World Cup 2011

Min mening om jentene under WC DEL 2

11. Kari Mette Johansen
Kari Mette Johansen

Mål/skudd - NOR-TYS: 2/3 , NOR-FRA: 4/4  NOR-ROM: 5/5 NOR-SPA: 1/3 NOR-RUS: 2/3
= 14 mål/18 skudd - 77,8 %

Kari Mette is back!! Synes hun gjorde en veldig god turnering. Har god rutine, står godt i forsvar, hadde gode avslutninger og var veldig treffsikker. I tillegg er hun veldig flink til å løpe både fremover og hjem igjen! Hun ble kåret til banens beste av VG mot Romania, da spilte hun en fantastisk omgang. Var litt svak mot Spania i angrep, men er god i forsvar. Synes Norge skulle blitt flinkere til å bruke kantene, de var gode til det i de tre første kampene. Kari Mette var den som scoret tredje mest for Norge! Satser på at hun blir med til VM, og jeg håper hun gjør det like bra der.  

 

13. Marit Malm Frafjord 
Marit Malm Frafjord
Mål/skudd - NOR-TYS: 3/4 , NOR-FRA: 2/4  NOR-ROM: 0/3  NOR-SPA: 2/3 NOR-RUS: 0/0
= 7/14 - 50 % 

Marit ble utnevnt til kaptein før mesterskapet, og denne rollen tok hun bra. Tok ansvar i forsvaret og var også bedre i angrep. Skaffet også en del straffer (det samme gjorde Heidi, glemte å skrive det). Mistet noen baller som hun burde hatt i klypene, men alt i alt leverte hun veldig bra. Hun tar det på en måte litt igjen i midtforsvaret, for der er hun viktig. Ble kåret til den beste strekspilleren i turneringen :) 

Linn Jørum Sulland 
Linn Jørum Sulland

Mål/skudd - NOR-TYS: - , NOR-FRA: -   NOR-ROM: 8/16   NOR-SPA: 2/7 NOR-RUS: 3/12
= 13/35 - 37,1 % 

Er en sikker straffeskyter, og har et godt skudd bak fra banen. Bommer dessverre en del, men er allikevel en av de beste skytterne vi har. Linn er flink til å true med skudd, og det er bra at hun fortsetter å skyte selvom ballen ikke alltid går i mål. Tar noen raske avslutninger til tider som fører til dårlige skudd, hadde ikke helt dagen mot Russland. 

 

18.Linn-Kristin Rigelhuth Koren 
Linn-Kristin Riegelhuth Koren 
Mål/skudd - NOR-TYS:4/7 , NOR-FRA: 6/15,  NOR-ROM: 3/7 NOR-SPA: 2/7 NOR-RUS: 1/2 
= 16/35 - 45, 7 %

Linka har et fantastisk skudd, men huj har unødvendig mye bom. Hadde et fantastisk skudd bak fra banen i kampen ot Tyskland (?), kommer aldir til å glemme det!  Hun er også veldig flink til å se medspillerne sine og lese spillet. (Snapper en del baller). Linka er ikke den sterkeste i forsvar (ikke den dårligste heller), men vi får stor fart oppover i kontra. Kom på All Star team sammen med Marit M. F :) 

 

21. Gøril Snorroeggen
Gøril Snorroeggen
Mål/skudd - NOR-TYS: 3/7, NOR-FRA: 2/9  NOR-ROM: 1/5 NOR-SPA:1/5 NOR-RUS: 1/11
= 8/37 - 21,6 % 

Fantastisk å ha Gøril tilbake etter tre års fravær. Hun er en bauta i forsvar, og har også et godt skudd. I tillegg har hun gode innspill til strek og ut til kant. Blir dessverre noen raske avslutninger og en del bom. Gøril hadde kun spilt to kamper i juli før denne turneringen, og ingen forventet at hun skulle være i toppform nå. Hun har fortsatt et par måneder til å komme seg helt på topp. Hun viser at hun er på vei i denne turneringen. 

23. Camilla Herrem 
Camilla Herrem
Mål/skudd - NOR-TYS: 1/4 , NOR-FRA: 0/0, NOR-ROM: 1/2, NOR-SPA: 2/4 NOR-RUS: 2/3
=  6/13 - 46,2 %

Camilla var også litt svak i denne turneringen, men kom seg litt på de to siste kampene. Det skal sies at Norge ikke alltid var så flinke til å bruke kantene, men Camilla rotet også bort noen av sjansene hun fikk. Ble også noen uvanlige bom på kontringer. Satser på at hun er tilbake i VM, for vi vet jo hva Camilla kan :)  

 

24. Amanda Kurtovic
Amanda Kurtovic
Mål/skudd - NOR-TYS: 3/9 , NOR-FRA: 3/8, NOR-ROM: 1/2, NOR-SPA: 3/4 NOR-RUS: 0/1 
=  10/24 - 41,6 %

Fikk en del spilletid i denne turneringen, og jeg synes hun gjorde det bra. Amanda kan bli litt varierende, har et godt skudd, men bommer også en del. Synes hun viste et veldig godt spill mot slutten i Frankrike kampen, skaffet oss flere straffer. I tillegg er hun flink til å finne linja!, har et godt samspill med Løke spesielt. 


7. Tonje Nøstvold 
Tonje Nøstvold
Fikk bare en kamp før hun ble sendt hjem, og det var mot Tyskland. Scorer to mål på 6 skudd! Som jeg har sagt på flere så har Tonje også et godt skudd, men det blir noen stygge bom.  2/6 - 33, 3 

15. Tine Rustad Kristiansen
Tine Rustad Kristiansen

Fikk ingen spilletid mot Tyskland, fikk ikke så mye spilletid i de neste kampene heller og sto vel over de to siste kampene pga skade. Hun bidrar med fart i spillet, og er flink i gjennombrudd. Har hatt en god sesong for Larvik hittil, så vi får se da om hun får en VM plass.
2/5 - 40 % 


> Hva synes du om disse? 
 

Mine mening om jentene under WC DEL 1

NOR = Norge,TYS = Tyskland, FRA = Frankrike, ROM = Romania, SPA= Spania og RUS= Russland. 
Er ikke en håndballekspert, men skal prøve å skrive litt om hver enkelt i løpet av World Cup. Er ikke en håndballekspert, så vurderingene blir litt amatørmessig. 

