desember 2012

HAPPY NEW YEAR!!

Årets siste innlegg på bloggen, her får dere bilder fra kampen i går :) Ønsker alle mine lesere et godt nytt år, gleder meg til 2013. Håper det blir like mange gode håndballopplevelser neste år!! 


Månedens spiller DESEMBER

Det er på tide å kåre månedens spillere igjen, du kan som vanlig stemme på to stykker her og to på facebook siden. Det er jo bare EM + cupfinalen som er spilt i desember, så dere får finne ut hvem dere mener har spilt best der :) 

Dette er årets siste månedens spiller kåring, så her er det bare å stemme! Fristen er 2.januar. 2013, klokken 18.00.  

Seier'n er vår, igjen :D

Jadda det ble seier igjen. Larvik vant 31-26 etter en litt jevn match. Stabæk ga Larvik kamp og lå bare under med 1 mål halvveis ut i 2.omgang. De klarte allikevel ikke å gi de nok kamp til å få gull. De spilte en bedre finale i dag enn i fjor da de tapte 13-37! Larvik har tatt sitt 5.strake NM gull i sin 11. finale på rad. Totalt har de vunnet NM hele 13 ganger og dronninga (Tonje) har vært med på alle. Lene Rantala fikk også stå litt i mål i dag og fikk sitt 12.NM gull. Kari Mette gjorde comeback etter skade og fikk sitt 11.gull. Kristine Breistøl ble Larviks 100. spiller i cupen og fikk spille i to minutter. Det ble et mål på henne i dag og hun fikk sitt 1. NM gull :) Gro Hammerseng spilte sin første NM finale og var god i dag. Det ble 7 mål på henne, mens Linn Sulland ble toppscorer med 9. Isabel Blanco ble kåret til Larviks beste, mens Silje Solberg var god i Stabæks mål og ble dems beste spiller. Stine Bredal Oftedal gjorde en god 2.omgang for blåtrøyene!

Larvik fikk sin 100. seier i cupen i dag og de har spilt totalt 110 kamper. Tonje har vunnet 75!

Sara Breistøl måtte ut med skade, vet ikke hva som skjedde. Hun ble sendt på sykehuset i følge op.no, håper det går bra med henne.

Det kommer bilder fra matchen i natt/i morgen. Månedens spiller kåringen legges ut i løpet av kvelden :)

Cupfinale 2012

Dagen er her, håndballens festdag :) Jeg skal selvfølgelig til Spektrum, og det gleder jeg meg til. For dere som ikke skal går kampen på TV2 fra klokken 14.30!! Kari Mette Johansen gjør til min store glede comeback i dag, Kristine Breistøl får sin debut for klubben i dagens finale. Thea Mørk og Kristina Bille må begge stå over pga skade! 

En leser spurte om når månedens spiller skal bli kåret og det skal jeg fikse litt senere i kveld. Det blir muligens ikke før i 21/22.00 tiden, siden jeg ikke er hjemme før da :) 

 

Vinnerne...

Da har jeg trukket ut vinnerne av konkurranse 4 og 5.

Riktig svar på nummer fire var Camilla Herrem, hun pleide ihvertfall å bruke det samme undertøyet i en hel sesong :) Vinneren i denne konkurransen ble Elise (http://eliseeln.blogg.no/). I konkurranse #5 skulle dere svare på hva deres beste håndballminne var og si en spiller som har utmerket seg i år. Jeg trakk ut en tilfeldig vinner og det ble Sunniva, hun svarte at EM finalen mellom Norge og Montenegro var hennes beste minne + at Anja Edin har utmerket seg mest. Begge har fått en mail, og må svare på denne så fort som mulig :)  

I morgen er det CUPFINALE i Oslo Spektrum, Larvik spiller klokken 14.30 og møter Stabæk. Kampen sendes på TV2. 

 
Denne damen spiller sin første NM finale, pågrunn av graviditet og en vond akilles har hun måtte stått over de to forrige finalene. 
LES INTERVJU MED GRO HER

Vinnerne blir kåret i morgenSnart er det CUPFINALE, det liker vi. Vinnerne av konkurranse #4 og #5 kåres i morgen en gang :) 

Nå skal jeg snart spille romjulsturnering, så vi blogges senere!

Julekalender #5 - JULAFTENDa har dagen kommet, julaften er her. Selvføglelig har jeg en premie til en heldig i dag også. Siden det er jul så skal alle få en fair sjanse til å vinne og det blir derfor ikke et spørsmål....  Det eneste du må gjøre er å skrive ditt beste håndballminne (enten en enkel kamp, en enkel prestasjon av en spiller, kåringer dette året ++ )  fra året som har gått + den spilleren dere mener har utmerket seg mest i 2012. 


Det har vært et innholdsrikt år for håndball Norge. Anja Edin har utmerket seg både for Larvik og Norge, hun ble blant annet kåret til EMs mest verdifulle spiller. Linka har vært fantastisk, spesielt i OL utmerket hun seg veldig. Kari Mette valgte å gi seg etter åtte år på landslaget, hun avsluttet karrieren etter sitt 2.OL gull. Camilla Herrem fikk seg derfor en ny partner på venstrekant, Linn Gossé som har ventet lenge på denne sjansen. Kari Aalvik Grimsbø fikk sitt virkelige gjennombrudd på landslaget etter at Katrine ikke var seg selv i OL, Kari var svært delaktig når Norge vant OL gull. Det blr et sølv i EM, noe som også er veldig bra. Allikevel er det kanskje litt uvant for de jentene som har vunnet gull etter gull de siste årene. Dette er bare noe av det som har skjedd dette året, minner som er morro å se tilbake på :) Vi kan være stolte av disse fantastiske jentene! 

SVARFRIST: 27.desember klokken 23.59  

Julekalender #4

Den fjerde og nest siste julekalenderen er her. Spørsmålet er følgende: 

Hvilken spiller brukte det samme undertøyet en hel sesong?  

A) Linn Sulland
B) Camilla Herrem
C) Stine Bredal Oftedal
 

(Tips: Gå inn på kategorier (til venstre) og ''Visste du at'' for å finne svaret'')

Svarfrist: I kveld klokken 23.59 :) 

 

De nominerte til Idrettsgallaen...

