Sagt om

Sagt om Kari Mette Johansen

Marit Breivik: Hun har veldig stor fart, og er blitt flinkere til å bruke denne farta også i returløpene. Har mye rutine. (Dagbladet 08.11.2006) 

Harald Bredeli:
Hvis dere lurer på hvem som er den beste venstrekanten, så gir vi dere svaret her: Nummer 11 hos Norge - Larviks Kari Mette Johansen. (EM finalen 2006) 

Fra å være en anonym spiller i mengden før EM startet, har hun nå blitt lagt merke til av de beste utlandske klubbene i Europa. Kari Mette Johansen fikk blanke 10-ere oå de fleste avisbørser med respekt for seg selv etter søndagens praktkamp mot Russland. Larvik-vingen scoret ni mål på ni forsøk, og satte dermed et verdig punktum for en fantastisk turnering - hvor hun også havnet på All Star-teamet.(Dagbladet 19.12.2006)
Kari Mette Johansen og Linn-Kristin Riegelhuth løp om kapp i målprotokollen i går kveld. Kari Mette stakk av med både toppscorertittelen og banenes beste-prisen i hallen. De to Larvik-spillerne er så kjappe at når de setter opp tempoet, da er det ingen som er i nærheten av å henge med. (Dagbladet 05.12.2007) 

Kari Mette Johansen har hatt et eventyrlig mesterskap og sitt desidert internasjonale gjennombrudd. Marit Breivik at etter kampen at hun var ''sååå imponert'' over det Johansen har vist i mesterskapet. Ni mål på ni skudd i finalen, ingen feil og 60 minutters spilletid sier sitt. (VG 19.12.2006) 
 
Ukjent blogger: Kari Mette - jeg tror nesten jeg elsker deg. Dagens store stjerne, kryss i margen, klapp på skulderen og kyss på pannen går til superduperkantspilleren Kari Mette Johansen. Hun treffer på 9 av 9 forsøk - 7 av de i første omgang. Hun løper fra alt og alle og har en vidunderlig selvtillit! For ei herlig jente! 19.12.2006)  
Svar til innlegget: Kari Mette må ha en sykt bra scoringsprosent gjennom hele mesterskapet. Det virker som hun ikke ''skriker'' høyest av jentene, derfor har man kanskje ikke lagt merke til henne så mye. Defor har hun heller ikke fått så mye oppmerksomhet. Men om man måler statestikk i løpet av kampene kommer hun uten tvil på topp. Klarere BB får man ikke. 

Marit Breivik: Jeg er bare så mektig imponert over Kari Mette i EM. Hun er så rå, har 100 prosent i angrep og det er ikke mange som kommer forbi henne heller. (VG 19.12.2006) 

Karoline Dyhre Breivang: Kari Mette har bare vært så utrolig god. Og det er så fortjent. Hun har nærmest hatt ansvaret for venstrekanten aleine,og taklet det perfekt. Også i finalen som ble en skikkelig slitekamp.(OP.no 18.12.2006)
Kampen mot Ungarn i 06: Else Marthe Sørlie Lybekk blokkerte et hardt skudd og ballen gikk i en høy bue nesten helt tilbake til midtstreken. De ungarske spillerne luntet etter for å hente den slik at de kunne bygge opp et nytt angrep. Men Kari Mette Johansen luntet ikke etter ballen - hun sprintet, vant duelln og scoret alene med Katalin Palinger. 
Gro Hammerseng etter kampen:
Hun er så utrolig kjapp og våken i spillet sitt. Det er en veldig god følelse for midtforsvarer å blokkere ballen og deretter se kanten storme frem og vinne den. Det får man ekstra energi av. 
(VG 14.12.2006) 
Marit Breivik:
Hun er ekstremt hurtig, er taktisk smart, leser spillet godt og starter tidligere i retur. I tillegg er hun ekstremt spenstig. (Dagbladet 10.12.06) 

Ragnhild Aamodt:
Jeg ville bo med en som hadde tørr humor og var fra Østfold. Det er jo Kari Mette det. (Dagbladet 16.12.2004) 
Hun holder samme tempo på shopping som på vingen og har ''Snickers-kake'' som sin spesialbakst (sier samboeren). Dette er den kjappeste måten å beskrive den sjarmerende Østfoldjenta på. (Håndballmagasinet februar 2007) 

Håndballmagasinet ringer Inger Sofie Heiraas for å høre om det er noe bestemt håndballmagasinet skal spørre om i intervjuet: Spør om hun har kastet juletreet sitt. Hun har stort sett det gamle liggende til hun kjøper et nytt. Kanskje det er for ikke å glemme det. Si at du har hørt om de lange skiturene hennes. Hun går til hun ikke ser bilen lenger, og da er det mat&drikke-rast. Hun er velutdannet i Heimkunnskap. Hun er en stor-baker med tebriks som bare er en av spesalitetene - Marius har visst falt for ''Snickerskaken'' hennes - og mye annet. Kort sagt- hun er rå på kjøkkenet. Ellers kan du jo utfordre på hennes ''stæsj''-behov. Hun har et eget rom der hun har alt. Sminke, klær i alle varianter, smykker, sko - rommet er bare hennes, Marius får ikke engang lov til å passere døra. 
Kari Mette Johansen er spøkelset Russland frykter. Hennes superkamp i EM-finalen for to år siden glemmer ingen. (Sb.no 12.12.2008) 

 
Camilla Herrem: Jeg har sagt til Kari Mette at hun skal holde på så lenge jeg holder på. Så vi får bli gamle og grå sammen. Hun er sjefen og vil alltid være det, jeg bøyer meg i støvet for henne. (TV2 Sporten 20.12.09) 

Camilla Herrem om at henne og KMJ får 50/50 med spilletid: Jeg og Kari Mette har det fint som vi har det nå. Vi er et godt team. Vi har connection! 
Tor Odvar Moen etter at KMJ hadde skrevet ny kontrakt i 09: Dette er veldig gledelig. Kari Mette er en av verdens beste spillere på venstrekanten, og en slik spiller vil vi selvfølgelig gjerne ha i spillerstallen. Kari Mette kom til oss i 1998 som 19-åring fra Lisleby, og har etter hvert blitt en av veteranene i klubben. Hun var veldig dyktig da hun kom, og har blitt bedre og bedre med årene. ( OP.no 14.02.2009)

Lene Rantala: Det varmer mitt hjerte at Kari Mette blir med videre. Hun er en veldig stor profil både klubbmessig og internasjonalt, og i tilegg er hun en veldig hyggelig jente. Jeg har kun positive ting å si om henne. (OP.no 14.02.09)> Hva synes du om Kari Mette? 

