Tilbakeblikk

1 år siden :- )

Hello alle lesere! 

Nå er det faktisk et år siden jeg tok turen til Arena Larvik for aller første gang, for å se på min 3. Larvik kamp. Hadde vært å sett på dem både i Oslo Spektrum og i Nadderudhallen før jeg dro til deres hjemmearena.

Champions Leauge finale. Ny publikumsrekord. Stemning. Sol. Seier. Fantastiske spillere. Larvik HK. HERLIG!!!  Bare for å beskrive turen med noen ord :) Kamera mitt var ikke like bra den gangen, siden jeg ikke hadde linse.. men det ble da noen minner fra denne kampen også:  

 


Helt klart en av de kampene jeg husker best, fantastisk opplevelse! 


 

Året som har gått DEL 2

Litt sent ute, men fant ut at jeg bare skrev ferdig del 1 av året som har gått (2011). Du kan lese innlegget HER, sånn går det når jeg er så himla treig til tider. Det ble et litt langt innlegg, men har prøvd å dytte inn litt bilder så det ikke blir såååå kjedelig :) 

April 2011: 

- Siste seriekamp skulle spilles 02.04.2011 mot Byåsen på hjemmebane. Det ble store problemer da flyet Byåsen skulle være med ble igjen på Torp pga tåke. Etter mye styr kom Byåsen seg til Larvik med buss fra Gardermoen.  Kampen som skulle begynne 16.00 startet ikke før nærmere 19.00. Laget fra Trondheim ble banket gule og blå, det ble en sterk 39-19 seier til LHK. 15 av målene kom fra råtassen Heidi Løke. Hun tok 6 av straffene i kampen, og ble toppscorer i serien med 221 mål. Hun tangerte derfor Linkas scoringsrekord i eliteserien, den som hun satte 06/07 sesongen. 


Seriemestere 2010/2011. FOTO: TOPELS FOTO <- Trykk for å komme på facebooksiden. 

- Sluttspillgruppene ble trekt under kampen, og Larvik skulle møte Flint Tønsberg. 

- Den 04.04.2011 ble det klart at  Isabel Blanco var en av Løkes erstattere.  Ole Gustav sa dette til TV2 sporten: '' Hun er en bra forsvarsspiller, og en skikkelig fighter både bak og fremme. Hun er flink til å få med seg andre, og har gode relasjoner bl.a med Gro Hammerseng og Katja Nyberg etter å ha spilt sammen med de på klubbhold tidligere. 


Isa kom fra FC Midtjylland. 

- Jeg la ut en ny video - VEIEN TIL EM GULLET 2010
- Kvartfinalen i sluttspillet 06.04.2011. 
Kampen endte som forventet, en klar seier til Larvik. De startet bra, men Flint lå tett under i slutten av 1.omgang. Kari Mette scoret hele fem mål på like mange forsøk i løpet av det siste kvartere før pause. Gro Hammerseng ble banens beste etter kampen, etter å ha satt inn fem mål på samtlige forsøk. 

 
Gro og Kari Mette spilte en god kamp. 

- Kari Mette skrev under for tre nye år for klubben, og har nå kontrakt frem til 2014. Dette var selvfølgelig en god nyhet for min del :) 

- Heidi Løke og Karoline Dyhre Breivang skallet på trening før semifinalen mot Buducnost. Ingen ble alvorlig skadet, men Karo måtte sy over høyre øyet. 

 


-  Larvik ledet nesten hele veien i den første av to semifinaler mot Buducnost.  Bakspillerne spilte en stor rolle, ettersom Heidi ble passet godt på. Kari Mette hadde ikke dagen og ble byttet ut med Sara Breistølg etter 15 minutter. Andre omgangen startet med masse bom og slurv, men de kom seg tilbake før det ble litt slurv på slutten igjen. Larvik kunnet ha vunnet med 7/8 mål, men det ble en 25-20 seier. Det var et godt utgangspunkt før siste semifinale på bortebane.  Tonje og Gro tok ansvart og satte inn 6 mål hver. Les mer HER

 
Mange var spent på Leganger og Popvic duellen, førstenevnte vant klart. 

Buducnost fansen lagde et lite helvette før kampen, og Larviks daglige leder måtte beklage.

- Katja Nyberg gjorde comeback i den andre kvartfinalen i sluttspillet. ''Bare det å ta på drakt nummer 14 blir stort for meg'', sa hun før kampen :) Det endte med at hun brukte drakta til dronninga siden hennes bortedrakt ikke var klar. Katja ble kåret til banens beste etter kampen, og fikk skryt av både trener og lagvenninner.  Katja ble toppscorer i kampen sammen med Linka, Tine K, Heidi og Linn, det skal sies at Katja hadde best uttelling (5 av 5). 


Alle var glade på Katja vegne, se klipp fra comebaket her


- 17.04 ble en historisk kveld for Larvik Håndballklubb, de var klare for en Champions League finale som det aller første norske laget. Dette ble klart etter en 27-24 seier i heksegryta i Montenegro! Kari Mette var tilbake med 4 mål på 5 skudd. Linka gjorde det også veldig bra med 5 mål på 6 forsøk. Dette var først og fremst en fantastisk lagseier!! Kampreferat her

  
En glad gjeng er klare for finale!

- Landslaget hadde samling fra 18-25. april i Tyskland. Der skulle det spilles tre kamper mot Spania, Tyskland og Frankrike. 

Norge- Frankrike 18 - 22. Forsvaret fikk godkjent, men forover var ikke Thorir så fornøyd. Karoline Næss fikk skryt etter en god jobb bakover. 
Norge- Spania  37-20. Tempoet og kontringene satt, bakspillerne og strekene gjorde det bra. Linn Jørum Sulland ble toppscorer med 7 mål. 
Norge-Tyskland 27-23. Nok et tap på jentene, selvom det var jevnt. Forsvaret og keeperne var ikke helt med. Linn satte inn 10 mål!


 

- 29.04.2011 Semifinale i sluttspillet.  

15-16 til pause og det sto tilslutt 36-16 til Larvik over Byåsen i semifinalen. Cecilie Leganger hadde en redningsprosent på 60 etter kampen. Heidi banket inn 10 mål, mens Kari Mette satt inn 4 mål på 4 forsøk. Også Gro Hammerseng hadde en god utteling!  


30.04.2011 Finalen i sluttspillet. 
Tertnes sto på motsatt banehalvdel etter seier over Stabæk i semifinalen. Det ble en veldig jenv 1.omgang, jevnere enn flere hadde trodd! Lhk ledet blant annet 8-3, men etter en liten stund sto det 9-9... Sakura Hauge sto godt for Tertnes. Det sto 13-11 til pause! Gro Hammerseng, Kari Mette, Tonje og Linn Sulland sto over kampen, men førstenevnte måtte ut på banen etter hvilen. Det hjalp og det endte 34-23. Da fikk faktisk Tine Stange prøve seg som strek, og Lene Rantala sto i målet. 


- Posligalagene var klare, og Heidi Løke tok storeslem. Hun ble sesongens strekspiller, toppscorer (221 mål) sesongens spiller og årets profil.  Larvikspillerne Cecilie, Nora og Linn kom seg også inn på årets lag.  


MAI 2011

- Pernille Wibe var klar for LHK, det samme var Mie Sophie Sando. 

- Larvik var med på å støttekreftsaken.

- Stor medieinnteresse før finalen i CL, les mer her
Stor medieinteresse 

- Den store dagen - 1.finaelen mot Itxako. Dette var også min første tur til Arena Larvik, en fantastisk opplevelse. 

''Larvik fikk det første målet i kampen, og det scoret Kari Mette Johansen. Deretter klarte Itxako å komme opp i en 3-1 ledelse. Det ble mye bom på våres jenter, og til pause ledet Itxaco med et mål til pause. Det var derimot LHK som tok litt overtak i andre omgang. Det sto etterhvert 12-12, der i fra ledet jentene hele kampen i gjennom. De hadde en ledelse på 4 mål, men det endte med 23-21 seier. Det er kanskje ikke det beste utgangspunktet til neste kamp, men jentene har vist at de er sterke på bortebane. Jeg tror derfor vi kan klare å vinne CL, hvis vi får opp tempoet litt :-)'' 
...  
Se flere bilder her!
 
 - Karoline skrev under ny kontrakt med Larvik. 

- Vitnelista til Karl Erik Bøhn og Larvik Håndballklubb ble lagt ut. Hvis de ikke ble enige måtte det holdes rettsak sommeren 2011. 
Bøhn kalte inn Heidi, Cecilie, Gro og Tonje. Mens klubben ville ha Sara, Karo, Nora og Tine R.K.  

- Den 14.05.2011 kunne hele Norge og Larvik hoppe og juble av glede. ENDELIG VAR GULLET VÅRT!!  Du kan lese innlegget mitt om kampen her: http://larvikognorge.blogg.no/1305409731_det_er_helt_utrolig_m.html Tonje Hammerseng kunne endelig kalle seg Champions League mester. I tillegg fikk hun den eneste medaljen hun manglet. 


JAAAA!!


Heidi hadde spilt sin siste kamp, og hun la ikke skjul på at de siste månedene hadde vært tøffe! 


- Isabel Blanco og FCM  vant EHF cupen :) 

- Det ble klart at Ole Gustav Gjekstad tok over trenerjobben i Larvik Håndballklubb.


- Landslaget hadde samling i slutten av mai. Nyheten om at Gro Hammerseng tok en ny pause fra landslaget kom som et sjokk for de fleste. Flere meldte frafall fra samlingen - Heidi, Katja, Gro, Kari Mette og Tonje Larsen. 

- Nora Mørk opererte det ene kneet i slutten av mai, 1 av 2 operasjoner var unnagjort. 

  

- Heidi Løke fikk Kristina Statuetten for året 2010. 

 

- Thorir ble kåret til 3. verdens beste håndballtrener for damene.

- Isabel Blanco  avsluttet sin 10 år lange karriere med sluttspillseier. Det ble spilt 3 kamper, og FCM vant etter en spennende 7 m konkurranse.  


JUNI 2011: 

3-18.juni: Landslaget var på samling I Portugal. Linka, Nora, Kari Mette, Katja, Gro og Tonje meldte forfall! 

14-25.juni: Larvik Håndballklubb var med på Spar turnee. 

20. juni:  Hvem kan slå Aamodt og Kjus innspilling  med Camilla Herrem
 

- Det ble klart at det ble rettsak mellom Bøhn og Larvik i august. - http://larvikognorge.blogg.no/1308667466_rettsak_i_august.html 
12 av jentene støttet klubben -  http://larvikognorge.blogg.no/1308853651_intervju_med_tonje_la.html

- Linn-Kristin Ullevoldsæter Riegelhuth ble til Linn-Kristin Riegelhuth Koren da hun giftet seg med Einar Riegelhuth (egentlig Sand) Koren 25. juni. 

... 
<3

- Det ble klart at Larvik skulle møte Krim, Podravka og Viborg i Champions League.

- Litt overraskende, men Larvik og Bøhn kom til enighet. Dette med god hjelp fra venner, sponsorer, osv.
http://larvikognorge.blogg.no/1309361369_en_lykkelig_slutt.html - En lykkelig slutt  

Året som har gått DEL 1

Et år har gått, og det er på tide å oppsummere 2011. Som sagt så har harddisken sviktet, men jeg fant heldigvis en del bilder på nettet :) 

Januar 2011: 

3.januar. 2011 kom beskjeden, Karl Erik Bøhn hadde fått sparken som trener. Dagen etter var kjæresten, Heidi Løke, tilbake på trening. Hun gråt både før og etter økten, men ga full gass på selve treninga. Ville hun nå fortsette for Larvik ut sesongen? Jeg står løpet ut. Jeg er profesjonell, sa hun til VG to dager senere.
Amanda Kurtovic kom tilbake til klubben etter at hun hadde vært i Byåsen et halvt år. 
Heidi lot seg ikke knekke, det beviste bare noen dager senere. Mot Byåsen scoret hun hele 10 mål, det sier litt om hvor sterk hun er. Larvik knuste rivalen hele 30-20, Linka var også veldig sentral med sine 7 mål. 


Heidi smilte ikke like mye som hun pleide.

Det måtte bare gå sin gang, og Tor Odvar Moen ledet laget til flere seiere i løpet av januar. Stabæk klarte å holde godt følge med Larvik i neste kamp. De gikk fort opp i en 5-2 ledelse, og holdt ledelsen i hele 20 minutter. De sto 16-16 til pause, men Vestfold laget ble for sterke i andre omgang. Det ble en 32-26 seier, men Stabæk ga oss en god kamp. Heidi Løke og Nora Mørk scoret 9 mål hver, mens Linka satte inn 5. 
De neste kampene gikk slik: 
LHK- Fredrikstad 26-13
Levanger - LHK 26-38
Tertnes - Larvik 20- 36
Larvik - Selbu 45-18 - Nora Mørk tråkker over
Vipers - Larvik 20-31 - Nora Mørk står over kampenFlere imponerte, men Heidi Løke utmerket seg vel mest. På fem kamper scoret hun 40 mål, hun måtte stå over mot Tertnes pga sykdom. Linn Jørum Sulland var ikke så ille hun heller, 35 på alle de fem kampene. 

På idrettsgallaen ble Gro Hammerseng kåret til årets lagspiller etter at hun førte Norge til EM gull. Håndballjentene fikk prisen for årets lag. Katrine Lunde Haraldsen fikk tittelen som verdens nest beste spiller, bare slått av Cristina Neagu. 
Februar 2011: 
Hovedrunden i Champions Leauge begynte, og dette var et skritt videre på veien til en finale. Men kunne de klare å legge bråket ang Bøhn bak seg og komme seg på et høyre nivå enn det var i Postligaen?  

Første lag Larvik møter er Leipzig i Tyskland, og det blir ikke lett. Nora Mørk som gjorde comeback etter overtråkken var en avgjørende spiller sammen med Heidi Løke. Sistnevnte skaffet sju straffer, men lagvenninne misbrukte fem av dem.  Larvik vinner 26-24 i en kamp der veteranene svikter, men Nora Mørk tok ansvar å satte inn 9 mål. Dinamo er neste motstander, et lag som blir fryktet før kampen. MEN når Leganger har bestemt seg for å stenge målet og forsvaret står godt, da går det lekende lett. I tillegg treffer jentene på det meste fremover og alle bidrar godt. De som ''sviktet'' litt mot Leipzig sto opp i denne kampen, spesielt Tonje Larsen viste seg frem med masse assist og noen mål.
Om noen trenger en fotballkeeper er det bare å ringe Leganger'' ble det sagt  for Leganger var SYYYK i denne kampen!!

 


Nedturen kom allerede i tredje Champions Leauge kamp, hjemme i Arena Larvik. Katrine Lunde Haraldsen og resten av Gyør kom på besøk, det ble ikke hyggelig. Gro Hammerseng måtte stå over pga sykdom, det ble veldig avgjørende. Det var lite som funket i både angrep og forsvar, det endte tilslutt med et 16-25 tap.  

Norstrand, Stabæk og Flint fikk alle grisebank av det suverene Larvik laget.

Det ble også klart at Sara Breistøl skulle bli i Larvik i to sesonger til. (altså til etter 2012/2013 sesongen) 

Mars 2011 

Allerede før de to siste Champions Leauge kampene var Larvik klare for semifinale, siden Gyør slo Leipzig. 
Sola ble knust på hjemmebane, hele 36-14. Før neste CL kamp var det Levanger som kom på besøk i Arena Larvik, og det ble nok en overlegen seier. Til tross for at både Nora og Kari Mette sto over, nok engang var det Løke som regjerte med 14 mål. Heidi Løke scoret sitt 1000. mål for Larvik i denne kampen, og ble den 9. spilleren som har gjort det. Trykk her for å se resten av lista. Leipzig ble slått 29-19, det gikk bedre nå enn det gjorde mot dem på bortebane. Tine Stange ble ''vraket'' til kampen til fordel for Amanda Kurtovic som skulle få prøve seg. 

Det var klart for søskenduell 16.03.2011, da skulle Larvik møte Storhamar på bortebane. Hvis de vant kampen var de seriemestere. Det var ingen tvil om hvem som var best, og Larvik kunne ta med 2 poeng hjem etter en 37-32 seier. Dette var i en kamp Larvik hadde truffet på 37 av 42 skudd, ikke verst. 