I janauar er det nok en gang tid for håndballgallaen, og det var faktisk etter idrettsgallen 2011 at jeg bestemte meg for å lage denne bloggen. 

Håndballjentene er nok en gang nominert til flere priser, både som årets navn og lagspill. Kanskje ikke så rart? De representerer Norge på en veldig god måte. Det har i år blitt både OL gull etter en dårlig start, her måtte de virkelig kjempe for medaljen. Det er vel en stund siden det har vært så hardt å få gullmedaljen, de gikk jo på et par smeller. Heldigvis kom de sterkere tilbake og det er en god prestasjon. I tillegg ble det EM sølv for en ukes tid siden. Mange mener kanskje det er et ''nederlag'', men sølv er ikke dårlig. Vi har kanskje blitt litt bortskjemte med disse gullmedaljene de siste årene. Montenegro var best i finalen og det var kanskje godt for håndballen at det ble et lite troneskifte. Jeg tror bare jentene får enda mer motivasjon til å ta tilbake gullmedaljen neste år. MEN det blir en hard kamp, Montenegro (og de andre lagene som faktisk har sett at det går ann å slå Norge nå) er nok sultene på mer gull. Nå blir det enda mer spenning i de fremtidige mesterskapene. 

I tillegg er Marit Malm Frafjord nominert til årets lagspiller, fortjent.  Før OL slet hun med skade og var ikke med på oppkjøringskampene, men klarte å lede Norge til gull, Hun sto frem da det gjaldt som mest, det samme gjaldt i EM. Hun slet med motivasjonen etter en hard sesong, men kom seg tilbake. Hun sviktet ikke laget og jeg håper hun får denne prisen. Synes vært en fantastisk kaptein for Norge i de siste tre mesterskapene.

Det ble diskutert litt på VG debatt om hvem som fortjente å bli nominert til Årets lagsspiler av håndballjentene, Kari Aalvik Grimsbø og Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble også nevnt. Dette er to spillere jeg også synes hadde fortjent å blitt nominert. Dette ble skrevet om Kari: '' Grimsbø er for min del selve definisjonen på hva årets lagsspiller er. Hun har bestanding satt laget foran seg selv, sittet trofast (og fortjent) på benken og sett Lunde Harladsen herje for Norge i mål, mesterskap etter mesterskap. I OL 2012 fikk hun endelig sitt store gjennombrudd. Katrine Lunde Haraldsen spilte en svak OL turnering og Grimsbø kom inn og reddet Norge gang på gang. Selv med storspill i flere kamper ble hun nok en gang plasser på benken, til fordel for KLH. Allikvel kom hun inn igjen og leverte storspill'' (MIaWallace på VGD) Men som sagt så synes jeg Marit fortjener nominasjonen, jeg er glad for at en av de ble nominert. 

Thorir Hergeirsson ble også nominert til årets trener. Han har jo ledet Norge til VM og OL gull det siste året + et EM sølv. Ikke verst det :)   

Vinneren av konkurranse #3

Da er jeg nesten tilbake etter Serbia turen, kom hjem klokken 23.30 i natt. Jeg har vært veldig sløv på blogging de siste dagene, siden jeg har var sendt hjemme etter kampene osv. Når jeg først var på nettet i Serbia så snakket jeg mest med venner og bekjente.. Tar meg en liten pause nå frem mot jul og nyttår. Det kommer et innlegg nå og da, men når det er Cupfinale er jeg ordentlig tilbake igjen!! Du kan bestille billetter til cupfinalene på billettservice.no

Vinneren av konkurranse #3 er ''Siljee'' jeg har sendt deg en mail du må svare på. Jeg spurte om hvilket år Norge måtte spille fire ekstraomganger før de kunne ta i mot gullmedaljen. Riktig svar var år 1999 (Mot Frankrike på Lillehammer). Har vært litt treg med å sende gaver så vinneren av konkurranse 1 og 2 har ikke fått sine tilsendt enda. Jeg jobber med saken,men det går litt i glemmeboksen. Har fått lagt premiene i konvolutter så skal jeg ta meg en tur på Posten i løpet av denne uka i allefall :)  
Julekalender #3

Ups, den gikk litt i glemmeboksen på grunn av EM. Svarfristen blir klokken 23.59 i kveld, lykke til!! 

Norge spilte EMfinale i går og det måtte spilles 4 ekstra omganger for å få en vinner. Dessverre gikk det ikke Norges vei denne gangen, Montenegro sto igjen som vinner. Men hvilket år spilte Norge i en finale og vant etter fire ekstraomganger? 

A) 2001
B) 1999 
C) 1998   

Kommer tilbake

Beklager for dårlig blogging de siste dagene... men jeg kommer sterkere tilbake. Det håper jeg håndballjentene gjør neste år også, kjipt med sølv. Allikevel, sølv er IKKE dårlig hvis vi tenker oss om! For en match, det var utrolig gøy å være med og oppleve dette!!Ps: Julekalender kommer i 00:10 i natt i stedet for.  De to andre gavene blir sent så fort som mulig :) 

 

Tap for Danmark..

Som dere sikkert har fått med dere så ble det tap for Danmark i går, men det var artig å være på kamp :)  Det morsomste kampen var Frankrike - Serbia, da var det liv i hallen. Kampen betydde jo mye både for Serbia, Danmark og Frankrike. Serbia vant og da hadde ikke Danmark noe å spille for, bortsett fra  å få lov til å kjempeen 5.plass. Så det ble jo en meningsløs kamp for både Norge og Danmark i går..  Jeg fikk ikke lov til å ta med kamera inn i går (eller jeg gadd ikke å prøve å ta det med). Hvis du har sånt stort fin kamera som jeg har er de redd for at jeg skal ta bedre bilder enn de proffe her nede og selge dem. Så i dag har vi vært å kjøpt oss et lite kamera til ca 700 kr (drit billig egentlig), så jeg skal prøve å få tatt noen bilder i løpet av de neste to kampene. Bedre enn ingenting ihvertfall :) 


// jentene har vært på presstreff i dag :)  

In Serbia!! :D

Nå sitter jeg i Serbia og her skal jeg være frem til mandag. Jeg skal nemlig få med meg resten av Norges kamper, og jeg håper det blir gull tilslutt :D Vet ikke hvor mye jeg får blogget her nede, men håper å komme med noen innlegg i løpet av denne helgen. 

