desember 2013

Finalen i bilder

Nok et NM gull er boks, og det er det 6. på rad. Dette er deres 14. gull totalt, og Lene Rantala (sammen med Tonje, som ikke spilte i dag) har vært med på 13 av dem. Hun har spilt 76 NM kamper for klubben, og gikk derfor forbi Tonje som har 75 kamper. Respekt. 

Bilder fra finalen: 

I morgen skjer det..

I morgen er det klart for NM finale i spektrum, og dit skal jeg. Gleder meg masse til å se litt håndball igjen, og NM finale er alltid morro. 
Håper vi ses der, og at dere er klare for å heie på Larvik. Kampen starter 14.30 og sendes på TV2 fra 14.15 :)Vinner Larvik i morgen så blir det uten Tonje Larsen. Hun har spilt 15 av Larviks 17 finaler (var i Viborg), og har vært med på alle gullene. Hun har til nå 13 NM titler. Tilsammen har hun 75 NM kamper for klubben. Det samme har Lene Rantala, som passerer Tonje i morgen. Lene ar 12 NM titler, og får like mange som Tonje i morgen hvis de vinner. Lene er den eneste som har spilt 12 finaler på rad, hvis hun spiller i morgen. Kari Mette Johansen står med 11 cupgull, mens Tine Rustad Kristiansen står med 10. Kari Mette spiller ikke i morgen.

Jeanett, Alma Hasanic, Vilde Ingeborg Johansen, Frida Bjaaland og Sofie Heidi Lund spiller sin første cupfinale i morgen. 

 Les også ''Visste du at'' på Larviks egne hjemmesider  

God jul

Vil bare ønske alle de som følger bloggen en god jul. Kos dere masse,alle sammen. Det ble ingen medaljer på de norske jentene, men det blir jul uansett. En oppsummering av mesterskapet og året som har gått kommer i løpet av julen. Orker egentlig ikke å stresse så mye med det akkurat nå, men det kommer :)


//handball.no. Jentene fikk bonus for 5.plassen i årets VM :) 

 

Brasil er verdensmestere

De kom som en storm for 2 år siden og imponerte mange da de arrangerte VM på hjemmebane. De overrasket blant annet med å vinne alle sine kamper i gruppa, der i blant mot Frankrike 26-22. Tiltross for at Frankrike leder 17-10 til pause. Også Romania ble slått 33-28.  De havnet tilslutt på en 5.plass etter å ha tapt 27-26 mot Spania i kvartfinalen. De fire tapende kvartfinale lagene gikk videre til plasseringskamper (5. til 8.plass) Der slo de først Kroatia 32-31 og deretter Russland 36-20!!

I OL et halvt år senere viste de igjen at de var et lag å regne med. Nok en gang vant de sin gruppe, blant annet slo de Montengro 27-25 og Kroatia med et mål. De måtte kun se seg slått av Russland, 31-27, i gruppespillet. Lagene gikk rett til kvartfinaler, og der møtte Brasil våre norske jenter. Alle vet jo hvordan det endte. Det sto 13-9 ledelse til Brasil til pause, og de norske jentene slet i innledningen. Brasil var gode og smarte, noe som sørget for en solid ledelse en liten periode. Etter hvilen skjønte våre norske jenter at det var nå eller aldri, og snudde kampen. 21-19 sto det tilslutt, og Brasil var ute. Det ble tilslutt en solid 6.plass. 

Denne gangen toppet Brasil gruppen sin igjen, blant annet med seier over vertsnasjonen 25-23 i gruppespillet. 1/8 finalen endte 29-23 over Nederland og kvartfinalen mot Ungarn ble avgjort etter 4. ekstraomganger. Så ble Danmark beseiret 27-21 i semifinalen. I dag var det finalen mot vertsnasjonen Serbia som sto for tur, og fi en finale. Det var jevnt hele veien, selvom Brasil på et tidspunkt ledet med 5. Serbia hentet seg opp igjen, men fikk en utvisning som ble avgjørende for de brasilianske jentene. Tilslutt kunne Amorim og de andre jentene juble for en 22-20 seier. De er det første søramerikanske laget som har vunnet VM. Jeg synes det er så fortjent, og veldig morro at de gikk av med seieren. For en idrettsglede de har vist hele veien, og for et spill. Skulle ikke Norge vinne så håpet jeg at Brasil gjorde det :) 


 
//Tv2sporten


GRATULERER SÅ MYE BRASIL! 

18 desember 2011 vs 18 desember 2013

Større kontraster finner man vel ikke. 18.desember 2011 kunne Norge juble for VM gull, ingen av jentene hadde vunnet det tidligere. 
18.desember 2013 måtte jentene innse at slaget var tapt og de var ute av VM i kvartfinalen. Kun Karoline D.Breivang, Linn Sulland, Tonje Nøstvold og Katrine Lunde har opplevd det tidligere. 


VSVM nyheter - Etter tapet

Tviler på ne ny VM sjanse - Isabel tror ikke hun vil satse videre. Tar det etter jul. 
I tårer etter tapet - Ute av VM  
Måtte ta sovepiller etter tapet - Ikke bare bare for Isabel
Lykkes ike med byttene - Mye burde gjort annereledes. 
For få spillere i Champions League - Trenger flere skyttere, 
Havang: Synd hvis Norge vinner VM - Vil se mer utvikling  
Og Havang fortsetter kritikken etter tapet - Jentene må tåle kritkk etter tapet 
Herrem ikke fornøyd med kritikken - Irriterende at alle skal kritisere alt vi gjør, vi er mennesker.  
Overraska og sjokkert - Var vanskelig å skjønne at de var ute.  
Noras kjæreste fikk bare med seg en kamp, også var Norge ute - skulle ønske han fik sett flere kamper 
Slutt med sutringen - '' På tide med selvkritikk''  
Skuffa, lei meg og stolt  - Video av Anja  
Satte verdensrekord - Har aldri vært så mange på kvinnekamp før 
Haralds middagskommentar var ikke populær hos alle - Det sier noe om hans intelligens  
Ikke ment som fleip om vekten til Serbias strekspiller - Mente bare at hun var høy og vanskelig å komme forbi.    
Sulland ville spille mer - men ikke hennes valg  
Slikt spilte håndballjentne - VGS dom  + VIDEO intervju 
Ute av VM - men tilbake i alles hjerter  
Thorir tar tapet på sin kappe - svarer på kritkikken (Se også videoer nederst i artikkelen) 
Vi kommer sterkere tilbake - Linka/Mari/Thorir/Stine/Tonje/Linn svarer på litt spm. 
  VGTV's videoer - Se reaksjonen etter kampen

VM 2013: De regjerende mesterne er ute.

Der var det over. Våre norske håndballjenter er ute av VM. 5.plassen er en realitet, vi har spilt vårt dårligste mesterskap siden VM 2005. 
Fra 05 til nå har vi vært i 9.semifinaler på rad, og bare en av de har endt med tap. Da snakker jeg selvfølgelig om VM 2009. Denne gangen kom vi ikke en gang dit. I kvartfinalen mot hjemmenasjonen sa det stopp. Så må man stille spørsmålet om hvorfor? Hva skjedde i går? Hva var det som gjorde at vi ikke kom oss lengre, og medaljene ble en knust drøm. 

Men er det egentlig så flaut som alle skal ha det til? Det er jo både og.  Er det lov til å være skuffa? Ja, absolutt. Vi er kanskje blitt alt for bortskjemte med medaljer, og da kan det fort bli skuffende når det ''bare'' blir en 5.plass. 