Sagt om Mia Hundvin

Blid, storkjefta og rampete. Ving-darlingen Mia Hundvin er som før, bare litt mildere. (Dagbladet 07.12.04)

Rampejenta som utfordrer - og av og til gir blaffen i systemet. Skaffer håndballen mengder av oppmerksomhet. (Dagbladet 20.11.04)

Rushtrafikk kler ikke sjåføren Mia Hundvin.(..) Mia Hundvin kjører bil som hun spiller håndball: offensivt og uforutsigbart. (Magasinet i Dagbladet 18.09.04)
 

Hun banner som en bryggesjauer og forlanger Turboneger på full guffe i Nordstrandhallen. (Magasinet i Dagbladet 18.09.04)

Med knallrødt hår, piercing og tatoveringer kastet Mia Hundvin seg inn i offentligheten fra venstre kant under EM i Nederland i 1998. (Magasinet i Dagbladet 18.09.04)

Dagbladet om Mias comeback i Norge: Plutselig rocker norsk kvinnehåndball igjen. Mia Hundvin er tilbake. (Magasinet i Dagbladet 18.09.04)

VG om Mias comeback i Norge: Frittalende Mia blir en befrielse i en serie der mange spillere ikke engang tør si om de har spilt bra eller dårlig. (VG 11.09.04)

Mia er helt på kanten, og tør når andre tier. (Aftenposten 10.09.04)

Heidi Tjugum: Mia er en artist som skaper noe ekstra. På trening får hun oss til å le. Dessuten er hun den eneste som tør å si fra til treneren (Dagbladet 03.08.04)

Marit Breivik: Det var alltid artig og inspirerende å ha henne i miljøet. Hun har spennende tekniske kvaliteter, hun er taktisk og kreativ. Hun er åpen og spontan og har dessuten et temperament som er friskt. (Aftenposten 17.06.04)
 

Firkantet set er hun for lille og let til et spil, hvor kraft og tyngde spiller en dominerede rolle, men hun vinder på dynamik, finsleben teknik og spilopfattelse. (BT Online 09.06.03)

I sterk kontrast til mange andre toppidrettsutøvere lar hun ikke alt gå gjennom et filter så tykt at at alt blir ufarlig, kjedelig og uinteressant. (Aftenposten 15.12.02)

Mia er individualisten, opprøreren, eneren. Den som sier det hun mener og gjør det hun sier. Den som våger å gå sine egne veier, følge sine egne instinkter, og som blir syk av all konformiteten rundt henne. (Bergens Tidende 10.12.02)

Mia Hundvin er en skøyer og en spilloppmaker - og en begavet håndballspiller. Men hun er også befriende frittalende. (Bergens Tidende 10.12.02)

Et smil som hadde gjort Hollywood misunnelig. (VG 28.11.02)

Hun er god, pen, frittalende, moteløve, mystisk og har stor utstråling. (Dagbladet 09.11.02)

Marit Breivik: Mia er en uforutsigbar spiller. Hun gjør ting som ingen andre gjør. Det er viktig for oss. (Bergensavisen 07.11.02)
 

Det er ingen tvil om at Mia er landslagets mest populære spiller utenfor banen. (Bergens Tidende 06.11.02)

Marit Breivik: Mia har et veldig konkurranseinstinkt. (..) God teknisk og taktisk. (Dagbladet 29.10.02)

Marit Breivik: Mia har hatt en god sesong i Slagelse. Hun blir sentral i laget med sitt fine tekniske repertoar. Mia er veldig motivert til landslagsspill igjen. Jeg er glad hun er tilbake. (Bergensavisen 29.05.02)

Marit Breivik: Vi trenger kvalitetene hennes. Hun er en spiller som kan avgjøre kamper på egen hånd. (..) Hun er en fargeklatt både på og utenfor banen. (Bergensavisen 31.12.01)

Marit Breivik: Mia er en kreativ, teknisk og taktisk god spiller som har levert avgjørende bidrag i viktige kamper for Norge. Derfor er jeg glad for å ha henne med i troppen igjen.(Bergens Tidende 29.12.01)

Hun får selv Julia Roberts og Melanie Griffith til at likne blegfede og fallerede filmstjerner (Ekstrabladet)

Anja Andersen: Jeg er veldig glad for at hun er kommet. Hun er en høyt begavet teknisk spiller, og så er hun alltid ute etter å prøve noe nytt og å utvikle seg. Hun vil alltid videre. Det er kult å ha Mia på treningene. (Aftenposten 20.9.01)

Hun er minst på banen. Og tynnest. Med hjelp av lynkjappe føtter, stor vilje og velutviklet teknikk skjærer hun i et eksplosivt øyeblikk gjennom linjen av velvoksne forsvarsspillere, og scorer. Mia Hundvin er på gang. Den minste kan fort bli den største. (Aftenposten 20.9.01)
 

Da Mia Hundvin debuterte på Tertnes' A-lag i 1994, var hun bare 16. Men temperamentet kunne tilhørt en voksen stjerne. Ifølge trenere hennes kunne du høre henne på bane 3 når hun bommet på bane 1, og språket var heller ikke en yndig ungpikes. (Nielsen: Store bergensere)

For her var en type man til da ikke hadde sett maken til i idrettssammenheng. En ordentlig rocker, med farget hår og mystisk tatovering på leggen. Hun så ut som hun skulle på popkonsert og ikke på håndballkamp, i hvert fall ikke spille håndballkamp. Men det skulle hun. Hun skulle faktisk spille skjorta av de fleste andre på banen. Men Mia Hundvin var nesten for god til å være sann. En vaskeekte profil, midt i den erkenorske håndballsporten. (Nielsen: Store bergensere)

Kjersti Grini etter bronsefinalen i OL 2000: Det Mia gjør der, er kjempetøft! Det er slik guts som gjør at vi vinner til tross for at vi sliter spillmessig.