Norge møter Danmark klokken 20.10 i dag, på TV2 :) Sendingene begynner 19.30!!  

Siste nytt

Fikk 500 euro (4000  kr) i bot for å komme litt for sent, Sulland slipper å betale selv.  (Litt tullete når trenere drar i drakter, og ikke får en bot  en gang) 

 Her får du høre om Majas drømmedag, VIDEO!

 Anja ble hyllet av forbildet, Anja...  Fikk gåsehud da hun hørte det

Isabelle Gullden: Norge vinner alltid til slutt.

Nå skal vi finne på noe spress, sa Anja etter kampslutt i går. Hun fikk også sms av kjæresten på direkten. 

''Bare å ta av seg hatten'' og ''Det er Edin vi husker fra kampen''.  

Fikk beskjed om å ta ut tyggis, det har aldri skjedd Herrem før. 

Fyller 30 år i dag, kan spille håndball i 10 år til. Men først kan det hende hun møter kjæresten Karl Erik Bøhn i en semifinale. 

Hadde jeg ikke vært fryktløs, hadde jeg ikke hatt Mio. Intervju med Anja

Svensken kommer med hilsen midt i nasjonalsangen - hadde lovet broren. 

Svenskene er ute av medaljekampen, mener Norge fortjener å vinne EM. 

Montenegro er vidre til semifinale sammen med Ungarn i gruppe B, Spania er ute. 

Keeperdebutanten trives i Serbia

Norge kan ikke unngå å vinne EM gull, i følge Gunnar Pettersen.  

 Reagerer på forskjellsbehandling


 
 

Hurra for Heidi Løke

Heidi Løke fyller 30 år i dag, den 12.12.2012 :)  Nå har hun fått semifinaleplass i bursdagsgave på forskudd, nå gjelder det bare å få tak i gullet i tillegg!!

Heidi fikk sin mesterskapsdebut på landslaget for fire år siden, EM 2008. Etter det har hun vært en fast spiller på Norge og vært med på å vinne både EM x2, VM og OL. Hun omtalte OL gullet som det største hun har opplevd på håndballbanen. Heidi har også blitt kåret til verdens beste spiller (i 2011) og er også nominert til årets kåring. Det er ingen spiller som er i nærheten offensivt på strekplassen, rett og slett. Løke får som regel tak i alt som kommer inn på strek, tar den såkalte Løke vendingen og banker ballen i mål enten med høyere eller venstre hånd. Vi håper Heidi fortsetter i mange mange år til, og det blir morsomt å følge henne videre :) 

Heidi spiller sin 2.sesong i Gyør, men har tidligere spilt i Larvik. Der har hun også vunnet den gjeveste europatittelen, nemlig Champions League. Hun har også gitt ut egen bok der hun skriver om at hun ikke var noen barnestjerne, og hvordan hun har klart å komme seg dit hun er i dag. Boka heter Heidi Løke - gi aldri opp og du kan få kjøpt den blant annet HER, eller så tror jeg de kan kjøpes i alle bokhandler :) 

 
Gratulerer så mye med dagen, Heidi!! 

Norge snudde det igjen...

VI ER I SEMIFINALE OG JEG SKAL SE DEN LIVE :D :D :D For en kveld. 

Norge starter ikke så bra, og kampen i går så ut som jentene hadde glemt. Forsvaret var ikke bra nok, Katrine reddet ikke så mye og fremover bommet og feilet vi. Isabelle Gulldén lekte med de norske jentene i 1.omgang. Anja Edin fikk komme inn og hun var med på å snu trenden. Hun lekte med svenskene! Det ble et par bomskudd og noen feil, men hun var den eneste som gikk på mål. De siste fem minuttene var det Anja show, hun scoret 2 mål, hadde en assist og skaffet en straffe. Norge vant de siste fem minuttene (ca) 5-2. Dette gjorde at de lå kun under med 2 mål til pause, stillinga var 12-14. 

Etter hvilen velger Thorir og sette Anja på benken,  noe som er uforstålig for mange.  Norge og Sverige scorer annen hver gang i en periode, og Katrine redder også et par baller. Linn Sulland som ikke hadde en god 1.omgang kommer inn og får styrt spillet litt. Sverige holder oss 1 mål og 2 mål under hele veiene. Heidi skaffer straffe 8 minutter ut i 2.omgangen, den setter ikke Ida Alstad i mål. Den samme situasjonen skjer like etter, men da er det Anja som får sjansen fra straffemerket. Hun smeller ballen i mål og blir stående uttpå banen. Det skal vi være glade for, hun snur det hele. Det blir flere assist og noen mål til. Hun fikk også igang Linn Sulland som scorer fem mål i andre omgang etter fem bom i 1.  Den ene scoringen var helt vill, Linn sender ballen til Anja som er i lufta når hun får ballen og hun klinker ballen  i mål. FANTASTISK!!  Edin avslutter med et backhandinnspill til Løke, som dessverre bommer! Det skal sies at Anja også står godt bakover i 5-1 forsvar, gledelig og se. 

