VM i Brasil 2011

Hvem var Norges beste?

Hvem synes du var Norges beste spiller under VM ( velg en bakspiller, en strek, en keeper og en kantspiller) ? 

Keeper: Katrine og Kari
Bakspillere: Karoline, Stine, Linn, Kristine, Ida, Gøril, Mari eller Tonje
Kanter: Linka, Kari Mette, Camilla, Amanda
Strek: Heidi og Marit

Dette er min mening: 

Norge hadde  ikke klart seg uten Katrine Lunde Haraldsen, hun har stått stabilt og godt hele veiene. Mot Spania sto hun strålende, og viste at hun er best når det gjelder. Ble ikke så imponert i 1.omgangen mot Frankrike, men hun tok seg veldig opp i andre omgangen.
Jeg synes Karoline Dyhre Breivang har imponert veldig. Hun har fått mye tillitt i angrep igjen, og gjort jobben sin veldig bra der. Sånn sett var det ''bra'' at Gro ikke ble med, for da fikk Karo vist seg skikkelig frem. Hun har også imponert for klubblaget i hele høst, så at hun er nominert til årets lagspiller er veldig fortjent. I tillegg gjør hun en veldig god jobb i forsvar, men det var forsåvidt ikke noe nytt. :- ) 
Kantspillerne har blitt brukt lite til tider, og det er ikke mange sjanser de har fått egentlig. Synes alle fire har vært stabile, men jeg velger Amanda Kurtovic. Hun debuterte i dette mesterskapet, og får spille mye i både semifinalen og finalen. Synes ikke hun misbruker sjansen hun får, og derfor velger jeg henne. 20 mål på 29 skudd  (69 %)+ 3 timer, 8 min og 3 sekunder med spilletid sier sitt. Camillla hadde en skudduttelling på 79 % og Kari Mette på 74 %, så de har hatt et godt mesterskap de også. Linka har vært OK, synes hun har vært litt usynlig i VM!  
Det er litt vansklig når det gjelder strekene, for begge er viktige på hver sin måte. Marit Malm Frafjord har vært stor i forsvar i dette mesterskapet. Synes hun var god i angrep i de første kampene, men det i de siste kampene ''sviktet'' hun litt. Heidi Løke er helt rå fremover, og bommer sjeldent. Jeg må egentlig si at jeg ikke klarer å velge mellom disse, i og med at de gode på hver sin plass (forsvar/angrep). Norge har en fantastisk strekduo :) 

Tilslutt må jeg jo si at alle har bidratt med mye positivt i dette mesterskapet, og Norge vinner fordi de har en fantastisk lagmoral. Selv om ting ikke går som det skal hele tiden, så gir de seg aldri. Dette viser de gang på gang! Noen gang så svinger det i kampene, men de klarer alltid å kjempe hardt mot slutten og vinne kampene. Jeg leste et intervju med en av spillerne (husker ikke hvilken), og hun sa at de kanskje hadde godt av å tape mot Tyskland. Det er jeg egentlig enig i, for etter det ble jentene bare bedre og bedre i hver kamp. (Selv om det som sagt svingte litt innemellom). YEEEEAH <3

Glede! <3 

Gulljentene våre kom hjem.

Her er noen intervjuer etter at jentene kom hjem i dag (trykk på etternavnene for å få opp artikkelen): 

Det var veldig overraskende at det kom så mange, det hadde jeg aldri trodd. Det var rett og slett fantastisk. - Herrem
Det er helt fantastisk å være hjemme igjen. Spesielt kjekt at nesten hele familien min er her - Nøstvold
Herrem sin kommentar er i samme artikkel som Nøstvold sin.  

Heidi løp rett til Aleksander når hun kom på Gardermoen i dag.
Det var sykt nudelig. Jeg fikk tårer i øynene da jeg så ham - Løke

Det blir godt å parkere bilen i oppkjørselen, komme hjem og kjenne at det er jul. -  Riegelhuth Koren


Forklaring på hvorfor håndballjentene er så populære: Vi er søte,snille, pene og flinke. Bredal Oftedal
Om forsinkelsen: Vi var ikke helt fornøyde med det, og det var mange furtelepper på slutten, og flere som var litt gretne. Oftedal  Det er også et intervju med Sulland i samme artikkel. 

Tyskland tapet ga motivasjon
 
Merker jeg savner at det er VM kamper på TV'n. Gjør du? 

Mest sette programmet

 

På det meste satt over to millioner nordmenn og så VM-finalen i håndball mellom Norge og Frankrike i går kveld.

- Vi har fått «peaken» som var på over to millioner i 2. omgang, og snittallet endte på litt over 1,6 millioner seere, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til VG Nett.
  


VG Nett følg- Vi har fått «peaken» som var på over to millioner i 2. omgang, og snittallet endte på litt over 1,6 millioner seere, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til VG Nett

Idol-finalen i 2005 var den tidligere rekorden. Da hadde TV 2 1.475.000 seere som fulgte Jorunn Stiansens seier.

Norge knuste til slutt Frankrike 32-24, og håndballyndlingene kunne slippe jubelen løs foran norske TV-seere som ikke hadde tatt turen til Brasil.

- Det bekrefter vel egentlig bare inntrykket av noen jenter med en unik appell, og de er en del av en desember-vekkelse i folket som aldri går lei. Det er fantastisk for TV 2 å være en del av, sier Jansen Hagen.

Her er TV 2s topp ti-liste gjennom tidene:
1 Håndball-VM: Frankrike - Norge (2011) 1.611.000
2 Idol - resultater (2005) 1.475.000
3 World Idol (2004) 1.407.000
4 Håndball VM: Finale (Norge-Danmark) (1997) 1.392.000
5 EM Fotball Slovenia-Norge (2000) 1.356.000
6 Nyhetene og Været (2011) 1.337.000
* Nyhetssendingen etter gårsdagens VM-gull
7 VM: Håndball damer: Norge-Frankrike (1999) 1.337.000
8 Håndball-EM: Norge - Sverige (2010) 1.322.000
9 Nyhetene (21) (2004) 1.305.000
10 Fotball: Polen-Norge (VM kvalik) 13.10.93 1.302.000

Tallet når imidlertid ikke opp til høydene fotballkampen mellom Norge og Mexico nådde i VM i 1994. Da så i snitt nøyaktig 2,138 millioner seere kampen på NRK, der Kjetil Rekdal scoret for Norge.

 


GULLJENTENE VÅRE

Teksten er fra VG Nett :) 

 

For en fin daaag :D

ÆÆÆ, vet dere hva? Jeg vant en signert landslagsdrakt i går :D Jeg vinner aldri noenting, så det var gøy! 

Det er så herlig at jentene vant VM gull, og jeg var å tok i mot dem på Gardermoen i dag. Egentlig så skulle de komme 11.30, og da kunne ikke jeg dra dit.. men så viste det seg at flyet var fire timer forsinka og da rakk jeg det allikevel. Alle jentene kom, men flere måtte gå med engang siden de skulle rekke andre fly. Det var litt kaos, så jeg gikk bare å knipsa bilder når jeg så noen av jentene. Fikk sagt grattis med gullet til Kari Mette, også fikk jeg bilde med Heidi og gullmedaljen.  Det var også herlig å se på Heidi og Aleksander, de var veldig glad for å se hverandre igjen. 

 


Aleksander er så nydlig!


Ida Alstad :) 


Mine favoritter, Kari Mette og Linka <3


Gullmedaljen :D


Stine og Linn, de møtes også igjen i Cupfinalen 30.desember. Du kan kjøpe billetter her

Intervju med Stine
Video fra hjemkomsten

Flere bilder legges ut på min facebook side, her :) 

Seieren er vår

Bare skryt å få selvfølgelig

Artikkelen er funnet på vg.no! :) 

Da tvillingdøtrene hans vant VM-gull satt Ånund Lunde og så på en annen TV-sending.
 

Når døtrene Katrine og Kristine spiller viktige kamper, er han for spent til å følge med.

- Det er for spennende å følge med på, så jeg så på en annen kanal. Men jeg svitsjet innom noen ganger, da jeg fikk beskjed om hva som skjedde, sier Lunde til VG Nett.


Kona hans er på plass i Brasil, men Ånund valgte å holde seg hjemme på Sørlandet.

- Det er ikke noe poeng å reise helt til Brasil og ikke se håndball, sier den stolte faren, som er veldig glad på døtrenes vegne.

- Dette er gøy, kanskje spesielt for Kristine. Hun har gjort det kjempebra og kommet tilbake på topp, sier han.

For drøyt ti måneder siden ble hun mamma til lille Matheo.

Debutantens far imponert

Amanda Kurtovic, som ble tatt ut til et mesterskap for seniorer for første gang i høst, har levert fra første stund. Faren Marenko Kurtovic er imponert over både henne og laget.

- Gratulerer til Norge. Det er imponerende, og en tvers gjennom vel gjennomført turnering. Det er flott at jentene setter såkalte håndballeksperter på plass, og viser at man ikke er så avhengig av de såkalte stjernene som måtte stå over med skade, sier han.

Datteren Amanda var VM-debutant, og fikk altså gull i første forsøk.

- Hun har grepet sjansen. Thorir har vist henne stor tillit, og jeg er imponert av det hun har prestert, sier faren.
Breivang har imponert

Karoline Dyhre Breivang fikk i mai brev fra håndballforbundet med beskjed om at hun ikke lenger var en del av planene til landslagssjef Thorir Hergeirsson. Under mesterskapet i Brasil har hun til de grader gitt svar på tiltale.


Trine Haltvik, som var med på laget som tok VM-gull i 1999, er full av lovord om Larvik-spilleren.

- Mange av jentene har imponert, men Dyhre Breivang har overrasket meg utrolig positivt. Personlig hadde jeg aldri trodd at hun var så god, men i dette mesterskapet synes jeg hun har vært helt fantastisk, sier Haltvik til VG Nett.

Også Nora Mørk, «Karo» sin lagvenninne i Larvik, er imponert, men ikke overrasket over 31-åringens prestasjon.

- Hun har klart seg som forventet og spilt sånn som hun pleier. Jeg er ikke overrasket over prestasjonen hennes i det hele tatt. Hun viser hvor seriøs hun er, og går foran som et utrolig godt eksempel for veldig mange.

- Vi som kjenner henne vet at hun har lagt ned et sinnssykt bra arbeid, og jeg er som veldig stolt av henne, sier hun til VG Nett.

- Fytti Katta!

Den mangeårige håndballtreneren Frode Kyvåg lot seg imponere stort over det jentene gjorde. Det er ikke lenger sånn at Norge bare vinner på grunn av topp keeperspill, forsvarsspill og kontringer, mener Kyvåg.- Dette var helt fantastisk å oppleve. Ikke bare å ta VM-tittelen, men måten vi gjør det på, sier han til VG Nett.

Også Susann Goksør Bjerkrheim, Norges hærfører under VM i 1999, roser de norske jentene opp i skyene.

- Fytti katta! Det er en helt fantastisk opplevelse. Nå har jentene det bra, sier hun til VG Nett.

Du savner det ikke selv, da?

- Akkurat opplevelsen med et nytt VM-gull kunne jeg godt ha tatt med meg, men man må huske på at det ligger mange timer med hardt arbeid bak det. Det er ikke bare å melde seg på et gullvinnende lag i VM.

Har imponert mange

Norges gulljenter har imponert mange underveis i mesterskapet, men for noen har det vært litt blandede følelser.

- Jeg er utrolig glad for at Norge vinner, men det er ganske blandede følelser. Jeg skulle gjerne ønske at jeg var der selv, egentlig. Det føles litt rart, men jeg er glad for at de vant, sier skadde Nora Mørk.

Johnny Jensen trekker frem jentenes gode forsvars- og kontringsspill, men innrømmer samtidig at han er litt misunnelig.

- Ja, hva skal man si? Man blir jo selvfølgelig både misunnelig og imponert på samme tid. Jentene får det jo til gang på gang, mens vi (herrene) ikke får det helt til.

- Jeg tror det er tøffere på herresiden, men det står respekt av at jentene klarer det gang på gang, sier Jensen til VG Nett.

Satt ut av skade

«Dronninga av Larvik», Tonje Larsen, sender også ros til sine lagvenninner i Brasil.

- Dette var helt fantastisk og overbevisende. Jeg så det fra start at de skulle vinne i dag, og var ikke nervøs. Gjennom hele mesterskapet har de bare spilt seg opp, sier Tonje Larsen til VG Nett.

Larsen måtte stå over mesterskapet på grunn av en belastningsskade, og sier hun veldig gjerne skulle vært der i dag. Nå blir det gullfest i Brasil.

- De kommer til å feste og ha det artig. Å vinne er en deilig følelse, men en blir fort utmattet og sliten. Man går i en lykkerus. De får det gøy på fest, og så blir det deilig å komme hjem til jul etterpå, sier hun. 

JAAAAAAAAAAAAAA FOR F***DET ER SÅ FANTASTISK, FY FADEEEEEEER!  DE NORSKE HÅNDBALLJENTENE <3

De mangler bare VM gullet.

Det er nå bare et par timer til VM finalen mellom Norge og Frankrike. Sendingene begynner 19.00, kampen begynner 20.15! 

Hittil er det kun en spiller som har vunnet alle medaljer både med landslaget og klubblaget, og det er denne dama:


Tonje Larsen var med å vinne Norges første EM gull i 1998, og det første (og eneste) VM gullet i 1999. Hun gjorde comeback i OL 2008 etter fem års skadefravær. Senere var hun med å vinne EM samme år, VM bronse året etter og EM gull i fjor. Tonje måtte dessverre takke nei til VM på grunn av helsa.  
I tillegg har hun vært med på alle Larvik sine gull. Hun er seriemester x 13, Norges mester x11, sluttspillmester x 10 og Champions Leauge mester med klubben. + at hun har vunnet Cup winner cupen to ganger! 

 


Kari Mette er den eldste i VM troppen, hun debuterte på landslaget i 2004. Det har blitt 4 EM gull og et OL gull + noen bronse og sølvmedaljer. Kari Mette kom til Larvik i 1998, og har vunnet masse serie, cup - og sluttspillgull. I mai fikk hun også det etterlengta Champions Leauge gullet. Nå skal hun kjempe om det eneste gullet hun mangler - VM GULLET! 

 


Karo har flest landskamper av alle i troppen, og hun debuterte allerede i 2000. På grunn av skader var hun ikke med på landslaget igjen før i 2004. Hun har vunnet alt med landslaget og Larvik, men mangler også VM gullet for å få samlingen komplett. 


Linka debuterte på landslaget i 2003, og har også vunnet alt utenom VM gull. I 2009 ble hun kåret til verdens beste spiller!


Lunde tvillingene har vunnet alt Danmark og med landslaget. De mangler også VM gull! 


+ at Else Marthe Sørlie Lybekk har vunnet både OL, VM og EM :) 

Bronsefinalen på TV2 Zebra

Heia Danmark, de skal spille mot Spania om 3 minutter :) Kampen går på TV2 Zebra!

 

 

Kommer tilbake med et innlegg om Norge, skal bare rydde litt først :) 
Det er så deilig :D

Det er så utrolig deilig at Norge er i en semifinale,gleder meg MASSE til i morgen! Det var mange som var litt usikre på jentene i og med at flere meldte forfall. Jeg husker jeg var litt usikker i starten selv, men tvilet gikk bort i løpet av oppkjøringen. Kan vel si at den kom litt tilbake etter åpningskampen mot Tyskland, men så har jentene bare jobbet seg oppover. Synes de har blitt bedre og bedre utover mesterskapet, og mange har bidratt positivt! 

Kan vel si at jentene vinner på god lagmoral, og i tillegg viser de at de vil vinne i hver eneste kamp. I løpet av en kamp så har jentene noen dårlige perioder, men de jobber seg tilbake og får med seg viktige poeng. De slet mot både Nederland og Kroatia en stund, men på slutten bare dro de i fra. De kommer deg fortere ut av de dårlige periodene nå, og det er bra! 

Det sise hindere møter vi i morgen - Frankrike. Dette er et lag vi har slitt med i oppkjøringen, men da har det vært trening.  Det er nå det gjelder!
Regner med at kampen blir veldig jevn og spennende, og det hadde egentlig vært morro med en reprise av VM finalene i 1999. Da ble det 4 ekstraomganger, og Norge gikk tilslutt av med seiren. Dette var Norge første og eneste VM gull hittil, i morgen kan jentene skrive ny håndball historie. 

 


Katrine blir viktig, VELDIG viktig i morgen! 


Det var nesten bra vi tapte åpningskampen

Ble syk etter kvartfinalen, stor spilte i går

Tok til tårene

Norges beste tvillingpar

Amanda etter kampen

Treneren til Frankrike roser Norges strekspiller

Stort intervju med Gro Hammerseng

Intervju med Herrem

10 kjappe med Heidi

Gjør som Premie Leauge stjernene


Har du troa på Norge i morgen? 

Bilder sier mer en 1000 ord.

Digger disse jentene <3 FY SØREN DE ER SÅ UTROLIG GODE!!!
  

 

 
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!

De norske håndballjentene hadde resepten klar før semifinalemøtet med Spania. Godt forsvarsspill og lynraske ankomster skulle skvise spruten ut av spanjolene.

Og det startet etter planen for Norge.

Katrine Lunde Haraldsen stengte kassa med en dobbeltredning før halvminuttet var spilt. Tvillingsøster Kristine Lunde-Borgersen gikk direkte i angrep og dunket inn norsk 1-0.

Kontringsmaskin
Igjen valgte landslagssjef Thorir Hergeirsson Marit Malm Frafjord fra start på linja ? og dét fikk han betalt for både bakover og fremover. For Viborg-profilen var, sammen med Lunde-Borgersen, limet i midtforsvaret og leverte varene også i andre enden av banen. Norge ledet 10-4 etter 16 minutter.

Det norske laget prestasjoner går fremdeles i bølgedaler ? som da Spania og Carmen Martín spiste opp nesten hele den norske ledelsen, og kom opp på 9-10 ? men heldigvis beveger Norge seg oftere og oftere i toppen av sjøsprøyten.

For inn mot pause viste Heidi Løke og co. gulltakter. Seks norske nettkjenninger på rappen ga komfortable 16-9 med inn i garderoben.

Norsk parademarsj
Katrine Lunde Haraldsen vant målvaktskampen mot Spanias Silvia Navarro med 13-4 før hvilen, og fortsatte i samme spor etter pause.

Med supermålvakten i spissen snek finalebilletten seg dypere og dypere ned i den norske lommen, og etter rundt halvspilt andre omgang økte Norge forspranget. Linn Jørum Sulland sørget for åtte måls forskjell fra syvmetersmerket ? 23-15.

Selv ikke det spanske 3-2-1-forsvaret, som tidligere har skapt trøbbel for de norske jentene, kunne stoppe Norges parademarsj. Først viste Camilla Herrem frem en teknisk delikatesse til 27-20, før Amanda Kurtovic dundret inn en underarm. Lekne Norge vant til slutt med åtte baller ? 30-22 ? og møter Frankrike i VM-finalen på søndag.

Sist de to lagene gjorde opp om VM-gullet var på Lillehammer i 1999. Da gikk finalen til fire ekstraomganger, men det endte til slutt med norsk hjemmejubel.


//Tv2sporten.no 

16-9 til pause!

Norge ga Spania umiddelbar tvillingtrøbbel. Katrine Lunde Haraldsen vartet først opp med en dobbeltredning, før søster Kristine Lunde-Borgersen gikk direkte i strupen på spanjolene og klinket inn norsk 1-0.

Spania svarte raskt, men etter hvert fikk de norske jentene et lite overtak. Marit Malm Frafjord var god både bakover og fremover, og etter et par kontringer, krydret med noen mål i etablert angrep, ga Norge 7-3 etter ti minutter.

De norske jentene fortsatte å styre oppgjøret, med et knalltøft forsvar og en bra Katrine Lunde Haraldsen helt bakerst. Norge var foran med 10-4.

Men så kom de enkle feilene i det norske angrepsspillet, og Spania fikk løpe inn fem strake enkle mål. Da sto det plutselig 10-9.

Svingninger er imidlertid blitt en vane for Norge, og den dårlige perioden ble avløst av en strålende. For seks raske fra de norske jentene, ved Gøril Snorroeggen, Tonje Nøstvold (2), Heidi Løke (2) og Camilla Herrem ga 16-9-ledelse med inn i garderoben.

KOM IGJEN NÅ NORGE!!!!  

Norge frykter stupende spanjoler ? Vil svare med betongforsvar

NORGE - SPANIA, sendingene begynner 22.20 på TV2 :) 

Se intervjuet med Thorir, Linn og Linka her

Håndballjentene ladet opp med julesanger 

Ekspertene tror på seier, se vurderingene her

Tror Spania har løst Løke koden

Stine var banens beste mot Spania i Møbelringen Cup

Norges vei til semifinlaen
 

Frankrike og Danmark kjemper om den andre semifinale plassen nå. For øyeblikket leder Frankrike 14-12 til pause. Kampen går på TV2 Zebra!

Andre linker: 
10 kjappe med Lunde- Borgersen 

Da Karo avgjorde EM finalen i 2004

Da Hammerseng ble skadet etter 6 min i EM finalen 06

Nå skal kjøttdeigdronninga studere kosthold

Bjørgen følte seg pinglete

Dette må Heidi gjøre hver dag

''Den samtalen var god''
 

Noen som savner disse?


Det gjør jeg! 

Det er ikke det at de andre jentene spiller dårlig, for det gjør de ikke. Synes bare det var dumt at de ikke ble med til VM!

Gro Hammerseng er en typisk matchvinner type. Tonje er forsvarssjef og dronning. Nora er uredd og har et godt skudd, mens Tine Stange har et fantastisk samarbeid med Heidi Løke og i tillegg har hun et godt skudd selv. Heldigvis har vi mange sånne typer med til VM også, Amanda er ganske lik Nora i spillestilen, Karo er også en matchvinner og Marit er dronninga i forsvar. Linn Sulland og Linka har også et godt øye til streken, akkurat som Tine. Allikevel er savnet etter Tine, Tonje, Nora og Gro  til stedet for min del, selvom det har gått veldig bra med de andre jentene hittil. Hadde det vært opp til meg kunne disse fått hvert med i tillegg til de 16 spillerne vi har fra før, hadde ikke gjort noe det. HAHA! 

