OL 2012

OL - på godt og vondt!


En spent gjeng som er klare for å kjempe om OL gullet...


Men veien skulle bli tøff, åpningskampen mot Frankrike gikk ikke som håpet. 


Heldigvis ble det en opptur mot Sverige


Denne dama reddet oss mot svenskene! En strålende fornøyd Linka etter et mål mot Sør-Korea. Bursdagsbarnet fikk dessverre bare med seg et poeng i denne kampen! 


Så glade blir vi når vi vinner med et mål over Danmark... 


Karo ble redningskvinnen mot danskene. Kanskje den største nedturen... tapet mot Spania. Hva skjedde?? 
Norge ble bare nummer fire i gruppen, noe de fleste ble overrasket over. Brasil ventet i semifinalen!


De lå under 13-9 til pause og det så ikke lyst ut, MEN jentene ga seg ikke.......


Tvert i mot. De spilte den beste omgangen jeg har sett og kunne juble over en 21-19 seier. Tårene kom hos det norske folk!


Den jenta skal få mye av æren over Brasil seieren. For ei dame!!

 
Etter mye kritikk fra presse og folket kunne Norge endelig svare dette: NORGES LAGÅND! 


Revansje sugne jenter møtte Sør-Korea igjen i semifinalen, da kunne de endelig juble.....


Katrine spilte en fantastisk match... 


Også Kikkie og Heidi hjalp Norge til seier!! 

Jentene hadde kommet til nok en OL finale, og de kunne juble for et nytt gull: 

Det var en vond og vanskelig vei til finalen. Norge har jobbet for gullene tidligere også, men jeg tror dette mesterskapet har vært det tøffeste. De har gått på flere smeller enn normalt og fått masse kritikk. Allikevel reiste de seg og spilte best da det gjaldt som mest. Det er egentlig vanskelig å beskrive dette OL gullet, men jeg kan vel si som Camilla Herrem: ''DET ER HELT MAGISK''. Det ble All star team plass på Heidi Løke, og Linka burde kanskje vært der!? Linka hadde en uttellingsprosent på 79, ingen hadde bedre i OL. Det var bare seks mål som gikk utenfor, og hun spilte et fantastisk OL! 


Denne jenta kunne også juble over plass på stjernelaget, veldig fortjent!!


Jentene kunne endelig slå ut håret :D Dagen derpå så flere av jentene på herrefinalen i håndball!! 


Så var det på tide å dra hjem til Norge... > Hva er ditt beste minne fra OL? 


SISTE SJANSE!!

Alle stemmer som kommer etter 18.00 i dag, telles ikke. Derfor må du stemme innen da. hvem blir månedens spillere? Du kan skrive hvem du stemmer på i dette innlegget eller gå på innlegget under å gjøre det :) 

 

Populære jenter - FANSIDER!

''På Facebook har det vært håndballfeber under OL. Håndballjentenes Facebook-gruppe teller nå over 71.500 tilhengere, og har dermed økt med over 21.000 under OL.

Helt siden gruppen ble startet like før VM i 2009, har det vært solide økninger under hvert mesterskap. Men i starten av OL gikk det litt tregere enn forventet - akkurat slik mange mente at det gikk med jentene som spilte, men ikke vant.

Så løsnet det kraftig den siste uken med over 16.000 nye supportere på en uke som alle kunne glede seg over at laget tok gull. I følge Facebooks statistikk var den totale rekkevidden den siste uken på over 1 260 000 personer. Det bekrefter nok en gang at håndball er en fantastisk tv-idett.'' - handball.no 

Du finner fansiden til håndballjentene HER 

Jeg har også flere fansider på facebook, bl.a den til bloggen min larvikognorge.blogg.no 
Kari Mette Johansen

Linn-Kristin Riegelhuth Koren

Kristine Lunde - Borgersen

Cecilie Leganger

Kari Aalvik Grimsbø  - Denne fansiden har jeg sammen med barehandball..blogg.no 


Trykk på navnene til spillerne og bloggene som kommer dere til facebooksidene, hadde vært hyggelig om dere tok dere tid til å like de. Det tar maks 2 minutter :)

English: Press on the names of the players and blogs and like the facebook sites :) 


Jentene er hjemme

http://www.nrk.no/video/gulljentene_har_landet/4F72B550C9B8F1C9/ - VIDEO AV SULLAND

 http://www.op.no/larvikhk/article6187303.ece - Linka kom hjem til ektemannen Einar. DET LIGGER EN DEL BILDER PÅ ARTIKKELEN!! 

http://www.sb.no/sport/se-gulljentene-bli-hyllet-her-1.7485765  - Bilder fra Sandefjords blad! 

http://sport.aftenposten.no/sport/london_2012/article246828.ece
 - Ida Alstad ble hyllet

http://sport.smp.no/sport/london_2012/article246818.ece  -  Tonje Nøstvold, Camilla Herrem og Thorir Hergeirsson ble hyllet på Sola! 

http://www.nrk.no/ol2012/nyheter/marit-malm-frafjord-far-ikke-ferie-1.8277783 - Ingen ferie på landslagskapteinen... De andre spillerne får mellom 1 til 2 uker med ferei, det kan Marit bare glemme!

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/sport_nrk_rogaland/1.8280168  - Video med Camilla, Tonje og Thorir. Camilla synger, må si at hun ikke var så ille. Haha :) 

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostfold/1.8280457  - Intervju med en av Norges mestvinnende spillere, Kari Mette Johansen. Hun har vunnet 9 titler med Norge, åtte av dem på rad! 

Kari Mette Johansen (Foto: Rune Jensen/NRK)  
<3

 Jeg har ikke funnet noe om Lunde tvillingene enda, bortsett fra en artikkel på fvn.no som er låst. Det vil si at vi bare ser overskriften og ikke teksten, da må man isåfall kjøpe tilgang. Skikkelig teit spør du meg! 

Jentene på Gardermoen

Det ble mye venting på meg i dag. Dro hjemmefra 15-15, var på Gardermoen 15.40. Jentene landet ikke før 16.20, Kikki og Katrine kom løpende ca 16.45 mens resten kom 16.55. Typisk at de kommer fem minutter før toget mitt gikk. Derfor måtte jeg vente helt til 18.00 for å komme meg hjem, men det var verdt det. Fikk sagt grattis til Karo før jeg gikk også :) Her er bildene (Jeg har fått nytt kamera og bildene blir litt støvete. Aner ikke hvorfor.. må prøve å lære meg det bedre etterhvert!): 


Kikki og Katrine måtte løpe for å rekke neste fly!


De rakk å få en liten gave før de måtte forte seg videre... 


Gøril blir intervjuet :) 


Gøril tok seg tid til et lite intervju før hun gikk videre til neste fly!


Ida måtte også forte seg videre.


Karo og Linn!


Linn med medaljen! 


Karo er blid og blir intervjuet av NRK!


Eirik Verås Larsen! 


Gullmedaljen til Verås Larsen!BILDER KOMMER!

Om 10 minutter reiser jeg til Gardermoen, skal få tatt litt bilder av de jentene som kommer dit 16.20. Legger de ut på bloggen litt senere :) Disse kommer en tur på Gardermoen :) 

 

Ankomst på de forskjellige flyplassene:

Gull-jentene fra OL i London kommer hjem til Norge mandag ettermiddag. Av praktiske årsaker vil de ankomme forskjellige flyplasser til ulike tidspunkt. Her er oversikten:

Første fly med gulljenter lander på Torp ved Sandefjord kl. 14.40. Der vil følgende spillere komme:
Marit Malm Frafjord,  Kari Mette Johansen, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Amanda Kurtovic og Heidi Løke.

På Sola lufthavn kommer disse Håndballjentene kl. 14.55:
Camilla Herrem, Tonje Nøstvold, Thorir Hergeirsson og Harald Christian Knudsen.

På Oslo Lufthavn Gardermoen vil de resterende ankomme kl. 16.20:
Ida Alstad, Karoline Dyhre Breivang, Katrine Lunde Haraldsen, Kristine Lunde Borgersen, Gøril Snorroeggen, Linn Jørum Sulland, Mia Hermansson Högdahl, Gretje Ingels, Bjørn Olsson, Wenche Stensrud, Henning Krøger, Janne Oppheim Søllesvik og Ola Sand.

Unntaket er Kari Aalvik Grimsbø og Mats Olsson reiser til henholdsvis Danmark og Spania.


Jeg skal til Gardermoen for å ta i mot de jentene som kommer dit. Gleder meg. Skulle gjerne vært på Torp i og med at både Linka og Kari Mette skal dit, men jobber til 14.00 og da rekker jeg det ikke.. :( Men blir morro å se andre jentene.  

ALL STAR TEAM

Keeper: KARI AALVIK GRIMSBØ
Strek: HEIDI LØKE
Høyre kant:  Alexandra Nascimento, Brasil
Venstre kant: Jo Hyo-bi, Sør-Korea
V. back: Bojana Popovic, Montenegro
H. back: Katartina Bulatoivc, Montenegro
Midt back: Marta Mangue, Spania.


All respekt til Heidi, som er en fantastisk spiller, men jeg synes ikke dette var så fortjent. Hun spilte bra mot Danmark og Sør-Korea i semifinalen, ellers har det ikke vært mye å skryte av. Ihvertfall ikke i forhold til sånn hun har spilt før. At det ikke er noen andre strekspillere som har vært bedre synes jeg er litt rart! Som sagt hun er en fantastisk spiller, men i OL var det ikke den Løke vi har vært vant til. Hun har spilt bra, men ikke bra nok til å få en All Star Team plass. Etter min mening!

Det at Kari kom med er utrolig fortjent, rett og slett. Tenk å være et 2.valg før OL også bli kåret til den beste keeperen i mesterskapet? Fantastisk! 

Ellers synes jeg Linka hadde fortjent en plass (selv om hun brasilianske ikke var så dårlig heller). Linka hadde bare 8 mål mindre enn Nacimento, i tillegg hadde hun en MYE bedre uttelingsprosent! 

Så mange?

Ser på statistikken nå at jeg har hatt over 1000 besøkende, ogd da får jeg nesten litt dårlig samvittighet fordi jeg ikke har blogget så mye. Feiret bursdagen min i går, og fikk ikke med meg så mye av kampen. Derfor blir det litt vanskelig å skrive om den, men de vant da gull det er det viktigste. Kampen var vel så som så, det ble en del bom på jentene i går. PÅ GODE SJANSER!! Allikevel holdt de hode kaldt og klarte å dra i land seieren til slutt :D 

Legger ut noen linker til bilder fra kampem også finnes det masse intervjuer på dagbladet, VG, siste.no, nettavisen.no, aftenposen.no, osv :) 

Mange har ladet opp til denne festen i hele sommer - Masse bilder i artikklen

Masse bilder fra VG.no - Gullfesten

Selve kampen i bilder - VG! 

Aftenposten sine bilde. 

Camilla dro til med en sang - Det var ike Tore Tang denne gangen!

Må jo skryte litt... min favoritt spiller, Linka, var den spilleren med best uttellingsprosent under OL. Ingen var i nærheten, 31 mål på 39 skudd = 79 % :D 

Eller så kan jeg anbefale dere å søke på navnene til din eventuelle favorittspiller så får du opp masse. Til venstre på siden kan velge flere alternativer, trykk på ''Sider fra Norge'' og ''De siste 24 timene''. Da kommer de nyeste artiklene :)Kommer tilbake med info om når jentene kommer hjem i morgen :) 

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, trenger jeg å si mer? Håper ikke det, for jeg husker ingenting! 

   

FINALE KVELD :D

Beklager for at det ikke har vørt oppdateringer i dag, men har vært på jobb. Nå stresser jeg rundt for jeg blir hentet om to minutter!! Jeg skal feire bursdagen min i dag (som var for en uke siden), og derfor får jeg ikke skrevet noe om kampen i dag. Kommer sterkere tilbake i morgen eller på mandag. 

HUSK FINALE KLOKKEN 21.30 på NRK!!!!

FINALEKLARE: Camilla Herrem (f.v.), Gøril Snorroeggen, Kristine Lunde-Borgersen, Tonje Nøstvold og Kari Aalvik Grimsbø var glade for kvartfinaleseier over Brasil. I kveld er de klare for finalespill mot Montenegro. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG  

Sånn forbereder Norge seg til finalen

Dette gjør Ida, Heidi og Amanda før finalen - Massajse, TVserier og musikk. 

En overtroisk gjeng - ''Ditcher'' den røde drakta, fordi da har det bare blitt tap. Norge må spille med de hvite draktene og det samme undertøyet. 

Heidi svettet som en gris - ''Det bare renner og renner''  

Katrine tror hun kan bli vraket til finalen - Er ikke sikker hun får starte til tross for en fantastisk kamp mot Sør - Korea. Norge har egentlig bare et luksusproblem nå, siden nå har Katrine kommet i gang og Kari har vært god i store deler av OL. (Selv om hun ikke var helt i slaget i går). Vi får vente å se hvordan det går i morgen :) 
Karoline får den store oppgaven - Må stoppe Popovic.  

Var et fremtidshåp - Skadene ødela, men nå er Gøril Snorroeggen tilbake. ''Målet var å komme tilbake på landslaget hele tiden'' 

Camilla Herrem: Popivic burde ikke spilt finalen - Gjorde en stygg takling på slutten mot Spania, Camilla mener dette burde vært et direkte rødt kort. Noe som hadde ført til at Bojana måtte stått over kampen.  

Katrine har en fordel i finalen - Hun har vært lagvenninne med Bojana tidligere i tillegg spilte hun CL finalen mot dem i mai. Kari er klar for å stå i finalen, hvis hun får lov. ''Dette har vært en fantastisk opplevelse''. 

Thorir mener ikke Norge er favoritter - 50/50 sjanse!  

Fra benken til heltestatus - Kari har blitt mer populær. 
Løke - Det var nydelig å slå tilbake.  

Bent Svele - Norge har en klar fordel på keeperplasen. Men du kan si hva du vil om Popovic, hun er en fantastisk spiller. Duellen mellom henne og Katrine blir viktig. 

Spillerne skal stoppe Bojana og ta gullet   

Har vunnet (nesten) alt
 - Heidi mangler bare OL gullet. 

Linka har fått igjen for hardtreningen før OL - Toppscorer og en uttelingsprosen på 80! 
VI ER I FINALEN :D

Hei hei alle sammen :) Ble en litt sein oppdatering i dag! Jobbet fra 06.45 til 14.00 og gikk rett hjem å la meg, derfor har jeg vært litt treg.

Gårsdagens kamp begynte veldig bra, jentene fikk satt forsvaret, kjørt noen kontringer og Kari reddet noen baller i mål. Marit Malm Frafjord sto frem og startet mål showet for Norge, og de andre fortsatte. I de første 15 minuttene var Gøril den ledertypen vi trenget, hun scoret flere mål selv og spilte opp de andre. Det dabbet litt av etterhvert og da kom Kristine Lunde-Borgersen inn på banen. Det er ingen tvil om at hun har slitt litt i dette mesterskpaen, men i går var hun fantastisk både fremover og bakover. Kari Aalvik Grimsbø startet i det norske målet, men fikk det ikke helt til denne gangen. Katrine kom inn og endelig var hun sitt gamle jeg. Hun hadde flere gode redninger, herlig å se på. Heidi Løke fant også nettmaskene! Det hadde løsnet endelig for tvillingene og Heidi :) Linn Sulland begynte også å treffe litt igjen, og det var bra!  Norge ledet med 4/5/6 mål ,men slapp Sør-Korea litt inn i kampen mot slutten av 1.omgang. Det sto 18-15 til pause! 

I andre omgang ledet Norge med mellom 4-6 mål nesten hele veien. Jentene sto godt bakover, Katrine reddet og det ble også en del mål. Jeg var ikke helt sikker selv om Norge ledet med fem mål og det var to minutter igjen, fordi Sør - Korea gjor seg ALDRI. Heldigvis gikk det ikke som siste og jentene vant 31-25 etter en nydlig avslutning av Camilla Herrem. Alt i alt synes jeg jentene gjør en veldig god kamp, den beste kampen i OL!! Det er noen feil her og der, men de vinner og det med hele 6 mål. Lagene spilte uavgjort i gruppespillet, men man ser at Norge har kommet inn på rett spor igjen. De spillerne som har slitet litt hittil melder seg på og er best når det gjelder. Kampen fikk en 5'er av VG og det er jeg faktisk veldig enig i. Håper virkelig at de fortsetter sånn i finalen, tenk dere det da: VI ER I OL FINALEN FOR ANDRE GANG PÅ RAD!!!!!! JAAAAAAAA :D Thorir sa dette etter kampslutt: '' Det var en bestem spillergruppe som gikk til kamp i dag. De har funnet tilbake til seg selv og leverte en fantastisk lagseier!'' 