1. Kari Aalvik Grimsbø 
Kari Aalvik Grimsbø
Redninger/skudd - NOR-TYS: 1/3, NOR-FRA: 8/32, NOR-ROM: 2/7, NOR-SPA  5/20 og NOR-RUS 10/23. 
= 26/85 - 30,6 %  

Er fortsatt en god nummer to, synes hun gjorde en grei turnering. En redningsprosent på 30,58 totalt er helt greit, det er vel Frankrike kampen som trekker ned en del. Hennes beste kamp var mot Russland, reddet 10 stykker og fikk en redningsprosent på  43,5 %. 

16. Katrine Lunde Haraldsen 
Katrine Lunde Haraldsen
Redninger/skudd - NOR-TYS: 10/21, NOR-FRA: 3/13, NOR-ROM: 14/30, NOR-SPA 6/14 og NOR-RUS 8/20 
= 41/ 98 - 41,8 %

Katrine viser igjen at hun er en viktig brikke for Norge. Redder som regel det hun skal redde, bortsett fra mot Frankrike. Synes hun virket litt umotivert i den kampen, men ellers leverte hun varene. Katrine er stabil og blir viktig i VM.  

2. Mari Molid
Mari Kristine Søbstad Molid
Mål/skudd - NOR-TYS: 0/4, NOR-FRA: 1/3 , NOR-ROM: 3/5, NOR-SPA: 0/0 , NOR-RUS: 4/10 
= 8/22 - 36,4
 
Er ikke helt med i angrep til tider, gjør noen enkle tekniske feil. Hun har et fantastisk skudd, og hun viste det flere ganger i turneringen. Er veldig god i forsvar da, så hun tar det igjen litt der. 

4. Stine Bredal Oftedal 
Stine Bredal Oftedal 
Mål/skudd - NOR-TYS: - , NOR-FRA: 1/8, NOR-ROM: 0/0, NOR-SPA: 1/7 , NOR-RUS:  
=  2/15 - 13,3 %

Blir dessverre litt mye feil, og bom. Fikk ikke så mye spilletid, men synes hun brukte den tiden hun fikk dårlig. Stine har er et godt blikk, og er flink til å spille opp andre. Hun er 20 år og har selvfølgelig en del mer å lære.

5. Ida Alstad 
Ida Alstad
Mål/skudd - NOR-TYS: 2/7 , NOR-FRA: 5/10 , NOR-ROM: 4/5 , NOR-SPA: 3/11 , NOR-RUS:3/8
= 17/41 - 41,5 % 

Endte opp som toppscorer med 17 mål i turneringen, allikevel blir det mye bom og feil på denne jenta. Det er vel kanskje sånn når du spiller bak at man må ta litt flere sjanser enn andre, når det gjelder innspill, skudd bak fra banen, osv.?  Synes Ida viser mye bra både i angrep og forsvar, hun har et godt skudd. 

6 Heidi Løke
Heidi Løke
Mål/skudd - NOR-TYS: 0/2 , NOR-FRA:1/2 , NOR-ROM:4/5 , NOR-SPA: 4/7 , NOR-RUS: 4/8  
= 13/24 - 54,2 

Løke overrasket meg litt i denne turneringen, ble uvanlig mye bom. De to første kampene fikk hun ikke til så mye, men kom sterkt tilbake mot Romania. Da synes jeg hun gjorde en god kamp!  Mot Spania spiller hun en god første omgang, treffer på de tre sjansene hun får. Deretter blir det tre strake bom i andre omgangen. I finalen treffer hun på 4, men bommer på like mange. Synes hun har blitt litt bedre i forsvar da! 
Håper og tror at hun kommer sterkere tilbake, og alle vet hva Heidi er god for. Jeg er ihvertfall ikke bekymra for henne frem mot VM!  

8 Karoline Dyhre Breivang
Karoline Dyhre Breivang
Mål/skudd - NOR-TYS: 0/3 , NOR-FRA: 0/3 , NOR-ROM: 1/2 , NOR-SPA: 1/2, NOR-RUS: 1/3
= 3/12 - 25 %

Ingen som forventer at Karo skal bli toppscorer. Hun er en viktig brikke i forsvar, og gjør jobben sin bra i denne turneringen. Blir selvfølgelig lurt noen ganger, men alt i alt er jeg fornøyd. Viktig at hun er med i ankomsten så motstanderne ikke rekker å bytte forsvar/angrep. 

9. Kristine Lunde-Borgersen 
Kristine Lunde-Borgersen
Mål/skudd - NOR-TYS: 5/8, NOR-FRA: - , NOR-ROM: 2/4 , NOR-SPA 3/7, NOR-RUS: 2/7
=  12/26 - 46,1 %

Godt å ha Kikki tilbake, og hun leverte varene. Fantastisk comeback. Kikki har et fantastisk skudd bak fra banen, i tillegg har hun et godt blikk for strek og kant. Hun tar ansvar både fremover og bakover på banen, det er bra å se. Er også noen små bom, men hun viser at hun er på gang. Satser på at hun er i toppform i VM :) 

> Hva synes du om disse spillerne? 

- Del 2 kommer i kveld eller i morgen :) 

Bilder fra World Cup

Her finner du bilder fra World Cup 

http://www.aroundtheworld.dk/handball/

http://community.webshots.com/user/sun074sun 

http://www.dhf.dk/DHF/Landshold/Dame-A-landsholdet/GF-World-Cup-11/Fotogallerier.aspx

http://www.handball.no/p1.asp?p=32984

Her er det ingen bilder fra 2011, men du finner en del Larvik og landslagsbilder: 

http://handballphotos.hu/ 


- Bildet er tatt av Terje Anthonsen


Min mening om spillerne under World Cup kommer i løpet av helgen. Er nødt til å se kampene på nytt, siden jeg husker ikke alle :) Men du kan godt skrive din mening om spillerne, enten alle eller noen! 
 

WC finalen 2011...