Storfavorittene skulle møte hjemmenasjoen. Serbia kom som en overraskende outsider i fjorårets mesterskap, da spilte de også på hjemmebane. Igjen har de vist seg som et lag å regne med. Serbia på hjemmebane er en tøff match, uansett. Dette fikk Norge kjenne på  i går. Tiltross for at de startet forrykende i begge omgangene. I de første 15 minuttene sto Katrine til en 10er på børsen, tre strafferedninger  og vel så det. I tillegg sto forsvaret godt sammen, og vi kunne løpe i kontra.  9-4 sto det på tavlene i Kombank Arena, men så gikk det en vei. Serbia viste at kampen ikke bar over, og at Norge ikke kunne tillatte seg hvilepauser, bom og feil. 16-15 sto det før hvilen, og på Serbias siste skudd (fra 15 m eller noe sånt) hadde Katrine sovnet i buret. Så kommer jentene ut på banen igjen etter en pauseprat, og hva Thorir sa der vet vi ikke, men det hjalp. Norge ruste fremover, og det sto 20-15 til oss. Her var vel mange sikre på at Norge hadde satt spikeren i kista, og at de kunne fortsette sånn ut omgangen. Den gang ei. Var vel en Serbisk spiller som sa etter kampen at det er få som klarer å ta igjen fem mål mot Norge. Sånn gikk det for Serbia, plutselig sto det 21-21. Hva skjedde i den perioden? For hete på grøten fremover og bom på klare sjanser. Serbia snudde det, og ga ikke fra seg ledelsen. 28-25. Kampen er over og  Norge var ute.  Så er det litt rart å faktisk si at det var en fantastisk håndballkamp. Publikumsrekord og god stemning i hallen (bortsett fra lasere). Serbia vant fortjent! 


 Lagdisponeringen i går var ikke den beste, etter min mening. Dette var også ekspertenes mening etter kampen. Det skal også sies at det var et vanskelig regnestykket i går. Ida Alstad, blant annet. Hun fungerte ikke fremover over hode, men bakover be hun viktig.  Isabel Blanco, slet overraskende nok, bakover. Fremover scoret hun to og skaffet en straffe. Linn Sulland startet bra, men fikk en fallende kurve etterhvert, og ble plassert på benken. Der ble hun sittende frem til det gjensto 4 minutter, og Serbia var 4 baller foran. Thorir innrømmer etterpå at hun burde blitt satt på før. For ja, hun hadde kanskje en fallende kurve, men etter en pause kunne hun ha kommet inn å gjort en forskjell igjen. Hun er våres beste skuddtrussel bakfra, og hun skaper store rom til Heidi Løke. Det fikk vi se flere eksempler på i går. Også Camilla Herrem og Linn-Kristin Riegelhuth Koren fikk stå på banen, selv om de ikke presterte. Katrine sto som sagt strålende de første 15, men så falt hun igjennom. Det hadde ikke skadet å satt inn på Silje Solberg i en kort periode. Også Stine Bredal Oftedal kunne fått en sjanse til, selv om det ikke har gått så bra hittil. Tror ikke i hadde tapt noe på å prøvd henne uttpå der. Anja Anja Edin og Veronica fikk heller ikke stå på banen lenge, og det har noe med forsvarsjobbinga å gjøre. Hadde det ikke vært for det, hadde de blitt stående istedet for Ida Alstad i går. 
På høyresiden burde Linn fått kommet på igjen, og Nora kunne blitt satt på kanten. Sanna Solberg kunne stått for Camilla Herrem og Silje Solberg kunne kommet inn i et par minutter. Jeg tror Katrine hadde hatt godt av en liten pause på benken. Silje har vist tidligere i mesterskapet at hun er til å regne med, også mot sterkere motsand. Thorir sa han kunne gamblet mer, og det kunne han absolutt.
Men så kommer dette gnålet om at Thorir må gå av. Akkurat det samme skjedde da Marit Breiviks lag endte på en 6.plass i  VM 03 og 9.plass i VM 05. Men hva skjedde? Joda, det ble både gull i 04, og det ble gull i 06. Det var ingen tvil om at Marit Breivik var den rette treneren den gangen, og det er ingen tvil om at Thorir er den rette nå. Han tok over laget i 2009, og etter det har han sørget for 5 medaljer. Hva er det som gjør at han må gå av? En liten nedtur skal ikke gi Thorir sparken. Jeg tror han og laget kommer sterkere tilbake allerede neste år.

De rutinerte sviktet også i går. Linka og Camilla fikk løpt inn noen kontringer, men de bommet også på viktige sjanser i sluttminuttene. Katrine Lunde var ikke den veggen hun pleier da kampen skulle avgjøres. Heller ikke Isabel Blanco fikk det helt til å stemme bakover. Når disse svikter er det ikke lett for andre å ta ansvar. Ja, vi kan si hva vil om Nora Mørk. Igjen kommer hun inn og smeller ballen i målet, og hun gjorde en forskjell. Allikvel så vi også at hun var alt for het på grøten i sluttminuttene. Nora er for ung og urutinert enda til å ta alt ansvaret alene. Heidi Løke er også avhengig av at andre får ballen inn til henne, og det ble vanskelig å avgjøre det fra streken. Også kommer vi til den rutinerte kapteine, som dessverre også bommet da det gjaldt mest. Så skal det sies at hun traff på 4 baller før det, og var god bakover. Hun prøvde å få de andre med seg, men i går kveld gikk det ikke. Norge har vist i de siste to kampene at de er til å regne med. Både mot Tsjekkia og Polen spilte de sine beste kamper, så kom den dårlige dagen der ingen fungerte sammen. Spillerne fungerte vel bare en vei av gangen i går, og hadde flere flere dårlige perioder. Det går ikke når man spiller en kvartfinale. Selvfølgleig var det et par lyspunkter: Heidi Løke, Mari Molid og tildels Nora Mørk gjorde en liten forskjell. Dessverre kan ikke de tre gjøre hele jobbene alene. 

Så.. Hvem skal få skylden for dette tapet? Er det dommerne, som forsvidt dømte bra (- et par avgjørelser), Er det Thorir, som ikke disponerte laget godt nok? Eller er det de rutinerte spillerne, som ikke klarte å ta ansvar. For noen sin feil er det jo uansett. Eller? Serbia spilte strålende, og hadde is i magen mot slutten. I går var det de som var det beste laget. Cup er cup, og da nytter det ikke å ha en dårlig dag. Det hadde Norge, Serbia utnyttet det og gikk fortjent til en semifinale. Det samme gjorde Polen mot stormakten Frankrike, Brasil slo Ungarn og Danmark seiret mot Tyskland. Før kvartfinalen så vi også at både Romania,  Spania og Montengro måtte vinket hade til gullet.  Kanskje vi bare skal innse at flere lag har tatt noen steg? Hadde Norge hatt dagen, så hadde nok ikke Serbia slått de. Allikvel er de ikke et dårlig lag. De har som mange andre, tatt flere steg opp. 

Vi kan egentlig bare konkludere med at Norge valgte å ha en dårlig dag i feil kamp. Det fikk konsekvenser og de regjerende verdensmesterne er nå ute (Det er dog de regjerende europamesterne også). Selvføgelig er det kjipt, og det er lov  å være skuffa. Både jentene og vi rundt skal få lov til å synes at det dumt, men vi får ikke gjort noe med det.  De rutinerte sviktet da det gjaldt som mest, og Thorir fikk ikke regnestykket opp på benken. Man lærer så lenge man lever! Jentene kommer nok sterkere tilbake, og de legger seg ikke ned pågrunn av dette. De vil nok bare bevise enda mer i neste mesterskap. Så kan man jo også avslutte med at dette kanskje er bra for håndballen. Nå er det fire lag igjen og tre av de har aldri vunnet medalje. Danmark er muligens tilbake på toppen, vi får se. De har ihvertfall hatt en fantastisk mesterskap. Brasil er for første gang i historien klare for en semfinale, etter 4.ekstraomganger mot Ungarn i går. Mens Polen er vel kanskje den største outsideren til et eventulet gull. De har virkelig imponert meg i sitt mesterskapscomeback. Serbia slo ut de regjerende verdensmesterne, men klarer de å nå helt til topps? Det vil vi finne ut i løpet av helgen.

