NM 2012

Seier'n er vår, igjen :D

Jadda det ble seier igjen. Larvik vant 31-26 etter en litt jevn match. Stabæk ga Larvik kamp og lå bare under med 1 mål halvveis ut i 2.omgang. De klarte allikevel ikke å gi de nok kamp til å få gull. De spilte en bedre finale i dag enn i fjor da de tapte 13-37! Larvik har tatt sitt 5.strake NM gull i sin 11. finale på rad. Totalt har de vunnet NM hele 13 ganger og dronninga (Tonje) har vært med på alle. Lene Rantala fikk også stå litt i mål i dag og fikk sitt 12.NM gull. Kari Mette gjorde comeback etter skade og fikk sitt 11.gull. Kristine Breistøl ble Larviks 100. spiller i cupen og fikk spille i to minutter. Det ble et mål på henne i dag og hun fikk sitt 1. NM gull :) Gro Hammerseng spilte sin første NM finale og var god i dag. Det ble 7 mål på henne, mens Linn Sulland ble toppscorer med 9. Isabel Blanco ble kåret til Larviks beste, mens Silje Solberg var god i Stabæks mål og ble dems beste spiller. Stine Bredal Oftedal gjorde en god 2.omgang for blåtrøyene!

Larvik fikk sin 100. seier i cupen i dag og de har spilt totalt 110 kamper. Tonje har vunnet 75!

Sara Breistøl måtte ut med skade, vet ikke hva som skjedde. Hun ble sendt på sykehuset i følge op.no, håper det går bra med henne.

Det kommer bilder fra matchen i natt/i morgen. Månedens spiller kåringen legges ut i løpet av kvelden :)

Spektrum neste....

Som dere sikkert fikk med dere i går (sorry for at jeg er treg) så ble det en enkel seier over Byåsen for Larvik i går. Kampen var egentlig ikke spennende i det hele tatt og Byåsen scoret kun 8 mål før pause. Larvik hadde da satt inn 18 baller. Dehadde kun bommet på 8 mål før hvilen, det sier sitt. Larvik slet litt i forsvar de første 10 minuttene men etterhvert kom Tonje, Gro, Karo og Isabel i gang og tettet igjen. De gjorde det også lettere for Cecilie. 
Andre omgangen ble en transportetappe, og det ble en 33-20 seier. Ble litt mye bom og sluvring på slutten, og Byåsen fikk pyntet litt på resualtatet. Ida Alstad var vel en av de bedre på Byåsen, selv om det ble noen bom. Ellers var ikke Camilla Herrem helt i slag, Tonje Nøstvold gjorde heller ikke en så god match.  For Larvik styrte Karoline Breivang spillet fremover og hun var også bra bakover, Cecilie Leganger sto godt i mål, Linn Jørum Sulladn hadde en god match og det samme med Thea og Sara på venstrekanten. Gro Hammerseng sto også godt bakover og fikk satt inn tre mål. Resten spilte helt greit egentlig!! 

 

Stabæk vant 24-19 over Flint og er dermed motstander for Larvik i Spektrum 30.desember :) Det vil si at det er en reprise fra fjoråretskamp!!  

Disse er også videre i NM

Sammen med Larvik er disse videre i NM:

Stabæk
stakk av med seieren mot Vipers, 28-20. Landslagsspiller Stine Bredal Oftedal ble toppscorer med 5 mål sammen med venstrekanten Sanna Solberg.  Byåsen tok en knapp seier borte mot Tertnes, 24-23. Raja Toumi ble toppscorer for vinnerlaget med 6 mål, mens Marie Liljegren scoret flest for Tertnes (5).  Flint tok en enkel 25-14 seier over 1.divisjonslaget Halden. 

På herresiden var det Haslum som gikk videre etter en 30-27 seier over ØIF Arendal. Fyllingen Bergen vant 32-23 over Nøtterøy. Drammen gikk videre etter 2x30, 4 ekstra omganger og straffekonkurranse. 

Trekningen av semifinalene skjer i morgen klokken 12:00, jeg kommer tilbake med mer :)  


Både Gro og Stine kunne juble for seier!!  

Disse møtes i NM

Norges Håndballforbunds kvartfinaletrekning sendte Larvik til Hamar og bortekamp mot Storhamar.

  

Forrige sesong møttes lagene i semifinalen. Den gang gikk kampen i Larvik hvor hjemmelaget vant 26-20.  Storhamar tok turen nordpå til Tromsø i 4. runde hvor hedmarkingene vant 37-19 over Bravo.

For Anja Edin blir dette første møte med sin tidligere klubb.

Kvartfinalene spilles onsdag 24. oktober. Slik ble utfallet.