...endte med tap for våre jenter, men jeg synes ikke vi skal deppe såå mye (bare litt) av den grunn. Norge kommer seg til en finale, noe som i seg selv er veldig bra. Synes vi har gjort en bra turnering, mange har fått vist seg frem og vi kan ta med oss mye positivt. Det negative kan vi også ta med oss og lære noe av til senere kamper!  
Norge har kun spilt to kamper i sommerferien mot Frankrike, og etter det har de ikke spilt sammen (synes jeg Karo sa i går).

Skal prøve å få til et innlegg og skrive litt om innsatsen til hver enkelt spiller i løpet av denne turneringen. Husker ikke så mye fra alle kampene, men skal prøve å se noe av det på nytt!

I dag burde vi vel kanskje ha vunnet, men sånn er det bare. Ble vel en felles kollaps de siste minuttene. Norge spilte en bra finale - alt i alt! Det skal sies at Norge tapte to kamper i WC i fjor også, men vant allikevel EM. Det er fortsatt noen måneder igjen til VM starter, og vi har flere kamper som skal spilles før den tid!


Norge i semifinalen mot Spania
 
Det var Norge som ledet nesten igjennom hele 1.omgangen, men det var allikevel en jevn og tøff omgang.  Det var også i perioder en del bom og feil, noe som førte til at vi ikke kom lengre i fra enn med to mål. Forsvaret var tett i det meste av omgangen, og Kathrine sto også solid i det norske målet. Katrine og Kari Aalvik Grimsbø redder også en straffe hver i 1.omgangen. Til tross for en god omgang, er det Russland som leder til pause 12-11. 


Katrine gjorde en god 1.omgang  i dag (Bilde er fra Tyskland kampen)

Kari Aalvik Grimsbø går i målet, Camilla Herrem kommer inn for Kari Mette Johansen og Amanda bytter med Linka i andre omgangen. 
Ida Alstad utligner raskt til 12-12, før Karo, Heidi og Kikki putter hvert sitt. Vi har kontroll også i andre omgangen, og det ser ut som om vi skal klare å dra dette i land. Helt til det gjenstår 8 minutter, da begynner det å rakne for Norge. Forsvaret faller sammen, og Russland kan bare løpe igjennom. De putter både 1,2,3 og 4 mål, mens Norge gjør både 1,2,3, og 4 feil. Plutselig står det likt på måltavla, og Norge begynner å stresse. Thorir tar en timeout for å få litt orden, uten at det hjelper. Avslutningene blir for raske, og vi klarer ikke å få etablert oss i forsvar. Det ender med at Russland vinner de siste åtte minuttene 7-1. Norge får derfor sølvmedaljen rundt halsen istedet for gullet. 


Forsvaret sto bra i det meste av kampen.

Synes Mari Molid gjør mye bra i dag, mens Kathrine og Kari står godt i målet. Kikki, Marit, Gøril og Karo står bra i forsvar i både 1. omgangen og før kollapsen av 2.omgangen. Vi er også flinke til å komme oss hjem når vi mistet ballen i angrep. 
Kantene gjør det helt greit i dag - Camilla og Kari Mette setter inn fire mål tilsammen (2 hver), og bommer på et hver.  Linka fikk et utspill til kant, og traff på det. De får jo ikke så mye utspill i dag heller, og de er ganske avhengi av de andre for å få ballen. Norge må få opp tempoet litt og få litt mer bredde i spillet. 


Målscorere:  Mari Molid 4, Heidi Løke 4, Linn Jørum Sulland 3, Ida Alstad 3, Kari Mette Johansen 2, Camilla Herrem 2, Kristine Lunde-Borgersen 2, Linn-Kristin Riegelhuth 1, Gøril Snorroeggen 1 og Karoline Dyhre Breivang 1. 

Marit Malm Frafjord og Linn-Kristin Riegelhuth Koren kom begge på All Star Team!


Marit og Linka kom også på All Star Team i fjor! :) - Bildet er fra 2010

Hva synes dere om det? 
Og hva synes dere om kampen?  

Blir det gull i bursdagsgave?

Stine Bredal Oftedal fyller 20 år i dag, gratulerer! 

Vi satser på at Norge vil gi henne gull i bursdagsgave og at hun kanskje får spille litt selv i dag også. Synes hun har gjort en god innsats de minuttene hun har fått. Stine er bare 20 år og kom overraskende med i EM troppen i fjor. Vi kan ikke forvente all verden av henne heller.  Men hun har mange år igjen på håndballbanen, så jeg gleder meg til å følge henne videre!! :) 
GF WORLD CUP FINALE 17.30 PÅ TV 2  ZEBRA! :) 

Videre til finalen...

Det ble seier 25-23 over Spania i semifinalen i GF Forsikring World Cup lørdag ettermiddag. Dermed blir det finale mot Russland søndag kl 17.30 (sendes på TV 2 Zebra). 

Håndballjentene spilte en god første omgang og tok kommandoen i kampen fra starten. Mange jenter meldte seg på scoringslisten, det var fart i beina og laget glimtet til med fine kontringer slik vi kjenner dem fra tidligere. Selvom de i starten bommet på klare 100 % sjanser. Til pause var ledelsen 14-8 og Norge hadde full kontroll. 

Midtveis i den andre omgangen var den norske ledelsen fremdeles på seks mål, 22-16, men det siste kvarteret slapp Spania inn i kampen. Men nærmere enn to mål kom de aldri, og tavlen viste 25-23 ved full tid.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson syntes det var mye positivt i kampen, men at det gjelder å bli mer stabil.
- Det svinger litt, men vi så mye bra i første omgang. Det blir spennende å møte Russland. Dette blir den eneste muligheten å spille mot dem før VM i Brasil, sa han til TV s Zebra etter kampen. //Handball.no


Dhf.dk

Det var lite tempo, en del tekniske feil og bom, og vi ble litt stillestående i forsvar (ihvertfall det siste kvarteret av kampen). Spania slapp noen ganger litt enkelt igjennom forsvaret, men jeg synes allikevel jentene gjør mye bra bakover også. Kathrine redder en del baller i første, og Kari gjør det ikke så mye dårligere i andre. I tillegg sliter vi litt når Spania spiller offensivt, men synes Kikki løser det bra. Camilla løper også inn noen baller i dag, mens Kari Mette ikke var like strålende i dag som tidligere. Liker best at venstrekantene får så spille en HEL omgang hver, istedenfor at de bytter etter 15 min i hver omgang. Selvom de roter bort tre sjanser i dag (av 6) synes jeg vi skal bli flinkere til å bruke v.kantene. De får ikke så veldig mye å jobbe med i dag, Norge var bedre til det mot Romania. Amanda gjør en god omgang i dag, scorer to fine mål og setter inn 1 straffe. Heidi Løke spiller en god første omgang, men er litt svakere i andre omgangen. Linn Jørum Sulland,som har blitt lovet VM plass allerede, gjorde heller ikke en veldig god kamp i dag.Alt i alt - ikke en veldig god håndballkamp, men vi kommer til finalen og det er det viktigste. Det er som Karo sier: '' Vi har ikke spilt så mye sammen i det siste og det blir nok bedre utover høsten''.  
Vi er i september (snart oktober) og har fortsatt et par måneder til på oss før VM. Nå skal både Larvik og Byåsen spille Champions Leauge og da får de kjent litt på nivået der. Det er en god øvelse frem til desember. 

