Postligaen 13/14

Toppoppgjøret!


Byåsen - Larvik 23- 30 (12-12) 
Det var som vanlig jevnt i starten, men Larvik dro litt i fra etter 13 minutter av 1.omgang. Mot slutten av omgangen ledet LHK med tre mål, men med utvisning på både Jeanett Kristiansen og Gro Hammrseng kom Byåsen hakk i hæl igjen. Camilla Herrem er som alltid sikker og sørget for 12-12 til pause. Også Herrem startet målshowet i 2.omgang, men Tine Stange var ikke villig til å gi bort en seier. Det var jevnt de første minuttene, men så vinket Larvik hadet og sørget for en liten luke. Etterhvert ledet de med både 3, 4 og 5 mål. Begge lag scoret jevnt og trutt utover, men mot slutten var det Larvik som regjerte. Tre mål på rappen av Anja,Tine og Linka sørget for en 7 målsledelse. Denne ledelsen holdt helt ut og Linn S sørget for en 30-23 seier med en straffe helt på slutten. 
Larvik spilte uten Isabel Blanco (skade), Tine Kristiansen (liten skade), Karoline Dyhre Breivang (syk), Kari Mette Johansen (mammaperm), Kristina Bille (gravid), Tonje Larsen (gravid) og Thea Mørk (skade). Sofie Heidi Lund og Frida Bjaaland var heller ikke med. 

Linn Sulland scoret 7 for Larvik og Camilla Herrem med 6 for Byåsen. 

Banens beste Byåsen: Camilla Herrem (Er som alltid sikker, 6 mål på 7 forsøk i kveld)
Banens beste Larvik: Tine Stange 5 mål (Var veldig god i andre omgang sammen med Anja Hammerseng- Edin og Sulland. Cecilie Leganger var også en av de beste i kveld)

  
Foto:Byåsen                         Foto: Svein Andrè Svendsen

Snart Champions League:

Fikk ikke med meg kveldens kamp, men kopierer larvikhk.no's referat her: 

Larvik spilte i kveld sin siste Postenligakamp før det braker løs i Hovedrunden i Champions League med bortekamp mot Krim Mercator i Ljubljana på lørdag. Larvik vant som ventet greit-31-21.

Rett etter kampen var tankene til Ole Gustav Gjekstad allerede på vei til Slovenia og lørdagens kamp mot Krim.
-Bra gjennomkjøring før Ljubljana, godt å se Isa tilbake i slag med 9 mål etter litt ryggproblemer i forrige uke., også vi fikk øvd på en del av det vi har lagt vekt på i det siste, og som blir viktig mot Krim. Vi møter et Fredrikstad-lag som har forbedret seg mye den siste tiden. De straffer oss litt i periodene vi faller litt ut av konseptet.  Nå må vi sørge for at vi er gode nok i lange perioder av gangen. Det tror ejg vi skal klare, for det re ofte at man strekker seg fra hundre til hundre og ti prosent når Champions League starter, avslutter Ole Gustav.

Det tror vi også at vil skje. I kveld var det flere gode perioder i begge ender av banen, men så faller konsentrasjonen litt og da slipper vertene litt enkelt til.

Isabel Blanco ble toppscorer og kåret til Larviks beste spiller i kampen. Linjespillet var i det hele tatt veldig bra i kveld, Lise Løke fulgte flott opp med 5 fine scoringer.

Det blir ikke mye søvn og hvile før avreisen til Ljubljana. Allerede kl.0430 starter turen mot Slovenia. Lørdag kveld kl.2030 braker det løs i Arena Stozice i Slovenias hovedstad.

Thea Mørk blir dessverre ikke med på turen da hun pådro seg en kneskade i forbindelse med en av treningene i forrige uke. Diagnosen er ikke helt klar,men det blir nok dessverre en lang pause fra håndballen.  

PS: Larvik vant også 35-22 mot Glassverket i helgen. Fikk heller ikke med meg den kampen, men de spilte visst en meget god andre omgang :)   

Larvik møter Krim på lørdag, klokken 20.25. Jeg får med meg nesten hele kampen og dere kan følge den på facebook siden til bloggen!!
Kampen går også på TV2 sportskanalen og sumo.  

She is back:

Etter 4 kamper i Larvikdrakta måtte Cecilie Leganger ut med skade. En delvis avrevet sene i akillesen i venstre fot ødela for resten av kampene i fjor høst. 
 Egentlig skulle hun være ute i 18 uker, men hun kom raskere tilbake enn først antatt. 