I tillegg savner jeg denne jenta: Katja Nyberg og Kari Mette hadde et veldig godt samarbeid (har sett på noen kamper fra 2007 og 2008). Katja har et godt blikk og ser medspillerne sine veldig bra. I VM 2007, hadde hun 37 assist - flest av de norske.Hun er vel det vi kan kalle assistdronningen! 

Heldigvis har både Kikki og Gøril kommet seg opp noen hakk fra de første kampene, nå begynner det å bli ganske bra på venstre siden også. Mangler bare at ballen kommer litt oftere ut til kanten, så er det perfekt!


Husk kamp i kveld, sendingene begynner allerede 22.20. Selve kampen starter 23.00 på TV2 :) 


Da skal vi heie på de jentene som faktisk er i Brasil, hehe

 

Vi liker å gi juling

Klipp og lim, hehe

Har ikke tid til å blogge om kampen, dessverre. Har muntlig tentamen i morgen, også skal jeg bort nå snart. Derfor kopierer jeg det som sto på handball.no: 

I kvartfinalen i VM var det vinn eller forsvinn for Norge og Kroatia. De norske jentene anført av Heidi Løke vant duellen 30-25 og kan se frem til semifinale fredag kveld. Motstander blir Spania.

Sist Håndballjentene tapte en kamp mot Kroatia var i 2003, og de var ikke i nærheten av å skape ny sensasjon i kvartfinalen i dette VM. Før kampen var landslagssjef Thorir Hergeirsson opptatt av at jentene skulle vinne duellene i forsvaret, stoppe de kroatiske skytterne og spille tålmodig i angrep. Og jentene leverte det sjefen ba om. De tok raskt initiativet i kampen og førte hele den første omgangen. Mot slutten fikk kroatene to spillere utvist, og de norske jentene satte opp farten og ledet 16-9 fem minutter før omgangen var omme. Kroatia hentet seg litt inn igjen og pyntet på pauseresultatet til 16-12.

Etter hvilen var det Norge som måtte spille med fire utespillere på grunn av utvisninger og kroatene var bare to mål bak etter ti spilte minutter. Men så satte Håndballjentene inn et nytt gir og midtveis i omgangen viste tavlen 24-17 og de kroatiske jentene hadde ikke noe å svare med når Norge fosset ustoppelig frem i angrep. De fikk noen enkle scoringer på slutten av kampen, men femmålsseieren 30-25 var aldri truet. 

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var selvsagt tilfreds med jentenes prestasjon i kvartfinalen. 
- Jeg elsker å vinne! Først og fremst er det disiplin i forsvarsspillet som gjør at vi vinner. Vi klarer å samle oss når det butter, og det er en god egenskap, sa Thorir Hergeirsson fornøyd til TV 2 etter kampen.

Dermed er Håndballjentene klare for sin syvende semifinale på like mange år, mens Russland som har vunnet de tre siste verdensmesterskapene, måtte gi tapt for medaljefavoritt Frankrike. Danmark beseiret Angola greit, mens Spania måtte slite for å vinne over hjemmelaget Brasil med et lite mål. Det positive var at hallen plutselig var fylt med engasjerte supportere. Det har vi ikke sett for mye av i dette VM - med håndballens venner som hederlig unntak.

Semifinalene spilles fredag, Frankrike og Danmark spiller kl. 20.00 norsk tid, mens Håndballjentene spiller sin kamp mot Spania kl. 23.00.
 

Kampfakta Semifinale VM i Brasil
Kroatia - Norge 25-30 (12-16)

Sao Paolo

Norske målscorere: Heidi Løke 8, Kristine Lunde-Borgersen 4, Linn Jørum Sulland 4, Karoline Dyhre Breivang 3, Kari Mette Johansen 2, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2, Amanda Kurtovic 2, Tonje Nøstvold 2, Ida Alstad 1, Camilla Herrem 1, Gøril Snorroeggen 1.

 


Terje Anthonsen (Foto). Kikki var også veldig god i går, sammen med Heidi Løke. 

Spillebørsen finner du her: http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/grini-og-scheies-spillerboers-loeke-er-helt-raa-3661192.html Løke ble kåret til banens beste, og det var veldig fortjent!


Skal legge inn litt linker til noen artikler litt senere i kveld :) 

Cupfinale

Skriver om kampen i morgen, orker ikke nå. Men må si: HEIDI LØKE ER RÅ!

Til noe annet: Du kan kjøpe billetter til NM finalen mellom Larvik-Stabæk den 30.desember her: http://www.billettservice.no/event/CUPFINALENE-2011-billetter/OSP30126  eller via Larvik sin side: 
https://larvikhk2.www2.dk/HUN ER RÅÅÅ, rett og slett! ;) 


 

En del nyheter

Dette blir morro!!

Jentene har ankommet Sao Paulo (eller de gjorde det i går), og her er det mye kriminalitet. Derfor er det enda strammere rammer for jentene enn det var i Santos. 
Heidi hadde som sagt bursdag i går, du kan se video her og her =) Også må jeg si at Heidi Løkes sønn er nydelig, skjekk hvorfor her
Intervju med Gøril Snorreggen om comebacket og 10 kjappe med Ida Alstad.

Jeg skrev et innlegg tidligere om elektrosjokkhåndball (les det her). Kort fortalt: Camilla Herrem så på Golden Goal da de hadde elektrosjokkfotball med flere gamle fotballspillere. Hun sa derfor at de kunne ringe håndballjentene og utfordre dem. Dette sa Henrik Elvestad til aftenposten.no: Ja dette må vi bare gjøre. Vi er veldig smigret over at håndballjentene vil være med på dette. Nå vet jeg ikke om Thorir Hergeirrson er like ivrig på det, men vi er i hvertfall klare for å lage noe. Ufordringen blir å ikke lage det samme sist. Håndballspillere har ihvertfall høyere smerterskel enn fotballspillere. 

Hna svart også på hvem han helst vil gi støt til av håndballjentene: De som spiller dårlig straffes, etter åpningskampen i VM burde hele laget fått straff.  Men det er klart, Camilla Herrem er litt bråkjekk, så jeg har veldig lyst til å gi henne et kraftig elektrisk støt. 
Les mer her: http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/handball/--Vil-veldig-gjerne-gi-Camilla-Herrem-stt-6719856.html

Flere av håndballjentene kjenner Golden Goal gutta etter at de ledet Larvik Håndballklubb  til en seier over Norstrand. Heidi Løke og Nora Mørk har også vært på besøk i studioet dems :) 


Flere av spillerne er litt ''stille'' på banen, hva skjer når de får elektrostøt ? haha, jeg gleder meg!

 

Norge-Nederland

Er litt treg, men bedre sent enn aldri. 

Linn Sulland banket ballen i mål etter 30 sekunder, Nederland får sitt første etter 03.40 min.  Det er også Nederland som scorer det neste målet, men Kikki setter inn 2-2 like etterpå. Kari Mette brukte farta si og satt inn 4-4 etter åtte minutter. To minutter senere setter Linn inn 5-4, men så svikter de norske jentene litt. Mye bom (også en straffebom fra Sulland) og feil fører til kontra i mot, og nederlenderne går fra 5-4 til 5-7. Det glapp også i forsvar med en mer på banen, en dårlig periode av Norge. Thorir tok en timeout, og da snudde det seg. Måltørken stoppes etter en redning av Katrine - > pasning fra Kikki til Kari Mette -> MÅL!!! 
Heidi kommer innpå å gjør en god jobb på streken, scorer fem mål på fem forsøk før pause. Amanda bidrar også godt, og  Gøril setter også inn et herlig mål. Norge spiller godt det siste kvarteret av omgangen og ledet 15-11 til pause.
Camilla scorer Norges og sitt første mål etter hvilen, men Nederland reduserer med to mål. Så begynner jentene sakte, men sikkert og kjøre ifra. Heidi fortsetter der hun slapp før hvilen og flere av de andre bidrar også godt. Amanda setter inn 5 mål på 7 forsøk, også Stine får prøve seg helt på tampen. Kari kommer inn i målet på slutten og tar noen baller. Tonje N gjør også et godt innhopp. Når jentene først kom i gang, så vi at forskjellen på lagene var stor. 

Banens beste: Helt klart Løke, scorte 8 mål på 8 skudd, skaffet tre straffekast og gjør en god kamp. Heidi kunne derfor vise tommel opp til sin lille sjarmør hele åtte ganger i går kveld.  

Katrine Lunde Haraldsen sto også godt i målet, redder 47 %. Gøril spilte sin beste kamp hittil i VM, scorer 3 mål på 5 skudd. Kikki scorte på 3 av 4, så det var morro at de to gjorde en god kamp. Kari Mette scorer to mål der Norge sliter i starten, ellers får hun ingen flere sjanser. Camilla roter bort en sjanse og scorer 1 mål. Linn setter inn fem mål på seks forsøk. Marit sliter i starten, men kommer seg i 2.omgang. 
Linka ble veldig anonym, null mål og null feil, hun ble byttet ut etter 18 minutter. Ida Alstad hadde ikke helt dagen verken i forsvar eller angrep. Karo er ikke helt der hun pleier i angrep, gjør en OK kamp. 

 


Det var vanskelig for nederlenderne og passe på Heidi i går. 

Det er nå klart at Norge møter Kroatia i kvartfinalen på onsdag (vet ikke når kampen spilles enda), det blir spennende. Les hva Amanda (som har en Kroatisk far) mener om dette laget her.

> Hva synes du om kampen? 
> Hvem var banens beste?  

''I Larvik, da vi vant Champions League, måtte jeg bære den pokalen som veier ørten kilo.''

Seier :D

Det ble nok en seier, etter en dårlig start. Skriver om kampen i morgen, gidder ikke nå (Jeg er lat, I know) 


Denne jenta ble banens beste - vel fortjent! :) 

 

100.kamperCamilla har 100.kamper i dag :) Gratulerer


5 kamper er spilt...

Norge har spilt fem kamper hittil, det har resultert i et tap og fire seiere. 

Her er en oversikt om hvordan det har gått med jentene hittil: 

Jeg skriver først  antall mål - redninger /skudd (%) - Spilletiden (Timer, minutter, sekunder) - TF (tekniske feil) og assist. 
Flere av jentene har fått oppført mindre assist på den offisielle statistikken, så de har flere enn det som blir skrevet opp her. 

Keeperne våre: 
Kari Aalvik Grimsbø: 16 redninger/ 40 skudd (40 %) - 56:24 min - 1 teknisk feil
Katrine Lunde Haraldsen: 62 redninger/ 146 skudd (42 %) -  4:03:36 min - 6 assist + 1 TF

=
78 redninger/186 skudd  (42 %) - 6 assist + 2 tekniske feil. 
En redningsprosent på 42 er veldig bra. Katrine har fått mest tillit av sjefen, i og med at hun har vært på banen i over fire timer. På den offisielle statistikken ligger hun på en 9.plass av alle keeperne i mesterskapet (danske Karin Mortensen og Sandra Toft deler 1.plassen). Kari ligger på en 11.plass! 


Keeperne våre har stått godt hittil 


Høyrekantene: 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren: 18 mål/ 27 skudd (65 %) - 4:03:31 - 8 assist + 9 TF + 4 snapp av ballen
Amanda Kurtovic: 7 mål/ 11 skudd (64 %) -  59:35 - 4 assist + 2 TF + 1 snapp av ballen

= 25 mål/ 38 skudd (65 %) 
Linka har fått mye tillitt av Thorir i årets mesterskap, hun er den utespilleren som har spilt mest. (Hun har spilt fem sekunder mindre enn Katrine). Linka er flink til å spille inn til linja, og har flere assist inn dit. Totaltsett så hun spilt godt i mesterskapet, spesielt mot Angola viste hun matchvinner takter. Fire av målene hennes kommer fra straffemerket.  Amanda har brukt tiden sin bra. Hun startet dårlig mot Kina, men kom seg etterhvert. Mot Island scoret hun 4 mål på 4 skudd, og spilte en god kamp. Ellers har hun sittet mye på benken hittil. Tre av målene hennes er straffe mål.
De får ikke alltid så mye å jobbe med ute på kanten, men de setter som regel de sjansen de får. 


Linka har hatt et godt mesterskap

 
Høyre backene: 
Linn Jørum Sulland: 34 mål/48 skudd (71%) - 1:42:02 - 8 assist + 8 TF
Tonje Nøstvold: 5 mål/ 9 skudd (56 %) - 41:59 - 2 assist + 1 TF + 1 snapp av ball

= 39 mål/57 skudd (68 %)
Linn har som regel hatt flere gode 1.omganger, men så har hun ''sviktet'' litt etter hvilen. Hun er vår beste straffeskyter, og 17 av målene hennes kommer fra 7 meter. (Hun har bare en bom). Linn har et godt samarbeid med Karo, og har gode skudd fra 9 m. 
Tonje Nøstvold har ikke fått så mange sjanser til å vise seg frem. Hun har noen ganger blitt stående i forsvar, noe som ikke har gått så bra. Ellers har det vært ok i angrep! Sulland har skutt mye, og er toppscorer for Norge :) 


Midtbackene: 
Karoline Dyhre Breivang: 10 mål/15 skudd (69 %) - 3:07:29 - 23 assist + 10 TF + 3 snapp av ball+ 1 blokk. 
Stine Bredal Oftedal:  4 mål/5 skudd (80 %) - 38:56 - 7 assist + 1 TF. 

= 14 mål/ 20 skudd (70 %)
Karo har vært en viktig spiller for Norge i dette mesterskapet, både fremover og bakover. Hun har fått mye tillitt i angrep, og er den i troppen med flrest assist. Jeg tror faktisk hun har flere assist enn 23 stk, for de glemte å telle med noen i forrige kamp. 
Stine har ikke fått mye spilletid, men har brukt tiden sin godt de gangene hun har fått sjansen. Er ofte nest sist på ballen når hun er på banen :) 

Karo har fått mye tillit av Thorir, her sitter hun å hviler på benken. 


Venstre backene: 
Ida Alstad: 11 mål/30 skudd (37 %) - 2:43:55 - 11 assist + 1 TF + 1 snapp av ball + 3 blokk. 
Kristine L. - Borgersen: 5 mål/15 skudd (33 %) - 2:56:07 - 10 assist + 6 TF + 3 snapp av ball + 7 blokk
Gøril Snorroeggen: 4 mål/ 9 skudd (44 %) - 1:56:13 - 9 assist + 11 TF + 3 blokk. 

= 20 mål/ 54 skudd (37 %) 
Venstre siden vår har slitt veldig i dette mesterskapet egentlig. De kom  seg litt mot Montenegro, men har ikke vært så gode ellers. Ida har kun satt inn 8 mål fra 9 meter på 22 skudd (!!), Kikki har bommet på samtlige av 9 og Gøril har satt inn 2 av 7. Nå vet ikke jeg hva som er vanlig skuddutteling  for en bakspiller, men det kan ikke være så dårlig. Allikevel så truer de med skudd, noe som er viktig... men flere skulle ha gått i mål. Kikki og Gøril har fått en del tillitt i forsvar, og gjør en god jobb der. 

Kikki har ikke fått prøvd seg så mye i angrep enda, her er hun mot Island... 

Venstrekantene: 
Camilla Herrem: 16 mål/ 20 skudd (80 %) - 2:43:29 - 3 assist + 4TF + 2 snapp. 
Kari Mette Johansen: 9 mål/ 13 skudd (69 %) - 2:16:39 - 1 assist + 1 snapp. 

= 25 mål/ 33 skudd (75%)
Kravet til kantspillere er å treffe på ca 70 % av skuddene sine fra kant. (i følge Stig Nygård). Tilsammen på disse fem kampene har Camilla truffet på 7 av 9 = 77 %, mens Kari Mette har truffet på 4 av 8 = 50 %. Så det er for så vidt bare Camilla som har godkjent (av alle fire). I første kamp hadde man kun en avslutning fra kant, men det har blitt litt bedre. 10 av målene har kommet på kontringer, Kari Mette har satt inn  2 av 2 og Camilla 8 av 10. Det skal sies at KMJ har prøvd å løpe oppover flere ganger, men jentene har vært litt trege med å få ballen oppover... 

The left wings.


Strekene: 
Marit Malm Frafjord: 13 mål/16 skudd (81 %) - 3:27:43 - 8 assist +3 TF + 5 snapp av ball + 4 blokk
Heidi Løke: 16 mål /19 skudd ( (84%) -2:20:39 - 10 assist + 6 TF + 3 snapp av ball. 

= 29 mål/ 35 skudd (82 %) 
Streken har vært veldig gode og jevne i dette mesterskapet. Heidi fortsetter der hun slapp i fjor, setter de fleste ballene i mål. Marit har vært veldig god hittil, både i angrep og forsvar!
Det er Marit som får mest tillitt, men hun brukes også veldig mye i forsvar. :)  


Marit har til tider satt Heidi litt i skyggen i dette mesterskapet

De fleste er veldig treffsikre, bortsett fra de venstre bakspillerne. MEN: de viste mot Montenegro at de begynte å komme seg litt, så nå gleder jeg med til å følge med de videre. Når skuddprosenten nærmer seg 70 % så er det etter min mening godkjent. Det er noen ganger at spillerne har gode skudd, men at keeperen er veldig god. Eller så blir de tatt og egentlig skulle ha straffe/frikast, osv. Noen av spillerne har kanskje skutt litt enkelt i noen kamper, men alt i alt synes jeg jentene har vært gode. 


Totalt har jentene scoret 152 mål på 238 skudd (64 %) , de blir fordelt slik: 
6 meter: 32 mål/ 44 skudd = 73 % 
Kant: 23 mål/ 36 skudd = 64 % 
9 meter: 44 mål/ 99 skudd = 44 % 
7 meter: 24 mål/26 skudd = 92 % 
Kontringer: 28 mål/ 32 skudd = 88 %
Gjennombrudd: 1 mål/ 1 skudd = 100 %

Kort og utvisninger: 
Norge har tilsammen 13 gule kort fordelt på disse spillerne: 
Mari  1, Ida  2, Heidi 1, Karo  3, Kikki  2, Marit 3, Camilla 1 

De har 14 utvisninger fordelt på disse spillerne: 
Mari 1 , Ida 1, Heidi 1, Tonje 1, Karo 5, Kikki 1, Marit 2, Gøril 2 Vi håper på mer jubel og glede klokken 20.10 i kveld. Norge-Nederland på TV2 :)  

Hva må jentene ha med til VM?

I DAG BRAKER DET LØS MELLOM NORGE OG NEDERLAND, FØLG MED PÅ TV2 FRA 19.55 :) 

Anbefaler dere å kjøpe VG i dag, der er det en artikkel om hva jentene må ha med seg til VM. Dere kan også få tak i artikkelen her: https://www.buyandread.com/buy.htm?pub=156 :) 

Jentene har også skrevet hver sin julehilsen til folket: 


Hei hei alle nordgubbar hjemme! Med VM på Tv'n er resten å glemme. Julen med stormskritt nærmer seg og vi vil virkelig glede deg. Med håndball og samba i Brasil drømmer vi om gull og skal avslutte med stil. Go jul!! 
Synes det bilde av Ida var skikkelig fint, også var det morro med hilsen på rim :) 


... Vet ikke hva du ønsker deg til jul, men jeg vil ha GULL!! Følg oss sammen med kjekken og tjukken på tv2. GOD JUL <3 

Du finner hilsen fra alle jentene her: http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/sjekk-haandballjentenes-julehilsener-til-folket-3658004.html. Koselig :) Du kan også skrive en hilsen tilbake i kommentarfeilten på TV2 sporten!

Marit svetter ut 27 drakter i løpet av VM
10 raske med Kari Mette Johansen
Da Karo tok Norge med storm


 

Elektrohåndball?

TV 2s humorprogram om sport, Golden Goal, hadde nylig et innslag som har blitt en slager verden rundt. Elektrosjokkfotball. Se innslaget her (ekstern lenke).

Golden Goal-programlederne Johan Golden og Henrik Elvestad ga tidligere fotballstjerner elektriske støt under en fotballkamp, og nå venter hele Norge på oppfølgeren.

- Jeg vil prøve det selv

Og desemberyndlingene ? de norske håndballjentene ? er slett ikke vonde å be.

- Det var helt fantastisk å se på, sier en lattermild Tonje Nøstvold til adressa.no.

- Fyttigrisen, jeg lo. Jeg lo så jeg nesten begynte å grine. Det var det beste. Tenk så morsomt å få prøve det selv! Jeg vil prøve det selv, utbryter Camilla Herrem.

- Så da er det bare å ringe TV 2?

- Ja, si at Byåsen vil være med. Det så så morsomt ut, herregud. Det var det beste noensinne, og jeg har kjempelyst til å prøve, sier hun.

Foreslår beachhåndball

Også Nøstvold vil være med på en oppfølger, men er skeptisk til skadefarene om de får elektriske støt på håndballparketten.

- Men beachhåndball ? det kunne gått, sier hun, og foreslår at Golden og Elvestad tar kontakt med landslaget ? og deler opp lagene slik at de eldste spiller mot de yngste.

- Jeg vet ikke om jeg hadde klart å gjøre noe, jeg hadde bare ledd, sier hun.

Håndballjentenes ubestridte villbasse, Heidi Løke, har ikke sett innslaget, men er ? nær sagt selvfølgelig ? klar som et egg.

- Det hadde vært gøy å prøve ut. Jeg vet ikke hvordan det hadde gått, det hadde nok ikke sett bra ut. Men jeg tror det kunne blitt veldig underholdende. Det er bare for TV 2 å ta kontakt, vi er med. I hvert fall jeg, sier hun.

- Vil de andre, altså?

Amanda Kurtovic er litt mer skeptisk.

- Eh, vil de andre være med på det altså? Nei, jeg tror jeg må se det først før jeg kan uttale meg om det. Men jeg er alltid åpen for konkurranser, sier hun.

Hennes tidligere lagvenninne i Byåsen, Camilla Herrem, tror elektrosjokkhåndball hadde blitt en hit.

- Det hadde vært veldig god underholdning, sier hun.

- Kurtovic er litt skeptisk. Er hun pysete?

- Nei, hun er egentlig ikke pysete, men kanskje på sånne ting. Men det får bare være, da får hun ikke være med. Jeg tror nok de fleste hadde sagt ja om de hadde blitt spurt, sier Herrem.

Det evige konkurranseinstinktet

Som ikke vil dele erfaringen med landslagsvenninnene, i hvert fall ikke "ung" mot "gammel".