Norske målscorere: Heidi Løke 4, Ida Alstad 3, Amanda Kurtovic 3, Kristine Lunde-Borgersen 3, Marit Malm Frafjord 2, Camilla Herrem 2, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2, Linn Jørum Sulland 2, Karoline Dyhre Breivang 1, Kari Mette Johansen 1, Stine Bredal Oftedal 1 og Gøril Snorroeggen 1.

Norge skal spille mot Russland i morgen i GF World Cup finalen. Kampen begynner 17.30 på Tv2 Zebra :) 

> Hva synes du om kampen? 

Dårlig hukommelse?

Lå et intervju med Heidi Løke og Linn Jørum Sulland på TV2 sporten - du kan se det her: http://www.tv2.no/sport/handball/haandballjentene-foer-semifinalen-spania-hvem-3593831.html


Norge møter Spania i semifinalen klokken 16.15. Sist lagene møttes var  i Tyskland i april hvor de vant komfortabelt 37-20 (treningskamp), men  toppscorer i kampen, Linn Jørum Sulland og femmålsscorer, Heidi Løke husker ikke å ha møtt Spania.

-Spilte jeg den kampen? spør Heidi Løke.

- Det er tydelig at de ikke gjorde et så stort inntrykk på deg?!

- Jeg lever i nuet jeg, vettu, ler Løke. 

Linn Jørum Sulland scoret sju mål i kampen, men hun heller kan ikke huske å ha spilt mot Spania.

- Den kampen husker jeg ikke, sier Sulland

- Du scoret sju mål...

-Gjorde jeg. Hmmm...Jeg husker fortsatt ikke, smiler Sulland TV2 ZEBRA 16.15 i dag :) Følg med!  

OPS OPS!

Skrev tidligere i dag (går) at Norge-Spania startet 16.15. Nå ser det ut som om den begynner 14.15 (i følge TV2 Sumo). Så dere får skjekke om gå innom TV2 Zebra 14.15 for sikkerhetsskyld!! 

I følge handball.no begynner kampen 16.15.. Så jeg aner egentlig ikke når den starter.Tror dere må sitte klar foran TV fra klokken 14.15! Bedre å være for tidlig ute enn for sent.


Tror jeg stoler på handball.no, så da begynner kampen 16.15 på TV2 Zebra :) Dette er nå bekreftet, siden Frankrike spiller mot Russland nå!
 

SpillerbørsHar allerede blitt lovet VM plass.

Det sto i VG i dag at Thorir Hergeirsson allerede har lovet en VM plass til LInn Jørum Sulland. Hva tenker du om det? 
 Som sagt så synes jeg ikke at hun storspilte i går, men hun gjorde veldig mye bra. Synes Linn Jørum Sulland er en fantastisk skytter og sikker på 7 m,så synes hun fortjener det. Allikevel er det kanskje litt for tidlig å love bort noe? De andre har hele høsten på seg til å vise seg frem så alt kan jo skje. 

''Hun ble vraket både til OL 2008, VM 2009 og EM 2010. Sulland har grått bitre tårer både offentlig og privat. Men tok en enorm revansje da hun kom inn som reserve og gjorde 10 scoringer i EM avslutningen sist vinter. 
- Jeg prøver å ikke tenke så mye på det, men jeg blir enda mer skuffet om jeg ikke blir tatt ut nå. 

Så sent som tirsdag fikk Linn seg en skikkelig støkk med skade på oppvarmingen. Men etter to dager med smertestillinde, sykkel - og styrketrening bombet hun inn åttemål på rumenern. 
Det er bare å si detrett ut. Dettee skytset trenger vi. Linn er akkurat nå Norges beste skytter. Ingen har bedre uttelling fra distanse, sier Thorir Hergeirsson.'' - VG 23.09.11  


Linn Sulland i skuddet under EM 2008!

Ble også veldig glad når jeg så at Kari Mette Johansen ble kåret til banens beste på VGs spillerbørs i går. I tillegg var det et lite intervju av henne nederst i hjørnet av Sulland artikkelen. Kan skrive ned hele det intervjuet siden det ikke var så langt. 

''Håndballfri ga storspill 
Kari Mette Johansen (32) leverte en drømmeomgang. Hun takker en håndballfri sommer. 
Med fem scoringer på fem skudd dominerte hun stort etter pause. Hun scoret to fra venstrekanten, løp inn en kontring og krydret det hele meg en vakker flyger og et hardt forskeskudd fra distanse.
-  For meg var det en nøkkel å ikkke spille håndball fra Champions Leauge-finalen i mai til begynnelsen av august. Det betydde mye for både kropp og sjel, beskriver Kari Mette Johansen. 
Hun har slitt med brusk i begge knærne. En sommer med alternativ trening har gjort henne både sterkere og mer sulten.
- Jeg begynner å bli gammelm, vetdu, fleiper Fredrikstad-jente som har spilt i Larvik siden 1998. Men ikke eldre enn at hun i World Cup har scoret 11 av 12 skudd.'' - VG 23.09.11


Kari Mette er i storform igjen! 

Kan komme med resten av spillerbørsen i en nytt innlegg. 

Sendt hjem med håndskade.

 

Tonje Nøstvold fikk en smell i hånden i kampen mot Tyskland. Det ble tatt røntgen, som viste at det ikke var brudd.Men smertene har vedvart og fredag ble det bestemt at hun sendes hjem for trening og rehabilitering i Byåsen.