Det er viktig at hun er tilbake nå, for om en ukes tid starter Champions League igjen :) I dag: 
Stabæk - Levanger 16:30 på TV2 sumo
Larvik - Glassverket 19:00 på TV2 sumo

I morgen: 
Flint - Vipers 18:00 på TV2 sumo
Byåsen - Nordstrand 18:00 på TV2 sumo
 

Nordstrand - Larvik BILDER

To kamper ble spilt for Larvik i forrige uke. De fikk besøk av Levanger på onsdag og de spilte en strålende første omgang, spesielt bakover. Lene Rantala ble fortjent kåret til banens beste etter å ha sluppet inn 4 mål i første omgang. Alma Hasanic tok over i 2.omgang og Ole Gustav prøvde ut litt av hvert den siste halvtimen. Kampen endte 38-16 tilslutt :) Nora Mørk og Linn Jørum Sulland ble toppscorere med 7 mål hver. 

I går spilte Larvik mot Nordstrand og det ble faktisk en jevnere kamp en forventet. Nordstrand hang med nesten hele veien og det ble tilslutt ''bare'' en 36-30 seier for Larvik etter at de ledet 17-15 til pause. Det var først og fremst i forsvaret det glapp for Larvik, og de hang ikke helt sammen igjennom hele kampen. Fremover var det litt bedre, selv om det ble noen perioder med bom. Høyresiden til Larvik var fantastisk fremover i går - Nora var i toppslag som vanlig, Linka scoret 7 mål og flere av de kom bak fra banen. Mens Linn Sulland også satte inn noen mål. Gro Hammerseng - Edin imponerte også med skudd fra distanse og fart fremover. Jeg var på kampen og tok selvfølgelig noen bilder, og de kommer her:


Skjerpings!

To kamper er allerede spilt i Postligaen, og for Larvik har det ikke vært det vi kanskje har forventet . De slet i en omgang mot Stabæk på lørdagen, men hentet seg fint inn i andre omgang. Kampen endte tilslutt 30-21. Tine Stange hadde en fantastisk 2.omgang og ble også kåret til banens beste. Jeanett Kristiansen skal også ha skryt for en meget god kamp, hun scoret sammen med Tine sju mål. Lene Rantala og Linn-Kristin Riegelhuth Koren skal også ha skryt for en god kamp mot Bærumsjentene. 

I går var det tid for seriefinale, mot Storhamar. Det er vel lenge siden seriefinalen ikke har blitt spilt mellom Larvik og Byåsen. Seriefinalen utviklet seg vel til en litt annerledes kamp enn vi hadde trodd. Storhamar kjørte i fra, og i løpet av 7 minutter hadde de scoret 5 mål. Larvik hadde der i mot bommet og feilet og kun satt inn et. Ole Gustav Gjekstad var tvunget til timeout, og det kom et raskt mål fra Isabel etter den. Det stoppet ikke Storhamar som faktisk ledet hele 14-6, godt hjulpet av en god Betina Riegelhuth, Stine Liden, Maja Jakobsen og Kamilla Sundmoen. De sto virkelig frem og rystet Larvik. Etter en timeout 5 minutter før omgangen var over skjerpet Larvik seg litt igjen, men til pause sto det 16-11. Larvik startet best i andre omgang og scoret 3 raske mål og de lå en liten periode bare 2 mål. Storhamar kom tilbake og det sto både 20-15, 21-18 og 24-21 på tavla til hjemmelaget. 5 minutter før slutt sto det 25-21 til Storhamar og det så bra ut for de da Linn Sulland bommet på en straffe. Men det ble tilslutt fem målløse minutter og Larvik scoret 4 mål. Godt hjulpet av en tent Nora Mørk som nektet å tape. Tine S og Isabel scoret også et mål hver, + at sistenevnte skaffet straffe. Den satte Nora i målet, men det var bare så vidt. Noen sekunder gjensto og kampen endte 25-25. Larvik skal være glade for at de fikk med seg et poeng, og de skal ha ros for en god opphenting på slutten. De satte blant annet frimerke på Kamilla Sundmoen og Betina Riegelhuth på slutten og da ble nok Storhamar litt satt ut av spill. Det skal sies at de både ble snytt for et mål og en straffe helt på tampen av kampen, hadde de fått det hadde de nok vunnet. Men så skal det sies at det er de siste 5/10 minuttene av kampen som gjelder, og det klarte ikke Storhamar å utnytte. De hadde seieren i lomma hadde de skjerpet seg bakover og fremover mot slutten. Allikvel, de spilte fantastisk hele resten av kampen. Stine Lidèn sto veldig god bakover og Betina Riegelhuth har en veldig god skuddarm. 
Nora Mørk var vel den som avgjorde det for Larvik i går, med to mål og innspill til Blanco som skaffet straffe. Ellers var det ingen som utmerket seg noe særlig. Det er mye jobbing som skal til videre, ihvertfall mot Champions League. Dette holder ikke i det hele tatt hvis de har planer om å gå videre i gruppa. 

