Møbelringen 2012

Møbelringen cup 2012 OPPSUMMERING

Pågrunn av litt nett mangel og liten tid så kommer dette innlegget litt sent, men det får går. Jentene avsluttet med et 22-23 tap for Frankrike og havnet på en 3.plass. Det er vel en stund siden Norge har hatt en så dårlig oppkjøring, men det er på tirsdag det gjelder. 

Kampen mot Frankrike var vel den beste kampen for Nroge bakover, til pause sto det 14-9. De var sterke bakover og fikk løpt inn noen kontringer, Katrine sto også godt bakover. Linka var Norges beste før hvilen, det var godt å se henne så treffsikker igjen. Etter hvilen begynte det å kladde veldig både forover og bakover, og plutselig var Frankrike ajour. Det jevnet seg litt ut, men Frankrike trakk det lengste strået og vant med et knepet mål. Tiltross for tap så var dette en opptur bakover i banen, men det var som sagt fremover det kladdet mest. Norge scoret 27 og 30 mål mot Danmark og Sverige, mens de i denne kampen var nede i 22. MEN mot Danmark slapp de inn 31 mål, mot Sverige 28 og de gikk ned til 23 mot en av de beste lagene i Europa. Katrine Lunde ble kåret til banens beste! 

Som sagt, så ser vi en stigning i løpet av de tre kampene og det er det som er viktig. Dette er kun trening og jentene må trene på å spille sammen. Det jeg synes er veldig merkelig er at enkelte spillere ikke får prøve seg omtrent i det hele tatt. De ''gamle'' og rutinerte får jo selvfølgelig mest ansvar i selve mesterskapet, det sier seg selv. Allikevel så trenger de nye spillerne kamptrening de også. Maja Jakobsen, Anja Edin og Linn Gosse fikk ok med spilletid. Stine Bredal Oftedal der i mot fikk spille de siste fire minuttene mot Frankrike, Karoline Næss fikk heller ikke så mye tid på banen. Når de ikke får prøve seg i en treningsturnering engang så sier det seg selv hvordan det blir i Serbia. Det samme gjelder vel også Silje Solberg som fikk komme inn på et par straffer og som fikk være på banen under fire angrep mot Sverige. Greit at Katrine Lunde skal dra lasset i EM, men det hadde vært greit om Silje hadde fått litt  merkamptrening? Jeg synes Thorir kunne byttet på spillerne mer enn det han gjorde!! Det er viktigere at alle får prøvd seg og kommet litt inn i det før selve mesterskapet enn at de vinner kampene. Hva skjer om de andre spillerne ikke har dagen? Da hadde det kanskje vært greit at innbytterne har fått litt matchtrening og at de er litt trygge på banen. Jeg tviler vel egentlig på at noen av de er utrygge, men dere skjønner hva jeg mener! (?). Det er forskjell på å matche seg på vanlige treninger enn mot andre land. Det er ingen som forventer at disse innbytterne skal snu det for Norge hvis det går litt trått, men uansett. Treningskampene er til for å trene, det er vel egentlig samme om de vinner da. Bare de vinner når det gjelde!! 

Linn Jørum Sulland ble toppscorer for Norge med 13 mål
Linka satte inn 11, mens Heidi Løke og Ida Alstad begge scoret 11. 

Linka og Heidi kom inn på All star team sammen med Sandra Toft (Danmark), Line Jørgensen (Danmark), Isabelle Gullden (Svergie), Kristina Kristiansen (Danmark) og Pause Baudoin (Frankrike)
 

Norge-Frankrike!!

I dag er det klart for siste kamp i Møbelringen Cup. Norge har fortsatt en sjanse til  å vinne turneringen, men da må de vinne med et visst antall mål mot Frankrike. Er litt usikker på hvordan og med hvor mange, men det finner vi ut av. Kampen går på TV2 klokken 16.45 :)  

Heia Norge, ja heia Norge...