- Nei, på landslaget tror jeg at jeg hadde blitt "ung". Og de unge taper alltid, så det vil jeg ikke. Jeg vil at Byåsen skal være med, for da blir jeg "gammel".

Med det samme konkurranseinstinktet som alltid, altså.

Uansett sendes denne oppfordringen til Golden Goal-redaksjonen: Det er bare å ringe, håndballjentene er med.> Hvor morsomt hadde ikke det vært? 

Sorry for stor skrift, men den blir hemma når jeg klipper og limer ;p Artikkelen er funnet på aftenposten.no

 

Spillebørs Norge-Montenegro

Kjersti Grini og Frode Scheie var endelig fornøyd med sjefen, Thorir Hergeirsson, etter Montenegro-kampen. Men det var jenta som i sommer fikk landslagsoppsigelsen i posten som scorer høyest på ekspertenes børs:

Katrine Lunde Haraldsen - 7
Åpner forrykende! Faller av litt mot slutten, men da er den viktigste jobben gjort: nemlig å plukke selvtillit fra skytterne til Montenegro, og gi det norske forsvaret trygghet.


Kari Aalvik Grimsbø -
Spiller for lite til å bli vurdert.

Kari Mette Johansen - 4
Nesten helt usynlig ? både på godt og vondt. Gjør ingen feil, men er ikke involvert i en eneste situasjon.


 Gøril Snorroeggen - 5
Langt steg i riktig retning. Besluttsom og aggressiv i forsvar og scorer to mål ? derav det viktige 27-24-målet. Dette lover godt foran sluttspillet.

Kristine Lunde-Borgersen - 5
Mer aggressiv og interessert. Scorer bare to mål, men nå tror vi Kristine er i gang ? og da kommer det flere fulltreffere.

Linn Jørum Sulland - 7
Igjen feilfritt på straffer, setter fem av fem. Scorer også fire fine spillemål, men faller ut av stilen i andre omgang.


 Linn-Kristin Riegelhuth Koren - 3
Tramper og bommer uvanlig mye. Kun én scoring.

Marit Malm Frafjord - 7
Er aggressiv og fungerer som limet i midtforsvaret. Lager to straffekast, men får lite å jobbe med i angrep. Men er likevel en av Norges viktigste spillere i dag på grunn av forsvarsjobben.

Camilla Herrem - 7
Scorer på fire av fem og lager ett straffekast. Sprudler av spilleglede og selvtillit. Hever laget når hun kommer innpå.

Karoline Dyhre Breivang - 8 - BB!
Banens beste! Går foran i starten av kampen med flotte langskudd. Er bunnsolid bakover hele veien. Serverer gode oppspill og skyter så fort forsvaret sover.En av hennes beste landskamper noensinne!

Banens beste! 

 Amanda Kurtovic -
Spiller for lite til å bli vurdert.

Heidi Løke - 6
Igjen en energiklump når hun kommer innpå. Vender bort både en og to forsvarsspillere. Fighter så godt hun kan i forsvar.

Ida Alstad - 6
Fine skudd i første omgang, nydelig finte utover i banen. Dette vil vi se mer av! Slåss godt i forsvar. Viktig at hun skyter, men bør bli mer effektiv.


 Thorir Hergeirsson - 7
Igjen gjør han en veldig god jobb før kampen. Det norske laget fremstår nullstilt og energisk. Kontrasten til slitne Montenegro-spillere ble veldig tydelig. Får brukt mange spillere fint i dag, og det er en stor fordel for Norge at vi kan fordele belastningen på flere spillere ? i motsetning til Montenegro. God timing og klart innhold i timeoutene.

Mari Molid, Stine Bredal Oftedal og Tonje Nøstvold kom ikke på banen.

> Er du enig med Kjersti og Frode? 

Kjedelig med fridag!

Er det bare jeg som synes det er kjedelig med kampfri dag? Synes det er utrolig morsom å se på håndball, og jeg håper virkelig jentene klarer å ta seg til en semifinale/finale. Blir kjedelig hvis eventyret slutter i morgen (noe jeg tviler på). 

Jeg sa at jeg egentlig skulle skrive om Amanda Kurtovic, men jeg har ikke funnet så mye stoff om henne. MEN du kan lese litt om henne her: http://europamester.dk/2010-amanda.htm, det står på dansk, men det er ikke så vanskelig å forstå :) Det er også et intervju med henne på siden! 

Flere linker fra i dag: 
En ren gavepakke - Intervju med Thorir angående kampen i morgen og veien videre. 
Intervju med Kikki
Katrine er til å stole på - Sto nok en god kamp 
 
Det kommer et par innlegg litt senere i kveld/morgen, med spillerbørsene og hvordan spillerne i den norske troppen har gjort det så langt :)  

Hun fortjener skryt...

Som sagt i går så synes jeg Karoline Dyhre Breivang skulle blitt kåret til banens beste av folket, men hver sin smak! Hun var rett og slett fantastisk i går, satte inn fem viktige mål, sto godt i forsvar og hadde sju assist. VG skrev en artikkel om henne, og jeg legger den ut her: 

 Et halvt år etter at hun fikk oppsigelsesvarsel i posten, var Karoline Dyhre Breivang (31) gårsdagens gigant mot Montengro. 

 
Hun sto solid i forsvar, var strålende i angrep - og tok ansvar da Norge måtte slite i sluttminuttene. 

Tilslutt viste statistikken at hun hadde scoret fem mål (VG skrev seks, men det var feil) , stått for sju målgivende pasninger - og fiksen en kritisk utvisning til motstanderne på tampen av kampen. 
Det hele holdt til en 8-er på VG-børsen i dag.

 Karo viser at hun er verdens beste playmaker. Hun har spilt mye i Larvik i høst. Hun har et fantastisk blikk og et godt skudd. Duellstyrken til Karo er det ikke mange som har, sier Marit Malm Frafjord til VG Nett.

Dyhre Breivang snakker ikke høyt om seg selv. Som landslagsspiller er hun fostret opp under tidligere landslagstrener Marit Breivik. 

Da er kollektiver - laget - alltid det som får mest oppmerksomhet.   

Jobber hardt hver dag. 
Slik var det i går også. Da VG nett likvel ba henne sette ord på egen innsats, svarte 31-åringen: 

- Jeg fikk gode oppspill av Kikki i førsteomgang. Montenegro lå flatt og trodde ikke at jeg skulle skyte. Men det gjorde jeg, og heldigvis traff jeg i dag. 

Hvordan opplever du din egen utvikling i en alder av 31 år?
Jeg jobber hardt hver dag og spiller for en god klubb. Der har jeg gode treningsforhold og medspillere. Og så har jeg gode medspillere her. 

Herrem skryt 
Dyhre Breivang har lagt ned solid stykke arbeid de siste månedene. Så sent som 1.mai fikk hun brev i posten med beskjed om at hun risikerte oppsigelse på landslaget. 

Flere av landslagsspillerne har månedlige utbetalinger fra håndballforbundet. Det gjør at de må ha en arbeidskontrakt - og at spillereglene i arbeidslivet må følges på vanlig måte. 

Men i går  - sju måneder etter den nedslående brevet - var altså Dyhre Breivang banens beste i en VM-kamp. 

Hun er en stjerne i dette mesterskapet. Hun blomstrer skikkelig nå! Det er så mange målgivende pasninger. Det er så mange mål. Hun scorer nesten på alt. Det er så viktig å ha henne der ute. Der er veldig viktig faktisk, sier Camilla Herrem til VG Nett. 

Thrilleravslutning
Norge ledet med sju mål et stykke ut i andreomgangen i går. Til slutt ble det bare en ettmålsseier. 
Den ble feiret med jubel og klemming blant de norske spillerne i det sluttsignalet lød. Lettelsen var stor. Det samme var gledet over seieren i gruppa. 

Heldigvis var kampen over før Montenegro tok oss igjen, gliser Karo. 

Hvor ubehaglig var situasjonen på tampen av kampen? 
Det var jo stort sett to mål mellom oss, og jeg følte at vi hadde grei kontroll på slutten. Men det var ikke mange feilene vi skulle gjort før de hadde tatt oss igjen, erkjenner 31-åringen. 

 
Karo får skryt av Marit M. Frafjord! 

 

Andre artikler:
En artikkel angående Montenegro kampen og aksjon boligbrann kalenderenOfrer alt for Norge
Finale i ''Hvem kan slå Harald og Bent?'' VIDEO
Slakter dommerne etter tapet.  VIDEO
Rappet bestemannsprisen VIDEO
Slike spilles åttedelsfinalene

Vonde knær kan ødelegge OL.

Kari Mette sliter med vonde knær, og det kan hende hun må droppe OL. Jeg håååper virkelig IKKE det, vil ha henne med til London :) 

 Lite intervju med Linn og Kari Mette :) 

Intervju etter Montenegro kampen

 Intervju med Kari A. Grimsbø  

Kommentarer fra Herrem, Breivang og Frafjord etter dagens kamp. 

Etter Norge-Montenegro Dagbladet

Etter Norge- Montenegro Nettavisen

Intervju med Gro Hammerseng

Blir veldig mange bilder av Camilla i artiklene... litt for mange kanskje? Det er jo ikke hennes feil, men journalistene. Synes de kan bytte litt, det er Herrem, Løke eller Sulland hver gang!! Jeg synes alle tre er utrolig gode håndballspillere, og de er morsomme.. men det er alltid de som preger forsiden. I dag var det Karo og Katrine som skulle vært i fokus!! 

Edit: Et intervju med Karo KAROOOO! <3

Enda en seier, herlig.

Skriver av det som sto på handball.no i dag + noen få kommentarer på slutten: 

Håndballjentene vant gruppefinalen mot Montenegro 28-27 og dermed også gruppe A etter at gruppespillet er ferdig. Norge hadde føringen det meste av kampen, blant annet takket være Linn Jørum Sullands  ni scoringer. Søndag starter cupspillet.


Etter to raske scoringer fra Montenegro, kom de norske jentene i gang. Anført av Linn Jørum Sulland scoret jentene ni ganger på rad før Montenegro fikk sin tredje nettkjenning. Men balkanfolket gir ikke så lett opp, og til pause var stillingen 15-11 i norsk favør - mye takket være at skytterne fra Montenegro ikke fikk mulighetene de er avhengige av. Til det spilte det norske forsvaret for godt.


Også etter hvilen starte de norske jentene best, men nok en gang spiste Bojana Popovic og co opp forspranget. Det kostet riktignok en del, for to av spillerne deres måtte ta en tidlig kveld på grunn av tre tominuttere og dermed røde kort. For Norges del svingte det en del utover i omgangen, men Montenegro kom aldri nærmere enn det ene målet bak. Håndballjentene vant gruppefinalen mot Montenegro 28-27 og dermed også gruppe A etter at gruppespillet er ferdig. Norge hadde føringen det meste av kampen, blant annet takket være Linn Jørum Sullands (bildet) ni scoringer. Søndag starter cupspillet.

Etter to raske scoringer fra Montenegro, kom de norske jentene i gang. Anført av Linn Jørum Sulland scoret jentene ni ganger på rad før Montenegro fikk sin tredje nettkjenning. Men balkanfolket gir ikke så lett opp, og til pause var stillingen 15-11 i norsk favør - mye takket være at skytterne fra Montenegro ikke fikk mulighetene de er avhengige av. Til det spilte det norske forsvaret for godt.

Også etter hvilen starte de norske jentene best, men nok en gang spiste Bojana Popovic og co opp forspranget. Det kostet riktignok en del, for to av spillerne deres måtte ta en tidlig kveld på grunn av tre tominuttere og dermed røde kort. For Norges del svingte det en del utover i omgangen, men Montenegro kom aldri nærmere enn det ene målet bak.

Min mening: 
Jentene starter litt dårlige, og slipper inn to mål. Så får de en fantastisk god periode, den blir ødelagt av 2 x 2 min samtidig 5 minutter før slutt.Andre omgang er helt grei, de klarer heldigvis å holde hodet kaldt på slutten.  
Gøril og Kikki melder seg litt mer på i dag enn tidligere, selv om det blir noen feil og bom. Linn Sulland har nok en god 1.omgang, men jeg synes ikke hun gjør en like god 2.omgang. At hun får BB prisen fra folket skjønner jeg ikke, dessverre. De to som var avgjørende i dag var
Karoline Dyhre Breivang og Katrine Lunde Haraldsen.Heldigvis ble Katrine kåret til banens beste av arrangøren, hun var viktig i dag. Er litt enig med Frode og Kjersti, hun slapp seg litt ned i 2.omgang. Karo scorer 5 mål og hadde 7 assist, satte inn mål når det var viktig. I tillegg sto hun godt bakover! Heidi Løke spiller godt fremover, og Frafjord er viktig bakover. Ida Alstad var også litt mer med i dag, selvom det ble noen bom.
Må si jeg blir litt irritert når Kari Mette får kun 20 minutter på banen. Hun fikk ingen gode utspill til kanten, og sto ledig flere ganger. Det er ikke lett å bevise noe da, når hun ikke får noen gode sjanser. Camilla så de med engang liksom!? Herrem hadde en god dag på jobb, men jeg tror ikke KMJ hadde gjort det noe verre. (Ja, jeg sier det litt fordi hun er favoritten min. Hehe). Linka hadde ikke en god dag synes jeg. Bommet på straffe + en dårlig lobb, men hun sto godt i forsvar.Amanda, Stine og resten av jentene var fornøyde med seier :) 

 > Hva synes du om kampen? 

Spillerbørs, mål, osv kommer i morgen :)  

Jeg er klar, er du?

Heidi Løke har fått blogg: http://heidiloke.com/!

Om et par timer er det klart for Norge-Montenegro, og jeg gleder meg masse. Vinner Norge (eller får uavgjort) kampen så vinner de gruppa og veien videre blir enklere. Så vi satser på en seier i kveld, men de er allikvel videre hvis de taper. De må jo møte de vanskelige lagene uansett, men det er bedre om vi møter dem i en semifinale enn på søndag i 1/8 delsfinalen. 

Kampen begynner 20.15 på TV2 ZEBRA (Det er jo Idol på TV2). Sendingene begynner 19.55 :) 

ER DU KLAR TIL KAMP?  


Bojana vs Katrine, hvem vinner? 

 

VM VIDEOER :)

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/play/

Anbefaler dere å gå inn på linken for å se masse videoer fra VM.

Det har bl.a kommer 3 nye videoe '' 10 kjappe'' videoer med Kari Mette Johansen (<3), Marit Malm Frafjord og  Tonje Nøstvold.  Kari Mette ville vært et insekt, gå inn på videon for å skjekke hvilket. Hva er skjekktrikset til jentene? og hvem ler dem mest av på laget? Det er ikke ofte man ser intervjuer med Kari Mette egentlig, så jeg ble happy happy happy når jeg så at den lå ute. Morro å se henne fra enn litt annen side en på håndballbanen, synes hun var veldig morsom. Det samme gjelder jo egentlig Marit og Tonje også, de er ikke like mye i media som f.eks Heidi, Camilla, Stine, osv :) 

Ellers er det masse intervjuer, retro videoer fra gamle dager, osv. 


Sjekketrikset til Kari Mette! hahha :D 
 

Spillerbørser

De første kommentarene er fra Kjersti og Frode :) 


Kathrine Lunde Haraldsen - 8
Katrine Lunde Haraldsen
Ekstremt viktig i dag! Klarer å være god når det kladder for resten av laget. Spesielt i første del av andre omgang, når det er fullstendig kaos så stenger hun buret helt.
VG om Katrine:  8 BB - 20 redninger/29 skudd - 1 feil. Sto i mot da Norge var presset etter pause, Redder 17 av 21 distanseskudd. 

 
Kari Mette Johansen -  4
Setter den ene sjansen hun får, blir lite involvert i spillet.
VG om Kari Mette: 5- 1 mål/1 skudd - 0 feil. Helt grei periode før pause. Var solid defensivt. Fikk ikke uttelling for løpskapasitet.  

Gøril Snorroeggen - 2
Gøril Snorroeggen
Spiller dessverre helt uten selvtillit. Det glipper i forsvar, og blir feil på feil fremover.
VG om Gøril: 5- 0 mål/ 1 skudd- 4 feil. Gjorde nok en gang for mange feil, men bidro likevel godt til å dra seieren i land mot slutten. 
 

Kristine Lunde-Borgersen - 2
Fortsetter å nøle i forsvar, og virker helt uinteressert i angrep. Blir heller ikke spilt god.
VG om Kikki: 5- 0 mål/ 2 skudd - 0 feil. Startet godt som ren forsvarsspiller. Men slet igjen tungt med skytingen.  

Linn Jørum Sulland - 8
Linn Jørum Sulland
Banens beste! Supereffektiv i første omgang, får mange gode oppspill, og holder nydelig distanse fra forsvaret, og prikkskyter fra ti meter. Full pott på straffene ? imponerende! (
Hun bommet på en, så full pott ble det ikke. Allikevel så er det imponerende det hun gjorde i går). 
VG om Linn: 7- 10 mål/13 skudd - 4 feil. Startet vidunderlig med ni scoringer før pause. Men det ble etterhvert mer unøyaktig.  

Linn-Kristin Riegelhuth Koren - 6
Får ikke altfor mye å jobbe med, men tar fine initiativ på slutten når vi trenger det som mest. Viser matchvinnertakter som kan bli avgjørende.
VG om Linka: 7-  5 mål/7 skudd  - 2 feil. Spilte hele kampen på høyrekanten og ga seg aldri. Vikitg da det buttet mot etter pause. 

Marit Malm Frafjord - 5
Marit Malm Frafjord
Jobber og sliter i forsvar, pådrar seg to utvisninger. Fremover får hun utrettet lite mot Angola.
VG om Marit: 6 - 1 mål/1 skudd - 0 feil. Igjen solid i forsvar. Gode vurderinger og sviende taklinger. Fikk ikke markert seg mye. 

Camilla Herrem - 5
En sterk femmer, på kanten til seks. Herrem er effektiv i kontra når vi sager av Angola på slutten. Gjør et par feil, og er også lite involvert i spillet.
VG om Camilla: 6 - 3 mål/4 skudd - 2 feil. Fikk brukt hurtigheten sin, scoret tre kontringsmål. Herlig kamphumør. 

Karoline Dyhre Breivang - 4

Spiller Sulland og Løke gode, men kan du spille venstrebacken god også, Karoline? Sliter tidvis i forsvar, og pådrar seg to utvisninger ? kanskje mest fordi de rundt henne ikke er tøffe nok. Klarer aldri å styre det norske angrepsspillet, og virker stresset i andre omgang.
VG om Karo: 7 - 0 mål/2 skudd - 3 feil. Dro i gang med godt forsvarsspill og åtte assister før pause. Kjempe innsats for laget.

Heidi Løke - 7
Heidi Løke
Kommer igjen inn som et fyrverkeri i første omgang. Den spilleren ved siden av Sulland som spilles god av de andre. Burde ha vært brukt mer i andre omgang.
VG om Heidi: 7 - 3 mål/ 3 skudd - 1 feil. Meget god i en periode før pause. Full utteling på skuddene og skaffet tre straffer.  

Stine Bredal Oftedal -
Ikke på banen, noe hun burde ha vært.

Ida Alstad - 3
Bommer på samtlige fem skudd. Får ingen oppspill og skyter altfor tidlig uten bearbeidelse.
VG om Ida: 4 - 0 mål/ 7 skudd - 0 feil. Leverte igjen kontant og aggressivt forsvarsspill. Men skytingen under en hver kritikk.  

Tonje Nøstvold - 3
Tonje Nøstvold
Blir fintet ut i pølsebua ved et par anledninger i forsvar. Slutter aldri å prøve, og det resulterer i to slitemål på slutten.
VG om Tonje: Fikk ingen karakter (?) - 2 mål/3 skudd  - 0 feil. Kim inn etter 46 min. Begynte svakt, men bedre da hun etterpå ble ren angrepsspiller. 

Thorir Hergeirsson - 4
Klarer aldri å hjelpe jentene ut av kaoset som oppstår i andre omgang, snarere tvert imot. Leter etter spillere som har dagen ? men letingen foregår på feil hylle. Stine Bredal Oftedal har spilt med godfølelsen og kommet inn med selvtillit, men blir ikke brukt i dag. Pluss for nullstilling og god første omgang. 
VG omThorir: 4 Igjen bra disponert. Det må være feil å sette Nøstvold inn i forsvar mot slutten av en så tøff kamp. Men for VM videre er det vesentlig at Norge får brukt bredden mest mulig. 

Mari, Amanda og Kari er ikke vurdert siden de ikke spilte. Som du ser er VG og Kjersti/Frode litt uenige i karakterene. Det er store forskjeller på hva de mener om Kikki, Gøril og Karo. Vg har vært snillere på karakterene på alle de andre, bortsett fra Linn. Der gikk de ned en karakter, merkelig.... Jaja, sånn er det :) hehe 

VG =
Vurdert av Josten Orevik.  


 Artikkel om Bojana og Katrine
Camilla, Tonje og Marit snakker om fotball (de heier heldigvis på riktig lag) 

Hun er tydligvis klin gæren

http://www.nrk.no/sport/handball/vm_kvinner/1.7907344 - Moren til Stine Bredal Oftedal ble ranet, hun syklet etter raneren. 

 http://www.dagbladet.no/2011/12/07/sport/handball-vm_2011_kvinner/handballjentene/handball/19327059/ - Scoret 10 mål, ble benket. 

http://www.dagbladet.no/2011/12/07/sport/handball-vm_2011_kvinner/handballjentene/handball/19327059/  - Linn Sulland 

http://www.tv2.no/play/sport/brasilvm/videoblogg/hvem-kan-slaa-bent-og-harald-skal-harald-foede-579084.html - Hvem kan slå Harald og Bent? Kanskje Camilla og Ida kan? VIDEO

http://www.vg.no/sport/haandball/artikkel.php?artid=10032404  - Intervju med Stine etter raneepisoden. 