 Resten av resultatene de to siste rundene: 

04.01.2014: 
 Larvk - Stabæk 30-21 

05.01.2014
Fredrikstad - Oppsal 21-21 
Glassverket - Byåsen 29-24 
Vipers - Tertnes 32-32
Nordstrand - Storhamar 26-27

08.01.2014 
Levanger - Flint 27-20
Tertnes - Nordstrand 34-24 
Storhamar - Larvik 25-25
Oppsal - Glassverket 22-26 
Byåsen - Vipers 31-24  

 1.plassen er det fortsatt Larvik som har med 19 poeng. De har mistet sitt første poeng siden 2009. 
Storhamar ligger på 2.plass med 17 poeng, 3 poeng over Byåsen på 3.plass. Glassverket og Tertnes står begge med 13 poeng, men førstenevnte ligger øverst på tabellen. Nordstrand har 6.plassen med 11 poeng, mens Stabæk ligger på 7.plass med 9.  Flint ligger helt nederst uten noen poeng, mens Levanger bare har to. Ellers har Fredrikstad og Vipers 5 p og Oppsal står med 6.  

Det er mye som kan skje fremover, og det kjempes hardt om plassene bak Larvik. Storhamar har et lite tak om sølvet inntil videre ihvertfall. 

Del 2 av sesongen

Da starter Postligaen igjen, og Larvik åpner showet mot Stabæk. Kampen sendes på Tv2 sumo klokken 17:00 :) 

Ellers spiller de andre lagene i morgen fra klokken 16:00:
Fredrikstad - Oppsal 16:00
Nordstrand - Storhamar 18:00 
Vipers - Tertnes 18:00
Glassverket - Byåsen 18:00

 

Husk også at Idrettsgallen er i kveld. Katrine Lunde er nominert til årets lagspiller :)
Programmet sendes 19:55 på NRK!  


 

Søndagens bomber

I kveld ble de siste kampene før jul spilt i kvinnenes Postliga, og det ble noen små og store ''bomber''  i kveld. 

Fredrikstad - Byåsen 33-31 - En stor bombe etter min mening. Fredrikstad hadde 2 poeng før lagene møttes og lå på 10.plass. Byåsen var nære ved å slå Larvik på onsdag, men taper mot et av bunnlagene i serien. Merkelige greier, hehe. 
Tonje Nøstvold scoret 5 mål og Camilla Herrem 4

Levanger - Oppsal 20-23 - Levanger jakter fortsatt sine første poeng, men Oppsal ville ikke gi de i ifra seg. Det ble en 23-20 seier til Oslo laget.

Glassverket - Tertnes 26-22 Glassverket var et av lagene som ble spådd i toppen dette året, men de har ikke vært så nærme ''topplagene'' som vi hadde trodd. I kveld var det andre boller, og det ble en 26-22 seier over Tertnes. Det var jevnt under hele kampen, men det var Glassverket som var sterkest. 
Veronica Kristiansen ble toppscorer sammen med Renate Saastad Sømme med 7 mål. 
Stine Skogrand scoret 5 mål (og ble banens beste), mens Linn Gossè satte inn 3.

Nordstrand - Vipers 25-21 - Opprykkslaget Nordstrand har imponert hittil og ligger nå på  4.plass i serien. De har tidligere spilt uavgjort  mot Oppsal, vunnet mot Glassverket og tapt med kun 1 mål mot Stabæk. 

Storhamar - Stabæk 28-21 Det er alltid litt spenning mellom disse lageneog det er som regel alltid jevnt. Storhamar vant 22-21 sist, og i kveld var det litt større sprang mellom de. Det var allikvel jevnt hele veien, men Storhamar satte inn et ekstra gir mot slutten. 
Maja Jakobsen satte inn 9 mål og var avgjørende, mens for Stabæk ble Karoline Næss toppscorer med 7 mål. Ellers ble landslagsmålvakt Silje Solberg kåret til banens beste, Maja ble for Storhamar. Betina Riegelhuth scoret 8, Sanna Solberg scoret 3. 

Som sagt vant Larvik 37-16 over Flint i går. Der ble Gro Hammerseng banens beste! 


Maja Jakobsen satte inn 9 viktige mål for Storhamar mot Stine Bredal Oftedal's gamle lag, og vant kampen i kveld. 