Selv om jeg ikke trodde dette i går.. så blir det faktisk jul i år også. Både med og uten håndballjentene på pallen :)(Spillerbørser og en oppsummering kommer i løpet av helgen)
 

VM nyheter 7

Kvartfinaler: 

Kvartfinalen ble klare i går, og det ble flere overraskelser. Spania ble knust av Ungarn, Serbia scoret i siste liten mot Sør-Korea, Danmark slo Montenegro knepent og Brasil vant over Nederland. Polen slo også ut Romania, mens Frankrike seieret mot Japan og Tyskland slo Angola.  Så flere av gullfavorittene er allerede ute av VM, før kvartfinalene

Disse skal spille mot hverandre: 
Frankrike - Polen
Brasil - Ungarn
Danmark - Tyskland 
Norge- Serbia  


Nyheter: 

Hotellproblemer - måtte bytte hotell  
Nå venter serbiske tjuvtriks - De gjør alt for å psyke ut motstanderne  
Ida Alstad hadde godt av klubb bytte - SE VIDEO 
Ida Alstad var litt nervøs før 1/8 finalen - Nå blir vi tøffe å slå, sier Nora  
Se intervjuer og annet -  TV2 
Forbereder jentene på sabotasje - serberne holder ikke igjen  
Feiret med ''Se ilden lyse'' - Jentenes tradisjon etter seier  
Jeg vil ha noen som buer på meg - Og Herrem får ønsket oppfylt  
Gikk fra 9 til 2 på børsen - Hadde ikke helt dagen i går, men Lunde stresser ikke  
 13 av 14 på scoringslista - Dårlig av meg sier den uten scoring.  
Blir det mer trøyeholdning? -  Serbia er kvartfinale motstander
Det er ikke bare håndball som opptar Harald - Øver på OL leksene 
 Eneste gullaget igjen - Ingen av kvartfinalelagene har vunnet gull før.  
Mørk sin nerdeside - ''Det er en sykdom jeg har'' 
Smilte da hun ble vraket -men nå er hun tilbake.  
Takker pappa for suksessen - Vokste opp uten moren.   
Det er dette som er gøy - kvartfinale mot Serbia  
Ber de norske supporterne bli ''slemmere'' - Sulland er enig  
Her er grunnen til at Herrem ble med til VM - Gleden smitter  
Høyere sikkerhet nå - vil unngå lasere og andre ting. 
Derfor tok Stine det uvanlige valget - Ikke alle som får den muligheten  
Sa hele tiden at hun var dårlig - Linka har vært anonym.  

VM 2013: Cupspillet er i gang

Cupspillet er i gang, og i går var det duket for åttendelsfinaler. Eller både i går og på søndag. Norge møtte Tsjekkia, og de ble slått 31-21!

Kampen startet som vanlig. 2 mål i mot og en bom. Heldigvis kom jentene raskt til hektene igjen, etter 2 og et halvt minutt satte Camilla Herrem inn et mål. 
Dette ble Norges omgang, og etter min mening jentenes beste omgang hittil. Forsvaret var nok en gang fantastisk, og vi kunne løpe fremover. Også forsvarsspiller Mari Molid fikk med seg to mål i ankomstspillet.  Jentene avsluttet ikke før det sto 19 mål til dem på tavla, og bare 10 hos motstanderne. Før pausen vel og merke. 

Katrine Lunde hadde lite å jobbe med i 1.omgangen, men tok heller ikke så mange når de først kom. Derfor fikk Silje prøve seg i buret etter hvilen, og hun holdt nullen i 6 minutter. Ble noen bommer og feil fremover, men Tonje Nøstvol fikk inn et par baller. Ellers byttet Thorir mye på,  og juniorrekka fikk prøve seg. Det ble mye tull og feil, og det glapp litt bakover når de var på. Thorir tok timeout etter en lang måltørke og sa at hvis jentene ikke holdt planen ble de byttet ut. Det hjalp litt, selv om det ble en lang måltørke. 
Tiltross for en litt dårlig start, så ble den en 31-21 seier og 13 av spillerne kom på scoringslista.

 Spillerbørs: 

Katrine Lunde 2-  På den offisielle statistikken sto hun med 18 %.  10 innslupne, og 2 redninger er ikke helt den Katrine vi er vandt til. 
Silje Solberg 7 - Kommer inn og gjør en kjempe omgang. 52 % på den offisielle statistikken er veldig bra. 
Mari Molid 7 - Blitt Norges nye forsvarssjef, og gjorde en strålende jobb bakover. I tillegg scorer hun to mål, og var god i ankomsten. 
Stine Bredal Oftedal 2 - Gjør feil på feil, og er den eneste uten mål i kampen. Fikk til et par assist mot slutten, men ingen god kamp i går. 
Ida Alstad 6 -  Har et par susere i mål + en flyver igjen. Står også bra bakover 
Heidi Løke 7 - 5 av 5 og er sikker fremover. Skaffer også en straffe
Tonje Nøstvold 6 - Kommer inn og scorer 3 sjappe mål.  Ble et par feil og bom, men det får gå. Hadde også flere fine assist
Karoline Dyhre Breivang 7 - Hennes beste kamp mesterskapet, både fremover og bakover. Bra for Norge
Isabel Blanco 6 - Skaffer 2 straffer og scorer 1. Står også bra bakover. 
Anja Hammerseng - Edin 4 - Kommer inn, uten å gjøre de store greien. Scorer 1 mål g det er det. 
Linn Jørum Sulland 4 - Blir satt i skyggen av Nora og Tonje, scorer på to straffer og har et par assist. Bommer på to sjanser
Veronica Kristiansen 5 - Står bra bakover, og scorer 2 mål. Kan bedre, men var helt grei. 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren 4 - Blir litt anonym, men scorer 1 mål. Står også grei bakover. 
Nora Mørk 7 -  5 mål på 7 forsøk, og setter fart i spillet. Hun tar ansvar og er farlig når hun skyter. 
Camilla Herrem 4  - Scorer på en av 2. Er anonym på kanten. 
Sanna Solberg 5 - Står bra bakover og setter to. Bommet på to sjanser  

VM nyheter 6

Katrine er dronninga - Var avgjørende nok en gang 
Spilte seg til 9'er på VG børsen - 56 i rednings %  
Håndballens Messi - Hylles av ekspertene  
Bøhn mener hun er verdens beste - VIDEO  
 Det har nok noe med alder å gjøre - Isa synes det er deilig med to fridager 
Jentenes forbilder - ''Håper det er noe av meg i henne. ''
Videoen som forbløffer håndballjentene - SE HER  
Verdens beste - ikke bare de norske som mener det. 
Se flere videoer - TV2  
Ny strekfest? - Isa og Heidi har begge vært toppscorer mot Tsjekkia i de siste månedene. 
Tenker et skritt forover - Vil slå Serbia i kvartfinalen  
Hviledager kan gi motstanderen fordel - men Norge skal blomstre  
Vi må være ydmyke - Thorir tror allikvel på seier mto Tsjekkia  
Kunstner Nora - Skjulte sider, VIDEO  
 Heidi har holdt meg våkne flere netter. - planlegger nye trekk
Fra junior til senior - Nå vil de vinne ''voksen'' gull  
Kan bli den første norske med over 300 kamper - Rutinerte kapteinen.  