 

... 
Larvik - Storhamar (bilde et fra 08/09 sesongen)  

 

Etter hjemmetapet mot Gyør var jentene klare for revansje, og det klarte de. Cecilie Leganger hadde slitt med sykdom, og spilte ikke. Men det gjør ingenting når reserven heter Lene Rantala. Hun hadde mange gode redninger, noe som førte til kontringer. Dette ble en fin dag for kantspillerne, 11 av 12 mål kommer på kontringer i 1.omgang. Kari Mette ble toppscorer med 6 mål, mens Linka puttet fem. 


Kari Mette var sentral mot Gyør. 

 
Heidi Løke fortsetter storspillet og scorer hele 20 mål mot Fredrikstad i en kamp Larvik vinner 46-17. 

Tidligere landslagskeeper Terese Pedersen skriver under for Byåsen denne måneden. 

Landslaget spiller to kamper mot Russland, og flere debutanter får prøve seg. Detvar bare sju stykker fra EM troppen som var med (Linn, Camilla, Ida, Mari, Stine og Tine S). Det var viktig å la de nest beste få prøve seg å ta litt ansvar. Linn Sulland som ble vraket til EM, men kom med i semifinalen og finalen, tok ansvar og scoret 10 mål. Norge tok en litt uventet seier mot de regjernde verdenes mesterne. 
De taper 30-27 dagen etter, men vinner sammenlagt.  Mange av debutantene fikk vist seg frem og det lovet godt for fremtiden. 
 

Sulland fikk vist seg frem når veteranene sto over kampen mot Russland. 

 

Det ble klart at det skulle bli en rettsak mellom Larvik og Karl Erik Bøhn etter Champions Leauge. Det var stor avstand mellom partene. 


Forholdet mellom Løke og Bøhn var et problem... 


Det spekuleres om Isabel Blanco kommer til Larvik denne måneden. 

 

Jeg ser at flere av bildene i artiklene jeg har linket til er borte, men det får bare gå... Del 2 kommer når jeg har fått fikset harddisken, noe som kanskje skjer i helgen :) 

Tilbakeblikk: Håndballsesongen 10/11 DEL 2

Her kommer del to av håndballsesongen 10/11. Fint at bilde opplasteren ikke funka, så jeg måtte kopiere noen små bilder fra nettet. Blir en del Heidi Løke/Linn Sulland bilder, men det får bare gå. Skal få lagt inn noen bilder av Cecilie Leganger og Katja Nyberg når den greia funker igjen :) 

Larvik fortsatte å fosse igjenom serien,  mot Sola ble det en solid 41-25. Både Gro Hammerseng (som var skadet)og Cecilie Leganger sto over, det sier jo sitt. Junioren Camilla Bach fikk sin debut i Larvik, og scoret også sitt første mål. Ikke uventet ble Heidi Løke toppscoreren med 13 mål. 

Nok engang skulle Larvik i ilden mot Randers, laget de knuste på hjemmebane. Ville dette gjenta seg på bortebane? Gro Hammerseng mente det ikke ville bli noen overkjøring i denne kampen, det tok hun helt feil. Jentene satte forsvaret fra start, og Randers var sjanseløse. Det ble tilslutt en 38-20 seier, Linka ble toppscorer med 7 mål og 10 av jentene kom på scoringslista.
Jentene var nå klare for mellomspillet i Mesterligaen, men hvis de slo Toulon ble de nummer 1 i gruppa. Dette ga fordeler i forhold til seedingen og veien videre. 


Før dette var det derimot tid for semifinale i cupen, der Larvik skulle møte Storhamar.  Gro Hammerseng var tilbake etter skaden, og gjorde sitt comeback. Det skulle vise seg at Storhamar ikke ville gi fra seg seieren så lett. Til pause sto det 11-10 til LHK, og de holdt følge frem til 16-15. Deretter sa Larvik bye bye, og sikret seg nok en NM finale. Karoline Dyhre Breivang fikk bestemannsprisen i kampen. Både Tonje Larsen og Kari Mette Johansen sto over. 


Toulon kom på besøk 13. november, og det ble ikke et hyggelig besøk. Klubben Larvik spilte sin 750 kamp og det ble  en 38-26 seier til vertene.Nå hadde Larvik vunnet gruppa, selv med en kamp igjen. Tine Rustad Kristiansen og Linn Sulland fikk skryt av sjefen, og han mente helt klart at disse forsterket en plass i EM-troppen. Det mente ikke Thorir Hergeirsson, han vraket dem fra EM 2 dager senere. 

Linn og Tine ble vraket til EM. 

I sin siste seriekamp før jul skulle Larvik nok engang møte Storhamar. Larvik gjorde mange feil, og Storhamar gjorde nok engang et tappert forsøk på å vinne. Etter 4 minutter ledet de faktisk 3-0 etter flere skuddbom og feil. Linn Sulland virket litt preget av EM vrakingen og startet ikke så bra. Hun startet med et bom, deretter fikk hun prøve seg fra straffemerket og der bommet hun også. Så scoret hun 7 mål og ble toppscorer for laget.

Det var et  redusert Larvik lag som dro ned for å spille mot Oltchim Valcea 21.11.2010. Både Kari Mette (spillefri), Gro(skade), Tonje (spillefri) og Cecilie(studier) deltok ikke i kampen, i tillegg ble Linka fratjålet passet sitt og fikk ikke være med. Grunnen til at flere sto over var fordi vi allerede var sikret gruppeseieren
Dette var Larviks 100. mesterliga kamp, og Nora Mørk spilte sin 100 seniorkamp på klubbnivå. Også Lene Rantala hadde jubileum med 90 Champions Leauge kamper. Det ble dessverre et 33-28 tap til Larvik, men det var små marginer som skilte lagene i følge Karl Erik Bøhn. Nå var det landslaget som gjaldt for flere av spillerne, og dette var klubbens siste kamp før jul. 

Nora Mørk spilte sin 100.senior kamp på klubbnivå. 

Det var tid for Møbelringen cup for landslaget. Mange ble overrasket da Stine Bredal Oftedal, som ikke hadde spilte en eneste A-landslagskamp, ble valgt i stedet for Linn Jørum Sulland og Tine Rustad Kristiansen. Stine var med på junior VM (som de vant) og ble også tatt ut på All star team der. Se resten av troppen her 
Norge startet mot Island i Møbelringen, og det ble ikke uventet nok en overlegen seier (35-14). Debutanten Nora Mørk ble toppscorer sammen med Heidi Løke, også Stine Bredal Oftedal fikk prøve seg. Hun spilte sin aller første A- landslagskamp + at hun scoret sitt første mål. Kari Aalvik Grimsbø sto halve kampen, pga at Katrine Lunde Haraldsen var skadet, og hun gjorde ikke en dårlig jobb mellom stengene. Hun reddet 12 av 17 skudd i løpet av de første 25 minuttene. Ingrid Ødegård gjorde også en god jobb. 
Ingrid Ødegård Kari Aalvik Grimsbø
Keeperne spilte en god kamp.
Serbia var neste motstander ut, og denne kampen ble preget av flere tekniske feil. Forsvaret sto i perioder veldig bra, og keeperene (Katrine og Kari) jobbet godt. Larvikgjengen sto for 18 av de 30 målene, Kari Mette & Heidi ble toppscorere med 5 hver. Marit Malm Frafjord ble kåret til banenes beste og Gro scoret sitt 600. mål i kampen!

Marit Malm Frafjord  Gro Hammerseng Kari Mette Johansen
Marit, Gro og Kari Mette spilte en god kamp.

Det ble gruppefinale mot Danmark, og det var ingen tvil om hvem som vant. I en periode sto det 12-5 til Norge, men vi levde litt farlig da Danmark nesten tok oss igjen. Til pause sto det 13-10 etter en dårlige norsk periode. Norge hadde noen fine perioder med godt forsvars og kontringsspill. Tonje Larsen som var tilbake i Møbelringen (var ikke med i Worldcup) ble toppscorer med fem mål i denne kampen. Stillingen ble tilslutt 26-18! 
Tonje Larsen 
Tonje kunne spille begge veier i Møbelringen.

Tonje Larsen, Kari Aalvik Grimsbø, Heidi Løke, Nora Mørk og Gro Hammerseng kom alle inn på Allstarteam laget i Møbelringen cup. Heidi ble uventet nok også toppscorer for Norge (havnet på 4.plass totalt), hun scoret 14 mål på 3 kamper. Nora Mørk (12 mål) scoret nest flest for Norge, Camilla Herrem og Kari Mette Johansen scoret begge 11 mål hver. 
Kari Mette Johansen Camilla Herrem
Begge venstrekantene scoret 11 mål hver.

Ryktene gikk allerede før EM om at Heidi Løke var på vei vekk fra Larvik. Heidi var ikke fornøyd med lønnen hun fikk i klubben, og vurderte et tilbud fra Gyør. 

Norge vant også generalprøven mot Nederland, men Thorir var ikke så fornøyd etter kampen. Det startet ikke så bra, og Norge slet mot rutinerte nederlendere. Det var en 15-12 ledelse til pause, men hele 8 av målene kom på straffe. Det gikk bedre i 2.omgang, og det ble en 29-22 seier. 

Før EM ble Kari Aalvik Grimsbø kloret av en katte og var ikke med i åpningskampen (eller hun var med i 8 sekunder på et straffekast). Hun var heldigvis tilbake mot Slovenia, i tillegg slet Tonje Larsen med sykdom før EM. Hun var klar til første kamp, mens Ida Alstad sto over 2 kamper pga ryggskade. Du kan lese mer om EM 2010 her, gidder ikke å skrive noe mer om det i dette innlegget.   
Etter EM gullet måtte Larvikspillerne gjøre seg klare til NM finalen i romjula. Hammerseng hadde gledet seg til å spille denne finalen i flere måneder, men måtte dessverre finne seg i å bli sittende på tribunen.Under EM hadde hun gjort akillisen verre.  Finalen ble etter Cecilie Legangers mening enkel - og det er jeg enig i. Selv var jeg i Oslo Spektrum og det var en kjedelig finale. Selvfølgelig er det morsomt å se på flere av Norges/verdens beste spillere, men når de vinner 31-18 er det ikke så gøy. Det lovet godt i starten, da ledet Vipers Kristiansand 3-1. Dessverre skulle ikke dette vare ut kampen. Det kladdet litt i første omgangen, men dette ble bedre etter pause.
 

Dagen etter kom meldingen om at Heidi Løke skulle gå til Gyør i neste sesong, hun og Karl Erik dro til Ungarn for å underskrive kontrakten. Dette skulle føre til problemer på nyåret! 


Del tre kommer i løpet av uka :) 
 

Tilbakeblikk: Håndballsesongen 10/11 DEL 1

En sesong er forbi, og snart kommer den neste. Jeg begynte egentlig ikke å følge med på Larvik eller landslaget før i desember da EM var i gang. Har egentlig ikke fulgt med så mye på LHK før i år faktisk, egentlig litt rart å tenke på. Nå har jeg blitt en fan, vært på kamper og lest masse om LHK på nettet.
Skal skrive en liten oppsummering av denne sesongen, med litt hjelp fra nettavisene. Det kommer til å bli flere innlegg utover sommeren, hvis jeg skal skrive et blir det fryktlig langt. I tillegg gidder jeg ikke å skrive alt fra hele sesongen, men legger ut litt linker om de forskjellige situasjonene/kampene! Vi kjører på: 


Før sesong ble det klart at Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Amanda Kurtovic, Thea Mørk, Cecilie Leganger og Linn-Kristin Riegelhuth hadde skrevet under kontrakt med Larvik Håndallklubb. Det var også flere klubber som ville ha verdens beste keeper og alle var ikke like fornøyde med at hun valge Norges beste klubb,
Det at Linka valgte å komme tilbake, gjorde at Amanda ville vekk fra Larvik allerede før sesongen. Det var fordi det nå ble fire venstrehendte i klubben, og stor konkurranse på høyre siden. Amanda visste at hun ville bli prioritert sist og valgte å bytte klubb. Dette var greit for ledelsen så lenge hun holdt seg i Norge! Amanda endte opp i Byåsen etter mye om og men. Heller ikke det skulle vise seg å gå bra (kommer tilbake til det). 

Nora Mørk var med på å vinne VM gull med juniorjentene i juli 2010. Hun bidro godt i hele mesterskapet, og spesielt i semifinalen der hun scoret 11 mål. I finalen scoret hun 6 stykker :)


Pia Narvesen, Inger Sophie Heieraas, Raphaelle Tervell, Emelie Stang Sando og Marianna Iversen forlot klubben!

Før sesongstart var Larvik med i en oppkjøringsturnering i Tyskland, der de bl.a møtte Itxako i finalen. Larvik vant etter en dårlig første omgang, men dette tok seg opp etter pause. Ingen av disse lagene visste at om 9 måneder senere ville de stå å kjempe om Champions Leauge trofeet.  

Keeperduellen var det stor snakk om før sesongen, og mange lurte på om hvordan Lene Rantala (etter 12 år som 1.valg) skulle nøye seg med å bli sittende mye på benken denne sesongen. Når hun i tillegg ble benket på sin 500.kamp for klubben (der Larvik ledet 19-9 til pause), hvordan skulle det da bli resten av sesongen?    

Karl Erik og Heidi hadde blitt et par, mens Gro Hammerseng og Katja Nyberg hadde gjort det slutt. Problemene var allerede i gang, før sesongen. 

Tertnes - Larvik - Serieåpningen
Dette skulle bli en spesiell kamp for laget og enkelt spillere
- Gro Hammerseng og Cecilie Leganger debuterte for Larvik i sin første obligatoriske kamp. 
- Linka gjorde comeback og spilte sin aller første seriekamp i Arena Larvik. 
- Lene Rantala hadde sin 500. kamp for Larvik, men ble faktisk sittende på benken under hele kampen.  
Jeg fikk litt dårlig samvittighet  - Cecilie Leganger. 
-  Olga Medvedeva og Sara Breistøl var tilbake fra skader, etter over 1 år på sidelinja. 
- Tine Rustad Kristiansen ble banenes beste, og Heidi Løke scoret 12 mål.
- Flere av de store ble sittende på benken store deler av kampen - bl.a Karoline D. Breivang og Linka.  
Det ble tilslutt en 34-19 seier til Larvik laget - et resultat som skulle gjenta seg gjennom hele sesongen.

Flere av landslagsspillerne måtte nøye seg med å sitte på benken. 
Her er Gro sammen med Linka, KMJ og Tine K. 

Suverene: 
Larvik scoret omtrent over 30 mål i alle seriekampene, og de lot som regel aldri motstanderne få mer enn 20. Det var ikke alt som gikk knirkefritt, for noen ganger slet Norges beste håndballag. Allikevel kom de seg som regel på slutten, for motstanderen ble slitene og Larvik kunne bare bytte en landslagsspiller med en annen. 
Selbu ble slått 38-12, Vipers 26-18 og Norstrand 41-15. Lene Rantala fikk en revansje mot både Selbu og Vipers, der hun ble kåret til banenes beste spiller. 


Lene Rantala kunne smile etter to gode kamper (Bildet er fra en annen anledning.) 

GF World cup
Flere av Larvik jentene hadde et hardt program foran seg. Det var kamper med klubblaget (både NM, CL og serie), i tillegg skule flere av dem være med på GF Worldcup med landslaget. Hele 8 stykker fra Larvik skulle delta, Tine Stange og Tonje Larsen sto over så det kunne vært ti.  En av de som skulle være med het Nora Mørk, hun skulle få sin debut på landslaget i denne turneringen.I tillegg fikk Sanna Solberg (Stabæk) og Mari Molid (Byåsen) være med for første gang. 

Nora Mørk debuterte på seniorlandslaget høsten 2010. 

