Visste du at?

12 kjappe med...

Larvikhk.no har startet med ''12 kjappe'' med spillerne i klubben. Dette er for at vi skal bli litt bedre kjent med spillerne :) 

Første dame ut var Gro Hammerseng (Fanside på facebook HER) , og her ser dere svarene fra henne: 

''Vi har stilt spillerne 12 spørsmål om litt av hvert. Først ut i rekken er Gro Hammerseng som blant annet drømmer om å bli PR-sjef for Isabel Blanco etter karrieren på håndballbanen.

 

1. Hvor tilbringer du sommerferien?
-Sverige, Gjøvik, Larvik/Stavern, hytta til Edins og trolig en langweekend somewhere romantic.

2. Nevn en trener (og hvorfor) som har betydd mye for utviklingen din fra du startet med håndball som liten frem til du havnet på et seniorlag.
-Henri Kaardal. Trente meg i ung alder og bidro sterkt til at jeg fikk med meg mange gode verdier og ikke minst lærte han meg mye. Han brukte mye tid på kontra og fartsfylt håndball, noe jeg har hatt utbytte av senere i karrieren. Sist men ikke minst hadde vi det moro, samtidig som vi var seriøse med treningen. Det verdsetter jeg høyt.

3. Hva driver du med om 10 år?
-Er lykkelig gift med minst to barn, skriver & har startet opp som selvstendig næringsdrivende. Mine tjenester kan kjøpes. Ha ha.

4. Drømmejobben etter håndballkarrieren?
-Foreløpig ser jeg den ikke krystallklart for meg, men jeg tenker at det kan være forfatter eller feature journalist. Programleder for et nytt og kult program eller rett og slett å være PR-sjef for et lite knippe med folk som kommer til å gjøre det stort. Da tenker jeg kunstneren Isabel Blanco. Foredragsholder/forfatter/designer Anja Edin. Tekstforfatter Kari-Anne Henriksen. Rocke stjerne Morten Hammerseng og interiørstylist Hanne Halen :-) .

5. Yndlingsmat? Sett opp en treretters middag.
-Bruschetta. Italiensk pizza Parma med tynn bunn bakt i steinovn. Something with MØRK SJOKOLADE i.

6. Nevn en spesiell ting du ønsker å forbedre deg på som håndballspiller.
-Innspillsteknikk.

7. Har du (for de fleste) en ukjent hobby/ lidenskap/ interesse?
-Jeg elsker ?kamel-spillet? som blant annet finnes i Dyreparken i Kristiansand. Det hvor det er om å gjøre å få din kamel først i mål. Spilles aller helst mot brødrene mine :-) .

8. Hva var din første sommerjobb?
-Ekstrahjelp på Sporten i Oppland Arbeiderblad.

9. Hva leser, ser og hører du på for tiden?
-Leser bryllupsmagasiner og mine favoritt magasiner. Ser på Dicte, Rita og andre svenske eller danske serier som fenger meg. Ser lite på tv om sommeren. Har veldig varierte spillelister. Forskjell på trening og kos, men jeg hører for eksempel på Emeli Sandé, Miguel, Pink, macklemore & Ryan Lewis & James Morrison.

10. Når var du sist flau og hva skjedde?
-Var veldig flau på en aktivitet på et program som jeg har vært med på å spille inn nylig. Kan ikke fortelle mere. Det var FLAUT med stor F. Verste var at det var ?selvvalgt?.

11. Har du noen ritualer du må gjøre før kamp?
-Høre på høy musikk.

12. Ditt tips til unge håndballspillere:
-Ha det moro. Vit at ingen er feilfrie. Jobber du hardt og har rett innstilling kan du komme langt uten å være ?den beste i flokken?. '' Jeg regner med de legger ut et nytt intervju hver dag, så det er bare å følge med på www.larvikhk.no. Dere kan også besøke de på facebook HER

 

Har ikke tapt en eneste EM kamp.

Visste du at? 

-
Kari Mette har vunnet 4 EM gull med Norge på rad, og er derfor historisk. Det som er enda bedre er at hun er den eneste spilleren  som ikke har tapt en EM kamp med landslaget. Da Norge tapte  mot Sverige i 2010 var hun syk og dermed ikke med i troppen. Gro Hammerseng bestilte 10 nuggets på Mc Donalds etter OL gullet, men fikk 10 pakker i stedet. 