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/herrem-forbannet-etter-maalvaktskollisjon-forstaar-fn-ikke-hvorfor-de-gidder-aa-gaa-ut-3655689.html#.Tt_sQG_FmoQ.twitter - Herrem var ikke fornøyd med å bli løpt ned av Angolas keeper. VIDEO

http://www.dagsavisen.no/sport/article524621.ece - Sulland, Herrem og  Hergeirsson. 

http://www.vg.no/sport/haandball/artikkel.php?artid=10032427 - Thorir takker Island, de vant nemlig 26-20 over Tyskland.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.7907934 - Katrine fikk skryt etter kampen mot Angola. 

http://www.dagbladet.no/2011/12/08/sport/handball-vm_2011_kvinner/handballjentene/handball/camilla_herrem/19329939/ - Hun traff Herrem veggen. 

http://www.dagbladet.no/2011/12/08/sport/handball-vm_2011_kvinner/handballjentene/handball/stine_bredal_oftedal/19329743/ - Stine trodde ikke hun skulle bli intervjuet etter at hun satt på benken under hele kampen, men der tok hun feil. BILDER

http://www.dagbladet.no/2011/12/08/sport/handball/handball-vm_2011_kvinner/heidi_loke/19334672/?utm_source=Dagbladet.no - Løke har best uttelling hittil.

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/10-kjappe-med-karoline-dyhre-breivang-3655724.html - Ti raske med Karo. VIDEO
 

Norge-Angola

Jippi, Norge kjempet seg til enda en seier :D 

Norge starter med en Linka scoring etter 15 sekunder, men Angola reduserer ikke lenge etterpå. Så blir det et par bom før Karo klarer å skaffe Norge straffe. Den setter Linn sikkert inn i mål, da har det gått over 3 minutter siden vi fikk det siste målet. To minuttere senere blir det enda en straffe til oss, Linn tar den nok engang. Også det fjerde målet vårt kommer fra 7 meteren, og det står 3-4 etter at Linn scorer nok en gang. Hun vil også bevise at hun kan skyte bak i fra banen, og setter inn 5-3. Resten av omgangen er det også Sulland som regjerer, hun scorer hele 9 av Norges 16 mål før pause. Heidi får også sjansen før hvilen, setter inn tre flotte mål og skaffer straffe. Linka gjør en god omgang, har også noen fine assist. 

Andre omgangen starter også må en straffe, som Linn Sulland setter inn. Dette var hennes 10. mål i kampen, og det på 32 min.  Så begynner det en lang tørkeperiode, med mye bom og feil. Angola setter inn to mål før Karo blir utvist, da Karo kommer inn igjen ryker Marit ut. Ti min har gått av omgangen, Norge har bare scoret et mål - Angola har satt inn fire. Katrine har flere fine redninger også, og holder oss inne i kampen. Hun kaster en kontringsball til Camilla som løper, men ser ikke at Angolas kommer i mot. De krasjer, men det er keeper'n som blir liggende nede med smerter. Hun får  rødt kort når hun kommer seg opp igjen! Camilla var ikke fornøyd med situasjonen etter kampen. Det blir straffe til Norge, men på Linns 13.straffe i mesterskapet går det galt. Kan vi skylde på at det er ulykkestall? Haha. Heldigvis blir det redning av Katrine rett etterpå og Linka kan kontre inn et mål. Det kommer også to på rad av Camilla også. Karo får etterhvert sin andre to minutter i kampen, og det blir masse bom og feil i etterkant. Rett etterpå blir Tonje utvist, og nok engang står Norge 5 mot 6. Stillingen er 20-17 etter 47 minutter, et par minutter tidligere sto det 20-14. Linka setter inn nok en befriende scoring, men Angola svarer med to. Nå står det plutselig 21-19, det har vært en dårlig omgang av Norge hittil. Katrine redder heldigvis nok engang, sentrer til Linka som setter ballen i mål. Tonje melder seg også på med 2 fine scoringer på slutten. Angola får nok et rødt kort! Marit Malm Frafjord setter inn Norges siste mål i kampen, stillingen blir 26-20. 

1.omgangen var god, men det var ikke like bra i andre omgang. De har flere perioder 5 mot 6 etter hvilen, det har jo litt å si. Allikevel så burde de vært klarer i hodet til tider, helt klart. Disponeringene til Thorir er også veldig merkelige til tider. Han satt vel Kikki, Gøril og Ida på samtidig i en periode? + Tonje Nøstvold i forsvar. Merkelig! Skjønner ikke hvorfor han ikke bruker Sulland og Løke mere heller. Stine kunne også fått sjansen i går, vi hadde ikke tapt noe på det. Gøy med litt spenning altså, men han kan ikke gjøre sånn mot Montenegro i morgen!! 


Linn Sulland hadde en veldig god 1.omgang i går, men slet litt i starten av 2.omgang. Hun ble kåret til banens beste, fortjent. 


Heidi blir for lite brukt, hun var god i den perioden hun var på!


Her får Stine vite om at moren ble ranet og at hun syklet etter dem. Hun fikk seg en god latter sammen med Kari Mette og Heidi. 
> Hvem synes du var best i går? Linn var utrolig god i 1.omgang som sagt. Katrine var også  veldig avgjørende i går, så det blir nok de to for min del :) 


 

Spillerbørs mot Island

Glemte spillerbørsen mot Island, men tar en liten nå. Skriver ikke kommentarene nå, men har lagt merke til at Kjersti/Frode og VG er veldig forskjellige. Bare se her: 

Katrine - VG: 6 K&F: 6
Kari - VG: 7, K&F: 5
Mari - VG: 5 K&F: 4
Stine - VG: Får ingen karakter K&F: 6 
Ida - VG: 7 K&F: 6  
Heidi - VG: 4 K&F: 5 
Tonje - VG: 4 K&F: 4
Karoline - VG: 6  K&F:7  Blir kåret til BB av TV seerne. 
Kristine - VG: 5 K&F: 3
Kari Mette: VG: 4 K&F: 5
Marit - VG: 7 K&F: 8 Blir kåret til BB av Kjersti og Frode.  
Linn - VG: 8 K&F: 7 Blir kåret til BB av VG.   
Linka - VG: 5 K&F:5
Gøril - VG: -  K&F: - 
Amanda - VG: 4 K&F: 6 
Camilla Herrem - VG: 6  K&F: 7   

Til tider er VG for snille, og K&F for strenge.. Eller så er det omvendt, lurer litt på om de ser på samme kamp til tider. Kommer med spillebørsen for Angola-Norge litt senere i dag + oppsummering av kampen :) 

Tar det i morgen ;p

Er litt lat og sliten i dag.. Så derfor skriver jeg om kampen i morgen :) 


Linn Sulland var god i dag :) 

 

Dette sier Tor Odvar Moen:

Tor Odvar Moen blogger om Norges prestasjoner hittil, dette sto på larvikhk.no: 

Det er naturlig å starte med Norges innsats så langt. Åpningskampen mot Tyskland ble alt annet en vellykket. Norge har dratt til Brasil med en tropp som har blitt oppfattet som litt urutinert av mange, med tanke på fraværet av noen av profilene som var med å vinne EM- gull for ett år siden.  Det var uten tvil noe så uvanlig som svakt forsvarsspill som ble avgjørende for utfallet i den kampen. Det er lenge siden vi har sett et så famlende 6-0 forsvar som det Norge viste frem mot tyskerne. Det ble mye snakk om arbeidet til våre midtforsvarere, de såkalte 3?erne, etter kampen. Det kan jeg til en viss grad forstå, men det forklarer ikke alt. Tysklands trener Heine Jensen styrte laget sitt på en utmerket måte gjennom hele kampen, og når han fikk i gang Mietzner og Melbeck på sidebackene resulterte det i kaostilstander i det norske forsvaret. Jeg vil faktisk påstå at det trøbbelet våre 3?ere opplevde etter pause i stor grad skyldes altfor passivt spill av våre nest ytterste forsvarere (2?erne) som ikke tok av noe trykk for våre jenter inne i midten. Der har Norge litt å jobbe med fremover og den største testen på dette får vi i kampen mot Montenegro på fredag. Det kommer til å føles når Bojana Popovic og Katarina Bulatovic trykker på.

Det at Norge produserte 28 mål fremover i en kamp hvor vi slet defensivt, må kalles godkjent. Jeg skal ikke blande meg opp i disposisjonene under veis. Det er det mange nok som har hatt en mening om. Etter kampen ble det en del snakk om bredden i det norske angrepsspillet. Kantene våre hadde særdeles lite å gjøre den kvelden. Jeg er helt enig i at det manglet bredde i spillet, men vi skal ikke glemme at det er noe som heter motspill og der var tyskerne relativt dyktige.  Planen var nok der, men det sviktet i gjennomføringen.  Det som blir viktig i fortsettelsen er å variere hvor vi skal sette trykket i angrep. Der blir det å spille ut mot kant et viktig element for å kunne dirke opp motstandernes forsvar i midtsektoren, hvor det faktisk produseres flest mål. Dersom jeg kunne velge ville jeg selvfølgelig at alle avslutningene til laget mitt skjedde fra 6 meter i området på innsiden av 2?erne. Det er selvfølgelig en umulighet, men det er det vi jobber for. For å kunne havne i de posisjonene så ofte som mulig må Norge variere spillet med bredde, skudd fra distanse og gjennombrudds forsøk. I Larvik ønsker vi at våre motstandere skal havne opp i kantavslutninger så ofte som mulig- med litt press. Det er kanskje den vanskeligste posisjonen på banen å lage mål fra.

Jeg har registrert at noen har påstått at en kantspiller bør ligge på 70 % i uttelling fra kantposisjon- dvs. at kontringer og avslutninger fra andre posisjoner trekkes fra. Jeg lurer på hvem det var som fant ut at det var et fornuftig tall? I praksis tror jeg det tallet er nærmere 50 % over tid for en kantspiller. Som tidligere nevnt mener jeg at kantspillet er et virkemiddel for å strekke motstanderens forvar i bredden. Da må faktisk kantene ta noen avslutninger fra oppspill som ikke gir optimal vinkel i avslutningen, men som vil gavne laget over tid i en kamp. Da blir statistikk litt skummelt, for man kan jo bare runde rundt å la vær å hoppe inn for å holde egne tall pene.  Hos oss har kantene hatt dette som en oppgave siden i sommer- å ta de mulighetene som byr seg. Den utfordringen har de tatt på strak arm.
Nok fagprat.

Norges kamper mot Kina og Island har gitt laget nødvendig tro på egne ferdigheter. Motstanden har nok ikke vært på samme nivå som Tyskland, selv om det ikke er helt enkelt å bli klok på mange av resultatene i denne turneringen. Det som uansett er bra er at Norge har tatt tak i det defensive, og gir ikke bort noe unødvendig mot disse lagene. Det er så utrolig viktig for vår måte å spille ball på. Det gir oss kontringsmuligheter, og de er vi fortsatt avhengige av. Holder et lag tett bakover så gir det sjanser til seier, selv om man skulle ha en dag hvor det etablerte angrepet ikke er helt på topp. Den følelsen skaper trygghet. Tror dere den tryggheten var der i 2. omg. mot Tyskland? Neppe. Nå er den garantert på vei tilbake. Forhåpentligvis får vi se dette i kampene mot Angola og Montenegro. Det vil i så fall gi oss et kjempeløft inn mot cupspillet.

Karoline Dyhre Breivang 

Noen ord om våre egne jenters innsats så langt i turneringen. Jeg begynner med Karo. Hun har så langt fremstått som en av lagets viktigste brikker. Hun tar alle fighter bakover og er en meget solid 2?er. Gleder meg allerede til duellen mot Popovic. I denne utgaven av Norge har Karo også blitt en meget viktig brikke i det offensive spillet. Hun styrer spillet på en utmerket måte - akkurat som hun har gjort i Larvik i hele høst. I tillegg tar hun oftere avslutninger selv også noe som gjør at forsvaret til motstanderen må være på tå hev når hun har ballen. Nå ønsker jeg meg en Karo som også tar noen tunge gjennombrudd i tillegg. De kvalitetene er der og hun er ikke lett å holde for en enslig forsvarer.  Jeg tror hennes bidrag i relasjonene til Linn JS blir enda viktigere jo lenger turneringen skrider frem. De to har skapt en god kjemi sammen denne høsten og Karo vet hva Linn vil ha servert. Jeg ble oppriktig glad i går kveld da TV2 sine seere kåret Karo til BB. Den var fortjent, og jeg tipper hun ble glad for den tilliten og en Samsung Galaxy Tab!

Linn Jørum Sulland 
Jeg nevnte Linn i forbindelse med Karo. Hun har levert varene i hele høst både på klubblaget og på landslaget. Hun er kanskje Norges tydeligste skytter fra distanse. Så langt i turneringen har hun gjort den jobben godt, men jeg skulle ønske at hun ble satt opp enda oftere enn hva som har vært tilfelle til nå. Der bør det foreligge en klar plan når hun er på banen, for vi ser jo alle hva som skjer når hun kommer i posisjon. Hun har meget god uttelling så langt og bør benyttes oftere enn hva som har vært tilfelle til nå. Motstanderen har respekt og støter langt frem på henne noe som kan gi flere muligheter til å kombinere med våre to utmerkede linjespillere Marit og Heidi.


Amanda Kurtovic 
Amanda gjør sin mesterskapsdebut for senior i Brasil. Hun har god erfaring fra junior, med EM-gull fra Ungarn hengende på veggen hjemme. Overgangen til seniormesterskap er nok større enn mange tror, med langt større oppmerksomhet fra blant annet media. Det kom nok litt til utrykk mot Tyskland i åpningskampen, hvor iveren tok litt overhånd. Det som er flott med Amanda er at hun legger det bak seg kjapt og fortsetter å angripe. Hun er uredd og villig til å bidra hele veien. Derfor var det deilig å se at hun lyktes mot Kina. Noen flotte mål og et supert innspill til Heidi og alt var som vanlig. Gleder meg til fortsettelsen. Det bor mye i den jenta!


Linn-Kristin Riegelhuth Koren 
Linka har jo etterhvert blitt en av veteranene i troppen. Hun har etablert seg som et klart førstevalg på høyre kanten, noe som er helt fortjent. Hun jobber iherdig for laget uansett tid og stilling. Tar alle løp i alle retninger, og så langt har hun fremstått som trygg og god som avslutter fra høyre kant og fra 7-meters merke. I etablert angrep tror jeg med fordel at Linka kan dras mer med i spillet fra sin posisjon på kant og innover i banen. Jeg vet at systemene ligger der- de bør bare tas frem litt oftere. Linka har et godt samarbeid med linjene og et rapt skudd fra distanse. Det vil jeg se mere av.


Kari Mette Johansen 
Kari Mette Johansen er som vanlig med til mesterskap og utgjør den ene halvparten av vår «tegneserieraske» venstreside. Kari Mette har fått bra med spilletid og levert på sitt sedvanlige høye nivå. Mot Kina var hun litt rask på avtrekkeren i et par situasjoner, men ellers fremstår hun som bunnsolid i begge ender av banen. Som nevnt tidligere hadde det vært positivt for laget om hun og Camilla kunne fått noe mer å jobbe med på kanten i etablert angrep. I kontra er det uslåelige. Meep, meep! 

Her er det hemmelige flyver tegnet

FØRST VIL JEG MINNE DERE PÅ AT DET ER KAMP I KVELD. NORGE-ANGOLA PÅ TV2 KLOKKEN 19.55 :) KAMPEN BEGYNNER IKKE FØR 20.10!  

Linker til forskjellige artikler og videoer: 

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/se-herrem-og-alstads-hemmelige-flyvertegn-3654723.html - Camilla Herrem avslører flyvertegnet til Ida Alstad :)  VIDEO

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/her-kunne-kina-snytt-tyskland-for-poeng-men-treneren-kunne-ikke-reglene-3654653.htm - Kina kunne vunnet mot Tyskland, men treneren kunne ikke reglene. Veldig kjipt for det hadde hjulpet Norge. VIDEO


http://www.op.no/Rikssport/article5836696.ece - Jentene skal være med å legge taktikken mot Angola. 

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/brasilmaalvakt-snudde-til-seier-mot-frankrike-graat-da-hun-ble-kaaret-til-banens-beste-3654659.html - Brasil vant mot Frankrike etter snuoperasjon! VIDEO

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/10-kjappe-med-linnkristin-riegelhuth-koren-3654662.html - 10 raske med Linka. VIDEO

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/malm-frafjord-jeg-var-i-hvert-fall-ikke-stjerne-som-tenaaring-3654674.html - Var ingne barnestjerne. 

http://blogg.tv2.no/stignygard/2011/12/07/moralsk-dilemma-vente/ - Stig Nygår blogger om veien for håndballjentene. 
 
http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/98retro-her-feirer-haandballjentene-sitt-foerste-mesterskapsgull-3654665.html - Feiring av det første mesterskapsgullet VIDEO

http://www.tv2.no/play/sport/brasilvm/videoblogg/hvem-kan-slaa-bent-og-harald-jeg-har-jo-ikke-trent-annet-enn-kjeften-paa-30-aar-578864.html -  Harald og Bent vs Ida og Camilla. :) 

Kom ikke som noe sjokk..

Norge vinner sikkert, det var aldri noen tvil. Jeg trodde kanskje at Norge skulle score litt flere mål, men sånn går det når de bommer på gode sjanser. Jeg tippet at Norge vant 37-14 før kampen, og det var fordi jeg trodde de skulle ha flere kontringer. Island var gode hjem igjen, det skal de ha. I tillegg hadde jeg byttet inn Kari Mette på VM manager laget mitt + Linka, fordi jeg trodde de skulle få en del mål. Det skjedde heller ikke, haha. Jaja, satser på at de løper inn en del mål mot Angola i morgen. 


Norge starter litt tregt. De scorer det første målet, men det er Island som leder 2-1 etter en liten stund. Da våkner jentene opp og går opp i en 11-4 ledelse. Jentene står godt i forsvar og har noen kontringer i 1.omgangen, men de roter også bort noen. Camilla Herrem lekte seg og setter inn en herlig flyver m/ trick, vakkert. Linn Sulland spiller en veldig god omgang (scorer til sammen 6 mål på 6 skudd i kampen). Katrine tar flere baller, og slipper bare inn 7 mål før pause. Dette skal hun også takke forsvaret som sto godt, med Marit i spissen. Karoline tar nok engang ansvar fremover og bakover, får 2 utvisninger før pausen (de første for Norge i hele mesterskapet). Ida Alstad satt også inn to herlige susere. 


//Dagbladet.no

Jentene fortsetter det gode spillet i andre omgang både i angrep og forsvar. Amanda Kurtovic er sikker fra straffemerket, det samme er Linn og Linka. Kari Aalvik Grimsbø står greit, redder en straffe. Stine kommer inn og gjør mye bra. Tonje Nøstvold og Mari Molid får prøve seg i dag. Tonje blir lurt et par ganger i forsvar, men har et godt blikk og sendte tre pasninger til Kari Mette (som bommet litt vel mye i dag).  Norge spiller også i en periode med 4 mot 6, og det var jentene våre som kommer seg best ut av det. Stine skyter ballen, som først blir blokkert og deretter går inn i målet. Etter dette (ca 10 min igjen)scorer vi 0 mål, og det blir en del bom og feil. Allikevel så spiller de en god kamp, og det blir en klar seier til de norske jentene. Synes det ble en del bom på klare sjanser, de hadde hatt over 30 mål hvis de hadde truffet på de. 

Karoline blir kåret til banens beste av det norske folk, fortjent! Hun gjorde det veldig bra i dag ( hun har egentlig vært drit god i hele høst). Hun spiller opp andre og er god i angrep. 


// VG.no

  Kommer tilbake med spillerbørser og sånn i morgen :) Har tentamen, og da er jeg litt tidligere hjemme enn vanlig!

Husk....

Mesterskapsdebuten er det verste hun har opplevd

Gruppe A - NORGE

Alle lagene i gruppe A er ferdige med to kamper, og har spillefri  i dag. 

I morgen møter Norge - Island (Tv2,19.55) , Montenegro - Angola (Tv2 Zebra, 17.55)  og Tyskland - Kina (Tv2 Zebra, 22.25). Her er litt statistikk fra de to første kampene for alle lag: 

1) Norge 
Åpnet med et tremålstap for Tyskland (28-31)og deretter en seier mot Kina (43-16).  


 

Toppscorer: Heidi Løke, 10 mål/12 skudd
Best utteling: Karoline Dyhre Breivang, 6 mål/ 6 skudd = 100 %
Dårligst utteling: Gøril Snorroeggen, 1 mål/3 skudd = 33 %
Mest spilletid: Marit Malm Frafjord - 1 time, 17 minutter og 54 sekunder. 
Minst spilletid: Mari Molid - 10 min og 1 sek. 

Alle i troppen har fått prøvd seg, og alle (bortsett fra Mari og Tonje) har spilt i over 30 minutter. Eller Stine har spilt i 29 minutter og 29 sekunder, men det er ikke langt unna. Vi spilte mot Kina i går, og da fikk jo alle prøvd seg en del. 


Skudd:
6 meter: 20 mål/25 skudd
Ving: 11 mål/ 18 skudd
9 meter: 19 mål/ 34 skudd
7 meter: 4/4 (Linn 3 og Linka 1)
Kontringer: 16 mål /19 skudd
= 71 mål/101 skudd = 70 %

Målene er fint fordelt på alle spillerne, det er kun Mari Molid av utespillerne som ikke har mål. + keeperne. Også her kommer de fleste skuddene fra 9 meter, men målene er fordelt på 9 m og 6 m. Vi fikk også engasjert kantene mer og står med 11 mål der. Synes det kom seg i går, og regner med at det også kommer en del baller utover i banen mot Island i morgen. 16 kontringsmål mot Islands 5, det sier sitt om vårt forsvar ( mot Kina vel og merke). 

Keeperne:
Katrine står med en uttelingsprosent på 43 %, reddet seg godt inn mot Kina. I Tyskland kampen var prosenten på 33, mot Kina reddet hun 61% av skuddene i den 1.omgangen. 
Kari reddet 53% av skuddene i andre omgang mot Kina, men mot Tyskland var hun nede på 18%. Totalt står hun med 40 % på den offisielle statistikken.

I forhold til Island og Montenegro bruker vi begge keeperne våre i større grad.  De andre keeperne har kommet inn på straffer, og stått 2 minutter. Katrine har stått lengst i buret, men Kari har fått prøvd seg i 42 minutter. Dette er en trygghet for Norge at vi har to gode keepere som kan brukes.  


Assist og tekniske feil:
Karoline D. Breivang er den med flest assist, 8 stykker. Heidi og Kikki har 7, Gøril og Stine har 6 hver. Resten er fordelt utover på de fleste andre i troppen.  
Norge har 26 tekniske feil på to kamper (11 mot Kina og 15 mot Tyskland). Ti TF er godkjent i en kamp, så de burde hatt noen færre. Karo og Gøril står med fem hver og Kikki har fire. Camilla, Kari Mette, Stine, Ida, Mari og Katrine står alle uten feil. 