Norge startet med tap mot Romania i første kampen, selvom de ledet hele 12-6 til pause. Første omgangen hadde vært strålende, men ble det motsatte i andre omgangen. Thorir mente all byttingen var grunnen til 1-målstapet, men han ville at de fleste jentene skulle komme i gang. Debutanten Nora Mørk scoret to viktige mål i sluttminuttene av kampen, også Sanna Solberg scoret sitt første landslagsmål i denne kampen. Etter den lille tabben mot Romania, svarte de med å vinne mot både Sverige og Russland i de to neste kampene. I Russland kampen var det Mari Molid som skulle få vise seg frem. Norge lå under 14-18 og Molid fikk prøve seg og imponerte. Hun satt inn to landskudd, før hun hadde to gode assist til Marit M. Frafjord, og deretter scoret hun 3 mål til. Vi kan vel si at hun hentet oss inn i kampen, og det ble en 30-21 seier
SUPERTALENT: Mari Molid i aksjon mot Russland. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Debutanten Mari Molid. 
Danmark ble slått 24-21 i semifinalen, og nok engang skulle de møte Romania i finalen (noe de også gjorde året før, og tapte 24-23. I tillegg møtte vi de i åpningskampen i Worldcupen). Det ble en spennende kamp, men dessverre gikk det ikke veien for oss nå heller. Det ble en jevn kamp, men Romania vant nok engang 24-23. 

I vinnerform
Flint Tønsberg var det neste laget som ble slått av Larvik, det sto 15-33 på måltavla etter 60 minutter. Heidi Løke var i scoringsform og satte inn hele 11 mål i denne kampen. Hittil hadde hun scoret 50 mål på 5 kamper, det gir et snitt på 10 mål i hver kamp. 

Sesongen startet bra for Heidi Løke og co. 

I tillegg slo de Byåsen ut av cupen med sifrene 33-24 over Byåsen. I år møttes de i kvartfinalen (etter å møtt hverandre i finalen de sistee 6 årene), og Larvik var på vei til sin 9. strake cupfinale. I denne kampen bemerket Tine Stange og Tine Rustad Kristiansen seg. Tine S ble toppscorer med 6 mål, og Tine K fulgte etter med 5. 

Endelig var tiden kommet. 

Det som fansen og klubben muligens gledet seg mest til denne sesongen startet søndag 10.10.2010 klokken 16.00- Jeg jeg snakker om Champions leauge gruppespillet. Larvik startet på bortebane mot Toulon, og vant 31-28. De startet ikke så bra, men det kom seg heldigvis etterhvert. Vi fikk to poeng det er det viktigste, sa KEB etter kampen. 

Seier i første CL kamp!


Jentene kunne slappe litt av i Frankrike før Toulon kampen. 


Neste kamp var mot Randers hjemme i Arena Larvik, de ble rett og slett knust av det suverene hjemmelaget. Larvik startet godt, gikk i dvalemodus i midten av 1.omgang, men ledet med 10 mål til pause. Deretter kjørte de på og vant 33-19. Hele laget hadde en god dag, Heidi Løke fortsatte storspillet og Cecilie stenge målet og ble kåret til banenes beste


Cecilie ble BB etter Randers kampen. Foto: Peder Torp Mathisen. 


Så ble det en slitekamp mot Oltchim Valcea - der det ble en 34-31 seier (lå under 18-17 til pause) Tine Stange hadde sliti litt med skader de siste månedene, og gikk også glipp av World cup. Gro Hammerseng satt med en skadet fot på benken, men Stange tok ansvar - hun scoret sjumål og hadde 11 målgivende pasninger. Nå var hun klar for EM.  Larvik hadde nå vunnet 3 av 3 mulige CLkamper, og var på god vei til mellomspillet. 

Del to kommer i neste uke :)  

Tine løp etter Tonje Larsen


Foto: Gorm Kallestad

Jo, da ? jeg har autografen til Tonje ennå, jeg. Riktignok ikke på veggen, den ligger i en kasse et eller annet sted, sier Tine og ler når hun tenker tilbake på tenårene. Larviks Tonje Larsen var det store forbildet, mens Tine selv spilte for Ramnes. 

Dagens bilde/ tilbakeblikk


EM finalen 2006 -> Kari Mette Johansen scoret 9 mål på 9 skudd, hun var god i forsvar og hadde 0 tekniske feil. Fikk en 10'er på flere spillerbørser. Mange mente hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd i dette mesterskapet. Kari Mette kom også på EMs Allstarteam som beste venstre kant. VM 2007 - Fakta om VM jentene

Jentene fra VM 2007 svarer på disse spørsmålene: 
1) Hva er ditt største øyeblikk som håndballspiller?
2)Hvilken privat ting må du alltid ha med deg på reiser?
3) Hva slags musikk digger du for tiden?
4) Har du noen faste ritualer du må gjøre før hver kamp?
5) Hva er din morsomste historie om Marit Breivik?

Karoline Dyhre Breivang
1) Det må være EM-gullene fra 2004 og i fjor.
2) Mobiltelefon og iPod.
3) Det går mye i gla'musikk.
4) Jeg pusser alltid tennene i garderoben før hver kamp.
5 ) Jeg husker en episode fra 2001. Jeg fikk beskjed om å være
forsvarsspiller som skulle takle henne. Men hun var åpenbart
ikke oppmerksom på at jeg tok i, for jeg dyttet henne rett inn
i veggen.


Mari Malm Frafjord
1) Det må være EM-gullet i fjor, selv om jeg ikke følte at jeg
fikk bidratt så mye.
2) IPoden er alltid med.
3) Det er masse forskjellig. Men den låta til Tshawe i Skal Vi
Danse, Beggin', kommer jeg i bra kamphumør med.
4) Nei, ikke noe spesielt.
5 ) Det kan hende hun tror hun er artig, uten at hun er det,
he he.

Kari Aalvik Grimsbø
1) Det må være da jeg debuterte i eliteserien i Byåsen og
reddet et straffekast fra stjerna Ausra Fridrikas.
2) Eget sengetøy.
3) Alt mulig, men U2 er alltid en slager.
4) Nei.
5 ) Jeg husker ingen spesielle, men hun var ofte noen morsomme
kommentarer og metaforer som vi flirer av.

Gro Hammerseng
1)EM-gullene i fjor og 2004 henger begge høyt oppe.
2) IPod.
3) Det er mye forskjellig. Alt fra Eva Cassidy til Pink og
R&B.
4) Egentlig ikke.
5 ) Hm, jeg kommer ikke på noen spesielle, men hun har litt
halvveis på kanten humor hele tiden. Det ler vi en god del av.


Katrine Lunde Haraldsen
1) EM-gullet i 2004 er det største for meg.
2) Tre engler, som jeg har fått av moren min og to gode
naboer.
3) Hører lite på musikk for tiden.
4) Nei.
5 ) På en samling i Paris før EM i 2004 skulle vi alle vise
fram hva vi hadde kjøpt av julegaver. Da Marit viste fram
gaven hun hadde kjøpt til ektemannen, fikk vi se mer enn vi
ville. Da ble det stille i salen, gitt.

Vigdis Hårsaker
1)EM-gullet i 2004 og seieren i europacupen med Larvik i 2004.
2) IPoden er viktig.
3) Hans Rotmo's. «Vårres Jul» spilles mye for tida.
4) Prøver alltid å gå ut av garderoben som nummer seks, men
ingen krise om jeg ikke klarer det.
5 ) Når Marit på spillermøter snakker om at vi må nappe i
to'ern, så synes vi det er litt festlig.


Anette Hovind Johansen
1) EM-gullet i fjor. Det var veldig gøy å bidra i finalen.
2) Pc. Jeg liker å koble ut med noen filmer og serier på DVD.
3) Det er mye forskjellig, både gammelt og nytt.
4) Jeg må tisse før og etter at jeg har varmet opp. Det er en
del av oppladningen.
5 ) Hm, nei, den var vanskelig. Jeg kommer ikke på noen
spesielle.

Kari Mette Johansen
1) EM-finalen i fjor var noe helt spesielt. Da spilte jeg også
min beste kamp.
2) Det er flere ting, men iPoden er en av dem.
3) Jeg hører på alt mulig.
4) Nei, og det er helt bevisst, for at jeg ikke skal få hetta
om jeg skulle glemt ritualene en dag.
5 ) Hun har en del gullkorn, og det er vanskelig å plukke ut
én historie.Else-Marthe Sørlie Lybekk
1) VM-gullet på hjemmebane i 1999 er nok det aller største.
2) Gifteringen.
3) «Beggin'» med Madcon.
4) Nei, det er jeg for gammel til.
5 ) På en bankett etter et mesterskap begynte Kjersti Grini å
synge på «så havner vi på fyllefest igjen, hei skål!». Da brøt
Marit inn og omskrev den til håndballfest, og så ville hun
ikke ha noe skåling.

Katja Nyberg
1) Det er to; EM i 2004 og da jeg vant cupvinnercupen med
Larvik i 04/05.
2) Bilde av bikkja mi, Pontus.
3) U2 er alltid en vinner.
4) Nei.
5) Jeg husker ikke når det var, men i en landskamp vi ledet
masse ble det jublet på benken for at vi kom til å vinne. Da
fikk de kjeft av Marit Breivik, som ikke ville ta seieren på
forskudd.


Tonje Nøstvold
1) EM-gullet var stort.
2) Mobilen.
3) Jeg er glad i det gamle Stavanger-bandet Mods.
4) Tar alltid på meg ankelstøtte.
5 ) Under EM i fjor skulle hun vise noen klipp på en
projektor. Foran den sto det en liten julenisse som tok fyr på
grunn av varmen. Marit ga meg først det blikket, men smilte da
hun skjønte at jeg bare hindret en brann.

Terese Pedersen
1) Det må være EM-gullet i fjor.
2) Det må være iPoden. Den er alltid med.
3) Jeg hører mye på Madonna, både nå og generelt.
4) Nei. Der er jeg litt kjedelig.
5 ) På en samling i Paris før EM i Ungarn i 2004 skulle vi
vise fram hva vi hadde kjøpt i julegaver. Da Marit viste fram
tigerunderbuksene hun hadde kjøpt til ektemannen ble det
stille i salen.


Linn-Kristin Riegelhuth
1) Det er EM-gullet i 2004. Det var det første.
2) Til mesterskap har jeg alltid med en bærbar DVD-spiller.
3) Nå går det i julesanger og gla'musikk med bra rytmer.
4) Jeg fletter alltid håret, for jeg synes det er ålreit å se
bra ut.
5 ) Det tror jeg var da hun dro fram tigerunderbuksa hun hadde
kjøpt til ektemannen.

Gøril Snorroeggen
1) De to EM-gullene henger høyest, selv om det også var gøy å
kvale til Champions League med Byåsen i fjor.
2) Det er mye jeg trenger, men iPoden er nok blant de tingene
som alltid er med.
3) Pop og rock og alt mulig.
4) Nei. Jeg er glad jeg ikke har det.
5 ) Jeg har fliret til mye, men kommer ikke på noen spesielle
historier.

Linn Jørum Sulland
1) Det var da vi vant bronse i junior-VM i Makedonia i 2003.
2) Tannbørsten.
3) Akkurat nå digger jeg julemusikken kjæresten min og noen
venner spiller inn. Ellers går det mye i Justin og Klovner i
Kamp.
4) Må pusse tennene i garderoben.
5 ) Det er en del morsomme historier, men kommer ikke på noen
nå.

Ragnhild Aamodt
1) At jeg fikk være med og avgjøre EM-finalen i fjor.
2) Mobil, iPod og julekalender.
3) Jeg er altetende.
4) Jeg tar alltid på meg utstyret i samme rekkefølge, uten at
det ligger noen overtro i det.
5 ) Det er nok da hun ga meg kallenavnet Kula. Da holdt alle
på å le seg i hjel. Det kallenavnet kan man jo tolke som man
vil.

 

Les mer om VM 2007 her

Tilbakeblikk: Sånn er jentene privat, EM 2006

Her er en liten artikkel til fra dagbladet.no: Hvordan er jentene privat, under EM 2006. Det er da romvenninne som beskriver hverandre. 

Kari Mette Johansen og Ragnhild Aamodt

Ragnhild om Kari Mette: Gal og morsom! Ei skikkelig livlig jente som liker å tulle mye. Ingen av oss er veldig dype av oss, og vi har det bare gøy sammen. På rommet pleier vi å tulle med østfolddialekten vår, som vi ikke bruker så mye ellers. 
Kari Mette om Ragnhild: Hun er ei morsom og rolig person. Vi hade den samme tørre humoren og gjør mye morsomt sammen. På rommet liker vi begge å slappe av med filmer. Vi laster ned en del serier på nettet. 
Hvem styrer fjernkontrollen? Kari Mette: Like mye hver. Men vi ser mest på film på pc. 


Marit Malm Frafjord og Tonje Nøstvold

Marit om Tonje: Hun har godt humør og flirer veldig mye. Hun er masse på dataen, hvor hun legger kabal og laster ned mye fra nettet. Og så spiller hun Nintendo. Der skal hun alltid ha det nyeste. Nå har hun bare den nest nyeste Nintendo'en. Linka har den nyeste, så Tonje låner den så ofte hun kan. 
Tonje om Marit: Hun er glad i å sove og er sist oppe av oss om morgenen. Og så elsker hun å tulle med folk, hun finner på mange rare påfunn.  Hun er også en av de mest tålmodige personene jeg kjenner. På rommet ser vi masse film sammen. 
Hvem styrer fjernkontrollen? Marit: Den krangeler vi ikke om, fordi vi ser mest på film. Det ser vi ofte på. 

Gøril Snorroeggen og Kari Aalvik Grimsbø

Gøril om Kari: Kari er ei snill, ordentlig og omsorgsfull jente som er morsom å være sammen med. Hun er ryddig av seg, og har alltid full kontroll på alt. Det passer meg bra å bo sammen med ei som henne. 
Kari om Gøril: Hun snakker i søvne! Som type er hun veldig impulsiv og tar ting på sparket. Og så er hun litt rotehue, så jeg har ansvaret for å passe litt på henne. Hun har voldsomt temperament, og er et skikkelig konkurransemenneske.
Hvem styrer fjernkontrollen? Kari: Den har vi like mye. 

Gro Hammerseng og Katja Nyberg

Gro om Katja: Hun har dårlig humor og er A-menneske hele døgnet. Katja ser tøff ut, men skinnet bedrar, for det er hun ikke. Beklager for at jeg ødela imaget ditt. 
Katja om Gro: Enda dårligere humor og B-menneske. Hvis du treffer henne på rett tidspunkt, så er hun blid, snill og grei. Folk tror hun er en solstråle hele tiden, men Gro har også et voldsomt temperament. 
Hvem styrer fjernkontrollen? Katja: Det er det vel Gro som gjør. 

Terese Pedersen og Linn-Kristin Riegelhuth: 

Terese om Linka: Hun er ei super jente som alltid er like blid. Ei skikkelig bra jente. Og så er hun utrolig treningsvillig. 
Linka om Terese: Hun er min bestevenninne på landslaget . Hun er sprudlende og har alltid godt humør. Vi klikket med en gang vi møttes på landslaget, og det er godt å være så close med en. Det er godt å vite at hun alltid er der for meg. Hun er utrolig omsorgsfull ovenfor alle på laget. 
Hvem styrer fjernkontrollen? Terese: Det er det jeg som gjør. 

Katrine Lunde og Anette Hovind Johansen
 
Katrine om Anette: Hun er ei morsom jente med masse bra humor. Hun er veldig nøye i alt hun foretar seg og har stor stå-på vilje. Hun gir aldri opp. 
Anette om Katrine: Katrine er målbevisst, omtenksom og gavmild. Vi har det veldig behagelig og avslappet på rommet. 
Hvem styrer fjernkontrollen?
 Katrine: Jeg, men det er mest fordi hun stort sett sitter med pc'en. 

Kristine Lunde og Karoline Dyhre Breivang

Kristine om Karo: Hu har mark i ræva, er på farten og finner på noe hele tiden. Og så hører hun mye på musikk. Hun sover lengst av oss om morgenen, pleier å slumre litt før hun står opp. Og så er hun alltid sist på badet. 
Karo om Kristine: Kikki og jeg har det veldig koselig sammen på rommet, og gir hverandre mange små julegaver.Og så har vi samme tørre humor. Hun er ganske ryddig av seg, men roter litt når hun skal henge tøy til tørk. Da legger hun klærne ut over gulvet. 
Hvem styrer fjernkontrollen? Kristine - Det er mest meg 

Else-Marthe Sørlie Lybekk og Anne Kjersti Suvdal
 
Else-Marthe om Anne Kjersti: Hun er ei skikkelig humørspreder og så er hun maskoten vår. Hun er flink til å få med seg alt hun kan lære, og blir helt sikkert en dominerende spiller i framtiden. Når hun ser filmer på pc'en på senga, så sitter hun og flirer litt for seg. 
Anne Kjersti om Else-Marthe: For meg er hun tante Martha. Hun er ei rolig jente det aldri er noe tull med. Det er deilig og avslappende å bo sammen med henne. Også har hun veldig bra humor. 
Hvem styrer fjernkontrollen? Anne Kjersti: jeg, men vi ser mest på TV-serier på DVD. Vi har med oss Grey's Anatomy og 24.
  