Nå er det juleferie for de fleste, bortsett fra de som skal spille VM. Sånn ser tabellen ut nå: 


1. Larvik 16 p
2. Storhamar 14 p
3 Byåsen Elite 12 p
4. Nordstrand 11 p 
5. Tertnes 10 p
6. Stabæk 9 p
7. Glassverket 9 p
8. Oppsal 5 p
9. Vipers 4 p
10. Fredrikstad 4 p 
11. Levanger 0 p
12. Flint 0 p

Solid seier og serieledere

I dag var det Flint som ble overkjørt med en solid 37-16 seier. Nora Mørk var i slaget, igjen, og lekte til tider med Flint. Hun fintet seg igjennom og hadde god fart fremover. Ellers var Linn Sulland i slaget, og fikk satt inn noen straffer. Tine Rustad Kristiansen fikk mye spilletid i kveld og gjorde en god jobb, ble noen feil, men det ble også noen fine mål. Jeanett fikk også mye tillitt i dag, og fikk også en rolle som 3'er i forsvaret. Dette gikk bra, og jeg synes hun gjorde en god jobb. Frida Bjaaland fikk satt inn noen susere. Ellers var det mye fart fremover og mye mål, Flint gjorde mye feil og Larvik kunne løpe fremover. Larvik sto veldig godt bakover i første omgang, og slapp bare inn 6 mål. Det glapp litt i andre omgang, men Ole prøvde litt forskjellige spillere sammen. Det ble også en del feil mot slutten, men sånn blir det jo alltid. 

Nå kan Larvik gjengen (med unntak av VM jentene) ta en velfortjent juleferie som serieledere!! 

Gro Hammerseng- Edin, Karoline Dyhre Breivang og Lene Rantala slappet av på benken i dag. Thea Mørk, Isabel Blanco og Anja Hammerseng-Edin spilte også veldig lite i dag, men det gjorde at andre fikk sjansen :)  Det var visst veldig kaldt i hallen i dag, og sånn så spillerne ut på benken:

hEVWf-NtkLfoto: www.instagram.com/fotosas 

Larvik - Oppsal

''Dersom det stemmer at en dårlig generalprøve gir en god premiere kan vi vente oss en solid kamp av Larvik mot Vardar på lørdag. I kveld ble vi vitne til en kamp hvor Larviks prestasjoner svingte voldsomt. Periodevis mye bra, men i dag var bunnvået altfor lavt. Det beste ved kampen var publikumsoppmøtet. De ca. 2000 som møtte opp laget en ramme rundt kampen. Når den var slutt ble vi vitne til autgrafkøer som var like lange som køene ut av hallen.

Larvik fikk en god start og ledet tidlig 6-1. Resten av kampen gikk i berg og dalbane modus. Oppsal spiste seg innpå og var tre mål bak med snaue 8 minutter igjen av første omgang. En sluttspurt ga Larvik-ledelse 17-11 til pause. Mange tenkte nok at takten for resten av kampen ble satt da, men så var ikke tilfelle. Oppsal scoret omgangens første tre mål, og var  med det kun tre mål bak Larvik. På stillingen 22-19 til Larvik måtte hjemmelaget gi slipp. De siste 15 minuttene vant Larvik med 7 mål og 10 totalt.

Manglet fokus og konsentrasjon

Ole Gustav Gjekstad var ikke spesielt fornøyd med den han fikk se av laget i kveld.

-Linn Jørum Sulland lager 12 mål på 16 forsøk og det er veldig bra, ellers er det skremmende dårlig skyting fra 6-meter. Pluss til Sofie Heide Lund som lager to mål på to forsøk i de fem minuttene hun får spille. Starten av kampen var bra, men i de siste 45 minuttene synes jeg at vi møter et lag som viser bedre innsats enn oss. Det er vi ikke vant til.

-Vi må ha et langt bedre fokus på lørdag, og innstilling til å holde konsentrasjonen oppe gjennom hele kampen. Da møter vi et mye bedre lag enn i kveld, spekket med europeiske toppnavn. Vi kommer ikke til å få ett eneste minutt til å hvile oss eller ramle ut av fokus fra klokken 1930 til 2100, avslutter Ole Gustav Gjekstad.

Neste oppgave for Larvik er altså gruppefinalen mot Vardar førstkommende lørdag kl.1930. Vi føler oss sikre på at vi får se et helt annet Larvik når den kampen starter.''

//larvikhk.no

I helgen er det gruppefinale i CL mellom Vardar og Larvik. Billetter får du på larvikhk.no, KOM PÅ KAMP :D 


Bilde er hentet fra Tor Odvar Moen sin twitter! 