Vipers Kristiansand ? Stabæk

Tertnes ? Byåsen

Storhamar ? Larvik HK

HK Halden ? Flint Tønsberg

//hentet fra larvikhk.no 

NM kamp i morgen.

Det er ikke mange dagene siden Sola og Larvik møttes til kamp. På onsdag møtes de igjen, denne gangen i cupsammenheng.

Oppgjøret spilles i Larviks gamle storstue Bergslihallen noe som gir det hele en liten retrofølelse. Bergslihallen var hjemmearena for Larvik fra klubbens fødsel i 1990 til Arena Larvik stod klar høsten 2009.

Fort Bergslihallen
I mange år fremstod Bergslihallen rett og slett som et fort for Larvik HK. I seriesammenheng var laget ubeseiret fra mars 1999 til klubben forlot hallen våren 2009- totalt 116 kamper. En rekke som for øvrig lever ennå, i byens storstue Arena Larvik. I cupsammenheng er det 20 år siden Larvik tapte en cupkamp i egen hall.

Det spilles som kjent færre kamper i Cupen pr. sesong enn det gjør i serien. Larviks hjemmestatistikk i Cupen blir ikke noe mindre imponerende av den grunn.
Sist gang laget tapte en kamp på hjemmebane var tilbake til 15. oktober 1992, da ble Toten for sterke i kvartfinalen og vant 24-19. Siden den gang har Larvik spilt 29 kamper i Cupen uten tap på hjemmebane. Hvorav 24 av kampene er spilt i Bergslihallen.

Anja Edin spilte for Sola
På onsdag er det Sola som får æren av å være motstander når hallen igjen tas i bruk til topphåndball. Det er tredje gang Larvik møter Sola i cupen. De to foregående kampene ble også spilt i Larvik. Både møtet i 1998/99 og i 2003/04 var i kvartfinalen, denne gang er det 4. runde som skal spilles.

Det er så lenge siden forrige cupmøte mellom lagene, at Anja Edin den gang spilte for Sola. Hun scoret ett mål og ble utvist en gang underveis. Larvik vant oppgjøret 42-24.
Den gang spilte også Camilla Herrem for Sola, sammen med Ingrid Ødegård og Ida Bjørndalen. De to sistnevnte kjenner vi nå som tidligere Larvik-spillere.

Støtt ungdomsarbeidet i Halsen håndball
Halsen IF står som arrangør for kampen og vi er takknemlige for at Sola har latt sin del av inntektene fra kampen tilfalle arrangøren Halsen håndball.

Møt opp på kamp og støtt ungdomsarbeidet i Halsen håndball.

Larvik-Sola, onsdag 26. september kl.1730 i Bergslihallen.

Billettene kjøpes ved inngangen.

Voksen: kr 60,-

Barn/honnør: kr 30,-

Familiebillett: kr 120,-


  

//hentet fra larvikhk.no :)  

Møter Skrim i morgen!

 

Larvik møter Skrim i Kongsberghallen i morgen :) Dette er hentet fra laagendalsposten.no: 

 

? Jeg håper folk kjenner sin besøkelsestid og fyller hallen, sier Skrims oppmann Gunnar Skullestad foran onsdagskveldens cupoppgjør.
Da skrimjentene møtte Larvik HK i cupen for to år siden, var det 700?800 tilskuere.
? Vi håper selvsagt at det kommer minst like mange nå, for det er jo ikke hver dag det er så mange gullvinnere fra et OL samlet på ett brett i Kongsberg.

Neppe noen cupbombe

? Jeg skulle gjerne ha ønsket meg at vi hadde møtt et annet lag enn Larvik HK, sier skrimtrener Petter Kjærnes, som sammen med spillerstallen sin kom hjem fra ei ukes vellykket treningsleir i Nederland sent fredag kveld.
? Ikke det at det er noe galt i det å møte Larvik HK, men jeg kunne godt ha tenkt meg at vi hadde møtt et annet eliteserielag, som vi kunne kjempet jevnt med.
? Larvik HK er i en klasse for seg i norsk og internasjonal håndball, sier Kjærnes, som ikke forventer noen cupbombe.
Han lover imidlertid at jentene hans skal gi bånn gass og at de på ingen måte har tenkt å stå med lua i handa i Kongsberghallen.

Stjernene kommer

? Vi kommer med de spillerne vi har tilgjengelig, sier trener Tor Oddvar Moen.
Det betyr at vi får se Linn Jørun Sulland, Karoline Dyhre Breivang, Linn-Kristin R. Koren, Anja Edin og Gro Hammerseng på parketten i Kongsberghallen.
? Det blir vel stort sett de samme 12?13 spillerne vi hadde i aksjon mot Fram, som kommer til å spille mot Skrim, sier Moen.
Han har fortsatt Tonje Larsen og Kari Mette Johansen på skadelisten.
? Tar dere lett på et slikt oppgjør?
? Nei, på ingen måte, sier Moen.
? Vi klarte å holde trøkket bra oppe mot Fram, som vi møtte i den første NM-runden, sier Moen.
Hammerseng & co. valset over 2. divisjonslaget fra Larvik 46?13.
Det var for øvrig to tidligere skrimspillerne, Janne Klevstad og Runa Liabråten, som ble Frams toppscorere med tre mål hver i oppgjøret som ble sett av 312 tilskuere.
? For oss blir dette ei skikkelig økt og en oppkjøring til seriestarten, sier Moen.