Vil det bli foretatt en ytterligere undersøkelse?
Vi vurderte MR her, men det beste var å ta røntgen for å avkrefte noe akutt. Det ligger i kortene at det er lurt å ta MR for å se på benstruktur, sener og bånd, sier landslagslege Anne Froholdt til TV 2.

Froholdt sier Nøstvold kan være ute av spill i mellom noen dager og et par uker. Så dumt, men heldigvis er hun ikke ute så lenge! Håper Tonje blir fort bra igjen.


Foto: Bagger, Henning/SCANPIX 

SEMIFINALEN MOT SPANIA SPILLES 16.15 I MORGEN PÅ TV2 ZEBRA OG SUMO 

 

Disse har scoret Norges mål

Setter om antall mål som spillerne har etter de tre første kampene. Hvis det står ''(0)'' betyr det at spilleren sto over eller satt på benken under hele kampen. 

01. Linn-Kristin Riegelhuth Koren 4 + 6 + 3 = 13


02. 
Kari Mette Johansen 2 + 4 + 5 = 11

03. Ida Alstad 2 + 5 + 4  = 11

04. 
Linn Jørum Sulland (0) + (0) + 8 = 8
05. Kristine Lunde-Borgersen 5 + (0) + 2 =
06. 
Amanda Kurtovic 3 + 3 + 1 = 7
07. Gøril Snorroeggen 3 + 2  + 1 = 6
08. 
Heidi Løke 0 + 1 + 4 = 5
09. 
Mari Malm Frafjord 3 + 2 + 0 = 5
10. Mari Molid 0 + 1 + 3 = 4
11. Camilla Herrem 1 + 0 + 1 = 2
12. 
Tonje Nøstvold  2+ (0) + (0) = 2
13. Tine Rustad Kristiansen (0) + 2 + (0)= 2
14. Karoline Dyhre Breivang 0 + 0 + 1 = 1
15. Stine Bredal Oftedal (0) + 1 + (0) = 1

Vi møter....

Spania i semifinalen på lørdag. Kommer med nærmere beskjed om når det blir! 

Vi ble gruppevinnere i gruppe 1, siden Frankrike tapte i dag. Så derfor møter vi nummer 2 i den andre gruppa, som da ble Spania. I den andre semifinalen skal Frankrike spille mot Russland :) 


Bildet er funnet på handball.no

 

Deilig å se på...

Herlig å se Norge tilbake på gamle trakter, rett og slett. 
Da Harald Bredeli skrev på twitter tidligere i dag at Tyskland hadde vunnet 26-20 over Frankrike ble jeg litt engestlig og overraska. Det betydde at Norge måtte vinne over Romania for å komme seg til en semifinale, hadde Tyskland tapt mot Frankrike kunne vi ha tapt med 7 mål i dag. Allikevel så var det jo morro med litt spenning før kampstart. 

Linn Sulland satt på benken i de to første kampene, men i dag startet hun med å banke ballen inn i mål for Norge. Hun starter veldig bra og scorer fem mål i løpet av første halvdel av kampen. Kathrine starter også bra med flere redninger i løpet av de første minuttene. Det første Romania målet kom etter 6 minutter og 30 sekunder, da hadde vi allerede klart å putte inn 3 mål. Camilla Herrem setter inn 8-2 etter 14 minutter, og det står 10-3 på måltavla når det gjenstår 10 min av andre omgangen. Så glipper det litt når Kristine Lunde-Borgersen får en utvisning. Romania har en spiller mer enn oss i to minutter, og klarer å score tre mål på denne tiden. En dårlig undertallsperiode av Norge. Thorir tar en timeout, og da får vi opp tempoet litt igjen. Heidi Løke (som kun hadde scoret 1 mål før denne kampen) sender Norge til en 15-9 ledelse til pause.
Camilla Herrem Linn-Kristin Riegelhuth Koren
Camilla Herrem og Linka spilte hele 1.omgangen, de bytter med Kari Mette Johansen og Amanda Kurtovic i andre.

Det er Romania som starter best i andre omgangen, de setter inn to raske mål og får Karo utvist. Amanda får en sjanse og setter inn 16-11 etter 2 minutter. Like etterpå blir hun også utvist, rett før Dyhre Breivang kommer inn igjen. Det blir en straffe til Romania som Kathrine redder, det samme gjorde også Kari Aalvik Grimsbø i første omgangen. Vi spiller i fire minutter med en mindre på banen og slipper inn kun to mål, så den undertallsperioden var mye bedre enn den i 1.omgangen. Norge fortsetter bare å øke, mens Romania får et par mål innemellom. Kari Mette avslutter med en mini flyver og setter inn det 33.målet til Norge, det ender tilsutt 33-21. 


Kristine Lunde-Borgersen Gøril Snorroeggen Marit Malm Frafjord
Kikki, Gøril og Marit M viser god rutine i forsvar i dag 

Forsvaret vårt var MYE bedre i dag enn det var i går. Vi var ute å stoppet skytterne, taklet mer, lagde flere dueller, osv. Det var selvfølgelig noen glipper innemellom, men sånn er det jo alltid. 
I angrep var vi også bedre i dag, men vi har selvfølgelig litt igjen. Var en del unødvendige feil + noen 100% sjanser som vi skulle ha truffet på. Det var allikevel flere gode innspill og skudd bak i fra banen. Flere hadde også god utteling på skuddene sine i dag. 

Hvis jeg skal klage litt (igjen) så vil jeg si at det er teit å si at Linn Sulland var kampens store spiller, osv. Hun var god, scoret 4 spillermål og 4 straffer, men brukte 12/13/14 skudd på å få inn disse målene. Mye unødvendige bom og feil spesielt i 2.omgangen. Er ikke meninga og bare se det negative, for jeg synes hun gjorde mye bra også. Greit at hun ble toppscorer, men det vil ikke si at hun blir kampen store spiller for det. Personlig synes jeg det var flere andre som var ''større'' enn henne i dag, men hver sin smak. 