VM 2013: Det kommer seg.

På lørdag var det Polen som sto for tur, og det ble en litt tøffere motstander enn Paraguya, Argentina og Angola.

Det var en jevn start og det ble også noen feil og bom som vanlig. Allikvel var det bedre spill i kveld enn tidligere, synes jeg. Forsvaret var veldig bra mot Polen, Isabel/Karoline/Mari//Ida var fantastiske og tok mye ansvar. Etter pausen fortsatte det med bom ,men det kom seg velig etterhvert. Synes det ikke er så mye mer spesielt å si om kampen. Som sagt, de kom seg veldig og jeg synes dette var en av de bedre kampene. Det ble tilslutt 12 feil på hele laget tilsammen, men hele 23 bom. Synes kanskje jentene skal bli litt mer nøyaktige, for det blir et par bom for mye. Kampen endte med 23-18 seier tilslutt :) 

Spillerbørs:  
Katrine Lunde 8 - Var Norges beste uten tvil. De gangene forsvaret glapp, så slo Katrine til. Hun var også sikker på langskuddene. Hadde en redningsprosent på over 50 tilslutt!! 
Silje Solberg - Spilte ikke
Mari Molid 6 - Sto godt bakover, Mari's beste kamp hittil 
Ida Alstad 6 - Tok ansvar bakover og hadde noen fine perler i mål. Ble også noen bom som trekker litt ned. 
Heidi Løke Ble et par bom alene med keeper, men var ellers sikker.
Tonje Nøstvold - Spilte for lite, kunne gjerne ha kommet inn etter hvilen da Sulland bommet mye.
Karoline Dyhre Breivang 6 - Som de andre, sto godt bakover. Bommer på sine to sjanser og har bommet mye i dette mesterskapet. 
Isabel Blanco 6 - Skaffer 3 straffer og står bra bakover :) 
Anja Edin 5 - 2 mål på 4 skudd. Har en evne til å snu kampen litt når Norge sliter. 
Linn Jørum Sulland 5 - Strålende 1.omgang, men svak 2.omgang. 6 mål ble det tilslutt, men fler bom (7). 
Veronica Kristianse - Spilte ikke
Linn-Kristin Riegelhuth Koren 5 - 2 mål og en strålende pasning til Ida's flyver mål. Sto også bra i forsvar!
Nora Mørk 6 - Det stråler av Nora når hun er på banen. Hadde et sykt underarmsskudd i 1.omgang. Kom inn som straffeskyter etter at Linn og Linka bommet, traff på begge.
Camilla Herrem 3 Ingen god dag for Herrem. En kjempbom i starten og var ellers anonym. 
Sanna Solberg 4- Får lite spilletid, men scorer 2 fine mål. 
 

I morgen møter Norge Tsjekkia i 1/8 finale. Mer nyheter kommer litt senere i kveld eller i morgen.  

VM 2013: Oppsummering

Gruppespillet er over, og i gruppe C  var det Norge (10 p) , Spania (8 p), Polen (6) og Angola (4) som gikk videre. Argentina (2 p) og Paraguay (0 p) røk ut.  
Gruppe D, som Norge skal spille 1/8 i mot gikk: Tyskland (10 p),  Romania (8 p), Ungarn (6) og Tsjekkia videre.Vi måtte se hade til Tunisa (2 p) og Australia (0p) 
Ellers gikk Frankrike (10 p), Montenegro (8 p), Sør-Korea ( 6 p) og Nederland (4 p)  videre i gruppe A. Kongo (2) og Dominikanske Rebublikk (0p) røk ut. 
Mens i gruppe B var det Brasil (10 p), Serbia ( 8 p), Danmark (6) og Japan (4) videre. Kina og Algeria måtte se seg slått. 


Sånn blir veien videre for lagene:  

 En liten update på toppscorer lista og keeperne våre: 


 (Kampfakta om Norge-Polen kommer i morgen kveld :) 

VM nyheter 5

Angola fikk hele 13 straffer - skandaløst
Alltid bedre dommere i herrehåndball - håpløs dømming mot Paraguay  
 Måtte stoppe kampen - Norske dommere i VM drama.   
Mange billige straffer -  Heidi var også tilbake 
 Fortsatt mye å jobbe med - Vant mot Angola
Komisk - Herrem om dommer'ne 
Hammerseng-Edin - Heidi Løke er ei pingle (VIDEO)  
 Betenkt på vegne av Sulland - Satt på benken i hele går 
Koser meg både på og utenfor banen - VIDEO


I kveld er det siste gruppespill kamp, og Norge må ha 1 poeng for å vinne gruppa. 

 

VM 2013: Straffekonk eller VM match?

13 straffer, TRETTEN!!  

Nå kom VM endelig i gang igjen etter to tålmodighetsprøver mot Paraguya og Argentina. Det har blitt satt et spørsmålstegn rundt Norge siden de har bommet og spilt litt svakt i det siste.
Kampen startet ikke så bra, for Angola ledet 2-0.  Linka og Anja setter tre mål og Norge går opp i ledelsen 3-2. Kampen ble tøff og Norge var til tider for tøffe i forsvar. Som sagt 13 straffer sier sitt. Norge var for seine i taklingene og forsvaret hang til tider ikke sammen. Vi kan takke Katrine Lunde for at vi vant 26-21 tilslutt. Hun gjorde et comeback etter å ha sittet på benken i de siste to kampene. En annen som også gjorde comeback var gårsdagens bursdagsbarn Heidi Løke :) Hun var banen beste med 5 mål på 5 skudd, etter min mening 
Det er fortsatt mye som kan gjøres, men Norge kommer seg litt etter litt.

 Spillerbørs: 
Katrine Lunde - Står en strålende match i målet, får det vanskelig når det blir 13 straffer i mot. Hun redder 1, og sørger for en ball som går utenfor. Synes Linn Gossè nevnte at hun hadde en redningsprosent på 42. 
Silje Solberg - Var inne på to straffer og sto de siste 4 minuttene. Reddet en straffe, men for lite spilletid til karakter.
Mari Molid 3 Hang ikke sammen bak, ingen god kamp i går.  
Ida Alstad  6 - Kom inn i andre omgang og skøyt godt. Litt så som så bakover, men hun er ikke redd for å takle. 
Heidi Løke 7 BB - Comeback etter leggskade, bursdagsbarnet gjorde det veldig bra. Håper det fortsetter. 
Tonje Nøstvold 7 Har vært veldig god for Norge hittil. Har et fantastisk skudd når hun treffer + et godt blikk. 
Karoline D. Breivang 2 Ingen god kamp, verken forover eller bakover av kapteinen. Hadde et par gode assist.
Isabel Blanco 3 - Som sagt, forsvaret var ikke så bra i går. 1 mål på 2 forsøk forover. 
Anja Hammerseng - Edin 6 Det er noe som skjer når denne dama kommer på banen. Hun er en fighter og har et godt blikk. Smeller også ballen i mål flere ganger
Veronica Kristiansen - Spilte ikke
Linn-Kristin Riegelhuth Koren 5 - Setter 3 av 4 skudd, og gjør det bra. Glipper litt bakover i perioder. Kan bedre i forsvar
Nora Mørk 5 - Har et godt blikk, men slet litt med å få ballen i mål selv. Satte 2 fine etter hvilen. 
Camilla Herrem 4 Bommer på to 100 % sjanser, glepper bakover og drar på seg en 2 min. Setter også to fine mål. Kan bedre. 
Sanna Solberg 2 - Hadde 8 mål på 8 skudd tidligere, men bommet på 3 av 3 i går. Ikke Sannas kamp i går. 