Det er slik vi vil ha henne: Ikke til å lure i forsvar, aggressiv i kontrafasen og trygg på seg sjøl i avslutningene både aleine mot keeper og fra kant. (Dagbladet 28.9.00)

Mia og Myggen er beslektede sjeler. De lider samme skjebne på hvert sitt lag; to lettbente artister blant stål i ben og armer. Og begge utfordrer toppidrettens puritanske regime ved å insistere på å leve nesten helt normale liv ved siden av. (VG 12.9.00)

Hun er smellvakker, med noen flagrende rådyrøyne som ville fått en biskop til å sparke inn altertavlen, bergensk munnrapp og, som en Myggen, full av finter og faen. (VG 12.9.00)

(..) dama kjører verbal Formel 1 (Mann 9/00)

Latteren runger langt ned i naglebeltet. Sit-ups blir overflødig der i gården, det er bare å ta en daglig tur på café, så er jobben gjort. (Mann 9/00)

Med sitt årvåkne blikk er den 165 centimeter høye bergenseren et av Norges sterkeste kontringsvåpen. (Dagbladet 21.8.00)

I tillegg til det gode utseendet, er det nettopp det ærlige, åpne lynnet som har gjort Mia til en av landets største medieyndlinger. (Bergens Tidende 25.3.00)

Mia Hundvin ble kåret til Norges beste spiller i VM-finalen etter fem mål. Selv oppsummerte hun det historiske VM-gullet slik bare Mia kan det: - Dritfet! (Bergensavisen 12.12.99)

Frode Kyvåg: Mia Hundvin har alt som skal til for å bli en profil innen idretten. (..) Det er ene er at man gjør ting på banen som ingen andre gjør. Det andre er at man har et vinnende vesen, slik som Mia har. (Dagsavisen 18.11.99)

Kontringssterk, full av teknikk og kjappe meldinger er Mia fra Bergen for lengst blitt en publikumsfavoritt. (VG 10.11.99)

(..) men det var til slutt Mia Hundvin som utløste bølgen på tribunen da hun både snappet og lobbet og tok frem et bredt register. Stakkars franske gjester. (Aftenposten 10.11.99)

Frode Kyvåg: Mia Hundvin har det meste en klubb kan ønske seg. Hun er en flott og spennende profil, og en veldig god spiller. (Dagbladet 13.10.99)

Ei spontan og blid jente som ikke har alle klisjé-svarene på hentetast. (Dagbladet 22.9.99)

Hun er så dønn ærlig i alt hun sier. Det har vært en ærlighet til besvær. (Dagbladet 22.9.99)

Marit Breivik i forbindelse med Mia-motgang i forkant av VM 1999: Hun har ikke spilt sine beste kamper nå. Men det skal mye mer til for at jeg mister troen på en spiller som allerede har bevist et stort potensial. (VG 16.8.99)
 

Mia Hundvin (22) minner om en krysning mellom tanntrollet Karius og modellen Linda Evangelista. (Det Nye 12/99)

Med fantasifulle hårfarger, tatoveringer, piercing, et smellvakkert fjes og en rapp replikk, scorer hun ekstrapoeng både her og der. (Det Nye 12/99)

Tony Ågotnes (redaksjonssjef i TV Hordaland) om Mia som programleder: Hun har sånne Dolly Duck-øyne som hun borer i intervjuobjektene sine; store, vidåpne glugger med lange, svarte øyenvipper. Når Mia smiler på TV, lyser det ut av skjermen. (..) Alle finner tonen med Mia. (Det Nye 12/99)

Hun forlot Bergen som en rappkjeftet kjæledegge. Mia Hundvin kom hjem som en mester, og fremdeles like rappkjeftet. (Bergens Tidende 22.12.98)

Anja Andersen etter norsk EM-gull: Mia Hundvin var spesielt god. Hun kan bli kjempeflink. Hun er selvfølgelig god allerede, men hun har et stort potensial. Hundvin scorer viktige mål. (Dagbladet 21.12.98)

Mia Hundvin stjal oppmerksomheten mot Danmark. Og brukte fotofjeset til å gjøre et samme på pressemøtet i går. (Aftenposten 19.12.98)

Om Mias debut som 12-åring: Jentungen debuterte i røde Coverse-sko, like stor shorts som Tippen hadde på bronselaget og rosa sokker med hvite striper. Mia Hundvin har talent for oppmerksomhet. (Aftenposten 19.12.98)

Marit Breivik: Hun er frisk, spontan, artig og rastløs. Det gjenspeiler henne litt på håndballbanen. Mia er en kreativ spiller med et veldig spennende teknisk repertoar. Men det som har imponert meg mest her nede, er at hun greier seg så bra i forsvar. (VG 19.12.98)

Mette Davidsen: Hun er litt utradisjonell, men går godt sammen med oss dødelige. (VG 19.12.98)

Det ble en morsom seanse. Å intervjue Mia Hundvin er i grunn et studium i seg selv. Hun tripper rastløst rundt, gjør noen merkverdige grimaser, fleiper, og snakker om alt mulig på en gang - gjerne uten at det helt henger på greip. Men hun opptrer på en veldig sjarmerende måte. (VG 19.12.98)

Hundvin er i skuddet fordi hun er spontan, smilende og dristig på parketten. (Bergens Tidende 19.12.98)

21-åringen fra Bergen er ikke engang i nærheten av hva nordmenn forbinder med norske idrettsutøvere. Mia Hundvin har piercing, tatoveringer (flertall) og farget hår. Hun er den siste som man forbinder med en traust norske idrettsutøver. (Nettavisen 18.12.98)

Mia Hundvin er en drøm for norsk presse. Det er sjelden at en utøver leverer så mange overskrifter på så kort tid som det Tertnes-jenta gjør. (Nettavisen 18.12.98)

Jeg skjønner ikke at det er mulig. Ludo handler jo bare om flaks", sier Mia, som ikke fant seg i flere tap da Siv (les: romvenninne under EM, Siv Heim Sæbøe) her om kvelden gikk opp til 6-1 i seirer. Hundvin rasket med seg det som var av brikker og terninger - og stappet alt inn i munnen. Riktig nok er Tertnes-kometen svær i kjeften. Men et halvt ludospill ble i meste laget. Taperen måtte brekke seg mens terninger og ludobrikker spratt veggimellom på rommet. (VG 14.12.98)

Mia Hundvin var seg selv, scoret tre morsomme mål - og kan bli den kantspilleren Norge trenger. (VG 29.10.98)

Enkelte mennesker kommer alltid i fokus fordi de alltid sier hva de mener. Mia Hundvin er en sånn jente. (Dagsavisen 4.12.98)