 

Topp oppgjør

I dag er det klart for toppoppgjør i Postligaen og det mellom 1. og 2. plassen i serien. Det er faktisk Byåsen som ligger øverst, inntil videre, men det er fordi Larvik ble snytt for 22 + mål. Fredrikstad spilte med en ikke spillerberettig spiller i andre serierunden, og kampen ble satt til 0-0. Larvik fikk dog 2 poeng uansett. Det er 6 mål som skiller lagene, så får vi se da hvordan det ender i kveld. 
Larvik hadde en helt ok kamp i helgen mot Bera Bera. Det var litt som kladdet både fremover og bakover, men Larvik kjørte inn til en solid seier allikvel. Seieren sikret videre spill i hovedrunden i Champions Leauge. Gro Hammerseng og Linn Sulland var friske fremover i denne kampen, også Nora Mørk var som vanlig god. Hun ble dessverre skadet i kampen, men er tilbake i kveld :) Larvik må opp noen hakk for å slå Byåsen. 


Nora mot Byåsen i sluttspillfinalen 2012! 


Mange trodde vel at Byåsen ville være veldig svekket denne sesongen, uten både Ida Alstad og June Andenæs, men de har faktisk overrasket. Eller det er vel ikke så overraskende at de er gode, men de har satt de andre solvkanditatene veldig på plass. De vant blant annet 42-22 mot Storhamar (som har sviktet litt i det siste)  og 38-27 mot Stabæk.  Kan de klarre å tukte Larvik også? 
Her er litt statistikk, hentet fra larvikhk.no:

Totalt har klubbene støtt på hverandre 73 ganger tidligere i de hjemlige
turneringene. Her kan man ikke si annet enn at Larvik har statistikken i ryggen.
På de 73 kampene har 61 endt med seier til Larvik, 6 har endt uavgjort og 6 er
tapt.
I seriesammenheng har det vært 44 oppgjør hvor statistikken forteller at Larvik
har vunnet 34 kamper, spilt 6 uavgjort og 4 er tapt.
Sist gang Byåsen vant en kamp mot Larvik var i Cupfinalen i 2007. I
seriesammenheng må vi tilbake til sesongen 1995/96. Den sesongen vant Byåsen
begge oppgjørene- 25-20 i Trondheim og 27-22 i Larvik.
Sist gang Larvik ikke vant en kamp mot Byåsen var i november 2009 da det
endte uavgjort foran en fullsatt Arena Larvik. Siden har Larvik vunnet de siste 17
møtene mot Byåsen ? 7 i Postenligaen, 6 i sluttspillet og 4 i Cupen (NM).


Det er mange kamper i kampen. Nora Mørk/Linn Sulland vs Tonje Nøstvold, Thea Mørk vs Camilla Herrem, Terese Pedersen vs  Alma Hasanic. Vil si at keeperkampen blir den viktigste og mest spenennde i kveld. Tidligere har det vært Cecilie Leganger som har regjert i disse oppgjørene, men hun er skadet. Blir spennende å se hvordan Alma klarer seg i kveld. Larvik mangler også Tonje Larsen i forsvaret. Heldigvis er både Isabel Blanco og Anja Edin tilbake i troppen, det er viktig!! 

TV2 sumo. 19:00. Toppoppgjør. Kjør på! 

#larvikhk #handball #gøy 

Rundens lag

Dette ble rundens lag fra kampene i forrige uke. 

Terese Pedersen - Byåsen
Veronica Kristiansen - Glassverket
Anja Hammerseng - Edin - Larvik
Linnea Arrhenius - Fredrikstad
Tonje Nøstvold - Byåsen
Inga Berit Svestad - Byåsen
Linn Gossé  - Tertnes
 

Dagens resultater, 5. runde KVINNER:

Larvik møtte Tertnes, og sistenevnte ga gullkanditaten kamp en god stund. Det holdt ikke helt inn, så Larvik vant solid 35-24 etter en god sluttspurt av Alma Hasanic og Anja Hammerseng - Edin. Lise Løke fikk starte og scoret 4 mål. Linka var solid fra høyrekant, også Linn Sulland var på hugget i dag. Synes hun har vært veldig opp og ned den siste tiden, men i dag scoret hun 9 mål og var god :) Nora Mørk satt inn et par straffer og noen spillemål. Stine Skogrand og Linn Gossé spiller godt for Tertnes og scorer 6 og 5 mål hver. 

 
De andre resultatene:
Byåsen - Storhamar 42-22 Skulle være en jevn kamp om sølvplassen, men Byåsen nektet å gi Storhamar noe gratis. Det var solid spill fra start, og Tonje Nøstvold med hele 15 mål. 
Flint - Nordstrand 23-27 
Oppsal - Stabæk 22-33
Vipers - Levanger 25-18  Foto: Larvikognorge, Larvik - Oppsal forrige sesong!