Kort og utvisninger:
Norge står med 0 utvisninger etter de to første kampene. Mari, Camilla, Ida og Karo har et gult kort hver! 70 % i skuddutteling er veldig bra. Kina kampen får vel statistikken til å se litt finere ut, men allikevel.  Det er for så vidt ikke lettere å få den ballen inn i mål om du spiller mot Kina, Tyskland eller Montenegro. Keeperen til Kina kunne for all del hatt en god dag i målet og reddet alt. Eller så kunne Tyskland sin målvakt vært på nivå med kineserne liksom. Du må være like konsentrert  og sikker i avslutningene uansett hvem du spiller mot!  :) 


Legger inn en artikkel, jentene skryter av Håndballens venner: http://www.dagbladet.no/2011/12/05/sport/handball-vm_2011_kvinner/handballjentene/handball/19299349/ 

Intervju med Katrine: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.7904243  

Gruppe A - MONTENEGRO

Jeg tar å lager et innlegg om Norge og detre  andre lagene i gruppe A som vi ikke har møtt enda :)  Jeg ser ut fra statistikken de har lagt ut på  VM sidene, har ikke sett så mye på de andre sine kamper. Litt lettere med Norge der vi kjenner til navnene, osv.  Les om Island her. Angola sin statistikk var feil, så derfor får jeg ikke skrevet noe om dem. 

Montenegro: 
Norge møter Montenegro på fredag, et lag de aldri har møtt før. Vi har møtt Serbia og Montenegro, sist gang var i 2004. Vi møtte de også tre ganger i 2003. Det har endt med 1 tap og 3 seiere, tapet kom i en treningskamp i september 2003. 

Montenegro gikk på en smell mot Island i første VM kamp. Deretter vant de 25-24 over Tyskland. 

Toppscorer:  Katarina Bulatovic, 14 mål/27 skudd
Best uttelling på skudd: Maja Savic og Ana Djokic, 60 %
Mest spilletid, utespiller:  Jovanka Radicevic, 1 time 47 minutter og 29 sekunder. 
7 spillere har spilt over 1 time, mens tre stykker har ikke engang vært på banen. To spillere har ikke vært på banen i ti minutter engang. 

Skudd på to kamper: 
6 meter: 13 mål/ 22 skudd 
Kant: 6 mål/ 14 skudd
9 meter: 17 mål/ 40 skudd
7 meter: 5 mål/ 6 skudd
Kontring: 5 mål/ 5 skudd
Gjennombrudd:  - 
= 46 mål/87 skudd = 53 %

Også her kommer de fleste skudden bak fra banen, i tillegg fra 6 meter. Har sett litt på Montenegro, og Bojana er flink til å finne strek. I tillegg søker de en del inn til linja (av det jeg har sett), så dette er noe Norge må passe litt på. I tillegg må de på Katarina Bulatovic og Bojana, disse må passes på! 

Keeperne:
Keeperen til Montenegro, Marina Vukcevic har spilt 1 time, 57 minutter og 58 sekunder. Andre keeperen har stått på banen i 2 minutter. Marina har reddet 18 av 64 skudd, og har en redningsprosent på 30. Reddet bare 22% av skuddene mot Tyskland, og hadde 35% mot Island. Så keeper i verdensklasse har de ikke, men mange spillere som er det. Ser ut som hun sliter litt på kantskudd, og det kan Norge utnytte litt :) 

Tekniske feil:
Montenegro står med 21 tekniske feil på to kamper, noe som er helt greit. 13 av dem kom mot Island, og de hadde bare 8 mot Tyskland. 

Kort og utvisninger:
De står med 6 gule kort og 8 utvisninger. 

Montenegro er helt klart en annen motstander enn Kina, Island og Angola. Så de må bruke de to siste kampene nå på å trene til kampen på fredag. Den kampen er viktig!

Innlegget om Norge kommer om ikke så lenge ... :) 

 

Bojana Popovic - Denne dama kan skape trøbbel for Norge

Har satt barn på vent

Gruppe A - ISLAND

Jeg tar å lager et innlegg om Norge og de tre andre lagene i gruppe A som vi ikke har møtt enda :)  Jeg ser ut fra statistikken de har lagt ut på  VM sidene, har ikke sett så mye på de andre kampene. Litt lettere med Norge der vi kjenner til navnene, osv. 

Starter med Island: 
Norge møter Island i morgen, og det er lag de kun har tapt for to ganger i historien. Det siste tapet kom i 1964, det første kom i 1959. Norge har kun møtt Island to ganger i løpet av dette århundre, i  Møbelringen Cup 2008 og 2010. Det endte med en 36-15  og 35-14 seier. 

Island overrasket med å slå Montenegro 21-22.  Mot Angola gikk de på et tap, 24-28.

Toppscorer:  Stella Sigurdardottir, 10 mål 
Best uttelling på skudd: Arna Sif Palsdottir, 1 mål/1 skudd = 100 % 
Mest spilletid, utespiller:  Dagny Skuladottir, 1 time 36 min og 45 sekunder. 
Åtte spillere har spilt over en time allerede, og tre av spillerne har spilt under 10 minutter hittil. 

Skudd på to kamper: 
6 meter: 10 mål/ 13 skudd 
Kant: 8 mål/ 14 skudd
9 meter: 14 mål/ 48 skudd
7 meter: 9 mål/ 10 skudd
Kontring: 4 mål/ 4 skudd
Gjennombrudd:  1 mål/ 1 skudd
= 46 mål/90 skudd = 51 %

Som dere ser så kommer det mange skudd fra 9 meter. Det er seks spillere som har veldig dårlig uttelling på skuddene der i fra. Fem spillere står uten scoring, det kan jo være at de bare spiller forsvar for de har heller ingen skudd på mål. 

Keeperne:
Keeperen til Island, Gudny Asmundsdottir har spilt 1 time, 59 minutter og 31 sekunder. Andre keeperen har kommet inn på 2 straffekast. Har lest flere steder at keeperen til Island ikke er den beste, og det ser man også på redningsprosenten (den er på usle 36 %). Allikevel har det jo litt å si hvor mye hjelp man får fra forsvaret, noe jeg ikke skal uttale meg om. Hun har vært god på 9 meter skudd, der har hun tatt 44 %. 

Tekniske feil:
Island står med 28 tekniske feil på to kamper. 17 av dem kom mot Angola, så det var bare 11 mot Montenegro. Ti feil i en kamp er sånn sett godkjent. 

Kort og utvisninger:
De står med 7 gule kort, 4 utvisninger og 1 rødt kort.  

Island viser jo at de kan komme opp å utfordre de beste, men jeg tror ikke Norge tillater dem det i morgen. Kommer nok til å bli masse løping og kontringer på de norske jentene.  


Du ser Island i blått på bildet til høyre :)  

Spillebørs Norge-Kina

Jeg gidder ikke å lage min egen i dag, for jeg er veldig enig med VG sin, så derfor legger jeg til den. Jeg har kun satt på spilletiden til hver enkelt, resten av kommentarene/karakterene er fra VG. Det er Jostein Overvik som har vurdert jentene. Det eneste jeg er uenig i er banens beste, synes det burde blitt Heidi Løke. 

Kari Aalvik Grimsbø 7
10 redninger/19 skudd (53 %) 
Spilletid: 30:00 min
Glimrende i 2.omgang. Skarp fra distanse. Avverget også to 100% sjanser. 

Katrine Lunde Haraldsen 8 BB (VG)
Katrine Lunde Haraldsen
11 redninger/18 skudd (= 61 %)
Spilletid: 30:00 min
Rent bur de 10 første minuttene. Stor autoritet og tre assist. Spilte bare første omgang. 

Mari Molid -  
Spilletid: Var ikke på banen

Stine Bredal Oftedal 7
2 mål/ 2 skudd - 0 feil 
Spilletid: 19:27 min
Spilte siste 20 minuttene. To mål og seks målgivende. Hadde kun  nesa rettet mot mål. 

Ida Alstad 7
3 mål/ 4 skudd - 0 feil
Spilletid:  32:00 min
Ren forsvarspiller i starten. Stor innsats og gode taklinger. Etterhvert også god offensivt. 

Heidi Løke 7 (VG) 8 BB ( meg)
Heidi Løke
7 mål/  8 skudd - 1 feil 
Spilletid: 35:32 min
Glimrende på streken. Svært effektiv skuddarm. Gode kontringer og bra forsvarsspill 

Tonje Nøstvold -
Spilletid: Spilte ikke

Karoline D. Breivang 7
3 mål/  3 skudd - 3 feil 
Spilletid: 26:46 min
Kompromissløs i forsvar og gjorde ikke en feil før kampen var avgjort. 

Kristine Lunde-Borgersen 
Kristine Lunde-Borgersen
0 mål/ 1 skudd - 0 feil 
Spilletid: 32:18 min
Glimrende i forsvarsspillet. Relativ anonym i angrep. Markere seg nok mer mot bedre lag.

Kari Mette Johansen 5
3 mål/ 6 skudd - 0 feil 
Spilletid: :30:32 min
Stresset litt med skytingen. Men solid defensivt, og bidro til å dra opp løpskapasitetem.


Marit M. Frafjord 7
6 mål/ 7 mål - 0 feil 
Spilletid: 31:32 min
Smalt fra start. Både i forsvar og i angrep. Traff langt bedre defensivt enn mot tyskerne

Linn Jørum Sulland  5
Linn Jørum Sulland
3 mål/ 3 skudd 
Spilletid: 16.56 min
Feilfri i jubileumskampen (100 for Norge). Sikker skyting og seks målgivende pasninger. 

Linn-Kristin Riegelhuth Koren 7
6 mål/8 skudd -  1 feil
Spilletid: 40.33 min
Mye bedre enn i VM-premieren. Preget 2.omgang enda mer stor fart og fire scoringer. 

Gøril Snorroeggen  
1 mål/ 2 skudd - 3 feil 
Spilletid: 38:15 min
Bedre enn sist, men fortsatt for varierende. Men sek målgivende pasninger er bra. 

Amanda Kurtovic  5
Amanda Kurtovic
3 mål/60 skudd - 1 feil. 
Spilletid: 26:41 min
Slet tung med tre strake bom på klare sjanser før pause. Rettet opp mye etter hvilen. 

 

Camilla Herrem
6 mål/ 8 skudd - 1 feil 
Spilletid:  29:28 min 
Satte fyr på kontringsspillet etter hvilen. Herlig avslutningsteknikk og smittende humør 

Andre jubileer mot Kina: 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren, 190 kamper
Marit M. Frafjord, 140 kamper
Heidi Løke, 80 kamper
Stine Bredal Oftedal, 30 kamper
Amanda Kurtovic, 20 kamper

Stine Bredal Oftedal


> Hvordan ser din spillerbørs ut? 

Norge-Kina

Du kan sende inn dine spørsmål til Gøril og Kari her: https://www.facebook.com/handballsupporter. De svarer fra 16.30 - 17.00 :) 

 

Endelig! 

Endelig var Norge på seiersporet, endelig så de kantene, endelig sto jentene godt i forsvar, endelig scoret Linka masse mål og jeg fikk (endelig) 34 poeng på VM-manager :D  Jippi!  

Kina er ikke den vanskligste motstanderen i VM, men denne seieren var viktige av ihvertfall to grunner: 
1. Jentene fikk selvtillitten tilbake. 
2. De kunne øve på det som gikk galt i går. 

Forsvaret var tilbake i store deler av kampen, i tillegg sto Katrine veldig godt i første omgangen. Marit starter bra på streken og scorer to sjappe før det har gått et minutt. Rett etterpå får de ballen ut på kant og Kari Mette setter ballen sikkert i mål. Jentene setter forsvaret og de løper inn det ene målet etter det andre. Kina får sitt første mål etter 10 minutter på straffe, Norge har allerede scoret sju. Det tar fem minutter før Kina får sin andre scoring, det står 11-2 etter 15 minutter av omgangen. Norge kan gå til pause med en 20 - 7 ledelse. 
Det som imponerte meg mest var at det holdt intensiteten oppe, forsvaret sto godt, Katrine slapp inn veldig lite og jentene scoret masse mål. Det ble noen bom her og der, men de fleste ballene gikk bak Kinas keeper. Thorir byttet også noen i løpet av omgangen, og de fortsatte i samme spor. Camilla kom innpå ti minutter før pause og scoret med engang. Marit Malm Frafjord sto frem som landslagskaptein både i forsvar og angrep. Karoline fikk selvtillitten tilbake og gjorde mye bra begge veier.  Heidi Løke kom innpå å satte inn tre mål før hvilen. Linn scoret sitt 250. mål i sin 100. landskamp, og spiller bra. Katrine sendte noen herlige kontringsballer til Linka. Må også si at jentene var flinke til å finne kantene i dag, dette var noe som manglet i stor grad i går. Synd at Kari Mette ikke brukte sjansen godt nok, for hun hadde to dårlige avslutninger før pause.  20 -7 var pauseresultatet.

Jeg syntes litt synd på Amanda som bommet på tre klare sjanser når hun kom inn før pausen.  Hun fikk et par klapp på skuldrene, og det hjalp veldig mye. Etter 50 sekunder av andre omgangen fikk hun løpt inn en kontring, og vi så at det betydde mye.  Jentene fortsatte bare å løpe inn mål, og det sto tilslutt 43-16 på måltavla. De slapp seg litt ned mot slutten i forsvar (de siste 10 minuttene), men jeg synes ikke vi skal pirke så mye på det. Amanda hadde en bedre 2.omgang, og avsluttet kampen med et fantastisk underarmsskudd. Heidi Løke fortsetter og score mål. Camilla løper inn en del kontringer, det samme gjør Linka. Stine får sjansen som playmaker og gjør det veldig bra, kom seg en del hakk fra i går. Jeg synes det var en veldig bra gjennomført kamp av jentene til tross for svak motstand. Mange av dem var nok klare for å vise seg frem etter gårsdagen,  og det klarte de. Alle bidro med noe positivt i dag, selv om det selvfølgelig ble noen bom og feil som sagt. Man kan ikke regne med at alt går perfekt i 60 minutter. Norge ser vel hvor de står mot Montenegro på fredag, for Angola og Island (som de møter tirsdag og onsdag) er heller ingen store motstandere. Det som blir viktige i de kampene er å trene på ting som kan gjøres bedre. Etablert angrep er en ting de kanskje burde øve på, for i dag ble det mest kontringer. 

I dag har de en spillefri dag, skal prøve å få skrevet en liten oppsummering av alle lagene i gruppe A som er Norges gruppe. 
Spillebørsen kommer i et eget innlegg litt senere i kveld, der får dere også vite hvem som scoret Norges mål, hvor mange assist hver enkelt hadde, osv.

Stjernebørs:
***
Heidi, Marit, Katrine, 
**
Linka, Camilla, Karo, Stine
*  
Resten

Synes alle fortjener en liten stjerne i boka i dag, for de hever seg mange hakk fra i går. Er det en jeg skal ''klage'' litt på, så er det Gøril. Synes ikke hun er helt med i dag heller i angrep, men forsvarsspillet er greit. Håper hun snart viser seg ordentlig frem.  

Jeg skjøt som bestemoren min...


http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/handball/--Jeg-skjt-som-bestemoren-min-6713641.html
 - Amanda var ikke helt fornøyd i starten av kampen. 

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/sjekk-herrems-kunstscoring-norge-med-sambahaandball-mot-kina-3652414.html - Camilla leker seg litt. VIDEO

http://www.vg.no/sport/haandball/artikkel.php?artid=10032069 - Stines forvandling på 24 timer 

http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/handball/--Dette-hadde-holdt-mot-Tyskland-6713643.html - Hadde vi spilt sånn mot Tyskland hadde vi vunnet, sier Camilla Herrem.  

http://evas-handballside.com/index/karim1b.htm - Dere kan lese HELE intervjuet av Kari Mette Johansen fra Håndballmagasinet nummer 4/2011 :) 
 

Sammendraget av kampen kommer etter at jeg har vært på skolen, ca i 16.00 tiden. :) 

Utsetter det til i morgen

Har skrevet det meste på referatet om Norge-Kina, men mangler litt annen info. Derfor tar jeg å legger ut innlegget i morgen :) I tillegg skal jeg skrive et ''Fakta om'' - Amanda Kurtovic. (Sorry, rakk det ikke) 

Herlig å se Norge tilbake på vinnersporet, selv om Kina ikke er noen målestokk! 

Kjersti og Frode sin spillerbørs

 

Her er Grini og Scheies spillerbørs for Tyskland-kampen, du kan lese min her. Jeg må vente litt med VG sin, siden jeg må finne den på nettet :) Så det kan hende den kommer litt senere i kveld eller i morgen. 

Katrine Lunde Haraldsen ? 6
Katrine Lunde Haraldsen
Banens beste. Åpner forrykende, står en svært bra førsteomgang. Faller i takt med forsvaret inn mot pause. Burde ha kommet inn igjen da det raknet for Norge. Tyskerne har tydelig respekt for Lunde Haraldsen.

Kari Aalvik Grimsbø ? 4
Kari Aalvik Grimsbø
Klarer aldri å sette preg på kampen. Får en vanskelig jobb når det norske forsvaret spriker så til de grader.

Kari Mette Johansen ? 5
Kari Mette Johansen
Solid i alt hun gjør. Har full uttelling, og setter fire av fire. Blir sittende litt for lenge. Hun må få flere utspill i etablert angrep.

Gøril Snorroeggen - 2
Gøril Snorroeggen
Hun spiller uten selvtillit. Gjør mange feil med ball, nølende og usikker i forsvar. Langt unna storformen hun har vist tidligere.

Kristine Lunde-Borgersen - 4
Kristine Lunde-Borgersen
Starter genialt med to langskudd, deretter blir det altfor mange feil. Overraskende svak i forsvar. Mangler tydelig kamptrening, spillet hennes varierer i kvalitet hele kampen igjennom. Hun skal stå frem som vår fremste angrepsspiller, men klarer ikke å dra med seg de andre.

Linn Jørum Sulland - 6
Linn Jørum Sulland
Vår beste angrepsspiller! Sterk og effektiv avslutter. Norsk toppscorer, men blir sittende altfor lenge på benken i andre omgang. Årsak: Hergeirsson frykter det lange byttet.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren - 5
Linn-Kristin Riegelhuth Koren
Var blant Norges aller sterkeste mot Tyskland i Møbelringen Cup for to uker siden, men denne gangen blir hun borte på kanten. Scorer på de få sjansene hun får. Et alternativ på backen i den omgangen Sulland ikke spiller.

Marit Malm Frafjord ? 4
Marit Malm Frafjord
Forsvarssjefen starter godt, men når byttene kommer så mister vi tryggheten. Marit klarer aldri å justere midtforsvaret. Ett gult kort vitner om tafatt forsvar ? der må Frafjord gå foran.

Camilla Herrem ?
Camilla Herrem
Umulig å vurdere. Ingen mål, ingen skudd, ingen muligheter. Lider under manglende bruk av bredden.

Mari Molid ? 2
Mari Kristine Søbstad Molid
VM-debutanten virket usikker. Nølende og sidelengs i angrep, og forsvaret lekker som en sil med Molid og Lunde-Borgersen i midten.

Karoline Dyhre Breivang ? 4
Karoline Dyhre Breivang
Jobber og sliter, men savner virkelig de ordentlig, sugende taklingene fra Karo. Må sammen med Frafjord ta ansvar for forsvarskollapsen.

Amanda Kurtovic ?
Amanda Kurtovic
Spiller for lite til å vurderes.

Heidi Løke ? 4
Heidi Løke
Kommer inn som et friskt pust, men sliter stort i forsvar. Og får for mange innspill.

Stine Bredal Oftedal ? 3
Stine Bredal Oftedal
Forsøker å sette fart, men blir gående på tvers. Blir for opptatt av å spille opp de andre, og glemmer seg selv.

Ida Alstad ? 3
Ida Alstad
Scorer etter hvert to fine mål, men sliter veldig i forsvar. Angriper for lite utover i bredden.

Tonje Nøstvold ? 3
Tonje Nøstvold
Konstant usikkerhetsmoment i forsvar. Scorer på to av fire skudd, men tilfører ingen kreativitet i angrepsspillet.

Thorir Hergeirsson ? 4
Thorir Hergeirsson
Én overraskelse fra start i Gøril Snorroeggen. Uansett åpner Norge godt, leder 11-7 etter 20 minutter. Siste ti inn mot pause blir det mange bytter samtidig, og dermed mister vi litt initiativet i matchen med kun 14-13 til pause. Tar en fornuftig timeout tidlig i andre omgang, da forsvaret begynte å slite. Gir gode direktiver, men spillerne følger ikke opp det på banen. Bruker mye av andre omgangen til å lete etter konstellasjoner både fremover og bakover ? uten at Norge lykkes. Siste ti minuttene er helsvarte, Norge ryker for et taktisk og bedre spillende lag i Tyskland. Helt tydelig er det at VMs beste målvakt burde ha kommet inn på slutten ? men ikke bare hun blir sittende for lenge. 

 

 

Det er viktig å få ut litt frustrasjon etter en slik kamp

 I både VMs åpningskamp og i oppkjøringen er Camilla Herrem blitt glemt og forlatt på venstrekanten.

Veldig kjedelig, konstaterer den ellers sprudlende rogalendingen.

Ikke bare er det kjedelig for Camilla Herrem, det manglende kantspillet i etablert angrep ser ut til å kunne utgjøre en trussel mot norsk VM-suksess. Etter nederlaget mot Tyskland, sto Norges venstrekanter alene og diskuterte seg imellom med en alvorlig mine. Samtidig jogget resten av spillerne ned.

Deretter møtte en skuffet gjeng pressekorpset.

Det er viktig å få ut litt frustrasjon etter en slik kamp, og så blir man bare ferdig med det og ser videre, forteller Kari Mette Johansen om praten hun hadde med Herrem.

Frode Scheie mener at den ?nye? trenden med arbeidsledige kanter, kan bli Norges akilleshæl i Brasil.

Dette handler om at vi angriper altfor sentralt. Bakspillerne bryter av når de har gode muligheter til å rulle utover til kant. Noen av sjansene til kantene i dag er egentlig ikke store, men de scorer omtrent hver gang de får noe som ligner på en mulighet, sier TV 2s håndballekspert.