Tilbakeblikk: EM 2010

EM 2010 ble arrangert i Norge og Danmark. 

Spillerstall
Ida Alstad
Karoline Dyhre Breivang 
Marit Malm Frafjord
Kari Aalvik Grimsbø
Gro Hammerseng (kaptein)
Camilla Herrem
Kari Mette Johansen
Tonje Larsen
Heidi Løke
Katrine Lunde Haraldsen
Mari Molid
Nora Mørk
Tonje Nøstvold 
Stine Bredal Oftedal - ut før semifinalen
Linn-Kristin Riegelhuth
Linn Jørum Sulland - inn før semifinalen
Tine Stange 

Trener: Thorir Hergeirsson
Assistenttrener: Mia Hermansson Högdahl

Som vanlig startet man med World cup i september for å forberede seg til EM. Uten Tonje Larsen og Tine Stange, skulle Norge vise seg litt fram. Thorir hadde tatt med seg flere debutanter,  Mari Molid, Sanna Solberg og Nora Mørk. Disse hadde vært med å vunnet junior-VM noen måneder før. Åpningskampen var mot Romania, og der endte det med tap. Selvom Norge leder 12-6 til pause. Selv ned et tap kom de seg til finalen, men tapte den. Debutantene viste seg godt frem, spesielt Nora Mørk. 

EM troppen skulle plukkes ut, og det ble et par overraskelser. Linn Jørum Sulland ble nok en gang vraket fra troppen, mens Stine Bredal Oftedal som sto med 0 landskamper kom med. I tillegg kom debutantene Nora og Mari med. Tonje Larsen slet med sykdom før EM, men kom seg heldigvis tilbake i tide. Gro Hammerseng gjorde comebacke på landslaget. Det var allikevel lenge usikkert om hun kunne bli med pga en skadet ankel, heldigvis ble hun bedre også.
Katja Nyberg var fortsatt skadet, og kunne ikke bli med. Mens Kristine Lunde-Borgersen var gravid, og fikk ikke spilt. 

Kristine var tilskuer under EM 2010.

Norges første kamp ble mot Frankrike, og det ble en storseier for jentene. Etter 60 minutter sto det 33-22 på måltavla. Harald Bredeli beskrev første omgangen som et eventyr. I tillegg spilte de en veldig bra annen omgang. Katrine Lunde Haraldsen sto stødig i mål, og angrepet var på plass. Thorir mente han aldri hadde sett jentene så bra i angrep før, så dette var en bra start. Jentene hadde slitt litt i oppkjøringen, men nå satt alt som skulle sitte. Linka ble toppscorer med 7 mål. Katrine Lunde Haraldsen ble banens beste! 


Katrine ble banens beste mot Ungarn

Gamle sjefen ble sikkert imponert av håndballunderholdningen


Slovenia var neste ut, og Norge fortsatte sitt storspill. Allerede til pause sto det 19-6, til stor fornøyelse for mange. I andre omgangen slapp vi Slovenia litt mer inn i kampen,noe som ble litt farlig. Allikevel klarte de norske jentene å få i land en 32-16 seier. De var nå videre til mellomrunden med to seier. Heidi løke satte inn sju mål og ble Norges toppscorer. Tonje Larsen ble kåret til banenes beste! 

En litt flau Tonje Larsen ble kåret til banenes beste

Linka i aksjon.


Neste kamp var mot Ungarn, og det hadde ingen betydning for  Norge om dem vant eller ikke. Allikevel var det viktig at de fikk med seg alle poengene i mellomrunden. Dette skulle bli en kontringskamp av de sjelden. Ungarn ble løp i senk av jentene våre, og halvveis i andre omgang ledet vi 10-2. Før pause sto det 19-7 til de norske jentene. Forsvaret sto stødig som en vegg, og hvis Ungarn kom igjennom reddet Katrine. I første omgang hadde Haraldsen en redningsprosent på over 70, og hun endte opp med 67 % tilsammen på begge omgangene. Dette ble det mye kontringer av, og Løke, Linka og Nora kunne løpe inn målene. Katrine Lunde Haraldsen lurte på etter kampen om hun noen gang hadde spilt bedre. Hun ble hyllet av de andre jentene etter kampen, og det av gode grunner! Stillingen ble til slutt 34-14. Heidi Løke fikk 100% uttelling på skudd, og ble Norges toppscorer med 7 mål. Norge hadde mye å vise fram til de 9238 tilskuerne i hallen. 

Katrine blir hyllet av de andre jentene, etter at hun stengte målet mot Ungarn

Maskinen Løke

Mellomrunden sto for tur, og Sverige var første motstander. De norske jentene måtte klare seg uten lynvingen Kari Mette, maskinen Heidi og skytteren Tine Stange, alle de hadde blitt rammet av omgangssyken. Dette skulle ha mye å si for resten av laget. Katrine Lunde Haraldsen var ikke der hun hadde vært tidligere i mesterskapet, og ingenting fungerte i verken forsvar eller angrep. Til pause ledet svenskene hele 13-6. Dette var Norges første tap siden finalen i EM 2002. Dette var tungt å svelge for de jentene våre. Tonje Larsen beskrev dette som en av sine dårligste kamper på landslaget. Hun klarte å bomme på 6 av 7 avslutninger. 

Ida Alstad var best mot Sverige, men det hjalp ikke stort

Camilla Herrem var ikke blid etter tapet. 


Etter nedturen mot Sverige sto Ukraina på motsatt bane halvdel. Kari Mette og Heidi var tilbake, mens Tine Stange fortsatt måtte stå over. Nå skulle Norge vise hvem som var sjefen, og hadde den forrige kampene var en glipp. I starten gikk det ikke så bra for oss, men etter at Heidi Løke og Tonje Larsen kom ut på bana sa de hade til Slovenia. Stillingen ble tilslutt  32-19 og Heidi gjorde et veldig bra comeback. 

Heidi gjorde comeback....

Camilla Herrem og Katrine L Haraldsen kunne smile igjen

I siste kamp i mellomrunden skulle Norge møte Nederland, og de kunne ikke tape med mer enn 6 mål for å komme videre. Jentene gikk selvfølgelig for seier, og ga se ikke før det sto 35-13 på måltavlen. Forsvaret var tilbake for fullt, og kontringene satt mye bedre nå enn tidligere. Kari Aalvik Grimsbø sto stødig i mål, som bare slapp inn fire mål på de siste 30 minuttene. Reservene fikk mer spilletid, og viste seg godt frem. 

Semifinalen er sikret

Heidi ble banens beste og blir gratulert av Tonje L. 

Debutantene Nora og Stine jubler

I semifinalen ble det et stor oppgjør mellom Norge og Danmark. En kamp Norge hadde vunnet veldig mange ganger. Før semifinalen ble Linn Jørum Sulland hentet inn i troppen, og Stine Oftedal måtte takke for seg. Thorir mente dette var det beste, mens Kjersti Grini mente det skapte usikkerhet. Allikevel Norge skulle semifinale, og det ble en overkjøring av de sjeldne. Norge ble pepet ut av over 9.000 dansker, og det var noen som kanskje var litt i tvil før kampen om Norge kunne ta med seg seieren. Dette viste de norske jentene at de kunne, på sju minutter sto det 5-0 til jentene våres. Danmark kom seg litt inn i kampen, men Norge ledet 14-10 til pause. Etter pausen fortsatte storspillet, og Linn Jørum Sulland fikk komme inn på straffer. Hun takket for tillitten og scoret på 5 av 5 straffer. I tillegg scoret hun to mål på langskudd. Det ble tilslutt en ti målsseier, og jentene fikk trampeklapp av de 11 000 tilskuerne i Herning. Til og med danskene reiste seg! Gro Hammerseng sier at dette var den morsomste kampen hun hadde vært med på. I tillegg ble hun kåret til kampens beste spiller.  Nå var det revansje, da de skulle møte Sverige i finalen. 

Danskene møtte veggen

Jublende jenter

banens beste.

Toppscoreren

Norge var helt klart revansje sugende, etter det stygge tapet mot Sverige i mellomrunden. Jeg husker hvordan stemningen før kampen, da man skulle synge nasjonalsangen. Man hørte publikum så godt, og de norske spillerne sto bare så smilte og lo mens dem sang. Selv om jeg bare så det på tv, merker man at det var en vill stemning i hallen. 
Dette ble helt klart en slitekamp for oss, og Norge kom ikke godt i gang. Sverige ledet 11- 10 til pause, da hadde Norge klart å score to ganger på tampen av første omgang.  Norge startet bedre i andre omgang, og ledet etterhvert 19-13. Men med måltørke på over sju minutter, og flere svenske mål begynte man å tvile litt igjen. Det ble mye bom på oss, men svenskene var nesten like flinke til å bomme de også. Vi ledet med 4 mål da det gjensto fem minutter av kampen. Jeg husker selv at jeg så på finalen, og turte ikke å tro på seier før det var 1 minutt igjen. Rett og slett fordi det var mye feil og bom på slutten av kampen. Svenskene kom seg litt igjen på slutten, og det gjorde ihvertfall meg litt redd. Allikevel klarte Norge å holde på ledelsen, og da Karoline scorer 5 sekunder før slutt kunne man ikke annet enn å jubel. Vi vant da det virkelig gjaldt, heldigvis. 

Gullet er vårt

Nora Mørk og Linka tar seiersdansen

Gro Hammerseng løfter EM-trofeet. 

Det ble gull i 2004, i 2006, i 2008 og jammen meg ble det gull i 2010 også. 4.året på rad, og dette var i tillegg under Thorir Hergeirssons ledelse. Helt sinnsykt, men også veldig veldig gøy. Katrine Lunde Haraldsen, Kari Mette Johansen, Linn-Kristin Riegelhuth og Karoline Dyhre Breivang er det fire som har deltatt i alle EM gullene. 

Kari Mette og Karo har vunnet 4.ganger på rad. Her med kapteinen Gro

Av spillerpresentasjoner kan vi nevne mange, men det er alltid noen som utmerker seg. Gro Hammerseng gjorde et solid comeback, og viste seg frem som en god kaptein og playmaker. Hun ble premiert med alltstarteam plass som beste playmaker. Katrine Lunde Haraldsen sto som en kald vegg i mål, og ble kåret til mesterskapets beste keeper. Heidi Løke ble kåret til beste strekspiller, og hun er jo maskinen på laget. Heidi viste seg utrolig frem i dette mesterskapet, og gjorde en veldig bra jobb. Man merket fort at hun ikke var på banen under første Sverige kampen. Heidi ble Norges toppscorer, med en kamp mindre spilt. Hun scorer 40 mål, og bommet bare seks ganger under hele mesterskapet. 

Maskinen og veggen

Debutanten Nora Mørk fikk sitt gjennombrudd, og spilte veldig bra. Hun fikk fire timer, 2 minutter og 59 sekunder på banen og scoret 23 mål. Ikke verst til å bare være en debutant. 
Selv om hun kom inn før semifinalen, synes jeg Linn Jørum Sulland gjorde en veldig god figur. Hun viste for oss at Thorir kanskje burde ha tatt henne med fra starten av. 

Nora Mørk fikk mye spilletid i mesterskapet


 

Tilbakeblikk: VM 2009

VM 2009 ble arrangert i Kina.

Spillertroppen:  
Ida Alstad
Karoline Dyhre Breivang
Anja Edin
Marit Malm Frafjord
Kari Aalvik Grimsbø
Katrine Lunde Haraldsen
Camilla Herrem
Kari Mette Johansen
Tonje Larsen
Kristine Lunde-Borgersen (kaptein) - ut før hovedrunden
Heidi Løke
Tonje Nøstvold
Terese Pedersen
Linn-Kristin  Riegelhuth
Siri Seglem - inn i hovedrunden
Tine Stange 
Renate Urne

Trener: Thorir Hergeirsson
Assistenttrener: Mia Hermansson Högdahl

Det var mange som kanskje trodde at det ikke skulle gå så bra for Norge i dette mesterskapet. Med fire EM gull og et VM sølv på de fem siste mesterskapene var mange usikre på om det kunne fortsette sånn. En eller annen gang må denne veien brytes. I tillegg var det første mesterskap uten Marit Breivik på hele 15 år. Gro Hammerseng og Katja Nyberg sa i fra tidlig om at de ikke kunne stille under VM pga skader.
Tonje Larsen og Kristine Lunde-Borgersen slet også begge med skader, men ble klare akkurat i tide. 
Nye Norge under Thorir Hergeirssons og Mia Högdahls ledelse viste før mesterskapet at medalje skulle dem ha med hjem igjen fra Kina. Det var en del nye spillere med nye spillerstiler, og de spilte seg fort inn i laget. Anja Edin var en av dem som gjorde seg bemerket, pga henne tekniske lekkerbisker av noen mål. Anja viste oss at vi hadde fått en ny annerledes og kreativ spiller, som mange mente lignet litt på Mette Davidsen (tidligere landslagsspiller). 
Norge kom til finalen i World cup, men tapte dessverre den. Eller så vant dem Møbelringen Cup, og de reiste til Kina som en av flere favoritter. Det var nå 10 år siden Norge hadde vunnet VM-gull! 

Første kamp i gruppespillet var mot Japan. De løp rett og slett japanerne i senk, og scoret 34 mål. 20 av disse målene kom på kontringer. Allikevel mente Thoir at jentene hadde mer å gå på, de brente en del sjanser alene med keeper. Jentene hadde en del å endre på før neste kamp. Hurtitoget Camilla Herrem og Ferrarien Linka ble toppscorere med sju mål hver. 


Mot Tunisa vant vi 25-36, noe som var forventet. Angrepet var fortsatt ikke helt på topp, eller kontringene satt, men ikke det etablerte angrepet.  Tunisa holdt seg tett med Norge langt ute i kampen, og vi kom ikke helt igang. Tunisa var mye tøffere enn kampen mot Japan. Etter seks minutter ledet vi med fire mål, men det stoppet etterhvert opp. 11 minutter ut i andre omgang lå vi bare over med to mål. Katrine Lunde Haraldsen hadde ikke helt dagen, og sto ikke like bare i mål som vanlig. Det siste kvartere var bedre for Norge sin del, og Anja Edin benyttet muligheten til å leke litt. Hun bommet en del, men kampen var allerede avgjort. Den fineste scoringen kom av Kari Mette Johansen som skøyt inn eb flyver. Pasningen fikk hun av sin x- lagvenninne Linn-Kristin Riegelhuth (hun spilte FC København under VM 2009). Kari Mette og Heidi Løke ble toppscorere med 6 mål. Løke fikk seg en en arm i panna, og fikk en diger donald kul. 

Skjekk den kulen! Tonje Larsen klarte ikke å være seriøs ihvertfall.

Det var mye snakk om at Norge kunne slå flere målrekorder mot Chile, dette var et av de svakeste lagene i turnerningen. Tonje Larsen, Katrine Lunde Haraldsen og Kristine Lunde-Borgersen sto over denne kampen. Selv om de ikke slo en eneste målrekord ble det en målrikkamp, og Norge var aldri truet av Chile. Eller det var en rekord de slo og det var deres egen forsvarsrekord (ikke slippe inn mer enn 16 mål)  
Norge startet i et høyt temp, men det ble etterhvert et par tekniske feil i angrepet. Før pause ble til og med Thorir litt oppgitt, for det lignet ikke på det norske laget. De skjerpet seg mer etter pausen, og stillingen ble 44-15. Linn-Kristin Riegelhuth ble toppscorer i kampen. 

Tonje, Kristine og Katrine satt på tribunen under Chile kampen mens...

... Thorir kunne være fornøyd med en 29 målsseier.

Mot Ungarn mente mange at VM virkelig begynte, etter tre veldig enkle kamper. Før pause var det en del tekniske feil og mange skuddmiss. Norge startet bra, men Ungarn kjempe seg tilbake så det ble velidg jevnt. Det må sies at Katrine Lunde Haraldsen reddet 11 av 22 skudd i første omgang. Stillingen var 11 - 11 til pause. I starten av 2. gikk Ungarn opp i ledelsen, og Lunde Haraldsen reddet ikke like mye lenger. Thorir gjorde noen endringer, og Anja Edin begynte å finne Heidi L på strek og Tonje Larsen kom opp i forsvar. Da ledet vi plutselig, og stillingen ble tilslutt 25 - 19. Linn-Kristin Riegelhuth ble igjen toppscorer. 