Marit Breivik: Mia har en del andre kvaliteter enn resten av laget. Hun har god timing, leser spillet godt og har utviklet en frihet i skuddrepertoaret. Samtidig beriker hun miljøet med sin væremåte. (VG 17.10.98)

Kjersti Grini: Hun er veldig god, en spesiell og uredd spiller som tør å stikke nesen frem og prøve på noe. Mia er en spiller Norge kan få mye glede av (..) Hun er en litt flegmatisk spilloppmaker og humørspreder. Vi har ikke hatt for mange av den typen, det er nok av trauste, flinke norske jenter. (VG 27.9.98)

 

Bilder og tekst er funnet på evas-handballside :)  

Sagt om Linn-Kristin Riegelhuth

Marit Breivik: Lagets kjappeste i løp og skudd (Dagbladet 18.12.04) 

Råskinnet Riegelhuth kan gi Norge EM gull (Dagbladet 02.11.2006) Karl Erik Bøhn: Hun er ganske enkelt verdens beste høyre back. Ingen kommer opp mot henne. Hun har ekstrem fart, meget godt O2-opptak og en fenomenal venstre arm. (Dagbladet 02.11.2006) 

I tillegg til håndballen gjennomfører hun sykepleierutdanning. Fredag forrige uke var Linka ferdig med ti ukers praksis ved Larvik sykehus. Den innholdt også vakter til forskjellige tider av døgnet. Karl Erik Bøhn om dette: Man kan spørre seg hvor hun finner energien. I tillegg er hun den som trener mest for seg selv. (Dagbladet 02.11.2006)

Marit Breivik: Linn er veldig flinkt til å  jobbe målrettet med sine arbeidsoppgaver.(Dagbladet 02.11.2006)

Marit Breivik om Linka før EM 06: Sammen med Kristine vår sterkeste skytter. Hun har en voldsom fart i skuddet og er veldig eksplosiv. Kan også spille på kanten, emn vi vil bruke hennes som bakspiller i 80/90 prosent av tida. Har blitt bedre taklingsmessig.
 

Fakta er nemlig at med Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Linn-Kristin Riegelhuth på banen, er Norge ekstremt vanskelige å slå. Dagbladet har skjekket statestikken, disse tre har spilt 36 kamper sammen og kun tapt to. Det sier ganske mye om hvor viktig denne trioen er for Norge. (Dagbladet 08.12.2006) 

 Karl Erik Bøhn: Hos oss får hun være dronning! (Dagbladet 09.12.2006)

Karl Erik Bøhn om Linka etter at hun scoret 14 mål mot Podravka: I dag var hun hysterisk god og delaktig. Han mener Rigelhuht også må være den beste norske bakspilleren gjennom tidene. (11.02.2007) 

Linka scorer mest i Europa - Kan nå 500 mål på en sesong. Hun er både toppscorer i Champions Leauge og eliteserien(Dagbladet 12.02.2007) 

Riegelhuth danket ut Haltvik - slettet ni år gammel scoringsrekord i eliteserien i håndball. (Dagbladet 21.03.07) Karl Erik Bøhn etter at hun fikk scoringsrekorden: Det er formidabelt gjort med det presset hun har hatt på seg på skole, landslag og klubblag. Hun har ikke vært egoistisk, men er flink til å spille fram andre og være nest sist på ballen. (Dagbladet 21.03.07) 

Johan Golden etter at han hadde ledet Larvik i kvartfinalen mot Norstrand: Vi tar ikke så mye av æren for seieren selv, vi gir det meste til Riegeltun (Linn-Kristin Rigelhuth). Henne har jeg forresten bedt ut på date, men hun har ikke svart ennå. (18.04.2007) 


 
Karl Erik Bøhn: Det er gøy å se at Linn-Kristin fungerte så bra sammen med de andre. Nå bruker hun finta si mer utover i banen. Hun har et vanvittig skudd innover,hun er vanskeligere å lese nå. Hun virker også tryggere på landslaget enn hun har vært før (Dagbladet 02.12.2007) 

Karl Erik Bøhn: Jeg ville i hvert fall ikke byttet Linka forsvar/angrep, for du tjener så utrolig mye på å ha henne på banen i forsvar. Da blir Norge ustopplige i kontringsfasen. (05.12.2007) 

Harald Bredeli: Linka har jo en ferrari motor  (under en Norge kamp, husker ikke hvilken)

Etter kamper:
Linka ble toppscorer med 8 mål, Linka med toppscorer med 14 mål, Linka scoret 10 mål i dag og ble toppscorer (Dette sto ofte i artiklene etter de fleste Larvik og Norge kampene) 
Etter Norge-Frankrike i OL 2008:
Skuddarmen til Linka var så heit i starten av andreomgangen, at først da hun fikk et kakk i hånda klarte de franske jentene å stoppe hjenne. Da hadde hun scoret fem mål på åtte minutter (Dagbladet 15.08.08) 
Anja Andersen: Det er en meget spennende spiller vi får til klubben i sommer. Linka kan dekke flere plasser i forsvaret og spille flere posisjoner i angrep, og den allsidigheten tiltaler meg veldig. Jeg gleder meg til å få henne i troppen (Dagbladet 

Larvik freder Linkas drakt i to år (Dagbladet 09.05.2009) 

Ekspertkommentator i dansk TV2, Bent Nyegaard (
kåret Linka til den tredje beste stjernen i dansk eliteserie): Riegelhuth har spilt fast på det norske landslaget i mange år. Hun er en kjapp høyrekant, er god i kontra og er allsidig at hun også kan spille back. Hun har alt, for hun kan også dekke bakover. FCK har hentet en av Norges beste spillere. (Dagbladet 05.09.2009) Cecilie Leganger:
Jeg følte jeg fikk godt tak på Linka, og det vil alltid være gull verdt å stoppe henne. Jeg la litt prestisje i den duellen, for hun var veldig god i den første kampen. Jeg har tenkt på møtene med henne i ei uke. (17.05.2009) 

Linn-Kristin Riegelhuth (20) fyrte av et skudd på 94 km/t i Norges festkamp mot Serbia og Montenegro (16.12.04)

Cecilie Leganger:
Alle som mister Linn-Kristin Riegelhuth vi bli svekket (09.05.2009) 

Karl Erik Bøhn: Det hadde ikke gått uten Linka. Hun er i en egen klasse! (09.05.2009) 