Det ble en seier i dag, og godt var det. Norge har faktisk ikke vunnet en eneste kamp siden OL gullet i august, så nå var det deilig med en seier. 

I første omgang viste jentene bedre takter både fremover og bakover, de hadde ihvertfall tatt noen steg fra gårsdagen. Allikevel slapp de seg ned litt mot slutten og det ble litt slurving fremover. Allikvel så ble det en 16-12 ledelse til pause, og det skal vi være førnøyde med. Til tross for at jentene hadde litt mer å gå på. Ida Alstad, Linn Jørum Sulland og Heidi Løke styrte showet fremover. Kikki kom også mer med fremover, samtidig som landslagskapteinen meldte seg på scoringslista. De siste fem minuttene scoret jentene bare 1 mål, mens svensene scoret tre.  

I andre omgang startet bra, Sverige hadde et par feil og bom. Fra å lede 19-13 i starten av 2.omgang var stillinga plutselig 20-18 etter 40 minutter. Jentene holdt seg med en avstand på tre mål, men etter ca 20 minutter var svenskene plutselig ajour. Etter det scoret jentene og svenskene annen hver gang, men våres rykket to mål i fra. Det ble mye rot fra begge lag mot slutten og Norge rotet bort to matcballer helt på slutten. Katrine hadde to viktige redninger på slutten, to minutter før slutter satte Linka inn den avgjørende scoringen. Svenskene reduserte rett etterpå og det ble tilslutt 30-28. 

Ida Alstad og Heidi Løke scoret begge 7 mål. Heidi hadde kun en bom og var veldig god fremover i dag, skaffet også flere straffer. I tillegg hadde hun også flere fine sperrer som sørget for at Linn Sulland kunne komme opp å skyte. Ida slurvet litt på slutten og hadde et par bom, men jeg synes hun allikvel kom godt ut av det. Mye bra skudd og i tillegg er hun en terrier (som Harald sier) i forsvar. Katrine Lunde Haraldsen sto godt i målet i 1.omgangen, slapp seg litt ned sammen med forsvaret etter hvilen. Tvillingsøster Kristine L-Borgersen hadde noen fine aksjoner bakover, i tillegg til et par mål. 

Norge var bedre i dag enn i går. Det var flere kontringer etter gode forsvarsaksjoner + keeperredninger, spesielt i 1.omgang. De har mer å gå på, men det er godt å se at de er på gang. Det gjelder å finne ut hva som funker bak der og ikke. Det er fortsatt et par uker igjen til mesterskapet, så vi får håpe at det løsner litt mer nå fremover. Norge møter Frankrike klokken 16.45 i morgen, vi får håpe på enda flere forbedringer da. 


Forresten, var det noen som fikk med seg EM reklamen etter kamp i dag? Hvis ikke får du se på den etter kamp i morgen, regner med at den kommer dag også :) 

 

Ny kamp, nye muligheter

NÅ, NÅÅÅ skal vi ha revansje. Norge møter Sverige klokken 16.45 og det gledelige er at du kan se kampen på TV2. Det liker vi :) 

Du kan samtidig chatte med Amanda Kurtovic under kampen, HER

COME ON NORWAY   

Ingen revansj....

Da ble det nok et tap, 31-27 seier til danskene.. Dessverre!! Synes allikevel danskene fortjente denne seieren, for Norge var ikke helt med i dag. Spesielt ikke i forsvar, der var det ikke mye å skryte av. 17 baklengsmål i første omgang, det er IKKE bra! I tillegg  ble det rotet bort flere kontringsballer. Fremover var det greit, men det ble litt bom og feil også. Det var ikke mange som skal få masse skryt i dag, men Ida Alstad, Anja Edin og venstrekantene var vel noen av de bedre i dagens kamp. Katrine sto ok, men det har litt med at forsvaret ikke sto så godt heller. 