Mål for Norge (karakter) 

Ida Alstad: 2 mål 6 forsøk = 33 %- 6 står godt veldig godt bakover, men har fortsatt for dårlig skuddutteling. Får et par gode muligheter, men misbruker dem! 
Heidi Løke: 8 mål/ 9 skudd = 89 % -  9 Spiller sin kamp nummer 100. for Norge. Uttelingen er tilbake til normalt og hun står også bedre i forsvar. Fantastisk kamp av Heidi. 
Tonje Nøstvold 0 mål/ 0 skudd = 0 % -  Kommer ikke på banen! 
Karoline D. Breivang: 1 mål 5 forsøk= 20% - 6 Står godt bakover, der er hun god. Dessverre går det ikke like bra fremover med skuddene, men hun har flere assist
Kristine Lunde-Borgersen: 6 mål 9 forsøk = 67 % - 7 Gjør sin beste OL kamp, og prikkskyter flere fine mål. Står også bra bakover. 
Kari Mette Johansen: 0 mål/0 skudd = 0% - 4 Får ikke noen sjanser på mål. Løper flere fine overganger og løper villig fremover på kontringer. 
Marit M. Frafjord: 2 mål/ 2 skudd = 100%  - 7 Viser Norge hvordan det skal gjøres i starte, med to fine mål. Står også godt bakover og gjør en god kamp. 
Linn Jørum Sulland: 4 mål/ 9 skudd = 44% - 5 Treffer bedre, men har et par bom for mye. Har flere fine assist inn til Heidi :) 
Linka R. Koren: 2 mål/ 2 skudd = 100 % 5 Treffer på de mulighetene hun får, men er litt anonym. Løper mye som vanlig! 
Gøril Snorroeggen 4 mål/ 5 skudd = 80% 7 Starter veldig bra både fremover og bakover, er bestemt, går selv og spiller opp lagvenninner. Detter litt av i angrep etterhvert, men står godt bakover.
Amanda Kurtovic: 1 mål/ 1 skudd = 100 % 4 Blir litt anonym, men treffer på den sjanse hun får. 
Camilla Herrem: 1 mål / 1 skudd = 100 % 5 Avslutter kampen med en nydelig trick, men ellers anonym!  

Kari Aalvik Grimsbø: 3 redninger/ 16 skudd= 19 % - 3 Får det ikke helt til i dag, etter flere gode kamper. Forsvaret er heller ikke helt med, så hun får ikke så mye hjelp med engang- Blir byttet ut etter 15 min! 
Katrine Lunde Haraldsen: 13 redninger/  25 skudd = 52% 9 - DER JA, endelig var hun tilbake. Dette var godt når Kari ikke fikk det til, så kom Katrine inn og stengte buret. En herlig kamp!! > Hva synes du om kampen? 

Tvillingene og Heidi fant seg selv.

Kommer med min mening om kampen i morgen etter jobb (mellom 15-16.00 en gang). Har funnet masse artikler fra kampen, så legger de ut med en gang: 

Best når det gjaldt
- Løke og Lunde tvillingene ordnet finale. 

Lagånden sikret seieren  

Kjendisene hyller jentene - Kronprinsesse Marit reiser tilbake til London for å se på jentene i finalen.  

Nå er det bare gull som gjelder - Jentene er tilbakeKatrine storspilte   - Var tilbake i form

Herlig revansj - Katrine var tilbake der hun pleier. 

Bare gull som er bra nok - Katrine vil ha nytt gull 

VIDEOINTERVJU MED KATRINE - Dette var deilig

Sjekk den utrolige statistikken  - Det har blitt noen medaljer de siste årene. Thorir er nominert til årets trener for 2011.  

Camilla satte standaren helt på slutten - Tricket inn det siste målet.  

''Skal ikke slutte på landslaget med det første'' - Katrine blir med videre. 

Camilla har øvd på OL finale dansen - ''Det er en jentedrøm som går i oppfyllesle''  
En lettet Katrine - ''Det var godt for meg''  

Hun er alltid veldig selvkritisk og føler aldri hun er god nok - Dette sier Kikki om tvillingsøsteren. 

''I dag styrte vi tempoet'' - Var ikke fornøyde etter forrige møte. 

Gro Hammerseng har troa på gull - det samme har ekspertene. 

 Gøril spilte en god kamp - har planer om å bli i Esbjerg et år til 

Keepertreneren fikk høre det  - Katrine har hatt et vanskelig mesterskap og måtte ha noen å kaste dritt til, treneren fikk gjennomgå. 

Kikki er glad på søsterens vegne.  - ''Når hun gjør det bra blir jeg glad'' 

Thorir gadd ikke å høre på kritikerne - har verken hørt eller lest om kritikken Tror på gull

OL reserven tror på gull - Tror de ikke gir seg mer etter snuoperasjonen. 

De møttes siste i OL semifinalen, nå møter de igjen. - Sør- Korea vil nok ha revansje etter at Norge gikk videre i siste sekund for 4 år siden. 

Når de ikke er fornøyde, kan de ikke forvente at andre er det heller. - Marit mener jentene ikke skal klage.  

 Superkeeperen topper statistikkene

Annet nytt: 
Nora Mørk har/skal operere i dag..  

 

Klokken 18.00 er det semifinale mot Sør-Korea. Det blir en tøff kamp, men har troa på jentene. COME ON GIRLS!!!  

Status etter 6 kamper

Gruppespiller er ferdig og her er status fra kampene: 

2 tap (mot Frankrike og Spania)
1 uavgjort (Sør Korea)  
2 seiere (Sverige og Danmark)

Norge endte på en 4.plass i gruppa og møtte derfor nummer 1 i den andre gruppa: Brasil. Dette endte med en 21-19 seier etter en fantastisk snu operasjon. 

Spiller: mål /antall skudd = uttelingsprosent. 

Ida Alstad: 13 mål/ 28 skudd = 46 % 
Heidi Løke: 13 mål/ 21 skudd = 62 %
Tonje Nøstvold: 3 mål / 21 skudd = 14 %
Karo D. Breivang: 12 mål/ 24 skudd = 50 %
Kikki L-Borgersen: 9 mål/ 25 skudd = 36 %
Kari Mette Johansen: 9 mål/ 17 skudd = 53 %
Marit M. Frafjord; 5 mål/ 9 skudd = 56 %
Linn J. Sulland: 19 mål/ 43 skudd = 44 %
Linka R. Koren: 26 mål/ 33 skudd = 78 %
Gøril Snorroeggen: 11 mål/ 28 skudd = 39 %
Amanda Kurtovic: 6 mål / 9 skudd = 67 %
Camilla Herrem: 13 mål/ 19 skudd = 68 %Linn-Kristin Riegelhuth Koren har vært Norges beste utespiller så langt, hun er toppscorer for laget og har høyest uttelingsprosent. På toppscorer lista ligger hun på en delt 8.plass, kan komme seg oppover på lista siden flere av de som er over henne har allerede røket ut. 

Skudd fra de forskjellige posisjonene: 
6 meter: 25 mål på 40 skudd = 63 %
Ving: 25 mål/ 37 skudd = 67 %
9 meter: 43 mål /126 skudd = 34 %
7 meter: 9 mål / 18 forsøk = 50 %
Kontringer: 26 mål/ 39 skudd = 67 %
Gjennombrudd: 11 mål / 18 skudd = 61 %

Etter min mening så synes jeg at på disse såkalte 100 % sjansene (kontringer 7 meter og skudd fra kant) så skal man score på 90 % av tilfellene på kontringer og straffer, og ihverfall rundt 80 % fra kant. Da er man alene med keeper og har gode muligheter til å score. Norge har truffet på 67 % både fra ving og på kontringer og det er forsåvidt godkjent.Det har vært uvanlig mye straffebom, men av en eller annen grunn har Thorir latt Linn Sulland bli sittende på benken da disse skal taes. Tonje (1/4), Linka (3/5), Amanda (0/1, tok returen), Ida (0/1) og Linn (5/7) har tatt Norges straffer hittil. Linn-Kristin har kommet best ut av det på kontringer, med hele 10 av 10 treff = 100 %, mens Amanda har 3 av 3. I tilelgg har Linka 10 mål (11 forsøk) fra kant. Venstrekantene står med 5 kontringsmål på 10 skudd og 14 mål på 22 skudd fra kant. 


Funnet på VG, synes det var litt morsomt. 

Fra bakspillerplassen har det ikke vært normal utteling. Selvfølgelig så har ikke de disse 100 % sjansene, og det blir derfor mer bomskudd her i fra. Noen ganger må man bare skyte fordi det er passivt, men dette gjelder ikke alle skuddene Norge har fyrt av. Tonje Nøstvold har scoret 1 mål på 15 forsøk = 6%, og dette er for dårlig. Er ikke mening å være negativ, men dette er langt i fra bra nok! Resten av skuddene fra bakspillerposisjonen er fordelt slik: Kikki (6 av 20), Linn ( 11 av 27), Karo (4 av 14), Kari Mette (1 av 1), Ida (9 av 21), Linka (2 av 4), Gøril (8 av 22) og Amanda (1 av 2). 


Norge har vært gode på gjennombrudd, og Karo har satt inn fem mål på denne måten.  

5 PÅ TOPP: ASSIST. 
1. Karoline Dyhre Breivang 24
2. Gøril Snorroeggen 12
3. Linn Jørum Sulland 9
4. Linka R. Koren, Kikki L- Borgersen og Tonje Nøstvold 
5. Heidi Løke 
5 PÅ TOPP: FEIL 
1. Linn Sulland 12 
2. Gøril Snorroeggen 11
3. Karoline D. Breivang 9 
4. Ida Alstad 8
5. Kristine L- Borgersen

Annet: 
Marit Malm Frafjord står med 6 steals og 6 blokker. Gøril står også med 6 blokker, hun har også fått flest utvisninger (3 stk).  

 

Spiller: Redninger/ antall skudd i mot = utellingsprosent.

Kari Aalvik Grimsbø: 61 redninger/ 135 skudd = 45 % - Ligger på 1.plass på ''Topp keeper'' lista i mesterskapet. 
Katrine Lunde Haraldsen: 26 redninger/ 91 skudd = 29 % - Ligger på 16.plass totalt. 

Det sies vel at 50 % er verdensklasse nivå, og Kari ligger ikke langt unna. Hun hadde 64 % mot Brasil, og har ligget mellom 40-50 i nesten hver kamp.  


 

Kurtovic er klar til semifinalen

Jentene hyller Verås Larsen - ''Jeg fikk gåsehud av å se innspurten. Nå har han tatt medaljer i tre OL på rad''. (KARI METTE)  I tillegg er Amanda nesten 100 % klar til morgensdagens kamp etter skaden mot Spania. 

Amanda fikk beskjed om å holde kjeft av keepertrener - Det var ikke bare bare og sitte på tribunen. 

Kjipt å sitte på tribunen - ville bidra med både humør og energi.  

Friskmelder seg selv  - VIDEO

 Vi må sette det gode forsvarsspillet vårt, og så må vi få til kontringene - Dette er oppskriften for seier mener Kari Mette. 

 Hvem av keeperne starter mot Sør-Korea? - For min del er det ikke et spørsmål.. det blir for dumt ''å få i gang spillere'' i en semifinale. Kari har vært best i dette mesterskapet og burde får starte!! 

Gøril til Byåsen? - Kjæresten har skrevet under for Rosenborg. 

Prøver å glemme alle bommene. 

Tårene er tørket - Klare for semifinale.
N O R G E S L A G Å N D!!!

MASSE nyheter fra London. Sitter fortsatt å smiler når jeg leser artikler om jentene, det er så herlig :D

DETTE SA DE FØR KAMPEN: 

Vi må back to basics - kontringer og bedre forsvar

Herrem - skal bruke alle mulige tyv triks.

Super- tvillingene rankes blant tidenes legender - i følge Tom A. Scanke. 

ETTER KAMPEN: 


Nok engang ble Kari Aalvik Grimsbø helten

Kriget, kriget, kriget OG VANT!

Brasil ledet med seks, Norge vant med 3 - Kari, Gøril og Linka sto fram!

Måtte bytte keeper - det avgjorde kampen - I tillegg fikk Gøril Mia Hundvin til å banne på TV etter at hun sto frem i kampen

 Kari Aalvik tok til tårene etter seier'n - Dette er bare deilig. Vi st sammen og hadde tro på oss selv. Vi visste at det kommer og det gjorde det. Vi er et godt lag og det var en fantastisk stemning. 


 

Hadde en reningsprosent på 63 %

Kommentar: Fant seg selv på rekordtid 

Slet seg til seier - men det gikk akkurat

Jentene slo tilbake mot kritikerne - viste magen! (Jentene er jo herlige da!!) Løke forklarer mageblottinga - VIDEO 

Visste at dette var dagen under frokosten - Intervju med Camilla og Tonje.

Fant på magestuntet i garderoben etter kamp  - var lei all kritikken, slo tilbake på pressetreffet. VGS artikkel om sagen HER

Kjempet og sloss og kom seg til semifinalen.  

Harald Bredli synes det er verre å se på kampene - ville heller ha kommentert dem. 

Har jobbet så lenge for dette - Keeperhelten tydde til tårene etter kampslutt. ''Har grått etter seiere før, men aldri hulket.'' 

Gøril Snorroggen viste frem lederegenskapene - Sto frem da det gjaldt som mest. 
Kommentar: DAGBLADET 

Ble bare utrolig rørt - Nå slår landslagskapteinen tilbake mot de som trodde det bare var å hente gullet. 

Tilltross for en herlig oppvisning blir ikke Kari lovet en startplass - ''Vi bestemmer aldri det så lenge før kamp''

Det ble mye følelser når Amanda måtte sitte på tribunen - ''Synes ikke de skal uttale seg om vår lagmoral.'' 

Derfor vant Norge kampen
PS: NORGE MØTER SØR KOREA I SEMIFINALEN!!!

Fant seg selv på rekordtid!

Den seieren satt LANGT inne. Herregud så deilig det var når kampen var over og jentene jublet og gråt av glede. Jeg ble rørt og det kom et par tårer, er jeg den eneste? Synes det var en fantastisk opphenting og jentene jobbet som et lag igjen. Jeg mistet litt av håpet etter 1.omgangen, men troa var alltid der. Det er ingen hemmelighet at jentene ikke har spilt opp mot forventningene, men jeg har alltid trodd at de skal komme tilbake. Det tok kanskje litt lengere tid enn ventet, men bedre sent enn aldri?
 Laget er ikke friskmeldt, men de er på god vei. DETTE VAR DEILIG!!!

1. omgangen startet med Brasil scoring, før Kari Mette og Linka scoret hver sitt. Lagene var jevne frem til 3-3, da begynte Brasil å dra i fra. Thorir måtte ta timeout etter 8 minutter, uten at det hjalp så veldig! Det ble mye feil, bom og Katrine var ikke på topp i målet. Forsvaret var vel egentlig greit til tider, men fremover slet vi. Ballen gikk ikke oppover, dette har vært et tilfelle i hele mesterskapet. Det går alt for tregt. Bakspillerne fikk heller ikke ballen i mål, og det ble et par bom fra kantspillerne (Camilla og Kari Mette). 

Det startet heller ikke bra etter pausen, med to bom på Norge. Brasil der i mot satte opp farten og scoret to mål i mot, det sto 9-15. SÅ snudde alt seg, rett og slett. Fire raske mål, uten brasislsk redusering! Brasil satte et par mål, men Norge svarte. Vi kan takke en fantastisk Kari Aalvik Grimsbø i mål, som kom inn på slutten av 1.omgangen. Hun reddet, jentene løp oppover i kjent stil og det sto 18-18. Det skal sies at Norge kunne fått ledelsen mye før, men med tre straffebom (Ida, Linka og Tonje) ble det ekstra spennende. Kari fortsatte og redde og vi gikk både 1, 2 og 3 foran. Brasil hadde stoppet helt opp, de hadde scoret seks mål på 30 minutter. Norge der i mot hadde satt inn det dobbelt, nok til å vinne kampen med 3 mål. Det er ingen tvil om at Kari Aalvik Grimsbø ble dronningen, med god hjelp fra Gøril som figtet og sloss og Linka som var sikker fra kant. 


KARI - WE LOVE YOU!!