Gro delte nuggetsen med Katja.. haha


Neste landskampen Katja Nyberg spiller blir hennes 100. landskamp for Norge. Siste kampen hun spilte på landslaget var OL finalen i 2008.  

Hva roper hun egentlig?

 Visste du at? 

- Karo roper et kamprop før hver kamp, men ingen av lagvenninne vet hva hun sier. De bare svarer A-O, A-O? 
Det er et rop som har vært der i alle år, men hvis jeg skal være ærlig så aner jeg ikke hva Karo sier. Jeg bare svarer, jeg, sier Kari Mette til Dagbladet. Jeg tror kanskje det er litt hemmelig, sier Tonje Nøstvold. 


- Marit Breivik og Guri Sørum (moren til Linn Jørum Sulland) spilte sammen på landslaget. 
- Pinligste jobben Sara Breistøl har hatt er kjøttkakevipper. (fra 2006) 

Haha, sånn går det når man kjeder seg. Vet jeg er dårlig til å tegne ;p 

 

 

Snakket med kjæresten da de lå under..

Visste du at?  

- Camilla Herrem kan fort begynne å snakke med tilskuere hvis Norge eller Byåsen leder stort. Men hun begynte å snakke med kjæresten da de lå under 10-1 mot Larvik i 2009.  

- Folk trodde at Cecilie la opp håndballkarrieren som 20 åring fordi hun skulle legges inn pga psykiske problemer på Sandviken sykehus i Bergen. Dette var fordi bilen hennes sto uten for sykehuset. Grunnen til at bilen sto der var forid det var et fin treningssenter rett i nærheten. (Ikke så kult at folk tror du er lagt inn noe sted, men det med bilen og treningssenteret var jo litt morsomt) . Marit Breivik anbefalte  Gro Hammerseng om å gi ut bok om sin egen håndballkarriere i 2007. 
Om  ca en time spiller Larvik sin første kamp i Ungarn, se hvordan du kan se kampen her

Jeg skal ha fri, uansett!

Visste du at? 

Da Gro signerte for Ikast forhandlet hun seg til en fri helg fordi hun skulle i bryllup. Uheldigvis skulle de spille serieåpning akkurat den helgen, men det endte med at den ble utsatt.. Gro visste ikke om det var pga henne, men det hadde ihvertfall vært en fint bryllup (sa hun selv).


Hvem sier nei til denne jenta? Haha 


Katrine syntes synd på Ungarn etter kampen i EM 2010, fordi de ikke vile skyte mer på henne! (Kanskje ikke så rart, siden hun reddet nesten alt) 

Katrine ble hyllet etter den fantastiske Ungarn kampen - har hun noen gang spilt bedre? 


- Kari Mortensen (keeper på danskenes landslaget) og Jan Pytlic (landslagssjef for danskene) ville gjerne at Tonje Larsen skulle bytte til danskt statsborgerskap i 2008. 

Tonje er en fanstastisk spiller, er ikke rart i at hun er ettertraktet! 

Kanskje det er meg det er noe i veien med?

Visste du at? 

- Mot Sverige i WC 2010 ble Kari Mette utvist i en situasjon er hvor Tonje Nøstvold/Ida Alstad egentlig skulle hatt den. Kari Mette sto til og med på andre siden av bana under situasjonen. Hun tok straffen og gjorde ikke annet enn å le av det. . ''Det har skjedd en gang tidligere på klubblaget også, kanskje det er meg det er noe i veien med?''  - Sa hun smilende etter kampen! 

Kari Mette tok utvisningen med godt humør, men hun sa hun hadde reagert annerledes hvis det hadde skjedd i EM. 

-  At alle spillerne fikk en lapp under dørsprekken der det sto at de klare for OL-finalen ? Spilerne hadde gått å lagt seg, siden Marit Breivik mente det ikke var noe vits i å sitte opp å vente på beskjeden. Pressesjefen la derfor en lapp under døra for at spillerne skulle få vite det før frokost. 

- Treneren til Linka i Furuset sa til henne at hun kom til å spille OL i 2008? (Dette var da før hun debuterte på landslaget, for Linn-Kristin spilt ei Furuset før hun kom til Larvik i 2002). 

Linka spilte et godt OL for Norge

Raskere enn lynet!

Visste du noe? 

- Under EM kampen mot Ungarn 2008 startet Kari Mette 5 m bak Anita Görbitz på en kontring, men klarte allikevel å løpe i fra henne. 