Anja og Camilla
Neste ut var Romania, nok et tøft oppgjør. Kristine Lunde-Borgersen pådro seg en lyskestrekk i kampen mot Ungarn og måtte stå over kampen. Norge startet veldig bra, og til pause var stillingen 14-12. Vi spilte solid, og det mot VM favorittene. Igjen imponerte Katrine Lunde Haraldsen og hadde en redningsprosent på 50%. 
I andre omgang ble det mer jevnt, da det var tolv min igjen ble Tine S utvist og stillingen var plutselig 19-19. Karoline og Tonje Nøstvold satte inn 3 viktige mål fem minutter før slutt. Det som kanskje huskes best er Katrines superredning helt på slutten. Stillingen var 25-24 til Norge, og Romania hadde en sjanse til å gjør det uavgjort. Da tok Katrine ansvar og reddet ballen med skotuppen. Linka og Tonje Nøstvold var toppscorere. Kristine Lunde Borgersen ble tatt ut av VM troppen før mellomrunden, og Siri Seglem kom inn. 


De andre jentene hoppet av glede etter superredningen

I mellomrunden ble det et møte med Sør-Korea, laget som vi ''stjal'' finaleplassen til i OL.  Norge startet greit, men S-K tok igjen ledelsen i andre omgang. Når det sto igjen et par sekunder scoret Sør-Korea, og stillingen ble 27-28 til dem. Norge hadde 5 sekunder på seg til å utligne, men uten farten til Gro Hammerseng funket det ikke. Det var en del varierende spill ,Norge og Sør-Korea byttet på å lede i kampen. Det var Karoline Dyhre Breivang som hadde sjansen til å redde Norge, men det ble dessverre bom. Tonje Nøstvold ble toppscorer med fem mål.


Heidi og resten av Norge klarte ikke å stå i mot Sør Korea

Norge kunne ta igjen på Kina i neste kamp, noe de gjorde de også. Terese Pedersen holdt målet rent i en halv omgang (første del av andre omgang), da hadde hun reddet 10 ganger på rad. Forsvaret jobbet også veldig bra. Etter de femten minuttene gikk det ikke så greit, verken i forsvar eller i angrep. Allikevel hevet de seg fra forrige kamp. 
I neste kamp var det Spania som skulle vinnes over. Første omgang ble beskrevet som grusom og vi lå under med hele seks mål. De ledet de første 12 minuttene, men etter det gikk alt dårlig. Tine Stange fikk en smell og et kutt i panna, men hun kom seg tilbake etter pausen. I andre omgang hevet de seg ekstremt, etter ti minutter var ledelsen til Spania  på bare to mål. Camilla Herrem åpnet opp øynene og kontret inn fire mål på ti minutter.  Da det gjensto et kvarter var stillingen 18-18, og Norge stengte forsvaret. Norge klarte å snu kampen, og stillingen ble tilslutt 27-24. Linka ble toppscorer med 7 mål.  

Norge var glade etter snuoperasjonen

Tine S fikk en smell i panna.

Kristine Lunde Borgersen kom inn igjen i troppen før semifinale, og Renate Urne ble vraket. 
Russland ble semifinale motstandere, noe som skulle bli tøft. Det startet freit for Norge som vanlig, og de ledet 11-8 etter en stund i første omgang. Til pause hadde det snudd seg, og Russland ledet 17-12. Norge holdt følge i andre om gang, men Russland hadde kontrollen. Kari Aalvik Grimsbø sto strålende i det norske målet i en periode, men det hjalp ingenting. Det ble et åttemålstap (20-28) mot det laget vi vant mot i OL finalen. Alle de norske jentene var selvfølgelig skuffet. Camilla så skuffet at hun ikke klarte å sove samme natta'n. Marit M Frafjord og Linka ble toppscorere. 

En skuffet gjeng etter tapet mot Russland

I og med at de tapte mot Russland, ble det bronsefinale mot Spania. Norge hadde igjen kontroll fra starten av, det var jevnt på starten. Etter hvert sa Norge hade til Spania, og satte inn det ene målet etter det andre. De ledet med 6 mål til pause. I andre omgang tok Kristine Lunde -Borgersen ansvar i angrep og tvillingsøsteren i målet. Katrine reddet to straffekast som var veldig viktige. Norge hadde noen dårlige perioder, men holdt Spania unna i hele kampen. Norges våpen, kontringene satt som et skudd i dag. Det ble igjen en medalje for de norske jentene foran 10.000 mennesker. Marit Malm Frafjord ble toppscorer i finalen. 

Kristine og Katrine kunne smile etter en strålende kamp.

Bronse er ikke en dårlig presentasjon synes jeg ihvertfall. Med nye trenere, mange nye spillere og noen skadede spillere kunne vi ikke forvente noe annet. Det var mange spillere som fikk lov til å bidra og de fikk internasjonal erfaring. Spillet svingte litt mer enn før, men Norge viste en lagånd og avslutte kamper godt selv om de slet skikkelig. Mange spillere fikk mer tillitt enn før, bl.a Tine Stange var en viktig brikke på slutten og Anja Edin viste fram sine fantastiske mål. Selv om Anja ikke fikk så mye tillitt i starten av kampene. 
Camilla Herrem fikk sitt store gjennombrudd. Tidligere har hun vært 2.valget og lærejente, men dette året viste hun seg som en giftig venstrekanten. Camilla var hurtig, har spenst og avsluttet smart og effektivt. Hun fikk derfor en fortjent plass på all star team laget som venstre kant. Linn-Kristin ble kåret til beste høyre kant. Hun viste fart og allsidighet, i tillegg viste hun at hun var farlig fra kant og back.

Camilla og Linka kom på allstarteam laget i VM!

Norge kunne alt i alt reise hjem med god samvittighet. Dessverre for dem var flyet deres flere timer forskinket hjem. De var først 4 timer forskinket i Nanjiing, og måtte sitte der i seks timer. Så ble det 12 timers reising til Frankfurt. Deretter fikk de beskjed om at flyet var kansellert. Derfor var de hjemme et døgn senere en planlagt.
Tilbakeblikk: EM 2008

EM 2008 ble arrangert i Makadonia. 

Spillerstall: 
Isabel Blanco
Karoline Dyhre Breivang
Marit Malm Frafjord
Kari Aalvik Grimsbø
Katrine Lunde Haraldsen
Camilla Herrem
Kari Mette Johansen
Tine Rustad Kristiansen
Tonje Larsen
Heidi Løke
Kristine Lunde (kaptein)
Tonje Nøstvold
Linn-Kristin Riegelhuth
Therese Pedersen
Linn Jørum Sulland
Ragnhild Aamdodt

Trener: Marit Breivik
Assistentrener: Thorir Hergeirsson


Etter en stor presentasjon i OL bare noen måneder før EM, var det ingen tvil om hvem som var gullfavoritter. I tillegg var Norge regjerende EM mestere, og hadde vunnet de siste to gangene. I tillegg gjorde Norge det veldig bra i VM året før, der fikk de sølv. 
Som vanlig var det  en del skader før et mesterskap. Duoen Katja Nyberg og Gro Hammerseng måtte stå over pga slitasje. Katja måtte også operere kneet før EM. Gøril Snorroeggen var også skadet, og måtte droppe det. Else-Marthe Sørlie Lybekk pensjonerte seg fra landslaget. Norge stilte derfor med et lag uten kapteinen, verdens beste spiller og OLs beste strekspiller. Kristine tok over kapteinsrollen etter Gro Hammerseng. 


I oppkjøringen så det veldig bra ut, og det var en blanding av gamle og nye spillere. Camilla Herrem, Tine Rustad Kristiansen og Heidi Løke var de tre debutantene som fikk prøve seg i EM i år. Camilla hadde blitt vraket 3 ganger allerede, og kom endelig med på laget.  Det ble seier i både World Cup og og Møbelringen, men mange mente at det fortsatt kunne gå gærent uten de mest sentrale stjernene. Før EM hadde Norge 20 strake seiere, og det ga stor selvtillit. 

Første kamp var mot Spania, et sterkt lag som hadde godt forsvarsspill. Norge virket nervøse før kamp, og Spania var som forventet veldig gode i forsvar. Norge hadde flere 100 % sjanser som de bommet på, og det var ikke et norsk lag som vi var vant til. Kristine Lunde kunne ikke skyte så mye pga en vond skulder, og flere spillere hadde mange feil. Dommerne skal også få en del av skylden for at resultatet ble som det ble. Spania fikk et mål, der ballen ikke engang var inne.Helt på slutten løp Marta Mangue ned Tonje Larsen, og det var en klar brøyt. Allikevel fikk Marta avslutte scoringen sin, og klarte å redusere til 20-21. Kristine Lunde ble utvist på slutten, og Norge sto med en spiller mindre. Dette gikk derfor utover Linn-Kristin Riegelhuth som måtte ta på seg den grønne keeperdrakta så de fikk en spiller mer i angrep. Det ender med at Spania får tak i ballen, og Linka rekker ikke å bytte med Katrine. Hun må derfor løpe inn i målet, men klarer ikke å redde den(Noe ingen forventer). Det ble derfor poengdeling, og kampen endte 21-21. 

Keeper Linka. Det funket dessverre ikke så bra.

Neste kamp var mot Ukraina. Til tross for en tung start, gikk det mye bedre i denne kampen. Det var veldig godt forsvarsspill, og Tonje Larsen spilte veldig bra. Også fikk de satt inn mange kontringsmål. i andre omgang fikk alle resverene prøve seg, og alle utespillerne fikk et mål eller mer. Katrine Lunde Haraldsen hadde ikke mye å gjøre, etter 20 min hadde hun sluppet inn tre mål og hadde tre redninger. Tonje Larsen ble toppscorer da de vant 20-33.

Tonje ''dronninga'' Larsen

Portugal sto på andre banehalvdel i den siste kampen i gruppespillet. De hadde tapt alle sine kamper, og var allerede ute av dansen. Norge fikk uansett med seg tre poeng  i hovedrunden etter seier mot Ukraina og uavgjort mot Spania. Marit Breivik brukte derfor denne kampen som en treningskamp, og i andre kampen fikk ikke Norge lov til å kontre. Dette var et av de viktigste våpene til laget, men Marit ville at de skulle trene på angrep på etablert forsvar. Da Kari Aalvik Grimsbø satte igang en kontring fikk hunn ''kjeft'' fra sidelinjen. Men Marit kom på at hun hadde ikke hadde vært i garderoben, og hun hadde derfor ikke fått beskjeden. Marit passet på å bytte ofte, for å bruke alle spillerne. Spillet var ikke på topp hele tiden, men det funket. Camilla Herrem viste hva hun var god for og satte inn seks scoringer og det samme gjorde Heidi Løke. Den som scoret flest ganger var Linka, hun satte inn 11. Kampen endte 34-19 og Norge gikk til hovedrundene som gruppevinnere. 

Debutanten Heidi viste gode takter

Første kamp i hovedrunden var mot Danmark. I første omgang startet det bra med to mål av Larsen og Linka og deretter tre redninger fra Haraldsen. Så gikk det meste galt, og det ble mange bommer. Til pause sto det 12-10 til Danmark. I andre omgang derimot Norge tilbake som et helt nytt lag. Forsvaret var på plass, og målene som gikk i stolpen før pause havnet inni målet istedet. Kristine dro på seg en utvisning etter litt knuffing på siden. Den danske treneren mente hun filmet flere ganger, og det var ikke Lunde enig i. Hun var også veldig aggresiv under hele kampen, noe som ikke er en vanlig side av henne. Hun havnet også i klammeri med sin lagvenninne, Lene Lund Nielsen. Lene hadde ''glemt'' hendelsen etter kampen, men det hadde ikke Kristine! Det ble tilslutt en snuoprasjon, og Norge vant 19 - 31. 

Kristine var ikke så veldig blid på klubbvenninnen Lene.

Ungarn var neste mann ut. Katrine Lunde H hadde en redningsprosent på 55 %, og tvillingsøsteren ble toppscorer med sju mål. Linka og Kari Mette fikk seks scoringer. Hele 5 av målene til Kari Mette kom på kontringer. Tonje Larsen blokkerte masse, stjal en del pasninger og spilte ganske bra. I andre omgang utmerket Linn-Kristin Riegelhuht seg. Norge var etter denne kampen klare til semifinale pga seier + at Danmark slo Spania litt før på dagen. 

Supertvillingene

Romania ble slått 37-31. Linn Jørum Sulland spilte en god kamp, da hun endelig fikk sjansen. Hun fikk med seg seks scoringer. Katrine Lunde H hvilte i denne kampen fordi Norge var sikret en semifinale plass.
Norge møtte de regjerende verdensmesterne Russland i semifinalen, og de ble slått 24-18 av de norske jentene. Til og med Katrine Lunde Haraldsen kunne få med seg en scoring etter denne kampen. Hun reddet også 10 scoringer av 21 skudd. I tillegg sto Norge gått i forsvar hadde gode drag framover.

Katrine etter at hun scoret mål i semifinalen

I finalen var Spania motstandere. Dette var det eneste laget Norge hadde gitt et poeng til i mesterskapet. De ledet med et mål til pause, men ble bedre i 2.omgang. Som vanlig Katrine redder og Linn-Kristin scorer, det var vel og merke etter pausen. Larsen, Lunde og Blanco sto bra i forsvar og Tonje L satte inn seks scoringer i finalen. Norge var EM mestere nok en gang, for tredje gang på rad.  6 Larvik spillere var med i EM troppen

Kristine Lunde ble kåret til EM beste playmaker og den mest verdigfulle spilleren. Tonje Larsen ble kåret til beste venstrekant. Hun var god både forover og bakover.Tonje delte første plassen med Kristine om å snappe flest baller, og kom på andre plass på lista over blokkere. Nok engang var Katrine Lunde Haraldsen på plass på allstarteam som beste keeper. Linn-Kristin ble toppscorer for første gang i et mesterskap, og det fra feil spillerposisjon. Hun spiller egentlig back, men spilte som regel på kant. Linka scoret hele 51 mål på åtte kamper. I tillegg ble Linka kåret til beste høyrekant i mesterskapet. Tilsammen vr det da 4 norske spillere på lista ( Linka og Kristine tok med seg to titler)  
Debutanten Heidi Løke viste seg fra en god side.  

EMs beste playmaker og mest verdifulle spiller.

Tilbakeblikk: OL 2008

OL 2008 ble arrangert i Beijiing, Kina. 

Troppen:
Karoline Dyhre Breivang
Marit Malm Frafjord
Kari Aalvik Grimsbø
Gro Hammerseng (kaptein) 
Katrine Lunde Haraldsen
Kari Mette Johansen
Tonje Larsen
Kristine Lunde
Else-Marthe Sørlie Lybekk
Katja Nyberg
Tonje Nøstvold
Linn-Kristin Riegelhuth
Gøril Snorreggen
Ragnhild Aamodt
Therese Pedersen (resvere) 

Trener: Marit Breivik
Assistentrener: Thorir Hergeirsson

Tonje Larsen var tilbake.

De regjerende europamesterne og VM's søvlvinnere fra 2007 var helt klart gullfavoritter i årets OL. Norge var selvfølgelig sultne på gull, i og med at de aldri hadde vunnet et OL gull før.
Det var bare 14 stykker som fikk være med til Beijiing, og laget måtte kuttes i forhold til VM. Det var noen få endringer, men det var ingen ulempe for laget. Kristine Lunde var tilbake fra en skulder skadet og forsvarskjempen Tonje Larsen hadde comeback på landslaget etter mange års fravær.  Det var ikke like mye skader som før, men Marianne Rokne og Anette Hovind Johansen var uaktuelle for OL pga dette. Laget var en blanding av veteraner og unge spillere som hadde fått litt mesterskapserfaring. 

Kristine Lunde.