Håndballbørsen: 

Ida Alstad: 3 mål 7 forsøk = 43% - Er med på å starte opphentinga, og scorer tre fine mål. Ellers så er ikke skytinga den beste, men kjemper og sloss i forsvar mot slutten. Ble viktig etter pausen!
Heidi Løke: 0 mål 0 forsøk = 0 %- Får aldri markert seg ordenlig i kampen... men hun dro opp lukene for Gøril (så egentlig ikke den før jeg leste det i VG, og velger derfor å trekke henne opp en karakter!) 
Tonje Nøstvold: 1 mål 6 forsøk = 17 % 2 Fortsetter den flaue forestillingen. Har et par gode assist, men ellers er det ikke bra. 
Karoline D. Breivang: 4 mål 6 forsøk= 67 % Serverer baller til medspillere, scoret fire mål selv og fighther godt bakover.
Kristine L.- Borgersen: 0 mål 2 forsøk = 0% 2 Får ikke til så mye og markerer seg aldri. Blir sittende på benken under opphentingen! 
Kari Mette Johansen: 2 mål 5 forsøk = 40 % Løper flere fine overganger og bidrar med et mål i opphentingen. Løper masse, men har allikevel et par bom for mye. Står også godt i forsvar, spesielt i 2.omgang!!
Marit Malm Frafjord: 1 mål 2 forsøk  = 50 % Sliter litt bakover i starten, men bidrar godt bakover i de siste 20 minuttene. Står godt frem mot slutten!
Linn Jørum Sulland 0 mål 4 forsøk = 0 % 2 Klager på at hun ikke får sjansen til å prøve seg, men da må man kanskje prestere? Får ikke til noe særlig i denne kampen heller. 
Linn-Kristin R. Koren: 5 mål 6 forsøk = 83 % 8 Er nok en gang sikker fra kant og på kontringer. Linka har vært vår beste utespiller hittil og skuffer ikke i dag heller. 
Gøril Snorroeggen: 3 mål 5 forsøk = 60 % 7 Starter ikke så bra, men kommer seg sammen med resten av laget etter hvilen. Står opp i forsvar, figther fremover, har flere assist og skaffer straffer + 2 min. 
Camilla Herrem  2 mål 3 forsøk = 67 % 6 Litt bedre enn KMJ i dag. Løper fremover, sprer glede og scorer 2 mål. 

Kari Aalvik Grimsbø: 14 redninger 22 skudd = 64 (!!!) - 10  Hadde det ikke vært for Kari (forsvaret skal også ha skryt) hadde ikke det blitt noen seier. For et mesterskap hun har hatt hittil, og jeg skjønner ikke hvorfor hun starter på benken. Det keeperbyttet var avgjørende i dag, og Kari beviser nok en gang at hun har tatt store steg. 

Katrine Lunde Haraldsen : 2 redninger 13 skudd = 15 % 2 Dette var ikke Katrines kamp. Kom seg litt mot Danmark, men dette har ikke vært hennes mesterskap, dessverre! 

 

(Ser at VG har vært veldig snille med karakterene, spesielt fordi alt snudde seg i 2.omgang. Dette var en fantastisk snuoperasjon, men jeg prøver å se litt på kampen i helthet også. Ikke bare i løpet av de siste 20) 

 
GLEDE <3 

Hva synes du?  

TIDLIG KAMPSTART!

''Status etter 5 kamper'' kommer i morgen tidlig i stedet for, siden jeg ikke rakk det idag. Må minne dere på at kvartfinalen er klokken 11.00 på NRK 1

Det er nå det gjelder, nå er det vinn eller forsvinn for jentene!
 

Siste nytt fra London DEL 2

Noen er sinna, noen er irriterte - Spillerne takler de svake prestasjonene forskjellig. 

 Uværsværet er kommet til London . Nå er vi innstilt på å gå i krigen for Norge. 

Det kan hun bare spare seg for, sier Camilla om lagmoral kritikken. Både Heidi, Katrine, Marit og Kari mette Johansen er enig. 

 Nå må vi nullstille oss - Det kommer til å bli tøft mot Brasis, men vi må bare kjøre på for fullt (Camilla Herrem)

Randi Gustad kritiserte at det norske laget manglet lagmoral. ''Jeg synes ikke de kan uttale seg om vår lagmoral. Akkurat på det området har de ingenting de skulle sagt. VIDEO

Kikki: Vinner ikke gull hvis vi fortsetter sånn. 

Umulig å avskrive denne gjengen  . tidligere spillere og eksperter har troa. Hva gjør jentene galt? VIDEO


 Populære jenter, til tross for dårlige presentasjoner drar jentene til seg tv seere. 

 Vi må finne tilbake til det vi er kjent for - Lagmoralen vår er sterk. Den blir utfordret, men ikke påvirket av dårlige resultater. Beldig mange spillere er revansjesugne. 

Camilla mener Norge spiller feigt - Folk er nervøse. Vi nøler for mye. Det er ikke bra nok i det hele tatt, og jeg føler at vi skuffer det norkse folk.  

Vet ikke hva vi skal gjøre - jentene er rådville. 

Aldri tapt en kvartfinale

Banens beste vet ikke hva som skjer - ''Hvis vi hadde visst det, hadde vi gjort noe med det.  

 

Siste nytt fra London DEL 1

Siden jeg har vært litt treg med oppdateringer i dag, deler jeg  ''siste nytt fra London'' i to. Har som sagt vært på jobb og i stad var vi hos mormor og spiste middag. Har dermed ikke hatt tilgang til PC før nå :) 

Stjernene må stå frem-  Øystein Havang har planen klar på hvordan Norge kan slå Brasil. 

 Skal hente frem villdyret før kvartfinalen

 ''Jeg står oppreist'' 

Amanda ute med skade og spiller ikke Brasil kampen - Måtte ut med akillesskade mot Spania. Det er ikke aktuelt å hente inn en reserve. Hun kan være klar til en eventuell semifinale. 
Thorirs datter ikke fornøyd med NRKs kommentatorer - ''Vi kommenterer det vi mener at vi ser og der skal vi være ærlige'' 

 Jeg fikk skyte to ganger også var det stopp - Linn Sulland  var ikke fornøyd med spilletiden. 

Vi løp rett i veggen  -  ''Det er ganske frustrerende og bitter nå'' sier Kari Aalvik Grimsbø. 

Vi vinner ikke hvis vi spiller sånn - og det har tidligere landslagskaptein helt rett i. 
 Siste.no: OL krise for Norge.

 De vil bli spist levende i kvartifinalen - Mia Hundvin er hard: ''Fortsetter de sånn, blir det ikke seier'' 

OLs - verste for håndballjentene - Tapte mot Spania

Hva nå Thorir

Geir Ouestorp er hard. - Verste angrepsspillet jeg har sett på flere år.

 Sint Thorir - Liker ikke måten vi taper på

Laget er blottet for entusiasme, glede og selvtillit. 

Må ta en runde med spillerne om hvorfor de ikke fighter. 

 

 

Skuffelsen har lagt seg...

Heisann alle lesere! Etter gårsdagens kamp var det mange følelser som gikk rundt for en ihugga supporter som meg. Man begynner å lure på hva som skjer når jentene har spilt 5 (FEM) dårlige kamper på rad. Etter første kampen så var jeg skråsikker på at jentene kom til å komme tilbake og være der de pleier å være... det har ikke skjedd, enda. De har fortsatt en sjanse, men de må virkelig få fart på sakene nå. Jentene kan faktisk bare ha en kamp igjen, kvartfinalen mot Brasil. Jeg sier som Mia Hundvin: ''Skjerper de seg ikke nå, blir de spist levende av Brasil''. Trist, men sant! Det som irriterer meg mest er vel egentlig at jeg vet at de kan bedre, for det så jeg bl.a på Scandinavian Open for et par uker siden. Selvfølgelig alt var ikke perfekt, men de holdt hode kaldt da det gjaldt som mest. Jada de har vunnet mot både Danmark (såvidt) og Sverige, men det har ikke vært storspill!!

Gårsdagens kamp var ikke annet enn en katastrofe, rett og slett. De fighter ikke, verken bakover eller fremover, ting går alt for tregt fremover. Det blir alt for få kontringer og midtforsvaret er helt på bærtur.Det virket ikke som om noen av jentene ville vinne i går. Eller det skal sies at jeg gir godkjent til Kari Aalvik Grimsbø, Camilla Herrem, Kari Mette Johansen og Linn-Kristin Riegelhuth Koren, det er de eneste. Tre av de jeg gir godkjent til er kantspillere, spillere som blir brukt i liten grad. Kari Mette og Camilla fikk 5 sjanser tilsammen på venstrekanten, Linka fikk vel fire + to straffer. Det ble kun en bom på 11 forsøk, det sier vel sitt? Hvorfor blir ikke disse spillerne brukt? Hvorfor snur bare bakspillerne ryggen til og hvorfor får vi ikke ballen oppover i kontra? De løper jo til ingen nytte, noen ganger kunne de bare ha blitt sittende på benken. De andre hadde ikke merket det uansett. 
Enda en ting som irrterer meg er at Thorir står å sier at Kikki er på gang? Ja, hun hadde tre fine mål før pausen etter det var hun borte. Både fremover og bakover rotet det seg til for henne + flere av de andre bakspillerne. Han sto også å sa at ingen av spillerne spilte mer enn til godkjent/under middels. Hva med Kari Aalvik Grimsbø og Linn-Kristin Rieglehuth Koren (6 mål på 6 forsøk). Kaller du det under middels? De to eneste spillerne som har vært stabile i alle fem kampene er de to jeg har nevnt. En keeper og en kantspiller! Disse kan ikke vinne kampene alene, dessverre! 

 Tonje og Linn har spilt to svake kamper, mens Amanda som ble brukt litt på backen fikk det heller ikke til. Hvorfor ikke prøve Linka på back og Amanda på kant? Eller Tonje N på kant? Thorir må ta litt flere sjanser, det skader ikke. Jeg tviler på at det blir noe særlig verre enn det vi har sett hittil. Vi har en sjanse til å bytte inn en spiller, Karoline Næss står som reserve. Tviler uansett sterkt på at Thorir benytter seg av dette alternativet. Gøril har var god de første tre kampene, men har også dabbet av sammen med flere av de andre. Det er synd, veldig synd. Ida Alstad startet bra, men hennes kurve har også pekt nedover. 

Da har jeg fått ut det jeg mener, ihvertfall litt av det. Har sikkert masse mer og si, men stopper her. Bare å komme med deres meninger angående kampen og mesterskapetet generelt. Skal få lagt ut ''Status etter 5 kamper'' litt senere i kveld. Der får man sett tallene på hvor gode/dårlige spillerne har vært hittil. I tillegg skal jeg få lagt ut ''siste nytt fra London'' om ikke så lenge :) 

Børsen i går:

Ida Alstad: 1 mål 3 forsøk = 33 % - 3 Fungerer verken fremover og heller ikke så mye bakover. 
Heidi Løke: 2 mål 2 forsøk = 100 % - 4 Setter de sjansene hun får, men gjør noen feil og står heller ikke bra bakover. 
Tonje Nøstvold: 0 mål 3 forsøk = 0 % 2 Har ikke fungert i det hele tatt i dette mesterskapet. Har ingenting å si, dessverre. 
Karo D. Breivang: 2 mål 4 forsøk = 50% 4 Spiller en OK kamp, men glepper også mye bakover. 
Kikki L- Borgersen: 3 mål 7 forsøk = 43 % 3 Hvorfor VG gir henne en 5'er vet ikke jeg. Hun starter bra både fremover og bakover, men detter langt under middels etter hvilen.
Kari Mette Johansen: 2 mål 2 forsøk= 100 % 5 Burde blitt brukt MYE mer, sto ledig flere ganger. Spilte en god kamp i sin 200. landskamp for Norge. 
Marit Malm Frafjord: 1 mål 2 forsøk = 50 % 3 Hun og Kikki slipper til mer bakover enn vi er vandt til. Snapper et par baller, men gjør ikke en god kamp! 
Linn Jørum Sulland: 0 mål 3 forsøk= 0 % 2 Skadet eller ikke, hun spilte ikke bra i går. 
Linka Koren: 6 mål 6 forsøk = 100 % 8 Solid og sikker både fra kant og straffemerket. Spiller en veldig god kamp og er helt klart Norges beste!! 
Gøril Snorroeggen: 0 mål 1 forsøk= 0 % 2 Funker ikke bakover og ei heller fremover. 
Amanda Kurtovi: 1 mål 3 forsøk = 33 % 3 Bommer på to sjanser og gjør også flere feil. Dessverre! Får prøve seg på back plassen uten at det hjelper. 
Camilla Herrem: 2 mål 3 forsøk = 67% 5 Bortsett fra det ene skuddet som var dårlig, gjør hun en god kamp. 

Kari Aalvik Grimsbø: 14 av 38 -  7 Står godt mellom stengene og ender med en redningsprosent på 39!
Katrine Haraldsen - 

Du skal få en dag i morgen...

Nå er jeg littforbanna, faktisk. Uff, blir bare irritert av å tenke på det! Jeg skal på jobb 06.45 i morgen, så derfor venter jeg med å skrive om kampen til i morgen... Tror kanskje det er greit for da har jeg klart å roe meg ned litt også, haha! Jeg blir en smule engasjert kan man si. 

25-20... jeg sier ikke mer! 

STRAFFEREDNING: Kari Aalvik Grimsbø redder et straffekast fra Nely Alberto Francisca tidlig i kampen.
Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX  

Dilemma...

Om 10 minutter braker det løs og det er nå klart at Norge kan avgjøre sin egen sjebne videre. 

Vinner de med 4 + møter de Russland i kvartfinalen
Vinner de med 3 mål eller mindre/uavgjort møter de Kroatia
Taper de møter de Brasil (som leder den andre gruppen).

Som Mia Hundvin sa så tviler jeg på at Norge spiller på resultatene. Jeg tror de vil vise hva de er gode for og vinne kampen!! Les mer her: http://www.tv2.no/sport/ol/sommer-ol-2012/-ikke-de-norske-jentenes-stil-aa-spille-paa-resultatet-3845347.html. Du kan lese hva Jostein Overvik mener HER, han vil helst møte Russland i kvartfinalen. 


Vi vil se mer av dette!


 

Det er ''vår feil'' at jentene gråter

Beklager for lite oppdateringer i dag, men har vært på jobb :) Siste nytt fra London: 

Thorir mener at det hadde vært rart om de ikke fikk reaksjoner etter et tap, en uavgjort og en seier. I tillegg har det ikke vært overkjøring sånn som mange hadde trodd.

Møter OLs minste keeper i kveld - men keeperen er egentlig ikke så liten. 

 Må slå Spania med 4 for å ta 2.plassen i gruppa. - Tar de 2.plassen møter de Brasil i kvartfinalen

Har mer å gå på - Nå er det liksom bare en og en som fungerer. Og så fungerer noen sammen her og andre der. Vi må få alle til å fungere som et lag. 

''Det stresser oss at vi ikke får det til''  - Spilller med håndbrekket på i følge sjefen

 
Nye sendetid i morgen..

Norge møter Spania i morgen, og det kan bli tøft. Spiller Norge sånn som de gjorde i går, så har jeg ikke troen på noen seier. Bakspillerne må treffe på flere sjanser og feilene må lukes bort, og jeg tror/håper jentene klarer det. Håper de hever seg flere hakk og tar seieren over Spania!! Merk dere at kampen begynner 20.30 i morgen på NRK!!! :) 

 
Det gledelige er at Katrine kom litt i gang i går, det samme med Heidi og Kikki!!  


> Har du troa på seier?  

Mener søsteren er sjefen Norge trenger

''Hun er litt sånn som kjemper seg i form. Jeg visste hun ville komme etter hvert'' , sier Katrine om tvillingsøsteren.

Løke: Nå er jeg i gang

Det er press fra alle kanter. - Vi har nesten fått høre at det er å hente gullet. Egne forventninger, deres (journalister) forventinger ogNorges forventninger gjør noe med spillerne. 

Avgjorde i sluttsekundene  Jeg elsker å vinne og hater å tape, men jeg kan tape, så lenge jeg lærer av det. (Thorir) 

 Jeg var sint først, fordi jeg hadde bommet på en god sjanse.  - Karo kunne blitt syndebukk, men endte opp som en helt. 

Jentene gråt av glede -  Magisk av Karo. Hun er redningsdama vår (Camilla Herrem) 


javascript:mctmp(0);

Karo virket tung i starten av kampen, men så kom det seg. Hun har et klokt hode, samtidig gjorde hele lage en kjempejobb da det skapet åpningen som Karo kunne gå i og score seiersmålet, sa Thorir etter kampen. 