3. Karoline Næss: Spilte ikke
4. Stine B. Oftedal: Spilte ikke
5. Ida Alstad: 5  Setter inn tre baller i 1.omgang, men har også noen bom og feil.  Tre strake bom etter hvilen, fighter bra bakover og slutter aldri å skyte! 
6. Heidi Løke 7 Figther og sloss inne på linja, skaffer straffer og scorer fem mål. Mangler litt bakover!
8. Karoline Dyhre Breivang  Anonym, får heller ikke spille så mye. To feil fremover. 
9. Kikki Lunde-Borgersen: Står opp bakover utover i matchen, og smeller ballen i mål en gang.  Går litt tregt fremover, for mye på tvers. Har et par assist til Anja i 1.omgangen! 
11. Anja Edin:  Det hun gjør i dag er fantastisk. Kommer inn fra benken i begge omgangene, får fart på spillet og leker seg på banen. Tok et par piruetter, fikk ballen ut til kant og satte inn noen susere. En veldig god kamp av Edin som var med på å sikre Norge en semifinaleplass. I tillegg står hun bra bakover i 5-1!  Hennes beste EM kamp!! 
13. Marit Malm Frafjord 6 Står bra bakover, men er anonym fremover. Forsvaret til svenskene passet Løke bedre! 
14. Ida Bjørndalen 2 Kommer inn for Sulland i 1.omgang, men får det ikke til. Har en assist og to bom. 
15. Linn Jørum Sulland: Jeg synes det er sterkt av Sulland og komme tilbake etter en fæl 1.omgang (5 bom/5 skudd). Hun scorer fem viktige mål når det gjelder og har et godt samarbeid med Anja. 1.omgangen trekker allikevel litt ned! 
18. Linka Riegelhuth Koren Starter bra fremover med 3 mål, men er ikke helt  tilstede bakover i 1.omgang. Ikke hennes beste kamp. 
19. Linn Gossé 6 Bommer på sitt 1.skudd, men scorer to fine mål i 2.omgang. Linn har vært Norges beste venstrekant hittil synes jeg. 
20. Maja Jakobsen: Er inne litt for Linka i slutten av 1.omgang og starten av 2. Får ingen utspill og vi ser ikke mye til henne i kampen. 
23. Camilla Herrem 4 Veldig anonym, får ingen sjanser på mål.

16. Katrine Lunde 6 Ender opp med en redningsprosent på 38 (på den strenge), ikke en kjempe match. Allikevel tar hun noen viktige baller, men kunne tatt noen flere. 

Norge - Frankrike NYHETER // FØR Sverige-Norge kampen

Tar noen intevjuer fra gårsdagens kamp og før dagens match i samme innlegg :) Norge møter Sverige klokken 18.10 (sendingene starter 17.30 på TV2) og vinner de i dag er de sikret en semifinaleplass :) 

Stemmer bra at jeg var den beste keeperen uttpå der - En ærlig Katrine (Skal sies at det stemmer, hun var den beste) 


Kan ikke bare kaste ballen, se Sulland med ballene.  VIDEO

Norge-Frankrike i bilder - Festhåndballen i bilder. 

Jentene har fått mye kritikk.. igjen. Svarte med festhåndball

Kampreferat - VIDEO, se også flere intervjuer med spillerne. 

En lagseier - Intervju med Heidi og Linn G
 
Alltid gøy å slå svenskene - Intervju med Kari Mette Johansen

Denne skudd-fasiten luktet det mer gull av - bommet mindre i går

10 spm med Ida Alstad - ingen ville leke med meg når jeg var liten. 

Thorir fikk gult kort for å ha levert timeout kortet feil - men dra i trøya er lov. 

Svenske aviser: Får håpe Norge viser seg som menneskelige. Svenskene tror på et mirakel. 

Keeperen tror Sulland blir toppscorer - For Linn er ikke det så viktig

Vi må være lure mot Katrine - Isabel Hullden: Katrine er flink til å lese spillet.

Gossé: Har sett bommene tusen ganger i hodet. 

 Har scoret 838 mål, kan snart slå Grinis 1003! 

Fikk ballen i ansiktet, måtte ha ispose. Tror Silje Solberg er klar mot Sverige. 


 

Var det Norge som spilte på lørdag?

For en kamp av de norske jentene.Var det de samme jentene som spilte på lørdag mot Ukraina? 

De startet med en 4-2 ledelse og det så bra ut, før Frankrike slo kraftig tilbake og scoret fire sjappe mål. Mye av grunnen til dette var at det ble gjort mange jenter 10 feil (som Harald Bredli kalte det) og Norge ga fra seg mange kontringsmål. Dekunne ha ligget flere mål under hadde det ikke vært for sørlendingen i målet. Bakover så var det ganske bra hele matchen, sammen med da nevnte Katrine. Da det gjensto 10 minutter igjen av omgangen la Norge bort feilene og begynte å treffet målet i stedet for. Kikki satte inn 7-8, Anja fulgte opp og utlignet til 8-8. Linn Gossé hadde ikke en god dag på lørdagen, men fikk sjansen igjen i dag. Hun fortsatte festhåndballen med å sette inn 9-8, resten av jentene fulgte etter. Norge spilte blant annet flere gode undertallsperioder! Til pause sto det 14-10. 

Jeg skal ikke si at jeg følte meg trygg i pausen, for jeg visste at Norge har spilt gode 1.omganger før og rotet seg bort etter hvilen. Det var ikke tilfellet i dag, for nå skulle Norge har skikkelig revansj etter tre litt svake kamper i gruppespillet. 14-10 ble til 17-10, Frankrike fikk sitt første mål etter 5 minutter av 2.omgang. Norge økte med tre nye mål ved Linka, Anja og Linn S. Så fikk Anja en utvidsning, den undertallsperioden endte 1-1. Så stoppet det litt opp for Norge igjen etter en ny utvisning, flere feil og noen bom. Da tok Linka ansvar, snappet ballen og løp lynraskt oppover og satte ballen i målet. Da våknet de andre jentene opp igjen også, selv om Ida bommet på neste angrep så var Heidi rask hjem og fikk snappet ballen. Ikke lenge etter satte hun selv ballen i mål etter en god pasning fra Stine. Linn scoret mål nummer 24,25,26 og Norge ledet plutselig med 10 mål. Stine ville også være med på målfesten før Linka satte inn sitt femte. Maja Jakobsen fikk spille de siste fem minutten og satte inn et fantastisk mål. Camilla avsluttet kampen med en nydelig trick etter en redning fra Katrine, bare for å sette Frankrike ordentlig på plass. Kampen endte 30-19, og Norge har et godt utgangspunkt mot en eventuell semifinale. 