Tyskland-kampen ble imidlertid tapt i forsvar, som igjen amputerte kontringsspillet. Når det skjer er laget avhengig av at angrepsspillet fungerer.

 Etablert angrepsspill er noe som har vært en utfordring for Norge lenge. Men i mesterskapene de siste årene har vi vært bedre til å bruke bredden i spillet, vi har hatt godt linjespill og skudd fra bakspillerne. Nå har vi bare skudd fra bakspillerne, forklarer håndballekspert Frode Scheie.

Thorir Hergeirsson har gjennom hele oppkjøringen terpet på viktigheten av å brette ut spillet og bruke kantene i langt større grad ? men ser foreløpig ut til å ha talt for døve ører. Under Møbelringen Cup for drøyt to uker siden lovte Stine Bredal Oftedal at Hergeirssons bønn ville bli hørt.

 Vi skal bli betraktelig mye bedre til å spille ut til kant når mesterskapet starter. Vi har to av verdens beste kanter på venstresiden, og vi må helt klart bruke dem bedre, sa Oftedal da.


To uker terping har imidlertid ikke gitt synlige resultater. Foreløpig.

På 60 minutter teller jeg åtte avslutninger fra kant. Det kommer ikke som en overraskelse på Tyskland. De vet at Norge ikke har vært gode til å sette opp kantspillerne i gode posisjoner, dermed ligger de helst bevisst smalt, pakker rundt streken og tillater noen skudd bakfra, sier Scheie.

Tydelig var det for alle som så på, at Tyskland så til de grader hadde gjort leksen sin foran åpningskampen mot Norge. Den leksen kan flere ha lest.

Vi er sårbare hvis noen klarer å skyte hull i forsvaret vårt. Kontringsspillet blir borte, og vi må stå mer i etablert angrep. Fordi vi har vært så mye bedre enn de andre landene i målvaktsspillet, forsvar og på kontringer, så er vi ikke nok drillet der, forklarer Scheie videre.

Herrem er enig i håndballekspertens konklusjoner.

Så lenge vi vinner så driter jeg i om jeg får ballen mye eller ei. Men når det blir sånn som i dag, og vi ikke utfordrer i rommet mellom én og to, og beveger oss sidelengs i angrep og ikke ser mot mål, så blir jeg frustrert. Men jentene vet at det irriterer oss på kant, og de vet at vi terper på å bruke bredden og strekke forsvaret bedre, så det nytter ikke at jeg går i garderoben og kjefter på resten, sier Herrem.

Hun registrerte imidlertid tegn til bedring helt på tampen av kampen.

Kari Mette ble heldigvis spilt mer opp mot slutten, men da var det allerede for sent. Men forhåpentligvis ser vi mer av det heretter. Jeg er bare sjeleglad for at det er en ny kamp allerede søndag, sier Herrem.

For det sto litt bedre til hos Kari Mette Johansen som fikk fire muligheter. Alle utnyttet hun på best mulig vis. Fire av fire ? der ett av dem ble scoret fra backposisjon. (Endelig får hun litt skryt også...) 
 


Flere artikler: 
http://www.dagbladet.no/2011/12/03/sport/handball-vm_2011_kvinner/handballjentene/handball/19275641/ 

http://www.vg.no/sport/haandball/artikkel.php?artid=10024479 

http://www.vg.no/sport/haandball/artikkel.php?artid=10024492

http://www.handball.no/p1.asp?p=34053


Spillerbørs Norge- Tyskland

Nå er ikke jeg en ekspert, men tenkte å prøve meg på en spillerbørs.  1 er dårligs, 10 er best :) 

Spillerbørs 
Kari Aalvik Grimsbø 4
2 redninger/11 skudd (=18%) + 1 teknisk feil
Spilletid: 12:54 min

Katrine Lunde Haraldsen
11 redninger/33 skudd (=33 %)
Spilletid: 47:06 min

Mari Molid 3  
0 mål/ 0 skudd - 0 feil
Spilletid: 10:01 min

Stine Bredal Oftedal 3
0 mål/ 1 skudd - 0 feil og 1 assist
Spilletid:10.02 min

Ida Alstad 
2 mål/ 4 skudd - 0 feil
Spilletid:  17.10 min

Heidi Løke 6
3 mål/  4 skudd - 1 feil og 3 assist
Spilletid: 16.39 min


Tonje Nøstvold 3
2 mål/ 4 skudd - 1 feil og 1 assist
Spilletid: 17:39 min

Karoline D. Breivang 6
2 mål/  2 skudd - 3 feil og 5 assist
Spilletid: 30:40 min

Kristine Lunde-Borgersen
3 mål/6 skudd - 3 feil og 6 assist
Spilletid: 41:26 min

Kari Mette Johansen 6
4 mål/ 4 skudd - 0 feil og 1 snapp av ball
Spilletid: 35:08 min


Marit M. Frafjord 4
3 mål/ 3 mål - 2 feil og 1 blokk
Spilletid: 46:22 min

Linn Jørum Sulland  5
6 mål/ 10 skudd - 0 feil og 1 assist
Spilletid: 20.59 min

Linn-Kristin Riegelhuth Koren 5
3 mål/4 skudd -  1 feil, 1 assist og 1 snapp av ball
Spilletid: 52.48 min


Gøril Snorroeggen  2
0 mål/ 1 skudd - 2 feil og 1 assist
Spilletid: 29.02 min
Spilte sin 80. landskamp for Norge

Amanda Kurtovic  - 
0 mål/ 0 skudd - 0 feil. 
Spilletid: 7:12 min 

Camilla Herrem 
0 mål/ 0 skudd - 0 feil 
Spilletid: 24:52 min 

Kommer tilbake med Kjersti sin spillebørs og VG sin (må bare kjøpe det først, og det gjør jeg når jeg skal hjem til mamma) Så de kommer muligens rett før kampen i dag, som starter 19.55TV2. Da er det Norge-Kina, og jeg tror jentene er klare for en revansje nå altså :)  

Hvor er forsvaret?

Åååå, jeg er så irritert..... 

Irritert på jentene som ikke snakker sammen i forsvar, irritert på Thorir som gjør for mange bytter, irritert fordi jentene er dårlige til å bruke kantene, irritert fordi de taper, irritert fordi vi nesten ikke får målvaktsredninger i andre omgang, og ikke minst: Irritert fordi jeg mister hele 8 poeng i VM-manager!! Det er hardt det. 
Hadde gledet meg til åpningskampsen og jeg hadde stor tro på seier i dag.. Dette ble noe helt annet enn jeg hadde tenkt meg, dessverre.  Men når Island slår Montenegro så kunne egentlig alt skje mellom Norge og Tyskland.

Forsvaret var vel egentlig ikke tilstede i denne kampen, det er for mye å slippe inn 31 mål. Norge er gode i ankomst og kontra (noe de får en del av i 1.omgangen), men de sliter fortsatt litt i etablert. Kristine Lunde-Borgersen starter bra, det samme gjør tvillingsøster Katrine i målet. Det meste går egentlig veldig bra de første 15/20 minuttene. Kari Mette setter inn 7-3 etter 12 minutter, men tre minuttere senere står det 7-5. Norge drar ifra igjen, og leder 11-7 etter 20 minutter. Så begynner de tekniske feilene og bommene å komme. På de siste 10 minuttene scorer Norge tre mål, Tyskland setter inn seks. Katrine har en fin dobbeltredning helt på slutten, men så følger ikke tvillingsøsteren med og Tyskland får tak i den siste returen. Midtforsvaret med Mari Molid, Marit Malm Frafjord og Kristine  funket ikke så bra, de snakket ikke godt nok sammen.


//VG - Thorir smilte etter Islands 22-21 seier over Montenegro, men hadde ikke mye å smile av etter at Norge hadde sluppet inn hele 31 mål. 

Andre omgangen er rett og slett en katastrofe, i forsvar. Det glapp stadig vekk og Tyskland kunne bare løpe igjennom. Thorir byttet også for mange om gangen både før og etter pause. Det meste fungerte godt i 1.omgang, men så bestemmer han seg for å bytte og stå igjen med en spiller fra første sjueren. Da gikk Norge på en smell med engang.  Katrine sto godt i 1.omgangen, men reddet lite i andre. Kari kom inn etterhvert, men det gikk ikke så veldig mye bedre.(Kan vel skylde litt på forsvaret også). Var ikke morro å se på Gøril Snorroeggen i dag, hun hadde en svak kamp! 
Eller så kunne de brukt Karo både i angrep og forsvar i større grad, tror ikke de hadde tapt så mye på det. Kristine ble også svakere i angrep og forsvar etter en god start. Nok engang må jeg si at jentene var dårlige på å bruke kantene, men på slutten av kampen var de bedre på det - etter min mening var det for sent, de burde begynt med det allerede i 1.omgang. Jeg telte fem utspill (to til Linka, to til Kari Mette og et til Amanda) i løpet av 60 minutter. //Dagbladet.no

Norge ligger under 20-23 ca 15 min før slutt, da våkner Larvik gjengen opp. Karoline kommer inn å setter inn et mål, 21-23. Tyskland reduserer, 21-24. Kari Mette kommer innover i banen og skyter fra 9 meter, 22-24. Kari Aalvik redder for Norge. Linka får en herlig ball av Linn Sulland, 23-24. Tyskland reduserer, 23-25. Karoline finner Larvik kollega Kari Mette på kant, 24-25. Så glepper det i forsvaret, og Tyskland scorer 3 sjappe. De hadde jo en god mulighet, hvor blir det av forsvaret når vi trenger det som mest? Hvor blir av de avgjørende keeperredningene? Norge scorer 3 mål på de siste fire minuttene, det samme gjør Tyskland og Norge klarer ikke å ta igjen ledelsen. Til tross for at de kjempe seg tilbake til 24-25 når det var ti minutter igjen. De kan egentlig bare skylde på forsvar i dag, selv om de kan jobbe med noe i angrep også... 


Norge-Tyskland: 28-31 

Mål for Norge:
Linn Sulland 6 mål (10 skudd), Kari Mette 4 mål (4 skudd), Marit Malm Frafjord 3 mål(3 skudd) Linn-Kristin Riegelhuth Koren 3 mål (4 skudd), Heidi Løke 3 mål (4 skudd), Kristine Lunde-Borgersen 3 mål (6 skudd), Karoline D. Breivang 2 mål(2 skudd)  Tonje Nøstvold 2 mål (4 skudd) og  Ida Alstad 2 mål (4 skudd) 

Toppscorer Tyskland:
Franziska Mietzner 8 mål(12 skudd). 

Banens beste, Norge: Synes Karoline tar ansvar i angrep med 5 flotte assist og to mål. Det samme gjør Kari Mette Johansen som setter de fire sjansene hun får. Katrine var god i første omgang, men var anonym i andre. Linn Sulland hadde også en god 1.omgang, og fikk lite spilletid etter pause.  Var ingen som utmerket seg sånn kjempe masse i kampen, men jeg vil si at det blir en av dem. 


Stjernebørs: 
***
Ingen
**  Linn Sulland, Karoline, Kari Mette
* Katrine, Kikki  
 

> Hvem synes du var banens beste?
> Hva synes du om kampen?  

Livechat med Nora Mørk

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/nora-moerk-frykter-denne-tyske-jenta-i-aapningskampen-3652048.html

Du kan livechatte med  Nora Mørk under hver Norge kamp i VM (tror jeg)  :) I dag starter det 19.45! 


Stine og Camilla skal gjøre det de kan for å nå langt i VM, Nora sitter hjemme i Norge å ser på. 

 

Norge - Tyskland FAKTA FØR KAMPEN

Tenkte jeg bare skulle lage en liten fakta før kampen. Tviler på at jeg rekker det før hver kamp, men kanskje :) 

Norge:  
Snitt antall landskamper: 111,6 kamper
Flest kamper: Karoline Dyhre Breivang, 233 kamper
Færrest kamper: Amanda Kurtovic, 18 kamper. 
Snitt alder: 26, 4 år
Eldstre spiller: Kari Mette Johansen, 1979 (32 år)
Yngste spiller: Amanda Kurtovic og Stine Bredal Oftedal, 1991 (20 år)
Flest mål: Linn-Kristin Riegelhuth Koren, 717 mål på 188 kamper. (Den nærmeste er Kari Mette med 457 mål)

Karoline Dyhre BreivangLinn-Kristin Riegelhuth KorenKatrine Lunde HaraldsenKari Mette Johansen 

Disse fire er de mest rutinerte i Norges tropp. Karo ( 233 kamper), Linka (188), Katrine(185) og KMJ (181). Det er også de fire som er mest historike med 4 EM gull på rad og 1 OL gull, men de mangler VM gullet. 


Tyskland: 
Snitt antall landskamper: 92.9  - glemte å telle med Møbelringen kampene, men den ligger rundt 92/93/94 :) 
Flest kamper: Stefanie Melbeck, 209 kamper
Færrest kamper: Katja Langkeit, 9 kamper
Snitt alder: 27,4 år
Eldste spiller: Stefanie Melbeck, 1977 (34 år)
Yngste spiller: Luisa Schulze, 1990 (21 år)
Flest mål: Nadine Krause, 731 mål på 180 kamper. 

Tre siste resultater (Norges resultat først) 
24.04.2011: 23-27 
20.09.2011: 15-13
18.11.2011: 27-24

129 kamper - > 48 seiere - 12 uavgjort - 69 tap 


Gøril spiller sin 80. landskamp for Norge i VM åpningen :) 

Spillerne med flest kamper/ mål mot Tyskland: 

Karoline Dyhre Breivang har spilt 14 kamper mot Tyskland, det har blitt 9 seiere - 2 uavgjort - 3 tap. Hun har scoret 17 mål mot dem. Hun har spilt flest kamper mot dem av de i troppen. 

Linn- Kristin Riegelhuth Koren har spilt 13 kamper mot dem, det har blitt  10 seiere - 1 uavgjort  - 2 tap. Linka har scoret flest mål mot dem, hele 53 mål. I tillegg er hun den med nest flest kamper. 


Db.no 

Artikler fra i dag: 
http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/deler-ut-gratisbilletter-for-aa-fylle-vmarenaen-3652010.html - Deler ut gratis billetter for å fylle hallene. 

http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/Karo-taper-aldri-en-pningskamp-6712941.html - Karo taper aldri åpningskamper. 

http://www.vg.no/sport/haandball/artikkel.php?artid=10024196 - Verste oppkjøringen på 25 år for Håndballjentene.

http://www.vg.no/sport/haandball/artikkel.php?artid=10024451 - Spent på ny strafferegel

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/da-leganger-ble-kaaret-til-vms-beste-som-18aaring-3651831.html - Tilbakeblikk: Cecilie Leganger blir kåret til VMs mest verdifulle spiller. 

 

Den nye sjefen :)

Blir bare klipp og lim nå, sitter på senteret. Skal se på minikonsert med Atle Pettersen :D Liker den nye blogga appen altså :) Hvis teksten blir hemma så fikser jeg det når jeg kommer hjem i 4/5 tiden.

Artikkelen er fra Dagbladet :)

Marit Malm Frafjord (26) spiller lørdag sin første mesterskapskamp som kaptein. En seier over Tyskland kan gjøre VM til en norsk fest.

- Jeg har aldri prøvd å være kaptein i VM før. Så vi får se hvordan det går. Det er noe jeg er glad for å prøve. Jeg har også Karoline (Dyhre Breivang) og Gøril (Snorroeggen) å støtte meg til dersom det skulle bli for mye, sier Frafjord til NTB.


Norge er uten tap mot tyskerne i EM, VM og OL siden 1994 (18-22). Etter nederlaget der er det blitt hele sju strake seirer over samme motstander.

Ny seier?

- Vi har møtt Tyskland en del ganger i høst så vi kjenner dem godt. Vi har også et greit tak på dem i perioder. Dette er en åpningskamp i VM. De er alltid spennende.

De norske håndballjentene har startet 16 av de 20 siste mesterskapene med seier. Bare én gang er det blitt tap (2003).

Malm Frafjord har allerede tatt seks medaljer (fire gull, sølv og bronse) med landslaget. Hun debuterte i 2005.

Kjør på

VM-debutant Stine Bredal Oftedal tripper. - Det skal bli deilig å komme i gang med dette. Vi har ventet lenge nok, sier hun til NTB.

Hun var bare åtte år gammel da Norge vant VM-gull i 1999 og tror at hun så den finalen på TV.

Etter Tyskland-kampen skal Norge møte Kina søndag. Så venter en hviledag før Island, Angola og Montenegro er motstandere i løpet av fire døgn.

Kan oppfattes som en diva

Et lite innlegg med siste nytt, under 1 døgn igjen til det braker løs for Norge :D 

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/kurtovic-jeg-oppfattes-som-en-diva-3650751.html
 - Privat er Amanda egentlig stille og beskjeden. 

http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/Derfor-digger-Amanda-Zlatan-6712766.html - Amanda om Zlatan

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/play/ - MASSE VIDEOER, bl.a 10. kjappe med Stine, Amanda og Camilla :) 
 
http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/lunde-hyller-lunde-hun-er-verdens-beste-haandballspiller-3651698.html - Kikki skryter av tvillingsøsteren :)  VIDEO

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/amanda-kurtovic-store-forbilde-zlatan-ibrahimovic-naturligvis-3651764.html - Amanda forteller om sitt forbildet!  VIDEO

http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/--Man-kan-ikke-gjemme-seg-bort-nr-man-er-kaptein-6712739.html - Intervju med Marit Malm Frafjord (landslagskaptein)

Disse deler rom under VM (Ida og Tonje svarte på spørsmål her): 
Ida Alstad - Heidi Løke
Kristine L.-Borgersen - Karoline Dyhre Breivang

Kikki er tilbake og det er nok Karo glad for, nå deler de rom. Tonje deler med Marit :) 

Marit Malm Frafjord - Tonje Nøstvold
Katrine Lunde Haraldsen - Kari Mette Johansen


Katrine og KMJ bor sammen i Brasil, noe de også gjorde under EM i fjor :) 

Gøril Snorroeggen - Kari Aalvik Grimsbø
Linn-Kristin R. Koren - Mari Molid
Linn Sulland - Camilla Herrem

Camilla har uttalt at hun gleder seg til å dele rom med Linn Sulland. :) 

Stine Bredal Oftedal - Amanda Kurtovic
Karoline Næss (er med som reserve) 
 
Hvem er den morsomste på landslaget? 
Tonje og Ida: Det er mange morsomme mennesker i laget som er med å gjøre en god og munter stemning i laget, men Camilla, Kari Mette og Karo har mange kommentarer som sprer humor i gruppa.  
Hvor hardt skyter dere? 
Tonje og Ida: Vi skyter nok rundt 92 km/t.  

 

> Gleder du deg til Norges første kamp? 

Hvem vil være Ugly Betty?

Tv2 spurte hvilken tv-idol jentene ville være, du kan se hva de svarte her: http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/dette-er-de-norske-haandballstjernenes-tvidoler-3651384.html


10 kjappe med Camilla Herrem: http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/play/  VIDEO


Her er noen flere artikler/videoer fra i dag: 

Jeg gidder ikke lage et innlegg for hver artikkel jeg finner, så derfor legger jeg ut linkene så dere kan lese de selv. Dette skal jeg gjøre hver dag, så får dere en liten oppsamling med alle artikelene. Kommer til å legge ut noen artikler i egne innlegg under VM også da :)  

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/retromoro-her-er-haandballjentenes-vmsang-fra-1993-3651592.html - VM sangen fra 1993, hahah. VIDEO

http://www.klartale.no/sport/klar-for-svett-vm/ - Intervju med Heidi Løke 

http://www.adressa.no/sport/article1736553.ece - Kikki er klar for VM
 

http://www.aftenposten.no/incoming/--Vi-er-ikke-de-samme-som-fr-6712444.html - Thorir mener laget ikke er det samme som før. ''Vi har et høyt toppnivå, men det kommer til å svinge'' 

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/hoer-tysklands-landslagssjef-synge-bjoern-eidsvaags-skyfri-himmel-3651154.html - Bent og Haralds videoblogg :) 

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/kvelende-luft-i-vmarenaen-3651319.html - Kvelende luft i hallen, video. 

http://www.nettavisen.no/sport/handball/article3285767.ece - Karo fnyser av Kjersti Grinis lederkritikk. 
''Kjersti får mene hva hun vil om det,men jeg synes vi har mange gode ledertyper i laget''  

http://www.adressa.no/sport/handball/article1736918.ece - Camilla snakker om fjoråerts mesterskaps åpning mot Frankrike. Tricken er et tema. 

http://www.vg.no/sport/haandball/artikkel.php?artid=10024384 - Klimakaos for Håndballjentene

http://www.namdalsavisa.no/Rikssport/article5832080.ece - Intervju med Kikki


Bildet er funnet på Håndballjentene :) 

 HUSK Å MELDE DEG PÅ HÅNDBALL MANGAER (HER), DU KAN OGSÅ MELDE DEG INN I MIN LIGA SOM HETER ''LARVIKOGNORGE'' :) 

Nettmøtet med VM spillerne

Anbefaler dere å bli medlem av denne siden på facebook: https://www.facebook.com/pages/H%C3%A5ndballsupporter/192029190875404 .


I dag kan dere stille Ida Alstad og Tonje Nøstvold spørsmål,  i tillegg være med på dagens håndballquiz. 

https://www.facebook.com/pages/H%C3%A5ndballjentene/183850674176 - på denne siden (Håndballjentene) finner dere flere bilder fra Brasil, og dere får også en del info :)  


Om ikke så lenge kommer det et ''Fakta om'' - innlegg om Kari Mette :) VM- manager :)

Det var en leser som lurte på om jeg kunne lage en liga på VM- manager, og det gjorde jeg. Den heter ''larvikognorge''! Hvis du ikke har opprettet et lag enda kan du gjør det her: http://tv2sportenvmk11.enetpulse.com/ 

Du må registrere deg, logge inn og lage et lag. Deretter trykker du på ''privatligaer'', så kan du søke opp liganavnet på høyre side :) Håper det er flere som har lyst til å være med.


 

Treningskamp avlyst grunnet såpe...

Den planlagte landskampen mellom Brasil og Norge som skulle vært spilt onsdag kveld, ble avlyst. Årsaken er at arrangøren hadde vasket det nylagte gulvet med såpe. Dermed ble det så glatt at det var umulig å spille kamp der. Torsdag skal Håndballjentene trene samme sted.