Kari Mette Johansen

Kari Mette Johansen
spilte strålendei løpet av de 30 minuttene hun fikk i dag. 5 mål på 5 skudd + at hun var god i forsvar og hadde noen gode pasninger.Godt å se henne tilbake etter to litt svake sesonger. KMJ kom også innover i banen og satt inn et fantastisk skudd i mål. Har sett henne gjøre det noen ganger før, og har savner det litt. I tillegg hadde hun fin piruett  (som hun fikk stilkarakter 19,5 av Bredeli, haha)som det ble mål av. Greit at hun er favoritten min, men i dag kan ingen si at hun spilte dårlig.  
 Heidi Løke

Heidi Løke scoret 4 mål på 4 skudd, og var også  tilbake i gammelt slag. Hun har ikke fått det helt til i de to siste kampene, men i dag var hun litt tilbake ihvertfall. I tillegg vil jeg nevne Ida Alstad, Kathrine Lunde Haraldsen (19 redninger), Mari Molid og Kristine Lunde-Borgersen som gode bidragsytere i dagens kamp. Ida og Kikki hadde 1 bom hver, og traff på resten av sine skudd. Herlig! 
Katrine Lunde Haraldsen Mari Kristine Søbstad Molid  Ida Alstad

Kampfakta:
Norge - Romania 33-21 (15-9):

Norge: Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde Haraldsen, - Mari Molid 3, Stine Bredal Oftedal, Ida Alstad 4, Heidi Løke 4, Karoline Dyhre-Breivang 1, Kristine Lunde-Borgersen 2, Kari-Mette Johansen 5, Marit Malm Frafjord, Amanda Kurtovic 1, Tine Kristiansen, Linn Jørum Sulland 8 (4), Linn-Kristin Riegelhuth Koren 3, Gøril Snorroeggen 1 og Camilla Herrem 1.

Utvisninger: Norge 6, Romania 2.

7m: Norge 4/4, Romania 6/8.

 Takk til kibby på vgd.no for kampfakta :) 

> Hva synes du om kampen? 
> Er du enig i det med Sulland, eller du uenig?
 - Jeg har ikke sagt at hun er dårlig, for det er hun ikke. Bare at i dag var hun ikke best.  
> Hvem synes du var best i dag?  

Dagens kamp...

I dag er det Norge-Romania, og kampen går på TV2 SPORT og sumo klokken 18.00. Kampen sendes i repriseTV2 Zebra klokken 20.00 i kveld! 

Dette skrev jeg på facebook siden istad; 
Eller du kan se kampen gratis her. Du må trykke på ''other'', ''Norway - Romania'', også ''see on TV''. Så kommer det opp en boks, og da må du vente i 30 sek før programmet begynner.. Jeg tror det skal funke, for jeg testet den litt i går. 

Da får du sett den direkte, hvis du ikke vil vente til senere i kveld :) 


Det skal sies at Tyskland (som vi vant 25-13 mot) seiret over Romania i går, 31-29! Så på papiret burde det vel bli seier til oss. Skal vi nå semifinalen må vi også vinne i dag! HEIA NORGE :-) 

 

Må opp et par hakk..

For å si det sånn, skal Norge slå Romania i morgen så må de opp ganske mange hakk. For en dårlig kamp!  Greit at vi mangler Tonje Larsen, Tonje Nøstvold, Linn Sulland, Gro Hammerseng og Kristine Lunde-Borgersen, men allikel kan vi spille bedre enn det vi gjorde i dag. 
Det var ikke bare en omgang som var dårlig, det var hele. Bortsett fra de 10-15 første minuttene og de fem siste. 
I starten gikk det greit, og de lå bare under med 1 mål etter 20 min..Der ifra og ut takket Frankrike for seg og løp i fra. Til pause var stillinga 20-14 til de franske jentene. Les hva handball.no skrev om kampen her.

 
dhf.dk 

Da Norge var i angrep var dette det eneste vi hørte: feil, feil feil, feil, bom, bom, enda en bom, osv. Feilene førte til kontringer i mot, og det rant inn mål bakover. Kan vel ikke si at Kari Grimsbø og Kathrine fikk så mye hjelp av forsvaret. Allikevel så slapp de inn noen mål som var veldig enkle, selvom Kari hadde noen gode redninger i 2.omgangen. 
Frankrikes bakspillere kunne også bare stå på ni meter å skyte ballen uten at noen norske spillere kom i mot. Det var ingen dueller, og i tillegg kunne de bare løpe igjennom forsvaret vårt. 
Har vel egentlig ikke så mye mer å si om kampen, annet enn at Kari Mette Johansen spilte en god kamp. Hun fikk fire sjanser på kanten og traff på alle fire. Linka spilte også bra og Amanda var også veldig god på slutten. Resten kan man ikke skryte så veldig av. Heldigvis er dette bare en treningskamp! KMJ kunne juble for 4 mål i dag! :) 

Kampfakta:

Norge - Frankrike 27-34 (14-20):
Norge:
 Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde Haraldsen, - Mari Molid 1, Stine Bredal Oftedal 1, Ida Alstad 5 (2), Heidi Løke 1, Karoline Dyhre-Breivang, Kari-Mette Johansen 4, Marit Malm Frafjord 2, Amanda Kurtovic 3 (1), Tine Kristiansen 2, Linn-Kristin R. Koren 6 (3), Gøril Snorroeggen 2 og Camilla Herrem.

Utvisninger: Norge 2, Frankrike 1 + rødt kort (Tervel).

7m: Norge 6/8, Frankrike 4/4 

Takk til Kibby på vgd.no for kampfaktaen.  

Kan vel si at jeg blir litt irritert for de legger nesten aldri merke til hvis noen andre spiller bra, men når Heidi gjør det bra lager de det oppstyret. Kunne ihvertfall ha nevnt at KMJ gjorde en god kamp (eller hun var ihvertfall minst dårlig, hvis jeg skal si det på den måten-), men det ser jo ingen siden hun bare spille halve kampen. Hadde Heidi gjort det samme, hadde de vel vist ti klipp av det og skryti henne opp i skyene. Da tenker jeg på kommentatorene, pressen, eksperter, osv.. 
Etter hver kamp intervjuer de Heidi, og jeg synes de kunne ha byttet på litt. For det er ikke ofte de ikke har henne med. Greit nå sier jeg dette litt fordi KMJ og Linka er mine favoritter da, men hvor ofte blir de intervjua etter kampene? Det skjedde vel kanskje 1 eller 2 ganger under EM i desember. 