Jeg tenkte: Nå må jeg greie å ta den ballen.  

Kommentar: Dagbladet 

Reprise av EM finalen 2004 - Karo ble redningen mot Danmarki... IGJEN!

Ble overfalt av Løke og de andre lagvenninnenen

(Kommer med flere artikler hvis jeg finner flere) 

KAROLINE - JEG ELSKER DEG!!

Herregud den seier satt langt, langt, langt inne.For en forferdelig håndballkamp, rett og slett. Det er uendelig mange feil og bom i løpet av dagen, og bakspillerne er helt på bærtur. 19 tekniske feil og 5 mål på 24 langskudd (StevieY på twitter). Gøril, Ida, Tonje og Linn hadde 4 mål på 20 skudd (kibby på vgd). 

Norge starter bra, med to kontringsmål av Linka. Deretter feiler og bommer Norge utrolig mye. At Norge leder med 1 til pause er nesten litt utrolig. I løpet av omgangen hadde vi scoret 2 mål på 13 langskudd, ett av dem var fra Kari Mette Johansen.+ 11 tekniske feil (info hentet fra StevieY på twitter). Andre omgangen ble ikke noe bedre, og lagene fulgte hverandre tett. Norge hadde i en periode en tremålsledelse, men rotet den bort. Karoline får en god sjanse til å avgjøre helt på slutten, men bommer. Dette endrer med dansk redusering, 23-23. Thorir tar timeout og sier de trenger mål, ja det sier seg vel selv? Karo tar ihvertfall i mot beskjeden og retter opp feilen sin fra forrige angrep. Det ender med at hun scorer det avgjørende målet (i sin kamp nummer 250. for Norge), akkurat sånn som hun gjorde i EM finalen i 2004. Kampen ender tilslutt 24-23 :) Harald Bredli beskrev kampen veldig godt på twitter:  ''Glemte kast/mottak. Glemte treff på langskudd. Glemte kantene. Glemte Sulland. Glemte Grimsbø. Glemte Frafjord i forsvar. Husket å vinne ;-)'' 

Mål Norge (karakter): 
Ida Alstad: 2 mål 4 forsøk = 50 % - 3 Har to fine skudd, men ellers gjør hun en svak kamp. Masse feil + 2 bom! 
Heidi Løke: 6 mål på 7 førsøk = 86 % 6 Herlig kamp av Løke, endelig er hun tilbake fremover. Fortsatt litt svakt bakover. 
Tonje Nøstvold: 0 mål 5 forsøk = 0 % 2 Sorry, men ble bare irritert når Nøstvold var på banen. En haug av feil og bom, uff! 
Karoline D. Breivang 3 mål 5 forsøk= 60% 7 Svak fremover i 1.omgang, men hever seg i 2.omgang. Står også godt bakover! En av hennes beste kamper i OL, og får selvfølgelig + for det avgjørende målet.
Kristine L.-Borgersen: 4 mål 7 forsøk = 57% Starter bra, detter litt av etterhvert. Har noen fine pasninger på slutten og spiller sin beste OL kamp. 
Kari Mette Johansen: 2 mål 2 forsøk = 100 % 5 Setter de sjansene hun får i 1.omgang. Blir deretter veldig usynlig, får ingen baller ut mot kanten sin! 
Marit Malm Frafjord: 1 mål 2 forsøk = 50 % 4 Scorer et mål og bommer på et. Står OK bakover, hun kan bedre enn dette. 
Linn Jørum Sulland: 1 mål 6 forsøk = 17% 2 Det gikk fra himmel til helvette for denne jenta. Kanskje skaden hemmet henne mer enn hun trodde selv? SVAK kamp. 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren: 3 mål 4 forsøk = 75 % Setter tre av fire, men blir anonym i andre omgang. Spiller en OK kamp! 
Gøril Snorroeggen: 0 mål 4 forsøk= 0 % 2 Den svakeste OL kampen til Gøril hittil, både fremover og bakover. 
Amanda Kurtovic: 0 mål 0 forsøk = 0% 4 Anonym i 1.omgang. Står faktisk bra i forsvar og har et fint innspill til Løke. 
Camilla Herrem 2 mål 2 forsøk = 100 % 5 God kamp av Camilla, både fremover og bakover. Blir også usynlig etter pausen! 

Katrine Lunde Haraldsen: 14 mål 36 skudd = 39% 5 Spiller sin beste OL kamp og har flere gode redninger. Slipper også inn noen enkle baller, men alt i alt en god kamp!
Kari Aalvik Grimsbø - spilte ikke.

Ingen av bakspillerne (bortsett fra Lunde-Borgersen til tider) spilte en god kamp. Det var mye bom og feil, spesielt fra Nøstvold. Thorir burde ha satt Amanda på backen og  Linka på kanten, hadde ikke skadet å prøve dette. 
 > Hva tenker du? 

Hvem starter?

 VS 

Etter Sør Korea kampen er det vanskelig å si, for da var det ingen av disse som briljerte. Allikevel har Kari vært den beste i målet hittil, men kan det løsne for Katrine? Hun kjenner de danske spillerne godt etter flere år i Danmark (dro til Ungarn i 2010), men det samme gjør Kari som spiller i danske Esbjerg. Det er ingen tvil om at keeperen har mye å si i en kamp, det er ikke lett å si hva som er det beste for Norge lenger. Jeg tror Katrine kan ha godt av å starte, det kan gi henne mer selvtillitt. I tillegg føler jeg at hun skal få en sjanse til å vise seg frem. 


Ellers vil jeg at disse skal starte i dag: Johansen - Alstad -  Snorroeggen - Frafjord - Sulland (Breivang) - Riegelhuth
HVIS DERE TRYKKER PÅ NAVNENE TIL SPILLERNE SÅ KOMMER DERE TIL FANSIDENE DEMS. Jeg har laget to av dem (Linka og KMJ sin). Trykk på bildene av Katrine og Kari for å komme til dems sider. 

KAMPEN BEGYNNER 22.15 (sendingene starter 22.00) PÅ NRK!

> Hva mener du? Hvem burde få starte i kveld?


KAMP!!

Husk at Norge møter Danmark i dag, klokken 22.15 på NRK!! HEIA NORGE!!


Håper at vi får se smil og glede hos jentene i kveld!! 

 

Er videre til kvartfinalen hvis de vinner mot Danmark

Siste nytt fra London kommer her, bare å kommentere noen av sakene i kommentarfeltet hvis du føler for det :) 

Hvis Norge vinner mot Danmark er de sikret en semifinalenplas
s, da har de fem poeng på tabellen. Hvis det blir uavgjort eller tap er ingen ting avgjort enda, selv om Danmark møter gullfavoritten Frankrike. 

Brukte fridagen på å se på sandvolleyball  - Noen av jentene fikk med seg at Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr gikk vider til 1/8 delsfinalen. Gutta sa følgende: ''  Det er veldig hyggelig at håndballjenten var her og så på oss. Var å så på de mot Sverige på lørdag, også. Vi treffes og spiser lunsj sammen, det er veldig fint at vi er en god gjeng som holder sammen, så takk for støtten. 
Håndalleksperten mente Thorir gjorde en stor feil - Burde startet med Kari Aalvik Grimsbø i mål. ER DU ENIG? 

Kari Mette tror mediene og folket er mer stresset enn jentene selv - ''Mange forventer at vi skal fly i gjennom, det er ikke så enkelt''

 
Gro Hammerseng stortrives i mammarollen - Glad hun ikke ble med i OL! 

Hekta på fekting etter gårsdagens sølvmedalje - '' Det var liksom litt sånn '' hvem er det, og hva er det der?'' også plutselig sitter vi og er helt med, kjempegira og synes det er kjempe artig'', sier Ida Alstad.
'' Det var gøy å se på. Det var morsomt at han bare kommer helt ut av det blå og kom helt til OL finalen'' (Linn Sulland).
''Jeg ble veldig fascinert, faktisk. Det var utrolig gøy. Jeg får nesten gåsehud av å snakke om det. Vi får inspirasjon av det, av den gleden han viste der. Den følelse man får da, det den man vil sitte igjen med slutt her.'' (Kari Mette Johansen). 
Hadde oppvaskmøte med sjefen  - Katrine måtte få ut frustrasjonen. 

Vi har hatt stigning i alle kampene

Stotskytteren friskmelder seg selv -  Linn Sulland fikk en smell i armen mot Sør Korea i går, men mener selv at kampen mot Danmark ikke er i fare. VIDEO


(Kommer med flere artikler etterhvert hvis jeg finner flere) 

Resten av kampene

Det var noen som lurte på når resten av kampene til Norge er og når sluttspillkampene er, og det skal jeg svare på her


03.august ( i morgen) klokken 22.15 NORGE - DANMARK
05.august (søndag) klokken 20.30 NORGE - SPANIA

07. august (tirsdag) klokken 11.00,14.30, 17.00, 21.30 KVARTFINALER
09.august (torsdag) klokken 18.00, 21.30 SEMIFINALER
11.august (lørdag) klokken 18.00 BRONSEFINALE
                                                    21.30 FINALE 

Etter det jeg skjønte må Norge vinne en kamp til så er de videre til kvartfinalene :) 

Jeg er skuffet over at jeg ikke får spille mer

Katrine kunne godt spilt en omgang til - ble skuffet da hun ble byttet ut.  Er ikke overraset over OL starten - ''Det er akkurat sånn som vi kunne se det for oss. Vi visste det kom til å bli jevne kamper, så vi fortsetter som vi pleier, sier Thorir. 

Vi slipper inn litt lette mål, og har dessverre den dårlige perioden mot slutten - Linn Sulland til VG. 

Håndballjentene trekker seere. 

Måtte trøstes etter poengtapet  - Løke trengte noen minutter for seg etter uavgjorten mot Sør Korea. Skadet skuddarmen - Fikk en smell  på slutten av kampen. 

Ingen alvorlig skade på Sulland. 

 '' Jeg er skuffa, selvfølgelig. Jeg vil vinne og vi hadde tre mål - da skal vi vinne. Akkurat nå er jeg skuffa, inrømmer Linn Sulland. 

Prøvde å få treningskamo mot Sør Korea i et år - ''Det passet aldri for dem'' 

Kommentar FVN: ''Men fortsatt lever Norge''

Kan ikke forklare hvorfor formen er som den er - ''Jeg har prøvd å forklare det før, men kan prøve igjen, Det er bare sånn det er, er ikke det god nok grunn.''

Ble for passive  - I stedet for å gå rett på mål, så ble det litt halvveis. 

Fornøyd med et poeng.  

Skuffet Løke etter kampen 


Et poeng er bedre enn ingen.

Etter tre kamper har Norge tapt 1, vunnet 1 og fått 1 uavgjort. 3 poeng på tre kamper, og presset er større enn tidligere.

Det ble en jevn kamp der Linn Jørum Sulland åpnet målshowet, og Ida Alstad satte standaren i forsvar. Etter 10 minutter sto det 4-4 og fem minytter senere stro det 6-6. Sør- Korea gikk etterhvert opp i en ledelse og lå flere ganger fire mål foran. Linn tok ansvar nok en gang og satte to sjappe før pause, da sto det 13-15. 

Da lagene kom ut fra garderoben var de fortsatt tente på seier.  De lå likt, 16-16, og Norge tok over ledelsen igjen. 15 minutter ut i omgangen var det 20-20, og fem minutter senere sto det 20-25 etter scoring av Heidi x2, Camilla, Gøril og Karo. Jeg var nesten sikker på seier, og det så det nesten ut som om jentene var også. For plutselig sto det 26-24 fem minutter før slutt, og Norge sløste bort flere sjanser på slutten. Dette utnyttet Sør-Korea seg av, og de klarte å redusere til 27-27. Marit haddde en god mulighet på slutten, men  valgte å lobbe. Dette var et dumt valg, og Marit sa også at hun hadde gjort noe annet om hun hadde fått sjansen igjen. De er ikke kalde nok på slutten og roter bort gode sjanser, dette ble avgjørende. Allikevel har de kommet seg flere hakk siden Frankrike kampen. Gleder meg til fredag og håper jeg får en seier i bursdagsgave!!! :D 

 

Mål for Norge (karakter): 

Ida Alstad: 1 mål 4 forsøk= 25% 6 - Synes hun er en av de beste i forsvaret i dag, men sliter med uttelingen. 
Heidi Løke: 2 mål 4 forsøk = 50% 3 - Har kommet seg litt, men blir lurt i forsvar og bommer på gode sjanser. Var allikevel godt å se henne sette de to kontringsmålene. 
Tonje Nøstvold: 0 mål 0 forsøk - Var ikke på banen
Karoline D. Breivang: 2 mål 5 forsøk = 40% - 3 Blir lurt flere ganger i forsvar og har dårlig utteling. 
Kristine L. Borgersen 0 mål 1 forsøk = 0 %-  Var så vidt på banen og  bommet på et forsøk. For lite til å vurderes
Kari Mette Johansen 0 mål 0 forsøk - Var så vidt på banen, og var helt usynlig. For lite til å vurderes. 
Marit malm Frafjord 1 mål 2 forsøk= 50 % - 3 Blir lurt flere ganger og bommer på den siste sjansen (som forsåvidt var litt avgjørende).
Linn Jørum Sulland 11 mål 14 forsøk  8 - Tar ansvar og skyter, treffer på hele 11 skudd. Synes hun spiller en veldig god kamp :) 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren 5 mål 6 forsøk = 83 % 6 -  Deilig å Linka tilbake, synes hun har hatt tre gode kamper nå. Glipper litt i forsvar noen ganger, men ellers bra! + at hun har flere assist. 
Gøril Snorroeggen 3 mål 7 forsøk= 43 %  6 - Har flere assist, og står godt bakover. Ikke så god skuddutteling! 
Amanda Kurtovic - 0 mål 1 forsøk = 50 % - Spiller lite, og virker ikke så tent i dag. Bommer på en god sjanse og det glipper i forsvar. Spiller for lite til å bli vurdert. 
Camilla Herrem - 2 mål 3 forsøk = 67 % - 4 Spiller en OK kamp, glipper også litt bakover. Treffer på sine sjanser og bidrar med godt humør :) 

Katrine Lunde Haraldsen: 6 redninger 20 skudd = 30 %. Hun kommer seg nå, men det var flere skudd hun kanskje skulle tatt. 
Kari Aalvik Grimsbø: 4 redninger 17 skudd = 24 % 5 Det er flere redninger som ikke blir tatt med i den offisielle, men synes hun gjør en god omgang. Ikke like godt som mot Sverige, men en grei kamp!   

Uavgjort

Det ble uavgjort mellom Sør Korea og Norge, 27-27! Jeg kommer tilbake med mer, men akkurat nå ligger jeg i senga og slapper! Formen er ikke på topp :-/

PLANEN ER KLAR.

 Vi har det i blodet, det handler bare om timing. Det er ikke så mye som skal til, sier Tonje Nøstvold til NRK.no.

Norge møter gruppeleder Sør-Korea i dag klokka 10.30. Koreanerne har vunnet begge sine kamper, og skal Norge komme likt er kun seier godt nok.

Da må angrepsspillet sitte bedre enn det har gjort så langt i turneringen.

Men det vil det også gjøre, lover Kristine Lunde Borgersen.

Det har kladdet litt, men vi er på gang og det blir bedre og bedre, sier hun.

Endrer ikke strategi

Både hun og landslagstrener Thorir Hergeirsson mener Norge blir bedre kamp for kamp.

 Vi har ikke tenkt å endre strategi, vi har heller ikke tenkt å bruke himla mye tid på angrep som ikke ender med scoring, sier Hergeirsson.

Må nesa mot mål

Norge står foreløpig bokført med ett tap og en seier. Åpningskampen mot Frankrike ble ødelagt av en elendig start.

Og selv om Norge til slutt slo Sverige, så handlet det mer om strålende keeperspill av Kari Aalvik Grimsbø enn om effektivt angrepsspill.

Norges landslagstrener har seiersoppskriften klar.

Vi må være mer nøyaktig, ha nesa mot mål og sørge for bredde i starten av angrepsavtalene. Dessuten må vi vente med å avslutte til vi har bearbeidet godt nok, sier han.

Spiller veldig annerledes

Norge og Sør-Korea har en spesiell historie i OL-sammenheng.

Asiatene vant OL både i 1988 og 1992 (der de slo Norge i finalen).

I 2008 scoret Gro Hammerseng sitt berømte mål i siste sekund og ga norsk ettmålsseier i semifinalen - til ville protester fra Sør-Korea.