De norske Håndballjentene var skiftet og klare til å løpe ut på gulvet for oppvarming da fadesen ble oppdaget. Gulvet hadde fått en hinne av all såpen og var rett og slett såpeglatt. Den brasilianske og norske lagledelsen ble raskt enige om at ikke var sikkerhetsmessig forsvarlig å spille kampen på dette underlaget. Arrangøren forsøkte å vaske over gulvet med rent vann for å fjerne hinnen, men det hjalp dessverre ikke tilstrekkelig til at kampen kunne avvikles. Dermed ble Håndballjentene sendt i dusjen i stedet.

Landslagstrener Mia Hermansson Högdahl forteller at så langt er jentene godt forbedredt på varmen og luftfuktigheten på treningene.
- Det kan nok bli litt utfordringer med å få klisteret til å sitte, men det skal vi finne løsninger på. Nå håper vi at gulvet blir klart til morgendagens trening, sier hun på telefon fra Santos.

Norges første VM-kamp spilles lørdag kl 20.15 norsk tid, og motstander er Tyskland.

// Handball.no 

... 

Måndens spillere blir kåret etterpå, når jeg kommer hjem fra skolen :) 

Siste frist og behind the scenes..

Beklager at jeg ikke har skrevet dette før, men Elverum spiller mot Haslum på TV2 Zebra akkurat nå. Visste det ikke før jeg så det på sumo for 2 min siden. :p 

Harald og Bent har hvert år hatt videoblogger under mesterskap, eller nesten hvert år ihvertfall. Det er ikke noe unntak denne gange, og her er første video: http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/bli-med-bak-kulissene-paa-haandballjentenes-photoshoot-3648909.html - Dere får bli med når håndballjentene er på photoshoot (det har vært en lignende video tidligere, men denne er annerledes) 

I tillegg må dere huske på å stemme på ''Månedens spillere'', det kan dere gjøre her: 
http://larvikognorge.blogg.no/1322511516_stem_p_mnedens_spille.html  - Siste frist er klokken 23.59 i kveld :)  
Foto: Halvor Lea

VM på TV!

Sanchu (en leser) lurte på om jeg kunne legge ut tidene til de forskjellige kampene i VM. Hadde planer om å gjøre det i dag, men kom ikke hjem før nå. Har nemlig vært på mini konsert med CHRIS MEDINA :D Love <3 

VM starter denne fredagen, men de norske jentene spiller første kamp på lørdag.  Jeg får ikke klipt og limt inn hele programmet siden det var så utrolig langt, men her er linken:  http://www.tv2.no/sport/handball/slik-ser-du-haandballvm-3642640.html 

Jeg skal selfølgelig minne dere på når de norske kampene er i løpet av mesterskapet :)

Håndballjentene har ankommet Brasil etter en 24 timers reise. Fant dette bilde:Foto: Arne Hole 

Les artikkelen her: http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/--Ikke-bilde-n-a-6709028.html. Alle var sliten og det var ingen som hadde lyst til å bli tatt nærbilde av. Tror kanskje det kommer noe om jentene på nyhetene siden TV2 var der også, så da får dere skjekke Sporten klokken 21.25.  

Jentene støtter også Aksjon boligbrann og har i den anledning tatt bilder til en kalender som blir lagt sammen med Håndballmagasinet.

...
Elsker dette bilde av Kari Mette. Foto: Anna Julia Granberg.
Resten av bildene ser du her: http://www.rogalandsavis.no/bildeserier/article5825502.ece

 

http://www.tv2.no/sport/handball/vm2011-kvinner/ - Her kan dere få med dere siste nytt om VM. Det er allerede lagt ut et intervju med Nora, Stine og Amanda :) Enjoi. Dere burde følge denne under hele mesterskapet, kommer sikkert masse videoer og nyheter. 


 

VM manager..

Gå inn her for å bli med på VM manager på TV2 Sporten: http://tv2sportenvmk11.enetpulse.com/ 

Jeg følger egentlig bare med på de norske jentene, men har tatt noen av de spillerne jeg har hørt navnet på under EM/ WorldCup/ Møbelringen fra andre land. Bojana Popovic, Kathrine Lunde Haraldsen og Linn Jørum Sulland er selvfølgelig med, ellers har jeg vært veldig usikker på hvem andre som skal få plass på laget. Det  er så vanskelig siden man har et budsjett å holde seg til. Vil helst ha med spillere fra Norge, Romania, Russland og Frankrike. Tror det er de som kommer lengst :)  Jeg tar det ikke sååå seriøst, spiller mest for morro skyld.

Når du logger inn anbefaler jeg deg å lese ''regler'' for da får du litt diverse info som er fint å ha når du skal velge spillere :)  Du kan f.eks bare ha 2 spillere fra hvert land, og  handle for 6 millioner kroner. Det høres mye ut, men mange av de beste er veldig dyre. Bojana Popovic er den dyreste, koster 950000 kr -  Russlands trener, Thorir, Heidi, Linn og Linnea Torsteinsson koster 900000. 
 

Det svakeste laget siden 2005.

Det er mange spørsmålstegn rundt årets lag, fordi vi mangler flere nøkkelspillere. Derfor tror jeg dette er den svakeste troppen siden kanskje 2005, sier Frode Scheie.

 
Den gang ble et skadeplaget Norge nummer 9, og også i år er det tunge forfall.

Vi skal huske at Gro Hammerseng var vår store spiller i EM på hjemmebane i fjor, og sammen med Tonje Larsen var de våre viktigste forsvarsspillere.

Men fraværet av forsvarskjempene vil også gå utover et av lagets største styrker.

I tillegg mangler Katja Nyberg, og vi vil nok savne de fantastiske kontringspasningene hennes, tror Scheie.

Det borger for færre kontringer, og da må det etablerte angrepsspillet bli mer effektivt enn det har vært tidligere. Kristine Lunde-Borgersen blir i så måte veldig viktig, ikke bare som tilrettelegger, men også som avslutter. 

Men det er ikke bare negativt, Scheie mener erstatterne er bedre enn til det mislykkede mesterskapet for seks år siden.

Den gang måtte vi hente inn spillere som var lengre nede på lista, i år får vi tilbake knallgode håndballspillere som Lunde-Borgersen og Gøril Snørrogen, som ikke akkurat er nødløsninger.

Derfor tror jeg dette er et lag som vil vokse utover i turneringen, og som kan kjempe om medalje, det har jeg tror på, sier Scheie.

Dette sto på TV2 sporten!

Selvfølgelig er vi svekket i Tonje og Gro sitt fravær, men som Frode sier så får vi tilbake Gøril og Kristine. Blir kanskje litt dumt å si at vi vil savne Katja, vi har tross alt klart oss uten henne i 3 mesterskap nå. Selvfølgelig savner vi å ha henne på laget, men vi har på en måte klart oss ''bra'' uten henne nå. Håper dere skjønner hva jeg mener, for det hadde ikke gjort noe å hatt henne med til Brasil! Tonje har vi hatt med siden Katja meldte fravær, og Tonje har vært viktig for Norge. Gro var en sterk bidragsyter i fjorårets mesterskap, synd at hun ikke får vært med i år. 
Pga mye forfall er det jo en god sjanse for de andre på laget å vise at de kan ta ansvar de også.

Det er ikke noe dårlig lag Norge har i Brasil, så det er store muligheter for medalje. Norge har flere store profiler igjen på laget: Heidi Løke, Kathrine Lunde Haraldsen, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Gøril Snorroeggen, Karoline Dyhre Breivang, Kari Mette Johansen, osv. 


Denne jenta blir savnet, men nå må de andre stå frem og ta ansvar! 


 
 

Noen intervjuer

http://www.nettavisen.no/sport/handball/article3268864.ece - Amanda fikk beskjeden på toget i går, men måtte holde det for seg selv til i dag. 

http://www.budstikka.no/sport/det-foles-deilig-1.6597931- Det føles deilig, Stine Bredal Oftedal. 

http://www.dagbladet.no/2011/11/08/sport/amanda_kurtovic/handball-vm_2011_kvinner/handballjentene/18939074/ -  Gamliser som meg blir stumme av beudring - Karoline D. Breivang om Amanda Kurtovic. Foto: Benjamin A. WardJEG ER I HUNDRE!!

Gjett hvem som skal bo på samme hotel som Håndballjentene under Møbelringen? Det var meg det!  Ender vel med at jeg sitter i resepsjonen hele dagen (eller ikke), tørr vel ikke å si noen ting hvis jeg møter de i gangen. Haha, men morro er det jo:) 

Troppen til VM er klar, og det var 0 overraskelser (for min del). Disse er med ( kilde: handball.no)

Nr
Navn Klubb Født Kamper/mål
01

Kari Aalvik
Grimsbø

Team Esbjerg 04.01.1985 081/000
16

Katrine Lunde
Haraldsen

Györ Audi ETO 30.03.1980 181/003
02

Mari
Molid

Byåsen Elite 08.08.1990 028/024
03

Karoline
Næss*

Stabæk Håndball 24.07.1987 010/007
04

Stine Bredal
Oftedal

Stabæk Håndball 25.09.1991 024/032
05

Ida
Alstad                 

Byåsen Elite 13.06.1985 052/133
06

Heidi
Løke

Györ Audi ETO 12.12.1982 074/238
07

Tonje
Nøstvold

Byåsen Elite 07.05.1985 143/351
08

Karoline
Dyhre Breivang

Larvik HK 10.05.1980 229/375
09

Kristine
Lunde-Borgersen

Vipers Kristiansand 30.03.1980 149/441
11

Kari Mette
Johansen

Larvik HK 11.01.1979 177/453
13

Marit
Malm Frafjord

Viborg HK 25.11.1985 134/288
17

Linn
Jørum Sulland

Larvik HK 15.07.1984 094/224
18

Linn Kristin
Riegelhuth Koren

Larvik HK 01.08.1984 184/696
21

Gøril
Snorroeggen

Team Esbjerg 15.02.1985 075/176
22

Amanda
Kurtovic     

Larvik HK 25.07.1991 014/034
23

Camilla
Herrem

Byåsen Elite 08.10.1986 090/240

 

Karoline Næss er reserve :) 

Bruttotroppen finner du her -  Ingrid Ødegård, Silje Solberg og Terese Pedersen kjemper om å bli 3.målvakt. 

Gratulerer til Amanda Kurtovic som får sin mesterskapsdebut på seniornivå, morro.Hun er den eneste spilleren i troppen som ikke har mesterskapserfaring fra før. I(+ Karoline Næss selvfølgelig)

Noen artikler fra i dag:
Se hele uttaket her og  slik ble VM troppen representert her. Skriver noen intervjuer i egne innlegg i løpet av kvelden!


> Hva synes du om troppen?  Er det noen du ville hatt med som ikke er med i troppen? 

Hvem blir med til Brasil? - Østlandsposten

Østlandsposten (21.10.2011) vurderer Larvik jentene og deres muligheter til å være med til Brasil. 

Karoline Dyhre Breivang: Fikk et varsko av landslagsledelsen i våres med oppsigelsesbrevet. Selv om det nok var mindre dramatisk enn fremstilt i media, så betydde det skjerpings for veteranen. Og det har hun gjort. Vokst som playmaker i høst med større ansvar i LHK. Farligere på mål og fortsatt en å stole på i forsvar. Viktig brikke for Norge i Brasil. Terningkast 6 - Bankers. 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren:  Tilbake som målmaskin for LHK i høst og viser seg stødig på landslaget. 17 mål i World Cup og ledende for klubblaget i Champions League og serie. Er også en sterk forsvarsspiller på ytterste posisjon. Regnes nok som en av Thorirs trygge spillere med mesterskapsrutine årlig siden 2006. Terningkast 6- Bankers.


Kari Mette Johansen: 
Er nok over sin beste tid som venstrekant og stiller som andrefiolin bak Camilla Herrem i

dette VM. Men bak disse to venstrekantene er det et stykke ned til utfordrerne. I alle fall slik man ser de siste troppene til ledelsen. Kari Mette leverer alltid oppofrende spill, men er ikke alltid like mye involvert uten at det skal
være hennes skyld. Sterk i forsvar teller også mye. Terningkast 6 - Bankers


 
Linn Jørum Sulland: Spilleren som har stått gråtende igjen ved de to siste uttakene får nok etter all sannsynlighet den hyggelige telefonen i år. Vært et av LHKs giftigste angrepsvåpen i høst og tatt det med seg over i landslaget. Bombet Romania i senk under World Cup. Fortsatt ikke noen forsvarsforse, men skal selvfølgelig brukes riktig for å skyte Norge lengst mulig i VM.  Terningkast 5 - Kommer med


Både Linka, Kari Mette og Linn burde være klare til VM

Amanda Kurtovic: Nykommeren i diskusjonen har økt sine sjanser betraktelig i høst. Dels etter gode innhopp for LHK og Norge i World Cup, men også fordi konkurransen ble tynnet ut av Nora Mørks skade. Spiller på et stort reportoar framover, men trenger mer forsvarstrening. Terningkast 4 - Ligger godt an  


Tine Rustad Kristiansen: Sliter med akillesen og har derfor gått glipp av viktige samlinger. Fikk ikke spilt under World Cup og har vært litt redusert etter at Champions League startet. Synd for bakspilleren som startet sesongen meget friskt på klubblaget. Men matchingen i serie kontra Champions League er langt fra den samme og i møte med europeisk motstand har Kristiansen slitt mer med å hevde seg. Terningkast 3 - Ufordrerposisjon


Tine er en utfordrer til VM


Tonje Larsen:  
Dronninga må nok få til et lite underverk skal hun få VM-spill i høst. Har en totalbelastning å ta hensyn til og setter klubblaget i første rekke. Men er hun en så viktig brikke at Hergeirsson velger å ha henne med selv for begrenset spill? Terningkast 2 - Kommer neppe med

Pernille Wibe:
Snuser på en strekplass i form av å være første reserve på den plassen. For å være aktuell må nok Løke eller Malm Frafjord ryke ut med skader. Terningkast 2 - Kommer neppe med

Er like enig med ØP som jeg var med TV2 Sport. En ting som jeg kanskje er litt uenig i er at Kari Mette stiller som andrefiolin, for jeg synes hun var bedre enn Camilla i WC. Jeg tror de står veldig likt, akkurat som i de to siste mesterskapene.  Enig/uenig?   

Hvem blir med til Brasil? - TV2 Sporten

Den 8.november blir troppen  til Brasil tatt ut, det er faktisk bare 15 dager til. Både ØP og TV2 Sporten har gitt sine vurderninger, jeg skriver de i hvert sitt innlegg. 


Kristine 
blir i Gro Hammerseng og Tonje Larsens fravær en viktig spiller, hun blir veldig sentral. Sammen med tvillingsøster Kathrine og Kari Aalvik Grimsbø i målet.


Keeperduoen er bankers.

Camilla Herrem og Kari Mette Johansen er like sikre på venstre kant.
På streken er det ingen tvil om at  plassene går til Marit Malm Frafjord og Heidi Løke.
 


Venstrekantene kommer syklende etter Thorir til Brasil. (eller det blir kanskje litt langt? HEHE)


Gøril Snorroeggen har vært ute av landslaget i tre år etter to skulderoperasjoner. Nå er hun skadefri og er sikker i VM-troppen. 

Karoline Dyhre Breivang var ikke på topp forrige sesong, og fikk brev om oppsigelse fra landslagsledelsen i mai. «Karo» brukte oppsigelsestiden godt. Brevet er i det store arkivet, og «Karo» flyr til Brasil.
Det gjør også Ida Alstad. Byåsen-spilleren, som rundet 50 landskamper i Nederland, får trolig en mer sentral rolle enn tidligere år.


Karo og Ida får sjansen til å synge nasjonalsangen flere ganger i Brasil.  

 

Linn Jørum Sulland ble hentet inn som den fjerde til finalespillet i Danmark. Hun er kommet for å bli. Etter to tårevåte vrakinger, er hun nå bankers i troppen. 

Selv om «Linka» og spesielt Tonje Nøstvold har variert i prestasjonene på både klubb-og landslag, er veteranene inne i en VM-tropp.  


Vi tror Norge bør sikre seg med en fjerde venstrehendt spiller fra start av nå i VM. Med Nora Mørk ute er hennes gode Larvik-venninnne Amanda Kurtovic den som bør få plassen. Hun har vist i Mesterligaen at hun duger. Hun har selvtillit og er uredd, og kan spille både kant og back. Da har vi på 14 spillere, og kun to plasser er ledige.

Det mest nærliggende er å ta med ungjentene som også fikk en plass i EM-troppen for ett år siden. Stine Bredal Oftedal og Mari Molid. De spilte kun biroller i EM. Bredal Oftedal ramlet også ut av troppen da Linn Jørum Sulland ble hentet inn.  Men Stine er en annerledes playmaker. En temposetter. Hun spilte bra i Nederland, og ikke minst fyller hun rollen som framskutt spiller i 5:1 forsvar. Landslagsledelsen er veldig opptatt av å ha et alternativ til den tradisjonelle 6:0 oppstillingen. Den kan bli redningen til Mari Molid. Med Gro Hammerseng og Tonje Larsen ute mangler Norge spillere som kan gå inn i midtforsvaret. Rollen som avløser for Marit Malm Frafjord, Gøril Snorroeggen og Kristine Lunde-Borgersen er Mari nærmest til å ta.


Stine har gjort det godt i høst

Outsiderne

Tidligere i høst så det ut til at Larviks Tine Rustad Kristiansen endelig skulle krige seg inn i en mesterskapstropp.
Men en vond akilles kan ødelegge. Hun måtte stå over kamper i World Cup i Danmark, og var ikke med landslaget på siste samling i Nederland. Dermed kan toget ha gått. Men hvis skaden bedrer seg, og landslagsledelsen føler den trenger en rask og gjennombruddssterk bakspiller, så kan Tine gjøre en forskjell.

Trolig vil Norge reise med flere enn troppen på 16 spillere.

 Også i EM hadde laget med en tredje keeper på sidelinjen. Lagene kan bytte ved skader, og en tredje keeper bør være med på turen nå også. Ingrid Ødegård, FC Midtjylland, og unge Silje Solberg fra Stabæk er aktuelle for den plassen.


Lite tyder på at Tonje Larsen er VM klar, hun klarer ikke å kjøre fullt for Larvik enda. Selvom hun ikke er 100 % skadefri så er det ikke umulig at Thorir holder av en plass til henne. Så mye betyr hun. Larsen kan være forskjellen på gull og en fjerdeplass i VM.  
// ARTIKKELEN ER HENTET FRA TV2 SPORTEN

Dette er troppen jeg ville ha tatt ut også, synes ikke det er noe tvil. Håper aller helst at Tonje Larsen blir med, men vi har et veldig godt lag. Jeg er glad for at Kikki og Gøril er klare til Brasil :)  

Stine Bredal Oftedal har hatt en god sesong både for landslaget og Stabæk. Eller hun fikk ikke vist så mye under World Cup, men i Nederland nå nylig gjorde hun det bra. Scoret 18 mål på 3 kamper, og tok også etter det jeg skjønte mye ansvar. For Stabæk har hun 31 mål på 5 kamper. 
Er enige at de burde ta med fire venstre hendte spillere til VM. Linn Sulland burde være bankers nå etter to vrakinger, også Amanda har hatt en god oppkjøring og høstsesong for Larvik. I tillegg viste hun seg frem under World Cup! Resten av troppen er det ikke så mye å si på. 

>  Hvem vil du ha med til VM? 

Kommer til å skrive Østlands Posten sine meninger i morgen, så har jeg noe å skrive om da også :)  

 

Endelig noen gode nyheter igjen..

Gøril Snorroeggen måtte stå over kampene i helgen, pga ankelen sin. I dag tok hun en MR undersøkelse og det var heldigvis ikke noe alvorlig. 

Jeg har positive meldinger å komme med. Vi fryktet et stressbrudd i ankelen, men det var det ikke. Det er en irritasjon og hevelse i muskler, sener og leddbånd på innsiden av ankelen. Det betyr at Gøril bør holde seg i ro den kommende uken, sier landslagslege Ola Sand.Så da rekker hun oppkjøringsturneringen Møbelringen Cup?

Ja, slik det ser ut nå så er det en stor, stor mulighet for at hun kan delta der, sier landslagslegen. 

Dette er også gode nyheter for min del, for da får jeg sett henne spille live :- D  yeah. 

Kristine Lunde-Borgersen er mest sannsynlig klar til VM avreisen 27.november, men blir ikke med til Møbelringen Cup. 

Kristine må nok stå over Møbelringen Cup, men vi er relativt sikre på at hun blir klar til VM, sier landslagslegen. 

Jeg håper at hun blir med å ser på for det hadde vært morro å møtt henne.  


Dronninga er usikker frem mot VM, Kikki er så og si sikker! 

Det er bra at Gøril og Kristine blir med, for det ser ikke ut som om Tonje Larsen rekker det.  

Sjansene for at Tonje Larsen blir med er under femti prosent, så henne regner vi ikke med, sier Sand til TV 2 Sporten. 

Jeg kommer med en innlegg angående hvem TV2 Sporten mener blir med til VM, hvem jeg mener blir med til Brasil og hvem Østlandsposten tror blir med av Larvik jentene.


Alt som er skrevet i kursiv og med fete bokstaver er hentet fra Tv2sporten.no :) 

Det er rett og slett uflaks!

To nye på skadelista, Gøril og Tonje N. Så vidt jeg vet er det ikke så alvorlig, men allikevel da. Vi har hatt mye uflaks de siste måneden nå. Dette sto på Tv2 Sporten: 

Håndballjentenes playmaker Gøril Snorroeggen (Esbjerg) har ikke kunnet være med på landslagets tre kamper i Nederland.

Hun skadet ankelen på trening torsdag før avreise. Vi trodde det skulle gå over raskt, men det har ikke gått som forventet, sier landslagslege Ola Sand.
Det er kort til VM og vi kan ikke ta noen sjanser. Derfor spiller hun ikke nå, og vi tar MR-bilder på mandag. 

Gøril Snorroeggen var ute av landslagsspill i tre år pga. skader før hun gjorde comeback i sommer.Et meget etterlengtet både for henne laget som har vært plaget av skader

Både lege og fysio sier at det er usannsynlig at det skal være noe alvorlig, men vi må sjekke det når det ikke ble bra så raskt som ventet, sier Snorroeggen til TV 2 Sporten.
Vi sjekker det mandag for å utelukke at det er noe alvorlig. Det er viktig å være 100 prosent sikker nå. Men det er bittert å gå glipp av kampene. Skulle gjerne ha vært med. 