Ikke misforstå meg, jeg synes Heidi Løke er en fantastisk håndballspiller!!! 

> Hva tenker du? 

Ny kamp i kveld

Håndballjentene spiller mot Frankrike i kveld, klokken 17.55 på TV2 Zebra. Kristine Lunde-Borgersen, Ingird Ødegård, Linn Jørum Sulland og Tonje Nøstvold står over (De to siste pga skader i følge Harald Bredelis twitter).Så at Tonje N hadde en ispose på hånda i går, så er sikkert derfor. Linn satt på benken under hele kampen! 

Skadene ble bekreftet her: http://www.tv2.no/sport/handball/skadetroebbel-for-haandballjentene-3590809.html


Stine kommer inn i troppen i dag. 

Håper Tine Rustad Kristiansen får prøve seg i dag, hun har som sagt gjort det veldig bra for Larvik i starten av sesongen. Håper hun kan bidra med noe bra for Norge også. 
TV 2 Zebra klokken 17.55, følg med :- D 

Årets timeout.

Årets timeout er allerede kåret, holdt på å le meg i hjel. 2 sekunder før pause klarte Thorir å legge timeout kortetpå bordet, hva som skulle skje visste han  ikke en gang selv. Det var vel meninga å legge den litt før, men har skulle  vente å se hvordan det gikk med kontringsballen. 
Jeg hadde håpet på at jeg fikk blåst med engang, men nå gikk det et par tre sekund. Nå har vi bare to dam har dere noen forslag?  Jeg har ikke noe godt forslag, men.. ja. 
Det endte med at Karo prøvde på en flyver mot Kari Mette, men det gikk dessverre ikke. Morro var det ihvertfall, vi satt å lo så vi grein. 

Gledelig var det ihvertfall å se Kristine Lunde Borgersen tilbake på banen igjen, det tok mindre enn et minutt før hun satte inn sitt første mål av totalt fem. Hun ble faktisk toppscorer i comebacket, morro.  I tilegg ble tvillingsøsteren kåret til banens beste. Etter min mening var det veldig fortjent :- ) Fikk ikke med meg starten av kampen, men Gøril gjorde også en veldig god jobb. Synes det er sterkt å komme tilbake på den måten etter 3 år borte. 
Vi gjør en del bra i angrep, men mangler fortsatt litt. Norge ble litt stillestående når Tyskland kom mer offensivt ut i en periode. Godt forsvar- og keeperspill hjalp oss til seier i dag, Tyskland fikk kun 13 mål og det sier sitt.

Synes det er mange av jentene som viser godt spill i dag i tillegg til Gøril og Kikki. Marit Malm Frafjord gjør en god kamp på streken. Linka hadde et utrolig fint mål i 2(?) omgangen. Synes de andre også gjør en god jobb. Sulland og Kristiansen fikk vel ikke noe spilletid i løpet av kampen, håper det skjer i morgen. Synes Tine har gjort det bra for Larvik i det siste. 

 Norge - Tyskland 25-13 (14-7):

 Norge: Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde Haraldsen, - Mari Molid, Ida Alstad 2, Heidi Løke, Tonje Nøstvold 2, Karoline Dyhre-Breivang, Kristine Lunde-Borgersen 5, Kari-Mette Johansen 2, Marit Malm Frafjord 3, Amanda Kurtovic (3), Tine Kristiansen, Linn Sulland, Linn-Kristin R. Koren 4 (1), Gøril Snorroeggen 3 og Camilla Herrem 1.

Utvisninger: Norge 2, Tyskland 4.

7m: Norge 4/7, Tyskland 2/3.

Takk til Kibby på vgd.no/haandball/sport for kampfaktaen :)  


Bildet er fra dhf.dk :) 

Dette skrev handball.no:  
http://www.handball.no/p1.asp?p=32958

Hva synes du om kampen

 

Er litt fornøyd nå, siden...

Jeg klarte endelig å fikse nettet, yeah ;D 

http://www.tv2.no/sport/handball/slik-skal-lundeborgersen-komme-i-form-til-vm-3589048.html - Her kan dere se video av Kristine, Heidi, Kathrine og lille Matheo.

- Hvor står Kristine Lunde-Borgersen? Fysisk virker hun å være tilbake, men har fortsatt et stykke å gå for å finne toppformen. I World Cup får hun trolig bra med spilletid, tror Svele.

- I tillegg blir det spennende å se Gøril Snorroeggen i match. Med Gro Hammerseng ute, samt usikkerheten om hvorvidt kroppen til Tonje Larsen tåler belastningen - er vi helt avhengige av at en av de andre playmakerne finner formen hvis vi skal sikte høyt i Brasil-VM, konkluderer Svele.

Les mer her: http://www.tv2.no/sport/handball/tv-2s-ekspert-vil-se-boblende-haandballjenter-3589504.html
HUSK NORGE - TYSKLAND 18.00 på TV2 Zebra i dag! :) 

 

Husk husk!!

I morgen starter Wolrd Cup, første kampen går på TV2 Zebra klokka 18.00 i morgen. Det er mellom Norge-Tyskland. Resten av TV tidene finner du her , også finner du mer info på sammen side. Ellers finner du også en del her (på dansk).


Tonje Larsen står over WC pga skade, mens Lunde sisters spiller sin første landskamp sammen siden 2009


Heldigvis funker TV'n vår så jeg får ihvertfall sett på kampene!! Nå ser det kanskje ut som om vi må bestille nytt modem, og da tar det enda lengere tid før vi har internett tror jeg. Derfor får jeg ikke skrivd så mye om World Cup kampene denne uken. Skal til tanta mi i morgen, så kanskje jeg rekker å skrive om Norge-Tyskland før jeg skal spille fotballkamp. Jeg skal ihvertfall få skrevet ned resultat og målscorere mens jeg er på skolen, men da vet dere hvorfor jeg ikke er aktiv her de neste dagene. Får ihvertfall nett til helgen for da skal jeg til venninna mi og pappa.

 Har faktisk fått lagd ferdig en film som jeg kan legge ut i helgen, så dere kan glede dere til den! 

 > Gleder du deg til World cup? Jeg gleder meg til å se Kikki (Kristine Lunde- Borgersen) tilbake på banen. 