Anja Edin tørte å gå på mål og ble toppscorer med fem. Det ble noen bom og et par feil, og hun ble litt het i toppen mot slutten. Allikvel synes jeg ikke hun gjorde det så ille.  Ida Alstad hadde noen gode aksjoner på mål og sto også greit bakover til tider. Venstrekantene hadde ingen feil og 5 mål på 5 skudd :) 

Maja Jakobsen fikk prøve seg litt i dag, men fikk ikke mye å jobbe med. Her er et lite intervju med henne før dagens kamp. I morgen må hun holde den tradisjonelle debuttalen, det er ikke bare bare. 

Norges målscorere:  Anja Edin 5, Linn-Kristin R.Koren 4, Camilla 3 mål, Ida Alstad 3, Linn Sulland 3, Heidi Løke 2, Karoline D. Breivang 2, Kristine Lunde-Borgersen 2, Linn Gossé 2, Ida Bjørndalen 1

 


Bilde er fra VM 2009. 

Hva synes du om kampen? 

MATCHDAY!

Norge- Danmark. I dag er det tid for revansje etter tapet i Golden League i oktober.

Kristine Lunde-Borgersen og Marit Malm Frafjord er tilbake etter skade, Linn Gosse får spille på hjemmebane, Anja Edin gjør comeback ette to år ute i landslags''kulden'', Karoline Dyhre Breivang spiller sin 257.kamp, Linka R. Koren kan score sitt 810.mål i sin 215.landskamp, Katrine Lunde Haraldsen har funnet tilbake formen, Stine Bredal Oftedal er tilbake etter OL vrakingen, Maja Joakobsen, Silje Solberg og Ida Bjørndalen får endelig være med i oppkjøringen til et mesterskap, Karoline Næss er ikke lengre en resever, Heidi Løke skal fighte på streken som vanlig, Ida Alstad og Linn Sulland skal banke ballen i mål fra bakspillerposisjon, Camilla Herrem skal bruke farten sin og kanskje sette inn en trickball eller to. 

Kari Mette Johansen er ikke med i forberedelsene og det er første gang siden 2004(!!). Hun har takket for seg på landslaget etter åtte år. Kari Aalvik Grimsbø må stå over på grunn av graviditet og det er første gang siden 2006. Vi mangler også Amanda Kurtovic og Gøril Snorroeggen fra OL troppen, de må stå over pågrunn av skade. Gøril gjorde comeback under VM i fjor etter tre år med skade, og er dessverre tilbake på sidelinjen. Tonje Nøstvold ble vraket etter ni mesterskap og må se mesterskapet hjemmefra. Tonje Larsen og Gro Hammerseng er heller ikke å se i troppen, to år etter EM på hjemmebane. Ingen av disse har vært med siden da, og de andre jentene har vist at de klarer seg uten disse to. Nora Mørk debuterte for tor å siden, men har slitt med skader siden 2011 dessverre. 

Sånn er det i håndballverden, spillere kommer og går.  Det blir en spennende helg ihvertfall og  jeg gleder meg til å se de jentene i aksjon denne helgen. DU KAN SE KAMPEN FRA 19.00 PÅ TV2 ZEBRA OG SUMO I KVELD!!! Eller du kan få oppdateringer fra kampen HERDisse jentene har vært med på mye, sist alle disse fem spilte sammen var i EM på hjemmebane i 2010. Nå er det bare Karo og Katrine som er med i troppen. 

Friskemelder seg selv + siste nytt

I forrige innlegg skrev jeg at Marit var usikker til EM, men nå sier hun at hun frisker seg selv. Det er jo godt nytt :) Du kan se video fra pressetreffet HER

Ellers er det litt intervjuer med Linn Gossé, du kan lese dem HER, HER og HER. Jeg må innrømme at jeg gleder meg til å se Linn i EM, synes hun fortjente denne plassen i troppen. Nå blir det spennende å se hvordan hun gjør det i debutmesterskapet sitt for Norge. 