 

Landslagstrener Mia Hermansson Høgdahl synes det er tragisk at laget mister viktig samspilltrening i VM-oppkjøringen.

Vi har liten tid og må mister både Kristine Lunde-Borgersen og Gøril Snorroeggen kamper. Og en spiller som Tonje Nøstvold har tråkket over igjen. Hun blir spilleklar snart, men er blitt skadet i starten av de to siste samlingene, og dermed mistet neste åtte kamper, sier en lettere oppgitt Hermansson Høgdahl.

 

 

 

Slipper å opere

Midtbacken fikk onsdag svaret hun og alle norske håndballfans ønsket seg. Bruddet i høyre hånd, som hun pådro seg i kamp for halvannen uke siden, gror riktig, og dermed slipper hun inngrep. Det er da en veldig stor sjanse for at hun blir med til Brasil! :) 

Konsultasjonen viste at bruddet er grodd bra. Det er godt nytt med tanke på VM-deltakelse, sier landslagslege Ola Sand til NTB.

En operasjon ville redusert sjansene for VM-spill i Brasil i desember.

Kristine Lunde-Borgersen skal nå bære gips på den skadde hånden i to uker. Hun kan etter planen være tilbake i håndballtrening om fire uker. Dermed rekker hun akkurat oppkjøringskampen mot Sverige 26. november og avreisen til VM dagen derpå.

// Tv2sporten.no

Herlige nyheter :)  
Det viktigste nå er å bli brun, løpet er kjørt...

HAHAHA! 

http://www.tv2.no/sport/handball/haandballjentene-paa-sexy-photoshoot-3614406.html - Se video, en litt annen side av håndballjentene våre!  

Satser på en VM plass

 

Amanda Kurtovic satte seg mål om VM-spill da hun kom tilbake forstrekt korsbåndskade for halvannet år siden og misset junior-VM. 

... 

Nå ligger veien åpen for 20-åringen fra Sandefjord.

? Ja, jeg ligger vel godt an. Jeg må bare fortsette å jobbe og vise det jeg kan, sier en Kurtovic på pressetreff ved Olympiatoppen, full av selvtillit etter helgens oppvisning i Champions League.

Nå er det landslaget som gjelder i en uke framover på samling med tre kamper i slutten av uken mot Tunisia og Nederland (to kamper) hvor Larvik-spilleren får sjansen til å imponere trener Thorir Hergeirsson ytterligere.

? Målet nå og pri én for meg er å kjempe meg inn i troppen. Jeg drømmer om VM-plass, sier Kurtovic som har hatt den drømmen i halvannet år.

? Etter juniorlandslandslaget siktet jeg meg inn på VM og OL. Man vil gjerne gå fra juniorlandslag til senior fortest mulig, smiler en offensiv 20-åring.

At hun nå ligger i enda gunstigere posisjon grunnet venninnen Nora Mørks frafall skaper en todelt følelse for Kurtovic.

? Den enes død er en annens brød, men Nora er en fantastisk håndballspiller og vi kommer helt sikkert til å kjempe om plasser flere ganger. Selv om vi er konkurrenter så er vi også veldig gode sammen og leser hverandre godt, sier Kurtovic som ikke legger skjul på at de har drømt om muligheten for å dominere Norges høyreside sammen i framtiden.

? Begge kan spille kant og bak og kan fint bytte oss imellom. Jeg liker samarbeidet med Nora veldig godt.

Sandefjordjenta er i stimen om dagen, særlig etter å ha herjet med Krim i Champions League og tatt vare på mulighetene sine så langt. Hvordan vil skuffelsen være om det da ikke skulle bli et VM nå?

? Jeg er en utrolig dårlig taper og blir sikkert veldig, veldig skuffet med en gang. Men så er jeg også en lagspiller og vil håpe på det beste for laget. Det vil gå over og nye sjanser kommer, sier Kurtovic.

Hun holder forventningene i sjakk ved å si at hun ennå er ung og ikke MÅ levere, men heller gjøre det hun kan og så får det være godt nok.

? Men jeg er i rute med målsettingene mine da for å si det sånn, forteller VM-kandidaten fra Larviks høyreside.

Bilde og tekst er funnet her: http://www.op.no/larvikhk/article5773920.ece

Nå som Nora er ute synes jeg Amanda skal få sjansen. Hun har absolutt noe på landslaget å gjøre, og det synes jeg hun viste spesielt mot Krim på lørdagen. I tillegg gjorde hun det bra under World Cup :) 

> Hva synes du? Burde Amanda bli med til VM  

 

Må kanskje operere....

Føler at det er ganske mange kjipe nyheter angående VM nå for tiden, men de norske jentene har rett og slett lit uflaks.. Siste nytt er at Kristine ''Kikki'' Lunde-Borgersen kanskje må operer fingeren hun brakk i forrige uke. 

Dette sto på fvn.no:

Landslagslegen vil fortsatt vente litt før han melder Borgersen ut av troppen. 

Jan Ragnar Haugstvedt er en meget dyktig kirug som vi i Olympiatoppen har benyttet en del ganger. Vi håper vi slipper operasjon, fordi det alltid er forbundet med en viss risiko. Dessuten kan det forlenge behandlingstiden hvis den ikke blir foretatt like etter skaden, sier kvinnelandslagets faste lede, Ola Sand til fvn.
Pr nå har jeg ingen formening om hvor stor sjansen er for at Kikki kan fortsette med vanlig gipsbehandling, slik vi håper.  Vi gjør alt vi kan for at hun skal rekke VM. 

Kikkie var i går på rutinekontrol og sa dette til fvn: 
Jeg avventer bare hva de nye bildene viser. Det hjelper litt å vite at jeg har rukket mesterskap tidligere på tross av skadeproblemer (skulder før OL og kne under VM året 2009). Det er også godt å vite at oppfølgingen fremover er optimal, understreker hun. 

Om hun skal operere eller ikke avgjøres muligens neste onsdag. To dager før avgjørelsen er hun på landslagssamling i Oslo sammen med de andre jentene. Resten av laget reiser til Nederland på torsdagen, for å spille tre kamper mot Tunisa (21.okt) og Nederland ( 22. og 23. okt). Kampene går ikke på, men det kan hende jeg finner en internett side som kampene sendes på. 


Tonje, Kikki og Kathrine på tribunen mot Chile i VM for to år siden. 

Gode nyheter

.. Det vært en del skader blant de norske spillerne, men her kommer en god nyhet. 

Camilla Herrem måtte gå ut i gårsdagens kamp mot Sola, men det tyder på at det ikke er så alvorlig. Hun er usikker til mesterliga kampen på lørdag, men er klar til VM.  Dette sto på TV2 Sport (les under bilde) : 

 
Det er en fiberbrist i hælen og ikke noe galt med akillesen, så det var jo faktisk ganske gode nyheter, sier Herrem til TV 2 Sporten etter et besøk hos fysioterapeuten. 
Jeg er usikker til kampen på lørdag, men det var i alle fall ikke så veldig alvorlig.

Er du helt sikker på at du rekker VM?
Ja. Fysioterapeuten sa at samlingen som begynner allerede på mandag kan være aktuell. 


 Du kan se video av Herrem her: 
http://www.tv2.no/sport/handball/gode-nyheter-for-herrem-3610748.html

 

Hallo, er det noen som vil spille VM?

Dette var en overskrift som preget Dagbladet i 2005, da var hele fem viktige spiller skadet før VM. I tillegg ble flere av erstatterne skadet, Marit hadde ikke opplevd lignende på sine 14. mesterskap. Det endte med en 9.plass, en av Norges svakeste plasseringer i et mesterskap. 

Det er ingen tvil om at Håndballjentene til Norge har vært bortskjemte med medaljer i mesterskap de siste årene. Siste smellen kom som sagt i 2005, etter det har vi samlet medalje etter medalje. (3 EM gull + gullet i 2004, 1 OL gull, 1 VM sølv og 1 VM bronse.) Dessverre kan kanskje smellen gjenta seg i dette mesterskapet, hvis vi skal tenke det verste. 

 

Gro Hammerseng (gravid) og  Katja Nyberg (prioriterer klubblaget etter skulderskaden) blir ikke med i år. I tillegg er VM  kjørt for Tine Stange som opererte et  leddbånd i tommelen 3.oktober. Nora Mørk ble operet for ''jumpers knee'' i sommer, men må ta en ny operasjon. Tonje Larsen sliter med en vond fot, og får mer spilletid i klubben nå pga Gros graviditet. Kristine Lunde-Borgersen  ble skadet mot Larvik i forrige uke, hun har brukket fingeren og må gå med gips i 3-4 uker. I tillegg kom det en beskjed nå om at Camilla Herrem måtte hinke ut av banen etter cupkampen mot Sola i dag (les mer her).
= Tilsammen har disse spillerne (- Camilla sine, fant bare tallet på VG) 740 landskamper. De har masse rutine som hadde vært viktig hvis vi skulle hatt  en sjanse til å vunnet vårt første VM  siden 99. 

 


De siste årene har ikke gått smertefritt for Dronninga i Larvik


Noen av disse kan bli med til VM, mens andre er helt uaktuelle. Når det gjelder Tonje prioriterer hun Champions Leauge og klubbspill, men Thorir vil se hvordan det  går med henne der i løpet av høsten. Ole Gustav sa at det måtte skje et mirakel hvis Larsen skulle rekke VM. Camilla var usikker på hvor alvorlig skaden var, men håpet at det gikk bra. 

Gullsjansen våre ble enda mindre etter at Kikki ble skadet, og det er usikkert om hun rekker VM.  Hun var Tonjes ''erstatter'' i forsvar, og vi trenger henne virkelig nå.  Thorir håper fortsatt på at hun kan rekke det, men det er usikkert. 

 Kikki gjorde comeback i World Cup, nå kan det hende hun må stå over nok et mesterskap. 


 

Tror ikke så mange forventer gull i år, når vi ser navnene til alle de som er borte.  Er litt usikker på om Norge er en medaljekandidat i det hele tatt, men det er selvfølgelig en mulighet. Det spørs hvem de møter i en eventuell åttendelsfinale, kvartfinale, semifinale eller finale! (Det er nytt oppsett i år, så etter gruppespill blir det vinn eller forsvinn. Det vil si at hvis de taper en kamp så er de ute.)  De som er i troppen nå er ikke dårlige, men flere mangler rutine og det er veldig viktig i mesterskap. For all del de kan klare å komme langt de, hvis de spiller på topp hele veien.

 


Kari Mette er klar til VM (Eh, hvis det ikke skjer noe de neste ukene da), men kantkollega Herrem gikk på en smell mot Sola. Det er usikker på hvor alvorlig skaden er. 

Vi får bare vente å se, og håpe på at de som er usikre blir klare til VM! 

 

>  Hva tenker du? Er Norge en gullkanditat per dags dato? 

Ole Gustav tror ikke hun blir med til VM.

Tonje Larsen sier hun må spille for fullt i klubblaget for at VM i desember skal være et tema. LHK-trener Ole Gustav Gjekstad levner henne ikke mange sjanser. 


I lørdagens kamp mot Podravka slapp Tonje Larsen til i angrep på slutten av oppgjøret, og viste umiddelbart sine kvaliteter. Men det er ikke Ole Gustav Gjekstad som setter begrensninger for henne. Det klarer hun fint selv, sier LHKs trener.

- Tonje styrer det i forhold til hvordan hun føler knærne er. Så vi holder igjen til vi må. Men en ser i dag at det gjør godt å få inn nye fjes i angrep, kommenterer han.

Men når LHKs kaptein ikke føler seg hundre prosent vel en måned før VM-uttaket, et det lite trolig at hun gjør det etter at høstens håndballalvor virkelig har satt inn. Larvik Håndballklubb går nå inn i et svært tøft kampprogram, der alle kluter trolig må settes til for å avansere til hovedrunden i Champions League.

Før VM-uttaket venter Krim hjemme, Podravka borte og Viborg hjemme. Gjekstad går langt i å antyde at Larsen nok bare kan glemme Brasil-tur i førjulstiden.

- Med det kampprogrammet som venter oss, får hun ikke akkurat mulighet til å hvile seg til VM. Og Tonje blir svært sentral i vårt spill fremover, bekrefter Gjekstad, og mener det bare finnes en dør til Sør-Amerika for LHK-kapteinen.

- Det er klart det kan skje et mirakel. Men det er ikke akkurat så ofte det gjør det. Hovedpersonen selv sier hun skal bruke Champions League-kampene i høst til å se om hun tåler belastningen.

 

 Men jeg må spille for fullt for Larvik for at VM skal bli et tema. Jeg må kunne være med ett hundre prosent, sier Larsen, som lørdag spilte sin 100. kamp i Champions League.

 

...

 

Artikkel: OP.no og Foto: Peder Torp Mathisen

Blir ikke med til VM

Slik oppsummerer Larvik-backen temaet «Nyberg og landslaget».

? Jeg bygger meg sakte, men sikkert opp igjen. Nå er jeg først og fremst glad for at jeg kan spille håndball igjen. Skulderen blir aldri som før, men god nok til at jeg kan spille.

 

? Skuddet?

? Det blir vel heller aldri som før. Men i stedet for 100 km/t, får jeg får begynne å skyte litt lurere. Og så er jo halve moroa å spille frem de andre, sier Katja, som har brukt sommeren til å styrke både skulder og kne og lage et opplegg som gjør at hun tåler belastningen.

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad har matchet henne forsiktig i seriestarten.

? Jeg var med mot Sola, men bare i forsvar. Så sto jeg over mot Levanger, mens jeg spilte litt begge veier mot Gjøvik. Jeg må få kampfølelsen tilbake, sier 32-åringen, som er forberedt på TV-titting mens de andre spiller VM i Brasil om to og en halv måned.

For mye

Katja håpet å kunne gjøre comeback i mesterligafinalene mot Ithaxo i mai, men både trener Tor Odvar Moen og hun selv fant ut at hun ville ha for lite å bidra med. Det er bidragene hun tenker på ? både på klubb og landslag.

? Det ser ikke ut til at jeg er klar for både Larvik og landslaget på en stund, så landslaget har jeg lagt litt på hylla. Nå har jeg først og fremst lyst til å bidra i Larvik.

? Det er nesten ett år til OL?

? Alt kommer an på kroppen. Jeg stresser ikke med det. Blir jeg god nok og skadefri, så må det vurderes. Men Thorir (Hergeirsson) har jo mange gode spillere å velge mellom.

Mesterliga

Katja Nyberg innrømmer litt motvillig at skulderen ennå ikke er helt bra, men hun møter stor forståelse hos Gjekstad.

? Det gjør litt vondt innimellom, men det er få over 30 år som ikke har vondt noe sted. Jeg kan stå over en trening hvis jeg har det ille, sier Katja, som ser optimistisk frem mot Mesterligaen ? selv om Gro Hammerseng og Heidi Løke er borte fra mesterlaget.

? Ingen er uerstattelige. Vi har fått to nye kjempegode strekspillere. De kan gjøre enkelte ting bedre enn Heidi ? og omvendt. Vi har muligheten for å vinne denne sesongen også.

? Og i serien?

? Det er fint at Byåsen sier at de skal ta opp kampen mot oss. Men det tror jeg de har sagt siden jeg kom til Larvik i 1998...

Det blir vel en kald skulder ? til Byåsen.

// aftenposten.no 

Synes det er litt kjipt da, men skjønner jo hvorfor hun velger å ikke bli medtil VM også...

Veldig dårlige nyheter :/

Det ble nå skrevet på TV2 Sporten at VM kan ryke for Tonje Larsen! Før har det vært knærne, men nå er det den ene foten som er problemet.  Det er ikke bra, ihvertfall ikke nå som Gro Hammerseng også er borte fra laget. Det er sagt at Tonje kan bli bedre, så nå er det bare å håpe! - Vi trenger Tonje mer enn noen gang, spesielt fordi Gro er ute, sier Ole Gustav Gjekstad. Hun kommer til å bli brukt mer i klubblaget nå enn tilfellet var forrige sesong. 

- Forrige sesong var en påkjenning. Det er vanskelig å vite hvordan kroppen reagerer framover. Det er mye belastning, så vi får se, sier Tonje Larsen til TV 2 Sporten.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson trenger sårt Tonje Larsen i VM nå som Gro Hammerseng er borte.Han kan velge mellom mange gode spillere, men antall verdensenere er begrenset. En skadefri Tonje Larsen er en ener.- Er Tonje i den formen hun vår i vår da Larvik vant Mesterligaen, så er hun en styrke for ethvert landslag i verdenstoppen, sier Hergeirsson. Og vi vil gjerne ha med Tonje til både VM og OL. Det er et spørsmål om hun er frisk og motivert. Og om helsa holder til både klubb og landslag.

 Les hele artikkelen her eller du kan se på videoen: http://www.tv2.no/sport/handball/vm-kan-ryke-for-tonje-larsen-3563116.html#.Tk6WBrW7s5Y.twitter 

Dette er en enda større grunn til at vi må få inn Katja og Kristine på topp igjen, hvis vi skal ha litt.
Allikevel har rutinen til både Gro og Tonje vært viktig, det så vi under EM. De er også det beryktete midtforsvaret, som er meget viktig for oss. Så nå lurer jeg på: Kan landslaget ha en mulighet til å få gull i VM gull uten de to veteranene? 

Disse møter Norge i VM!

Gruppe A
Norge 
Montenegro
Angola
Tyskland
Kina
Island 

Trykk her for å se resten av gruppene og når Norge skal spille. 

Norge spiller sin første kamp 3.desember mot Tyskland. Det har blitt et nytt system, noe som fører til at de 4 beste lagene går videre til åttendelsfinaler (istedet for en vanlig hovedrunde der man møter lag fra den kryssende gruppen). Det vil si at det bare er gruppespill og deretter er det vinn eller forsvinn!  Vinner de 8.delsfinalen går de videre til kvartfinale, deretter semifinale og bronsefinale/finale! 
Med den gruppa Norge er i så burde de absolutt komme seg videre fra gruppespillet, noe annet blir litt overraskende. 

- Montenegro er et godt lag, tyskerne er meget revasnjelystne etter et dårlig EM i Norge sisi vinter. Der er det ny giv og satsning på VM, og de har utrolig mange gode spillere å ta av. Angola er afrikanske mestere. Vi har møtt dem tidligere og da har de vært utfordrende og gitt oss gode kamper på sitt beste. Jeg vet ikke hvordan de er nå. 
Kina er outsiderne i gruppen, de har hatt en down etter OL. Island er et lag man skal se opp for i fremtiden. De deltar i sitt første VM og det er stort for en liten nasjon. - Thorir Hergeirsson til handball.no 

Litt statestikk: 
Angola
- Vi har møtt laget 5 ganger, og har funnet alle gangene. Sist de spilte mot hverandre var i OL, der Norge vant 31-17. 

Katrine Lunde Haraldsen mot Angola i OL 08. 

Island -  Vi har spilt mot Island hele 20 ganger, men etter år 2000 har vi bare møtt dem 2 ganger. (Første gang var i 1956). Sist lagene møttes var i Møbelringen Cup 2010, og da vant vi 35-14. Vi spilte også mot dem i  Møbelringen 2008, og da fikk laget kontringsforud av Breivik. Det sto tilslutt 36-15 den gangen. 


Kina og Norge har møttes 11 ganger - 8 seiere og 3 tap. Sist vi tapte mot dem var i juni 2007! Sist vi møtte dem var i VM 09, der vi vant 34-19. 

Her jubler Linka for en av sine 7 scoringer mot Kina i VM 09 

Montenegro møtte vi sist i EM 2004 (da het det Serbia og Montenegro), og det ble en 39-24 seier! Tilsammen har vi møtt dem fire ganger, tre av kampene var i 2003 (treningskamper). Det har blitt tre seiere og et tap. 

Tyskland er et lag vi har møtt mange ganger, faktisk har vi spilt hele 127 kamper mot dem. Første gang lagene møttes var helt tilbake i 1952. Tilsammen har Norge vunnet 46 ganger, tapt 69 ganger og fått uavgjort 12 ganger. Nå skal det sies at på de siste 10 møtene, har det blitt  åtte seiere og to tap. Sist vi møttes var i april, og da ble det dessverre tap for oss (27-23). Vi manglet da Tonje Larsen, Gro Hammerseng og Nora Mørk. 

Kari Mette mot Tyskland i Em 2006 - ble en 27-22 seier til oss> Hvordan tror du det går med Norge i gruppespillet? Er jo litt vanskelig å spå veien videre, i og med at vi ikke vet hvem de møter i en evt 8.delsfinale. 

Vil du være med til Brasil i desember??

Bli med å heie jentene frem til VM seier i Brasil. Her får dere litt informasjon, eller så kan dere gå inn på linken nederst i innlegget her.
For påmelding og enda mer informasjon: Tonje Røiland, tlf: 24 14 94 00/71 eller epost: tonje@sabra.no

Påmledingsfristen:
01.08.2011 (1.august) 
Pris: 15 500 kr (++)
Det inkluderer:

Fly t/r Oslo - Brasil - Oslo (kan også få fra andre flyplasser tror jeg)
Fly fra Rio de Janeiro til Sao Paulo
Overnatting i dobbeltrom på 4- stjernes hotell i Rio (inkl. frokost)
Transport t/r flyplassen til hotellet i Rio og Sao Paulo, 
Transport t/r hotellet - hallen, 2 kampdager
Avslutningsbankett 
Det er med reiseledere fra Sabra sport og event + lokale engelsktalende guider

Dette må betales i tillegg: 
Flyskatt
Enkeltroms tillegg 550,- pr natt
Kampbilletter til semifinale og finale. 

Avreise/ Ankomst:
12/13.desember: Avreise til Rio de Janeiro (Her vil det bli spilt gruppe og mellomspill) 
16.desember: Avreise fra Rio til Sao Paulo ( semifinale og finale vil bli spilt her) 
19. desember: Avreise fra Sao Paulo til Oslo (kommer hjem 20.desember pga tidsforskjellen)

Du kan også betale for noen tileggspakker, de kan du lese om her: 
http://www.handball.no/p1.asp?p=32095


Sist vi fikk et VM gull var i 1999 - klarer vi det igjen i år?