Kari Mette Johansen før møte mot Linka I Champions Leauge: Jeg gleder meg til å spille mot Linka, men tenker ikke at det er henne under kampen. Hun er veldig flink til det hun er god på! 
Linka en målrettet Ferrari (Østlandsposten 08.05.2009) 

Ole Gustav Gjekstad: Vi trengte en keivhendt spiller raskt da vi hadde skader og manglet en på høyresiden. Karl Erik hadde vært på en landslagssamling ved toppidrettssenteret i Oslo og sett ei som hadde høyt temp og et vanvittig rykk i høyre - venstre finter. Så vi fikk i stand en rekordrask overgang og plutselig sto hun i hallen (Østlandsposten 16.082002)

Ole Gustav Gjekstad: Hun er vel blant de mer ambisiøse jeg har vært borti og er ærgjerrig på en god måte. 97 prosent av det blir positivt, mens resten gjør at hun stiller litt for høye krav til seg selv. Linka kom med store ambisjoner og er en type som ønskes og lykkes veldig fort. (Østlandsposten 08.05.2009) 

Marit Brevik: 2008 var i så måte ett toppår for Linn-Kristin, med OL og EM-gull, men også i mesterskap som EM 2004 har jeg små videoklipp i hodet der Linka gjorde veldig viktige ting for laget. Linka utmerket seg i ung alder med store ambisjoner og motivasjon for å utvikle seg. Nå ser hun en spiller som har trygghet i det hun gjør og ikke minst tør å stole på seg selv. (Østlandspisten 08.05.2009)''Duracellen'', ''Ferrari'' eller ''Linka''. Kjært barn har mange navn, og treffende navn sådan. Fart har alltid vært et varemerke for Riegelhuth og det trekkes fort fram av lagvenninnen når man spør om ferdighetene. (Østlandsposten 08.05.2009) 

Karoline Dyhre Breivang:
Vi hadde spillermøte en ettermiddag og Linka fortalte at hun hadde plantet tujaer i hagen. Larsen spurte om hun hadde hatt fri på formiddagen. ''Nei hvordan det?'', svarte Linka.
Da hadde hun hatt praksis med sykepleien i Larvik fra syv til tre og så kjørt hjem til Sandefjord og plantet tujaene. Der er ikke en enkel jobb i utgangspunktet. Deretter kjørte hun tilbake til Larvik og spillermøte begynte klokken fem. (Østlandsposten 08.05.2009) Å se Riegelhuth spille håndball gir et godt innblikk i hvordan ekte idrettsglede kan defineres. Om motstanderen heter Russland, Podravka eller Toten så er det alltid full fres fra høyresiden og en ektefølt jubel med de karakteristiske armbevegelsene hver gang ballen er satt i nota. I året sesong (08/09) er det blitt jublet over 350 ganger. Samtlige med entusiasme bak. I media har Linka alltid laget foran seg selv, og laginnsatsen er ofte det som nevnes fremfor de 10-14 målene hun selv har stått for. 

Gro Hammerseng:
Hun har veldig høye ambisjoner på egne vegne. Noen ganger har hun nok følt trykket om at hun skulle prestere. I OL-finalen var hun veldig sterk. Jeg er glad på hennes vegne.(23.08.2008) 

Rigelhuth - målkåt storskytter (10.02.2007) 

Når man har klart å bli kåret til verdens beste håndballspiller (2008) har man gjort mye riktig innen håndballen. Når man i tillegg har klart det sammen med full sykepleierutdanningen med praksisjobbing og pleid et godt samboerforhold ved siden av. Da har man kontroll på en del baller i luften. Nettopp det har Rigelhuth hatt og har forsatt. Derfor har hun fint kunnet begynne på sin andre bachelorgrad i høst med ernæringsfysiologi samtidig som hun planlegger bryllupet sammen med sin Einar Sand Koren. Nevnte vi at jenta fortsatt bare er 26 år? (Østlandsposten 16.12.2010)

EM gullet i 2008 


Sagt om Nora Mørk

Karl Erik Bøhn: Nora er det største gullkjøpet vi noen gang har gjort i LHK. At en 18-åring har kommet inn i Larvik-laget og dominert sånn, det har vel ikke skjedd siden Tonje Larsen og Kristine Duvholt Havnås kom til klubben (Dagbladet 19.09.09) 
Tore Johannessen,Tertnes trener:
Nora Mørk har alt som skal til og scorer mye fra distanse, tross høyden. Hun har også vist at hun har goalgetteregenskaper også på et dårligere lag. Dette er en type alle lag har bruk for og jeg mener hun er sjelden vare i damehåndballen. Hun er aggressiv på mål hele tida. (Dagbladet 19.09.09) 

Dalibor Sedjak, Njård-trener:
Nora Mørk er en keivhendt spiller med målteft. Hun er uredd og har et godt håndballhode, og i et så godt lag som Larvik vil hun komme enda mer til rette. Det er rett og slett opp til henne selv hvor god hun vil bli.(Dagbladet 19.09.09)

Peder Langfeldt, Vipers trener: Nora Mørk  har et enormt potensiale. Hun har finter, skudd, spilleforståelse og det lille ekstra. Selv om hun ikke er så høy scorer hun mye bakfra - hun har et stort register. (Dagbladet 19.09.09)

Jørn Lyerg, sportslig leder i Storhamar: Nora Mørk vil dominere mye, også på et så godt lag som Larvik. Jeg mener hun har noe som flere spillere skulle ønske de hadde. Hun har en voldsom vilje og guts, og har en evne til å være god når det betyr mest. (Dagbladet 19.09.09) 

Dagbladet etter finalen i World cup mot Romania: Kvelden sterkeste prestasjon sto Nora Mørk for, i starten av andreomgang. Hun kastet bort ballen i angrep, og tok jobben hjmover. Hunspurtet inn i den rumenske jenta, og presset henne så mye at hun ikke klarte å overliste Katrine Lunde Haraldsen. Deretter gikk Nora rett i angrep igjen. Hun kastet seg inn fra omtrent død vingel på kanten, men scoret tross dette og en dytt. (Dagbladet 26.10.10) 


Nora imponerte i World cup!