Seieren førte Norge til OL-finale mot Russland, som de vant.

Thorir Hergeirsson er klar over at han møter et revansjelystent lag.

Vi må være våken. Det er kampstart klokken 09.30 (engelsk tid), og vi skal snu om på døgnet på kort tid. De spiller veldig annerledes enn de to andre lagene vi har møtt i turneringen, sier han til NRK.

 Men med raske bein og fluesmekke, så er vi klar, gjentar han muntert.

Om det lykkes ser du direkte på NRK.no fra klokka 10.30.


Artikkelen er funnet på nrk.no  

Tidlig kampstart.

Allerede 10.30 (norsk tid) i morgen starter håndballkampen, så da er det bare å sette på NRK.  På motsatt banehalvdel står Sør Korea, dette er en hard nøtt og knekke. Kampene mot SK siden 2000 har endt slik: 

22. 01.10.2000 Norge Sør-Korea 22 - 21
23. 11.12.2001 Norge Sør-Korea 29 - 25
24. 12.08.2005 Norge Sør-Korea 30 - 29
25. 20.11.2005 Norge Sør-Korea 30 - 27
26. 06.12.2005 Sør-Korea Norge 30 - 25
27. 21.06.2007 Sør-Korea Norge 31 - 32
28. 13.12.2007 Norge Sør-Korea 35 - 24
29. 21.08.2008 Norge Sør-Korea 29 - 28
30. 12.12.2009 Norge Sør-Korea 27 - 28


Ingen glemmer OL semifinalen i 2008, da Gro Hammerseng satte inn det avgjørende målet i siste tiendelssekund. En annen som bidro godt i denne kampen var Kari Mette Johansen med sine 6 mål, dette ble kanskje ikke lagt så godt merke til for det var vel Gro som fikk mest oppmerksomhet etter kampen :) 


Kari Mette jubler for en av sine seks mål mot SK i 2008. 


Full jubel for Norge. Sør Korea sendte inn en protest, men det hjalp ikke!! 


Den avgjørerende scoringen!! 


Noen artikler om morgendagens kamp: 

Opp og hopp klokken 05.00

Keeperhelten kan bli benket

Thorir om Sør Korea

Linka regner med å få frokost fra romvenninnen Amanda i morgen tidlig

> Hvordan tror du det ender i morgen? 

Presset har ødelagt for Katrine

I de siste mesterskapene har det ikke vært noen tvil om hvem som har vært 1.valget til Norge, Katrine har vært den store helten. I hvert mesterskap har hun vært tungen på vektskåla. Hun har vært den avgjørende faktoren for om Norge skal ta gull eller ikke. Heldigvis har hun innfridd hver gang, selv om hun har hatt noen dårlige dager også. Heldigvis har de tyngre dagene vært i en kamp som ikke har vært avgjørende. Det virker som om når det virkelig gjelder så tennes Katrine enda mer, da blir hun en vegg.  Før mesterskapet har hu slitt med formen, også i åpningskampen var hun ikke i sitt ess. Da tok Kari over, og mot Sverige to dager senere var hun den store helten. Dette kan kanskje hjelpe Lunde Haraldsen, som satt på benken i hele går, med å komme tilbake i form. Eller har rollene blitt byttet om? Er det Kari som skal redde oss denne gangen?  

'' Jeg tror det beste som kunne skjedd med Katrine nå, var at hun satt på benken mot Sverige og så Kari spille bra. Det blir en slags vitaminnnsprøyting for henne. Det vil fjerne masse press fra skuldene hennes, hun kan slappe av'', sa keepertrener Mats Olsson til Sunnmøreposten. (Les resten av intervjuet her

Det blir spennende å se hvem som starter mot Sør Korea i morgen, får Katrine en ny sjanse eller blir hun sittende på benken igjen? Det er jo vikitg som Thorir sier: '' Å få alle spillerne i gang''. Kanskje det kan være lurt å sette Katrine i buret fra start. Hvis hun ikke innfrir må Thorir ta grep raskere enn sist, han kan ikke vente en hel omgang med å sette inn Kari igjen. Jeg håper selvfølgelig Katrine kjører showet som vanlig, eller så er det selvfølgelig godt å vite at Kari er i så god form. Hva tror dere? 


Keeperhelten reddet Norge

Kari fikk trener- klem som takk, også kapteinen var fornøyd med Kari. ''De hadde ikke mulighet, ihvertfall ikke på kantskudd'' 

Kari stengte buret - ''hun har hatt en utrolig fin utvikling, ig u det siste året spesielt'', sier Thorir. 

Kari vil bli fotograf 

 Svenskene ville ikke ha Amanda.

Jeg er veldig glad jeg får tillit i denne kampen her. Katrine har vært og er verdens beste, sier Kari. 
 
Intervju med  Camilla

Håndballseier uten trygghet 

Norge skal ha den beste keeperen.  - Vi har mye å ta tak i før Sør Korea kampen

Ble det så mange bom?   Sulland mistet tellinga.
Den store snakkisen etter kampen (bortsett fra Kari)  

KOMMENTAR Dagbladet. 

Intervju med Herrem

OL kan sette nye rekorder for NRK. - 1.003.000 så Håndballjentene mot Sverige, de trekker flest seere. 

Sullands frokost meny
KEEPERHELTEN KAN GI SEG ETTER OL   - ''Jeg må gjøre oppe status etter OL''.  Jeg tror Kari holder på en stund til, hun kan jo ikke gi seg nå!? Dlere av spillere har  sagt det samme tidligere (bl.a Kari Mette, Gro, Tonje), men de har fortsatt i flere år. 

Vanskelig keepervalg frem mot neste kamp.  

Jeg har aldri vært så populær - Jeg har jo vært her hele tida, og så skulle en tro jeg var en marsboer som kom. Sånn følte jeg det sjøl. 

Det ble seier over söta bror!

Seier er seier, og Norge vant 24-21 i dag. Herlig! Kan ikke si at jeg er super imponert over angrepsspillet til Norge, men keeperspiller der i mot. i sin 101. kamp for Norge storspiller Kari Aalvik Grimsbø, og hun setter Katrine helt i skyggen. Skal jeg være ærlig så er det vel henne og kantspillerne som holder oss inne i kampen, og Linn Sulland i første omgang. Synes ikke Norge imponerer fremover, men de får godkjent bakover. Sverige får noen enkle mål. 


I første omgang bruker vi hele fem minutter på å sette inn det første målet, deretter er vi raskt oppe i en 5-2 ledelse. Kari Aalvik Grimsbø holder oss inne i kampen for det er flere feil fremover, spesielt av Kikki. Kan ikke si at hun har imponert hittil. Ida Alstad får starte, men hun gjør det ikke så bra i dag dessverre.  Kikki setter inn 14-9 til pause. 

Etter hvilen starter det med noen feil og bom, før Ida setter inn 15-10. Det blir mye bom og feil nok en gang, 10 mål på 18 forsøk er ikke helt der det skal være + 7 feil (om ikke flere). Kari fortsetter å imponere i målet, mens kantspillerne regjerer. Tre av fire av kantene har 100 % i dag, og det liker vi. Som sagt må allikevel  Norge skjerpe seg i angrep, for det er mye rart som skjer der. Det glipper også litt i forsvar, men 21 mål er greit bakover. Svenskene henter seg litt inn i kampen på slutten, men Camilla og Linka avgjør kampen med to mål på slutten! 

Mål for Norge (karakter) 

Ida Alstad: 1 mål 4 forsøk  = 25 % 3 - Dessverre har hun ikke dagen i dag, og er ikke der vi har sett henne tidligere. 
Heidi Løke: 0 mål 1 forsøk = 50 % 3 - Bommer på sjansen hun får, og imponerer heller ikke i forsvar. Er veldig usynlig. 
Tonje Nøstvold: 0 mål 3 forsøk = 0 % 3 - Gjør flere feil og bommer på tre sjanser! 
Karoline D. Breivang: 1 mål 2 forsøk= 50 %  Står godt  i forsvar, og har flere målgivede
Kristine L.-Borgersen: 2 mål 7 forsøk = 29 % 2 Synes ikke hun imponerer i det hele tatt, hadde et fint mål før pausen + noen assist, men ja ikke en god dag for Kikki. 
Kari Mette Johansen: 1 mål 5 forsøk = 20% Står bra bakover, men fremover er hun forferdelig. Hun skjønner tilslutt når hun skal bytte og lar Camilla overta, frivillig! 
Marit Malm Frafjord: 1 mål 1 forsøk = 100 % 4 Fortsatt litt anonym, men treffer på sin sjanse. Står også bra i forsvar! 
Linn Jørum Sulland: 5 mål 13 forsøk= 38 % 5 Spiller en god 1.omgang, men bommer på 5 i andre omgangen. 
Linka R. Koren: 5 mål 5 forsøk= 100 % 7 Linka is back, idag er hun fantastisk på kanten. Spiller også veldig bra bakover :) 
Gøril Snorroeggen: 2 mål 4 forsøk= 50 % 5 Har en del feil og bom, men er flink til å servere til de andre spillerne!! 
Amanda Kurtovic: 2 mål 2 forsøk = 100 % 6 Scorer på sjansene sine, men er litt svakere enn Linka i forsvar. 
Camilla Herrem: 4 mål 4 forsøk = 100 % 7 En helt Camilla på banen i dag enn mot Frankrike, fantastisk kamp!! 

Kari Aalvik Grimsbø: 21 mål 42 skudd = 50 % BB 9 - Trenger jeg å si noe mer? 
 Hva synes du? Enig med børsen? 

''Har jobba som et dyr, og da har man jobbet hardt''

Amanda Kurtovic ser ikke på seg selv som en lærling.  Dette er landslagssjefen enig i - ''OL er ikke noe for en mesterskapsdebutant''. 

Thorir tror Norge vinner på at de tapt e åpningskampen.   - ''Skal man først tape en kamp er det bra at man avslutter kampen bra'' 

Feilene må lukes bort. 

Fordel med lave bakspillere,  mener Marit


Sånn ser tabellen ut i Norges gruppe:

Sør Korea 4 poeng 
Frankrike 3 poeng 
Danmark 2 poeng 
Spania 1 poeng
Sverige 0 poeng
Norge 0 poeng 

Sør Korea vant så vidt over Danmark i dag, 25-24. Mens det ble uavgjort mellom Spania og Frankrike, Spania ledet i store deler av kampen!  Har du troa?

Norge møter Sverige senere i dag, klokken 22:15 (sendingene begynner 22:00 på NRK). Har dere troa på seier? 

Håper jeg får sett Ida Alstad fra start i dag, hun var helt klart banens beste mot Sverige i Scandinavan Open. Ikke at det har så mye å si nå, for hver kamp lever i sin egen verden. Allikevel synes jeg hun har bevist at hun er i form for tiden, for hun var også den beste mot Frankrike. Hvis hun ikke starter håper jeg hun kommer inn raskere enn sist! Ellers tror jeg mange av jentene er ravansje sugene og jeg håper å få se bedre spill i dag. Norge hadde en bedre andre omgang, spesielt forsvar, også håper jeg de treffer på 100 % sjansene i kveld. HEIA NORGE!!! 

> Hvordan tror du det går i dag? 

OL troppen i bilderHva synes dere? 

HUSK NORGE - SVERIGE KLOKKEN 22:00 I KVELD PÅ NRK!!!  

Thorir forsvarer disponeringen

Her er noen artikler fra kampen i går, du kan lese min mening HER


Etter å ha ventet i 30 minutter med å sette på Kari Grimsbø og Ida Alstas, nå forsvarer han disponeringen. 

Intervju med Katrine  - Jeg følte jeg spilte litt uten forsvar. Også et intervju HER

Lite intervju med Heidi.  

For mange egne feil ødela  - Thorir ville ha i gang alle spillerne. Kikki og Marit trenger kamptrening. 

Linn Sulland  - Hater å tape.

Kommentar - Frankrike avslørte norsk sårbarhet  

Greit å få en på tryne - Intervju med Camilla, Kikki, Thorir og Marit Breivik. VIDEOintervju med Camilla HERNervene ødela, sier Amanda  

Det har blitt my håndball det siste året, og mer skal det bli.  ''Det er en lang sesong, men får man valget mellom ferie og OL så velger man OL!'' 

'' Jeg sier som jeg alltid har sagt, d lagene som blir stående igjen til slutt i dette OL, og skal kjempe om medaljer, er de lagene som har tålt best å få en på trynet, som vi fikk i dag, og vinne kamper. 

Ida vil ha mer spilletid. -
ER DU ENIG?   Tapet kan hjelpe håndballjentene - '' Det er ikke sikkert vi hadde evaluert like godt om vi hadde vunnet med 1 mål'' 

Det tok lang tid før Løke sovnet i natt - Nå slakter hun sin egen prestasjon. 

Vi er bedre enn dette. 

Vi må opp i forsvar

Jentene er klare for å banke Sverige. '' Jeg håper vi lærer like mye av denne kampen her som vi gjorde i VM i Brasil''  (Amanda, Karo, Marit, Thorir) 

Tiltross for tap ligger jentene foran skjemaet  

Klar for resten av OL- råkjøret

Som sagt var jeg borte i hele går, og da fikk jeg ikke lagt ut de seneste artiklene. Alle som blir lagt ut her ble lagt ut før Frankrike kampen i går. Artiklene om gårsdagens kamp blir lagt ut i eget innlegg snart!
Kommer til å legge ut et innlegg med alle artiklene fra de dagene hver dag. Lettere det enn at jeg skal legge inn en og en artikkel. Det er bare å kommentere artiklene under i kommentarfeltet hvis du føler for det :) 

Kari Mette er eldst i troppen
, men føler allikevel ikke at det skal hvile ekstra ansvar på hennes skuldre. ''Det er etterhvert mange som har opplevd å spille mesterskap tidligere, så sånn sett har vi ei veldig fin gruppe her.'' 
 Heidi Løke blir motivert av all julingen - Jeg blir stort sett aldri irritert, og biter det i meg. 

Kikki føler seg bedre forberedt nå enn før VM  - Jeg har trent fullt i to dager og det har gått fint. 

Ekspertene tror det blir gull, hva tror du? Geir Oustorp mener laget mangler en ledertype. Hva mener du om dette? Synes da Karo tok mye ansvar i VM, sammen med Marit. Allikevel er jeg jo litt enig i at vi ikke har en typisk ''Gro'' hvis vi skal si det sånn. Synes alle er med på å dra lasset, selv om det kanskje ikke var tilfelle i går. 

Heidi Løke kom sterkt tilbake, for fire år siden var hun ikke en gang i OL diskusjonen. 

Ingen lag er bedre trent enn oss, mener OL debutanten. De kommer sterkere tilbake.

Jada... da endte det med tap i nok en åpningskamp. Vi vet alle hvordan det endte i desember, da Norge tapte åpningskampen mot Tyskland og ble verdensmestere tilslutt. Det viser bare at alt kan skje, derfor er jeg ikke redd for hvordan det går med jentene videre. 

Det ble en dårlig start, Frankrike ledet 4-0 etter fire minutter før Heidi setter inn et av sine tre mål. Kan ikke si at jeg var så imponert av henne i dag, dessverre. Det ser litt lysere ut da Linka scorer to mål og de ligger bare  to mål bak. Så går Frankrike litt i fra, før Heidi og Amanda sender oss bare et mål bak. Deretter bommer og feiler vi + at forsvaret ikke var der det pleier å være. Frankrike sto der i mot godt i forsvar og tok en Norge (dvs: kontret oss i senk). 12-17 til pause, kunne Norge snu det? 

Det starter ikke bra med tre bom, en straffebom fra Linka. Ida kommer endelig inn etter å ha sittet på benken i hele 1.omgang (hvorfor, Thorir?), hun er et friskt pust i kampen. Også Gøril og Tonje N henger seg på etterhvert, og de gjør mye bra. Disse tre scorer faktisk alle målene i andre omgang (eller KMJ satte inn et).  Forsvaret sitter bedre og Frankrike scorer bare sju mål etter hvilen. I tillegg ble kapteinens dems utvist pga tre tominuttere, dette skulle dessverre ikke hjelpe. Det bommes på gode sjanser og da kan Norge bare glemme en seier. Vi får en mulighet til å utligne helt på slutten, Kikki er dessverre ikke Gro og hun kommer seg ikke frem til mål. Det blir direkte frikast, men den havner i den franske muren. Norge taper 24-23! 