//dagbladet


Spillebørsen i dag (det blir morro å sette karakter i dag) : 

3.Karoline Næss:  Spilte ikke
4. Stine Bredal Oftedal: 5 Gjør mye bra, men det blir også litt slurv. Finter seg igjennom og setter inn et fint mål, har også en god assist til Løke. 
5. Ida Alstad: Ikke en veldig god kamp av Ida i dag, tre bom og flere feil. Synd, for hun startet så bra mot Serbia. 
6. Heidi Løke: Figther på streken og var også god bakover. Hadde flere gode retur løp, ble litt usynlig fremover til tider. 
8. Karoline Dyhre Breivang: 7 Sterk bakover, som vanlig. Har også noen fine mål, hennes beste EM kamp. 
9. Kikki Lunde-Borgersen: 7 Styrer spillet bra fremover, selv om det blir noen bom. Står strålende bakover sammen med Marit. Kikki er på gang, hennes beste EM kamp. 
11. Anja Edin: 6 Det blir noen feilvurderinger her og der, men gjør allikvel et god innhopp. Har et godt samarbed med Karo og scorer 3 fine mål selv. 
12. Silje Solbeg: Spilte ikke
13. Marit Malm Frafjord: 8 Kaptein med stor K i dag. Står strålende bakover og tar også ansvar fremover. Scorer 3 mål selv og spiller en fantastisk kamp :) 
14. Ida Bjørndalen: Spilte ikke
15: Linn Jørum Sulland:  En meget god kamp av Sulland, men banens beste? For all del hun skal ha skryt for hun er delaktig i Norges spill, men tre bom bak fra banen + et par feil gjør henne ikke til banens beste spør du meg. Allikvel har hun vært en av de mest stabile for Norge, hadde en svak start mot Serbia, men har hevet seg betraktlig etter det :) 
16. Katrine Lunde Haraldsen:  Står en strålende kamp i dag, ender opp med en redningsprosent på 44 (på den strenge statistikken). Har flere verdensklasseredninger i dag, Katrine er tilbake :D 
18. Linka Rigelhuth Koren: 8 Står opp bakover mot to av EMs kanskje beste venstrekanter, snapper flere baller og scorer på 5 av 6 skudd. Har et par feil, men ellers er det ikke mye å pirke på. Synes hun blir litt glemt av aviser og eksperter, noe som er synd. 
19. Linn Gossé: En herlig revansje fra venstrekanten, og hun gjorde et godt innhopp for en svak Herrem i dag. Godt å se :)  
20. Maja Jakobsen: - Spilte i fem minutter, men setter inn et veldig fint mål på slutten :) 
23: Camilla Herrem: 3 Svak kamp av Camilla, synes ikke hun er i toppform om dagen. Setter inn en fin trick helt på tampen av kampen! 

Går etter Dagbladets skala: 1= Bånn, 2= Benken venter 3 = Svak, 4 =skuffende, 5 = middels, 6 = god 7= meget god, 8= strålende, 9 = verdensklasse og 10 = historisk. 
 

Vinner julekalender #2

Den andre vinneren er kåret og den heldige denne gangen ble ''Elisabeth :)''. Premien fra forrige gang og denne gangen blir sendt på onsdag :) Beklager at jeg har vært litt treg Malin (forrige vinner). 

 
Nå får vi bare håpe at Norge vinner i kveld :)  Kampen begynner 18.10! 

Norge-Frankrike i kveld!

Norge møter Frankrike i kveld, og det kan bli tøft. Som eneste lag har Norge full pott før mellomruden og det kan holde å vinne 1 kamp. Allikevel er det lurest og ihvertfall vinne to kamper, men kjenner jeg Norge rett så går de for tre seiere. Helt naturlig det! 

Hvis Norge spiller som de har gjort i gruppespillet så har jeg ingen tro på noen seier mot sterke Frankrike. Allikvel tror jeg at jentene har jobbet mye de siste dagene og er klare for en liten revansje. Tiltross for tre dårlige kamper (etter min mening) så kan man finne flere positive ting. De spilte blant annet en god 1.omgang mot Serbia og de nekter å tape. De lå under mot både Tsjekkia og Ukraina, men skjerpet seg da det gjaldt som mest. Ellers har jo forsvarsspillet så og si vært greit også, det er fremover de sliter mest nå.  Leste i en eller annen avis at det var over 400 (?) kamper siden Norge bare hadde scoret 18 mål. Jentene bare himler med øya av alle bomskuddene.  Det er ikke bra, sier en ærlig Herrem. Hun har sikkert veldig lyst til å få en revansje i dag etter 3 bomskudd i forrige kamp. 
Norge kunne ha hatt flere pluss mål etter denne runden med tanke på motstanderen, men istedet ble det bare fem. For to år siden hadde de 43 mål i pluss, det er store forskjeller. Linn Sulland klarer ikke å forklare måltørken når NRK spør. ''Nå legger vi kampene bak oss,lærer av det og tar med oss det som er bra'' sier Ida Alstad i samme artikkel. Det er en god innstilling :)  

Ekspertene mener Norge har en god sjans, fordi Norge har blant annet en bedre keeper. Se video HER.  KAMPEN BEGYNNER 18.10 på TV2 :) 

Litt annet før kampen: 

Det menes masse om håndballjentene, og Camilla Herrem er en av de som følger mest med på twitter. Det er ikke bare bare. Blant annet Ole Erevik har gått hardt ut mot de norske jentene og Camilla Herrem har også fått andre ting slengt på nett. Hun mener folk heller må finne på noe annet enn å slenge dritt.!! 

Heidi Løke kunne ha tenkt seg  å stille i spyd-NM neste år, men hun har også en fortid som skuespiller. Anja Edin har en gang blitt stoppet av politet fordi hun kjørte for sakte og vinglete. Lengere ned i artikelen finner du også link til intervju med Sulland, Gossè og Herrem.  

Clèopatra Darleux ble kåret til verdens mest sexy idrettskvinne av en franksavis, men hun føler at Linn Sulland er en ''trussel''. Vi kaller henne bare Barbie, sier hun til TV2 

EM reserve Isabel Blanco har blitt filmet i tre dager i et program som skal sendes i England. Hvis det blir populær så sendes det også i flere land.   