Karl Erik Bøhn om Nora etter Toulon kampen i CL: Nora Mørk gjør en veldig god kamp. Når vi rykker i fra dem er det hun som tar initiativet, og setter toget på skinnene. Vi får fra å ligge to, tre mål bak til å lede med fire til pause, og det gjør Nora nesten aleine.( Dagbladet 10.10.2010) 
 
Nora Mørk spiller sitt første mesterskap, så hun er selvfølgelig ingen etablert landslagsspiller. Men hun har vært med på så mye, at du nesten skulle tro hun hadde spilt med flagget på brystet i ei årrekke.Oslo-jente er bare 19 år gammel, men har allerede opplevd nok til å fylle flere kapitler i en selvbiografi. (Dagbladet 07.12.2010)

Gro Hammerseng: Angrepsmessig er hun et av de største talentene jeg har sett. Hun ser overhodet ikke ut som en 19-åring på banen. Hun er vanvittig god og hun kommer til å bli en del bedre. Det er helt rått allerede og verre blir det. Hun er veldig teknisk og også uredd. Hun gjør ting som får deg til å tenke ''Jøss, hvordan får hun det til''?. Hun er mye mer opptatt av håndball enn det jeg er. Nora er ikke en typisk jentespiller og så er hun ikke beskjeden i det hele tatt. Ikke redd for å si meningen sin. (Dagbladet 12.12.2010) 

Gro skrøyt av Nora under EM


Tonje Larsen: Nora er et helt spesielt talent. Hun tar sjansen når den byr seg og er helt uredd. Det er tydlig at hun har trent mye, hun ble vel omtrent født i hallen. Jeg har hørt at de tre søstrene (Nora, Thea og Kaja) hanf i reibbeveggen med den ene hånda og kastet pasninger til hverandre med den andre. Jeg har fått kjeft av henne og da mø jeg jo høre på hva hun har å si. Det hender jo det er fornuftig. (Dagbladet 12.12.2010) 


Karl Erik Bøhn om Noras ''sinneproblemer'': Hun har bretteleppe og furtefjes. Det kan godt hende hun er sint lenge, men heldigvis preger det det ikke spillet hennes, og det er det viktigste. (Dagbladet 16.12.2010) 

Thea Mørk:
Nora er fullstendig uredd og sier rett ut det hun mener. (VG 31.12.10.) 
På de to første pressetreffene har Mørk vært spilleren ''alle'' vil prate med. Hun fremstår som årets kanskje friskeste pust på landslaget, og trives godt med sitt eget håndballgjennombrudd. Både som bak- og kantspiller. (VG 10.12.2010)

Mørk reddet Larvik - Nora var tilbake etter ankelskaden da Larvik slo Leipzig 26-24 i Mesterligaen lørdag. Hun storspilte og ble avgjørende. Mørk var meget god og scoret ni mål. Leipzig var oppe i 19-19, og da slo Nora til å scoret 2 kjappe mål. (VG 05.02.2011)Camilla Herrem: Du har vært så jævlig god i hele mesterskapet, og det må du ta med videre. Du er drit god, nerden vår. (TV2 Sporten 19.12.2010) 

Camilla Herrem:
Nora er nok nærmest å bli en ny stjerne. Hun er god i hodet. Bommer hun på et skudd, kjører hun bare på videre.(Aftenposten 04.12.2010) 


Gro Hammerseng: Hun er litt stor i kjeften, hun er litt småfrekk. Hun prater mye og høyt, Nora er ikke beskjeden.I tillegg til å være kjempe flink til å spille håndball, er hun fantastisk sjarmerende. Hun skal igjennom et hardt forhør på debutant talen og jeg kommer til å presse henne til å gjøre alle slitsomme oppgaver. (04.12.2010)

Gro Hammerseng: Bare se på det trynet der. Hun ser ut som en engel, men det er hun egentlig ikke.  

Sagt om Cecilie Leganger

Lars Riis Ellingesen (sportslig leder i Tertnes,2002): Hun sto mot Lunner tre dager etter at rettsaken var over og reddet omtrent 70 % av skuddene. Det var helt fantastisk. Det viser hvor stor evne hun har til å holde fokus. (Bergens Tidende 30.04.02) Du kan lese mer om konflikten mellom Bækkelaget, Tertnes og Cecilie her

Odd Egil Eidsæther (Tertnes-trener): Cecilie har talentet til Odd Iversen og treningsiveren til Bjørn Dæhlie. 

Marit Breivik: Det er akkurat som om hun har et ekstra gir når det gjelder. (Aftensposten 16.12.01) Cecilie Leganger er svært distre. Glemmer hvilket hotellrom hun bor på. Prøver å låse seg inn på sitt rom, men er i feil etasje. (Aftenposten 11.12.01)

Oddvar Bjørnestad: Hun har lett for å se det komiske i alle situasjoner. Når Cecilie tenner i bånn, kan hun gå på vannet.(Aftensposten 14.12.01)

Krunbholz (Frankrikes trener): Det er to store problemer i å møte Norge. Det ene heter Cecilie Leganger. Hun er verdens desidert beste keeper. Det andre er Kjersti Grini.(Adresseavisen 12.12.01)

Marit Breivik: Cecilie er unik i treningsarbeidet. (Aftensposten 10.12.01)
Oddvar Bjørnestad (keepertrener): I løpet av kort tid kan hun skifte fra det totalt likegyldige til total fokusering. Ute på banen er Cecilie helt hensynsløs, mens hun før hun kommer inn i hallen kan være sjenert og beskjeden. Ja, gjøre mye for ikke å stikke seg fram i det hele tatt. Det aller meste av tiden er hun den blide, hyggelige og sjarmerende ungjenta. Men hun kan i løpet av en-to-tre få det vi i Bergen kaller et skikkelig skittsinne. Da er hun vrien. Det har fart noen ting gjennom lufta de få gangene hun er slik. Disse skiftene er noe av det mest fascinerende med henne. Det er nok også med på å gjøre henne til den idrettsutøveren hun er. (Drammens Tidende 04.12.01)

Marit Breivik: Når det gjelder å prestere stabilt på toppnivå, så er jeg ikke i tvil om at Cecilie er verdens beste kvinnekeeper gjennom tidene. (VG 30.11.01)

Mette Davidsen (under Cecilie-BSK-konflikten): Hun var helt utrolig god. Det var sinnssykt å se på. På bakgrunn av det hun har vært gjennom den siste tiden, blir dette bare enda sterkere. (Aftenposten 14.10.01)