Linn Jørum Sulland satt på benken i hele kampen, mens Stine Bredal Oftedal var på hotellet med mageprobemer. 

Hurra x3

Litt sent, men det er fortsatt 12.desember. Heidi Løke fyller år i dag, og spilte visst meget bra i dagens kamp. Hun har slitt med skade, men gjorde comeback i kveld :) Skal se på kampen nå, så får jeg se hvordan det gikk ellers :) 


HURRA FOR HEIDI!!!
 

Kampklare jenter!


Kamp igjen i kveld :) Kjør på!

VM nyheter 4

TV2s spillerbørs - Linka var Norges beste 
VGs spillerbørs - Nora var Norges beste (Se også video av Thorir som river seg håret + intervju med Linka) 
Ikke på hugget - ''Slet'' mot jumbolaget 
 Blanco om det røde kortet - tok 18 min  
Juniorhåndball - Var ikke så fornøyde  
 Går inn i Guinness rekordbok - Videointervju med Blanco 
Nøstvolds basketball scoring - Se video 
 Nora Mørk om Paraguay - De er mer aggresive, kjappe og de skyter hardt.  
Nå har hun kjedet seg nok - Katrine Lunde vil spille igjen  
De er drit sløve - men Susan Goksør er ikke bekymra.  
Tvillingtrøbbel - Ser du forskjell?  (VIDEO) 
Sto over mot Paraguya, nå kan Angola kampen stå i fare også - Heidi sliter med leggen 
Trener tungt for å få suksess - kjenner det i låra  
Etterliga dommerne - intervju med Nora
Se presstreffet til jentene her - VIDEO 
Det var litt pinlig - men Isabel prelte det for av seg  
Norges toppscorer i VM - comebacket har vært vellykket.  
 Ferdig med avspaseringen - Katrine vil spille mer nå 


NÅ KAN DU KÅRE TIDENES VM ØYEBLIKK HER  - SE FØRSTE BIDRAG HER 

VM 2013: Tålmodighetsprøven

Nok en ''treningsmatch'' er over, og Norge cruiset inn til en 34-13 seier. Nok en gang startet Norge dårlig, og Paraguya hang godt med i 1.omgangen. Men det skal sies at det ble en tålmodighetsprøve. 

Flere mente at dette var den lengste kampen de har spilt og at tålmodigheten ble satt på en stor prøve. ''Vi sto 5 sekunder i angrep og 2 minutter i forsvar'' sa Tonje Nøstvold/Camilla Herrem til TV2 etter kampen. Thorir mente at dommerne ikke var helt med, og det var jeg enig i. Paraguay fikk være lenge i angrep og trakk ned tempoet veldig mye. Dommerne dømt mye rart i kveld. Straffer i  hytt og pine, flere rare utvisninger og lignende. De la lista litt lavt, og sånt kan ødelegge i avgjørerende kamper. De dømte visst Polen - Spania her om dagen også, og det var heller ikke bra i føge min venninne. 
Isabel Blanco var ikke så flink til å være tålmodig og var kanskje litt overtent. ''Det virket som om hun spilte mot Spania i starten'', sa Randi Gustad etter matchen. Blanco ble nemlig utvist etter knappe 19 minutter. Alle utvisnignene var jeg ikke helt enig i, men den siste var riktig! Ellers fikk Linka en utvisning og mange mente den var feil, men se her: 


Hun er oppi med armene, så det var nok riktig dømt. 

Disse utvisningen hadde ikke så mye å si, for Norge kjørte i fra i slutten av 1.omgang. Nora startet kampen og var avgjørende mot slutten før hvilen, og scoret 3 mål. 
Etter hvilen startet Ida målshowet, før det ble noen feil og bom. Heldigvis hadde vi Silje i mål, så Paraguay klarte ikke å score de første 11 mål. Omgangen ble velidg kjedelig og Norge rotet litt med ballen de gangene de fikk sjansen i angrep. Tiltross for noen feil så scoret de masse også, og det ble tilslutt 34 mål. Er ikke så mye mer å si om kampen, for det var ingen kjempe kamp. Det var snakk om ny målrekord, men den var Norge langt i fra. Thorir sa bare at dette holdt til bronse, så de må spille mye bedre fremover. Norge blir ofte sånn mot svakere lag, og i tillegg spilte de som regel med flest juniorer.i 41 minutter spilte de uten linjespiller, og det var Mari som måtte være reserve. Ble ingen god dag for Mari Molid der altså, men det forventet vel ingen. Hadde de spilt med 1.rekka si, så hadde jeg ikke godtatt 13 mål. Men Thorir prøvde ut litt forskjellig og flere av benksliterne fikk prøve seg. Så sånn sett var det en grei kamp. 

Spillerbørs: 
Katrine Lunde - Spilte ikke
Silje Solberg 6 - En god kamp, redder 3 straffer :)  
Mari Molid 3 - Ble reserven på streken, og det gikk ikke så bra. Slapp seg litt bakover, synes ike det var en kjempe kamp av Mari. 
Stine Bredal Oftedal 6 Fikk litt tillitt i dag, og svarte med å score 4 mål og sette fart. Fin kamp av Stine :) 
Ida Alstad 6 - Fortsetter det gode spillet fra gårsdagen, ble et par bom. Men synes hun var god. 
Tonje Nøstvold 6 BB - Synes Tonje var en av de aller beste i kveld. 4 mål/ 4 skudd og noen av de var kunstmål. 
Karoline Dyhre Breivang - Spilte ikke 
Isabel Blanco 3 - Ble utvist etter 19 min, og var litt overtent. Var ikke enig i alle tre utvisningene, men sånn er det. Ble en ufrivillig pause i kveld. 
Anja Hammerseng - Edin 4 Bommet på non klare sjanser, men hadde to fine mål og noen assist. Skaffet også en straffe. Kan bedre. 
Linn Jørum Sulland 4 Ble noen bom i kveld, men scorer også noen fine mål. Kan bedre hun også.
Veronica Kristiansen - Startet bra, men så bommet hun på tre sjappe. Ikke helt dagen. 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren 6 - Fortsetter å scoret, full utteling i kveld. Håper det fortsetter :) 
Nora Mørk 5 Scorer 3 og har flere gode assist. 
Camilla Herrem 6 - Full uttelling i kveld og lekte seg på kanten.  
Sanna Solberg 6 - God dag på kanten hun også. 
 

VM nyheter 3

Nora Mørk - Hater å tape og burde hatt ''egne'' taktikkmøter i Larvik 
Linka er i VM form- Hadde bommet på de siste 10 av 13 skuddene, traff på ''alt i går. 
VGs dom + intervjuer- SE VIDEO 
Argentina rystet Norge - men de slo tilbake. 
 Trenger ikke å være bekymret - tiltross for dårlig start 
 Frustrert å sint Hergeirsson - Stygg takling på Ida førte til en sint landslagssjef
Linka har slitt i de siste kampene -  men i går var hun tilbake
TV2 sin spillerbørs - Heidi, en skygge av seg selv.
Derfor snakker Hergeirsson Nora Mørk ned - Jostein Overvik 
Sjanseløse i kveld - Men treneren til Paraguay er i godt humør
 Starstrucked - Jakter på bilde av de norske jentene
Bøtelagt - for mye reklame på gulvet.  
Slet lenge - det kom noen tullemål i mot

Thorir Hergeirssons rike - Følg jentene på sommerens landslagssamling (VIDEO) 

 
Jubileum nummer 100

I kveld, mot Paraguay, spiller Karoline Dyhre Breivang sin 100. kamp i VM,OL og EM. Dette har ingen andre gjort før. 