Før OL vant Norge oppkjøringsturneringen ''Scandinavia Open'' uten tap. Det ble etterhvert et lite problem fordi Katja Nybergs rygge ikke var i orden, men hun ble med til Beijiing. Når de først hadde kommet fram måtte Ragnhild Aamodt isoleres pga mageproblemer. Heldigvis ble ingen andre smittet, og Ragnhild ble bra igjen. 
Det ble også et problem da kneet til Gro Hammerseng  måtte ises ned etter en testkamp dagen før OL start. En god nyhet for Gro var at hun hadde vunnet prisen World Handball Player for 2007.

Jubel etter Kina kampen

Kina ble første offeret til de norske jentene. De slet i de første 20 minuttene, men de kjørte fra etter pausen. Foran 5100 tilskuere klarte de å vinne med sju mål i første kamp. I de to neste kampene vant Norge klart mot Angola (31-17)og Kasakhstan (35-19). Etter 3 seiers kamper var Norge klar for kvartfinale, selv om de hadde to kamper igjen. Frankrike var neste motstander, og man forventet at kampen skulle bli tøff. Dette viste seg å bli helt feil, for kampen endte 34-24 i Norges favør. Katrine Lunde Haraldsen sto strålende i mål, og reddet 12 av 24 mål den første halvtimen. Linn-Kristin Riegelhuth spilte også strålende i andre omgang, og hun var en stor bidragsyter for Norge. Siste kampen i gruppespillet var mot Romania. Det ble tilslutt en etmålsseier for Norge. Katja Nyberg var ikke med i denne kampen pga av kneet, men Else-Marthe Lybekk storspilte og Katrine Lunde Haraldsen hadde noen avgjørende redninger på slutten. 

Mot Romania.

Det var Sverige som ble kvartfinalemotstanderne, og vi var selvfølgelig favoritter før kampene. Sverige hadde vært litt for rappkjefta før kampen, og det var ikke så smart. Det ble en 7 mål seier på jentene våre, nok en gang uten Katja Nyberg. Norge var aldri truet i kampen, og ledet hele veien. Norge var klare for semifinale.Semifinalen ble mot Sør-Korea.Katja Nyberg var tilbake, og Norge var klare for å kjempe for en plass i finalen. Jeg tror de fleste fikk med seg den nervepirrende semifinalen, og Gro Hammerseng sitt mål i siste tidelsekund!? 
I starten ledet Sør-Korea, men ledelsen ble mindre etterhvert og før pausen ledet SK med 1 mål. Norge overtok ledelsen i 2.omgang, og det så ut som de hadde full kontroll. 2 minutter før slutt begynte det å snu seg. Tonje Larsen ble utvist, og Norge stoppet opp. Da det sto igjen 30 sekunder var stillinger 28-27, Marit tok timeout. Neste angrpet for Norge gikk ikke bra, og SK fikk sjansen til å score. Det gjorde dem, og det var uavgjort da det gjensto 6 sekunder igjen. Katrine tar tak i ballen, kaster den videre til Karoline D.B som i blinde sender en pasning til Gro Hammerseng som løper raskere enn vinden. Ballen kom akkurat over linja da kampen ble avblåst eller gjorde den det? Korearne startet å protestere med engang, men dommeren godtok målet. De norske jentene jublet og var glade for at de gikk videre. Korearne sendte inn en formell klage, og jubelen stoppet opp. Norge gikk i garderoben uten å vite hva som ville skje. De småløp også litt i gangene for å holde varmen, i tilefelle  det ble ekstra omganger.  Kom de videre eller ble det ekstra omganger?En knapp halvtime senere fikk de vite at protesten var avvist, og at de var i finalen. Les om reaksjonene her


først jubel.... 

så protest...

.... Så kunne vi smile for finaleplass!
Finalen ble mot de regjerende verdens mesterne, Russland. Mange trodde dette skulle bli en tøff kamp, men der tok de helt feil Etter 15 minutter spill ledet vi 13-3, og mange måtte nok klype seg i armen for å skjønne at det var sant. Russland våknet litt etterhvert, men Norge ledet med 5 mål til pause.  I løpet av første omgang scoret de på 10 kontringer, noe som er veldig bra. Kari MetteA Johansen og Linn-Kristin Riegelhuth regjerte på hver sin kant, og forsvaret var sterkt. lle de 14 jentene våre spilte utrolig bra, og Marit Breivik kunne bytte så mange hun ville uten at laget ble svekket Etter 60 minutter kunne Norge endelig feire sitt første OL gullet noensinne. Det var det beste laget som sto igjen med OL gullet, og mange mener at det var det sterkeste laget Norge hadde stilt med i et mesterskap. 


De fleste var oppegående igjennom hele mesterskapet, selv om det var noen småskader her og der. Tonje Larsen spilte strålene etter sitt comeback og hun var sterk både framover og bakover. Else-Marthe Sørlie Lybekk var i knallform og kom på allstarteamet sammen med superkeeperen Katrine Lunde Haraldsen. Hun hadde flest redninger og høyest redningsprosent i turneringen. Vi bør også nevne Tonje Nøstvold som viste seg fram som en uredd spiller med et utrolig bra skudd. Alle utespillerne scoret og det varierte hvem som var toppscorer i kamper. Det som de fleste står igjen med etter OL er kanskje målet til Gro Hammerseng (med god hjelp fra Lunde Haraldsen og Breivang), man får nesten ikke en mer nervepirrende semifinalekamp enn den i OL.  

VAR DEN INNE ?? 

Det kommer flere bilder fra OL på facebooksiden, men vet ikke helt når enda :)

Tilbakeblikk: VM 2007

VM 2007 ble arrangert i Frankrike.

Troppen: 
Karoline Dyhre Breivang
Marit Malm Frafjord
Kari Aalvik Grimsbø
Gro Hammerseng
Vigdis Hårsaker
Annete Hovind Johansen
Kari Mette Johansen
Katrine Lunde
Else-Marthe Sørlie Lybekk
Katja Nyberg
Tonje Nøstvold
Therese Pedersen 
Linn-Kristin Riegelhuth
Gøril Snorreggen
Linn Jørum Sulland
Ragnhild Aamodt

Trener: Marit Breivik
Assistenttrener: Thorir Hergeirsson

I og med at de vant EM året før, måtte laget godta at de hadde et lite favorittstempel i VM. Det var allikevel Russland, de regjerende verdensmesterne, som var de største favorittene. 
I VM for to år siden opplevde Norge skademarerittet, og det var ikke så mye bedre denne gangen. Heldigvis var det ikke like ille denne gangen, og det var et sterkt og rutinert lag som møtte opp i VM. Isabel Blanco, Marianne Rokne og Kristine Lunde var alle ute med skade. Det så lenge stygt ut for Katja Nyberg og Gro Hammerseng, men de rakk det. Nå var det ingen debutanter på laget, noe det hadde vært de siste mesterskapene.  I gruppespillet vant de alle kampene sine mot Angola, Østerrike og Den dominikanske republikk.  De hadde viste litt variabelt spill, men det så bedre ut etterhvert. Mange var litt bekymret for Katrine Lunde Haraldsen som måtte gå av banen i to kamper - en pga ball i nesa og pga pustevansker. 

Mot Den dominanske republikk

Kari Mette ble banens beste mot Østerrike

I mellomspillet var Makedonia første motstander, og mot de vant vi enkelt. Linn Jørum Sulland måtte hinke ut av banen på grunn av overtråkk, og måtte stå over flere kamper for å bli klar. 
Russland var neste motstander, begge lagene la mye i kampen for både vi og Russland ønsket en gruppeseier. Norge lå to mål bak til pause, men i andre omgang hevet de seg. Forsvaret var tettet igjen, og vi ble bedre i angrep. Vi slo Russland med et mål, og vi hadde sikret oss en plass i kvartfinalen.
Neste kamp var mot Kroatia, og Norge startet ikke så veldig bra. Heldigvis hevet vi oss i andreomgang, og vi vant til slutt kampen.
Det var allerede klart etter denne kampen at Norge var gruppevinnere, og det eneste laget som ikke hadde gitt fra seg noen poeng.  I siste kamp møtte vi Frankrike, og denne kampen betydde egentlig ingenting for oss eller Frankrike.  Vi tapte med to mål mot dem, men vi sparte litt på kruttet for å ikke slite oss ut. 

En skadet Linn Jørum Sulland mot Makedonia


Seier mot Russland

I kvartfinalen møtte vi Sør Korea, og Norge lekte seg nesten til semifinalen. De spilte utrolig godt, og Katrine Lunde Haraldsen, Gro Hammerseng og Gøril Snorreggen kan nevnes som to av de største spillerne denne kampen. Forsvaret var tett, og Katrine sto som en vegg i mål. 

Seier mot Sør Korea

I semifinalen ble Tyskland motstandere. Tyskland hang med lenge mot våres norske jenter, og det var fordi forsvaret hadde vanskeligheter med å stoppe de tyske storskytterne. Heldigvis vant vi tilslutt 33-30 og var videre i finalen. 

Seier mot Tyskland


Kari Mette har akkurat scoret


I finalen skulle vi møte de regjerende VM- mesterne, Russland. Det var EM mot VM mesterne, Norge mot Russland, en drømmefinale. Russland var favoritter, selv med tapet mot Norge i mellomspillet. Finalen ble jenv og tøff, fra start og nesten helt til slutten. Katrine Lunde Haraldsen  fikk en ball i ansiktet under oppvarmingen, og det var usikkert om hun kunne spille kampen. Hun kunne det , og spilte en god første omgang. I andre var hun ikke like heldig, og ble byttet ut med Terese Pedersen. Russland gikk til pause med en klar ledelse og Norge klarte ikke å ta igjen forspranget. Gro Hammerseng kolliderte med en av russerne og gikk ut med kraftig neseblod. Hun kom ut på i sluttminuttene, men da var kampen allerede tapt. De norske jentene var skuffet, men de innrømmet at de tapte for et bedre lag.

En skadet Gro.


Jentene var selvfølgleig skuffet etter finale tap


Smilet kom etterhvert.


Bankett. 


Gro og Else -Marthe

Det var flere som utmerket seg i dette mesterskapet. Gro Hammerseng (beste venstre bakspiller) kom nok engang på allstarteam, sammen med samboer Katja Nyberg (mest verdifulle spiller). Else-Marthe Sørlie Lybekk hadde også et bra mesterskap. Gøril Snorreggen fikk sitt internasjonale gjennombrudd.  


Mange lag har gode enkeltspillere, men ikke mange kan måle seg med Norge når det gjelder lag funksjon både på og utenfor banen.

I forhold til forrige VM (les mer her) var dette en veldig god plassering. Det var laginnsatsen som imponerte og jentene viste at de både vant som et lag og tapte som et lag.

Gro og Katja kom på Allstarteam!

Ble et litt sent innlegg, men har hatt besøk i hele dag :-) Vi snakkes!

Tilbakeblikk: EM 2006

EM 2006 ble arrangert i Sverige. 

Spillertropp: 
Karoline Dyhre Breivang 
Marit Malm Frafjord
Kari Aalvik Grimsbø
Gro Hammerseng (kaptein) 
Anette Hovind Johansen
Kari Mette Johansen
Katrine Lunde
Kristine Lunde
Else-Marthe Sørlie Lybekk
Katja Nyberg
Tonje Nøstvold
Therese Pedersen
Linn-Kristin Riegelhuth
Marianne Rokne (inn som reserve når Katja ble skadet)  
Gøril Snorreggen
Anne Kjersti Suvdal
Ragnhild Aamodt

Trener: Marit Breivik
Assistentrener: Thorir Hergeirsson.

Etter et veldig dårlig VM året før, der Norge havnet på 9.plass, var de klare for å kjempe om medalje i EM: De opplevde skademarerittet før VM, og Linka, Gro og Katja var umulige å erstatte. Disse tre var i midlertidig tilbake i troppen, og overbeviste før EM. Det var en del endringer i laget, men man fikk en liten følelse av gullaget fra året 2004. Det var mer trygghet i laget, og en bedre spillestil. Tempoet og kontringsspillet som var Norges varemerke var tilbake. Marit Breivik overrasket med å ta med kun to strek spiller i år, og vraket Elisabeth Hilmo. Else-Marthe Sørlie Lybekk gjorde comeback og viste at hun var i form før EM. Camilla Thorsen, Isabel Blanco og Kjersti var ikke med pga skader, men erstatterne viste hva de var gode for. Under Møblering Cup før EM, vant Norge mot Russland i finalen. De viste da hvor sterke de var, og håpet om EM full var stort. Til tross for at Norge kontret Slovenia i senk og vant 43-20 i åpningskampen, ble det en marerittstart for jentene våre. Storskytteren Katja Nyberg fikk en korsbåndskade i første kamp, og var ute resten av mesterskapet. Hun hadde akkurat kommet tilbake fra en skulderskade, og har vært korsbåndskadet to ganger tidligere. Dette var en stor nedtur for laget, og alle jentene var triste etter kampen. Marit Breivik innkalte Marianne Rokne som erstatter under en direktesending på TV2. Katja fikk bli igjen i Sverige for å hjelpe trenerteamet og støtte lagvenninnen. 
Norge klarte å få med seg 6 poeng, og gikk til mellomspillet med alle poengene de kunne få. 

En skadet Katja Nyberg!

Det ble seier mot både Østerrike og Makedonia i mellomspillet, uten Katja. Angrepet var varierende til tider, men mot Makedonia slapp de bare inn tre mål i 2.omgang. Det var spillerne, Katja Nyberg og kapteinsteamet som la taktikken mot Makedonia. 
I siste kamp (i mellomspillet) skulle Norge møte Ungarn. Pga at Tyskland hadde en sterk seier mot Ungarn, var ikke fem strake seire bra nok for Norge når det gjaldt semifinale billett. Derfor ville kampen mot Ungarn avgjøre for Norge hvis Tyskland vant sin siste kamp. Norge kunne tape med to mål, og vinne sin gruppe. Eller de kunne tape med 3-5 mål og få andreplassen i gruppa. Eller de kunne tape med 6 mål, og da var det ingen semifinale. Hvis de vant så slapp de å møte Russland i semifinalen, noe de ville slippe. Norge ledet hele kampen mot Ungarn, men de holdt på å ta de igjen da Gro Hammerseng måtte hvile på benken. Kontringsspillet satt, og det var til god hjelp for jentene våre. 

Jubel mot Østerrike. 


Mot Makadonia

Norge - Ungarn

I semifinalen sto Frankrike på motsatt banehalvdel. De hadde tapt to kamper i løpet av mesterskapet, men klarte å få seg til semifinalen. Norge skulle møte et godt offensivt forsvar, de pleide å slite litt med sånn lag. Frankrike klart å stoppe Norges varemerke, kontringsspillet. Derfor ble det en ordentlig slite kamp, som ble avgjort i de siste 5 minuttene. 
Mot Frankrike - vi er i finalen

I finalene skulle de regjerende EM mesterne, Norge, spille mot de regjerende VM mesterne, Russland.  De hadde vunnet alle sine kamper på veien til finalen, og nå var det klart for kamp. 
Da det var spilt 7 minutter av finalen og stillingen var 4-4 måtte en skadet Gro Hammerseng gå ut på sidelinjen. Det ble stille i hallen og foran TV-skjermen, hva skulle skje nå? 
De andre jentene visste at de måtte kjempe hardt, nå som de verken hadde Gro eller Katja på banen. Alle tok ansvar, og flere spilte sin beste kamp i EM. Marianne Rokne, Katjas erstatter, ble kastet ut i kampen og gjorde en god innsats. Norge vant finalen, 27 - 24 etter godt samarbeid og effektiv taktikk. Norge spilte hurtig og Russland hang ikke med, forsvaret vårt og keeperspillet var strålende. 
Siden de vant EM-gullet var de sikret deltagelse i VM 2007, OL og EM 2008. Det var en lettelse at OL-billetten var sikret. Gro måtte følge kampen fra sidelinja


SEEEEIER

Norge var det mestscorende laget i mesterskapet. Kristine Lunde var den som hadde flest assist og  tvillingsøsteren Katrine lå på andreplass over flest redninger.Hun ble slått av den russiske målvakten, som de vant over i finalen. Gro Hammerseng ble toppscoreren og lå høyt på alle statistikker. To nordmenn kom på all star teamet, og Gro ble kåret til den beste playmakeren og beste spilleren i mesterskapet. Kari Mette Johansen holdt et høyt og jevnt nivå under mesterskapet, og ble kåret til den beste venstre kanten. I finalen scoret hun ni mål på ni skudd, var god i forsvar og hadde ingen tekniske feil. Tonje Nøstvold gjorde en god innsats på høyre kanten.
Norge hadde mange klassespillere, og var det beste laget hele veien. Alle spillerne bidro og dro lasset sammen under hele mesterskapet. Ikke bare på banene gjorde de en innsats, men også på benken. Kontringsspillet, godt forsvarsspill og godt keeperspill var oppskriften på suksess. Selvom Gro Hammerseng og Katja Nyberg ble skadet, så kjempet de andre videre istedet for å gi opp. 