Zeljko Tomac (BSK-trener): Cecilie betyr mer enn 50 prosent for hvilket som helst lag hun spiller på. (Adresseavisen 06.06.01)
Leganger høyt, lavt, vidt og bredt. (Adresseavisen 26.09.00)

Marit Breivik: Cecilie var en kraft i laget fra første stund. Hun er aktiv i gruppen og bidrar i aller høyeste grad. Samtidig er det positivt at hun går sin egen vei på trening. Dette gir nysgjerrighet hos andre og dermed utvikling. (Aftenposten 13.09.00)

Zeljko Tomac (BSK-trener): Det verste var da hun holdt Camillas (les: Camilla Andersen) skudd i fast grep. Da ble det stille i hallen. Husk på at Camilla er Danmarks beste skytter. (Dagbladet 04.09.00)

Mats Olsson (keeperkonsulent) om Cecilies raske vei til toppformen etter skadeavbrudd: Cecilie er et målvaktsbarn. Hun er født til dette. Det er en fantastisk prestasjon å komme tilbake sånn etter to og en halv måned uten ordentlig håndballtrening. (Nettavisnen 17.08.00)
Kan Cecilie vinne gull helt alene? (..) Gårsdagens keeper-show har verden trolig aldri sett maken til. Det var fantastisk morsomt, men samtidig skremmende å se at landslaget er så avhengig av én enkelt spiller. (..) Norge har en fantastisk lagånd, men bare én verdensstjerne. Cecilie kan ikke avgjøre alene hver gang. (Dagbladet 8.12.99)

I westernfilmen var det syv uovervinnelige. For Norge holdt det med en i åttendedelsfinalen mot Ukraina i Nidarøhallen. (..) Til slutt hadde ikke Ukrainas trener flere nye straffeskyttere å sende frem. Da hadde Cecilie reddet seks. I tillegg gikk to utenfor. I håndball regnes det som keepers fortjeneste. (Aftenposten 08.12.99)

Anja Andersen: Cecilie er en typisk matchvinner. (Dagsavisen 30.11.99)

Gunnar Pettersen (etter VM-kamp 1999): Jeg har holdt på og skrevet håndballstatistikker siden 1981. Jeg har aldri opplevd makan! Jeg har aldri opplevd å telle 33 redninger for en keeper i en landskamp. Det er bare helt vilt, helt fantastisk! (Dagsavisen 30.12.99)

Else-Marthe Sørlie: Å ha en keeper som Cecilie bak seg, er det beste du kan ha. (Aftenposten 29.11.99)

Like suveren på distanseskudd, som på nærskudd. Samspillet med forsvaret er én årsak til storspillet. Hennes fenomenale reflekser forklarer resten. (Adresseavisen 11.11.99)


Cecilie Leganger drømmer om jubel på hjemmebane og piping på bortebane. (Aftenposten 07.05.99)

Cecilie Leganger var i alle tre hjørner: det høyre, det venstre og det umulige. (Aftenpsosten 19.12.98)

Anja Andersen: Når hun er på topp - slik som nå - er hun bedre enn resten av EM-keeperne til sammen. Når hun spiller sånn passe er hun like god som resten likevel. (Dagbladet 15.12.98)

Marit Breiviks svar på hvorfor Cecilie har blitt så god: Supertalent, enorm treningskonsentrasjon, flink i nye treningsmetoder, stor appetitt for resultater. (Nettmøte i VG des. 98)
23-åringen framstår ikke lenger (les: etter comebacket) som en sjenert og forsiktig ungpike. Hardt press og tøffe erfaringer har gjort Cecilie til en kvinne med klarere meninger og et sterkt temperament. For bare noen uker siden sto hun hardnakket på at landslagsspill var uaktuelt. Men fredag den 13. november utløste hun jubel i Håndball-Norge. Da ble plutselig de norske håndballjentene en gullfavoritt i EM. (Bergens Tidende 22.11.98)

Anja Andersen: Tro det eller ei; Cecilie er en veldig temperamentsfull type, det liker jeg. Også er hun aldri fornøyd. Dessuten synes jeg hun har hatt god fremgang mens hun har vært i Bækkelaget. Hun er verdens beste målvakt, ferdig med det! (VG 15.5.98)

Odd Egil Eidsæther: Hva håndballen angår, er det ikke mulig å sammenlikne henne med noen andre norske kvinnelige målvakter. Hun skal vurderes mot helt andre tabeller.(Dagbladet 15.1.98) 

Karl Erik Bøhn: Det er vanskelig å si hvor bedre Leganger er enn nunmer to, men totalt sett har vi en fantastisk keeperduo som er 5 mål bedre enn alle andre. (Dagbladet 08.10.2010) 


Karl Erik Bøhn om Legangers overgang til Larvik: En legende vender hjem. Hun har vært rangert som verdens beste keeper så lenge hun har vært skadefri, fra 1993. Hun ble kåret til verdens beste som 17-åring,og siden den gangen har hun befestet den posisjinen hvert eneste år så lenge hun har vært skadefri. Jeg er veldig stolt og glad for at hun valgte Larvik. (Dagbladet 13.07.2010) 

Anja Andersen etter at Leganger hadde reddet et straffekast i siste sekund i cupfinalen 2010, FCK vant 23-22. Leganger avgjorde enda en gang, det må vi bare konstatere. Det var litt av et comeback. (Dansk TV 2 02.01.2010). Cecilie hadde vært ute med skade i 6 måneder før denne finalen. 

Vi snakker tross alt om en målvakt som har vunnet alt i Danmark og to Champions Leauge titler de siste årene. Hver gang den beste keeperen skal kåres under et VM eller EM, kan man for eksempel krangle om det skal være vår egen Katrine Lunde Haraldsen eller Russlands Inna Suslina som fortjener utmerkelsen. Men alle er enig i at, om vi skal kåre verdens beste, da må vi ta med Cecilie Leganger i betrakningen. (Dagbladet 10.05.09) 

Marit Breivik: Hun er en unik målvakt som var i verdensklasse i mange mesterskap og som fortsatt er det i Champions Leauge. Cecilie er reaksjonssterk og eksplosiv. (Dagbladet 16.12.2008) 

En av verdens beste målvakter, Cecilie Leganger, er en av grunnen til at Slagelse vant. Hun leverte et hav av klasseredninger, ikke minst i sluttminuttene. (Politiken  13.03.2006) 

 

 

Kilder: Evashandballside & Dagbladet

Sagt om Gro Hammerseng

Fant litt ting som ble sagt om Gro Hammerseng. Det blir nesten sagt det samme i alle setningene, men uansett det sier jo litt om Gro. Hun er den fødte leder, rett og slett. 