Ida Alstad helt klart Norges beste i dag, men også Gøril var god.  Tonje Nøstvold spiller også greit, selv om det blir noen bom. Linka har flere assist og står godt i forsvar, Amanda scorer på de sjansene hun får og står også godt bakover. Kari Aalvik gjør nok en god kamp og har en redningsprosent på 53 % på den offisielle statistikken.  
Skjønner ikke hvorfor Thorir venter så lenge med å sette inn Ida Alstad og Kari Aalvik Grimsbø. Katrine står svakt og har en redningsprosent på 19 %, og det er langt unna der hun pleier å være. Tvillingsøster Kikki har heller ikke dagen, det samme med Heidi. Årets lagspiller, Karoline, er ikke der hun har vært det siste året. Marit Malm Frafjord gjør det helt grei. Camilla bommer uvanlig mye, Kari Mette gjør det OK! Linn Sulland er en skygge av seg selv, selv om hun setter inn et par fine mål. 
Jentene søker for mye mot midten, og det funket dårlig. I tillegg står de ikke sammen i forsvar, spesielt ikke før hvilen. De misser på 100 % sjanser og gjør flere feil som ikke burde vært gjort. Keeperspillet var heller ikke bra før pausen! 


Stjernebørs: 
*** Ida Alstad
** Gøril Snorroeggen, 
Kari Aalvik Grimsbø
* Amanda Kurtovic, Linn-Kristin R. Koren.

Mål for Norge (Karakter) : 
Ida Alstad: 5 mål 6 forsøk = 83%  BB 7 -
Står bra i forsvar, scorer på de fleste sjansene og er et frisk pust i kampen. Synd hun ikke ble satt på tidligere. 
Heidi Løke: 3 mål 7 forsøk = 43 % 3 - Bommer og feiler uvanlig mye, ikke den Løke vi pleier å se. 
Tonje Nøstvold: 2 mål 4 forsøk = 50 % 5 - Gjør flere gode finter, har noen assist og scorer et par fine mål. 
Karoline D. Breivang: 0 mål 2 forsøk = 0% 4 - Har et par gode assist, men er allikevel ikke der hun pleier. 
Kristine L.-Borgersen: 0 mål 2 forsøk = 0% 3 - Feiler mye, og er treig fremover. 
Kari Mette Johansen: 2 mål 3 forsøk = 67 % 4 - Har noen assist, står ok i forsvar og har en grei scoringsprosent
Marit M. Frafjord: 0 mål 0 forsøk = 0 % 4 - Synes hun står bedre i forsvar etter hvilen, er veldig usynlig. 
Linn J. Sulland: 2 mål 3 forsøk 4  - Gjør en OK kamp! 
Linka R. Koren: 2 mål 4 skudd = 50 % 5 - Har flere assist, snapper og står bra bakover.  
Gøril Snorroeggen: 3 mål 7 forsøk 6 - Kommer seg veldig etter hvilen, og står også bedre i forsvar etter hvilen. 
Amanda Kurtovic: 3 mål 4 forsøk= 75 % 5 - Treffer på de fleste sjansene, og gjør det også bra i forsvar. 
Camilla Herrem: 1 mål 4 forsøk = 25 % 3 - Bommer uvanlig mye, og jeg synes ikke hun gjør det så bra. Hadde en fin trick da!  

Kari Aalvik Grimsbø 8 redninger 15 skudd = 53 % 6 - Gjør noen gode redninger, og burde vært satt på tidligere. 
Katrine Lunde Haraldsen 4 redninger 21 skudd = 19 % 3 - Ikke en god dag på jobb for KLH, dessverre. Uvanlig svakt, 19 (!!) i redningsprosent....  (OK, når jeg tenker over det så fikk hun jo ikke mye hjelp fra forsvaret. Det ble mye kontringsmål)


Jeg tror Norge kommer seg tilbake, de vil nok ha revansj. Det samme vil nok Sverige som tapte for Danmark i dag, det blir spennende på mandag. Gleder meg!  
Er du enig i mine karakterer? Eller er det  noen du ville hatt opp/ned?   

Det går oppover


Morro å se statistikken i dag, og kan vel si at jeg har litt dårlig samvittighet fordi jeg ikke har blogget så mye. Har tilbrakt dagen i Sverige, også har jeg spist middag hos sjefen til pappa. Har ikke hatt noe særlig tigang på nett, så håper dere skjønner det :) Kan vel ikke si at det er like gøy å se på håndballjentene for øyeblikket, de ligger under 12-17. Kan det snu? Håper det! Husk kamp i kveld

Det braker løs 22:15 i kveld på NRK :-) Får ikke skrevet mer nå, er borte og konmer ikke hjem før i kveld!!

''Jeg føler meg bortskjemt''

Katrine Lunde Haraldsen føler seg bortskjemt  fordi hun får spille på et fantastisk lag med så fantastiske spillere. I morgen jubilerer hun med sin 200 kamp for landslaget. 


Camilla og Amanda ble starstrucked da basketball stjernen Kobe Bryant dukket opp. De fikk lurt med seg et bilde og en klem. 

Katrine gleder seg til OL. Gnisten er på vei tilbake for superkeeperen. 

Intervju med Sulland.  - ''Nå begynner det meste å roe seg litt''

Håndballjentene om kjærester, familiesavn og morsrollen - VIDEO


Flyttingen fra Byåsen til Esbjerg ble viktig for Kari Aalvik Grimsbø. Landslagsvenninne mener hun fortjener mer spilletid enn det hun får. ER DU ENIG?? 

 Jentene om livet i deltagerlandsbyen 2 DAGER IGJEN!!!Siste nytt

Det har kommet en del nyheter og intervjuer de siste dagene og timene, så da legger jeg ut et innlegg med linker til disse: 

Intervju med Heidi (før Scandinavian Open). - Vi er i en tøff gruppe, og hver kamp blir viktig. 
 
Katrine Lunde Haraldsen sliter med humøret -  Kroppspråket til Lunde Haraldsen etter 34-25 over Angola onsdag, var lett å tolke i intervjusonen. Hun sprudlet ikke som vi vet hun kan. ''Det har vært slik en stund'', sier hun. 

 Intervju med Amanda, Thorir ++  

Marit friksmelder seg selv.  -  Det gikk så bra i dag, slik at jeg ikke ser noen begrensninger for min egen del. 

Kan få sitt 800. landslagsmål under OL  -  Jeg har jobba beinhardt for det her og er i kjempeform. Jeg håper det viser seg på banen sier Linka. 

Lite intervju med Kikki - Dette var deilig. Jeg var litt spent før kampen, sier Kikki.  

Litt lengere intervju med Kikki angående skaden

Intervju med Amanda  - Jeg feirer bursdag på verdens beste sted med verdens beste jenter på verdens beste tidspunkt. 

 Intervju med Camilla, Linka og Kari Mette  - VIDEO

Noen klipp fra kampen mot Angola - VIDEO

Amanda så  Ivano Balic 

Solid seier

Håndballjentene spilte treningskamp mot Angola i dag, og det endte med en solid seier. Norge kjørte over dem og vant 34-25 (18 - 10 til pause). Kristine Lunde - Borgersen og Marit Malm Frafjord var begge tilbake for Norge, førstenevnte satte inn tre mål. Begge ble matchet forsiktig og det ble lite spilletid før pausen. Etter hvilken var også Marit med i angrep, men det var ikke så lenge! 
'' Prestasjonsmessig var det midt på treet, resultatet er bra. Ser du bak tallene, så gjør vi en del som ikke holder mål, men vi har også noen strålende angrep, sier Thorir til VG Nett. 
 '' Det lyser form, harmoni og selvtillit av den norske troppen'' sto det på dagbladet :)  

Nå er det bare tre dager igjen til åpningskampen mot Frankrike, ikke lenge igjen!!!


Mål for Norge: Ida Alstad 1, Heidi Løke 8,Tonje Nøstvold 4, Karoline Dyhre Breivang 1, Kristine Lunde-Borgersen 3, Kari Mette Johansen 3, Marit Malm Frafjord, Linn Jørum Sulland 5, Linka R. Koren 2, Gøril Snorroeggen 2, Amanda Kurtovic 4 og Camilla Herrem 1. 
Sendeskjema

Tidene frem til 02.08 er lagt ut, her har dere sendeskjema for både kvinner og menn. Vet også at jentene spiller kamp den 3.august (min buuuursdag :D), den begynner 22.00! 

Dag Tid Kamp Lag/Klasse Aktivitet Kanal
28.07 1220 Spania ? Sør-Korea Kvinner OL NRK 2
28.07 1710 Danmark - Sverige Kvinner OL NRK 2
28.07 2200 Norge - Frankrike Kvinner OL NRK 1
           
29.07 1210 Kroatia ? Sør-Korea Menn OL NRK 2
           
30.07 1050 Angola - Kroatia Kvinner OL NRK 2
  1205 Sør-Korea - Danmark Kvinner OL NRK 1
  2130 Frankrike - Spania Kvinner OL NRK 2
  2200 Sverige - Norge Kvinner OL NRK 1
           
31.07 1730 Serbia - Kroatia Menn OL NRK 2
  2025 Danmark - Spania Menn OL NRK 2
           
01.08 1025 Norge - Sør-Korea Kvinner OL NRK 1
  1525 Frankrike - Sverige Kvinner OL NRK 2
  2245 Spania - Danmark Kvinner OL NRK 2
           
02.08 1525 Kroatia - Ungarn Menn OL NRK 1
  2210 Sverige - Island Menn OL NRK 1
  2345 Serbia - Danmark Menn OL NRK 2

Landslagskapteinen er friskmeldt.

Gode nyheter fra topphandball.no: 

Frafjord friskmeldt 

Marit Malm Frafjord (bildet) er friskmeldt og har dermed fått klarsignal for OL i London.

Det er en strekkskade som har plaget Norges lagkaptein, men denne har sluppet taket, og Marit Malm Frafjord spiller.

Målsetningene og ambisjonene er det heller ikke noe i veien med.

- Når man har et OL-gull fra før så går det nesten ikke an å ha ambisjoner om noe dårligere, sier kapteinen til adressa.no, og legger til:

- Jeg drømmer om gull, og har ambisjoner om medalje, sier hun.

Frafjord gleder seg til turneringen som starter lørdag. I morgen, tirsdag, samles det norske laget i deltakerlandsbyen i London. At det hun skal være med på i London er stort for Marit Malm Frafjord, er det ingen tvil om.

- Vi blir på en måte enda mer Norge, og en del av noe større. Vi er et stort norsk lag med mange idretter, det er utrolig å få være med på det, sier Frafjord til adressa.no.

Hun gleder seg til å komme i gang etter å ha hatt mesterskapet som målsetting i fire år.

Den forrige OL-medaljen hennes henger hjemme hos mor, og kanskje får den selskap i løpet av august.

Ikke lenge igjen :D


Kan det bli en gjentagelse av dette? 

Friskmeldt

Var innom buyandread nå, der kan man kjøpe aviser på nett..... Så lenge man ikke kjøper avisene så kan man så vidt se hva som står som overskrift på hver side, og der leste jeg at Marit Malm Frafjord og Kristine Lunde - Borgersen  er friskmeldte. Kan ikke si noe mer om saken siden jeg ikke vet noe mer, men det er ihvertfall veldige gode nyheter. Det er bare 8 dager til håndballjentene spiller sin første kamp, flere enn meg som gleder seg?? 

 
Kristine og Marit er klare for OL. Her gir de hverandre en god klem etter EM seieren  i 2006. 

Ny header..

Da har jeg fått lagd ny header, endelig. Må jo ha en litt OL relatert header synes jeg, og alle disse bildene er tatt i forbindelse med årets OL! 

Katrine og Kristine Lunde- To viktige brikker i troppen, noe de også var i 2008. Nå får vi bare håpe at Kikki blir skadefri før mesterskapet!! Katrine ble kåret til OLs beste keeper for fire år siden, i tillegg har hun kommet på all star team i EM 2008 og 2010. I tillegg ble hun kåret til årets spiller av NISO i fjor. Katrine debuterte i et mesterskap i 2002 (satt på tribunen under hele mesterskapet) og har faktisk vært med på hvert eneste mesterskap siden, hun har vært en avgjørende brikke siden 2006. Tvillingsøster Kristine debuterte i 2001, men det var vel først i 2004 at hun viste seg skikkelig frem på landslaget. Ble landslagskaptein i 2008 (siden Gro måtte stå over EM), og ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller og playmaker. Hun måtte stå over EM 2002 og EM 2010 (gravid), men ellers har hun vært med på alle mesterskapene. Startet kanskje ikke VM 2011 så bra, men kom seg etterhvert og ble kåret til finalens beste spiller. Tvillingene har vunnet alt som kan vinnes - OL, EM, VM, Champions League, dansk serie, dansk cup, ungarsk serie (Katrine) og ungarsk cup (Katrine). 

Linka - Ingen glemmer vel den fantastiske OL finalen hennes i 2008? 9 mål på 10 forsøk (bommet på den siste kontringen rett før kampslutt). 2008 var Linkas år, både i OL og EM gjorde hun det bra. Under EM 2008 ble hun kåret til den beste høyrekanten og hun ble toppscorer med 51 mål. Linka ble kåret til verdens beste spiller for 2008 og året etter ble hun VMs beste høyrekant! Linka spilte sitt første mesterskap i 2003, hun måtte stå over i 2005 (skade), men har vært med på alle mesterskapene siden. Linka har i likhet med tvillingene vunnet alt som kan vinnes - > OL, EM, VM, Champions League, norsk serie, NM og sluttspillet. Har kanskje ikke utmerket seg så mye i de to siste mesterskapene, men vi vet hva hun kan og hun har masse rutine som er godt å ha i OL! 

Amanda og Ida - To av OL debutantene dette året. Amanda har blitt kåret til årets unge håndballspiller, etter en god sesong for både Larvik og landslaget. Hun debuterte i VM 2011, så hun har ikke like mye rutine som de andre i troppen. Allikevel tror ikke jeg det er noe problem, Amanda takler det veldig bra. Det blir spennende å se hva hun kan få til i London. Ida fikk sin debut i 2009, og har vært med siden. Hun spilte en fantastisk turnering i Drammen så det blir spennende å se om det fortsetter sånn!! 