Nei du ser ikke dobbelt.   Begge EM keeperne har hver sin tvilling, som er utespiller. 


 

Siste nytt..

Jeg er så smått tilbake etter hytteturen, men er dessverre slått ut med sykdom. Så det blir litt lite blogging i dag og i morgen!  Legger ut noen artikler nå ihvertfall :) 

Karo er på vei mot utvisningsrekord - mangler to utvinsinger for å tangere rekorden til Trine Haltvik.  

Sulland ga bort drakta til den serbiske treneren - tok det hele med et smil.  

Jeg er glad alle 16 spillerne er hele - Det ble tøft mot Ukraina.  

En skuffet Linn Gosse - Venstrekantene scoret 0 mål på 8 forsøk. Se VIDEO her

Ole Erevik hardt ut mot de norske jentene - ''Nivået er som i steinalderen''  

Kåret til verdens mest sexy idrettskvinne - I morgen møter hun Norge. 

En av de  dårligste uttelingsprosentene i EM  

Ba om å bli byttet ut - trengte en timeout 

Har full pott til hovedrunden som eneste lag - med flaks trenger de bare å vinne en kamp.  

Kikki mener hun ikke er i dårlig form - '' jeg har vært udyktig og uheldig'' 

Julekalender #2

Jeg håper at det ble seier for Norge i går. (Som sagt før så er jeg på hyttetur, kommer hjem i kveld). 

Det er klart for julekalender #2 og dere må svare på følgende:

Hvilken spiller har flest landskamper for Norge og hvor mange kamper har hun?  

A) Kjersti Grini
B)Tonje Larsen
C) Susan Goksør Bjerkerheim 

 
Alle tre var ihvertfall med i VM 1999 :) 


Svarfrist: 09.12.2012 klokken 23:59 

Husk match!

Match day!!

Norge møter Ukraina klokken 18.15, du kan se kampen på Zebra eller sumo gratis HER (det gjelder ut året) HEIA HEIA :) 

 

Goodbyee..

Nå reiser jeg på hyttetur og blir borte i helgen. Derfor vil jeg ikke få oppdatert noen ting, dessverre. Jeg kommer sterkere tilbake etter helgen :) 

For håndballnyheter kan dere besøke: 

TV SPORTEN SINE SIDER 

VG NETT 

DAGBLADET 

HANDBALL.NO 

DE OFFISIELLE EM SIDENE  Det blir lagt ut ny adventskonkurranse 00:10 på søndag (jeg skriver innlegget på forhånd)


Norge møter Ukraina på lørdag klokken 18:15, kampen går på TV2 Zebra. Fortvil ikke du kan se sumo gratis ut året hvis du melder deg inn HER!! 

 

Norge - Tsjekkia NYHETER

Så endte det godt allikevel

Puh, det gikk heldigvis bra mot Tsjekkia og Norge kunne juble for en seier. En veldig svak omgang av Norge førte til at Tsjekkia ledet 12-10 til pause, det ble mye skudd på keeper og i stanga. Tsjekkia ledet også 6-3 i en periode før Norge hentet seg litt igjen.  Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Katrine Lunde Haraldsen var de eneste som fikk godkjent av meg før hvilen. Etter hvilen der i mot tok Linn Sulland ansvar etter en dårlig 1.omgang. 7 baller gikk i nettet denne gangen og hun ble en avgjørende spiller for Norge. Katrine fortsatte også med godt spill i mål og endte opp med en redningsprosent på 51 på den strenge statistikken. Hun reddet blant annet to avgjørende straffekast, veldig bra :) 

Spillebørs: 

Stine B. Oftedal 6 Kommer inn å får fart i spillet, setter også opp Sulland. Hadde to bom, men synes hun gjør det greit uansett. Spiller egentlig for lite til å bli vurdert.. men ja, synes hun fortjener litt skryt!
Karoline Næss - 
Ida Alstad 3 Får det ikke til i dag etter en god kamp mot Serbia. Sliter både fremover og bakover. 
Heidi Løke 5 - Har et par mål og skaffer en straffe. Blir snytt for straffe et par ganger, men setter sperrer og gjør en god jobb.
Karoline Dyhre Breivang Spiller Sulland opp veldig bra, har to bom selv.. Fighter bra bakover
Kikki Lunde-Borgersen 3 - Synes ikke Kikki presterer godt nok, rett og slett. Sliter også litt bakover og bommer mye fremover. 
Anja Edin Spiller helt OK i dag. Har to fine mål, men også noen bom og feil
Marit M. Frafjord Spiller bra bakover, men ser lite til henne. Scorer 1 mål! 
Ida Bjørndalen - Bommet en gang, men fikk så vidt prøvd seg. 
Linn Sulland 7 Starter dårlig med tre bom, men er den som sørger for at Norge får en seier i dag. 7 mål i 2.omgang er veldig bra! 
Linka R. Koren 6 Starter bra, men er uheldige/unøyaktif på noen skudd (stanga)  Skulle hatt et par straffer til, men skaffet ihvertfall 1. Spiller også bra bakover, snapper noen baller. 
Linn Gossé -  Får to muligheter, treffer på en. God kontring, men ellers usynlig. Får ikke spille så mye!
Maja Jakobsen - Får ikke prøve seg så lenge, og bommer på en sjanse.  Spiller for lite til å gi karakter. 
Camilla Herrem 4 Scorer et viktig mål mot slutten, ellers synes jeg Camilla har mer å gå på.  Både fremover og bakover. 

Katrine  Lunde 8  BB Spiller en god kamp. Får litt lite hjelp av forsvaret i 1.omgang. Har flere viktige redninger på slutten, blant annet to straffer. 51 i redningsprosent på den offisielle statistikken. 
Silje Solberg -  Var inne på en straffe! 

Går etter Dagbladets skala (1= Bånn, 2=Benken venter, 3 = Svak, 4= Skuffende, 5= Middels, 6=God, 7= Meget god, 8 = Strålende, 9= Verdensklasse og 10 = Historisk)Godt å se at Katrine er på gang ihvertfall. Mye bedre enn det vi så i OL, og hun er en viktig brikke nå som vi ikke har Kari Aalvik Grimsbø i troppen!