Tapte 39?20 sist

Tor Oddvar Moen venter langt hardere motstand fra Skrims side.
? Det er jeg helt sikker på. Skrim er et bra lag, sier Moen.
Da de to lagene møttes i NM i 2010 vant Larvik 39?20.
Da var det Henriette Bakkerud, som imponerte daværende LHK-trener Karl Erik Bøhn.
Skrim spilte også NM-kamp mot Larvik i 2008, og da vant vestfoldjentene 41?16.
Etter kampen samles de to lagenes spillere, trenere, ledere samt Skrims sponsorer til et hyggelig måltid i Kongsberghallen.
Etter at Larvik har «fortært» Skrim for forrett?

 

Fram - Larvik

  

Regjerende cupmester Larvik fikk som ventet ingen problemer med å avansere til 3. runde i Cupen med 2.divisjonslaget Fram som motstander. Det hele endte med seier 46-13 etter ledelse 21-6 til pause. Fram skal ha all honnør for at de kjempet med det de hadde hele kampen igjennom.

Drøye 300 tilskuere i Framhallen ga en god ramme for kampen, og begge lag fikk god støtte fra de fremmøtte. De som holdt med Larvik fikk naturlig nok mest å klappe for.
Larvik viste allerede i kampens begynnelse at laget ville ha noe fornuftig ut av kveldens oppgjør. Forsvaret holdt tett og kontringene kom tett. Larvik raste fra i målprotokollen og til pause stod det 21-6 i Larviks favør.

Bortelaget tok ikke foten av gassen i 2. omgang heller, og vant den 25-7. Fram-jentene ga aldri opp og enkelte ganger vartet de opp med noen gode kombinasjoner som skapte ubalanse i forsvaret hos Larvik.

Linn- Kristin Riegelhuth Koren og Anja Edin var de to som noterte seg for flest mål hos Larvik med henholdsvis 11 og 10 mål.

Anja Edin var eneste nykommer, som av ulike årsaker, fikk prøve seg i kveld. Hun spilte en meget god kamp, og sammen med Thea Mørk stod hun for kampens høydepunkt, da hun med ryggen mot målet spilte en perfekt luftball som Thea Mørk fløy inn i målet.

En jury kåret Anja til kampens beste spiller.

Førstkommende onsdag fortsetter Larvik veien mot Oslo Spektrum med ny bortekamp. Denne gang med Skrim som vertskap.

 

Kampfakta:

Tilskuere: 312

Utvisninger: Larvik 1×2. Fram 1×2.

Toppscorer Fram: Janne Klevstad, Runa Liabråthen og Trine Duvholt Larsen, alle 3 mål hver.

Larviks lag og målscorere:

Anja Edin 10
Sara Breistøl 5
Isabel Blanco 3
Karoline D. Breivang 1
Gro Hammerseng 5
Linn-Kr. R. Koren 11
Linn Jørum Sulland 4
Lene Rantala
Olga Medvedeva
Thea Mørk 5
Mie S. Sando 1
Pernille Wibe 1
Heidi Strømsvåg

Hentet fra larvikhk.no 

NM KAMP.

Larvik møter Fram i NM på onsdag, så det er bare å ta turen innom Framhallen klokken 19.00.


Mange spillere har slitt litt med skader nå. Kari Mette fikk visst en smell i skulderen før Sika Cup og er klar om en ukes tid (Ole G sa to uker da Sika cup var ferdig på søndagen). Tine Kristiansen opererte akillesen 28.august eller noe sånt og blir også ute i en liten periode. Tonje Larsen måtte under kniven og opere kneet for jumper Knee og er muligens tilbake i slutten av september. Nora Mørk er kanskje tilbake ved juletider, men det var ikke helt sikkert. Tine Stange kommer mest sannsynligvis ikke tilbake før neste sesong. Kristine Breistøl slet også med kneet under Sika cup, men det ser ut som om det går bra. Ellers tror jeg alle de andre er friske og raske. 

Beklager for lite oppdateringer, men skolen kommer først i år. Når sesongen er i gang 16.september for Larvik så skal bloggen oppdateres ofte. Da kommer det jo også flere håndballnyheter i media også, og det er lettere å skrive noe her.