er med i selve troppen, Isabel kommer inn hvis Marit ikke blir klar og Gro er super-super-super resevere!! 


Headeren blir fikset i løpet av helgen :) 


Disse blir med til EM i Serbia...

Troppen er tatt ut og det var en overraskelse i dag. Tonje Nøstvold som har spilt de siste ni mesterskapene er vraket til fordel for Ida Bjørndalen. Jeg har ikke sett noe til sistenevnte, men jeg synes allikevel det er en riktig avgjørelse. Tonje har ikke prestert godt nok og derfor føler jeg at hun ikke fortjener en plass i dette mesterskapet. Dessverre! Hovedgrunn til vrakingen (i følge Thorir) er at hun har vært ute med en skulderskade og ikke har kommet ordentlig tilbake enda. Ida Bjørndalen regnes som bedre per dags dato. 

Jeg er selvsagt veldig skuffet. Det var en tøff beskjed å få. Men nå har jeg sovet på det og er klar for å kjøre videre, sier hun til TV2 sporten. Jeg håper at dette kan være en oppvekker for Tonje, og jeg tror hun kommer sterkere tilbake igjen :) 

Du kan lese intervju med henne HER

Resten av troppen: 

Keepere: Katrine Lunde Haraldsen og Silje Solberg  
Høyre kant: Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Maja Jakobsen 
Høyre back: Linn Jørum Sulland og Ida Bjørndalen
Midtback: Karoline Dyhre Breivang, Kristine Lunde-Borgersen, Anja Edin (FORTJENT), Stine Bredal Oftedal  
Venstreback: Ida Alstad og Karoline Næss
Venstrekant: Camilla Herrem og Linn Gossé
Strek: Heidi Løke og Marit Malm Frafjord.

Isabel Blanco blir med til Møbelringen Cup i tilfelle skaden til Marit ikke blir bra før EM. 

Du kan lese og se videointervju med Anja og Linn Gossé HER 

 

Dette blir et spennende mesterskap og jeg gleder meg masse. Jeg har troa på et gull, og jeg gleder meg mest til å se siste del av mesterskapet i Serbia :D  

> Hva synes du om vrakingen av Nøstvold? 
> Hva tenker du om troppen?  

Larvik - Dinamo i BILDER!

 

 

 

 

 


Karo ble banens beste, fortjent :) 


Isabel tråkket over eller noe sånt, og Kari Mette måtte gi en hjelpende hånd! Resten av bildene finner du på facebook siden min HER!! 

Videre til hovedrunden

Fra larvikhk.no: 

Søndag ettermiddag ble det klart at Larvik og FTC avanserer til hovedrunden i Champions League som starter opp i februar. FTC vant 34-32 i Gøteborg, og topper gruppen med maksimale 8 poeng.

Det resultatet gjør det umulig for Dinamo Volgograd og Sävehof å ta igjen de to topplagene.
Dinamo kan fortsatt komme a poeng med Larvik, men Larvik har vunnet begge kampene mot russerne, og vil være bedre enn Dinamo ved en evt. poenglikhet.

Det gjenstår fortsatt to viktige kamper i gruppespillet. Nå handler det hele om kampen om førsteplassen i gruppen. Det vil gi et bedre utgangspunkt for trekningen til hovedrunden. Der to pulje 1?ere og to 2?ere skal møtes i et nytt gruppespill.
Ved å vinne gruppen slipper man altså å havne i en gruppe med to puljevinnere fra gruppespillet.

Larvik har igjen møte Sävehof borte og FTC hjemme. Ungarerne møter Dinamo på hjemmebane kommende helg før turen går til Larvik. Dersom begge lag vinner til helgen blir det en ren gruppefinale i Larvik lørdag 17. november. Det utgangspunktet vil i så fall medføre at Larvik må slå FTC med fem mål i egen hall, eller fire dersom Larvik slipper inn mindre enn 24 mål.

Selv om avansementet er klart gjenstår det altså mye å spille for i de to siste kampene. 