Beklager...

Sorry, har vært helt fraværende de siste dagene, men er her enda. I kveld møter Larvik bergenslaget Tertnes :)  Det blir spennende å se om det egentlig blir noen spennende i kveld, jeg er ikke helt sikker på det. Vi får se flere landslagsspillere i aksjon, og det blir jo gøy å se hvordan går :) 

Kampen starter 19.00 og sendes på TV2 

 
 

To seire på rad.

Larviks reklamedebuterte i dag med '' Det funker for meg'' for å prøve å fylle hallen i Cahmpions League blant annet. Det ble også en klar 35-15 seier i dag mot Vipers, og Nora Mørk var nok en gang toppscorer for klubben med 8 mål. Lise Løke debuterte og scoret 5 mål, mens comeback Anja satte inn 3 mål!


Glemte å nevne at Larvik vant  32-21 over Glassverket på søndag, og der var også Nora toppscorer med 6 mål. Alma Hasanic regjerte i målet mot gamle lagvenninner og ble fortjent kåret til banens beste. Du kan lese mer om kampen her: http://www.larvikhk.no/alma-i-storslag/

epFRM_ttFI
/
/ her gjør Larvik ting de ikke kan.  Synes de allikvel var veldig flinke :)


Rundens lag, søndag: 

Alma Hasanic
Sanna Solberg
Izabela Duda
Gro Hammerseng
Anette H. Hansen
Jenny Græsholt
Marie Likjegren
Isabel Blanco 

Det er Randi Gustad og  Bent Svele som har satt sammen laget :) 

Andre resulater i dag: 
Storhamar - Tertnes 22-20 
Byåsen - Stabæk 38-27
Levanger - Glassverket 13-17


 

Larvik - Vipers

I kveld er det Vipers som kommer på besøk hos Larvik. Klokken 19:00 starter kampen, og den sendes på TV2 sumo! 

Anja Hammerseng - Edin er tilbake etter lysketrøbbel, Lise Løke debuterer for klubben etter skuldertrøbbel og Tine Rustad Kristiansen er tilbake etter fødesel og akillestskade Les mer HER
Til helgen er det også duket for sesongens første Champions League kamp, der er ikke Tonje Larsen og Tine Rustad Kristiansen med i lagoppstillingen. Mer info om den kommer senere. 

 

Foto: Ken Thomas Topel
I morgen:

Postenligaen Kvinner 

Byåsen Elite - Flint Tønsberg Håndball
Kampen skal sette punktum for arrangementet Håndballuka i Trondheim. Trønderne har hatt håndballfest hele uka med en rekke arrangementer. Som forkamp til oppgjøret er det forøvrig nabooppgjør i 1. divisjon Menn mellom Kolstad og Strindheim. Alt annet enn Byåsen-seier i avslutningen av Håndballuka vil overraske, for gjestene fra Tønsberg klarer vel ikke gjenskape 23-23-kampen mto Byåsen fra 2011-12-sesongen nå?

Fredrikstad Bkl og Levanger HK
jakter begge sesongens første poeng. Begge lag avanserte tidligere i uka til 4. runde i NM på bekostning av 1. divisjonslag. Det var jevnt mellom lagene da Fredrikstad sist spilte i Postenligaen, men Levanger vant kampen i Kongstenhallen (20-18). 

Forrige sesong vant Vipers Kristiansand
hjemmemøtet mot Storhamar (31-25). Trener Thomas Hørlyk i Vipers er klar på at det kan bli tøft å hente nye poeng mot et Storhamar-lag som står ubeseiret etter de to første kampene. Til Vipers nettsider sier han bl.a. dette før oppgjøret i Aquarama:  

-Skal vi have en chance mod Storhamar bliver det på indsats og bedre vilje!! Indsats og vilje er 2 ting man ALTID kan konkurrere på uanset kontinuitet, landskampe, samspil osv osv. Dette forventer jeg af pigerne på søndag ? vi vil være bedst på vilje og indsats. 

Selv om Glassverket
har kjempet godt, står laget med ett poeng etter de to første serierundene (uavgjort mot Stabæk og knepent tap mot Storhamar). Denne gang venter en enda større utfordring når Larvik HK kommer på besøk. Med de tidligere Glassverketspillerne Alma Hasanic og Jeanette Kristiansen i troppen i tillegg til sine mange, meritterte spillere, er Larvik klare favoritter til poengene. Men Glassverket har tidligere vist at de vil prøve å bite fra seg, uansett motstander...


Nordstrand - Oppsal

er lokaloppgjøret i Oslo, og kampen om å være best i byen. Nordstrand kommer fra storseier mot Levanger i forrige runde - Oppsal er så langt poengløse i Postenligaen. 