 

> Hva synes du om kampen?  

Før Tjekkia kampen

Enten så liker du meg, eller så liker du meg ikke - Ærlig Herrem til TV2

Herrem har mer på lur. - Video intervju med Camilla. 
 
Spiller ikke håndball på heltid - Stine er ikke som alle andre.  

Analyse av Tjekkia - VIDEO 

Venter på rapport om tjuvtrickset til Serbia.  Kampen begynner 20.15 i dag, HEIA NORGE :D Tror du på seier? 

 

Norge - Serbia NYHETER

Linka sikret seier - Spilte en solid kamp for Norge. 

Dagbladet om kampen

NRK om kampen - slurvete Norge. 

Videointervjuer etter kampene 

Katrine får skryt både HER og HER 

Herrem måtte unnskylde straffebommen - gikk ikke helt som planlagt.  Det dårligste håndballåret på 27 år -  Har ikke tapt så mye før, men jentene er best når det gjelder! 

Anja kom inn og gjorde det bra - Maja ble sittende på benken.  

Herrem skjønner at moren ristet på hodet etter straffen - hadde gjort det selv. VIDEO her

Heidi tror den tøffeste gruppemotstanderen er unnagjort - Møter Ukraina og Tjekkia senere.  

Jentene har fått nye kallenavn - Edinhobitch

Thorir vil fortsette ruilering på straffeskyteren - Prøvde tre i går, bare Linka som lyktes.  
Serbiere bråkte under nasjonalsangen - Det likte ikke jentene. De likte heller ikke at Håndballens venner ble nektet å ta med kubjellene.  

 Ferskingene får sjansen mot Tjekkia - Flere va debutantene fikk ikke sjansen i åpningskampen. 

 Jentene skuffet over oppmøte - øvde på tegnespråk og forberedte seg på heksegryte uten grunn. 

Katrine vil ha i gang Silje  - VIDEO

 Ingen bjellenekt for Håndballens venner lengere - Har fått tillatelse til å bruke kubjellene. 

Travelt etter drømmestarten - Godt humør hos jentene.  

Dagens presstreff - VIDEO

Tjuvtriks mot Sulland - Treneren holdt i drakta.  

SEIER SEIER SEIER!

Åpningskampen er unnagjort og Norge sleit seg til en seier. 1.omgangen var bra, både fremover og bakover. Katrine Lunde Haraldsen sto godt mellom stengene, Linn Sulland banket inn mål fra distanse og hadde flere assist til strek. Marit scoret mål, mens Heidi skaffet flere straffer! Ida Alstad var også heit på kassa. Dessverre slapp Ida og Linn seg litt ned mot slutten av 1.omgang. Linn-Kristin Riegelhuth Koren var sikker fra sin kant og fra straffemerket. Hun hadde en liten bom før pause, ballen gikk i begge stengene og ut.  Linka og Katrine var de beste før hvilen, og Norge ledet 17-12

Etter hvilen snudde kampen, og Serbia henter seg inn igjen. Mye bom, uheldige med stanga og feil valg gjorde at det plutselig sto 25-25. Anja Edin kom inn i 2.omgang, og gjorde mye bra. Det ble fire mål og noen gode innspill til Heidi Løke. Linn Sulland var en skygge av seg selv og bidra ikke med så mye positivt. Katrine sto greit, men hadde heldigvis noen gode redninger mot slutten. Det sto 27-26 et halvt minutt før slutt, og da tok Linka ansvar. Etter en god pasning fra Karo fikk hun ballen i mål, hennes 8. i kampen. 

Børsen: 
Katrine 6 -  Redningprosent på 32 %. Slipper inn noen enkle skudd, men hun har noen fine matchvinnende redninger!!  
Ida Alstad 7 - 4 mål på 5 forsøk, gjør en god kamp. Får rødt kort!
Heidi Løke 6 - Skaffer masse straffer og scorer noen mål selv. Bommer på noen klare sjanser. 
Karoline 5 - 1 mål på 4 forsøk, ikke helt Karo sin kamp. Har den avgjørende assist til Linka 30 sek før slutt. 
Kristine 4 - 3 bom og 4 feil fremover, men spiller bra bakover. Har også flere assist. 
Anja Edin 6 - Kommer inn og gjør mye bra. Har noen fine mål og fine innspill til strek. 
Marit Malm Frafjord 6 - Vi så ikke så mye til henne, scoret et mål og står bra bakover. 
Linn Jørum Sulland 3   Starter bra, men så snur det helt. Ikke Sullands kamp. 
Linn-Kristin Riegelhuth 9 BANENS BESTE  - 8 mål og er en matcvinner i dag.  
Camilla Herrem  - Straffebommen trekker mye ned, du gjør ikke sånt når du kun leder med 2 mål. Ikke helt Camillas dag fra kanten i dag fremover, men står opp i forsvar. 

 > Hva synes du om kampen


 

Lykke er for meg å tørre å leve det livet jeg lever

Et herlig intervju med Anja Edin som vanlig - HER

Får ikke ha med kubjeller i hallen  - må bruke stemmen i stedet for. 

Disse sju starter for Norge -  De mest erfarne jentene begynner. 

 

Flere kan miste gulljaktene - Sender flere kamper på zebra.  

Følere ikke noe press - Katrine vil spille mest mulig uansett.  

Dagen er endelig her!

Alle håndball fans sitter å venter på at mesterskapene skal begynne. Det siste året har heldigvis vært preget av mye håndball, jentene har i løpet av et år spilt VM og OL og nå skal de begi seg ut på et nytt mesterskap. Her er siste nytt før kveldens kamp:  

Kikki tror buing, skriking og kamp i en heksegryte skal tenne Norge. Jentene trives med folk på tribunen. 

Serbia kaller Norge for slow starters, dette motiverer Kikki og de andre.  

Serbia satser på et julemirakel - De spiller på hjemmebane, men Norge har vært ute å kjempet på mange bortebaner før. 

Det er ikke bare EM som står i hodet på Camilla og Ida Alstad, Byåsen har økonomiske problemer og da må spillerne gjennom et lønnskutt. Om jentene fortsetter i Byåsen drakta eller ikke er usikkert! 
 