Det kommer flere bilder fra gårsdagens kamp snart :) 

 

Månedens spiller OKTOBER

Ooops, glemte å kåre månedens spiller, men vi setter i gang nå. Du kan stemme frem til tirsdag 6.november klokken 18.00 :) 


Landslaget i aksjon i starten av oktober og flere nye fikk prøve seg.  Jeg så bare på to av tre kamper, men Linka  var en av de bedre der. Hun kom også på All Star Team sammen med Heidi Løke (11 mål på to CL kamper). Silje Solberg sto godt i Danmarks kampen, Katrine sto også godt :)  Camilla Herrem var ikke med på landslagssamlinga, men har vært sikker fra kant for Byåsen. 13 mål på 3 kamper, seks av dem kom mot erkerivalen Larvik. Landslagsaktuelle Linn Gosse viste seg frem i landslagsdrakta, i tillegg har det blitt 17 mål på 5 kamper. Sju av dem kom mot Larvik, i tillegg scoret hun 10 mål i løpet av to E-cup kamper. 

Maja Jakobsen fikk også sjansen på landslaget. Hun imponerte kanskje ikke sånn skikkelig, men i ettertid har hun vært veldig god for Storhamar. 5 kamper og 36 mål sier vel sitt, hun scoret blant annet 9 da  Storhamar vant 27-24 mot Stabæk. 

De som har utmerket seg i Larvik i løpet av oktober: 

Anja Edin er toppscorer i Champions League, 29 mål på 4 kamper (den ene kampen ble spilt i går). 21 mål på 3 seriekamper, ble banens beste mot Byåsen. Det ble også 7 mål i NM kvartfinalen mot Storhamar. Har hatt en strålende start i Larvik drakta!! 
Karoline Dyhre Breivang hadde scoret 6 mål før Byåsen kampen i serien, men imponerte med 6 mål mot erkerivalen. Mot Levanger scoret hun samme antall og blebanens beste. 13 mål på 3 kamper i serien. I Champions League har hun stått mest i forsvar, og det har blitt 5 mål på fire kamper. 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren har også vært god denne måneden, men det har vært litt svakt her og der. I Champions Leauge ble det en svak aksjon mot Dinamo borte, men ellers har hun vært sikker. 20 mål på 4 kamper er mer enn godkjent. 14 mål på 3 seriekamper, må nevne at hun hadde en god kamp mot Levanger som back. Hun scoret de siste fem målene i kampen og ble toppscorer med 8 mål. 
Venstrekantene Sara Breistøl og Thea Mørk har vært sikre fra sin kant. Spesielt Thea har fått mye tillitt og spilt bra i Champions League. Det har ikke blitt super mange mål, men de har som regel truffet på de sjansene de har fått. 
Isabel Blanco har skaffet mange straffer og scoret litt mål. Ellers har hun vært veldig god bakover!! 15 mål på 4 Champions League er ikke dårlig! Pernille Wibe har også gjort det bra når hun har fått sjansen. 
Gro Hammerseng har også vært målkåt, 19 mål på 4 kamper i CL. 14 mål på 3 kamper i serien og 5 mål mot Storhamar i NM kvartfinalen. I tillegg gjør hun en strålende forsvarsjobb sammen med Anja og Isabel. Hun har hatt et fantastisk comeback etter fødselen :) 

Ellers vil jeg nevne Lene Rantala som har gjort det bra både i serien og Champions League. Hun burde fått mer tillitt i CL spør du meg, for hun har vært veldig god denne måneden her. 
Dette er de jeg mener har utmerket seg. Jeg følger som sagt mest med på Larvik og landslaget. Dere får velge fritt fra de landslagsaktuelle spillerne og Larvik spillerne. Husk at derre bare kan stemme på TO stykker her, men dere kan også gå inn på facebook siden og stemme på to :) 


 

Stor seier i dag,

Det ble en stor seier mot Dinamo i dag, 40-25. Dette sto på larvikhk.no: 

Larvik var nok en gang et par klasser bedre enn sine motstandere fra Volgograd. Forrige helg vant Larvik med 11 mål på bortebane. Den differansen ble økt til 15 mål i ettermiddagens kamp i Larvik.
Vertene vant hele 40-25 etter å ha ledet 20-11 til pause.