Sponsor Insight har spurt folket hvilket lag som er mest populært, der fikk håndballjentene (sammen med skijentene) 5,9 poeng av 7 mulige. Det er jo ganske bra!! 

Ellers har det blitt snakket om hvor Heidi Løke skal spille neste sesong, for Larvik har gitt et bud til henne. Det som kom opp i dag var at landslagskaptein Marit Malm Frafjord også har fått et tilbud fra den populære klubben. Bare en av de kan i følge Ole Gustav Gjekstad få plass på laget, så vi får se hva de velger. Jeg tror kanskje også Byåsen fort kan komme opp med et tilbud (vet ikke hvor lenge strekspillerne der har kontrakter..) og da kan jo fort Marit si ja til dem. Det jeg tenker er at Pernille Wibe og Mie Sophie Sando kan begynne å lete etter en ny klubb hvis en av disse kommer inn i troppen. Ikke fordi jeg synes de skal det, men skal de få spilletid så er nok det lureste å bytte klubb. Jeg synes personlig at Isabel burde bli i klubben, men det diskuteres også litt på vgd.no blant annet at hun kanskje ikke er så keen på å være et andrevalg. I tillegg er hun 34 år, så man vet jo aldri hvor lenge det er aktuelt å spille håndball. Som sagt så håper jeg hun blir i Larvik HK, for hun har blitt en av mine favoritter de siste årene. Synes hun er en fantastisk spiller og en fighter!!! 
Gro vil ihvertfall ha Heidi Løke tilbake i gamleklubben, les mer HER. Les litt om Heidi/Marit situasjonen HER


Du kan se bilder fra dagens pressetreff HER.  Sånn da har jeg gått igjennom de viktigste sakene i dag tror jeg, kommer med mer etterhvert. HUSK NORGE - DANMARK KLOKKEN 19-15 I MORGEN PÅ SUMO OG TV2 ZEBRA!

//dagbladet..no


Møbelringen cup SENDESKJEMA

Norge spiller Møbelringen cup i helgen, og her er sendeskjema for helgens kamper. 

Fredag 23.11:
17:00 Frankrike - Sverige TV2 SPORT/ TV2 SUMO. 
19:15 Norge - Danmark TV2 ZEBRA/ TV2 SUMO

Lørdag 24.11: 
14:30 Danmark - Frankrike TV2 SPORT/ TV2 SUMO 
16.45 Norge - Sverige TV2 / TV2 SUMO 

Søndag 25.11: 
14.30 Sverige - Danmark TV2 SPORT/ TV2 SUMO 
16.45 Norge - Frankrike TV2 / TV2 SUMO 


Bilde er fra Norge-Spania i fjor! 

 

Billettsalget er i gang

Tirsdag kl 9.00 startet billettsalget til Møbelringen Cup i Bergen. Håndballjentene møter Danmark, Sverige og Frankrike i Haukelandshallen 23.-25. november.

Når Håndballjentene spiller kamper på hjemmebane, er det ofte helt utsolgt på kampene. Derfor lønner det seg å skaffe billetter til kampene på forhånd slik at du er sikker på å få plass i hallen.

Slik spilles kampene:

Fredag 23.11

17.00 Frankrike - Sverige  
19.15 Norge - Danmark

Lørdag 24.11
14.30 Danmark - Frankrike
16.45 Norge - Sverige 

Søndag 25.11
14.30 Sverige - Danmark
16.45 Norge - Frankrike

Billettene kjøper du på billettservice.no.

Priser fra 100 kr for barn og 200 kr for voksne. Avgift kommer i tillegg.

//handball.no


Jeg fikk jo oppleve den fantastiske stemningen i Stavanger i fjor og jeg anbefaler dere å ta turen til Bergen. Tror det kan bli like god stemning der :) Jeg har veldig lyst til å dra dit (også), men har dessverre ikke penger til det denne gangen. Håper ihvertfall at dere som bor i nærheten tar turen for å heie på jentene i rødt, hvitt og blått!!