Selvom hun ikke hadde dagen i går, så tok hun tak fra benken. Dette sa Ida Alstad i: Jeg var så forbannet på meg selv  pausen og ville ikke plage noen andre på laget, men så kom Karo bort til meg og ga meg noen små tips og hjalp meg til å tro på det jeg er god til. Jeg sto igjen blank i øyene, forklarer hun. (VG 10.12.2013) Og de tipsene hjalp, for Ida Alstad scoret 6 mål i andre omgangen og var en av Norges beste.  

96 av de 100 kampene er spilt på rad siden gullet i EM 2004. Ikke verst bare det.  
Dette sier Breivang: Jeg har ikke lyst til å gi meg ennå. Når du har vunnet mye er det morsomme å gjenskape det gode sammen med laget. Jeg er ikke lei. Og stolt av å kunne bidra på et så godt landslag. Så jeg skal ikke gi meg med verdens beste jobb på en stund ennå. (VG 12.10.2013) 


Karo under EM 2004. Hun tok saken i egne hender når kampen skulle avgjøres. 


VG fakta: 

Flest kamper i VM, EM og OL for Norge: 
1. Karoline Dyhre Breivang 99 (2000-2013) 
2. Tonje Larsen 96 (1994-2010)
3. Linka. R. Koren 95 kamper (2003-2013) 
4. Katrine Lunde 92 kamper (2003-2013) 
5. Kari Mette Johansen 83 kamper (2004-2012) 
 

Linka kommer opp på en 2.plass etter dagens kamp, for da får hun 96 kamper. Hun går også over 100 kamper i dette mesterskapet :)

Les resten av intervjuet i dagens VG! 

VM 2013: Håpløs start

Etter en fri dag i går var det tilbake på banen i dag, og det virket litt som om de norske jentene fortsatt hadde fri. 
Norge starter dog med en redning av Silje Solberg og mål av Camilla Herrem. Så var det Argentina som tok føringen i kampen, utrolig nok. ''Man skal ikke undervurdere motstanderen'', det ble bevist i dag. Samme om motstanderen kom på 23.plass eller 1.plass i forrige mesterskap. Norge kom til å vinne uansett, det visste vi alle, men man må være tålmodig og konsentrert uansett. 5-2 var stillingen etter 10 minutter, og ledelsen var ikke til Norge. Heldigvis skjønte jentene alvor, og etter Isabel sin 2 minutter kom de seg. Linka satte inn sitt første på en flyver, Anja smalt ballen i mål og Isabel kjempet inn 5-6. Norge var allikvel ikke ajour før etter 20 minutter, T-J-U-E minutter tok det før Norge skjerpet seg. Her snakker vi verdensmestere. Etter nok en timeout gikk Norge i ledelsen ved Nora, Anja, Heidi og Sanna. De siste 10 minutten tok Norge tak og scoret 9 mål, mens Argentina bare satte 3. 

Etter hvilen var det Norge som tok føringen igjen med et skudd fra Linn og 2 x redninger av Silje Solberg. De neste 7 minuttene er det Norge som styrer det hele, og de er oppe i en 10 målsledelse. Så snur det helt, feilen og bommene kommer på rekke og rad. Argentina takket og bukket for hjelpen og scoret både 1, 2, 3 og 4 mål. Etter 13 minutter tar Thorir timeout for å stramme opp jentene, og det hjelper litt. Ida starter kampen, men ble byttet ut før hvilen, men fikk komme inn igjen etter timeouten. Hun takket for tillitten og satte i gang målshowet sitt. Hun stoppet ikke før hun hadde 6 mål og den siste humpet inn i målet fra midtbanen helt på tampen. Stakkars keeperen, hun gikk på en smell. De siste 15 minuttene var veldige gode, og Argentina sto målløse i 14 minutter. Norge derimot scoret hele 13 mål på samme tid, takket være en målkåt Ida Alstad og en terrier (aka Isabel Blanco) på linja. Forsvaret sto også godt, og en veldig god Silje Solberg i mål! Argentina fikk et mål helt på tampen, mens Silje Solberg avsluttet med en dobbelredning. Så avsluttet jo Ida med det målet sitt fra midtbanen da :) 


Så var det børsen, og det var mye bra i kveld. Skal allikvel ikke ta helt av, for det er ikke et topplag vi møter: 

Silje Solberg ( 15 redninger/33 skudd= 45%) 6 - Hun var en av de bedre i kveld, men ikke banens beste. Synes hun rotet litt innemellom og hadde noen dårlige perioder. Allikvel så hadde hun en fantastisk avslutning på kampen og hadde flere gode redninger. 
Katrine Lunde . Satt på benken hele kampen. 
Mari Molid 3 - Får det ikke helt til bakover i dag,synd etter en god kamp mot Spania. Gjør også noen stygge feil fremover når hun ble med der.
Stine Bredal Oftedal 3 Vil veldig, men får det ikke helt til. Hadde dog et par fine assist til medspillerne sine. 
Ida Alstad 7 Starter ikke så bra, og blir byttet ut før hvilen. Kommer tilbake 13 minutter etter hvilen og kjører showet med 6 scoringer. 
Heidi Løke 3 - Som TV2 skrev, en skygge av seg selv. Er ikke vanlig Løke stil hittil i VM, men kommer det seg? Håper det. 
Tonje Nøstvold 4 - Var ikke like skarp som mot Spania. Scoret 1 mål på straffe og hadde noen fine assist. 
Karoline Dyhre Breivang 3 - Fikk det ikke helt til i kveld, vi trenger kapteinen i toppslag i de tøffere møtene. FIkk lite spilletid i kveld. 
Isabel Blanco 7 BB - Her har vi banens beste, både fremover og bakover etter hvilen. 4 mål på 5 forsøk, og en fantastisk match. 
Anja Edin 6 - Kommer inn når Norge sliter, og gjør det bra. Har en evne til å snu kampen litt med lurt spill og fart. Er en fighter og gir seg ikke. Spilte ikke så mye, men godkjent innhopp :) 
Linn Jørum Sulland 6 - Kommer inn etter hvilen og gjør et godt innhopp. Scorer 4 mål på 4 forsøk og får godkjent i kveld :) 
Veronica Kristiansen 3 - Kommer inn før pausen, men sliter litt i debuten.Veronica kan bedre og får det ikke helt til. Scorer sitt første VM mål.
Linka R. Koren 6 - Godt å se Linka tilbake på scoringslista. Bommet på sitt første skudd, men setter inn en straffe og flyver litt etterpå. Scorer 4 mål på 5 skudd :) 
Nora Mørk 6 - Noen bom i kveld, men også noen fine mål. Blir litt het på grøten noen ganger, men gjør en god kamp. 
Camilla Herrem 6 - Scorer 4 og tricker på herlig Camilla vis. Godt at hun fikk litt å jobbe med! 
Sanna Solberg 7 - Stabil god kamp av Sanna, scorer 4 og gjør det også godt bakover.


 
Foto: Erlend Aas. 