KMJ løp raskere enn Anita og satte ballen sikkert bak Katalin Palinger

- Katrine vil helst spiller kamper med ørepynt, og sa selv under EM 2010 at det pleide å gå greit hvis hun smilte pent til dommeren.(Hun sa det med et smil om munnen så klart) 
- Marit M. Frafjord og Katrine Lunde Haraldsen alltid roper: ''Kom igjen Katrine/Marit'' før kampene. Eller vet ikke om det er hver kamp, men jeg har ihvertfall sett at de gjør det ofte! 
''Jeg trodde jeg skulle kvele Karo''

Visste du at? 

- Gutta i ''The Julekalender'' var vaskedamer under en kamp med Byåsen, og en av de sto på en stol som knakk. Dette fikk Camilla med seg, og hun lo resten av kampen. Hun var glad for at hun ikke fitt et utspill på kanten akkurat da, for hun hadde ikke klart å tatt den i mot i følge henne selv.


Det er ikke ofte vi ser Camilla Herrem sur! 

-  Da Norge vant 32-31 over Sør Korea i Worldcup 2007, sa Marit etter kampen at ''hun trodde hun skulle kvele Karo'' Dette var fordi både Karo og Linka gjorde dumme tekniske valg i sluttminuttene i kampen, noe som kunne ha ført til tap.  Dette er ikke noe du hører ofta fra den tidligere landslagsjefen.

Karo og Marit er som regel alltid gode venner, og det er ikke ofte Marit blir så sint! 

  - Marit Breivk så at Linn Sulland kunne bli en landslagsspiller allerede som 11 åring? 

Marit så tidlig at Linn Jørum Sulland var et stort talent

 

Bryllup og den ''mystiske'' mannen !!

Tidligere Larvik og landslagsspiller Elisabeth Hilmo og landslagstrener i hopp Christian Meyer har giftet seg, dette skjedde i Selbu kirke. Vil du lese mer om bryllupet  kan du kjøpe dagens se og hør, eller så får du også lest om det her.Da jeg skrev om Linkas bryllup for litt siden, la jeg ut en link til bilder fra bryllupet. Da var det et bilde av Kari Mette og en ''mystisk'' mann som holdt rundt henne, ''Mylli'' (en leser) lurte på hvem dette var -  I og med at KMJ egentlig var sammen med Marius Hovde Andersen. (Bildet finner du her). 
Svaret er dette:   

Det er jo ikke noe rart at folk begynner å lure, i og med at det ikke har stått noe om det i media. Marius Hovde Andersen flyttet til Danmark i 2009 for å spille for Team Holstebro. Dit ble ikke Kari Mette med, kan sikkert ha noe med det å gjøre. Jeg vet ihvertfall ikke hvorfor det ble brudd mellom de to, men sånn er det bare. Jeg synes ihvertfall at Kari Mette og Fredrik var et søtt par =) 


Karoline har også fått deg kjæreste :) Hyggelig! 

Så da var ihvertfall det avklart! :- ) 

Alle bildene er tatt med mobilen fra Se og Hør, derfor de er så dårlige! 

Barndomsdrømmen var å sløye fisk!

VISSTE DU AT...? 

Barndomsdrømmen til Susann Goksør Bjerkrheim var å sløye fisk. Drømmen gikk i oppfyllese i ''Camp Senkveld'' i 2010.  Her er hun i aksjon: 

Susan fikk skryt for sløyingen sin og Team Harald (hennes lag) vant faktisk denne konkurransen.  

?
Dette var det som ble sagt i situasjonen :- D  haha. 


Da Isabel Blanco hadde fått ny ipod ba hun Gro og Katja om å legge inn musikk på den før EM 2008. Det skulle vise seg at Isa og duoen hadde litt forskjellig musikksmak. ''De har jo bare lagt inn klinemusikk på den'', sa hun etterpå.Camilla brukte det samme undertøyet i en hel sesong for Byåsen? Hun måtte tilslutt bytte det fordi det var så slitt.
Satt 3 timer i dopingskontroll!!

VISSTE DU AT...? 

- Linn-Krisin fikk et visum der det sto Linn-Dristin Ullevolds Aeter Riegelhuth på før hun reiste til Kina under OL? Hun var usikker på om hun kom seg inn i landet. (Noe hun heldigvis gjorde)

Linka med visumet

- Gro Hammerseng satt 3 timer i dopingskontroll etter semifinalen i OL? Hun fikk ikke ut de nødvendige dråpene!