//larvikhk.no 

Offensive russere
Dinamo gikk tøft ut i første omgang via et ultraoffensivt forsvar som skapte litt hodebry for hjemmelaget de første minuttene av kampen. Larviks hovedtrener Ole Gustav Gjekstad var godt fornøyd med hvordan laget løste det utover i omgangen.

-Vi ble en smule overrasket over hvor offensivt de la ut fra start, men etter noen minutter falt bitene på plass for oss, og jeg synes vi gjennomførte mange gode angrep utover i omgangen.

-Dette er ikke en forsvarstype vi møter så ofte, derfor er jeg meget fornøyd med hvordan laget utviklet angrepet i løpet av kampen. Med stor bevegelse og mange gode initiativ med og uten ball gir god uttelling.

Hang med innledningsvis
Dinamo hang med i innledningen av begge omgangene, men etter 12-13 minutter så de noe trøtte ut. I første omgang gikk Larvik fra 7-7 til 20-11, og i andre omgang innledet russerne med 4 mål mot Larviks 2. Nok en gang sa Larvik takk for seg etter 13 minutter og stormet inn til 40-25.

-Vi snakket om dette forrige helg også, forsetter Ole Gustav. Det er mye håndball i Dinamo-laget, men når det butter litt i mot får de litt vondt i viljen. Når det skjer får vi også mange gode kontringsmuligheter. Viljen til å løpe hjem falt betraktelig hos Dinamo når de mistet ballen. I tillegg krever det mye krefter å spille så offensivt som de gjorde over en så lang periode.

Kan avgjøres søndag

Larvik står nå med 6 poeng etter 4 kamper, og dagens resultat ga Larvik et utmerket utgangspunkt for avansement til Hovedrunden i februar/ mars. Det kan faktisk være klart søndag ettermiddag.
Sävehof tar i mot FTC Budapest i Gøteborg, og vinner ungarerne den kampen er det i boks. Da vil de to siste kampene handle om hvem som blir puljevinner. Larvik eller FTC. Det er ikke uten betydning!

KAMPFAKTA LARVIK-DINAMO 

Det var litt krise i går når jeg fant ut at jeg hadde glemt kamera mitt hos mamma. Måtte dra hjem å hente det i dag tidlig så denne dagen ble veldig stressende, men det fikk bra. Det var morro på kamp :) Bildene kommer i morgen!! 

 

Boka er utgitt.

Heidi Løke sin bok ble gitt ut i dag, og den får du kjøpt HER eller i en bokhandel. Regner med at den skal finnes på de fleste bokhandler :) Jeg får boka i julegave, litt kjedelig å vente så lenge, men det får bare gå! Gleder meg ihvertfall masse til å lese den. 

Du kan lese litt om boka HER, HER og HER :) 

 

Du kan se Heidi Løke på Senkveld i morgen klokken 22.15 :)  

Larvik - Levanger

Larvik ga Levanger en solid trykk da de var på besøk i Arena Larvik i går kveld. Det var det ikke mulig å tippe etter ca. 23 minutter på stillingen 9-6.

 

Larvik startet kjøret med snaut syv minutter igjen av første omgang. De minuttene vant Larvik 7-2 og kunne med det gå til pause med en åttemåls ledelse- 16-8.
Andre omgang bød på mye god håndball fra hjemmelagets side, i alle faser av spillet. Levangers Martine Bentzen og Mari Molid var friske på kassa, men etter hvert falt uttellingsprosenten kraftig- det ga Larvik mange sjanser til å løpe etter i kontra. Det er sjelden godt nytt for motstanderen.
Larvik økte forspranget jevnt og trutt, noe som til slutt ga en seiersmargin på 17 mål.
Larvik startet med Tonje Larsen i midtforsvaret, sammen med Pernille Wibe. Sammen med resten av gjengen gjorde de en god første omgang forsvarsmessig.
Nevnte Wibe fikk rikelig med spilletid i kveld, noe hun takket for med godt spill i begge ender av banen.
Linn-Kristine Riegelhuth ble kampens toppscorer med 8 mål. Nærmest fulgte Karoline Dyhre Breivang med 6 mål. Hun ble også kåret til kampens beste spiller av en jury i hallen.