> Hva synes dere om headeren? Har prøvd å forklare litt hvorfor jeg har valgt akkurat de personeen i headeren, håper dere er fornøyde :) 

Min mening om spillerne i SOC

Da er det på lite med en liten oppsummering av spillerne i Scandinavian Open. Her kommer min mening om spillernes innsats: 

1.Kari Aalvik Grimsbø 
Kari Aalvik Grimsbø 
En av de som har overrasket meg mest denne helgen. Kari får stå hele kampen mot Danmark og Frankrike, og spiller to gode kamper. Kommer også inn i de siste 20 minuttene mot Sverige og er sikker bakerst da også. Blir tatt med på all star team, og det er fortjent. Kari slapp inn 19 mål mot danskene og svenskene, og 20 mot Frankrike. Fikk sel
Redninger: 38 redninger/ 80 skudd (nesten 50 % i skuddutteling) Feil: 1
Karakter: 7 

3. Karoline Næss
Karoline Næss
Spiller bare forsvar, og står godt i midtforsvaret sammen med Gøril/Karo. Er OL reserve, og var med siden Kristine var skadet. Synes hun gjør en god jobb jeg, synes det egentlig er litt rart at hun ikke er med i OL troppen! 
Mål: 0 mål/ 0 forsøk
Feil:
Karakter: 5

5. Ida Alstad
Ida Alstad 

Synes hun var en av de beste i denne turneringen, og det ble bevist da hun ble tatt ut på All Star Team. Ble kåret til banens beste mot Danmark, litt ufortjent etter min mening, selv om hun ikke var dårlig i den kampen. Hun sto godt bakover, men ikke like god fremover. Mot Sverige var hun uten tvil banens beste, selvom arrangøren ga BB prisen til Heidi. 7 mål (flere langskudd), masse gode innspill + en strålende jobb i forsvar sier sitt. Mot Frankrike traff hun ikke like godt i 1.omgang, men etter pausen ble det 6 mål på 7 forsøk. Ida hadde ikke et så godt VM, men har løftet seg MANGE hakk siden det. Thorir har sagt at Ida er en av de han har jobbet med etter gullet i Brasil, og det har gitt veldig gode resultateter. Hun tok ansvar i forsvar sammen med Gøril og det samme gjorde hun fremover. Det var veldig morro å se på denne jenta i helgen, og jeg gleder meg til å se henne i OL. Håper både for Norge og hennes del at det fortsetter sånn! Kom fortjent med på All Star Team. 
Mål: 15 mål/27 forsøk (Noen bom ble det, men hun hadde flere gode skudd som for all del kunne gått i mål også). 
Feil: 6 feil
 
Karakter: 8 

6. Heidi Løke
Heidi Løke
Heidi er sikker som vanlig fremover og skaffer en haug av straffer. Hun er flink til å bevege seg på linja, og er rask fremover i kontra. I forsvar har hun blitt litt bedre, men blir allikevel lurt flere ganger. Ble kåret til banens BB mot Sverige, men skulle kanskje heller ha fått prisen mot Danmark (Siden Ida var best mot Sverige), men hun fikk ihvertfall en BB pris. Heidi er som en magnet, og får tak i alt som kommer på 6 meteren. Ble også tatt ut på All Star Team!! 
Mål: 16 mål/20 forsøk
Feil: 5 feil. 
Karakter: 8 

7.Tonje Nøstvold
Tonje Nøstvold
Skudduttelingen til Tonje er ikke så veldig god, synes ikke hun imponerte så veldig. Dessverre. Hun skyter, skyter og skyter, men det er ikke så mye som går i mål. Det skal sies at når ballen først kommer mellom stengene så har hun ganske gode skudd. Liker at hun ikke gir seg og fortsetter å prøve!! 
Mål: 5 mål/ 17 forsøk 
Feil: 2 feil. 
Karakter: 4 


8. Karoline Dyhre Breivang
Karoline Dyhre Breivang
Hun styrer de norske angrepene bra når hun får sjansen og er sikker bakover, som vanlig. Scorer flere viktige mål og hadde en god skuddutteling i løpet av tunreringen. Karo har jo hatt en fantastisk sesong for både landslaget og Larvik og jeg håper det fortsetter sånn i OL også. 
Mål: 6 mål/ 10 mål
Feil: 3 feil
Karakter: 7 

11. Kari Mette Johansen
Kari Mette Johansen
Kari Mette spiller en god kamp mot Danmark, og to greie kamper mot Sverige og Frankrike. Bommer på noen sjanser som muligens burde vært i mål. Står bra bakover, og gjør så Kari får reddet noen kantskudd. Verken KMJ eller Camilla får spesielt mange sjanser, men synes Norge har blitt bedre til å se mot venstre enn tidligere. 
Mål: 6 mål/ 9 forsøk
Feil: 1 feil
Karakter: 6 


16. Katrine Lunde Haraldsen
Katrine Lunde Haraldsen 
Sto i 40 min i løpet av hele turnering, og synes hun sto helt OK! Måtte stå over mot Frankrike på grunn av sykdom.  Var ikke helt den Katrine vi er vant til å se på håndballbanen, men det var ikke helt bak mål heller. Er ikke noe redd for OL formen til Katrine, for hun er som regel best når det gjelder. 
Redninger: 8 redninger / 23 skudd 
Feil
: 0
Karakter:

17. Linn Jørum Sulland
Linn Jørum Sulland 
Hadde en god kamp mot Danmark, skøyt en del straffer. Mot Sverige var hun ikke på topp, da synes jeg egentlig hun var ganske svak. Startet heller ikke så godt mot Frankrike, men plutselig sa det pang og da satt det meste mellom stengene. Skuddarmen til Linn er jo utrolig bra og man står omtrent å måper når hun skyter fra 9/10 meter. Synes kanskje Linn er den som har vært best på høyresiden i denne turneringen. 
Mål: 13 mål/ 21 mål
Feil:
Karakter: 7

18. Linn-Kristin Riegelhuth Koren 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren
Hun får ikke så mange sjanser fremover, men setter de fleste. Hadde en litt svak kamp (1 mål/4 forsøk, bl.a en straffebom) mot Sverige, men de to andre var bra (2/2 og 1/1). Står også godt i forsvar, er tøff! Smilet er jo alltid på plass hos denne jenta, samme om det ikke går helt veien. Linka gir seg aldri, det skal hun ha!! 
Mål: 4 mål/7 forsøk
Feil: 2 feil 
Karakter: 5

19. Isabel Blanco
Isabel Blanco

Isabel kom inn i troppen på grunn av Marit sin skade, ikke en dårlig erstatter. Nå har ikke Isabel spilt på landslaget siden 2008, så det var sikkert litt uvant å være tilbake. Isabel fikk ikke så mye spilletid, noe som var litt forventet. Spiller mest forsvar, og jeg synes hun gjør en god jobb der. Får ikke så mange sjanser fremover, mistet ballen et par ganger. Fikk en sjanse som hun satte i mål mot Frankrike. Alt i alt synes jeg hun spiller bra denne tiden hun er på banen. Skal jo være ærlige å si at jeg gjerne kunne hatt med Isabel til OL, men håper jo selvfølglig på at Marit blir skadefri og blir med. 
Mål: 1 mål/1 forsøk
Feil: 1 feil 
Karakter:
5

21. Gøril Snorroeggen
Gøril Snorroeggen
Gøril styrer det norske angrepsspillet veldig bra i løpet av de tre kampene. I tillegg scoret hun flere viktige mål, spesielt mot Frankrike. Var godt å se skuddarmen til Gøril i helgen, hun har et utrolig bra skudd.  Står også godt i midtforsvaret sammen med Ida/Karoline/Isabel,og går hardt i duellene Synes ikke hun imponerte så veldig i VM (var jo borte i tre år pga skade), men dette så veldig lovende ut. Kom med på All Star Team, og det synes jeg var fortjent! Gøril har tatt ansvar mens Kristine og Marit var borte, og det er selvfølgelig veldig bra. 
Mål: 9 mål/ 13 forsøk
Feil:
Karakter:

22. Amanda Kurtovic
Amanda Kurtovic
Amanda hadde en god kamp mot Danmark, ellers synes jeg hun har vært litt svak. Hun har bommet på de klare sjansene, og det er ikke så bra. Amanda slutter aldri å skyte, og det er positivt. Bakover står hun helt greit. Hun har et veldig godt samarbeid med Løke, og det er morro å se på!! 
Mål: 7 mål/ 15 mål 
Feil: 3 feil
Karakter: 5

23. Camilla Herrem 
Camilla Herrem
Sto over første kamp på grunn av sykdom. Ellers kom hun inn i troppen igjen på lørdagen og spiller to gode kamper. Treffer på de sjansene hun får, som vanlig. Glipper litt i forsvar nå og da, men er fornøyd med Camillas innsats. Hun kommer inn med mye humør og leker seg litt med et par tricker, osv. 
Mål: 5 mål på 5 forsøk 
Feil: 0 feil 
Karakter: 7 


Charlotte Mordal
Charlotte Mordal
Får sjansen mot Danmark siden Camilla var syk, og hun imponerte meg. 4 mål på 4 forsøk er veldig bra :) Kom inn i de siste 20 minuttene for Kari Mette, så fikk jo ikke spille så mye. 
Mål: 4 mål/ 4 forsøk
Feil: 0
Karakter:
Fikk lite spilletid, men av det vi så synes jeg hun fortjener en 7. (Det kunne det ha forandret seg hvis hun haddde spit mer) 

Vurderinger av hele turneringa: 
Synes laget gjør en god turnering, uten sine to/tre viktigste spillere. Marit og Kristine sto over alle kampene, da tok Gøril og Ida ansvaret. Godt å se at vi ikke er avhengig av enkelte spillere, selv om det selvfølelig er greit å ha de med. Det er OL som gjelder og da er det viktig at man ikke tar for store sjanser når det gjelder skadene. Norge spiller godt over tre kamper, selv om ikke alt går på skinner hele tiden. I første kampene kjører de over Danmark, selv om de slipper de litt inn i kampen etter pausen. Ender med en 18 målsseier tilslutt, så man skal ikke klage. Det ble en litt jevnere kamp mot Sverige, men de kjørte fra i andre omgang. Det samme skjedde mot Frankrike, der lå de faktisk under til pause. Norge har liksom et sånt ekstra gir når det virkelig gjelder og det er gøy å se. Mange som utmerker seg på en god måte!! Alt i alt en god turneringen av Norge, gleder meg til å se de i OL!!!!

> Hva synes du om laget og spillerne i Scandianavian Open 2012?  

GULL!!

Jentene øver seg til OL, og det ble G-U-L-L i Scandinacvian Open. Jentene vant alle tre kampene, og det var til og med uten de viktigste midtforsvaret (Marit & Kristine). Synes Gøril og Ida har vært utrolig gode i denne turneringe, og de har gjrot savnet etter Kikki og Marit mindre!  I tillegg sto Katrine over på grunn av sykdom i dag, hun skulle egentlig spilt sin 200. landskamp. Tenkte jeg skulle skrive om hvordan jeg mener alle jentene har spilt denne helgen, og hvordan jeg tror OL går. Dette blir løpet av kvelden i morgen, siden nå må jeg fikse bilder og i morgen reiser jeg nedover til Sverige. Har heldigvis trådløst nett på hotellet :) 

Dagens kamp startet litt kronglete, men jentene gikk etterhvert opp i en 8-3 ledelse. Deretter sa det stopp og Frankrike hang seg på, det sto 12-11 til de franske før pause. Lagene holdt følge til 18-18, der i fra og ut sa Linn Jørum (dagens bursdagbarn) og resten av jentene takk for følge og ruste i fra. Norge vant 10-2 det siste kvarteret, og det skal man ikke klage over. Kampen endte tilslutt 28-20 :) Kari Aalvik sto nok en gang godt i mål, mens Ida Alstad og Gøril Snorroeggen tok ansvar i forsvar. Linn Jørum Sulland startet ikke så bra, men kom etterhvert mer og mer inn i kampen. 

Slik ble All Star Team for Nettbuss Scandinavian Open 2012: 

Goalkeeper Kari Aalvik Grimsbø Norge (NOR)
Right wing Blandine Dancette Frankrike (FRA)
Backcourt Gøril Snorroeggen Norge (NOR)
Backcourt Isabelle Gulldén Sverige (SWE)
Backcourt Ida Alstad Norge (NOR)
Left wing Paule Boudouin Frankrike (FRA)
Pivot Heidi Løke 

Norge (NOR)

 


Foto: Handball.no  

Klare til kamp!

Om ikke lenge braker det løs i Drammenshallen igjen, Norge møter Frankrike. Linn Jørum Sulland fyller 28 år i dag, mens Katrine Lunde Haraldsen spiller sin 200. landskamp. Tvillingsøster Kikki står over sammen med Marit, begge på grunn av skade! 


Søstrene Lunde skal begge til OL, Kikki er dessverre litt usikker pga skade. 

I stad lagde jeg facebook fanside for Kikki, siden hun hadde ingen ordentlig. Den hun har heter ''Kristine Lunde'' (og hun har jo byttet navn for et par år siden) og den ble sist oppdatert i mars. Så derfor synes jeg hun trengte en ny en. Du finner den her:  https://www.facebook.com/KristineLundeBorgersen  

Norge - Sverige

I Håndballjentenes andre kamp i Nettbuss Scandinavian Open, fikk Sverige unngjelde for den norske lagmaskinen. 26-19 viste tavlen ved kampslutt, selv om svenskene hang godt med til pause på stillingen 12-11.

Etter en maktdemonstrasjon i åpningskampen mot Danmark som ga norsk seier 37-19, var motstanden lørdag et hakk hvassere. Riktignok manglet Sverige Linnea Torstenson som er en sentral spiller, men de norske jentene så ut som de orket litt mer enn sine motstandere.

Før hvilen hang svenskene svært godt med i kampen. De jobbet godt i forsvar og slapp ikke Norge nevneverdig foran seg i målprotokollen. Et av høydepunktene i omgangen var Camilla Herrems trick skudd fra kanten. Pauseresultatet var 12-11 til Håndballjentene.

Det var etter drøyt fem minutter i den andre omgangen Norge tok grep om kampen. De skaffet seg en firemålsledelse og så seg aldri tilbake. Etterhvert ble flere spillere byttet ut, uten at det førte til at laget slapp seg ned nivåmessig. To straffebom måtte vi imidlertid bivåne. Fem minutter før slutt fikk gjestene to spillere utvist, og da var kampen i realiteten avgjort. Ida Alstad kvitterte med en av sine mange susere. Amanda Kurtovic glimtet også til med smarte skudd, mens Kari Aalvik Grimsbø i målet reddet det meste som kom hennes vei. Da det siste fløytesignalet gikk, sto det 26-19 på tavlen.

Landslagstrener Mia Hermansson Högdahl var godt fornøyd med laget sitt og synes det er et god stigning å se i spillegruppen.
- Tempoet kommer mer og mer, og det ser ut som vi orker mer enn motstanderne våre. I første omgang spilte vi kanskje litt med håndbrekket på, men det løste seg.

Hun skryter av begge målvaktene som spilte godt, og nevner også Ida Alstad som spilte en god kamp begge veier og hadde solide skudd. Norges beste spiller ble Heidi Løke, mens Isabelle Gullden fikk prisen på det svenske laget.

Søndag venter Frankrike, som landslagssjef Thorir Hergeirsson har nevnt som OL-favoritt sammen med Russland. Det blir altså en reprise av VM-finalen fra desember. I lørdagens kamp mot Sverige gikk de franske jentene på et tap for Danmark, god uten to av sine nøkkelspillere; Signate og Leynaud.
- Vi får enda tøffere motstand mot Frankrike, men har en fin utvikling i laget, så det blir en spennende kamp, avslutter Högdahl.

(handball.no)

Jeg stusser litt over den banens beste prisen altså, fordi i dag skulle Ida Alstad hatt den. Heidi som fikk den, ikke ufortjent det heller, men i denne kampen var det Ida som regjerte.

  
Foto: Svein Andre Svendsen 

Bildene mine kommer etterhvert som jeg har fått fikset dem :)  

Norge - Danmark 13.juli.2012

For en overkjøring det ble i dag, Norge vant hele 37-19. Det var en god kamp av egentlig de fleste jentene, og det ble også mye kontringer. De slapp seg litt ned i starten av 2.omgang, men kom seg tilbake og kjørte i fra. Skudduttelingen var også ganske godkjent, 37 mål på 53 forsøk er ikke så ille. Kari Aalvik Grimsbø sto veldig godt i målet i dag, og etter min mening var hun banens beste. Ida Alstad fikk bestemannsprisen, synes hun også spilte en god match. Hun sto godt bakover, men hadde et par bomskudd fremover. Synes flere av jentene utmerket seg i dag, bl.a Linka , Kari Mette, Charlotte Mordal (kom inn for Camilla Herrem), Gøril, Karo, Amanda og Linn. Linka var kanskje litt usynlig, men traff på de forsøkene hun fikk. 

Det var god stemning i hallen også, og det var morro å endelig få sett lit håndball igjen. Gleder meg allerede til i morgen :) Fikk tatt en del bilder, skal legge de ut i løpet av kvelden/natta'n. Må bare fikse de litt først! 

Norges mål: 
Amanda Kurtovic 5 mål på 8 forsøk
Charlotte Mordal 4 mål på 4 forsøk 
Gøril Snorroeggen 2 mål på 3 forsøk
Heidi Løke 8 mål på 9 forsøk (jeg tror egentlig hun hadde flere bom, men samma det)
Ida Alstad 2 mål på 5 forsøk
Kari Mette Johansen 3 mål på 3 forsøk
Karoline Dyhre Breivang 3 mål på 4 forsøk 
Linn Jørum Sulland 5 mål på 7 forsøk (1 straffebom) 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2 mål på 2 forsøk
Tonje Nøstvold 3 mål på 8 forsøk. 


Foto: Svein André Svendsen
 

OL oppkjøring uten midtforsvaret

Skjekket Twitter i stad, og da kom det opp noen kjipe nyheter fra landslaget. 

Marit Malm Frafjord må stå over alle kampene i helgen på grunn av skade. Det ser også ut som om Kristine Lunde-Borgersen  må det på grunn av en vond akilles. Camilla Herrem må ihvertfall stå over morgendagens kamp pga sykdom. Kanskje ikke den beste oppladningen, vi mister blant annet midtforsvaret vårt som er utrolig viktig. 

Vi tar ingen sjanser nå rett før OL. Jeg skulle gjerne hatt dem med. Dette går selvsagt utover samspilltreningen vår. Men det er også godt for noe. Det betyr at andre får prøve seg meg og må trå frem og ta ansvar. Det på sikt kan igjen bety at vi ender opp med å vinne på det, sier Thorir Hergeirsson til tv2.no 

Jeg spiller nok ikke de to første kampene i helgens turnering
, sier Kikki til aftenposten. Landslagslegen Ola Sand sier følgende: Hun spiller nok ingen av de tre kampene. Det er OL som teller. Vi ønsker ikke å ta noen sjanser. 
Ola kan heller ikke garantere at hun blir frisk til London:  Jeg kan ikke gi noen garantier, men vi både håper og tror det. 