På Oppsals nettsider leser vi før kampen: 

Søndag er det klart for et heftig lokaloppgjør i Bjørnholthallen. 
Søndag starter poengjakten for Oppsal. Etter å ha innledet Postenligaen med to tap mot klare medaljekandidater, er det søndag klart for en motstander som det på papiret bør være mulig å hanskes med. 
Likevel, Nordstrand-Oppsal blir en tøff kamp naboer imellom. Lokaloppgjør motiverer alltid ekstra, og det laget som søndag fokuserer best kan med rette kalle seg Oslos beste lag per dato.

Kampene i Postenligaen som spilles søndag 29. september:

Kongstenhallen 1600 Kvinner Fredrikstad Bkl  Levanger HK TV2 Sumo
Bjørnholthallen 1800 Kvinner Nordstrand Oppsal TV2 Sumo
folloTRYKK Arena 1800 Menn Follo HK FyllingenBergen TV2 Sumo
Drammenshallen 1800 Kvinner Glassverket Larvik HK TV2 Sumo
Sør Amfi 1800 Menn ØIF Arendal Runar Sandefjord TV2 Sumo
Aquarama 1800 Kvinner Vipers Kristiansand Storhamar TV2 Sumo
Trondheim Spektrum 1800 Kvinner Byåsen Elite Flint Tønsberg Håndball TV2 Sumo

 

 

//handball.no

De første resultatene


Her er gårsdagens resultater, også fra herrenes kamper som startet serien i går. 

Larvik fikk knuste FBK, ingen bombe det. Eneste spennende som skjedde der var at  Anja Edin rundet 1000 mål i Postligaen, Cecilie Leganger var tilbake, Alma Hasanic holdt nullen i 11 minutter i 2.omgang og at Mørk tvillingene storspilte. Også Isabel Blanco storspilte på streken og får skryt av treneren etter to år i klubben. 
Den kampen det var mest spenning i, var vel mellom Tertnes og Stabæk. De byttet på å lede, og det ble mye mål i løpet av kampen. Sanna Solberg var vel den som hadde prøvd mest for Stabæk, men det hjalp dessverre ikke. Tertnes ble for sterke tilslutt. 
Byåsen slet litt i starten, men kom seg etterhvert og fikk en solid seier. Det kunne blitt mer, men de slapp seg litt ned i slutten av kampen..

Så ikke på noen av kampene, men fikk med meg det viktigste i reprise på håndball Xtra. Spilte fotballkamp selv i går, så da ble det litt vanskelig å få sett kampen :) De kåret også rundens lag fra forrige serierunde, og den ser du her:  Her kommer en liten oversikt over de som scoret av Larvikspillere og landslagsspillerne i går: 

4.Jeantt Kristiansen 2 mål/ 3 skudd
5. Isabel Blanco  6 mål/ 9 skudd
8. Karoline D. Breivang 3 mål/ 3 skudd
9.Nora Mørk 9 mål / 10 skudd - BANENS BESTE
10. Gro Hammerseng-Edin 1 mål/1 skudd
11 Linka R. Koren 5 mål/ 7 skudd
13 Vilde Johansen 1 mål/ 3 skudd
15. Linn Jørum Sulland 4 mål/ 7 mål
17 Tine Stange 1 mål/ 1 skudd
19. Thea Mørk 4 mål/ 4 skudd - Sto på larvikhk.no at hun også hadde stått bra bakover :) 
20 Frida Bjaaland  1 mål/ 2 skudd
21 Sofie Lunde 0 mål/ 1 skudd
81 Anja  Hammerseng - Edin  3 mål/4 skudd

 Camilla Herrem 3 mål/ 4 skudd
Stine Skogrand 10 mål/ 13 skudd
Linn Gossé 6 mål/ 10 skudd
Sanna Solberg 6 mål/ 10 skudd
 

I dag ser du Storhamar - Glassverket fra klokken 18:00! Det sendes også kamper i helgen, se innlegget under for informasjon om de :) Ellers er det landslagssamling neste ulke, og da blir det pause i kvinnenes serie :) 

Runde 2 - Postligaen

Det er på tide med ny runde i Postligaen i dag.

Dette er dagens kamper: 
19:00 Oppsal - Byåsen B - Tror Oppsal må komme med noen overraskende krefter om de skal ta Byåsen. 
19:00 Larvik - Fredrikstad H - Må jeg si noe? 
19:00 Tertnes - Stabæk B - Tertnes har en tynn tropp og dette blir deres 4.kamp på en uke. Tror derfor Stabæk kan ha en fordel med det. 
 