Trine Jensen: Hun er en figther av guds nåde (Dansk TV2 16.12.06)

Grit Jurack: Gro er veldig viktig for Norge. Hun er hjernen i laget. (Dagbladet 13.12.06)


 Kjersti Grini: Det er ikke tilfeldig at Norge vinner så mye med Gro på banen. Hun er en veldig sentral i alt. I oppladning til kamp, utenfor banen og på banen. Det var en drøm for meg å få jobbe sammen med henne. Selvom hun var ung, var hun så moden og tøff (Dagbladet 13.12.06)

Frank Henriksen (Sportsjef i Ikast): Gro er som alle vet en fantastisk, men fair forsvarsspiller, en komplett kontraspiller, en intilligent spillestyrer og en farlig avslutter.- og så sist, men ikke minst: Ett fantastisk menneske (NRK 14.12.05)

Ukjent: Etter at Gro forlot klubben (Gjøvik tror jeg) har høytalerne i halen forlenget levetid. Som volumsjef sørget hun for ''sinnsykt'' høy lyd under treningene. (Dagbladet 10.11.05) 

Henri Kaardal (tidligere trener i Gjøvik/Vardal): Gro har alltid vært en ærlig og uredd person som bryr seg enormt om andre.Og hun har en egen evne til å dra med seg andre spillere. Om hun ikke skulle vært kaptein vet jeg ikke hvem andre som skulle vært det. (Dagbladet 10.11.05)

Den nye dronningen av norsk kvinnehåndball. Stor vinnervilje,stor ansvarsvilje, og et stort figtherhjerte.
(
VG 26.12.04)

Kari Mette Johansen: Hun er komplett. Både som spiller og menneske. Både på og utenfor banen. Hun støtter alle, har et godt ord til alle oss som er nye.  (Siste.no 20.12.04)


Ukjent: I øyeblikket Europas beste håndballspiller. Det blir garantert ingen sovepute for Gjøvik-jenta. Hun kommer til å jobbe maksimalt for å bli en enda bedre idrettsutøver. Og da blir hun det. (Oppland Arbeiderblad 20.12.04)

Kjersti Beck: Det mest positive du kan si om Gro, er at du ikke kan si en eneste negativ ting om henne. Hun er perfekt - real, omsorgsfull, med kontroll på oss alle. (VG 20.12.04)

Gro Hammerseng taktisk mesterhjerne. (Drammens Tidene 19.12.04)

Kaptein Gro - den nye landsmoderen.
(VG 18.12.04)

Marit Breivik: Strateg og samlepunkt i laget. Matchvinnertype. (Dagbladet 18.12.04)Mor Norge: Gro Hammerseng går i front for håndballjentene både i forsvar, kontringer, angrep og på pressekonferansene. (VG 18.12.04)

Gro Hammerseng er ikke bare en av de største håndballprofilene i den danske liga. Hun er også en av de spillerne som kan få menn til å holde blikket på håndballbanen. (BT Online 22.11.03) - haha, denne likte jeg! 

Katja Nyberg: Gro er faktisk den spilleren jeg har spilt med på landslaget. Jeg finner den viktige tryggheten når hun spiller med meg på banen. Jeg blir bare bedre av henne. Katja om Gro sine shoppingsvaner: Jeg er redd for bankkortet hennes.(Dagbladet, 11.12.04) 
Katja: Gro har også et ekstrem godt skudd, selv om hun ikke tror det selv. I tillegg er hun en utrolig god forsvarsspiller. Hun er langt fra så snill som hun ser ut. (Dagsavisen 09.12.03)


Marit Breivik: Jeg har gitt Gro i oppgave å ta med seg sjefsrollen fra klubblaget inn i landslaget. Der er hun en naturlig sjef, siden hun er besluttsom og komromissløs og ahr stor fart i kontringsspillet. (Dagbladet 09.11.01)


Karl Erik Bøhn: Hun er helt nådeløs i satsingen, men fallteknikken er ganske begrenset. '''Hvordan er det mulig for henne å reise seg igjen nå'', gtenker jeg ofte, når jeg har sett hvilken fart hun har kommet i. Og jeg frykter at vi rett og slett må skrape henne opp fra parketten.
Tor Odvar Moen om fallteknikken: Det ser jo ut som hun blir kastet ut av en westernsaloon.  
KEB: Jeg husker det var ei som fikk en smell og en sprekk i leppa, og kom for å bytte. Da sa Gro: ''Hæ,må du bytte?''. Hun er opptatt av mote og utseende, og at detaljer skal stemme, men hun hadde spilt med to blåveiser og uten fortann. Det hadde hun ikke brydd seg om.
(
Dagbladet 17.12.10)
Kjersti Grini: Kom og sett deg på fanget mitt da. Du er jo babyen min. Forresten kunne jeg godt tenkte meg å få et barn som deg. (Bilde enten på Gro eller Gro med andre)
Karl Erik Bøhn: Gro er ei nådeløs popstjerne og hun har flere treff på nettet enn resten tilsammen. Hun er et moteikon og en fotomodell - som er opptatt av klær, intriør og farge- Samtidig, du skal lete lenge etter en mindre jålete og mer jordnær person.I tillegg har hun en utrolig omtanke og omsorg for folk  (Dagbladet 09.12.10) 

Tror jeg har lagt ut disse før, men legger dem ut igjen (Dagbladet, 09.12.10): 
Tonje Larsen: Hun har et voldsomt vinnerinnstinkt, også bryr hun seg om alle og passer på at alle har det bra. Kari Mette Johansen:  Hun er fantastisk som person og bryr seg om alle. Også skaper hun stor trygghet. 

Tonje Nøstvold: Gro er omsorgsfull og er flink til å ta vare på nye spillere, slik at de blir trygge. 

Kari Aalvik Grimsbø: Hun er ei kjempe positiv jente som er flink til å se alle rundt seg. 

Marit Malm Frafjord: Gro er omsorgsfull og den første som  snakker med nye spillere. Jeg tror det bare er sånn hun er, at det er naturlig for henne. Hun er en ledertype. Skal prøve å få til et sånt innlegg om Cecilie Legangertil fredagen. I morgen blir det ikke så mye blogging, siden jeg skal overnatte hos venninna mi :)