- Heidi Løke begynte å trene igjen 6 dager etter fødsel, og spilte kamp 2 måneder senere? Noen ganger sto hun også opp midt på natta'n for å trene!

Heidi Løke har blitt til en av verdens beste streker (i angrep) i løpet av de siste årene! 
 

02.jul.2011

Visste du at.....? 

Amanda Kurtovic begynte på håndball da hun var 7 år, men sluttet fordi det var så kjedelig. Hun begynte igjen tre år senere. I tillegg gikk hun på turn i 2 uker, men sluttet da hun brakk storetåa. 

- Da Tonje Larsen, Tine Stange, Heidi Løke og Linka skulle hjem fra EM 2010,kom de på feil flyplass. De havnet på Billund, men skulle egentlig til Karup, det var Geir Graff (lagets adiministrator) som hadde bestilt feil.
Linn Kristin Riegelhuth kunne ikke annet enn le etter for første gang i sitt liv å ha møtt opp på feil flyplass! FOTO: DAG W. GRUNDSETH.
Linka måtte bare le av det hele etterpå. Foto: Dag W. Grundseth

Marit Breivik våknet til 283 sms dagen etter OL finalen.  

Debuterte på landslaget som 25 åring.

VISSTE DU AT.....? 

- Isabel Blanco jobbet med å grave graver på en kirkegård før i tiden? 


Kanskje det ble litt for mye graving på Isabel? haha

- Camilla Herrem tok sin første backhand da hun var 11 år og scoret? 

- Kari Mette debuterte ikke på landslaget før hun var 25 år. Hun spilte tre kamper mot Spania, og ble toppscorer med 8 mål i sin andre landskamp. 
...

-  Den verste jobben Tine Stange noen gang har hatt er å plukke stein på åkeren og få en traktortur som betaling?

Hvor mange kort har Tonje Larsen?

Som jeg sa tidligere i dag/natt, kommer jeg til å starte en ny greie på bloggen. Jeg kaller det for ''Visste du at?'', her kommer jeg til å skrive 3 forskjellige ting som du kanskje visste/ikke visste om håndballjentene. Skal prøve å få til et sånn innlegg ca hver/annen hverdag fremover. Er ikke alt som er like nyttig og vite, men sikkert litt morro uansett! 

Visste du at..... ?

- Forsvarskjempen Tonje Larsen bare har fått  6 røde kort i løpet av sine 264 landskamper?
Fem av de røde kom i løpet av et år, og 3 i samme mesterskap (Vm 1999.) Her er lista:

14.12.1998 (EM): Fikk sitt første røde kort i kamp sin 134. landskamp, mot Polen. 
18.02.1999: I sin kamp nummer 140 for Norge (6 kamper etter det første) fikk hun sitt andre røde kort. 
05.12.1999(VM): I sin 160. landskamp fikk hun sitt tredje røde - igjen mot Polen. 
07.12.1999(VM): Nok engang måtte Tonje sette seg på tribunen etter å ha fått det røde mot Ukraina.
11.12. 1999(VM): Mot Østerrike i semifinalen i VM 1999 fikk hun sitt 5. 
12.07.2008: Mot Romania i OL oppkjøringen fikk hun sitt røde nummer seks. 
Da VG spurte henne om disse kortene i 2008, kunne hun bare huske det ene hun fikk en måned tidligere. 

I tillegg har hun ''bare'' 61 gule kort og 57 utvisninger. - Det er egentlig ikke så mye når du står i forsvaret!


Tonje Larsen er ikke redd for å ta i et tak, allikevel har hun ikke vært en av de slemmete i klassen. Marit Breivik mente hun noen ganger var for snill.   

- Heidi Løke ikke har spilt en eneste junior eller ungdomslandskamp? 

- De store håndballstjerne er kanskje ikke så sunne som alle tror.
Tonje Nøstvold og Marit Malm Frafjord dro på Mc Donalds etter hver kamp i OL. Da gullet var sikret dro alle jentene dit for å feire! 

Gro Hammerseng feiret også sin første uke som landslagskaptein på samme ''resturante'' i 2003 sammen med Cecilie Leganger og Tonje Larsen. 


> Visste du noen av dette?