Marit har fått en strekk i låret etter en spenstøktstrening for en uke siden. 
Marit har en jevn og fin progresjon, så det ser bra ut med henne, opplyser Sand til aftenposten.no. Han sier også at Heidi Løke er tilbake 100 % etter at hun fikk en strekk for et par uker siden. 

Inn i troppen kommer OL reserven Karoline Næss, Charlotte Mordal (v.kant) og Isabel Blanco. Jeg håper Isabel får litt spilletid, og det blir morro å se henne tilbake i landslagsdrakta. Det er ingen dårlig erstatter for Marit, selv om vi helst skulle hatt kapteinen vår frisk. 


Marit må stå over hele helgensturnering, Camilla kommer troligvis tilbake på lørdag. 

Alle Norges kamper kan sees på TV2 Zebra og sumo. 
Fredag 20.00 Norge - Danmark
Lørdag 19.00 Norge - Sverige
Søndag 20.00 Norge - Frankrike

 Eller du kan kjøpe billetter her: http://www.billettservice.no/venue/drammenshallen-drammen-/DDL/12

Tatt ut som den 15.spilleren..

Da er det klart at Stabæks Karoline Næss er tatt ut som den 15.spilleren i OL troppen. Det ivl si at hun kan komme inn dersom det blir skader i troppen! 

 


Håndballjentene er samlet på Olympiatoppen og gjør de siste forberedelsene til OL som er om 17 dager, 5 timer og 27 minutter.  Håndballjentene spiller ikke sin første kamp før om 18 dager. Det er rigget til precamp for alle deltagerne som skal delta i OL i år. Du kan se hvem som blir med HER! Også kvinnelaget til Frankrike (håndball) er tilstedet på Olympiatoppen, dette er et samarbeid med de norske Håndballjentene. Må også minne om at det er Nettbuss Scandinavian Open til helgen, du kan lese mer og bestille billetter HER

Stine Bredal Oftedal, Charlotte Mordal, Silje Solberg, Isabel Blanci, June Andenæs og Mari Molid er også med de andre jenten e på precamp. 
Du kan lese mer om OL på handball.no sine sider HER 


Isabel er med på forberedelsen i OL, men er ikke en del av troppen. Det er derimot Katrine Lunde Haraldsen! 
Her jubler de begge over EM gullet i 2008 :) 

 

> Noen som gleder seg til de olympiske leker??  Jeg ser frem til det ihvertfall!

(Info er hentet fra handball.no)  

Du kan se Scandinavian på TV:

Du er håndballfan og du skal på ferie akkurat 13. - 15. juli når håndballjentene spiller NSO i Drammenshallen. Nei og nei! Men frykt ikke - du kan også se det på TV.

 

Ikke bare kan du se dem på TV hjemme i Norge, men du se kampene i våre naboland - og selvsagt i Frankrike.

 

Om du ikke har muligheten til å være i Drammenshallen 13. til 15. juli, så kan du altså få sett kampene på tv.

 

Nettbuss Scandinavian Open vil bli overført til følgende kanaler:
· Norge: TV2 Zebra
· Sverige: TV10 Sverige (fri kanal med 75% penetrasjon)
· Danmark: DR
· Frankrike: Canal+

Kampene spilles som følger:

Friday, 13 juli:
18.00 Sweden ? France
20.00 Norway ? Denmark

Saturday, 14 juli:
17.00 Denmark ? France
19.00 Norway ? Sweden

Sunday, 15 juli:
18.00 Denmark- Sweden
20.00 France ? Norway

 

Men selvsagt er det aller morsomst å se kampene "live", så ta deg en tur til Drammenshallen og husk at du får 30 % rabatt på bussbilletten til kampen (TIMEkspressens linjer 1, 7 10 og 14). Kampanjekode finner du på håndballbilletten din.


Billetter til turneringen kan du kjøpe på Billettservice. Du kan kjøpe til enkeltdager eller til hele turneringen!

 
Statistikk Norge - SverigeDet er 8 dager til Scandinavian Open, det er 9 dager til Norge møter Sverige. Les mer om turneringen HER!! 
Se statistikk fra Norge - Danmark HER, disse møtes i første kamp fredag 13.juli! 

 Norge - Sverige

127 kamper - 85 seiere, 10 uavgjort og 32 tap. 
Målforskjell:  2090 (Norge) - 1642 (Sverige)
Første kamp: 29.09.1946, Norge tapte 5-2
Siste kamp:  15.06.2011, kampen endte uavgjort. 
Første seier:  21.06.1953, i kamp nummer 6.  Vant 2-1
Siste tap:  12.12.2010 (EM), tapte 24-19! (De hadde egentlig et tap mot Sverige i Algarve, men den teltes ikke fordi en fra den norske leieren måtte være delegat i kampen eller noe sånt. Det var ihvertfall noe som gjorde at den ikke teltes med, husker bare ikke hvor jeg leste det!) 

Sverige har vi møtte ofte, siden årstusen skifte har vi møtte dem 23 ganger. Vi møtte dem også i kvartfinalen under forrige OL, det endte med en 31-24 seier. Vi tapte mot dem i hovedrunden i EM, men vant over dem i finalen i samme mesterskap. Lagene møttes i VM 2011, men de spilte mot hverandre i Møbelringen cup (Endte 32-18 til Norge, møtte de en uke senere og da ble det 25-24 til Håndballjentene). Karoline har spilt 16 kamper mot søta bror, mens Marit, Kari Mette, Linka og Katrine har møtt dem 14 ganger. Ti av jentene har møtt svenskene ti eller flere ganger. Tonje N (12), Linn Sulland (12), Camilla (11), Kristine (10) og Heidi (10). Amanda Kurtovic har minst erfaring mot Sverige, hun har møtt dem tre ganger. 

Det er Marit Malm Frafjord som har flest mål mot svenskene, 40 stykker har kommet fra strekspilleren. Linka er ikke noe dårligere med sine 39. Linn Sulland har satt inn 35 mål på 12 kamper, mens Tonje har 27 mål. Camilla har satt inn 25, mens Kristin har 24 mål på sine 10 kamper. Linka har satt inn 9 mål i en enkelt kamp mot Sverige, dette skjedde i Møbelringen cup 2011, mens Marit, Linn og Gøril har satt inn 7 i en enkelt kamp. Kristine og Heidi har scoret 6 og Kari har satte bl.a inn 5 mål mot Sverige i forrige OL! 

Siden forrige OL har lagene møtt hverandre ni ganger (teller med OL kampen) . Det har ført til 6 seiere, 1 uavgjort og 2 tap (+ det tapet i Algarve som ikke står oppført i statistikken). Norge har derfor statistikken på sin side fortsatt. 


Marit satte inn 7 mål mot Sverige i World Cup 2010. Foto: Handballphotos.hu. 

Amanda har minst erfaring mot svenskene. Her møtte hun dem i Møbelringen Cup 2011.
Foto: Handball.no

All statistikk er funnet på handball.no


 

 

Statistikk Norge-Danmark

Som dere vet så spiller Norge i Scandinavian Open 13. - 15.juli. (MER INFO HER). Der møter de Sverige, Danmark og Frankrike, tre veldig gode lag. Tenkte at jeg skulle gi dere litt statistikk fra kampene mellom Norge og disse lagene. Starter med Danmark, også tar Norge-Sverige i morgen. 


Norge - Danmark: 

139 kamper - Norge har faktisk tapt hele 63 ganger og vunnet 62, så Danmark leder den statistikken. I tilegg har de spilt 14 uavgjort kamper. 
Målforskjell: 2442 (Norge) - 2430. 
Første kamp:
06.09.1947, Norge tapte 1-3. 
Siste kamp:  18.12.2010 - Semifinalen i EM, Norge vant 29-19. 
Første seier: Norge vant ikke før kamp nummer 17 mot danskene, vant 8-4 30.06.1964
Siste tap
: Vi må tilbake til 24.05.2007, da tapte Norge 33-31 mot danskene. Det skal sies at Norge spilte uten Linka Riegelhuth Koren, Kari Mette Johansen, Ragnhild Aamodt, Gro Hammerseng, Annette H. Johansen, Gøril Snorroeggen, Else- Marthe S. Lybekk og Kristine Lunde- Borgersen. + at Marit Breivik ikke var med på benken. Så det var med et redusert lag, men tap er tap uansett. 

Danmark er et lag vi har møtt ofte, men det er nesten to år siden sist møte med dem. Karoline Dyhre Breivang er den mest rutinerte i troppen, også mot Danmark. Hun har vært med på hele 23 av møtene mot danskene, Katrine er den med nest flest (18). Kari Mette Johansen og Linn-Kristin Riegelhuth Koren har møtt dem 15 og 16 ganger hver. Det er hele ni stykker i dagens tropp som har møtt Danmark 10 eller flere ganger. Marit M. Frafjord og Tonje N (13 ganger), Kristine Lunde-Borgersen (11) og Linn Sulland og Camilla Herrem (10)

Linn-Kristin regjerer på målfronten med hele 72 mål mot danskene, på 16 kamper. I tillegg er det hun som har scoret flest mål i en enkelt kamp mot dem, 9 stykker. Dette skjedde både i 2008 og 2009! Karoline scoret 8 mål i sin første kamp mot danskene og har 42 stykker på 23 kamper. Hun har jo ikke spilt så mye angrep igjennom årene, så det er godkjent. Katrine Lunde Haraldsen har satt inn tre mål i hele sin landslagskarriere, og to av dem har kommet mot danskene. 

Da har dere fått litt statistikk :) Vi blogges senere!  Norge har vunnet flest kamper de siste årene, og de har statistikken på sin side. Nå er det bare å vente å se på om den stemmer, om 8 dager! 

All statistikk er funnet på handball.no :)  

Dette er OL troppen

Hei alle sammen, da er jeg tilbake fra ferie. Hadde nett på hotellet, men det var kun i lobbyen. Derfor brukte jeg som regel bare mobilen, og da var det ikke så lett å blogge. La ut OL troppen på facebook siden, men får dere som ikke har fått det med dere så blir disse med til London: 

NrNavnKlubbFødtKamper/mål
1 Kari AalvikGrimsbø Team Esbjerg 04.01.1985 096/000
16 Katrine Lunde Haraldsen Györ Audi ETO 30.03.1980 197/003
5 Ida Alstad ByåsenElite 13.06.1985 065/148
6 Heidi Løke Györ Audi ETO 12.12.1982 090/304
7 Tonje Nøstvold ByåsenElite 07.05.1985 158/375
8 Karoline Dyhre Breivang Larvik HK 10.05.1980 243/401
9 Kristine Lunde-Borgersen Våg Vipers 30.03.1980 161/466
11 Kari Mette Johansen Larvik HK 11.01.1979 192/477
13 Marit Malm Frafjord Viborg HK 25.11.1985 150/326
15 Linn Jørum Sulland Larvik HK 15.07.1984 110/303
18 Linn-Kristin Riegelhuth Koren Larvik HK 01.08.1984 200/755
21 Gøril Snorroeggen Team Esbjerg 15.02.1985 091/198
22 Amanda Kurtovic Larvik HK 25.07.1991 030/067
23 Camilla Herrem ByåsenElite 08.10.1986 106/240

 

Ellers er det Nettbuss Scandinavian Open fra 13.juli til 15.juli i Drammen. Håndballjentene møter Danmark 13.juli klokka 20.00, Sverige 14.juli kl 19.00 og Frankrike 15.juli klokka 20.00. Jeg har allerede bestitlt billetter og gleder meg utrolig mye, det blir garantert en del bilder der i fra. For dere som har lyst til å se på kan få mer info på denne siden: http://www.handball.no/p1.asp?kat=791, der får dere info om billetter, buss, osv :) 

 

Det blir mer oppdateringer her når de starter med kampene igjen, for det har vært lite å skrive om i det siste. Kan neven at Tonje Larsen fikk utdelt kulturprisen for 2012 i Tønsberg. Les mer her

 

OL-laget presenteres

Søndag kl 11.00 vil landslagssjef Thorir Hergeirsson presentere spillerne som skal representere Norge under sommerens olympiske leker i London. Jentene spiller første kamp 28. juli.

Nåløyet for å komme med i OL-troppen er enda smalere enn til andre mesterskap. Her får nemlig kun 14 spillere delta, mot 16 i EM og VM. 

Håndballjentene skal være godt forberedt til OL-turneringen. De siste 14 dagene har laget vært i Portugal og trent godt. To kamper er spilt mot Sverige, det resulterte i et tap og en uavgjort. Tapet blir riktignok aldri registrert i de offisielle statistikkene ettersom Wenche Halvorsen Stensrud var en av de to dommerne. Til vanlig er hun ansvarlig for video hos det norske laget, men viste gode takter med fløyten, forteller rapportene fra Algarve.

I OL spiller kvinner og menn hver annen dag. Jentene åpner turneringen lørdag 28. juli, og da er motstander Frankrike.

Men før avreise til Storbritania, blir det et lite mini-OL på hjemmebane når Nettbuss Scandinavian Open skal spilles i Drammenshallen fra 13.-15 juli. Da skal Håndballjentene møte tre av de fem motstanderne som venter i gruppespillet i OL, nemlig Danmark og Sverige i tillegg til Frankrike. 

Les mer om Nettbuss Scandinavian Open i Drammen


Jeg vet ikke om jeg får oppdatert dere på OL laget, fordi jeg reiser til Syden i morgen. Derfor anbefaler jeg dere å skjekke HANDBALL.no på søndag, der finner der laget! Håper denne jenta blir med: 


 
 

Sene kamptider
LAGOS (VG Nett) Håndballjentene spiller tre av fem kamper i OL-gruppen klokken 21.15 London-tid. Det liker Camilla Herrem og Linn Jørum Sulland.

- Sene kamper er bra. Vi liker OL-oppsettet og skal nok klare å komme oss godt opp til Sør-Korea kampen som går allerede klokken 09.30 om morgenen, sier de to landslagsspillerne til VG Nett etter at de fem første OL-kampene ble kjent torsdag formiddag.

For norske TV-seere betyr det at tre av innledningskampene ikke er ferdig før 23.45-tiden på kvelden. NRK har senderettighetene til OL.

Håndballjentene har trukket en knalltøff pulje og spiller disse kampene i gruppespillet. De fire beste lagene går videre til kvartfinalen 7. august. Alle kamper med engelsk tid. Norsk tid er en time senere.

Lørdag 28. juli (kl. 21.15) Norge - Frankrike
Mandag 30. juli (kl. 21.15) Sverige - Norge
Onsdag 01. august (kl. 09.30) Norge - Sør-Korea
Fredag 03. august (kl. 21.15) Danmark - Norge
Søndag 05. august (kl. 19.30) Norge - Spania

Dermed åpner Norge med repetisjon av VM-finalen 28. juli. Jentene banket et skaderammet Frankrike med hele åtte mål da de sikret gullet under i Brasil-VM rett før jul. Frankrike ble også kraftig slått i åpningen av EM på hjemmebane i 2010, mens de franske jentene vant alle tre kamper klart mellom mesterskapene.

- Det er helt greit å møte Frankrike først. Vi er forberedt på å møte alle, sier Herrem.

Verken hun eller Sulland er tatt ut i OL-troppen, men det skal mye til for at Thorir Hergeirsson vraker noen av sine etablerte spillere. Landslagssjefens uttak av 14 OL-spillere kommer 24.juni.

Norge får tre av fem kamper på seneste tidspunkt, en kamp klokken 19.30 og møter altså OL-spesialisten Sør-Korea tidlig på dagen. Det er litt delte meninger blant spillerne. Veteranen Kristine Lunde-Borgersen kunne gjerne tenkt seg alle kampene før på dagen.

- Kampdagene blir lange. Jeg liker ikke helt å vente så lenge på kampstart, sier hun.

Linn Jørum Sulland ser det annerledes:

- For meg er det aller beste å spille sent.

Norge, som regjerende verdensmestere, møter Frankrike, Spania og Danmark som ble henholdsvos to, tre og fire i VM. Sør-Korea er OL-spesialisten framfor noen. spesialist fremfor noen. Tøffeste gruppa noen sinne.

 

//vg.no 

Hva synes du om kamptidspunktene?  Jeg synes det er greit at kampene er sent, liker ikke at Sør Korea kampen begynner 09.30 :-p