Det vil bli lagt ut flere bilder på facebook siden i løpet av dagen :-)

Kilder:
Evas håndballside
vg.no
op.no

Tilbakeblikk: VM 2005

VM 2005 ble arrangert i Russland.

Spillerstall:
Kjersti Beck
Isabel Blanco
Karoline Dyhre Breivang
Randi Gustad
Elisabeth Hilmo (kaptein) 
Anette Hovind Johansen
Kari Mette Johansen
Katrine Lunde
Kristine Lunde
Tonje Nøstvold
Therese Pedersen
Marianne Rokne
Linn Jørum Sulland
Camilla Thorsen
Ragnhild Aamodt

Det var 5 hjemmesittende reserver til den 16.plassen: 
Tonje Nanette Arnesen
Marte Snorroeggen
Ida Bjørndalen
Tine Rustad Kristiansen 
Renate Urne. 

Trener: Marit Breivik
Assistentrener: Thorir Hergeirsson. 

Norge var på jakt etter VM gull, etter som de var regjerende EM mestere. Mange så for seg en reprise av årene 1998 - 199, da de fikk et EM gull og et VM gull året etter. Problemene var ikke små i dette mesterskapet heller, hele fem EM spillere gikk glipp av VM. Gro Hammerseng røk korsbåndet i september, og vi mistet en av Norges viktigste spillere. Katja Nyberg, Linn-Kristin Riegelhuth, Vigdis Hårsaker og Gøril Snorroeggen måtte også stå over pga skader. Flere av erstatterne måtte også droppe VM pga skader. Ikke en bra situasjon for Marit Breivik, men hun klarte nok engang å løse dette problemet.

Før alle skadene vant Norge en firenasjonersturnering i Paris. World Cup ble den første testen for laget med så mange vikarer. Laget vant hele turneringen, en stor overraskelse for mange. Mange var negativet til laget,som ble kalt ''Nye Norge'', men de begynte å få trua igjen etter WC. Det gikk ikke like bra i Møbelringcupen, der sprakk laget i avslutnings kampen mot Danmark. Marit kom med dette: '' men jeg er litt usikker på om vi blir gode nok tidsnok.'' I gruppespillet i VM vant Norge over Angola og fulgte opp med tap mot Sør-Korea. Norge sprakk i slutten av kampen, og fler begynte å bli negative til laget igjen. De klarte å slå Australia, og  kampen endte 47-10. 

Så kom to vanskelige kamper, mot Slovenia og Ungarn. Det var klart at en av de ''fire store'' (Ungarn, Korea, Slovenia eller Norge) måtte ut. Norge vant klart over Slovenia og de viste et godt forsvars-og keeperspill og mange kontringer. I den siste kampen mot Ungarn var jevn og spennende, Norge viste igjen godt forsvars- og keeperspill. Mens angrepet hanglet litt mer, og Palinger i det ungarske målet gjorde det vanskeligere for oss. Norge fikk en unødvendig utvisning pga feil spillerbytte, og ungarerne fikk en seier. 
Etter tapet var det ikke store sjanser for medalje. Vi hadde bare med oss 6 mål til hovedrunden, men ingen poeng med videre. 


Kari Mette, Ragnhild og Camilla depper over et tap i VM

I hovedrunden ble det nok en skuffelse da det ble poengdeling mot Nederland, der Norge igjen feilet i de avgjørende sluttminuttene. Med bare et poeng i første kamp var plasseringsplass det beste Norge kunne håpe på. Norge hevet seg veldig i kampen mot Russland, mest forsvarsmessig. Det ble igjen vanskelig å holde seg i de siste minuttene, og VM favoritten Russland vant med 4 mål på hjemmebane. Før Norge spilte den siste kampen mot Kroatia var det klart at kvalifiseringsplassen var ute av synet. Med en seier kunne de bli nummer 10, hvis de klarte å vinne med minst 10 mål kunne de bli nummer ni. Norge avsluttet med stil, og de endte på en 9. plass etter en tolvmålsseier. Det var en av de svakeste VM-plasseringene for Norge på lenge. I forkant av VM (World cup)spilte ''Nye Norge'' langt bedre en mange hadde trodde. Mange av nøkkelspillerne måtte ut før VM, og dette ble en liten nedtur. Man kunne se under VM at Norge på sine beste dager kunne spille jevnt med absolutt alle lag, men rutinen manglet under de viktigste kampene. 
Mange av europamesterne fra året før var ikke i like bra form som før. Katrine Lunde Haraldsen og Kari Mette Johansen presterte på minst like høyt nivå. Isabel Blanco som måtte ut tidlig av EM pga skade, var en av Norges viktigste i både forsvar og angrep. Debutanten Tonje Nøstvold viste seg godt  fram. Selv om det ikke ble medalje denne gangen, noe som var urealistisk, så hadde mange spillere fått viktig erfaring. Nå måtte de bare vente på stjernespillerne hjemme, så kom dette laget til å nå toppen igjen. 


Det var ikke lett å spille på det norske landslaget i 2005. 

Kilder
Evas håndballside

Tilbakeblikk: EM 2004

EM ble arrangert  Ungarn dette året. 

Spillerstall, Norge:
Kjersti Beck 
Isabel Blanco
Karoline Dyhre Breivang
Randi Gaustad
Gro Hammerseng (kaptein)
Elisabeth Hilmo
Vigdis Hårsaker
Kari Mette Johansen
Katrine Lunde
Kristine Lunde
Else Marthe Sørlie Lybekk (kom inn for Isabel Blanco i mellomspillet)
Katja Nyberg
Therese Pedersen
Linn-Kristin Riegelhuth
Gøril Snorreggen
Camilla Thorsen
Ragnhild Aamodt

Trener: Marit Breivik
Assistenttrener: Thorir Hergeirsson. 


Etter et dårlig VM året før og tilskuerplass under OL, var Norge revansje lystene. Norge trekte en tøff gruppe, de skulle møte både Spania og Ukraina i sine to første kamper. Det var mange unge spillere med, og mange av dem hadde ikke vært med året før. Flere veteraner sa nei denne ganen, Tonje Larsen og Heidi Tjugum pga skadet og Cecilie Leganger prioriterte studier. Vi stilte nå med to keeperdebutanter og en keeper som hadde fått lite spilletid i tidligere mesterskap.Selv uten super keeperne, så var det ikke mange som tvilte på Katrine Lunde og Kjersti Beck. Norge vant både Møbelringcup og en firenasjonersturnering i forkant av EM, og vi viste at vi hadde mye i oss. 

Igjen møtte vi Ukraina i åpningskampen, og vi vant kampen selv om vi ikke storspilte. De vant også mot Spania, men denne kampen ble litt mer dramatisk. Det ble usikkerhet og mye stress mot spanjolene, og både avslutninger og forsvarsarbeid gikk ikke som det skulle. Heldigvis klarte de å kjempe seg til seier. 
Norge senket skuldrene mot Tsjekkia, fordi om de tapte betydde det ingenting i mellomrunden. Nøkkelspillere hvilte og mange andre spillere fikk prøve seg i denne kampen. Det ble seier til oss, og vi gikk inn i mellomspillet med full poengpott.


Timeout under Norge- Spania.

I mellomrunden ble Russland første motstandere, Norge møtte disse i finalen i møbelringcupen. Den kampen endte uavgjort, men Norge vant på straffekast. Nå skulle de møtes igjen, og Norge ledet under hele kampen. Angreps. og forsvarspillet var bedre og de klarte å vinne kampen.
Norge var best i sin pulje, og de trengte kun 1 poeng på de to siste  kampene for å komme til semifinalen. De kontret seg til seier mot Serbia, og de var sikret semifinale spill. Eneste som var dumt var at Isabel Blanco fikk en håndskade og måtte rett til Norge for å operere.
I siste mellomrunde kamp hadde Norge verken noen ting å vinne eller tape. Det hadde der i mot  motstanderne, Slovenia. Hvis de vant ville de få kjempe om femteplassen og en billett til neste EM. Norge ville ikke at dette skulle skje, så det ble en oppvisning med godt kontringsspill og god fart hos jentene. Det ble en tjuetremålsseier for jentene våre. 
...
// Kari Mette Johansen mot Serbia. 


Forsvaret til Norge var solid, selv uten Tonje Larsen.


Før semifinalen ble Else-Marthe Sørlie Lybekk hentet inn som erstatter for Isabel Blanco. Ungarn sto på den andre siden av banen, og dette ble en historisk kamp. Mange mener at semifinale kampen er den beste kampen et landslag har spilt noen gang i en avgjørende kamp. Norge tok fra Ungarn europarekorden i scoringer, og kampen endte 44-29. Kontringsspillet var utrolig bra, og det var stor fart i jentene nok engang. 
I finalen var det Danmark som ble motstandere og det skulle vise seg at disse ikke var like lette å slå som Ungarn.

Ungarn ble knust av de norske jentene.

Kontringsspillet var ikke like lett å utnytte mot Danmark, disse to lagene kjenner hverandre andre ut og inn. De norske jentene har sto respekt for ''For Mortensen'' (Karin Morensen, målvakt. ) 
Kampen gikk fram og tilbake, og ingen av lagene ledet med mer enn to mål. De siste ti minuttene ble avgjørende og Norge fikk et overtak. Marit Breivik endret forsvars formasjonen, og  det norske offensive forsvaret forvirret danskene sånn at angrepsspillet ikke gikk så bra. 
På slutten fikk Norge 3 hele utvisninger, og Gro Hammerseng fikk den ene. Siste sjansen for Danmark gikk ikke så bra, da Mette Sjøberg mistet ballen da det gjenstod 50 sekunder. Timeout kortet som Marit Breivik hadde spart på ble lagt på bordet 9 sekunder før slutt. Da ledet Norge med et mål, og de kunne avslutte på en god måte. Karoline Dyhre Breivang løp igjennom det danske forsvaret og satte inn 25 - 27 til Norges store glede. Karoline satte oss tilbake på håndballtronen, og vi fikk vårt første gull siden 1999. 
...

Gro Hammerseng, kapteinen, kom på allstarteam som beste playmaker, og ble kåret til turneringens beste spiller. Katja Nyberg var den med mest målgivende pasninger, og hun var en av de som fikk igang kontringsspillet mest. Hun viste også frem sine gode skudd, og hun var viktig i forsvar. Mange mener hun også burde vært  på all star team laget! Elisabeth Hilmo var EMs beste blogger, og Camilla Thorsen lagde flest kontringsmål. 
Kjersti Beck og Katrine Lunde Haraldsen fikk sitt internasjonale gjennombrudd. Linn-Kristin Riegelhuth kom også fram i lyset dette året. 

På idrettsgallen i 2004 ble håndballlandslaget kåret til årets lag og Marit Breivik til årets trener. Kjersti Beck ble nominert til årets nykommer. I tillegg vant pressefotografen med et bilde i sin klasse som viste seiersgleden til jentene. Dette bilde:

Tilbakeblikk: VM 2003

VM 2003 ble arrangert i Kroatia! 

Spillerstall, Norge: 
Gro Hammerseng (kaptein) 
Elisabeth Hilmo
Unni Nyhamar Hinkel
Berit Hynne
Vigdis Hårsaker
Anette Hovind Johansen
Tonje Larsen
Cecilie Leganger
Katrine Lunde
Kristine Lunde
Else-Marthe Sørlie Lybekk
Katja Nyberg
Linn-Kristin Riegelhuth
Monica Sandve
Heidi Tjugum
Ragnhild Aamodt.

Trener: Marit Breivik
Assistenttrener: Thorir Hergeirsson.

 
VM laget 

Opptaket til VM ble ikke uproblematisk for Norge i år heller. Det var 6 nye spillere som ikke var med å vinne EM sølvet året før. Janne Tuven, Birgitte Sættem og Kari-Anne Henriksen var ute med skade. Lina Olsson Rosenberg ble vraket, fordi hun hadde skade og ikke fikk spilt seg inn tidsnok. Tonje Larsen hadde fortsatt trøblete knær, men ble med. Mia Hundvin takket for seg etter EM 2002. 
Norge stilte med den sterkeste måvaktsduoen (Leganger og Tjugum) for første gang siden OL i Sydney. Gro Hammerseng ble kaptein og Else-Marthe ble visekaptein. Noen mente at Norge var gullfavoritter, men andre mente at de var medaljekandidater. Heidi og Cecilie


I åpningskampen tapte Norge med et mål mot Ukraina, og det var en skuffende kamp av nordmennene. Mot Tunisa fikk vi en seier, men det var heller ikke en god norsk kamp. Japan og Argentina ble slått lett, og da begynte laget å komme i gang. I siste kamp ble den en stor test, kamp mot Romania. Norge spilte utrolig bra, og vant mot et veldig bra lag. Så var det tid for mellomrunde. I første kamp møtte vi Tyskland, og vi vant med et mål. Norge slet seg til en seier, og det var ikke en bra kamp. Etter tre minutter ble Gro skadet, og de måtte klare seg uten henne under hele mellomspillet.


Norges nye kaptein, Gro Hammerseng


Neste kamp var mot Ungarn, og her måtte de vinne for å nå en semifinale. For få OL-billett måtte de ble en av de fem beste. Norge hadde ikke en bra start mot Ungarn. Etter to minutter lå de under 0-4, og første omgangen var svak. De hevet seg litt i slutten av omgangen, og det fortsatte også litt ut i andre omgang. Dessverre, etter 2 minutter gikk strømmen i hallen. Kampen ble derfor utsatt i en halvtime, også gikk strømmen, og det ble mer utsettelse. Det endte med at kampen varte i hele tre timer. 
Norge kjempet seg etterhvert inn i kampen igjen, og de utlignet når det sto igjen 5 minutter. Da gikk alt galt igjen, Norge surret med byttingen og de fikk en 2 minutter. De hadde derfor en spiller mindre, og lå et mål bak i sluttminuttene. Da det var 8 sekunder igjen fikk vi et frikast, og Marit Breivik tok en timeout.  Norge gjorde som de fikk beskjed om og Kristine Lunde banket ballen i mål. Kampen endte uavgjort, og nå måtte vi vinne mot Slovenia for å få en sjanse til å  være med i OL. 


Jentene kunne smile etter noen av kampene


Semifinalen var det ikke sikkert vi fikk, selv hvis vi vant. Ungarn ville komme til semifinalen hvis vi fikk like mange poeng som dem. Hvis Ukraina vant over Ungarn, ville vi klare det. Dette var nervepirrende, selvom de var gode og kunne slå dem. Det var så vidt vi slo Slovenia, men vi vant kampen. Nå måtte vi vinne over Spania for å komme med i OL. 

Semifinaleplassen glapp da Ukraina sparte sine beste spillere og spilte en ''slappe-av-kamp'' mot Ungarn. De var allerede sikret en semifinale plass og ville hvile. OL-plassen røk også, det kunne ikke gått verre enn det gjorde i dette mesterskapet!


Totalt sett var det lite å smile for. 

Tilbakeblikk: EM 2002

EM 2002 ble arrangert i Danmark. 

Spillerstall: 
Gro Hammerseng
Kari-Anne Henriksen
Elisabeth Hilmo
Mia Hundvin
Vigdis Hårsaker
Anette Hovind Johansen
Tonje Larsen
Katrine Lunde
Else-Marthe Sørlie Lybekk
Katja Nyberg
Lina Olsson Rosenberg
Monica Sandve
Mimi Kopperud Slevigen
Birgitte Sættem
Heidi Tjugum  
Janne Tuven

Trener: Marit Breivik
Assistenttrener: Thorir Hergeirsson 

Norge måtte dra til EM uten sine to viktigste spillere, Kjersti Grini og Cecilie Leganger. Begge hadde pådratt seg en korsbåndskade  før mesterskapet. Karoline Dyhre Breivang røk også ut pga avrevet korsbånd. Heldigvis kom Mia Hundvin, Heidi Tjugum og Tonje Larsen tilbake, de hadde ikke vært med på landslaget siden OL 2000. I tillegg kom to nye landslagspillere inn, Katja Nyberg og Lina Olsson Rosenberg. Flere av VM spillerne fra året før var ute av laget til fordel for nye spillere. Norge stilte derfor med flere nye spillere enn gamle, det var et sterkt lag, men allikevel var mange av dem veldig urutinerte. Mange av dem hadde ikke spilt så mye sammen. Norge kom i den sterkeste gruppen, noe som var så positivt. 
I tillegg ble det mye mediastyr og kritikk rundt Katja Nyberg og Lina Olsson Rosenberg. De kommer jo egentlig ikke fra Norge og at de skulle være med på det norske landslaget var ikke noe positiv for mange.