VM nyheter 2

Da er del to av håndballnyhetene her, bare å legge igjen en kommentar hvis dere finner noen artikler jeg ikke har sett enda :)


Tror Mari Molid kan bli forsvarssjef i fremtiden - skryt til Levanger spilleren 
Tar ikke lett på Argentina - skal løpe de i senk 
Skademareritt og 6 kneoperasjoner - I går var hun Norges beste
Nora gjør mye bra og mye hodeløst - dommen fra Thorir. 
Håndballbørsen VG  
Valgte å stå inne på streken,tiltross for at keepertreneren sa det motsatte - så reddet hun 
Nå tror vel alle de gå til himmels - skal ikke ha for store forventninger  
''Joker'' Tonje lurte Spania - Godt innhopp 
 Trickskuddet av Nora - SE VIDEO
Anjas superskudd - SE VIDEO 
Se spillerintervju (nederst i artikkelen) - VIDEO HER  
Den store tvillingarven - Sanna og Silje Solberg  
Kunstscoring av Tonje Nøstvold - trening før Spania kampen SE VIDEO 
Norges to profiler - Det er sånne kamper jeg lever for 
Tirill Mørk - Gråt hele veien hjem da døtrene valgte karrien i Danmark.  (VIDEO)
Kampritualene til jentene - VG VIDEO
 Satt hjemme å gråt - i VMåpninga var hun Norges beste 
Fikk klump i halsen under nasjonalsangen - Les mer her 
Gunnar Pettersen om Argentina - Tragisk  
De eldste har rangen på landslaget - Nora vil ha fast nummer
 

VM 2013: RUNDE 1

Her er resultatene fra alle kampene i runde 1: 


Gruppe A) 
Montenegro - Sør-Korea 24-22 
Frankrike - DR Congo 31-13
Nederland - Domnikanse rep 44-21

Gruppe B) 
Serbia - Japan 28-26 
Brasil - Algerie 36-20 
Danmark-Kina 44-21 

Gruppe C) 
Norge-Spania 22-20  
Angola - Argentina 33-23 
Polen - Paraguay  40-6


Gruppe D) 
Ungarn - Tsjekkia 35-27 
Tyskland - Australia 36-15 
Romania - Tunisia 27-17 

 

VM 2013: Åpningskampen

Åpningskampen. Det er vel den kampen, utenom finalen, det er knyttet mest spenning til. Norge har som regel hatt noen dårlige åpningskamper, og det har blitt stilt mange spørsmål etter disse. Vil de skjerpe seg? Vil de ta gullet nå? Det var sånn det var etter VM smellen for to år siden. Da tapte vi mot Tyskland, et lag de fleste trodde vi ville slå. Men hvem var det som sto igjen tilslutt, med gullmedaljen? Det var Norge. Det var blant annet knyttet stor spenning til midtforsvaret uten Tonje Larsen og Gro Hammerseng, som ikke ble med etter EM gullet i 2010. Inn kom Gøril Snorroeggen og Kristine Lunde-Borgersen (som hadde fått en sønn med keisersnitt 10 måneder i forveien). 


Det var også knyttet spenning til forsvaret i kveld, for vi har slitt litt bakover. Også fremover har det blitt mye feil og bom, det så vi i kampen mot Sør-Korea forrige søndag. Kampen ble vel litt preget av disse feilene og bommene i kveld også. En perfekt åpningskamp kan vi ikke kalle det, men en normal åpningskamp? JA! 
Det er ofte litt nerver og ting må kjøres i gang før mesterskapet starter helt på alvor. Vi fikk jo en veldig ''avgjørende'' kamp i den første kampen, for dette var gruppefinalen. Det var gruppeseieren som skulle sikres, og den ble sikret med en 20-22 seier. Jeg tviler på at Norge vil gå på en smell mot Argentina,Paraguay (som tapte 40-6 mot Polen), Angola eller Polen i gruppespillet. Men man skal aldri si aldri, kampen er ikke vunnet før den er spilt. Norge blir uansett en av de fire som går videre til 1/8 finalen. 

Så til selve kampen. Etter 10 minutter hadde Norge kun scoret 1 mål, og bommet hele 8 ganger. Heldigvis kom Norge i gang igjen etter 11 minutter og scoret tre raske ved Linn, Karo og Ida.
Da kvarteret var spilt satte Thorir innpå Nora Mørk og Anja Edin, og det skulle vise seg å være et taktisk smart valg. Tiltross for at Mørk bommet på en straffe så gjorde hun mye bra fremover. Det så lyst ut da forsvarsspiler Mari Molid satt inn 8-8. Det var jevnt, men Nora Mørk satte prikken over i'en før pausen og sendte Norge til en 11-10 ledelse. 

Etter hvilen ble spillet skjerpet en del, og det hele startet  med en strafferedning av Katrine Lunde. Nora Mørk fortsatte sitt gode spill, mens Katrine hadde noen avgjørende redninger. Linn Sulland startet bra før hvilen, men det ble mye bommet i 2.omgangen. Tonje Nøstvold fikk prøve seg og satte inn 2 fine perler, får håpe det spilet fortsetter. Heidi Løke og Isabel Blanco fikk det vansklig inne på streken under hele matchen, og det le 0 mål fra strekplassen. Kantene ble også lite brukt, og de slet litt med kontringer. Det skal sies at Spania var flinke til å løpe hjem. 2.omgangen ble også preget av litt feil og bom, og Norge hadde bare en 2 målsledelse på det meste. Tiltross for to utvisninger (Herrem og Alstad) de siste 5 minuttene, så holdt de hode kaldt og suste inn til en 22-20 seier. Vi kan også takke Katrine Lunde for en fantastisk redning på straffe i sluttminuttene. Hun valgte å stå på målstreken, tiltross for at keepertreneren ville ha henne lengre ut. Dette var hennes 3. strafferedning for dagen. 

En Nora Mørk i toppslag (ble ogå kåret til banens beste av seerne) og en tent Katrine i mål hjalp mye for denne seieren. I tillegg sto forsvaret godt og kompakt etter hvilen spesielt, og det er bra å bare slippe inn 20 mål. En velspilt kamp var det ikke (ble vel over 20 feil og 20 bom), men de vinner og seier er seier uansett. Spania er et tøft lag å møte i en VM åpning!! De neste møtene blir ikke like tøffe, og Norge kan rullere mer på spillerne sine. Regner med at Veronica Kristiansen får sin mesterskapsdeby på mandag mot Argentina.  I tillegg får nok kantene mer å jobbe med i disse kampene. Håper Linka får mye spilletid og at hun kan spille på seg litt selvtillitt igjen, det har vært mye bom fra den kanten nå. 

Spillerbørs:
Silje Solberg - spilte ikke
Katrine Lunde (11 redninger/ 31 skudd (35 %)) 7 - Man kan fort la seg lure av gode/dårlige statistikker.
Katrine Lunde var ikke på sitt beste, totalt sett, idag. Allikvel er hun best når det hele skal avgjøres, 3 strafferedninger er mer en godkjent 
Mari Molid 5 - Scorer et mål og er god bakover. Var best i den 2.omgangen!
Stine Bredal Oftedal - Spilte ike
Ida Alstad 3 - Taper litt bakover og drar på seg to utvisninger. Får det heller ikke helt til helt forover. 
Heidi Løke 3 Får mye juling, bommer på sin ene sjanse. Ikke Heidis kamp dette her, men skaffer en straffe.
Tonje Nøstvold 5 - Får sjansen på høyreback og gjør et godt innhopp med to fine perler. 
Isabel Blanco 5 Står greit bakover, får ingen muligheter fremover. Skaffer en straffe. 
Anja Hammerseng- Edin 5 Kommer inn og gjør en forskjell og fighter. Blir litt het på grøten noen ganger. 
Linn Jørum Sulland 5 Starter bra, men så blir det mange bom. 
Veronica Kristiansen-  Spilte ike
Linka R. Koren 2- Tar en dårlig avgjørelse da målet er åpent, skyter utenfor. Skaffer en straffe, men fikk aldri markert seg. Er inne i en dårlig periode synes jeg. Glipper også bakover. 
Nora Mørk 8 BB - Strålende comeback og Norges beste. Mange gode gjennombrudd og skudd, tiltross for straffebom. Var også god bakover, godt å ha Nora tilbake :) 
Camilla Herrem 3 - bommer fra kant og feilet på en kontring. En grei forsvarskamp, men Camilla kan bedre. 
Sanna Solberg 4 - Gjør et bra innhopp, men spiller egentlig for lite for vurdering. Velger allikvel å gjøre det. Får sin mesterskapsdebut og scoring :)  

Månedens spillere NOVEMBER

Nok en avstemning er tatt, og ikke overraskende gikk Nora Mørk seirende ut igjen. Hun har vært fantastisk for Larvik de siste månedene, og jeg gleder meg til å se henne i kveldens landskamp. 