Torsdag 12/09: 
18:00 Storhamar - Glassverket B Holder en liten knapp på Veronica Kristiansen og Glassverket, de virker sterke. Vi får se da, om de kan klare å tukte Storhamar av banen, de har også vært gode i oppkjøringen blant annet. Fikk også skrudd opp tempoet mot Fredrikstad siste og vant 30-20. 

Lørdag 14/09: 
16:30 Stabæk - Vipers H - Vipers er svekket etter å mistet flere bakspillere, og Stabæk tar nok denne. 

Søndag 15/09: 
17:00 Levanger - Nordstrand H Fortsetter Levanger som mot Larvik så kan de gå på en smell, men jeg tror de vil ha en liten revansje etter forrige kamp. 
18:00 Flint - Tertnes  B Tiltross for mange kamper de siste dagene så tror jeg de skal ta Flint.. men det kan slå feil ut.. 


Du kan se Håndball Xtra på Tvsport og sumo fra 18:30 i morgen. Alle kampene sendes på TV2 sumo!  

Serien er i gang

Det tok nærmere to minutter før Larvik scoret mål i Trønderhallen, men da det først løsnet kom det mye og bakover var det potte tett. Larvik ledet 14-0 når Levanger scoret sitt første mål ? etter drøye 17 minutter.

Det var en heltent gjeng fra Larvik som virkelig gledet seg til å komme i gang med Postenligaen 13/14. Det gikk utover hjemmelaget Levanger, for det er sjelden vi har opplevd at hjemmelaget har brukt så lang tid på å komme på tavlen i en kamp i Postenligaen. Alma Hasanic stengte målet bak en gjeng som jobbet frenetisk i forsvar. Det ga mange gode kontringsmuligheter og det ble utnyttet nådeløst det første kvarteret.

Hovedtrener Ole Gustav Gjekstad var relativt blid etter kampen etter å ha vært vitne til at jentene la ned en strålende arbeidsinnsats kampen igjennom.

? Veldig godt fornøyd med innsasts og innstilling til seriestarten. 14-0 er kanon. Veldig deilig å se at vi kan benytte alle spillerne og fortsatt holde et høyt nivå. Det siste kvarteret står vi med to debutanter i midtforsvaret, Vilde Johansen og Frida Bjaaland og de taklet og holdt unna Levanger på samme gode måte som de litt mer rutinerte. Alt i alt en meget god premiere og jeg er veldig fornøyd med hele gjengen, avslutter Ole Gustav.

Kopierte det fra larvikhk.no, siden jeg ikke fikk sett kampen selv! Heldigvis var det ei jeg kjenner, Rikke, som bor i nærheten av hallen til Levanger så hun tok bilder jeg kunne bruke fra kampen :) 


Godt å se at Tine Stange er tilbake på banen. 


Anja ble banens beste i dag ;) 


Linka i farta :) 


Nykommer Jeanett


Jubel og glede på benken. 


Landslagsaktuelle Isabel :) 

Disse spilte, mål
Jeanett Kristiansen, Isabel Blanco 5, Karoline Dyhre Breivang 3, Nora Mørk 3, Gro Hammerseng-Edin 1, Linka R. Koren 5, Alma Hasanic,
Vilde Johansen1, Linn Jørum Sulland 6, Tine Stange, Thea Mørk 5, Frida Bjaaland 1 og Anja Hammerseng - Eding 6.  

Mål nummer 12 i denne kampen ble seriemål nummer 15 000  for Larvik og det var Gro som fikk æren av å sette det inn. 

Snart seriestart..

Om ikke lenge braker det løs mellom Larvik og Levanger som starter sesongen på onsdag klokken 18:00. Klokken 19:00 starter Tertnes - Oppsal, Vipers - Flint Tønsberg, Glassverket-Stabæk, Fredrikstad-Storhamar og Norstrand -Byåsen. Det vil si at alle lagene skal i aksjon. Du kan se resten av terminlisten her

Det er vanskelig å si hvordan sesongen går, siden flere lag har mistet gode spillere osv. I tilegg har jeg sett lite på de andre lagene, så jeg vet ikke helt hvordan de ligger ann. Prøver å gjette hvordan sesongen går allikvel: 

1. Larvik - Jeg tror det er liten sjanse for at noen tar fra de 1.plassen.
2. Storhamar
3. Byåsen
4. Tertnes
5. Glassverket
6. Stabæk
7. Levanger
8. Oppsal
9. Vipers
10. Norstrand
11. Flint
12. Fredrikstad

Alt kan skje, og jeg har et lite håp om at kampen om 2.plassen blir jevn. Har en liten knapp på Storhamar og håper de kan ta den :)