I første kamp møtte vi Spania, og det ble uavgjort mot spanjolene. Norge vant heldigvis over både Tyskland og Russland. I mellomspillet ble det seier over Tsjekkia, Slovenia og Ungarn.Det var klart at Norge gikk videre til semifinalen, uansett om de vant mot Ungarn eller ikke. Eller de måtte ikke tape med mer enn 7 mål! Jeg vet ikke hvor mange som fikk med seg frikastet til Katja Nyberg i denne kampen?  Den var fra midtstreken, og det var vel egentlig umulig å score. Harald Bredeli klarte å komme med følgene: ''Hvis Katja Nyberg scorer på den, skal jeg gå fra København til Århus''. For å si det sånn han måtte ut å gå, for hun klarte å score pga en keepertabbe.


Harald måtte gå

I semifinalen vant de lett over Frankrike. Norge møtte Danmark i finalen, og det ble en jevn og spennende kamp. Dessverre gikk det ikke veien for Norge, for i de siste 10 minuttene hadde danskene flere effektive kontringer. Norge hadde gode keepere, og de klarte å stoppe flere av skuddene. Gro Hammerseng sa følgene etter kampen: ''Dette var en kamp Norge kunne ha vunnet, men Danmark spilte smartere enn oss. ''

Det var få spillere som spilte jevnt utover hele mesterskapet, men målvaktene gjorde det. Lina Olsson Rosenberg kom på EM laget som beste høyre kant. Det var ingen norsk målvakt på all star laget, for første gang på lenge.
Det norske forsvaret var tilbake i dette mesterskapet, bedre enn noen sinne. Angrepene var ikke så gode som før, det var mange svake avslutninger. Det manglet noen av nøkkelspillerne, og mange var unge og urutinerte. Heldigvis så det positivt for fremtiden, dette kunne bli et enda bedre lag hvis skadde spillere kom tilbake.  
Det må jo nevnes at Katrine Lunde (nå: Haraldsen) måtte sitte å se alle kampene fra tribunene, og fikk sølvet uten å ha vært på banen.  


Bilde er fra en annen anledningTilbakeblikk: VM 2001

VM 2001 ble arrangert i Italia. 

Spillerstall:

Kjersti Grini (kaptein)
Hanne Halén
Heidi Harlvorsen
Gro Hammerseng
Kristine Duvholt Havnås
Elisabeth Hilmo
Unni Nyhamar Hinkel
Vigdis Hårsaker
Mimi Kopperud
Cecilie Leganger
Kristine Lunde
Marianne Rokne
Monica Sandve
Else-Marthe Sørlie Lybekk
Janne Tuven
Heidi Tjugum - hjemmeværende reserve 

Trener: Marit Breivik
Assistenttrener: Thorir Hergeirsson.


Norge stilte som tittelforsvarere (etter VM-gullet i 99, les om det her) og som favoritter. Flere av spillerne kom tilbake fra skader og diverse. Cecilie Leganger som takket nei til EM året før, var nå med i VM troppen. Kjersti Grini, Janne Tuven og Mette Davidsen var også tilbake etter skader. De hadde ikke fått vært med til EM, Janne og Mette deltok heller ikke i OL. Heidi Tjugum prioritere studier, men sa seg villig til å være hjemmeværende reserve. Tonje Larsen ble hjemme pga jumpers knee, de tidligere årene har hun spilt kun forsvar pga denne skaden. Forsvarskjempen var heller ikke med til EM, og det la man godt merke til. Det var mye nedturer og skader også dette året. Det var derfor mange nye debutanter nok engang, og mange av dem hadde ikke deltatt på EM året før.Kristine Lunde (nå Borgersen) fikk bli med i VM troppen! EM-debutanten Karoline Dyhre Breivang måtte stå over VM pga skade, noe som var utrolig synd for hun spilte utrolig bra året før.  Mange trodde derfor ikke at det skulle gå så bra med Norge, men man håpet at de fikk en medalje.
Mange mente at Norge havnet i den letteste gruppa, og at dette kunne være en ulempe. De vant lett alle siden kamper i gruppespillet. Man så allerede her at det ikke var det samme laget som i OL (noe som ikke var rart med så mange nye spillere). Det så ikke lengre ut som Norge hadde det sterke forsvaret lengre, dette var tidligere Norges varemerke. Angrepsspillet derimot var mye mer kreativt, og det så noen ganger bedre ut enn i OL. Flere av de nye spillerne tok ansvar og sto fram sammen med flere av de rutinerte spillerne. Alvoret startet etterhvert, etter å ha slått Sør-Korea sto det vanskelige hinderet klart. Norge møtte Frankrike i kvartfinalen, laget som vi hadde spilt 4 ekstraomganger imot 2 år før for å bli verdensmestere. Norge viste en stor styrke i denne kampen og vant. I semifinalen ble det kamp mot Jugoslavia, et sterkt lag. I en periode lå Norge 6 mål bak, men Norge kjempe seg tilbake og utlignet. Det ble derfor ekstraomganger og Jugoslavia spilte hardt. Norge fikk mye juling, men det var tross alt snakk om en finaleplass og det fikk spilleren til å tåle det meste. I andre ekstraomgang la de under med et mål, men da viste Cecilie Leganger hvem som var sjefen. Hun reddet i det avgjørende minuttet og Monika Sandve fikk æren av å score vinnermålet. 
Russland ble finalemotstanderne, og Norge lå kjapt 6 mål bak. Det norske forsvaret klarte ikke å kjempe i mot russernes teknikker. Det ble derfor sølvmedalje på jentene, mange var jo usikre på om de klarte å få medalje i det hele tatt. 


Hoppende glade


Som sagt, det var mange nye og urutinerte spillere med i VM i år. At de klarer å få sølvet er en utrolig bra presentasjon, og det å sveise sammen et så bra lag på så kort tid et ikke bare bare. Fighterviljen og evnen til å kjempe til siste sekund var på topp. 
Cecilie Leganger kom for 6.gang inn på All Star Team i et internasjonalt mesterskap. Hennes evne til å redde i de mest dramatiske minuttene er unikt. Dette året måtte hun jobbe hardere enn noen gang, uten Heidi Tjugum og et like sterkt forsvar som før. 
Kjersti Grini scoret sitt 1000 landslag mål under mesterskapet. Mange mente hun burde komme på All Star Team laget, men det gjorde hun ikke. Hun ble der i mot norsk toppscorer i finalen og totalt i mesterskapet.


LegangerKilder
Evas Håndballside

Tilbakeblikk: EM 2000

EM 2000 ble arrangert i Romania. 

Spillerstall: 

Camilla Carstens
Kristine Duvholt
Gro Hammerseng
Elisabeth Hilmo
Vigdis Hårsaker
Hege Johansen
Mimi Kopperud
Jeanette Nilsen
Marianne Rokne
Monica Sandve
Birgitte Sættem
Else- Marthe Sørlie Lybekk
Camilla Thorsen
Cecilie Thorsteinsen
Hege Christin Vikebø

Trener: Marit Breivik
Assistentrener: Arne Högdahl

Laget som stilte i EM ble kalt Nye Norge i mediene, grunnen var at det var at halve OL laget ikke deltok i EM.
Cecilie Leganger, Heidi Tjugum, Tonje Larsen, Susann Goksør Bjerkerheim, Trine Haltvik, Janne Tuven, Mette Davidsen, Kjersti Grini, Mia Hundvin og Anne Cathrine Eriksen uteble. Kristine Duvholt skadet seg under EM, og fikk ikke spille de tre siste kampene. 

Susann Goksør Bjerkerheim la opp etter OL pga skade, og Kjersti Grini ble kaptein (etter å ha vært visekaptein). I og med at hun ble skadet måtte visekaptein Else- Marthe ta over rollen som hovedkaptein.  Kristine Duvholt ble derfor visekaptein under EM. Unge og lovende talenter fikk sjansen til å prøve seg, der i blant Gro Hammerseng og Karoline Dyhre Breivang. 


Bildet er ikke fra 2000


Norge spilte ujevnt, men nivået steg ut over i mesterskapet. Målet til Norge var medalje, men med halve laget borte og mange nye urutinerte spillere var ikke det så lett. Semifinaleplassen røk dessverre, hadde de fått et mål mer i en av to uavgjorte kampene hadde det gått.  En dansk seier i siste innledende kamp hadde hjulpet Norge, men sånn gikk det dessverre ikke. Norge måtte spille om 5.plassen mot Frankrike, og det endte tilslutt med en 6.plass for Nye Norge. Uansett så var vi direkte kvalifisert til VM 2001, men ikke til EM 2002. 

Marit Breivik fikk mye kritikk for at Norge ikke hadde holdt den standarden vi var vant til. Mia Hundvin og Kjersti Grini sa i mot kritikken, og flere sa de hadde lyst til at Marit skulle fortsette som trener. Det at hun ga nye spilleren en sjanse ville muligens vise seg å være en fordel i neste mesterskap. Kilder
Evas Håndballside


Kommer snart ''Tilbakeblikk:VM 2001.''. Klarte å skrive halve innlegget før jeg fant ut at jeg hadde glemt å skrive om EM 2000.  

Skal prøve å skrive et ''Fakta om:'' i morgen, da blir det om Linn-Kristin Riegelhuth!

Tilbakeblikk: OL 2000

Mange regnet Norge som favoritter siden de hadde vunnet både EM i 98 og VM i 99. Hvorfor ikke ta OL gull i samme slengen? 
Olympiske leker ble dette året arrangert i Sydney, Australia. 

I oppkjøringen til OL røk playmakeren Mette Davidsen og Janne Tuven korsbåndet. Disse to var egentlig tatt med til OL, men fikk da ikke vært med. Tonje Larsen slet fortsatt med jumpers knee og spilte som regel bare forsvar. 

Her er spillerstallen: 
Susann Bjerkrheim (kaptein)
Kristine Duvholt
Ann Cathrin Eriksen
Kjersti Grini
Trine Haltvik
Elisabeth Hilmo
Mia Hundvin
Tonje Larsen
Cecilie Leganger
Jeanette Nilsen
Marianne Rokne
Monica Sandve
Birgitte Sættem
Elsa-Marthe Sørlie Lybekk
Heidi Tjugum 

Trener: Marit Breivik
Assistenttrener: Arne Högdahl

Det var mye fokus på Mia Hundvin(Norge) og Camilla Andersen(Danmark) sitt forhold før OL. Noen måneder før OL hadde de giftet seg. Dette var historisk at to ektefeller skulle spille mot hverandre i OL, både dansk og norsk presse var interessert  i dette.

Norge vant alle kampene i sin pulje i innledningsrunden, også kampen mot Danmark. Norge spilte best i kvartfinalen mot Romania, der overbeviste de stort. Dessverre gikk det ikke like bra i semifinalen, og de tapte mot Ungarn. De hadde da spilt sin dårligste kamp i mesterskapet, forsvaret satt ikke som det skulle.  Det var bare Kjersti Grini og Mia Hundvin som spilte på normalt nivå i semifinalen. Selvom Norge var skuffet for tapet, tok de seg sammen og kjempet om bronsen mot Sør-Korea. Det var en jevn og spennende kamp, men Norge klarte til slutt å vinne kampen. Det var Mia Hundvin som fikk æren av å score seiersmålet da de vant med kun et mål. 


Kjersti Grini ble turneringens toppscorer og kom seg på All Star Team laget sammen med keeperen Heidi Tjugum. Kaptein Susann G.B som deltok i sitt 4. OL, spilte sin siste og beste mesterskaps turnering noen sinne. Bronsefinalen ble hennes siste landskamp, og hun sluttet etter 300. kamper. Susann ville fortsette, men knærne hennes ødela og hun måtte legge opp som håndballspiller.Trine Haltvik sluttet også på landslaget, men spilte et år til på Byåsen.

Mia Hundvin, Cecilie Leganger, Heidi Tjugum og Ann Cathrin Eriksen sa alle nei til landslaget, og ble ikke med til EM to måneder senere. 

Det var Danmark som tok OL gullet i 2000.  De tok også gull i 1996!

Kilder
Evas Håndballside

Tilbakeblikk: VM 1999

VM 1999 ble VM arrangert i Norge og i Danmark. 
Norge hadde jo blitt europamestere året før, så målet var selvfølgelig å vinne sitt første verdensmesterskap.

Spillerstall:
Susann Bjerkrheim (kaptein)
Mette Davidsen
Kristine Duvholt
Ann Cathrine Eriksen
Kjersti Grini
Trine Haltvik
Sahra Hausmann
Elisabeth Hilmo
Mia Hundvin
Tonje Larsen
Cecilie Leganger
Jeanette Nilsen
Marianne Rokne
Birgitte Sættem
Else- Marthe Sørlie
Heidi Tjugum

Trener: Marit Breivik
Assistenttrener: Arne Högdahl

Norge hadde nesten det samme laget som i EM, men denne gangen var kapteinen Susann Bjerkerheim med. Tonje Larsen måtte som regel bare spille forsvar pga jumpers knee. 


Cecilie og Trine var også med. 


Norge møtte sterkere motstand nå enn det de gjorde i EM. Laget vant flere avgjørende kamper, og Cecilie kan få en del av æren for det. Den aller mest spennende kampen var finalen mot Frankrike. Det måtte to ganger to ekstraomganger til for at Norge skulle bli kåret til verdens mestere. Kjersti Grini ble matchvinner og Mia Hundvin ble kåret til finalens beste spiller.

Cecilie Leganger og Kristine Duvholt kom seg på All Star Team laget. Det var et samspilt Norge som tok gull i VM for første gang i historien.  


VERDENSMESTERNE


Kilder
Evas Håndballside

Tilbakeblikk: EM 1998, Nederland.

Det var EM i nittennittiåtte, og Kjersti Grini, Mia Hundvin, Cecilie Leganger Trine Haltvik og Else Marthe Sørlie Lybekk regjerte på det norske landslaget. 

Spillerstallen
Elise Alsand
Camilla Carstens
Mette Davidsen
Ann Cathrin Eriksen
Kjersti Grini (kaptein)
Trine Haltvik 
Sahra Hausmann 
Elisabeth Hilmo 
Mia Hundvin 
Tonje Larsen
Cecilie Leganger 
Jeanette Nilsen 
Siv Heim Sæbøe
Else Marthe Sørlie Lybekk 
Heidi Tjugum 
Janne Tuven 

Trener: Marit Breivik
Assistenttrener: Arne Högdahl

Norge og Danmark var de to beste lagene i dette mesterskapet. Norge stilte med et bra og rutinert lag, men manglet kapteinen og playmakeren Susann Goksør Bjerkerheim (korsbåndskade). Cecilie Leganger hadde akkurat gjort comeback på landslaget, etter å ha vært borte i et halvannet år. 

Cecilie og Heidi Tjugum sto godt mellom stengene for Norge. Leganger ble kåret til mesterskapets beste målvakt. Kjersti Grini som hadde tatt over kapteinsbindet, kom seg på all star team laget. Debutantene Else Marthe og Mia Hundvin fikk sitt gjennombrudd under dette mesterskapet. 


Mesterskapets beste keeper

Gullet kom hjem til Norge for aller første gang i historien, aldri før hadde vi fått gull i et mesterskap. Dette var stort for landet vårt og for jentene våre. Danmark kom på 2.plass etter å ha blitt slått av Norge 24-16 i finalen, og Ungarn havnet på en 3.plass. 


GULL

Tonje Larsen som fortsatt spiller på landslaget (hadde en pause fra 2003 - 2008 tror jeg) fikk derfor være med å vinne det første gullet til Norge.


Cecilie og Tonje

kilder: 
evas-håndballside