Neste oppgave for Larvik er den viktige kampen mot Dinamo Volgograd i Champions League. Kampen spilles førstkommende lørdag kl. 1745 i Arena Larvik.

Bilde og tekst hentet fra larvikhk.no :)

Min kommentar om kampen:  Linn-Kristin blir toppscorer og får prøve seg som back i slutten av 2.omgang. Dette funker veldig bra, de fem siste Larvik målene var det Linka som satt inn. Hun fikk full utteling fra backen, men hadde to små¨bom ellers.  Pernille Wibe fikk spille en del, og hun spilte bra. Hun sørget for 4 mål og flere skaffede straffer. Karoline Dyhre Breivang ble fortjent banens beste i går, etter en god jobb bakover. I tillegg var hun en av de bedre fremover, det ble 6 mål på henne i kampen. Lene Rantala sto godt bakover igjen og hadde flere fine redninger. Kantene ble lite brukt i etablert angrep, men Kristina Bille (2 mål) og Sara (1) fikk løpt et par kontringer. Gro Hammerseng og Anja Edin spilte også bra fremover og bakover. Dronninga (aka Tonje) var tilbake i forsvar og det vi så var bra. Godt å ha henne tilbake :) Linn Sulland fikk 5 mål og hadde noen gode innspill til strek, allikvel blir det for dårlig utteling på henne. Hadde vel over 7/8 bom tror jeg i går!! 

Koselige nyheter.

Nå har vi fått noen hygglige nyheter, Kari Aalvik Grimsbø og ektemannen venter barn. Dette står skrevet på handball.no

Pressemelding, 1.11.2012: Kari og ektemannen Håvard, venter sitt første barn, og termin er i overgangen mai/juni neste år. Dermed er målvakten uaktuell for EM i Serbia for Håndballjentene.

 - Vi gleder oss og er spente på det som venter oss framover. Selv om det er fortsatt lenge igjen til fødselen, gjør EM-uttaket kommende tirsdag at det er greit å offentliggjøre dette nå, sier Kari.

Hun forteller at håndballkarrierens store mål var OL i London.
- Det har vært hovedfokus i de fire årene som har gått etter OL i Beijing. Vi hadde ikke lagt planer lenger enn til OL og inneværende sesong i Team Esbjerg. Ønsket om å få barn har vært der lenge, men alt til sin tid og tidspunktet kunne ikke vært bedre enn nå, forteller hun.

Satser videre
Målvakten forteller at hun og mannen tok opp ny status etter London og brukte ikke så mye tid på å enes om å satse videre frem mot OL i Rio 2016.
- Jeg føler jeg stadig har mulighet til å utvikle meg som keeper og er ikke ferdig med håndball. OL i London var en stor opplevelse som ga motivasjon for videre satsing. Og få barn vil gi enda mer motivasjon og samtidig mulighet til å forlenge håndballkarrieren noen år til, tror den sympatiske trønderjenta.

Kari Aalvik Grimsbø trives godt i Esbjerg og har nylig signert tre nye år med Team Esbjerg med kontraktsutløp sommeren 2016. Både klubben og landslaget ble informert tidlig om graviditeten for å få anledning til å ta nødvendige grep for det kommende året. 

Landslagsledelsen Thorir Hergeirsson, Mia Hermansson Högdahl og Mats Olsson er glade på Kari sine vegne, og var forbedredt på at en slik nyhet kunne komme.
- Det er godt å vite at hun ønsker å satse videre. I OL viste hun at hun er i gruppen av verdens beste målvakter, så vi synes det er gode signaler at hun planlegger å fortsette håndballkarrieren, sier Thorir Hergeirsson.

Samtidig påpeker landlagssjefen at Karis fravær i det kommende EM i Serbia kan åpne muligheten for at Silje Solberg allerede i år debuterer i et mesterskap.

Kari Aalvik Grimsbø debuterte for Norge 28.09.2005 og har spilt 107 landskamper. Hun kom på All Star Team i OL i London i sommer. 

 


GRATULERER SÅ MYE KARI! Ulempen er jo at OLs beste målvakt ikke blir med til EM i Serbia, men dette åpner for at Silje Solberg kan få sin debut. Vi får se :)