 Avhengig av at Katrine presterer, savnet av Grimsbø kan bli stort

 ''Vi er ikke fintspillende, vi er et arbeidslag'' 

 Norge vet lite om Serbia, de har nemlig gjemt seg bort denne høsten. 

Intervju med strekduoen - Marit innrømmer at hun spiller for gull 

 Intervju med tidligere Larvik trener, Karl Erik Bøhn - Ingen knekker koden til Norge. 

Uaktuelt med et nytt åpningstap- Heidi Løke nekter å tape. 

Har spilt 74 kamper på et år .- Men Linka tar det med et smil, som vanlig :)  Randi Gustad skryter av lynvingen. 

Intervju med nykommeren Maja 

Intervju med Thorir

 Vil ikke være noe joker - Anja vil bidra hele veien


Disse tre har vunnet mest. Katrine står med 10 medaljer på 12.mesterskap, nå skal hun spille sitt 13. på rad. Det er norsk rekord! 
Linka og Karo spiller sitt 11.mesterskap i Serbia. (Sitt 10. på rad)! 

VINNEREN AV KONKURRANSE

I går hadde jeg den første julekonkurranse her på bloggen. Dette var den første av fem konkurranser, så hvis dere ikke var heldige i dag så har det nye muligheter blant annet neste søndag :) 

Den heldige som stikker av med en liten håndballpremie er ''Malin<3'', gratulerer så mye. Du vil få en mail av meg som du må svare på :)  Hun svarte at Norge hadde vunnet 21 medaljer tilsammen.  De har 9 gullmedaljer, 7 sølvmedaljer og 5 bronsemedaljer!! 

Månedens spillere ble også kåret i dag, og de to som gjorde det best i november (i følge dere) er Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Camilla Herrem. Det blir ny header i løpet av uka!! 

 

KVELDEN FØR KVELDEN!!

Om litt over et døgn braker det løs i Serbia, og det blir morro. Om bare 10 dager reiser jeg selv nedover for å få med meg siste mellomspillkamp, semifinale og finale. Vi får bare håpe Norge kommer seg dit.Som vanlig under mesterskap samler jeg artiklene inn i et eget innlegg, så blir det lettere for dere å finne dem:

Kan vi stole på håndballjentene? - Alt du trenger å vite før morgendagens match 

Harald og Bent er klare til et nytt mesterskap.  - Et intervju med kommentatorene ''våre'' :) 

Håndballjentene er gull verdt for TV2 - Det er mange som samler seg foran skjermen for å få med seg Norges jenter.  

EN DEL VIDEOER AV JENTENE - BLANT ANNET REKLAMEN DEMS, Bli med bak scenen når de spiller inn rekalemen, osv :) Det kommer nok flere etterhvert.

Publikumet på Balkan er noe for seg selv  - Det er stor forskjell på Balkan og i Norge. 

Bilder fra dagens trening  - Her får dere bilder fra dagens treningsøkt :) 

Spår EM finale mellom Norge og Frankrike - Dette tror ekspertene.

Løke kan blir kåret til verdens beste igjen.  - Det tenker hun ikke på nå, det er EM som gjelder.

Norge er nok en gang med å støtter Aksjon boligbrann, se bildene HERMELD DEG PÅ EM MANAGER, se tipsene fra ekspertene HER

Første kamp er i morgen klokken 20.10 på TV2 (sendingene starter 19.30). Norge møter hjemmelaget Serbia, og det kan bli tøft!! 


Anja Edin er klar for sitt 2.mesterskap for Norge.

 

Tine 2 er gravid

Tidligere i år var det klart at Tine Stange ventet barn, nå er det Tine Rustad Kristiansen som er i lykkelige omstendigheter. Hun venter barn i juni sammen med forloveden Tom Albertsen. Egentliv var planen dems å gifte seg til sommeren, men det blir nå utsatt.. 

Gratulerer så mye Tine :) 

Julekalender #1

Hver søndag i advent trekker jeg ut en heldig vinner av en liten adventsgave. Det blir også en litt større premie på julaften :) 

Det eneste du må gjøre er å svare på dette spørsmålet, og du må legge igjen din EPOST adresse. Det kan du skrive i EMAILfeltet over der du kommenter, så er det ingen andre som ser den! 

Hvor mange medaljer har landslaget tatt tilsammen? (Gull, sølv og bronse) 

A) 20 
B) 21 
C) 22 Du kan stemme en gang frem til 23.59 i kveld. Vinneren trekkes i løpet av mandagen :) 

Mesterskapet nærmer seg.....

Det er bare tre små dager igjen til EM starter, og det blir også mer håndball i media. Her er noen artikler fra den siste uken: 

Norge er ikke kjent for å ha gode åpningskamper, dette vil Serbia utnytte seg av.  Under både VM 2011 og OL 2012 tapte Norge sine åpningskamper, det kan fort skje igjen mener serbiske Sanja Damnjanovic. 

Camilla Herrem stilte til nettmøte på torsdag, HER er svarene hennes.  

Ekspertene tror det blir vanskelig med gull. Som vanlig, de sa jo at de ikke trodde på gull, osv før VM og OL også.. Jentene er best når det gjelder, sånn er det bare :)  

 Slik er Thorir, aftenposten har snakket med kona, datteren, mentoren, søsteren, klubbkollegaen, eleven og kaptrinen om hvordan Thorir er. 

Se Norges EM historie i BILDER

Erfaring og moral kan avgjøre igjen, kommentar fra nyhetene24.no.  ''613 landslagskamper er borte etter OL, de syv som har kommet inn har 127 kamper tilsammen'' 

Fra helproffer til søppelplukkere - Det er forskjell på landslagsjentene, noen kan leve av håndballen, mens andre må jobbe ved siden av. 

Erfaring og moral kan avgjøre igjen

Håndballjentene på Lindmo

Senere i dag ser du Håndballjentene på Lindemo på NRK 1 klokken 21.25. Det må du ikke gå glipp av :) 


Ellers kan Heidi Løke nok en gang bli kåret til verdens beste spiller - Les mer HER