Silje Solberg fikk flest stemmer av landslagsjentene, og ble kåret til månedens spiller. Hun ble også kåret til Møbelringens beste keeper.

 
VM nyheter

Vil prøve å samle opp litt nyheter i egne innlegg fremover, blir så mye å ta for seg en og en sak. Vil også si med en gang at jeg blir ikke så aktiv på bloggen under dette mesterskapet. Grunnen er at jeg jobber hver dag i hele desember, og det er ikke alltid jeg rekker hjem igjen til kampstart.  Kampene til Norge begynner 20.15, og jeg slutter ikke før 21.15. Skal selvfølgelig skrive litt om hver kamp, men det blir ikke med en gang etter kampslutt hver gang. Det blir mer oppdateringer på facebook siden da, for der er det lettere å skrive noe i pausene mine :) Ellers får jeg også hjelp av Rikke til å oppdatere litt på facebook siden også. Så FØLG larvikognorge.blogg.no på facebook HER!! 

Så var det disse nyhetene da, og det blir litt under mesterskap: 

Dette har ikke noe med mesterskapet å gjøre, men Tonje Larsen er gravid. Les mer om det her. Gratulerer så mye til Tonje :) 
Ellers vil Ole Gustav Gjekstad ha litt yngre spillere i troppen fremover - Et helt håndball lag har blitt gravid det siste året. 

Kan ikke være på sitt beste hele tiden - Katrine Lunde har en av og på knapp
Frisk Heidi Løke - Slitt med et vondt kne, men nå er hun klar for VM ( VIDEO) 
For første gang på et år har jeg ikke vondt - så kom kneskaden, men nå er Heidi klar. 
Skal jobbe 18 timer i døgnet i like mange dager - Travel Hergeirsson, men kan det sikre Norge gull? 
Camilla var skadet og Tonje var lei - Nå er begge tilbake, i siste liten.
Gullbonusen øker for håndballjentene - På tide 
De norske treneren tror på norsk gull - se hva alle treneren mener her. 
mens danskene tviler på norsk gull - og tror de ikke engang får medalje. 
Et intervju jeg har gått glipp fra VM uttaket, men Stine Bredal Oftedal vil være mer sentral. (VIDEO)
Katrine Lunde blir Norges viktigste - mener Frode Scheie.  ( VIDEO)
Anjas utvikling - fra ''katastrofe'' til EMs beste
Reglene skjerpes inn - blir texas i de første kampene
Tredje tvillingparet på 17 år- nå drømmer de om gull
Det er to år siden Amanda Kurtovic debuterte i et mesterskap - har slitt med skulderen og vet ikke om hun blir ordentlig bra.


FRODE SCHEIE HAR VURDERT VM LAGET - SE HELE VURDERINGEN HER 
Dere kan spille VM managaer her: http://tv2sportenvmk13.enetpulse.com/  
Slik ser du VM på TV2: http://www.tv2.no/sport/handball/slik-ser-du-haandballvm-paa-tv-2-4167061.html 

 
Månedens spillere

Det er på tide å kåre månedens spiller igjen, og Nora/Stine skal eventuelt byttes ut med to nye. 

Larvik spillere: 
1. Nora Mørk - Spiller med god fart og leker seg med motstanderne til tider. Har et fantastisk skudd og en fin underarm.
2. Thea Mørk - Sikker fra kanten og Postligaens beste venstrekant i forsvar
3. Linn Jørum Sulland - Har kommet seg den siste måneden både på Larvik og landslaget, godt før VM. 


Landslagsspillere:  
1. Veronica Kristiansen: Spilte kanskje ikke så mye, men synes hun gjorde tre gode innhopp i Drammen. Hun setter fart og er uredd. 
2. Silje Solberg: Hadde en fantastisk kamp mot Russland og et godt innhopp mot Sør-Kora. Ble kåret til Møbelringen cups beste keeper!
3. Camila Herrem: Tilbake på landslaget og var god i alle kampene. Liker Camillas lekenhet, og digger trickene hennes. 
 


Du kan stemme på ei fra landslaget og ei fra Larvik :) Dere kan stemme til fredag 06.12.13

 

Møbelringen Cup OPPSUMMERING

Da kommer oppsummeringen fra helgen: 

Norge - Nederland: 

Norges åpningskamp i Møbelringen cup starter bra de første 6 minuttene, både fremover og bakover. Så rakner det helt bakover, og ingenting stemmer. Det er ingen som går i dueller, ingen som prater sammen (virker det som) og Nederland løper igjennom. Det gledelige er at det går bra fremover og Linn Sulland scorer 8 mål i 1.omgang. Andre omgangen blir ikke noe bedre bakover, men heldigvis vartet Katrine Lunde opp med 13 redninger etter hvilen. Anja Edin gjorde en god figur fremover, og Sulland var fantastisk med 10 mål på 11 skudd. Mesterskapsdebutant Veronica Kristiansen gjorde det også bra, og satte fart fremover. Nora Mørk var også skarp fremover, og ble banens beste.  Norge - Russland: 

Russland var tidligere et av de beste lagene i verden, men det var et svakt russisk lag med mange unge spillere vi møtte. Det var mye bedre spill både fremover og bakover mot Russland, selv om ikke alt var på topp. Heidi Løke var frisk fremover og var sikker fra streken, Herrem hadde flere gode skudd og var god fra kanten. Også Ida Alstad hadde flere gode skudd. Veronica Kristiansen satte nok en gang fart og fikk vel et mål. Høydepunktet i kampen var Anjas backhandscoring, etter fantastisk spill av Edin, Mørk og Løke! Se scoringen her (nederst i artikkelen). Ellers ble Silje Solberg fortjent kåret til banens beste mot Russland, hun var fantastisk i målet. 

Norge- Sør-Korea:

Dette var ikke en god kamp av Norge, det var mye som ikke stemte. Norge feilet, bommet, feilet, feilet, feilet, traff stanga og  få redninger oppsummer kampen kort. Hele 23 feil og 23 bom ble det etter 60 minutter, 12 av feilene kom før det var spilt 20 minutter. Ida Alstad og Stine Bredal Oftedal kjempet om å ha mest feil, ikke bra. Alle de rutinerte sviktet og det er jo ikke bra, Karine Lunde hadde ikke dagen i mål. Silje Solberg fikk komme inn når det var 16 minutter igjen, og snudde kampen. Camilla Herrem var sikker fra venstrekant.  Veronica Kristiansen (for 3.gang) og Tonje Nøstvold gjorde et godt innhopp. Heidi Løke ble banens beste og scoret 6 mål.

Toppscorer Norge:
1. Linn Jørum Sulland 18 mål (9 straffer) 
2. Heidi Løke 15 mål (0 straffer) 
3.  Nora Mørk 10 mål (4 straffer) 


Linn Jørum Sulland, Silje Solberg, Camilla Herrem og Heidi Løke kom på All Star Team :) Det ble også klart at Tonje Nøstvold ble den 16.spilleren i VM troppen.  

Norge - Russland BILDER

 

 

Oppsummering av kampene kommer i kveld eller i morgen. Bedre å ta alle tre kampene i samme innlegg :)