World cup på tirsdag.


Tok meg en tur innom med mobilnettet igjen, synes det er fælt å ikke få blogget. Jaja, sånn er det noen ganger. Håper bare Telenor får fikset det til i morgen. Eller så får jeg blogge på skolen, hehe :) 

Worldcup begynner på tirsdag, og er er kampopsettet med tv tider: 


Tirsdag 20.09 18.00 Norge - Tyskland Håndballjentene GF Forsikring World Cup TV 2 Zebra
  20.00 Danmark - Rusland   GF Forsikring World Cup TV 2 Zebra
Onsdag 21.09 18.00 Frankrike - Norge Håndballjentene GF Forsikring World Cup TV 2 Zebra
  20.00 Danmark - Spania   GF Forsikring World Cup TV 2 Zebra
Torsdag 22.09 18.00 Norge - Romania Håndballjentene GF Forsikring World Cup

TV 2 Sport -direkte

  20.00 Danmark - Sverige   GF Forsikring World Cup TV 2 Sport
Lørdag 24.09 14.15 Semifinale 1   GF Forsikring World Cup TV 2 Zebra
  16.15 Semifinale 2   GF Forsikring World Cup TV 2 Zebra
Søndag 25.09 15.30 Bronsefinale Avhenger av norsk deltakelse GF Forsikring World Cup TV 2 Zebra
  17.30 Finale   GF Forsikring World Cup TV 2 Zebra

Den ene boksen ble borte, men alle kampene går på TV2 Zebra bortsett fra Norge-Romania og Danmark-Svergie som går på TV2 Sport. Mener at de skulle bli sendt på Zebra også, men ser ikke som om de gjør det allikevel. Tror også de fleste kampene blir lagt ut på Sumo. 

Disse er med til World Cup 2011

1. Kari Aalvik Grimsbø
12. Ingrid Ødegård
16. Katrine Lunde Haraldsen
02. Mari Molid
04. Stine Bredal Oftedal
05. Ida Alstad
06. Heidi Løke
07. Tonje Nøstvold
08. Karoline Dyhre Breivang
09. Kristine Lunde-Borgersen 
11. Kari Mette Johansen
13. Mari Malm Frafjord 
15. Tine Rustad Kristiansen
17. Linn Jørum Sulland
18. Linn-Kristin Riegelhuth Koren
21. Gøril Snorroeggen
23. Camilla Herrem
24. Amanda Kurtovic

 
Laget som var med i EM 2010 - De fleste er fortsatt med, i tillegg har det kommet noen nye fjes. 

Stine deltar på samling hvis hun klarereres av helseteamet for full trening og kamper. Tonje Larsen, Nora Mørk og Sanna Solberg deltar ikke grunnet rehabilitering og totalbelasting.
Sanna Solberg Tonje Larsen Nora Mørk

Følgende spillere kan bli kalt inn fra rekruttlandslaget på kort varsel. 
Silje Solberg, Karoline Næss, Pernille Wibe, Charlotte Mordal, Tine Stange og Jeanette Haga Holgersen. 
Silje Solberg Pernille B. Wibe Tine Stange
Silje, Pernille og Tine kan bli kalt inn til Aarhus.  
 

World Cup foregår i Aarhus (Danmark) fra 19.- 25. september.  Norge spiller mot Tyskland (20/9), Frankrike (21/09) og Romania (22/09) i den innledene runden. Semifinalene og finalene spilles 24 og 25. september. 

Litt annet:
Kari Mette spiller sin 170 landskamp for Norge mot Tyskland (Hvis hun får spille selvfølgelig) 
Kristine Lunde-Borgersen gjør comeback etter svangerskapspermisjon. Hvis Norge kommer seg til semifinale + bronsefinale/finale får hun 150 kamper for landslaget.
Linn Jørum Sulland kan score sitt 200. landslagsmål (mangler 6).
Tonje kan score sitt 350 mål (mangler 2). 
Tonje NøstvoldLinn Jørum Sulland 
Tonje, Linn og Kristine kan kanskje få noe å feire i løpet av samlingen. 

Linn-Kristin Riegelhuth Koren har flest mål med sine 675 mål. 
Stine Bredal Oftedal har minst av utespillerne med sine 12. 
Karoline Dyhre Breivang er veteranen på laget med 221 kamper. 
Amanda Kurtovic har bare spilt 6 kamper, minst av alle. 
Kari Mette Johansen er den eldste i troppen (født i 1979), mens Stine B. Oftedal og Amanda Kurtovic er de yngste. 

Kari Mette Johansen  Amanda Kurtovic Linn-Kristin Riegelhuth Koren
Kari Mette er eldst, Amanda er yngst og Linka har flest mål. 

Hvis du vil se på programmet for samlingen kan du se her, all info er hentet fra handball.no. ALLE KAMPENE SENDES PÅ TV2 ZEBRA :D

 Men hvor blir denne jenta av? 
Katja Nyberg 

World cup oppsettet er allerede klart

Verdens åtte beste kvinnelandslag møtes i Århus, Danmark i september. Turneringen er en viktig del av oppkjøringen til VM i Brasil som spilles i desember.

Norge møter Tyskland, Romania og Frankrike i sin gruppe. I den andre gruppen møtes Sverige, Russland, Spania og Danmark.

Turneringen spilles 20. - 25. september.

Tirsdag 20. september:
1400 Frankrike-Romania
1600 Spania-Sverige
1800 Norge-Tyskland
2000 Danmark-Russland

Onsdag 21. september:
1400 Tyskland-Romania
1600 Russland-Sverige
1800 Frankrike-Norge
2000 Danmark-Spania

Torsdag 22. september:
1400 Frankrike-Tyskland
1600 Spania-Russland
1800 Norge-Romania
2000 Danmark-Sverige

Semifinaler spilles lørdag 24. september 14:15 og 16:15 og på finaledagen, 25. september, spilles bronsefinale 15:30 og finalen 17:30.

Billettsalget til kampene begynner 8.august, og jeg kommer tilbake med mer info om det :)  Jeg regner vel med at kampene blir sendt på tv, skal selvfølglig si ifra om det!


Håndballjentene vant i 2008, men kom på 2.plass i fjor (bak Romania)